Statens Jordbruksverk jobb i Jönköping

Hitta lediga jobb hos Statens Jordbruksverk i Jönköping. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Jönköping.

Beredskapshandläggare med pedagogisk förmåga

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Jun 22
Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

ARBETSUPPGIFTER
Vill du jobba i en varierande, spännande och kunskapsintensiv verksamhet? Vill du bidra till att utveckla Jordbruksverkets förmåga att förebygga och hantera samhällsstörningar? Har du en pedagogisk förmåga och ett målinriktat driv med helhetsperspektiv? Då kan du vara rätt person för det här jobbet.

I ditt uppdrag som handläggare på Jordbruksverkets beredskapsenhet kommer du att arbeta med fredstida krisberedskap och totalförsvar. Ditt jobb är att planera, genomföra och utvärdera övningar och utbildningar riktade till främst våra medarbetare. Du kommer också att skapa och samordna olika utbildningsmoment, både på plats och digitala. Du kommer också att leda vissa utbildningar själv eller agera övningsledare vid både mindre övningar och större nationella samverkansövningar.

En viktig del i arbetet är att bidra till kompetensutveckling till personer som inte har förkunskaper inom området, t. ex andra enheter på Jordbruksverket.

På beredskapsenheten är vi 20 medarbetare med olika kompetenser. Vi arbetar tillsammans för att förebygga, hantera och ge råd vid samhällsstörningar inom lantbruk, djur, växtskadegörare och foder. Vi är också en del av Sveriges totalförsvar. När olika former av samhällsstörningar uppkommer har vi en central roll som kan innebära att både leda operativa insatser och samverka med andra myndigheter och privata aktörer för att minska konsekvenserna.

På Jordbruksverket är det viktigt att ständigt utveckla och förbättra vår verksamhet och våra processer. Som medarbetare på beredskapsenheten har du en viktig roll i det arbetet genom att bidra till förbättrade strukturer, processer och uppföljningar. Specifikt för den här tjänsten kommer du främst bidra till att öka träffsäkerheten och kvaliteten i våra kompetensutvecklande insatser.

Tjänsten kan innebära resor, mest inom landet.

KVALIFIKATIONER
Du har en relevant högskoleutbildning för arbetet och minst några års arbetslivserfarenhet. Erfarenhet från offentlig verksamhet, praktisk och teoretisk kunskap inom krisberedskap samt erfarenhet av att lära andra är meriterande.

För att trivas i rollen som beredskapshandläggare är det viktigt att du är kommunikativ, pedagogisk och kan se nya perspektiv och lösningar på de problem som uppstår. Du är van att sätta upp höga mål och få arbete slutfört på ett strukturerat sätt. Du har förmågan att fokusera på rätt saker och utifrån olika typer av information göra avvägningar, analyser och slutsatser som visar på gott omdöme och integritet. Du är bra på att bygga relationer och tycker om att samverka med andra genom att bland annat hjälpa till när det behövs för att gruppen som helhet ska prestera. Verksamheten är av sådan karaktär att det är viktigt att du har en hög integritet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor i den här rekryteringsprocessen.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och det innebär att svenskt medborgarskap krävs samt att säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att göras innan beslut tas om tillsättningen. Du har körkort.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Verkscontroller

Controller
Läs mer Jun 15
Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss. Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

ARBETSUPPGIFTER
Jordbruksverket har en bred verksamhet som omsätter nästan 16 miljarder kronor. Den största delen omfattar stöd och ersättningar till lantbruksföretag och utveckling av Sveriges landsbygder. Finansieringen kommer från helt eller delvis EU-finansierade anslag, nationella förvaltnings- och sakanslag samt ett flertal avgiftsfinansierade verksamheter.

Vi söker nu dig som vill arbeta med styrningsfrågor i vår komplexa och dynamiska verksamhet. Du kommer att arbeta nära myndighetens ledning och ha täta kontakter med bland annat Regeringskansliet och Riksrevisionen. Som myndighetens verkscontroller blir din främsta uppgift att driva, utveckla och samordna processerna för och arbetet med myndighetens:
• verksamhetsplanering och verksamhetsstyrning
• verksamhetsuppföljning till ledning och styrelse
• resultatredovisning i årsredovisningen
• interna styrning och kontroll

Du tillhör ekonomienheten som består av ett tiotal medarbetare som ansvarar för verksamhetsplanering, intern styrning och kontroll, lönehandläggning, budget och prognoser, uppföljning och analyser samt säkerställer att vi har en korrekt och rättvisande ekonomisk redovisning. Du har ett mycket nära samarbete med myndighetens överdirektör, ekonomichef och avdelningarnas controllers. I din roll kommer du att stödja avdelningarna för att tillsammans med avdelningarnas controllers utveckla styrningen på myndigheten.

KVALIFIKATIONER
Du har akademisk utbildning med inriktning mot ekonomi, förvaltning, juridik, statsvetenskap eller motsvarande. Du har flera års erfarenhet från arbete med verksamhetsstyrning eller som verksamhetscontroller och det är meriterande om du har haft en roll där du samordnar andra. Självklart har du goda kunskaper om och stort intresse för verksamhetsstyrning och de regler och förutsättningar som gäller för statliga myndigheter. Du trivs i en dynamisk miljö där tempot tidvis är högt.

Du är strukturerad och självgående i ditt arbete, har förmåga att bygga goda relationer och genom kommunikation och samverkan skapa engagemang och få med dig andra i de utvecklingsprocesser du driver. Du är en god skribent som uttrycker dig klart och enkelt och är bekväm med att tala inför grupper. Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor.

ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Veterinär med inriktning häst till Distriktsveterinärerna till Forsheda

Veterinär
Läs mer Jun 15
För att alla djur i Sverige ska få förutsättningar att leva ett så bra liv som möjligt finns Distriktsveterinärerna. Med beredskap dygnet runt, mottagningar över hela landet och unik kunskap om djurhälsa bidrar vi till sundare djur och ett tryggare liv. Vi arbetar med privatpersoner, företag och myndigheter och vi erbjuder tjänster för akut djursjukvård, smittskydd samt förebyggande insatser för en god djurhälsa. Vi är en del av Jordbruksverket.

Vi står upp för en etisk djursjukvård, vi är engagerade och gör det lilla extra för kunden eller en kollega. Vi gör skillnad och skapar värde i varje kundmöte. Med djuren och djurägarna i fokus arbetar vi tillsammans för att ständigt förbättra oss och vårt arbetssätt. Alltid med fötterna på jorden och hjärtat på rätt ställe.

Vill du vara med och skapa samhällsnytta? Ta chansen att jobba inom en unik och varierande verksamhet där du får vara med och göra skillnad.ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som är legitimerad veterinär som har ett extra stort intresse för häst. Hos oss så är fältverksamheten vår största del av verksamheten och häst är ett av våra vanligaste djurslag. Vi vill därför utöka vårt team med dig, vår nya hästveterinär, som vill utveckla och bedriva vår hästverksamhet tillsammans med kollegorna så att vi kan erbjuda våra kunder en god service och vård.

I din roll som hästveterinär kommer du leda vår lokala hästverksamhet och vara ett stöd och mentor till övriga kollegor. Vi ser gärna att du har erfarenhet av tandbehandling och ultraljudsundersökningar. Det ingår i tjänsten att se över vårt behov för eventuellt inköp av utrustning. Samtidigt som du utvecklar dig själv inom området så bidrar du till utvecklingen lokalt och utifrån dina förutsättningar nationellt. Inom Distriktsveterinärerna finns en rikstäckande hästarbetsgrupp som har regelbundna möten och utbildningar och vi ser det som en självklarhet att du ska vara medlem i den här gruppen. Hos oss får du goda utvecklingsmöjligheter.

På vår mottagning har vi varierande arbetsuppgifter med såväl ambulerande verksamhet för häst och lantbrukets djur som mottagning för häst och smådjur. Idag tar vi emot häst och smådjur i mindre utsträckning men målet är att dessa områden ska kunna utökas och därför ser vi fram emot att komplettera vårt team med dig som brinner extra mycket för hästområdet. Vi har stationär röntgen för smådjur och ultraljud för dräktighetsundersökning samt tandutrustning för både smådjur och häst. Utöver vår ambulerande och mottagningsverksamhet så ingår beredskapstjänstgöring i tjänsten. På beredskapstid möter vi som på dagtid främst häst och nöt. När du börjar hos oss kommer du få en introduktion anpassad utifrån dina förutsättningar och tidigare erfarenheter så att du ska få en bra start hos oss.

Det som kännetecknar oss i Forsheda är att vi alltid försöker göra det lilla extra för djuret och kunden när det är möjligt. Vi tycker om att jobba tillsammans och bjuder gärna varandra på en fika. Vi har nära samarbete med mottagningarna i Växjö och Huskvarna och Småland är känt för att ha väldigt trevliga djurägare.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med positiv och engagerande personlighet som vill vara med och utveckla Distriktsveterinärerna i Forsheda tillsammans med oss. Du har lätt för att arbeta i team men har också förmågan att arbeta självständigt och lösningsorienterat. Vi sätter även stort värde på din förmåga att kommunicera med djurägare då du i tjänsten blir ett av Distriktsveterinärernas ansikten utåt. Vi ser att du har ett stort intresse för häst men också för allmänpraktik och möta samtliga djurslag. Vi fäster stor vikt vid god samarbetsförmåga, personlig lämplighet, social kompetens och att du tycker det är roligt att jobba med kollegorna, kunderna och djuren.

Svensk veterinärlegitimation/TF samt B-körkort är ett krav.ÖVRIGT
Vi bryr oss om vår personal. Därför ger vi alla medarbetare inom Distriktsveterinärerna möjlighet att ta del av olika förmåner. Några exempel är 28-35 dagar semester beroende på din ålder, löneväxling, friskvårdsbidrag och företagshälsovård. För dig som förälder har vi bra villkor för att hitta en bra balans mellan arbetsliv och familjeliv, vi erbjuder bland annat föräldrapenningtillägg och möjlighet att reducera din arbetstid fram till dess att barnet är tolv år.

Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare.

Vårt arbetsspråk är svenska och våra tjänster kräver att du behärskar svenska i både tal och skrift.

Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har Distriktsveterinärerna tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Hos Distriktsveterinärerna använder vi e-rekrytering genom Offentliga Jobb för att effektivisera och kvalitetssäkra arbetet med ansökningshandlingarna. När du en gång fyllt i dina uppgifter kan du enkelt söka andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen.

Tack för att du söker genom Offentliga Jobb!

Ansök nu

Kvalificerad handläggare med goda kunskaper inom slaktområdet

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Jun 14
Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Djuravdelningens uppdrag är att skapa goda förutsättningar för en hållbar och konkurrenskraftig jordbruksnäring, miljö, djurhållning och livsmedelsproduktion. Sverige har höga ambitioner inom djurskydds-, djurhälso- och smittskyddsarbetet, inte minst i syfte att verka för en låg användning av antibiotika och motverka resistensutveckling. Målet är att Jordbruksverket i samarbete med andra aktörer ska leda utvecklingen inom dessa områden.

ARBETSUPPGIFTER
Vi ska utveckla reglerna för hur djur ska slaktas i Sverige. Vill du jobba med oss för ett gott djurskydd och för en ökad livsmedelsproduktion? Vi söker dig som, tillsammans med andra, vill ta fram och bearbeta underlag för moderna regler för slakt. I arbetet ingår också att jobba aktivt med förankring hos olika berörda aktörer. Vi vill att du tar huvudansvar för att driva detta arbete i nära samarbete med kollegor på Jordbruksverket. Arbetet innebär att utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet ta fram och analysera underlag och att skriva nya regler. Vi vill att de nya reglerna utvecklar djurskyddet, blir enkla att förstå och ger förutsättningar för en ökad livsmedelsproduktion. Reglerna tas också fram med hänsyn till EU-regler inom området. Förankring och dialog kommer bli av yttersta vikt för att reglerna ska bli ändamålsenliga och accepterade. Med nya regler kommer också ett stort behov av vägledning och information. För att vara framgångsrik behöver du ha dialog och samarbete med andra berörda myndigheter, organisationer och andra aktörer inom området.

Tjänsten kan även innebära andra arbetsinsatser inom djurvälfärdsområdet. Det finns ett stort intresse för våra frågor, vilket betyder att vi har många kontakter med kunder via telefon och e-post.

Vi har ett leant arbetssätt, jobbar teambaserat och tar ett gemensamt ansvar för att lösa våra arbetsuppgifter. Vi utvecklar och förbättrar hela tiden våra arbetssätt, för en god arbetsmiljö och för att jobba effektivt och rättssäkert.

På djuravdelningen arbetar vi med många olika frågor och prioriteringar mellan dessa kan innebära att du även får jobba med andra arbetsuppgifter inom avdelningens ansvarsområde.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som framför allt har en gedigen och bred kompetens samt relevant kunskap inom slaktområdet. Du ska ha många års erfarenhet av arbete med slaktfrågor som inkluderar hela kedjan från uppfödning, transporter till själva slakten. Du ska ha kunskap och insikt om hur livsmedelsbranschen fungerar. Du ska ha en relevant akademisk examen, exempelvis agronom, biolog, veterinär eller jurist. För tjänsten krävs mycket goda kunskaper i svenska, såväl muntligen som skriftligen.

Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsarbete inom djurvälfärdsområdet eller andra relevanta områden. Praktisk kunskap och erfarenhet av de olika delarna i kedjan är meriterande, inklusive den offentliga kontrollen.

För att lyckas med arbetet behöver du vara bra på att analysera stora mängder information, dra rätt slutsatser och lösa komplexa problem. Ett gott omdöme är en förutsättning eftersom arbetet innebära avvägningar mellan ibland motstående intressen. Vi vill att du tar stort eget ansvar, driver på processer samt att du själv och tillsammans med andra kan hitta rätt angreppssätt i arbetet. Du behöver ha ett strukturerat och enkelt arbetssätt och hålla god ordning. Detta är en förutsättning för att samarbete och dialog med andra ska fungera.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga förmågor.

Intervjuer kommer att genomföras 2 och 3 augusti.

ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Handläggare till landsbygdsstödsenheten

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Jun 17
Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

På EU-stödsavdelningen handlägger vi ansökningar för EU-projekt vars mål är att utveckla Sverige. Avdelningen är indelad i tre sektioner utifrån vilken typ av stöd som handläggs, och nu söker vi två nya medarbetare till projekt- och företagsstödssektionen.

ARBETSUPPGIFTER
Hos oss på landsbygdsstödsenheten arbetar vi med att handlägga ansökningar om projektstöd och utbetalningar kopplat till projekten. Stöden syftar bland annat till att möjliggöra satsningar på landsbygden, ge stöd till innovationer som kan vara en ny produkt, en ny metod, ett nytt sätt att nå marknaden på eller en ny process som har betydelse för jordbruks-, trädgårds- eller rennäringen och erbjuda kompetenshöjande insatser för föreningar och företag.

Som handläggare hos oss är du med och bidrar till att projekten förverkligas. Du har kontakt med stödmottagare, föreningar och andra aktörer där du svarar på frågor, förklarar regelverk och dess tillämpning. Din vardag består av att granska ansökningar, göra bedömningar, svara i olika ärenden och förbereda beslut. Vi arbetar med två olika processer där den första innebär att fatta ett beslut om projektstöd. Det kan omfatta en handläggningstid på uppemot 100 timmar. Därefter ansöker kunden om utbetalning, vilket är en separat ansökan. En sådan hanteras på ungefär 20 timmar. I den här rekryteringen ser vi att du börjar arbeta med en utav dessa processer för att senare även läras upp inom den andra processen.

Vi hjälps åt på enheten och inom sektionen för att lösa uppgifter och bidra till samhällets utveckling, detta betyder att man ibland kan handlägga andra stöd än dem som är enhetens huvudsakliga ansvarsområde.


KVALIFIKATIONER
Du har tidigare arbetat med myndighetsutövning i form av ärendehandläggning och har vana av att tolka regelverk.

Nuvarande landsbygdsprogram håller på att avslutas vilket innebär att vi har begränsad tid att hantera kvarvarande ärenden. Vårt behov är att rekrytera medarbetare som lockas av att hantera och avsluta ärenden så effektivt som möjligt.

I denna roll lägger vi stor vikt vid dina personliga förmågor. Vi söker dig som är driven och handlingskraftig och har en förmåga att producera stora mängder beslut. Du planerar ditt arbete effektivt och ser till att du hela tiden kommer framåt. Du är en flexibel lagspelare som hjälper till där det behövs och har ett gott kundbemötande. Du kan tydligt och trevligt kommunicera besluten till berörda parter på ett professionellt sätt.

Vi kommer arbeta med löpande urval, varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt!


ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Erfaren kommunikationssamordnare, inriktning mot mat och landsbygdsfrågor

Informatör/Kommunikatör
Läs mer Jun 17
Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en kommunikationssamordnare till en tillsvidareanställning. Du arbetar tillsammans med flera andra kollegor, som alla har olika roller i projektet MATtanken. Projektet verkar för att genom erfarenhetsutbyte och inspiration främja hållbar konsumtion i offentliga kök och koordinerar bland annat för tredje året i rad Offentliga måltidens dag. Målgrupperna i projektet är bland annat kommunala och regionala måltidsorganisationer.

I arbetet ingår att
- tillsammans med projektledaren, övriga kommunikatörer och samordnare i projektet MATtanken samordna för att driva och utveckla kommunikationsarbetet med projektets olika kanaler, såsom via webben, nyhetsbrev och olika sociala nätverk
- omvärldsbevaka och samla relevant information för spridning och att ta fram och publicera nytt informationsmaterial
- vid behov medverka i koordinering av övriga aktiviteter som genomförs inom ramen för Landsbygdsnätverket.

KVALIFIKATIONER
Rollen ställer höga krav på både utbildning, erfarenhet och personliga förmågor. Du som söker har eftergymnasial utbildning inom såväl kommunikation/journalistik, projektledning samt gärna naturvetenskap på högskolenivå. Det är meriterande om du sedan tidigare har erfarenhet av de kommunikationskanaler och arbetssätt som tillämpas i projektet och har arbetat med webbverktyget Sitevision och Apsis. Erfarenhet av målgrupperna för MATtanken, landsbygdsfrågor och kommunikationsplanering är också meriterande.

Som person har du god initiativförmåga, är drivande och idérik i de frågor du ansvarar för. Du trivs med att arbeta under tidspress och är van vid att arbeta med flera olika frågor samtidigt. Din kommunikationsförmåga, i synnerhet i skrift, är god och du uppskattar att arbeta i grupp med flera andra medarbetare. För tjänsten krävs goda språkkunskaper i engelska.

ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping alternativt Landskrona, med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Erfaren samordnare med inriktning mot mat- och landsbygdsfrågor

Kommunikationsstrateg
Läs mer Jun 17
Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en samordnare till en tillsvidareanställning. Du kommer att arbeta tillsammans med tre andra kollegor, som alla har olika roller i projektet MATtanken. Projektet verkar för att genom erfarenhetsutbyte och inspiration främja hållbara offentliga måltider och koordinerar bland annat för tredje året i rad Offentliga måltidens dag. Målgrupperna i projektet är bland annat kommunala och regionala måltidsorganisationer.

Som samordnare har du ett särskilt ansvar för vissa delprojekt inom MATtanken, samtidigt som du också ska arbeta med att bidra till de övergripande målen för hela projektet. I rollen som samordnare är det du som koordinerar, driver arbetet framåt och följer upp arbetet men du är samtidigt aktiv själv i projektet. Det innebär att en stor del av ditt arbete kommer vara att aktivt bidra till erfarenhetsutbyte, spridning av inspirerande exempel och nätversskapande genom till exempel artiklar som du skriver på egen hand och i samverkan med olika aktörer. I arbetet ingår också att du gör mindre utredningar som kan ligga till grund för kommunikation och genomförande av aktiviteter.

Du har många kontaktytor i den här rollen där viktiga samverkanspartners är Jordbruksverkets olika enheter men även andra myndigheter som Livsmedelsverket, Tillväxtverket, Vinnova med flera samt intresseorganisationer som LRF och SKR. Du kommer tillhöra ett team inom Landsbygdsnätverkets kansli som består av kommunikatörer och projektledaren inom MATtanken.

KVALIFIKATIONER
Rollen ställer höga krav på såväl utbildning, erfarenhet och personliga förmågor. Vi söker dig med god kännedom om de förutsättningar och krav som finns på offentliga måltider genom att tidigare ha arbetat som kostchef eller motsvarande inom kommunal verksamhet. Det är också meriterande om du har erfarenhet från att samordna folkhälsofrågor och hållbarhetsfrågor kopplat till Agenda 2030.

Vi ser gärna att du har högskoleutbildning inom både kostvetenskap och ekonomi. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av att samverka med de olika intressenterna som finns inom MATtanken.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor. I den här rollen är det avgörande att du har en mycket god kommunikationsförmåga i både tal och skrift. Det innebär att du både har förmågan att förmedla budskap, kunskap och erfarenheter på ett tydligt sätt men också att vara lyhörd för att kunna förstå målgruppernas olika behov. Det är även viktigt att du har förmågan att strukturera och driva dina processer vidare genom att du kan identifiera, initiera och genomföra de aktiviteter som leder till att projektet når sina mål. I rollen är det också viktigt att du kan koordinera andra på ett effektivt sätt som samtidigt skapar engagemang och delaktighet.

ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping, med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Enhetschef till Smittbekämpningsenheten

Enhetschef, offentlig förvaltning
Läs mer Maj 23
Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som är redo att axla en enhet med spännande, utmanande och högaktuella arbetsuppgifter. Som enhetschef för smittbekämpningsenheten arbetar du och din enhet med att förebygga och hantera utbrott av smittsamma djursjukdomar i enlighet med epizooti- och provtagningslagen. Detta innebär att verksamheten ofta ställs inför omprioritering mellan strategiskt långsiktigt arbete och mer händelsestyrda arbetsuppgifter. Enheten ansvarar också för lagstiftning kopplat till djurmärkning- och registreringsfrågor samt utbetalning av ersättningar till drabbade djurägare.

Som enhetschef har du ett viktigt uppdrag att leda dina medarbetare och din verksamhet på ett sätt som levererar resultat, driver utveckling och skapar tillit. Du har personalansvar för samtliga medarbetare. Dina medarbetare arbetar i team. Du har verksamhets- och budgetansvar för enheten. Du har det strategiska ansvaret för enhetens prioriteringar och arbetsfördelning och du finns, efter behov, med som ett stöd i det dagliga arbetet.

Samverkan och kommunikation är självklara delar i ditt ledarskap. Du har ett stort kontaktnät både internt och externt, exempelvis med djurägare, medlems och branschorganisationer, regeringskansliet och andra myndigheter såsom SVA och Livsmedelsverket. Enheten har också kontaktytor till andra medlemsländer inom EU och till länder utanför EU.
Du kommer tillhöra djuravdelningens avdelningsledningsgrupp tillsammans med avdelningschef och sex enhetschefskollegor. I ledningsgruppen ingår även smittskyddschef, djurskyddschef och CVO (Sveriges chefsveterinär) med vilka du kommer att ha ett nära samarbete. Ledningsgruppen arbetar tillsammans för att Djuravdelningen ska nå sina mål och bidra till att Jordbruksverket klarar sitt samhällsviktiga uppdrag.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med relevant akademisk utbildning och med tidigare erfarenhet från ledande befattning, gärna där du haft ett formellt chefsansvar. Du har flera års tidigare arbetslivserfarenhet inom relevant område vilket innebär att du har en god förståelse för komplexa sammanhang och för lagstiftning/myndighetsutövning.

För att lyckas i den här rollen behöver du ha ett ledarskap som präglas av samarbete och kommunikation. Det är avgörande att du har en god förmåga att tydligt kommunicera och förmedla ställningstaganden och prioriteringar, internt och externt. Du är en trygg ledare med gott omdöme som driver din verksamhets utveckling genom att sätta tydliga mål och skapar engagemang, delaktighet och förutsättningar för dina medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Verksjurist till rättsenheten

Verksjurist
Läs mer Maj 13
Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs


ARBETSUPPGIFTER
Är du en jurist som vill vara med och utveckla och kvalitetssäkra det juridiska arbetet på Jordbruksverket? Är du lösningsorienterad och trivs i en verksamhet där du ställs inför komplexa ställningstaganden? Då kan du vara rätt person för det här jobbet!

Rättsenheten är en central enhet på Jordbruksverket med fyra medarbetare som leds av verkets chefsjurist. Vi stärker nu det juridiska arbetet på Jordbruksverket och söker en till två jurister till rättsenheten.

Som verksjurist på enheten kommer du att arbeta inom följande områden:
• övergripande kvalitets- och utvecklingsarbete i form av bland annat kvalitetsgranskning, rättsutredningar i komplicerade frågor och framtagande av juridiska vägledningar
• granskning av Jordbruksverkets föreskrifter
• kompetensutveckling för andra verksjurister och vara mentor för nyanställda verksjurister samt hålla i juridiska introduktionsutbildningar för nyanställda medarbetare
• juridisk rådgivning till verkets avdelningar som inte har egen verksjurist.

Som verksjurist på rättsenheten har du ett särskilt ansvar i att vara väl insatt i Jordbruksverkets uppdrag och olika målavvägningar för att på bästa sätt kunna vara ett juridiskt stöd och bidra till verksamhetens utveckling. Arbetet kan innebära korta deadlines och komplexa ställningstaganden.

Arbetsuppgifterna är varierande och rör ett stort antal rättsområden, bland annat EU-rätt, förvaltningsrätt, offentlighets- och sekretesslagstiftning, upphandlingslagstiftning, avtalsrätt, skadeståndsrätt och dataskyddslagstiftning.

Övriga jurister på enheten och chefsjuristen är ett stöd i arbetet. Det finns totalt 15 verksjurister på avdelningarna.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har juris kandidat- eller juristexamen och är notariemeriterad. Några års erfarenhet av annat juridiskt arbete är meriterande. Särskilda kunskaper inom de rättsområden som nämns ovan är också meriterande.

Du har förmåga att arbeta med komplexa frågor och känner dig trygg i att analysera och har ett gott omdöme. Arbetet ställer höga krav på leverans, vilket förutsätter att du är självgående och har god förmåga att prioritera och organisera ditt arbete. Vidare är det viktigt att du är utvecklings- och lösningsorienterad, har integritet och väl utvecklade förmågor att kommunicera och samarbeta.

Som person bör du trivas i en dynamisk miljö där tempot tidvis är högt. Du kommer att arbeta proaktivt och med sikte på ständiga förbättringar.


ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Veterinär med inriktning häst till Distriktsveterinärerna till Forsheda

Veterinär
Läs mer Maj 6
För att alla djur i Sverige ska få förutsättningar att leva ett så bra liv som möjligt finns Distriktsveterinärerna. Med beredskap dygnet runt, mottagningar över hela landet och unik kunskap om djurhälsa bidrar vi till sundare djur och ett tryggare liv. Vi arbetar med privatpersoner, företag och myndigheter och vi erbjuder tjänster för akut djursjukvård, smittskydd samt förebyggande insatser för en god djurhälsa. Vi är en del av Jordbruksverket.

Vi står upp för en etisk djursjukvård, vi är engagerade och gör det lilla extra för kunden eller en kollega. Vi gör skillnad och skapar värde i varje kundmöte. Med djuren och djurägarna i fokus arbetar vi tillsammans för att ständigt förbättra oss och vårt arbetssätt. Alltid med fötterna på jorden och hjärtat på rätt ställe.

Vill du vara med och skapa samhällsnytta? Ta chansen att jobba inom en unik och varierande verksamhet där du får vara med och göra skillnad.ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som är legitimerad veterinär som har ett extra stort intresse för häst. Hos oss så är fältverksamheten vår största del av verksamheten och häst är ett av våra vanligaste djurslag. Vi vill därför utöka vårt team med dig, vår nya hästveterinär, som vill utveckla och bedriva vår hästverksamhet tillsammans med kollegorna så att vi kan erbjuda våra kunder en god service och vård.

I din roll som hästveterinär kommer du leda vår lokala hästverksamhet och vara ett stöd och mentor till övriga kollegor. Vi ser gärna att du har erfarenhet av tandbehandling och ultraljudsundersökningar. Det ingår i tjänsten att se över vårt behov för eventuellt inköp av utrustning. Samtidigt som du utvecklar dig själv inom området så bidrar du till utvecklingen lokalt och utifrån dina förutsättningar nationellt. Inom Distriktsveterinärerna finns en rikstäckande hästarbetsgrupp som har regelbundna möten och utbildningar och vi ser det som en självklarhet att du ska vara medlem i den här gruppen. Hos oss får du goda utvecklingsmöjligheter.

På vår mottagning har vi varierande arbetsuppgifter med såväl ambulerande verksamhet för häst och lantbrukets djur som mottagning för häst och smådjur. Idag tar vi emot häst och smådjur i mindre utsträckning men målet är att dessa områden ska kunna utökas och därför ser vi fram emot att komplettera vårt team med dig som brinner extra mycket för hästområdet. Vi har stationär röntgen för smådjur och ultraljud för dräktighetsundersökning samt tandutrustning för både smådjur och häst. Utöver vår ambulerande och mottagningsverksamhet så ingår beredskapstjänstgöring i tjänsten. På beredskapstid möter vi som på dagtid främst häst och nöt. När du börjar hos oss kommer du få en introduktion anpassad utifrån dina förutsättningar och tidigare erfarenheter så att du ska få en bra start hos oss.

Det som kännetecknar oss i Forsheda är att vi alltid försöker göra det lilla extra för djuret och kunden när det är möjligt. Vi tycker om att jobba tillsammans och bjuder gärna varandra på en fika. Vi har nära samarbete med mottagningarna i Växjö och Huskvarna och Småland är känt för att ha väldigt trevliga djurägare.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med positiv och engagerande personlighet som vill vara med och utveckla Distriktsveterinärerna i Forsheda tillsammans med oss. Du har lätt för att arbeta i team men har också förmågan att arbeta självständigt och lösningsorienterat. Vi sätter även stort värde på din förmåga att kommunicera med djurägare då du i tjänsten blir ett av Distriktsveterinärernas ansikten utåt. Vi ser att du har ett stort intresse för häst men också för allmänpraktik och möta samtliga djurslag. Vi fäster stor vikt vid god samarbetsförmåga, personlig lämplighet, social kompetens och att du tycker det är roligt att jobba med kollegorna, kunderna och djuren.

Svensk veterinärlegitimation/TF samt B-körkort är ett krav.ÖVRIGT
Vi bryr oss om vår personal. Därför ger vi alla medarbetare inom Distriktsveterinärerna möjlighet att ta del av olika förmåner. Några exempel är 28-35 dagar semester beroende på din ålder, löneväxling, friskvårdsbidrag och företagshälsovård. För dig som förälder har vi bra villkor för att hitta en bra balans mellan arbetsliv och familjeliv, vi erbjuder bland annat föräldrapenningtillägg och möjlighet att reducera din arbetstid fram till dess att barnet är tolv år.

Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare.

Vårt arbetsspråk är svenska och våra tjänster kräver att du behärskar svenska i både tal och skrift.

Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har Distriktsveterinärerna tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Hos Distriktsveterinärerna använder vi e-rekrytering genom Offentliga Jobb för att effektivisera och kvalitetssäkra arbetet med ansökningshandlingarna. När du en gång fyllt i dina uppgifter kan du enkelt söka andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen.

Tack för att du söker genom Offentliga Jobb!

Ansök nu

HR-partner till Distriktsveterinärerna

HR-specialist/HR-adviser
Läs mer Maj 10
Distriktsveterinärerna är en del av Jordbruksverket. Vi finns i hela landet dygnet runt, året om. Med ett statligt uppdrag i ryggen står vi upp för djurskyddet, bekämpar och stoppar spridning av smittsamma sjukdomar. Vi jobbar envist mot antibiotikaresistens i samhället. Våra medarbetare är nyckelpersoner i samhället och superhjältar hos våra kunder och patienter.
Vi jobbar som ett team med engagerade kollegor och en sammanhållning som kan flytta berg! Oavsett om vi är veterinärer, djursjukskötare, djurvårdare, HR-partners, ekonomer, IT-specialister, inköpare, marknadspersonal eller chefer. Vi jobbar tillsammans för att lösa uppdraget!

Vi är ca 25 personer som jobbar med administrativt stöd för ca 700 medarbetare som jobbar i fältverksamheten, från Kiruna i norr till Tomelilla i söder.

HR-teamet består av 7 medarbetare som gillar att jobba ihop, utmana och göra varandra bättre genom våra olika kompetenser och drivkrafter. Vill du jobba med HR i framkant på en utvecklingsinriktad enhet med trevliga och ambitiösa kollegor?
En av oss i HR-teamet ska vara föräldraledig från september månad och vi söker därför en vikarie.


ARBETSUPPGIFTER
Som HR-partner på Distriktsveterinärerna är du främst ett professionellt operativt chefsstöd åt ett antal klinikchefer i det dagliga arbetet.
• Du stöttar klinikcheferna så de blir sina medarbetares bästa chefer. Du finns där som bollplank, du coachar, ger råd och utmanar inom allt från bemanning, rekrytering, arbetsrätt, rehabilitering, arbetsmiljö, svåra samtal till ledarskap och kompetensplanering.
• Du följer upp och hjälper chefer att dra lärdom från avgångar, sjukfrånvaro, övertid m.m.
• Du deltar i olika utvecklingsprojekt inom HR-området löpande.

Som HR-partner ansvarar du även för ett eller flera specialistområden och arbetar strategiskt med att omvärldsbevaka, utveckla och utbilda kollegor och chefer så de får de verktyg de behöver. Vilket specialistområde du ansvarar för kan variera över tid.

Tjänsten avser ett föräldravikariat på cirka ett år, med möjlighet till förlängning.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är bra på att planera och prioritera dina dagar, det behövs när man har många olika uppdrag på gång. Du har ett genuint intresse för människor och att skapa goda relationer, samtidigt som du har integritet och mod att utmana och tänka nytt. Du kan leda dig själv framåt men ser styrkan i att arbeta i team och bygga på varandras styrkor.

Du har förståelse för hur HR bidrar till verksamhetsnytta och ser möjligheter i förändringar. Med dig till oss har du en högskoleutbildning inom HR eller annat likvärdigt område och tidigare relevant erfarenhet. Då våra mottagningar finns över hela landet är B-körkort och möjlighet att resa i tjänsten ett krav. Du får gärna vara specialiserad inom någon eller några HR-processer men viktigast är att du är intresserad av att lära dig och utvecklas.

Varmt välkommen till en enhet där vi lär av varandra och vill se effekten av våra insatser!


ÖVRIGT
Vad Distriktsveterinärerna erbjuder dig:

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet. Vi tror på att lära av varandra genom att testa nya saker, utmana varandra och ha kul! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med många bra förmåner, bland annat upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. Vi arbetar i en hybridmodell med jobb både i våra nybyggda aktivitetsbaserade lokaler och på hemmaplan.

Låter det som en intressant tjänst för dig? Då ser vi fram mot din ansökan senast den 31 maj. Urval och intervjuer sker löpande, så varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Ansök nu

Administratör inom HR och digitalisering

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Maj 20
Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som har vana vid HR-administration och trivs i en roll med många kontaktytor och dagar med varierade arbetsuppgifter och ibland högt tempo. Du kommer tillhöra HR-enheten men arbeta del av din tid åt vår utveckling- och digitaliseringsavdelning som också behöver stöd med administration.

HR:s uppdrag är att driva kompetensförsörjningen på Jordbruksverket genom tydliga processer och hög kompetens för att skapa trygghet för chefer och medarbetare.

Utveckling- och digitaliseringsavdelningen består av närmare 200 personer i olika roller för att lösa verksamhetens och kundernas behov av moderna IT-lösningar.

Som administratör kommer du stötta HR-partners och chefer vid hantering av HR- och rekryteringsadministration, som att publicera annonser, boka intervjuer och skriva avtal. Du kommer även ansvara för vår gemensamma mailbrevlåda, post, boka möten och hantera fakturor. Andra uppgifter kan vara att administrera zoom möten, behörigheter, sammanställa resultat från workshops och enkäter, lägga upp behörigheter och hantera information på vårt intranät och i vår utbildningsplattform.

I rollen ser vi gärna att du kommer med förslag och är ett stöd i att digitalisera och förenkla administrativa processer och rutiner.

Du kommer tillhöra ett team som består av åtta HR-partners och tillsammans är vi ett ambitiöst och prestigelöst gäng med utveckling i fokus. Vår kultur bygger på öppenhet, delaktighet och mod, i syfte att skapa resultat och arbetsglädje.


KVALIFIKATIONER
Som person är du strukturerad, noggrann och serviceinriktad och trivs i en stödjande roll där du underlättar dagen för andra. Vi söker dig som är trygg med att arbeta självständigt, och själv tar ansvar för att planera och prioritera dina arbetsdagar. Du behöver ha god datorvana samt lätt för att sätta dig in i nya system och situationer.

Vi söker dig som har vidareutbildning som HR administratör eller annan administrativ utbildning, alternativt har du förvärvat motsvarande kompetens genom erfarenhet. Du gillar ett högt tempo, är prestigelös och har inget emot varierande arbetsdagar. Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor.

Varmt välkommen med din ansökan.


ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

När du registrerar din ansökan får du besvara ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Sitevisionutvecklare

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Maj 9
Vill du arbeta i en modern och händelserik utvecklingsverksamhet där teamarbete i nära dialog med kunden och ett agilt arbetssätt utgör grunden? Är det viktigt för dig att arbeta hos en arbetsgivare som prioriterar medarbetarnas välmående och utveckling och som värdesätter engagemang och kreativitet? Läs vidare!

Jordbruksverket är en av Jönköpingsregionens största IT-arbetsgivare. Vi strävar efter att ligga i framkant inom både arbetssätt och teknik. På vår utvecklings- och digitaliseringsavdelning är vi drygt 200 personer som arbetar tillsammans i många olika roller för att lösa verksamhetens och våra kunders behov av digitalisering genom moderna och effektiva IT-lösningar. Inom avdelningens väggar ryms allt från storskalig systemutveckling på flera olika plattformar till drift, förvaltning och support. Läs mer om vår IT-verksamhet på: jordbruksverket.se/utvecklingochdigitalisering

ARBETSUPPGIFTER
Som systemutvecklare på Systemutvecklingsenheten verksamhetssystem jobbar du med både nyutveckling och förvaltning av våra viktiga standardsystem. Vi arbetar i scrum-team där vi har förtroende för varandra och arbetar med egna ansvarsområden. Som systemutvecklare inom Sitevision ingår du i ett systemutvecklingsteam som ansvar för att utveckla och förvalta Jordbruksverkets samtliga webbplatser och plattform. Det agila arbetssättet är grundstommen och vi värdesätter att våra medarbetare kontinuerlig utvecklar sig själva och teamet samt tar initiativ och uppnår resultat. Teamet ansvarar för implementationen av sina specifika verksamhetsområden och ett bra samarbete med övriga team och verksamhetsexperter är avgörande för det slutliga resultatet.

Arbetsuppgifterna innebär ett tätt samarbete inom teamet och med webbplatsansvariga. Rollens huvudsakliga uppgifter handlar om att implementera och realisera beställda utvecklingsuppgifter i systemet. Det innebär vidare att supportera hela plattformens arbetsuppgifter såsom analys, arkitektur, estimering, planering, kodning, design, test och leverans. Vidare kan det även ingå felsökning och månatligt tekniskt underhåll av systemet, webbplatserna och dess funktioner samt viss behörighetsadministration.

För oss är det viktigt att ha en nära dialog med verksamheten och övriga kollegor, där verksamheten ansvarar för VAD som ska göras men du kommer ha ett stort inflytande på HUR det ska göras. Du kommer att ha mycket kontakt med webbplatsansvariga och tekniker, men också med andra utvecklare och kollegor som arbetar med vår arkitektur. Förutom att utveckla kod kommer du också att delta i analys och förbättringsförslag tillsammans med kravställare. Det ingår även viss systemdesign och sprintplanering tillsammans med teamet. Vi vet att även om vi redan är bra på det vi gör kan vi alltid vässa oss ytterligare. Därför har vi regelbundna retrospektiv för att ständigt utveckla vårt arbete.

För oss är det viktigt att ha roligt på jobbet och därför vill vi tillsammans med våra medarbetare skapa en kreativ miljö där man känner att man kan utvecklas och växa. Hos oss finns utvecklingsmöjligheter för alla oavsett om du vill utvecklas på bredden eller på djupet!

KVALIFIKATIONER
För att vi ska trivas att jobba tillsammans långsiktigt är det minst lika viktigt för oss hur du är som person som vad du kan. I våra framtida medarbetare letar vi efter engagemang, och eget driv. Du har ett stort användarfokus, drivs av nytänkande och att vara i en lärande miljö med stimulerande och utmanande arbetsuppgifter. Du är självgående och flexibel med en god förmåga att lyfta blicken och se helhetsperspektivet samt är bra på analys och problemlösning.

Du trivs bäst i en miljö med högt tempo och varierande arbetsuppgifter. Vi vet att vi lyckas bäst när vi är kundfokuserade och samarbetar, både med varandra och med verksamheten - ett synsätt som vi hoppas att du delar! Stämmer det här in på dig är vi övertygade om att du både skulle trivas och passa bra hos oss!

Vi söker dig som redan idag jobbar som Sitevisionutvecklare. Du har genom utbildning och/eller yrkeserfarenhet skaffat dig god kompetens inom Sitevision (CMS) och Sitevision public API. Du har vidare kompetens inom JavaScript (backend), CSS, Velocity, HTML, Jquery, WCAG (Web Content Accessibility Guidelines) och webbutveckling. Det är också meriterande om du har Sitevisioncertifikat såsom CSWD/CSSD och erfarenhet inom Git, JIRA, DOS-lagen samt från offentlig verksamhet.

Vårt arbetsspråk är svenska och därför behöver du behärska svenska språket väl i tal och skrift.

Låter detta som det skulle passa dig? Tveka inte, sök jobbet!

ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Systemutvecklare med Oraclekompetens

Databasutvecklare
Läs mer Maj 9
Vill du arbeta i en modern och händelserik utvecklingsverksamhet där teamarbete i nära dialog med kunden och ett agilt arbetssätt utgör grunden? Är det viktigt för dig att arbeta hos en arbetsgivare som prioriterar medarbetarnas välmående och utveckling och som värdesätter engagemang och kreativitet? Läs vidare!

Jordbruksverket är en av Jönköpingsregionens största IT-arbetsgivare. På vår utveckling- och digitaliseringsavdelning är vi totalt cirka 240 personer som arbetar tillsammans i många olika roller för att lösa verksamhetens och våra kunders behov av digitalisering genom moderna och effektiva IT-lösningar. Inom avdelningens väggar ryms allt från storskalig systemutveckling på flera olika plattformar till drift, förvaltning och support. Läs mer om vår IT-verksamhet på: jordbruksverket.se/utvecklingochdigitalisering

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid och möjlighet att jobba mobilt.

ARBETSUPPGIFTER
Som systemutvecklare hos oss ansvar du för att utveckla och förvalta de system som teamet arbetar med. I den här rollen kommer du att få vara med och migrera vår Oracle Forms & Reports plattform till en kombinerad Oracle och java plattform vilket är en spännande resa vi har påbörjat under 2019 och kommer fortsätta med under många år framöver.

Vi arbetar agilt och teambaserat och vi vill att våra medarbetare kontinuerligt ska utveckla både sig själva och teamet och ta stort ansvar för sitt arbete. Teamen arbetar tätt tillsammans och har gemensamt ansvar för sitt resultat. Vi har ansvar för många olika system av varierande karaktär där flera system har komplexa beroenden.

Vår utveckling består både av front end och back end programmering samt utveckling av integrationer mellan våra system. Utöver programmering kommer du i det dagliga arbetet att delta i analys och nedbrytning tillsammans med kravställare, systemdesign och sprintplanering tillsammans med teamet samt regelbundna retrospektiv för att ständigt göra vårt arbete lite bättre.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är engagerad, har en helhetssyn och tänker långsiktigt. Du är nyfiken på nya tekniker och trivs att arbeta i team mot gemensamma mål. Vi lägger stor vikt vid samarbete och det är teamets resultat som är det viktigaste. Som person tror vi att du är analytisk och kvalitetsmedveten samt har en god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Du som söker har några års erfarenhet och mycket goda kunskaper som utvecklare inom Oracle Forms & Reports och är van att jobba i scrum-team utifrån ett agilt arbetssätt. Du har god kompetens inom Oracle databas, PL/, Oracle BI Publisher och TOAD .
I den här rollen är det också värdefullt om du har goda kunskaper inom Java och/eller JavaScript samt Java EE som plattform. Det är meriterande om du dessutom har erfarenhet av lösningsmönster, systemdesign och utveckling av integrationer. För oss är det inte ett krav att du har någon formell högskoleutbildning.

Låter det som att det är dig vi söker? Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Handläggare växtgenetiska resurser och odlad mångfald

Växtskyddsspecialist
Läs mer Maj 4
Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet. Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

ARBETSUPPGIFTER
Växtregelenheten ansvarar för internationellt och EU-relaterat arbete inom utsäde och annat växtförökningsmaterial, växtsorter, och växtgenetiska resurser. Dessutom projektleder vi Programmet för odlad mångfald (POM). På enheten hanterar vi också frågor som rör ekologisk produktion och växtskadegörare. Tillsammans är vi 20 medarbetare.

Dina arbetsuppgifter blir att leda Programmet för odlad mångfald (POM) genom att samordna och följa upp de insatser som görs på SLU och hos andra aktörer. Du kan också initiera aktiviteter inom programmet och där delta som Jordbruksverkets representant. Det kan även bli aktuellt att medverka i andra myndighetsuppdrag som är relevanta för POM.

Programmet för odlad mångfald är en del av Sveriges uppdrag utifrån konventionen för biologisk mångfald och du arbetar också som Sveriges representant i växtgenetiska frågor internationellt, regionalt och inom EU. Det innebär att ta fram underlag för svenska ståndpunkter i samarbete med Näringsdepartementet, delta och förhandla i möten och rapportera resultat. Tjänsten innebär resor, främst inom EU.


KVALIFIKATIONER
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har förmåga att skapa goda relationer och samverka samtidigt som du har en god analysförmåga och strategiskt kan driva dina frågor framåt för att nå resultat.

För den här rollen behöver du ha relevant högskoleutbildning inom naturvetenskap och flera års erfarenhet av arbete med växtgenetiska resurser. Du behöver ha mycket god kommunikationsförmåga på både svenska och engelska i tal och skrift. Om du har erfarenhet av projektledning och förhandling samt internationellt samarbete är det meriterande.


ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping eller Landskrona.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Handläggare till kundtjänst

Kundtjänstmedarbetare
Läs mer Apr 27
Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet. Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahosossARBETSUPPGIFTER
Jordbruksverket kundtjänst finns i Jönköping och Söderhamn med uppdrag att ge våra kunder snabb, effektiv och kvalificerad service. Vi söker nu fler kundtjänsthandläggare som vill vara med och arbeta på en spännande myndighet i ständig utveckling. Arbetet går främst ut på att ge information till våra kunder via telefon, mejl och sociala forum samt handlägga enklare ärenden direkt i kontakt med kund.

Jordbruksverket har ett brett ansvarsområde vilket ställer stora krav på att kunna hantera många olika frågor i ett snabbt tempo. Det kan handla om att hjälpa en kund med tekniska problem i en e-tjänst, förklara regelverk eller ge allmän information.

Vi erbjuder dig
• En stimulerande och utvecklande arbetsmiljö
• Att arbeta med kvalificerad kundservice inom många spännande frågeområden
• Frihet att ta ansvar och möjlighet att påverka
• En kompetent, hjälpsam och erfaren arbetsgrupp som stöd

KVALIFIKATIONER
Du behöver ha förmågan att bearbeta och hantera snabba informationsflöden, ha digital kompetens och kunna skapa struktur och göra prioriteringar. Den miljö du arbetar i är kundintensiv med krav på hög servicenivå och tydlighet i myndighetsuppdraget.

Vi söker dig som:
• har akademisk utbildning eller annan erfarenhet av att läsa in stora mängder material
• är driven med vilja att lära nytt och ständigt utvecklas
• uppskattar kontakter med människor, både i tal och skrift
• har lätt för att samarbeta och tycker om att jobba i lag
• har mycket goda kunskaper i svenska både i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska.
• har förmåga att ge hög service till kunderna som använder elektroniska tjänster
• stresstålig och trygg i dig själv
• har erfarenhet av att förmedla kunskap i informationssyfte

Du kommer att vara Jordbruksverkets ansikte utåt, och som person måste du vara serviceinriktad och ha ett vänligt bemötande i alla situationer. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Skriv och berätta vem du är, vad du jobbar med idag och vad du har gjort tidigare.

ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping eller Söderhamn.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Smittskyddshandläggare för arbete med smittsamma djursjukdomar

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Maj 13
Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Djuravdelningens uppdrag är att skapa goda förutsättningar för en hållbar och konkurrenskraftig jordbruksnäring, miljö, djurhållning och livsmedelsproduktion. Sverige har höga ambitioner inom djurskydds-, djurhälso- och smittskyddsarbetet, inte minst i syfte att verka för en låg användning av antibiotika och motverka resistensutveckling. Målet är att Jordbruksverket i samarbete med andra aktörer ska leda utvecklingen inom dessa områden.

ARBETSUPPGIFTER
Smittbekämpningsenheten arbetar med förebyggande åtgärder för att förhindra svåra djursjukdomar och bekämpning av sådana djursjukdomar om de introduceras i landet. Enheten arbetar också med frågor om bin, strategiska märknings- och registreringsfrågor och med djursmittoersättningar.

Vi söker nu förstärkning till de team som arbetar med förebyggande och bekämpning av epizootier. Vi hanterar alla djurslag, men beroende på aktuellt smittläge i Sverige och i övriga världen kan fokus periodvis hamna på särskilda sjukdomar och djurslag. Arbetet kan handla om faktiskt utbrottshantering men också mycket om att arbeta med beredskap och förbereda för en så snabb och effektiv hantering av utbrott som det bara går. Vi ser också till att sjukdomsövervakning kommer till stånd och sker enligt plan, utreder positiva övervakningsprov och hanterar misstankar. Vi har tät kontakt med enskilda djurägare och veterinärer i fält, organisationer som driver företags- och djurägarperspektivet, myndigheter inom smittskydds- och samhällsfrågor, men vi ser också till att information finns tillgänglig på vår hemsida för den som söker den. Kommunikation och samverkan är otroligt viktigt i vår verksamhet!

Din vardag kan komma att omfatta alla i teamet förekommande arbetsuppgifter, men beroende på din bakgrund och de kunskaper du har med dig så kan ditt fokus komma att hamna på olika delar av teamets arbete.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en, för tjänsten, relevant akademisk examen, till exempel som veterinär, agronom eller jurist. Du ska ha erfarenhet av den svenska djurhållningen, och då gärna ha arbetat praktiskt med produktionsdjur som veterinär, produktionsrådgivare eller liknande. Vi ser också att ett intresse för den svenska livsmedelsproduktionen och de utmaningar primärproducenterna står inför i den moderna djurhållningen är nödvändigt. Du kan formulera dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har arbetat med smittskyddsutredningar i fält och/eller har erfarenhet av att arbeta på myndighet.

För att lyckas i rollen ser vi att du är trygg och stabil i dig själv, och har förmåga att bibehålla lugn och handlingsförmåga även i stressade situationer. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och förutsättningar, och fattar beslut med bibehållet omdöme trots begränsad information eller tidspress. Då rollen innebär många kontaktytor, såväl internt som externt, är din samarbetsförmåga av stor vikt och vi ser också att du är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga förmågor.

ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Testledare/teknisk mjukvarutestare

Testledare
Läs mer Maj 2
Jordbruksverket söker testledare eller mjukvarutestare som vill arbeta på en modern och händelserik utvecklingsavdelning där teamarbete i nära dialog med kunden och ett agilt arbetssätt utgör grunden. Vi prioriterar medarbetarnas välmående och utveckling och värdesätter engagemang och kreativitet.

Jordbruksverket är en av Jönköpingsregionens största IT-arbetsgivare. På utvecklings- och digitaliseringsavdelningen samarbetar över 200 personer i olika roller för att lösa både verksamhetens och våra kunders behov av moderna och effektiva IT-lösningar. Inom avdelningens väggar ryms storskalig systemutveckling på flera plattformar samt drift, förvaltning och support.

Vi arbetar aktivt och långsiktigt med att se till att våra medarbetare trivs på jobbet och kan utvecklas med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner, bland annat friskvårdsbidrag, friskvårdstid och upp till 35 semesterdagar. Vi erbjuder också flexibel arbetstid och möjligheten att jobba på distans.

I en tid där samhället ställs inför svåra prövningar är vårt uppdrag viktigare än någonsin. På Jordbruksverket arbetar vi med många högaktuella och viktiga frågor, bland annat för att vi ska öka vår produktion av svensk mat och därmed också minska vårt beroende av omvärlden. Vi arbetar också för att matproduktionen i Sverige ska vara hållbar med en minskad antibiotikaresistens och ett gott djur- och växtskydd. Vårt arbete bidrar till att göra Sverige levande och konkurrenskraftigt. Nu kraftsamlar vi och söker flera nya medarbetare för att möta EU:s nya gemensamma jordbrukspolitik som träder i kraft under 2022.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer ingå i ett utvecklingsteam på Systemutvecklingsenheten Geodata och Kontroll, på enheten utvecklar vi bland annat ett nytt system för uppföljning av jordbruksmarker där vi med hjälp av satellitbilder och maskininlärning identifierar aktiviteter på våra marker. Alla våra team arbetar agilt och vi vill att våra medarbetare kontinuerligt ska utveckla både sig själva och teamet och ta stort eget ansvar för sitt arbete.

Det kommer finnas goda möjligheter att utforma rollen efter kompetens, vi har behov av allt från att arbeta med teststrategi, ledning och planering av testarbete till manuell testning, testautomatisering samt felsökning, testverktyg, teknisk testning och arbete med testdata. Idag har enheten 5 medarbetare och konsulter som arbetar med testfrågor dessutom planerar enheten tester som utförs av andra.

Utöver test och testledning deltar du i analys och nedbrytning av krav, systemdesign, sprintplanering tillsammans med teamet samt regelbundna retrospektiv för att ständigt göra vårt arbete bättre. Vi lägger mycket fokus på att utforma våra arbetssätt och systemutvecklingsprocesser så att de är så effektiva som möjligt. Omvärldsbevakning och kompetensspridning inom och mellan team är viktigt inslag i arbetet.

Tillsammans vill vi skapa en kreativ miljö där det är roligt att gå till jobbet! De interna utvecklingsmöjligheterna är mycket goda. Hos oss finns utvecklingsmöjligheter för alla oavsett om du vill utvecklas på bredden eller på djupet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har akademisk examen med IT-inriktning eller motsvarande och har flerårig erfarenhet som testledare/testare inom systemutveckling. Du har erfarenhet av att jobba i ett agilt systemutvecklingsteam i nära samarbete med övriga roller och identifierar, skriver och genomför testfall för både regressions-, integrations-, system- och acceptanstester. Du läser och felsöker i loggar samt har erfarenhet av testning med REST-klient och -frågor. Det är meriterande om du har erfarenhet av något av följande: testautomatisering, agilt arbetssätt, GIS och geografisk information.

Det är viktigt att du som person tycker om att arbeta tillsammans med andra och därmed har en god samarbetsförmåga. Arbetet ställer också krav på att du är kommunikativ och kvalitetsmedveten. Du är självgående och gör rätt prioriteringar mellan ambitionsnivå och leverans. Du är van vid att väga samman olika typer av information, prioriterar och gör avvägningar på ett effektivt sätt.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Verksjurister till jordbruk- och analysavdelningen

Verksjurist
Läs mer Maj 3
Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

ARBETSUPPGIFTER
Är du en jurist som vill vara med och bidra till en konkurrenskraftig och ökande livsmedelsproduktion i Sverige? Är du lösningsorienterad och trivs i en verksamhet där du ställs inför komplexa ställningstaganden? Då kan du vara rätt person för det här jobbet!

Som verksjurist på jordbruk- och analysavdelningen består ditt uppdrag av att bidra till att verksamheten är juridiskt kvalitetssäkrad och att utveckla det juridiska arbetet på avdelningen. Du och en kollega ansvarar tillsammans för det juridiska arbetet på avdelningen, vilket exempelvis kan vara att:

• bidra med juridisk service till medarbetare på avdelningen genom att bland annat svara på frågor och bistå med juridiskt stöd i olika vägval och beslut
• arbeta proaktivt med vägledning och information samt med utveckling av rutiner och processer
• delta i projekt och uppdrag, exempelvis regeringsuppdrag på avdelningen
• göra rättsutredningar
• kvalitetsgranska rapporter, avtal och beslut.

På jordbruk- och analysavdelningen kommer du bland annat få arbeta med regelverk som är kopplade till den gemensamma jordbrukspolitiken och havs- och fiskeripolitiken och dess stödordningar. Vidare hanterar verksamheten ärenden som rör jordförvärvslagstiftningen, miljörätt och statligt stöd samt beredskapslagstiftningen. Andra vanliga rättsområden är förvaltningsrätt, EU-rätt, offentlighet- och sekretess och dataskydd. Sammantaget har du som verksjurist en viktig roll i att avdelningens verksamhet kvalitetssäkras och utvecklas.

Du deltar på forum för erfarenhetsutbyte med verksjurister från andra avdelningar och chefsjuristen där aktuella frågor tas upp.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har juris kandidat- eller juristexamen och är notariemeriterad. Några års erfarenhet av annat juridiskt arbete är meriterande. Särskilda kunskaper inom EU-rätt, miljörätt eller beredskapslagstiftning är också meriterande.

Du är van vid att arbeta med komplexa frågor och känner dig trygg i din förmåga att analysera och ha ett gott omdöme. Arbetet ställer höga krav på leverans, vilket förutsätter att du är självgående och har god förmåga att prioritera och organisera ditt arbete. Vidare är det viktigt att du har integritet och väl utvecklade förmågor att kommunicera och samarbeta, eftersom tjänsten innebär många kontaktytor. Som person bör du trivas i en dynamisk miljö där tempot tidvis är högt.


ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping. Vid behov kan annan placeringsort diskuteras. Jordbruksverket erbjuder även möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

Tjänsten är säkerhetsklassad och en säkerhetsprövning innefattande registerkontroll och särskild personutredning kommer att göras på slutkandidaten innan anställning beslutas.

Vid ansökan kan du välja att söka med eller utan konto. Oavsett hur du väljer att söka kan du fylla i ditt CV och personliga brev direkt i systemet eller bifoga filer med CV och personligt brev, du väljer själv det sätt som passar dig bäst.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Teamledare med portföljledaransvar

IT-strateg
Läs mer Apr 21
Jordbruksverket är en av Jönköpingsregionens största IT-arbetsgivare. På utvecklings- och digitaliseringsavdelningen samarbetar över 200 personer i olika roller för att lösa både verksamhetens och våra kunders behov av moderna och effektiva IT-lösningar. Inom avdelningens väggar ryms storskalig systemutveckling på flera plattformar samt drift, förvaltning och support.

Vi arbetar aktivt och långsiktigt med att se till att våra medarbetare trivs på jobbet och kan utvecklas med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner, bland annat friskvårdsbidrag, friskvårdstid och upp till 35 semesterdagar. Vi erbjuder också flexibel arbetstid och möjligheten att jobba mobilt i en stor del av våra anställningar.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

ARBETSUPPGIFTER
Jordbruksverkets utvecklingsinitiativ samlas i portföljer för att möjliggöra en effektiv styrning. Portföljerna består av agila team och projekt som i huvudsak arbetar med systemutveckling av webtjänster i JAVA. Vi söker nu en teamledare med portföljledaransvar till IT-arkitekturenheten.

Enheten har idag 17 medarbetare och konsulter som arbetar i olika projekt och team i portföljen. Utöver enhetens resurser arbetar många medarbetare från verksamheten i stödjande roller och bidrar framförallt med expertkunskap och kravställning.

I din roll som teamledare coachar och stöttar du teamet och ger dem förutsättningar att lösa sina uppgifter. Fokus för teamets arbete är Jordbruksverkets integrationsplattform samt vissa starkt integrationsberoende system. Du ansvarar för beläggningsplanering och att teamet har den bemanning och kompetens som behövs för att lösa uppgifterna i backloggen och förmedlar behov och avvikelser till enhetschef.

Som portföljledare är du ansvarig för planering av portföljens utvecklingsinsatser. Du leder arbetet genom portföljens projekt- och teamledare som i sin tur operativt leder portföljens olika utvecklings- och förvaltningsinitiativ. I rollen ingår även att vara kontaktperson mot berörda underleverantörer. Du ingår i portföljstyrningens förvaltning och förväntas bidra i att ständigt förbättra styrningsmodellen. Portföljen styrs av Portföljforum där du är fördragande.

Utöver dina huvuduppgifter kommer du leda olika typer av projekt och uppdrag i och utanför portföljen, det kan även bli aktuellt att ingå i referens- och styrgrupper.

KVALIFIKATIONER
För att lyckas i rollen underhåller du en god relation med intressenter utanför avdelningen samt jobbar nära enhetschefen så väl som projekt- och teamledare i portföljen. Du är van att hantera målkonflikter och har förmågan att se helheten och agerar långsiktigt. Du samordnar och presenterar på ett kommunikativt sätt olika alternativ för planering för att möta förändrade krav på portföljen. Det är viktigt att du i rollen kan förstå medarbetarperspektivet samtidigt som du är drivande i att nå uppsatta mål.

Du har akademisk utbildning eller har förvärvat motsvarande kompetens genom flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har en djupgående IT-förståelse och projektledningskunskap. Meriterande om du har erfarenhet som förvaltningsledare samt av integrationer.

Du är en naturlig ledare med stor personlig mognad och god förmåga att se helhetsperspektivet. Som ledare är du coachande och du skapar engagemang och delaktighet men är också handlingskraftig och tydlig i din kommunikation. Som teamledare för ett av flera samverkande team krävs det att du har förmåga att se helhetsperspektivet och samarbeta med många olika roller och kompetenser. Du tror på det agila arbetssättet och leder gärna förändringsarbete.
Vårt arbetsspråk är svenska och därför behöver du behärska svenska språket väl i tal och skrift.

ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Webbkommunikatör till MATtanken, visstidsanställning

Informatör/Kommunikatör
Läs mer Apr 29
MATtanken är en mångårig verksamhet inom Landsbygdsnätverket. I nätverket samlas organisationer och myndigheter för att lära sig av varandra och samarbeta för hållbar utveckling. Nätverkets samordnande kansli finns vid Jordbruksverket.
Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1600 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

ARBETSUPPGIFTER
Är du kommunikatör och vill bidra till samhällsnytta? Känner du dig hemma på webben och i sociala media? Läs vidare! Detta kan vara jobbet för dig!

Vi söker nu en webbkommunikatör till en tidsbegränsad anställning på cirka ett år. Du kommer att arbeta tillsammans med fyra andra kollegor, som alla har olika roller i projektet MATtanken. MATtanken verkar för att genom erfarenhetsutbyte och inspiration främja hållbar konsumtion i offentliga kök och koordinerar bland annat för tredje året i rad Offentliga måltidens dag. En viktig del i ditt jobb kommer att vara att delta i det löpande kommunikationsarbetet i samband med genomförandet. Du kommer även att arbeta med kommunikation inom Ett nytt recept för skolmåltider, som bland annat syftar till att bygga en idébank som kan inspirera och användas för utveckling av skolmåltider i hela landet.

Jobbet innebär bland annat att skapa och publicera innehåll i form av text, bild och film på webben och i sociala media. Du kommer även medverka till att producera nyhetsbrev och anordna digitala event. Målgrupperna är bland annat kommunala och regionala måltidsorganisationer. Arbetet sker periodvis i högt tempo och du behöver trivas med att arbeta mot deadlines.

KVALIFIKATIONER
Du som söker är utbildad kommunikatör vid högskola eller universitet eller har annan motsvarande eftergymnasial utbildning. Du är van att använda dator som arbetsredskap och är en van användare av Officepaketet.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med något eller flera webbpubliceringsverktyg och erfarenhet av att arbeta med bild- och filmhantering och textproduktion. Meriterande är redaktionell vana och/eller om du haft rollen som redaktör för sociala medier. Även erfarenhet från kommunikationsarbete inom offentlig sektor och/eller livsmedelssektorn är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor. Särskilt viktigt är det att du är självgående, arbetar strukturerat och har en god samarbetsförmåga. Du är kommunikativ, särskilt viktigt är det att du är bra på att formulera dig skriftligt och har god förmåga att målgruppsanpassa kommunikationen.

ÖVRIGT
Anställningen kommer att göras under förutsättning att nödvändiga beslut fattas.

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Samordnare för kontroller med intresse för revisioner

Kvalitetssamordnare
Läs mer Apr 22
På djurkontrollenheten ansvarar vi för kontroller och samordning främst inom djurhälsoområdet. Vi har även ett uppdrag från länsstyrelserna att utföra intern revisioner av deras kontrollverksamhet. På enheten är vi 16 medarbetare som finns på tre olika kontor, Jönköping, Landskrona och Uppsala.

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

ARBETSUPPGIFTER
Har du erfarenhet av samordning och trivs i en verksamhet som präglas av hög kompetens och fokus på leverans? Som kontrollsamordnare har du möjligheten att få arbeta i händelsernas centrum med omväxlande och meningsfulla arbetsuppgifter. I tjänsten ingår även att göra revisioner av länsstyrelsernas verksamhet.

Som kontrollsamordnare är du ett stöd till den personal som utför kontroller och det är du som ansvarar för att kontrollmålen blir uppfyllda. Du kommer också att få möjligheten att driva enhetens utvecklingsarbete för flera olika nya kontrollområden inom djurhälsa. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att upprätta kontrollplaner, instruktioner och checklistor för kontroll samt att säkerställa att kontrollen utförs på ett korrekt sätt.

Du arbetar i nära samarbete med övriga kontrollsamordnare och du kommer att jobba såväl själv som i grupp och alltid med stort eget ansvar. Kontaktytorna är många både inom Jordbruksverket men även externt med olika myndigheter, branscher och kontrollutförare.

Utöver rollen som samordnare är revisioner av länsstyrelsernas kontrollområden ytterligare ett arbetsområde. Under revisonerna som sker både digitalt och på plats granskas länsstyrelsernas kontroller inom t.ex. djurskydd och foder för att se att de når upp till kraven som ställs i kontrollförordningen. Utöver själva revisionerna så ingår du även i den nationella revisionsgruppen i Sverige som består av andra myndigheter, bl.a. Livsmedelsverket, länsstyrelserna och Sveriges kommuner och regioner (SKR).

KVALIFIKATIONER
Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor och söker dig som är självgående och handlingskraftig och har en god förmåga att samordna och driva olika frågeställningar och processer. Du är bra på att kommunicera både muntligt och skriftligt. Du kan hantera flera processer/arbetsuppgifter parallellt med bibehållet lugn och du anpassar dig snabbt efter förändrade förutsättningar när arbetet kräver. Vidare är du både strukturerad i ditt arbetssätt och van att arbeta självständigt.

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning alternativt förvärvat motsvarande kunskaper via flerårig erfarenhet av liknande arbete. Har du erfarenhet av samordning och/eller revisionsarbete är det meriterande.

ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping alternativt Landskrona eller Uppsala

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Vi söker dig som vill arbeta med kravanalys, IT-utveckling och förvaltning

Kravanalytiker
Läs mer Apr 25
Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Geodataenheten tillhör EU-stödavdelningen, den del av Jordbruksverket som ansvarar för att Sverige hanterar EU-stöden till jordbruket och landsbygden korrekt. Vi betalar årligen ut ca 12,5 miljarder kronor och har det övergripande ansvaret för att göra företagarnas kontakt med Jordbruksverket så enkel som möjligt. Eftersom stora ekonomiska värden hanteras är kraven på kvalitet och säkerhet höga.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du ha ett jobb där du fyller en viktig roll i att säkerställa att våra IT-system fungerar väl och på så sätt bidra till en levande och konkurrenskraftig landsbygd?

Vi söker en ny kollega till geodataenheten. Vi arbetar tillsammans med systemförvaltning i team och enskilt. Som systemförvaltare fungerar du som en brygga mellan verksamheten och IT.

Geodataenheten förvaltar och vidareutvecklar geografiska informationssystem (GIS) med funktioner för att hantera geografiska data och som presenteras i kartbaserade system.

Vi ansvarar också för blockdatabasen som är en geografisk databas över all jordbruksmark i Sverige. Blockdatabasen används för att kontrollera alla arealbaserade EU-stöd till jordbruket. Ett projekt som pågår just nu och som upptar mycket av vår tid är att utveckla ett nytt system för uppföljning av jordbruksmark som främst baseras på analyser av satellitdata.

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med kravanalys. På Jordbruksverket betyder kravanalys att samla in kraven från våra verksamhetsexperter och göra om kraven till utvecklingsunderlag till systemutvecklarna.

Dina huvudarbetsuppgifter:
• kravanalys och test i nära samarbete med Jordbruksverkets verksamhetsexperter, arkitekter och systemutvecklarteam
• strukturera de beställande verksamheternas krav och koordinera genomförandet av systemlösningen
• användarsupport.

KVALIFIKATIONER
Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor och söker dig som har gott omdöme, arbetar strukturerat och är flexibel. Du har förmåga att förstå konsekvenserna av olika lösningsförslag och hittar den mest effektiva lösningen. Det är självklart för dig att samarbeta med andra för att nå verksamhetens mål och du inger förtroende i dialogen med kunder och kollegor. Du kommunicerar tydligt både på svenska och på engelska.

Du har god erfarenhet inom systemvetenskap förvärvad genom högskoleutbildning eller erfarenhet. Du har kunskaper inom kravanalys samt mycket goda kunskaper både skriftligt och muntligt i engelska och svenska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av systemutveckling enligt agila principer, kravhantering i Enterprise Architect eller om du arbetat som produktägare. Det är också meriterande om du har erfarenhet av GIS.

ÖVRIGT
Placeringsort är företrädesvis Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans, men annan ort kan också vara möjlig.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Lön- och ekonomiadministratör till Distriktsveterinärerna

Löneadministratör
Läs mer Maj 2
Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regionalverksamhet.

Distriktsveterinärerna är en del av Jordbruksverkets regionala verksamhet. För att alla djur i Sverige ska få förutsättningar att leva ett så bra liv som möjligt finns Distriktsveterinärerna. Med beredskap dygnet runt, mottagningar över hela landet och unik kunskap om djurhälsa bidrar vi till sundare djur och ett tryggare liv.
Vi står upp för en etisk djursjukvård, vi är engagerade och gör det lilla extra för kunden eller en kollega. Vi gör skillnad och skapar värde i varje kundmöte. Med djuren och djurägarna i fokus arbetar vi tillsammans för att ständigt förbättra oss och vårt arbetssätt. Alltid med fötterna på jorden och hjärtat på rätt ställe.

Vill du vara med och skapa samhällsnytta? Ta chansen att jobba inom en unik och varierande verksamhet där du får vara med och göra skillnad.
Vi är 25 personer som jobbar i Jönköping med administrativt stöd för ca 700 medarbetare som jobbar i fältverksamheten, från Kiruna i norr till Tomelilla i söder, av dessa är vi 8 personer som jobbar med lön- och ekonomi.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35
semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans. Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu två löne- och ekonomiadministratörer till Distriktsveterinärerna. I ditt arbete ger du service, support och systemstöd inom lön- och HR-området till chefer och medarbetare. Arbetsuppgifterna innefattar bland annat granskning och registrering av inkomna underlag, t.ex anställningsavtal, sjukhantering m.m. Vidare tar du fram olika rapporter och intyg, gör uppdateringar i lönesystemet och skickar underlag till externa myndigheter. Du jobbar även med ekonomi kopplat till vårt reseräkningssystem, fakturerar och gör kontoavstämningar.

Rollen innebär också att kontinuerligt arbeta för att öka digitaliseringen inom löne- och ekonomiadministration.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med lägst gymnasieexamen som har några års erfarenhet inom löneadministration. Det är meriterande om du även har erfarenhet av ekonomiadministration, ekonomisystemet Agresso eller villkorsavtalet. För att trivas i den här rollen behöver du vara strukturerad, driven och noggrann. Det är en stor fördel om du är flexibel och kan planera om ditt arbete och prioritera efter nya förutsättningar. Vi jobbar mycket i dialog med chefer och medarbetare så vi söker dig som har en god kommunikativ förmåga och är lyhörd med tydligt kundfokus. I och med att verksamheten hela tiden utvecklas är det viktigt att vara kreativ och öppen för nya lösningar. Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor.

Rekrytering sker löpande så varmt välkommen med din ansökan redan idag!


ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Chefsjurist till Jordbruksverket

Verksjurist
Läs mer Apr 20
Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en chefsjurist till oss på Jordbruksverket! Som chefsjurist har du en viktig roll för att kvalitetssäkra att Jordbruksverkets verksamhet bedrivs enligt gällande rätt, och enligt de förpliktelser som följer av Sveriges medlemskap i EU. Du leder rättsenheten som enhetschef med fem medarbetare som du har personalansvar för. Du är också den som samordnar det juridiska arbetet på Jordbruksverket i både strategiska och principiella frågor. I rollen är du även ordförande för Jordbruksverkets juristnätverk, där du tillsammans med 15 verksjurister ute på avdelningarna, samarbetar, utvecklar och kvalitetssäkrar det juridiska arbetet. Ämnen som omfattas är bland annat rättssäkra föreskrifter, god juridisk service, ensade tolkningar samt att stödja effektiva och rättssäkra utvecklingsmöjligheter. Jordbruksverket har ett brett och djupt verksamhetsuppdrag vilket avspeglar sig i våra juridiska frågor. Fokus ligger på offentlighets- och sekretesslagstiftning, förvaltningsrätt och EU-lagstiftning.

Som chefsjurist är du en del av verksamhetsstödsavdelningens ledningsgrupp. Du arbetar nära och ger rådgivning och juridisk service till styrelsen och generaldirektören. Vidare är du utgivare för Jordbruksverkets författningssamling och säkerställer mentorskap, rådgivning och utbildning till myndighetens jurister, chefer och medarbetare inom rättsområdet för att kvalitetssäkra och arbeta proaktivt för en kvalitets- och rättssäker verksamhet.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har svensk Juristexamen, är notariemeriterad och har flera års erfarenhet inom kvalificerat juridiskt myndighetsarbete. Du är en uppskattad ledare, väl förtrogen med förvaltningslagen och offentlighets- och sekretesslagstiftningen. Det är meriterande om du har erfarenhet från EU-lagstiftningen, särskilt inom jordbruksområdet eller inom statliga stöd. Vi ser gärna att du har kunskap om arbetsprocessen för offentliga utredningar och föreskriftsarbete. För rollen krävs goda kunskaper i svenska språket.

Du har en mycket god förmåga att omsätta dina juridiska kunskaper i praktisk tillämpning. Du är tydlig och pedagogiskt när du förklarar komplexa juridiska problem och dina avvägningar med lösningsförslag och eventuella risker är kopplade till verksamhetens behov för de som berörs.

Som person har du värderingar och integritet som väl stämmer överens med den statliga värdegrunden. Du har ett analytiskt, positivt och prestigelöst förhållningssätt och ser juridiken som en möjliggörare istället för ett hinder bland annat gällande utvecklingsfrågor. Rollen är i hög grad konsultativ där du och dina medarbetare, på ett kommunikativt sätt ser till att beslut fattas med omdöme och helhetsperspektiv. Vi tror att du har god förmåga att leda dig själv och andra. Vi lägger stor viktig vid dina personliga förmågor.

Tjänsten är säkerhetsklassad och en säkerhetsprövning innefattande registerkontroll och särskild personutredning kommer att göras på slutkandidaten innan anställning beslutas.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Sommarjobb som kommunikatör/administratör

Informatör/Kommunikatör
Läs mer Maj 3
Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahosossARBETSUPPGIFTER
I konkurrenskraftsteamet på Näringsutvecklingsenheten arbetar idag sex personer. Vårt övergripande mål är att se till att de nationella pengarna i Landsbygdsprogrammet kommer ut och gör nytta, att de bidrar till att öka konkurrenskraften inom jordbruket. Det gör vi genom olika stöd så som kompetensutveckling, samarbets- och utveckling samt innovation (EIP). Vi arbetar även med Agriwise som är ett driftplaneringsprogram för de som är verksamma inom jordbruks- eller trädgårdsnäringen.

Vi söker en medarbetare till vårt team som kan tillfälligt förstärka vårt arbete med bland annat Agriwise, innovationsprojekt och tillgänglighetsanpassa viktiga dokument.
• Texta utbildningsfilmer Agriwise
• Uppdatera webbplats Agriwise
• Lägga in information på engelska om innovationsprojekt i en EU-databas
• Göra om två rapporter i Word så att de blir tillgänglighetsanpassade enligt gällande lagkrav i tillgänglighetsdirektivet.

Arbetet sker i hög grad självständigt, vilket förutsätter att du själv kan disponera din tid på ett effektivt sätt.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som går eller har slutfört en, som vi bedömer som relevant, eftergymnasial utbildning. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligen som skriftligen. Då flera av arbetsuppgifterna utförs i olika system krävs det systemvana. Har du erfarenhet av att tillgänglighetsanpassa dokument är det meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du kommunikativ, har lätt för att lära och kan snabbt sätta dig in i de olika arbetsuppgifterna.

Varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Vid ansökan kan du välja att söka med eller utan konto. Oavsett hur du väljer att söka kan du fylla i ditt CV och personliga brev direkt i systemet eller bifoga filer med CV och personligt brev, du väljer själv det sätt som passar dig bäst.

Ansök nu

Handläggare till import- och exportkontrollenheten

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Apr 13
Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

På växt- och kontrollavdelningen arbetar vi bland annat med föreskriftsarbete, kontroller, certifiering och rådgivning inom en mängd varierande sakområden, exempelvis växtskydd, växtnäring, genteknik, foder, ekologisk produktion, utsäde och retursystem. Avdelningen består av åtta enheter och vi är ungefär 190 medarbetare på avdelningen. På vår avdelning är ca 130 medarbetare regionalt placerade, och ca 60 medarbetare är placerade vid huvudkontoret i Jönköping.

ARBETSUPPGIFTER
På import- och exportkontrollenheten arbetar idag 15 medarbetare med att genom kontroll säkerställa växtskyddet i samband med import och export. Bland annat ansvarar enheten för att intyga att de produkter som lämnar Sverige uppfyller mottagarlandets växtskyddsmässiga krav.

Som handläggare kommer ditt fokus att vara på certifikatshandläggning kopplat till exportområdet. Du kommer att handlägga ansökningar om sundhetscertifikat och besvara frågor från exportörer via mail och telefon. Handläggningen är av utredande karaktär och förutsätter att du har förmåga att sätta dig in i och tolka dokument och lagtext i en bredd av frågor. Kontaktytorna är många, såväl nationella som internationella, och består bland annat av svenska företag och växtskyddsmyndigheter i andra länder. En viktig del i ditt arbete handlar om att möta kunder utifrån deras kunskapsnivå och att kommunicera kring regelverken.

Arbetet sker i hög grad självständigt och antal ärenden varierar i omfattning under året, vilket förutsätter att du själv kan disponera din tid på ett effektivt sätt. Tjänsten är placerad på vårt regionala kontor i Landskrona och förutsätter att du kan arbeta på plats från kontoret.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning inom juridik, samhälls- eller naturvetenskap. Du har goda kunskaper i svenska, såväl muntligen som skriftligen, och kan kommunicera obehindrat på engelska. Då certifikaten utfärdas i flera system krävs det systemvana. Har du erfarenhet av handläggning eller beslutsfattande roller på myndighet är det meriterande. Det är även meriterande med erfarenhet av att tolka föreskrifter och lagtext.

Som person kommunicerar du på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram. Du är lyhörd, samverkar före beslut och arbetar aktivt med att förmedla information. Du är van vid att arbeta med komplexa frågor och känner dig trygg i metoder för att analysera och bryta ner problem. Integritet är viktigt i ditt yrkesutövande och du står upp för fattade beslut och gällande regler. Vidare är du strukturerad med god förmåga att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Välkommen att bli en av oss!

ÖVRIGT
Placeringsort är Landskrona.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Förvaltningsledare inom digital arbetsplats

IT-samordnare
Läs mer Apr 8
Jordbruksverket är en av Jönköpingsregionens största IT-arbetsgivare. Vi strävar efter att ligga i framkant inom både arbetssätt och teknik. Jordbruksverkets utvecklings- och digitaliseringsavdelning består av åtta enheter och ungefär 250 medarbetare och konsulter, som arbetar tillsammans med verksamhetsutveckling, systemutveckling och drift.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

På IT-support och systemförvaltningsenheten jobbar idag 7 supporttekniker som har ansvar för support och användarstöd av vår IT arbetsplats för Jordbruksverkets medarbetare. Vi är även 9 st systemförvaltare som har fokus på att systemförvaltningsarbetet bedrivs på ett kostnadseffektivt sätt med fokus på verksamhetens nytta.
Gemensam nämnare för enheten är att vi har stort fokus på användarbehov och vill hitta smarta användarvänliga lösningar som gör den digitala vardagen så enkel och effektiv som möjligt, både för interna och externa användare.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

ARBETSUPPGIFTER
På Jordbruksverket har vi ett pågående arbete med att utveckla och förvalta en medveten utformad digital arbetsmiljö utifrån en helhetssyn och med användaren i centrum. Nu söker vi en förvaltningsledare som vill driva förvaltning och utveckling av vår digitala arbetsplats framåt.
Tillsammans med en beslutsgrupp samordnar och driver du förvaltning- och förändringsarbetet för Digital arbetsplats. Till din hjälp har du en förvaltningsorganisation bestående av flera arbetsgrupper. I din roll kommer du att driva mindre uppdrag eller projekt samt även vid behov agera som samordnare i arbetsgrupper.

Du säkerhetsställer att vi i användandet av digitala tjänster och fysisk utrustning följer legala och säkerhetsmässiga krav samt har en helhetssyn/omvärldsbevakning som utvecklar oss i linje med användarnas behov. Rollen som Förvaltningsledare innebär kontakter inom hela organisationen, externa nätverk och andra myndigheter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning IT, verksamhetsutveckling eller har genom arbetslivserfarenhet kompletterat med relevanta kunskaper. Du har gedigen erfarenhet av att arbeta och driva utveckling i en stor och komplex IT-miljö. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på statlig myndighet och som förvaltningsledare. Du har tekniskt intresse och erfarenhet av flera olika teknikplattformar, verksamhetssystem och samarbetsverktyg.

Du har goda kunskaper och insikter om gränslandet mellan användarens behov och teknikens möjligheter. Du är van vid att strukturerat fånga verksamhetens önskemål och omsätta dessa till lösningar som ständigt förbättras.
Som person är du är utåtriktad, arbetar bra med andra människor och uppskattar samverkan och att bygga relationer. Du har förmåga att lyfta blicken ta hänsyn till det större och långsiktiga perspektivet. Vidare har du en mycket god kommunikationsförmåga och kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift.

ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Samordnare till utvecklings- och kontrollenheten

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Apr 14
Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

På EU-stödsavdelningen handlägger vi ansökningar för EU-projekt vars mål är att utveckla Sverige. Avdelningen är indelad i tre sektioner utifrån vilken typ av stöd som handläggs, och nu söker vi två nya medarbetare till utvecklings- och kontrollenheten på projekt- och företagsstödssektionen.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker två samordnare till projekt- och företagsstödssektionen med placering på utvecklings- och kontrollenheten. Enhetens uppdrag är att utveckla alla övergripande processer och rutiner kopplat till stödhantering av projekt- och företagsstöd och skapa förutsättningar för en effektiv handläggning och kontrollverksamhet.

I rollen som samordnare jobbar du i ett team vars uppgifter är att initiera, samordna och driva utvecklingsfrågor inom stödhantering av projekt- och företagsstöd. Det innebär bland annat att arbeta med sektionsövergripande processer, rutiner och åtgärdsplaner, samordna och hålla i utbildningar och konferenser samt sammanställa, följa upp och analysera data kopplat till utbetalningar, IT och statistik.

Du kommer som samordnare ha många kontaktytor, både internt och externt, där du förväntas bidra till ett gott samarbete. Tjänsten är för dig som kan och vågar leda grupper, sätta mål och styra mot leverans. Du kan driva på ett lyhört sätt och är bra på att se helheten och inte fastna i detaljer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en, för tjänsten, relevant högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av att samordna och att leda arbetsgrupper. Det är meriterande med kunskap om ett eller flera projekt- och företagsstöd samt av handläggningsprocessen av dessa stöd. Även färdighet att ta fram och bearbeta prognoser och statistik är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är prestigelös, flexibel och lösningsorienterad. Du behöver också vara kommunikativ och ha god förmåga att samarbeta med andra. Enheten hanterar uppgifter som ställer krav på din förmåga att tänka nytt samt bedöma konsekvenserna av olika förslag som tas fram. Du är också bekväm med att förbereda och hålla presentationer för både mindre och större grupper.

Enheten arbetar med ett tillitsbaserat förhållningssätt och vi lägger stor vikt vid ett gott medledarskap. Du behöver därför ha god förmåga att samspela och skapa utveckling tillsammans med dina kollegor. Du tar stort eget ansvar för dina arbetsuppgifter men också för helheten på enheten.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Handläggare för EU:s marknadsstöd

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Apr 13
Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

På EU-stödsavdelningen handlägger vi ansökningar för EU-projekt vars mål är att utveckla Sverige. Avdelningen är indelad i tre sektioner utifrån vilken typ av stöd som handläggs, och nu söker vi en ny medarbetare till fiskeri- och marknadsstödsenheten på projekt- och företagsstödssektionen.

ARBETSUPPGIFTER
Är du en lagspelare med tidigare handläggarerfarenhet som motiveras av arbetsuppgifter som leder till djup kunskap?

Fiskeri- och marknadsstödsenheten, ansvarar för att handlägga ärenden kopplat till havs- och fiskeriprogrammet samt marknadsstöden. Marknadsstöden är stöd som finns inom EU för att jämna ut priser på EU-marknaden, eller för att öka användningen av vissa jordbruksvaror.

Vi söker en handläggare till enheten för att förstärka vår hantering av stöd till producentorganisationer inom sektorn frukt och grönsaker. Du kommer att ingå i ett team av handläggare som hanterar stödet. Du kommer bland annat att bedöma insatser för nyinvesteringar, innovationer och saluföringsinitiativ.

För att trivas i rollen som handläggare gillar du att praktiskt tolka regelverk, ha ett nära samarbete med kollegor och ta ansvar för egna arbetsuppgifter. I din roll förväntas du att säkerställa en formellt korrekt och effektiv handläggning av ansökningar. Du ansvarar för att göra egna bedömningar utifrån rutiner och regelverk. Vidare kommer du också att delta i förbättrings- och förenklingsarbete av handläggningsprocesserna som pågår på enheten och sektionen.

Arbetet omfattar även kontakt med stödmottagare, andra organisationer samt andra enheter inom Jordbruksverket.

På enheten, sektionen och avdelningen behöver vi ibland hjälpas åt för att lösa uppgifter och bidra till samhällets utveckling. Det betyder att du ibland kan komma att handlägga stödansökningar utanför ditt och din enhets huvudsakliga arbetsområde.


KVALIFIKATIONER
Du har för tjänsten relevant utbildning, exempelvis inom ekonomi och naturvetenskap. Vidare ser vi gärna att du har arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare.

Det är meriterande om du har utbildning inom ekonomi och har arbetat med företagsekonomi och/eller redovisning.

Det spelar roll vem du är och vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du ansvarstagande, självgående och drivs av att se resultat i ditt arbete. Arbetsuppgifterna är ofta komplexa med mycket inkommande material vilket kräver att du har ett strukturerat arbetssätt samt förmågan att prioritera i perioder med hög arbetsbelastning. Du motiveras och trivs i att vara en del av ett team där ni hjälps åt att lösa olika uppgifter och stöttar varandra.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Samordnare till jordbrukarstödsenheten

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Apr 11
Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

EU-stödsavdelningen ansvarar för hanteringen av EU-stöd till jordbruk och landsbygd och har det övergripande ansvaret för att göra processen så enkel som möjligt för företagarna. Avdelningen är indelad i tre sektioner utifrån vilken typ av stöd som hanteras, och nu söker vi tre medarbetare till jordbrukarstödsenheten på jordbrukarstödssektionen.

ARBETSUPPGIFTER
Har du förmåga att lyfta blicken och se hur saker hänger ihop och samtidigt förmåga att hantera komplicerade detaljer och beroenden? Har du kunskap om lantbrukets förutsättningar och tycker det är viktigt med ett livskraftigt jordbruk i Sverige? Då kan du vara en av våra nya kollegor.

Nu söker vi tre nya samordnare till vår enhet!

Som samordnare på jordbrukarstödsenheten kommer du självständigt och tillsammans med kollegor att:
• kravställa och testa IT-system för handläggning och uppföljning
• delta i utredningar och uppdrag
• ta fram underlag, rutiner och andra stödjande dokument samt stödja länsstyrelserna exempelvis genom att svara på frågor
• delta i revisioner som genomförs av Ekonomistyrningsverket, Revisionsrätten och EU-kommissionen.

Vi hjälps åt på enheten och det kan förekomma andra arbetsuppgifter som är inom enhetens ansvarsområde. Det är ett varierande arbete och innebär mycket kontakter med andra enheter inom Jordbruksverket, länsstyrelser och våra kunder.

Jordbrukarstödsenheten har ansvar för att utveckla handläggningsprocessen med tillhörande systemutveckling och rutiner för jordbrukarstöden. Det innebär att vi arbetar med alla jordbrukarstöd till Sveriges lantbrukare. Enheten ansvarar också för att handlägga och besluta ersättningar till ett värde av ungefär 500 miljoner, utöver de drygt 10 miljarder som vi verkställer via länsstyrelsernas beslut. Vi arbetar processorienterat, vilket innebär att du hos oss får möjlighet att vara med hela vägen från start till mål i olika frågor. På enheten arbetar 30 personer tillsammans med en enhetschef och en biträdande enhetschef.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som både självständigt och i samarbete med andra driver och tar ansvar för din uppgift genom att analysera, initiera och utveckla arbetet på ett effektivt sätt. För att trivas och lyckas i rollen behöver du vara bra på att kommunicera muntligt och skriftligt. Du behöver vara en stabil person som behåller lugnet även vid stressiga situationer och är flexibel när det behövs. Du visar omdöme genom korrekta avvägningar och prioriteringar där du väger samman olika typer av information och hänsynstaganden.
De personliga förmågorna är avgörande för att du ska lyckas och trivas i arbetet, därför lägger vi särskilt stor vikt vid dessa i rekryteringen!

Du har för tjänsten en relevant högskoleutbildning och/eller arbetslivserfarenhet som kan anses motsvarande för tjänsten. Det kan till exempel vara erfarenhet från annan myndighet eller praktisk erfarenhet från lantbruket.

Det är meriterande med erfarenhet av/kunskap inom något av följande områden:
• Utvecklingsarbete och intresse för IT-utveckling
• Jordbrukarstöd
• Lantbrukets villkor och förutsättningar.

Varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Arbeta med internationella frågor som rör handel med hotade växter och djur

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Apr 1
Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Djuravdelningens uppdrag är att skapa goda förutsättningar för en hållbar och konkurrenskraftig jordbruksnäring, miljö, djurhållning och livsmedelsproduktion. Sverige har höga ambitioner inom djurskydds-, djurhälso- och smittskyddsarbetet, inte minst i syfte att verka för en låg användning av antibiotika och motverka resistensutveckling. Målet är att Jordbruksverket i samarbete med andra aktörer ska leda utvecklingen inom dessa områden.

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en ny medarbetare till vårt team som vill jobba och bidra i arbetet med internationella möten inom artskyddsområdet och som vill ha en nyckelroll i FN:s konvention om handeln med hotade växter och djur (CITES) och EU:s expertgrupp för omhändertagandet av konventionen. Detta gör du genom att medverka i arbetet med samordning kopplat till förberedelser inför internationella möten, dokumenthantering och rapportering efter möten. Det innebär bland annat att du ansvarar för att bereda underlag inför internationella möten, fördela underlag till rätt person för vidare hantering och sammanställa eller besvara samrådsförfrågningar om instruktioner. Du har en koordinerande roll i arbetet och blir därför en naturlig kontaktpunkt gentemot andra myndigheter inom Sverige, men även utanför. Det innebär också att resor, framförallt inom Europa, blir en del av arbetet.

I teamets ansvarsområde ingår även nationellt arbete med artskyddsfrågor, handläggning av cites-ärenden, svara kunder på frågor, att göra bedömningar, ta ställning och fatta beslut i olika frågor.

KVALIFIKATIONER
Vi lägger stor vikt vid personliga förmågor i denna rekrytering. Vi söker dig som är strukturerad och som har förmåga att hantera många uppgifter samtidigt. I arbetet behöver du vara beredd på att kunna arbeta med en hög grad av självständighet och driva arbetet framåt. Tjänsten innebär många kontaktytor, såväl internt som externt, varför det är viktigt att du har väl utvecklade förmågor att kommunicera och samarbeta.

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen inom exempelvis samhällskunskap. Vi vill att du har tidigare erfarenhet av internationellt arbete och kvalificerat myndighetsarbete. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska och kan arbeta obehindrat på dessa båda språk.

Är du redo för nästa utmaning? Vill du jobba i ett samhällsviktigt uppdrag, i en kultur som präglas av engagemang, öppenhet och delaktighet? Varmt välkommen att bli en del av oss på Jordbruksverket. De två senaste åren har vi haft 45 återvändare bland personal som tidigare slutat, det ser vi som ett mycket gott betyg.

ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Rådgivare ängs- och betesmarker samt grundvillkor

Agronom
Läs mer Mar 22
Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahosossARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och bygga upp Sveriges nya rådgivning om ängs- och betesmarker eller grundvillkor? År 2023 ska de så kallade åtagandeplanerna för ängs- och betesmarker ersättas av ett rådgivningskoncept och de nuvarande reglerna för tvärvillkor och förgröning ska ersättas av grundvillkor.

Vi söker nu två rådgivare som vill göra skillnad för Sveriges lantbrukare! Dina arbetsuppgifter blir att stödja lantbruksrådgivare och lantbrukare med rådgivningsunderlag om ängs- och betesmarker respektive grundvillkor. Du ska ha en helhetssyn på djurhållning, odling, ekonomi och miljöfrågor inom jordbruket och kunna hitta lösningar på komplexa problemställningar. Den ena rådgivaren ska huvudsakligen jobba med ängs- och betesmarker medan den andra ska jobba med grundvillkor samt ängs- och betesmarker.

Du kommer att ingå i Team biologisk mångfald på rådgivningsenheterna som bl.a. jobbar med projektet "Mångfald på slätten". Teamet jobbar enligt principen i Lean. Arbetet består till stor del av arbete med snabb kundservice till rådgivare. Dessutom ska du skriva informationsmaterial (broschyrer, artiklar, webbinformation, appar, sociala medier) och anordna fortbildningsaktiviteter riktade till rådgivare och lantbrukare. Du kommer ofta att föreläsa eller fungera som moderator på kurser.

Du ska bidra till ett bra samarbete mellan Jordbruksverket, lantbruksnäringen, rådgivningsorganisationer och andra myndigheter, till exempel länsstyrelserna och Naturvårdsverket.

En viktig arbetsuppgift för båda tjänsterna är att vara en länk mellan forskningen och lantbruksnäringen genom att sammanställa och förmedla resultat från försök, forskning och utveckling om ängs- och betesmarker men också att förmedla behov från näringen till forskningen inom samma område. Administrativa arbetsuppgifter ingår också.
Du kommer att delta i både nationella och internationella nätverk och ha många kontaktytor. I jobbet ingår en del resor.

KVALIFIKATIONER
Till tjänsten med fokus på ängs- och betesmarker söker vi dig som är agronom eller motsvarande med några års erfarenhet av produktionsrådgivning till nöt- eller fårproducenter. Förutom kunskap om betesstrategier, jordbrukets konkurrenskraft och den betesbaserade produktionens förutsättningar måste du ha ett stort intresse av biologisk mångfald och kunskap om de regelverk som finns för ängs- och betesmarker.

Till tjänsten med fokus på grundvillkor söker vi dig som har en relevant naturvetenskaplig högskoleutbildning (till exempel agronom eller biolog). Vi förväntar oss att du har flera års erfarenhet av att arbeta med jordbruksfrågor som rådgivare eller handläggare eftersom du kommer att få en samordnande roll. Det är meriterande om du har jobbat med regelverk eller rådgivning om tvärvillkor och förgröning. Arbetet med grundvillkor kommer inte att fylla hela din arbetstid så arbetslivserfarenhet med koppling till ängs- och betesmarker är meriterande.

För båda rollerna gäller att du är en van föreläsare och uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift. Du bör även ha goda kunskaper i engelska. Du är drivande, flexibel och har god samarbetsförmåga och kundfokus. Du har förmåga att skapa förtroende och etablera goda kontakter med rådgivare, lantbrukare och myndighetspersoner.
B-körkort är ett krav.


ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping. För rådgivaren som huvudsakligen ska jobba med ängs- och betesmarker kan det vara möjligt med placering på ett av Jordbruksverkets övriga regionala kontor (Landskrona, Uppsala, Skara eller Linköping).

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Traineeprogram inom IT - Vill du bli en stjärna inom systemutveckling?

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Feb 4
Vill du arbeta i en modern och händelserik utvecklingsverksamhet där teamarbete i nära dialog med kunden och ett agilt arbetssätt utgör grunden? Är det viktigt för dig att arbeta hos en arbetsgivare som prioriterar medarbetarnas välmående och utveckling och som värdesätter engagemang och kreativitet? Läs vidare!

Jordbruksverket är en av Jönköpingsregionens största IT-arbetsgivare. Vi strävar efter att ligga i framkant inom både arbetssätt och teknik. På vår utvecklings- och digitaliseringsavdelning är vi drygt 200 personer som arbetar tillsammans i många olika roller för att lösa verksamhetens och våra kunders behov av digitalisering genom moderna och effektiva IT-lösningar. Inom avdelningens väggar ryms allt från storskalig systemutveckling på flera olika plattformar till drift, förvaltning och support.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om vår IT-verksamhet på jordbruksverket.se/it

ARBETSUPPGIFTER
Vill du bli systemutvecklare men saknar erfarenheten som krävs? Vi erbjuder dig nu en unik möjlighet att bygga upp en stabil och bred erfarenhetsbas och komma in och utvecklas i rollen som systemutvecklare hos en av Jönköpingsregionens största IT-arbetsgivare.

I vårt traineeprogram som vi nu kör för nionde året i rad får du tillgång till all den kompetens som finns i verksamheten i ett väl genomarbetat program där slutmålet är att du ska få en tillsvidareanställning som systemutvecklare hos oss.

I programmet varvar vi lärarledd utbildning med fokus på Java och TypeScript och projektarbete med självstudier och praktik i våra utvecklingsteam i en spännande och händelserik miljö. Här får du gott om utmaningar, men också en hjärtlig och kollegial gemenskap och teamkänsla. Du har en egen dedikerad handledare och tidigare traineer som fungerar som faddrar genom hela traineeperioden.

Vi erbjuder dig:
• Teambaserat arbetssätt: Agil systemutveckling, teamarbete med goda möjligheter att påverka
• Goda utvecklingsmöjligheter: Modern teknik, dedikerad kompetensutvecklingstid, experimentdagar och goda möjligheter att utvecklas och att göra karriär
• Sociala aktiviteter: Aktiv personalförening och trivselkommitté som regelbundet anordnar populära aktiviteter såsom pubkvällar, AW och prova-på-aktiviteter
• Bra arbetsmiljö: Sedan mars 2021 finns vi i helt nybyggda lokaler vid Munksjöns södra strand
• Bra villkor: Lön och tillgång till alla våra förmåner redan från första dagen

Vid fortsatt anställning efter traineeprogrammet blir du systemutvecklare i något av våra utvecklingsteam med möjlighet till en bra löneutveckling och goda möjligheter till kompetensutveckling.

Några röster från tidigare traineer:
"Jag trivs jättebra här på grund av en stark teamkänsla, ett gott samarbete och väldigt mycket arbetsglädje tillsammans med kollegorna."
- Malin, tidigare trainee och uppdragsledare för traineeprogrammet

"Jordbruksverkets traineeprogram kändes klockrent för mig. De har lagt tid och fokus på oss traineer, vi har varit prioriterade och alltid fått hjälp när vi har haft frågor."
- Erik, systemutvecklare och tidigare trainee

"På Jordbruksverket hjälps vi åt tillsammans för att lösa problemen. En vanlig arbetsdag består av problemlösning där samarbete och kommunikation ger de bästa resultaten."
- Carl-Olof, systemutvecklare och tidigare trainee

KVALIFIKATIONER
För att kvalificera dig behöver du ha en högskoleutbildning inom IT motsvarande minst två års heltidsstudier som inte är äldre än tre år, exempelvis inom systemvetenskap, systemutveckling, systemarkitektur eller interaktionsdesign.

Det är också viktigt att du:
• Är beredd att satsa helhjärtat och ser en framtid hos oss som systemutvecklare i Java eller TypeScript
• Tar initiativ, är kommunikativ och driver såväl vår som din egen utveckling
• Är en nyfiken och ansvarstagande lagspelare som gillar att samarbeta och bidra till teamets framsteg.
• Behärskar svenska språket väl, eftersom det är vårt arbetsspråk

Om vi bedömer din profil som en av de mest intressanta kommer du att bjudas in till en rekryteringsdag i början på maj där vi kommer att genomföra olika urvalsmoment för att säkerställa att vi är rätt för varandra.

Psst! Missa inte vår informationsträff den 13 april, då du får möjlighet att träffa traineer, rekryterande chefer med flera.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Vi söker en stjärna inom Word, Excel och PowerPoint

Informatör/Kommunikatör
Läs mer Mar 29
Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

ARBETSUPPGIFTER
Vår kommunikation ska vara tillgänglig för alla och vi ska följa de nya lagkraven om digital tillgänglighet, det vill säga webbtillgänglighetsdirektivet. Det är viktigt men svårt! Därför behöver vi din hjälp att säkerställa att digital tillgänglighet blir verklighet i våra dokument.

Arbetet innebär att du kommer att jobba med att anpassa dokument så att de uppfyller kraven enligt webbtillgänglighetsdirektivet, men också att vägleda och hjälpa andra att göra rätt. I vissa perioder kan du ha flera personer som du ska handleda och lära upp.

På kommunikationsenheten är vi cirka 25 kommunikatörer som jobbar för att göra livet enklare för våra kunder.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är riktigt duktig på Word, Excel och PowerPoint . Du gillar ordning och reda, är duktig på att skapa struktur och att planera ditt jobb på ett effektivt sätt. Du har förmågan att snabbt överblicka mycket information, att se vad som är viktigast och prioritera därefter. Du vet vad en grafisk profil innebär och hur den ska efterlevas.

Du är också en person som tycker om att samarbeta och som kan lära andra hur de ska göra så att det blir rätt. Det betyder att du gillar att vägleda och coacha och du är duktig på att kommunicera.

Du har:
• eftergymnasial utbildning inom kommunikation, administration eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdig
• vana vid att arbeta på djupet med Word, Excel och Powerpoint
• kunskap om lagen om digital tillgänglighet och webbtillgänglighetsdirektivet
• vana av att arbeta i team
• svenska språket som ett självklart verktyg och du är en duktig skribent.

Det är en fördel om du har:
• samordnat eller lett projekt eller andra större satsningar
• arbetat med digital tillgänglighet inom Officepaketet

Du kommer att trivas om du är:
• bra på att samarbeta och är prestigelös,
• strukturerad och ordningsam,
• flexibel och lösningsfokuserad.

Vi tror på en kultur där vi vågar vi ifrågasätta invanda mönster och processer. Med det följer också modet att kunna ändra sig, vara prestigelös och testa nytt. Det gäller både dig som är ny, och oss som har jobbat här lite längre.

Vem du är spelar roll. Om du får jobb hos oss kommer du att träffa många människor som du ska samarbeta med. Det behövs för att göra ett bra jobb, så du behöver tycka att det är roligt.

Tjänsten är en projektanställning på 100% under ett års tid. Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Extrajobb inom HR till Jordbruksverket

HR-assistent
Läs mer Apr 7
Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

ARBETSUPPGIFTER
HR-enheten på Jordbruksverket består av åtta HR-partners och en HR-chef. Med hög kompetens inom HR, god kunskap om verksamheten och ett proaktivt och teambaserat förhållningssätt bidrar vi aktivt till att Jordbruksverket når uppsatta mål och är en attraktiv arbetsgivare.

Vi söker nu dig som vill arbeta på timmar hos oss med rekrytering och andra administrativa uppgifter inom HR. Vi arbetar med operativt chefsstöd och med att ligga i framkant med att strategiskt utveckla våra HR-processer. Då vi under en tid haft högt arbetstryck söker vi nu dig som på timmar vill avlasta oss med både rekrytering och andra arbetsuppgifter. Det kan vara att lägga upp e-utbildningar i ett nytt LMS, skriva avtal eller andra utredande uppgifter för att stödja enhetens HR-partners. Din främsta roll är dock att komma in i rekryteringsprocessen för att så snabbt som möjligt börja jobba med våra chefer självständigt och hantera rekryteringar genom hela processen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som studerar inom HR och har minst ett år kvar av dina studier. Har du erfarenhet inom personalarbete, rekrytering eller likvärdigt är det meriterande, det är dock inget krav. Vi ser gärna att du är tillgänglig att jobba cirka 8 timmar per vecka.

För rätt person finns stora möjligheter att få ett utökat ansvar för våra processer, vi söker därför dig som har ett stort intresse för rekrytering och HR-administration samt vill utvecklas tillsammans med oss. Som person är du strukturerad, självgående och kommunikativ. Du driver dig själv och samarbetar gärna i team. Du är relationsinriktad och mån om att balansera gott stöd för att göra våra kunder nöjda och samtidigt ta ansvar för att följa processer och arbetsrätt.

Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt, vi kommer jobba med löpande urval.

ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Medarbetare till vårt exportfrämjande team!

Agronom
Läs mer Mar 24
Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

ARBETSUPPGIFTER
Har du kompetens och särskilt intresse för frågor som rör smittskydd, djurhållning, djurhälsa och beredskap? Vill du jobba i en verksamhet med fokus på hållbar och konkurrenskraftig livsmedelsproduktion? Då kan du vara rätt person för jobbet hos oss i det exportfrämjande teamet. Vi har fått extra pengar och förstärker därför vårt team.

Du kommer att tillhöra Livsmedelskedjan och exportenheten som verkar för en lönsam, hållbar och ökande livsmedelsproduktion inom ramen för livsmedelsstrategin. Vi är ca 16 personer på enheten som arbetar i tre team och behöver nu förstärkning. En del i arbetet med livsmedelsstrategin är att utveckla exportgodkännanden för svenska livsmedel och jordbruksvaror. Vi arbetar både med egna ärenden för jordbruksvaror och tillsammans med Livsmedelsverket kring exportärenden som rör livsmedel.

I det exportfrämjande teamet är vi en samordnare och fem exporthandläggare. Du kommer att jobba med exportärenden för att öppna nya marknader och frågor inom djurhälsa, svensk djurhållning, smittskydd och beredskap. Du arbetar självständigt med dina ärenden, samtidigt som du har ett naturligt samarbete och stöd i teamet där ni också fördelar ärenden mellan er.

För att kunna hantera dina ärenden har du en tät samverkan med branschföreningar, andra myndigheter och Näringsdepartementet. Internationella kontakter är ett självklart inslag i det här arbetet.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har veterinär kompetens i form av veterinärexamen eller annan relevant högskoleutbildning som tillsammans med erfarenhet har gett dig kompetens inom svensk djurhållning, smittskydd eller djurhälsa.

Erfarenhet från exportfrämjande arbete och/eller beredskapsfrågor är meriterande men är du en nyutexaminerad veterinär kan det vara ett alternativ.

Eftersom du kommer att ha många kontaktytor, både nationellt och internationellt, behöver du ha goda kunskaper och förmåga att kommunicera på svenska och engelska , muntligt men framförallt skriftligt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor! I rollen är det särskilt viktigt att du kan driva ditt eget arbete framåt genom att strukturera dina processer på ett effektivt sätt. Du har också förmågan att fokusera på rätt saker och arbeta på tills uppgifter är avslutade och resultat uppnådda. För att lyckas i tjänsten är det en förutsättning att du både trivs med att jobba självständigt och är bra på att samarbeta med andra.

Varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping eller något av Jordbruksverkets regionala kontor.

Vi kommer använda oss utav löpande urval och kan kalla till intervjuer innan ansökningstiden löpt ut.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Erfaren kommunikatör

Informatör/Kommunikatör
Läs mer Mar 29
Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet. Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs


ARBETSUPPGIFTER
Vi befinner oss mitt i en spännande och intensiv tid med många viktiga frågor som vi vill kommunicera. Krisarbete och beredskap, matförsörjning nu och i framtiden, ny jordbrukspolitik i EU, miljö och klimatfrågor och god djurhållning är några av dem.

Hos oss är det lätt att vara kommunikatör, samtidigt som det är väldigt svårt. Lätt, för att du aldrig är ensam och för att vi samarbetar för att kommunicera på ett sätt som ger effekt. Svårt för att vi arbetar med en otroligt bredd av frågor, många är komplicerade på olika sätt. Men vem har sagt att svårt inte är roligt?

Vi hoppas att du hittar helt nya hjärtefrågor hos oss - och att du samtidigt vill inspirera oss med nya tankar, idéer och lösningar.

Vi är cirka 25 kommunikatörer som jobbar för att göra livet enklare för våra kunder. Vi ser till att kommunikation blir en naturlig del när våra kollegor planerar sitt arbete.

Du kommer att vara inblandad i olika spännande uppdrag och du kommer att få hantera både extern och intern kommunikation. Du kommer att jobba både operativt, taktiskt och strategiskt, vilket kräver att du är en erfaren kommunikatör med bred kompetens.

Du kan med andra ord hantera hela kommunikationsprocessen från planering, produktion och genomförande till utvärdering.


KVALIFIKATIONER
Vi söker en kommunikatör som har bred kompetens och flerårig erfarenhet av yrket. Du är riktigt duktig på att skriva tydligt och begripligt, det vill säga klarspråk. Du har en förmåga att snabbt överblicka svåra frågor och se vad som är viktigast att kommunicera.

Att planera kommunikation tillsammans med andra människor känns inte svårt, och du är trygg i din roll. Därför kan du hålla huvudet kallt när det går fort, samtidigt som du kan producera texter eller annat med ganska kort deadline.

Du har:
• eftergymnasial utbildning inom kommunikation eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdig
• vana vid att arbeta i webbpubliceringsverktyg, gärna Site-vision
• några års arbetslivserfarenhet, gärna från en större organisation
• erfarenhet av både operativt och strategiskt kommunikationsarbete
• svenska språket som ett självklart verktyg och du är en duktig skribent

Det är jättebra om du har vana av att arbeta i team

Du kommer att trivas om du är:
• en mix av initiativtagande, kreativ och analytisk,
• bra på att samarbeta,
• strukturerad och ordningsam.

Vi tror på en kultur där vi vågar vi ifrågasätta invanda mönster och processer. Med det följer också modet att kunna ändra sig, vara prestigelös och testa nytt. Det gäller både dig som är ny, och oss som har jobbat här lite längre.

Så vem du är spelar verkligen roll! Om du får jobb hos oss kommer du att träffa många människor som du ska samarbeta med. Det behövs för att göra ett bra jobb, så du behöver tycka att det är roligt.

Tjänsten är en projektanställning på 100% under ett års tid. Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!


ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Smittskyddshandläggare med samordnande ansvar

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Mar 25
Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Djuravdelningens uppdrag är att skapa goda förutsättningar för en hållbar och konkurrenskraftig jordbruksnäring, miljö, djurhållning och livsmedelsproduktion. Sverige har höga ambitioner inom djurskydds-, djurhälso- och smittskyddsarbetet, inte minst i syfte att verka för en låg användning av antibiotika och motverka resistensutveckling. Målet är att Jordbruksverket i samarbete med andra aktörer ska leda utvecklingen inom dessa områden.

ARBETSUPPGIFTER
Djurhälsoenheten arbetar bland annat med zoonoser, foder och animaliska biprodukter, vattenbruks- och fjäderfäfrågor. Enheten jobbar också med andra djurhälsofrågor såsom antibiotikaresistens, frivilliga kontrollprogram och anslagshantering. På enheten arbetar idag 22 medarbetare och då en av våra kollegor nu går vidare till andra arbetsuppgifter inom avdelningen söker vi dig som vill bli vår nya kollega.

Som smittskyddshandläggare kommer du att ansvara för samordningen av projektansökningar för god djurhälsa och arbetet kring dessa. Du kommer bland annat att koordinera diskussioner med smittskyddschef och andra kontakter inom avdelningen, ta fram beslutsunderlag, ha kontakt med näringen och följa upp i de finansierade projekten om djurhälsa. Du ingår i ett team som har dagliga morgonmöten, men arbetet bedrivs till stor del självständigt utifrån ett årshjul. Samarbete med andra team förekommer.

Du kommer även att delta i projekt om offentlig kontroll av djurhälsa och smittskydd och tillsammans med SVA ta fram artiklar om aktuella smittskyddsfrågor till veterinärtidningen. I samband med utbrott av smittsamma djursjukdomar eller andra särskilda händelser kan det också bli aktuellt att delta i krisarbete.

Tjänsten innebär många kontaktytor, såväl internt som externt, bland annat med branschorganisationer, djurhållare och andra myndigheter såsom SVA, SLU och länsstyrelserna.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med, en för tjänsten relevant utbildning, exempelvis veterinär, agronom eller annan naturvetenskaplig inriktning. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligen som skriftligen. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med djurhälso- och smittskyddsfrågor. Det är också meriterande med erfarenhet av kvalificerat myndighetsarbete eller arbete med offentlig kontroll.

Som person är du självgående och strukturerad med god förmåga att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Då tjänsten innefattar samordnande inslag förutsätter det att du, på ett engagerande vis, kan koordinera arbetsuppgifter och olika parter för att effektivt nå gemensamma mål. Vidare har du en god analysförmåga och kan väga samman olika typer av information och hänsynstaganden, samt visar omdöme i alla delar av en process.

ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Systemtekniker Windows

Nätverkstekniker
Läs mer Mar 24
Jordbruksverket är en av Jönköpingsregionens största IT-arbetsgivare. Vi strävar efter att ligga i framkant inom både arbetssätt och teknik. På vår utvecklings- och digitaliseringsavdelning är vi drygt 200 personer som arbetar tillsammans i många olika roller för att lösa verksamhetens och våra kunders behov av digitalisering genom moderna och effektiva IT-lösningar. Inom avdelningens väggar ryms allt från storskalig systemutveckling på flera olika plattformar till drift, förvaltning och support.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet. Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs och om vår IT-verksamhet på www.jordbruksverket.se/utvecklingochdigitalisering

ARBETSUPPGIFTER
Vill du arbeta i en modern och händelserik utvecklingsverksamhet där teamarbete, nära dialog med kunden och ett agilt arbetssätt utgör grunden? Är det viktigt för dig att arbeta hos en arbetsgivare som prioriterar medarbetarnas välmående och utveckling och som värdesätter engagemang och kreativitet? Arbetar du med Microsofts mjukvaror idag och vill utveckla dig ihop med oss på Jordbruksverket?

Vi söker nya medarbetare som bidrar med att utveckla och driva arbetet med vår Windowsplattform framåt. Vi arbetar teambaserat där du får arbeta med andra duktiga systemtekniker, arkitekter och systemutvecklare i en miljö som är i ständig rörelse. Arbetsmiljön är kreativ och stundtals intensiv då vi arbetar med nya system och metoder för att hela tiden ha en fungerande miljö som är robust, säker och samtidigt möter behoven från verksamheten.

Du kommer vara en viktig medarbetare i det team som främst arbetar med drift och underhåll av vår Microsoft-plattform. Du arbetar i teamet som hanterar Windows servermjukvaror och det mesta i den plattformen körs i Jordbruksverket egna datacenter. Du kommer även att arbeta tillsammans med systemutvecklare för SharePoint/.Net där vi hanterar plattformen och driftsätter funktioner som utvecklas i samarbete med verksamheten. I arbetet ingår också övervakning, incidenthantering, installation och underhåll av applikationer/komponenter som hör till infrastrukturen. Arbetet innebär även att du medverkar i olika projekt och utvecklingsinsatser, både inom teamet och större projekt. Att omsätta din kompetens och omvärldsbevakning på områden som operativsystem, säkerhet och virtualisering gör att både du och kollegorna utvecklas hela tiden.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med Microsofts servermjukvaror i en komplex och professionell miljö. Du arbetar med infrastruktur såsom servrar, lagring, virtualisering, nätuppbyggnad och backup idag och är inte främmande för att skripta lösningar för automatisera flöden eller hantera komplexa funktioner. Att ha arbetat med SharePoint och MS ser vi som extra meriterande, men är inget krav.

Som person är du driven och noggrann i ditt arbete, har lätt att prata och kommunicera både inom teamet och med våra användare. Du har förmågan att analysera och strukturera upp arbetet och komma till avslut med ärenden som du driver själv eller ihop med andra. Du vill ständigt utvecklas och har insikten att inget står still utan vill hela tiden söka nya smarta lösningar som tar utvecklingen framåt.

Du har en eftergymnasial utbildning inom data/systemvetenskap alternativt motsvarande erfarenhet som vi bedömer likvärdigt. Vårt arbetsspråk är svenska och därför behöver du behärska svenska språket väl i tal och skrift. Låter det som att det är dig vi söker? Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Vi söker dig som vill bidra till jordbrukets hållbara utveckling

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Mar 16
Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

ARBETSUPPGIFTER
Har du kunskap om jordbruksbranschens möjligheter och utmaningar? Tycker du att det skulle vara spännande att få bidra i arbetet med att ge jordbruksföretagen de bästa förutsättningarna för att bedriva en konkurrenskraftig och hållbar jordbruksproduktion? Är du samtidigt van vid utredningsarbete? Då kan du vara rätt person för det här jobbet!

Jordbruksekonomiska enheten på Jordbruksverket behöver förstärkas med en ny utredare som vill arbeta för att stödja en miljömässigt, ekonomiskt och socialt hållbar utveckling av jordbruket. Enheten består idag av 13 medarbetare och vi arbetar framför allt med analyser och utredningar med fokus på jordbrukets konkurrenskraft. Vi deltar även löpande i arbetet med EU:s gemensamma jordbrukspolitik i EU:s kommittéer och expertgrupper samt i annat internationellt arbete med ett mer globalt fokus.

Arbetet innebär att du får delta i vårt arbete med att ta fram och sammanställa kunskap kopplat till jordbrukets hållbara utveckling, göra ekonomiska analyser samt arbeta med policyfrågor inom jordbrukarstöden. Enheten spelar en viktig roll i arbetet med att öka kunskapen i frågor som rör jordbrukets lönsamhet och hur tillgängliga styrmedel kan utvecklas och förbättras. Du kan även komma att få axla rollen som projektledare eller samordna uppdrag som berör flera enheter eller avdelningar. I ditt arbete har du flera kontaktytor både internt och externt som du kommer samarbeta med. Externa kontakter är främst andra myndigheter, forskare och organisationer inom de gröna näringarna.


KVALIFIKATIONER
För att komma till din rätt och trivas i den här rollen behöver du:
• vara utbildad agronomekonom eller ha en annan högskoleutbildning som tillsammans med din erfarenhet bedöms likvärdigt
• ha god kunskap inom lantbruksekonomi och driftsekonomi
• ha förståelse för hur förutsättningarna för att bedriva jordbruk i Sverige ser ut
• goda kunskaper och förmåga att kommunicera på svenska och engelska, muntligt men framförallt skriftligt.

Det är meriterande om du har erfarenhet av
• företagsekonomi, redovisning och kalkylering
• arbete inom eller samarbeten med näringen
• utredande arbete
• projektledning.

I rollen som utredare behöver du ett tydligt driv och egen handlingskraft. Du är kreativ och ser nya lösningar och möjligheter till utveckling och du lägger stor vikt vid att nå uppsatta mål med hög kvalitet. Du ser värdet av att lyssna in och skapa delaktighet och samarbeta över gränser. Du skapar förtroende och får med dig andra i en öppen kommunikation. Du har en god analytisk förmåga och lätt för att samla och bearbeta information från olika typer av källor för att kunna dra slutsatser och argumentera för dem. Du har också förmågan att dela med dig av dina kunskaper på ett tydligt och begripligt sätt i både tal och skrift. Med tanke på att vi har en viktig roll att stå för en helhetssyn, vill vi att du har förmågan att hålla ett brett perspektiv och samtidigt göra nödvändiga avvägningar i ditt arbete.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans. Annan placeringsort än Jönköping kan diskuteras.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Handläggare till enheterna för lokalt ledd utveckling

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Mar 22
Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

På EU-stödsavdelningen handlägger vi ansökningar för EU-projekt vars mål är att utveckla Sverige. Avdelningen är indelad i tre sektioner utifrån vilken typ av stöd som handläggs, och nu söker vi nya medarbetare till Projekt- och företagsstödssektionen.

ARBETSUPPGIFTER
I olika så kallade leaderområden arbetar föreningar, företag och kommuner tillsammans för att skapa gemensamma projekt, som de sedan söker stöd för. Det kan exempelvis vara insatser inom turism, företagsutveckling, integration, kulturmiljö eller något annat som utvecklar området.

Hos oss på Leader/LLU-enheterna arbetar vi med att handlägga ansökningar om stöd och utbetalningar kopplat till dessa olika projekt. Du kommer att ansvara för att granska ansökningar, göra bedömningar, svara i olika ärenden och förbereda beslut. Du har kontakt med stödmottagare, leaderområden och andra aktörer där du svarar på frågor, förklarar regelverk och dess tillämpning.

Vi hjälps åt på enheterna och inom sektionen för att lösa uppgifter och bidra till samhällets utveckling, detta betyder att man ibland kan handlägga andra stöd än dem som är enhetens huvudsakliga ansvarsområde.

KVALIFIKATIONER
Du har för tjänsten relevant utbildning, exempelvis inom ekonomi, naturvetenskap eller samhällsvetenskap, alternativt har du förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet.

Det är meriterande om du har arbetat med ärendehandläggning, har vana av att tolka regelverk och/eller myndighetsutövning.

I denna roll lägger vi stor vikt vid dina personliga förmågor. Vi söker dig som är driven och som effektivt kan komma i mål med dina ärenden. Då uppgifterna ofta är komplexa behöver du ha tålamod, vara analytisk och ha förmåga att ta beslut utifrån givna regelverk och tydligt och pedagogiskt kommunicera besluten till berörda parter på ett professionellt sätt.

Som person är du strukturerad och van vid att själv prioritera och planera ditt arbete. Du uppskattar samtidigt att vara en del av ett team där ni hjälps åt att lösa uppgifter, stötta varandra och tillsammans utveckla och förbättra verksamheten.
Du kommer att ingå i ett mycket positivt gäng som värnar om varandra, hjälps åt för att lösa enhetens, sektionens och avdelningens uppgifter och som ser en möjlighet att bidra till samhällets utveckling.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Internrevisor till Jordbruksverket

Internrevisor
Läs mer Mar 21
Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

ARBETSUPPGIFTER
På Jordbruksverket vill vi hela tiden förbättra oss, och som internrevisor har du en betydelsefull roll i det arbetet.

Genom att systematiskt och strukturerat granska effektiviteten och utvärdera riskhantering, ledningsprocesser samt den interna styrningen och kontrollen hjälper du Jordbruksverket att nå sina mål. Granskningsuppdragen utgår från en revisionsplan som har beslutats av vår uppdragsgivare som är Jordbruksverkets styrelse.

I rollen arbetar du med samtliga delar av revisionsprocessen, det vill säga att genomföra riskanalys, ta fram årlig revisionsplan och utföra revisioner. Vi strävar tillsammans mot gemensamma mål och arbetet kräver en god kvalitet och noggrannhet i dokumentation, både vad gäller genomförandet och resultatet. Momenten utförs antingen självständigt eller tillsammans med kollegor på enheten.

Resultatet av revisionerna rapporteras både muntligt och skriftligt. Arbetet innebär löpande dialog med chefer och medarbetare vid Jordbruksverket samt andra myndigheter och revisionsorgan.

Resor i begränsad omfattning ingår i tjänsten.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har flera års erfarenhet av arbete med internrevision/revision. Du har högskoleexamen inom ekonomi; IT, juridik eller annan relevant utbildning. Du har förmåga att se både till detaljer och helheten och kan använda din erfarenhet och kompetens i arbetet som internrevisor.

Vidare är det meriterande om du innehar en internrevisionscertifiering.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor och söker dig som är ödmjuk, har hög integritet, kan planera och driva ditt arbete framåt samt har förmåga att uttrycka dig mycket väl i tal och skrift. Du är van att arbeta både självständigt och i grupp och levererar ditt arbete i tid med en god kvalitet.

Är du nyfiken på Jordbruksverket och vill vara med och bidra till samhället? Då är du varmt välkommen att kontakta oss eller skicka in din ansökan.

ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping men vi tillämpar mobilt arbetssätt och möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Ekonomihandläggare stödutbetalningar

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Mar 28
Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahosossARBETSUPPGIFTER
Vill du vara en del i ett team och bli en viktig kugge i Jordbruksverkets arbete med att verkställa utbetalningar av stöd på ca 14 miljarder SEK varje år? Är du intresserad av handläggning av konkreta och återkommande uppgifter med en tydlig deadline samt utredningsarbete kopplat till vårt betalsystem? Då kan den här tjänsten som ekonomihandläggare vara något för dig!

Som ekonomihandläggare hos oss jobbar du i nära samarbete med andra kollegor med att bland annat samordna och registrera utbetalningar efter kontroll av avräkningar (kvittningar), kontroll av Jordbruksverkets fordringar (tex återkrav), utbyte av information med Kronofogdemyndigheten och delta i att verkställa veckans utbetalningar. Processen med avräkningar innebär att hantera överlåtelser/pantsättningar av stöd samt behörigheter för att använda webbtjänsten för dessa. Arbetet innebär även att administrera säkerheter som bevakning, registrera inbetalda belopp samt göra återbetalningar.

Sedvanliga uppgifter inom kundreskontraområdet kan ingå som t ex hantering av inkommande betalningar, hantering av inkassoärenden, filhantering och avstämning av konton. Du bidrar till förbättring av rutiner och processer samt delar ansvaret med gruppen för enhetens gemensamma mailbrevlåda samt posthantering.
Då stödutbetalningarna sker i ett av Jordbruksverkets egenutvecklade system ingår även att utföra acceptanstester i samband med systemutvecklingen.

Du kommer att jobba i nära samarbete med en kollega men också ingå i en grupp på fyra personer som tillsammans arbetar med utbetalningarna. Arbetet innebär även kontakt med våra kunder och samarbetspartners samt andra enheter inom Jordbruksverket. I tjänsten kan även andra arbetsuppgifter inom EU-stödsavdelningen bli aktuella.

Anställningen är placerad på Redovisnings- och förvaltningsenheten på EU-stödsavdelningen. På enheten arbetar för närvarande 18 personer. Utöver arbete med utbetalningar av stöd och kvittningar i samband med utbetalningar av stöd ansvarar enheten för olika rapporteringar till EU-kommissionen, gör prognoser till Regeringskansliet och arbetar med olika samordningsfrågor. På enheten finns också systemförvaltare som arbetar med förvaltning, tester och support av IT-system.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som tar ansvar för din uppgift, genom att noggrant och strukturerat driva ditt arbete framåt både självständigt men även i nära samarbete med andra. Du trivs i en roll med återkommande arbetsuppgifter samtidigt som arbetet med utredningar i handläggningen är varierande. Du kan hantera att hålla deadlines varje vecka i samband med utbetalningsprocessen. Du visar på gott omdöme genom korrekta avvägningar och prioriteringar där du väger samman olika typer av information och hänsynstaganden. För att trivas och lyckas i rollen behöver du vara bra på att kommunicera muntligt och skriftligt, vara en stabil person som har förmåga att behålla lugnet även vid stressiga situationer.

Du har utbildning med ekonomisk inriktning och/eller arbetslivserfarenhet som bedöms av arbetsgivaren som likvärdigt. Dina personliga förmågor väger mycket tungt.
Det är meriterande med erfarenhet av:
• handläggning på myndighet
• ekonomihandläggning
• vana att använda ekonomisystem/administratörssystem


ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Handläggare för EU:s marknadsstöd

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Mar 22
Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

På EU-stödsavdelningen handlägger vi ansökningar för EU-projekt vars mål är att utveckla Sverige. Avdelningen är indelad i tre sektioner utifrån vilken typ av stöd som handläggs, och nu söker vi en ny medarbetare till fiskeri- och marknadsstödsenheten på projekt- och företagsstödssektionen.

ARBETSUPPGIFTER
Fiskeri- och marknadsstödsenheten, ansvarar för att handlägga ärenden kopplat till havs- och fiskeriprogrammet samt marknadsstöden. Marknadsstöden är stöd som finns inom EU för att jämna ut priser på EU-marknaden, eller för att öka användningen av vissa jordbruksvaror.

Vi söker nu en ny handläggare till enheten för att förstärka vår hantering av stöd till producentorganisationer inom sektorn frukt och grönsaker. Du kommer att ingå i ett team av handläggare som hanterar stödet.

För att trivas i rollen som handläggare måste du gilla att praktiskt tolka regelverk, ha ett nära samarbete med kollegor och ta ansvar för egna arbetsuppgifter. I din roll förväntas du att säkerställa en formellt korrekt och effektiv handläggning av ansökningar. Du ansvarar för att göra egna bedömningar utifrån rutiner och regelverk. Du kommer också att delta i olika förbättrings- och förenklingsarbete av handläggningsprocesserna som pågår på enheten och sektionen.

Arbetet omfattar även kontakt med stödmottagare, andra organisationer samt andra enheter inom Jordbruksverket.

På enheten, sektionen och avdelningen behöver vi ibland hjälpas åt för att lösa uppgifter och bidra till samhällets utveckling. Det betyder att du ibland kan komma att handlägga stödansökningar utanför ditt och din enhets huvudsakliga arbetsområde.

KVALIFIKATIONER
Du har för tjänsten relevant högskoleutbildning, exempelvis inom ekonomi, naturvetenskap eller samhällsvetenskap, alternativt har du förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet.

Det är meriterande om du har utbildning inom ekonomi och har arbetat med företagsekonomi och/eller redovisning.

Det spelar roll vem du är. Som person är du ansvarstagande, självgående och drivs av att se resultat i ditt arbete. Arbetsuppgifterna är ofta komplexa med mycket inkommande material vilket kräver att du har ett strukturerat arbetssätt samt förmågan att prioritera i perioder där det är mycket att göra. Du trivs att vara en del av ett team där ni hjälps åt att lösa olika uppgifter och stöttar varandra.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Kontrollant med fokus på EU:s stödprocesser

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Mar 1
Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

EU-stödsavdelningen är den del av Jordbruksverket som ansvarar för korrekt hantering av EU-stöden till jordbruk och landsbygd. Vi betalar årligen ut cirka 12,5 miljarder kronor och har det övergripande ansvaret för att göra företagarnas kontakt med Jordbruksverket så enkel som möjligt. Eftersom vi hanterar stora ekonomiska värden är kraven på kvalitet och säkerhet höga. EU-stödsavdelningen är indelad i tre sektioner utifrån vilken typ av stöd som hanteras, och nu söker vi två nya medarbetare till internkontrollenheten på stödsamordningssektionen.

ARBETSUPPGIFTER
På internkontrollenheten arbetar vi med att granska de verksamhetsprocesser som används inom Jordbruksverket och andra stödmyndigheters handläggning av EU-stöd inom jordbruk, landsbygd, fiskeri, marknad och lokalt ledd utveckling så att de uppfyller de krav som ställs. Enheten arbetar också med att samordna alla revisioner som genomförs av externa organisationer på EU-stödsavdelningen.

Hos oss kommer du att arbeta med att genomföra kontroller av EU-stödhanteringen på Jordbruksverket och andra myndigheter. Rollen innefattar också att du granskar rutiner och tillämpningar i IT-stödet. Du kan även ibland delta vid revisioner och i olika projekt. Som kontrollant har du en viktig roll i att kvalitetssäkra arbetet med stöden på olika nivåer, samt se och tydliggöra olika förbättringsmöjligheter i processerna.

På enheten arbetar idag nio medarbetare med kontroller och de är uppdelade i två arbetsgrupper med fokus på jordbrukarstöd respektive projekt- och företagsstöd, tjänsterna är en förstärkning med ytterligare en kollega i vardera grupp. Du kommer att samarbeta i olika uppdrag samtidigt som du kommer ha eget ansvar för att driva dina arbetsuppgifter framåt. I rollen kommer du ha många kontaktytor med olika enheter inom Jordbruksverket, andra myndigheter och stödmottagare.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är nyfiken, engagerad och initiativtagande. Du är grundlig i ditt arbete och tar ansvar, ser möjligheter och driver arbetet framåt. Rollen som kontrollant kräver att du är trygg i dig själv och har integritet, gott omdöme och ett professionellt förhållningssätt. Du har en god kommunikativ förmåga där du är lyhörd för olika behov. Arbetet kräver ett gott samarbete både inom kontrollgruppen och med andra samarbetspartners både internt och externt.

Till den här tjänsten är relevant högskoleutbildning, exempelvis inom ekonomi eller juridik, tillsammans med tidigare arbetslivserfarenhet ett krav, alternativt har du förvärvat motsvarande kompetens genom erfarenhet. Det är meriterande om du har kunskap om jordbrukarstöd och projekt- och företagsstöd samt en vana av granskade arbete. Har du arbetat med EU-regler, ISO-standards eller myndighetsarbete är det också meriterande.

Resor med övernattningar förekommer i tjänsten och B-körkort är ett krav.


ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans. Annan placeringsort på något av våra regionala kontor kan diskuteras.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Handläggare till landsbygdsstödsenheten

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Mar 22
Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

På EU-stödsavdelningen handlägger vi ansökningar för EU-projekt vars mål är att utveckla Sverige. Avdelningen är indelad i tre sektioner utifrån vilken typ av stöd som handläggs, och nu söker vi en ny medarbetare till projekt- och företagsstödssektionen.

ARBETSUPPGIFTER
Hos oss på landsbygdsstödsenheten arbetar vi med att handlägga ansökningar om projektstöd och utbetalningar kopplat till projekten. Stöden syftar bland annat till att möjliggöra satsningar på landsbygden, ge stöd till innovationer som kan vara en ny produkt, en ny metod, ett nytt sätt att nå marknaden på eller en ny process som har betydelse för jordbruks-, trädgårds- eller rennäringen och erbjuda kompetenshöjande insatser för föreningar och företag. Som handläggare hos oss är du med och bidrar till att projekten förverkligas. Du har kontakt med stödmottagare, föreningar och andra aktörer där du svarar på frågor, förklarar regelverk och dess tillämpning. Din vardag består av att granska ansökningar, göra bedömningar, svara i olika ärenden och förbereda beslut. Vi arbetar med två olika processer där den första innebär att fatta ett beslut om projektstöd. Det kan omfatta en handläggningstid på uppemot 100 timmar. Därefter ansöker kunden om utbetalning, vilket är en separat ansökan. En sådan hanteras på ungefär 20 timmar. I den här rekryteringen ser vi att du börjar arbeta med en utav dessa processer för att senare även läras upp inom den andra processen.

Vi hjälps åt på enheten och inom sektionen för att lösa uppgifter och bidra till samhällets utveckling, detta betyder att man ibland kan handlägga andra stöd än dem som är enhetens huvudsakliga ansvarsområde.

KVALIFIKATIONER
Du har tidigare arbetat med myndighetsutövning i form av ärendehandläggning och har vana av att tolka regelverk.

Nuvarande landsbygdsprogram håller på att avslutas vilket innebär att vi har begränsad tid att hantera kvarvarande ärenden. Vårt behov är att rekrytera medarbetare som lockas av att hantera och avsluta ärenden så effektivt som möjligt.

I denna roll lägger vi stor vikt vid dina personliga förmågor. Vi söker dig som är driven och handlingskraftig och har en förmåga att producera stora mängder beslut.

Du planerar ditt arbete effektivt och ser till att du hela tiden kommer framåt. Du är en flexibel lagspelare som hjälper till där det behövs och har ett gott kundbemötande. Du kan tydligt och trevligt kommunicera besluten till berörda parter på ett professionellt sätt.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Vi söker dig som vill arbeta med EU-stöd med fokus mot havs-, fiskeri och v

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Mar 14
Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

På EU-stödsavdelningen handlägger vi ansökningar för EU-projekt vars mål är att utveckla Sverige. Avdelningen är indelad i tre sektioner utifrån vilken typ av stöd som handläggs, och nu söker vi en ny medarbetare till fiskeri- och marknadsstödsenheten på projekt- och företagsstödssektionen.

ARBETSUPPGIFTER
Fiskeri- och marknadsstödsenheten, ansvarar för havs- och fiskeriprogrammet som är ett EU-program som erbjuder möjligheten för företag, myndigheter och andra organisationer att söka stöd för att genomföra projekt. Programmets möjligheter är breda och innefattar bland annat stöd för innovation och utveckling av redskap, tekniker och processer inom fiske och vattenbruk, miljövårdsinsatser i vatten, bildande av nätverk mellan fiskare och forskare och investeringar i olika typer redskap och maskiner. Enheten ansvarar för både ansökan om stöd och efterföljande utbetalning av stödet. Vi har även ansvar för marknadsstöden, stöd som finns inom EU för att jämna ut priser på EU-marknaden, eller för att öka användningen av vissa jordbruksvaror.

För att trivas i rollen som handläggare måste du gilla att praktiskt tolka regelverk, ha ett nära samarbete med kollegor och ha ett stort eget ansvar. I din roll förväntas du att säkerställa en formellt korrekt och effektiv handläggning av ansökningar. Du ansvarar för att göra egna bedömningar utifrån rutiner och regelverk. Du kommer också vara en del i det pågående förbättrings- och förenklingsarbetet som sker på sektionen och enheten vad det gäller handläggningsprocessen på olika sätt.

Arbetet innebär även kontakt med stödmottagare, Länsstyrelsen, Havs- och vattenmyndigheten och andra organisationer samt andra enheter inom Jordbruksverket.

Du kommer ingå i ett positivt och glatt gäng som hjälps åt på enheten och även inom sektionen för att lösa uppgifter och bidra till samhällets utveckling, detta betyder att man ibland kan handlägga andra stöd än dem som är enhetens huvudsakliga ansvarsområde.


KVALIFIKATIONER
Du har för tjänsten relevant högskoleutbildning, exempelvis inom ekonomi, naturvetenskap eller samhällsvetenskap, alternativt har du förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet.

Det är meriterande om du har arbetat med ärendehandläggning, har vana av att tolka regelverk och/eller myndighetsutövning.

Vi söker dig som är driven och ansvarstagande, du tar initiativ, får saker gjorda och kommer framåt i ditt arbete. Du har ett strukturerat arbetssätt med förmågan att prioritera på ett effektivt sätt i perioder med högt tempo och mycket att göra. Arbetet kräver gott samarbete både inom arbetsgruppen och med övriga samarbetspartners.

Varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Arbeta i team med frågor som rör djurens hälso- och sjukvård

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Feb 28
Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Djuravdelningens uppdrag är att skapa goda förutsättningar för en hållbar och konkurrenskraftig jordbruksnäring, miljö, djurhållning och livsmedelsproduktion. Sverige har höga ambitioner inom djurskydds-, djurhälso- och smittskyddsarbetet, inte minst i syfte att verka för en låg användning av antibiotika och motverka resistensutveckling. Målet är att Jordbruksverket i samarbete med andra aktörer ska leda utvecklingen inom dessa områden.

ARBETSUPPGIFTER
Internationella frågor och djurhälsopersonalenheten arbetar med uppgifter inom djurens hälso- och sjukvård och då frågor som rör behörigheter för djurhälsopersonal, läkemedel och frågor som berör smittskydd ur olika perspektiv. Enheten samordnar även avdelningens internationella arbete som rör djurhälsa och representerar Jordbruksverket och Sverige vid olika internationella sammanhang. Dessutom arbetar vi på enheten med CITES det vill säga med frågor som rör handeln med hotade arter av vilda djur och växter.

Är du en person som vill jobba med varierade och aktuella frågeställningar som rör djurens hälso- och sjukvård och som trivs med många kontaktytor kan det här jobbet vara intressant för dig.

Vi arbetar i team och i teamets arbetsuppgifter ingår bland annat ansvar för de bestämmelser som reglerar djurhälsopersonalens yrkesverksamhet i Sverige och vägleder Länsstyrelserna i deras kontroll av djurhälsopersonalen. Teamet arbetar med att handlägga legitimationsärenden för djurhälsopersonal med svensk eller utländsk utbildning och arbete med läkemedelsfrågor ur olika perspektiv. Vi deltar även i och bistår med kunskap i olika sammanhang där vår kompetens behövs, och därför är teamet också involverade i olika utredningsarbeten. Utöver dessa uppgifter kommer du att delta i teamets arbete med övriga frågor som rör djurens hälso- och sjukvård och en viktig del av detta är att svara på frågor från och hjälpa våra kunder.

Vårt team består av erfarna kollegor som hjälper dig att komma igång och utvecklas i ditt arbete. Tillsammans ansvarar vi för teamets arbetsuppgifter och hjälps åt för att lösa uppgifterna på bästa sätt. Som medarbetare tar du stort ansvar för din egen och teamets planering och utveckling. Vi vill att du är delaktig i vårt utvecklingsarbete där du deltar på ett konstruktivt och initiativrikt sätt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med relevant akademisk utbildning, exempelvis inom samhällskunskap eller naturvetenskap. Vidare har du förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Om du har tidigare erfarenhet av myndighetsarbete och ärendehandläggning är det meriterande. Även arbete inom djurens hälso- och sjukvård är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor i denna rekrytering. Du ska kunna arbeta självständigt, vara strukturerad och flexibel. Eftersom vi jobbar i team är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta tillsammans med andra. Du behöver vara initiativtagande och kunna prioritera vad som är viktigt.

ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Ajourhållare Jönköpingsområdet – drömjobb för dig som gillar kartor och fri

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Mar 7
Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

EU-stödsavdelningen är den del av Jordbruksverket som ansvarar för korrekt hantering av EU-stöden till jordbruk och landsbygd. Vi betalar årligen ut cirka 12,5 miljarder kronor och har det övergripande ansvaret för att göra företagarnas kontakt med Jordbruksverket så enkel som möjligt. Eftersom vi hanterar stora ekonomiska värden är kraven på kvalitet och säkerhet höga. EU-stödsavdelningen är indelad i tre sektioner utifrån vilken typ av stöd som hanteras, och nu söker vi två nya ajourhållare till Jordbrukarstödssektionen - en till Jönköping respektive Linköping.

ARBETSUPPGIFTER
Som ajourhållare kartlägger du jordbruksmark. Kartläggningen gör så att lantbrukaren får rätt stöd. På så sätt bidrar du och vi till att skapa ett hållbart lantbruk och skapa de bästa förutsättningarna för att kunna producera merparten av de livsmedel vi behöver i Sverige. Genom besök på plats hos lantbrukare under fältsäsongen och genom granskning av bilder via dator. Under vintern tar du fram underlag som används för att uppdatera vår databas med all jordbruksmark i Sverige.

"Ajourhållarjobbet är ett stort äventyr säger en av våra ajourhållare. På sommaren är jag ute i fält, upplever naturen och träffar lantbrukare. Jag har stor frihet att planera min egen tid och äter ofta min frukost på en äng eller vid någon fin rastplats. På vintern behöver jag inte resa, då granskar jag istället via datorn och lär känna nya delar av Sverige via skärmen."

Eftersom vi i ajourhållningen arbetar över hela Sverige har vi medarbetare på flera orter i landet. Just nu söker vi en kollega till Jönköping. Tjänsten innebär en hel del resor under sommarhalvåret. Periodvis kan det krävas att du är hemifrån flera dagar i sträck, men du har i gengäld stor frihet att själv planera din arbetsvecka.


KVALIFIKATIONER
För att trivas som ajourhållare behöver du vara flexibel, självgående och bra på att planera din tid. Du är kvalitetsmedveten och noga med detaljer och får gärna vara analytiskt lagd så att du kan väga olika typer av information mot varandra och sedan fatta ditt beslut. Du trivs med att köra bil och jobba ensam, samtidigt som du tycker om att träffa lantbrukare och pedagogiskt förklara hur vi jobbar och varför. Att samarbeta när det behövs är självklart för dig. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga förmågor.

Du har relevant högskoleutbildning som till exempel biolog, agronom, landskapsvetare, naturvetare eller relevant arbetslivserfarenhet inom området. Det är meriterande om du har arbetat med ajourhållning, fältkontroller eller bedömning av betesmarker i fält sen tidigare.

På grund av arbetets förutsättningar är det viktigt att du är i god fysisk form och körkort är ett krav.

Låter detta som någonting för dig? Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök nu