SAAB AB jobb i Jönköping

Hitta lediga jobb hos SAAB AB i Jönköping. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Jönköping.

Systemtestare

Systemtestare
Läs mer Okt 3
Nytt
Är du en systemtestare med erfarenhet av att arbeta med krav, verifiering och validering? Då kanske detta är rollen för dig!

Din roll

Då flygplan utsätts för stora påfrestningar är kraven på säkerhet höga. Vi har en kravbaserad utvecklingsprocess vilket innebär att de övergripande kundkraven skall brytas ner till system, delsystem, mjukvara och hårdvara. Samtliga krav skall valideras och verifieras. Det kommer bli din uppgift att hålla samman kravframtagning, systemarkitektur, validering och verifiering på systemnivå i våra projekt. Testfallen implementerar vi i Python och vi använder oss av kravhanteringsverktyget Doors.
Du kommer också bli väl insatt i standarder för säkerhetskritisk utveckling och i Saabs processer, metoder och verktyg.

I rollen kommer du ha kontakt med många olika yrkesgrupper såsom projektledare, konstruktörer inom flera discipliner, systemingenjörer, testsystemutvecklare och testingenjörer. Du kommer även komma i kontakt med våra kunder. Arbetet ger en bred förståelse för verksamheten, från utveckling till produktion, och det finns goda utvecklingsmöjligheter både inom och utanför sektionen.

Som systemtestare med inriktning på ett eller flera kompetensområden på sektionen kan dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara:

* Ta fram och analysera systemkrav och testplaner
* Omvandla krav till testfall samt definiera testfall.
* Skapa testspecifikationer
* Genomföra tester av system
* Skriva rapporter på systemnivå

Resor ingår inte regelbundet i tjänsten, men kan förekomma vid tex kurser, konferenser eller möten på andra Saab-sajter.

Din profil

Som person relaterar du till din omgivning på ett lyhört och smidigt sätt. Du ser möjligheter i förändringar och har lätt för att skapa och underhålla relationer. Du har ett strukturerat arbetssätt och tar gärna initiativ till förbättringar och utveckling. Du behåller ditt lugn och är stabil även i pressade situationer. Tjänsten innebär också att vara i kontakt med stora delar av organisationen och det är därför viktigt att man har en god samarbetsförmåga, är kommunikativ och trivs med att ha ett stort kontaktnät.

För att lyckas och trivas i rollen tror vi att du:

* Har ingenjörsutbildning inom elektronik, SW eller fysik
* Har 1-2 års erfarenhet av att arbeta med krav, verifiering och validering, gärna på systemnivå.
* Behärskar svenska och engelska obehindrat, i såväl tal som skrift

Om du har arbetat med säkerhetskritiska system och är bekant med kravhanteringverktyg är det meriterande.

Som medarbetare på Saab står du bakom vår värdegrund som vilar på ledorden förtroende, vilja och kunnande. För oss är hur vi agerar minst lika viktigt som vad vi kan. Du är mån om dina kollegor, bidrar till en god arbetsmiljö och har ett hållbarhetsfokus.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här.

Affärsområde Surveillance erbjuder världsledande teknologi som ger lägesbilder och beslutsunderlag för försvar mot olika hot. Portföljen omfattar radar-, telekrig- och ledningssystem samt trygghets- och säkerhetslösningar.

Sektionen du kommer arbeta inom består i dagsläget av 14 personer med huvudsakliga uppgifter inom system, verifiering samt utprovning av säkerhetskritiska avioniksystem. Vi arbetar i team och du kommer rapportera till teamleader och sektionschef.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Intervjuer och urval kommer att ske löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Medarbetare till Final Inspection and Configuration

Avsynare, elkrafttekniska produkter
Läs mer Okt 2
Vill du få kunskap kring Training & Simulations hela produktflora och testa våra system såsom kunden kommer att använda dom. Då ska du söka den lediga tjänsten på Final Inspection and Configuration.

Din roll

I tjänsten på Final Inspection and Configuration är du en viktig del i kvalitetssäkringen av våra produkter, då det är här vi gör den slutliga kontrollen och konfigurering av systemen innan de levereras till kund.

* Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består bland annat av:
* Kittning, kundkonfigurering och leveranskontroll av produkter och system.
* Dokumentation av genomförda tester.
* Felrapportering (Non Conformance Reports).
* Deltagande i kundkontroller och revisioner.
* Deltagande i projektmöten.

Du kommer att ha mycket kontakt med andra avdelningar och roller inom företaget, främst projektledning, produktion, utveckling och huvudplanering.

Din profil

Som person ser vi att du är noggrann och arbetar på ett strukturerat sätt. Du har förmågan att ha flera uppgifter på gång samtidigt. Då du har kontakt med flera andra avdelningar samt kunder som besöker oss behöver du ha en god kommunikativ förmåga och behärska svenska i såval tal som skrift. Du har ett teknikintresse och viljan att lära dig nytt.

Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av Training & Simulations system och produkter. Du bör ha grundläggande kunskaper av att jobba i ERP-system (helst IFS), främst kundorder- och dokumenthantering.

Som medarbetare på Saab står du bakom vår värdegrund som vilar på ledorden förtroende, vilja och kunnande. För oss är hur vi är och agerar minst lika viktigt som vad vi kan. Du är mån om dina kollegor, bidrar till en god arbetsmiljö och har ett hållbarhets-fokus. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vi tillämpar alltid löpande urval i våra rekryteringsprocesser och tjänsten kan komma att tillsättas före utgångsdatum. Välkommen med din ansökan redan idag!

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre kan du läsa mer om oss här.

Saab Training & Simulation (T&S) använder den senaste tekniken och är världsledande inom avancerad militär utbildningsmateriel. Du blir en del av Jönköpings mest innovativa företag där allas perspektiv är viktiga för att nå framgång. Vi har verksamhet i en rad olika länder världen över och har omkring 700 anställda, varav ca 350 finns i Huskvarna. Vill du skapa dig en överblick över hur vårt system fungerar? Titta gärna på den här videon.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag - att bidra till ett tryggare samhälle.

Ansök nu

Elektronikutvecklare

Kvalitetsingenjör/-tekniker, elektronik
Läs mer Sep 12
Din roll

Du kommer arbeta i team tillsammans med andra elektronikutvecklare. Arbetet innebär utveckling av elektronik för robusta och kostnadseffektiva lösningar i nära samarbete med bland annat systemingenjörer, mjukvaruutvecklare och produktion.

I din roll blir du delaktig i hela elektronikutvecklingsprocessen, från kravanalys till verifiering. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att kravställa, konstruera, simulera, verifiera och dokumentera elektronik för inbyggda säkerhetskritiska avioniksystem. Detta omfattar kretskortsutveckling (digitalt, analogt och/eller kraft) och FPGA-utveckling. Inget krav att du kan alla dessa områden dock. Inledningsvis kommer du arbeta med något av områdena och delmomenten. Efterhand kommer du sedan få ta ett större ansvar. En del av arbetsuppgifterna kan även innefatta felsökning under produktens livscykel. Vi skriver vår dokumentation i första hand på engelska.

Resor ingår inte regelbundet i tjänsten, men kan förekomma vid tex kurser, konferenser eller möten på andra Saab-sajter.Din profil

Vi söker dig som har några års erfarenhet inom området eller som är nyexaminerad. Du bör ha högskole- eller civilingenjörsutbildning inom Elektro, Teknisk Fysik, Datateknik, Inbyggda System eller liknande.

För tjänsten behöver du ha kunskap inom:

* Elektronikkonstruktion och/eller FPGA-utveckling (VHDL)
* Du behöver behärska svenska och engelska obehindrat i såväl tal som skrift


Det är meriterande med:

* Intresse för och kännedom om processorer, minnen, datorarkitektur och inbyggda system
* Kraftelektronik
* Analog elektronikDu vill arbeta och leva upp till Saabs värdegrund: https://www.saab.com/about/company-in-brief/purpose-and-valuesVi ser gärna också att du är:

* Kommunikativ - Du kommer framförallt arbeta i ett team där flera personer är inblandade. Viktigt att alla vet vad de ska göra och kunna återkoppla hur progressen i arbetet går. God kommunikation är även viktigt för att kunna hjälpa och supporta varandra i teamet.
* Strukturerad - Flygindustri, kräver mycket dokumentation och att man har ordning och reda.
* Lagspelare - Viktigt att kunna samarbeta inom teamet och med andra instanser som systemutvecklare, mjukvaruutvecklare och produktionstekniker.


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Du kommer att ingå i avdelningen Safety Critical Engineering där elektronikområdet idag består av ca 20 personer med huvudsakliga uppgifter att utveckla datorkort och andra avancerade kretskort, kraftkort och FPGA för inbyggda säkerhetskritiska avioniksystem. Vi arbetar i team och du kommer rapportera till teamledare och sektionschef.

Du blir en del av produktenheten Avionics inom affärsområde Surveillance, en del av Saab AB. Vi utvecklar och tillverkar säkerhetskritiska system och utrustningar till flygplan, helikoptrar och obemannade farkoster. Vi levererar till exempel system, apparater och programvara till JAS 39 Gripen, Boeing 787 och Airbus A400M. Många av våra produkter är utvecklade i samarbete med andra delar av Saab och externa partners. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

Ansök nu

Senior elektronikutvecklare

Civilingenjör, produktion, elektronik
Läs mer Sep 12
Din roll

Du kommer arbeta i team tillsammans med andra elektronikutvecklare. Arbetet innebär utveckling av elektronik för robusta och kostnadseffektiva lösningar i nära samarbete med bland annat systemingenjörer, mjukvaruutvecklare och produktion.

I din roll blir du delaktig i hela elektronikutvecklingsprocessen, från kravanalys till verifiering. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att kravställa, konstruera, simulera, verifiera och dokumentera elektronik för inbyggda säkerhetskritiska avioniksystem. Detta omfattar kretskortsutveckling (digitalt, analogt och/eller kraft) och FPGA-utveckling. Inget krav att du kan alla dessa områden dock. Inledningsvis kommer du arbeta med något av områdena och delmomenten. Du kommer sedan få ta ett utökat ansvar och arbeta med alla moment i processen. En del av arbetsuppgifterna kan även innefatta felsökning under produktens livscykel. Vi skriver vår dokumentation i första hand på engelska.

Resor ingår inte regelbundet i tjänsten, men kan förekomma vid tex kurser, konferenser eller möten på andra Saab-sajter.Din framtida roll

Efterhand ser vi fram emot att du tar ett större ansvar och vi ser möjligheter i att du relativt snart kan ta en tyngre roll som teamledare eller arkitekt inom HW. Detta efter att du fått kunskap och erfarenhet av utveckling av flygande hårdvara. Utöver projektarbete får du med fördel även vilja arbeta med förbättringar kring våra utvecklingsverktyg eller våra processer och metoder kopplade till vår HW-utveckling. Även inslag av kalkylering, planering i större omfattning samt rapportering kan ingå beroende på vilken inriktning du tar framöver. Vi ser även fram emot att du tar en mentorsroll till yngre utvecklare för att få dem att växa snabbare i deras utveckling.Din profil

Vi söker dig som har minst 3 till 5 års erfarenhet inom elektronikutveckling. Du bör i grunden ha högskole- eller civilingenjörsutbildning inom Elektro, Teknisk Fysik, Datateknik, Inbyggda System eller liknande.

För tjänsten behöver du ha kunskap inom:

* Elektronikkonstruktion och/eller FPGA-utveckling (VHDL)
* Intresse för och kännedom om processorer, minnen, datorarkitektur och inbyggda system
* Kravhantering
* Konfigurationshantering


Det är meriterande med kunskap inom något/några av följande områden:

* Kraftelektronik
* Analog elektronik
* Highspeedinterface som PCI Express och Ethernet
* Signalintegritet och simulering
* EMC/EMI
* Hårdvarunära programmering
* Teamledning
* Utveckling av säkerhetskritiska system (flyg/tåg/medicin/kärnkraft etc.)I själva utvecklingen är det viktigt att kunna arbeta strukturerat och följa våra formella processer, då utvecklingen oftast är flyg-/säkerhetskritisk. Du är noggrann och trivs med att analysera och lösa komplexa problem. Du vill få saker klara och du ser till att skaffa förutsättningar för att driva uppgifter i mål. Du tar ett helhetsansvar d.v.s. ser till att det du designat fungerar i en omgivning. Viktigt att även vilja dokumentera det man arbetar med samt skrivande av olika specifikationer Tjänsten innebär att vara i kontakt med stora delar av organisationen och det är därför viktigt att man har en god samarbetsförmåga, är kommunikativ och trivs med att ha ett stort kontaktnät. Du behöver behärska svenska och engelska obehindrat i såväl tal som skrift.

Du vill arbeta och leva upp till Saabs värdegrund: https://www.saab.com/about/company-in-brief/purpose-and-values

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Vid befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering, finns krav på svenskt medborgarskap.


Vad du blir en del av

Du kommer att ingå i avdelningen Safety Critical Engineering där elektronikområdet idag består av ca 20 personer med huvudsakliga uppgifter att utveckla datorkort och andra avancerade kretskort, kraftkort och FPGA för inbyggda säkerhetskritiska avioniksystem. Vi arbetar i team och du kommer rapportera till teamledare och sektionschef.

Du blir en del av produktenheten Avionics inom affärsområde Surveillance, en del av Saab AB. Vi utvecklar och tillverkar säkerhetskritiska system och utrustningar till flygplan, helikoptrar och obemannade farkoster. Vi levererar till exempel system, apparater och programvara till JAS 39 Gripen, Boeing 787 och Airbus A400M. Många av våra produkter är utvecklade i samarbete med andra delar av Saab och externa partners. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Välkommen in med din ansökan - vi ser fram emot att få träffa dig

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

Ansök nu

Mjukvaruingenjör

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Sep 21
Är du en mjukvaruingenjör som vill jobba med högteknologiska produkter? Nu har du chansen! För att möta dagens behov och framtida expansion söker vi dig som vill vara en del av utvecklingen av vår nästa generations simulatorsystem.

Din roll

Du kommer att arbeta i ett mjukvaruutvecklingsteam med vår simulatorplattform där ditt huvudsakliga fokus kommer vara att designa och implementera mjukvara. Du kommer samtidigt att få chansen att vara delaktig vid ett flertal steg i utvecklingsprocessen, från att studera koncept till att delta vid integrering och verifiering hos kunder.

Vi arbetar med både COTS (Commercial Off-The-Shelf mjukvara) samt egenutvecklad mjuk- och hårdvara. Detta ställer krav på förmågan att kunna integrera sådana komponenter i ett större system. Vi tror att vi kan hjälpa dig att utvecklas, samtidigt som vi hoppas att du kommer kunna bidra till förbättringar i våra arbetssätt.

Din profil

Vi söker dig som är teknikintresserad och har några års erfarenhet av mjukvaruutveckling för inbyggda system. Du är proaktiv samt tar ansvar för dina arbetsuppgifter och arbetar strukturerat. Vi tror att du är en utåtriktad person som inte tvekar att söka efter svar inom organisationen och trivs med att arbeta i ett sammansvetsat team.

För att lyckas och trivas i rollen bör du:

* Ha en ingenjörs- eller civilingenjörsexamen inom data, elektroteknik eller motsvarande
* Ha erfarenhet som mjukvaruutvecklare för inbyggda system (C/C++)
* Ha en förståelse för mjukvarudrivna hårdvarukrav
* Ha förmågan att göra en konceptuell mjukvarudesign innan implementation startar
* Ha grundläggande förståelse för realtidssystem

Det är meriterande om du har:

* Erfarenhet av verktyg för kravhantering
* Minst 3 års erfarenhet som mjukvaruutvecklare för inbyggda system (C/C++)
* Kunskap om kravanalys och skrivande av mjukvarukrav
* Kunskap om konfigurationshantering

Vi lägger stor vikt vid vem du är som person och hur vi tror att du skulle kunna utvecklas, trivas och växa i din roll hos oss.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Security Manager

Säkerhetsansvarig, IT
Läs mer Aug 24
Saab Training & Simulations is seeking an experienced and highly motivated Information Security Compliance Manager to join our team. In this role you will be responsible for managing and overseeing our organizations security compliance program, including developing and implementing policies, procedures and controls to ensure adherence to regulatory and customer security requirements.What you will do:

You will be an expert in all aspects of information security compliance for applicable regulations (ISO27001, CMMC, NIST etc)Responsibilities:

* Information security program, policy and procedure documentation, information protection and security awareness
* Driving and developing the work with risk management within the scope of security. Providing subject matter expertise and support within the area. This requires skills to corporate both internally within the Business Unit and with other functions withing the Business Area of Dynamics and Group Functions.
* Conducting Risk Assessments, to identify vulnerabilities and evaluate how these influences the Risk Exposure.
* Participate in internal and external audits
* Staying up-to-date with emerging industry trends and best practices in information security compliance
* Promote a culture of compliance among employees, supporting by explaining and implementing ways of working.
* Participation in compliance/requirement work, both internally and customer/supplier contracts. Covering for example the following areas

* FAR/DFAR; CMMC 2.0 and Cyber Essentials
* Information security (ISO 27001 and customer specific requirements)
* Saab Minimum Level of Compliance for our international sites

* Participate and drive lessons learnedWho you are:

Key skills required:

* Several years of experience in information security and/or experience from other areas of security.
* Bachelor's degree in computer science, information technology or other related field
* Certifications in security or systems control related field: i.e. CISSP, CISA or CISM
* Knowledgeable about CMMC, NIST and ISO27001, from CMMC 2.0 certification preparations projects
* Ability to read and interpret complex documents such as regulatory texts
* Adaptable and open to learning and change
* Team player
* Excellent communication skills, both verbal and written in both Swedish and EnglishPrimarily, this position is placed at our office in Huskvarna. Business trips, mainly in Sweden but also internationally, is frequently occurring.This position requires that you pass a security vetting based on the current regulations around/of security protection. For positions requiring security clearance additional obligations on citizenship may apply.

If you are passionate about information security and is seeking a challenging and rewarding opportunity, we encourage you to apply for this exciting role.
Kindly observe that this is an ongoing recruitment process and that the position might be filled before the closing date of the advertisement.

What you will be a part of:

Saab is a leading defence and security company with an enduring mission, to help nations keep their people and society safe. Empowered by its 19,000 talented people, Saab constantly pushes the boundaries of technology to create a safer, more sustainable and more equitable world. Read more about us hereAt business area Dynamics, all employees share the same mission: to create conditions for a safe society. Whether it's missile systems, underwater technology, camouflage solutions, support weapons, training systems or field hospitals, you are part of this mission. We work in close cooperation in developing, manufacturing and maintaining our world-leading products, systems and solutions for customers worldwide.Saab is a company with a strong people-orientation. We offer a friendly work environment where we support and help each other to be at our best. Continuous learning, career & talent development and employee well-being are examples of areas where we always put the strongest effort to offer great opportunities.

Ansök nu

Mjukvaru- och testutvecklare för inbyggda system

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Sep 11
Din roll

Vill du få vara en nyckelspelare i utvecklingsprocessen?
Hos oss får du varierade arbetsuppgifter och är delaktig i kravanalys, design, implementation och verifiering, samt felsökning under produktens livscykel. I din roll kan uppgifterna handla om alltifrån drivrutiner till operativsystem och avancerad applikationsmjukvara.
Vi använder oss av programmeringsspråket C (alternativt C++/Ada/Python) oftast för Power PC-processorer, ARM eller DSPer.

Till en början kommer du främst att arbeta med implementation och test av SW för att komma in i våra processer och metoder. Efterhand kommer du få ta ett större ansvar!

I tjänsten kan enstaka resor både nationellt och internationellt förekomma.Din profil

Vi tror att du som trivs bäst i denna roll är en kreativ lagspelare som uppskattar struktur och god kommunikation.

Du är nyfiken på ny teknik och trivs i en miljö som kännetecknas av våra värderingar kunskap, vilja och förtroende. Du står bakom vår vision "It´s a human right to feel safe!".
Du är ingenjör och har minst en högskoleutbildning, gärna med inriktning mot inbyggda system och HW-nära programmering. Du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift obehindrat.

För tjänsten krävs kunskap inom:

* Inbyggda system
* C-programmering


Det är meriterande med kunskap inom:

* Säkerhetskritiska system
* C++, Ada, Assambler och script-språk t.ex. Python
* Realtids OS
* UML
* Jira/Bitbucket/Confluence
* Embedded linux

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så välkommen med din ansökan redan idag! Vi ser fram emot att få träffa dig!

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här .

SW-sektionen består av ca 20 medarbetare och är indelade i ett antal olika produktteam. Du kommer att arbeta i ett av våra produktteam som tillsammans utvecklar mjukvara för inbyggda system till flera olika projekt.

Du blir en del av produktenheten Countermeasures and Aircraft Systems inom affärsområde Surveillance, en del av Saab AB. Vi utvecklar och tillverkar säkerhetskritiska system och utrustningar till flygplan, helikoptrar och obemannade farkoster. Vi levererar till exempel system, apparater och programvara till JAS 39 Gripen, Boeing 787 och Airbus A400M. Många av våra produkter är utvecklade i samarbete med andra delar av Saab och externa partners. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Produktionsteknisk Chef Elektronik & Sensorer

Produktionschef, tillverkning
Läs mer Sep 22
Då vår verksamhet växer så söker vi nu en produktionsteknisk chef med ansvarsområde elektronik och sensorer. Avdelningen ansvarar för det produktionstekniska arbetet inom elektronik och sensorproduktion. Slutmontering, inspektion, test av elektronikapparater, kretskorts-, kablage- och sensormontering, paneler/displayer och fiberenheter är en del av arbetet vi gör till flyg- och försvarsindustrin. Vi ansvarar också för underhåll och reparenter i detta flöde.Din roll

Som produktionsteknisk chef har du en nyckelroll och kommer att leda och fördela arbetet på en operativ nivå samtidigt som du kommer att få chansen delta i ett förbättringsarbete som syftar till att effektivisera produktionen genom exempelvis digitalisering eller nya maskininvesteringar. Du kommer även få bidra med dina idéer kring hur samarbetet, processerna och arbetssätten kan förbättras inom och mellan olika avdelningar för att möta dagens och framtidens behov. I rollen ingår ett ansvar för att säkerställa att mål kopplat till investeringar och effektiviseringar genomförs och uppnås.I rollen kommer du ha ett nära samarbeta med bland annat verkstadschefen för produktionen av elektronik och sensorer. Samarbeta med andra funktioner så som industrialisering, projektledning, inköp, kvalitet och produktionsutveckling förekommer också i det dagliga arbetet. Du kommer ha personalansvar för ungefär 10 medarbetare där rekrytering, introducering av ny personal samt yrkes-och personlighetsutveckling är en viktig del.

Din profil

Som person är du engagerad, prestigelös, kommunikativ och förtroendeingivande då arbetet innebär att samarbete med flera funktioner inom och utanför företaget. Du trivs i rollen att leda och har förmågan att sprida din drivkraft och entusiasm. Du ser personalen som den främsta tillgången och motiverar genom ett engagerat ledarskap där du jobbar fokuserat med att skapa förutsättningar och får företaget att nå framgång. Goda kunskaper i engelska är nödvändigt då stor del av dokumentationen och kommunikationen sker på engelska. Att ha jobbat med elektronikproduktion inom flyg- eller försvarsindustrin är meriterande.För att lyckas och trivas i rollen tror vi att du har:

*

En högskoleexamen inom ett tekniskt område eller motsvarande arbetslivserfarenhet
*

Ett tydligt ledarskap med en förmåga att sätta mål och förväntningar
*

Teknisk erfarenhet inom elektronikproduktion
*

En vilja och ett driv att se förbättringar i både det dagliga och det långsiktiga arbetet
*

Erfarenhet av investeringsarbete, kalkylering och verksamhetsutveckling
*

förmåga att kommunicera på engelska i såväl tal som skriftBefattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Tveka därför inte på att skicka in din ansökan redan idag!Vad blir du en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss härAffärsområde Surveillance erbjuder världsledande teknologi som ger lägesbilder och beslutsunderlag för försvar mot olika hot. Portföljen omfattar radar-, telekrig- och ledningssystem samt trygghets- och säkerhetslösningar.Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem härSaab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Linjechef till produktion

Arbetsledare, tillverkning elektroniska prod.
Läs mer Sep 18
Nu söker vi tre linjechefer till vår produktionsavdelning på Saab Training & Simulation. Vi söker dig som kan vara den trygga punkten i en verksamhet som just nu befinner sig i ett läge där vi ställer om för att hantera ökad efterfrågan på våra produkter och system.

Din roll

I denna rollen har du det övergripande ansvaret för arbetet på en av våra produktionsavdelningar. Som linjechef ser du till att dina medarbetare har de bästa förutsättningarna för att göra sitt jobb. Du är stöttande, närvarande och brinner för att utveckla både individer och arbetssätt. I dagsläget består varje avdelning av ungefär 20 medarbetare och du kommer rapportera till chefen för produktion.

I rollen som linjechef inom produktion kommer du att vara ansvarig för leveranserna inom gruppen. Du har personalansvar för dina medarbetare som du även coachar, vägleder och motiverar i syfte att nå både individuella och gemensamma mål. Det är stort fokus på arbetsmiljö, rekrytering, resursfrågor samt kapacitet. Rollen innebär även att tillsammans med produktionsplanerare resursplanera och prioritera mellan pågående produktion i syfte att klara våra leveranser till rätt kostnad, kvalitet och tid. Du kommer även få chansen att driva förbättringsarbetet inom gruppen och komma med egna idéer kring hur arbetet kan effektiviseras.

Din profil

Dina viktigaste egenskaper är att du är trygg i din roll som ledare och har viljan, intresset och engagemanget att lära och utvecklas. Du har förståelse för logistiska flöden och förmåga att se till helheten. Du är intresserad av att arbeta med och utveckla gruppen och dess individer i linje med företagets mål. Du har även förmåga att identifiera, förankra och driva vidare nya arbetssätt. För att lyckas i rollen behöver du vara coachande, proaktiv, kunna prioritera samt ha en god förmåga att kommunicera.

Vi ser gärna att du:

* Har en högskoleutbildning inom logistik eller motsvarande arbetslivserfarenhet
* Har tidigare erfarenhet av en ledande roll inom logistik
* Talar och skriver obehindrat på svenska samt engelska
* Har grundläggande ekonomisk förståelse och erfarenhetSom medarbetare på Saab står du bakom vår värdegrund som vilar på ledorden förtroende, vilja och kunnande. För oss är hur vi agerar minst lika viktigt som vad vi kan. Du är mån om dina kollegor, bidrar till en god arbetsmiljö och har ett hållbarhetsfokus. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vi tillämpar alltid löpande urval i våra rekryteringsprocesser och tjänsten kan komma att tillsättas före utgångsdatum. Välkommen med din ansökan redan idag!

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre kan du läsa mer om oss här.

Saab Training & Simulation (T&S) använder den senaste tekniken och är världsledande inom avancerad militär utbildningsmateriel. Du blir en del av Jönköpings mest innovativa företag där allas perspektiv är viktiga för att nå framgång. Vi har verksamhet i en rad olika länder världen över och har omkring 800 anställda, varav ca 500 finns i Huskvarna. Vill du skapa dig en överblick över hur vårt system fungerar? Titta gärna på den här videon.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag - att bidra till ett tryggare samhälle.

Ansök nu

Produktionsteknisk chef inom mekanik

Produktionschef, tillverkning
Läs mer Sep 22
Då vår verksamhet växer så söker vi nu en produktionsteknisk chef med ansvarsområde Mekanik. Avdelningen ansvarar för det produktionstekniska arbetet inom detaljtillverkning, montering och test av våra hydrauliska, pneumatiska och elektromekaniska produkter inom flyg och försvarsindustrin. Från råmaterial till färdig apparat. Vi ansvarar och utför även underhåll på reparenter i detta flöde.

Din roll

Som produktionsteknisk chef har du en nyckelroll och kommer att leda och fördela arbetet på en operativ nivå samtidigt som du kommer att få chansen delta i ett förbättringsarbete som syftar till att effektivisera produktionen genom exempelvis digitalisering eller nya maskininvesteringar. Du kommer även få bidra med dina idéer kring hur samarbetet, processerna och arbetssätten kan förbättras inom och mellan olika avdelningar för att möta dagens och framtidens behov. I rollen som produktionsteknisk chef har du ansvar för säkerställandet av att mål kopplat till investeringar och effektiviseringar genomförs och uppnås.

I rollen kommer du få ha ett nära samarbeta med bland annat verkstadschefer inom funktionerna Hyraulic and EMA Assemblies och Precision Components. Ett nära samarbete med andra funktioner så som inköp, projektledning och kvalitet förekommer också i det dagliga arbetet. Du kommer ha personalansvar för ungefär 13 medarbetare där rekrytering, introducering av ny personal samt yrkes-och personlighetsutveckling är en viktig del.

Din profil

Som person är du engagerad, prestigelös, kommunikativ och förtroendeingivande då arbetet innebär att samarbete med flera funktioner inom och utanför företaget. Du trivs i rollen att leda och har förmågan att sprida din drivkraft och entusiasm. Du ser personalen som den främsta tillgången och motiverar genom ett engagerat ledarskap där du jobbar fokuserat med att skapa förutsättningar och får företaget att nå framgång. Goda kunskaper i engelska är nödvändigt då stor del av dokumentationen och kommunikationen sker på engelska. Tidigare arbete inom mekanikproduktion inom flyg-eller försvarsindustrin ses som en merit.

För att lyckas och trivas i rollen tror vi att du har:

* En högskoleexamen inom ett tekniskt område eller motsvarande arbetslivserfarenhet
* Teknisk erfarenhet inom mekanisk bearbetning och tillverkning
* Erfarenhet av investeringsarbete, kalkylering och verksamhetsutveckling
* Goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift
* Ett tydligt ledarskap med en förmåga att sätta upp mål och förväntningar
* En vilja och ett driv av att se förbättringar i både det dagliga och det långsiktiga arbetet

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Tveka därför inte att skicka in din ansökan redan idag!

Vad blir du en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här.

Affärsområde Surveillance erbjuder världsledande teknologi som ger lägesbilder och beslutsunderlag för försvar mot olika hot. Portföljen omfattar radar-, telekrig- och ledningssystem samt trygghets- och säkerhetslösningar.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Linjechef till Lager och Spedition

Arbetsledare, lager
Läs mer Sep 18
Nu söker vi en linjechef till avdelningen för Lager och Spedition på Saab Training & Simulation. Vi söker dig som kan vara den trygga punkten i en verksamhet som just nu befinner sig i ett läge där vi ställer om för att hantera ökad efterfrågan på våra produkter och system.

Din roll

I denna rollen har du det övergripande ansvaret för arbetet på vårt lager och i spedition. Som linjechef ser du till att dina medarbetare har de bästa förutsättningarna för att göra sitt jobb. Du är stöttande, närvarande och brinner för att utveckla både individer och arbetssätt. Avdelningen består i dagsläget av 13 medarbetare och du rapporterar till chefen för produktion och logistik.

De främsta arbetsuppgifterna på lager är materialplock, inventering, ankomstrapportering och ankomstkontroll. Inom speditionsavdelningen hanteras alla utgående leveranser, tullärenden och lagstadgade rapporteringar till myndigheter. Du kommer även få chansen att bidra med lösningar och idéer för att förbättra internlogistiken i ett pågående förändringsarbete.

Din profil

Dina viktigaste egenskaper är att du är trygg i din roll som ledare och har viljan, intresset och engagemanget att lära och utvecklas. Du har förståelse för logistiska flöden och förmåga att se till helheten. Du är intresserad av att arbeta med och utveckla gruppen och dess individer i linje med företagets mål. Du har även förmåga att identifiera, förankra och driva vidare nya arbetssätt. För att lyckas i rollen behöver du vara coachande, proaktiv, kunna prioritera samt ha en god förmåga att kommunicera.

Vi ser gärna att du:

* Har en högskoleutbildning inom logistik eller motsvarande arbetslivserfarenhet
* Har tidigare erfarenhet av en ledande roll inom logistik
* Talar och skriver obehindrat på svenska samt engelska
* Har grundläggande ekonomisk förståelse och erfarenhet

Som medarbetare på Saab står du bakom vår värdegrund som vilar på ledorden förtroende, vilja och kunnande. För oss är hur vi agerar minst lika viktigt som vad vi kan. Du är mån om dina kollegor, bidrar till en god arbetsmiljö och har ett hållbarhetsfokus. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap

Vi tillämpar alltid löpande urval i våra rekryteringsprocesser och tjänsten kan komma att tillsättas före utgångsdatum. Välkommen med din ansökan redan idag!

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre kan du läsa mer om oss här.

Saab Training & Simulation (T&S) använder den senaste tekniken och är världsledande inom avancerad militär utbildningsmateriel. Du blir en del av Jönköpings mest innovativa företag där allas perspektiv är viktiga för att nå framgång. Vi har verksamhet i en rad olika länder världen över och har omkring 800 anställda, varav ca 500 finns i Huskvarna. Vill du skapa dig en överblick över hur vårt system fungerar? Titta gärna på den här videon. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag - att bidra till ett tryggare samhälle.

Ansök nu

Produktionsplanerare till Saab PU Avionics

Planeringsingenjör, textil, trä, glas, förpackn.
Läs mer Sep 6
Vill du vara med att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle? Gillar du häftig teknik, innovation och jaktflygplan? Vi söker en erfaren produktionsplanerare som kan optimera och samordna våra produktionsgrupper inom vår detaljtillverkning.

Din roll

Som produktionsplanerare spelar du en viktig roll i vår verksamhet. Du kommer att vara ansvarig för att planera och samordna beläggningen för våra produktionsgrupper, i nära samarbete med monteringsavdelning, utveckling och inköp. Din förmåga att optimera produktionsflödet och säkerställa leveranser i tid är avgörande för våra framgångar.

Vad din arbetsdag kommer bestå av:

*

Planera och koordinera beläggningen för våra olika produktionsgrupper.
*

Samarbeta med olika avdelningar för att optimera produktionen.
*

Frisläppa, omplanera och övervaka pågående tillverkningsorder.
*

Förbättra och utveckla planeringsverktyg
*

Säkerställa att kommunikationen är effektiv med verkstadschef och gruppledare.Din profil

Vi söker dig som är skicklig på att hantera flera arbetsuppgifter samtidigt och har en god översiktsförmåga för att se helheten i produktionen. Din kommunikationsförmåga och förmåga att samordna arbetsuppgifter mellan olika avdelningar kommer att vara avgörande. Du har erfarenhet av att arbeta i ett MPS-system och har kunskap inom verkstadsindustrin. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper då samarbete sker ihop med verkstadschef och gruppledare.

För att lyckas i rollen har du:

*

Eftergymnasial utbildning inom logistik/supply chain eller motsvarande, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
*

Erfarenhet från produktionsplanering i tillverkande industri
*

God datavana i tex. Officepaketen, främst Excel
*

Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skriftDet är meriterande om har:

*

Erfarenhet av arbete i MPS-systemet IFS
*

Erfarenhet inom verkstadsindustri
*

Erfarenhet av att arbeta med visuell produktionsplanering

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här. Affärsområde Surveillance erbjuder världsledande teknologi som ger lägesbilder och beslutsunderlag för försvar mot olika hot. Portföljen omfattar radar-, telekrig- och ledningssystem samt trygghets- och säkerhetslösningar.

Vi erbjuder en dynamisk arbetsmiljö där du blir en viktig länk i vår produktionskedja. Du kommer att ha möjlighet att utvecklas och utmana dig själv inom en framstående tillverkningsorganisation. Genom att bli en del av vårt team kommer du att få vara en nyckelperson i att upprätthålla höga kvalitetsstandarder och leveransprecision.

Vi arbetar med löpande urval, så tveka inte på att skicka in din ansökan redan idag!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Montör inom finmekanik till flygindustrin

Elektronikmontör
Läs mer Sep 4
Har du ett genuint intresse för teknik och tycker om att arbeta med detaljer av hög precision i avancerade system? Nu finns möjligheten att bli en del av Saabs team i Huskvarna.Din roll:

I rollen som montör kommer du tillhöra vår hydraulikverkstad som ansvarar för montering, test och underhåll av hydrauliska styrsystem till Gripen. Du kommer ingå i ett team om ca 15st personer som ställer krav på ansvar, noggrannhet och samarbetsförmåga. Du erbjuds stor variation i dina arbetsuppgifter då produkterna är unika med mycket arbetsinnehåll som t.ex. montering, lödning, inställning, felsökning, kontroll och slutmontering. I tjänsten ingår nära kontakt med planering, produktionsteknik, kvalitet och inköp för att säkerställa krav på flygsäkerhetskritiska system uppfylls.Den du är idag:
Vi söker dig som är noggrann, självgående och har ett stort tekniskt intresse. Du är en person med engagemang och med god samarbetsförmåga. Du har en teknisk utbildningsbakgrund eller arbetslivserfarenhet av finmekaniska detaljer. Har du tidigare arbetat med hydrauliska system, alternativt erfarenhet av mjuk/hårdlödning är det meriterande. Du har grundläggande datorkunskaper, behärskar engelska samt goda kunskaper i ritnings- och instruktionsläsning.Tjänsten omfattas av försvarssekretess med krav på svenskt medborgarskap.Vad du blir en del av:

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med över 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarsystem, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet.

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag - att bidra till ett tryggare samhälle.Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Supplier Quality Manager- Surveillance Procurement

Inköpstekniker
Läs mer Aug 25
Our business is growing and we are looking for a Supplier Quality Manager to strengthen our Procurement organization. Are you a team player with a strong passion for supplier quality combined with a business driven mindset? Do you have a great interest and experience of process work, communication with both internal and external stakeholders in order to develop an effective supplier base then you might be the one we are looking for.

Your role

As a Supplier Quality Manager you will be part of a team driving quality assurance in relation with suppliers and cutting-edge technology for Saab Surveillance's products. You will work closely with purchasers, production, product management, product design and suppliers to align requirements and find opportunities to add value for Saab in terms of quality, cost and technology. You will be a member of the Supplier Quality Management team within the Surveillance Procurement organization. The Procurement organization stretches over several different geographical locations where you can be involved in assignments from other locations than your primary work location in Huskvarna.

The main tasks are:

* Communicate relevant requirements in the supply chain, e.g. process/product quality and general company requirements
* Manage supplier quality assurance planning, perform activities such as audits, process qualifications, process improvements in order to secure product quality
* Work proactive with risk mitigations and preventive improvements in close cooperation with internal stakeholders and with our suppliers
* Manage supplier deviations with strong focus on improvements, by challenge and support suppliers in defining and implementing preventive actions
* Work on a global supplier market in close relation with suppliers and relevant Saab stakeholders

Your profile

You are a self-motivated person with great communication skills in Swedish and English, both spoken and written. You are used to collaborate with team members where the team also involves external interfaces where you build trust and you must be persevering to enable our success. You understand how we best can support the overall company goals to stay as a leader in the business. We belive that you have a strong business understanding, customer focus and skills to combine strategic thinking with operational actions. You are result driven with the ability to generate energy into our teams and the curiosity and driving force to learn. We are looking forward to welcome you as a new teammember!

Required skills:

* Bachelor or Master's degree in Engineering or other relevant education/experience
* Extensive supplier quality assurance skills, quality methods and tools, or similar experience from any industrial company
* Excellent analytical skills, including effective root cause analysis
* Documented knowledge and experience of working according to ISO 9001/EN9100 or equivalent
* Be active in developing and challenging the organization and to support cross-functional ways of working
* Well oriented in Management systems, Code of conduct, Business Continuity Management, Information Security, Risk Management, AQAP, SE-EMAR, PART 21G etc
* Experience from working in an international environment

Driver's license B is required for this position. Travels both within Sweden and abroad is included.

This position requires that you pass a security vetting based on the current regulations around/of security protection. For positions requiring security clearance additional obligations on citizenship may apply.

What you will be a part of

Saab is a leading defence and security company with an enduring mission, to help nations keep their people and society safe. Empowered by its 19,000 talented people, Saab constantly pushes the boundaries of technology to create a safer, more sustainable and more equitable world. Read more about us here.

Business area Surveillance offers world-leading technology for monitoring and decision support to protect against threats. The portfolio covers radar systems, electronic warfare, combat systems as well as safety and security solutions.

Kindly observe that this is an ongoing recruitment process and that the position might be filled before the closing date of the advertisement.

Saab is a company with a strong people-orientation. We offer a friendly work environment where we support and help each other to be at our best. Continuous learning, career & talent development and employee well-being are examples of areas where we always put the strongest effort to offer great opportunities.

Ansök nu

Embedded SW Architect Training and Simulation

Civilingenjör, teknisk fysik
Läs mer Aug 23
To meet todays needs and future expansion, we are now looking for an experienced embedded software engineer to be part of the development of our next generation simulator system.Your role

We are looking for a person with at least a couple of years of experience of embedded software development. You will be part of a SW development team working with our simulator platform.

Your main focus will be design and implementation of embedded software and you will participate in several steps of the software development process, from feasibility studies to participating in integration and verification activities at customer sites. Both customer contacts and trips to customers occur.

We work with both COTS and in-house developed SW and HW components which places demands on the ability to integrate such components to a working system. In addition to SW development tasks, we expect that you will also want to contribute with improvements to our ways of working.

You will collaborate with experienced engineers and professionals in an environment that fosters career development and personal growth. You will work closely with Software, Application and Test engineers.

Training and Simulation is part of the Business Area Dynamics based in Huskvarna.Your profile

To thrive in this role you are proactive and take full responsibility for allocated tasks. You are a proactive, outgoing person and not reluctant to seek answers within the organization and are used to efficiently collaborate with team members.Required skills:

* Experience of developing architectures for embedded SW
* Able to describe architectures in text and diagrams
* Able to communicate architecture principles
* Bachelor or Masters degree in Computer Science, Electrical Engineering or similar
* Experience as an embedded SW developer (C/C++)
* Support developers developing designs in accordance with the decided architecture
* Good communication skills in Swedish and English, verbal and written
* Understanding of SW driven HW requirements
* Understanding of real-time systemDesired skills:

* Knowledge of UML
* Experience of Requirement Management Tools
* 3 years' experience or more as an embedded SW developer (C/C++)
* Requirement analysis and writing SW requirements
* Knowledge of Configuration ManagementWe put a lot of emphasis on who you are as a person and how we think that you would fit, perform and thrive in our organization. We will look for strengths within result focus, teamwork, communication skills and personal leadership.

This position requires that you pass a security vetting based on the current regulations around/of security protection. For positions requiring security clearance additional obligations on citizenship may apply.What you will be a part of

Saab is a leading defence and security company with an enduring mission, to help nations keep their people and society safe. Empowered by its 19,000 talented people, Saab constantly pushes the boundaries of technology to create a safer, more sustainable and more equitable world.

At business area Dynamics, all employees share the same mission: to create conditions for a safe society. Whether it's missile systems, underwater technology, camouflage solutions, support weapons, training systems or field hospitals, you are part of this mission. We work in close cooperation in developing, manufacturing and maintaining our world-leading products, systems and solutions for customers worldwide.

If you are interested in what benefits you can take part of as an employee at Saab in Sweden, you can read more about them here.

Kindly observe that this is an ongoing recruitment process and that the position might be filled before the closing date of the advertisement. Observe that you can send us your application in either Swedish or English.

Saab is a company with a strong people-orientation. We offer a friendly work environment where we support and help each other to be at our best. Continuous learning, career & talent development and employee well-being are examples of areas where we always put the strongest effort to offer great opportunities.

Ansök nu

Montör med intresse för elektronik

Elektronikmontör
Läs mer Aug 11
Är du en erfaren montör som vill ta nästa kliv och få vara med och påverka utvecklingen på din arbetsplats framåt? Då har du hittat rätt.Din roll

I rollen som montör hos oss i Tannefors kommer du att arbeta med montering av missil- och undervattenssystem.

Hos oss får du omväxlande arbetsuppgifter där inriktningen i huvudsak kommer att vara mot kablagetillverkning, montering av apparater i ledningssystem samt slutmontering av hela eller delar av missiler och torpeder.

Du kommer ingå i ett härligt team på ca 25 personer som ser fram emot din hjälp och få inkludera dig i vår goda sammanhållning. Vi ser till att ha kul på jobbet och hjälper alltid varandra.
Det ges goda möjligheter till inflytande där vi tillsammans förbättrar och utvecklar verksamheten!

Vi är i en tillväxtresa och står inför spännande utmaningar för att möta kundernas efterfrågan, där intresset för våra produkter fortsätter att vara stort på marknaden.
I rollen som montör kommer du därför få vara delaktig i vår vidareutveckling inom en mängd områden för att vara konkurrenskraftiga.

Tjänstorten kommer vara Tannefors, där enstaka resor kan förekomma.
Både svenska och engelska kan förekomma i såväl tal som skrift i rollen.Din profil

Detta är tjänsten för dig som har ett stort intresse för elektronik och mekanik, som har erfarenhet av montering och som nu önskar ta nästa steg. Du har ett engagemang och personligt driv, och vill få vara med och bidra till förbättring och utveckling!

Du har minst gymnasieutbildning inom elektronik. Har du sedan arbetat inom montering av elektroniska komponenter, delsystem och system har du de bästa förutsättningarna för att lyckas bra i tjänsten.
Du behöver kunna läsa elektronikritningar, ha ett högt kvalitetsmedvetande och kunskap om kablagetillverkning och montering. Skulle du dessutom ha lödkompetens är det en stor merit.

Vi tror att du som trivs bäst hos oss är social, ödmjuk och en initiativtagare. Flexibilitet och god samarbetsförmåga är viktigt för oss, och vi ser att du är en lagspelare.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vi tillämpar alltid löpande urval i våra rekryteringsprocesser och tjänsten kan komma att tillsättas före utgångsdatum. Välkommen med din ansökan redan idag!Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver. Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag - att bidra till ett tryggare samhälle.

Vid frågor och funderingar kring tjänsten:
Rekryterande chef Malin Forsberg Tfn 0734-187455

Ansök nu

Business Unit Security Manager

Säkerhetsrådgivare
Läs mer Jul 10
Come and join our team of experts within the Security department at BA Dynamics as BU Security Manager.

The Security department is a staff function within Business Support where we also have competences within IT, Quality incl. GDPR, Environment, Export Control, Ethics & Compliance and Facility.

We are now looking for a driven and experienced person, passionate about security and with great understanding for our business.Your role

As BU Security Manager you will work in an international environment where advanced security threats are part of the everyday business alongside complex IT environments and projects with high business impact.

In your role you will be responsible for analyzing and supporting Business Units in their risk mitigations and the task of identifying and prevent security threats of different nature. You will also support the business by handling external and internal security demands, and be a key player in handling incidents and raising security awareness.


Your main tasks will be:

* Provide expertise and support in tender processes and support legal and contractual management within the security area
* Direct, coordinate and control security management and ensure security risk conscious decision making throughout appointed unit/units
* Ensure that strategic objectives and security targets are put into practice and operations
* Lead and/or support the implementation of efficient security risk management practices, including security controls, in day-to day business and operationsYour profile

Required skills:

* A university degree or equivalent competence acquired through work life experience in security risk management, crisis management and/or similar
* Good communication skills in Swedish and English, verbal and written
* Good problem solving and analytical skills
* Several years of experience from working with security risk management, crisis management and/or similar

Desired skills:

* Experience from working with Swedish protective security
* Experience from working for government authorities or in a global company including understanding of information and cyber security related issues in the business process
* Management experience
* Experience from working with incident handling and/or incident investigations
* Ability to build and maintain networks and good relations inside as well as outside your own organization

You are a true team player, always focusing on the team results, whether the team is the security team, the business area, group functions or Saab as a company.

Personal qualities will be of great importance and it is paramount that you are trustworthy with strong ethics and personal integrity. You understand the need for balanced security in a business driven environment.This position is located in Huskvarna.

Business trips, mainly in Sweden but also internationally, is frequently occurring.This position requires that you pass a security vetting based on the current regulations around/of security protection. For positions requiring security clearance additional obligations on citizenship may apply.

We apply ongoing selection for this recruitment which means that the position may be filled prior to the job ads expiration date. If you feel confident that you match the profile described above - please forward you application as soon as possible.

We welcome your application in both English and Swedish.What you will be a part of

Saab is a leading defence and security company with an enduring mission, to help nations keep their people and society safe. Empowered by its 18,000 talented people, Saab constantly pushes the boundaries of technology to create a safer, more sustainable and more equitable world.

At business area Dynamics, all employees share the same mission: to create conditions for a safe society. Whether it's missile systems, underwater technology, camouflage solutions, support weapons, training systems or field hospitals, you are part of this mission. We work in close cooperation in developing, manufacturing and maintaining our world-leading products, systems and solutions for customers worldwide.

The security function at Business Area Dynamics is a team consisting of competences such as site security, security administration, information security and security risk management among other things. As Information Security officer you will report to BA Dynamics Head of Security.

If you are interested in what benefits you can take part of as an employee at Saab in Sweden, you can read more about them here.

Saab is a company with a strong people-orientation. We offer a friendly work environment where we support and help each other to be at our best. Continuous learning, career & talent development and employee well-being are examples of areas where we always put the strongest effort to offer great opportunities.

Read more about us here.

Ready to step up and make a difference for business, people and society? Come join us on our journey!

Ansök nu

Lagerarbetare / Warehouse Specialist

Lagerarbetare
Läs mer Jul 24
Din roll

Vår logistikavdelning ansvarar för in och utleveranser, ankomstkontroll, lagring och lagerplockning.

I rollen kommer du arbeta med godsmottagning, ankomstkontroll, orderplockning, inventering, packning, avsändning samt utlämning av materiel som i vissa fall kräver truckkörning. Arbetet omfattar även rapportering i vårt affärssystem vilket kräver att du är noggrann och har god datorvana.

Inom verksamheten använder vi Office och har idag IFS som affärssystem. Du jobbar i tätt samarbete med övriga kollegor såväl inom avdelning och mot planering, inköp, kvalitet och produktionstekniker. Tjänsten är på vår site i Huskvarna.

Din profil

För att vara framgångsrik i rollen som lagerarbetare hos oss så tror vi att du har erfarenhet från en liknande roll sedan tidigare. Vi tror även att du trivs med att varva lagerarbetet med en del administrativt arbete.Vi söker dig som är arbetsam, ansvarstagande och har en god initiativförmåga. Du arbetar strukturerat, har god datavana och har en god förmåga att prioritera mellan olika arbetsuppgifter. Eftersom det periodvis är högt tempo är det viktigt att du kan hantera flera uppdrag samtidigt och snabbt kunna anpassa dig till nya förutsättningar som uppstår.För att lyckas i jobbet bör du också vara en lagspelare tillsammans med övriga kollegor, bra på att kommunicera, har förmågan att självständigt inhämta information och bidrar till en god stämning.

Krav för tjänsten:* Erfarenhet av lagerarbete eller liknande
* God datorvanaMeriterande:


* Erfarenhet av att jobba i affärssystemet IFS, Officepaketet eller liknande
* Erfarenhet av arbete med farligt gods enligt ADR 1.3
* B-körkort
* Truckkort (Ledstaplare och Motviktstruck)

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Vid befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering, finns krav på svenskt medborgarskap.


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Vad du blir en del avSaab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.Du blir en del av affärsområdet Surveillance, en del av Saab AB. Vi utvecklar och tillverkar säkerhetskritiska system och utrustningar till flygplan, helikoptrar och obemannade farkoster. Vi levererar till exempel system, apparater och programvara till JAS 39 Gripen, Boeing 787 och Airbus A400M. Många av våra produkter är utvecklade i samarbete med andra delar av Saab och externa partners.Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Montör inom elektromekanik

Elektronikmontör
Läs mer Jul 3
Har du ett genuint intresse för teknik och tycker om att arbeta med både mekanik och elektronik? Nu finns möjligheten att bli en del av Saabs team i Huskvarna.Din roll:

I rollen som montör kommer du tillhöra vår elektromekaniska verkstad som ansvarar för tillverkning och underhåll av elektromekaniska aktuatorer till både civil och militär luftfart. Du kommer ingå i ett team som idag består av ca 3-4st personer med mångsidiga arbetsuppgifter som bl.a. innefattar montering, inställning och kontroll. Då verksamheten växer med nya produkter kommer du vara en vara en viktig spelare i prototyparbetet och uppbyggnaden av nytt produktionsflöde.Den du är idag:
Vi söker dig som är noggrann, strukturerad och självgående. Du är en person med engagemang och med god samarbetsförmåga. Du har en bakgrund från tekniskt gymnasium eller relevant arbetslivserfarenhet från produktion av mekaniska detaljer. Du har grundläggande datorkunskaper, behärskar engelska samt goda kunskaper i ritnings- och instruktionsläsning.Tjänsten omfattas av försvarssekretess med krav på svenskt medborgarskap.Vad du blir en del av:

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med över 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarsystem, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet.

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag - att bidra till ett tryggare samhälle.Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Security Manager

Säkerhetsansvarig, IT
Läs mer Jun 12
Saab Training & Simulations is seeking an experienced and highly motivated Information Security Compliance Manager to join our team. In this role you will be responsible for managing and overseeing our organizations security compliance program, including developing and implementing policies, procedures and controls to ensure adherence to regulatory and customer security requirements.What you will do:

You will be an expert in all aspects of information security compliance for applicable regulations (ISO27001, CMMC, NIST etc)Responsibilities:

* Information security program, policy and procedure documentation, information protection and security awareness
* Driving and developing the work with risk management within the scope of security. Providing subject matter expertise and support within the area. This requires skills to corporate both internally within the Business Unit and with other functions withing the Business Area of Dynamics and Group Functions.
* Conducting Risk Assessments, to identify vulnerabilities and evaluate how these influences the Risk Exposure.
* Participate in internal and external audits
* Staying up-to-date with emerging industry trends and best practices in information security compliance
* Promote a culture of compliance among employees, supporting by explaining and implementing ways of working.
* Participation in compliance/requirement work, both internally and customer/supplier contracts. Covering for example the following areas

* FAR/DFAR; CMMC 2.0 and Cyber Essentials
* Information security (ISO 27001 and customer specific requirements)
* Saab Minimum Level of Compliance for our international sites

* Participate and drive lessons learnedWho you are:

Key skills required:

* Several years of experience in information security and/or experience from other areas of security.
* Bachelor's degree in computer science, information technology or other related field
* Certifications in security or systems control related field: i.e. CISSP, CISA or CISM
* Knowledgeable about CMMC, NIST and ISO27001, from CMMC 2.0 certification preparations projects
* Ability to read and interpret complex documents such as regulatory texts
* Adaptable and open to learning and change
* Team player
* Excellent communication skills, both verbal and written in both Swedish and EnglishPrimarily, this position is placed at our office in Huskvarna. Business trips, mainly in Sweden but also internationally, is frequently occurring.This position requires that you pass a security vetting based on the current regulations around/of security protection. For positions requiring security clearance additional obligations on citizenship may apply.

If you are passionate about information security and is seeking a challenging and rewarding opportunity, we encourage you to apply for this exciting role.
Kindly observe that this is an ongoing recruitment process and that the position might be filled before the closing date of the advertisement.

What you will be a part of:

Saab is a leading defence and security company with an enduring mission, to help nations keep their people and society safe. Empowered by its 19,000 talented people, Saab constantly pushes the boundaries of technology to create a safer, more sustainable and more equitable world. Read more about us hereAt business area Dynamics, all employees share the same mission: to create conditions for a safe society. Whether it's missile systems, underwater technology, camouflage solutions, support weapons, training systems or field hospitals, you are part of this mission. We work in close cooperation in developing, manufacturing and maintaining our world-leading products, systems and solutions for customers worldwide.Saab is a company with a strong people-orientation. We offer a friendly work environment where we support and help each other to be at our best. Continuous learning, career & talent development and employee well-being are examples of areas where we always put the strongest effort to offer great opportunities.

Ansök nu

Montör/kontrollant inom elektronik och fiberoptiska gyron

Elektronikmontör
Läs mer Jun 13
Din roll
Vår produktionsenhet, FOG/Gyro ansvarar bl.a. för tillverkning av fiberoptiska gyron och till viss del även mekaniska gyron.

Som elektronikmontör/kontrollant kommer du få stor variation i dina arbetsuppgifter, bl.a. montering, lödning, inställning, kontrollarbeten och slutmontering. Du kommer även att utföra kompletta leveransprov av fiberoptiska enheter.

Då vi är en flexibel organisation kan arbetsuppgifterna även innebära att montera/testa övriga produkter inom vår produktion.

Inom verksamheten använder vi Office och har IFS som affärssystem. Du jobbar nära vår planering, inköpsavdelning, kvalitetsavdelning och våra produktionstekniker.

Tjänsten är på vår site i Huskvarna.Din profil

Önskvärt är att du har erfarenhet av:

* Gärna teknisk utbildning på gymnasienivå eller motsvarande
* Kunskaper inom elektronik
* Goda kunskaper inom ritningsläsning
* Mjuklödning
* Montering
* Kunskaper i engelska är meriterandeDu behöver vara noggrann, kommunikativ och pedagogisk eftersom arbetet innebär samarbete med flera funktioner inom företaget och rollen innebär även att du behöver vara flexibel, ansvarstagande och strukturerad med god planeringsförmåga.

Du trivs med att arbeta målorienterat och självgående, tar ett helhetsperspektiv för produkterna, är lösningsorienterad, vågar ta beslut och framför allt bidrar till en god stämning och teamkänsla i gruppen.


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Vid befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering, finns krav på svenskt medborgarskap.


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.Du blir en del av affärsområdet Surveillance, en del av Saab AB. Vi utvecklar och tillverkar säkerhetskritiska system och utrustningar till flygplan, helikoptrar och obemannade farkoster. Vi levererar till exempel system, apparater och programvara till JAS 39 Gripen, Boeing 787 och Airbus A400M. Många av våra produkter är utvecklade i samarbete med andra delar av Saab och externa partners.Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Montör/kontrollant Mekanik & Hydraulik

Elektronikmontör
Läs mer Jun 8
Har du ett genuint intresse för teknik och tycker om att arbeta med detaljer av hög precision i avancerade system? Nu finns möjligheten att bli en del av Saabs team i Huskvarna.Din roll:

I rollen som montör kommer du tillhöra vår hydraulikverkstad som ansvarar för montering, test och underhåll av hydrauliska styrsystem till Gripen. Du kommer ingå i ett team om ca 15st personer som ställer krav på ansvar, noggrannhet och samarbetsförmåga. Du erbjuds stor variation i dina arbetsuppgifter då produkterna är unika med mycket arbetsinnehåll som t.ex. montering, lödning, inställning, kontroll och slutmontering. I tjänsten ingår nära kontakt med planering, produktionsteknik, kvalitet och inköp för att säkerställa krav på flygsäkerhetskritiska system uppfylls.Den du är idag:
Vi söker dig som är noggrann, ansvarsfull och har ett stort tekniskt intresse. Du är en person med engagemang och med god samarbetsförmåga. Du har en bakgrund från tekniskt gymnasium eller ett par års arbetslivserfarenhet från produktion av finmekaniska detaljer. Har du tidigare arbetat inom flygindustrin, alternativt erfarenhet av hydraulik eller mjuk/hårdlödning är det meriterande. Du har grundläggande datorkunskaper, behärskar engelska samt goda kunskaper i ritnings- och instruktionsläsning.Tjänsten omfattas av försvarssekretess med krav på svenskt medborgarskap.Vad du blir en del av:

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med över 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarsystem, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet.

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag - att bidra till ett tryggare samhälle.Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Mjukvaru- och testutvecklare för inbyggda system

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Maj 24
Din roll

Vill du få vara en nyckelspelare i utvecklingsprocessen?
Hos oss får du varierade arbetsuppgifter och är delaktig i kravanalys, design, implementation och verifiering, samt felsökning under produktens livscykel. I din roll kan uppgifterna handla om alltifrån drivrutiner till operativsystem och avancerad applikationsmjukvara.
Vi använder oss av programmeringsspråket C (alternativt C++/Ada/Python) oftast för Power PC-processorer, ARM eller DSPer.

Till en början kommer du främst att arbeta med implementation och test av SW för att komma in i våra processer och metoder. Efterhand kommer du få ta ett större ansvar!

I tjänsten kan enstaka resor både nationellt och internationellt förekomma.Din profil

Vi tror att du som trivs bäst i denna roll är en kreativ lagspelare som uppskattar struktur och god kommunikation.

Du är nyfiken på ny teknik och trivs i en miljö som kännetecknas av våra värderingar kunskap, vilja och förtroende. Du står bakom vår vision "It´s a human right to feel safe!".
Du är ingenjör och har minst en högskoleutbildning, gärna med inriktning mot inbyggda system och HW-nära programmering. Du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift obehindrat.

För tjänsten krävs kunskap inom:

* Inbyggda system
* C-programmering


Det är meriterande med kunskap inom:

* Säkerhetskritiska system
* C++, Ada, Assambler och script-språk t.ex. Python
* Realtids OS
* UML
* Jira/Bitbucket/Confluence
* Embedded linux

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så välkommen med din ansökan redan idag! Vi ser fram emot att få träffa dig!

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här .

SW-sektionen består av ca 20 medarbetare och är indelade i ett antal olika produktteam. Du kommer att arbeta i ett av våra produktteam som tillsammans utvecklar mjukvara för inbyggda system till flera olika projekt.

Du blir en del av produktenheten Countermeasures and Aircraft Systems inom affärsområde Surveillance, en del av Saab AB. Vi utvecklar och tillverkar säkerhetskritiska system och utrustningar till flygplan, helikoptrar och obemannade farkoster. Vi levererar till exempel system, apparater och programvara till JAS 39 Gripen, Boeing 787 och Airbus A400M. Många av våra produkter är utvecklade i samarbete med andra delar av Saab och externa partners. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Elektronikutvecklare

Kvalitetsingenjör/-tekniker, elektronik
Läs mer Jan 19
Din roll

Du kommer arbeta i team tillsammans med andra elektronikutvecklare. Arbetet innebär utveckling av elektronik för robusta och kostnadseffektiva lösningar i nära samarbete med bland annat systemingenjörer, mjukvaruutvecklare och produktion.

I din roll blir du delaktig i hela elektronikutvecklingsprocessen, från kravanalys till verifiering. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att kravställa, konstruera, simulera, verifiera och dokumentera elektronik för inbyggda säkerhetskritiska avioniksystem. Detta omfattar kretskortsutveckling (digitalt, analogt och/eller kraft) och FPGA-utveckling. Inget krav att du kan alla dessa områden dock. Inledningsvis kommer du arbeta med något av områdena och delmomenten. Efterhand kommer du sedan få ta ett större ansvar. En del av arbetsuppgifterna kan även innefatta felsökning under produktens livscykel. Vi skriver vår dokumentation i första hand på engelska.

Resor ingår inte regelbundet i tjänsten, men kan förekomma vid tex kurser, konferenser eller möten på andra Saab-sajter.Din profil

Vi söker dig som har några års erfarenhet inom området eller som är nyexaminerad. Du bör ha högskole- eller civilingenjörsutbildning inom Elektro, Teknisk Fysik, Datateknik, Inbyggda System eller liknande.

För tjänsten behöver du ha kunskap inom:

* Elektronikkonstruktion och/eller FPGA-utveckling (VHDL)
* Du behöver behärska svenska och engelska obehindrat i såväl tal som skrift


Det är meriterande med:

* Intresse för och kännedom om processorer, minnen, datorarkitektur och inbyggda system
* Kraftelektronik
* Analog elektronikDu vill arbeta och leva upp till Saabs värdegrund: https://www.saab.com/about/company-in-brief/purpose-and-valuesVi ser gärna också att du är:

* Kommunikativ - Du kommer framförallt arbeta i ett team där flera personer är inblandade. Viktigt att alla vet vad de ska göra och kunna återkoppla hur progressen i arbetet går. God kommunikation är även viktigt för att kunna hjälpa och supporta varandra i teamet.
* Strukturerad - Flygindustri, kräver mycket dokumentation och att man har ordning och reda.
* Lagspelare - Viktigt att kunna samarbeta inom teamet och med andra instanser som systemutvecklare, mjukvaruutvecklare och produktionstekniker.


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Du kommer att ingå i avdelningen Safety Critical Engineering där elektronikområdet idag består av ca 20 personer med huvudsakliga uppgifter att utveckla datorkort och andra avancerade kretskort, kraftkort och FPGA för inbyggda säkerhetskritiska avioniksystem. Vi arbetar i team och du kommer rapportera till teamledare och sektionschef.

Du blir en del av produktenheten Avionics inom affärsområde Surveillance, en del av Saab AB. Vi utvecklar och tillverkar säkerhetskritiska system och utrustningar till flygplan, helikoptrar och obemannade farkoster. Vi levererar till exempel system, apparater och programvara till JAS 39 Gripen, Boeing 787 och Airbus A400M. Många av våra produkter är utvecklade i samarbete med andra delar av Saab och externa partners. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

Ansök nu

Senior elektronikutvecklare

Civilingenjör, produktion, elektronik
Läs mer Jan 19
Din roll

Du kommer arbeta i team tillsammans med andra elektronikutvecklare. Arbetet innebär utveckling av elektronik för robusta och kostnadseffektiva lösningar i nära samarbete med bland annat systemingenjörer, mjukvaruutvecklare och produktion.

I din roll blir du delaktig i hela elektronikutvecklingsprocessen, från kravanalys till verifiering. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att kravställa, konstruera, simulera, verifiera och dokumentera elektronik för inbyggda säkerhetskritiska avioniksystem. Detta omfattar kretskortsutveckling (digitalt, analogt och/eller kraft) och FPGA-utveckling. Inget krav att du kan alla dessa områden dock. Inledningsvis kommer du arbeta med något av områdena och delmomenten. Du kommer sedan få ta ett utökat ansvar och arbeta med alla moment i processen. En del av arbetsuppgifterna kan även innefatta felsökning under produktens livscykel. Vi skriver vår dokumentation i första hand på engelska.

Resor ingår inte regelbundet i tjänsten, men kan förekomma vid tex kurser, konferenser eller möten på andra Saab-sajter.Din framtida roll

Efterhand ser vi fram emot att du tar ett större ansvar och vi ser möjligheter i att du relativt snart kan ta en tyngre roll som teamledare eller arkitekt inom HW. Detta efter att du fått kunskap och erfarenhet av utveckling av flygande hårdvara. Utöver projektarbete får du med fördel även vilja arbeta med förbättringar kring våra utvecklingsverktyg eller våra processer och metoder kopplade till vår HW-utveckling. Även inslag av kalkylering, planering i större omfattning samt rapportering kan ingå beroende på vilken inriktning du tar framöver. Vi ser även fram emot att du tar en mentorsroll till yngre utvecklare för att få dem att växa snabbare i deras utveckling.Din profil

Vi söker dig som har minst 3 till 5 års erfarenhet inom elektronikutveckling. Du bör i grunden ha högskole- eller civilingenjörsutbildning inom Elektro, Teknisk Fysik, Datateknik, Inbyggda System eller liknande.

För tjänsten behöver du ha kunskap inom:

* Elektronikkonstruktion och/eller FPGA-utveckling (VHDL)
* Intresse för och kännedom om processorer, minnen, datorarkitektur och inbyggda system
* Kravhantering
* Konfigurationshantering


Det är meriterande med kunskap inom något/några av följande områden:

* Kraftelektronik
* Analog elektronik
* Highspeedinterface som PCI Express och Ethernet
* Signalintegritet och simulering
* EMC/EMI
* Hårdvarunära programmering
* Teamledning
* Utveckling av säkerhetskritiska system (flyg/tåg/medicin/kärnkraft etc.)I själva utvecklingen är det viktigt att kunna arbeta strukturerat och följa våra formella processer, då utvecklingen oftast är flyg-/säkerhetskritisk. Du är noggrann och trivs med att analysera och lösa komplexa problem. Du vill få saker klara och du ser till att skaffa förutsättningar för att driva uppgifter i mål. Du tar ett helhetsansvar d.v.s. ser till att det du designat fungerar i en omgivning. Viktigt att även vilja dokumentera det man arbetar med samt skrivande av olika specifikationer Tjänsten innebär att vara i kontakt med stora delar av organisationen och det är därför viktigt att man har en god samarbetsförmåga, är kommunikativ och trivs med att ha ett stort kontaktnät. Du behöver behärska svenska och engelska obehindrat i såväl tal som skrift.

Du vill arbeta och leva upp till Saabs värdegrund: https://www.saab.com/about/company-in-brief/purpose-and-values

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Vid befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering, finns krav på svenskt medborgarskap.


Vad du blir en del av

Du kommer att ingå i avdelningen Safety Critical Engineering där elektronikområdet idag består av ca 20 personer med huvudsakliga uppgifter att utveckla datorkort och andra avancerade kretskort, kraftkort och FPGA för inbyggda säkerhetskritiska avioniksystem. Vi arbetar i team och du kommer rapportera till teamledare och sektionschef.

Du blir en del av produktenheten Avionics inom affärsområde Surveillance, en del av Saab AB. Vi utvecklar och tillverkar säkerhetskritiska system och utrustningar till flygplan, helikoptrar och obemannade farkoster. Vi levererar till exempel system, apparater och programvara till JAS 39 Gripen, Boeing 787 och Airbus A400M. Många av våra produkter är utvecklade i samarbete med andra delar av Saab och externa partners. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Välkommen in med din ansökan - vi ser fram emot att få träffa dig

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

Ansök nu

Senior Mjukvaruutvecklare för inbyggda system

Civilingenjör, systemutveckling
Läs mer Maj 24
Din roll

Det här är rollen för dig med mer erfarenhet inom utveckling av inbyggda system, som vill få ta ett större ansvar som teamledare, arkitekt eller specialist så snart du fått kunskap och erfarenhet av utveckling av flygande programvara.

Du är delaktig i hela utvecklingsprocessen och har varierande arbetsuppgifter. Utöver projektarbete får du gärna arbeta med förbättringar kring våra utvecklingsverktyg eller våra processer och metoder kopplade till vår SW-utveckling. Även inslag av kalkylering, planering i större omfattning samt rapportering kan ingå i din roll beroende på vilken inriktning du tar. Vi ser även fram emot att du tar en mentorsroll till yngre utvecklare för att få dem att växa snabbare i deras utveckling!

Givetvis hjälper vi dig att komma in i våra processer, metoder och flygindustrins speciella krav först. Att inledningsvis arbeta med implementation och test av SW utifrån krav, för att därefter utöka arbetet med allt från skrivande av krav samt kravnedbrytning, specifikationer och planering tror vi kan vara ett bra upplägg.

I själva utvecklingen är det viktigt att kunna arbeta strukturerat och följa våra formella processer, då utvecklingen oftast är flyg-/säkerhetskritisk.

Vi använder oss av programmeringsspråket C (alternativt C++/Ada/Python) oftast för Power PC-processorer, ARM eller DSPer.

I denna roll kan det förekomma enstaka kortare resor både nationellt och internationellt.Din profil

Det här är rollen för den kreativa som är nyfiken på ny teknik!
Som person är du strukturerad, noggrann och trivs med att analysera och lösa komplexa problem. Du är en lagspelare med mycket god samarbetsförmåga och trivs med att ha ett stort kontaktnät. Du vill fullfölja och ser till att skaffa förutsättningar för att driva uppgifter i mål. Du tar ett helhetsansvar och säkerställer att det du designat fungerar i en omgivning. Du dokumenterar det du arbetar med och skriver olika specifikationer.

Du har minst 3 till 5 års erfarenhet inom utveckling av inbyggda system. I grunden har du minst högskoleutbildning, gärna med inriktning mot mjukvara i kombination med hårdvara. Det är fördelaktigt om du har arbetat med utveckling av säkerhetskritiska system tidigare (flyg/tåg/medicin/kärnkraft eller liknande).
Du behärskar svenska och engelska obehindrat i såväl tal som skrift.

För tjänsten krävs kunskap inom:

* Inbyggda system
* Djupa kunskaper inom C-programmering
* Realtids OS
* Kravskrivande
* Konfigurationsstyrning och livscykelhantering
* UML


Det är meriterande med kunskap inom:

* Arkitektur/teamledning
* C++, Ada, Assembler och script-språk t.ex. Python
* MultiCore för inbyggda system
* Säkerhetskritiska system
* Erfarenhet flygindustrin och t.ex. RTCA DO-178C
* Certifieringsarbete t.ex. FAA/EASA eller likvärdigt
* Kravhantering och dokumentframtagning med DOORS eller liknande verktyg
* Formell konfigurationsstyrning via Dimensions och IFS
* Verktyg såsom Jira/Bitbucket/Confluence och Eclipse
* Embedded linuxBefattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Vi ser därför fram emot din ansökan redan idag!

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här .

SW-sektionen består av ca 20 medarbetare och är indelade i ett antal olika produktteam. Du kommer att arbeta i ett av våra produktteam som tillsammans utvecklar mjukvara för inbyggda system till flera olika projekt.
Du blir en del av produktenheten Countermeasures and Aircraft Systems inom affärsområde Surveillance, en del av Saab AB. Vi utvecklar och tillverkar säkerhetskritiska system och utrustningar till flygplan, helikoptrar och obemannade farkoster. Vi levererar till exempel system, apparater och programvara till JAS 39 Gripen, Boeing 787 och Airbus A400M. Många av våra produkter är utvecklade i samarbete med andra delar av Saab och externa partners. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

Ansök nu

Mekanikkonstruktör

Civilingenjör, konstruktion, maskin
Läs mer Jun 7
På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats.

Din framtida utmaning

Som Mekanikkonstruktör kommer du ingå i ett team om cirka 12 kompetenta ingenjörer. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bli att utveckla nya produkter och underhålla befintliga.

Catia V5 är vårt cadverktyg och Ansys vårt analysverktyg. Som mekanikkonstruktör för produkter till flygande applikationer utmanas man ofta av trånga utrymmen, viktrestriktioner, utmanande krav när det t.ex. gäller vibration och temperaturintervall.Den du är idag

* Master-, Civil- eller Kandidatexamen inom mekanik, maskin eller produktutveckling eller likvärdigt
* Minst 10 års relaterad arbetslivserfarenhet efter utbildning
* CAD erfarenhet, Catia V5 meriterande men inget krav
* Du behärskar både svenska och engelska flytande
* Erfarenhet från avionik/skrovkonstruktion är meriterande

Som person är du: nyfiken och innovativ i konceptfas, strukturerad och noggrann i detaljfaser av projekten, prestigelös, glad och positiv. Du har förmåga att vara självgående men samarbetar gärna också då projekten varierar i storlek.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Produktenheten Avionics utvecklar och tillverkar säkerhetskritiska system och utrustningar för flygplan och helikoptrar. Vi levererar till exempel system, apparater och programvara till JAS 39 Gripen, high-lift system till Boeing 787 och fiberoptiska mätsystem till olika militära och civila tillämpningar. Många av våra produkter är utvecklade i samarbete med andra delar av Saab och externa partners. Att arbeta på Saab ger många utvecklingsmöjligheter, vi ser positivt på att man utvecklas i sin roll och provar nya uppgifter och områden.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Testingenjör

Kontrollingenjör, elektronik
Läs mer Apr 14
Din framtida utmaning

Som Testingenjör på sektionen blir dina huvudsakliga arbetsuppgifter att:

* Bryta ner krav kopplade till miljötåligthet för våra produkter.
* Definiera hur miljötesterna skall genomföras och vilken utrustning som behövs och skriva detta i en procedur.
* Genomföra miljöprovning så som vibrations-, temperatur-, elmiljö- och blixtprov.
* Dokumentera resultatet i testrapporter.

Flygplan utsätts för stora påfrestningar och kraven på säkerhet är höga. Din uppgift kommer vara att verifiera att Avionics produkter klarar dessa tuffa miljöer. Du kommer också vara involverad i våra projekt för att på ett tidigt stadie se till att designen av våra produkter klarar de olika miljöer den kommer utsättas för.

I rollen kommer du ha kontakt med många olika yrkesroller såsom projektledare, konstruktörer, chefsingenjörer och testutvecklare. Vi har testfaciliteter på vårt område där de flesta tester utförs, men vissa tester behöver göras på externa laboratorier.

Arbetet ger en bred förståelse för Avionics verksamhet, från utveckling till produktion, och det finns goda utvecklingsmöjligheter både inom och utanför sektionen.Den du är idag

För den här rollen behöver du ha en ingenjörsutbildning inom elektronik, mekanik eller fysik. Det är meriterande om du har arbetat med eller har erfarenhet av mätteknik, elektronikkonstruktion, verifiering och EMC.

Som person relaterar du till din omgivning på ett lyhört och smidigt sätt. Du har ett strukturerat arbetssätt, är noggrann och tar gärna initiativ till förbättringar och utveckling. Du behåller ditt lugn och är stabil även i pressade situationer. Arbetet kommer vara varierande och med stort ansvar.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.Vad du blir en del av

Sektionen du kommer arbeta i är en del av utvecklingsavdelningen och heter Systems Engineering and Verification. Sektionen förser våra projekt med testingenjörer som genomför miljötester av våra produkter. Vi behöver nu utöka gruppen med ytterligare en testingenjör.

Ansök nu

Embedded SW Architect Training and Simulation

Civilingenjör, teknisk fysik
Läs mer Jun 2
To meet todays needs and future expansion, we are now looking for an experienced embedded software engineer to be part of the development of our next generation simulator system.Your role

We are looking for a person with at least a couple of years of experience of embedded software development. You will be part of a SW development team working with our simulator platform.

Your main focus will be design and implementation of embedded software and you will participate in several steps of the software development process, from feasibility studies to participating in integration and verification activities at customer sites. Both customer contacts and trips to customers occur.

We work with both COTS and in-house developed SW and HW components which places demands on the ability to integrate such components to a working system. In addition to SW development tasks, we expect that you will also want to contribute with improvements to our ways of working.

You will collaborate with experienced engineers and professionals in an environment that fosters career development and personal growth. You will work closely with Software, Application and Test engineers.

Training and Simulation is part of the Business Area Dynamics based in Huskvarna.Your profile

To thrive in this role you are proactive and take full responsibility for allocated tasks. You are a proactive, outgoing person and not reluctant to seek answers within the organization and are used to efficiently collaborate with team members.Required skills:

* Experience of developing architectures for embedded SW
* Able to describe architectures in text and diagrams
* Able to communicate architecture principles
* Bachelor or Masters degree in Computer Science, Electrical Engineering or similar
* Experience as an embedded SW developer (C/C++)
* Support developers developing designs in accordance with the decided architecture
* Good communication skills in Swedish and English, verbal and written
* Understanding of SW driven HW requirements
* Understanding of real-time systemDesired skills:

* Knowledge of UML
* Experience of Requirement Management Tools
* 3 years' experience or more as an embedded SW developer (C/C++)
* Requirement analysis and writing SW requirements
* Knowledge of Configuration ManagementWe put a lot of emphasis on who you are as a person and how we think that you would fit, perform and thrive in our organization. We will look for strengths within result focus, teamwork, communication skills and personal leadership.

This position requires that you pass a security vetting based on the current regulations around/of security protection. For positions requiring security clearance additional obligations on citizenship may apply.What you will be a part of

Saab is a leading defence and security company with an enduring mission, to help nations keep their people and society safe. Empowered by its 19,000 talented people, Saab constantly pushes the boundaries of technology to create a safer, more sustainable and more equitable world.

At business area Dynamics, all employees share the same mission: to create conditions for a safe society. Whether it's missile systems, underwater technology, camouflage solutions, support weapons, training systems or field hospitals, you are part of this mission. We work in close cooperation in developing, manufacturing and maintaining our world-leading products, systems and solutions for customers worldwide.

If you are interested in what benefits you can take part of as an employee at Saab in Sweden, you can read more about them here.

Kindly observe that this is an ongoing recruitment process and that the position might be filled before the closing date of the advertisement. Observe that you can send us your application in either Swedish or English.

Saab is a company with a strong people-orientation. We offer a friendly work environment where we support and help each other to be at our best. Continuous learning, career & talent development and employee well-being are examples of areas where we always put the strongest effort to offer great opportunities.

Ansök nu

Medarbetare till Final Inspection and Configuration i Huskvarna

Administrativ assistent
Läs mer Maj 23
Vill du få kunskap kring Training & Simulations hela produktflora och testa våra system såsom kunden kommer att använda dom. Då ska du söka den lediga tjänsten på Final Inspection and Configuration.Din roll

I tjänsten på Final Inspection and Configuration är du en viktig del i kvalitetssäkringen av våra produkter, då det är här vi gör den slutliga kontrollen och konfigurering av systemen innan de levereras till kund.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

* Kittning, kundkonfigurering och leveranskontroll av produkter och system.
* Dokumentation av genomförda tester.
* Felrapportering (Non Conformance Reports).
* Delta i kundkontroller och revisioner.
* Delta i projektmöten.
* m.m.

Du kommer att ha mycket kontakt med andra avdelningar och roller inom företaget, främst projektledning, produktion, utveckling och huvudplanering.Din profil

Som person ser vi att du är noggrann och arbetar på ett strukturerat sätt. Du har förmågan att ha flera uppgifter på gång samtidigt. Du har en god kommunikativ förmåga och är bekväm i att ha kontakt med flera andra avdelningar inom företaget och även kunder då dom besöker oss. Du har ett teknikintresse och vilja att lära dig nytt.

Du har gymnasieutbildning, gärna med teknisk inriktning eller motsvarande och behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av Training & Simulations system och produkter. Du bör ha grundläggande kunskaper av att jobba i ERP-system (helst IFS), främst kundorder- och dokumenthantering.

Som medarbetare på Saab står du bakom vår värdegrund som vilar på ledorden förtroende, vilja och kunnande. För oss är hur vi är och agerar minst lika viktigt som vad vi kan. Du är mån om dina kollegor, bidrar till en god arbetsmiljö och har ett hållbarhets-fokus. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vi tillämpar alltid löpande urval i våra rekryteringsprocesser och tjänsten kan komma att tillsättas före utgångsdatum. Välkommen med din ansökan redan idag!Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre kan du läsa mer om oss här.

Saab Training & Simulation (T&S) använder den senaste tekniken och är världsledande inom avancerad militär utbildningsmateriel. Du blir en del av Jönköpings mest innovativa företag där allas perspektiv är viktiga för att nå framgång. Vi har verksamhet i en rad olika länder världen över och har omkring 700 anställda, varav ca 350 finns i Huskvarna. Vill du skapa dig en överblick över hur vårt system fungerar? Titta gärna på den här videon.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Elektronikmontör

Elektronikmontör
Läs mer Maj 28
Din roll

Du kommer ingå i ett team på ca 7 personer som ansvarar för verksamhetens elektronikmontering. Vi arbetar med montage av elektronikapparater och dess undergrupper, kablagetillverkning och vid behov service och reparationer från produkt ner till komponentnivå.I din roll som elektronikmontör kommer du att delta i flera projekt samtidigt såsom nya utvecklingsprojekt och löpande serieprojekt. Inom verksamheten använder vi Office och har idag IFS som affärssystem. Du jobbar i tätt samarbete med vår planering, inköpsavdelning, kvalitetsavdelning och våra produktionstekniker. Tjänsten är på vår site i Huskvarna.Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet av:

* Gärna teknisk utbildning på gymnasienivå eller motsvarande
* Kunskaper inom elektronik
* Goda kunskaper inom ritningsläsning
* Mjuklödning
* Montering
* Kunskaper i engelska är meriterandeDu är noggrann, kommunikativ och pedagogisk då arbetet innebär samarbete med flera funktioner inom företaget. Rollen innebär att du behöver vara flexibel, ansvarstagande och strukturerad med en god planeringsförmåga. Du drivs av att arbeta målorienterat och självgående. Vi söker dig som tar ett helhetsperspektiv för produkterna, är lösningsorienterad, vågar ta beslut och framför allt bidrar till en god stämning och teamkänsla i gruppen.


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Vid befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering, finns krav på svenskt medborgarskap.


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.Du blir en del av affärsområdet Surveillance, en del av Saab AB. Vi utvecklar och tillverkar säkerhetskritiska system och utrustningar till flygplan, helikoptrar och obemannade farkoster. Vi levererar till exempel system, apparater och programvara till JAS 39 Gripen, Boeing 787 och Airbus A400M. Många av våra produkter är utvecklade i samarbete med andra delar av Saab och externa partners.Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Produktionstekniker, inriktning montering och test mekanik

Produktionstekniker, maskin/verkstad
Läs mer Feb 15
Din roll:

Du kommer ingå i ett produktionstekniskt team på ca 12 personer som ansvarar för verksamhetens produktionstekniska kunnande där montering, testning, effektivisering av produktionen, felsökning, framtagning av verktyg, fixturer och till viss del testutrustningar är en del av arbetet. Arbetsuppgifter kommer innebära att utveckla produktionsprocesser och metoder för nya och befintliga produkter genom att ständigt förbättra och eliminera slöserier, utfärda/uppdatera underlag, rutiner och instruktioner.

Vi arbetar i tätt samarbete med vår planering, inköpsavdelning, kvalitetsavdelning, leverantörer och utvecklingsavdelning.

I din roll som produktionstekniker kommer du att få delta i flera projekt samtidigt såsom nya utvecklingsprojekt och löpande serieprojekt. Teknisk support till produktion är en naturlig del av det dagliga arbetet. Du kommer även att ha externa kontakter med underleverantörer, kunder m.m. Inom verksamheten använder vi Office, Catia V5, och har idag IFS som affärssystem.

Din profil:

Vi söker dig som har erfarenhet av:

* Produktionsteknik inom mekanik
* Kunskaper inom elektromekanik, hydraulik
* Beredning och produktionsflöden
* Erfarenhet från kontrollverksamhet
* Gärna teknisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande
* Goda kunskaper i engelska är nödvändigt då stor del av dokumentationen och kommunikationen sker på engelska

Som person är du noggrann, kommunikativ och pedagogisk eftersom arbetet innebär mycket samarbete med flera funktioner inom företaget. Du trivs med att driva flera projekt parallellt, arbeta systematiskt och dokumentera ditt arbete. Rollen innebär även att du är flexibel, ansvarstagande och strukturerad med en god planeringsförmåga och att du drivs av att arbeta målorienterat och självständigt. Vi söker dig som tar ett helhetsperspektiv för produkterna, är lösningsorienterad och beslutsmässig och bidrar till en god stämning och teamkänsla i gruppen.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Vad du blir en del av:

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radar, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet.
Verksamheten bedrivs i Sverige, USA, UK, Australien, Tyskland, Sydafrika, Förenade Arabemiraten, Danmark och Finland.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

Ansök nu

Verkstadstekniker

Processoperatör, metallindustri
Läs mer Maj 19
Din framtida utmaning
Vi tillverkar precisionsbearbetade komponenter främst till flygindustrin och försvarsindustrin.

Du kommer att tillhöra en verkstadsavdelning som ansvarar för och hanterar ett flertal processer såsom manuell- och processgradning, värmebehandling, hening, ytbehandling och detaljrengöring.Till din hjälp har du flertalet olika verkstadsmaskiner. Du kommer också att arbeta med att utveckla och förbättra vår avdelning tillsammans med kollegorna inom gruppen, samt med stödfunktioner.

Du blir en del av en engagerad och positiv arbetsgrupp om 9 personer med mångsidiga arbetsuppgifter som ställer krav på ansvar och förmåga att prioritera.Den du är idag
Vi söker en driven och innovativ person, med erfarenhet från verkstadsteknik, detaljkontroll, mätteknik och manuell maskinbearbetning.

Du har lätt för att kommunicera och trivs med att samarbeta och vi ser gärna att du är ansvarstagande, strukturerad och har en god planeringsförmåga.

Du drivs av att arbeta målorienterat och självständigt.Vad blir du en del av:

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marin radar, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet.Arbetstiden är förlagd på dagtid, men skiftgång kan förekomma.Välkommen med din ansökan redan idag!

Ansök nu

Produktionstekniker, detaljtillverkning inom försvarsindustri

Produktionsingenjör, textil, trä, glas, förpackn
Läs mer Feb 15
Din roll:

Du kommer ingå i ett produktionsteknisk team på ca 12 personer som ansvarar för verksamhetens produktionstekniska kunnande varav effektivisering, tillverkningsmetoder, felsökning och framtagning av verktyg, fixturer och investeringsunderlag är en del av arbetet. Vi arbetar i tätt samarbete med övriga delar av produktion, planering, produktionsledning och vår utvecklingsavdelning.

Gruppen arbetar med att utfärda/utveckla produktionsunderlag. Se till att rutiner och produktionsprocesser fungerar, samt förbättra och effektivisera befintliga. Arbetet sker både löpande och i projektform.

I din roll som produktionstekniker kommer du att delta i olika projekt samtidigt både nya utvecklingsprojekt och löpande serieprojekt. Support till produktion och kontakt med externa leverantörer är en naturlig del av det dagliga arbetet.

Produkterna som vi tar fram i vår bearbetningsverkstad är främst artiklar för elektromekanik och hydraulik. Värme, ytbehandling och oförstörande provning (OFP) är några av våra processer. Bearbetningsmetoderna är b.la. svarv, fräs och slipning.

Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete med goda personliga utvecklingsmöjligheter.

Din profil:

Vi söker dig som har erfarenhet av:

* Produktionsteknik inom metallbearbetning
* Beredning och produktionsflöden
* Erfarenhet från NC-programmering, maskininvesteringar, kalkylering, verksamhetsutveckling och kunskap inom mätteknik är meriterande.
* Gärna teknisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande genom arbetslivserfarenhet
* Goda kunskaper i engelska är nödvändigt då stor del av dokumentationen och kommunikationen sker på engelskaMaterial som används är i huvudsak rostfritt stål och aluminium, men även titan förekommer ibland.

Som person är du engagerad, prestigelös, kommunikativ och pedagogisk då arbetet innebär samarbete med flera funktioner inom företaget. Du trivs i rollen att driva flera delprojekt parallellt, arbeta systematiskt och dokumentera ditt arbete.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tids gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Vad blir du en del av:

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.
Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marin radar, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet.

Ansök nu

Test Engineer with programming skills

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Maj 9
SAAB's Live Training and Simulation Division, located in Huskvarna, is currently seeking Test Engineers that test our advanced equipment. Our business is in an expansive phase and therefore we need to strengthen with more test engineers and intensify programming automated tests.

If you want to work with the latest technology and are not afraid to work with complicated systems, then this might be the assignment for you…Your role

As a test engineer, you get the opportunity to learn the functions of a broad range of weapon systems, vehicles and simulation equipment. The systems are extensive and complex, which means that you will constantly learn new things for a long time.

See SAAB's Live Training Simulation video, to get an impression of the equipment that you will work with: https://www.youtube.com/watch?v=WTVa5s84Shk

You will be part of an agile team within the Embedded Software department (40 people). We have both junior and senior developers, architects and testers. We develop new parts from begin to end, but also improve our existing system from different perspectives.

The atmosphere is happy and dynamic with team spirit and technology development in focus. With us, you get opportunities to grow and take on new challenges!Your main tasks are:

* Design and program automated tests (SpecFlow/Gherkin or Robot Framework)
* Create, maintain, execute and document manual test cases
* Discover and investigate hardware and software issues through troubleshooting
* Work with a range of simulators and test tools. Also develop new ones
* Develop, document, and execute test approaches and procedures
* Work together with other (test) departments
* Perform data analysis and write test reports
* Assist in hardware and software troubleshooting
* Provide mentoring, technical guidance, and coaching for less-experienced engineers
* Optional: Design and program extensions to the test framework (Python or C#)

Your profile

Required skills:

* Bachelor degree in SW Engineering or similar
* Experience in writing/programming automated test cases
* Experience in writing and executing manual test cases
* Good communication skills in Swedish and English, verbal and writtenDesired skills:

* Experience with test languages such as Gherkin or Cucumber
* Experience with SpecFlow and/or Robot FrameWork
* Experience in working with embedded systems
* Experience with programming software (Python/C/C#/.NET)
* Knowledge of Microsoft Azure Devops
* Knowledge of radio technology
* Certification in tests according to ISTQB

What you will be part of

Saab is a leading defence and security company with an enduring mission, to help nations keep their people and society safe. Empowered by its 19,000 talented people, Saab constantly pushes the boundaries of technology to create a safer, more sustainable and more equitable world. Read more about us here

At business area Dynamics, all employees share the same mission: to create conditions for a safe society. Whether it's missile systems, underwater technology, camouflage solutions, support weapons, training systems or field hospitals, you are part of this mission. We work in close cooperation in developing, manufacturing and maintaining our world-leading products, systems and solutions for customers worldwide.

Saab is a company with a strong people-orientation. We offer a friendly work environment where we support and help each other to be at our best. Continuous learning, career & talent development and employee well-being are examples of areas where we always put the strongest effort to offer great opportunities.

Ansök nu

Teknisk skribent inom säkerhet- & logistiksupport

Standardiseringsingenjör
Läs mer Maj 5
Vill du jobba med högteknologiska produkter? Nu har du chansen att få vara med och påverka framtidens träningssystem i rollen som Teknisk skribent på Saab i Huskvarna. Välkommen till vår avdelning för Produktutveckling!


Din roll

Här ingår du i teamet för "Safety & Logistics Support", där tekniska publikationer utgör ett av kompetensområdena. Du samarbetar nära med utvecklings- och kundprojekten, där du kommer att få vara med och dokumentera våra produkter och deras gränsytor. Eftersom våra produkter är i teknologins framkant blir den tillhörande tekniska dokumentationen mycket viktig.
I rollen som teknisk skribent är du med från början i utvecklingsprojekt och dokumenterar hur produkten ska användas och underhållas. Du blir också delaktig i hela projektfasen där du löpande skapar olika typer av tekniska publikationer.

Genom stort utrymme för egna initiativ och kreativitet hoppas vi kunna hjälpa dig att utvecklas, samtidigt som vi önskar att du utvecklar oss vidare genom att bidra till förbättringar av vårt arbetssätt.Din profil

Det här är tjänsten för dig som är analytisk, noggrann och som har ett öga för detaljer. Initiativförmågan är god, du jobbar självgående och är gärna kreativ. Vi tror att du trivs extra bra om du har ett teknikintresse och har lätt för att samarbeta med andra. Självklart tar du ansvar och är en person vi kan lita på.

För att klara rollen behöver du ha:

* Examen inom Teknikinformation
* Minst 1 års erfarenhet av att arbeta med tekniska publikationer
* Goda kunskaper i svenska och engelska då dokumentation och kundkontakter förekommer på båda språken.


Det är meriterande om du har:

* Tidigare erfarenheter av att arbeta i UPTIME 4
* Kunskap om S1000D
* Kännedom kring Saabs produkter
* Militär bakgrund


Som medarbetare på Saab står du bakom vår värdegrund som vilar på ledorden förtroende, vilja och kunnande. För oss är hur vi är och agerar minst lika viktigt som vad vi kan. Du är mån om dina kollegor, bidrar till en god arbetsmiljö och har ett hållbarhets-fokus. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vi tillämpar alltid löpande urval i våra rekryteringsprocesser och tjänsten kan komma att tillsättas före utgångsdatum. Välkommen med din ansökan redan idag!Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre kan du läsa mer om oss här.

Saab Training & Simulation (T&S) använder den senaste tekniken och är världsledande inom avancerad militär utbildningsmateriel. Du blir en del av Jönköpings mest innovativa företag där allas perspektiv är viktiga för att nå framgång. Vi har verksamhet i en rad olika länder världen över och har omkring 700 anställda, varav ca 350 finns i Huskvarna. Vill du skapa dig en överblick över hur vårt system fungerar? Titta gärna på den här videon.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag - att bidra till ett tryggare samhälle.

Ansök nu

Senior projektledare egenutveckling

Projektledare, IT
Läs mer Maj 11
För att möta dagens behov och stödja framtidens expansion, så söker vi nu en senior teknisk projektledare till Training and Simulation en Business unit inom affärsområde Dynamics.Din roll

Du kommer i första hand att arbeta som projektledare i teknikintensiva egenutvecklingsprojekt som oftast bedrivs i huset men i vissa fall är utlagda externt. Dessutom hanteras underhållsprojekt. Du kommer att ansvara för hela genomförandet enligt projektdirektivet.

Det innebär att:

- Analysera projektdirektiv och kravbild

- Hantera, kontrollera och följa upp utlagda projekt

- Arbetar enligt våra processer för projektgenomförande

- Planera, organisera och leda projektteamet mot fastställda mål

- Hantera ekonomi, uppföljning och rapportering

- Leder utläggningen av delar eller hela projekt på externa partnersDin profil

Du har arbetat som projektledare minst fem år och har en Högskoleingenjör- eller civilingenjörsexamen samt ett brett tekniskt kunnande gärna med en spets inom elektronik, optik eller mjukvara.

Du arbetar och lever efter SAABs värdegrund https://www.saab.com/about/company-in-brief/purpose-and-values.Vilja

För oss handlar vilja om inställning, mod och ett positivt synsätt. Vi söker en person som är proaktiv och som tar fullt ansvar för de uppgifter som hen åtar sig. Du är öppen för nya idéer och inspirerar andra att uppnå de gemensamma mål som sats upp.Förtroende

Vi arbetar aktivt med att bygga ett starkt förtroende inom vår organisation:

Du behöver vara öppen, lojal och ärlig, lita på dina medarbetare och hålla ingångna överenskommelsers, följa beslut och överenskomna processer.

Du är strukturerad och analytisk och har förmågan att planera ditt arbete samt att kommunicera när du stöter på hinder så att dessa kan tas om hand.Kunskap

För att lyckas i denna roll tror vi att du har en gedigen erfarenhet av att leda projekt. Du trivs med att coacha och leda andra inom projektet.Skall-krav

Högskole- eller civilingenjörsexamen

Minst 5 års yrkeserfarenhet inom området

Kommunicerar obehindrat på engelska och svenska, både skriftligen och muntligen.


Meriterande om du har:

* Har någon certifiering inom Projektområdet
* Ledarskapserfarenhet

Vad du blir en del av

Saab Training & Simulation, en affärsenhet inom Dynamics, är världsledande inom avancerad militär utbildningsmateriel. Vi utvecklar, tillverkar och marknadsför lasersimulatorer, instrumenterade träningsanläggningar, målmateriel samt tillhandahåller tjänster som service och underhåll av levererade system.

Du kommer att arbeta på avdelningen R&D Management. Vår projektportfölj bestående av så väl komplexa egenutvecklingsprojekt som underhållsprojekt av varierande storlek och karaktär. Som projektledare är du ansvarig för bland annat kostnader, tidplan och specifikation.Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi genomför löpande intervjuer för denna tjänst och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum har infallit.

Därför ser vi fram emot att få läsa din ansökan redan idag!

Ansök nu

Elektronikkonstruktör

Elektronikkonstruktör
Läs mer Maj 3
Saab Training & Simulation (T&S) är världsledande inom avancerad militär utbildningsmateriel. Vi kombinerar olika tekniker som optronik, elektronik, radio, bildbehandling och mekanik för att konstruera användarvänliga system som har hög träningseffekt. Titta gärna på videon för att få en överblick av hur vårt system fungerar: https://youtu.be/WTVa5s84Shk.

Till vår avdelning för Produktutveckling söker vi nu en elektronikkonstruktör. Hos oss får du chansen att påverka hur framtidens träningssystem kommer att se ut.Din roll

Vill du vara med och utveckla världens mest avancerade militära träningssimulatorer?
Vill du vara med och testa gränserna för vad modern teknik klarar?
Vill du vara med och utveckla konstruktioner som används i extrema miljöer?
Svarar du ja på ovanstående frågor så har du nu möjlighet att ansöka till vår tjänst som elektronikkonstruktör.

Som elektronikkonstruktör på Saab Training & Simulation kommer du att ingå i ett litet sammansvetsat team som har ansvaret för att utveckla och underhålla företagets elektronikkonstruktioner. Som heltäckande avdelning med fokus på elektronik, arbetar vi tätt tillsammans för att komma fram med idéer och utveckla nya funktioner allt eftersom träningsbehoven i världen förändras. Vi ligger i teknikens framkant och pushar hela tiden på var gränsen går. Inom avdelningen har vi högt i tak där idéer bollas prestigelöst för att kunna erbjuda kunden den bästa möjliga lösningen. Vi lämnar ingen medarbetare ensam utan vår framgång bygger på att teamet presterar.

Tillsammans med erfarna konstruktörer kommer du att arbeta brett med både analoga och digitala, trådbundna och trådlösa system samt även teknikval, systemering, CAD, test, verifiering och dokumentation. Inom rollen finns det stort utrymme för egna initiativ och kreativitet.

Som elektronikkonstruktör kommer du främst att ingå i olika typer av kund- och utvecklingsprojekt där det även ges möjlighet att vara ute hos kund och verifiera systemen på plats.
Utöver arbete med utveckling av våra produkter räknar vi med att du också vill bidra med förbättringar av vårt arbetssätt samt egen förkovring genom fördjupning eller breddning inom elektronikområden. Utökad kunskap och ständiga processförbättringar ser vi som företag som något positivt och uppmuntrar till detta.

För det här uppdraget krävs givetvis en matchning mellan krav och kompetens, men det viktigaste för oss är att du är förtrogen med våra värderingar och känner att du delar dem. För oss på Saab Training & Simulation är HUR vi är och agerar minst lika viktigt som VAD vi kan. Vi inom Saab bedriver ett aktivt arbetsmiljöarbete med fokus på hållbarhet samt en säker och trivsam arbetsmiljö. Vi är varandras arbetsmiljö och alla anställda är skyldiga att medverka till att en bra arbetsmiljö åstadkoms.Din profil

Vi söker dig som är ingenjör och har en akademisk utbildning inom elektronik. Tidigare erfarenheter inom området är ett krav. Du har ett stort intresse för elektronik och är nyfiken på att lära. Vi ser att du har lätt för att samarbeta och skapa förtroende i din omgivning samt att du är drivande i ditt arbete. Du är ansvarstagande och har förmåga att ta egna initiativ.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess.
Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.
Tjänsten är på vårt kontor i Huskvarna.Skall-krav:

*

Främst har en civilingenjörsexamen inom elektronik eller motsvarande men har du en kvalificerad högskoleingenjörsexamen med ett intresse för elektronik så är även du varmt välkommen att söka
*

Har erfarenhet av elektronikutveckling och vill fortsätta utvecklas inom området
*

Strukturerad i ditt arbete med hög fokus på detaljer
*

Har kunskaper inom digital och analog konstruktion
*

Har goda kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift
*

Är svensk medborgareMeriterande om du har:

*

Har kännedom kring radiotrafik, t.ex. WiFi, Bluetooth och annan korthållskommunikation
*

Har erfarenhet om strömsnåla konstruktioner och batteriapplikationer
*

Har kunskap av FPGA design
*

Kunskaper inom programmering av inbyggda system
*

Har ett andra eller tredjespråk utöver svenska och engelskaVad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här .

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Ansök nu

Provningsingenjör inom miljötålighet

Kontrollingenjör, textil, trä, glas, förpackn.
Läs mer Apr 17
Vad du blir en del av

Saab Training & Simulation (T&S) är världsledande inom avancerad militär utbildningsmateriel. Vi kombinerar olika tekniker som optronik, elektronik, radio, bildbehandling och mekanik för att konstruera användarvänliga system som har hög träningseffekt. Titta gärna på videon för att få en överblick av hur vårt system fungerar: https://youtu.be/WTVa5s84Shk.

Till vår avdelning för Produktutveckling söker vi nu en provningsingenjör. Hos oss får du chansen att påverka hur framtidens träningssystem kommer att se ut.Din roll

*

Skulle du vilja vara med och utveckla världens mest avancerade militära träningssimulatorer?
*

Intresserad av att testa gränserna för vad modern teknik klarar?
*

Vill du vara med och utveckla konstruktioner som används i extrema miljöer?

I så fall har vi tjänsten för dig!Du kommer att arbeta i vårt provningslabb i nära samarbete med konstruktörer inom mekanik, elektronik och optik.

Produkterna är i framkant gällande teknologi och utsätts i sin dagliga användning för en mycket tuff miljö vilket gör att provning är en central del genom produktutvecklingens olika faser. Det finns en utarbetad process att typutprova våra produkter i kyla/värme, fukt, vibration mm utefter våra krav och standarder, som du som provningsingenjör äger och utvecklar.

Som provningsingenjör på Saab Training & Simulation är du med från början i utvecklingsprojekt och utarbetar testplaner utifrån kraven på produkten. Under designfasen genomför du kontinuerliga konstruktionsprov tillsammans med konstruktören för att i slutet innan produktionssättning genomföra typprovning och därmed godkänna konstruktionen. Det är i rollen viktigt att vara den kritiskt granskade personen av konstruktionen. Det är dessutom centralt att dokumentera resultat och därmed bygga spårbarhet i våra konstruktioner samt att bygga kompetens genom den testning som genomförs.

Det finns stort utrymme för egna initiativ och kreativitet. Utöver arbete med utprovning av produkter räknar vi med att du också vill bidra med förbättringar av vårt arbetssätt.

Din profil

Vi söker dig som är ingenjör och som gillar att arbeta praktiskt genom att förbereda och genomföra utprovning. Tidigare erfarenheter inom området är ett krav.

Du har ett stort intresse av teknik. Vi ser att du har lätt för att samarbeta och skapa förtroende i din omgivning samt att du är drivande i ditt arbete. Du är ansvarstagande och har förmåga att ta egna initiativ. Du kan hantera flera projekt parallellt samt har en förmåga att dokumentera och kommunicera testresultat tillbaks till organisationen.

Du arbetar och lever efter Saabs värdegrund https://www.saab.com/about/company-in-brief/purpose-and-values.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Skall-krav:

* Ingenjörsexamen
* Strukturerad i ditt arbete med hög fokus på detaljer
* Minst 3 års erfarenhet av att arbeta med provning i labbmiljö
* Goda kunskaper i svenska och engelska då dokumentation och kundkontakter förekommer på båda språken
* Är svensk medborgareMeriterande om du har:

* Kunskap om MIL-STD-810
* Har kunskap inom elektronikkonstruktion och mekanikkonstruktion
* Har kunskap om EMI/EMC provning

Ansök nu

RF Test Ingenjör

Kontrollingenjör, elektronik
Läs mer Maj 3
Saab Training & Simulation (T&S) är världsledande inom avancerad militär utbildningsmateriel. Vi kombinerar olika tekniker som optronik, elektronik, radio, bildbehandling och mekanik för att konstruera användarvänliga system som har hög träningseffekt. Titta gärna på videon för att få en överblick av hur vårt system fungerar: https://youtu.be/WTVa5s84Shk.

Till vår avdelning för Produktutveckling söker vi nu en RF Test Ingenjör. Hos oss får du chansen att påverka hur framtidens träningssystem kommer att se ut.Din roll

*

Vill du vara med och utveckla världens mest avancerade militära träningssimulatorer?
*

Vill du vara med och testa gränserna för vad modern teknik klarar?
*

Vill du vara med och utveckla konstruktioner som används i extrema miljöer?

Svarar du ja på ovanstående frågor så har du nu möjlighet att ansöka till vår tjänst som RF Test Ingenjör.Som RF Test-Ingenjör på Saab Training & Simulation kommer du att ingå i avdelningen för Produktutveckling. Din roll är inriktad mot att utföra och dokumentera EMC- och RF-verifiering av Saab Training & Simulations produkter innehållandes radio; från kommersiella WiFi/Blåtands lösningar till Saab Training & Simulations egenutvecklade kommunikationssystem som verkar inom UHF-bandet.

Rollen inkluderar också att du är företagets bollplank och expert gällande de EMC och RF standarder som är applicerbara för företagets produkter.Din profil

Du har en elektronikutbildning och har arbetat med utveckling av elektronik, gärna med inriktning mot radioteknik. Du har ett starkt intresse för området du är verksam inom. Du är intresserad av ny teknik och att hitta nya lösningar. Tidigare erfarenheter inom området är ett krav. Vi ser att du har lätt för att samarbeta och skapa förtroende i din omgivning samt att du är drivande i ditt arbete. Du är ansvarstagande och har förmåga att ta egna initiativ.

Du arbetar och lever efter Saabs värdegrund https://www.saab.com/about/company-in-brief/purpose-and-values.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.
Tjänsten är på vårt kontor i Huskvarna.

Vilja

För oss handlar vilja om inställning, mod och ett positivt synsätt. Vi söker en person som är proaktiv och som tar fullt ansvar för de uppgifter som du åtar dig. Du är öppen för nya idéer och inspirerar andra att uppnå gemensamma mål som satts upp.Kunskap

För att lyckas i denna roll tror vi att du har ett stort intresse för

*

Antenner
*

RF-kablage och don
*

Filter
*

Förstärkare
*

Mottagare och sändare så väl analoga som SDR-baserade
*

RF-mätteknik är ett område du är väl bekant med och kan utföra
*

Nätverksanalys
*

Spektrumanalys
*

Effektmätning
*

BrusfaktormätningDu kommunicerar obehindrat på både engelska och svenska, både skriftligen och muntligen. Du är strukturerad i ditt arbete med hög fokus på detaljer. Har du erfarenheter av CE-certifiering så är det positivt.Förtroende

Vi arbetar aktivt med att bygga ett starkt förtroende inom vår organisation:

*

Du behöver vara öppen, lojal och ärlig, lita på dina medarbetare och hålla ingångna överenskommelsers, följa beslut och överenskomna processer.
*

Du är strukturerad och analytisk samt har förmågan att planera ditt arbete
*

Du är prestigelös och söker hjälp när du stöter på problem så att dessa kan tas om hand.

Du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Ansök nu

Systems Engineer

Kravanalytiker
Läs mer Maj 3
Din framtida utmaning

Som Systemingenjör med inriktning på ett eller flera kompetensområden på sektionen kan dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara:

* Ta fram och analysera systemkrav.
* Definiera systemarkitektur och design.
* Genomför systemsäkerhetsanalyser.
* Planera och leda systemintegrationen.
* Definiera verifierings- och valideringsstrategi på systemnivå.
* Planera och leda verifierings samt valideringsaktiviteter på systemnivå.
* Koordinera verifieringsaktiviteter mellan olika discipliner, HW/SW/System
* Följa upp kravtäckning och testresultat för våra projekt.Flygplan utsätts för stora påfrestningar och kraven på säkerhet är höga. Vi har en kravbaserad utvecklingsprocess vilket innebär att de övergripande kundkraven skall brytas ner till system, delsystem, mjukvara och hårdvara. Samtliga krav skall valideras och verifieras. Det kommer bli din uppgift att hålla samman kravframtagning, systemarkitektur, validering och verifiering på systemnivå i våra projekt.Du kommer bli väl insatt i standarder för säkerhetskritisk utveckling och i Saabs processer, metoder och verktyg. Resor ingår inte regelbundet i tjänsten, men kan förekomma vid t.ex. kurser, konferenser eller möten på andra Saab-sajter.I rollen kommer du ha kontakt med många olika yrkesgrupper såsom projektledare, konstruktörer inom flera discipliner, systemingenjörer, testsystemutvecklare och testingenjörer. Du kommer även komma i kontakt med våra kunder. Arbetet ger en bred förståelse för verksamheten, från utveckling till produktion, och det finns goda utvecklingsmöjligheter både inom och utanför sektionen.Din profil

För den här rollen behöver du ha en ingenjörsutbildning inom elektronik, sw,, mekanik eller fysik. Du bör ha 3-5 års erfarenhet av att arbeta med krav och arkitektur, verifiering och validering, helst på systemnivå. Det är meriterande om du tidigare arbetat med säkerhetskritiska system och är bekant med kravhanteringsverktyg.Du är strukturerad, kommunikativ och noggrann. Det är en fördel om du har erfarenhet av att leda andras arbete, t.ex. teamledning.Som person relaterar du till din omgivning på ett lyhört och smidigt sätt. Du ser möjligheter i förändringar och har lätt för att skapa och underhålla relationer. Du har ett strukturerat arbetssätt och tar gärna initiativ till förbättringar och utveckling. Du behåller ditt lugn och är stabil även i pressade situationer. Du kan arbeta självständigt när det behövs, men även känna dig bekväm i att leda ett team.Tjänsten innebär också att vara i kontakt med stora delar av organisationen och det är därför viktigt att man har en god samarbetsförmåga, är kommunikativ och trivs med att ha ett stort kontaktnät. Du behöver behärska svenska och engelska obehindrat i såväl tal som skrift.

Du vill arbeta och leva upp till Saabs värdegrund: https://www.saab.com/about/company-in-brief/purpose-and-valuesIntervjuer och urval kommer att ske löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag.

Välkommen in med din ansökan - vi ser fram emot att få träffa dig!Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Vid befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering, finns krav på svenskt medborgarskap.
Vad du blir en del av

Sektionen du kommer arbeta i är en del av utvecklingsavdelningen och heter Systems Engineering. Sektionen förser våra projekt med systemingenjörer inom olika kompetensområden, som exempelvis kravhantering, arkitektur, systemsäkerhet, integration samt verifiering. Vi behöver nu utöka gruppen med ytterligare systemingenjörer med inriktning på ett eller flera av dessa områden.Sektionen Systems Engineering består i dag av 7 personer med huvudsakliga uppgifter inom System och Verifiering av säkerhetskritiska avioniksystem. Vi arbetar i team och du kommer rapportera till teamledare och sektionschef.Du blir en del av Engineering verksamheten för Business Unit Electronic Warfare & Aircraft Systems inom affärsområde Surveillance, en del av Saab AB. Vi utvecklar och tillverkar säkerhetskritiska system och utrustningar till flygplan, helikoptrar och obemannade farkoster. Vi levererar till exempel system, apparater och programvara till JAS 39 Gripen, Boeing 787 och Airbus A400M. Många av våra produkter är utvecklade i samarbete med andra delar av Saab och externa partners.Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag - att bidra till ett tryggare samhälle

Ansök nu

Rekryteringsspecialist- Huskvarna

Rekryterare/Rekryteringskonsult
Läs mer Maj 3
Vi växer och söker en ny medarbetre som vill fördjupa sina kunskaper som rekryteringsspecialist.

Din roll

Som medarbetare på vårt Career Center ansvarar du för hela rekryteringsprocessen - från kravprofil, annonsskrivning till publicering av annonser, möten med rekryterande chefer, intervjuer, bedömningar, säkerhetsbedömningsintervjuer och referenstagning. Du är ett stöd till Saabs chefer och HR-kollegor där du med din kunskap om personbedömning hjälper oss att hitta rätt person till rätt plats. Eftersom Saab är ett företag inom försvarsindustrin kommer du att arbeta med ett säkerhetsperspektiv, vilket innebär en ytterligare dimension i arbetet.

Utöver arbetet med rekrytering har du också möjlighet att fördjupa dig inom ett område som du brinner lite extra för. Det kan till exempel vara systemfrågor, employer branding, förbättringsarbete eller säkerhetsfrågor.

Du kommer även att få arbeta aktivt med att väcka intresse hos och fånga upp kandidater inom målgruppen för vår utvecklingsenhet. Tidigare erfarenhet av arbete med passiva kandidater är meriterande.Tjänstgöringsort är Huskvarna.

Din profil

Vi söker dig som har en universitetsutbildning inom HR och/eller några års arbetslivserfarenhet inom området. Du är duktig på att kommunicera på svenska och engelska och det är meriterande är om du är certifierad i Aon Assessment.

Du kommer ingå i ett team av flera härliga rekryterare där du bidrar med energi och god samarbetsförmåga. Rollen innebär ett eget ansvar och du behöver vara duktig på att fatta beslut. Våra rekryterade är placerade på olika orter i Sverige. I denna roll rapporterar du till chef i Linköping.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Tjänsten är en visstidsanställning på ett år.Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Läs mer om oss här

Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga

Som rekryterare blir du en del av Saabs Career Center och ansvarar tillsammans med duktiga kollegor på olika orter i Sverige för all vår rekrytering.Vår verksamhet, våra medarbetare & våra förmåner

Vill du lära känna vår verksamhet och våra medarbetare lite bättre? Här hittar du berättelser från några av våra anställda. Om du är intresserad av våra förmåner på Saab i Sverige så kan du läsa om dem här.Låter rollen intressant? Intervjuer görs löpande så skicka in din ansökan redan idag.Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och uppmuntrar varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Lagerarbetare / Warehouse Specialist

Lagerarbetare
Läs mer Maj 3
Din roll

Vår logistikavdelning ansvarar för in och utleveranser, ankomstkontroll, lagring och lagerplockning.

I rollen kommer du arbeta med godsmottagning, ankomstkontroll, orderplockning, inventering, packning, avsändning samt utlämning av materiel som i vissa fall kräver truckkörning.
Arbetet omfattar även rapportering i vårt affärssystem vilket kräver att du är noggrann och har god datorvana.

Inom verksamheten använder vi Office och har idag IFS som affärssystem. Du jobbar i tätt samarbete med övriga kollegor såväl inom avdelning och mot planering, inköp, kvalitet och produktionstekniker.Tjänsten är på vår site i Huskvarna.Din profil

För att vara framgångsrik i rollen som lagerarbetare hos oss så tror vi att du har erfarenhet från en liknande roll sedan tidigare. Vi tror även att du trivs med att varva lagerarbetet med en del administrativt arbete.Vi söker dig som är arbetsam, ansvarstagande och har en god initiativförmåga. Du arbetar strukturerat, har god datavana och har en god förmåga att prioritera mellan olika arbetsuppgifter. Eftersom det periodvis är högt tempo är det viktigt att du kan hantera flera uppdrag samtidigt och snabbt kunna anpassa dig till nya förutsättningar som uppstår.För att lyckas i jobbet bör du också vara en lagspelare tillsammans med övriga kollegor, bra på att kommunicera, har förmågan att självständigt inhämta information och bidrar till en god stämning.


Krav för tjänsten:

* Erfarenhet av lagerarbete eller liknande
* God datorvanaMeriterande:

* Erfarenhet av att jobba i affärssystemet IFS, Officepaketet eller liknande
* Erfarenhet av arbete med farligt gods enligt ADR 1.3
* B-körkort
* Truckkort (Ledstaplare och Motviktstruck)Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Vid befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering, finns krav på svenskt medborgarskap.

Ansök nu

Excon Application Engineer - System Test focus

Systemtestare
Läs mer Apr 4
Do you want to work with the world-leading supplier of simulated military training? Are you looking for an interesting development environment and great variety in everyday work-life? Join the expanding Saab AB, Training & Simulation´s Application department.Your role

The Exercise Control system (Excon) is a SAAB developed system that runs on Windows Computers and Andriod tablets. The main purpose of the system is to monitor and record every player event during a military exercise. Typical players can be tanks, troop carrying vehicles, anti-tank weapons, and soldiers. The system can also be used by the exercise leaders to plant artificial mine fields, simulate mortar and artillery fire in order to make the exercise even more realistic.

When the military exercise is completed, the recordings made by the Excon system is used to analyse and evaluate the performance of each player in order to improve for the next exercise.

Watch the video to get a better understanding on how the SAAB Training & Simulation system works:

https://youtu.be/WTVa5s84ShkAs an Excon Application Engineer, your main responsibilities will be:

* Take part during tender phases and in projects to analyse, and develop and configure an Excon system based on customer requirements.
* Travel to customer exercise areas in order to examine and understand customer circumstances.
* Create test specifications and perform the tests at customer sites together with other application engineers
* Establish design specifications and other documentation for final customer configuration
* Act in close cooperation with your colleagues from other departments
* Build development & delivery structures in the product breakdown structure system
* Act as stakeholder in R&D projects and design reviews to ensure that customer specific requirements are fulfilled

Your profile

To thrive in this role, you are proactive and take full responsibility for allocated tasks. You can easily create trust within the organisation and are used to efficiently collaborate with team members and customer representatives

Required skills:

* Documented experience in testing and documentation
* Ability to learn complex systems
* Good understanding of network, telecom and communication solutions
* Good understanding of configuration and general fault investigations of Windows computers and Andriod devices
* Good communication skills in Swedish and English, verbal and written
* Structured in your work with high attension to detail
* Show drive, be pro-active and have ability for self-managementDesired skills:

* Experience from similar role
* Experience in radio and 4G communication
* Other language skills other than Swedish and English
* Driving License

This position requires that you pass a security vetting based on the current regulations around/of security protection. For positions requiring security clearance additional obligations on citizenship may apply.

Kindly observe that this is an ongoing recruitment process and that the position might be filled before the closing date of the advertisement.

What you will be a part of

You will collaborate with experienced engineers and professionals in an environment that fosters career development and personal growth. You will be part of the Training & Simulation unit who develops and manufactures training systems mainly for military users. The team you will join consists primarily of Application, Software and test engineers based in Huskvarna and has a large part in developing our cutting edge products. Training and Simulation is part of the Business Area Dynamics .


Observe that you can send us your application in either Swedish or English.


If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal - to help protect people.

Ansök nu

Senior Mjukvaruutvecklare för inbyggda system

Civilingenjör, systemutveckling
Läs mer Apr 17
Din roll

Det här är rollen för dig med mer erfarenhet inom utveckling av inbyggda system, som vill få ta ett större ansvar som teamledare, arkitekt eller specialist så snart du fått kunskap och erfarenhet av utveckling av flygande programvara.

Du är delaktig i hela utvecklingsprocessen och har varierande arbetsuppgifter. Utöver projektarbete får du gärna arbeta med förbättringar kring våra utvecklingsverktyg eller våra processer och metoder kopplade till vår SW-utveckling. Även inslag av kalkylering, planering i större omfattning samt rapportering kan ingå i din roll beroende på vilken inriktning du tar. Vi ser även fram emot att du tar en mentorsroll till yngre utvecklare för att få dem att växa snabbare i deras utveckling!

Givetvis hjälper vi dig att komma in i våra processer, metoder och flygindustrins speciella krav först. Att inledningsvis arbeta med implementation och test av SW utifrån krav, för att därefter utöka arbetet med allt från skrivande av krav samt kravnedbrytning, specifikationer och planering tror vi kan vara ett bra upplägg.

I själva utvecklingen är det viktigt att kunna arbeta strukturerat och följa våra formella processer, då utvecklingen oftast är flyg-/säkerhetskritisk.

Vi använder oss av programmeringsspråket C (alternativt C++/Ada/Python) oftast för Power PC-processorer, ARM eller DSPer.

I denna roll kan det förekomma enstaka kortare resor både nationellt och internationellt.Din profil

Det här är rollen för den kreativa som är nyfiken på ny teknik!
Som person är du strukturerad, noggrann och trivs med att analysera och lösa komplexa problem. Du är en lagspelare med mycket god samarbetsförmåga och trivs med att ha ett stort kontaktnät. Du vill fullfölja och ser till att skaffa förutsättningar för att driva uppgifter i mål. Du tar ett helhetsansvar och säkerställer att det du designat fungerar i en omgivning. Du dokumenterar det du arbetar med och skriver olika specifikationer.

Du har minst 3 till 5 års erfarenhet inom utveckling av inbyggda system. I grunden har du minst högskoleutbildning, gärna med inriktning mot mjukvara i kombination med hårdvara. Det är fördelaktigt om du har arbetat med utveckling av säkerhetskritiska system tidigare (flyg/tåg/medicin/kärnkraft eller liknande).
Du behärskar svenska och engelska obehindrat i såväl tal som skrift.

För tjänsten krävs kunskap inom:

* Inbyggda system
* Djupa kunskaper inom C-programmering
* Realtids OS
* Kravskrivande
* Konfigurationsstyrning och livscykelhantering
* UML


Det är meriterande med kunskap inom:

* Arkitektur/teamledning
* C++, Ada, Assembler och script-språk t.ex. Python
* MultiCore för inbyggda system
* Säkerhetskritiska system
* Erfarenhet flygindustrin och t.ex. RTCA DO-178C
* Certifieringsarbete t.ex. FAA/EASA eller likvärdigt
* Kravhantering och dokumentframtagning med DOORS eller liknande verktyg
* Formell konfigurationsstyrning via Dimensions och IFS
* Verktyg såsom Jira/Bitbucket/Confluence och Eclipse
* Embedded linuxBefattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Vi ser därför fram emot din ansökan redan idag!

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här .

SW-sektionen består av ca 20 medarbetare och är indelade i ett antal olika produktteam. Du kommer att arbeta i ett av våra produktteam som tillsammans utvecklar mjukvara för inbyggda system till flera olika projekt.
Du blir en del av produktenheten Countermeasures and Aircraft Systems inom affärsområde Surveillance, en del av Saab AB. Vi utvecklar och tillverkar säkerhetskritiska system och utrustningar till flygplan, helikoptrar och obemannade farkoster. Vi levererar till exempel system, apparater och programvara till JAS 39 Gripen, Boeing 787 och Airbus A400M. Många av våra produkter är utvecklade i samarbete med andra delar av Saab och externa partners. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

Ansök nu

Mjukvaru- och testutvecklare för inbyggda system

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Apr 17
Din roll

Vill du få vara en nyckelspelare i utvecklingsprocessen?
Hos oss får du varierade arbetsuppgifter och är delaktig i kravanalys, design, implementation och verifiering, samt felsökning under produktens livscykel. I din roll kan uppgifterna handla om alltifrån drivrutiner till operativsystem och avancerad applikationsmjukvara.
Vi använder oss av programmeringsspråket C (alternativt C++/Ada/Python) oftast för Power PC-processorer, ARM eller DSPer.

Till en början kommer du främst att arbeta med implementation och test av SW för att komma in i våra processer och metoder. Efterhand kommer du få ta ett större ansvar!

I tjänsten kan enstaka resor både nationellt och internationellt förekomma.Din profil

Vi tror att du som trivs bäst i denna roll är en kreativ lagspelare som uppskattar struktur och god kommunikation.

Du är nyfiken på ny teknik och trivs i en miljö som kännetecknas av våra värderingar kunskap, vilja och förtroende. Du står bakom vår vision "It´s a human right to feel safe!".
Du är ingenjör och har minst en högskoleutbildning, gärna med inriktning mot inbyggda system och HW-nära programmering. Du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift obehindrat.

För tjänsten krävs kunskap inom:

* Inbyggda system
* C-programmering


Det är meriterande med kunskap inom:

* Säkerhetskritiska system
* C++, Ada, Assambler och script-språk t.ex. Python
* Realtids OS
* UML
* Jira/Bitbucket/Confluence
* Embedded linux

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så välkommen med din ansökan redan idag! Vi ser fram emot att få träffa dig!

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här .

SW-sektionen består av ca 20 medarbetare och är indelade i ett antal olika produktteam. Du kommer att arbeta i ett av våra produktteam som tillsammans utvecklar mjukvara för inbyggda system till flera olika projekt.

Du blir en del av produktenheten Countermeasures and Aircraft Systems inom affärsområde Surveillance, en del av Saab AB. Vi utvecklar och tillverkar säkerhetskritiska system och utrustningar till flygplan, helikoptrar och obemannade farkoster. Vi levererar till exempel system, apparater och programvara till JAS 39 Gripen, Boeing 787 och Airbus A400M. Många av våra produkter är utvecklade i samarbete med andra delar av Saab och externa partners. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Nätverkstekniker med fokus på säkerhet till Saab

Nätverkstekniker
Läs mer Apr 17
På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats.


Vad du blir en del av

För att säkerställa att vi på Saab fortsätter att leverera våra produkter, såsom ubåtar och flygplan, i absoluta världsklass söker vi nu dig som tillsammans med vårt IT-team vill utveckla våra säkra IT-miljöer.
ICT är en del av Saab koncernen och ansvarar för drift, installation, underhåll och förvaltning av företagets utvecklings och produktionsmiljöer samt dess ingående komponenter som servrar, lagring, nät, klienter m.m.
ICT ansvarar även för driften av datorhallar med kringutrustning samt tillhandahåller systemutvecklingsstöd och programanpassning.
I vår verksamhet ingår teknikbevakning på områden som operativsystem, databaser, virtualisering, säkerhet och nätverk. Vi är även kravställare mot underleverantörer och övrig IT miljö inom koncernen. Verksamheten präglas av systematiskt datasäkerhetsarbete samt teknikbevakning inom angränsande verksamhetsområden.
Din framtida utmaning

Då framtiden för Saab ser mycket lovande ut ser vi ett ökat behov av både IT Tekniker och systemadministratörer. Uppgift inom IT blir tillsammans med ditt team, vara delaktig i utveckling, drift och support samt förvaltning av den IT-miljö som används för utveckling av Saabs produkter.
Förändring och utveckling av miljöerna drivs ofta i projektform med stor fokus på IT säkerhet. Arbetsuppgiften kommer vara varierande och kunna omfatta allt från drift och underhållsärenden, till omfattande uppdrag som att vara med och designa och bygga nästa generations utvecklingsmiljöer för en global marknad.


Den du är idag

Som person är du målinriktad, engagerad/drivande, noggrann, analytisk och servicemedveten. Din kommunikationsförmåga och servicekänsla är välutvecklad och du har lätt för att samarbeta internt med dina medarbetare såväl som externt med kunden. Vi tror att du har lätt för att växla mellan olika arbetsuppgifter och har förmågan att hålla flera arbetsuppgifter igång samtidigt. Arbetsuppgifterna är givna, men du har frihet, med vidhängande ansvar, att utforma ditt arbete så att du löser dem på bästa sätt.
Du har dokumenterad erfarenhet inom nedan samt kunskap om ITIL. Vi ser det som troligt att du är utbildad Nätverks Tekniker eller har motsvarande arbetslivserfarenhet.

Tekniker med erfarenhet som systemadministratör av drift, design av komplex nätinfrastruktur med tyngdpunkt på switching/routing, brandväggar, loggning och övervakning.

Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Resor i tjänsten kan förekomma inom Sverige.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Om Saab

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 14 700 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Ansök nu

Montör/kontrollant inom elektronik och fiberoptiska gyron

Elektronikmontör
Läs mer Maj 2
Din roll

Vår produktionsenhet, FOG/Gyro ansvarar bl.a. för tillverkning av fiberoptiska gyron och till en viss del även mekaniska gyron.
Som elektronikmontör/kontrollant kommer du ha stor variation i dina arbetsuppgifter där bl.a. montering, lödning, inställning, kontrollarbeten och slutmontering ingår. Att utföra kompletta leveransprov av fiberoptiska enheter är också en del av dina arbetsuppgifter.

Då vi är en flexibel organisation kan arbetsuppgifterna även innebära att montera/testa övriga produkter inom vår produktion. Inom verksamheten använder vi Office och har idag IFS som affärssystem. Du jobbar i tätt samarbete med vår planering, inköpsavdelning, kvalitetsavdelning och våra produktionstekniker. Tjänsten är på vår site i Huskvarna.

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet av:* Gärna teknisk utbildning på gymnasienivå eller motsvarande
* Kunskaper inom elektronik
* Goda kunskaper inom ritningsläsning
* Mjuklödning
* Montering
* Kunskaper i engelska är meriterandeDu är noggrann, kommunikativ och pedagogisk då arbetet innebär samarbete med flera funktioner inom företaget. Rollen innebär även att du behöver vara flexibel, ansvarstagande och strukturerad med en god planeringsförmåga. Du drivs av att arbeta målorienterat och självgående. Vi söker dig som gärna tar ett helhetsperspektiv för produkterna, är lösningsorienterad, vågar ta beslut och framför allt bidrar till en god stämning och teamkänsla i gruppen.


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Vid befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering, finns krav på svenskt medborgarskap.


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Vad du blir en del avSaab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.Du blir en del av affärsområdet Surveillance, en del av Saab AB. Vi utvecklar och tillverkar säkerhetskritiska system och utrustningar till flygplan, helikoptrar och obemannade farkoster. Vi levererar till exempel system, apparater och programvara till JAS 39 Gripen, Boeing 787 och Airbus A400M. Många av våra produkter är utvecklade i samarbete med andra delar av Saab och externa partners.Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Facility Application Engineer

VVS-ingenjör
Läs mer Apr 26
Do you want to work with the world-leading supplier of simulated military training? Are you looking for an interesting development environment and great variety in everyday work-life? Join the expanding Saab AB, Training & Simulation´s Application department.Your role

The Exercise Control system (Excon) is a SAAB developed system that runs on Windows Computers and Andriod tablets. The main purpose of the system is to monitor and record every player event during a military exercise. Typical players can be tanks, troop carrying vehicles, anti-tank weapons and soldiers. The system can also be used by the exercise leaders to plant artificial mine fields, simulate mortar and artillery fire in order to make the exercise even more realistic.

When the military exercise is completed, the recordings made by the Excon system is used to analyse and evaluate the performance of each player in order to improve for the next exercise.

The main task for the Facility Application Engineer is to design the externals and internals of different kinds of shelters and communication nodes that the customer needs on the exercise field to perform an AAR.

A few examples of shelters and communication nodes:

* Countainers for the technical equipment used to store the data generated during the exercise.
* Containers or tents where the evaluation of the exercises can take place
* Containers from where the exercise leaders can monitor and be part of the exercise
* Communication trailers or containers for the communication equipment

Watch the video to get a better understanding on how the SAAB Training & Simulation system works:

https://youtu.be/WTVa5s84ShkAs an Facility Application Engineer, your main responsibilities will be:

* Take part during tender phases and in projects to analyse the facility requirements.
* Design the external electrical interfaces and internal wiring diagram for the facilities
* Be part of the facility production team

* Verify and test the overall facility functionality before shipping
* Travel to customer exercise areas in order to examine and understand customer circumstances
* Establish design specifications and other documentation for final customer configuration
* Act in close cooperation with your colleagues from other departments
* Build development & delivery structure in the product breakdown structure system.

Your profile

To thrive in this role, you are proactive and take full responsibility for allocated tasks. You can easily create trust within the organisation and are used to efficiently collaborate with team members and customer representatives

Required skills:

* Documented experience in testing and documentation
* Ability to learn complex systems
* Good understanding of network, telecom and communication solutions
* Good understanding and experience of AutoCad Electrical or similar design program
* Practical experience in building electrical systems
* Good communication skills in Swedish and English, verbal and written
* Structured in your work with high attension to detail
* Show drive, be pro-active and have ability for self-managementDesired skills:

* Experience from similar role
* Experience in radio and 4G communication
* Experience in mechanical design
* Other language skills other than Swedish and English
* Driving License

This position requires that you pass a security vetting based on the current regulations around/of security protection. For positions requiring security clearance additional obligations on citizenship may apply.

What you will be a part of

You will collaborate with experienced engineers and professionals in an environment that fosters career development and personal growth. You will be part of the Training & Simulation unit who develops and manufactures training systems mainly for military users. The team you will join consists primarily of Application, Software and test engineers based in Huskvarna and has a large part in developing our cutting edge products. Training and Simulation is part of the Business Area Dynamics .

Observe that you can send us your application in either Swedish or English.

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal - to help protect people.

If you are interested in what benefits you can take part of as an employee at Saab in Sweden, you can read more about them here.

This is an ongoing recruitment process and the position might be filled before the closing date of the advertisement, so we look forward to read your application today!

Ansök nu

Montör/kontrollant Mekanik & Hydraulik

Elektronikmontör
Läs mer Maj 2
Vi är nu i en upprampningsfas av serieleveranser till nya Gripen E och behöver därför förstärka vår produktionsenhet "Hydraulic and EMA Production" som ansvarar bl.a. för tillverkning av hydrauliska styrsystem till Gripen samt andra tekniska lösningar inom flygindustrin. Du kommer bli en del av en engagerad arbetsgrupp om ca 15 personer med mångsidiga arbetsuppgifter som ställer krav på ansvar, noggrannhet och förmåga att prioritera.

Som montör/kontrollant kommer du ha stor variation i dina arbetsuppgifter. I arbetet ingår montering, lödning, inställning, kontrollarbeten och slutmontering. Att utföra kompletta leveransprov av styrsystem i våra hydrauliska testbänkar tillhör också en del av arbetsuppgifterna.

Då vi är en flexibel organisation kan arbetsuppgifterna även innebära att montera/testa övriga produkter inom vår produktionsverksamhet. Arbetstiden är förlagd på dagtid, men skiftgång kan förekomma.Den du är idag:
Vi söker dig som är noggrann, strukturerad och har ett stort tekniskt intresse. Du är en person med engagemang och med god samarbetsförmåga. Vi ser gärna att du har utbildning från tekniskt gymnasium och har minst ett års erfarenhet inom produktion. Du har grundläggande datorkunskaper i Windowsmiljö, engelska och goda kunskaper i ritnings- och instruktionsläsning. Kunskaper inom hydraulik och mjuklödning är en fördel men inget krav.

Drivs du av laget före jaget är du förhoppningsvis vår nya lagmedlem.Välkommen med din ansökan!Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarsystem, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet.Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag - att bidra till ett tryggare samhälle.

Ansök nu