Sveriges Domstolar jobb i Jönköping

Hitta lediga jobb hos Sveriges Domstolar i Jönköping. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Jönköping.

Chef till Enheten för internationella relationer

Enhetschef, offentlig förvaltning
Läs mer Okt 2
Domstolsverket, Rättsavdelningen

Vill du arbeta i en internationell kontext tillsammans med dedikerade och kompetenta medarbetare? Då har vi ett spännande och utvecklande chefsuppdrag!

Varje dag bidrar Sveriges Domstolar i arbetet med att stödja utvecklingen av rättsväsendet i andra länder.

Vi söker nu en enhetschef som ska leda, samordna och utveckla verksamheten. 

Vad innebär arbetet?
Som enhetschef blir du en nyckelperson i arbetet med att planera och leda en stor del av Sveriges Domstolars internationella verksamhet tillsammans med medarbetarna. Hos oss är ledarskap, verksamhetsansvar och arbetsgivaransvar tre samverkande delar i ett framgångsrikt chefskap. Du har budget- och personalansvar både i förhållande till medarbetarna på enheten och de medarbetare som Domstolsverket har utstationerade på utlandstjänstgöring. Du har även en informell arbetsledningsfunktion gentemot de medarbetare i Sveriges Domstolar som bidrar som korttidsexperter i de internationella insatserna. Medarbetarna på enheten finns dessutom på flera av Domstolsverkets kontor och de flesta arbetar delvis på distans, vilket innebär du även leder på distans.

En viktig del av arbetet är att leda delegationer och att företräda Domstolsverket och Sveriges Domstolar i olika internationella sammanhang både i Sverige och utomlands.

Du ingår i Rättsavdelningens ledningsgrupp och tar ett helhetsansvar för arbetet på avdelningen samtidigt som du bidrar med enhetens perspektiv till helheten.

Arbetet innebär återkommande resor både i och utanför Sverige.

Vem är du?
Du är jurist (med juristexamen eller motsvarande) och har antingen genom arbete som ordinarie domare, via fullgjord domarutbildning eller genom annat domstolsarbete skaffat dig en mycket god kännedom om verksamheten i svenska domstolar.

Du ska ha erfarenhet av och vara skicklig på att leda och företräda en delegation. Du ska också ha mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och på engelska.

Det är särskilt meriterande om du har:

- erfarenhet av internationellt utvecklingssamarbete eller fredsfrämjande/internationell civil krishantering,
- erfarenhet från arbete med liknande uppdrag för till exempel EU, FN, OSSE eller från arbete vid Sida eller svensk beskickning utomlands alternativt vid internationell domstol eller tribunal,
- erfarenhet av samverkan med Regeringskansliet eller mellan myndigheter,
- erfarenhet som chef med personalansvar
- språkkunskaper utöver svenska och engelska

För att lyckas i rollen måste du vara självgående, drivande och ansvarsfull men också pragmatisk och lösningsorienterad. Du behöver vara van att samverka och skapa dialog på ett sätt som inger förtroende. Du ska vidare ha ett intresse för ledarskap och utvecklingsfrågor. Som ledare drivs du av att motivera och coacha dina medarbetare och att leda med tillit.

Arbetet innebär att du behöver kunna hantera oförutsedda situationer, att du har en god diplomatisk förmåga och förmåga att samarbeta med människor från olika kulturer.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vilka är vi?
Enheten för internationella relationer är en av tre enheter på Rättsavdelningen.

Enheten ansvarar för att leda den biståndsfinansierade verksamhet som Sveriges Domstolar bidrar med enligt uppdrag i de årliga regleringsbreven. Det handlar dels om internationellt utvecklingssamarbete, som ofta sker i långsiktiga bilaterala projekt med finansiering från Sida, dels om personalbidrag till multilaterala fredsfrämjande insatser som leds av EU, FN eller OSSE. Enheten ansvarar även för samordning av internationella studiebesök till Sveriges Domstolar från länder utanför EU och EES och för sekundering av personal till Europa- och EU-domstolen. Förutom att verksamheten bidrar till att utveckla rättsväsenden i andra länder så innebär den ett mervärde för Sveriges Domstolar.

Enheten planerar, driver och utvecklar den internationella verksamheten. Arbetet innebär många och nära kontakter med domstolar, andra myndigheter, Sida och Regeringskansliet samt internationella samarbetsparter och organisationer.

Rättsavdelningens två andra enheter är Rättsenheten och Enheten för informationssäkerhet. Avdelningschefen, tillika Domstolsverkets rättschef, och de tre enhetscheferna bildar tillsammans avdelningens ledningsgrupp.

Som medarbetare på Domstolsverket har du möjlighet att aktivt bidra till utvecklingen inom hela Sveriges Domstolar, som utgörs av ett 80-tal domstolar, myndigheter och nämnder med omkring 7 000 medarbetare. På Domstolsverket arbetar cirka 400 medarbetare med att utveckla och stödja Sveriges Domstolar och huvudkontoret finns centralt i Jönköping, med lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Vår verksamhet genomsyras av ett tillitsbaserat ledarskap och aktivt medarbetarskap.

Vi arbetar för en jämställd arbetsplats och erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och modern miljö. Vi erbjuder också möjlighet till distansarbete. Mer information om Domstolsverket finns på www.domstol.se.

Övrig information
Anställningen är tillsvidare med ett fyraårigt chefsförordnande. Placeringsort är i första hand Jönköping men även Stockholm eller Malmö kan bli aktuellt. Provanställning kan komma att tillämpas.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Jönköpings tingsrätt söker domstolshandläggare

Domstolssekreterare
Läs mer Sep 28
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Om Jönköpings tingsrätt
Jönköpings tingsrätt har idag ca 60 anställda på två dömande avdelningar och en administrativ avdelning.

Verksamheten bedrivs i moderna lokaler intill Munksjön i centrala Jönköping och ligger i närheten av resecentrum.

Arbetsbeskrivning
Som domstolshandläggare erbjuds du varierande och utvecklande arbetsuppgifter. Tjänsten som domstolshandläggare är både givande, omväxlande, och tillsammans med dina kollegor bidrar du till den viktiga samhällsfunktion som tingsrätten utgör.

Du kommer att ingå i ett arbetslag och tillsammans med framför allt domare, notarier och andra domstolshandläggare handlägger du mål och ärenden, ofta i ett högt tempo på grund av tidsfrister som finns. Du kommer att ansvara för att sköta den administrativa handläggningen i samtliga typer av mål som tingsrätten hanterar, från det att de kommer in fram tills de är avgjorda och avgörandena har vunnit laga kraft. Du kommer också delta i tingsrättens kvalitets- och utvecklingsarbete.

Medarbetarskapet på tingsrätten kännetecknas av ansvarstagande, engagemang och ett helhetsperspektiv.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en utpräglad känsla för service och kvalitet. Du skapar goda relationer till kollegor och bidrar med din kompetens till gruppens gemensamma arbete. För att trivas hos oss behöver du kunna hantera olika uppgifter, människor och situationer och ha förmåga att analysera och lösa problem. Under perioder med hög arbetsbelastning är din förmåga att prioritera och planera ditt arbete extra viktig.

Vi söker dig som:

- har lägst gymnasieutbildning, gärna kompletterad med paralegalutbildning eller annan högre utbildning.
- Du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.
- har du erfarenhet av administrativt arbete från annan domstol eller annan offentlig verksamhet kan det vara meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som att du har ett gott omdöme, är ansvarstagande, noggrann och utvecklingsinriktad. Du ska ha god samarbetsförmåga och kunna arbeta enskilt och i grupp. Att du har god datorvana är en självklarhet samt att du har förmåga att fatta egna beslut, organisera och prioritera ditt arbete.

Tingsrätten eftersträvar mångfald bland personalen och ser gärna manliga sökanden.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till IT-avdelningen på Domstolsverket

Driftchef, data
Läs mer Sep 18
Vi söker en engagerad och erfaren chef till Enheten för datacenter.

Som driftschef kommer du att ha en avgörande roll i att förvalta och utveckla IT-miljön inom Sveriges Domstolar, ca 7500 anställda, fördelade över 80 olika domstolar runt om i landet.

Genom att arbeta på Domstolsverkets IT-avdelning bidrar du till att säkra och stötta Sveriges Domstolar och svenskt rättsväsende. Ett självständigt och fungerande rättsväsende är en viktig grundpelare i ett stabilt och välfungerande samhälle.

IT i rättvisans tjänst helt enkelt!

Vad innebär arbetet?
Din roll som enhetschef för Datacenter innebär att du leder och ansvarar övergripande för enhetens arbete och utvecklar verksamheten tillsammans med cirka 15 medarbetare. Du har personal- och budgetansvar och deltar aktivt i hela IT-avdelningens arbete bland annat genom ditt engagemang i avdelningens ledningsgrupp. Ledningsgruppen består av avdelningschef och enhetschefer för avdelningens sex enheter. 

Enheten för datacenter har ett brett ansvarsområde för drift, utveckling och förvaltning av hela Sveriges Domstolars centrala IT-infrastruktur. I ansvaret ligger även övergripande förvaltning av nätinfrastrukturen. Systemlösningarna byggs på Windows- och Linuxplattform med databaser såsom Windows/server, Oracle och Postgres. Systemen som driftas är både egenutvecklade system och standardsystem och all drift sker i eget datacenter. Våra produkter och tekniker bygger till stor del på OpenSource med en hög grad av automatisering. Självfallet ingår även ansvaret för det taktiska och operativa IT-säkerhetsarbetet inom enhetens verksamhetsområde.

Enheten arbetar teambaserat i tre leveransteam. Det teambaserade arbetssättet är en framgångsfaktor för oss och vi ser att detta hela tiden behöver utvecklas och vi tror att du har med dig kunskaper om teamarbete och utvecklingsfrågor som gynnar arbetet på enheten. I utvecklingsarbetet ligger även att förbättra driftprocesserna och arbeta med kontinuerliga driftsättningar. Vi är i början av en övergång till att arbeta mer enligt DevOps, här kommer du att bli en viktig kugge för att arbeta med strukturer och arbetssätt på hela avdelningen.

Du förväntas arbeta aktivt i relationen med både interna och externa kunder likväl som våra leverantörer.

Varför ska du söka?
Visste du att Domstolsverkets IT-avdelning är hjärtat i 80 domstolars digitalisering? Tillsammans underlättar vi vardagen för närmare 7 500 användare på Sveriges domstolar och bidrar således till rättstrygghet och demokrati för landets invånare varje dag.

IT-avdelningen, tillsammans med hela Domstolsverket, är i en utvecklingsfas med fokus på digitalisering, interna arbetsprocesser och fortsatt utveckling av moderna arbetssätt.

I avdelningens ledningsgrupp fokuserar vi mycket på utvecklings- och förändringsfrågor och vi har ett tätt samarbete som gör jobbet roligt.

Hos oss är ledarskap, verksamhetsansvar och arbetsgivaransvar tre samverkande delar i ett framgångsrikt chefskap. Som chef hos oss blir du en nyckelperson i den fortsatta utvecklingen av verksamheten.

Vem är du?
För att vara en aktuell kandidat behöver du en dokumenterad erfarenhet av att leda personal inom IT. Du har relevanta kunskaper inom drift och IT-säkerhet inom enhetens ansvarsområden. Genom din erfarenhet har du arbetat i organisationer som går från det mindre uppdraget till det större och mer komplexa och du kan hantera övergången med bibehållen kvalitet och effektivitet. Du är van att leda förändring och utveckla arbetssätt.

För att lyckas som ledare ser du till att motivera, involvera och utveckla dina medarbetare. Du vet att för att du ska bli bra, måste du ha ett bra team omkring dig, tillsammans når ni verksamhetsmålen.  

För dig är det självklart att leda genom en tydlig kommunikation, där du följer upp och säkerställer leveranser. Du har fokus på såväl mål som resultat, gör avvägningar, prioriteringar och fattar beslut utifrån helhetens bästa.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vilka är vi?
Domstolsverkets huvudkontor finns mitt i expansiva Jönköping och har lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Umeå och Malmö. På myndigheten arbetar cirka 400 personer med att utveckla, administrera och stödja de ca 80 självständiga myndigheterna i Sveriges Domstolar, inom områdena IT, HR, kompetensutveckling, ekonomi, juridik, kommunikation, säkerhet och fastighetsfrågor. Domstolsverket har ingen bestämmanderätt över domstolarnas dömande verksamhet eller deras domslut. 

Läs mer om Sveriges Domstolar, Domstolsverket och IT-avdelningen på www.domstol.se.

Övrigt
Placeringsort är Jönköping.

Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Ansök nu

Domstolsverket söker controller till Fastighetsavdelningens lokalenhet

Controller
Läs mer Sep 12
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 


Läs mer om Domstolsverket på www.domstol.se/domstolsverketÄr du en ekonom som drivs av att hitta långsiktiga och hållbara lösningar.

Budgetarbete och verksamhetsstyrning är dina verktyg. Är du dessutom en lagspelare, då kanske vi har ett intressant jobb att erbjuda just dig.
Arbetet innebär 
Som controller på Lokalenheten kommer du att vara ett stöd till avdelningens chefer i ekonomi – och verksamhetsstyrning. Du kommer vara en viktig del av teamet på Lokalenheten och arbeta med att driva, samordna verksamhetsplaneringen och budgetarbetet på avdelningen tillsammans med kollegor.

Som controller tar du fram ekonomiska verksamhetsmässiga underlag inför beslut om inriktning för Sveriges Domstolars lokalförsörjning och ansvarar för ekonomisk och verksamhetsmässig uppföljning och analys. Detta omfattar bland annat att löpande strukturera och följa upp samt prognosticera hyreskostnaderna utifrån hyresbudget, analysera och prognosticera hyreskostnadsutvecklingen utifrån planerade investeringar.

Du är ett kvalificerat stöd till avdelningens chefer och projektledare i löpande ekonomisk uppföljning av projekt, proaktivt förvalta hyresavtal och ansvarar för kvalitetssäkring och sammanställning av olika underlag. En del i arbetet är att utveckla och kvalitetssäkra avdelningens administrativa rutiner, system och intern kontrollplan. En annan del är att ansvara för uppföljning av mål och nyckeltal.

Vi söker dig som
Har högskoleexamen inom ekonomi med inriktning mot redovisning. Alternativt har du annan utbildning i kombination med praktisk erfarenhet som vi bedömer som relevant.

För att få glädje och nytta av dina analyser ska du ha god kommunikativ förmåga och ha goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift.

Du är lyhörd och gillar att samarbeta och skapa goda relationer. För dig är det självklart att bidra till en god och trevlig arbetsmiljö. Du har lätt för att dra nytta av kollegors kunskaper och erfarenheter. Tillsammans når vi det bästa resultatet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor. För att kunna ge bra stöd till Sveriges Domstolar med dess drygt 80 självständiga myndigheter förutsätter vi att du har stort kundfokus vilket är avgörande för att skapa goda relationer och tillit till fastighetsavdelningens verksamhet. Du har god analytisk förmåga och arbetar strukturerat och resultatinriktat utifrån vårt sätt att arbeta.

Om oss
Lokalenheten, som består av 15 medarbetare, är en av tre enheter på Fastighetsavdelningen. Flertalet medarbetare på Fastighetsavdelningen är specialister inom områden som säkerhet, teknik, projektledning, juridik, miljö och service. Som controller är du placerad på Lokalenheten men arbetar mot alla enheter och avdelningen i olika frågor.

Vi erbjuder en trivsam arbetsplats med många intressanta och unika projekt med hela Sverige som arbetsplats. Vi är stolta över vad vi tillsammans bidrar med till domstolarna - i form av inredning och arbetsplatser, modern teknik i alla dess former samt säkra och trygga domstolslokaler byggda och utformade med hög kvalitet.

Vi har ett gott rykte bland myndigheter och inom bygg- och fastighetsbranschen för vårt sätt att arbeta, något som vi värdesätter stort och ser som en kvalitetsmarkering för hur andra bedömer oss.

Som medarbetare på Domstolsverket har du möjlighet att aktivt bidra till utvecklingen inom hela Sveriges Domstolar, som utgörs av ett 80-tal domstolar, myndigheter och nämnder med omkring 7 000 medarbetare. På Domstolsverket arbetar cirka 400 medarbetare med att utveckla och stödja Sveriges Domstolar och huvudkontoret finns centralt i Jönköping, med lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Vår verksamhet genomsyras av ett tillitsbaserat ledarskap och aktivt medarbetarskap. Vi arbetar för en jämställd arbetsplats och erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och modern miljö. Vi erbjuder också möjlighet till distansarbete. Mer information om Domstolsverket finns på www.domstol.se. 

Övrigt
Du kommer vara placerad vid Domstolsverkets huvudkontor i Jönköping. Resor inom Sverige ingår i arbetet och sker regelbundet. Provanställning kan komma att tillämpas. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta fastighetsdirektör Harald Pleijel via e-post harald.pleijel@dom.se.
Välkommen med din ansökan senast 1 oktober 2023.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Domstolsverket söker enhetschef till Lokalenheten

Fastighetschef
Läs mer Aug 31
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 


Läs mer om Domstolsverket på www.domstol.se/domstolsverketVår blivande enhetschef är en engagerad och målinriktad medarbetare som utmanas av driva, leda och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetarna.

Om du känner igen dig, då kan du vara den vi söker!

Arbetet innebär 
Som enhetschef på lokalenheten kommer du att vara ett stöd till avdelningschefen och har personal- och budgetansvar för din enhet. Du arbetar främst med att leda enhetens medarbetare. Du skapar förutsättningar för dem att utvecklas inom sitt kompetensområde men även för att utveckla det goda samarbetet och de goda relationer som finns inom enheten. Du ansvarar för rekrytering och introduktion av nyanställda medarbetare.

Du driver utvecklingsarbetet inom enheten i samarbete med medarbetarna och andra chefer inom avdelningen. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och är en viktig del av Fastighetsavdelningens ledning.

Vi söker dig som
Har högskoleexamen som civilingenjör/byggingenjör. Alternativt har du annan utbildning i kombination med praktisk erfarenhet som vi bedömer som relevant.

Du har kunskap och erfarenhet av byggprocesser och byggprojektering, kännedom om lagar, bestämmelser och standarder inom byggområdet samt kunskap och erfarenhet av upphandling enligt LOU. Vidare behöver du ha god kännedom om lokalförsörjningsfrågor i en hyresgäst- och/eller beställarroll. Du behöver också ha erfarenhet av att ansvara för lokalprojekt med både interna och externa konsulter och gärna i olika roller.

Du har goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift och kommunicerar på ett tydligt sätt, anpassat efter mottagare och situation.

Du behöver ha grundläggande kunskaper inom fastighets-, hyres- och entreprenad juridik.

Du har erfarenhet av chef- och ledarskap samt ledningsgruppsarbete där resultat- och budgetansvar ingått.

För att du ska vara framgångsrik i rollen som chef krävs att du har förmåga att stötta och entusiasmera dina medarbetare. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer.

Vi lägger stor vikt vid dina ledaregenskaper, andra personliga egenskaper och förmågor som kan bidra till ett bra ledarskap och en god stämning på jobbet.

Arbetet innebär också att vara ett stöd till Sveriges Domstolar, med dess drygt 80 självständiga myndigheter. Det förutsätter att du har stort kundfokus och är lyhörd och prestigelös vilket är avgörande för att skapa goda relationer och tillit till fastighetsavdelningens verksamhet. Du har god analytisk förmåga och arbetar strukturerat och resultatinriktat utifrån vårt sätt att arbeta och har lätt för att ta beslut.

Om oss
Lokalenheten är en av tre enheter på Fastighetsavdelningen. Flertalet medarbetare på Fastighetsavdelningen är specialister inom områden som säkerhet, teknik, projektledning, juridik, miljö och service. Enheten består av 15 medarbetare där majoriteten är placerade i Jönköping men även på några av våra lokalkontor.

Vi erbjuder en trivsam arbetsplats med många intressanta och unika projekt med hela Sverige som arbetsplats. Vi är stolta över vad vi tillsammans bidrar med till domstolarna i form av inredning och arbetsplatser, modern teknik i alla dess former samt säkra och trygga domstolslokaler byggda och utformade med hög kvalitet.

Vi har ett gott rykte bland myndigheter och inom bygg- och fastighetsbranschen för vårt sätt att arbeta, något som vi värdesätter stort och ser som en kvalitetsmarkering för hur andra bedömer oss.

Som medarbetare på Domstolsverket har du möjlighet att aktivt bidra till utvecklingen inom hela Sveriges Domstolar, som utgörs av ett 80-tal domstolar, myndigheter och nämnder med omkring 7 000 medarbetare. På Domstolsverket arbetar cirka 400 medarbetare med att utveckla och stödja Sveriges Domstolar och huvudkontoret finns centralt i Jönköping, med lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Vår verksamhet genomsyras av ett tillitsbaserat ledarskap och aktivt medarbetarskap. Vi arbetar för en jämställd arbetsplats och erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och modern miljö. Vi erbjuder också möjlighet till distansarbete. Mer information om Domstolsverket finns på www.domstol.se. 


Övrigt
Du kommer vara placerad vid Domstolsverkets huvudkontor i Jönköping. Resor inom Sverige ingår i arbetet och sker regelbundet. Provanställning kan komma att tillämpas.
Har du frågor om tjänsten kan du kontakta fastighetsdirektör Harald Pleijel via e-post harald.pleijel@dom.se

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Chef till Enheten för digital mål- och ärendehantering

Administrativ chef
Läs mer Aug 31
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 


Läs mer om Domstolsverket på www.domstol.se/domstolsverketDomstolsverket
Vi söker en enhetschef som ska leda och utveckla arbetet på Enheten för digital mål- och ärendehantering.

Enheten
På enheten bedrivs ett antal större verksamhetsprojekt och uppdrag som syftar till att digitalisera målhanteringen inom Sveriges Domstolar. Arbetet bedrivs i nära samarbete med domstolar och nämnder, myndigheter i rättskedjan och Regeringskansliet. 

Hos oss är ledarskap, verksamhetsansvar och arbetsgivaransvar tre samverkande delar i ett framgångsrikt chefskap. Som enhetschef hos oss blir du en nyckelperson i den fortsatta utvecklingen av verksamheten inom Sveriges Domstolar. Du har erfarenhet från arbete i domstol, chefserfarenhet och din förståelse för domstolarnas uppgift samt hur behov och förändringar i omvärlden påverkar domstolarnas arbetssätt är central.

Vad innebär arbetet?
Din roll som enhetschef innebär att du leder enhetens arbete, utvecklar verksamheten tillsammans med medarbetarna och har personal- och budgetansvar. Enheten arbetar i nära samverkan med domstolarna och andra berörda myndigheter och i dina arbetsuppgifter ingår att skapa en nära dialog med domstolarna och med andra myndigheter i frågor kring digitaliseringen av domstolarnas kärnverksamhet.

På enheten arbetar 20 medarbetare som är placerade på Domstolsverkets kontor i Jönköping, Malmö, Stockholm och Göteborg, vilket innebär resor i tjänsten och att leda medarbetare på distans.

Vem är du?
Vi söker dig som har väl vitsordad erfarenhet av domstolsarbete som ordinarie domare. Du ska också ha ett starkt intresse för att utveckla domstolarnas verksamhet och insikt i digitaliseringens betydelse för effektiva arbetssätt, ha erfarenhet från utvecklingsarbete, ha väl vitsordad chefserfarenhet och ta din ledarroll på stort allvar.

Det är meriterande om du har erfarenhet som chef med personalansvar, erfarenhet av verksamhetsutveckling och erfarenhet av arbete i Regeringskansliet eller annan statlig verksamhet.

För att lyckas i rollen måste du vara självgående, drivande och ansvarsfull. Du är van att samverka och skapa dialog på ett sätt som inger förtroende. Som ledare drivs du av att motivera och coacha dina medarbetare. Du har förmåga att fatta beslut utifrån ett helhetsperspektiv och är duktig på att kommunicera. Du vill bygga team där alla får en möjlighet att utvecklas och inser vikten av att skapa en god stämning i teamet. Du har god pedagogisk förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vilka är vi?
Avdelningen för domstolsutveckling består av tre enheter: Enheten för verksamhetsutveckling, Enheten för digital mål- och ärendehantering och Enheten för informationshantering. Avdelningen leds av avdelningschefen. Hela avdelningen på ca 55 medarbetare ansvarar tillsammans för att driva och stödja domstolarnas arbete med att utveckla verksamheten, för utvecklingen och förvaltningen av domstolarnas olika verksamhetsstöd för mål- och ärendehantering. Avdelningen ger även stöd till domstolarna i administrativa frågor. Avdelningen svarar även för rådgivning och stöd till domstolarna i arkivfrågor samt driver utvecklingsfrågor på arkivområdet.

Proaktivt och innovativt utvecklar vi Sveriges Domstolar för att tillgodose parters och medborgares behov och krav på rättssäker och snabb handläggning, enhetlig rättstillämpning och god service.

Arbetet innebär samarbete med alla avdelningar på Domstolsverket, varav främst med IT-avdelningen. 

Domstolsverket har sitt huvudkontor centralt i Jönköping och lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Umeå och Malmö. Här arbetar ca 400 personer med att utveckla, administrera och stödja Sveriges Domstolar inom områdena IT, HR, kompetensutveckling, ekonomi, juridik, kommunikation, säkerhet och fastighetsfrågor.

Som chef och medarbetare på Domstolsverket har du möjligheter att utvecklas och att själv aktivt bidra till utvecklingen inom hela Sveriges Domstolar, som utgörs av ett 80-tal domstolar, myndigheter och nämnder med omkring 7 000 medarbetare. Läs mer under www.domstol.se.

Övrig information
Anställningen är tills vidare med ett fyraårigt chefsförordnande.

Anställningen gäller under förutsättning att nuvarande enhetschef får annan sökt anställning. Provanställning kan komma att tillämpas.

Placeringsort är företrädesvis Domstolsverkets huvudkontor i Jönköping. Placering vid lokalkontor i Stockholm, Malmö eller Göteborg kan diskuteras.

Välkommen med din ansökan senast den 24 september 2023.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

BI utvecklare

Databasutvecklare
Läs mer Jun 22
Vill du vara med på digitaliseringsresan som pågår inom Sveriges domstolar och tillgängliggöra data för analys och statistik? Då har vi ett spännande och intressant jobb för dig!

Vad innebär arbetet?
Som BI utvecklare på Domstolsverkets IT-avdelning kommer du vara delaktig i arbetet med att utveckla och förvalta Sveriges Domstolars datawarehouse/datalager.

Du samlar in, bearbetar och tillgängliggör information och data inom olika områden i organisationen och skapar förutsättningar för verksamheten att fatta bättre, mer datadrivna beslut. Utifrån de krav och behov som finns ger du möjlighet för verksamheten att själva kunna ta fram statistik, analyser och rapporter via olika verktyg. Du kommer befinna dig mellan teknik och verksamhet och du behöver ha lätt för att sätta dig in i olika behov som kan finnas i en stor organisation.

Den spännande och långa digitaliseringsresan som pågår inom Sveriges Domstolar skapar fantastiska möjligheter att få fram och använda data för analys som inte tidigare varit möjlig. I detta arbete kommer du att vara en viktig spelare.

Du kommer ingå i ett agilt team med 4–5 andra BI utvecklare och en teamledare. Teamet har mycket samarbeten med andra avdelningar och enheter på Domstolsverket och viss kontakt direkt med Domstolarna.

Vem söker vi?
Du har IT-utbildning på högskolenivå eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.

Du har allmän databaskunskap, god -kompetens och erfarenhet som BI utvecklare eller liknande roll. Du har ett par års erfarenhet av ETL-processen och datawarehouse/datalager. Det är meriterande om du har erfarenhet av BI-verktyg som Qlik eller motsvarande och design av datalager. Du har gärna arbetat med dimensionsmodellering.

Du är en lagspelare som har förmågan att ta egna initiativ och är van att ta stort ansvar för ditt arbete. Som person behöver du vara analytisk, driven, kreativ och ha lätt för att kommunicera.

Denna mångsidiga roll kräver förståelse och kunskap inom såväl data som verksamhet. För att lyckas och trivas bra i rollen krävs ett intresse för programmering, rapportering och dataanalys. Du har en stor nyfikenhet att hela tiden lära dig mer om verksamheten och sprider gärna lärdomar vidare i organisationen. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Allt vårt arbete, både muntligt och skriftligt, utförs på svenska så du behöver hantera svenska språket obehindrat i både tal och text.

Vi erbjuder dig
Möjligheten att jobba på en dynamisk och framåtriktad IT-avdelning med fokus på digitalisering och utveckling av interna arbetsprocesser. En avdelning som formas av Domstolsverkets ledord snabbare, enklare och flexiblare.

Vi erbjuder en miljö som präglas av en hög tilltro till våra medarbetare och att varje person tar stort ansvar för sitt jobb. För oss är medarbetarna vår största tillgång!

Vilka är vi
Domstolsverkets IT-avdelning är hjärtat i 80 domstolars digitalisering och vi arbetar med moderna arbetssätt och tekniker för att lösa alla Sveriges Domstolars behov.

Vi är en fullstack IT-avdelning som sköter allt inhouse och våra drygt 100 kollegor på avdelningen har kompetens inom många olika områden. Vi bidrar med helhetssyn, innovation och kundfokus. I vårt engagemang ligger snabbrörlighet, tillgänglighet och samverkan för att nå resultat.

Tillsammans med andra närliggande myndigheter spelar Domstolsverket också en viktig roll i digitaliseringen av informationsflödet inom hela rättsväsendet.

Hos oss jobbar alla med ständiga förbättringar och bidrar till arbetsglädje. Vi är en arbetsplats med fina resultat i den årliga medarbetarundersökningen och här finns stora möjligheter till kompetensutveckling.

Domstolsverkets moderna huvudkontor finns mitt i expansiva Jönköping och har lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. På myndigheten arbetar cirka 400 personer.

Besök oss gärna på www.domstol.se och läs mer om, och hur det är att jobba hos oss.

Övrigt
Placeringsort är Jönköping. Provanställning kan komma att tillämpas. Arbete på distans kan överenskommas, detta bestäms i dialog med närmaste chef.

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Ansök nu

Assessor till rättsenheten

Assessor
Läs mer Aug 18
Söker du ett omväxlande arbete där du får möjlighet att lära dig mer om olika rättsområden och utveckla dina juridiska kunskaper? Vill du arbeta tillsammans med skickliga och engagerade kollegor och bidra till utvecklingen av Sveriges Domstolar?

Då kan du vara den vi söker!

Vad innebär arbetet?
Rättsenheten bidrar med rättslig expertkompetens vid utveckling av domstolarnas kärnverksamhet och i administrativa frågor inom Sveriges Domstolar.

Som jurist på rättsenheten har du kvalificerade juridiska uppgifter inom en rad olika rättsområden; alltid med ett verksamhetsperspektiv. Tillsammans med dina kunniga kollegor får du möjlighet att lära dig mer om Sveriges Domstolars verksamhet och fördjupa dig inom olika rättsområden.

Bland dina arbetsuppgifter kan ingå att:

- göra juridiska analyser av utvecklingsarbete inom Sveriges Domstolar
- ge intern juridisk rådgivning inom områden som offentlighet och sekretess samt personuppgiftshantering
- genomföra olika regeringsuppdrag, ofta i projektform
- initiera nödvändiga författningsförändringar i samråd med domstolarna och delta i lagstiftningsprocessen genom att skriva författningsförslag och föredra remisser
- stötta domstolarna inför större lagändringar
- representera Domstolsverket i samverkansgrupper och nätverk
- stötta Domstolsverkets säkerhetsstab i juridiska frågor

Arbetet på rättsenheten innebär ett nära samarbete med alla avdelningar på Domstolsverket, men även med domstolar, Regeringskansliet och andra myndigheter. Vissa internationella kontakter förekommer också.

Vem är du?
Vi söker dig som är en välmeriterad assessor från hovrätt eller kammarrätt. Du har bred juridisk kompetens och ett intresse för att utveckla Sveriges Domstolar.

Som person är du driven och nyfiken på nya rättsområden. Du är flexibel och har ett problemlösande förhållningssätt. Du arbetar självständigt och är bekväm med att ta egna initiativ men tycker också det är roligt och givande att arbeta tillsammans med andra. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska, och även gärna på engelska. Arbetet på rättsenheten är utåtriktat och det är därför också viktigt att du är lyhörd och har en väl utvecklad förmåga att knyta och förvalta kontakter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övriga upplysningar
Anställningen är tidsbegränsad upp till sex år med eventuell möjlighet till förlängning. Anställningens omfattning är på heltid och vi söker en eller flera medarbetare. Placeringsort är i första hand Jönköping, men även Umeå kan vara aktuellt.

Välkommen med din ansökan!

Vilka är vi?
Som medarbetare på Domstolsverket har du möjlighet att aktivt bidra till utvecklingen inom hela Sveriges Domstolar, som utgörs av ett 80-tal domstolar, myndigheter och nämnder med omkring 7 000 medarbetare. På Domstolsverket arbetar cirka 400 medarbetare med att utveckla och stödja Sveriges Domstolar och huvudkontoret finns centralt i Jönköping, med lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Vår verksamhet genomsyras av ett tillitsbaserat ledarskap och aktivt medarbetarskap. Vi arbetar för en jämställd arbetsplats och erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och modern miljö. Vi erbjuder också möjlighet till distansarbete. Mer information om Domstolsverket finns på https://www.domstol.se/. 

Rättsenheten utgör tillsammans med enheten för internationella relationer och informationssäkerhetsenheten Rättsavdelningen. På rättsenheten arbetar för närvarande drygt 15 jurister, varav majoriteten är assessorer, samt en administratör. Medarbetarna är placerade på kontoren i Jönköping, Malmö, Göteborg och Umeå.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Systemutvecklare i rättvisans tjänst

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Jun 22
Vill du jobba med systemutveckling som gör skillnad och skapar samhällsnytta? Är du en engagerad lagspelare som vill vara med och utveckla moderna lösningar till rättsväsendet? Då har vi ett spännande och viktigt jobb för dig!

Vad innebär arbetet?
I denna roll kommer du att utveckla fullstack i våra webbapplikationer med tekniker som Java EE och Angular på en utvecklingsplattform baserad på open source.

Det kommer finnas möjlighet att både arbeta med nyutveckling och vidareutveckling av befintliga lösningar.

Vi befinner oss mitt i en transformation av den befintliga tekniska arkitekturen där vi framtidssäkrar lösningar och skapar förutsättningar för att effektivt kunna genomföra pågående och kommande utvecklingsarbete för Sveriges Domstolar. Det tillförs nya nyttor samtidigt som det pågår successiva förflyttningar av systemstödet till en ny modern plattform. I detta arbete kommer du att vara en viktig spelare.

Som systemutvecklare ingår du i något av våra agila team där man tillsammans med verksamheten ansvarar för allt ifrån krav till driftsättning. Du bidrar till helheten utifrån ditt perspektiv som systemutvecklare. Vi utvecklar hela tiden vårt arbetssätt baserat på agila principer och nu ligger stort fokus på att i linje med DevOps öka automatiseringen av tester, byggen och driftsättningar.

Vår IT-avdelning har ett tiotal utvecklingsteam i gång med ett 40-tal drivna utvecklare. Vi har flera kompetensgrupper där du kan utbyta erfarenheter med andra erfarna och kompetenta kollegor. Det är viktigt för oss att du utvecklas tillsammans med oss!

Vem är du?
Som person är du lösningsfokuserad, nyfiken, gillar problemlösning och har lätt för att kommunicera. Du är en lagspelare med eget driv som ser samarbete som självklart och vill ta ansvar tillsammans med andra för att vi ska utvecklas och lyckas i våra leveranser. Att nå uppsatta mål och att leverera med god kvalitet är viktigt för dig.

Du har högskoleutbildning inom datateknik, systemvetenskap eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Du har ett stort intresse för programmering, och gärna Java fullstackutveckling som din specialitet. Du kan vara junior eller en erfaren utvecklare.

Du har kunskaper eller vill gärna lära dig mer om några av följande tekniker, komponenter eller arbetssätt:

- - Backend: Java EE och Java 17. Exempelvis EJB/CDI, JPA och REST.
- - Frontend: HTML, Javascript, Typescript eller gärna något webbramverk som t ex Angular
- - DevOps: Container, Docker, Jenkins och GIT
- - Agilt arbetssätt

Allt vårt arbete, både muntligt och skriftligt, utförs på svenska så du behöver hantera svenska språket obehindrat i både tal och text.

Vi erbjuder dig
Möjligheten att jobba på en dynamisk och framåtriktad IT-avdelning med fokus på digitalisering och utveckling av interna arbetsprocesser. En trygg arbetsplats som är präglad av mångfald och utvecklingsmöjligheter både på djupet och bredden. En avdelning med engagerade kollegor i en kreativ och intensiv miljö som formas av Domstolsverkets ledord snabbare, enklare och flexiblare.

Vi erbjuder en miljö som präglas av en hög tilltro till våra medarbetare och att varje person tar stort ansvar för sitt jobb. För oss är medarbetarna vår största tillgång!

Vilka är vi
Domstolsverkets IT-avdelning är hjärtat i 80 domstolars digitalisering och vi arbetar med moderna arbetssätt och tekniker för att lösa alla Sveriges Domstolars behov.

Vi är en fullstack IT-avdelning som sköter allt inhouse och våra drygt 100 kollegor på avdelningen har kompetens inom många olika områden. Vi bidrar med helhetssyn, innovation och kundfokus. I vårt engagemang ligger snabbrörlighet, tillgänglighet och samverkan för att nå resultat.

Tillsammans med andra närliggande myndigheter spelar Domstolsverket också en viktig roll i digitaliseringen av informationsflödet inom hela rättsväsendet.

Hos oss jobbar alla med ständiga förbättringar och bidrar till arbetsglädje. Vi är en arbetsplats med fina resultat i den årliga medarbetarundersökningen och här finns stora möjligheter till kompetensutveckling.

Domstolsverkets moderna huvudkontor finns mitt i expansiva Jönköping och har lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. På myndigheten arbetar cirka 400 personer.

Besök oss gärna på www.domstol.se och läs mer om, och hur det är att jobba hos oss.

Övrigt
Placeringsort är Jönköping. Provanställning kan komma att tillämpas. Arbete på distans kan överenskommas, detta bestäms i dialog med närmaste chef. Om du är junior så ser vi gärna att du är på plats i huvudsak för att lättare kunna lära dig arbetssätt och tekniker utav kollegor.

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Ansök nu

HR-specialist med fokus attrahera och rekrytera

HR-konsult/PA-konsult
Läs mer Aug 10
Välkommen till Domstolsverket!
Vi finns mitt i centrala Jönköping och är cirka 400 personer som driver utveckling och ger löpande stöd och service på olika sätt till cirka 80 domstolar inom Sveriges Domstolar.

På Arbetsgivarenheten arbetar vi med att skapa förutsättningar för ett tydligt ledar- och medarbetskap och vårt mål är att utveckla och säkra kompetensförsörjningen för Sveriges Domstolar – kanske tillsammans med dig?

Vad ska du göra?
Det är måndag morgon. Du och dina kollegor börjar dagen tillsammans med en incheckning där ni hjälps åt att hitta svar åt en domstol på en tolkningsfråga om en skrivning i kollektivavtalet. Din morgon fortsätter med att du kontaktar en domstol för att hjälpa till att planera arbetet med resultatet från den årliga medarbetarundersökningen, en annan uppgift du har är att ha ett digitalt möte med en domstolschef för att sätta upp en kravprofil för en anställning som domstolshandläggare som du driver tillsammans med domstolen. På eftermiddagen har du möte med teamet attraktiv arbetsgivare där ni förbereder material till nästa månads utbildning i effektiv och hållbar rekrytering.

Som HR-specialist är du ett konsultativt stöd inom hela HR-området till chefer vid ett antal domstolar alternativt internt på Domstolsverket. I den här rollen kommer du också fokusera på att bygga Sveriges Domstolar som en attraktiv arbetsgivare samt ge stöd i frågor och ärenden kopplat till arbetsgivarvarumärke och rekrytering. Det ingår också att tillsammans med dina kollegor utbilda våra chefer - det är därför viktigt att du känner dig bekväm i att skapa och utföra olika utbildningsinsatser.  

Vem är du?
Vi som går till jobbet på Domstolsverket sätter en ära i att lära och vi växer varje dag genom att dela kunskap och fylla på med färsk insikt som ger oss trygghet i alla beslut. Så för att trivas hos oss tror vi att du delar vår önskan och drivkraft. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att uppnå mål, hantera svårigheter eller lösa problem på ett strukturerat sätt i en föränderlig omvärld, krävs att du är agil i ditt arbetssätt. Du ser fördelen med att jobba i team och är också en person som kontinuerligt omvärldsspanar och håller dig uppdaterad inom ditt fokusområde. Egenskaper såsom ansvarsfull, engagerad och kommunikativ är parametrar som kommer vara av stor vikt i denna rekrytering.

För att lyckas i rollen som HR-specialist tror vi att du antingen har erfarenhet av brett, kvalificerat arbete med HR-frågor eller annan erfarenhet som vi bedömer likvärdig och värdefull för arbetet. Alternativt har du kunskap om, och erfarenhet av, att driva rekryteringsprocesser eller har arbetat med att utveckla området attraktiv arbetsgivare med fokus på att attrahera och rekrytera. Utöver det behöver du:

- ha en akademisk examen från personalprogrammet eller annan relevant utbildning vi bedömer likvärdig
- behärska svenska språket mycket väl i tal och skrift

Det är ett plus om du har erfarenhet av att producera, driva och följa upp rekrytering i sociala medier, är en fena på LinkedIn samt erfarenhet av att ge stöd i HR-frågor på distans.

Vilka kommer du jobba med?
Arbetsgivarenheten är en av fem enheter på HR-avdelningen. Enheten består av 12 HR-specialister, en arbetsrättsjurist och en enhetschef. Hos oss arbetar vi med ett aktivt medarbetarskap och ett tillitsbaserat ledarskap. Därför har vi en varm och bjussig gemenskap med stöttande kollegor som fungerar som förebilder och livlinor – och som hjälper dig att bli det du vill vara!

Vilka är vi?
Sveriges Domstolar spelar en central roll inom rättsväsendet och bidrar till att upprätthålla demokratin och allas rättssäkerhet. Att vårt uppdrag har en samhällsbärande funktion och högre mening får varje arbetsdag att kännas som den viktigaste.

Vill du veta mer om Sveriges Domstolar och Domstolsverket? På https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/jobba-hos-oss/att-jobba-i-sveriges-domstolar/ kan du läsa och se filmer om hur det är att arbeta hos oss. 

Övrigt
Vi söker en eller flera HR-specialister för tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas. Vi erbjuder möjlighet till distansarbete i upp till två dagar i veckan. Inom Sveriges Domstolar har vi individuell lönesättning.

Placeringsort är Jönköping, men placering vid något av våra lokalkontor kan vara aktuellt om det finns särskilda skäl.

Sista ansökningsdag är 27 augusti, men sök redan idag om du är intresserad!

Om du har frågor får du gärna kontakta enhetschef Anna Savic på 036-15 56 79 eller HR-specialist Alexander Pavlica på 036-15 54 29.

Varmt välkommen med din ansökan!

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Domstolsverket söker löneadministratör

Löneadministratör
Läs mer Jul 31
Vill du vara med och utgöra en pusselbit i det svenska rättsväsendet och på så sätt bidra till demokrati och rättssäkerhet för landets alla invånare? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Arbetet innebär 
Som löneadministratör hos oss kommer du arbeta med löpande lönearbete såsom bearbetning av löneunderlag, lönekontroller, avstämningar och uppföljning av löneprocessarbete, registervård med mera.

Utöver lönearbete ingår att göra avstämningar av konton kopplat till löneprocessen såsom skattekonto, arbetsgivardeklarationer, semesterskuld med mera tillsammans med HR-samordnare.

Vem är du?
Du har ett par års erfarenhet av löneadministration genom arbete och/eller utbildning. Det innebär att du har god kunskap om lagar och avtal inom personalområdet. Du har arbetat med bearbetning av löneunderlag utfört lönekontroller och har god förståelse av hela löneprocessen. Vi ser det som positivt om du arbetat inom statlig myndighet med Villkorsavtalet.

Eftersom det i rollen ingår avstämningar av konton kopplat till löneprocessen är det meriterande om du har eftergymnasial utbildning inom ekonomi och/eller några års erfarenhet av ekonomiadministrativt arbete.

Som löneadministratör hos oss kommer du svara på frågor i vår supportportal och i vår supporttelefon vilket kräver goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förutsätter att du är bra på att jobba i team. Du är också en person som bjuder på dig själv och bidrar till en bra arbetsmiljö. För oss är kvalité viktigt i våra leveranser vilket innebär att du behöver vara strukturerad och noggrann för att trivas hos oss.

Vilka är vi?
Löneenheten är en av fem enheter på Domstolsverkets HR-avdelning. Enheten består av 10 medarbetare och en enhetschef. Hos oss arbetar vi med ett aktivt medarbetarskap och ett tillitsbaserat ledarskap. Vi har en varm gemenskap med stöttande kollegor som fungerar som förebilder och expertstöd. Vi erbjuder möjlighet till distansarbete i upp till två dagar i veckan.

Som medarbetare på Domstolsverket har du möjlighet att aktivt bidra till utvecklingen inom hela Sveriges Domstolar, som utgörs av ett 80-tal domstolar, myndigheter och nämnder med omkring 7 000 medarbetare. På Domstolsverket arbetar cirka 400 medarbetare med att utveckla och stödja Sveriges Domstolar och huvudkontoret finns centralt i Jönköping, med lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Vi arbetar för en jämställd arbetsplats och erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och modern miljö.

Besök oss gärna på www.domstol.se och läs mer om hur det är att jobba hos oss.

Övrigt
Placeringsort är Jönköping. Provanställning kan komma att tillämpas. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta enhetschef Wiveka Engman via e-post wiveka.engman@dom.se alternativt HR-specialist Alexander Pavlica på telefonnumret i annonsen.

Ansök nu

Administratör till HR-avdelningen

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Jul 31
Vill du vara med och utgöra en pusselbit i det svenska rättsväsendet och på så sätt bidra till demokrati och rättssäkerhet för landets alla invånare? Då kan detta vara jobbet för dig!

Vad innebär arbetet?
Som administratör hos oss kommer du vara placerad på Löneenheten och tillsammans med HR och ekonomisamordnare arbeta med HR- och löneadministration.

Uppdraget innebär generella administratörsuppgifter samt kontakt med Domstolsverkets chefer och medarbetare gällande frågor kring, och hantering av, utlägg, frånvaro med mera i våra personaladministrativa system.

I uppdraget ingår även administrativa arbetsuppgifter från övriga enheter på HR-avdelningen såsom arkivering, diarieföring, distribuering av beslut med mera. Du kommer även hålla samman den administrativa processen vid domaranställningar.

Vem är du?
Du har ett par års erfarenhet av administration genom arbete och/eller utbildning. Det innebär att du har god kunskap och erfarenhet av att använda Office-paketet och du är även van vid att hantera olika stödsystem. Har du arbetat inom offentlig verksamhet är det meriterande. Du kommer svara på frågor i vår supportportal vilket kräver goda kunskaper i svenska språket, såväl i tal som i skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förutsätter att du är bra på att jobba i team. Du är också en person som bjuder på dig själv och bidrar till en bra arbetsmiljö. För oss är kvalité viktigt i våra leveranser vilket innebär att du behöver vara strukturerad och noggrann för att trivas hos oss.

Vilka är vi?
Löneenheten är en av fem enheter på Domstolsverkets HR-avdelning. Enheten består av 10 medarbetare och en enhetschef. Hos oss arbetar vi med ett aktivt medarbetarskap och ett tillitsbaserat ledarskap. Vi har en varm gemenskap med stöttande kollegor som fungerar som förebilder och expertstöd. Vi erbjuder möjlighet till distansarbete i upp till två dagar i veckan.

Som medarbetare på Domstolsverket har du möjlighet att aktivt bidra till utvecklingen inom hela Sveriges Domstolar, som utgörs av ett 80-tal domstolar, myndigheter och nämnder med omkring 7 000 medarbetare. På Domstolsverket arbetar cirka 400 medarbetare med att utveckla och stödja Sveriges Domstolar och huvudkontoret finns centralt i Jönköping, med lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Vi arbetar för en jämställd arbetsplats och erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och modern miljö. Vi erbjuder också möjlighet till distansarbete. 

Besök oss gärna på www.domstol.se och läs mer om hur det är att jobba hos oss.

Övrigt
Placeringsort är Jönköping. Provanställning kan komma att tillämpas. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta enhetschef Wiveka Engman via e-post wiveka.engman@dom.se alternativt HR-specialist Alexander Pavlica på telefonnumret i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Leveransansvarig IT-arbetsplats

Projektledare, IT
Läs mer Jun 21
Driv digitalisering och optimera IT-arbetsplatsen för Sveriges Domstolar!
Vi söker en engagerad och erfaren leveransansvarig inom IT-området för att leda och utveckla IT-arbetsplatsen för Sveriges Domstolar.

Som leveransansvarig kommer du att ha en avgörande roll i att driva utvecklingen av IT-arbetsplatsen och optimera användarupplevelsen för våra ca 7500 anställda, fördelade över 80 olika domstolar runt om i landet.

Genom att arbeta på Domstolsverkets IT-avdelning bidrar du till att säkra och stötta Sveriges Domstolar och svenskt rättsväsende. Ett självständigt och fungerande rättsväsende är en viktig grundpelare i ett stabilt och välfungerande samhälle.

IT i rättvisans tjänst helt enkelt!

Vad innebär arbetet?
Sveriges Domstolars IT-arbetsplats utvecklas och förvaltas av en enhet med tre team:

- Team IT-support, med ansvar för 2:a linje support till samtliga domstolar
- Team klient, med ansvar för våra hårdvaruplattformar, PC, Mobiltelefon och Print
- Team applikation, med ansvar för våra arbetsplatsverktyg inom ex. mötes & samarbetsplattformar, kommunikations & dokumenthantering, IAM m.m.

I rollen som leveransansvarig jobbar du inom hela området IT-arbetsplats och bidrar till att utveckla och förbättra vår leverans. Du har stöd i och samverkar med enhetens team. Du förväntas arbeta aktivt i relationen med våra kunder, Sveriges ca 80 domstolar, och omsätta det arbetet i konkreta utvecklingsinitiativ. Tillsammans med teamledare, team, enhetschef m.fl. driver du aktiviteter och uppdrag som möter dagens och framtidens behov.

Som leveransansvarig jobbar du utifrån användarnas behov och önskemål. Du drivs av verksamhetsnytta och kundperspektivet är din utgångspunkt.

Rollen är ny och det finns utrymme för att bidra till utformningen. I ansvaret ligger att ta fram, hantera och utveckla:

- Vision & Strategi. Fånga och dokumentera behov och möjligheter för Sveriges Domstolars IT-arbetsplats på ett strukturerat sätt.
- Produktutveckling & Backlogg. Konkretisera idéer, utmaningar m.m. i en övergripande backlogg och skapa förutsättningar för övervägd prioritering.
- Kravhantering & Kvalitetssäkring. Genomföra förstudier och ta fram tydliga krav som teamen kan förverkliga och säkerställa former för utvärdering och effekthemtagning utifrån domstolarnas behov.
- Intressenthantering. Driva både formell och informell samverkan med domstolar och andra intressenter.

I rollen ligger även en mindre del som som ansvarig för leveranskoordinering mellan IT och HR-avdelningen.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har erfarenhet av aktiv produktförvaltning i dialog med kunden. Du är van att hantera och koordinera flera parallella initiativ och har förmågan till planering och prioritering i en komplex och krävande miljö. Du är bekväm med agila arbetsmetoder och har god förståelse för användarnas behov och har förmågan att omsätta dem till framgångsrika IT-lösningar och omvandla behov till konkreta IT-krav.

Vi ser även att du har stor vana av att planera och genomföra olika former av möten, "work-shops", retro m.m. samt dokumentera och förädla resultatet vidare. Du har haft roller som produktägare, leveransansvarig eller annan liknande roll inom IT i minst 3-5 år och erfarenhet av att arbeta med IT-arbetsplats i större organisationer. 

Du har relevant högskoleutbildning inom IT, systemvetenskap, eller liknande område.

Som person är du strukturerad, självgående, kreativ och jobbar med ett brett perspektiv och helhetssyn. Du har god kommunikationsförmåga och förmågan att etablera goda samarbeten med interna och externa intressenter på olika nivåer. Du är analytiskt tänkande och besitter god problemlösningsförmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Allt vårt arbete, både muntligt och skriftligt, utförs på svenska så du behöver hantera svenska språket obehindrat i både tal och text.

Vi erbjuder:
- En viktig roll i utvecklingen och digitalisering för Sveriges Domstolar.
- Möjlighet att arbeta på en dynamisk och framåtriktad IT-avdelning.
- Utmanande och varierande arbetsuppgifter.
- Stort eget ansvar och möjligheter till professionell utveckling.
- En arbetsplats där snabbare, enklare, flexiblare är ledorden. 

Vilka är vi?
Domstolsverkets IT-avdelning är hjärtat i 80 domstolars digitalisering och vi arbetar med moderna arbetssätt och tekniker för att lösa alla Sveriges Domstolars behov.

Vi är en fullstack IT-avdelning som sköter allt inhouse och våra drygt 100 kollegor på avdelningen har kompetens inom många olika områden. Vi bidrar med helhetssyn, innovation och kundfokus. I vårt engagemang ligger snabbrörlighet, tillgänglighet och samverkan för att nå resultat.

Tillsammans med andra närliggande myndigheter spelar Domstolsverket också en viktig roll i digitaliseringen av informationsflödet inom hela rättsväsendet.

Hos oss jobbar alla med ständiga förbättringar och bidrar till arbetsglädje. Vi är en arbetsplats med fina resultat i den årliga medarbetarundersökningen och här finns stora möjligheter till kompetensutveckling.

Domstolsverkets moderna huvudkontor finns mitt i expansiva Jönköping och har lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. På myndigheten arbetar cirka 400 personer.

Besök oss gärna på www.domstol.se och läs mer om, och hur det är att jobba hos oss.

Övrigt
Placeringsort är Jönköping. Provanställning kan komma att tillämpas. Arbete på distans kan
överenskommas, detta bestäms i dialog med närmaste chef. 

Vi kommer att arbeta med löpande urval och intervjuer så du är välkommen med din ansökan redan idag!

Ansök nu

Kompetensutvecklare till Domstolsakademin

Assessor
Läs mer Jun 30
Domstolsakademin söker nu en eller flera hovrätts- eller kammarrättsassessorer
Visste du att Domstolsakademin anordnar drygt 200 kurstillfällen per år och ansvarar för all juridisk kompetensutveckling för domare och andra domstolsjurister som arbetar i den dömande verksamheten i Sveriges domstolar? Domstolsakademin deltar också i stor utsträckning i internationella nätverk för utbildningsfrågor.

Varför ska du söka?
Utbildning av domare och blivande domare har en viktig funktion i en rättsstat. Därigenom kan domstolarnas oberoende och höga kompetens bevaras och förstärkas. I Sverige är det Domstols­akademin som har uppdraget att stå för sådan utbildning. 

Genom arbetet i Domstolsakademin får du möjlighet att träffa och arbeta tillsammans med lärare och andra personer som arbetar i och utanför Sveriges Domstolar. En del av vårt arbete är internationellt och det kan förekomma kontakter och resor till andra länder.

Vad innebär arbetet?
Som kompetensutvecklare i Domstolsakademin arbetar du främst med att planera, genomföra och utveckla juridiska utbildningar. I arbetet ingår att strategiskt planera och anpassa utbildningsutbudet efter domstolarnas behov. Arbetet innebär kontakter med lärare från domstolarna samt externa föreläsare från universitet, andra myndigheter och den privata sektorn. Arbetet är självständigt men förutsätter att du är bra på att samarbeta med andra.

Vem är du?
Vi söker dig som är en skicklig jurist med aktuell verksamhetskunskap från domstol. För att kunna vara aktuell för detta arbete behöver du vara assessor från hovrätt eller kammarrätt. Du behöver också ha mycket goda kunskaper i engelska. Det är meriterande om du har erfarenhet av kompetens­utvecklingsarbete, pedagogisk utbildning eller erfarenhet av läraruppdrag.

För att du ska lyckas i rollen som kompetensutvecklare krävs att du har en mycket god analytisk förmåga. Du måste också ha lätt för att samarbeta med andra och att kommunicera på ett tydligt sätt anpassat efter mottagare och situation. Eftersom vi är en liten organisation med ett omfattande uppdrag är det också viktigt att du är skicklig på att arbeta självständigt, fatta beslut och att driva flera olika frågor framåt samtidigt. Du ska vara intresserad av och beredd att delta i arbetet med Domstols­akademins internationella frågor. Du ska vara intresserad av utvecklingsfrågor och ha en god förmåga att anpassa dig till ändrade förutsättningar. Vi förutsätter att du är lyhörd och prestigelös i ditt sätt att interagera med kollegor och bidrar till en god stämning på arbetsplatsen.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Tidsbegränsad anställning upp till sex år. Annonsen avser en eller flera hovrätts- eller kammarrätts­assessorer. Om du åberopar referenser eller skriftliga vitsord ska de bifogas ansökan.

Vilka är vi?
Domstolsakademin styrs av en rektor och leds av en kanslichef. Inom Domstolsakademin arbetar kompetensutvecklare, utbildningsadministratörer samt ämnesansvariga domare. Domstolsakademin är en arbetsplats där arbetsglädje, engagemang, tillit och ansvarstagande är viktiga ledord. Arbetet präglas av en hög grad av delegation och mycket eget ansvar för medarbetarna. 

Domstolsakademin är en fristående enhet inom Domstolsverket. Som medarbetare på Domstolsverket har du möjlighet att aktivt bidra till utvecklingen inom hela Sveriges Domstolar, som utgörs av ett 80-tal domstolar, myndigheter och nämnder med omkring 7 000 medarbetare. På Domstolsverket arbetar cirka 400 medarbetare med att utveckla och stödja Sveriges Domstolar och huvudkontoret finns centralt i Jönköping, med lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Vår verksamhet genomsyras av ett tillitsbaserat ledarskap och aktivt medarbetarskap. Vi arbetar för en jämställd arbetsplats och erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och modern miljö. Vi erbjuder också möjlighet till distansarbete. Mer information om Domstolsverket finns på https://www.domstol.se/. 

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Systemanalytiker – för dig som gillar att jobba med analys och design

Systemanalytiker/Systemutredare
Läs mer Jun 22
Är det viktigt för dig att göra skillnad och bidra till samhällsnytta? Vill du vara med på digitaliseringsresan för Sveriges Domstolar och stötta verksamheten kring krav, analys och design? Då har vi ett spännande och viktigt jobb för dig!

Vad innebär arbetet?
Som systemanalytiker på Domstolsverket kommer du att vara med och ge stöd till domstolarnas kärnverksamhet inom mål- och ärendehantering.

Du kommer tillhöra ett av våra agila team där du främst kommer ha rollen som kravanalytiker för att fånga och skriva ner de behov och krav som finns för utvecklingen i det som byggs i teamet. Du kommer även kunna bidra i andra delar såsom UX och test. Tillsammans med dina teammedlemmar kommer du ha ansvar att se till att realisera och leverera de behov som verksamheten beställer. I rollen ingår att hålla i workshop för att fånga behoven från verksamheten samt även hjälpa till att visualisera kraven genom flödesdiagram och modeller.

Vi befinner oss mitt i en transformation av den befintliga tekniska arkitekturen där vi framtidssäkrar lösningar och skapar förutsättningar för att effektivt kunna genomföra pågående och kommande utvecklingsarbete för Sveriges Domstolar. Det tillförs nya nyttor samtidigt som det pågår successiva förflyttningar av systemstödet till en ny modern plattform. I detta arbete kommer du att vara en viktig spelare.

Domstolsverkets IT-avdelning arbetar i en förvaltningsorganisation med flera agila team som tillsammans utvecklar och förvaltar systemstöd till domstolarnas kärnverksamhet inom mål- och ärendehantering. Teamen gör tillsammans täta leveranser av både ny funktionalitet och tekniska förbättringar i en miljö som präglas av samverkan och hög grad av automatisering.

Vi har en flera kompetensgrupper där du kan utbyta erfarenheter med andra erfarna och kompetenta kollegor. Det är viktigt för oss att du utvecklas tillsammans med oss!

Vem är du?
Du behöver ha jobbat med kravanalys och gärna även med andra arbetsuppgifter inom utvecklingsområdet. Du är en lagspelare som är van att arbeta i agila team där du tar ansvar för din del men även är öppen för att stötta teamet i andra delar än din huvuduppgift om behov uppstår.

För att lyckas i din roll behöver du vara lösningsfokuserad, analytisk och gilla att kommunicera i och mellan team. Du har ett eget driv för att utvecklas och vill ta din del av ansvaret för att leveransen ska lyckas. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Allt vårt arbete, både muntligt och skriftligt, utförs på svenska så du behöver hantera svenska språket obehindrat i både tal och text.

Vi erbjuder dig
Möjligheten att jobba på en dynamisk och framåtriktad IT-avdelning med fokus på digitalisering och utveckling av interna arbetsprocesser. En avdelning som formas av Domstolsverkets ledord snabbare, enklare och flexiblare.

Vi erbjuder en miljö som präglas av en hög tilltro till våra medarbetare och att varje person tar stort ansvar för sitt jobb. För oss är medarbetarna vår största tillgång!

Vilka är vi
Domstolsverkets IT-avdelning är hjärtat i 80 domstolars digitalisering och vi arbetar med moderna arbetssätt och tekniker för att lösa alla Sveriges Domstolars behov.

Vi är en fullstack IT-avdelning som sköter allt inhouse och våra drygt 100 kollegor på avdelningen har kompetens inom många olika områden. Vi bidrar med helhetssyn, innovation och kundfokus. I vårt engagemang ligger snabbrörlighet, tillgänglighet och samverkan för att nå resultat.

Tillsammans med andra närliggande myndigheter spelar Domstolsverket också en viktig roll i digitaliseringen av informationsflödet inom hela rättsväsendet.

Hos oss jobbar alla med ständiga förbättringar och bidrar till arbetsglädje. Vi är en arbetsplats med fina resultat i den årliga medarbetarundersökningen och här finns stora möjligheter till kompetensutveckling.

Domstolsverkets moderna huvudkontor finns mitt i expansiva Jönköping och har lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. På myndigheten arbetar cirka 400 personer.

Besök oss gärna på www.domstol.se och läs mer om, och hur det är att jobba hos oss.

Övrigt
Placeringsort är Jönköping. Provanställning kan komma att tillämpas. Arbete på distans kan överenskommas, detta bestäms i dialog med närmaste chef.

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Ansök nu

Supporttekniker

Helpdesktekniker/Supporttekniker
Läs mer Jun 21
Kreativ tekniker till IT-supporten
Vi söker en serviceinriktad och engagerad It-tekniker som brinner för kunden och har förmågan hitta effektiva lösningar på tekniska problem.

Genom att arbeta på Domstolsverkets IT-avdelning bidrar du till att säkra och stötta Sveriges Domstolar och svenskt rättsväsende. Ett självständigt och fungerande rättsväsende är en viktig grundpelare i ett stabilt och välfungerande samhälle.

IT i rättvisans tjänst helt enkelt!

Vad innebär arbetet?
I rollen som tekniker i andralinjens IT-support kommer du ge snabb och effektiv support till våra användare inom Sveriges Domstolar. Arbetet är ansvarsfullt och i denna roll är det viktigt att du har stor vilja att ta ansvar och lära dig nya saker.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att hantera incident- och serviceärenden kring både mjuk- och hårdvara. Felsökning och felavhjälpning sker bl.a. via telefon och fjärrstyrningsverktyg. De supportärenden som är mer komplexa utreder du vidare tillsammans med berörd expertkompetens. Till stöd i arbetet har du i första hand teamet för IT-support där du och dina kollegor jobbar under ledning av en teamledare. Arbetsuppgifterna är varierande över tid och det finns goda möjligheter att växa och utvecklas.

Du kommer att fylla en viktig roll i arbetet med att förse Sveriges Domstolar med professionell service och stöd.

Vem söker vi?
Vi söker dig med dokumenterad erfarenhet av användarsupport med inriktning mot IT. Vi ser det som positivt om du har erfarenhet av att kombinera både tekniskt och kundorienterat arbete.

IT-supporten arbetar med ständig utveckling samtidigt som det löpande arbetet inom supporten ska upprätthållas. Vi behöver dig som kan se förbättringar och utveckling i det dagliga supportarbetet och föreslå och genomföra dessa.

Som person är du serviceinriktad, kommunikativ, analytisk och lösningsorienterad, vilket gör att du kan hantera en omväxlande vardag. Vidare är du ansvarsfull, strukturerad och har lätt för att samarbeta.

Det är meriterande om du har erfarenhet och kunskap inom ett eller flera av följande tekniker/områden:

- Windowsbaserad klientmiljö
- Microsofts Office applikationer, Outlook, Edge, Skype m.m.
- Grundläggande nätverkskunskaper
- Print i nätverksmiljö, ”Follow me print” m.m.
- Active Directory
- Powershell, Automatisering
- Självbetjänings- och ärendehanteringssystem

Arbete inom Sveriges Domstolar eller annan statlig myndighet i liknande roller är meriterande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Allt vårt arbete, både muntligt och skriftligt, utförs på svenska så du behöver hantera svenska språket obehindrat i både tal och text.

Vi erbjuder dig
- En viktig roll att stötta digitaliseringen av Sveriges Domstolar.
- Möjlighet att arbeta i ett serviceinriktat och kompetent supportteam.
- Teknisk bredd och varierande arbetsuppgifter.
- Stort eget ansvar och möjligheter till professionell utveckling.
- En arbetsplats där snabbare, enklare, flexiblare är ledorden.

Vilka är vi
Domstolsverkets IT-avdelning är hjärtat i 80 domstolars digitalisering och vi arbetar med moderna arbetssätt och tekniker för att lösa alla Sveriges Domstolars behov.

Vi är en fullstack IT-avdelning som sköter allt inhouse och våra drygt 100 kollegor på avdelningen har kompetens inom många olika områden. Vi bidrar med helhetssyn, innovation och kundfokus. I vårt engagemang ligger snabbrörlighet, tillgänglighet och samverkan för att nå resultat.

Tillsammans med andra närliggande myndigheter spelar Domstolsverket också en viktig roll i digitaliseringen av informationsflödet inom hela rättsväsendet.

Hos oss jobbar alla med ständiga förbättringar och bidrar till arbetsglädje. Vi är en arbetsplats med fina resultat i den årliga medarbetarundersökningen och här finns stora möjligheter till kompetensutveckling.

Domstolsverkets moderna huvudkontor finns mitt i expansiva Jönköping och har lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. På myndigheten arbetar cirka 400 personer.

Besök oss gärna på www.domstol.se och läs mer om, och hur det är att jobba hos oss.

Övrigt
Placeringsort är Jönköping. Provanställning kan komma att tillämpas. Arbete på distans kan överenskommas, detta bestäms i dialog med närmaste chef.

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Ansök nu

Jönköpings tingsrätt söker tf. rådman, en eller flera

Domare
Läs mer Maj 10
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Om Jönköpings tingsrätt
Jönköpings tingsrätt är en modern arbetsplats med engagerade medarbetare.

Vid tingsrätten pågår ett kontinuerligt arbete med att utveckla verksamheten och frågor om kvalitet och effektivitet är viktiga för oss som arbetar här.

Tingsrätten delar lokaler med Förvaltningsrät­ten i Jönköping och Hyres - och arrende­nämnden i Jönköping. Lokalerna är ända­målsenliga och ligger mycket centralt med närhet till goda allmänna kommunikationer.

Medarbetare på tingsrätten har möjlighet till mobilt arbete eller att ingå överenskommelse om distansarbete

Arbetsuppgifter
Jönköpings tingsrätt har cirka 60 medarbetare, varav 14 domare (ordinarie domare och fiskaler). Tingsrätten är indelad i tre avdelningar, två dömande avdelningar och en administrativ avdelning. De dömande avdelningarna leds av chefsrådmän. Medarbetarskapet på tingsrätten kännetecknas av ansvarstagande, engagemang och ett helhetsperspektiv.

Tingsrätten anställer med början efter sommaren en eller flera tf. rådmän. Som tf. rådman kommer du att arbeta på en av våra dömande avdelningar tillsammans med andra domare, notarier, handläggarchefen och domstolshandläggare. Du kommer att få möjlighet att arbeta med alla måltyper som förekommer vid tingsrätten. Du kommer också få möjlighet att delta i vårt kontinuerliga utvecklingsarbete.

Kvalifikationer
Du som söker ska uppfylla kraven i 4 kap. 1 § rättegångsbalken. Du kan nyligen ha blivit förordnad till hovrättsassessor, du kan också efter ditt assessorsförordnande ha arbetat med kvalificerat juridiskt arbete i annan verksamhet än domstol. Alternativt har du fullgjort en anställning som adjungerat råd i allmän domstol.

Du som söker ska vara en skicklig jurist med god analytisk förmåga och hög arbetskapacitet. Du är öppen, drivande och har ett intresse för att utveckla och förbättra verksamheten. Du ska också ha en väl utvecklad samarbetsförmåga och medverka till god stämning på arbetsplatsen.

Övriga upplysningar

Anställningen är tidsbegränsad till sex månader. Det kan bli aktuellt med förlängning av anställningen.

 

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Upphandlare

Upphandlare
Läs mer Maj 25
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 


Läs mer om Domstolsverket på www.domstol.se/domstolsverketÄr du en engagerad person och lagspelare som vill vara med och stötta Sveriges rättsväsende i inköp och upphandling? Då kan det här vara jobbet för dig!

Varför ska du söka?
Visste du att Domstolsverkets upphandlingsenhet ansvarar för över 100 upphandlingar och avrop om året? Därigenom är vi med och underlättar vardagen för närmare 7000 medarbetare inom Sveriges Domstolar från Ystad till Gällivare.

Domstolsverket är i en intensiv utvecklingsfas med fokus på digitalisering, ny teknik och användning av moderna arbetssätt. Här får du arbeta och utvecklas tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor.

Vem är du?
Du har akademisk utbildning inom juridik eller ekonomi, alternativt annan utbildning/arbetslivserfarenhet som bedöms relevant för tjänsten.
Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av att arbeta med upphandling och inköp. Meriterande är om du arbetat med att driva större upphandlings -och inköpsprojekt.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga förmågor vilket i detta arbete innebär att du:
• Är självständig, utåtriktad och drivande
• Är noggrann och analytisk
• Har pedagogisk förmåga i både tal och skrift
• Är bra på att samarbeta, skapa förtroende samt bygga goda relationer.

För att ha framgång i din roll så behöver du vara lösningsfokuserad, nyfiken och gilla projektbaserat arbete. Du har ett eget driv och vill ta ansvar för att vi ska utvecklas och lyckas i våra leveranser. För dig är det självklart med samarbete. Du gillar att arbeta med olika typer av människor och vill leverera med god kvalitet.

Vilka är vi?
Upphandlingsenheten är en del av Domstolsverkets Ekonomiavdelning och består idag utav 10 medarbetare med rollerna upphandlare med kategoriansvar, inköpstrateger och e-handelssamordnare. Vi ansvarar för upphandlingar och avrop från utredning till avtalstecknande samt bidrar med juridisk sakkunskap inom upphandling och avtalsrätt. I vårt uppdrag ingår även att driva det strategiska inköpsarbetet samt e-handel inom Sveriges Domstolar. För enheten är engagemang, tillgänglighet, prestigelöshet och samverkan viktigt för att nå goda resultat. Vi lägger även stort värde vid att arbeta i en organisation som gör skillnad och som bidrar till samhällsnyttan med ett objektivt förhållningssätt. Att få utmanas varje dag och få ta stort ansvar är något som driver oss framåt.

Domstolsverket
Domstolsverkets huvudkontor finns mitt i expansiva Jönköping. På myndigheten arbetar cirka 390 personer med att utveckla, administrera och stödja de ca 80 självständiga myndigheterna i Sveriges Domstolar.

Övrigt
Det är två tillsvidaretjänster som ska tillsättas. Möjlighet till distansarbete med upp till 2 dagar i veckan finns enligt fastställda riktlinjer. Vi kan komma att tillämpa provanställning.

Urval och Intervjuer kommer ske löpande.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Domstolsverket söker kompetensutvecklare med erfarenhet av digitalt lärande

Kursutvecklare
Läs mer Maj 29
Är du pedagogisk och vill utvecklas med ansvaret att ta fram och förvalta centrala utbildningar för Sveriges Domstolar? Då kan du vara den vi söker!

En viktig del av det förändringsarbete som sker i Sveriges Domstolar är att utveckla personalen och verksamheten för domstolarna.

Enheten för lärande ansvarar för all planering, administration och genomförande av kompetensutveckling för dels den icke-dömande verksamheten inom Sveriges Domstolar, dels för notarier. Verksamheten leds av en enhetschef och personalen består av kompetensutvecklare, mediepedagoger och administratörer med placering i Jönköping, Malmö och Stockholm.

Vad innebär arbetet?
Som kompetensutvecklare kommer du arbeta med att planera, utvärdera, förvalta och utveckla utbildningar inom olika ämnesområden såsom säkerhet, IT, drift och teknik, projektledning samt media och bemötande.  

I arbetet ingår att strategiskt planera och anpassa utbildningsutbudet efter domstolarnas behov. I ansvaret ligger också att genom din pedagogiska kompetens leda arbetet med att utveckla utbildningskoncept tillsammans med lärare från Domstolsverket, domstolarna, universitet, andra myndigheter och den privata sektorn.

Arbetet är självständigt men förutsätter att du är bra på att samarbeta med andra. Vi har tydliga roller för att sköta våra olika delar av arbetet och tillsammans hjälps vi åt att leverera kompetensutvecklingsinsatser av hög klass och samtidigt löpande förbättra verksamheten på olika sätt.

Vem är du?
Vi söker dig som har en akademisk examen med pedagogisk inriktning (eller vad som bedöms för tjänsten likvärdig utbildning och/eller arbetslivserfarenhet). Du har några års erfarenhet av pedagogiskt arbete och har goda kunskaper i svenska och engelska.

För den här tjänsten ställer vi också krav på erfarenhet av olika former av digitalt lärande. Du har erfarenhet av att hantera och publicera digitalt material samt erfarenhet av handledning i digitala verktyg för t.ex. webbmöten, poddar, video och streaming. Det är meriterande om du har erfarenhet av medieproduktion, men det är inget krav. Det är även meriterande om du har erfarenhet från vuxenutbildning och olika former av lärande såsom klassrums-, distans- och hybridundervisning.

För att du ska lyckas i rollen som kompetensutvecklare är det viktigt att du kan arbeta självständigt på det sättet att du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och förmår att på egen hand strukturera och prioritera bland dessa utifrån ambitionsnivå och effektivitet, anpassa dig till ändrade förutsättningar samt driva olika frågor framåt.  

Du måste också ha lätt för att samarbeta med andra och att kommunicera på ett tydligt sätt anpassat efter mottagare och situation för att skapa engagemang och förståelse för de frågor vi arbetar med. Vi förutsätter att du är lyhörd och prestigelös i ditt sätt att interagera med dina kollegor och bidrar till en god stämning på arbetsplatsen.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Anställningen har placeringsort i första hand Jönköping men det finns även möjlighet till placering i Stockholm, Göteborg och Malmö. I arbetet ingår resor. Vi tillämpar provanställning. Skicka din ansökan redan idag, urval sker löpande.

Vilka är vi?
Som medarbetare på Domstolsverket har du möjlighet att aktivt bidra till utvecklingen inom hela Sveriges Domstolar, som utgörs av ett 80-tal domstolar, myndigheter och nämnder med omkring 7 000 medarbetare. På Domstolsverket arbetar cirka 400 medarbetare med att utveckla och stödja Sveriges Domstolar och huvudkontoret finns centralt i Jönköping, med lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Vår verksamhet genomsyras av ett tillitsbaserat ledarskap och aktivt medarbetarskap. Vi arbetar för en jämställd arbetsplats och erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och modern miljö. Vi erbjuder också möjlighet till distansarbete. Mer information om Domstolsverket finns på http://www.domstol.se.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kompetensutvecklare med ansvar för notarieutbildningen

Kursutvecklare
Läs mer Maj 29
Vill du ansvara för att förvalta och utveckla en av Sveriges viktigaste juristutbildningar? Har du flera års erfarenhet av arbete i domstol och genuint intresse för utbildningsfrågor? Då kan du vara den vi söker!

En viktig del av det förändringsarbete som sker i Sveriges Domstolar är att utveckla personalen och verksamheten för domstolarna.

Enheten för lärande ansvarar för all planering, administration och genomförande av kompetensutveckling för dels den icke-dömande verksamheten inom Sveriges Domstolar, dels för notarier. Verksamheten leds av en enhetschef och personalen består av kompetensutvecklare, mediepedagoger och administratörer med placering i Jönköping, Malmö och Stockholm.

Vad innebär arbetet?
Som kompetensutvecklare kommer du dels arbeta med att planera, utvärdera, förvalta och utveckla notarieutbildningen. Notarieutbildningen är en unik utbildning som är en betydelsefull ingång för nya jurister till en karriär i domstol.

Du kommer också ingå i arbetet med att utveckla handledarutbildningen för de som ska handleda notarier men även fiskaler, andra jurister, domstolshandläggare och övrig personal. Utbildningen för handledare är viktig för Sveriges Domstolars kompetensförsörjning.

I arbetet ingår att strategiskt planera och anpassa utbildningsutbudet efter domstolarnas behov. Arbetet innebär kontakter med lärare från domstolarna samt externa föreläsare från universitet, andra myndigheter och den privata sektorn. Arbetet är självständigt men förutsätter att du är bra på att samarbeta med andra. Vi har tydliga roller för att sköta våra olika delar av arbetet och tillsammans hjälps vi åt att leverera kompetensutvecklingsinsatser av hög klass och samtidigt löpande förbättra verksamheten på olika sätt.

Vem är du?
För att söka tjänsten som kompetensutvecklare med ansvar för notarieutbildningen behöver du ha akademisk examen med pedagogisk inriktning alternativt en juristexamen  (eller vad som bedöms för tjänsten likvärdig utbildning och/eller arbetslivserfarenhet). Du har erfarenhet av pedagogiskt arbete och har goda kunskaper i svenska och engelska.

Du har vidare några års erfarenhet av arbete i domstol, du har själv arbetat som notarie och/eller tillsammans med notarier på något sätt med god insyn i notariers arbete på domstol.

För att du ska lyckas i rollen som kompetensutvecklare har du förmågan att arbeta självständigt samtidigt som du ska kunna samarbeta och leda andra exempelvis genom att kommunicera på ett tydligt sätt anpassa efter mottagare och situation. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och förmår att på egen hand strukturera och prioritera bland dessa, fatta beslut samt driva olika frågor framåt.

Vi förutsätter att du är lyhörd och prestigelös i ditt sätt att interagera med dina kollegor och bidrar till en god stämning på arbetsplatsen.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Anställningen har placeringsort i första hand Jönköping men det finns även möjlighet till placering i Stockholm, Göteborg och Malmö. I arbetet ingår resor. Vi tillämpar provanställning. Skicka din ansökan redan idag, urval sker löpande.

Vilka är vi?
Som medarbetare på Domstolsverket har du möjlighet att aktivt bidra till utvecklingen inom hela Sveriges Domstolar, som utgörs av ett 80-tal domstolar, myndigheter och nämnder med omkring 7 000 medarbetare. På Domstolsverket arbetar cirka 400 medarbetare med att utveckla och stödja Sveriges Domstolar och huvudkontoret finns centralt i Jönköping, med lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Vår verksamhet genomsyras av ett tillitsbaserat ledarskap och aktivt medarbetarskap. Vi arbetar för en jämställd arbetsplats och erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och modern miljö. Vi erbjuder också möjlighet till distansarbete. Mer information om Domstolsverket finns på http://www.domstol.se.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

En strategisk kommunikatör till nyhetsredaktionen

Informatör/Kommunikatör
Läs mer Maj 10
”Det är måndag morgon.

Du och dina kollegor i teamet träffas för veckans första kanbanmöte. Vad har medierna rapporterat i helgen? Någon tråd i sociala medier som vi har fångat upp? Du informerar om att en journalist från Ekot hörde av sig i fredags och vill ha en intervju med generaldirektören, och att du håller ihop detta fortsättningsvis. Teamet går igenom dagens planerade jobb och konstaterar att ni bland annat har nyheter som ska kommuniceras och en medieutbildning på domstol som ska förberedas. Efter morgonmötet träffar du ett par chefer för att planera, samordna och paketera budskap och innehåll i en kommande större kommunikationsinsats. När du har fikat med de kollegor som jobbar på kontoret i dag genomför du en digital mediecoachning med en domare som senare i veckan ska meddela en uppmärksammad dom. Efter lunch greppar du din mobil och gör en filmad intervju med vår IT-direktör om ett viktigt utvecklingsprojekt. Du redigerar snabbt filmen i Clipsk och förbereder och anpassar den för publicering i ett antal digitala kanaler.”

Så här kan en helt vanlig dag se ut när du arbetar i nyhetsredaktionen på Domstolsverkets kommunikationsavdelning. Nu ska Marianne få en ny roll i organisationen och vi behöver därför komplettera teamet med en skicklig, engagerad och trevlig kommunikatör.

Så om du är sugen på nytt jobb efter sommaren, gillar att stötta chefer i strategiska kommunikations- och påverkansfrågor, sporras av pulsen i press- och mediearbetet och är van att jobba med både redaktionellt och profilerande innehåll i digitala kanaler – då kanske du är den vi letar efter.

Det här är du
För att du ska vara aktuell för det här jobbet är det viktigaste att du

- har mångårig erfarenhet av kvalificerat kommunikationsarbete inom områden som press- och mediefrågor, ledningskommunikation och redaktionellt arbete, gärna inom offentlig verksamhet
- rör dig vant i det digitala medie- och kommunikationslandskapet och är väl förtrogen med de principer som styr dagens kommunikationsarbete
- är språksäker och jobbar vant med både text och rörligt innehåll för olika syften och kanaler
- är en god pedagog och duktig på att lyssna, coacha andra och leda möten och workshops
- har utbildning inom kommunikation, journalistik eller annat relevant område på högskolenivå.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och din vilja att utveckla och utvecklas. Vi förutsätter att du är bra på att nätverka och ser fördelen med att jobba i team. Du är också en person som kontinuerligt omvärldsspanar och håller dig uppdaterad, också när det gäller verktyg och trender.

Det här är vi
Domstolsverkets huvudkontor finns i Jönköping och vi har lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. På Domstolsverket är vi cirka 400 personer som driver utveckling och på olika sätt ger stöd till cirka 80 domstolar, nämnder och övriga myndigheter inom Sveriges Domstolar.

Kommunikationsavdelningen består av kommuniceraenheten (där den här tjänsten är placerad) och webbenheten. Vi är cirka 25 personer som jobbar teambaserat och ser till att leverera kvalificerat stöd och rådgivning till chefer, kollegor och medarbetare i hela organisationen.

Besök oss gärna på www.domstol.se och läs mer om hur det är att jobba hos oss.

Övrigt
Placeringsort är Jönköping. Du har möjlighet att till viss del jobba på distans, vilket bestäms i dialog med din chef. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansök nu

Lösningsarkitekt till IT-avdelningen

IT-arkitekt/Lösningsarkitekt
Läs mer Apr 11
Är du en engagerad person med helhetssyn som vill hitta lösningar för domstolarnas vardag? Då har vi ett spännande och viktigt jobb för dig!

Vad innebär arbetet?
Du kommer att jobba med stöd till domstolarnas kärnverksamhet inom mål- och ärendehantering och även vara en viktig länk mot vår verksamhet.

Vi är mitt i en transformation av vår befintliga tekniska arkitektur där vi framtidssäkrar våra lösningar samt skapar förutsättningar för att effektivt kunna genomföra pågående och kommande utvecklingsarbete för Sveriges Domstolar. Vi tillför nya nyttor samtidigt som vi gör successiva förflyttningar av systemstödet till en ny modern plattform. I detta arbete kommer du att vara en viktig spelare.

Du kommer att arbeta med att ta fram lösningsarkitektur och säkerställa att lösningar följer våra riktlinjer och mönster enligt vår målarkitektur. Du kan utifrån en behovsbild genomföra analyser och föreslå lösningar som är långsiktigt hållbara. Du arbetar exempelvis med informationsmodeller, flödesschema och arkitekturbeskrivningar.

Vi arbetar i en förvaltningsorganisation där vi har flera agila team som tillsammans utvecklar och förvaltar systemstöd till domstolarnas kärnverksamhet. Teamen gör tillsammans täta leveranser av både ny funktionalitet och tekniska förbättringar i en miljö som präglas av samverkan och hög grad av automatisering. Du kommer att ingå i ett av teamen men ge ett brett stöd till hela förvaltningsorganisationen. Systemstödet har integrationer till andra myndigheter inom rättsväsendet och här kommer det även ges möjlighet att vara med och ta fram myndighetsgemensamma lösningar.

Vem söker vi?
Du har IT-utbildning på högskolenivå eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.

Du har gärna erfarenhet som lösningsarkitekt eller liknande roll. Du har erfarenhet av analys och design av systemlösningar. Det är meriterande om du kan informationsmodellering samt har kunskap om XML och uppsättning av XML-schema. Du har gärna arbetat med egenutvecklade system.

Du behöver ha en god förmåga att se helheten och kunna hantera komplexa problemställningar där många olika perspektiv, mål och prioriteringar kan behöva vägas samman och där kompromisser ibland är nödvändiga för att komma framåt.

Du har förmågan att ta egna initiativ och tar ett stort ansvar för ditt arbete. För att lyckas i din roll så behöver du vara lösningsfokuserad, nyfiken och gilla att kommunicera i och mellan team. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig
Domstolsverket är i en stark utvecklingsfas med fokus på digitalisering, interna arbetsprocesser och fortsatt utveckling av moderna arbetssätt.

Vi erbjuder en miljö som präglas av en hög tilltro till våra medarbetare och att varje person tar stort ansvar för sitt jobb. För oss är medarbetarna vår största tillgång!

Vilka är vi
Domstolsverkets IT-avdelning har drygt 100 medarbetare och är hjärtat i 80 domstolars digitalisering. Vi underlättar vardagen för cirka 7 400 IT-användare i Sveriges domstolar och bidrar på så sätt till rättstrygghet och demokrati för landets invånare. Varje dag.

Tillsammans med andra närliggande myndigheter spelar Sveriges Domstolar också en viktig roll i digitaliseringen av informationsflödet inom hela rättsväsendet.

Hos oss jobbar alla med ständiga förbättringar och bidrar till arbetsglädje. Vi är en arbetsplats med fina resultat i den årliga medarbetarundersökningen och här finns stora möjligheter till kompetensutveckling.

Domstolsverkets moderna huvudkontor finns mitt i expansiva Jönköping och har lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Umeå och Malmö. På myndigheten arbetar cirka 400 personer.

Besök oss gärna på www.domstol.se och läs mer om, och hur det är att jobba hos oss.

Övrigt
Placeringsort är Jönköping. Provanställning kan komma att tillämpas. Arbete på distans kan
överenskommas, detta bestäms i dialog med närmaste chef.

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Ansök nu

Domstolsverket söker kompetensutvecklare med ansvar för notarieutbildningen

Assessor
Läs mer Maj 11
Är du assessor och vill ansvara för att förvalta och utveckla en av Sveriges viktigaste juristutbildningar? Då kan du vara den vi söker!

En viktig del av det förändringsarbete som sker i Sveriges Domstolar är att utveckla personalen och verksamheten för domstolarna.

Enheten för lärande ansvarar för all planering, administration och genomförande av kompetensutveckling för dels den icke-dömande verksamheten inom Sveriges Domstolar, dels för notarier. Verksamheten leds av en enhetschef och personalen består av kompetensutvecklare, mediepedagoger och administratörer med placering i Jönköping, Malmö och Stockholm.

Vad innebär arbetet?
Som kompetensutvecklare kommer du dels arbeta med att planera, utvärdera, förvalta och utveckla notarieutbildningen. Notarieutbildningen är en unik utbildning som är en betydelsefull ingång för nya jurister till en karriär i domstol.

Du kommer också ingå i arbetet med att utveckla handledarutbildningen för de som ska handleda notarier men även fiskaler, andra jurister, domstolshandläggare och övrig personal. Utbildningen för handledare är viktig för Sveriges Domstolars kompetensförsörjning.

I arbetet ingår att strategiskt planera och anpassa utbildningsutbudet efter domstolarnas behov. Arbetet innebär kontakter med lärare från domstolarna samt externa föreläsare från universitet, andra myndigheter och den privata sektorn. Arbetet är självständigt men förutsätter att du är bra på att samarbeta med andra. Vi har tydliga roller för att sköta våra olika delar av arbetet och tillsammans hjälps vi åt att leverera kompetensutvecklingsinsatser av hög klass och samtidigt löpande förbättra verksamheten på olika sätt.

Vem är du?
För att söka tjänsten som kompetensutvecklare behöver du vara assessor från hovrätt eller kammarrätt.

Du har ett genuint intresse och engagemang för utbildningsfrågor och det är meriterande om du har erfarenhet av att själv handleda notarier och haft uppdrag som lärare.

För att du ska lyckas i rollen som kompetensutvecklare har du förmågan att arbeta självständigt samtidigt som du ska kunna samarbeta och leda andra exempelvis genom att kommunicera på ett tydligt sätt anpassa efter mottagare och situation. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och förmår att på egen hand strukturera och prioritera bland dessa, fatta beslut samt driva olika frågor framåt.

Vi förutsätter att du är lyhörd och prestigelös i ditt sätt att interagera med dina kollegor och bidrar till en god stämning på arbetsplatsen.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Anställningen avser ett förordnande på 2-6 år.

Vilka är vi?
Som medarbetare på Domstolsverket har du möjlighet att aktivt bidra till utvecklingen inom hela Sveriges Domstolar, som utgörs av ett 80-tal domstolar, myndigheter och nämnder med omkring 7 000 medarbetare. På Domstolsverket arbetar cirka 400 medarbetare med att utveckla och stödja Sveriges Domstolar och huvudkontoret finns centralt i Jönköping, med lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Vår verksamhet genomsyras av ett tillitsbaserat ledarskap och aktivt medarbetarskap. Vi arbetar för en jämställd arbetsplats och erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och modern miljö. Mer information om Domstolsverket finns på http://www.domstol.se.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Domstolsverket söker kompetensutvecklare

Kursutvecklare
Läs mer Maj 11
Är du pedagogisk och vill utvecklas med ansvaret att ta fram och förvalta centrala utbildningar för Sveriges Domstolar? Då kan du vara den vi söker!

En viktig del av det förändringsarbete som sker i Sveriges Domstolar är att utveckla personalen och verksamheten för domstolarna.

Enheten för lärande ansvarar för all planering, administration och genomförande av kompetensutveckling för dels den icke-dömande verksamheten inom Sveriges Domstolar, dels för notarier. Verksamheten leds av en enhetschef och personalen består av kompetensutvecklare, mediepedagoger och administratörer med placering i Jönköping, Malmö och Stockholm.

Vad innebär arbetet?
Som kompetensutvecklare kommer du dels arbeta med att planera, utvärdera, förvalta och utveckla utbildningar inom olika ämnesområden såsom säkerhet, IT, drift och teknik, projektledning samt media och bemötande.  

I arbetet ingår att strategiskt planera och anpassa utbildningsutbudet efter domstolarnas behov. I ansvaret ligger också att genom din pedagogiska kompetens leda arbetet att utveckla utbildningskoncept tillsammans med lärare från Domstolsverket och domstolarna, universitet, andra myndigheter och den privata sektorn. Arbetet är självständigt men förutsätter att du är bra på att samarbeta med andra. Vi har tydliga roller för att sköta våra olika delar av arbetet och tillsammans hjälps vi åt att leverera kompetensutvecklingsinsatser av hög klass och samtidigt löpande förbättra verksamheten på olika sätt.

Vem är du?
Vi söker dig som har en akademisk examen med pedagogisk inriktning (eller vad som bedöms för tjänsten likvärdig utbildning och/eller arbetslivserfarenhet). Du har några års erfarenhet av pedagogiskt arbete och har goda kunskaper i svenska och engelska.

För att du ska lyckas i rollen som kompetensutvecklare är det viktigt att du kan arbeta självständigt på det sättet att du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och förmår att på egen hand strukturera och prioritera bland dessa utifrån ambitionsnivå och effektivitet, anpassa dig till ändrade förutsättningar samt driva olika frågor framåt.  

Du har en mycket god pedagogisk förmåga och självklart har du ett stort kunnande och genuint intresse för kompetens-, utbildnings- och metodfrågor. Du måste också ha lätt för att samarbeta med andra och att kommunicera på ett tydligt sätt anpassat efter mottagare och situation för att skapa engagemang och förståelse för de frågor vi arbetar med. Vi förutsätter att du är lyhörd och prestigelös i ditt sätt att interagera med dina kollegor och bidrar till en god stämning på arbetsplatsen.

Det är meriterande om du har erfarenhet från vuxenutbildning och olika former av lärande såsom klassrums-, distans- och hybridundervisning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Anställningen avser ett vikariat om 12 månader med eventuell möjlighet till förlängning.

Vilka är vi?
Som medarbetare på Domstolsverket har du möjlighet att aktivt bidra till utvecklingen inom hela Sveriges Domstolar, som utgörs av ett 80-tal domstolar, myndigheter och nämnder med omkring 7 000 medarbetare. På Domstolsverket arbetar cirka 400 medarbetare med att utveckla och stödja Sveriges Domstolar och huvudkontoret finns centralt i Jönköping, med lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Vår verksamhet genomsyras av ett tillitsbaserat ledarskap och aktivt medarbetarskap. Vi arbetar för en jämställd arbetsplats och erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och modern miljö. Mer information om Domstolsverket finns på http://www.domstol.se.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kvalificerade jurister sökes som internationella samordnare

Verksjurist
Läs mer Maj 5
Vill du bidra i vårt arbete med att utveckla rättsväsendet i andra länder och samtidigt skapa positiva mervärden för Sveriges Domstolar? Då ska du komma och arbeta med oss.

Vad innebär arbetet?
Som internationell samordnare på Domstolsverket kommer du vara en viktig del av en enhet som ansvarar för att planera, driva och utveckla Sveriges Domstolars internationella verksamhet. Du kan bli en av våra projektledare i utvecklingssamarbetet, vilket innebär att du får planera, leda och följa upp arbetet i våra längre utvecklingsprojekt samt samordna kortare internationella insatser av olika slag. Du kan även komma att medverka i utarbetandet av nya projektförslag. Du kommer också få arbeta med vår fredsfrämjande verksamhet/ internationell civil krishantering, som inrymmer stöd genom personalbidrag till EU:s insatser i länder som nyligen varit drabbade av krig eller konflikt.

Arbetet innebär många och nära kontakter med domstolar och övriga myndigheter inom bl.a. rättsväsendet samt med Sida och Regeringskansliet. Det medför även resor både inom Sverige och utomlands. Placeringsorten kan vara Jönköping eller Stockholm. En stor del av arbetet bedrivs på engelska.

Vem är du?
Du är jurist (med juristexamen eller motsvarande) och har antingen genom domarutbildning eller annat arbete inom Sveriges Domstolar eller på något annat sätt skaffat dig en mycket god kännedom om verksamheten i svenska domstolar. Du kan arbeta självständigt och har gärna genomgått projektledarutbildning eller har erfarenhet av att leda arbete i projektform. Du har också mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Som person är du social, samarbetsinriktad och har en väl utvecklad förmåga att knyta och förvalta kontakter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Det är meriterande om du har erfarenhet av internationellt utvecklingssamarbete eller fredsfrämjande/internationell civil krishantering. Har du tidigare deltagit i internationella biståndsinsatser inom rättssektorn värdesätts detta särskilt. Det är också värdefullt om du har kunskaper om Sida, EU, FN och andra liknande organisationer samt erfarenhet av samverkan mellan myndigheter. Ytterligare språkkunskaper värdesätts också, liksom erfarenhet av arbete eller studier utomlands.

Vilka är vi?
Enheten för internationella relationer är en av tre enheter på Rättsavdelningen. Vår verksamhet genomsyras av ett tillitsbaserat ledarskap och aktivt medarbetarskap där arbetsglädje, engagemang, tillit och ansvarstagande är viktiga ledord. Vi arbetar för en jämställd arbetsplats och erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och modern miljö.

Som medarbetare på Domstolsverket har du möjlighet att aktivt bidra till utvecklingen inom hela Sveriges Domstolar, som utgörs av ett 80-tal domstolar, myndigheter och nämnder med omkring 7 000 medarbetare. På Domstolsverket arbetar cirka 400 medarbetare med att utveckla och stödja Sveriges Domstolar och huvudkontoret finns centralt i Jönköping, med lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Vår verksamhet genomsyras av ett tillitsbaserat ledarskap och aktivt medarbetarskap. Vi arbetar för en jämställd arbetsplats och erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och modern miljö. Mer information om Domstolsverket finns på http://www.domstol.se.

Övrigt
Det finns två lediga anställningar - ett vikariat och en tillsvidareanställning (alternativt tidsbegränsad anställning upp till sex år om du är assessor). Ange i din ansökan vilken/vilka anställningar du är intresserad av.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Teamledare till IT-avdelningen

Projektledare, IT
Läs mer Apr 11
Är du en erfaren teamledare som vill arbeta i en professionell miljö? Vill vara med och leda utvecklingen av moderna IT-lösningar till rättsväsendet?

Vad innebär arbetet?
För oss är det viktigt med ett agilt arbetssätt där teamarbete är nyckeln till att lyckas med både samhällsnytta och verksamhetsnytta.

Vi har flera agila team som tillsammans utvecklar och förvaltar systemstöd till domstolarnas kärnverksamhet inom mål- och ärendehantering. Teamen gör tillsammans täta leveranser av både ny funktionalitet och tekniska förbättringar i en miljö som präglas av samverkan och hög grad av automatisering. Du kommer att leda ett av dessa team med många erfarna och kompetenta medarbetare och konsulter.

Det betyder att du kan få ta ansvar och även arbeta med att:

- Leda agilt team i vidareutveckling och nyutveckling. Ditt bidrag är att skapa förutsättningar för att teamet utvecklas och lyckas med sina leveranser.
- Utifrån behov, erfarenhet och möjlighet bidrar du även i andra delar av teamets arbete t.ex. med krav, test och systemutveckling.
- Samordna arbete inom teamet och hantera beroenden till andra delar av verksamheten. Facilitera arbetsmöten och workshops.

Du kommer även att bidra med din kompetens i en eller flera av våra kompetensgrupper för att utveckla vår avdelning framåt.

Förutom att du jobbar tillsammans med övriga teamledare så kommer du att arbeta i nära samarbete med flera andra funktioner och roller såsom leveransansvarig, förvaltningsledare och produktområdesledning. 

Vem söker vi?
Du har ett antal års erfarenhet inom ledarskap och teamledning. För dig är det självklart med samarbete och att bygga goda relationer.

Du har högskoleutbildning med inriktning mot IT eller motsvarande kunskaper.

Du har erfarenheter av agila metoder. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete med krav, test, arkitektur eller andra roller inom systemutveckling och erfarenhet från förvaltningsledning.

Du tycker om att bygga team där alla får en möjlighet att utvecklas och där du bidrar till en bra stämning i teamet.

För att lyckas i din roll så behöver du vara strukturerad, ha helhetssyn och gilla digitalisering. Du ser möjligheterna framför problemen. Du vill vara med och leda och ta ansvar tillsammans med andra för att vi ska utvecklas och lyckas.

Vi erbjuder dig
Domstolsverket är i en stark utvecklingsfas med fokus på digitalisering, interna arbetsprocesser och fortsatt utveckling av moderna arbetssätt.

Vi erbjuder en miljö som präglas av en hög tilltro till våra medarbetare och att varje person tar stort ansvar för sitt jobb. För oss är medarbetarna vår största tillgång!

Vilka är vi?
Domstolsverkets IT-avdelning har drygt 100 medarbetare och är hjärtat i 80 domstolars digitalisering. Vi underlättar vardagen för cirka 7 400 IT-användare i Sveriges domstolar och bidrar på så sätt till rättstrygghet och demokrati för landets invånare. Varje dag.

Tillsammans med andra närliggande myndigheter spelar Sveriges Domstolar också en viktig roll i digitaliseringen av informationsflödet inom hela rättsväsendet.

Hos oss jobbar alla med ständiga förbättringar och bidrar till arbetsglädje. Vi är en arbetsplats med fina resultat i den årliga medarbetarundersökningen och här finns stora möjligheter till kompetensutveckling.

Domstolsverkets moderna huvudkontor finns mitt i expansiva Jönköping och har lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Umeå och Malmö. På myndigheten arbetar cirka 400 personer.

Besök oss gärna på www.domstol.se och läs mer om, och hur det är att jobba hos oss.

Övrigt
Placeringsort är Jönköping. Provanställning kan komma att tillämpas. Arbete på distans kan överenskommas, detta bestäms i dialog med närmaste chef.

Vi kommer att arbeta med löpande urval och intervjuer så du är välkommen med din ansökan redan idag!

Ansök nu

Teamledare webb till IT-avdelningen

Projektledare, IT
Läs mer Apr 11
Är du en erfaren teamledare som vill arbeta i en professionell miljö? Vill vara med och leda utvecklingen av moderna IT-lösningar till rättsväsendet? Då kan det här vara jobbet för dig!

Vad innebär arbetet?
För oss är det viktigt med ett agilt arbetssätt där teamarbete är nyckeln till att lyckas med både samhällsnytta och verksamhetsnytta.

Du kommer att leda vårt Webbteam med många erfarna och kompetenta medarbetare och konsulter. Webbteamet ansvarar för vår webbplattform som innehåller både externa och interna webbplatser. Du kommer i dialog och tillsammans med verksamheten och teamet förvalta och utveckla vår webbplattform och våra webbplatser.

Ditt bidrag är att skapa förutsättningar för att teamet utvecklas och lyckas med sina leveranser.

Målet med vår digitalisering är att underlätta och skapa moderna IT-lösningar för Sveriges Domstolar och våra intressenter.

Vem söker vi?
Du har ett antal års erfarenhet inom ledarskap och teamledning och är van att utveckla grupper inom webb eller systemutveckling.

Du har högskoleutbildning med inriktning mot IT eller motsvarande kunskaper.

Du har erfarenheter av agila metoder.

Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete med krav, test, arkitektur eller andra roller inom systemutveckling och erfarenhet från metodutveckling.

För att lyckas i din roll så behöver du vara prestigelös, ha helhetssyn och gilla digitalisering. Du ser möjligheterna framför problemen. Du vill vara med och leda och ta ansvar tillsammans med andra för att vi ska utvecklas och lyckas.

För dig är det självklart med samarbete och att bygga goda relationer.

Vilka är vi?
Domstolsverkets IT-avdelning jobbar med moderna arbetssätt och tekniker för att lösa Sveriges Domstolars behov av digitalisering.

Totalt är vi 100 kollegor på avdelningen, som arbetar brett inom många olika områden. Vi bidrar med helhetssyn, innovation och kundfokus. I vårt engagemang ligger snabbrörlighet, tillgänglighet och samverkan för att nå resultat. Tillsammans med dina kollegor kommer du att realisera Sveriges Domstolars befintliga och kommande behov av digitalisering.

Domstolsverket
Domstolsverkets moderna huvudkontor finns mitt i expansiva Jönköping och har lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Umeå och Malmö. På myndigheten arbetar cirka 390 personer med att utveckla, administrera och stödja de ca 80 självständiga myndigheterna i Sveriges Domstolar.

Övrigt
Placeringsort är Jönköping. Provanställning kan komma att tillämpas. Arbete på distans kan
överenskommas, detta bestäms i dialog med närmaste chef. 

Vi kommer att arbeta med löpande urval och intervjuer så du är välkommen med din ansökan redan idag!

Ansök nu

Handläggarchef

Avdelningschef, statlig
Läs mer Apr 21
Välkommen till Göta hovrätt
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige.

Vår domstol består av medarbetare med olika kompetenser som alla samspelar i det betydelsefulla arbetet att upprätthålla ett demokratiskt och rättssäkert samhälle. 

Vi erbjuder nu ett utvecklande arbete som handläggarchef på vår Kanslienhet. Här finns möjligheten för dig som söker en utmanande och ansvarsfull roll i en samhällsviktig, spännande verksamhet.  

Om tjänsten

Som handläggarchef har du personalansvar för medarbetarna på Kanslienheten som för närvarande består av 19 domstolshandläggare och 3 registratorer. Du är en tydlig och närvarande chef som ger förutsättningar för goda arbetsresultat och arbetsglädje. Genom ett coachande förhållningssätt uppmuntrar du dina medarbetare till delaktighet och ansvarstagande. 

Utöver din chefsroll deltar du i arbetet inom enheten utifrån din kompetensprofil. Du rapporterar till hovrättslagmannen på din avdelning och kommer att ingå i hovrättens ledningsgrupp. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen inom det samhälls-, juridiska- eller beteendevetenskapliga området alternativt erfarenhet som kan bedömas likvärdig. Du har ledarskapserfarenhet och god förståelse för hur den juridiska verksamheten i en domstol fungerar. 

Du är en trygg, prestigelös och lyhörd ledare som är tydlig i kommunikation och handling. Du har en välutvecklad självinsikt och lätt för att skapa ett gott samarbete, såväl internt som med hovrättens samarbetspartners. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. 

Om oss
Göta hovrätt är en av sex hovrätter i Sverige och vår huvudsakliga uppgift är att överpröva mål och ärenden som överklagas från tingsrätt. Vår arbetsplats präglas av ett öppet och välkomnande klimat med totalt cirka 100 medarbetare. I augusti 2023 flyttar vi in i nybyggda lokaler vid Munksjöns strandkant i centrala Jönköping.

Ansök nu

HR-specialist med fokus på medarbetar- och ledarskap

HR-specialist/HR-adviser
Läs mer Apr 6
"Domstolsverket är verkligen en spännande organisation med många fördelar om man tycker om att utmanas och utvecklas.

Som HR-specialist är arbetet väldigt varierande, du arbetar både verksamhetsnära och konsultativt, tillsammans med underbara kollegor.

Att arbeta med ledarskap- och medarbetarskapsfrågor inom Sveriges Domstolar är det roligaste arbete jag haft." Cecilia, HR-Specialist på Arbetsgivarenheten

Varför ska du söka till oss?
Trivs du i en organisation där du får ett stort eget ansvar och kollegor som är generösa med att dela med sig av sin kunskap och sina erfarenheter? Vill du stötta chefer i arbetsgivarfrågor? Tycker du om att arbeta med ledarutveckling och medarbetarskap? Då ska du söka till oss!

Vi som redan arbetar här kan lova att det både är utmanande och roligt. Vi arbetar med ett aktivt medarbetarskap som utmanar dig i såväl ansvar som delaktighet och engagemang.

Vår arbetsplats består av moderna lokaler mitt i centrala Jönköping. Vi erbjuder också möjlighet till distansarbete i viss omfattning. Vi arbetar för en jämställd arbetsplats och erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och utvecklande miljö.

Det här får du arbeta med
I din roll som HR-specialist är du ett konsultativt HR-stöd till chefer vid ett antal domstolar.

Tillsammans med kollegor ansvarar du också för, och utvecklar, HR- processer inom vissa utpekade områden. I den här rollen kommer det att vara fokus på att arbeta med utveckling inom området ledarskap och medarbetarskap. Inom dessa områden ingår att stötta Sveriges Domstolar i kompetensutveckling och bland annat att utbilda chefer - det är därför viktigt att du känner dig bekväm i att skapa och utföra olika stöd- och informationsinsatser. Domstolarna är placerade i hela landet och det förekommer resor i tjänsten.

I arbetet ingår även att handlägga personaladministrativa ärenden.

Vi söker dig som
- Har en akademisk examen från personalprogrammet eller annan relevant utbildning arbetsgivaren bedömer likvärdig
- Har flera års dokumenterad framgångsrik erfarenhet av att ha arbetat brett med kvalificerade HR-frågor alternativt flera års dokumenterad framgångsrik erfarenhet av chefsutveckling
- Behärskar svenska språket mycket väl i både tal och skrift
- Har arbetat konsultativt med chefer på olika nivåer

Det är meriterande om du har erfarenhet av

- att stötta i HR-frågor på distans
- arbete med chefsutveckling

Har du erfarenhet av att arbeta med HR inom statlig verksamhet kan detta vara meriterande.

Den allt snabbare förändringstakten i omvärlden kräver att du har förmågan att förändra ditt arbetssätt snabbt och effektivt för att uppnå mål, hantera svårigheter eller lösa problem på ett strukturerat sätt. Egenskaper såsom ansvarsfull, flexibel, engagerad och kommunikativ är parametrar som kommer vara av stor vikt i denna rekrytering.

Detta kan bli din arbetsplats
Du kommer organisatoriskt arbeta på Arbetsgivarenheten som är en av fem enheter på HR-avdelningen. Här arbetar vi gemensamt för ett bra ledarskap och medarbetarskap, goda arbetsrelationer och har stort fokus på utveckling. Enheten består av elva engagerade HR-specialister och en enhetschef. Vår verksamhet genomsyras av ett tillitsbaserat ledarskap och aktivt medarbetarskap.

Vill du veta mer om Sveriges Domstolar och Domstolsverket? På https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/jobba-hos-oss/ kan du läsa om och se filmer om hur det är att arbeta hos oss. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information
Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning.

Provanställning kan komma att tillämpas.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

HR-specialist med fokus på att attrahera och rekrytera

HR-specialist/HR-adviser
Läs mer Apr 6
”Att få vara behjälplig i rekryteringar gentemot domstolarna i Sverige är givande, jag får möjligheten att utvecklas inom rekrytering och kunskap om domstolsvärlden.

Dessutom får jag möjligheten att arbeta brett med HR-frågor genom att vara konsultativt HR-stöd till chefer. Jag utvecklas varje dag på arbetsplatsen tillsammans med mina kollegor och chef!

Häng med på denna resa att utveckla rekryteringsområdet och arbetet med att bygga Sveriges Domstolar som en attraktiv arbetsgivare!” Sara, HR-specialist på Arbetsgivarenheten

Varför ska du söka till oss?
Trivs du i en organisation där du får ett stort eget ansvar och kollegor som är generösa med att dela med sig av sin kunskap och sina erfarenheter? Vill du stötta chefer i arbetsgivarfrågor? Tycker du om att arbeta både strategiskt och operativt med rekrytering och att vara en attraktiv arbetsgivare? Då ska du söka till oss!

Vi som redan arbetar här kan lova att det både är utmanande och roligt. Vi arbetar med ett aktivt medarbetarskap som utmanar dig i såväl ansvar som delaktighet och engagemang.

Vår arbetsplats består av moderna lokaler mitt i centrala Jönköping. Vi erbjuder också möjlighet till distansarbete i viss omfattning. Vi arbetar för en jämställd arbetsplats och erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och utvecklande miljö.

Det här får du arbeta med
I din roll som HR-specialist är du ett konsultativt HR-stöd till chefer vid ett antal domstolar.

Tillsammans med kollegor ansvarar du också för, och utvecklar, HR- processer inom vissa utpekade områden. I den här rollen kommer det att vara fokus på rekrytering och arbetet med att bygga Sveriges Domstolar som en attraktiv arbetsgivare. Du kommer också att ingå i vår rekryteringsfunktion som ger stöd till domstolar i rekryteringar. Inom dessa områden ingår att stötta Sveriges Domstolar i kompetensutveckling och bland annat att utbilda chefer - det är därför viktigt att du känner dig bekväm i att skapa och utföra olika stöd- och informationsinsatser. Domstolarna är placerade i hela landet och det förekommer resor i tjänsten.

I arbetet ingår även att handlägga personaladministrativa ärenden.

Vi söker dig som
- Har en akademisk examen från personalprogrammet eller annan relevant utbildning arbetsgivaren bedömer likvärdig
- Har flera års dokumenterad framgångsrik erfarenhet av att ha arbetat brett med kvalificerade HR-frågor alternativt flera års dokumenterad framgångsrik erfarenhet av att ha arbetat inriktat mot rekrytering
- Behärskar svenska språket mycket väl i både tal och skrift
- Har arbetat konsultativt med chefer på olika nivåer

Det är meriterande om du har erfarenhet av

- att stötta i HR-frågor på distans
- att driva arbetsgivarvarumärke och rekrytering i sociala medier

Har du erfarenhet av att arbeta med HR inom statlig verksamhet kan detta vara meriterande.

Den allt snabbare förändringstakten i omvärlden kräver att du har förmågan att förändra ditt arbetssätt snabbt och effektivt för att uppnå mål, hantera svårigheter eller lösa problem på ett strukturerat sätt. Egenskaper såsom ansvarsfull, flexibel, engagerad och kommunikativ är parametrar som kommer vara av stor vikt i denna rekrytering.

Detta kan bli din arbetsplats
Du kommer organisatoriskt arbeta på Arbetsgivarenheten som är en av fem enheter på HR-avdelningen. Här arbetar vi gemensamt för ett bra ledarskap och medarbetarskap, goda arbetsrelationer och har stort fokus på utveckling. Enheten består av elva engagerade HR-specialister och en enhetschef. Vår verksamhet genomsyras av ett tillitsbaserat ledarskap och aktivt medarbetarskap.

Vill du veta mer om Sveriges Domstolar och Domstolsverket? På https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/jobba-hos-oss/ kan du läsa om och se filmer om hur det är att arbeta hos oss. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information
Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning.

Provanställning kan komma att tillämpas.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Expeditions- och ordningsvakt till Jönköpings tingsrätt

Expeditionsvakt
Läs mer Apr 3
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Om Jönköpings tingsrätt
Jönköpings tingsrätt är en allmän domstol som handlägger brottmål, tvistemål, ärenden och konkurser.

Vi  har idag ca 60 anställda på två dömande avdelningar och en administrativ avdelning. Verksamheten bedrivs i moderna lokaler intill Munksjön i centrala Jönköping i närheten av resecentrum.

Medarbetarskapet på tingsrätten kännetecknas av ansvarstagande, engagemang och ett helhetsperspektiv.

Arbetsbeskrivning
Tingsrättens expeditions- och ordningsvakter ansvarar för en hög säkerhet och tillhandahåller god service såväl internt som externt i förhållande till parter, allmänhet medarbetare och andra intressenter. Du ingår i en grupp om fyra vakter varav en är samordnare. Du roterar mellan olika arbetsuppgifter vilket gör arbetet varierande. Medarbetarskapet på tingsrätten kännetecknas av ansvarstagande, engagemang och ett helhetsperspektiv.

I arbetsuppgifterna ingår bemanning i säkerhetskontrollen som omfattar röntgenutrustning och tjänstgöring i de allmänna utrymmena. En stor del av arbetstiden upptas också av administrativa arbetsuppgifter, exempelvis bemanning i receptionen, utlämnande av allmänna handlingar, tekniskt stöd till tingsrättens medarbetare i samband med videoförhör och övrig teknik vid till exempel förhandlingar. Ditt arbete omfattar också expeditionsvaktsuppgifter, exempelvis godsmottagning, påfyllning av material och annan intern service inklusive inre underhåll. Arbetsuppgifterna är omväxlande och självständiga och du utför dem under eget ansvar tillsammans med dina kollegor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst gymnasial utbildning. Du ska ha ett giltigt ordningsvaktsförordnande eller vara intresserad av att bli ordningsvakt. Ytterligare utbildning inom ett för tjänsten relevant område ses som en fördel. Du har några års arbetslivserfarenhet av administrativa uppgifter eller för tjänsten relevant erfarenhet.

Rollen ställer krav på att du är van vid och väl förtrogen med att arbeta med IT-stöd och att du är bekväm med att arbeta med ny teknik. Du kan uttrycka dig väl i svenska språket i både tal och skrift och har goda kunskaper i engelska och behärskar engelska i tal.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att du ska lyckas med arbetet krävs att du trivs med att ha kontakt med människor och att du tycker om att arbeta med service och är lösningsorienterad. Du tycker om att samarbeta och bygga relationer och därför värderar vi att du är lyhörd, kommunikativ och har ett gott omdöme.

Du ska vara lugn, trygg och kunna hantera stressade och oväntade situationer. Då ni inom arbetslaget delar på ett antal arbetsuppgifter och med kort varsel måste kunna ställa om, krävs en hög ansvarskänsla samt förmåga att ha ett flexibelt och prestigelöst förhållningssätt gällande att rotera mellan arbetsuppgifter.

Övrigt
Det ingår även visst övertidsarbete då rättegångar ibland kan pågå efter ordinarie arbetstids slut. Schemalagd helgberedskap ingår också.

Anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders inledande provanställning. Individuell lönesättning tillämpas. Tillträde sker enligt överenskommelse.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Verksamhetsutvecklare med intresse för digitalisering av Sveriges Domstolar

Organisationsutvecklare
Läs mer Apr 4
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 


Läs mer om Domstolsverket på www.domstol.se/domstolsverketTill enheten för digital mål- och ärendehantering i Domstolsverket söker vi flera hovrättsassessorer och domstolshandläggare som vill arbeta som verksamhetsutvecklare med digitalisering av Sveriges Domstolar.

Vad innebär arbetet?
Vid Sveriges Domstolar finns flera digitala verksamhetsstöd som är knutna till mål- och ärendehanteringen. Sedan många år tillbaka finns Vera. Vera används av alla domstolsslag och domstolar. Sedan hösten 2022 finns även Digitalt brottmålsavgörande, DiBa. DiBa används för brottmålshantering i tingsrätt och rapportering av brottmålsavgöranden i hovrätt. Genom DiBa har det blivit möjligt att signera brottmålsdomar i tingsrätt med en elektronisk signatur.

Det finns för mål- och ärendehanteringen också e-tjänster. De nås via domstol.se. E-tjänsten Signera och skicka in handlingar digitalt, kan användas för ingivning av ansökningar och yttranden till alla domstolar. Via Inlämningstjänst för myndigheter, kan myndigheter lämna över överklagade mål till förvaltningsdomstolar och mark- och miljödomstolar.

Det bedrivs i Domstolsverket ett löpande utvecklingsarbete som gäller verksamhetsstöden och e-tjänsterna. För närvarande är arbetet med att utveckla ny funktionalitet i Vera och DiBa som svarar mot nya bestämmelser i offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) prioriterat. Även vidareutvecklingen av DiBa är prioriterad, däribland att skapa en ny layout på domen. Senare under året ska funktionalitet för att signera avgöranden digitalt i Vera och överlämna mål mellan domstolar utvecklas.

I dina arbetsuppgifter kommer ingå att arbeta med att vidareutveckla Vera, DiBa och e-tjänsterna samt att arbeta med andra digitaliseringsfrågor, exempelvis regeringsuppdrag som gäller digitalisering. Du kommer att analysera de behov som domstolarna har liksom att ställa dessa behov i relation till författningsmässiga krav och IT-mässiga förutsättningar. Du kommer också att arbeta med att realisera lösningar. I arbetet kommer du att samarbeta med medarbetare som har såväl juridisk som IT-teknisk kompetens.

Arbetet innebär externa kontakter, främst med representanter för Sveriges Domstolar och andra myndigheter i rättskedjan. Arbetet omfattar både att stämma av domstolarnas behov och önskemål, men också att informera om lösningar. Tjänsteresor kan ingå i arbetet.

Vem är du?
Vi söker dig som har arbetat i domstol som hovrättsassessor eller domstolshandläggare. Om du har bakgrund som domstolshandläggare, är det särskilt meriterande om du också är handläggarchef.

Du ska ha intresse av utvecklingsarbete i domstol. Arbetet kräver att du som person är ansvarstagande, problemlösande och analytisk. Du behöver ha god förmåga till helhetssyn på verksamheten och insikt i digitaliseringens betydelse för effektiva arbetssätt. Du behöver ha lätt för att samarbeta med andra yrkeskategorier men också vara självständig, drivande och noggrann samt ta egna initiativ.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vilka är vi?
Enheten för digital mål- och ärendehantering är en av tre enheter i Avdelningen för domstolsutveckling. Enheten bedriver ett omfattande arbete med att utnyttja digitaliseringens möjligheter i syfte att skapa en mer effektiv och rättssäker informationshantering i Sveriges Domstolar. I detta arbete ingår bland annat att utveckla domstolarnas verksamhetsstöd och det elektroniska informationsutbytet med myndigheter i rättskedjan och med medborgare. På enheten finns drygt 20 medarbetare.

Avdelningen för domstolsutveckling driver och stödjer verksamhetsutveckling i Sveriges Domstolar med den övergripande målsättningen att säkerställa ett högt förtroende hos allmänheten för domstolarnas verksamhet. Avdelningen ansvarar för utveckling av domstolarnas inre organisation och arbetsformer, utveckling av olika målhanteringsprocesser samt utveckling och förvaltning av IT-baserade verksamhetsstöd. Avdelningen ansvarar även för arkivfrågor.

Domstolsverkets huvudkontor ligger i Jönköping och lokalkontor finns i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. I Domstolsverket arbetar cirka 400 personer med att stödja Sveriges Domstolar inom områdena IT, HR, kompetensutveckling, ekonomi, juridik, kommunikation, säkerhet och fastighet.

Övriga upplysningar
För hovrättsassessorer avser anställningarna tidsbegränsade förordnanden (sexårsförordnanden).

För domstolshandläggare avser anställningarna tillsvidareanställningar eller tidsbegränsade förordnanden.

Placeringsort är Stockholm, Göteborg, Jönköping eller Malmö. Urval kan komma att ske löpande.

Tillträde sker enligt överenskommelse.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Controller

Controller
Läs mer Mar 27
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 


Läs mer om Domstolsverket på www.domstol.se/domstolsverketSom medarbetare på Domstolsverket har du möjlighet att aktivt bidra till utvecklingen inom hela Sveriges Domstolar, som utgörs av ett 80-tal domstolar, myndigheter och nämnder med omkring 7000 medarbetare.

På Domstolsverket arbetar ca 400 medarbetare med att utveckla och stödja Sveriges Domstolar och huvudkontoret finns i Jönköping med lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Vår verksamhet genomsyras av ett tillitsbaserat ledarskap och aktivt medarbetarskap. Vi arbetar för en jämställd arbetsplats och erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och modern miljö. Mer information om Domstolsverket finns på www.domstol.se.

Arbetsuppgifter
På enheten för analys och finansiering arbetar idag åtta controllers med stöd och service till chefer inom Sveriges domstolar samt Domstolsverkets olika avdelningar.
Arbetet innebär att ansvara för att fördela medel samt följa upp och analysera verksamhet och ekonomi. Uppföljning sker såväl på helhetsnivå som på enskild resultatenhet.

Då du kommer vara ett bollplank för verksamhetens chefer genom att med hjälp av olika typer av data tar fram underlag för beslut, så ställer arbetet höga krav på siffersinne, pedagogisk- och kommunikativ förmåga.  
Inom enheten finns även analytiker specialiserade på målhantering att tillgå.

Vi ser gärna att du är initiativtagande, utvecklingsorienterad och har lätt för att ta dig an arbetsuppgifter innehållandes komplexa frågeställningar, som inte alltid har färdiga svar. Du kommer att hantera oväntade situationer vilket kräver att du är flexibel i ditt arbetssätt.

Vi arbetar med ekonomisystemet Unit4, analysverktyget Qlik Sense och naturligtvis även Excel. Controllergruppen har även en viktig roll i arbetet med att utveckla och förvalta arbetssätt och systemstöd inom vårt område.Vi söker dig som
Har en akademisk examen inom ekonomiområdet samt erfarenhet av att sammanställa och dra slutsatser utifrån data. Alternativt har du en annan utbildning som tillsammans med erfarenhet arbetsgivaren bedömer likvärdig. 

För att på bästa sätt kunna få nytta av dina analyser ser vi också att du har en stark kommunikativ förmåga och att du har lätt för att bygga goda relationer.
Det är meriterande med erfarenhet av utveckling och/ eller förvaltning av systemstöd.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Välkommen till oss på enheten för analys och finansiering!

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Traineejurist - utmaning, karriärsteg och ett spännande år!

Föredragande/Beredningsjurist
Läs mer Feb 28
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 


Kammarrätten i Jönköping är en av fyra kammarrätter och har ca 70 anställda. Kammarrätten är en allmän förvaltningsdomstol som huvudsakligen behandlar tvister mellan enskilda och myndigheter som överklagats från de tre förvaltningsrätterna som ingår i kammarrättens domkrets. Domstolen är centralt belägen i Jönköping och under 2023 kommer vi att flytta in i nybyggda lokaler vid Munksjökajen.Är du nyutexaminerad jurist och vill prova på att arbeta i allmän förvaltningsdomstol?
Vi erbjuder ett viktigt och meningsfullt arbete med renodlade och kvalificerade juridiska arbetsuppgifter inom olika rättsområden.

Den här anställningen ger dig möjlighet att under ett år pröva arbete i överrätt redan i inledningen av din yrkeskarriär. Efter anställningen kommer du att vara väl rustad för din framtida karriär, både i och utanför domstol.

"Min tid på kammarrätten har varit intressant och lärorik! Jag har haft kvalificerade och varierade arbetsuppgifter. Det har varit väldigt utvecklande att få fortlöpande respons från erfarna domare samt möjlighet att diskutera juridiska frågor med skickliga kollegor.

Kammarrätten i Jönköping är en mycket trevlig arbetsplats och jag har fått både nya erfarenheter och vänner. Jag rekommenderar alla som är intresserade av att pröva på att arbeta i domstol att söka!" Josefine, traineejurist 

Vad arbetet innebär
Som traineejurist arbetar du på samma sätt som kammarrättens föredragande jurister. Du kommer att vara placerad på en av våra två avdelningar och du arbetar nära våra domare. Du får en handledare som kommer att introducera dig i arbetet och finnas som stöd under hela din anställningstid.

I dina arbetsuppgifter ingår att göra rättsutredningar, föredra mål som ska avgöras och skriva förslag till domar och beslut. Du får också delta vid muntliga förhandlingar. Du kommer att arbeta med många av de varierande måltyper som avgörs av de allmänna förvaltningsdomstolarna, det kan exempelvis vara körkortsmål, mål om ekonomiskt bistånd eller socialförsäkringsmål.

Arbetsuppgifterna erbjuder stor bredd och du kommer att få kontinuerlig kompetensutveckling genom att hantera och diskutera de många frågor som uppkommer i kammarrättens skiftande måltyper tillsammans med dina juristkollegor.

Kravprofil
Vi söker dig som

- har tagit examen vid juristprogrammet eller affärsjuridiskt program med mycket gott resultat.
- är analytisk och kan se till helheten.
- snabbt kan ta in ny kunskap och använda din erfarenhet på ett flexibelt sätt.
- sätter höga mål, jobbar uthålligt och får arbetet slutfört på ett strukturerat sätt.
- har förmåga att vara entusiastisk och positiv och arbeta konstruktivt även i pressade situationer.
- drar lärdom av erfarenheter och feedback från omgivningen.
- är medveten om dina styrkor och svagheter samt när hjälp behövs från andra för att få jobbet gjort på ett effektivt sätt.
- har en mycket god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift.

Om oss
Besök gärna vår hemsida: https://www.domstol.se/kammarratten-i-jonkoping/Vi erbjuder dig att bli en del av ett viktigt samhällsuppdrag utifrån demokratiska värderingar där vårt gemensamma mål är att alla människor ska ha rättstrygghet.
Läs mer: https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/jobba-hos-oss/att-jobba-i-sveriges-domstolar/varfor-jobba-hos-oss/vart-uppdrag-och-vara-varderingar/

Vi vill att du trivs på jobbet, mår bra och har balans mellan arbete och fritid - det återspeglas i våra förmåner och villkor.
Läs mer: https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/jobba-hos-oss/att-jobba-i-sveriges-domstolar/varfor-jobba-hos-oss/hallbart-arbetsliv/

Det du gör som chef eller medarbetare bidrar och har betydelse! Hos oss är ledarskap, verksamhetsansvar och arbetsgivaransvar tre samverkande delar i ett framgångsrikt chefskap och ansvar, engagemang och delaktighet utmärkande för ett gott medarbetarskap.
Läs mer: https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/jobba-hos-oss/att-jobba-i-sveriges-domstolar/varfor-jobba-hos-oss/medarbetarskap-och-ledarskap/

Ansökan, urval och tillsättning
Anställningen avser särskild visstidsanställning (360 dagar).

Till ansökan ska bifogas examensbevis med betyg. Har du ännu inte fått dessa vid ansökan kan du komplettera senare. Anställning förutsätter dock att examensbevis inlämnats senast en månad efter ansökningstidens slut.

Du söker denna anställning via rekryteringsverktyget Varbi. Vi uppskattar om du i ditt personliga brev beskriver varför du söker denna anställning och motiverar vad du kan bidra med utifrån kravprofilen.

Tester kommer att ingå som en del i rekryteringsprocessen.

Av lagen (1971:289) om allmänna förvaltningsdomstolar följer att föredragande i kammarrätt ska vara svensk medborgare.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Adjungerat råd – möjlighet till domarmeritering för kvalificerade jurister

Jurist, förvaltningsdomstol
Läs mer Feb 28
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 


Kammarrätten i Jönköping är en av fyra kammarrätter och har ca 70 anställda. Kammarrätten är en allmän förvaltningsdomstol som huvudsakligen behandlar tvister mellan enskilda och myndigheter som överklagats från de tre förvaltningsrätterna som ingår i kammarrättens domkrets. Domstolen är centralt belägen i Jönköping och under 2023 kommer vi att flytta in i nybyggda lokaler vid Munksjökajen.En unik möjlighet till nya erfarenheter och domarmeritering
“Mitt mål är en framtida karriär som domare så det här är en fantastisk chans att pröva yrket i både över- och underrätt.

Jag har känt mig mycket väl bemött av kollegorna och det fungerar utmärkt att pendla till jobbet eftersom kammarrätten ligger centralt i Jönköping.”
Jonas, adjungerat råd

Är du intresserad av en framtida karriär som ordinarie domare?
Du kommer under din anställning att vara en del av domstolens ordinarie verksamhet och genom praktiskt arbete, utbildning och med stöd av erfarna kollegor få en unik möjlighet till nya erfarenheter och en värdefull merit till din framtida karriär.  

Som adjungerat råd får du under en tidsbegränsad anställning om ett år möjlighet att prova på domaryrket. De inledande sex månaderna tjänstgör du i Kammarrätten i Jönköping där du får vara en del av det kollegiala dömandet i en överrätt. En viktig del av arbetet är att delta vid föredragningar och muntlig förhandling och att skriva domar och beslut. Därefter förordnas du att tjänstgöra sex månader vid någon av förvaltningsrätterna i Linköping eller Jönköping där du får prova på det självständiga beslutsfattandet i underrätt. Du kommer att vara ordförande i förhandlingar och fatta beslut i olika typer av mål och ärenden. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som

- är en mycket skicklig jurist. Du är åklagare, advokat, professor eller docent i ett rättsvetenskapligt ämne eller annan lagfaren person med mångårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Fullgjord notarietjänstgöring kan vara meriterande.
- är analytisk och resultatorienterad. Du är van vid självständigt beslutsfattande och har förmåga att fatta beslut inom rimlig tid med bibehållen hög kvalitet.
- har förmåga att kommunicera tydligt och enkelt i både tal och skrift och som genom ditt uppträdande bidrar till att parter och andra som kommer i kontakt med domstolen upplever ett gott bemötande och processuell rättvisa.
- har kapacitet att förhålla dig entusiastisk och positiv och arbeta konstruktivt även i tuffa situationer.
- har en väl utvecklad samarbetsförmåga och en vilja att dela med dig både av information och din expertis och på så sätt bidra till kollegors och verksamhetens utveckling.

Om oss
Besök gärna vår hemsida: https://www.domstol.se/kammarratten-i-jonkoping/Vi erbjuder dig att bli en del av ett viktigt samhällsuppdrag utifrån demokratiska värderingar där vårt gemensamma mål är att alla människor ska ha rättstrygghet.
Läs mer: https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/jobba-hos-oss/att-jobba-i-sveriges-domstolar/varfor-jobba-hos-oss/vart-uppdrag-och-vara-varderingar/

Vi vill att du trivs på jobbet, mår bra och har balans mellan arbete och fritid - det återspeglas i våra förmåner och villkor.
Läs mer: https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/jobba-hos-oss/att-jobba-i-sveriges-domstolar/varfor-jobba-hos-oss/hallbart-arbetsliv/

Det du gör som chef eller medarbetare bidrar och har betydelse! Hos oss är ledarskap, verksamhetsansvar och arbetsgivaransvar tre samverkande delar i ett framgångsrikt chefskap och ansvar, engagemang och delaktighet utmärkande för ett gott medarbetarskap.
Läs mer: https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/jobba-hos-oss/att-jobba-i-sveriges-domstolar/varfor-jobba-hos-oss/medarbetarskap-och-ledarskap/

Övrigt
Denna rekrytering gäller en eller flera anställningar med tillträde enligt överenskommelse. Av 41 § förordning (1996:380) med kammarrättsinstruktion följer att ett adjungerat råd anställs för en begränsad tid om ett år. Vid anställning som adjungerat råd gäller inte 5 a § lagen (1982:80) om anställningsskydd. Av de grundläggande kraven för domare följer att ett adjungerat råd ska vara svensk medborgare. 

Anställning som adjungerat råd omfattar tjänstgöring i kammarrätt och i förvaltningsrätt. Ange i din ansökan om du önskar en specifik placering under underrättstjänstgöringen (Jönköping eller Linköping).

Du ansöker via rekryteringsverktyget Varbi där personligt brev och CV ska fyllas i. 

Tester kommer att användas som en del i rekryteringsprocessen.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Jönköpings tingsrätt söker domstolsassistent

Juristassistent/Paralegal
Läs mer Mar 16
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Om Jönköpings tingsrätt
Jönköpings tingsrätt har idag ca 60 anställda på två dömande avdelningar och en administrativ avdelning.

Verksamheten bedrivs i moderna lokaler intill Munksjön i centrala Jönköping och ligger i närheten av resecentrum.Arbetsbeskrivning
Medarbetarskapet på tingsrätten kännetecknas av ansvarstagande, engagemang och ett helhetsperspektiv. På tingsrätten arbetar domstolshandläggare som bereder mål och ärenden för avgörande. De sköter bland annat skriftväxling mellan parter, planerar inför förhandlingar, expedierar domar och beslut samt har kontakt via mejl och telefon med parter, ombud, andra myndigheter och allmänheten.

Vi söker nu en eller flera domstolsassistenter som kan stötta domstolshandläggarna i vissa arbetsuppgifter. Du registrerar inkommande handlingar från såväl allmänhet som andra myndigheter, sköter enklare skriftväxling, bevakar frister och expedierar domar och beslut. Som domstolsassistent kan du också ha kontakt med parter och allmänhet, både via telefon och i skrift.

Kvalifikationer
Som domstolsassistent kommer du att vara timanställd. Vi söker dig som studerar på högskolan inom områden som är relevanta för offentlig förvaltning alternativt dig som studerar på paralegalutbildning. Du har goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. Du förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt. Du är noggrann och har god analytisk förmåga. Du är lösningsorienterad och har en utpräglad ansvars- och servicekänsla. Du har lätt för att samarbeta med andra och prioritera uppgifter efter verksamhetens behov. Eftersom anställningen förutsätter att du snabbt kommer in i nya arbetsuppgifter kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Vi vill att tingsrätten ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald och en jämn könsfördelning bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Urval kommer att ske löpande. Vi vill att du i din ansökan bifogar intyg som styrker pågående eller nyligen genomförd efterfrågad utbildning.

 

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Ekonomiadministratör

Ekonomiassistent
Läs mer Mar 3
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 


Läs mer om Domstolsverket på www.domstol.se/domstolsverketOm jobbet
Är du en positiv och engagerad lagspelare som vill vara med och stötta Sveriges rättsväsende inom ekonomiadministration? Då kan det här vara jobbet för dig!
Som ekonomiadministratör på Domstolsverket arbetar du bland annat med hantering och kontering av leverantörsfakturor, löpande bokföring, inbetalningar och utbetalningar, kundfakturor samt kontoavstämningar.

Du arbetar också med ekonomiadministrativ support ut mot våra domstolar och dess externa aktörer. Det kan även vara aktuellt med andra administrativa arbetsuppgifter.

Om oss
Domstolsverket är i en intensiv utvecklingsfas med fokus på digitalisering, ny teknik och användning av moderna arbetssätt. Hos oss får du arbeta och utvecklas tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor.
Du kommer organisatoriskt att arbeta på Enheten för ekonomiadministration, som är en av en Ekonomiavdelningens fyra enheter. Enheten består av nio ekonomiadministratörer och en enhetschef. Övriga enheter på Ekonomiavdelningen är ekonomistyrning, upphandling samt analys och finansiering.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

- en eftergymnasial utbildning inom ekonomi, eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
- flera års erfarenhet av ekonomiadministrativt arbete på en ekonomiavdelning, gärna i en större organisation
- god systemvana och goda kunskaper i Officepaketet, främst i Excel
- god förmåga att uttrycka dig i svenska språket i både tal och i skrift

Vi tror att du kommer trivas hos oss om du är strukturerad och noggrann i ditt arbete och har ett sinne för siffror och analys. Vi jobbar som ett lag som löser de dagliga arbetsuppgifterna tillsammans på ett flexibelt och prestigelöst sätt. Du har ett eget driv och vill ta ansvar för att vi ska leverera med god kvalitet och utvecklas.

Vi har mycket interna och externa kontakter inom vårt område vilket förutsätter att du har en förmåga att jobba serviceinriktat och ha ett gott bemötande. Vi ser gärna att du har en kreativ förmåga att tänka lösningsfokuserat och utvecklingsinriktat och bidra till den snabba förändringstakt som krävs på en arbetsplats idag.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper

Domstolsverket
Vår verksamhet genomsyras av ett tillitsbaserat ledarskap och aktivt medarbetarskap. Vi arbetar för en jämställd arbetsplats och erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam, modern och utvecklande miljö.

Domstolsverket har sitt huvudkontor mitt i expansiva Jönköping och har lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. På Domstolsverket arbetar cirka 400 personer med att utveckla, administrera och stödja de ca 80 självständiga myndigheterna i Sveriges Domstolar.

Mer information om Domstolsverket finns på www.domstol.se 

Är du intresserad? Sök redan idag!

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Jönköpings tingsrätt söker domstolshandläggare

Domstolssekreterare
Läs mer Mar 2
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Om Jönköpings tingsrätt
Jönköpings tingsrätt har idag ca 60 anställda på två dömande avdelningar och en administrativ avdelning.

Verksamheten bedrivs i moderna lokaler intill Munksjön i centrala Jönköping och ligger i närheten av resecentrum.Arbetsbeskrivning
Medarbetarskapet på tingsrätten kännetecknas av ansvarstagande, engagemang och ett helhetsperspektiv.

Vi söker domstolshandläggare för varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en viktig och spännande verksamhet. Du kommer att ingå i ett arbetslag och tillsammans med framför allt domare, notarier och andra domstolshandläggare handlägger du mål och ärenden. Dagligen förekommer kontakter med parter, ombud, myndigheter och allmänhet. Arbetet innebär bland annat att ta emot och registrera handlingar och yrkanden, sköta skriftväxling, planera rättegångar, kalla till förhandlingar, föra anteckningar vid rättegångar samt expediera domar. Arbetet innebär även självständiga åtgärder under eget ansvar, som till exempel att utse offentlig försvarare eller besluta om personutredning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en utpräglad känsla för service och kvalitet. Du skapar goda relationer till kollegor och bidrar med din kompetens till gruppens gemensamma arbete. För att trivas hos oss behöver du kunna hantera olika uppgifter, människor och situationer och ha förmåga att analysera och lösa problem. Under perioder med hög arbetsbelastning är din förmåga att prioritera och planera ditt arbete extra viktig.

Du har lägst gymnasieutbildning gärna kompletterad med paralegalutbildning eller annan högre utbildning. Har du erfarenhet av administrativt arbete från annan domstol eller annan offentlig verksamhet kan det vara meriterande. Du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som att du har ett gott omdöme, är ansvarstagande, noggrann och utvecklingsinriktad. Du ska ha god samarbetsförmåga och kunna arbeta enskilt och i grupp. Att du har god datorvana är en självklarhet samt att du har förmåga att fatta egna beslut, organisera och prioritera ditt arbete.

Tingsrätten eftersträvar mångfald bland personalen och ser gärna manliga sökanden.

Antal lediga befattningar: En eller flera

Övrigt
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Verksamhetsutvecklare med inriktning mot planering och uppföljning

Organisationsutvecklare
Läs mer Feb 20
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 


Läs mer om Domstolsverket på www.domstol.se/domstolsverketVi söker
En erfaren verksamhetsutvecklare som vill vara med och driva, förvalta och utveckla ledningsprocessen på Domstolsverket.

Du kommer ha ansvar för vårt systemstöd för ledningsprocessen och delta i arbetet med frågor som berör organisationens planering och uppföljning med stor möjlighet till påverkan.

Vi erbjuder
Är du intresserad av att arbeta med strategiska frågor i en spännande och för rättsstaten viktig verksamhet där du får en roll i vår fortsatta utveckling kan detta vara jobbet för dig.

Domstolsverket är i en stark utvecklingsfas med fokus på digitalisering. Myndigheten håller en hög kvalitet i det man gör och är väl ansedd för sin kompetens och kvalitet. Hos oss på Domstolsverket har vi hög kompetens bland våra medarbetare och vi arbetar engagerat, kvalitetsinriktat och målstyrt. Som medarbetare på Domstolsverket får du möjlighet att utvecklas och att själv bidra till utvecklingen inom Sveriges Domstolar. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam, modern och utvecklande miljö som ligger centralt i Jönköping.

Arbetet innebär
Planeringsenheten ansvarar för att utifrån ett helhetsperspektiv biträda generaldirektören i planeringen och uppföljningen av Domstolsverkets verksamhet. Planeringsenheten ansvarar också för att samordna och följa upp strategiska frågor för Domstolsverket som helhet. I övergripande strategiska frågor ansvarar planeringsenheten för samverkan inom Sveriges Domstolar, för samverkan med andra myndigheter och för samordning med Regeringskansliet.

På enheten arbetar fem medarbetare som är placerade på Domstolsverkets kontor i Jönköping och som leds av enhetschef. Vi är en verksamhetsstrateg, en verkscontroller, två verksamhetsutvecklare och en administratör.

Verksamheten förutsätter nära samverkan inom enheten och med chefer och medarbetare på Domstolsverket samt med leverantör av ledningssystem.

Vem söker vi?
Du är erfaren verksamhetsutvecklare, gärna med erfarenhet från större organisation och gärna från statlig verksamhet. För att lyckas i rollen behöver du ha relevanta kunskaper inom lednings- och styrningsfrågor, målstyrning samt erfarenhet av och kunskap om digitala verktyg för planering och uppföljning samt erfarenhet av att driva projekt. I grunden har du en relevant akademisk utbildning.

Du är en tydlig lagspelare med god pedagogisk och kommunikativ förmåga i tal och skrift som skapar förtroende hos både samarbetspartners och medarbetare. Som person är du trygg i dig själv och har god analytisk och strategisk förmåga.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vilka är vi?
Domstolsverket har sitt huvudkontor i Jönköping och lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. På myndigheten arbetar cirka 400 personer med att utveckla, administrera och stödja Sveriges Domstolar inom IT, HR, kompetensutveckling, ekonomi, juridik, kommunikation, säkerhet och fastighetsfrågor. Sveriges Domstolar består av ett 80-tal olika domstolar där ca 7400 personer arbetar.

Läs mer om Domstolsverket på www.domstol.se/domstolsverket

Övrigt
Anställningen är tillsvidare, vi tillämpar normalt 6 mån provanställning.

Placeringsort är Jönköping.

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-12

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Sommarnotarier till Göta hovrätt

Tingsnotarie/Notarie
Läs mer Feb 9
Välkommen som sommarnotarie vid Göta hovrätt

Är du intresserad av att få omsätta dina teoretiska kunskaper och få praktisk erfarenhet av juridiskt arbete på en domstol? Vi söker nu dig som vill pröva på ett ansvarsfullt och samhällsviktigt arbete i en verksamhet som präglas av hög kvalitet och trivsamt arbetsklimat.

Vi erbjuder dig

Genom att arbeta som sommarnotarie ges du god inblick i hovrättens verksamhet genom att bland annat delta i förhandlingar samt beredningen av mål och ärenden. Du kommer att få skriva förslag till domar och beslut, föredra mål och ärenden samt göra rättsutredningar och skriva tryck inför huvudförhandlingar. Du kommer självklart att få handledning och stöttning via en fadder som utses bland en av hovrättens fiskaler.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är studerande vid juristprogrammet och ännu inte avlagt examen, genomförd kurs i processrätt är ett krav.  Du har goda betyg från utbildningen, är noggrann och trivs i samarbete med andra. Du är också bra på att självständigt organisera ditt arbete samt har god kommunikativ förmåga i tal och skrift.

Om arbetsplatsen

Göta hovrätt är en av landets sex hovrätter, vår huvudsakliga uppgift är att pröva mål och ärenden som överklagats från de tingsrätter som ingår i domkretsen. Domkretsen omfattar Östergötlands, Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Örebro län samt delar av Västra Götalands län. Vid Göta hovrätt finns tre avdelningar; en beredningsavdelning och två huvudförhandlingsavdelningar. I beredningsavdelningen ingår vårt kansli och vidare finns en administrativ enhet. Vid Göta hovrätt arbetar cirka 100 personer och våra lokaler finns i centrala Jönköping.

Övrigt

Anställningen är tidsbegränsad under perioden 19 juni – 10 augusti 2023.

Sökande utan tidigare domstolserfarenhet kommer att prioriteras.

Kontakt: Vid frågor är du välkommen att höra av dig till Ulrika Andersson, samordnare HR & kommunikation, tel. 036-156989, mailto:ulrika.andersson@dom.se eller Daniel Strömblad, administrativ assessor, tel. 036-156917, daniel.stromblad@dom.se 

 

Välkommen med din ansökan senast 5 mars 2022 

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Verksamhetsutvecklare med intresse för digitalisering av Sveriges Domstolar

Organisationsutvecklare
Läs mer Feb 14
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 


Läs mer om Domstolsverket på www.domstol.se/domstolsverketTill enheten för digital mål- och ärendehantering på Domstolsverket söker vi två eller flera hovrätts- eller kammarrättsassessorer som vill arbeta som verksamhetsutvecklare med digitalisering av Sveriges Domstolar.

Vad innebär arbetet?

Vid Sveriges Domstolar finns flera digitala verksamhetsstöd som är knutna till mål- och ärendehanteringen. Sedan många år tillbaka finns Vera. Vera används av alla domstolsslag och domstolar. Sedan hösten 2022 finns för brottmålshantering i tingsrätt och rapportering av brottmålsavgöranden i hovrätt DiBa. Genom DiBa har det blivit möjligt att signera brottmålsdomar i tingsrätt med en elektronisk signatur.

Det finns för mål- och ärendehanteringen också flera e-tjänster. Dessa nås via domstol.se. E-tjänsten Signera och skicka in handlingar kan användas för ingivning av ansökningar och yttranden till alla domstolar. Via Ingivningstjänst för myndigheter kan myndigheter lämna över överklagade mål till förvaltningsdomstolar och mark- och miljödomstolar.

På Domstolsverket bedrivs löpande ett utvecklingsarbete som gäller verksamhetsstöden och e-tjänsterna. För närvarande är arbetet med att utveckla funktionalitet i Vera och DiBa som svarar mot nya bestämmelser i offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) prioriterat. Även vidareutvecklingen av DiBa är prioriterad.

I dina arbetsuppgifter kommer att ingå att arbeta med att vidareutveckla Vera och DiBa. Du kommer att analysera de behov som domstolarna har liksom att ställa dessa behov i relation till författningsmässiga krav och IT-mässiga förutsättningar. Du kommer också att arbeta med att realisera lösningar. I arbetet kommer du att samarbeta med medarbetare som har såväl juridisk som IT-teknisk kompetens.

Arbetet innebär externa kontakter, främst med representanter för Sveriges Domstolar och andra myndigheter i rättskedjan. Arbetet omfattar både att stämma av domstolarnas behov och önskemål, men också att informera om lösningar. Tjänsteresor kan ingå i arbetet.

Vem är du?

Vi söker dig som är hovrätts- eller kammarrättsassessor.

Du ska ha intresse av utvecklingsarbete i domstol. Arbetet kräver att du som person är ansvarstagande, problemlösande och analytisk. Du behöver ha god förmåga till helhetssyn på verksamheten och insikt i digitaliseringens betydelse för effektiva arbetssätt. Du behöver ha lätt för att samarbeta med andra yrkeskategorier men också vara självständig, drivande och noggrann samt ta egna initiativ.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vilka är vi?

Enheten för digital mål- och ärendehantering är en av tre enheter inom Avdelningen för domstolsutveckling. Enheten bedriver ett omfattande arbete med att utnyttja digitaliseringens möjligheter i syfte att skapa en mer effektiv och rättssäker informationshantering i Sveriges Domstolar. I detta arbete ingår bland annat att utveckla domstolarnas verksamhetsstöd och det elektroniska informationsutbytet med myndigheter i rättskedjan och med medborgare. På enheten finns drygt 20 medarbetare.

Avdelningen för domstolsutveckling driver och stödjer verksamhetsutveckling i Sveriges Domstolar med den övergripande målsättningen att säkerställa ett högt förtroende hos allmänheten för domstolarnas verksamhet. Avdelningen ansvarar för utveckling av domstolarnas inre organisation och arbetsformer, utveckling av olika målhanteringsprocesser samt utveckling och förvaltning av IT-baserade verksamhetsstöd. Avdelningen ansvarar även för arkivfrågor.

Domstolsverkets huvudkontor ligger i Jönköping och lokalkontor finns i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. På Domstolsverket arbetar cirka 400 personer med att stödja Sveriges Domstolar inom områdena IT, HR, kompetensutveckling, ekonomi, juridik, kommunikation, säkerhet och fastighet.

Övriga upplysningar

Anställningarna avser tidsbegränsade förordnanden (sexårsförordnanden).

Placeringsort är Jönköping eller Göteborg.

Välkommen med din ansökan senast den 5 mars.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Supportadministratör till IT-avdelningen

Inköpssekreterare
Läs mer Feb 2
Brinner du för service, support, och koordinering? Vill du vara med och bidra till en enklare IT-vardag för alla anställda inom Sveriges domstolar? Då har vi ett spännande och viktigt jobb för dig.

Vad innebär rollen?
Det är en bred roll med stort fokus på service där du behöver vara strukturerad, självgående och kunna ta egna initiativ samtidigt som du trivs i en roll där samarbete med andra är avgörande. Förmågan att se till såväl detaljer som till helhet är också viktig, liksom att vara flexibel inför ändrade omständigheter och omprioriteringar. Denna roll är en del av vår IT-support som tillhör enheten IT-center.

I rollen ingår följande arbetsuppgifter:

- Beställningsadministration och hantering av inköpsprocesser för Sveriges domstolar gällande PC, Print, Mobiltelefon m.m. I rollen ligger det ett huvudansvar för administrativ hantering av alla löpande inköp inklusive fakturauppföljning och kontakt med både leverantörer och domstolar. Du kommer också aktivt medverka i utveckling och effektivisering av processerna.
- Supportarbete - supporttelefon med hantering av IT-supportärenden där fokus kommer ligga på att hjälpa direkt eller registrera och skicka vidare till våra teknikspecialister.
- Information, samordning och samverkan med våra IT-ansvariga på domstolarna. Formulera texter för att kommunicera ut i olika kanaler ex driftsstatus. intranät och kunskapsartiklar. Driva och utveckla olika former av dialog och samverkan med IT-ansvariga på domstolarna.

Vem söker vi?
Vi söker dig med erfarenhet av inköpsprocesser och/eller användarsupport med inriktning mot IT där du är van att kombinera kundorienterat arbete med enklare tekniskt arbete.

Som person är du serviceinriktad, lösningsorienterad, ansvarsfull och strukturerad. Du är kommunikativ, både i tal och skrift och gillar att ha kontakt med många människor, har lätt för att samarbeta och trivs med en omväxlande vardag. Eftersom Domstolsverket har en komplex verksamhet behöver du ha ett gott omdöme och vara kvalitetsmedveten.

IT-supporten arbetar med ständig utveckling samtidigt som det löpande arbetet inom supporten ska upprätthållas. Vi behöver dig som kan se förbättringar och utveckling i det dagliga arbetet och föreslå och genomföra dessa.

Du har:

- Minst 3-5 års erfarenhet av liknande roll/arbetsuppgifter.
- Du behöver kunna utrycka dig obehindrat på svenska i tal och skrift
- Erfarenhet av att arbeta med Microsofts Office applikationer och grundläggande Windowskunskaper

Det är meriterande om du har erfarenhet och kunskap inom ett eller flera av följande tekniker/områden:

- Kommunikationsområdet, exempelvis inom en verksamhets intranät
- inköp, beställning och logistikflöden
- Självbetjänings- och ärendehanteringssystem
- Fördjupad kompetens inom Windowsbaserad PC-miljö
- Active Directory/behörighetshantering

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper

Vi erbjuder dig
Domstolsverket är i en stark utvecklingsfas med fokus på digitalisering, interna arbetsprocesser och fortsatt utveckling av moderna arbetssätt. Myndigheten håller en hög kvalitet i det man gör och är väl ansedd för sin kompetens och kvalitet.

Vi erbjuder en miljö som präglas av en hög tilltro till våra medarbetare och att varje person tar stort ansvar för sitt jobb. För oss är medarbetarna vår största tillgång!

Vilka är vi?
Domstolsverkets IT-avdelning har drygt 100 medarbetare och är hjärtat i 80 domstolars digitalisering. Vi underlättar vardagen för cirka 7 400 IT-användare i Sveriges domstolar och bidrar på så sätt till rättstrygghet och demokrati för landets invånare. Varje dag.

Tillsammans med andra närliggande myndigheter spelar Sveriges Domstolar också en viktig roll i digitaliseringen av informationsflödet inom hela rättsväsendet.

Hos oss jobbar alla med ständiga förbättringar och bidrar till arbetsglädje. Vi är en arbetsplats med fina resultat i den årliga medarbetarundersökningen och här finns stora möjligheter till kompetensutveckling.

Domstolsverkets moderna huvudkontor finns mitt i expansiva Jönköping och har lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Umeå och Malmö. På myndigheten arbetar cirka 400 personer.

Besök oss gärna på www.domstol.se och läs mer om, och hur det är att jobba hos oss.

Övrigt
Placeringort är Jönköping. Provanställning kan komma att tillämpas. Arbete på distans kan överenskommas, detta bestäms i dialog med närmaste chef. Liknande benämningar på denna yrkesroll är bl.a. inköpsassistent, inköpssekreterare samt orderadministratör.

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Ansök nu

Ekonomidirektör till Domstolsverket

Ekonomidirektör/Finanschef
Läs mer Jan 27
Vi söker
En erfaren ekonomichef som vill fortsätta utveckla vår ekonomiavdelning och ekonomistyrningen inom Sveriges Domstolar.

Du kommer ha en inflytelserik roll genom att du har helhetsansvar för hanteringen av Sveriges Domstolars ekonomi med en omslutning på drygt 11 miljarder.

Vi erbjuder
Är du intresserad av att arbeta med strategiska frågor i en spännande och för rättsstaten viktig verksamhet där du får en nyckelroll i vår fortsatta utveckling kan detta vara jobbet för dig.

Domstolsverket är i en stark utvecklingsfas med fokus på digitalisering. Myndigheten håller en hög kvalitet i det man gör och är väl ansedd för sin kompetens och kvalitet. Hos oss på Domstolsverket har vi hög kompetens bland våra medarbetare och vi arbetar engagerat, kvalitetsinriktat och målstyrt. Som medarbetare på Domstolsverket har du möjligheter att utvecklas och att själv bidra till utvecklingen inom Sveriges Domstolar. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam, modern och utvecklande miljö som ligger centralt i Jönköping.

Arbetet innebär 
Ekonomiavdelningen ansvarar för finansiering, budgetering, redovisning, uppföljning, analys och prognostisering av ekonomin och verksamheten, för upphandling och avtal samt för ekonomiadministrationen inom Sveriges Domstolar.

Du leder avdelningen genom enhetscheferna. Avdelningen har cirka 40 medarbetare fördelade på fyra enheter; ekonomiadministration, ekonomistyrning, analys och finansiering samt upphandling. Du rapporterar till GD och du deltar aktivt i Domstolsverkets ledningsgrupp.

Verksamheten förutsätter nära samverkan med domstolarna. I arbetet ingår också angelägna kontakter med departement och andra myndighetsföreträdare.

Vem söker vi?
Du är en dokumenterat erfaren chef med väl vitsordad ledarerfarenhet. Vi ser att du har erfarenhet från större organisation, gärna från statlig verksamhet. För att lyckas i rollen behöver du relevanta kunskaper inom ekonomi samt erfarenhet av att driva utvecklingen av digitaliserade processer. I grunden har du en relevant akademisk utbildning, exempelvis civilekonom eller motsvarande.

Du är en tydlig ledare med god pedagogisk och kommunikativ förmåga som skapar förtroende och engagemang hos både samarbetsparters och medarbetare. Du har erfarenhet av att leda genom andra chefer. Som person har du god analytisk och strategisk förmåga och du kan fatta beslut och visa omdöme i komplexa situationer

Vilka är vi?
Domstolsverket har sitt huvudkontor i Jönköping och lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. På myndigheten arbetar cirka 400 personer med att utveckla, administrera och stödja Sveriges Domstolar inom IT, HR, kompetensutveckling, ekonomi, juridik, kommunikation, säkerhet och fastighetsfrågor. Sveriges Domstolar består av ett 80-tal olika domstolar där ca 7400 personer arbetar.

Läs mer om Domstolsverket på www.domstol.se/domstolsverket

Övrigt
Anställningen är tillsvidare med ett tidsbegränsat chefsförordnande. Placeringsort är i första hand Jönköping.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.

I den här rekryteringen samarbetar vi med rekryteringsföretaget Unik Resurs i Sverige AB.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Jönköpings tingsrätt söker sommarnotarie

Tingsnotarie/Notarie
Läs mer Jan 25
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Är du juriststuderande och vill få praktisk erfarenhet av domstolsarbete? Funderar du kanske på en framtid inom rättsväsendet? Välkommen att söka sommarnotarietjänstgöring vid Jönköpings tingsrätt.

Arbetsuppgifter

Som sommarnotarie kommer du att få delta i det dagliga arbetet och därmed få inblick i de olika arbetsuppgifterna som förekommer på tingsrätten. Arbetsuppgifterna motsvarar till stor del de arbetsuppgifter som nyanställda tingsnotarier utför vid tingsrätten. Du får se hur praktiskt domstolsarbete går till. I arbetet som sommarnotarie ingår bland annat att delta i beredning av mål och ärenden, föra protokoll vid förhandlingar, skriva förslag till domar och beslut samt att göra rättsutredningar. Även andra arbetsuppgifter som förekommer på tingsrätten kan komma att ingå i tjänsten.

Det övergripande målet med sommarnotarietjänstgöringen är att ge sommarnotarien inblick i det dagliga domstolsarbetet samt i de olika mål och ärenden som förekommer vid en tingsrätt. Detta sker framförallt genom att du ges möjlighet att delta i det praktiska arbetet, vilket också kan innefatta uppgifter på tingsrättens kansli.

Jönköpings tingsrätt söker nu en sommarnotarie under perioden den 12 juni – 4 augusti 2023.

Kvalifikationer

Vi söker dig som studerar på juristprogrammet och till sommaren kommer vara godkänd minst till och med termin sex på juristprogrammet. Du ska ha genomfört processrätt samt straff- och civilrätt i juristutbildningen, men du ska inte ha avslutat din utbildning före sommaren.

Du har goda betyg från genomförda delar av juristutbildningen liksom goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. Du förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt. Andra viktiga egenskaper är noggrannhet, analytisk förmåga samt mycket god samarbetsförmåga.

 

Vilka är vi

Jönköpings tingsrätt är en allmän underrätt och handlägger brottmål, tvistemål, domstolsärenden och konkursärenden. Tingsrätten har två målavdelningar och en administrativ avdelning. Arbetsplatsen med omkring 60 anställda präglas av nära samarbete mellan medarbetarna och medarbetarskapet kännetecknas av ansvarstagande, engagemang och ett helhetsperspektiv.

Verksamheten bedrivs i moderna lokaler intill Munksjön i centrala Jönköping och ligger i närheten av resecentrum.

Särskilt om din ansökan

Din ansökan ska bestå av CV, personligt brev och betygsutdrag från genomförda delar av juristprogrammet. Det är viktigt att du fyller i samtliga fält i det digitala ansökningsverktyget.

Läs mer om att arbeta som notarie på Sveriges Domstolars webbplats, https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/jobba-hos-oss/notarie/att-vara-notarie/arbeta-som-notarie/

Övrigt

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Domstolshandläggare till Göta hovrätt

Domstolssekreterare
Läs mer Jan 20
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige.

Vår domstol består av medarbetare med olika kompetenser som alla samspelar i det betydelsefulla arbetet att upprätthålla ett demokratiskt och rättssäkert samhälle.

Vår organisation växer och vi vill därför rekrytera ytterligare en eller flera domstolshandläggare till vår kanslienhet. Vi söker dig som vill ha ett varierande och ansvarsfullt arbete i en samhällsviktig och spännande verksamhet.

Om arbetet

Som domstolshandläggare kommer du att tilldelas och ansvara för mål som kommer in till hovrätten. Det innebär att du har kontakt med parter, advokater och åklagare samt sköter handläggningen i målen självständigt. Du kommer till exempel att sköta skriftväxling, planera och kalla till förhandlingar samt expediera domar och beslut. Handläggarjobbet är navet i verksamheten och sker i nära samarbete med domstolens jurister. Arbetet styrs i hög grad av rutiner och kräver att du snabbt kan växla mellan olika uppgifter. 

I tjänsten som domstolshandläggare kan det även förekomma registratorsuppgifter. I registratorsuppgifterna ingår bland annat att registrera och klassificera inkomna mål samt hantera överklaganden som ska till Högsta domstolen.

Vem är du?

Du har en akademisk examen alternativt annan kunskap och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara relevant. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet från offentlig sektor och/eller arbete på domstol.

Rollen som domstolshandläggare kräver att du är noggrann, strukturerad och har ett gott omdöme. Du har en god social och kommunikativ förmåga samt en utvecklad känsla för service och gott bemötande. Din flexibilitet och förmåga till prioritering kommer att vara värdefull under perioder med hög arbetsbelastning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Individuell lönesättning tillämpas.

Om arbetsplatsen

Kanslienheten stödjer hovrättens dömande avdelningar med målhantering. Hos oss på kansliet arbetar tre registratorer och 17 domstolshandläggare, enheten leds av en handläggarchef.  

Göta hovrätt är en av sex hovrätter i Sverige och vår huvudsakliga uppgift är att överpröva mål och ärenden som överklagas från tingsrätt. Vår arbetsplats präglas av ett öppet och välkomnande klimat med totalt cirka 100 medarbetare. Under 2023 flyttar vi in i nybyggda lokaler vid Munksjöns strandkant i centrala Jönköping.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Systemförvaltare/kvalificerad ekonom

Redovisningsekonom
Läs mer Dec 26
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 


Läs mer om Domstolsverket på www.domstol.se/domstolsverketEnheten för ekonomistyrning utökar och söker nya kollegor som systemförvaltare/kvalificerad ekonom 
Nu utökar vi med två kollegor och söker dig som vill utveckla arbetet inom ekonomi- och redovisningsområdet och/eller systemförvaltning på koncernnivå vid en arbetsplats med engagerade och trevliga kollegor.

Varför ska du söka?
Vill du bli en medarbetare i en dynamisk verksamhet där du får arbeta med att driva och utveckla ekonomi- och systemfrågor inom hela Sveriges Domstolar? Det gör du tillsammans med din chef och kollegor. Vill du dessutom ha en arbetsplats där arbetsgruppen präglas av arbetsglädje och en god gemenskap? Då ska du söka hit!

 

Det här får du arbeta med
Som kvalificerad ekonom arbetar du med redovisningsfrågor, koncernekonomi och bokslut. Du är även delaktig i utvecklingen av våra ekonomiadministrativa rutiner. Rollen innebär många kontakter med Domstolsverkets enheter och avdelningar samt myndigheterna inom Sveriges Domstolar.

Som systemförvaltare har du ett övergripande ansvar för att tillsammans med kollegor förvalta och vidareutveckla vårt ekonomisystem Unit4 ERP med tillhörande moduler och införande av nya funktionaliteter. 

I rollen ingår också att hantera felsökningar och felanmälningar gentemot systemleverantörer samt ge stöd och service inom organisationen.

Vi har ett flertal försystem där du agerar som kravställare vid integrationer.

Vi söker dig som
- har akademisk utbildning inom systemvetenskap eller ekonomi alternativt annan utbildning som tillsammans med erfarenhet bedöms likvärdig
- har flerårig erfarenhet som systemförvaltare eller liknande arbete alternativt kvalificerade redovisningsuppgifter kombinerat med god systemkunskap i ekonomisystem
- har kunskap inom redovisning och ekonomiprocesser
- behärskar det svenska språket bra i tal och skrift.
- har ett genuint systemintresse och har motivation som drivkraft till att lära nytt och att vilja utvecklas
- har ett strukturerat arbetssätt och tar initiativ till att förbättra rutiner och processer
- är serviceinriktad, har lätt att samarbeta och är tydlig i din kommunikation.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Meriterande är om du har både erfarenhet av redovisning och systemförvaltning samt erfarenhet från ekonomisystemet Unit4 ERP eller annat affärssystem.

Vi tillämpar ett aktivt medarbetarskap genom ansvarstagande, delaktighet och ett stort engagemang.

Om oss
Du kommer att tillhöra enheten för ekonomistyrning som är en av fyra enheter på ekonomiavdelningen. Enheten består av fem medarbetare och en enhetschef. Vårt arbetsområde är hela Sveriges Domstolar och vi ansvarar bland annat för regelverk och rutiner inom ekonomi- och redovisningsområdet. Enheten rapporterar till Statsredovisningen och upprättar de finansiella dokumenten i årsredovisningen.

Domstolsverket består av cirka 400 anställda där huvuddelen är placerade i Jönköping. Vi har lokalkontor även i Stockholm, Malmö, Göteborg och Umeå. 

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Teknikspecialist till teknikenheten

Teleingenjör
Läs mer Dec 19
Läs mer om Domstolsverket på www.domstol.se/domstolsverketSom medarbetare på Domstolsverket har du möjlighet att aktivt bidra till utvecklingen inom hela Sveriges Domstolar, som utgörs av ett 80-tal domstolar, myndigheter och nämnder med omkring 7000 medarbetare.

På Domstolsverket arbetar ca 400 medarbetare med att utveckla och stödja Sveriges Domstolar och huvudkontoret finns i Jönköping med lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Vår verksamhet genomsyras av ett tillitsbaserat ledarskap och aktivt medarbetarskap. Vi arbetar för en jämställd arbetsplats och erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och modern miljö. Mer information om Domstolsverket finns på www.domstol.se.

Arbetet innebär
Du kommer främst att vara teknikspecialist ansvarig för teknikinstallationer i ombyggnads- och nybyggnadsprojekt vilket innebär att du tar en aktiv projektledarroll. Arbetet innebär att du ska ha en helhetssyn rörande de tekniska system som är nödvändiga för att en domstol ska fungera så bra och ändamålsenligt som möjligt. Du kommer ansvara för och rapportera om projektbudget, upprättande av projekthandlingar, utredningar, upphandlingar samt besiktningar.
Arbetet kommer att ge dig stora möjligheter att utvecklas både som person och i yrkesrollen tillsammans med engagerade kollegor och intressanta arbetsuppgifter.
Arbetet omfattar resor och medverkan vid möten, besiktningar, driftsättningar, support och utbildningar på domstolar över hela landet. Videokonferensteknik och mobilt arbetssätt är en viktig del för att minimera resandet och miljöpåverkan samt ge en ökad möjlighet till flexibilitet mellan arbete och fritid.

Kvalifikationskrav
Vi söker dig som har en teknik- eller ingenjörsexamen eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Kunskap och erfarenhet av arbete som teknisk konsult eller projektingenjör ser vi som positivt och meriterande. Vi söker dig som är engagerad och har en dokumenterat god social och kommunikativ förmåga och som passar väl in i arbetsgruppen. Det är viktigt att du kan utrycka dig väl i det svenska språket i både tal och skrift. Du är strukturerad, har ett gott omdöme och initiativförmåga, är van att ta ansvar och har förmågan att bidra till helheten i projekt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vilka är vi
Inom Domstolsverkets teknikenhet får du möjligheten att arbeta tillsammans med en grupp engagerade teknikspecialister som arbetar med projekt, förvaltning och support. Arbetet sker i nära samarbete med avdelningens övriga enheter, domstolarna och andra involverade i bygg- och teknikprojekt.
Arbetet sker också i nära samverkan med ansvariga på domstolarna. Teknikområdet (däribland avancerade AV-system, säkerhetssystem i form av inbrott-, pas-ser- och kameraövervakningssystem, telefoni samt kommunikationsnät i form av koppar- och fibernät) som enheten ansvarar för ligger tekniskt sett i framkant internationellt och håller en hög kvalitet och funktionalitet. Våra uppdrag omfattar utveckling, uppgradering och införande av tekniska lösningar, både i nya domstolar och i mycket gamla kulturhistoriska byggnader. Teknikuppdragen bedrivs till stor del som projekt och installationsentreprenader.
Fastighetsavdelningen, i vilken teknikenheten ingår, omfattar även lokalenheten samt enheten för intern fastighetsservice.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Avdelningskoordinator till IT-avdelningen

Administrativ assistent
Läs mer Dec 20
Brinner du för koordinering, service och administration? Vill du jobba på en arbetsplats med hög professionalism, digitalisering och utveckling i fokus som bidrar till din och allas rättssäkerhet? Finns 100 trevliga kollegor och bra arbetsmiljö högt på din lista? Då har vi ett spännande och viktigt jobb för dig.

Vad innebär arbetet?
Hos oss kommer du att arbeta nära avdelningens ledningsgrupp. Dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande med en mix av olika koordinerande och administrativa uppgifter som varierar över tid. Arbetsuppgifterna består i att strukturera, planera, samordna och följa upp. Du har också möjlighet att påverka inritningen på tjänsten.

I tjänsten ingå bl a att:

- administrera olika möten med agenda, kallelse och minnesanteckningar samt uppföljning av beslutade aktiviteter
- sammanställa enklare ekonomisk översikt och administrera fakturor
- vara projektadministratör för mindre projekt
- samordna och förbereda underlag som uppföljnings- och presentationsmaterial
- hantera administration och on-boarding i samband med att nya medarbetare ska börja arbeta hos oss
- webbredaktör med uppgift att underhålla och administrera viss övergripande information om avdelningen t ex på intranätet
- vara behjälplig vid resor och annan praktisk planering

Vem söker vi?
Du är serviceinriktad, strukturerad, självgående och tar egna initiativ samtidigt som du trivs i en roll där samarbete med andra är avgörande. Förmågan att se till såväl detaljer som till helhet är också viktigt, liksom att vara flexibel inför ändrade omständigheter och omprioriteringar. Eftersom Domstolsverket har en komplex verksamhet behöver du ha ett gott omdöme och vara kvalitetsmedveten.

Du har mycket goda kunskaper i Microsoft Officepaketet och gärna erfarenhet av något ekonomiadministrativt system. Du kan utrycka dig obehindrat på svenska i tal och skrift. Du har minst 5 års dokumenterad arbetslivserfarenhet av service och/eller administrativt arbete. Erfarenhet från IT-branschen, ekonomiadministration, kommunikationsarbete och projektadministration är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vilka är vi?
Domstolsverkets IT-avdelning är hjärtat i 80 domstolars digitalisering. Vi underlättar vardagen för cirka 7 400 IT-användare i Sveriges domstolar och bidrar på så sätt till rättstrygghet och demokrati för landets invånare. Varje dag.

Tillsammans med andra närliggande myndigheter spelar Sveriges Domstolar också en viktig roll i digitaliseringen av informationsflödet inom hela rättsväsendet.

Domstolsverkets uppdrag är att utveckla, administrera och stödja cirka 80 domstolars och nämnders verksamhet inom Sveriges Domstolar. Med moderna arbetssätt och tekniker löser IT-avdelningen Sveriges Domstolars behov av digitalisering.

Domstolsverket har en IT-miljö som består av ett antal standardsystem och många egenutvecklade webbapplikationer, både interna och e-tjänster.

Hos oss jobbar alla med ständiga förbättringar och bidrar till arbetsglädje. Vi är en arbetsplats med fina resultat i den årliga medarbetarundersökningen och här finns stora möjligheter till kompetensutveckling.

Domstolsverkets moderna huvudkontor finns mitt i expansiva Jönköping och har lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Umeå och Malmö. På myndigheten arbetar cirka 400 personer.

Besök oss gärna på www.domstol.se och läs mer om, och hur det är att jobba hos oss.

Övrigt
Placeringsort är Jönköping. Provanställning kan komma att tillämpas. Arbete på distans kan överenskommas, detta bestäms i dialog med din närmaste chef.

Vi kommer att arbeta med löpande urval och intervjuer så du är välkommen med din ansökan redan idag!

Ansök nu

Statistiksamordnare

Statistiker
Läs mer Dec 22
Är du vår nästa kollega? Vi söker dig som är analytisk och noggrann och som vill utvecklas i en roll som statistiksamordnare hos oss.

Vad innebär arbetet?
Som statistiksamordnare på Domstolsverket kommer du arbeta med att ta fram verksamhetsunderlag, rapporter och statistik inom HR-området. I arbetsuppgifterna ingår också att serva allmänheten och media med uppgifter som utgör allmän handling. Andra arbetsuppgifter är kvalitetssäkring, registervård samt support och utbildning för statistikanvändare på domstolarna.

Vi arbetar löpande med utveckling av våra statistikverktyg och arbetssätt.

Vi söker dig som
- har utbildning på högskolenivå med inriktning mot analys, statistik eller datavetenskap eller annan för arbetet relevant eftergymnasial utbildning alternativt kunskaper förvärvade på annat sätt i kombination med erfarenhet av liknande arbetsuppgifter (som arbetsgivaren bedömer likvärdiga).

- har intresse och förmåga att arbeta med uppföljning och analys inom HR-området.

- har goda kunskaper eller förmåga att utveckla dina kunskaper i Excel och andra datasystem.

Vi ser det positivt om du har erfarenhet av att arbeta med datasystem, analys och statistik gärna inom offentlig förvaltning eller i en större organisation.

Som person är du analytisk och lösningsorienterad. Du ser helheten i en verksamhet och förstår dess behov. Vidare tycker du om att samarbeta med andra men har samtidigt en förmåga att ta egna initiativ och att arbeta självständigt. Du har också goda kunskaper i svenska språket och har lätt för att kommunicera i både tal och skrift.

Som medarbetare är du flexibel men noggrann i ditt arbete. Du har ett engagemang och en vilja att vara med och utveckla verksamheten. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Skicka gärna in din ansökan redan idag, urval sker löpande.

Detta kan bli din arbetsplats
Du kommer arbeta på System- och statistikenheten, som tillhör HR-avdelningen.

Som medarbetare på Domstolsverket har du möjlighet att aktivt bidra till utvecklingen inom hela Sveriges Domstolar, som utgörs av ett 80-tal domstolar, myndigheter och nämnder med omkring 7 000 medarbetare. På Domstolsverket arbetar cirka 400 medarbetare med att utveckla och stödja Sveriges Domstolar och huvudkontoret finns centralt i Jönköping, med lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Vår verksamhet genomsyras av ett tillitsbaserat ledarskap och aktivt medarbetarskap. Vi arbetar för en jämställd arbetsplats och erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och modern miljö. Mer information om Domstolsverket finns på https://www.domstol.se/. 

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Domstolsverket söker arkivarie

Arkivarie
Läs mer Dec 21
Läs mer om Domstolsverket på www.domstol.se/domstolsverketVi söker en arkivarie till Enheten för informationshantering på Domstolsverket.

På Domstolsverket pågår ett löpande arbete med att skapa förutsättningar för en helt igenom digital informationshantering inom Sveriges Domstolar. Det innebär bland annat att skapa de arkivrättsliga förutsättningar som behövs för den pågående digitaliseringen av domstolarnas verksamhet, till exempel genom att vara med tidigt i processen och delta i utredningar och utvecklingsarbete.

Aktuella frågor vi står inför nu är bland annat långtidsbevarande av digital information och införande av elektroniska underskrifter. Enheten ansvarar också för produktförvaltning och support av ett antal IT-stöd som används i den dagliga verksamheten inom Sveriges Domstolar.

På enheten arbetar 15 medarbetare med olika kompetenser och bakgrund, varav fyra arkivarier och en arkivstrateg.

Vad innebär arbetet?
I rollen som arkivarie kommer du att arbeta med arkivfrågor internt på Domstolsverket samt för domstolar och nämnder. Du kommer att delta i löpande utveckling på arkivområdet och bidra med arkivkompetens i uppdrag och projekt för att utveckla informationshanteringen inom Sveriges Domstolar. Du kommer att arbeta med informationen ur ett helhetsperspektiv dvs. vara inblandad i allt från upphandling, ny- och vidareutveckling, utredningar om bevarande och gallring, råd och stöd, hantering vid avveckling och långtidsbevarande.

Du är rådgivande i arkivfrågor och utbildar medarbetare inom Sveriges Domstolar i bl.a. frågor om bevarande och gallring. I din roll kommer du ingå i supportfunktionen för arkivfrågor med domstolar och nämnder i fokus samt i övrigt ge stöd till Sveriges Domstolar i frågor som rör till exempel registrering, digital akthantering och arkivredovisning.

Som arkivarie på Domstolsverket kommer du i kontakt med såväl medarbetare på Domstolsverket, domstolarna samt nämnderna, som externa leverantörer och andra myndigheter.

Resor i tjänsten kan förekomma.

Vem är du?
Vi söker en arkivarie med flera års erfarenhet från statlig myndighet. Du har mycket god kunskap om och känner dig trygg i det regelverk och de standarder som finns inom arkivområdet. Du har högskoleutbildning med minst 60 poäng i arkivvetenskap eller annan likvärdig utbildning eller relevant arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper, där vi speciellt värdesätter att du är serviceinriktad, strukturerad, självgående och driven med ett stort personligt ansvar, men har också förmågan att samarbeta i team. Du är duktig på problemlösning och att se möjligheter. Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska, i både tal och skrift.

Det är önskvärt att du har erfarenhet av att leda utredningar, uppdrag eller verksamhetsutveckling inom området.

Vilka är vi?
Enheten för informationshantering ingår som en av tre enheter i avdelningen för domstolsutveckling. Hela avdelningen på ca 55 medarbetare ansvarar tillsammans för att driva och stödja domstolarnas arbete med att utveckla verksamheten, för utvecklingen och förvaltningen av domstolarnas olika verksamhetsstöd för mål- och ärendehantering och stöd till domstolarna i administrativa frågor. Proaktivt och innovativt utvecklar vi Sveriges Domstolar för att tillgodose parters och medborgares behov och krav på rättssäker och snabb handläggning, enhetlig rättstillämpning och god service.

Domstolsverket har sitt huvudkontor centralt i Jönköping och lokalkontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Här arbetar ca 400 personer med att utveckla, administrera och stödja Sveriges Domstolar inom områdena IT, HR, kompetensutveckling, ekonomi, juridik, kommunikation, säkerhet och fastighetsfrågor.

Som chef och medarbetare på Domstolsverket har du möjligheter att utvecklas och att själv aktivt bidra till utvecklingen inom hela Sveriges Domstolar, som utgörs av ett 80-tal domstolar, myndigheter och nämnder med omkring 7 000 medarbetare.

Läs mer under https://www.domstol.se/

Övriga upplysningar
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid och placeringsort är Jönköping eller Stockholm. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan senast den 15 januari 2023.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu