Folkhälsoutvecklare jobb i Jönköping

Hitta lediga jobb som Folkhälsoutvecklare i Jönköping. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Jönköping från den arbetsgivaren.

Kostekonom/koststrateg inom kostorganisationen

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Sep 13
Måltidsorganisationen

Vill du vara med i ett team och driva måltidsverksamheten mot framtidens utveckling inom skola- och förskola för att skapa matglädje hos våra barn och elever. Då är tjänsten som strateg någonting för dig!

Välkommen till oss
Till Utbildningsförvaltningens centrala kostorganisation söker vi en strategisk funktion. Det finns i dag tre övergripande tjänster för den centrala förvaltningen som handlägger och driver utveckling i kostfrågor; en chef över Kostorganisationen och två utvecklare för kost.

Vi i Jönköpings kommun lagar 26 000 luncher varje dag inom Utbildningsförvaltningen. Inom Kostorganisationen arbetar tre personer centralt och 10 kökschefer som har ansvar för flera kök. Vi serverar mat på cirka 160 enheter dagligen. Vi är 250 medarbete totalt som arbetar för att alla barn och elever ska få äta god och näringsriktig mat varje dag. Vi vill skapa goda och lustfyllda måltider i en bra miljö och arbetar gärna med måltidspedagogik. Våra kockar lagar maten på enheterna.

Jönköping är en kommun som växter. Vi har många nya moderna kök samt flera under byggnation och projektering. Vi tar tillsammans ansvar för elevernas utveckling utifrån ett inkluderande och salutogent förhållningssätt. Vi har ett väl utvecklat samarbete med de olika skolformerna.

Ditt nya jobb
Ditt huvudsakliga uppdrag kommer att vara strategiska frågor inom specialkost, kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Du kommer också arbeta med arbetsmiljöfrågor och livsmedelslagstiftning. Du är ett stöd mot kökscheferna i alla förekommande övergripande frågor gällande verksamhet och organisation inom måltidsverksamheten. Du arbetar förvaltningsövergripande med kvalitetsfrågor och uppföljning för måltidsverksamheterna. Arbetet innebär även att delta i övergripande ekonomifrågor.

I uppdraget kommer du vara ett stöd och rådgivande i övergripande kost/måltidsfrågor och att lagstadgade och kommunala mål följs. Du ska inspirera till att skapa goda och hälsosamma måltider för våra matgäster. Vi har en hög servicegrad och samverkar med alla övriga verksamheter för barnen och eleverna bästa.

Din närmsta chef är kostchefen och du kommer att ingå i en styrgrupp gällande måltidsfrågor.

Din kompetens
Vi söker dig med högskole- eller universitetsutbildning, till exempel kostvetare eller annan likvärdig utbildning. Du har dokumenterad flerårig erfarenhet av arbete inom måltidsverksamhet och är väl insatt i kökens arbetsuppgifter och uppdrag. Du har god dokumenterad kunskap och erfarenhet inom specialkosten.

Du får gärna ha erfarenhet av övergripande kostfrågor. Du ska kunna väga samman ekonomi och verksamhetsfrågor. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande.


Vi söker en strategisk, ödmjuk och nyfiken person som gillar utmaningar och att hitta kreativa lösningar. Du är självgående och kunnig på att omsätta teoretiska kunskaper i praktiken. Som person ska du vara prestigelös, flexibel och bra på att kommunicera i både tal och skrift.

Du behöver ha en pedagogisk framtoning då du kommer hålla i möten och föredrag. Du strävar efter hög kvalitet i ditt arbete. Det är mycket viktigt att du kan samarbeta med andra då du kommer ha mycket kontakt med chefer, andra förvaltningar, föräldrar osv. Mycket stor stor vikt läggs på personlig lämplighet och att din kompetens passar in i vårt team.

Det är viktigt att du har god datavana och kunskap då mycket av arbetet sker i digitala system. Vi använder kostplaneringssystemet Matilda. Du behärskar svenska språket väl i tal och skrift. Körkort är ett krav då verksamheten är utspridd över hela kommunen.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/) och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer?
Chef Kostorganisationen: Lina Ekeroth Sandqvist, 036-10 66 26 lina.ekeroth@jonkoping.se
Kvalitetsutvecklare kost: Cecilia Klyver, 036-10 67 07

Fackliga företrädare (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Folkhälsoutvecklare med kompetens inom enkätmetodik och statistisk analys

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Maj 18
Folkhälsa och sjukvård, Region Jönköpings län

Vi söker
Vi söker dig som har en akademisk examen inom folkhälso-, samhälls-, beteendevetenskap eller annan relevant utbildning, gärna med inriktning mot statistik.
God erfarenhet av strategiskt arbete inom ovan nämnda områden är meriterande.  Tjänsten avser ett vikariat på heltid med tillträde augusti 2018 till och med december 2019.

Vi erbjuder dig
Region Jönköpings län är en kunskapsintensiv verksamhet med goda utvecklingsmöjligheter. Dessutom erbjuder vi generösa anställningsförmåner! Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder: http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/ (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
Som folkhälsoutvecklare arbetar du både lokalt och länsövergripande. Arbetet är självständigt, men sker även tillsammans med andra i team. Det finns ett särskilt behov av kompetens inom enkätmetodik och statistisk analys.

I dina arbetsuppgifter ingår att

Planera, genomföra och analysera befolkningsundersökningar.
Medverka i teambaserat utvecklingsarbete i länet inom prioriterade områden.
Stödja och utveckla lokalt folkhälsoarbete
Som folkhälsoutvecklare kommer du ingå i sektionen Folkhälsa som är en del av avdelningen Folkhälsa och sjukvård på Regionledningskontoret i Jönköping. 

För att du ska trivas hos oss
Du som söker har god kommunikativ förmåga, är analytisk, strukturerad och noggrann. Du har förmåga att arbeta med flera områden och uppgifter parallellt, gillar att ta initiativ, är kreativ och driver gärna sakfrågor framåt. Du kan arbeta självständigt men är även bra på att samverka med andra yrkeskategorier.

Så här gör du om du är intresserad
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta folkhälsochef Jesper Ekberg, 0722-46 86 88 eller e-post jesper.ekberg@rjl.se. Facklig företrädare för SRAT är folkhälsoutvecklare Mattias Jonsson, 010-242 41 89.

Välkommen att söka jobbet via länken nedan. Sista ansökningsdag är den 1 juni 2018.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

På Folkhälsa och sjukvård arbetar vi nära regionledningen och har som huvuduppgift att ge styrning och stöd till länets hälso- och sjukvård. Vi arbetar också för att säkra en god folkhälsa. Avdelningen består av sex sektioner och en Stab med ansvar för bland annat: - Patienträttigheter - Vårdtjänster - Smittskydd vårdhygien - Bedömning tandvård - Folkhälsa - Chefläkare och patientsäkerhet

Ansök nu