Skogsstyrelsen jobb i Jönköping

Hitta lediga jobb hos Skogsstyrelsen i Jönköping. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Jönköping.

Systemutvecklare

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Sep 29
Skogsstyrelsens IT-enhet har många spännande projekt på gång och vi söker nu en senior fullstackutvecklare! Om du är en person som gillar att samarbeta, utmanas av problemlösning och samtidigt skapa bästa värde för kunden/verksamheten – då kommer du trivas hos oss! 

IT-enheten - som i huvudsak är placerad på huvudkontoret i Jönköping - servar förutom huvudkontoret även cirka 80 lokala kontor runt om i landet, med allt från utveckling, förvaltning, drift och support.

Enheten består av ca 50 kollegor som är uppdelade i ett par driftteam, ett supportteam, ett par utvecklingsteam och därtill ett antal resurskonsulter.

Våra utvecklingsteam arbetar agilt i nära samarbete med verksamheten och även i nära samarbete med drift och support, som är inom samma organisatoriska enhet.

Huvudkontoret i Jönköping ligger vid Munksjöns södra strand i nybyggda lokaler.

Digitaliseringen inom skogssektorn är ett område som ger oss nya möjligheter till att skapa ännu mer nytta och innovativa tjänster för bevarande och nyttjande av Sveriges viktigaste råvara, skogen.

Skogsstyrelsen skapar nytta bland annat genom att erbjuda användarvänliga tjänster för skogsägare, skogsföretag och de som bara vill ut för att njuta av naturen. Detta görs genom att tillgängliggöra de stora mängder information om skogen vi har på ett enkelt sätt till både skogssektorn och andra tjänsteutvecklare. Dessutom skapar vi egna tillämpningar genom till exempel tekniker inom AI som bildanalys och machine learning.

Hos oss får du arbeta på en omväxlande och vänlig arbetsplats med stora möjligheter till utveckling inom ditt arbetsområde.

Vi erbjuder dig
- Att bli en del av ett härligt gäng på IT-enhet och få vara med att skapa värde till skogsägare, skogsföretag och naturintresserade i vårt avlånga land.
- Fina förmåner; bland annat del av ersättning för inköp av egen kontorsutrustning, ersättning för receptbelagd medicin samt generöst semesteravtal.

Om rollen
Du kommer ingå i ett av våra utvecklingsteam där vi utvecklar IT-stöd utifrån verksamhetens behov. Skogsstyrelsen arbetar i Microsoftmiljö och med ArcGIS-plattformen från Esri men har också några större egenutvecklade stöd, vilket gör att du kan komma att utveckla och förvalta både externa och interna systemstöd.

Krav
Vi söker dig som har akademisk utbildning med IT-inriktning eller liknande erfarenhet. Du är en senior fullstackutvecklare med flera års praktisk erfarenhet av systemutveckling.

Du har flera års erfarenhet som utvecklare inom T- , C# och .NET Core. Du har även erfarenhet av Rest och Web API samt Entity Framework.

Du har flera års erfarenhet av utveckling med Angular som ramverk.

Du är van vid att arbeta agilt i ett scrumteam.

Du har ett helhetstänk och van vid att arbeta strukturerat och realisera lösningar med en förvaltningsbar arkitektur.

Meriterande
Erfarenhet av GIT och Azure DevOps är meriterande.

Erfarenhet inom geografiskt data och GIS-utveckling är ett plus.

Erfarenhet av Python är meriterande.

Dina egenskaper
Du är en värdeskapande teamspelare som tror att teamets totala förmåga kan prestera mer än individen.

För att lyckas med dina arbetsuppgifter är det viktigt att du har ett nära samarbete med beställare, produktägare, teamet och övrig organisation. Stor vikt läggs därför vid personliga egenskaper som god samarbets- och kommunikationsförmåga, initiativkraft och intresse för utveckling av verksamheten.

Skogsstyrelsen har kontor över hela landet vilket innebär att vi har många kontakter med kollegor på andra orter. Därför är det ett naturligt arbetssätt att arbeta på distans genom digitala kanaler, vilket du behöver ha god vana av.

Villkor
Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Vi erbjuder förtroendearbetstid och distansarbete del av arbetsveckan vilket innebär en ökad möjlighet att uppnå balans mellan arbete och fritid.

Placeringsort är i första hand på vårt huvudkontor i Jönköping, men placering på annan ort där vi har kontor kan diskuteras.

Kontakt
Mer information lämnas av gruppchef Anna Rydén eller IT-chef Malin Wilsson. Fackliga företrädare är för SACO Sofia Österdahl och för ST Rickard Åman. Samtliga nås via vårt växelnummer 036-35 93 00.

Välkommen med din ansökan senast den 2023-10-22 via länken nedan.
Om Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i den statliga värdegrunden som består av principerna objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Vi erbjuder bland annat möjlighet till distansarbete, förtroendearbetstid och friskvårdsbidrag. Som myndighet har vi även generösa semester- och föräldravillkor. 


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida https://www.skogsstyrelsen.se/

Ansök nu

Chefsjurist Skogsstyrelsen

Verksjurist
Läs mer Aug 18
Vi söker nu en chefsjurist till Rättsenheten på Skogsstyrelsen.

Hos oss får du möjlighet att arbeta med utmanande och aktuell juridik och vara med i rättsutvecklingen avseende skogliga frågor.

På Rättsenheten arbetar enhetschef, chefsjurist, biträdande chefsjurist och 12 verksjurister placerade i Jönköping, Skövde, Borås, Göteborg och Växjö. Enhetschefen blir din närmaste chef och den biträdande chefsjuristen blir en av dina närmaste kollegor där ni förutsätts hjälpas åt.

Dina arbetsuppgifter   
I huvudsak handlar chefsjuristarbetet om att på bredden ge juridiskt stöd i frågor gällande skoglig rätt, miljörätt, artskydd, förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess, föreskriftsarbeten, frågor om avtal och överenskommelser med andra myndigheter samt digitalisering.

Chefsjuristen och de andra juristerna stöttar myndighetens beslutsfattare, specialister och handläggare. Stundtals är det frågan om komplexa ärenden som ibland kräver ett nytänkande kopplat till bland annat bedömningsfrågor och beslutsfattande.

I rollen ingår att ge juridiskt stöd för Skogsstyrelsens räkning även till externa såsom departement och andra myndigheter.

Du kommer att vara delaktig i arbetet med att ta fram, utveckla och hålla i pågående teamarbeten inom Rättsenheten.

Arbetsuppgifterna i sig ställer stora krav på din förmåga att kombinera chefsjuristskapet med mjuka värden. Du som chefsjurist behöver ha framåtanda och vanan av att lösa arbetsuppgifter med stort fokus eftersom du kommer spela en huvudroll i att bedriva och säkerställa att myndighetens arbete utvecklas rättssäkert såväl som effektivt.

Fler spännande utmaningar väntar oss i en föränderlig värld avseende bland annat EU-rätt och dess påverkan på vår verksamhet!

Kvalifikationer
Du som söker ska ha juristexamen och flerårig erfarenhet av juridiskt arbete vid myndighet och domstol eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Vi förutsätter att du har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Som kvalificerad chefsjurist behöver du ha erfarenhet av praktiskt arbete med för oss relevanta rättsområden vilka också ska anknyta till nedan uppräknade arbetsuppgifter:

- Vara myndighetsledningens och generaldirektörens juridiska stöd liksom verksjuristernas bollplank
- Arbeta i den nationella ledningsgruppen som leds av generaldirektören och där aktivt bidra med juridiska perspektiv och kunskap
- Ansvarig utgivare för Skogsstyrelsens författningssamling och ha det övergripande ansvaret för myndighetens föreskrifter och allmänna råd
- Ge råd angående nationellt viktiga och strategiska mediafrågor och känna dig bekväm med att vara kontaktperson avseende aktuella rättsfrågor
- Hantera myndighetens interna och externa visselblåsarfunktion
- Ledamot i myndighetens personalansvarsnämnd
- Skriva PM/rättsutredningar och göra juridiska bedömningar i större juridiska frågeställningar ofta med EU-rättslig anknytning. Du behöver därför ha deltagit i att ha gjort djupgående rättsliga analyser och ha förmågan att överblicka hela rättsområden och gjort analyser utifrån det
- Utveckla rutiner och arbetssätt genom framtagandet av verksövergripande styrande och stödjande dokument
- Inneha rollen som processanvarig och processförvaltare för flertalet interna processer
- Erfarenhet av att ha medverkat i projekt, regeringsuppdrag och i att skriva remissvar/svar till departement och andra myndigheter och därmed vara väl förtrogen även med externa kontakter

Vi ser också att du behöver vara en kommunikativ och tillitsfull person med mycket god samarbetsförmåga. Vidare har du hög integritet, är väl förtrogen och bekväm i rollen som statsanställd på en förvaltningsmyndighet.

Avslutningsvis förutsätts du ha mycket goda juridiska kunskaper inom skogliga frågor och framför allt inom Skogsvårdslagens och miljöbalkens område. Goda kunskaper om artskydd, EU-rätt och förvaltningsrätt är också viktigt. Det är meriterande om du tidigare arbetat med angivna arbetsuppgifter och rättsområden och särskilt om du också arbetat som chefsjurist eller i en liknande roll.

Ansökan 
Välkommen med din ansökan senast den 8 september 2023. 

Kontakt  
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Martina Trygg, avdelningschef för administrativa avdelningen, telefon 036-35 93 00.

Sofia Österdahl för SACO 070-395 39 43 och Rickard Åman för ST 036-35 93 00.

 





Om Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i den statliga värdegrunden som består av principerna objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Vi erbjuder bland annat möjlighet till distansarbete, förtroendearbetstid och friskvårdsbidrag. Som myndighet har vi även generösa semester- och föräldravillkor. 


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida https://www.skogsstyrelsen.se/

Ansök nu

Systemutvecklare

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Jun 21
Skogsstyrelsens IT-enhet har många spännande projekt på gång och vi söker nu en senior fullstackutvecklare! Om du är en person som gillar att samarbeta, utmanas av problemlösning och samtidigt skapa bästa värde för kunden/verksamheten – då kommer du trivas hos oss! 

IT-enheten - som i huvudsak är placerad på huvudkontoret i Jönköping - servar förutom huvudkontoret även cirka 80 lokala kontor runt om i landet, med allt från utveckling, förvaltning, drift och support.

Enheten består av ca 50 kollegor som är uppdelade i ett par driftteam, ett supportteam, ett par utvecklingsteam och därtill ett antal resurskonsulter.

Våra utvecklingsteam arbetar agilt i nära samarbete med verksamheten och även i nära samarbete med drift och support, som är inom samma organisatoriska enhet.

Huvudkontoret i Jönköping ligger vid Munksjöns södra strand i nybyggda lokaler.

Digitaliseringen inom skogssektorn är ett område som ger oss nya möjligheter till att skapa ännu mer nytta och innovativa tjänster för bevarande och nyttjande av Sveriges viktigaste råvara, skogen.

Skogsstyrelsen skapar nytta bland annat genom att erbjuda användarvänliga tjänster för skogsägare, skogsföretag och de som bara vill ut för att njuta av naturen. Detta görs genom att tillgängliggöra de stora mängder information om skogen vi har på ett enkelt sätt till både skogssektorn och andra tjänsteutvecklare. Dessutom skapar vi egna tillämpningar genom till exempel tekniker inom AI som bildanalys och machine learning.

Hos oss får du arbeta på en omväxlande och vänlig arbetsplats med stora möjligheter till utveckling inom ditt arbetsområde.

Vi erbjuder dig
- Att bli en del av ett härligt gäng på IT-enhet och få vara med att skapa värde till skogsägare, skogsföretag och naturintresserade i vårt avlånga land.
- Fina förmåner; bland annat del av ersättning för inköp av egen kontorsutrustning, gym finns på huvudkontoret och ersättning för offentligt finansierad hälso- och sjukvård.

Om rollen
Du kommer ingå i ett av våra utvecklingsteam där vi utvecklar IT-stöd utifrån verksamhetens behov. Skogsstyrelsen arbetar i Microsoftmiljö och med ArcGIS-plattformen från Esri men har också några större egenutvecklade stöd, vilket gör att du kan komma att utveckla och förvalta både externa och interna systemstöd.

Krav
Vi söker dig som har akademisk utbildning med IT-inriktning eller liknande erfarenhet. Du är en senior fullstackutvecklare med flera års praktisk erfarenhet av systemutveckling.

Du har flera års erfarenhet som utvecklare inom T- , C# och .NET Core. Du har även erfarenhet av Rest och Web API samt Entity Framework.

Du har flera års erfarenhet av utveckling med Angular som ramverk.

Du är van vid att arbeta agilt i ett scrumteam.

Du har ett helhetstänk och van vid att arbeta strukturerat och realisera lösningar med en förvaltningsbar arkitektur.

Meriterande
Erfarenhet av GIT och Azure DevOps är meriterande.

Erfarenhet inom geografiskt data och GIS-utveckling är ett plus.

Erfarenhet av Python är meriterande.

Dina egenskaper
Du är en värdeskapande teamspelare som tror att teamets totala förmåga kan prestera mer än individen.

För att lyckas med dina arbetsuppgifter är det viktigt att du har ett nära samarbete med beställare, produktägare, teamet och övrig organisation. Stor vikt läggs därför vid personliga egenskaper som god samarbets- och kommunikationsförmåga, initiativkraft och intresse för utveckling av verksamheten.

Skogsstyrelsen har kontor över hela landet vilket innebär att vi har många kontakter med kollegor på andra orter. Därför är det ett naturligt arbetssätt att arbeta på distans genom digitala kanaler, vilket du behöver ha god vana av.

Villkor
Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Vi erbjuder förtroendearbetstid och distansarbete del av arbetsveckan vilket innebär en ökad möjlighet att uppnå balans mellan arbete och fritid.

Placeringsort är i första hand på vårt huvudkontor i Jönköping, men placering på annan ort där vi har kontor kan diskuteras.

Kontakt
Mer information lämnas av gruppchef Anna Rydén eller IT-chef Malin Wilsson. Fackliga företrädare är för SACO Sofia Österdahl och för ST Rickard Åman. Samtliga nås via vårt växelnummer 036-35 93 00.

Välkommen med din ansökan senast den 2023-08-15 via länken nedan.
Om Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i den statliga värdegrunden som består av principerna objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Vi erbjuder bland annat möjlighet till distansarbete, förtroendearbetstid och friskvårdsbidrag. Som myndighet har vi även generösa semester- och föräldravillkor. 


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida https://www.skogsstyrelsen.se/

Ansök nu

Vi söker en kvalificerad registrator

Registrator
Läs mer Maj 12
Registratur- och arkivfrågorna genomgår stora förändringar på myndigheten.

Funktionen för registratur och arkiv är centraliserad till Skogsstyrelsens huvudkontor i Jönköping och stöttar verksamheten i hela landet. 

Arbetsuppgifter
Du kommer tillsammans med övriga registratorer att ansvara för registraturens löpande arbetsuppgifter. Utöver sedvanliga registratorsuppgifter ingår även att:

- Följa upp hanteringen av allmänna handlingar
- Lämna ut allmänna handlingar samt hantera sekretessprövning
- Utbilda och informera om regelverket kring hantering av allmänna handlingar och att konsultativt stödja övriga handläggare inom myndigheten i handläggningssystemet Evolution
- Att vid behov ingå i projekt/utredningar kopplat till funktionen

Arbetet är i många delar utåtriktat och innehåller löpande informationsgivning och samarbete med olika verksamheter som har beröringsytor med funktionen för registratur och arkiv.

Kvalifikationer
Du behöver ha registrators- eller arkivutbildning på högskolenivå eller har tillägnat dig likvärdiga kunskaper på annat sätt. Du är väl insatt i offentlighets- och sekretesslagstiftningen.

Du har vana av att jobba i ärende- och dokumenthanteringssystem samt har goda kunskaper i sedvanligt förekommande IT-verktyg.

Du har god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift. Du är van att arbeta i team och har lätt för att samarbeta, kommunicera och lösa problem på ett konstruktivt sätt. Du är lyhörd och visar stort intresse för verksamhetens utveckling. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontakt
Om du har frågor, kontakta gärna enhetschef Torgny Andersson, som nås på telefon 036-35 93 00.

Välkommen med din ansökan med meritförteckning/CV senast den 6 juni 2023 via länken nedan.





Om Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i den statliga värdegrunden som består av principerna objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida https://www.skogsstyrelsen.se/

Ansök nu

Vi söker en kollega till vår registratur

Registrator
Läs mer Feb 3
Registratur- och arkivfrågorna genomgår stora förändringar på myndigheten.

Funktionen för registratur och arkiv är centraliserad till Skogsstyrelsens huvudkontor i Jönköping och stöttar verksamheten i hela landet. 

Arbetsuppgifter

Du kommer tillsammans med övriga registratorer att ansvara för registraturens löpande arbetsuppgifter. Utöver sedvanliga registratorsuppgifter ingår även att:

- Följa upp hanteringen av allmänna handlingar
- Lämna ut allmänna handlingar samt hantera sekretessprövning
- Utbilda och informera om regelverket kring hantering av allmänna handlingar och att konsultativt stödja övriga handläggare inom myndigheten i handläggningssystemet Evolution
- Att vid behov ingå i projekt/utredningar kopplat till funktionen

Arbetet är i många delar utåtriktat och innehåller löpande informationsgivning och samarbete med olika verksamheter som har beröringsytor med funktionen för registratur och arkiv.

Kvalifikationer

Du behöver ha registrators- eller arkivutbildning på högskolenivå eller har tillägnat dig likvärdiga kunskaper på annat sätt. Du är väl insatt i offentlighets- och sekretesslagstiftningen.

Du har vana av att jobba i ärende- och dokumenthanteringssystem samt har goda kunskaper i sedvanligt förekommande IT-verktyg.

Du har god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift. Du är van att arbeta i team och har lätt för att samarbeta, kommunicera och lösa problem på ett konstruktivt sätt. Du är lyhörd och visar stort intresse för verksamhetens utveckling. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontakt

Om du har frågor, kontakta gärna enhetschef Torgny Andersson, som nås på telefon 036-35 93 00.

Välkommen med din ansökan med meritförteckning/CV senast den 26 februari 2023 via länken nedan.





Om Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

IT-tekniker till vårt driftteam

IT-tekniker/Datatekniker
Läs mer Nov 2
Vi söker dig som vill vikariera under ett år med möjlighet till förlängning.

Du kommer att ingå i vårt kompetenta team som arbetar med drift och infrastrukturfrågor. Idag består teamet av tekniker med olika specialområden. Vill du vara med i ett bra gäng och bidra till att skapa nytta för bevarande och nyttjande av Sveriges viktigaste råvara, skogen, då är Skogsstyrelsens IT-enhet rätt ställe för dig!

Det händer alltid något spännande hos oss och vi ligger långt fram inom flera områden. Just nu pågår till exempel projekt inom mikrosegmentering, AI och logghantering för att nämna några.

Skogsstyrelsens IT-enhet servar förutom huvudkontoret även cirka 75 lokalkontor. Enheten består av ca 50 medarbetare som är uppdelade i ett driftteam, ett supportteam och flera utvecklingsteam.

Du kommer att vara placerad på huvudkontoret i Jönköping som ligger i nybyggda lokaler vid Munksjöns södra strand.

Din roll och arbetsuppgifter

I driftteamet kommer du jobba med den dagliga driften av de system du ansvarar för både enskilt och tillsammans med dina kollegor. Du är också delaktig i vidareutveckling av våra system och plattformar.

I din roll kommer du ha fokus på SharePoint och våra mötesplattformar Skype4b och Teams men också hjälpa till inom andra områden.

Kvalifikationer och dina egenskaper
För att ingå i driftteamet ser vi att du trivs både med att samarbeta i team och att arbeta självständigt. Du har ett strukturerat arbetssätt, är noggrann och van vid att ta ansvar och driva dina frågor. Du ser till teamets bästa och att det är vi som ska lösa uppgiften tillsammans.

Vi tror att du har en högskoleutbildning inom IT-infrastruktur, alternativt att du arbetat ett par år inom området och på så sätt har motsvarande kunskaper.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som god samarbetsförmåga, initiativkraft, ansvarstagande och intresse för utveckling av verksamheten.

Du har erfarenhet av drift av en eller flera av nedanstående:

- SharePoint 2019
- Skype4b
- Teams

Det är meriterande om du dessutom har kunskaper inom andra Microsoftprodukter.

Villkor
Vi erbjuder förtroendearbetstid och möjlighet till distansarbete.

 

Mer information lämnas av gruppchef driftteamet Johnny Hermansson 036-35 94 25 eller johnny.hermansson@skogsstyrelsen.se  

 

Välkommen med din ansökan senast 2022-11-20 via länken nedan.

 

Om Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Databasadministratör till vårt driftteam

Databasadministratör
Läs mer Okt 5
Om arbetet
En av våra DBA:er är föräldraledig och nu söker vi dig som vill vikariera under ett halvår med möjlighet till förlängning.

Du kommer jobba tillsammans med din DBA-kollega, vårt driftteam och våra utvecklingsteam. Vill du vara med i ett bra gäng och bidra till att skapa nytta för bevarande och nyttjande av Sveriges viktigaste råvara, skogen, då är Skogsstyrelsens IT-enhet rätt ställe för dig!

Det händer alltid något spännande hos oss och vi ligger långt fram i flera områden som exempelvis med AI för att förebygga skogsskador.

Skogsstyrelsens IT-enhet servar förutom huvudkontoret även cirka 80 lokalkontor. Enheten består av 50 medarbetare som är uppdelade i ett driftteam, ett supportteam och flera utvecklingsteam.

Din roll och arbetsuppgifter
I dina arbetsuppgifter ingår att tillsammans med din DBA-kollega fördela arbete med att:

- Säkerställa att vi har en stabil databasmiljö med hög tillgänglighet.
- Utveckla vår databasmiljö och medverka i det strategiska arbetet kring databaser och behörigheter.
- Tillsammans med utvecklingsteamen göra databasdriftsättningar.
- Sköta backup, kloning och återläsning av databaser.

Du kommer tillhöra vårt driftteam och jobba tätt tillsammans med våra utvecklingsteam.

Kvalifikationer och dina egenskaper
Högskoleutbildning eller längre arbetslivserfarenhet inom databasadministration. Erfarenhet av databasadministration i större miljöer.

Du är en erfaren DBA som jobbat med Microsoft Server och DBA-rollen i stora miljöer. Eftersom miljöerna i huvudsak är Windowsbaserade krävs kunskap inom Microsofts produkter förutom databashanteraren.

Meriterande är om du dessutom har erfarenhet av:

- MS Enterprise edition och Availability groups.
- Powershell och andra programmeringsspråk.
- Automatisering.

För att ingå i driftteamet ser vi att du trivs både med att samarbeta i team och att arbeta självständigt. Du har ett strukturerat arbetssätt, är noggrann och van vid att ta ansvar och driva dina frågor. Du ser till teamets bästa och att det är vi som ska lösa uppgiften tillsammans.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som god samarbetsförmåga, initiativkraft, ansvarstagande och intresse för utveckling av verksamheten.

Vi tillämpar personlighetstest som ett led i rekryteringen. Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper utifrån en helhetsbedömning.

Villkor
Vikariat med tillträde snarast.

Vi erbjuder förtroendearbetstid och distansarbete vilket innebär en ökad möjlighet att uppnå balans mellan arbete och fritid.

Placeringsort är Jönköping eller något av våra andra kontor enligt överenskommelse.

Mer information lämnas av gruppchef driftteamet Johnny Hermansson 036-35 94 25 eller johnny.hermansson@skogsstyrelsen.se  

Fackliga kontakter är för ST Magnus Fürst och för SACO Sofia Österdahl. Båda nås via 036-35 93 00. 

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-23 via länken nedan.
 

 

Om Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Kvalificerad arkivarie

Arkivarie
Läs mer Jun 17
Arbetsuppgifter
Som arkivarie arbetar du tillsammans med övriga arkivarier inom registratur- och arkivfunktionen.

Du kommer huvudsakligen att få arbeta med utredningsarbeten i form av nya rutiner, strategier och gallringsutredningar.  

Arbetet som arkivarie är både strategiskt och operativt och du kommer att hantera såväl fysiskt som digitalt arkivmaterial. Arbetsuppgifterna är varierade och består bland annat av att utreda behovet av gallring, stötta och utbilda Skogsstyrelsens personal inom informationshantering, lämna ut allmänna handlingar och delta i olika projekt inom myndigheten.

Arbetet ställer stora krav på självständighet och förmåga att planera arbetet tillsammans med Skogsstyrelsens arkivarier och övriga i arbetsgruppen. Arbetet innehåller löpande kontakter och samarbete med olika verksamheter inom och utom myndigheten.

Myndigheten arbetar sedan flera år utifrån verksamhetsbaserad arkivredovisning men inom Skogsstyrelsen pågår också ett omfattande arbete med att ordna och förteckna myndighetens äldre arkivhandlingar utifrån allmänna arkivschemat.

Kvalifikationer
Du har en akademisk utbildning vari arkivvetenskap ingår eller förvärvade kunskaper som myndigheten bedömer likvärdiga.

Du har goda kunskaper inom gällande regelverk och föreskrifter som gäller för uppdraget.

Erfarenhet av regler kring utlämnande av allmänna handlingar.

Du behärskar svenska väl i tal och skrift.

Du har goda IT-kunskaper och har lätt att ta till dig nya IT-system.

Det är meriterande om du har erfarenhet av verksamhetsbaserad arkivredovisning och allmänna arkivschemat. Dessutom är det meriterande om du har erfarenhet av arbete med digital informationsförvaltning, e-arkiv, digitalt bevarande samt gallringsutredningar avseende elektroniskt material. Ett antal års arbetslivserfarenhet av kvalificerat och självständigt arbete som arkivarie är också meriterande.

Som person har du mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du är intresserad av att utvecklas inom ditt ansvarsområde och att bidra till utveckling av verksamheten både i det korta och långa perspektivet. Vidare är du strukturerad och noggrann och har förmåga att fatta beslut när så krävs. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra.

Anställning
Tillsvidareanställning som inleds med provanställning.

Vi erbjuder bland annat förtroendearbetstid och friskvårdsbidrag.

Kontakt
För frågor kontakta enhetschef Torgny Andersson på telefon 070-3001679 eller arkivarie Elisabet Hult Eiderhed telefon 036-35 93 00.

Välkommen med din ansökan senast 21 augusti 2022 via länken. 

Vi önskar dig en fin sommar!

 

Om Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Flera systemutvecklare till Skogsstyrelsen

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Maj 2
Skogsstyrelsens IT-enhet har många spännande projekt på gång och vi söker därför efter flera duktiga utvecklare! Om du är en person som gillar att samarbeta, utmanas av problemlösning och samtidigt skapar bästa värdet för kunden/verksamheten – då kommer du trivas hos oss! 

Skogsstyrelsens IT-enhet - som i huvudsak är placerad på huvudkontoret i Jönköping - servar förutom huvudkontoret även cirka 80 lokala kontor runt om i landet, med allt från utveckling, förvaltning, drift och support.

Huvudkontoret i Jönköping ligger vid Munksjöns södra strand i nybyggda lokaler!

Digitaliseringen inom skogssektorn är ett område som ger oss nya möjligheter till att skapa ännu mer nytta och innovativa tjänster för bevarande och nyttjande av Sveriges viktigaste råvara, skogen.

Nytta skapar vi bland annat genom att inom Skogsstyrelsen använda tekniker inom AI som bildanalys och machine learning och genom att skapa användarvänliga tjänster för skogsägare, skogsföretag och de som bara vill ut för att njuta av naturen.

Satellitbilder, kartor och underlag för dessa är andra områden där vi ligger i framkant och inom rasterutveckling/bildanalys är vi ledande inom i Sverige.

Enheten består av ca 50 kollegor som är uppdelade i ett driftteam, ett supportteam, ett par utvecklingsteam och därtill ett antal resurskonsulter.

Hos oss får du arbeta på en omväxlande och vänlig arbetsplats med stora möjligheter till utveckling inom ditt arbetsområde.

Din roll och arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta mycket i verksamhetsutvecklingsprojekt där utvecklingen av IT-stödet är en del av projektet. Skogsstyrelsen arbetar i Microsoftmiljö och med ArcGIS-plattformen från Esri men har också några större egenutvecklade stöd, vilket gör att du kommer att utveckla och förvalta både externa och interna systemstöd.

Vi använder agila utvecklingsmetoder och Git för vår versionshantering.

Vi söker dig som har akademisk utbildning med IT-inriktning och som har flerårig praktisk erfarenhet av systemutveckling. 

Vi behöver förstärkning till vårt utvecklingsteam som bland annat hanterar gemensam infrastruktur för geodata (INGE-plattformen). Teamet har en central roll bland Skogsstyrelsens IT-system. Plattformen INGE är en samlad ETL-lösning för Skogsstyrelsens nationella geodata med både internt och externt nyttjande.

Teamet arbetar bland annat med ArcGIS plattformen och lagrar data i Server.

Du som söker har kompetens inom C#, T- och .NET Core eller senare ramverk. 

Om du har erfarenhet inom geografiskt data och GIS-utveckling är det ett stort plus.

Meriterande är också kompetens inom Python, Entity framework samt erfarenhet av något av de stora frontend-ramverken (Angular, React).

Om du har en aktiv github profil eller liknande, (bitbucket, gitlab..) länka gärna det i din ansökan.

Dina egenskaper
Du är resultatinriktad och ansvarsfull och tror att gruppen kan prestera mer än individen. Du delar den statliga värdegrunden och har ett intresse för geodata. För att lyckas med dina arbetsuppgifter är det viktigt att du har ett nära samarbete med beställare, produktägare, scrum-master, utvecklare och övrig organisation. Stor vikt läggs därför vid personliga egenskaper som god samarbetsförmåga, initiativkraft och intresse för utveckling av verksamheten.

Skogsstyrelsen har kontor över hela landet vilket innebär att vi har många kontakter med kollegor på andra orter. Därför är det ett naturligt arbetssätt att arbeta på distans genom digitala kanaler, vilket du behöver ha god vana av.

Villkor
Tillsvidareanställning med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Vi erbjuder förtroendearbetstid vilket innebär en ökad möjlighet att uppnå balans mellan arbete och fritid.

Placeringsort är Jönköping i första hand men placering på annan ort där vi har kontor kan diskuteras.

Kontakt
Mer information lämnas av gruppchef Anna Rydén eller IT-chef Malin Wilsson. Fackliga företrädare är för SACO Sofia Österdahl och för ST Magnus Fürst. Samtliga nås via vårt växelnummer 036-35 93 00.

Välkommen med din ansökan senast den 18 maj 2022 via länken nedan!
Om Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Systemtekniker till vårt driftteam

Drifttekniker, data
Läs mer Apr 26
En av våra tekniker går i pension under nästa år och därför behöver vi nu en ny kollega till vårt driftteam.

Du kommer ingå i vårt kompetenta team som arbetar med drift och infrastrukturfrågor. Idag består teamet av elva tekniker med olika specialområden. Vill du vara med i ett bra gäng och bidra till att skapa nytta för bevarande och nyttjande av Sveriges viktigaste råvara, skogen, då är Skogsstyrelsens IT-enhet rätt ställe för dig!

Det händer alltid något spännande hos oss och vi ligger långt fram inom flera områden. Just nu pågår till exempel projekt inom mikrosegmentering, AI och containerplattform för att nämna några.

Skogsstyrelsens IT-enhet servar förutom huvudkontoret även cirka 80 lokalkontor. Enheten består av drygt 40 medarbetare som är uppdelade i ett driftteam, ett supportteam och flera utvecklingsteam.

Du kommer tillhöra huvudkontoret i Jönköping som ligger i nybyggda lokaler vid Munksjöns södra strand.

Din roll och arbetsuppgifter
I driftteamet kommer du jobba med den dagliga driften av de system du ansvarar för både enskilt och tillsammans med dina kollegor. Du är också delaktig i vidareutveckling av våra system och plattformar. För att fortsätta hålla dig uppdaterad kommer du vara med och styra din kompetensutveckling.

Du kommer ha huvudansvaret för Microsoft Exchange och Active Directory (inklusive Azure AD). Dessutom kommer du beroende på din bakgrund ta ansvar för andra system i teamet. Vi kommer kunna ha en längre överlämningsperiod av huvudansvaret då pensionsavgången sker våren 2023.

Som myndighet har vi som regel våra system i egen regi men vissa delar har vi i Microsofts Azure och office365 och där kommer du vara med i konfigurering av tjänsterna.

Kvalifikationer och dina egenskaper
För att ingå i driftteamet ser vi att du trivs både med att samarbeta i team och att arbeta självständigt. Du har ett strukturerat arbetssätt, är noggrann och van vid att ta ansvar och driva dina frågor. Du ser till teamets bästa och att det är vi som ska lösa uppgiften tillsammans.

Vi tror att du har en högskoleutbildning inom IT eller att du arbetat ett antal år inom området och på så sätt har motsvarande kunskaper.

Du har tidigare erfarenhet av Microsoft Exchange och Active Directory. Du bör ha goda kunskaper i Powershell och gärna andra programmeringsspråk.

Meriterande är också kunskaper i:

- Microsoft System center produkter (SCCM, SCSM, Orchestrator, SCOM)
- Certifikathantering (PKI)
- DNS

Vi tillämpar personlighetstest som ett led i rekryteringen. Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper utifrån en helhetsbedömning.

Villkor
Tillsvidareanställning med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Vi erbjuder förtroendearbetstid vilket innebär en ökad möjlighet att uppnå balans mellan arbete och fritid.

Placeringsort är Jönköping.

Mer information lämnas av IT-chef Malin Wilsson telefon 036-35 94 02 eller gruppchef driftteamet Johnny Hermansson 036-35 94 25.

Välkommen med din ansökan senast 15 maj 2022 via länken nedan.
 




Om Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Enhetschef till kommunikationsenheten

Informationschef/Kommunikationschef
Läs mer Mar 25
Är du ledare med stort hjärta som brinner för möjligheterna med kommunikativa frågor?  Gillar du att arbeta med aktuella politiska ämnen?

Vi söker dig som vill leda arbetet med att ta till vara möjligheterna med kommunikation och utveckla vårt arbetssätt tillsammans med enhetens medarbetare.

Arbetsuppgifter
Du kommer ansvara för omkring 20 medarbetare som arbetar brett inom kommunikationsområdet. I din roll som enhetschef kommer du att ansvara för att fortsätta driva, utveckla och leda myndighetens intern- och externkommunikation. Du gör det strategiskt och operativt, tillsammans med dina medarbetare och i samverkan med övrig verksamhet. Du kommer också att ansvara för kommunikationsstrategier, vår visuella identitet, kanaler och vissa system.

Enhetens medarbetare har en rad olika kompetenser och är delvis spridda över landet, vilket innebär att du även kommer att leda på distans.

Som ledare tillämpar du ett coachande förhållningsätt. Du motiverar och skapar förutsättningar för dina medarbetare att utvecklas och att utföra sina uppgifter på bästa sätt. Du delar organisationens värdegrund med respekt för alla människors lika värde.

Som enhetschef ingår du i administrativa avdelningens ledningsgrupp. Du ingår även i Skogsstyrelsens nationella ledningsgrupp och bidrar därigenom till myndighetens ledning och utveckling ur ett helhetsperspektiv. Du ansvarar för planering, genomförande och uppföljning av enhetens verksamhet, ekonomi och budget.

Dina kvalifikationer/egenskaper
Du har förmåga att skapa engagemang, delaktighet och förtroendefulla relationer. Ditt ledarskap kännetecknas av tillit, samarbete och lyhördhet. Du har förmåga att skapa och verka i tvärfunktionella team där du och dina medarbetare ingår. Du arbetar mål- och resultatinriktat och tar initiativ och lyfter frågor där du ser att det behövs. 

- Du har erfarenhet av att i ledande position driva kommunikationsfrågor strategiskt såväl som operativt.
- Du har flerårig erfarenhet av att arbeta som chef och med ledningsarbete.
- Du har akademisk examen inom relevant område.
- Du har erfarenhet av att driva och ansvara för utvecklingsarbete och gärna inom digitalisering.

- Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom offentlig sektor.
- Det är bra om du har erfarenhet av att leda på distans eftersom medarbetarna idag har placeringar på olika orter.
- Det är meriterande om du har erfarenhet av kriskommunikation och/eller krisledning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Villkor 
Skogsstyrelsen tillämpar tidsbegränsade chefsförordnanden (upp till fem år) med möjlighet till förlängning. I grunden finns en tillsvidareanställning inom Skogsstyrelsen.

Placering på huvudkontoret i Jönköping.

Krav på B-körkort. Resor ingår i tjänsten.

Har du frågor om tjänsten kontakta gärna avdelningschef Martina Trygg telefon 036-35 93 00.

Välkommen med din ansökan senast 18 april 2022
Om Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Kravanalytiker med testintresse

Kravanalytiker
Läs mer Mar 29
Vill du bli en del av att driva utveckling inom Skogsstyrelsen och bidra till att skapa nytta för bevarande och nyttjande av Sveriges viktigaste råvara, skogen, då är det här rätt ställe för dig.

Skogsstyrelsen står inför flera spännande utvecklingsområden. Digitaliseringen inom skogssektorn är ett sådant område som ger oss nya möjligheter till att skapa ännu mer nytta och innovativa tjänster för skogsägare, skogsföretag och allmänheten.

Om du är en person som gillar att samarbeta, utmanas av problemlösning och samtidigt skapar bästa värdet för verksamheten – då kommer du trivas hos oss! Skogsstyrelsens IT-enhet - servar förutom huvudkontoret även cirka 80 lokala kontor runt om i landet. Enheten består av 47 kollegor som är uppdelade i ett driftteam, ett supportteam, ett par utvecklingsteam och därtill ett antal resurskonsulter.

Huvudkontoret i Jönköping ligger vid Munksjöns södra strand i nybyggda lokaler!

Vår uppgift är att ge stöd till verksamheten i uppdrag samt att skapa bättre förutsättningar i utvecklingsarbetet utifrån en helhet av förändringsbehov för myndigheten.

Din roll och arbetsuppgifter
Som kravanalytiker ingår att driva och ge stöd från identifierade behov till detaljerade och implementerbara krav, du planerar och utför tester. Du deltar i utvecklingen av agila metoder tillsammans med övriga på IT-enheten. Du genomför analyser och tar fram krav för kommande beställningar av IT-lösningar. Du arbetar tätt tillsammans med beställare, processägare, verksamhetsutvecklare, verksamhetsarkitekter och systemutvecklare. Din roll är att vara stöd till beställaren i att kartlägga och modellera fram behov och krav för utveckling och digitalisering av nya eller befintliga system och tjänster.

Kvalifikationer och dina egenskaper
För att trivas med arbetet har du förmågan att strukturera, dokumentera och analysera verksamheten, processer, begrepp och information i modeller. Du har en eftergymnasialutbildning inom systemvetenskap eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Det krävs goda kunskaper i kravanalysmetoder och användbarhet. Skoglig kompetens och erfarenhet av offentligt arbete är meriterande.

Arbetet kräver att du som person är analytisk och problemlösande. Du har lätt för att samarbeta med andra men är också självständig, drivande, noggrann och kan ta egna initiativ.

Du trivs i en miljö som präglas av nytänkande och kreativitet. Vidare är du kommunikativ och trivs med att hålla i presentationer och workshops. För oss är det ett naturligt arbetssätt att arbeta på distans genom digitala kanaler vilket du behöver ha god vana av, eftersom vi har kontor och kollegor över hela landet.

Vi tillämpar personlighetstest som ett led i rekryteringen.
Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper utifrån en helhetsbedömning. 

Villkor
Tillsvidareanställning med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Vi erbjuder förtroendearbetstid vilket innebär en ökad möjlighet att uppnå balans mellan arbete och fritid.

Placeringsort är Jönköping i första hand. Placering på ort där vi har kontor kan diskuteras.

Mer information lämnas av IT-chef Malin Wilsson telefon 036-35 94 02.

Välkommen med din ansökan senast 2022-04-18 via länken nedan.
Om Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Senior redovisningsekonom

Redovisningsekonom
Läs mer Mar 16
Beskrivning
Ekonomienheten består idag av ca 25 medarbetare på elva orter, som stöder organisationen i frågor rörande ekonomi, planering och uppföljning, upphandling samt lokaler och fastigheter.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta på ekonomienheten tillsammans med en grupp ekonomer som hanterar löpande redovisning, boksluts- och controllerarbete.

Arbetsuppgifterna omfattar bland annat samordning av myndighetens redovisningsarbete i månads-, tertial- och årsbokslut. Du utför kvalificerat analysarbete, bidrar till utveckling av arbetssätt samt är stöd till Skogsstyrelsens kärnprocesser och projekt.

Som samordnare kommer du vara den som har huvudansvar för bland annat framtagande av tidplaner, bokslutsanvisningar samt att hålla samman leveranserna till de finansiella delarna av vår årsredovisning.

Du kommer också ha kontakter med andra statliga myndigheter, bland annat Statens servicecenter som hanterar delar av vår löpande ekonomiadministration.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ekonomisk högskoleutbildning samt mångårig yrkeserfarenhet. Erfarenhet från ekonomiarbete inom statlig verksamhet och god kunskap om det statliga regelverket är meriterande. Erfarenhet av stödsystemen Unit 4 Business World och Proceedo samt av förändringsarbete i ekonomiprocesser är också meriterande.

Du har lätt för att samarbeta med andra och är professionell i ditt bemötande både internt och externt. Vidare har du god förmåga att kommunicera i tal och skrift. Stor vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet.

Villkor
Placeringsort är Jönköping.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med preliminärt tillträde till tjänsten i september 2022.

Vi tillämpar provanställning, individuell lönesättning och förtroendearbetstid.

Kontakt
Har du frågor kontakta gärna enhetschef Frank Lantz tfn 036- 35 93 59.

Välkommen med din ansökan via länken nedan senast den 2022-04-03.

Om Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Jurist med inriktning föreskriftsarbete och förvaltningsrätt

Verksjurist
Läs mer Feb 18
På Skogsstyrelsens Rättsenhet arbetar enhetschef, chefsjurist, biträdande chefsjurist, verksjurister och myndighetens dataskyddsombud.

Eftersom det händer mycket i juridiska frågor inom det skogliga området behöver vi bli fler.

Våra verksjurister arbetar med att:

- ge allmän intern juridisk rådgivning
- delta i yttranden och rättsprocesser i ärenden
- delta i regeringsuppdrag och remisser stötta i civilrättsliga frågor
- hålla juridiska utbildningar inom myndigheten
- stötta i frågor gällande myndighetens ledning och styrning
- övergripande utvecklingsarbete

Arbetsuppgifter

För den här tjänsten söker vi dig som vill arbeta med Skogsstyrelsens föreskriftshantering och inom förvaltningsrättens område, - däribland sekretessfrågor, utlämnande av handlingar och att verka fram och hålla i internutbildningar.

Du kommer att få medverka i föreskriftsarbeten – däribland utreda bemyndiganden och utforma ändamålsenlig föreskriftstext – ta fram underlag och förslag till beslut samt verka fram och hålla internutbildningar inom juridik samt stötta handläggare i ärenden.

Förutom ovan beskrivna inriktning består arbetet av att lämna juridiskt stöd i andra på myndigheten förekommande frågor, ofta med koppling till miljörätt.

Arbetet är omväxlande och sker i samarbete med andra typer av specialister och handläggare inom myndigheten. Juristerna arbetar i nära samverkan, till exempel genom att diskutera frågor med varandra för att säkerställa ett enhetligt juridiskt synsätt i syfte att hålla en god juridisk kvalitet i Skogsstyrelsens verksamhet.

Kvalifikationer

Du behöver ha examen från juristprogrammet/juristlinjen och ha flera års erfarenhet av föreskriftsarbete samt förvaltningsrättsliga frågor från förvaltningsmyndighet, domstol eller liknande. Önskvärt är även kunskaper inom miljörättens område.

Det är en fördel om du är notariemeriterad och/eller har arbetat som föredragande eller beredningsjurist vid domstol.

Vi ser positivt på om du hållit internutbildningar inom juridik och har ett intresse av att fortsätta med det.

För att passa väl i rollen som verksjurist behöver du ha viljan att sätta dig in i nya rättsområden, tycka om att tänka analytiskt och arbeta strukturerat. Du behöver också snabbt kunna sätta dig in i komplicerade frågor och arbeta lösningsfokuserat genom att ta eget ansvar, vara drivande och se till helheten med flexibilitet när förutsättningar ändras.

Eftersom du blir en representant för myndigheten förväntas du utöva din yrkesroll med integritet och inge ett gott förtroende. Därför behöver du känna till och dela de statliga värderingarna demokrati, legalitet, objektivitet, fri åsiktsbildning, respekt samt effektivitet och service. Det är självklart för dig att vara konstruktiv, prestigelös och tillmötesgående i ditt förhållningssätt gentemot andra. Du bör också trivas med att arbeta i ett stundtals högt arbetstempo.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och använder oss av tester vid rekryteringen.

Villkor

Tjänsten innebär tillsvidareanställning på heltid. 

En av flera tjänster med olika inriktningar. Har du kvalifikationer till mer än en, behöver du söka var och en av de utannonserade tjänsterna.

Tillträde snarast efter överenskommelse.

Stationeringsort

Gärna på någon av orterna Jönköping, Växjö, Skövde, Borås eller Göteborg, där Rättsenhetens medarbetare idag är representerade.

Skogsstyrelsen vill möjliggöra ett flexibelt arbetsliv och det finns goda möjligheter att kunna arbeta hemifrån. En förutsättning är att du trivs med det och har vana av att arbeta, mötas och samarbeta digitalt.

Övrigt

På Rättsenheten arbetar medarbetarna med förtroendearbetstid vilket innebär en ökad möjlighet att uppnå balans mellan arbete och fritid.

Har du frågor?

Kontakta enhetschef Eleonora Dufva. Våra fackliga representanter är Sofia Österdahl för SACO och Magnus Fürst för ST. Samtliga nås via 036- 35 93 00.

Välkommen med din ansökan senast den 13 mars 2022.

 





Om Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Jurist med inriktning miljörätt och EU-rätt

Verksjurist
Läs mer Feb 18
På Skogsstyrelsens Rättsenhet arbetar enhetschef, chefsjurist, biträdande chefsjurist, verksjurister och myndighetens dataskyddsombud.

Eftersom det händer mycket i juridiska frågor inom det skogliga området behöver vi bli fler.

Våra verksjurister arbetar med:

- att ge allmän intern juridisk rådgivning
- delta i yttranden och rättsprocesser i ärenden
- delta i regeringsuppdrag och remisser stötta i civilrättsliga frågor
- hålla juridiska utbildningar inom myndigheten
- stötta i frågor gällande myndighetens ledning och styrning
- övergripande utvecklingsarbete

Arbetsuppgifter

För den här tjänsten söker vi dig som vill arbeta med att ge juridiskt stöd inom miljörätt – främst med frågor som kopplar till artskydd i Skogsstyrelsens verksamhet – och frågor med EU-rättslig koppling. Det kan handla om att stötta handläggare i ärenden, förbereda lagstiftning inom Skogsstyrelsens ansvarsområden, medverka i att ta fram underlag och förslag till beslut, regeringsuppdrag och remisser.

Förutom den beskrivna inriktningen består arbetet av att lämna juridiskt stöd i andra på myndigheten förekommande frågor, ofta med koppling till förvaltningsrätt.

Arbetet är omväxlande och sker i samarbete med andra typer av specialister och handläggare inom myndigheten. Juristerna arbetar i nära samverkan, till exempel genom att diskutera frågor med varandra för att säkerställa ett enhetligt juridiskt synsätt i syfte att hålla en god juridisk kvalitet i Skogsstyrelsens verksamhet.

Kvalifikationer

Du behöver ha examen från juristprogrammet/juristlinjen och ha flera års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom miljörätt (gärna med artskyddsförordningen), EU-lagstiftning samt regeringsuppdrag.

Det är en fördel om du är notariemeriterad och/eller har arbetat som föredragande eller beredningsjurist vid mark- och miljödomstol samt om du har praktiska kunskaper från arbete på förvaltningsmyndighet, Regeringskansliet, domstol eller liknande.

Vi ser positivt på om du hållit internutbildningar inom juridik och har ett intresse av att fortsätta med det.

För att passa väl i rollen som verksjurist behöver du ha viljan att sätta dig in i nya rättsområden, tycka om att tänka analytiskt och arbeta strukturerat. Du behöver också snabbt kunna sätta dig in i komplicerade frågor och arbeta lösningsfokuserat genom att ta eget ansvar, vara drivande och se till helheten med flexibilitet när förutsättningar ändras.

Eftersom du blir en representant för myndigheten förväntas du utöva din yrkesroll med integritet och inge ett gott förtroende. Därför behöver du känna till och dela de statliga värderingarna demokrati, legalitet, objektivitet, fri åsiktsbildning, respekt samt effektivitet och service. Det är självklart för dig att vara konstruktiv, prestigelös och tillmötesgående i ditt förhållningssätt gentemot andra. Du bör också trivas med att arbeta i ett stundtals högt arbetstempo.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och använder oss av tester vid rekryteringen.

Villkor

Tjänsten innebär tillsvidareanställning på heltid. 

En av flera tjänster med olika inriktningar. Har du kvalifikationer till mer än en, behöver du söka var och en av de utannonserade tjänsterna.

Tillträde snarast efter överenskommelse.

Stationeringsort

Gärna på någon av orterna Jönköping, Växjö, Skövde, Borås eller Göteborg, där Rättsenhetens medarbetare idag är representerade.

Skogsstyrelsen vill möjliggöra ett flexibelt arbetsliv och det finns goda möjligheter att kunna arbeta hemifrån. En förutsättning är att du trivs med det och har vana av att arbeta, mötas och samarbeta digitalt.

Övrigt

På Rättsenheten arbetar medarbetarna med förtroendearbetstid vilket innebär en ökad möjlighet att uppnå balans mellan arbete och fritid.

Har du frågor?

Kontakta enhetschef Eleonora Dufva. Våra fackliga representanter är Sofia Österdahl för SACO och Magnus Fürst för ST. Samtliga nås via 036- 35 93 00.

Välkommen med din ansökan senast den 13 mars 2022.





Om Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Jurist med inriktning EU-rätt och ekonomiska stöd

Verksjurist
Läs mer Feb 18
På Skogsstyrelsens Rättsenhet arbetar enhetschef, chefsjurist, biträdande chefsjurist, verksjurister och myndighetens dataskyddsombud.

Eftersom det händer mycket i juridiska frågor inom det skogliga området behöver vi bli fler.

Våra verksjurister arbetar med att:

- ge allmän intern juridisk rådgivning
- delta i yttranden och rättsprocesser i ärenden
- delta i regeringsuppdrag och remisser
- stötta i civilrättsliga frågor
- hålla juridiska utbildningar inom myndigheten
- stötta i frågor gällande myndighetens ledning och styrning
- övergripande utvecklingsarbete

Arbetsuppgifter

För den här tjänsten söker vi dig som vill arbeta i huvudsak med att lämna juridiskt stöd inom EU-rättsliga frågor och ekonomiska stöd. Det kan handla om att stötta handläggare i ärenden, förbereda lagstiftning inom Skogsstyrelsens ansvarsområden, medverka i att ta fram underlag samt förslag till beslut och samt i regeringsuppdrag och remisser.

Förutom den beskrivna inriktningen består arbetet av att lämna juridiskt stöd i andra på myndigheten förekommande frågor, ofta med koppling till förvaltningsrätt och miljörätt.

Arbetet är omväxlande och sker i samarbete med andra typer av specialister och handläggare inom myndigheten. Juristerna arbetar i nära samverkan, till exempel genom att diskutera frågor med varandra för att säkerställa ett enhetligt juridiskt synsätt i syfte att hålla en god juridisk kvalitet i Skogsstyrelsens verksamhet.

Kvalifikationer

Du behöver ha examen från juristprogrammet/juristlinjen och ha flera års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom de beskrivna områdena vid förvaltningsmyndighet, Regeringskansliet, domstol eller liknande. Önskvärt är även kunskaper inom miljörättens område.

Det är en fördel om du är notariemeriterad och/eller har arbetat som föredragande eller beredningsjurist vid domstol samt om du har praktiska kunskaper av ekonomiska stöd, lagstiftningsarbete, EU-lagstiftning och/eller internationella förhandlingar samt regeringsuppdrag.

Vi ser positivt på om du hållit internutbildningar inom juridik och har ett intresse av att fortsätta med det.

För att passa väl i rollen som verksjurist behöver du ha viljan att sätta dig in i nya rättsområden, tycka om att tänka analytiskt och arbeta strukturerat. Du behöver också snabbt kunna sätta dig in i komplicerade frågor och arbeta lösningsfokuserat genom att ta eget ansvar, vara drivande och se till helheten med flexibilitet när förutsättningar ändras.

Eftersom du blir en representant för myndigheten förväntas du utöva din yrkesroll med integritet och inge ett gott förtroende. Därför behöver du känna till och dela de statliga värderingarna demokrati, legalitet, objektivitet, fri åsiktsbildning, respekt samt effektivitet och service. Det är självklart för dig att vara konstruktiv, prestigelös och tillmötesgående i ditt förhållningssätt gentemot andra. Du bör också trivas med att arbeta i ett stundtals högt arbetstempo.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och använder oss av tester vid rekryteringen.

Villkor

Tjänsten innebär tillsvidareanställning på heltid. 

En av flera tjänster med olika inriktningar. Har du kvalifikationer till mer än en, behöver du söka var och en av de utannonserade tjänsterna.

Tillträde snarast efter överenskommelse.

Stationeringsort

Gärna på någon av orterna Jönköping, Växjö, Skövde, Borås eller Göteborg, där Rättsenhetens medarbetare idag är representerade.

Skogsstyrelsen vill möjliggöra ett flexibelt arbetsliv och det finns goda möjligheter att kunna arbeta hemifrån. En förutsättning är att du trivs med det och har vana av att arbeta, mötas och samarbeta digitalt.

Övrigt

På Rättsenheten arbetar medarbetarna med förtroendearbetstid vilket innebär en ökad möjlighet att uppnå balans mellan arbete och fritid.

Har du frågor?

Kontakta enhetschef Eleonora Dufva. Våra fackliga representanter är Sofia Österdahl för SACO och Magnus Fürst för ST. Samtliga nås via 036- 35 93 00.

Välkommen med din ansökan senast den 13 mars 2022.





Om Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Skogsstyrelsen söker flera administrativa handläggare

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Jan 24
En viktig del i Skogsstyrelsens arbete med tillsyn över skogsbruket är att ta emot och hantera anmälningar och ansökningar om avverkning av skog från skogsägare.

De flesta hanteras digitalt men en del kommer in på papper och registreras manuellt i vårt system.

Arbetsuppgifter
Du kommer att ingå i ett team som ansvarar för handläggning av avverkningsanmälningar. Dessa kommer in till Skogsstyrelsen i pappersform eller digitalt via e-post. Det innebär att du registrerar uppgifter och ritar tillhörande ytor i ett ärendehanteringssystem med kartfunktion. I arbetsuppgifterna ingår också kontakter med skogsägare i olika frågor, hantering av andra inkomna handlingar, posthantering och liknande administrativa arbetsuppgifter.

Arbetsuppgifterna kan komma att förändras och utvecklas över tid.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant utbildning på minst gymnasienivå, erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete samt erfarenhet av digital ärendehantering gärna i offentlig förvaltning.  

Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete med registrering, diarieföring och förvaltningsärenden.

Du har god IT-vana och det är meriterande om du erfarenhet av arbete med digital karthantering. Vi ser gärna att du har en god allmän kännedom om skog och skogsägande.

Du tycker om att arbeta såväl i grupp som självständigt. Du har lätt för att samarbeta och har en god kommunikativ förmåga.

Du har lätt för att lära, tar initiativ till problemlösning och ser vikten av att ta eget ansvar. Du är strukturerad, noggrann, flexibel och serviceinriktad.

Du behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift.

Arbetsplats
Placering är på vårt nybyggda kontor i Jönköping.

Anställningsform
Tillsvidareanställning som inleds med provanställning.

Vi erbjuder förtroendearbetstid vilket innebär en ökad möjlighet att uppnå balans mellan arbete och fritid.

Kontakt
Gruppchef Lena Ullsäter och samordnare Kent Eriksson, båda nås på 036-35 93 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2022-02-15

 

Om Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Är du vår nya arkivariekollega?

Arkivarie
Läs mer Jan 19
Arbetsuppgifter
Som arkivarie arbetar du tillsammans med övriga arkivarier inom registratur- och arkivfunktionen.

Du kommer huvudsakligen att få arbeta med utredningsarbeten i form av nya rutiner, strategier och gallringsutredningar.  

Arbetet som arkivarie är både strategiskt och operativt och du kommer att hantera såväl fysiskt som digitalt arkivmaterial. Arbetsuppgifterna är varierade och består bland annat av att utreda behovet av gallring, stötta och utbilda Skogsstyrelsens personal inom informationshantering, lämna ut allmänna handlingar och delta i olika projekt inom myndigheten.

Arbetet ställer stora krav på självständighet och förmåga att planera arbetet tillsammans med Skogsstyrelsens arkivarier och övriga i arbetsgruppen. Arbetet innehåller löpande kontakter och samarbete med olika verksamheter inom och utom myndigheten.

Myndigheten arbetar sedan flera år utifrån verksamhetsbaserad arkivredovisning men inom Skogsstyrelsen pågår också ett omfattande arbete med att ordna och förteckna myndighetens äldre arkivhandlingar utifrån allmänna arkivschemat.

Kvalifikationer
Du har en akademisk utbildning vari arkivvetenskap ingår eller förvärvade kunskaper som myndigheten bedömer likvärdiga.

Du har goda kunskaper inom gällande regelverk och föreskrifter som gäller för uppdraget.

Erfarenhet av regler kring utlämnande av allmänna handlingar.

Du behärskar svenska väl i tal och skrift.

Du har goda IT-kunskaper och har lätt att ta till dig nya IT-system.

Det är meriterande om du har erfarenhet av verksamhetsbaserad arkivredovisning och allmänna arkivschemat. Dessutom är det meriterande om du har erfarenhet av arbete med digital informationsförvaltning, e-arkiv, digitalt bevarande samt gallringsutredningar avseende elektroniskt material. Ett antal års arbetslivserfarenhet av kvalificerat och självständigt arbete som arkivarie är också meriterande.

Som person har du mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du är intresserad av att utvecklas inom ditt ansvarsområde och att bidra till utveckling av verksamheten både i det korta och långa perspektivet. Vidare är du strukturerad och noggrann och har förmåga att fatta beslut när så krävs. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra.

Anställning
Tillsvidareanställning som inleds med provanställning.

Vi erbjuder förtroendearbetstid och friskvårdsbidrag.

Kontakt
Mer information lämnas av Torgny Andersson chef för Serviceenheten och arkivarie Elisabet Hult-Eiderhed. Fackliga företrädare inom Skogsstyrelsen är för SACO Sofia Österdahl och för ST Magnus Fürst.

Samtliga nås via telefon 036-35 93 00.

Välkommen med din ansökan med meritförteckning/CV senast den 6 februari 2022 
Om Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Har du arkivariekompetens?

Arkivarie
Läs mer Jan 19
Arbetsuppgifter
Som arkivarie arbetar du tillsammans med övriga arkivarier inom registratur- och arkivfunktionen.

Du kommer huvudsakligen att få arbeta med utredningsarbeten i form av nya rutiner, strategier och gallringsutredningar.  

Arbetet som arkivarie är både strategiskt och operativt och du kommer att hantera såväl fysiskt som digitalt arkivmaterial. Arbetsuppgifterna är varierade och består bland annat av att utreda behovet av gallring, stötta och utbilda Skogsstyrelsens personal inom informationshantering, lämna ut allmänna handlingar och delta i olika projekt inom myndigheten.

Arbetet ställer stora krav på självständighet och förmåga att planera arbetet tillsammans med Skogsstyrelsens arkivarier och övriga i arbetsgruppen. Arbetet innehåller löpande kontakter och samarbete med olika verksamheter inom och utom myndigheten.

Myndigheten arbetar sedan flera år utifrån verksamhetsbaserad arkivredovisning men inom Skogsstyrelsen pågår också ett omfattande arbete med att ordna och förteckna myndighetens äldre arkivhandlingar utifrån allmänna arkivschemat.

Kvalifikationer
Du har en akademisk utbildning vari arkivvetenskap ingår eller förvärvade kunskaper som myndigheten bedömer likvärdiga.

Du har goda kunskaper inom gällande regelverk och föreskrifter som gäller för uppdraget.

Erfarenhet av regler kring utlämnande av allmänna handlingar.

Du behärskar svenska väl i tal och skrift.

Du har goda IT-kunskaper och har lätt att ta till dig nya IT-system.

Det är meriterande om du har erfarenhet av verksamhetsbaserad arkivredovisning och allmänna arkivschemat. Dessutom är det meriterande om du har erfarenhet av arbete med digital informationsförvaltning, e-arkiv, digitalt bevarande samt gallringsutredningar avseende elektroniskt material. Ett antal års arbetslivserfarenhet av kvalificerat och självständigt arbete som arkivarie är också meriterande.

Som person har du mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du är intresserad av att utvecklas inom ditt ansvarsområde och att bidra till utveckling av verksamheten både i det korta och långa perspektivet. Vidare är du strukturerad och noggrann och har förmåga att fatta beslut när så krävs. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra.

Anställning
Visstidsanställning under två år. 

Vi erbjuder förtroendearbetstid och friskvårdsbidrag.

Kontakt
Mer information lämnas av Torgny Andersson chef för Serviceenheten och arkivarie Elisabet Hult-Eiderhed. Fackliga företrädare inom Skogsstyrelsen är för SACO Sofia Österdahl och för ST Magnus Fürst.

Samtliga nås via telefon 036-35 93 00.

Välkommen med din ansökan med meritförteckning/CV senast den 6 februari 2022 
Om Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Systemutvecklare inom .Net sökes

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Jan 11
Skogsstyrelsens IT-enhet har många spännande projekt på gång och vi söker därför efter flera duktiga utvecklare! Om du är en person som gillar att samarbeta, utmanas av problemlösning och samtidigt skapar bästa värdet för kunden/verksamheten – då kommer du trivas hos oss! 

Skogsstyrelsens IT-enhet, som i huvudsak är placerad på huvudkontoret i Jönköping, servar cirka 80 lokala kontor runt om i landet, med allt från utveckling, förvaltning, drift och support.

Huvudkontoret i Jönköping ligger vid Munksjöns södra strand i helt nybyggda aktivitetsbaserade lokaler!

Digitaliseringen inom skogssektorn är ett område som ger oss nya möjligheter till att skapa än mer nytta och innovativa tjänster för bevarande och nyttjande av Sveriges viktigaste råvara, skogen.

Nytta skapar vi bland annat genom att använda tekniker inom AI som bildanalys och machine learning och genom att skapa användarvänliga tjänster för skogsägare, skogsföretag och de som bara vill ut för att njuta av naturen.

Satellitbilder, kartor och underlag för dessa är andra områden där vi ligger i framkant och inom rasterutveckling/bildanalys är vi ledande inom i Sverige.

Enheten består av ca 45 kollegor som är uppdelade i ett driftteam, ett supportteam, fem utvecklingsteam och därtill ett antal resurskonsulter.

Vi erbjuder en omväxlande och vänlig arbetsplats med stora möjligheter till utveckling inom ditt arbetsområde.

Din roll och arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta mycket i verksamhetsutvecklingsprojekt där utvecklingen av IT-stödet är en del av projektet. Skogsstyrelsen arbetar i Microsoftmiljö och med Esri-plattformen men har också några större egenutvecklade stöd, vilket gör att du kommer att utveckla och förvalta både externa och interna systemstöd.

Vi använder agila utvecklingsmetoder och har GIT för vår versionshantering.

Vi söker dig som har akademisk utbildning med IT-inriktning och som har flerårig praktisk erfarenhet av systemutveckling. 

Vi har idag 5 utvecklingsteam där vi behöver förstärkning både inom backend och fullstack-utveckling.

Exempel på tekniker som vi arbetar med:

.NET/C# WebApi .NET Core Entityframework -Server JavaScript/Typescript Rest Python

Meriterande är om du har jobbat med raster och GIS-utveckling, gärna kopplat till landskapsperspektivet.

Meriterande är också om du kan något av javascript/typescript-ramverken.  

Om du har en aktiv github profil eller liknande, (bitbucket, gitlab..) länka gärna det i din ansökan.

Dina egenskaper
Du är resultatinriktad och ansvarsfull och tror att gruppen kan prestera mer än individen Du delar den statliga värdegrunden och har intresse för skog, natur och miljöfrågor. För att lyckas med dina arbetsuppgifter är det viktigt att du har ett nära samarbete med beställare, scrum-master, utvecklare och övrig organisation. Stor vikt läggs därför vid personliga egenskaper som god samarbetsförmåga, initiativkraft och intresse för utveckling av verksamheten.

Eftersom vi har kontor över hela landet innebär det att vi har många kontakter med kollegor på andra orter. Därför är det ett naturligt arbetssätt att arbeta på distans genom digitala kanaler, vilket du behöver ha god vana av.

Villkor
Vi erbjuder förtroendearbetstid vilket innebär en ökad möjlighet att uppnå balans mellan arbete och fritid. Vi söker upp till tre nya kollegor inom systemutveckling.

Placeringsort är Jönköping i första hand men placering nära på annan ort där vi har kontor kan diskuteras.

Kontakt
Mer information lämnas av teamledare Liselotte Kronlund Freidlitz eller enhetschef Malin Wilsson, båda nås på telefon 036-35 93 00.

Välkommen med din ansökan senast den 30 januari 2022 via länken nedan!
Om Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Arkivarier

Arkivarie
Läs mer Dec 14
Arbetsuppgifter
Som arkivarie arbetar du tillsammans med övriga arkivarier inom registratur- och arkivfunktionen.

Du kommer huvudsakligen att få arbeta med utredningsarbeten i form av nya rutiner, strategier och gallringsutredningar.  

Arbetet som arkivarie är både strategiskt och operativt och du kommer att hantera såväl fysiskt som digitalt arkivmaterial. Arbetsuppgifterna är varierade och består bland annat av att utreda behovet av gallring, stötta och utbilda Skogsstyrelsens personal inom informationshantering, lämna ut allmänna handlingar och delta i olika projekt inom myndigheten.

Arbetet ställer stora krav på självständighet och förmåga att planera arbetet tillsammans med Skogsstyrelsens arkivarier och övriga i arbetsgruppen. Arbetet innehåller löpande kontakter och samarbete med olika verksamheter inom och utom myndigheten.

Myndigheten arbetar sedan flera år utifrån verksamhetsbaserad arkivredovisning men inom Skogsstyrelsen pågår också ett omfattande arbete med att ordna och förteckna myndighetens äldre arkivhandlingar utifrån allmänna arkivschemat.

Kvalifikationer
Du har en akademisk utbildning vari arkivvetenskap ingår eller förvärvade kunskaper som myndigheten bedömer likvärdiga.

Du har goda kunskaper inom gällande regelverk och föreskrifter som gäller för uppdraget.

Erfarenhet av regler kring utlämnande av allmänna handlingar.

Du behärskar svenska väl i tal och skrift.

Du har goda IT-kunskaper och har lätt att ta till dig nya IT-system.

Det är meriterande om du har erfarenhet av verksamhetsbaserad arkivredovisning och allmänna arkivschemat. Dessutom är det meriterande om du har erfarenhet av arbete med digital informationsförvaltning, e-arkiv, digitalt bevarande samt gallringsutredningar avseende elektroniskt material. Ett antal års arbetslivserfarenhet av kvalificerat och självständigt arbete som arkivarie är också meriterande.

Som person har du mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du är intresserad av att utvecklas inom ditt ansvarsområde och att bidra till utveckling av verksamheten både i det korta och långa perspektivet. Vidare är du strukturerad och noggrann och har förmåga att fatta beslut när så krävs. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra.

Anställning
Visstidsanställning under två år. Vi kommer att erbjuda 1-2 personer anställning. 

Vi erbjuder förtroendearbetstid och friskvårdsbidrag.

Kontakt
Mer information lämnas av Torgny Andersson chef för Serviceenheten och arkivarie Elisabet Hult-Eiderhed. Fackliga företrädare inom Skogsstyrelsen är för SACO Sofia Österdahl och för ST Magnus Fürst.

Samtliga nås via telefon 036-35 93 00.

Välkommen med din ansökan med meritförteckning/CV senast den 9 januari 2021 
Om Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Arkivarier

Arkivarie
Läs mer Nov 18
Arbetsuppgifter
Som arkivarie arbetar du tillsammans med övriga arkivarier inom registratur- och arkivfunktionen.

Du kommer huvudsakligen att få arbeta med utredningsarbeten i form av nya rutiner, strategier och gallringsutredningar.  

Arbetet som arkivarie är både strategiskt och operativt och du kommer att hantera såväl fysiskt som digitalt arkivmaterial. Arbetsuppgifterna är varierade och består bland annat av att utreda behovet av gallring, stötta och utbilda Skogsstyrelsens personal inom informationshantering, lämna ut allmänna handlingar och delta i olika projekt inom myndigheten.

Arbetet ställer stora krav på självständighet och förmåga att planera arbetet tillsammans med Skogsstyrelsens arkivarier och övriga i arbetsgruppen. Arbetet innehåller löpande kontakter och samarbete med olika verksamheter inom och utom myndigheten.

Myndigheten arbetar sedan flera år utifrån verksamhetsbaserad arkivredovisning men inom Skogsstyrelsen pågår också ett omfattande arbete med att ordna och förteckna myndighetens äldre arkivhandlingar utifrån allmänna arkivschemat.

Kvalifikationer
Du har en akademisk utbildning vari arkivvetenskap ingår eller förvärvade kunskaper som myndigheten bedömer likvärdiga.

Du har goda kunskaper inom gällande regelverk och föreskrifter som gäller för uppdraget.

Erfarenhet av regler kring utlämnande av allmänna handlingar.

Du behärskar svenska väl i tal och skrift.

Du har goda IT-kunskaper och har lätt att ta till dig nya IT-system.

Det är meriterande om du har erfarenhet av verksamhetsbaserad arkivredovisning och allmänna arkivschemat. Dessutom är det meriterande om du har erfarenhet av arbete med digital informationsförvaltning, e-arkiv, digitalt bevarande samt gallringsutredningar avseende elektroniskt material. Ett antal års arbetslivserfarenhet av kvalificerat och självständigt arbete som arkivarie är också meriterande.

Som person har du mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du är intresserad av att utvecklas inom ditt ansvarsområde och att bidra till utveckling av verksamheten både i det korta och långa perspektivet. Vidare är du strukturerad och noggrann och har förmåga att fatta beslut när så krävs. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra.

Anställning
Visstidsanställning under två år. 

Vi erbjuder förtroendearbetstid och friskvårdsbidrag.

Kontakt
Mer information lämnas av Torgny Andersson chef för Serviceenheten och arkivarie Elisabet Hult-Eiderhed. Fackliga företrädare inom Skogsstyrelsen är för SACO Sofia Österdahl och för ST Magnus Fürst.

Samtliga nås via telefon 036-35 93 00.

Välkommen med din ansökan med meritförteckning/CV senast den 7 december 2021 
Om Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Systemutvecklare inom EPI-server

Projektledare, IT
Läs mer Nov 12
Skogsstyrelsens IT-enhet har många spännande projekt på gång och vi söker därför efter flera duktiga utvecklare! Om du är en person som gillar att samarbeta, utmanas av problemlösning och samtidigt skapar bästa värdet för kunden/verksamheten – då kommer du trivas hos oss! 

Skogsstyrelsens IT-enhet - som i huvudsak är placerad på det nybyggda huvudkontoret i Jönköping - servar förutom huvudkontoret även cirka 80 lokala kontor runt om i landet, med allt från utveckling, förvaltning, drift och support.

Digitaliseringen inom skogssektorn är ett område som ger oss nya möjligheter till att skapa än mer nytta och innovativa tjänster för bevarande och nyttjande av Sveriges viktigaste råvara, skogen.

Nytta skapar vi bland annat genom att använda tekniker inom AI som bildanalys och machine learning och genom att skapa användarvänliga tjänster för skogsägare, skogsföretag och de som bara vill ut för att njuta av naturen.

Satellitbilder, kartor och underlag för dessa är andra områden där vi ligger i framkant och inom rasterutveckling/bildanalys är vi ledande inom i Sverige.

Enheten består av 45 kollegor som är uppdelade i ett driftteam, ett supportteam, tre utvecklingsteam och därtill ett antal resurskonsulter.

Hos oss får du arbeta på en omväxlande och vänlig arbetsplats med stora möjligheter till utveckling inom ditt arbetsområde.

Din roll och arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta mycket i verksamhetsutvecklingsprojekt där utvecklingen av IT-stödet är en del av projektet. Skogsstyrelsen arbetar i Microsoftmiljö och med Esri-plattformen men har också några större egenutvecklade stöd, vilket gör att du kommer att utveckla och förvalta både externa och interna systemstöd. Vi använder agila utvecklingsmetoder och har GIT för vår versionshantering.

Vi söker dig som har akademisk utbildning med IT-inriktning eller som har flerårig praktisk erfarenhet av systemutveckling. 

Vi behöver förstärkning främst inom Optimizely/Episerver och webbutveckling i Microsoft/.Net.  Kan du jobba med båda så är det en fördel. Du ska ha erfarenhet och god kunskap om WCAG 2.1 och kunna leverera kod som uppfyller kraven för digital tillgänglighet.

Exempel på tekniker som vi arbetar med:

.NET/C# WebApi .NET Core Entityframework -Server JavaScript/Typescript Rest Python.

Meriterande är om du har jobbat med raster och GIS-utveckling, gärna kopplat till landskapsperspektivet, samt om du kan något av javascript/typescript-ramverken.  

Om du har en aktiv github profil eller liknande, (bitbucket, gitlab..) länka gärna det i din ansökan.

Dina egenskaper

Du är resultatinriktad och ansvarsfull och tror att gruppen kan prestera mer än individen Du delar den statliga värdegrunden och har intresse för skog, natur och miljöfrågor. För att lyckas med dina arbetsuppgifter är det viktigt att du har ett nära samarbete med beställare, scrum-master, utvecklare och övrig organisation. Stor vikt läggs därför vid personliga egenskaper som god samarbetsförmåga, initiativkraft och intresse för utveckling av verksamheten.

Skogsstyrelsen har kontor över hela landet vilket innebär att vi har många kontakter med kollegor på andra orter. Därför är det ett naturligt arbetssätt att arbeta på distans genom digitala kanaler, vilket du behöver ha god vana av.

Villkor

Vi erbjuder förtroendearbetstid vilket innebär en ökad möjlighet att uppnå balans mellan arbete och fritid. Placeringsort är Jönköping i första hand, annan ort där vi har kontor kan diskuteras.

Kontakt

Mer information lämnas av teamledare Liselotte Kronlund Freidlitz eller enhetschef Malin Wilsson. Fackliga företrädare är för SACO Sofia Österdahl och för ST Magnus Fürst. Samtliga nås via vårt växelnummer 036-35 93 00.

Välkommen med din ansökan senast den 26 november 2021 via länken nedan!

Om Skogsstyrelsen


Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Agil gruppchef

Gruppchef, teknik
Läs mer Sep 29
Om du är en person som gillar att samarbeta, inspireras av att få andra människor att växa och samtidigt skapar bästa värdet för verksamheten – då kommer du trivas hos oss! 

Skogsstyrelsens IT-enhet - servar förutom huvudkontoret även cirka 80 lokala kontor runt om i landet.

Enheten består av 40 kollegor som är uppdelade i ett driftteam, ett supportteam, tre utvecklingsteam och därtill ett antal resurskonsulter.

Huvudkontoret i Jönköping ligger vid Munksjöns södra strand i nybyggda lokaler!

Vår uppgift är att ge stöd till verksamheten i uppdrag samt att skapa bättre förutsättningar i utvecklingsarbetet utifrån en helhet av förändringsbehov för myndigheten.

Arbetsuppgifter
Vi förstärker ledningen på IT enheten med ytterligare en gruppchef för systemutvecklarna som rapporterar direkt till enhetschefen. Som gruppchef har du medarbetaransvar där både kompetensutveckling och rekrytering är viktiga områden.  Du arbetar med att vidareutveckla agila metoder och det agila arbetssättet inom myndigheten. Du har leveransansvar för de utvecklingsteam som finns på IT-enheten. Du samarbetar förutom med medarbetare inom systemutvecklingsprocessen med övriga chefer på IT-enheten för att driva IT-enheten framåt.

Kvalifikationer och dina egenskaper
Kanske är detta din första roll i en ledande funktion? Du behöver ha ledarskapsförmågor där samarbetsförmåga och kommunikationsförmåga är viktiga. Du tycker om att coacha och inspirera medarbetare och du är en kulturbyggare. Du har sedan tidigare erfarenhet av agil systemutveckling och möjligtvis någon form av ledarerfarenheter inom IT-branschen. Meriterande är erfarenhet av större egenutvecklade system/miljöer, e-tjänster och stora GIS-miljöer. Du har en högskoleexamen inom IT eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Du står för ett coachande och utvecklande ledarskap Du är nyfiken och intresserad av att vara en av organisationens agila förebilder Du har förmåga att leda i förändring  Du är resultatinriktad och ansvarsfull och tror att gruppen kan prestera mer än individen Du delar den statliga värdegrunden.

Skogsstyrelsen har kontor över hela landet vilket innebär att vi har många kontakter med kollegor på andra orter. Därför är det ett naturligt arbetssätt att arbeta på distans genom digitala kanaler, vilket du behöver ha god vana av.

Vi tillämpar personlighetstest som ett led i rekryteringen.
Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper utifrån en helhetsbedömning.

Villkor
Tillsvidareanställning med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

I din funktion som gruppchef ingår en tillsvidare anställning på Skogsstyrelsen med ett förordnande som gruppchef.

Vi erbjuder förtroendearbetstid vilket innebär en ökad möjlighet att uppnå balans mellan arbete och fritid.

Placeringsort är Jönköping i första hand.

Mer information lämnas av enhetschef Malin Wilsson. Fackliga kontakter är för SACO Sofia Österdahl och för ST Magnus Fürst, samtliga nås via växel nummer 036-35 93 00.

Välkommen med din ansökan senast 2021-10-24 via länken nedan.
 

 

Om Skogsstyrelsen


Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Senior systemutvecklare

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Sep 13
Skogsstyrelsens IT-enhet har många spännande projekt på gång och vi söker därför efter flera duktiga utvecklare! Om du är en person som gillar att samarbeta, utmanas av problemlösning och samtidigt skapar bästa värdet för kunden/verksamheten – då kommer du trivas hos oss! 

Skogsstyrelsens IT-enhet - som i huvudsak är placerad på huvudkontoret i Jönköping - servar förutom huvudkontoret även cirka 80 lokala kontor runt om i landet, med allt från utveckling, förvaltning, drift och support.

Huvudkontoret i Jönköping ligger vid Munksjöns södra strand i helt nybyggda härliga lokaler!

Digitaliseringen inom skogssektorn är ett område som ger oss nya möjligheter till att skapa än mer nytta och innovativa tjänster för bevarande och nyttjande av Sveriges viktigaste råvara, skogen.

Nytta skapar vi bland annat genom att använda tekniker inom AI som bildanalys och machine learning och genom att skapa användarvänliga tjänster för skogsägare, skogsföretag och de som bara vill ut för att njuta av naturen.

Satellitbilder, kartor och underlag för dessa är andra områden där vi ligger i framkant och inom rasterutveckling/bildanalys är vi ledande inom i Sverige.

Enheten består av 40 kollegor som är uppdelade i ett driftteam, ett supportteam, tre utvecklingsteam och därtill ett antal resurskonsulter.

Hos oss får du arbeta på en omväxlande och vänlig arbetsplats med stora möjligheter till utveckling inom ditt arbetsområde.

Din roll och arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta mycket i verksamhetsutvecklingsprojekt där utvecklingen av IT-stödet är en del av projektet. Skogsstyrelsen arbetar i Microsoftmiljö och med Esri-plattformen men har också några större egenutvecklade stöd, vilket gör att du kommer att utveckla och förvalta både externa och interna systemstöd.

Vi använder agila utvecklingsmetoder och har GIT för vår versionshantering.

Vi söker dig som har akademisk utbildning med IT-inriktning och som har flerårig praktisk erfarenhet av systemutveckling. 

Vi behöver förstärkning främst inom backend. Kan du jobba med båda så är det en fördel.

Exempel på tekniker som vi arbetar med:

.NET/C# WebApi .NET Core Entityframework -Server JavaScript/Typescript Rest Python

Meriterande är om du har jobbat med raster och GIS-utveckling, gärna kopplat till landskapsperspektivet.

Meriterande är också om du kan något av javascript/typescript-ramverken.  

Om du har en aktiv github profil eller liknande, (bitbucket, gitlab..) länka gärna det i din ansökan.

Dina egenskaper

Du är resultatinriktad och ansvarsfull och tror att gruppen kan prestera mer än individen Du delar den statliga värdegrunden och har intresse för skog, natur och miljöfrågor. För att lyckas med dina arbetsuppgifter är det viktigt att du har ett nära samarbete med beställare, scrum-master, utvecklare och övrig organisation. Stor vikt läggs därför vid personliga egenskaper som god samarbetsförmåga, initiativkraft och intresse för utveckling av verksamheten.

Skogsstyrelsen har kontor över hela landet vilket innebär att vi har många kontakter med kollegor på andra orter. Därför är det ett naturligt arbetssätt att arbeta på distans genom digitala kanaler, vilket du behöver ha god vana av.

Villkor

Tillsvidareanställning med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Vi erbjuder förtroendearbetstid vilket innebär en ökad möjlighet att uppnå balans mellan arbete och fritid.

Placeringsort är Jönköping i första hand men placering nära på annan ort där vi har kontor kan diskuteras.

Kontakt

Mer information lämnas av teamledare Liselotte Kronlund Freidlitz eller enhetschef Malin Wilsson. Fackliga företrädare är för SACO Sofia Österdahl och för ST Magnus Fürst. Samtliga nås via vårt växelnummer 036-35 93 00.

Välkommen med din ansökan senast den 26 september 2021 via länken nedan!

Om Skogsstyrelsen


Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Systemutvecklare

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Jun 29
Skogsstyrelsens IT-enhet har många spännande projekt på gång och vi söker därför efter flera duktiga utvecklare! Om du är en person som gillar att samarbeta, utmanas av problemlösning och samtidigt skapar bästa värdet för verksamheten – då kommer du trivas hos oss! 

Skogsstyrelsens IT-enhet - som i huvudsak är placerad på huvudkontoret i Jönköping - servar förutom huvudkontoret även cirka 80 lokala kontor runt om i landet, med allt från utveckling, förvaltning, drift och support.

Digitaliseringen inom skogssektorn är ett område som ger oss nya möjligheter till att skapa än mer nytta och innovativa tjänster för bevarande och nyttjande av Sveriges viktigaste råvara, skogen.

Nytta skapar vi bland annat genom att använda tekniker inom AI som bildanalys och machine learning och genom att skapa användarvänliga tjänster för skogsägare, skogsföretag och de som bara vill ut för att njuta av naturen.

Enheten består av 40 kollegor som är uppdelade i ett driftteam, ett supportteam, tre utvecklingsteam och därtill ett antal resurskonsulter.

Hos oss får du arbeta på en omväxlande och vänlig arbetsplats med stora möjligheter till utveckling inom ditt arbetsområde.

Din roll och arbetsuppgifter

Vi söker fullstacksutvecklare med passion för antingen frontend eller backend. Vi ser att du har akademisk utbildning med IT-inriktning och har praktisk erfarenhet av systemutveckling. 

I rollen som utvecklare kommer att vara del i ett agilt utvecklingsteam där du tillsammans med andra skapar bästa värde för vår verksamhet. Skogsstyrelsen arbetar i Microsoftmiljö och med Esri-plattformen men har också några större egenutvecklade stöd, vilket gör att du kommer att utveckla och förvalta både externa och interna systemstöd.

Vi använder agila utvecklingsmetoder och har GIT för vår versionshantering.

Exempel på tekniker som vi arbetar med:

- .NET/C#
- WebApi
- .NET Core
- Entityframework
- -Server
- JavaScript/Typescript
- Rest
- Python
- Angular

Meriterande är om du har erfarenhet inom AI/machine learning. Meriterande är också om du kan något av javascript/typescript-ramverken.  

Om du har en aktiv github profil eller liknande, (bitbucket, gitlab..) länka gärna det i din ansökan.

Dina egenskaper

Du är nyfiken att lära dig nya tekniker och verksamheter. Du är en lagspelare där kommunikation och samarbete är nyckelord. Du kommer samarbeta med beställare, scrummaster, utvecklare, testare och kravanalytiker. Du är kvalitetsmedveten problemlösare och du delar den statliga värdegrunden.

Skogsstyrelsen har kontor över hela landet vilket innebär att vi har många kontakter med kollegor på andra orter. Därför är det ett naturligt arbetssätt att arbeta på distans genom digitala kanaler, vilket du behöver ha god vana av.

Villkor

Tillsvidareanställning i Jönköping. Vi erbjuder förtroendearbetstid vilket innebär en ökad möjlighet att uppnå balans mellan arbete och fritid.

Kontakt

Mer information lämnas av enhetschef Malin Wilsson som lättast nås via mail malin.wilsson@skogsstyrelsen.se 

Fackliga företrädare är för SACO Sofia Österdahl och för ST Magnus Fürst. Samtliga nås från och till under sommaren via vårt växelnummer 036-35 93 00.

Välkommen med din ansökan senast den 8 augusti 2021 via länken nedan!

Om Skogsstyrelsen


Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Dokumentansvarig

Dokumentalist
Läs mer Jun 21
Vi söker en driven och utvecklingsinriktad medarbetare som vill utveckla och förvalta Skogsstyrelsens dokumenthantering.

Du kommer att vara placerad på kommunikationsenheten.  

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att ha ett övergripande ansvar för att förvalta Skogsstyrelsens mallar. Det innebär både löpande uppdatering av befintliga mallar och utveckling av nya.

Du får ett administrativt ansvar för myndighetens styrande dokument. Du ansvarar bland annat för att nya och uppdaterade styrdokument uppfyller våra högt ställda krav.

Du kommer också att få ansvar för att stötta organisationens användning av Sharepoint 2019, liksom visst ansvar för tillgänglighetsanpassning av dokument.

Du ansvarar också för anpassning av arbetssätt och verktyg samt stöttar organisationen i arbetet med dokumenthantering.

Dina kvalifikationer

- Du har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter, helst inom offentlig förvaltning.
- Du är strukturerad och ordningsam.
- Du är lyhörd och samarbetsinriktad.
- Du är utvecklingsinriktad, initiativrik och handlingskraftig.
- Du har minst treårig gymnasieutbildning. Vidareutbildning inom lämpligt administrativt område är meriterande.
- Du har mycket god kompetens inom Microsoft Office-paketet och Sharepoint.
- Du har mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift, och det är en fördel om du har klarspråkskompetens.
- Det är en fördel om du har erfarenhet av tillgänglighetsanpassning av dokument.

Om kommunikationsenheten

Kommunikationsenheten arbetar nationellt och har helhetsansvaret för Skogsstyrelsens kommunikation. I ansvaret ingår att jobba både strategiskt och operativt, internt såväl som externt. Vi driver och utvecklar myndighetens kanaler – externwebb, intranät, sociala medier, tidningen Skogseko och mediearbetet – och ansvarar för den grafiska profilen. Vi stöttar ledning och verksamhet i alla frågor som rör kommunikation. Efter rekryteringen av dokumentansvarig består enheten av 19 personer inklusive chef.

Kontakt: Mer information lämnas av kommunikationschef Rikard Flyckt, 036–35 94 38. Fackliga kontakter är Sofia Österdahl (Saco), 0250–59 51 05, och Magnus Fürst (ST), 0560–68 99 46.

 

Välkommen med din ansökan med meritförteckning/cv senast den 25 juli 2021 via länken nedan.





Om Skogsstyrelsen


Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Datacentertekniker med fokus på nätverk

IT-tekniker/Datatekniker
Läs mer Jun 11
Datacentertekniker med fokus på nätverk till vårt driftteam
Om jobbet
Nu söker vi dig som vill hjälpa oss att fortsätta utveckla vårt moderna datacenter.

Du kommer förstärka vårt kompetenta team som arbetar med drift och infrastruktur. Idag består teamet av tio personer men vi behöver bli fler. Vill du vara med i ett bra gäng och bidra till att skapa nytta för bevarande och nyttjande av Sveriges viktigaste råvara, skogen, då är Skogsstyrelsens IT-enhet rätt ställe för dig!

Det händer alltid något spännande hos oss och vi ligger långt fram i flera områden.
Exempel på aktuella projekt:

- Flytt av datacenter till nybyggd serverhall
- Utveckla infrastrukturen för en snabbare och säkrare leverans
- AI-projekt för att minska skogsskador
- Delta i utvärdering av ny applikationsplattform baserad på containers

Vårt datacenter består av två nybyggda datorhallar som är geografisk separerade i Jönköping. De består av ett redundant nätverk, ett speglat HCI-system med Vmware ESX och ett SAN. Vårt backupsystem står i en egen serverhall på annan ort.

Skogsstyrelsens IT-enhet servar förutom huvudkontoret även cirka 80 lokalkontor. Enheten består av 40 medarbetare som är uppdelade i ett driftteam, ett supportteam och tre utvecklingsteam.

Din roll och arbetsuppgifter
I din roll kommer du ha fokus på nätverk och säkerhetsarbete men också dela på ansvaret för vårt datacenter.

Områdena består av:

- LAN, WAN och trådlöst
- Säkerhetsarbete med brandväggar och incidenter
- Serverplattform
- Virtualisering
- SAN
- Backup

I driftteamet kommer du jobba med den dagliga driften av de system du ansvarar för både enskilt och tillsammans med dina kollegor. Du är också delaktig i vidareutveckling av våra system och plattformar.

Kvalifikationer och dina egenskaper
För att ingå i driftteamet ser vi att du trivs både med att samarbeta i team och att arbeta självständigt. Du har ett strukturerat arbetssätt, är noggrann och van vid att ta ansvar och driva dina frågor. Du ser till teamets bästa och att det är vi som ska lösa uppgiften tillsammans.

Vi tror att du har en högskoleutbildning inom IT-infrastruktur, alternativt att du arbetat ett antal år inom området och på så sätt har motsvarande kunskaper. Du har minst tre års erfarenhet av nätverk i större miljöer.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som god samarbetsförmåga, initiativkraft, ansvarstagande och intresse för utveckling av verksamheten.

Det är meriterande om du har erfarenhet av de leverantörer vi jobbar med idag och då speciellt Fortinet:

- Dell (Vxrail)
- Netapp (FAS)
- Fortinet (Fortiguard)
- Vmware (vSphere och NSX)
- Rubrik
- F5 (BIGIP)

Villkor
Tillsvidareanställning med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Du kommer arbeta på huvudkontoret i Jönköping som ligger i nybyggda lokaler vid Munksjöns södra strand. 

Vi erbjuder förtroendearbetstid vilket innebär en ökad möjlighet att uppnå balans mellan arbete och fritid.

Mer information lämnas av IT-chef Malin Wilsson telefon 036-35 94 02 eller gruppchef driftteamet Johnny Hermansson 036-35 94 25. Lättast når du dem via mail förnamn.efternamn@skogsstyrelsen.se  

Välkommen med din ansökan senast 2021-07-25 via länken nedan.
Om Skogsstyrelsen


Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Kravanalytiker– vi ska bli fler att driva utveckling inom Skogsstyrelsen

Kravanalytiker
Läs mer Maj 25
Vill du bli en del av att driva utveckling inom Skogsstyrelsen och bidra till att skapa nytta för bevarande och nyttjande av Sveriges viktigaste råvara, skogen, då är det här rätt ställe för dig.

Skogsstyrelsen står inför flera spännande utvecklingsområden. Digitaliseringen inom skogssektorn är ett sådant område som ger oss nya möjligheter till att skapa än mer nytta och innovativa tjänster för skogsägare, skogsföretag och allmänheten.

Om du är en person som gillar att samarbeta, utmanas av problemlösning och samtidigt skapar bästa värdet för verksamheten – då kommer du trivas hos oss! Skogsstyrelsens IT-enhet - servar förutom huvudkontoret även cirka 80 lokala kontor runt om i landet. Enheten består av 40 kollegor som är uppdelade i ett driftteam, ett supportteam, tre utvecklingsteam och därtill ett antal resurskonsulter.

Huvudkontoret i Jönköping ligger vid Munksjöns södra strand i nybyggda lokaler!

Vår uppgift är att ge stöd till verksamheten i uppdrag samt att skapa bättre förutsättningar i utvecklingsarbetet utifrån en helhet av förändringsbehov för myndigheten.

Din roll och arbetsuppgifter

Som kravanalytiker ingår att driva och ge stöd från identifierade behov till detaljerade och implementerbara krav. Du deltar i utvecklingen av agila metoder tillsammans med övriga på IT-enheten. Du genomför analysansatser och tar fram krav för kommande beställningar av IT-lösningar. Du arbetar tätt tillsammans med beställare, processägare, verksamhetsutvecklare, verksamhetsarkitekter och systemutvecklare. Din roll är att vara stöd till beställaren i att kartlägga och modellera fram behov och krav för utveckling och digitalisering av nya eller befintliga system och tjänster.

Kvalifikationer och dina egenskaper

För att trivas med arbetet har du förmågan att strukturera, dokumentera och analysera verksamheten, processer, begrepp och information i modeller. Du har en eftergymnasialutbildning inom systemvetenskap eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Det krävs goda kunskaper i kravanalysmetoder och användbarhet. Skoglig kompetens och erfarenhet av offentligt arbete är meriterande.

Arbetet kräver att du som person är analytisk och problemlösande. Du har lätt för att samarbeta med andra men är också självständig, drivande, noggrann och kan ta egna initiativ.

Du trivs i en miljö som präglas av nytänkande och kreativitet. Vidare är du kommunikativ och trivs med att hålla i presentationer och workshops. För oss är det ett naturligt arbetssätt att arbeta på distans genom digitala kanaler vilket du behöver ha god vana av, eftersom vi har kontor och kollegor över hela landet.

Vi tillämpar personlighetstest som ett led i rekryteringen.
Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper utifrån en helhetsbedömning. 

Villkor

Tillsvidareanställning med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Vi erbjuder förtroendearbetstid vilket innebär en ökad möjlighet att uppnå balans mellan arbete och fritid.

Placeringsort är Jönköping i första hand. Placering på ort där vi har kontor kan diskuteras.

Mer information lämnas av IT-chef Malin Wilsson telefon 036-35 94 02.

Välkommen med din ansökan senast 2021-06-16 via länken nedan.





Om Skogsstyrelsen


Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Vi söker två seniora systemutvecklare

Frontend-utvecklare
Läs mer Apr 30
Skogsstyrelsens IT-enhet har många spännande projekt på gång och vi söker därför efter flera duktiga utvecklare! Om du är en person som gillar att samarbeta, utmanas av problemlösning och samtidigt skapar bästa värdet för kunden/verksamheten – då kommer du trivas hos oss! 

Skogsstyrelsens IT-enhet - som i huvudsak är placerad på huvudkontoret i Jönköping - servar förutom huvudkontoret även cirka 80 lokala kontor runt om i landet, med allt från utveckling, förvaltning, drift och support.

Huvudkontoret i Jönköping ligger vid Munksjöns södra strand i helt nybyggda härliga lokaler!

Digitaliseringen inom skogssektorn är ett område som ger oss nya möjligheter till att skapa än mer nytta och innovativa tjänster för bevarande och nyttjande av Sveriges viktigaste råvara, skogen.

Nytta skapar vi bland annat genom att använda tekniker inom AI som bildanalys och machine learning och genom att skapa användarvänliga tjänster för skogsägare, skogsföretag och de som bara vill ut för att njuta av naturen.

Satellitbilder, kartor och underlag för dessa är andra områden där vi ligger i framkant och inom rasterutveckling/bildanalys är vi ledande inom i Sverige.

Enheten består av 40 kollegor som är uppdelade i ett driftteam, ett supportteam, tre utvecklingsteam och därtill ett antal resurskonsulter.

Hos oss får du arbeta på en omväxlande och vänlig arbetsplats med stora möjligheter till utveckling inom ditt arbetsområde.

Din roll och arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta mycket i verksamhetsutvecklingsprojekt där utvecklingen av IT-stödet är en del av projektet. Skogsstyrelsen arbetar i Microsoftmiljö och med Esri-plattformen men har också några större egenutvecklade stöd, vilket gör att du kommer att utveckla och förvalta både externa och interna systemstöd.

Vi använder agila utvecklingsmetoder och har GIT för vår versionshantering.

Vi söker dig som har akademisk utbildning med IT-inriktning och som har flerårig praktisk erfarenhet av systemutveckling. 

Vi behöver förstärkning inom både frontend och backend. Kan du jobba med båda så är det en fördel.

Exempel på tekniker som vi arbetar med:

- .NET/C#
- WebApi
- .NET Core
- Entityframework
- -Server
- JavaScript/Typescript
- Rest
- Python

Meriterande är om du har jobbat med raster och GIS-utveckling, gärna kopplat till landskapsperspektivet.

Har du kompetens och erfarenhet i någon av områdena interaktionsdesign, AI/machine learning eller BI är det meriterande.

Meriterande är också om du kan något av javascript/typescript-ramverken.  

Om du har en aktiv github profil eller liknande, (bitbucket, gitlab..) länka gärna det i din ansökan.

Dina egenskaper
- Du är resultatinriktad och ansvarsfull och tror att gruppen kan prestera mer än individen
- Du delar den statliga värdegrunden och har intresse för skog, natur och miljöfrågor.
- För att lyckas med dina arbetsuppgifter är det viktigt att du har ett nära samarbete med beställare, scrum-master, utvecklare och övrig organisation. Stor vikt läggs därför vid personliga egenskaper som god samarbetsförmåga, initiativkraft och intresse för utveckling av verksamheten.

Skogsstyrelsen har kontor över hela landet vilket innebär att vi har många kontakter med kollegor på andra orter. Därför är det ett naturligt arbetssätt att arbeta på distans genom digitala kanaler, vilket du behöver ha god vana av.

Villkor
Tillsvidareanställning med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Vi erbjuder förtroendearbetstid vilket innebär en ökad möjlighet att uppnå balans mellan arbete och fritid.

Placeringsort är Jönköping i första hand men placering nära på annan ort där vi har kontor kan diskuteras.

Kontakt
Mer information lämnas av teamledare Liselotte Kronlund Freidlitz eller enhetschef Malin Wilsson. Fackliga företrädare är för SACO Lisa Classon och för ST Magnus Fürst. Samtliga nås via vårt växelnummer 036-35 93 00.

Välkommen med din ansökan senast den 26 maj 2021 via länken nedan!
 

Om Skogsstyrelsen


Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Vi söker en HR administratör

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Apr 26
HR-enheten på Skogsstyrelsen har spännande år framför sig med flera olika utmaningar.

Vi söker därför en serviceorienterad HR-administratör som kan stödja vår verksamhet. Du blir en del av HR-enheten som är en uppskattad funktion inom Skogsstyrelsen.

Under 2020 har vi infört ett nytt lönesystem, Primula, vilket innebär att många arbetsprocesser har förändrats och medfört att viss administration har förflyttats till HR-enheten. Vi har även ett nytt IT-stöd för utvecklingsaktiviteter, Saba, vilket också kräver stöd till verksamheten. Dessutom har vi ofta arbetsmarknadsuppdrag där vi ser behov av extra insatser från HR-enheten.

HR-enheten arbetar processorienterat och består av nio medarbetare som ger kvalificerat HR-stöd till myndigheten.

Arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara administrativt stöd på HR-enheten med uppgifter som i första hand rör våra IT-stöd och våra arbetsmarknadsuppdrag.

Exempel på arbetsuppgifter:

- Skriva anställningsbeslut och göra registringar i lönesystemet
- Hantera rapporter, statistik och sammanställningar
- Hjälpa till att hålla HR-sidorna på vårt intranät uppdaterade
- Försäkrings- och pensionsadministration
- Utbildningsadministration

I ditt arbete kommer du alltid att samarbeta nära med dina kollegor på HR-enheten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har yrkeshögskoleexamen inom administration kopplat till lön eller HR. Om du har erfarenhet av personal- och lönerelaterade arbetsuppgifter inom statlig eller offentlig verksamhet är det positivt. 

Det är bra om du har god vana av arbete i olika IT-system som stödjer HR-arbete, exempelvis Primula och Saba, och är intresserad av de bakomliggande systemfrågorna. Det är också meriterande om du har viss kunskap om arbetsrätt och arbete med kollektivavtal.

Vi förutsätter att du har goda kunskaper i Officepaketet.

Som person är du ansvarstagande, serviceinriktad och noggrann. Du har ett strukturerat arbetssätt, god samarbetsförmåga och lätt för att ta nya kontakter.

Du trivs med att hjälpa andra och kan med lätthet kommunicera väl på svenska i både tal och skrift. Att tänka steget längre, vara flexibel och prioritera det som är viktigast för stunden är en styrka hos dig.

Du sprider energi och kunskap vidare i teamet och arbetar för att vi tillsammans ska nå våra mål.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. För oss är det viktigt att du delar våra statliga värderingar och känner dig trygg med dem.

Villkor
Vi erbjuder en spännande och kreativ arbetsplats med goda anställningsvillkor och möjligheter till utveckling och variation inom arbetsområdet. Vår HR-enhet präglas av samarbete, öppenhet, glädje och kompetens.  

Anställningen är tillsvidare på heltid med tillträde så snart som möjligt eller efter överenskommelse. 

Vi tillämpar provanställning, individuell lönesättning och förtroendearbetstid.

Stationeringsort är i första hand Jönköping. Annan ort kan diskuteras.

Kontakt
HR chef Inga-Lena Alm Larsson eller ställföreträdande HR chef Erika Johansson, båda nås på telefon 036-35 93 00.



Välkommen med din ansökan senast den 9 maj 2021 via länken nedan.

Om Skogsstyrelsen


Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

IT-arkitekt

IT-arkitekt/Lösningsarkitekt
Läs mer Mar 30
Skogsstyrelsens IT-enhet - som i huvudsak är placerad på huvudkontoret i Jönköping - servar förutom huvudkontoret även cirka 80 lokala kontor runt om i landet, med allt från utveckling, förvaltning, drift och support.

Digitaliseringen inom skogssektorn är ett område som ger oss nya möjligheter till att skapa än mer nytta och innovativa tjänster för bevarande och nyttjande av Sveriges viktigaste råvara, skogen.

Nytta skapar vi bland annat genom att använda tekniker inom AI som bildanalys och machine learning och genom att skapa användarvänliga tjänster för skogsägare, skogsföretag och de som bara vill ut för att njuta av naturen.

Satellitbilder, kartor och underlag för dessa är andra områden där vi ligger i framkant och inom rasterutveckling/bildanalys är vi ledande inom i Sverige.

Enheten består av 40 kollegor som är uppdelade i ett driftteam, ett supportteam, tre utvecklingsteam och därtill ett antal resurskonsulter.

Din roll och arbetsuppgifter

Du har fokus på att se till att återanvändning av funktionalitet sker och säkerställer att de övergripande arkitekturprinciperna och riktlinjer kring standarder följs i den tekniska arkitekturen.

Din roll är att balansera olika aspekter mot varandra, som flexibilitet med förvaltningsbarhet, prestanda med kostnad.

Som IT-arkitekt hos oss planerar du realiseringen av IT-lösningar baserat på verksamhetens behov och med förutsättningar från existerande IT-tjänster i organisationen. Du får arbeta på en omväxlande och vänlig arbetsplats med stora möjligheter till utveckling inom ditt arbetsområde. 

Du kommer att vidareutveckla arkitekturarbetet i samarbete med verksamhetsarkitekter och skapa en helhet av tekniken och verksamheten. Allt för att säkerställa att vi levererar det lämpligaste stödet för digitalisering.

I rollen ingår att visualisera samband och beroende inom verksamheten och att skapa information som underlag för strategiska beslut inom ledningen.

Dina närmsta kontaktytor blir beställare, scrum masters och övriga medarbetare på IT-enheten. Du samarbetar också nära med våra verksamhetsarkitekter för att tillsammans omsätta verksamhetsarkitekturen till hållbara tekniska lösningar.

Kvalifikationer och dina egenskaper

Du ska ha erfarenhet av större egenutvecklade system/miljöer, e-tjänster och stora GIS-miljöer.

Om du har skoglig kompetens och erfarenhet av offentligt arbete är det meriterande.

Du har en relevant eftergymnasial utbildning som till exempel systemarkitekt eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Du ska också behärska svenska väl då all vår dokumentation är på svenska.

Arbetet kräver att du som person är analytisk och problemlösande. Du är också en god kommunikatör och du trivs med att hålla i presentationer och facilitera möten och workshops.

Skogsstyrelsen har kontor över hela landet vilket innebär att vi har många kontakter med kollegor på andra orter. Därför är det ett naturligt arbetssätt att arbeta på distans något som du behöver ha god vana av.

Villkor

Tillsvidareanställning med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Vi erbjuder förtroendearbetstid vilket innebär en ökad möjlighet att uppnå balans mellan arbete och fritid.

Placeringsort är Jönköping i första hand. Placering på annan ort där vi har kontor kan diskuteras.

Kontakt

Mer information lämnas av teamledare Liselotte Kronlund Freidlitz 036-35 94 39 eller enhetschef Maria Thellman, telefon 036-35 93 98. Fackliga företrädare är för SACO Lisa Classon 0680-554 45 och för ST Royne Andersson 036-35 93 00

Välkommen med din ansökan senast den 14 april 2021 via länken nedan.

Om Skogsstyrelsen


Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Kvalificerad ekonom

Redovisningsekonom
Läs mer Mar 9
Ekonomienheten består idag av ca 25 medarbetare på nio orter, som stöder organisationen i frågor rörande ekonomi, planering och uppföljning, upphandling samt lokaler och fastigheter.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta på ekonomienheten tillsammans med en grupp ekonomer som hanterar löpande redovisning, boksluts- och controllerarbete.

Arbetsuppgifterna kommer att variera över tid men omfattar bland annat arbete i månads-, tertial och årsbokslut, kvalificerat analysarbete, utveckling av arbetssätt, kontakter med andra statliga myndigheter samt stöd till Skogsstyrelsens kärnprocesser och projekt. Du kommer under perioder också vara delaktig i framtagandet av uppföljning och rapportering både till Skogsstyrelsens ledning och till externa mottagare till exempel Regeringskansliet, Ekonomistyrningsverket och externa finansiärer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ekonomisk högskoleutbildning samt några års yrkeserfarenhet. Erfarenhet från ekonomiarbete inom statlig verksamhet och god kunskap om det statliga regelverket är meriterande. Erfarenhet av stödsystemen Agresso och Proceedo är meriterande liksom erfarenhet från ekonomiarbete inom statlig verksamhet.

Du har lätt för att samarbeta med andra och är professionell i ditt bemötande både internt och externt. Vidare har du god förmåga att kommunicera i tal och skrift. Stor vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet.

Villkor
Placeringsort är Jönköping.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med preliminärt tillträde till tjänsten 1 juni 2021, men datumet kan vid behov justeras. 

Vi tillämpar provanställning, individuell lönesättning och förtroendearbetstid.

Kontakt
Har du frågor kontakta gärna enhetschef Frank Lantz tfn 036- 35 93 59 eller någon av våra fackliga representanter Saco-S Lisa Classon eller ST Royne Andersson vilka nås via växelnummer 036-35 93 00.



Välkommen med din ansökan via länken nedan senast den 2021-04-04





Om Skogsstyrelsen


Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Scrum Master/Agil coach

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Feb 23
Skogsstyrelsens IT-enhet - som i huvudsak är placerad på huvudkontoret i Jönköping - servar förutom huvudkontoret även cirka 80 lokala kontor runt om i landet, med allt från utveckling, förvaltning, drift och support.

Vill du vara med och skapa nytta för bevarande och nyttjande av Sveriges viktigast råvara, Skogen, är det här helt rätt ställe för dig. Nyttan skapar vi bland annat genom att använda tekniker inom AI som bildanalys och machine learning men även genom att skapa användarvänliga tjänster för skogsägare, skogsföretag och de som bara vill ut för att njuta av naturen. Satellitbilder, kartor och underlag för dessa är andra områden där vi ligger i framkant och inom rasterutveckling/bildanalys är vi ledande inom i Sverige.

Enheten består av 40 kollegor och ett mindre antal konsulter som är uppdelade i ett driftteam, ett supportteam och tre utvecklingsteam.

Beskrivning
Vi söker en Scrum Master/Agil coach för en tillsvidareanställning på 100%.

Hos oss får du arbeta på en omväxlande och vänlig arbetsplats med stora möjligheter till utveckling inom ditt arbetsområde.

Arbetsuppgifter
Som scrum master kommer du att leda tvärfunktionella team bestående av kollegor med olika kompetenser. Du agerar agil coach för teamet och balanserar din ledning av teamet med strävan att få individerna och teamet att ta eget ansvar och fatta egna beslut.

Du arbetar med att vidareutveckla agila metoder och det agila arbetssättet inom myndigheten.

Du arbetar tillsammans med beställare och samarbetar med närliggande teams scrum masters. 

I takt med att teamen blir mer och mer självorganiserade, kan du som scrum master komplettera din roll med något annat operativt eller strategiskt uppdrag anpassat efter dina förmågor och intressen. 

Dina närmsta kontaktytor blir medlemmarna i teamet, beställare, andra scrum masters och övriga medarbetare på IT-enheten.

Kvalifikationer
Du som söker tjänsten ska ha dokumenterad utbildning inom agil metodik och ha arbetat som Scrum Master i flera år.

Du ska också behärska svenska väl då all vår dokumentation är på svenska.

Meriterande är erfarenhet av större egenutvecklade system/miljöer, e-tjänster och stora GIS-miljöer.

Även skoglig kompetens och erfarenhet av offentligt arbete är meriterande.

Dina egenskaper
- Du har du ett starkt driv att leda i förändring.
- Du är nyfiken och intresserad av att vara en av organisationens agila förebilder.
- I team har du ett coachande och vänligt sätt som skapar en trygg och trevlig atmosfär. 
- Du är en god kommunikatör då du kommer att arbeta med många kontaktytor och driva delar av det agila arbetet
- Du är resultatinriktad och ansvarsfull och tror att gruppen kan prestera mer än individen
- Du delar den statliga värdegrunden

Skogsstyrelsen har kontor över hela landet vilket innebär att vi har många kontakter med kollegor på andra orter. Därför är det ett naturligt arbetssätt att arbeta på distans genom digitala kanaler, vilket du behöver ha god vana av.

Vi tillämpar personlighetstest som ett led i rekryteringen.
Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper utifrån en helhetsbedömning.

Villkor
Tillsvidareanställning med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

På IT-enheten arbetar medarbetarna med förtroendearbetstid vilket innebär en ökad möjlighet att uppnå balans mellan arbete och fritid.

Placeringsort är Jönköping i första hand. Placering på ort där vi har kontor kan diskuteras.

Kontakt
Välkommen med din ansökan senast 21 mars 2021. 
Mer information lämnas av teamledare Liselotte Kronlund Freidlitz eller enhetschef Maria Thellman. Fackliga företrädare är för SACO Lisa Classon och för ST Royne Andersson. Samtliga nås via telefon 036-35 93 00.





Om Skogsstyrelsen


Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Vi söker två registratorer

Registrator
Läs mer Feb 24
Registratur- och arkivfrågorna genomgår stora förändringar på myndigheten.

Funktionen för registratur och arkiv är centraliserad till Jönköping men stöttar verksamheten i hela landet. Myndigheten har nyligen infört ett nytt ärende- och dokumenthanteringssystem och nu pågår arbetet med att introducera handläggare i systemet.

Arbetsuppgifter
Du kommer tillsammans med övriga registratorer att ansvara för registraturens löpande arbetsuppgifter. Utöver sedvanliga registratorsuppgifter ingår även att:

- Följa upp hanteringen av allmänna handlingar
- Lämna ut allmänna handlingar samt hantera sekretessprövning
- Utbilda och informera om regelverket kring hantering av allmänna handlingar och att konsultativt stödja övriga handläggare inom myndigheten i handläggningssystemet Evolution
- Att vid behov ingå i projekt/utredningar kopplat till funktionen

Arbetet är i många delar utåtriktat och innehåller löpande informationsgivning och samarbete med olika verksamheter som har beröringsytor med funktionen för registratur och arkiv.

Kvalifikationer
Du ska ha registrators- eller arkivutbildning på högskolenivå eller har tillägnat dig likvärdiga kunskaper på annat sätt. Du är väl insatt i offentlighets- och sekretesslagstiftningen.

Du har vana av att jobba i ärende- och dokumenthanteringssystem samt har goda kunskaper i sedvanligt förekommande IT-verktyg.

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är van att arbeta i team och har lätt för att samarbeta, kommunicera och lösa problem på ett konstruktivt sätt. Du är lyhörd och visar stort intresse för verksamhetens utveckling. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställning
Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontakt
Mer information lämnas av chef för Serviceenheten Torgny Andersson. Fackliga företrädare inom Skogsstyrelsen är Lisa Classon för SACO och Royne Andersson för ST. Samtliga nås via vårt växelnummer 036-35 93 00.

Välkommen med din ansökan med meritförteckning/CV senast den 14 mars 2021 via länken nedan.
Om Skogsstyrelsen


Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Redovisningsekonom

Redovisningsekonom
Läs mer Jan 27
Ekonomienheten består idag av ca 25 medarbetare på åtta orter, som stöder organisationen i lednings-, ekonomi- och upphandlingsfrågor.

Under 2020 har delar av de ekonomiadministrativa tjänsterna rörande leverantörsfakturahantering/e-handel, kundfakturering och anläggningsredovisning anslutits till en extern tjänsteleverantör - Statens servicecenter (SSC). Vi söker nu en ekonom som arbetar med redovisningsfrågor inom Skogsstyrelsen.

Arbetsuppgifter
Du kommer arbeta i en funktion inom ekonomienheten som hanterar de delar av leverantörs-, kund-, och anläggningsredovisningen som inte överförs till SSC. Du kommer dock att även att arbeta med andra uppgifter inom ekonomienhetens ansvarsområde, stöd till projekt, bokslutsarbete med mera. Vidare kommer du att delta i arbetet med utveckling och kvalitetssäkring av rutiner och arbetssätt inom ekonomiredovisningen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant utbildning och några års yrkeserfarenhet inom området. Du bör ha tidigare erfarenhet av leverantörsfakturahantering och e-handel eller kund- och anläggningsredovisning. Erfarenhet av stödsystemen Agresso och Proceedo är meriterande liksom erfarenhet från ekonomiarbete inom statlig verksamhet. Du har lätt för att samarbeta med andra och är professionell i ditt bemötande både internt och externt. Vidare har du god förmåga att kommunicera i tal och skrift. Stor vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet.

Placeringsort
De placeringsorter som är aktuella för denna tjänst är Jönköping eller Sollefteå.

Tillträde
Tillträde till tjänsten sker preliminärt 1 maj 2021, men datumet kan vid behov justeras.

Kontakt
Har du frågor kontakta gärna enhetschef Frank Lantz tfn 036- 35 93 59 eller någon av våra fackliga representanter för SACO Lisa Classon 0680-554 45 eller för ST Royne Andersson 036-35 93 48.

Ansökan
Välkommen med din ansökan via länken nedan senast den 2021-02-14

 

Om Skogsstyrelsen


Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Chef till IT-enheten

Enhetschef, offentlig förvaltning
Läs mer Dec 21
Arbetsuppgifter

Som chef inom Skogsstyrelsen har du tre roller.

Du är arbetsgivare, ledare och verksamhetsansvarig inom ditt ansvarsområde.

I rollen som arbetsgivare tar du ansvar för arbetsgivarpolitiken och tillämpar den för verksamhetens bästa. Som ledare tillämpar du ett coachande förhållningsätt där du motiverar och skapar förutsättningar för dina medarbetare att nå sin fulla potential. Rollen som verksamhetsansvarig presenteras i texten nedan.

Till vår IT-enhet söker vi ny enhetschef som kan bidra med helhetssyn och förmåga att driva strategiska framtidsfrågor inom IT. Det kan handla om utvecklade arbetssätt, digitalisering, automatisering, utveckling inom AI samt GIS-utveckling där vi idag ligger i framkant. Som enhetschef har du har god förmåga att följa utveckling i omvärlden och kan omsätta detta till vår verksamhet.

I din funktion som enhetschef leder du IT-enheten som ingår i den administrativa avdelningen och du ingår också i avdelningens ledningsgrupp. Ditt team består av ett 40-tal medarbetare som du har fullt budgetansvar för. Du leder enheten i samarbete med två gruppchefer med vilka du delar det direkta personalansvaret och enhetens olika uppgifter. Enhetens arbete är idag indelat i tre funktioner: systemutveckling, drift och support.

Arbetet innebär mycket samarbete med övriga delar av verksamheten.  Du ingår bland annat också i myndighetens portföljråd där vi övergripande styr arbetet med verksamhetsutveckling och förvaltning av system.

Du har övergripande ansvar för myndighetens IT-infrastruktur, arbetsmetoder inom IT-utveckling och upprätthållande av IT-strategi.

Utöver enhetens egna resurser sker löpande avrop av konsulter för att framförallt leverera de systemutvecklingstjänster och IT-drift som verksamheten efterfrågar.

Du har även ansvar för externa kontakter med IT-leverantörer, konsultföretag och ansvar för förvaltning och upprätthållande av ett antal avtal för PC/Skrivare, konsulttjänster, licenser med mera.

Kvalifikationer   

Vi söker dig med erfarenhet av kvalificerat arbete inom IT-området samt relevant högskoleutbildning. Chefserfarenhet och erfarenhet av offentlig verksamhet är meriterande.

- Du har förmåga att arbeta målstyrt och resultatinriktat både på lång och kort sikt.
- Du visar mod i ditt ledarskap genom att kunna fatta beslut och vara lojal mot fattade beslut i myndigheten.
- Vi förväntar oss att du är kommunikativ och har förmåga att skapa engagemang och delaktighet.
- Ditt ledarskap kännetecknas av samarbete, lyhördhet och förtroende för dina medarbetares kompetens vilket skapar delaktighet och ansvarstagande i arbetsgruppen.
- Du kan omsätta Skogsstyrelsens vision, verksamhetsidé och strategi genom att prioritera, sätta mål, följa upp och återkoppla resultat.
- Du är en förebild genom att vara en trygg och stabil person med gott omdöme. Du delar organisationens värdegrund med respekt för alla människors lika värde.

Skogsstyrelsen tillämpar tidsbegränsade chefsförordnanden (upp till fem år) med möjlighet till förlängning. I grunden finns en tillsvidareanställning inom Skogsstyrelsen.

Stationeringsort: Jönköping

Kontakt

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef Martina Trygg, 036-35 94 37.

Fackliga företrädare är för SACO Lisa Classon, telefon  0680-554 45 och för ST Hillevi Eriksson, telefon 036-35 93 42. 

Ansökan

Välkommen med din ansökan och meritförteckning/CV via länken nedan senast den 24 januari 2021.





Om Skogsstyrelsen


Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Verksjurist

Verksjurist
Läs mer Dec 23
Beskrivning

Vi förstärker myndighetens rättsenhet och söker därför en verksjuristkollega.

Hos oss får du arbeta varierat med juridiskt utmanande och intressanta arbetsuppgifter tillsammans med kompetenta och trevliga kollegor!

Arbetsuppgifter

Rättsenhetens huvudsakliga uppgift är att ge juridiskt stöd, bland annat rörande skogsvårdslagen, miljöbalken, förvaltningsrätt, civilrätt, dataskydd/GDPR, föreskriftsarbete och stödrelaterade frågor.

En verksjurists arbetsuppgifter kan bestå av att:

- svara på allmänna juridiska frågor,
- skriva yttranden och föra rättsprocesser,
- kvalitetsgranska avtal och andra dokument,
- delta i föredragningar,
- genomföra rättsutredningar,
- delta remissarbeten och projekt,
- medverka i föreskriftsarbeten och
- hålla juridiska utbildningar internt.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten ska ha jur kand/juristexamen (180 poäng/270 högskolepoäng) och flera års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete vid statlig myndighet, domstol eller liknande.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med miljörätt, främst frågor med koppling till Skogsstyrelsens rättsområden, informationssäkerhet/dataskydd samt föreskriftsarbete på myndighet. Vidare är det meriterande med notarietjänstgöring eller liknande erfarenhet.

Därutöver ser vi positivt på om du har gett juridiskt stöd i förvaltningsrättsliga frågor (bland annat offentlighet och sekretess), upphandling, avtals och skadeståndsrätt, EU-rätt och har erfarenhet av att hålla utbildningar.

Dina egenskaper

Skogsstyrelsen har kontor över hela landet, vilket innebär att juristerna dagligen har kontakt med kollegor på andra orter. Därför är det ett naturligt och självklart arbetssätt att arbeta på distans genom digitala kanaler, vilket du behöver ha god vana av. Du kommunicerar lätt och obehindrat och har förmågan att lyssna på andra. För att lyckas väl med din roll förklarar du juridik och presenterar lösningsförslag på ett pedagogiskt och målgruppsanpassat sätt.

Som jurist hos oss får ta stort eget ansvar vilket kräver god förmåga att prioritera och organisera. Du trivs i samverkande och dynamiska miljöer som ibland kräver leverans av uppgifter med deadlines. Förutsättningar kan ändras längs vägen varför det krävs erfarenhet av att driva problemlösningsarbete framåt. Du är flexibel och känner dig bekväm i situationer som kräver att du förhållandevis snabbt kan byta fokus.

Eftersom vi ofta samarbetar, både på enheten och inom myndigheten, krävs att du är serviceinriktad och lyhörd. Du värdesätter teamarbete och kan skapa och upprätthålla förtroendefulla kontakter. Det är viktigt att du vill och kan sätta dig in i nya rättsområden även om det sker under tidspress. Du behöver därför ha en positiv grundsyn, drivas av ambitioner, tycka om löpande utvecklingsarbete och ha en helhetssyn som bidrar till att myndighetens uppdrag fullgörs på ett bra sätt. Du delar du den statliga värdegrunden och utövar din yrkesroll med integritet.

Vi tillämpar personlighetstest som ett led i rekryteringen för våra slutkandidater. Intervjuer kommer att hållas över Skype. Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper utifrån en helhetsbedömning.

Villkor

Tillsvidareanställning där provanställning tillämpas. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

På rättsenheten arbetar medarbetarna med förtroendearbetstid vilket innebär en ökad möjlighet att uppnå balans mellan arbete och fritid.

Placeringsort för den här tjänsten är i första hand Jönköping. Rättsenhetens medarbetare är placerade i Jönköping, Skövde och Borås. Placering på någon av dessa orter (eller närliggande kontor) kan diskuteras.

Vi följer löpande regeringen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande utvecklingen av Covid-19, vilket för närvarande innebär att introduktion och digitalt arbete hemifrån genomförs via Skype.

Kontakt

Frågor besvaras av enhetschefen för rättsenheten, Eleonora Dufva. Verksjurist Anna-Sara Sjölander är facklig kontaktperson för SACO-S och Hillevi Eriksson för ST. De nås via växeln 036-35 93 00.

Välkommen med din ansökan innehållandes meritförteckning/CV senast den 20 januari 2021.

 





Om Skogsstyrelsen


Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Kommunikatör

Informatör/Kommunikatör
Läs mer Dec 9
Om du blir kommunikatör på Skogsstyrelsen får du jobba med frågor som är viktiga för miljö, ekonomi och välmående i hela landet.

Du får göra det tillsammans med superkompetenta och sällsynt trevliga kollegor. Så – välkommen att söka det lediga jobbet hos oss! Tjänsten är på heltid och tills vidare. 

Om kommunikationsenheten

Enheten har helhetsansvaret för Skogsstyrelsens kommunikation. Vi jobbar både strategiskt och operativt, både internt och externt. Vi driver och utvecklar myndighetens kanaler – externwebb, intranät, sociala medier, tidningen Skogseko och mediearbetet – och ansvarar för den grafiska profilen. Vi stöttar ledning och verksamhet i alla frågor som rör kommunikation. 

Dina arbetsuppgifter

En stor del i ditt uppdrag blir att arbeta med kommunikation kring skogsskador, som är ett av våra viktigaste områden de närmaste åren. Du blir en viktig spelare i flera av Skogsstyrelsens projekt och arbeten som syftar till att minska skadorna av bland annat granbarkborre, viltbete och skadesvampar.

Du kommer också att jobba med kommunikationsstöd inom andra områden.

Arbetet innehåller hela kedjan från planering via genomförande till uppföljning av både interna och externa kommunikationsinsatser.

I arbetet ingår också att vara redaktör för vissa sidor på intranätet och externa webben samt att skriva och publicera nyheter.

Dina kvalifikationer

- Du har flera års erfarenhet av arbete som kommunikatör.
- Du behärskar ett brett fält inom kommunikationsområdet, och kan jobba både strategiskt och operativt. Det är självklart för dig att ta ett helhetsgrepp över en kommunikationsinsats.
- Du har stor erfarenhet av arbete inom digitala kanaler.
- Du är en god skribent.
- Du har högskoleutbildning inom kommunikation eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig.
- Det är en fördel om du har vana vid att jobba med Episerver CMS.
- Det är en fördel om du är van vid att jobba med film.
- Som person är du drivande, initiativrik och kommunikativ. Du trivs och kan jobba strukturerat även när det händer mycket samtidigt. Du kan hitta lösningar både enskilt och tillsammans med andra, och du är skicklig på att kunna förstå och omsätta organisationens behov i effektiv kommunikation.

 

Placeringsort: I första hand Jönköping. Andra orter kan diskuteras.

Tillträde: Snarast.

Kontakt

Mer information lämnas av kommunikationschef Rikard Flyckt, 036–35 94 38. Fackliga kontakter är Lisa Classon (Saco), 0680–554 45, och Hillevi Eriksson (ST), 036–35 93 24.

 

Välkommen med din ansökan med meritförteckning/cv senast den 10 januari 2021 via länken nedan.





Om Skogsstyrelsen


Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Skogen behöver systemutvecklare

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Nov 30
Vill du vara med och påverka skogen?

Skogsstyrelsens IT-enhet - som i huvudsak är placerad på huvudkontoret i Jönköping - servar förutom huvudkontoret även cirka 80 lokala kontor runt om i landet, med allt från utveckling, förvaltning, drift och support.

Vi ökar nu takten i digitaliseringen med flera nya utvecklingsprojekt och behöver därför dig som är nyfiken på nya tekniker och uppskattar ett omväxlande arbete.

Vill du vara med och skapa nytta för bevarande och nyttjande av Sveriges viktigast råvara, Skogen, är det här helt rätt ställe för dig. Nyttan skapar vi bland annat genom att använda tekniker inom AI som bildanalys och machine learning men även genom att skapa användarvänliga tjänster för skogsägare, skogsföretag och de som bara vill ut för att njuta av naturen. Satellitbilder, kartor och underlag för dessa är andra områden där vi ligger i framkant och inom rasterutveckling/bildanalys är vi ledande inom i Sverige.

Enheten består av 40 kollegor och ett mindre antal konsulter som är uppdelade i ett driftteam, ett supportteam och tre utvecklingsteam.

Vi erbjuder

En omväxlande och attraktiv arbetsplats med många projekt och några större förvaltningar där vi utvecklar i ny teknik som ligger i framkant och som skapar nytta för Sverige och dess skogar!

Eftersom du arbetar i ett team med många olika kompetenser såsom krav, utveckling, test och driftsättning så har du stora möjligheter till varierande arbetsuppgifter.

Vi kan erbjuda förutsättningar för en bra balans mellan jobb och fritid och stora möjligheter till utveckling inom ditt arbetsområde.

Våren 2021 kommer vi flytta in i helt nya lokaler i Jönköpings nya stadsdel Skeppsbron. 

Arbetsuppgifter

Utveckla och förvalta både externa och interna systemstöd.

Du kommer att arbeta mycket i verksamhetsutvecklingsprojekt där utvecklingen av IT-stödet är en del av projektet. Skogsstyrelsen arbetar i Microsoftmiljö och med Esri-plattformen men har också några större egenutvecklade stöd.

Vi använder agila utvecklingsmetoder och har GIT för vår versionshantering.

Önskvärda kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning med IT-inriktning och som har flerårig praktisk erfarenhet av systemutveckling. 

Vi behöver förstärkning inom både frontend och backend. Kan du jobba med båda så är det en fördel.

Exempel på tekniker som vi arbetar med:

- .NET/C#
- WebApi
- .NET Core
- Entityframework
- -Server
- Angular
- JavaScript/Typescript
- Rest
- Python

 

För att lyckas med dina arbetsuppgifter är det viktigt att du har ett nära samarbete med beställare, scrum-master, utvecklare och övrig organisation. Stor vikt läggs därför vid personliga egenskaper som god samarbetsförmåga, initiativkraft, ansvarstagande och intresse för utveckling av verksamheten.

Meriterande är om du har jobbat med raster och GIS-utveckling, gärna kopplat till landskapsperspektivet.

Har du arbetat inom något av områdena Angular-ramverket, interaktionsdesign eller EPI-Server är det en fördel.

Tjänsterna är placerade i första hand vid vår IT-enhet i Jönköping.

Kontakt

Mer information lämnas av teamledare Liselotte Kronlund Freidlitz 036-35 94 39 eller enhetschef Maria Thellman, telefon 036-35 93 98. Fackliga företrädare är för SACO Lisa Classon 0680-554 45 och för ST Hillevi Eriksson 036-3593 24.

Ansökan

Välkommen med din ansökan med meritförteckning/CV via länken nedan senast den 20 december 2020

 

 




Om Skogsstyrelsen


Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Vi söker en strategisk kollega till HR-enheten

HR-specialist/HR-adviser
Läs mer Sep 25
Vi söker en HR-strateg som vill vara med och utveckla vår delprocess ”Behålla” främst inom lönebildning och avtalsfrågor utöver ordinarie HR-arbete.

Du blir en del av HR-enheten som idag består av elva medarbetare. Tillsammans arbetar vi med att ständigt förbättra våra processer, arbetssätt och de goda relationerna vi har med våra chefer och kollegor i hela myndigheten. Vi har spännande år framför oss med arbetsmarknadsuppdrag vilket innebär att behovet av kompetens inom HR ökar.

Arbetsuppgifter

Tillsammans med oss övriga på HR-enheten ansvarar du för att rutiner och styrande dokument hålls uppdaterade och aktuella inom ditt arbetsområde. Du ska med din kompetens kunna stötta verksamheten i olika arbetsrättsliga frågor samt medverka vid förhandlingar och ta fram underlag till avtalskonstruktioner till såväl lokala som centrala avtal. Vi har ingått samarbete med Statens servicecenter där du kommer att vara en av flera kontaktpersoner.

Som HR-strateg kommer du att vara knuten till en av våra ledningsgrupper (region Nord) som ett direkt operativt stöd till cheferna exempelvis gällande rekrytering,  arbetsmiljö och vid planering av regionens kompetensförsörjning. Det är också viktigt att du är bekväm med att hålla presentationer och utbildningar.

Med verksamhet i hela landet genomför vi många av våra möten via Skype, än mer i den pandemisituation som råder nu.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen inom HR och flera års erfarenhet av kvalificerat arbete av HR. Du ska vara väl insatt i arbetsrättsliga regleringar och kollektivavtal. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom lönebildning samt erfarenhet från statligt arbete eller annan offentlig verksamhet. 

För att vi ska trivas tillsammans uppskattar vi att du:

- är flexibel och har en god förmåga att samarbeta och att skapa förtroende
- kan skapa engagemang och delaktighet i din omgivning genom din kommunikativa förmåga
- har ett målinriktat arbetssätt präglat av helhetssyn, drivkraft, initiativförmåga, struktur och noggrannhet
- har förmåga att arbeta självständigt
- vill vara en lagspelare i vårt team och har god förmåga att uttrycka dig i svenska både tal och skrift
- har god IT- och systemvana, särskilt i Excel

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar och känner dig trygg med dem.

Villkor

Vi erbjuder en spännande och kreativ arbetsplats med goda anställningsvillkor och möjligheter till utveckling och variation inom arbetsområdet. I Jönköping flyttar vi snart till nya fräscha lokaler där vi kommer att arbetat aktivitetsbaserat. Vår HR-enhet präglas av samarbete, öppenhet, glädje och kompetens.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt Vi tillämpar provanställning, individuell lönesättning och erbjuder förtroendearbetstid.

Stationeringsort är Jönköping eller Växjö. Under pandemin tillämpar vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer för hemarbete.

Arbetet innebär vanligtvis en del resor.

Välkommen med din ansökan senast den 18 oktober 2020 via länken nedan.

Har du frågor ring gärna HR chef Inga-Lena Alm Larsson 036-35 93 92 eller stf HR chef Annika Tilstam 036-35 93 64.

Fackliga representanter för SACO Lisa Classon 0680-554 45 och för ST Hillevi Eriksson 036-35 93 24.

 

Om Skogsstyrelsen


Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Registrator

Registrator
Läs mer Jul 16
Registratur- och arkivfrågorna genomgår stora förändringar på myndigheten.

Funktionen för registratur och arkiv har centraliserat verksamheten till Jönköping. Myndigheten står inför utmaningen att införa ett nytt ärende- och dokumenthanteringssystem samt verksamhetsbaserad arkivredovisning i myndigheten.

Arbetsuppgifter
Du kommer att tillsammans med övriga registratorer och arkivarier delta i arbetet med övergång till ett nytt ärende- och dokumenthanteringssystem. Utöver sedvanliga registratorsuppgifter ingår även att:

- Följa upp hanteringen av allmänna handlingar.
- Lämna ut allmänna handlingar samt hantera sekretessprövning.
- Utbilda och informera om regelverket kring hantering av allmänna handlingar.
- Delta i arbetet med JK-listan.

Arbetet är i många delar utåtriktat och innehåller löpande informationsgivning och samarbete med olika verksamheter som har beröringsytor med funktionen för registratur och arkiv.

Kvalifikationer
Du ska ha registrators- eller arkivutbildning på högskolenivå eller har tillägnat dig likvärdiga kunskaper på annat sätt. Du är väl insatt i offentlighets- och sekretesslagstiftningen. Tidigare erfarenheter av processorienterat arbetssätt är meriterande.

Du har vana av att jobba i ärende- och dokumenthanteringssystem samt har goda kunskaper i sedvanligt förekommande IT-verktyg.

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är van att arbeta i team och har lätt för att samarbeta, kommunicera och lösa problem på ett konstruktivt sätt. Du är lyhörd och visar stort intresse för verksamhetens utveckling. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Villkor
Tillsvidareanställning där provanställning tillämpas. Stationeringsort är Skogsstyrelsens huvudkontor i Jönköping. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontakt
Mer information lämnas av chef för serviceenheten Torgny Andersson, tfn 036-35 93 50. Fackliga företrädare inom Skogsstyrelsen är för Saco-S Cecilia Persson, tfn 0951-375 63 57 och för ST Hillevi Eriksson, tfn 070-577 88 37. 



Välkommen med din ansökan med meritförteckning/CV senast den 15 augusti 2020 via länken nedan.

Om Skogsstyrelsen


Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Verksjurist

Verksjurist
Läs mer Jul 22
Beskrivning
Vi förstärker myndighetens rättsenhet och söker därför ytterligare en verksjurist.

Hos oss ges möjlighet att arbeta varierat med juridiskt utmanande arbetsuppgifter.

Arbetsuppgifter
Som verksjurist ger du tillsammans med kollegor verksamheten stöd i juridiska frågor främst med koppling till skogsvårdslagen, miljöbalken, offentlighet- och sekretess, digitalisering, dataskydd och förvaltningsrätt. Vi samarbetar mycket - och uppmuntrar det - men du behöver även kunna arbeta självständigt. En arbetsdag kan bestå av att

- svara på juridiska frågor vid ärendehandläggning
- författa yttranden och föra rättsprocesser
- delta i regeringsuppdrag, remisser och projekt
- delta i föreskriftsarbete
- bedriva utvecklingsarbete
- hålla juridiska utbildningar internt


Kvalifikationer
Vi söker dig med juristexamen och flera års erfarenhet av juridiskt arbete vid statlig myndighet, domstol eller liknande.

Vi tror att du har vilja och förmåga att sätta dig in i nya områden, är serviceinriktad, kan tänka analytiskt och arbeta strukturerat under tidspress. Du är ansvarstagande, flexibel och kan arbeta med att driva problemlösning framåt även om förutsättningarna förändras.

Vi finns på olika orter i landet och därför behöver du kunna kommunicera och samarbeta lika bra på distans genom digitala kanaler som vid personliga möten, även med kollegor som inte är jurister. Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.

Du delar de statliga värderingarna och utövar din yrkesroll med integritet. Vi kommer vid rekryteringen att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Har du tidigare erfarenhet av miljörätt (gärna skoglig lagstiftning), förvaltningsrätt och/eller IT-rätt är det meriterande.

Villkor
Tillsvidareanställning där provanställning tillämpas. Tillträde 1 oktober 2020 eller enligt överenskommelse. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

På rättsenheten arbetar medarbetarna med förtroendearbetstid vilket innebär en ökad möjlighet att uppnå balans mellan arbete och fritid.

Placeringsort för den här anställningen är Jönköping, Skövde eller Borås. Även andra placeringsorter kan bli aktuella.

Vi följer löpande regeringen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande utvecklingen av Corona, vilket kan innebära introduktion och arbete hemifrån över Skype.

Urval och kontakt med sökande kan komma att ske innan ansökningstiden löpt ut. Intervjuer planeras preliminärt att hållas under vecka 33-34.

Kontakt
Mer information lämnas av enhetschef Eleonora Dufva eller av chefsjurist Cecilia Hedman. Facklig företrädare inom Skogsstyrelsen för SACO-S, Sofia Österdahl. Samtliga nås via växeln 036-35 93 00.

Välkommen med din ansökan med meritförteckning/CV senast den 9 augusti 2020.

Om Skogsstyrelsen


Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Grafisk formgivare

Grafisk formgivare
Läs mer Jun 16
Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.




Skogsstyrelsen söker en grafisk formgivare som behärskar både digitala kanaler och print, och som dessutom kan bidra till vårt utvecklingsarbete inom både film och visuell kommunikation.

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid till och med 31 december 2020. Tillträde snarast.

Dina arbetsuppgifter
Du blir en del av ett kreativt och drivet gäng på vår kommunikationsenhet. I arbetsuppgifterna ingår att, tillsammans med AD och grafisk formgivare, bland annat ansvara för:

- Grafisk produktion av material till våra olika kanaler – print, digitalt och sociala medier.
- Utveckla och förvalta Skogsstyrelsens webbaserade grafiska verktyg, inklusive support till användare.
- Arbete med bildredigering och att hålla vårt bildarkiv uppdaterat.
- Delta i vårt arbete med att producera film inklusive redigering.
- Delta i vårt utvecklingsarbete inom visuell kommunikation. 

 
Dina kvalifikationer
- Du har minst ett par års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
- Du är skicklig på att hantera program som ingår i Adobe CC-paketet (InDesign, Illustrator, Photoshop och Premiere Pro).
- Erfarenhet av både print- och webbpublicering.
- Det är meriterande om du kan göra enklare illustrationer, animeringar och rörligt material för sociala medier.
- Utbildning inom grafisk design eller motsvarande är ett plus.
- Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Till exempel:
- Du är kreativ och utvecklingsinriktad, men förmår samtidigt följa en konsekvent linje och vår grafiska profil.
- Du har en originalares noggrannhet med känsla för detaljer och är dessutom initiativrik med kreativa ambitioner.
- Du kan både jobba långsiktigt med utveckling och ta hand om snabba, enkla jobb.
- Du är serviceinriktad och lyhörd.
- Du tycker om att samarbeta, men är samtidigt självgående med en god förmåga att organisera ditt eget arbete.


 
Kontakt
Mer information lämnas av kommunikationschef Rikard Flyckt, 036–35 94 38. Fackliga kontakter är Cecilia Persson (Saco), 0951–266 84, och Hillevi Eriksson (ST), 036–35 93 24. 

Välkommen med din ansökan med meritförteckning/cv samt utvalda delar av din portfolio senast den 19 juli 2020. Intervjuer för anställningen kommer att genomföras under andra halvan av augusti.





Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Ekonom

Redovisningsekonom
Läs mer Dec 17
Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.




Beskrivning
Ekonomienheten består idag av ca 25 medarbetare på tio orter, som stöder organisationen i frågor rörande ekonomi, upphandling samt lokaler och fastigheter.

Vi söker nu en ekonom med inriktning på redovisning och controlling. Tjänsten kommer även ha en viktig roll i vårt budget- och bokslutsarbete.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta på ekonomienheten tillsammans med en grupp ekonomer som hanterar löpande redovisning, boksluts- och controllerarbete. Arbetsuppgifterna kommer att variera över tid men kommer att omfatta bl.a. utveckling av arbetssätt, kontakter med andra statliga myndigheter samt stöd till Skogsstyrelsens kärnprocesser och projekt. Du kommer vara delaktig i framtagandet av uppföljning och rapportering både till Skogsstyrelsens ledning och till externa mottagare, t.ex. Regeringskansliet, Ekonomistyrningsverket och externa finansiärer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ekonomisk högskoleutbildning samt några års yrkeserfarenhet. Erfarenhet från ekonomiarbete inom statlig verksamhet och god kunskap om det statliga regelverket är meriterande. Du har lätt för att samarbeta med andra och är professionell i ditt bemötande både internt och externt. Vidare har du god förmåga att kommunicera i tal och skrift. Stor vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet.

Placering
Placeringsort Jönköping, Luleå eller Umeå

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Kontakt
Har du frågor är du välkommen att höra av dig till enhetschef Frank Lantz 036-35 93 00 eller våra fackliga representanter, Magnus Fürst för ST 0560-68 99 46 och Cecilia Persson för SACO 0951-266 84.

Välkommen med din ansökan senast 19 januari 2020 via länken nedan.




Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Vi söker systemutvecklare som vill göra skillnad i skogen!

Civilingenjör, systemutveckling
Läs mer Dec 19
Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.




Skogsstyrelsens IT-enhet - som i huvudsak är placerad på huvudkontoret i Jönköping - servar förutom huvudkontoret även cirka 80 lokala kontor runt om i landet, med allt från utveckling, förvaltning, drift och support.

Vi ökar nu takten i digitaliseringen med flera nya utvecklingsprojekt och behöver därför dig som är nyfiken på nya tekniker och uppskattar ett omväxlande arbete.

Vill du vara med och skapa nytta för bevarande och nyttjande av Sveriges viktigast råvara, skogen, är det här helt rätt ställe för dig. Nyttan skapar vi bland annat genom att använda tekniker inom AI som bildanalys och machine learning men även genom att skapa användarvänliga tjänster för skogsägare, skogsföretag och de som bara vill ut för att njuta av naturen. Satellitbilder, kartor och underlag för dessa är andra områden där vi ligger i framkant och inom rasterutveckling/bildanalys är vi ledande inom i Sverige.

Enheten består av 35 kollegor och ett mindre antal konsulter som är uppdelade i ett driftteam, ett supportteam och tre utvecklingsteam.

Vi erbjuder
En omväxlande och attraktiv arbetsplats med många projekt och några större förvaltningar där vi utvecklar i ny teknik som ligger i framkant och som skapar nytta för Sverige och dess skogar!

Eftersom du arbetar i ett team med många olika kompetenser såsom krav, utveckling, test och driftsättning så har du stora möjligheter till varierande arbetsuppgifter.

Vi kan erbjuda förutsättningar för en bra balans mellan jobb och fritid och stora möjligheter till utveckling inom ditt arbetsområde.

Våren 2021 kommer vi flytta in i helt nya lokaler i Jönköpings nya stadsdel Skeppsbron.

Arbetsuppgifter
Utveckla och förvalta både externa och interna systemstöd.

Du kommer att arbeta mycket i verksamhetsutvecklingsprojekt där utvecklingen av IT-stödet är en del av projektet. Skogsstyrelsen arbetar i Microsoftmiljö och med Esri-plattformen men har också några större egenutvecklade stöd.

Vi använder agila utvecklingsmetoder och har GIT för vår versionshantering.

Önskvärda kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk utbildning med IT-inriktning och både dig som är senior (har flerårig praktisk erfarenhet av systemutveckling) eller kommer direkt från en avslutad utbildning.

Vi behöver förstärkning inom både frontend och backend. Kan du jobba med båda så är det en fördel.

Exempel på tekniker som vi arbetar med:

- .NET/C#
- WebApi
- .NET Core
- Entityframework
- -Server
- Angular
- JavaScript/Typescript
- Rest
- Python

För att lyckas med dina arbetsuppgifter är det viktigt att du har ett nära samarbete med beställare, scrum-master, utvecklare och övrig organisation. Stor vikt läggs därför vid personliga egenskaper som god samarbetsförmåga, initiativkraft, ansvarstagande och intresse för utveckling av verksamheten.

Meriterande är om du har jobbat med raster och GIS-utveckling, gärna kopplat till landskapsperspektivet.

Har du arbetat inom något av områdena Angular-ramverket, interaktionsdesign eller EPI-Server är det en fördel.

Anställningen är tills vidare med placering i första hand vid vår IT-enhet i Jönköping. Vi vill gärna ha Dig på plats så snart som möjligt.

Kontakt
Mer information lämnas av teamledare Liselotte Kronlund Freidlitz 036-359439 eller enhetschef Maria Thellman, telefon 036-359398. Fackliga företrädare är för SACO Cecilia Persson 0951–26684 och för ST Magnus Fürst 0560–689946.

Ansökan
Välkommen med din ansökan med meritförteckning/CV via länken nedan senast den 19 januari 2020.

 

 

 




Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Erfaren databasadministratör

Databasadministratör
Läs mer Dec 3
Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.




Hos oss är det alltid något spännande projekt på gång.

För att nämna några så bygger vi just nu upp redundanta datacenter och har också påbörjat ett stort AI-projekt.

IT-enheten finns på vårt huvudkontor i Jönköping men vi har också kollegor på några av våra drygt 80 lokala kontor som finns i hela landet.

Vi är 35 kollegor och ett mindre antal konsulter som är uppdelade i ett driftteam, ett supportteam och tre utvecklingsteam.

Vi erbjuder
En spännande och bra arbetsplats med många projekt och några större förvaltningar där vi utvecklar teknik som ligger i framkant och som skapar nytta för Sverige och dess skogar! Vi kan erbjuda en bra balans mellan jobb och fritid och en bra möjlighet till utveckling inom ditt arbetsområde. Vi kommer också flytta in i helt nya lokaler i Jönköpings nya stadsdel Skeppsbron under våren 2021.

Arbetsuppgifter
I dina arbetsuppgifter ingår att tillsammans med din DBA-kollega fördela arbete med att:

- Säkerställa att vi har en stabil databasmiljö med hög tillgänglighet.
- Utveckla vår databasmiljö och medverka i det strategiska arbetet kring databaser och behörigheter.
- Medverka i systemutvecklingsprojekt tillsammans med våra utvecklingsteam.
- Tillsammans med utvecklingsteamen göra databasdriftsättningar.
- Fortsätta uppbyggnaden av vår Enterprisemiljö.
- Sköta backup, kloning och återläsning av databaser.
- Underhålla och vidareutveckla körningar mot databaser i Microsofts automatiseringsmotor Orchestrator.

 

Du kommer tillhöra vårt driftteam och jobba tätt tillsammans med våra utvecklingsteam.

Önskvärda kvalifikationer
Du har högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom arbetsområdet.

Du är en erfaren DBA som jobbat med Microsoft Server och har minst 3 års erfarenhet i DBA-rollen. Eftersom miljöerna i huvudsak är Windowsbaserade krävs kunskap inom Microsofts produkter förutom databashanteraren. Du har också arbetat några år med BI eller liknande och då gärna i Microsoftbaserade miljöer. Meriterande är om du dessutom har erfarenhet av:

- MS Enterprise edition och Availability Groups.
- VmWare
- Lagring av geografisk information i databaser.
- Skriptning i Powershell eller andra programmeringsspråk.
- Automatisering i Orchestrator eller liknande verktyg.



Stor vikt läggs vid personliga egenskaper som god samarbetsförmåga, initiativkraft, ansvarstagande och intresse för utveckling av verksamheten.

Anställningen är tills vidare med placering vid vår IT-enhet i Jönköping. Vi vill gärna ha Dig på plats så snart som möjligt.

Kontakt
Mer information lämnas av Gruppchef Johnny Hermansson, telefon 036-359425 eller enhetschef Maria Thellman, telefon 036-359398. Fackliga företrädare är för SACO Cecilia Persson, telefon 0951-266 84 och för ST Magnus Fürst, telefon 0560-68 99 46.

Ansökan
Välkommen med din ansökan med meritförteckning/CV via länken nedan senast den 12 januari 2020.



Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Registrator

Registrator
Läs mer Dec 3
Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.




Registratur- och arkivfrågorna genomgår stora förändringar på myndigheten.

Funktionen för registratur och arkiv har centraliserat verksamheten till Jönköping. Myndigheten står inför utmaningen att införa ett nytt ärende- och dokumenthanteringssystem samt verksamhetsbaserad arkivredovisning i myndigheten.

Arbetsuppgifter
Du kommer tillsammans med övriga registratorer och arkivarier delta i arbetet med övergång till ett nytt ärende- och dokumenthanteringssystem. Utöver sedvanliga registratorsuppgifter ingår även att:

- Följa upp hanteringen av allmänna handlingar.
- Lämna ut allmänna handlingar samt hantera sekretessprövning.
- Utbilda och informera om regelverket kring hantering av allmänna handlingar.
- Delta i arbetet med JK-listan.

Arbetet är i många delar utåtriktat och innehåller löpande informationsgivning och samarbete med olika verksamheter som har beröringsytor med funktionen för registratur och arkiv.

Kvalifikationer

Du ska ha registrators- eller arkivutbildning på högskolenivå eller har tillägnat dig likvärdiga kunskaper på annat sätt. Du är väl insatt i offentlighets- och sekretesslagstiftningen. Tidigare erfarenheter av processorienterat arbetssätt är meriterande.

Du har vana av att jobba i ärende- och dokumenthanteringssystem samt har goda kunskaper i sedvanligt förekommande IT-verktyg.

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är van att arbeta i team och har lätt för att samarbeta, kommunicera och lösa problem på ett konstruktivt sätt. Du är lyhörd och visar stort intresse för verksamhetens utveckling. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Stationering Stationeringsort är Skogsstyrelsens kontor i Jönköping.

Anställning Tillsvidare anställning. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontakt Mer information lämnas av chef för Serviceenheten Torgny Andersson, tfn 036-35 93 50. Fackliga företrädare inom Skogsstyrelsen är för SACO Cecilia Persson, tfn 0951-26 684 och för ST Magnus Fürst 0560-68 99 46.

Välkommen med din ansökan med meritförteckning/CV senast den 3 januari 2020 via länken nedan.





Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Verksjurister

Verksjurist
Läs mer Jul 25
Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.




Beskrivning
Skogsstyrelsen söker två jurister till vår rättsenhet med huvudsaklig inriktning på någon eller flera av områdena förvaltningsrätt, skoglig lagstiftning, miljörätt eller civilrätt.

Arbetsuppgifter
Som verksjurist arbetar du tillsammans med ett flertal kollegor i huvudsak med att ge stöd åt verksamheten i rättsliga frågor.

Vi erbjuder en variation av arbetsuppgifter såsom att svara på juridiska frågor vid ärendehandläggning, utredningsarbete, delta i regeringsuppdrag, svara på remisser, aktivt arbeta med juridiskt utvecklingsarbete på myndigheten, skriva yttranden och föra rättsprocesser samt hjälpa till med civilrättsliga frågor. Många av dem har EU-rättslig anknytning. Vidare arbetar rättsenheten med att hålla juridiska utbildningar inom myndigheten.

Arbetet som verksjurist är därför omväxlande med stor variation av arbetsuppgifter över tid.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har juristexamen och några års erfarenhet av juridiskt arbete. Du har goda kunskaper inom något eller i alla de efterfrågade områdena. Vi ser positivt på om du tidigare har arbetat med skoglig lagstiftning, miljörätt, civilrätt eller har erfarenhet av arbete vid domstol eller offentligrättslig verksamhet.

För att passa väl i rollen behöver du ha en vilja att sätta dig in i nya områden, tycka om att tänka analytiskt och kunna arbeta strukturerat även under tidspress. Du är en ansvarstagande person med helhetsperspektiv, har förmågan att samarbeta och är flexibel när förutsättningar ändras. Du tycker om att driva problemlösningsarbete framåt och kan inta ett coachande förhållningssätt när det behövs. Självklart delar du de statliga värderingarna och utövar din yrkesroll med integritet.

Villkor
Tjänsterna är visstidsanställning om vardera 1 år, heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Stationeringsort
På huvudkontoret i Jönköping. Närliggande tjänsteorter kan diskuteras.

På rättsenheten arbetar medarbetarna med förtroendearbetstid vilket innebär en ökad möjlighet att uppnå balans mellan arbete och fritid.  

Kontakt
Eleonora Dufva (v.31-32, 34), enhetschef för rättsenheten, via växeln 036-359300.

Cecilia Hedman (v.33), chefsjurist vid rättsenheten, via växeln 036-359300.

Royne Andersson för ST (v. 31-32) och Magnus Fürst för ST (v. 33-34), Cecilia Persson för SACO (v.31+33-34) via växeln 036-359300.

Välkommen med din ansökan senast den 25 augusti 2019.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Jönköpings distrikt söker en skogskonsulent för visstidsanställning

Skogskonsulent/Skogsvårdskonsulent
Läs mer Jul 15
Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.




Vi söker dig
Jönköpings distrikt förstärker vår kompetens och söker en skogskonsulent som vill jobba på vår myndighet för skogliga frågor.

Vi hoppas du vill bli vår nya kollega!

Arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

- Handläggning av avverkningsanmälningar och samråd samt tillsyn inom ramen för Skogsvårdslagen och Miljöbalken.
- Rådgivning och information till skogsbruket.
- Andra arbetsuppgifter som kan bli aktuella är skogliga tjänster som riktar sig till skogsägare och företag samt olika inventeringar/uppföljningar i fält.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har universitets- eller högskoleexamen inom skog, biologi med skoglig inriktning eller motsvarande.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person bör du vara initiativrik, serviceinriktad, ha god samarbetsförmåga och trivas med varierande arbetsuppgifter, såväl inomhus som med ensamarbete i skogen. Du ska vilja och ha förmåga att ta ansvar för olika aktiviteter och kunna jobba självständigt mot uppsatta mål på ett strukturerat sätt. Du behöver ha lätt för att uttrycka dig på svenska i tal och skrift samt förmåga att knyta nya kontakter och bemöta och föra dialog med människor i olika situationer.

B-körkort är ett krav, liksom goda kunskaper inom IT/GIS. Tidigare erfarenhet av arbete på Skogsstyrelsen är meriterande.

Villkor
Vi erbjuder en visstidsanställning med stationeringsort i Värnamo eller Vetlanda. Tillträde sker 1 september eller enligt överenskommelse, och sträcker sig längst till 31 december.

Kontakt
För mer information om anställningen får du gärna kontakta oss:

Distriktschef Anders Philipsson tfn 0370-65 32 84
Ställföreträdande distriktschef Leif Källström tfn 0383-19739 (semester tom v.33)

Fackliga företrädare är Anna-Stina Duerden, ST, tfn 036-19 62 10 och Jenny Morgansson, Saco, tfn 033-48 25 08.

Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu