Samhällsvägledare jobb i Jönköping

Hitta lediga jobb som Samhällsvägledare i Jönköping. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Jönköping från den arbetsgivaren.

EU-koordinator

Samhällsvägledare
Läs mer Maj 12
Regional utvecklig, Region Jönköpings län

Vi söker
Vi söker en samverkansorienterad och initiativtagande EU-koordinator till enheten för Regional utveckling. Du som söker har en för området relevant högskoleutbildning eller en högskoleutbildning som, tillsammans med erfarenhet, bedöms likvärdig. Om du har erfarenhet av strategiskt utvecklingsarbete tror vi att det stärker din möjlighet för uppgiften. Vi värdesätter kunskap i EU-frågor från exempelvis studier och/eller yrkeserfarenhet. Du uttrycker dig väl i tal och i skrift och kan använda svenska och engelska som arbetsspråk. Ytterligare språkkunskaper kan komma att vara meriterande.

Du erbjuds en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder ett omväxlande och stimulerande arbete med stort ansvar och möjlighet att på riktigt bidra till tillväxt och utveckling i Jönköpings län.

Alla vi som arbetar inom Region Jönköpings län har tillgång till ett stort antal förmåner. Läs gärna mer om förmånerna här:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med
Som EU-koordinator kommer du att vara en del av Regional Utvecklings internationella arbete vilket bland annat innebär att vara uppdaterad på EU-frågor för att se kopplingar till den regionala utvecklingsstrategin. En stor del av din uppgift är att koordinera verksamheten inom Europa Direkt Jönköpings län. Detta innebär bland annat att skapa och samordna aktiviteter riktade till invånarna i länet. Europa Direkt är EU-kommissionens informationsnätverk med 15 kontor i Sverige och cirka 450 kontor i Europa. Europa Direkts uppgift är bland annat att sprida information om den Europeiska Unionen till allmänheten. Region Jönköpings län är värdorganisation för Europa Direkt i Jönköpings län. Som EU-koordinator kommer du, förutom att samarbeta med lokala och regionala aktörer i länet, även att samverka med andra Europa Direkt-kontor. Du ska fortsätta det etablerade arbetet i Europa Direkt Jönköpings län och samtidigt utveckla arbetet genom nya idéer och samarbeten. Du tycker det är roligt att inspirera och föreläsa och du är bra på att kommunicera muntligt, skriftligt och digitalt för olika målgrupper och i olika sammanhang. Det kan handla om evenemang öppna för allmänheten men också t.ex. om aktiviteter på gymnasieskolor eller för personer som är nya i vårt land.

Tjänsten är placerad på Regional Utveckling inom sektionen för internationellt samarbete och utgår ifrån Jönköping. Delar av tjänsten kan komma att formas efterhand. Arbetet kan komma att handla om uppgifter med anknytning till EU-finansiering och uppgifter med anknytning till Småland Blekinge Hallands gemensamma kontor i Bryssel.

För att du ska trivas hos oss
För att lyckas bra i tjänsten har du förmåga att skapa aktiviteter i ett strategiskt sammanhang. Du har också förmåga att
- leda, samordna och skapa engagemang
- initiera, planera och genomföra aktiviteter såsom dialoger, evenemang, workshops och seminarier
- skapa och behålla relationer med relevanta aktörer
- självständigt och tillsammans med kommunikatör utarbeta informationsmaterial och administrera webbplats
- använda sociala medier som kommunikationskanal i det dagliga arbetet
- med stöd av kommunikatör och chef arbeta med press och media
- på ett strukturerat sätt rapportera och dokumentera arbetet

Så här gör du om du är intresserad
Välkommen med din ansökan senast den 26 maj 2022. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande så tveka inte på att skicka in din ansökan. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Marie Brander, sektionschef internationellt samarbete, marie.brander@rjl.se (http://mailto:marie.brander@rjl.se/)

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Regional utveckling är en del av Region Jönköpings län som ansvarar för att leda och samordna arbetet med länets utveckling och tillväxt inom områden som: demografisk utveckling, globalisering, klimat, miljö och energi, social sammanhållning, hållbar utveckling, samhällsplanering och tillgänglighet, kompetensförsörjning, attraktivitet och livsmiljöer, innovation och företagande och internationellt samarbete.

Läs mer om Regional utveckling här (https://utveckling.rjl.se/).

Ansök nu