Biträdande rektor jobb i Jönköping

Hitta lediga jobb som Biträdande rektor i Jönköping. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Jönköping från den arbetsgivaren.

Biträdande rektor till IB

Biträdande rektor
Läs mer Nov 24
Per Brahegymnasiet

Vill du vara med och leda utvecklingen av vår gymnasieskola? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss
Per Brahegymnasiet är en skola som är innovativ och nytänkande men som också vilar på en historisk grund och som värnar om sina traditioner. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas. Skolan har ca 1 400 elever och 140 medarbetare och ligger centralt i Jönköping. Vi är en skola som växer och till hösten blir vi 1450 elever. Våra högskoleförberedande utbildningar är EK, ES, HU, IB, NA och SA. Skolan är organiserad i fyra rektorsområden med gemensamma stödfunktioner.

Här får du arbeta med stans bästa och mest engagerade lärare som motiverar, inspirerar och utmanar eleverna. Det skapar förutsättningar för en riktigt bra skola där vi utvecklar lärandet och skapar erfarenheter som eleverna har nytta av resten av livet. Vi arbetar utifrån kreativitet och engagemang, med ett internationellt fokus!

Vi behöver nu förstärka vårt team till följd av en omorganisering i vår verksamhet. Är du den vi söker?

Ditt nya jobb
Som biträdande rektor för International Baccalaureate (IB) har du operativt, övergripande och har strategiskt ansvar för ditt program, och tillsammans med IB-koordinator säkerställer du att vi arbetar utifrån IB:s vision och regelverk. Arbetet innefattar samarbete och kontaktskapande både inom egen verksamhet, samt med IB-nätverk – både nationellt och internationellt.

Rollen är på ca 50%, och går att kombinera med undervisning eller administrativ tjänst. Som biträdande rektor har du personal- och elevansvar för din enhet, och är underställd rektor.

Din kompetens
Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleutbildning, och har du erfarenhet av arbetsledning är det meriterande. Har du påbörjat, eller genomgått, den statliga rektorsutbildningen är det en fördel. Arbetet kräver stor självständighet, struktur och initiativförmåga. Du brinner för internationalisering och att ta dig an en utvecklande approach i ditt arbete, tillsammans med engagerade medarbetare. Vidare är du trygg i din roll som ledare, och är mål- och resultatstyrd med god pedagogisk förmåga. Då programmet bedrivs på engelska är goda kunskaper i både tal och skrift ett krav. Vi fäster stor vikt vid din samarbetsförmåga och personliga lämplighet.

Våra förväntningar på dig som biträdande rektor är att:

• du är engagerad och flexibel
• du är tydlig i din kommunikation och i ditt ledarskap
• du säkerställer att enheten arbetar mot gemensamma mål
• du har lätt för att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och medarbetare

Bra att veta
Tjänsten är ett förordnande på 3 år. För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/) och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut, så tveka inte att inkomma med din ansökan!

Vill du veta mer?
Oskar Cronodal, gymnasiechef: 072-243 19 34 alt. oskar.cronodal@jonkoping.se

Fackliga företrädare (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Nov 22
Jundals anpassade grundskola

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Vill du vara med och leda utvecklingen av våra grundskolor inom Jönköpings kommun? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Ditt nya jobb
Vi söker dig som vill vara med och leda skolutveckling där elevers välmående, trygghet och utveckling är i fokus. Tillsammans med rektor och medarbetare driver du Junedals anpassade skola verksamhet framåt där du är en viktig del i det operativa, dagliga arbetet på skolan.

I skolledaruppdraget ingår pedagogiskt ledarskap, personalansvar, administration, schemaläggning och skolutvecklingsarbete. Du förväntas aktivt och självständigt driva utveckling inom pedagogik och systematiskt kvalitetsarbete. Detta arbete innefattar verksamhetsplanering, utvärdering och analysarbete. Som biträdande rektor har du stora möjligheter att påverka skolans fortsatta utveckling och växa i din ledarroll.

Välkommen till oss
Junedals anpassade grundskola ligger centralt i Jönköpings västra stadsdelar med stadsparken som granne. Junedals anpassade grundskola 7–9 ligger i samma byggnader som Junedals högstadie. Junedals anpassade grundskola har i dagsläget 71 elever fördelade på 9 klasser och här arbetar ca. 45 medarbetare. Vi är en arbetsplats som präglas av hög behörighet och kompetens. Atmosfären är trygg och positiv, vilket elevernas årliga trygghetsenkät och medarbetarenkäten visar.

Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

På vår hemsida kan du läsa mer om Junedals anpassade grundskola (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskolaanpassadgrundskolaochfritidshem/grundskolorochanpassadegrundskolorao/junedalsskolananpassadgrundskola79.4.476d052a17eb476eabf578e.html)

Läs mer om hur det är att jobba i Jönköpings kommun på jonkoping.se (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)

Din kompetens
Du är legitimerad lärare, gärna med inriktning anpassad grundskola. Du har ett tydligt och lyhört ledarskap med intresse för att styra och utveckla verksamheten, samt ett stort intresse för att förbättra och synliggöra undervisning av god kvalitet. I rollen som biträdande rektor är det viktigt att kunna ha ett övergripande perspektiv för att kunna prioritera och ta välgrundade beslut. Du har förmåga att se individens behov och förutsättningar. Du har god kommunikativ förmåga i både tal och skrift.

Som person är du strukturerad och driven, trivs att arbeta resultatinriktat och lösningsfokuserat och har god samarbetsförmåga. Vi ser det som ett extra plus om du har någon ledarskapsutbildning, gärna rektorsutbildning, samt erfarenhet från tidigare ledningsuppdrag som skolledare eller liknande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Bra att veta
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på 3 år med en tillsvidareanställning som lärare i anpassad grundskola som grundtjänst. För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer?
Harald Filipsson Forsanker, rektor på Junedals anpassade grundskola, tel. 036-102132
Malin Håård, biträdande utbildningschef grundskola, tel. 036-102761

Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som biträdande rektor på Junedals anpassade grundskola.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Biträdande chef

Biträdande rektor
Läs mer Nov 22
Modersmåls- och mottagningsenheten

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Ditt nya jobb
Du är en del av en ledningsgrupp tillsammans med ytterligare en biträdande chef samt enhetschef som har det övergripande ansvaret för lednings- och utvecklingsfrågor inom hela Modersmåls- och mottagningsenheten. I den pedagogiska ledningen finns också en förstelärare som förhoppningsvis får en till kollega nästa termin. I din roll ingår att tillsammans med övriga i ledningen för Modersmåls- och mottagningsenheten verka för att verksamheten håller hög kvalitet och utvecklas enligt uppsatta nationella och lokala målsättningar. Du arbetar både självständigt men också tillsammans med ledningen i uppgifter så som; tjänstefördelning, schemaläggning, personalfrågor, verksamhetsutveckling och coaching i personalens medledarskap - särskilt för de två arbetslag du är ledningsstöd för.

Välkommen till oss
Modersmåls- och mottagningsenheten är belägen i Kunskapens hus på Kålgården i centrala Jönköping. Området omfattar idag ca 3 400 elever som läser ämnet modersmål samt ca 220 elever som har studiehandledning. Inom verksamheten finns idag ca. 100 lärare som tillsammans undervisar i 40 språk. Undervisningen sker i allt från enskild undervisning till större grupper men också grupper som får fjärrundervisning. Mottagningsenheten tar emot alla kommunens nyanlända elever och genomför Skolverkets kartläggning samt ger en kort introduktion till svenska skolan. På plats på Kunskapens hus finns administratörer, chefer, förvaltningsgemensamma utvecklare/samordnare och lärare som arbetar med kartläggning och fjärrundervisning. Lärarna är indelade i 8 arbetslag med olika fokusområden; digitalisering, modersmålsfrämjande, verklighetsbaserat lärande, didaktik, betyg och bedömning, nätverkande, hälsa och studiehandledning.

På vår hemsida kan du läsa mer om Modersmåls- och mottagningsenheten (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskolagrundsarskolaochfritidshem/modersmalflersprakighetiskolan.4.74fef9ab15548f0b8007db.html)

Läs mer om hur det är att jobba i Jönköpings kommun på jonkoping.se (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)

Din kompetens

För att passa som biträdande chef hos oss ser vi att du har:

• Högskole- eller universitetsutbildning med pedagogisk inriktning
• En lärarlegitimation
• Erfarenhet av lednings- och styrningsfrågor
• God kännedom om kommunal verksamhet och arbetet i en politiskt styrd organisation
• Ett strategiskt förhållningssätt
• Mycket goda IT-kunskaper

Bra att veta
Tjänsten som biträdande chef på Modersmåls- och mottagningsenheten är ett vikariat under 230101-231031. För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer?
Erica Clack, chef, 036-10 22 38
Ahmad Mahmoud, biträdande chef, 036-10 75 84

Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som biträdande chef.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Sep 20
Attarpsskolan 7-9

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Ditt nya jobb
Vi söker nu biträdande rektor till Attarpsskolan 7-9 i Jönköpings kommun. Tillsammans med rektor driver du skolans arbete framåt som skolans ledningsteam. Du är en viktig del i det operativa, dagliga arbetet på skolområdet. Det innebär att du tillsammans med rektor får stora möjligheter att påverka och bygga vidare på skolområdets utveckling och ledarskap. Med utgångspunkt från skolledningens olika kompetenser upprättar vi en ansvarsfördelning av skolledarskapets alla delar.


Välkommen till oss
Attarpsskolan är en 7-9 skola med ca 450 elever och 50 anställda. Vi finns 1 mil norr om Jönköping och det är lätt att ta sig hit med kommunens kollektivtrafik. Som biträdande rektor får du vara en del av ett samhälle där skolan är viktig och man samarbetar över gränser.

På Attarpsskolan 7-9 är vi en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en miljö där alla trivs och utvecklas. Vi har hög andel behöriga lärare och våra elever har över tid haft mycket god måluppfyllelse. Attarpsskolan 7-9 är också uppmärksammad för sitt beforskade, mångåriga och stabila arbete med en flexibel resursorganisation. Allt vårt stöd till elever är varierat och utgår från vårt Resurscenter.

På vår hemsida kan du läsa mer om Attarpsskolan 7-9 (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskolaanpassadgrundskolaochfritidshem/grundskolorochanpassadegrundskolorao/attarpsskolan79.4.74fef9ab15548f0b80063d.html).

Läs mer om hur det är att jobba i Jönköpings kommun på jonkoping.se (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun/jonkopingskommunsomarbetsgivare.4.1a919e4187db69ce016b753.html).

Din kompetens
Vi söker dig som
- är legitimerad lärare inom grundskolan
- har erfarenhet av arbete inom skola
- har ett intresse för att styra och utveckla en verksamhet
- har ett stort intresse för att förbättra och synliggöra undervisning av god kvalitet
- har erfarenhet från tidigare ledningsuppdrag som skolledare eller liknande
- gärna har någon ledarskapsutbildning och/eller rektorsutbildning
- gärna erfarenhet av schemaläggning och besitter god IT kompetens

Du är en tydlig pedagogisk ledare som initierar och driver arbetet utifrån uppställda mål. Din goda kommunikativa förmåga gör att du är lyhörd och har lätt för att påverka, skapa intresse, delaktighet, engagemang och förståelse hos medarbetare och kollegor. I rollen som biträdande rektor är det viktigt att du har förmågan att skapa struktur, se helheten och följer upp det du är ansvarig för.

Bra att veta
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på 3 år med en tillsvidareanställning som lärare som grundtjänst.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Intervjuer kommer att ske under slutet av vecka 41.

Vill du veta mer?
Malin Håård, biträdande utbildningschef grundskolan; 036-10 27 61

Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som biträdande rektor på Attarpsskolan 7-9.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Biträdande rektor, vikariat

Biträdande rektor
Läs mer Sep 19
Junedalsskolan

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Vill du vara med och leda utvecklingen av våra framtida grundskolor inom Jönköpings kommun? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss
Jönköping växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga och nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Jönköping. Junedalsskolan består av ca 860 elever i grundskola 7–9. Junedalsskolan ligger i centrala delarna av Jönköping, vi har både närheten till city med dess faciliteter och 10 minuters promenad till Jönköpings stadspark.

Vi söker en biträdande rektor som tillsammans med ledningsgruppen kommer styra och leda Junedalsskolans utveckling.

Vår skola arbetar runt eleven med ett helhetsperspektiv där elever ska kunna känna trygghet, glädje, engagemang och nyfikenhet som ger en bra grund för kunskapsinhämtandet. Hos oss ska alla trivas, vara trygga och känna arbetsglädje.

Ditt nya jobb
Du kommer ansvara för att skapa förutsättningar för att elever ska utvecklas i sitt lärande samt att personal ska kunna utföra sina uppdrag.

I ditt uppdrag ingår vardagligt logistikarbete för att eleven ska få sin undervisning samt schemaläggning. Du kommer också tilldelas ett elev- och personalansvar och du kommer arbeta med arbetsmiljö-, ekonomi och utvecklingsfrågor.

Din kompetens
Vi söker dig som har förmågan att arbeta strategiskt med fokus på att elevens utbildning inom Junedalsskolan kvalitetssäkras och utvecklas. Du har ett stort intresse för att utveckla en god utbildningskvalité för högstadieelever. Vi förväntar oss att du har en god kännedom grundskolans skolform.

Uppdraget som biträdande rektor innebär ett nära samarbete med skolans ledningsgrupp, elev- och hälsoteam samt samtliga arbetslag. I din roll som ledare förväntas att du lyssnar in medledaren och att du utifrån delaktighet och inflytande, fattar beslut som är gynnsamma för verksamheten. I din roll som biträdande rektor krävs en ständig dialog med skolledningen och en god resursmedvetenhet, samt en god organisationsförmåga.

Erfarenhet av uppdrag som biträdande rektor och kompetensutveckling inom personal-, arbetsmiljö- och ekonomifrågor är meriterande för uppdraget.

För att du ska vara kompetent för uppdraget, krävs utbildning och erfarenhet inom skolformernas utbildningsystem.
Vi på Junedalsskolan fäster stor vikt på personlig lämplighet där vi värdesätter dina kvalifikationer såväl som personliga egenskaper.

Du är,
- Social och samarbetsvillig
- Engagerad med en god kommunikationsförmåga både i tal och skrift
- Skicklig på att skapa goda relationer samt mån om att ge ett gott bemötande
- Tålmodig och flexibel

Bra att veta
Tjänsten är ett vikariat.
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker.
Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Urval och intervjuer kan komma att påbörjas innan sista ansökningsdagen.

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta:
Rektor Carin Rosjö 036–102557
Bitr. rektor Irena Hanzek 036–106181
Heddi Bradling, Sveriges lärare 036–106192
Thomas Hernodh, Kommunal 0705-793987

Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som vikarierande biträdande rektor vid Junedalsskolan.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Jun 29
Skärstaddalens SO

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Vill du vara med och leda utvecklingen av våra grundskolor inom Jönköpings kommun? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss
"Som verksamhetschef för grundskolan vill jag att våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun ska få möjlighet att lyckas i hela skolsystemet. Jag vill att vi som leder verksamheten utvecklas tillsammans med en tydlig omtanke för alla som bor och jobbar inom Jönköpings kommun."
//Charlotte Olsson, Verksamhetschef grundskola

Inom Jönköpings kommun arbetar ca 12 000 medarbetare inom många olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Jönköping. Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

Utbildningsförvaltningen är en av kommunens större förvaltningar och vi arbetar för en tillgänglig skola för alla och att vara en organisation med lärglädje. Verksamheten präglas av engagerade pedagoger som genom reflektion och flexibilitet tar vara på och utmanar varje elevs förmåga och kompetens för att möta en föränderlig värld. Utbildningsförvaltningen vill ge alla skolledare möjlighet till ett hållbart ledarskap över tid.

Läs mer om hur det är att jobba i Jönköpings kommun på jonkoping.se (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)

Enheten består av två skolor som ligger i vackra Skärstaddalen. Landsjöskolan i Kaxholmen består av förskoleklass, åk 1-6 och 3 fritidshem. Med utsikt över Landsjön och äppelträd på gården erbjuds den bästa av miljöer för både elever och vuxna. Skärstad skola i Skärstad består av förskoleklass, åk 1-3 och fritidshem. Det är en liten skola med vida vyer över åker och äng. Verksamheten på skolorna utgår från en mix av nytänkande och beprövad erfarenhet. Vi vill att eleverna ska trivas, ha roligt och utvecklas och växa. Vill du jobba på en välfungerande skola med gott arbetsklimat, trevliga kollegor och underbara barn så har du hittat rätt!

Ditt nya jobb
I arbetet som biträdande rektor kommer du tillsammans med rektor och medarbetare driva utvecklingen i vårt skolområde. Arbetet som biträdande rektor innebär sedvanliga skolledaruppgifter och administrativa inslag. Du har en betydande roll i ledningen av det pedagogiska arbetet. Kompetensutvecklingen under läsår 23/24 är riktad mot en främjade och hållbar elevhälsa.

Din kompetens
Du har en pedagogisk utbildning med behörighet att arbeta i grundskolan. Du är en ledare som kombinerar höga förväntningar med personlig omtanke och empati. Du har god kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt. Du känner dig trygg i kontakten med både medarbetare, elever och vårdnadshavare. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Extra merit är kompetens och eller erfarenhet av elevhälsoarbete.

Bra att veta
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på tre år med en tillsvidareanställning som lärare som grundtjänst. Vi anpassar introduktionen utifrån tidigare erfarenheter.


För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/).

Urval och intervjuer kan ske under ansökningstiden.


Vill du veta mer
Helena G Johansson. Rektor 036-10 39 60

Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)


Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Jun 28
Råslättsskolan

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Vill du vara med och leda utvecklingen av våra grundskolor inom Jönköpings kommun? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss
"Som verksamhetschef för grundskolan vill jag att våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun ska få möjlighet att lyckas i hela skolsystemet. Jag vill att vi som leder verksamheten utvecklas tillsammans med en tydlig omtanke för alla som bor och jobbar inom Jönköpings kommun."
//Charlotte Olsson, Verksamhetschef grundskola

Inom Jönköpings kommun arbetar ca 12 000 medarbetare inom många olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Jönköping. Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

Utbildningsförvaltningen är en av kommunens större förvaltningar och vi arbetar för en tillgänglig skola för alla och att vara en organisation med lärglädje. Verksamheten präglas av engagerade pedagoger som genom reflektion och flexibilitet tar vara på och utmanar varje elevs förmåga och kompetens för att möta en föränderlig värld. Utbildningsförvaltningen vill ge alla skolledare möjlighet till ett hållbart ledarskap över tid.

Läs mer om hur det är att jobba i Jönköpings kommun på jonkoping.se (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)

Ditt nya jobb
Som biträdande rektor vid Råslättsskolan kommer du, tillsammans med rektor och medarbetare, driva och utveckla Råslättsskolan. Arbetet innehåller sedvanliga skolledaruppgifter och även administrativa inslag. En viktig del av ditt uppdrag består av det pedagogiska samt främjande och förebyggande arbetet. I din roll som biträdande rektor arbetar du tillsammans i olika team så som skolledarteamet och elevhälsan. Vårt huvuduppdrag är att utveckla verksamheten så att vi ökar måluppfyllelsen för alla våra elever.

Du ingår i grundskolans biträdande rektorsgrupp som löpande får kompetensutveckling för ett hållbart och kvalitetssäkert ledarskap. Du träffar regelbundet en mindre grupp skolledare och arbetar med utveckling av skolan som helhet ur ett F-16 årsperspektiv.

På vår hemsida kan du läsa mer om vår skola. (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/raslattsskolanf6.4.74fef9ab15548f0b800145a.html)

Din kompetens
Du är legitimerad lärare med god erfarenhet av att arbeta i flerspråkiga miljöer i fritidshem och/eller skola. Du har ett stort intresse för att utveckla och synliggöra undervisningen.
Du bör vara van att arbeta självständigt och avsluta dina uppgifter som bestämt. Du är en ledare som kombinerar höga förväntningar med personlig omtanke och empati. Som person har du förmågan att se elevers olika behov och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar. Du har en öppen attityd och ett inkluderande förhållningssätt. Du har god kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt. Du känner dig trygg i kontakten med vårdnadshavare, och att utveckla en god relation till dem ser du som en självklarhet. Du är en förebild för både elever och personal. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Erfarenhet av tidigare skolledaruppdrag samt att leda utvecklingsarbete eller annan arbetsledande erfarenhet är meriterande. En förutsättning är att du som söker har en helhetssyn kring vad som främjar elevers lärande och utveckling. Du känner ett genuint engagemang för våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun.

Bra att veta
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på 3 år med en tillsvidareanställning som lärare som grundtjänst. Vi anpassar introduktionen utifrån tidigare erfarenheter.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/).

Intervjuer kommer ske i Augusti, men då urval kan komma ske under ansökningstiden är du välkommen med din ansökan redan idag!

Vill du veta mer
Ann-Jeannette Carlander-Hättström, rektor Råslättsskolan, 036-102454

Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)


Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Jun 2
Vittraskolorna, ett av Sveriges ledande friskoleföretag med 25 för- och grundskolor runt om i landet. Tillsammans ansvarar vi för cirka 8000 barn och elever och har cirka 1000 medarbetare. Vi startade vår första skola 1993 och ingår sedan 2008 i AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag.

Vittra är en samhällsengagerad för- och grundskola där barn och elever lär sig om sig själva och världen. Hos oss formas medvetna barn och elever som får rätt verktyg och kunskap för att skapa ett bättre och mer hållbart samhälle. Det gör vi med vår unika pedagogiska riktning som baseras på tre delar: medvetet lärande, modig kultur och tydlig struktur.

Det här blir du en del av

Vi är en F - 9 skola med tillhörande förskola. Vi ligger nära naturen med tillgång till skog och strövområden. Vi ingår i Vittraskolorna och arbetar efter den modell som är framtagen för dessa. Titta gärna på vår hemsida. Vi ingår i Academediakoncernen.

Vill du vara med och göra Sverige lite bättre? AcadeMedia hjälper människor att utvecklas i hela utbildningskedjan. Vår vision är att vara en internationell förebild när det gäller kvalitet, resultat och nytänkande. Vi har som mål att vara förstahandsvalet för de allra bästa och mest drivna förskolepedagogerna, lärarna och skolledarna i Sverige. Som en del av Sveriges största utbildningsföretag är karriärmöjligheterna hos oss stora, så varför inte ta chansen?

Det här erbjuder vi dig

Du får möjlighet att utvecklas som chef och ledare i en organisation. Vi spänner från förskola till år 9 och har utmaningar på flera olika plan. Du ingår i en stor koncern med många förutsättningar till kompetensutveckling.

Det här söker vi

Vi ser att du har legitimation som ger dig rätt att undervisa i någon del av skolväsendet. Erfarenhet av undervisning mot skolår 4 - 6 är en merit. Har du erfarenhet av ledarskap inom skola eller annan verksamhet är det också något vi prioriterar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du är van vid att arbeta med flera olika projekt på en gång samtidigt som du har med i beräkningen att du ska ha ett hållbart arbetsliv.

Övrig information

Som medarbetare inom AcadeMedia får du tillgång till vår förmånswebb, en hemsida med där du enkelt ser hela din kompensation, alltså både lön och alla förmåner som du har via oss som arbetsgivare. Bland dessa förmåner finns också personalkortet, som ger en mängd rabatter på flera stora och välkända varumärken.

Tillträdesdag: 20320801
Placeringsort:Jönköping
Anställningsform: Tillsvidare
Sista ansökningsdag: 20230623
Vi kallar löpande till intervju så skicka in din ansökan redan idag.
Kontaktperson: Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att ta kontakt med

Rektor Anders Crona på telefon 036 182880

Är du den vi söker?

Välkommen att skicka in dina ansökningshandlingar innehållande CV och personligt brev där du motiverar varför du söker dig till och just denna tjänst. Vi är tacksamma att få din ansökan så snart som möjligt och återkommer med besked till dig så snart vi fattat ett beslut.

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Vi är en del av AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag. Välkommen att läsa mer på www.academedia.se.

Ansök nu

Biträdande Rektor

Biträdande rektor
Läs mer Jun 8
Attarpsskolan 7-9

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Ditt nya jobb
Vi söker nu biträdande rektor till Attarpsskolan 7-9 i Jönköpings kommun. Tillsammans med rektor driver du skolans arbete framåt som skolans ledningsteam. Du är en viktig del i det operativa, dagliga arbetet på skolområdet. Det innebär att du tillsammans med rektor får stora möjligheter att påverka och bygga vidare på skolområdets utveckling och ledarskap. Med utgångspunkt från skolledningens olika kompetenser upprättar vi en ansvarsfördelning av skolledarskapets alla delar.

Välkommen till oss
Attarpsskolan är en 7-9 skola med ca 450 elever och 50 anställda. Vi finns 1 mil norr om Jönköping och det är lätt att ta sig hit med kommunens kollektivtrafik. Som biträdande rektor får du vara en del av ett samhälle där skolan är viktig och man samarbetar över gränser.

På Attarpsskolan 7-9 är vi en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en miljö där alla trivs och utvecklas. Vi har hög andel behöriga lärare och våra elever har över tid haft mycket god måluppfyllelse. Attarpsskolan 7-9 är också uppmärksammad för sitt beforskade, mångåriga och stabila arbete med en flexibel resursorganisation. Allt vårt stöd till elever är varierat och utgår från vårt Resurscenter.

Din kompetens
Vi söker dig som
- är legitimerad lärare inom grundskolan
- har erfarenhet av arbete inom skola
- har ett intresse för att styra och utveckla en verksamhet
- har ett stort intresse för att förbättra och synliggöra undervisning av god kvalitet
- har erfarenhet från tidigare ledningsuppdrag som skolledare eller liknande
- gärna har någon ledarskapsutbildning och/eller rektorsutbildning
- gärna erfarenhet av schemaläggning och besitter god IT kompetens

Du är en tydlig pedagogisk ledare som initierar och driver arbetet utifrån uppställda mål. Din goda kommunikativa förmåga gör att du är lyhörd och har lätt för att påverka, skapa intresse, delaktighet, engagemang och förståelse hos medarbetare och kollegor. I rollen som biträdande rektor är det viktigt att du har förmågan att skapa struktur, se helheten och följer upp det du är ansvarig för.

Bra att veta
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på 3 år med en tillsvidareanställning som lärare som grundtjänst.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer?
Susanne Rydberg, rektor Attarpsskolan 7-9; 036-10 65 07
Malin Håård, biträdande utbildningschef grundskolan; 036-10 27 61

Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som biträdande rektor på Attarpsskolan 7-9.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Maj 24
Barnarps förskoleområde

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Vill du vara med och leda utvecklingen i våra förskolor inom Jönköpings kommun? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Ditt nya jobb
Vi söker nu biträdande rektor till Barnarps förskoleområde i Jönköpings kommun. Som biträdande rektor kommer du, tillsammans med rektor och medarbetare, driva och utveckla våra förskolors arbete. I alla våra förskolor pågår utvecklingsarbete med språkutvecklingsarbete. Syftet är att stärka undervisningens kvalitet och öka utbildningens likvärdighet vad gäller alla barns språk-, läs- och skrivutveckling i Jönköpings kommuns förskolor.

Arbetet som biträdande rektor innehåller sedvanliga skolledaruppgifter och även administrativa inslag. Som biträdande rektor har du en betydande roll i ledningen av det pedagogiska samt främjande och förebyggande arbetet. Vårt huvuduppdrag är att utveckla verksamheten så att vi bibehåller och ökar måluppfyllelsen för alla våra barn. Du ingår i förskolans skolledargrupp som löpande får kompetensutveckling för ett hållbart och kvalitetssäkert ledarskap. Du träffar regelbundet en mindre grupp skolledare och arbetar med utveckling av skolan som helhet ur ett F-16 årsperspektiv.

Välkommen till oss
Inom Jönköpings kommun arbetar ca 12 000 medarbetare inom drygt 300 olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Jönköping. Utbildningsförvaltningen är kommunens största förvaltning och vi arbetar för en tillgänglig skola för alla och att vara en organisation med lärglädje.

Verksamheten präglas av engagerade pedagoger som genom reflektion och flexibilitet tar vara på och utmanar varje barns förmåga och kompetens för att möta en föränderlig värld. Vi på Utbildningsförvaltningen i Jönköpings kommun är en kreativ och ständigt lärande organisation. Vi arbetar framåt tillsammans, lär och inspireras av varandra. Vi är måna om våra medarbetare och vill att de ska trivas, utvecklas och ha en bra balans mellan jobb och fritid. Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

Barnarps förskoleområde består av fyra förskolor; Ljungkullen, Valhall, Barnarp och Vita Villan. Alla förskolor ligger nära naturen och med goda kommunikationsmöjligheter från både centrala Jönköping och andra närliggande orter. På området jobbar ca 50 medarbetare.

Läs mer om hur det är att jobba i Jönköpings kommun på jonkoping.se (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html).

Din kompetens
Du har en pedagogisk högskoleutbildning och har erfarenhet av arbete i förskolan. Du är en ledare som kombinerar höga förväntningar med personlig omtanke och empati. Du har en öppen attityd och ett inkluderande förhållningssätt. Du har god kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt. Du känner dig trygg i kontakten med vårdnadshavare, och att utveckla en god relation till dem ser du som en självklarhet. Du är en förebild för både barn och personal. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Har du erfarenhet av tidigare biträdande rektorsuppdrag samt att leda utvecklingsarbete eller annan arbetsledande erfarenhet ser vi det som ett plus. En förutsättning är att du som söker har en helhetssyn kring vad som främjar barns lärande och utveckling. Du känner ett genuint engagemang för våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun.

Bra att veta
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på 3 år med en tillsvidareanställning som pedagog som grundtjänst. Vi anpassar introduktionen utifrån tidigare erfarenheter.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker.

Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/).

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer?
Maria Blixt, Biträdande utbildningschef förskolan, 036-10 27 17.
Sara Jonsson, Rektor Barnarps förskoleområde, 036-10 30 65.

Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som biträdande rektor inom förskolan.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Maj 10
Öxnehaga skolområde

Vill du vara med och leda utvecklingen av våra grundskolor inom Jönköpings kommun? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Ditt nya jobb
Vi söker en biträdande rektor till Öxnehaga skolområde.

Som biträdande rektor kommer du, tillsammans med rektor och medarbetare, driva och utveckla Öxnehaga skolområde. Arbetet innehåller sedvanliga skolledaruppgifter och även administrativa inslag. Som biträdande rektor har du en betydande roll i ledningen av det pedagogiska samt främjande och förebyggande arbetet. Vårt huvuduppdrag är att utveckla verksamheten så att vi bibehåller och ökar måluppfyllelsen för alla våra elever.

Du ingår i grundskolans biträdande rektorsgrupp som löpande får kompetensutveckling för ett hållbart och kvalitetssäkert ledarskap. Du träffar regelbundet en mindre grupp skolledare och arbetar med utveckling av skolan som helhet ur ett F-16 årsperspektiv.
På området har vi ett tätt samarbete med andra aktörer genom LSG (Lokal samverkansgrupp) och områdesgrupp. Du kommer i ditt uppdrag vara en del i detta arbete.

Välkommen till oss
"Som utbildningschef för grundskolan vill jag att våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun ska få möjlighet att lyckas i hela skolsystemet. Jag vill att vi som leder verksamheten utvecklas tillsammans med en tydlig omtanke för alla som bor och jobbar inom Jönköpings kommun."
//Charlotte Olsson, Verksamhetschef grundskola

Inom Jönköpings kommun arbetar ca 12 000 medarbetare inom många olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Jönköping. Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!


Öxnehaga skolområde erbjuder en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra ledord Kunskap, Trygghet och Glädje. På skolan är behörigheten mycket hög inom alla verksamheter och tillsammans arbetar vi medvetet med kvalitetsarbete för att hela tiden bli en ännu bättre verksamhet och arbetsplats. På skolan finns åk F-6 och 4 fritidshem. Skolan är idag uppdelad, F-1 går på Oxhagsskolan och åk 2-6 går på Öxnehagaskolan. Tillsammans är det idag 360 elever med ca 70 anställda.

I framtiden kommer hela världen att vara våra barns arbetsfält. Vad kan då vara bättre än att börja förbereda sig redan som sexåring? På våra skolor finns ca 30 olika nationaliteter och lika många språk representerade. Här arbetar barn med olika språk, nationaliteter och religioner sida vid sida. Vi vill hjälpa våra elever att bli språkmedvetna, toleranta, goda konfliktlösare och duktiga på att samarbeta. Hos oss är varje möte viktigt, varför vi är stolta över och måna om att bevara och berika vår mångfald.

På vår hemsida kan du läsa mer om vår skola. (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/oxnehagaskolan26.4.74fef9ab15548f0b800261b.html)

Läs mer om hur det är att jobba i Jönköpings kommun på jonkoping.se (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)

Öxnehaga skolområde kommer under kommande år att arbeta fram en idrottsprofil, detta i ett led i att vi inom några år kommer att tillhöra Sanda högstadiums upptagningsområde.

Din kompetens
Du är legitimerad lärare med god erfarenhet av att arbeta i flerspråkiga miljöer i fritidshem och/eller skola. Du har ett stort intresse för att utveckla och synliggöra undervisningen.

Du bör vara van att arbeta självständigt och avsluta dina uppgifter som bestämt. Du är en ledare som kombinerar höga förväntningar med personlig omtanke och empati. Som person har du förmågan att se elevers olika behov och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar. Du har en öppen attityd och ett inkluderande förhållningssätt. Du har god kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt. Du känner dig trygg i kontakten med vårdnadshavare, och att utveckla en god relation till dem ser du som en självklarhet. Du är en förebild för både elever och personal. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Erfarenhet av tidigare skolledaruppdrag samt att leda utvecklingsarbete eller annan arbetsledande erfarenhet är meriterande. En förutsättning är att du som söker har en helhetssyn kring vad som främjar elevers lärande och utveckling. Du känner ett genuint engagemang för våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun.

Bra att veta
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på 3 år med en tillsvidareanställning som lärare som grundtjänst. Vi anpassar introduktionen utifrån tidigare erfarenheter.

Läs mer om hur det är att jobba i Jönköpings kommun på jonkoping.se (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html) och vilka förmåner vi erbjuder som anställd hos oss.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer?
Kontakta:
Kajsa Johansson, rektor Öxnehaga skolområde, 036-103773
Katarina Vågerdal, Tf utbildningschef, 036-106690
Jenny Carlsson Sveriges lärare Jenny.carlsson2@jonkoping.se

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka tjänsterna som biträdande rektor på Öxnehaga skolområde.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Maj 10
Ljungarumsskolan 7-9

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Vill du vara med och leda utvecklingen av våra framtida grundskolor inom Jönköpings kommun? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss
"Som utbildningschef för grundskolan vill jag att våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun ska få möjlighet att lyckas i hela skolsystemet. Jag vill att vi som leder verksamheten utvecklas tillsammans med en tydlig omtanke för alla som bor och jobbar inom Jönköpings kommun. Du får engagerade kollegor som brinner för skolutveckling och våra elevers bästa”.
//Charlotte Olsson, Utbildningschef grundskola

Inom Jönköpings kommun arbetar cirka 12 000 medarbetare inom många olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Jönköping. Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

Utbildningsförvaltningen är en av kommunens större förvaltningar och vi arbetar för en tillgänglig skola för alla och att vara en organisation med lärglädje. Verksamheten präglas av engagerade pedagoger som genom reflektion och flexibilitet tar vara på och utmanar varje elevs förmåga och kompetens för att möta en föränderlig värld. Utbildningsförvaltningen vill ge alla skolledare möjlighet till ett hållbart ledarskap över tid.

Vi söker just nu en biträdande rektor till Ljungarumsskolan 7-9. Ljungarumsskolan 7-9 finns på gamla Råslätt i Jönköping. Skolan ligger i ett naturskönt område med närhet till både naturområden och stadskärna. Här arbetar cirka 50 pedagoger och övrig personal tillsammans för trygghet, kunskap och utveckling. Skolan har i dagsläget cirka 490 elever fördelat på tre årskurser. Ljungarumsskolan har förutom vanligt högstadium också en särskild verksamhet, skola inriktning kommunikation som är till för elever med avvikande språkutveckling. Vårt upptagningsområde består av fyra skolor som förser oss med elever: Bottnarydsskolan, Gräshagsskolan, Hovslättsskolan samt Ljungarum F-6.

På vår hemsida kan du läsa mer om vår skola Ljungarumsskolan 7-9. (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskolagrundsarskolaochfritidshem/grundskolorochgrundsarskolorao/ljungarumsskolan79.4.74fef9ab15548f0b800100d.html)

Läs mer om hur det är att jobba i Jönköpings kommun på jonkoping.se (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)

Ditt nya jobb
Som biträdande rektor kommer du, tillsammans med rektor och medarbetare, driva och utveckla skolans arbete. Arbetet innehåller sedvanliga skolledaruppgifter och även administrativa inslag. Som biträdande rektor har du en betydande roll i ledningen av det pedagogiska samt det främjande och förebyggande arbetet. Vårt huvuduppdrag är att utveckla verksamheten så att vi bibehåller och ökar måluppfyllelsen för alla våra elever.

Du ingår i grundskolans biträdande rektorsgrupp som löpande får kompetensutveckling för ett hållbart och kvalitetssäkert ledarskap. Du träffar regelbundet en mindre grupp skolledare och arbetar med utveckling av skolan som helhet ur ett F-16 årsperspektiv.

Din kompetens
Du är legitimerad lärare inom grundskolan. Erfarenhet av tidigare skolledaruppdrag samt att leda utvecklingsarbete är meriterande.

Du bör vara van att arbeta självständigt och avsluta dina uppgifter som bestämt. Du är en ledare som kombinerar höga förväntningar med personlig omtanke och empati. Som person har du förmågan att se elevers olika behov och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar. Du har en öppen attityd och ett inkluderande förhållningssätt. Du har god kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt. Du känner dig trygg i kontakten med vårdnadshavare, och att utveckla en god relation till dem ser du som en självklarhet. Du är en förebild för både elever och personal. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Bra att veta
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor med en tillsvidareanställning som lärare som grundtjänst. Vi anpassar introduktionen utifrån tidigare erfarenheter.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Urval och intervjuer kan komma att ske fortlöpande under annonseringstiden.

Vill du veta mer?
Kristin Benerdal, tf. rektor, tel. 036-106727
Malin Håård, biträdande utbildningschef, tel. 036-106727
Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som biträdande rektor på Ljungarumsskolan 7-9.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Mar 28
Torps skola

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Vill du vara med och leda utvecklingen av våra framtida grundskolor inom Jönköpings kommun? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Ditt nya jobb
Som biträdande rektor kommer du, tillsammans med rektor och medarbetare, driva och utveckla Torps skola. Arbetet innehåller sedvanliga skolledaruppgifter med administrativa inslag. Som biträdande rektor har du en betydande roll i ledningen av det pedagogiska arbetet samt i det främjande och förebyggande arbetet i våra verksamheter. Viktigt i uppdraget är engagemang och glädje, vilket bidrar till allas lärglädje.

Vårt huvuduppdrag är att utveckla verksamheten så att vi bibehåller och ökar måluppfyllelsen för alla våra elever. Med utgångspunkt från våra olika kompetenser upprättar vi i ledningen en ansvarsfördelning av skolledarskapets olika delar.

Du träffar regelbundet en grupp skolledare från närliggande skolor och förskolor och arbetar med utveckling av skolan som helhet ur ett 1-16- årsperspektiv. Du ingår i grundskolans biträdande rektorsgrupp som löpande får kompetensutveckling för ett hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Välkommen till oss
Inom Jönköpings kommun arbetar ca 12 000 medarbetare inom drygt 300 olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Jönköping. Utbildningsförvaltningen är kommunens största förvaltning och vi arbetar för en tillgänglig skola för alla och att vara en organisation med lärglädje.

Torps skola i Bankeryd är en av Jönköpings kommuns nyaste skolor. Vi är en F-6 skola med ca 310 elever och ca 45 personal. Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas. Kooperativt lärande och språkutvecklande arbetssätt är väl förankrat på Torps skola i både grundskola, förskoleklass och fritidshem.

Hos oss får du det viktigaste jobbet man kan ha, att utveckla barns och elevers förmåga, kunskaper och tilltro till sig själva och förbereda dem för livet och framtiden. Tillsammans skapar vi lärglädje hela vägen!

Läs mer om hur det är att jobba i Jönköpings kommun på jonkoping.se (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)

Din kompetens
Vi söker dig som med värme och tydlighet vill vara med och leda skolutveckling där elevers välmående, trygghet, utveckling och måluppfyllelse är i fokus. Du har en pedagogisk högskoleutbildning och har erfarenhet av arbete i skolan. Du är en ledare som kombinerar höga förväntningar med personlig omtanke och empati. Du har en öppen attityd och ett inkluderande förhållningssätt. Du har en utmärkt förmåga att kommunicera både muntligt och skriftligt. Du känner dig trygg i kontakten med vårdnadshavare och att ha en god relation till dem ser du som en självklarhet. Du är en förebild för både barn och personal. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Har du erfarenhet av tidigare biträdande rektorsuppdrag samt att leda utvecklingsarbete eller annan arbetsledande erfarenhet ser vi det som ett plus. En förutsättning är att du som söker har en helhetssyn kring vad som främjar barns lärande och utveckling. Du känner ett genuint engagemang för våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun.

Bra att veta
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på 3 år med en tillsvidareanställning som lärare som grundtjänst. Vi anpassar introduktionen utifrån tidigare erfarenheter.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer?
Sofia Friberg Wissö, rektor på Torps skola, 036-106537
Malin Håård, biträdande utbildningschef grundskolan, 036-10 27 61

Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som biträdande rektor.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Feb 24
Erik Dahlbergsgymnasiet

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Vill du vara med och utveckla Erik Dahlbergsgymnasiet? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Ditt nya jobb
I tjänsten ingår det att bistå rektorerna med den pedagogiska utvecklingen, målarbetet och utvecklingsarbetet. I ett nära samarbete med rektorerna kommer du ansvara för att verkställa målen i läroplanen och de kommunala besluten inom verksamheten. I rollen som biträdande rektor är du ett viktigt stöd till våra fem rektorsområden. Du kommer arbeta tillsammans med rektorer i frågor kring arbetsmiljö, ekonomi, kvalitet och skolutveckling. Samt tillsammans med Erik Dahlbergsgymnasiets ledningsgrupp leda utvecklingsarbetet av gymnasieskolan framåt. Det huvudsakliga arbetet som biträdande rektor på Erik Dahlbergsgymnasiet kommer att bestå av att skapa förutsättningar för skolan. Detta genom att du samordnar det årliga tjänstefördelningsarbetet och årlig schemaläggning för skolans 120 lärare samt löpande schemaändringar under läsåret. Arbetet innebär även utveckling av interna processer samt gemensamma riktlinjer och policys. Erik Dahlbergsgymnasiets uppdrag styrs av politiska beslut och ansvarsområdet kan komma att förändras.
Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att innefatta:

• schemaläggning
• att samordna tjänstefördelningsarbetet
• att planera, organisera och ansvara för särskilda tillfällen på skolan, såsom öppet hus, student och gymnasiemässa
• organisera och leda skolutvecklande projekt på skolan

Detta är en ny roll på Erik Dahlbergsgymnasiet, det innebär att den på sikt kommer att formas tillsammans med skolans behov.

Välkommen till oss
Erik Dahlbergsgymnasiet är den största gymnasieskolan i Jönköpings kommun. Hos oss går cirka 1500 elever utspritt på fyra högskoleförberedande program, två yrkesprogram och två yrkesintroduktionsprogram. Vi är cirka 160 i personalen som alla arbetar för att skapa de bästa förutsättningarna för skolans ungdomar. Erik Dahlbergsgymnasiet är omvittnat trivsam och präglas av delaktighet, inflytande och trygghet. För mer information se www.edgymnasiet.se (http://www.edgymnasiet.se/).

Läs mer om hur det är att jobba i Jönköpings kommun på jonkoping.se (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html).

Din kompetens
Du som söker har en relevant högskoleutbildning samt erfarenhet och kunskap av att driva utvecklingsprocesser. Vidare är du en skicklig Excelanvändare, har goda kunskaper i Office-paketet och ett genuint systemintresse. För att underlätta schemaläggningsarbetet är det även mycket meriterande om du har tidigare erfarenhet av Skola24schema. Det är en fördel om du som söker har dokumenterad erfarenhet av arbete inom utbildningsväsendet.

Som person är du initiativrik och drivs av att identifiera förbättringar. Du engageras av att arbeta i skolmiljö och har därmed ett flexibelt förhållningssätt samt en hög servicegrad. Du uppskattar en roll som innebär mycket ansvar kombinerat med ett viktigt verksamhetsstöd. För att lyckas i rollen krävs det att du är systematisk, har god organisationsförmåga och en god och tydlig kommunikationsförmåga. Att du som söker dessutom är noggrann och strukturerad ser vi som en självklarhet. I rekryteringen kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet.

Bra att veta
I samband med din ansökan ber vi dig bifoga ett personligt brev med motivering till varför tjänsten söks, beskrivning av relevanta kunskaper och erfarenheter samt dina akademiska meriter. Samt att du bifogar för tjänsten relevanta betyg och intyg, alternativt att du tar med dem vid en eventuell intervju.

Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag från belastningsregistret (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/) (extern länk) och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång, därav kan det vara en bra idé att beställa i samband med att du söker tjänsten. Utdraget har en giltighetstid på ett år och behöver inte vara förseglat.

Var god ange även minst två referenser, varav en tidigare chef, i samband med din ansökan.

Vår förhoppning är att tillsätta tjänsten inom kort och intervjuer kan komma att ske innan dess att sista ansökningsdatum löpt ut. Tveka därför inte med att inkomma med din ansökan snarast!

Vill du veta mer?
Stefan Nicklasson, Gymnasiechef 036-10 65 79 alt. stefan.nicklasson@jonkoping.se
Irma Cavka, HR, 036-10 62 08 alt. irma.cavka@jonkoping.se

Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen (https://www.jonkoping.se/fackligaubf).

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!


Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Jan 11
Kålgårdens grundsärskola

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Vill du vara med och leda utvecklingen av våra grundskolor inom Jönköpings kommun? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss
"Som verksamhetschef för grundskolan vill jag att våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun ska få möjlighet att lyckas i hela skolsystemet. Jag vill att vi som leder verksamheten utvecklas tillsammans med en tydlig omtanke för alla som bor och jobbar inom Jönköpings kommun."
//Charlotte Olsson, utbildningschef grundskola

Utbildningsförvaltningen är den största av kommunens förvaltningar och vi arbetar för en tillgänglig skola för alla och att vara en organisation med lärglädje. Verksamheten präglas av engagerade pedagoger som genom reflektion och flexibilitet tar vara på och utmanar varje elevs förmåga och kompetens för att möta en föränderlig värld. Utbildningsförvaltningen vill ge alla skolledare möjlighet till ett hållbart ledarskap över tid.

Kålgårdens grundsärskola är en ny egen enhet från och med 1 januari 2023, men har funnits som skola sedan 2018. Grundsärskolan är en växande verksamhet och den består idag av sju klasser år 1-6. Eleverna läser efter grundsärskolans läroplan och undervisningen är till stor del individanpassad.
Under 2026 går flytten av Kålgårdens grundsärskola till då nybyggda Åsens skola som ska stå färdig uppe på Mariebos höjder. Åsens anpassade grundskola kommer att ha plats för 60 elever.

Hos oss får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, våra ledord är trygghet, glädje och alla ska med. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

Läs mer om hur det är att jobba i Jönköpings kommun på jonkoping.se (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)

Ditt nya jobb
Vi söker dig som med värme och tydlighet vill vara med och leda skolutveckling där elevers välmående, trygghet, utveckling och måluppfyllelse är i fokus.

Som biträdande rektor kommer du, tillsammans med skolledningen och alla medarbetare, driva, utveckla och följa upp det pedagogiska arbetet. Tillsammans med skolledningen driver du skolans arbete framåt och är en del av skolans ledningsteam. Du är en självklar del i det operativa, dagliga arbetet på skolan. Vi arbetar enligt gällande styrdokument för att utveckla verksamheten mot uppsatta mål, där det systematiska kvalitetsarbetet och samarbetet i skolans elevhälsoteam är viktiga delar.

Tillsammans med grundskolans alla biträdande rektorer får du löpande kompetensutveckling för ett hållbart och kvalitetssäkert ledarskap. Du träffar regelbundet en mindre grupp skolledare och arbetar med utveckling av skolan ur ett F-9 perspektiv.

Din kompetens
Du är legitimerad lärare med god erfarenhet av att driva utvecklingsarbete i skolans olika verksamheter. Du har ett stort intresse för att utveckla och synliggöra undervisningen samt har en helhetssyn kring vad som främjar elevers lärande och utveckling. Du är en ledare som kombinerar höga förväntningar med personlig omtanke och empati. Som person har du förmågan att se elevers olika behov och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar. Du har en öppen attityd, ett inkluderande förhållningssätt och är van att arbeta självständigt. Du har god kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt. Du känner dig trygg i kontakten med vårdnadshavare, att utveckla en god relation till dem ser du som en självklarhet. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.
Tidigare erfarenhet från grundsärskolan eller individuella programmet på gymnasiet är meriterande.
Det är också meriterande om du är intresserad av och har god IT-kompetens samt är förtrogen med de programvaror som vi använder oss av som exempelvis V-klass, Adato, Prorenata, Skola24 och Visma.

Bra att veta
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på 3 år med en tillsvidareanställning som lärare i grundsärskolan som grundtjänst. För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer?
Therese Bergman, rektor Kålgårdens grundsärskola 036-107985
Malin Håård , bitr utbildningschef 036-102238
Alexander Hultman, lärarförbundet 0736 542201
Lotta Gustafson, kommunal 0730 772698

Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som biträdande rektor på Kålgårdens grundsärskola.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Biträdande Rektor - Academics / Assistant Principal - Academics

Biträdande rektor
Läs mer Dec 29
Our students master the English language in a positive environment of high expectations. A safe and structured school is essential for the best possible social and academic development.
We are proud of our diverse and engaged multicultural school. We follow Swedish school law, teaching and setting grades according to Lgr 22. Every year around 90% of our teachers are qualified and over 90% of our students are able to apply for gymnasium. Parent and staff satisfaction is around 95% in our yearly anonymous surveys.

The position:
Collaborate with the Principal and other school leaders in the overall development of the school, its culture, strategy, structure and routines.
Monitor, follow up on and develop the quality of the planning, teaching, assessment and grading.
Lead and coach our team of Subject Leaders who in turn lead their teaching teams
Plan and lead professional development for staff.
Monitor, follow up on and develop our students’ learning outcomes (Systematic Quality Work).
Collaborate with other school leaders around academic and social support structures to ensure our resources are used as effectively as possible.
Lead development and salary talks.


About you:
We are looking for a competent and enthusiastic people leader to help us continue to develop the teaching and learning at our school.
As a person, you are a committed, strategic, positive and reliable team player. You are capable of leading teams, coaching individuals and working operatively as an individual.
You are a qualified teacher with significant experience of successful teaching.
Leadership training and experience is a clear merit.
You are able to work professionally in both English and Swedish.


Support:
A strong and supportive leadership team, introduction & mentorship by the Principal.
Additional leadership training, including the possibility to do Principal training when established in the role.
Monthly digital meetings and physical day conferences with other Academic Leaders from around IES
Positive, proactive and constructive school culture.
Clear routines and systems for how we work.
Open and transparent communication style.


Offer:
100% position leading to permanency; 40-hour work week.
Competitive salary at or above Jönköping Municipality Assistant Principal level.
Collective agreement with ALMEGA & additional pension payment & additional holiday days.
A transparent, positive and constructive work environment.
We take care of our staff and offer a wide range of social activities, career opportunities and professional development.
Healthy, free pedagogical lunches every day.


Application:
Send a personal letter and CV motivating your application to:
jobs.jonkoping@engelska.se
Write: "AP Academics" in the subject line.

Last application date is 2023-01-15.
Panel interviews will take place on 2023-01-24 (Tuesday week 4).
Position starts formally in August 2023, with the possibility of an early start for advance training and preparation.

Union representatives:
Helena Knutsson Mansilla (LR) - helena.knutsson.jonkoping@engelska.se
Kelly-Ann Noah (LR, safety representative) - kelly-ann.noah.jonkoping@engelska.se
Nicole Wandel (LF, safety representative) - nicole.wandel.jonkoping@engelska.se

..............................................................................................................................................

About IES & IES Jönköping:
Simon Varley has been the Principal of IES Jönköping since starting it in August 2009. The school now has 900 students and 120 staff. The staff work together in three school units Primary, Junior and Seniors across years F-9.
Internationella Engelska Skolan is a leading independent school group, reaching academic results far above average. It was founded in 1993 by Ms Barbara Bergström, a science teacher, originally from the US. Over 30,000 students are currently enrolled in our 43 schools around the country. Read more at engelska.se/work-with-us/

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Dec 21
Junedalsskolan

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss
Jönköping växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga och nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Jönköping. Junedalsskolan består av ca 860 elever i grundskola 7–9. Junedalsskolan ligger i centrala delarna av Jönköping, vi har både närheten till city med dess faciliteter och 10 minuters promenad till Jönköpings stadspark.

Vi söker en biträdande rektor som tillsammans med ledningsgruppen kommer styra och leda Junedalsskolans utveckling.

Vår skola arbetar runt eleven med ett helhetsperspektiv där elever ska kunna känna trygghet, glädje, engagemang och nyfikenhet som ger en bra grund för kunskapsinhämtandet. Hos oss ska alla trivas, vara trygga och känna arbetsglädje.

Ditt nya jobb
Du kommer ansvara för att skapa förutsättningar för att elever ska utvecklas i sitt lärande samt att personal ska kunna utföra sina uppdrag.

I ditt uppdrag ingår vardagligt logistikarbete för att eleven ska få sin undervisning samt schemaläggning. Du kommer också tilldelas ett elev- och personalansvar och du kommer arbeta med arbetsmiljö-, ekonomi och utvecklingsfrågor.

Din kompetens
Vi söker dig som har förmågan att arbeta strategiskt med fokus på att elevens utbildning inom Junedalsskolan kvalitetssäkras och utvecklas. Du har ett stort intresse för att utveckla en god utbildningskvalité för högstadieelever. Vi förväntar oss att du har en god kännedom grundskolans skolform.

Uppdraget som biträdande rektor innebär ett nära samarbete med skolans ledningsgrupp, elev- och hälsoteam samt samtliga arbetslag. I din roll som ledare förväntas att du lyssnar in medledaren och att du utifrån delaktighet och inflytande, fattar beslut som är gynnsamma för verksamheten. I din roll som biträdande rektor krävs en ständig dialog med skolledningen och en god resursmedvetenhet, samt en god organisationsförmåga.

Erfarenhet av uppdrag som biträdande rektor och kompetensutveckling inom personal-, arbetsmiljö- och ekonomifrågor är meriterande för uppdraget.

För att du ska vara kompetent för uppdraget, krävs utbildning och erfarenhet inom skolformernas utbildningsystem.
Vi på Junedalsskolan fäster stor vikt på personlig lämplighet där vi värdesätter dina kvalifikationer såväl som personliga egenskaper.

Du är:
- Samarbetsvillig och har social förmåga
- Engagerad med en god kommunikationsförmåga både i tal och skrift
- Skicklig på att skapa goda relationer samt mån om att ge ett gott bemötande
- Tålmodig och flexibel

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten. Tänk på att skollagen kräver att du visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Urval och intervjuer kan komma att påbörjas innan sista ansökningsdagen.

Vill du veta mer?
Rektor Carin Rosjö 036–102557
Bitr. rektor Irena Hanzek 036–106181
Martina Sörensen, Lärarförbundet 036–107448
Heddi Bradling, Lärarnas Riksförbund 036–106192
Thomas Hernodh, Kommunal 0705-793987

Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som biträdande rektor.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Nov 23
Tenhults naturbrukgymnasium

Vi söker
Vi söker nu en biträdande rektor på Tenhults naturbruksgymnasium, tjänsten är tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse men ser gärna att du kan börja så snart som möjligt under våren 2023. Vi söker dig som har förvärvat pedagogisk insikt både genom din utbildning samt genom erfarenhet. Vi ser det som meriterande för tjänsten att du har erfarenhet från ett eller flera naturbruksgymnasium men det är inget krav.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig en familjär skolmiljö med både djur och natur som ingår i elevernas utbildning.
Alla vi som arbetar inom Region Jönköpings län har tillgång till ett stort antal förmåner. Läs gärna mer om förmånerna här:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med
Som biträdande rektor på Tenhults naturbruksgymnasium kommer du tillsammans med rektor arbeta med pedagogisk utveckling i syfte att skapa de bästa förutsättningarna för att naturbrukseleverna ska nå så långt som möjligt i sitt lärande och yrkesmässighet. Det huvudsakliga uppdraget är att tillsammans med lärarna och övrig personal leda arbetet för bättre lärande och högre måluppfyllelse. I tjänsten ingår chefskap för 20 – 25 medarbetare samt alla för en biträdande rektor förekommande arbetsuppgifter.

Du kommer ingå i skolans ledningsgrupp som består av verksamhetschef, rektor, driftledare, servicechef och dig som biträdande rektor. Vilka ansvarsområden som kommer ingå i tjänsten styrs till stor del av din bakgrund och dina styrkor.

För att du ska trivas hos oss
Du är en trygg, tydlig och prestigelös ledare som skapar förutsättningar för dina medarbetare att växa. Du visar i ord och handling att du har en stor tillit till medarbetarna. Du förväntas vara en chef som är närvarande i verksamheten. Du har god förmåga att fördela och delegera arbetsuppgifter, arbeta mot mål och ser till att andras kompetens tillvaratas. Du har en god samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du är väl förtrogen med läroplanens mål samt har ett stort intresse för att driva skolutveckling utifrån visioner och mål. Du har god kommunikativ förmåga i både tal och skrift, har ett tydligt och lyhört ledarskap.

Du inspirerar till arbetsglädje och har förmåga att skapa lust till lärande.
Vi vill att du delar vår syn på en god arbetsmiljö som en avgörande faktor för trivsel, hållbarhet och goda resultat.
Vi lägger störst vikt vid lämplighet och personliga egenskaper.


Så här gör du om du är intresserad
Vid frågor kring tjänsten går det bra att kontakta Andreas Fanemo, 010-242 86 05. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.
Sista ansökningsdag är den 14/12 2022. Välkommen med din ansökan. Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.


På Tenhults naturbruksgymnasium utbildar vi för framtiden inom de gröna näringarna. Vi har drygt 200 elever, varav de flesta kommer främst från Jönköpings län. De elever som bor långt från skolan har möjlighet att i veckorna bo på skolans internat. Skolan har fyra inriktningar; Lantbruk, Häst, Djurvård och Trädgård. Vi erbjuder både det treåriga naturbruksprogrammet och det fyråriga Skog, mark och djur inom ramen för anpassad gymnasieskola, samt vuxenutbildning inom Trädgård.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Okt 28
Utbildningsförvaltningen

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Vill du vara med och leda utvecklingen av våra framtida förskolor inom Jönköpings kommun? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Ditt nya jobb
Vi söker nu biträdande rektorer till några av våra förskoleområden inom Jönköpings kommun då vi utökar med ett antal tjänster. Som biträdande rektor kommer du, tillsammans med rektor och medarbetare, driva och utveckla våra förskolors arbete. I alla våra förskolor pågår utvecklingsarbete med språkutvecklingsarbete. Syftet är att stärka undervisningens kvalitet och öka utbildningens likvärdighet vad gäller alla barns språk- läs- och skrivutveckling i Jönköpings kommuns förskolor.

Arbetet som biträdande rektor innehåller sedvanliga skolledaruppgifter och även administrativa inslag. Som biträdande rektor har du en betydande roll i ledningen av det pedagogiska samt främjande och förebyggande arbetet. Vårt huvuduppdrag är att utveckla verksamheten så att vi bibehåller och ökar måluppfyllelsen för alla våra barn. Du ingår i förskolans skolledargrupp som löpande får kompetensutveckling för ett hållbart och kvalitetssäkert ledarskap. Du träffar regelbundet en mindre grupp skolledare och arbetar med utveckling av skolan som helhet ur ett F-16 årsperspektiv.

Välkommen till oss
Inom Jönköpings kommun arbetar ca 12 000 medarbetare inom drygt 300 olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Jönköping. Utbildningsförvaltningen är kommunens största förvaltning och vi arbetar för en tillgänglig skola för alla och att vara en organisation med lärglädje.

Verksamheten präglas av engagerade pedagoger som genom reflektion och flexibilitet tar vara på och utmanar varje barns förmåga och kompetens för att möta en föränderlig värld. Vi på Utbildningsförvaltningen i Jönköpings kommun är en kreativ och ständigt lärande organisation. Vi arbetar framåt tillsammans, lär och inspireras av varandra. Vi är måna om våra medarbetare och vill att de ska trivas, utvecklas och ha en bra balans mellan jobb och fritid. Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

Hos oss får du det viktigaste jobbet man kan ha, att utveckla barns och elevers förmåga, kunskaper och tilltro till sig själva och förbereda dem för livet och framtiden. Tillsammans skapar vi lärglädje hela vägen!

Läs mer om hur det är att jobba i Jönköpings kommun på jonkoping.se (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)

Din kompetens
Du har en pedagogisk högskoleutbildning och har erfarenhet av arbete i förskolan. Du är en ledare som kombinerar höga förväntningar med personlig omtanke och empati. Du har en öppen attityd och ett inkluderande förhållningssätt. Du har god kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt. Du känner dig trygg i kontakten med vårdnadshavare, och att utveckla en god relation till dem ser du som en självklarhet. Du är en förebild för både barn och personal. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Har du erfarenhet av tidigare biträdande rektorsuppdrag samt att leda utvecklingsarbete eller annan arbetsledande erfarenhet ser vi det som ett plus. En förutsättning är att du som söker har en helhetssyn kring vad som främjar barns lärande och utveckling. Du känner ett genuint engagemang för våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun.

Bra att veta
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på 3 år med en tillsvidareanställning som pedagog som grundtjänst. Vi anpassar introduktionen utifrån tidigare erfarenheter.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker.

Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer?
Stefan Nilsson Ekvall, utbildningschef förskolan, 036-10 60 85.
Annika Ebefors, biträdande utbildningschef förskolan, 036-10 81 75.

Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som biträdande rektor inom förskolan.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Biträdande rektor till Kunskapsskolan Jönköping

Biträdande rektor
Läs mer Aug 18
Kunskapsskolan i Sverige driver grund- och gymnasieskolor under namnen Kunskapsskolan och Kunskapsgymnasiet. Kunskapsskolans första skolor startade år 2000 och idag går det drygt 14 500 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna.

På Kunskapsskolan har vi en pedagogik som är personligt utformad och utgår från varje individ. Genom vårt arbetssätt skapar vi nära relationer mellan lärare och elev, vilket ger förutsättningar för att varje elev ska nå längre än de själva tror är möjligt. I en miljö där eleven får vara sig själv och får rätt stöd och utmaningar skapar vi en skola där både elever och medarbetare trivs och utvecklas.

Kunskapsskolan i Jönköping söker biträdande rektor på heltid

Arbetsplatsen
Kunskapsskolan Jönköping är en grundskola för årskurs 4-9 och har idag cirka 280 elever från Jönköping med omnejd. Skolan startade 2011 och erbjuder en arbetsplats med god stämning där det är högt i tak och en gemenskap där alla brinner för eleverna. Vi drivs av utveckling, har höga förväntningar, ser kraften i varje individ och når längre tillsammans. Kunskapsskolan Jönköping har hög delaktighet bland elever som drivs av att utveckla sin skola och är engagerade i diverse samhällsfrågor.

Arbetsuppgifter
Skolan söker nu en biträdande rektor på 100%.

I tjänsten ingår att tillsammans med skolans rektor samordna olika delar av skolans verksamhet inom skolutveckling. Du kommer att arbeta med skolans elevhälsoteam, skoladministration samt även driva egna processer.

Vidare kommer du att arbeta tillsammans med skolans rektor inom följande områden:

• Medarbetarsamtal
• IT och fastighetsfrågor
• Systematiskt kvalitetsarbete
• Systematiskt arbetsmiljöarbete
• Betygsuppföljning
• Tjänstefördelning

I din roll kommer du närvara vid samt hålla i personalmöten. Du kommer även ha löpande kontakt med vårdnadshavare.

Kvalifikationer för tjänsten

• Genomgått lärarutbildning och innehar legitimation
• Har lång erfarenhet av ledarroller som arbetslagsledare eller annat ledaruppdrag inom Kunskapsskolan alternativt motsvarande huvudman
• Väl förtrogen med Kunskapsskolans pedagogiska modell
• Kompetent inom LGR 22
• Flytande i svenska i såväl tal som skrift

Meriterande
Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av rollen som biträdande rektor och/eller tjänst som utvecklings- och projektledare inom utbildning centralt, hos annan huvudman, statlig eller kommunal myndighet. Det är även meriterande med rektorsutbildning.

Som person
Det är av yttersta vikt att din förmåga att hantera långsiktiga processer kombinerat med oväntade hastiga händelser kan manövreras parallellt. Du hanterar stress konstruktivt och handlingskraftigt och finner möjligheter med utmaningar. Du är relationsskapande och trivs i den ledande rollen där ansvar och tydlighet ligger dig nära till hands. Vidare är du en retoriker såväl skriftligt som verbalt.

• Har ett lösningsorienterat förhållningssätt
• Modigt och tydligt ledarskap
• Har en god organisatorisk förmåga
• Ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet såsom verksamhetens bästa i agerande och beslut
• Strukturerad
• Har god kommunikativ förmåga
• Relationsskapande, samarbetsorienterad och räds inte konflikthantering vid behov

Tjänstens utformning
Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med uppstartsdatum enligt överenskommelse.

Rekryteringsprocessen
Ansökan sker via länken nedan senast den 4 september 2022. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För att arbeta i skola krävs utdrag ur belastningsregistret. Blankett finns på Rikspolisstyrelsens webbplats.

Vid frågor kontakta rektor Linda Noaksson via mail, linda.noaksson@kunskapsskolan.se

Mer information på om oss och vår pedagogik hittar du på vår hemsida, kunskapsskolan.se

Säljare av rekryteringstjänster undanbedes.

Besöksadress

Kunskapsskolan Jönköping
Datorgatan 10
561 33 Huskvarna

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Jul 6
Södergårdsskolan

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Vill du vara med och leda utvecklingen av våra grundskolor inom Jönköpings kommun? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss
"Som utbildningschef för grundskolan vill jag att våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun ska få möjlighet att lyckas i hela skolsystemet. Jag vill att vi som leder verksamheten utvecklas tillsammans med en tydlig omtanke för alla som bor och jobbar inom Jönköpings kommun."
//Charlotte Olsson, Utbildningschef grundskola

Utbildningsförvaltningen är en av kommunens större förvaltningar och vi arbetar för en tillgänglig skola för alla och att vara en organisation med lärglädje. Verksamheten präglas av engagerade pedagoger som genom reflektion och flexibilitet tar vara på och utmanar varje elevs förmåga och kompetens för att möta en föränderlig värld. Utbildningsförvaltningen vill ge alla skolledare möjlighet till ett hållbart ledarskap över tid.

Södergårdsskolan ligger i Huskvarnas södra delar i ett av kommunens prioriterade områden. På skolan finns förskoleklass, åk 1-6 och fritidshem. På vår skola finns i dagsläget cirka 460 elever, det arbetar omkring 80 personer runt eleverna och det talas cirka 50 språk. På Södergårdsskolan arbetar vi medvetet med språkutvecklande arbetssätt i alla grupper, vi arbetar målfokuserat och strävar alltid efter att utveckla verksamheten vidare. Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare som arbetar med en inkluderande och tillgänglig lärmiljö för alla. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där alla trivs och utvecklas.

På vår hemsida kan du läsa mer om vår skola Södergårdsskolan. (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/sodergardsskolanf6.4.74fef9ab15548f0b80010b2.html)

Läs mer om hur det är att jobba i Jönköpings kommun på jonkoping.se (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)

Ditt nya jobb
Som biträdande rektor kommer du, tillsammans med rektor och medarbetare, driva och utveckla Södergårdsskolan. Arbetet innehåller sedvanliga skolledaruppgifter och även administrativa inslag. Som biträdande rektor har du en betydande roll i ledningen av det pedagogiska samt främjande och förebyggande arbetet. Viktigt i uppdraget är engagemang och glädje, vilket bidrar till allas lärglädje. Vårt huvuduppdrag är att utveckla verksamheten så att vi bibehåller och ökar måluppfyllelsen för alla våra elever.

Du träffar regelbundet en mindre grupp skolledare och arbetar med utveckling av skolan som helhet ur ett F-16 årsperspektiv. Du ingår i grundskolans biträdande rektorsgrupp som löpande får kompetensutveckling för ett hållbart och kvalitetssäkert ledarskap.

Din kompetens
Du är legitimerad lärare med god erfarenhet av att arbeta i flerspråkiga miljöer i fritidshem och/eller skola. Du har ett stort intresse för att utveckla och synliggöra undervisningen.

Du bör vara van att arbeta självständigt och avsluta dina uppgifter som bestämt. Du är en ledare som kombinerar höga förväntningar med personlig omtanke och empati. Som person har du förmågan att se elevers olika behov och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar. Du har en öppen attityd och ett inkluderande förhållningssätt. Du har god kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt. Du känner dig trygg i kontakten med vårdnadshavare, och att utveckla en god relation till dem ser du som en självklarhet. Du är en förebild för både elever och personal. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Erfarenhet av tidigare skolledaruppdrag samt att leda utvecklingsarbete eller annan arbetsledande erfarenhet är meriterande. En förutsättning är att du som söker har en helhetssyn kring vad som främjar elevers lärande och utveckling. Du känner ett genuint engagemang för våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun.

Bra att veta
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på 3 år med en tillsvidareanställning som lärare i grundskolan som grundtjänst. För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/).

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer?
Kontakta Lise-Lotte Englund, rektor Södergårdsskolan, tel 036-10 80 77 eller
Katarina Vågerdal, bitr utbildningschef, tel 036-10 66 90.

Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som biträdande rektor vid Södergårdens skolområde.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Jun 29
Ölmstads so

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Vill du vara med och leda utvecklingen av våra framtida grundskolor inom Jönköpings kommun? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss
"Som utbildningschef för grundskolan vill jag att våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun ska få möjlighet att lyckas i hela skolsystemet. Jag vill att vi som leder verksamheten utvecklas tillsammans med en tydlig omtanke för alla som bor och jobbar inom Jönköpings kommun. Du får engagerade kollegor som brinner för skolutveckling och våra elevers bästa”.
//Charlotte Olsson, Utbildningschef grundskola

Inom Jönköpings kommun arbetar ca 12 000 medarbetare inom många olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Jönköping. Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

Utbildningsförvaltningen är en av kommunens större förvaltningar och vi arbetar för en tillgänglig skola för alla och att vara en organisation med lärglädje. Verksamheten präglas av engagerade pedagoger som genom reflektion och flexibilitet tar vara på och utmanar varje elevs förmåga och kompetens för att möta en föränderlig värld. Utbildningsförvaltningen vill ge alla skolledare möjlighet till ett hållbart ledarskap över tid.

Vi söker en bitr rektor till Ölmstads skolområde med Ölmstadskolan och Örserumsskolan som ligger i norra delen av Jönköpings kommun på Vätterns östra sida och innefattar förskoleklass, åk 1-6 och fritidshem på Ölmstadskolan och Örserumsskolan. Sammanlagt har vi ca 260 elever och drygt 40 personal. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där alla trivs och utvecklas. Inom skolområdet arbetar vi medvetet med språkutvecklande arbetssätt i alla klasser, vi arbetar målfokuserat och strävar alltid efter att utveckla verksamheten vidare. Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare som arbetar med en inkluderande och tillgänglig lärmiljö för alla. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där alla trivs och utvecklas.

Läs gärna mer om Ölmstadskolan (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/olmstadskolanf6.4.74fef9ab15548f0b800195c.html) och Örserumsskolan (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/orserumsskolanf6.4.74fef9ab15548f0b8001add.html) våra hemsidor.
Läs mer om hur det är att jobba i Jönköpings kommun på jonkoping.se (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)


Ditt nya jobb
Som biträdande rektor kommer du, tillsammans med rektor och medarbetare, driva och utveckla våra skolors arbete. Arbetet innehåller sedvanliga skolledaruppgifter och även administrativa inslag. Som biträdande rektor har du en betydande roll i ledningen av det pedagogiska samt det främjande och förebyggande arbetet. Vårt huvuduppdrag är att utveckla verksamheten så att vi bibehåller och ökar måluppfyllelsen för alla våra elever.

Du träffar regelbundet en mindre grupp skolledare och arbetar med utveckling av skolan som helhet ur ett F-16 årsperspektiv. Du ingår i grundskolans biträdande rektorsgrupp som löpande får kompetensutveckling för ett hållbart och kvalitetssäkert ledarskap.


Din kompetens
Du är legitimerad lärare inom grundskolan. Du har ett stort intresse för att utveckla och synliggöra undervisningen. Du har stor erfarenhet av att arbeta med värdegrundsfrågor och trygghetsarbete. Du har en god förmåga att se helhet och driva skolutveckling inom skolans alla områden. Då delar av tjänsten kommer vara administrativ är det ett plus om du har god IT- kompetens samt är förtrogen med de programvaror som vi använder oss av som exempelvis V-klass, Skola24, Adato, PMO, Edlevo och Visma. Meriterande om du har tidigare erfarenhet som skolledare eller annan ledarerfarenhet.

Du bör vara van att arbeta självständigt och avsluta dina uppgifter som bestämt. Du är en ledare som kombinerar höga förväntningar med personlig omtanke och empati. Som person har du förmågan att se elevers olika behov och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar. Du har en öppen attityd och ett inkluderande förhållningssätt. Du har god kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt. Du känner dig trygg i kontakten med vårdnadshavare, och att utveckla en god relation till dem ser du som en självklarhet. Du är en förebild för både elever och personal. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.


Bra att veta
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor med en tillsvidareanställning som pedagog som grundtjänst. Vi anpassar introduktionen utifrån tidigare erfarenheter.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/) och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Urval och intervjuer kan komma att ske fortlöpande under annonseringstiden.


Vill du veta mer?
Erica Karlsson, rektor, tel 036–10 24 22
Kristin Benerdal, tf bitr utbildningschef, tel 036-10 67 27
Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka tjänsten som biträdande rektor på Utbildningsförvaltningen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Jun 20
Norra Mo

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Vill du vara med och leda utvecklingen av våra framtida grundskolor inom Jönköpings kommun? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss
"Som utbildningschef för grundskolan vill jag att våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun ska få möjlighet att lyckas i hela skolsystemet. Jag vill att vi som leder verksamheten utvecklas tillsammans med en tydlig omtanke för alla som bor och jobbar inom Jönköpings kommun. Du får engagerade kollegor som brinner för skolutveckling och våra elevers bästa”.
//Charlotte Olsson, Utbildningschef grundskola

Inom Jönköpings kommun arbetar ca 12 000 medarbetare inom drygt 300 olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Jönköping. Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

Utbildningsförvaltningen är kommunens största förvaltning och vi arbetar för en tillgänglig skola för alla och att vara en organisation med lärglädje. Verksamheten präglas av engagerade pedagoger som genom reflektion och flexibilitet tar vara på och utmanar varje elevs förmåga och kompetens för att möta en föränderlig värld. Utbildningsförvaltningen vill ge alla skolledare möjlighet till ett hållbart ledarskap över tid.

Vi söker en bitr rektor till Norra Mo skolområde som ligger i västra delen av Jönköpings kommun och innefattar förskoleklass, åk 1-6 och fritidshem på Bottnarydsskolan och förskoleklass, åk 1 och fritidshem på Ryds skola. Sammanlagt har vi drygt 200 elever och cirka 34 personal. Inom skolområdet arbetar vi medvetet med språkutvecklande arbetssätt i alla klasser, vi arbetar målfokuserat och strävar alltid efter att utveckla verksamheten vidare. Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare som arbetar med en inkluderande och tillgänglig lärmiljö för alla. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där alla trivs och utvecklas.

På vår hemsida kan du läsa mer om Bottnarydsskolan. (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/bottnarydsskolanf6.4.74fef9ab15548f0b800c2d.html)
På vår hemsidan kan du läsa mer om Ryds skola. (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/rydsskolaf1.4.74fef9ab15548f0b80020a3.html)

Läs mer om hur det är att jobba i Jönköpings kommun på jonkoping.se (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)

Ditt nya jobb
Som biträdande rektor kommer du, tillsammans med rektor och medarbetare, driva och utveckla Norra Mos skolområde. Arbetet innehåller sedvanliga skolledaruppgifter och med särskilt fokus gällande elever i behov av särskilt stöd. Som biträdande rektor har du en betydande roll i ledningen av det pedagogiska samt främjande och förebyggande arbetet. Vårt huvuduppdrag är att utveckla verksamheten så att vi bibehåller och ökar måluppfyllelsen för alla våra elever.
Du träffar regelbundet en mindre grupp skolledare och arbetar med utveckling av skolan som helhet ur ett F-16 årsperspektiv. Du ingår i grundskolans biträdande rektorsgrupp som löpande får kompetensutveckling för ett hållbart och kvalitetssäkert ledarskap.

Din kompetens
Du är legitimerad lärare, meriterande är om du har specialpedagogisk kompetens, med god erfarenhet av att driva utvecklingsarbete i fritidshem och/eller skola. Du har ett stort intresse för att utveckla och synliggöra undervisningen.
Du bör vara van att arbeta självständigt och avsluta dina uppgifter som bestämt. Du är en ledare som kombinerar höga förväntningar med personlig omtanke och empati. Som person har du förmågan att se elevers olika behov och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar. Du har en öppen attityd och ett inkluderande förhållningssätt. Du har god kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt. Du känner dig trygg i kontakten med vårdnadshavare, och att utveckla en god relation till dem ser du som en självklarhet. Du är en förebild för både elever och personal. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Har du erfarenhet av tidigare biträdande rektorsuppdrag samt att leda utvecklingsarbete eller annan arbetsledande erfarenhet ser vi det som ett plus. En förutsättning är att du som söker har en helhetssyn kring vad som främjar elevers lärande och utveckling. Du känner ett genuint engagemang för våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun.

Bra att veta
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på 3 år med en tillsvidareanställning som lärare i grundskolan som grundtjänst.
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer?
Kontakta:
Jenny Andersson, rektor Norra Mo skolområde, 036-107594
Katarina Vågerdal, biträdande utbildningschef, 036-106690
Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som biträdande rektor.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Jun 7
Österängens skolområde

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Vill du vara med och leda utvecklingen av våra grundskolor inom Jönköpings kommun? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss
"Som utbildningschef för grundskolan vill jag att våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun ska få möjlighet att lyckas i hela skolsystemet. Jag vill att vi som leder verksamheten utvecklas tillsammans med en tydlig omtanke för alla som bor och jobbar inom Jönköpings kommun."
//Charlotte Olsson, Verksamhetschef grundskola

Inom Jönköpings kommun arbetar ca 12 000 medarbetare inom många olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Jönköping. Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

Utbildningsförvaltningen är en av kommunens större förvaltningar och vi arbetar för en tillgänglig skola för alla och att vara en organisation med lärglädje. Verksamheten präglas av engagerade pedagoger som genom reflektion och flexibilitet tar vara på och utmanar varje elevs förmåga och kompetens för att möta en föränderlig värld. Utbildningsförvaltningen vill ge alla skolledare möjlighet till ett hållbart ledarskap över tid.
Österängens skolområde erbjuder en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra ledord Kunskap, Trygghet och Trivsel. På skolan är behörigheten mycket hög inom alla verksamheter och tillsammans arbetar vi medvetet med kvalitetsarbete för att hela tiden bli en ännu bättre verksamhet och arbetsplats. På skolan finns åk F-6, 3 fritidshem samt Grundsärskola.

I framtiden kommer hela världen att vara våra barns arbetsfält. Vad kan då vara bättre än att börja förbereda sig redan som sexåring? På vår skola finns ca 30 olika nationaliteter och lika många språk representerade. Här arbetar barn med olika språk, nationaliteter och religioner sida vid sida. Vi vill hjälpa våra elever att bli språkmedvetna, toleranta, goda konfliktlösare och duktiga på att samarbeta. Hos oss är varje möte viktigt, varför vi är stolta över och måna om att bevara och berika vår mångfald.

På vår hemsida kan du läsa mer om vår skola. (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/osterangsskolanf6.4.74fef9ab15548f0b8001938.html)

Österängens skolområde kommer under kommande år att arbeta fram en idrottsprofil, detta i ett led i att vi inom några år kommer att tillhöra Sanda högstadiums upptagningsområde.

Ditt nya jobb
Vi söker en biträdande rektor till Österängsskolan.

Som biträdande rektor kommer du, tillsammans med rektor och medarbetare, driva och utveckla Österängsskolan. Arbetet innehåller sedvanliga skolledaruppgifter och även administrativa inslag. Som biträdande rektor har du en betydande roll i ledningen av det pedagogiska samt främjande och förebyggande arbetet. Vårt huvuduppdrag är att utveckla verksamheten så att vi bibehåller och ökar måluppfyllelsen för alla våra elever.

Du ingår i grundskolans biträdande rektorsgrupp som löpande får kompetensutveckling för ett hållbart och kvalitetssäkert ledarskap. Du träffar regelbundet en mindre grupp skolledare och arbetar med utveckling av skolan som helhet ur ett F-16 årsperspektiv.

Din kompetens
Du är legitimerad lärare med god erfarenhet av att arbeta i flerspråkiga miljöer i fritidshem och/eller skola. Du har ett stort intresse för att utveckla och synliggöra undervisningen.

Du bör vara van att arbeta självständigt och avsluta dina uppgifter som bestämt. Du är en ledare som kombinerar höga förväntningar med personlig omtanke och empati. Som person har du förmågan att se elevers olika behov och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar. Du har en öppen attityd och ett inkluderande förhållningssätt. Du har god kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt. Du känner dig trygg i kontakten med vårdnadshavare, och att utveckla en god relation till dem ser du som en självklarhet. Du är en förebild för både elever och personal. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Erfarenhet av tidigare skolledaruppdrag samt att leda utvecklingsarbete eller annan arbetsledande erfarenhet är meriterande. En förutsättning är att du som söker har en helhetssyn kring vad som främjar elevers lärande och utveckling. Du känner ett genuint engagemang för våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun.

Bra att veta
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på 3 år med en tillsvidareanställning som lärare som grundtjänst. Vi anpassar introduktionen utifrån tidigare erfarenheter.

Läs mer om hur det är att jobba i Jönköpings kommun på jonkoping.se (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html) och vilka förmåner vi erbjuder som anställd hos oss.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer?
Kontakta:
Kajsa Johansson, rektor Österängsskolan, 036-103773
Katarina Vågerdal, bitr utbildningschef, 036-106690
Alexandra Jonsson lärarförbundet alexandra.jonsson@jonkoping.se

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka tjänsterna som biträdande rektor på Österängsskolan.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Jun 10
Tabergsskolan

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Vill du vara med och leda utvecklingen av våra framtida grundskolor inom Jönköpings kommun? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss
"Som utbildningschef för grundskolan vill jag att våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun ska få möjlighet att lyckas i hela skolsystemet. Jag vill att vi som leder verksamheten utvecklas tillsammans med en tydlig omtanke för alla som bor och jobbar inom Jönköpings kommun. Du får engagerade kollegor som brinner för skolutveckling och våra elevers bästa”.
//Charlotte Olsson, Utbildningschef grundskola

Inom Jönköpings kommun arbetar ca 12 000 medarbetare inom många olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Jönköping. Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

Utbildningsförvaltningen är en av kommunens större förvaltningar och vi arbetar för en tillgänglig skola för alla och att vara en organisation med lärglädje. Verksamheten präglas av engagerade pedagoger som genom reflektion och flexibilitet tar vara på och utmanar varje elevs förmåga och kompetens för att möta en föränderlig värld. Utbildningsförvaltningen vill ge alla skolledare möjlighet till ett hållbart ledarskap över tid.

Vi söker en biträdande rektor till Tabergsskolan som ligger i södra delen av Jönköpings kommun och innefattar förskoleklass, åk 1-6 och fritidshem. På skolan finns drygt 200 elever och cirka 90 personal. Inom skolområdet arbetar vi medvetet med språkutvecklande arbetssätt i alla klasser, vi arbetar målfokuserat och strävar alltid efter att utveckla verksamheten vidare. Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare som arbetar med en inkluderande och tillgänglig lärmiljö för alla. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där alla trivs och utvecklas.

Läs mer om Tabergsskolan på vår hemsida (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/tabergsskolan.4.74fef9ab15548f0b80013d1.html).

Läs mer om hur det är att jobba i Jönköpings kommun på jonkoping.se (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)

Ditt nya jobb
Som biträdande rektor kommer du, tillsammans med rektor och medarbetare, driva och utveckla våra skolors arbete. Arbetet innehåller sedvanliga skolledaruppgifter och även administrativa inslag. Som biträdande rektor har du en betydande roll i ledningen av det pedagogiska samt det främjande och förebyggande arbetet. Vårt huvuduppdrag är att utveckla verksamheten så att vi bibehåller och ökar måluppfyllelsen för alla våra elever.

Du ingår i grundskolans biträdande rektorsgrupp som löpande får kompetensutveckling för ett hållbart och kvalitetssäkert ledarskap. Du träffar regelbundet en mindre grupp skolledare och arbetar med utveckling av skolan som helhet ur ett F-16 årsperspektiv.

Din kompetens
Du är legitimerad lärare inom grundskolan. Du har stor erfarenhet av att arbeta med värdegrundsfrågor och trygghetsarbete. Du har en god förmåga att se helhet och driva skolutveckling inom skolans alla områden. Då delar av tjänsten kommer vara administrativ är det ett plus om du har god IT- kompetens samt är förtrogen med de programvaror som vi använder oss av som exempelvis V-klass, Adato, PMO, TimeEdit och Visma. Meriterande om du har tidigare erfarenhet som skolledare eller annan ledarerfarenhet.

Du bör vara van att arbeta självständigt och avsluta dina uppgifter som bestämt. Du är en ledare som kombinerar höga förväntningar med personlig omtanke och empati. Som person har du förmågan att se elevers olika behov och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar. Du har en öppen attityd och ett inkluderande förhållningssätt. Du har god kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt. Du känner dig trygg i kontakten med vårdnadshavare, och att utveckla en god relation till dem ser du som en självklarhet. Du är en förebild för både elever och personal. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Bra att veta
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor med en tillsvidareanställning som pedagog som grundtjänst. Vi anpassar introduktionen utifrån tidigare erfarenheter.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Urval och intervjuer kan komma att ske fortlöpande under annonseringstiden.

Vill du veta mer?
Johanna Edlund, rektor, tel 036-103803
Katarina Vågerdal, biträdande utbildningschef, tel 036-106690
Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka tjänsten som biträdande rektor på Utbildningsförvaltningen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Maj 25
Bymarkens skolområde

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Vill du vara med och leda utvecklingen av våra grundskolor inom Jönköpings kommun? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss
"Som verksamhetschef för grundskolan vill jag att våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun ska få möjlighet att lyckas i hela skolsystemet. Jag vill att vi som leder verksamheten utvecklas tillsammans med en tydlig omtanke för alla som bor och jobbar inom Jönköpings kommun."
//Charlotte Olsson, utbildningschef grundskola

Utbildningsförvaltningen är den största av kommunens förvaltningar och vi arbetar för en tillgänglig skola för alla och att vara en organisation med lärglädje. Verksamheten präglas av engagerade pedagoger som genom reflektion och flexibilitet tar vara på och utmanar varje elevs förmåga och kompetens för att möta en föränderlig värld. Utbildningsförvaltningen vill ge alla skolledare möjlighet till ett hållbart ledarskap över tid.

Bymarkens skolområde består av två grundskolor; Hisingstorpsskolan F-6 och Vätterslundsskolan F-3. Skolorna är belägna i natursköna omgivningar på Bymarken i de västra delarna av Jönköping med närhet till naturen och respektive skolas ”skolskog”. För närvarande finns ca 550 elever och ett 80-tal medarbetare inom skolområdet. Hisingstorpsskolan är en grundskoleenhet F-6 organiserad i arbetslag inom verksamheterna förskoleklass, åk 1-6 och fritidshem. Vätterslundskolan är en mindre grundskoleenhet F-3 organiserad på liknande vis.

Hos oss får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande och ledorden Glädje, Lärande, Respekt, Trygghet och Gemenskap, Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas. Skolområdet präglas av medarbetarnas strävan att bedriva undervisning av mycket god kvalitet, studiero och hög måluppfyllelse. Sedan några år arbetar vi aktivt med rastverksamhet och daglig rörelse som en del i trygghetsarbetet. Vi arbetar också för att utveckla lärande och undervisning i förskoleklassen och fritidshemmet.
Framöver fokuseras vårt utvecklingsarbete troligtvis på områdena språkutvecklande arbetssätt, kompetensutveckling för all personal inom ledarskap, fortsatt arbete med utveckling av undervisningen genom digitalisering och andra metoder och gemensamt arbete kring samsyn och hur vi möter alla elever i skolans alla verksamheter där vi utvecklar ”en röd tråd” för elevernas lärande från F-6 i klassrummen och på fritids.

Läs mer om hur det är att jobba i Jönköpings kommun på jonkoping.se (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)

Ditt nya jobb
Vi söker dig som med värme och tydlighet vill vara med och leda skolutveckling där elevers välmående, trygghet, utveckling och måluppfyllelse är i fokus.

Som biträdande rektor kommer du, tillsammans med övriga i skolledningen och alla medarbetare, driva, utveckla och följa upp det pedagogiska arbetet inom skolområdets olika verksamheter. Tillsammans med skolledningen driver du skolans arbete framåt och är en del av skolans ledningsteam. Du är en självklar del i det operativa, dagliga arbetet på skolområdet. Vi arbetar enligt gällande styrdokument för att utveckla verksamheten mot uppsatta mål, där det systematiska kvalitetsarbetet och samarbetet i skolområdets elevhälsoteam är viktiga delar.

Tillsammans med grundskolans alla biträdande rektorer får du löpande kompetensutveckling för ett hållbart och kvalitetssäkert ledarskap. Du träffar regelbundet en mindre grupp skolledare och arbetar med utveckling av skolan som helhet ur ett F-16 årsperspektiv.

Din kompetens
Du är legitimerad lärare med god erfarenhet av att driva utvecklingsarbete i skolans olika verksamheter. Du har ett stort intresse för att utveckla och synliggöra undervisningen samt har en helhetssyn kring vad som främjar elevers lärande och utveckling. Du är en ledare som kombinerar höga förväntningar med personlig omtanke och empati. Som person har du förmågan att se elevers olika behov och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar. Du har en öppen attityd, ett inkluderande förhållningssätt och är van att arbeta självständigt. Du har god kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt. Du känner dig trygg i kontakten med vårdnadshavare, att utveckla en god relation till dem ser du som en självklarhet. Du är en förebild för både elever och personal. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.
Tidigare erfarenhet som skolledare eller annan ledarerfarenhet är meriterande.
Det är också meriterande om du är intresserad av och har god IT- kompetens samt är förtrogen med de programvaror som vi använder oss av som exempelvis V-klass, Adato, PMO, Skola24 och Visma.

Bra att veta
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på 3 år med en tillsvidareanställning som lärare i grundskolan som grundtjänst. För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer?
Lena Nordh-Jonsson, rektor Bymarkens skolområde, tel. 036-106172
Linda Landén, biträdande rektor Bymarkens skolområde, tel. 036-107092
Kristin Benerdal, tf bitr utbildningschef, tel. 036-106727

Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som biträdande rektor vid Bymarkens skolområde.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Biträdande rektor till Norrängsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Maj 16
Norrängens skolområde

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Vill du vara med och leda utvecklingen av våra grundskolor inom Jönköpings kommun? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss
"Som verksamhetschef för grundskolan vill jag att våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun ska få möjlighet att lyckas i hela skolsystemet. Jag vill att vi som leder verksamheten utvecklas tillsammans med en tydlig omtanke för alla som bor och jobbar inom Jönköpings kommun."
//Charlotte Olsson, utbildningschef grundskola

Utbildningsförvaltningen är den största av kommunens förvaltningar och vi arbetar för en tillgänglig skola för alla och att vara en organisation med lärglädje. Verksamheten präglas av engagerade pedagoger som genom reflektion och flexibilitet tar vara på och utmanar varje elevs förmåga och kompetens för att möta en föränderlig värld. Utbildningsförvaltningen vill ge alla skolledare möjlighet till ett hållbart ledarskap över tid.

Norrängsskolan är en F-6 skola belägen vid Vätterns östra kant i norra delen av Huskvarna och innefattar förskoleklass, åk 1-6 och fritidshem. Sammanlagt har vi omkring 300 elever och 50 personal. På Norrängsskolan arbetar vi målfokuserat och strävar alltid efter att utveckla verksamheten vidare. Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare som arbetar med en inkluderande och tillgänglig lärmiljö för alla. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där alla trivs och utvecklas.

På vår hemsida kan du läsa mer om Norrängsskolan. (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/norrangsskolanf6.4.74fef9ab15548f0b8002381.html)

Läs mer om hur det är att jobba i Jönköpings kommun på jonkoping.se (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)

Ditt nya jobb
Vi söker dig som med värme och tydlighet vill vara med och leda skolutveckling där elevers välmående, trygghet, utveckling och måluppfyllelse är i fokus.

Som biträdande rektor kommer du, tillsammans med rektor och medarbetare, driva, utveckla och följa upp det pedagogiska arbetet inom Norrängsskolans olika verksamheter. Tillsammans med rektor driver du skolans arbete framåt som skolans ledningsteam. Du är en viktig del i det operativa, dagliga arbetet på skolområdet och samarbetet med skolans elevhälsoteam är viktigt. Vi arbetar enligt gällande styrdokument för att utveckla verksamheten mot uppsatta mål, där det systematiska kvalitetsarbetet är en viktig del.

Du ingår i grundskolans biträdande rektorsgrupp som löpande får kompetensutveckling för ett hållbart och kvalitetssäkert ledarskap. Du träffar regelbundet en mindre grupp skolledare och arbetar med utveckling av skolan som helhet ur ett F-16 årsperspektiv.

Din kompetens
Du har är legitimerad lärare inom grundskolan, gärna med god erfarenhet av att arbeta i flerspråkiga miljöer. Du har stor erfarenhet av att arbeta med värdegrundsfrågor och trygghetsarbete. Du har en god förmåga att se helhet och driva skolutveckling inom skolans alla områden. Då delar av tjänsten kommer vara administrativ är det ett plus om du har god IT- kompetens samt är förtrogen med de programvaror som vi använder oss av som exempelvis V-klass, Adato, PMO, Skola24 och Visma. Tidigare erfarenhet som skolledare eller annan ledarerfarenhet är meriterande.

Du bör vara van att arbeta självständigt och avsluta dina uppgifter som bestämt. Du är en ledare som kombinerar höga förväntningar med personlig omtanke och empati. Som person har du förmågan att se elevers olika behov och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar. Du har en öppen attityd och ett inkluderande förhållningssätt. Du har god kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt. Du känner dig trygg i kontakten med vårdnadshavare, och att utveckla en god relation till dem ser du som en självklarhet. Du är en förebild för både elever och personal. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Bra att veta
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på 3 år med en tillsvidareanställning som lärare i grundskolan som grundtjänst. För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer?
Sofia Hildingsson, rektor Norrängsskolan, 036-106 423
Katarina Vågerdal, biträdande utbildningschef, 036-106 690

Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som biträdande rektor vid Norrängsskolan.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Biträdande rektor till Tenhults skolområde

Biträdande rektor
Läs mer Maj 16
Tenhults skolområde

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Vill du vara med och leda utvecklingen av våra grundskolor inom Jönköpings kommun? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss
"Som verksamhetschef för grundskolan vill jag att våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun ska få möjlighet att lyckas i hela skolsystemet. Jag vill att vi som leder verksamheten utvecklas tillsammans med en tydlig omtanke för alla som bor och jobbar inom Jönköpings kommun."
//Charlotte Olsson, utbildningschef grundskola

Utbildningsförvaltningen är den största av kommunens förvaltningar och vi arbetar för en tillgänglig skola för alla och att vara en organisation med lärglädje. Verksamheten präglas av engagerade pedagoger som genom reflektion och flexibilitet tar vara på och utmanar varje elevs förmåga och kompetens för att möta en föränderlig värld. Utbildningsförvaltningen vill ge alla skolledare möjlighet till ett hållbart ledarskap över tid.

Tenhults skolområde ligger i sydöstra delen av Jönköpings kommun och innefattar förskoleklass, åk 1-6 och fritidshem på Tenhultsskolan och Ödestugu skola. Sammanlagt har vi knappt 600 elever och ca 90 personal. Inom skolområdet arbetar vi medvetet med språkutvecklande arbetssätt i alla klasser, vi arbetar målfokuserat och strävar alltid efter att utveckla verksamheten vidare. Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare som arbetar med en inkluderande och tillgänglig lärmiljö för alla. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där alla trivs och utvecklas.

Läs mer om hur det är att jobba i Jönköpings kommun på jonkoping.se (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)

Ditt nya jobb
Vi söker dig som med värme och tydlighet vill vara med och leda skolutveckling där elevers välmående, trygghet, utveckling och måluppfyllelse är i fokus.

Som biträdande rektor kommer du, tillsammans med rektor och medarbetare, driva och utveckla våra skolors arbete. Arbetet innehåller sedvanliga skolledaruppgifter och även administrativa inslag. Som biträdande rektor har du en betydande roll i ledningen av det pedagogiska samt främjande och förebyggande arbetet. Vårt huvuduppdrag är att utveckla verksamheten så att vi bibehåller och ökar måluppfyllelsen för alla våra elever.

Du ingår i grundskolans biträdande rektorsgrupp som löpande får kompetensutveckling för ett hållbart och kvalitetssäkert ledarskap. Du träffar regelbundet en mindre grupp skolledare och arbetar med utveckling av skolan som helhet ur ett F-16 årsperspektiv.

Din kompetens
Du är legitimerad lärare med god erfarenhet av att driva utvecklingsarbete i fritidshem och/eller skola. Du har ett stort intresse för att utveckla och synliggöra undervisningen.

Du bör vara van att arbeta självständigt och avsluta dina uppgifter som bestämt. Du är en ledare som kombinerar höga förväntningar med personlig omtanke och empati. Som person har du förmågan att se elevers olika behov och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar. Du har en öppen attityd och ett inkluderande förhållningssätt. Du har god kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt. Du känner dig trygg i kontakten med vårdnadshavare, och att utveckla en god relation till dem ser du som en självklarhet. Du är en förebild för både elever och personal. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Har du erfarenhet av tidigare biträdande rektorsuppdrag samt att leda utvecklingsarbete eller annan arbetsledande erfarenhet ser vi det som ett plus. En förutsättning är att du som söker har en helhetssyn kring vad som främjar elevers lärande och utveckling. Du känner ett genuint engagemang för våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun.

Bra att veta
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på 3 år med en tillsvidareanställning som lärare i grundskolan som grundtjänst. För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer?
Åsa Grahn, rektor Tenhults skolområde, 036-103 068
Katarina Vågerdal, bitr utbildningschef, 036-106 690

Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som biträdande rektor vid Tenhults skolområde.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Biträdande rektor till Vittra Samset förskola och skola

Biträdande rektor
Läs mer Maj 4
Vittraskolorna, ett av Sveriges ledande friskoleföretag med 24 för- och grundskolor runt om i landet. Tillsammans ansvarar vi för cirka 8000 barn och elever och har cirka 1000 medarbetare. Vi startade vår första skola 1993 och ingår sedan 2008 i AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag.

På Vittra är vårt mål att varje barn ska bli medveten om sig själv och världen omkring oss. Vi förbereder dem med kunskap och mod för att de ska känna att de kan vara med och påverka samhället till det bättre.

Vittra Samset startade 2013 i mindre lokaler och två år senare 2015 invigde vi vår nybyggda förskola och skola. Vittra Samset ligger beläget ca 10 min från centrala Jönköping i området som heter just Samset. Till hösten kommer det gå ca 400 barn och elever hos oss. Vi är stolta och glada över den tillväxt som förskolan och skolan haft och ser det som ett kvitto på en fin verksamhet över hela perspektivet 1-16 år.

På Vittra Samset är motiverande lärande, tydlig struktur och trygg kultur i fokus. Vår vision är att alla våra barn och elever ska formas till ansvarstagande medmänniskor som värnar om varandra och vår omvärld. För att göra det möjligt arbetar vi med att få barn och elever att känna tillit till sig själva och sin egen förmåga. Detta skapar vi genom en nära pedagogisk relation mellan elev och pedagog.

Vi tror att höga förväntningar på barn och elever samt goda ledaregenskaper är viktiga faktorer för lärande. Våra pedagoger är engagerade och jobbar med att skapa sammanhang i undervisningen. Detta tror vi skapar lust att lära. Vi vill arbeta för att var och en ska nå sin fulla potential kunskaps- så väl som värderingsmässigt. Alla tar till sig kunskap på olika sätt och det är vår uppgift att hjälpa eleverna att hitta sin väg till kunskap.

Biträdande rektor till Vittra Samset i Jönköping

Ditt uppdrag

Vi erbjuder nu en tjänst som biträdande rektor på Vittra Samset. Tillsammans med rektor och skolans ledningsgrupp kommer du att ansvara för utvecklingen av förskolan, fritidshemmets och skolans verksamhet. I rollen ingår ansvar för personal, barn/elever och en systematisk uppföljning av verksamhetens kvalitativa resultat. Med stöd av Vittras systematiska kvalitetsarbete leder du medarbetarna och eleverna mot ökad måluppfyllelse. Du kommer ingå i skolans elevhälsoteam. Den exakta rollfördelningen mellan rektor och biträdande rektor görs i dialog i samband med rekryteringsprocessen.

Din profil

Vi söker dig som är prestigelös, tydlig och lyhörd som ledare. Du har lätt för att ta egna initiativ och sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Du är noggrann, strukturerad och trivs med att ta ansvar för en resultatstyrd verksamhet. Goda relationer och ett bra samarbete med elever, personal och vårdnadshavare samt externa kontakter är viktiga för dig i ditt arbete. Vi tror också att du är nyfiken på att lära dig mer om hur Vittra arbetar kring struktur, kultur och medarbetarskap.

Vi erbjuder

Som biträdande rektor i Vittra får du goda möjligheter att utvecklas. Vittra har flera ledarutvecklingsprogram och tillgång till kompetensutveckling via AcadeMedia Academy. Hos oss får du självklart kollektivavtalade förmåner, försäkringar och friskvårdsbidrag.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning på 6 månader. Tillträde enligt överenskommelse men fördel augusti -22. Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. via länken här på sidan.

Sista ansökningsdag är 2022-05-25. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag.

Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna rektor Emma Simonsson på 076-101 65 30 eller emma.simonsson@vittra.se. Har du frågor om Vittra eller Academedias verksamhet är du välkommen att höra av dig till skolchef Ulrika Kragner 076-110 28 46 ulrika.kragner@vittra.se

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Maj 4
Dalviksskolan

"Som utbildningschef för grundskolan vill jag att våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun ska få möjlighet att lyckas i hela skolsystemet. Jag vill att vi som leder verksamheten utvecklas tillsammans med en tydlig omtanke för alla som bor och jobbar inom Jönköpings kommun. Du får engagerade kollegor som brinner för skolutveckling och våra elevers bästa”.
//Charlotte Olsson
Utbildningschef grundskola

Ditt nya jobb
Vi söker dig som med värme och tydlighet vill vara med och leda skolutveckling där elevers välmående, trygghet, utveckling och måluppfyllelse är i fokus.

Du kommer tillsammans med rektor att ansvara för att leda och utveckla verksamheten. I skolledaruppdraget ingår pedagogiskt ledarskap, personalansvar, administration och skolutveckling. Du förväntas aktivt och självständigt driva utveckling inom pedagogik och systematiskt kvalitetsarbete, som innefattar verksamhetsplanering, utvärdering och analysarbete av mål. Du är en viktig del i skolans elevhälsoteam, som består av kurator, skolsköterska, specialpedagog, speciallärare och skolpsykolog. Vår skolutvecklingsgrupp, som tillsammans med elevhälsoteamet, är skolan pedagogiska motor. Vi har även ett trygghetsteam, med representation från alla årskurser och delar av elevhälsan, som arbetar förebyggande med att öka tryggheten och trivseln på skolan samt med vårt värdegrundsarbete.

Du är trygg i din ledarroll och har förmågan att agera trovärdigt som verksamhetens representant. Som biträdande rektor har du även stora möjligheter att växa i din ledarroll.
Du ingår i grundskolans biträdande rektorsgrupp som löpande får kompetensutveckling för ett hållbart och kvalitetssäkert ledarskap. Du träffar regelbundet en mindre grupp skolledare och arbetar med utveckling av skolan som helhet ur ett F-16 årsperspektiv.

Välkommen till oss
Inom Jönköpings kommun arbetar ca 12 000 medarbetare inom många olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Jönköping. Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

Utbildningsförvaltningen är en av kommunens större förvaltningar och vi arbetar för en tillgänglig skola för alla och att vara en organisation med lärglädje. Verksamheten präglas av engagerade pedagoger som genom reflektion och flexibilitet tar vara på och utmanar varje elevs förmåga och kompetens för att möta en föränderlig värld. Utbildningsförvaltningen vill ge alla skolledare möjlighet till ett hållbart ledarskap över tid.
Dalviksskolan är en F-6 skola med ca 315 elever och 53 anställda. Skolan är belägen på Jönköpings höjder och ligger vackert med panoramautsikt över Vättern och staden. Här bjuds fantastiska miljöer med skog, vattendrag och berg i omedelbar närhet till skolan. Anställda, elever, vårdnadshavare, studenter och gäster på skolan beskriver att de upplever en fantastisk arbetsmiljö, där trivsel och trygghet präglar andan på enheten. Dalviksskolan är en övningsskola, vilket innebär att vi regelbundet tar emot studenter från JU.
Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.
På vår hemsida kan du läsa mer om vår skola. (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/dalviksskolanf6.4.74fef9ab15548f0b800e2d.html)

Din kompetens
Du är legitimerad lärare. Du har stor erfarenhet av att arbeta med värdegrundsfrågor och trygghetsarbete. Du har en god förmåga att se helhet och driva skolutveckling inom skolans alla områden. Då delar av tjänsten kommer vara administrativ är det ett plus om du har god IT- kompetens samt är förtrogen med de programvaror som vi använder oss av som exempelvis V-klass, Adato, PMO, Skola24 och Visma. Tidigare erfarenhet som skolledare eller annan ledarerfarenhet är meriterande.

Du bör vara van att arbeta självständigt och avsluta dina uppgifter som bestämt. Du är en ledare som kombinerar höga förväntningar med personlig omtanke och empati. Som person har du förmågan att se elevers olika behov och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar. Du har en öppen attityd och ett inkluderande förhållningssätt. Du har god kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt. Du känner dig trygg i kontakten med vårdnadshavare, och att utveckla en god relation till dem ser du som en självklarhet. Du är en förebild för både elever och personal. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Bra att veta
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor med en tillsvidareanställning som pedagog som grundtjänst. Vi anpassar introduktionen utifrån tidigare erfarenheter.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer?
Karin Sjöstedt, rektor, tel 036-10 72 60
Kristin Benerdal, tf bitr utbildningschef, tel 036-10 67 27

Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka tjänsten som biträdande rektor på Utbildningsförvaltningen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Apr 27
Sanda utbildningscentrum

Ditt nya jobb
Sanda utbildningscentrum söker en biträdande rektor till Gymnasiesärskolan och Barn- och Fritidsprogrammet. Är det ditt nya uppdrag?
Du kommer att arbeta tillsammans med Sandas ledningsgrupp och styra och leda arbetet tillsammans med rektor inom både gymnasiesärskolan och gymnasiet. Ditt ansvar är att skapa förutsättningar för att elever ska kunna kombinera studier och idrott på alla nivåer.

Välkommen till oss
Sanda Utbildningscentrum i Huskvarna består av tre olika skolformer; Sanda Gymnasiesärskola, Sanda Idrottshögstadium och Sandagymnasiet.
Sanda Idrottscentrum ingår som en del av verksamheten där idrottsutbildning bedrivs på skoltid som en del av gymnasieutbildningen. Sanda Utbildningscentrum är en skola med ca 1400 elever och ca 200 anställd personal, där våra gemensamma ledord är Glädje, Engagemang, Trygghet, Utmaning och Professionalism.

På Sanda Utbildningscentrum står våra elevers studier, kunskap, trivsel, trygghet och personliga utveckling i fokus. Sandagymnasiet är en av de ledande skolorna i Sverige inom idrott där vi ger våra elever möjlighet att kombinera studier och idrott på alla nivåer.

Hos oss får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

Din kompetens
Vi söker dig som har förmågan att arbeta strategiskt med fokus på att Gymnasiesärskolan och Gymnasiets program kvalitetssäkras och utvecklas. Du har ett stort intresse för att utveckla en god utbildningskvalité för elever med funktionsnedsättning. Vi förväntar oss att du har en god kännedom om gymnasie- och gymnasiesärskolans verksamheter.

Vår idrottsidentitet är vårt varumärke både för skolan och Jönköpings kommun, vilket innebär att idrott, motorik, rörelse och hälsofrämjande undervisning är prioriterat inom våra verksamheter.

Uppdraget som biträdande rektor innebär ett nära samarbete med skolans ledningsgrupp, elev- och hälsoteam samt samtliga arbetslag. I din roll som ledare förväntas att du lyssnar in medarbetare och att du kan utifrån delaktighet och inflytande, fattar beslut som är gynnsamma för verksamheten. I din roll som biträdande rektor för Sanda gymnasiesärskola och Barn- och fritidsprogrammet krävs en ständig dialog med rektor och en god resursmedvetenhet samt en god organisationsförmåga.

Erfarenhet av uppdrag som biträdande rektor och kompetensutveckling inom personal-, arbetsmiljö- och ekonomifrågor är meriterande för uppdraget.

För att du ska vara kompetent för uppdraget, krävs utbildning och erfarenhet inom skolformernas utbildningsystem.
Vi på Sanda Utbildningscentrum fäster stor vikt på personlig lämplighet där vi värdesätter dina kvalifikationer såväl som personliga egenskaper.

Du är..
- Social och samarbetsvillig
- Engagerad med en god kommunikationsförmåga både i tal och skrift
- Skicklig på att skapa goda relationer samt mån om att ge ett gott bemötande
- Tålmodig och flexibel

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/) och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Vill du veta mer?
Carin Rosjö TF Gymnsiechef carin.rosjo@jonkoping.se telnr 102557
Joakim Rajala, facklig representant lärarförbundet joakim.rajala@jonkoping.se
Peter Sjöde, facklig representant lärarnas riksförbund peter.sjode@jonkoping.se (http://jonkoping.powerinit.com#bottom)

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Rektor biträdande

Biträdande rektor
Läs mer Apr 11
Kålgårdens skolområde

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Vill du vara med och leda utvecklingen av våra framtida grundskolor inom Jönköpings kommun? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.


Välkommen till oss
"Som utbildningschef för grundskolan vill jag att våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun ska få möjlighet att lyckas i hela skolsystemet. Jag vill att vi som leder verksamheten utvecklas tillsammans med en tydlig omtanke för alla som bor och jobbar inom Jönköpings kommun. Du får engagerade kollegor som brinner för skolutveckling och våra elevers bästa”.
//Charlotte Olsson, Utbildningschef grundskola

Inom Jönköpings kommun arbetar ca 12 000 medarbetare inom drygt 300 olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Jönköping. Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

Utbildningsförvaltningen är kommunens största förvaltning och vi arbetar för en tillgänglig skola för alla och att vara en organisation med lärglädje. Verksamheten präglas av engagerade pedagoger som genom reflektion och flexibilitet tar vara på och utmanar varje elevs förmåga och kompetens för att möta en föränderlig värld. Utbildningsförvaltningen vill ge alla skolledare möjlighet till ett hållbart ledarskap över tid.

Läs mer om hur det är att jobba i Jönköpings kommun på jonkoping.se (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)

Kålgårdsskolan är en F-6 skola belägen i centrala Jönköping och innefattar förskoleklass, åk 1-6, döv- och hörselklasser, grundsärskola och fritidshem. Sammanlagt har vi ca 285 elever och ca 100 personal. På Kålgårdsskolan arbetar vi målfokuserat och strävar alltid efter att utveckla verksamheten vidare. Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare som arbetar med en inkluderande och tillgänglig lärmiljö för alla. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där alla trivs och utvecklas.

Läs gärna mer om vårt skolområde på vår hemsida (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/kalgardsskolanf6.4.74fef9ab15548f0b8001587.html)

Ditt nya jobb
Som biträdande rektor kommer du, tillsammans med rektor och medarbetare, driva, utveckla och följa upp det pedagogiska arbetet inom Kålgårdsskolans olika verksamheter. Tillsammans med rektor driver du skolans arbete framåt som skolans ledningsteam. Du är en viktig del i det operativa, dagliga arbetet på skolområdet och samarbetet med skolans elevhälsoteam är viktigt. I tjänsten ingår även viss samordning av nybyggnation. Vi arbetar enligt gällande styrdokument för att utveckla verksamheten mot uppsatta mål, där det systematiska kvalitetsarbetet är en viktig del.
Du ingår i grundskolans biträdande rektorsgrupp som löpande får kompetensutveckling för ett hållbart och kvalitetssäkert ledarskap. Du träffar regelbundet en mindre grupp skolledare och arbetar med utveckling av skolan som helhet ur ett F-16 årsperspektiv.

Din kompetens
Du har är legitimerad lärare inom grundskolan, gärna med god erfarenhet av att arbeta i flerspråkiga miljöer. Du har stor erfarenhet av att arbeta med värdegrundsfrågor och trygghetsarbete. Du har en god förmåga att se helhet och driva skolutveckling inom skolans alla områden. Meriterande om du har tidigare erfarenhet som skolledare eller annan ledarerfarenhet.
Du bör vara van att arbeta självständigt och avsluta dina uppgifter som bestämt. Du är en ledare som kombinerar höga förväntningar med personlig omtanke och empati. Som person har du förmågan att se elevers olika behov och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar. Du har en öppen attityd och ett inkluderande förhållningssätt. Du har god kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt. Du känner dig trygg i kontakten med vårdnadshavare, och att utveckla en god relation till dem ser du som en självklarhet. Du är en förebild för både elever och personal. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Bra att veta
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på 3 år med en tillsvidareanställning som lärare i grundskolan som grundtjänst.
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer?
Kontakta
Gunilla Cedervall, rektor Kålgårdsskolan, telnr. 036-107336
Katarina Vågerdal, bitr utbildningschef, telnr. 036-106690
Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)


Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som rektor/biträdande rektor.


Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Rektor biträdande

Biträdande rektor
Läs mer Mar 23
Ljungarums skolområde F-6

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Vill du vara med och leda utvecklingen av våra framtida grundskolor inom Jönköpings kommun? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss
"Som utbildningschef för grundskolan vill jag att våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun ska få möjlighet att lyckas i hela skolsystemet. Jag vill att vi som leder verksamheten utvecklas tillsammans med en tydlig omtanke för alla som bor och jobbar inom Jönköpings kommun. Du får engagerade kollegor som brinner för skolutveckling och våra elevers bästa”.
//Charlotte Olsson, Utbildningschef grundskola

Inom Jönköpings kommun arbetar ca 12 000 medarbetare inom drygt 300 olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Jönköping. Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

Utbildningsförvaltningen är kommunens största förvaltning och vi arbetar för en tillgänglig skola för alla och att vara en organisation med lärglädje. Verksamheten präglas av engagerade pedagoger som genom reflektion och flexibilitet tar vara på och utmanar varje elevs förmåga och kompetens för att möta en föränderlig värld. Utbildningsförvaltningen vill ge alla skolledare möjlighet till ett hållbart ledarskap över tid.

Ljungarum F-6 skolområde ligger i södra delen av Jönköpings stad och innefattar Ljungarumsskolan F-6 och Strömsbergsskolan. Vår styrka är kompetenta och engagerade pedagoger. Vi har en hög måluppfyllelse, sätter kunskap och trygghet i centrum och lägger stor vikt vid värdegrundsfrågor.

Ljungarumsskolan F-6, Strömsbergsskolan F-3 och Ljungarumsskolan 7-9 har en gemensam skolledning som leds av en rektor tillsammans med tre biträdande rektorer. Tjänsten riktar sig mot Ljungarumsskolan F-6 och Strömsbergsskolan. Ljungarumsskolan F-6/7-9 är skola med inriktning kommunikationsklasser.

Läs gärna mer om våra skolor på vår hemsida Ljungarumsskolan F-6 (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/ljungarumsskolanf6.4.74fef9ab15548f0b8002667.html) och Strömsbergsskolan (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/stromsbergsskolanf3.4.74fef9ab15548f0b8001975.html).

Läs mer om hur det är att jobba i Jönköpings kommun på jonkoping.se (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)

Ditt nya jobb
Som biträdande rektor kommer du, tillsammans med rektor och medarbetare, driva, utveckla och följa upp det pedagogiska arbetet. Tillsammans med rektor driver du skolans arbete framåt som skolans ledningsteam. Du är en viktig del i det operativa, dagliga arbetet på skolområdet och samarbetet med skolans elevhälsoteam är viktigt. I tjänsten ingår även visst administrativt arbete. Vi arbetar enligt gällande styrdokument för att utveckla verksamheten mot uppsatta mål, där det systematiska kvalitetsarbetet är en viktig del.

Du ingår i grundskolans biträdande rektorsgrupp som löpande får kompetensutveckling för ett hållbart och kvalitetssäkert ledarskap. Du träffar regelbundet en mindre grupp skolledare och arbetar med utveckling av skolan som helhet ur ett F-16 årsperspektiv.


Din kompetens
Du är legitimerad lärare inom grundskolan. Du har stor erfarenhet av att arbeta med värdegrundsfrågor och trygghetsarbete. Du har en god förmåga att se helhet och driva skolutveckling inom skolans alla områden. Meriterande om du har tidigare erfarenhet som skolledare eller annan ledarerfarenhet.

Du bör vara van att arbeta självständigt och avsluta dina uppgifter som bestämt. Du är en ledare som kombinerar höga förväntningar med personlig omtanke och empati. Som person har du förmågan att se elevers olika behov och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar. Du har en öppen attityd och ett inkluderande förhållningssätt. Du har god kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt. Du känner dig trygg i kontakten med vårdnadshavare, och att utveckla en god relation till dem ser du som en självklarhet. Du är en förebild för både elever och personal. Vi fäster stor vikt vid amarbetsförmåga och personlig lämplighet.


Bra att veta
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på 3 år med en tillsvidareanställning som lärare i grundskolan som grundtjänst.
Vi anpassar introduktionen utifrån tidigare erfarenheter.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer?
Lotta Johansson, rektor, tel 036-106243
Katarina Vågerdal, bitr utbildningschef, tel 036-106690

Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka tjänsten som biträdande rektor på Utbildningsförvaltningen.
Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Feb 22
Torpaskolan

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Vill du vara med och leda utvecklingen av våra grundskolor inom Jönköpings kommun? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Ditt nya jobb
Som biträdande rektor kommer du, tillsammans med rektor och medarbetare, driva, utveckla och följa upp det pedagogiska arbetet. Tillsammans med rektor driver du skolans arbete framåt som skolans ledningsteam. De operativa och strategiska inslagen är viktiga delar i skolledarens vardag där administrativa uppdrag även ingår. Du är en viktig del i det operativa, dagliga arbetet på skolområdet och samarbetet med skolans elevhälsoteam är viktigt. Vi arbetar enligt gällande styrdokument för att utveckla verksamheten mot uppsatta mål, där det systematiska kvalitetsarbetet är en viktig del.

Du ingår i grundskolans biträdande rektorsgrupp som löpande får kompetensutveckling för ett hållbart och kvalitetssäkert ledarskap. Du träffar regelbundet en mindre grupp skolledare och arbetar med utveckling av skolan som helhet ur ett F-16 årsperspektiv.

Välkommen till oss
"Som verksamhetschef för grundskolan vill jag att våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun ska få möjlighet att lyckas i hela skolsystemet. Jag vill att vi som leder verksamheten utvecklas tillsammans med en tydlig omtanke för alla som bor och jobbar inom Jönköpings kommun."
//Charlotte Olsson, Verksamhetschef grundskola

Inom Jönköpings kommun arbetar ca 12 000 medarbetare inom många olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Jönköping. Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

Utbildningsförvaltningen är en av kommunens större förvaltningar och vi arbetar för en tillgänglig skola för alla och att vara en organisation med lärglädje. Verksamheten präglas av engagerade pedagoger som genom reflektion och flexibilitet tar vara på och utmanar varje elevs förmåga och kompetens för att möta en föränderlig värld. Utbildningsförvaltningen vill ge alla skolledare möjlighet till ett hållbart ledarskap över tid.

Torpa skolområde ligger i Jönköpings södra stadsdel. Torpaskolans styrka är kompetenta och engagerade pedagoger. Vi har en hög måluppfyllelse, sätter kunskap och trygghet i centrum och lägger stor vikt vid värdegrundsfrågor.
På vår hemsida kan du läsa mer om vår skola. (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/torpaskolanf6.4.74fef9ab15548f0b8001987.html)

Din kompetens
Du är legitimerad lärare inom grundskolan. Du har stor erfarenhet av att arbeta med värdegrundsfrågor och trygghetsarbete. Du har en god förmåga att se helhet och driva skolutveckling inom skolans alla områden. Då delar av tjänsten kommer vara administrativ är det ett plus om du har god IT- kompetens samt är förtrogen med de programvaror som vi använder oss av som exempelvis V-klass, Adato, PMO, TimeEdit och Visma. Meriterande om du har tidigare erfarenhet som skolledare eller annan ledarerfarenhet.

Du bör vara van att arbeta självständigt och avsluta dina uppgifter som bestämt. Du är en ledare som kombinerar höga förväntningar med personlig omtanke och empati. Som person har du förmågan att se elevers olika behov och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar. Du har en öppen attityd och ett inkluderande förhållningssätt. Du har god kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt. Du känner dig trygg i kontakten med vårdnadshavare, och att utveckla en god relation till dem ser du som en självklarhet. Du är en förebild för både elever och personal. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Bra att veta
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor med en tillsvidareanställning som pedagog som grundtjänst. Vi anpassar introduktionen utifrån tidigare erfarenheter.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Urval och intervjuer kan komma att ske fortlöpande under annonseringstiden.

Vill du veta mer?
Rektor, Ellinor Magnusson, tel 036-106375
TF rektor, Jonna Nilsson, tel 036-106678
TF biträdande utbildningschef Kristin Benerdal, tel 036-106727
Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka tjänsten som biträdande rektor på Utbildningsförvaltningen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Feb 9
Hakarps skolområde

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Vill du vara med och leda utvecklingen av våra grundskolor inom Jönköpings kommun? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss
"Som verksamhetschef för grundskolan vill jag att våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun ska få möjlighet att lyckas i hela skolsystemet. Jag vill att vi som leder verksamheten utvecklas tillsammans med en tydlig omtanke för alla som bor och jobbar inom Jönköpings kommun."
//Charlotte Olsson, Verksamhetschef grundskola

Inom Jönköpings kommun arbetar ca 12 000 medarbetare inom många olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Jönköping. Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

Utbildningsförvaltningen är en av kommunens större förvaltningar och vi arbetar för en tillgänglig skola för alla och att vara en organisation med lärglädje. Verksamheten präglas av engagerade pedagoger som genom reflektion och flexibilitet tar vara på och utmanar varje elevs förmåga och kompetens för att möta en föränderlig värld. Utbildningsförvaltningen vill ge alla skolledare möjlighet till ett hållbart ledarskap över tid.

Läs mer om hur det är att jobba i Jönköpings kommun på jonkoping.se (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)

Ditt nya jobb
Vi söker en biträdande rektor till Hakarps skolområde. På vår hemsida kan du läsa mer om våra olika skolor Egnahemsskolan (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/egnahemsskolanf3.4.74fef9ab15548f0b8001821.html) och Stensholmsskolan (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/stensholmsskolanf6.4.74fef9ab15548f0b800164e.html). Inom skolområdet ingår även nybyggda Fagerslättskolan.

Som biträdande rektor kommer du, tillsammans med rektor och medarbetare, driva och utveckla Hakarps skolområde. Arbetet innehåller sedvanliga skolledaruppgifter och med särskilt fokus gällande elever i behov av särskilt stöd. Som biträdande rektor har du en betydande roll i ledningen av det pedagogiska samt främjande och förebyggande arbetet. Vårt huvuduppdrag är att utveckla verksamheten så att vi bibehåller och ökar måluppfyllelsen för alla våra elever.

Du ingår i grundskolans biträdande rektorsgrupp som löpande får kompetensutveckling för ett hållbart och kvalitetssäkert ledarskap. Du träffar regelbundet en mindre grupp skolledare och arbetar med utveckling av skolan som helhet ur ett F-16 årsperspektiv.

Din kompetens
Du är legitimerad lärare och med specialpedagogisk bakgrund. Vi ser gärna att du är utbildad specialpedagog eller speciallärare med god erfarenhet av att arbeta med åk F-6. Du har ett stort intresse för att utveckla och synliggöra undervisningen. Du bör vara van att arbeta självständigt och avsluta dina uppgifter som bestämt. Du är en ledare som kombinerar höga förväntningar med personlig omtanke och empati.

Som person har du förmågan att se elevers olika behov och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar. Du har en öppen attityd och ett inkluderande förhållningssätt. Du har god kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt. Du känner dig trygg i kontakten med vårdnadshavare, och att utveckla en god relation till dem ser du som en självklarhet. Du är en förebild för både elever och personal. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Erfarenhet av tidigare skolledaruppdrag samt att leda utvecklingsarbete eller annan arbetsledande erfarenhet är meriterande. Även erfarenhet av att driva utvecklingsarbete inom elevhälsa och samverka med externa och interna instanser inom det specialpedagogiska området är meriterande.

En förutsättning är att du som söker har en helhetssyn kring vad som främjar elevers lärande och utveckling. Du känner ett genuint engagemang för våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun

Bra att veta
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på 3 år med en tillsvidareanställning som lärare som grundtjänst. Vi anpassar introduktionen utifrån tidigare erfarenheter.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer
Kontakta:
Tina Djärf, rektor Hakarps skolområde, tel 036-102588
Andreas Odén, tf rektor Hakarps skolområde, tel 036-106906
Katarina Vågerdal, bitr utbildningschef, tel 036-106690
Fackliga representanter (http://www.jonkoping.se/fackligaubf)


Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka tjänsten som biträdande rektor på Utbildningsförvaltningen.


Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Biträdande rektor som vill bidra till livslångt lärande

Biträdande rektor
Läs mer Dec 10
Råslätts förskoleområde

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Ditt nya jobb
Som biträdande rektor kommer du, tillsammans med rektor och medarbetare, driva och utveckla våra förskolors arbete. I alla våra förskolor pågår utvecklingsarbetet "flerstämmig undervisning i förskolan". Arbetet innehåller sedvanliga skolledaruppgifter och även administrativa inslag. Som biträdande rektor har du en betydande roll i ledningen av det pedagogiska samt främjande och förebyggande arbetet. Vårt huvuduppdrag är att utveckla verksamheten så att vi bibehåller och ökar måluppfyllelsen för alla våra barn.

Du ingår i förskolans skolledargrupp som löpande får kompetensutveckling för ett hållbart och kvalitetssäkert ledarskap. Du träffar regelbundet en mindre grupp skolledare och arbetar med utveckling av skolan som helhet ur ett F-16 årsperspektiv.

Välkommen till oss
"Som utbildningschef för förskolan vill jag att våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun ska få möjlighet att lyckas i hela skolsystemet. Jag vill att vi som leder verksamheten utvecklas tillsammans med en tydlig omtanke för alla som bor och jobbar inom Jönköpings kommun."
//Peter Lindström, verksamhetschef förskola

Vi på Utbildningsförvaltningen i Jönköpings kommun är en kreativ och ständigt lärande organisation. Vi arbetar framåt tillsammans, lär och inspireras av varandra. Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs, utvecklas och har en bra balans mellan jobb och fritid.

(https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun/jobbapautbildningsforvaltningen.4.34e97c4c16eef66653913411.html)
Råslätts förskoleområde ligger i södra delen av Jönköping. Förskolorna som ingår är belägna på Grästorp och Råslätt. På området har vi cirka 500 barn och omkring 110 medarbetare. Då förskoleområdet är stort med flera förskolor har området ett ledningsteam med rektor, två biträdande rektorer, handläggare, vaktmästare och specialpedagoger. Vi arbetar målfokuserat och strävar alltid efter att utveckla verksamheten vidare. Hos oss får du det viktigaste jobbet du kan ha, att utveckla barns och elevers förmåga, kunskaper och tilltro till sig själva och förbereda dem för livet och framtiden.

Läs mer om hur det är att jobba i Jönköpings kommun på jonkoping.se (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)

Din kompetens
Du har en pedagogisk högskoleutbildning och har erfarenhet av arbete i förskolan. Har du erfarenhet av tidigare biträdande rektorsuppdrag samt att leda utvecklingsarbete eller annan arbetsledande erfarenhet ser vi det som ett plus. Som person är du en ledare som kombinerar höga förväntningar med personlig omtanke och empati. Du har en öppen attityd och ett inkluderande förhållningssätt. Du har god kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt.

En förutsättning är att du som söker har en helhetssyn kring vad som främjar barns lärande och utveckling. Du känner ett genuint engagemang för våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun. Du känner dig trygg i kontakten med vårdnadshavare, och att utveckla en god relation till dem ser du som en självklarhet. Du är en förebild för både barn och personal. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Bra att veta
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på 3 år med en tillsvidareanställning som pedagog som grundtjänst. Vi anpassar introduktionen utifrån tidigare erfarenheter.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer?
Annika Ebefors, biträdande verksamhetschef, 036-108 175.
Jessica Frode, tf. rektor Råslätts förskoleområde, 036-108 081.

Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som biträdande rektor.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Nov 29
Junedalsskolan

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Vill du vara med och leda utvecklingen av våra grundskolor inom Jönköpings kommun? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss
"Som verksamhetschef för grundskolan vill jag att våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun ska få möjlighet att lyckas i hela skolsystemet. Jag vill att vi som leder verksamheten utvecklas tillsammans med en tydlig omtanke för alla som bor och jobbar inom Jönköpings kommun."
//Charlotte Olsson, Verksamhetschef grundskola

Inom Jönköpings kommun arbetar ca 12 000 medarbetare inom många olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Jönköping. Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

Utbildningsförvaltningen är en av kommunens större förvaltningar och vi arbetar för en tillgänglig skola för alla och att vara en organisation med lärglädje. Verksamheten präglas av engagerade pedagoger som genom reflektion och flexibilitet tar vara på och utmanar varje elevs förmåga och kompetens för att möta en föränderlig värld. Utbildningsförvaltningen vill ge alla skolledare möjlighet till ett hållbart ledarskap över tid.

Junedalsskolan är kommunens största 7-9 skola med ca 900 elever. På Junedalsskolan finns både grundskola och grundsärskola. På Junedalsskolan har vi tre profiler samt klasser för elever med hörselnedsättning. Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

På vår hemsida kan du läsa mer om vår skola. (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/junedalsskolan79.4.74fef9ab15548f0b8001f28.html)

Läs mer om hur det är att jobba i Jönköpings kommun på jonkoping.se (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)

Ditt nya jobb
Vi söker biträdande rektorer till Junedalsskolan i centrala Jönköping. I din roll som biträdande rektor utgör du tillsammans med rektor och övriga biträdande rektorer Junedalsskolans ledningsteam. Du är en viktig del i det operativa dagliga arbetet och är ett stöd till rektor i helhetsuppdraget. Du arbetar tillsammans med skolledning, elevhälsoteam och medarbetare för att driva ett förebyggande och främjande skolutvecklings- och förbättringsarbete. Du har personalansvar och arbetar administrativt med t. ex. tjänstefördelning och arbetsmiljöarbete. Med utgångspunkt från skolledningens olika kompetenser upprättar vi en ansvarsfördelning av skolledarskapets alla delar. Vårt huvuduppdrag är att utveckla verksamheten så att vi bibehåller och ökar måluppfyllelsen, för alla våra elever.

Du ingår i grundskolans biträdande rektorsgrupp som löpande får kompetensutveckling för ett hållbart och kvalitetssäkert ledarskap. Du träffar regelbundet en mindre grupp skolledare och arbetar med utveckling av skolan som helhet ur ett F-16 årsperspektiv.

Din kompetens
Du är legitimerad lärare med god erfarenhet av arbete inom skolan. Du har ett stort intresse för att utveckla och synliggöra undervisningen.
Du bör vara van att arbeta självständigt och avsluta dina uppgifter som bestämt. Du är en ledare som kombinerar höga förväntningar med personlig omtanke och empati. Som person har du förmågan att se elevers olika behov och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar. Du har en öppen attityd och ett inkluderande förhållningssätt. Du har god kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt. Du känner dig trygg i kontakten med vårdnadshavare, och att utveckla en god relation till dem ser du som en självklarhet. Du är en förebild för både elever och personal. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Erfarenhet av tidigare skolledaruppdrag samt att leda utvecklingsarbete eller annan arbetsledande erfarenhet är meriterande. En förutsättning är att du som söker har en helhetssyn kring vad som främjar elevers lärande och utveckling. Du känner ett genuint engagemang för våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun.


Bra att veta
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på 3 år med en tillsvidareanställning som lärare som grundtjänst. Vi anpassar introduktionen utifrån tidigare erfarenheter.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/).

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut. Tjänsterna tillsätts utifrån att erforderliga beslut fattas.

Vill du veta mer?
Irena Hanzek, rektor Junedalsskolan, 036-106181
Pär Nilsson, bitr verksamhetschef grundskola, 036-102515

Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som biträdande rektor vid Junedalsskolan.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Rektor biträdande

Biträdande rektor
Läs mer Nov 24
Råslättsskolan

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Vill du vara med och leda utvecklingen av våra grundskolor inom Jönköpings kommun? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss
"Som verksamhetschef för grundskolan vill jag att våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun ska få möjlighet att lyckas i hela skolsystemet. Jag vill att vi som leder verksamheten utvecklas tillsammans med en tydlig omtanke för alla som bor och jobbar inom Jönköpings kommun."
//Charlotte Olsson, Verksamhetschef grundskola

Inom Jönköpings kommun arbetar ca 12 000 medarbetare inom många olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Jönköping. Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

Utbildningsförvaltningen är en av kommunens större förvaltningar och vi arbetar för en tillgänglig skola för alla och att vara en organisation med lärglädje. Verksamheten präglas av engagerade pedagoger som genom reflektion och flexibilitet tar vara på och utmanar varje elevs förmåga och kompetens för att möta en föränderlig värld. Utbildningsförvaltningen vill ge alla skolledare möjlighet till ett hållbart ledarskap över tid.

Läs mer om hur det är att jobba i Jönköpings kommun på jonkoping.se (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)

Ditt nya jobb
Som biträdande rektor vid Råslättsskolan kommer du, tillsammans med rektor och medarbetare, driva och utveckla Råslättsskolan. Arbetet innehåller sedvanliga skolledaruppgifter och även administrativa inslag. Som biträdande rektor har du en betydande roll i ledningen av det pedagogiska samt främjande och förebyggande arbetet. Vårt huvuduppdrag är att utveckla verksamheten så att vi bibehåller och ökar måluppfyllelsen för alla våra elever.

Du ingår i grundskolans biträdande rektorsgrupp som löpande får kompetensutveckling för ett hållbart och kvalitetssäkert ledarskap. Du träffar regelbundet en mindre grupp skolledare och arbetar med utveckling av skolan som helhet ur ett F-16 årsperspektiv.

På vår hemsida kan du läsa mer om vår skola. (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/raslattsskolanf6.4.74fef9ab15548f0b800145a.html)

Din kompetens
Du är legitimerad lärare med god erfarenhet av att arbeta i flerspråkiga miljöer i fritidshem och/eller skola. Du har ett stort intresse för att utveckla och synliggöra undervisningen.
Du bör vara van att arbeta självständigt och avsluta dina uppgifter som bestämt. Du är en ledare som kombinerar höga förväntningar med personlig omtanke och empati. Som person har du förmågan att se elevers olika behov och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar. Du har en öppen attityd och ett inkluderande förhållningssätt. Du har god kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt. Du känner dig trygg i kontakten med vårdnadshavare, och att utveckla en god relation till dem ser du som en självklarhet. Du är en förebild för både elever och personal. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Erfarenhet av tidigare skolledaruppdrag samt att leda utvecklingsarbete eller annan arbetsledande erfarenhet är meriterande. En förutsättning är att du som söker har en helhetssyn kring vad som främjar elevers lärande och utveckling. Du känner ett genuint engagemang för våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun.

Bra att veta
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på 3 år med en tillsvidareanställning som lärare som grundtjänst. Vi anpassar introduktionen utifrån tidigare erfarenheter.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
(https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)
Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/).

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer
Ann-Jeannette Carlander-Hättström, tf rektor Råslättsskolan, 036-102454

Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)


Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som biträdande rektor.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Okt 27
Rosenlundsskolans grundsärskola

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Vill du vara med och leda utvecklingen av våra framtida grundskolor inom Jönköpings kommun? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Ditt nya jobb
Vi söker dig som vill vara med och leda skolutveckling där elevers välmående, trygghet och utveckling är i fokus. Tillsammans med rektor och medarbetare driver du Rosenlundsskolans verksamhet i grundsärskolan framåt där du är en viktig del i det operativa, dagliga arbetet på skolan.

I skolledaruppdraget ingår pedagogiskt ledarskap, personalansvar, administration och skolutvecklingsarbete.
Du förväntas aktivt och självständigt driva utveckling inom pedagogik och systematiskt kvalitetsarbete. Detta arbete innefattar verksamhetsplanering, utvärdering och analysarbete. Som biträdande rektor har du stora möjligheter att påverka skolans fortsatta utveckling och växa i din ledarroll.

Läs mer om grundsärskolan i Jönköpings kommun på vår hemsida (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundsarskola.4.6b357c8816d8660b4695524.html).


Välkommen till oss
Rosenlundsskolan ligger centralt i Jönköpings östra stadsdelar och är världen i miniatyr. Vi är stolta över vår mångfald och vet att den berikar hela skoldagen. I Rosenlundsskolans byggnader samsas grundsärskola 1-6 med grundskolans låg-, mellan- och högstadium. Grundsärskolan har i dagsläget 73 elever fördelade på 15 klasser och här arbetar ca. 50 medarbetare. Vi är en arbetsplats som präglas av hög behörighet och kompetens. Atmosfären är trygg och positiv, vilket elevernas årliga trygghetsenkät och medarbetarenkäten visar.

Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

På vår hemsida (https://jonkoping.powerinit.com/Modules/Recruitments/Läs mer om grundsärskolan i Jönköpings kommun på vår hemsida.)kan du läsa mer om hur det är att jobba inom Jönköpings kommun och vilka förmåner vi erbjuder som anställd hos oss.

Din kompetens
Du är legitimerad lärare, gärna med inriktning särskola.
Du har ett tydligt och lyhört ledarskap med intresse för att styra och utveckla verksamheten, samt ett stort intresse för att förbättra och synliggöra undervisning av god kvalitet. I rollen som biträdande rektor är det viktigt att kunna ha ett övergripande perspektiv för att kunna prioritera och ta välgrundade beslut. Du har förmåga att se individens behov och förutsättningar.
Du har god kommunikativ förmåga i både tal och skrift och. Som person är du strukturerad och driven, trivs att arbeta resultatinriktat och lösningsfokuserat och har god samarbetsförmåga.
Vi ser det som ett extra plus om du har någon ledarskapsutbildning, gärna rektorsutbildning, samt erfarenhet från tidigare ledningsuppdrag som skolledare eller liknande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Bra att veta
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på 3 år med en tillsvidareanställning som pedagog som grundtjänst.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/) och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Urval och intervjuer kan komma ske fortlöpande under annonseringstiden.


Vill du veta mer?
Anna Torstensson, rektor på Rosenlundsskolans grundsärskola (fr o m 1/1 2022), tel 036-107865
Charlotte Olsson, chef grundskola, tel 036-106740

Fackliga företrädare (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som biträdande rektor vid Rosenlundsskolans grundsärskola.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Biträdande rektor som vill skapa lärglädje

Biträdande rektor
Läs mer Sep 22
Alfred Dalinskolan

Vi utökar skolledningen och söker dig som vill ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns. Vill du vara med och leda utvecklingen på Alfred Dalinskolan? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Ditt nya jobb
Tillsammans med rektor, biträdande rektor, elevhälsoteamet, arbetslagsledare och skolutvecklare ansvarar och driver du skolans utvecklings- och förbättringsarbete. Ditt uppdrag kommer till stor del vara att utveckla schemat för skolans elever, ansvara för tjänsteplanering och ekonomi. Du har ett visst personalansvar och tillsammans med skolans vaktmästare arbetar du med att bevaka och förbättra elevers och personals fysiska arbetsmiljö.

Välkommen till oss
Alfred Dalinskolan är en 7-9-skola belägen i Huskvarna centrum. Det är en skola med gamla anor sedan 1899 men med nya visioner om att bli framtidens skola både vad det gäller kunskap, pedagogik, lokaler och teknik. Vi har en musikprofil med en renodlad musikklass i varje årskurs. Vi är en skola där alla ska få möjlighet att utveckla goda kunskaper och social mognad.

Våra ledord är ”Tillsammans för ditt bästa. Trivsel, utveckling och mångfald”. För mer information om skolan – besök gärna vår hemsida. (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/alfreddalinskolan.4.74fef9ab15548f0b8001555.html) Vill du vara en i ett härligt kollegium som tillsammans arbetar för elevernas bästa? Hos oss är vi måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas. Sök då tjänsten som biträdande rektor på Alfred Dalinskolan.

Din kompetens
Du har en pedagogisk högskoleutbildning och har erfarenhet som lärare på högstadiet. Du har även lång erfarenhet av tjänsteplanering och schemaläggning. Det är meriterande om du har erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete samt utvecklingsarbeten.

Som ledare är du van att arbeta självständigt och avslutar alltid dina uppgifter som bestämt. Du är en ledare som kombinerar höga förväntningar med personlig omtanke och empati. Som person har du förmågan att se elevers olika behov och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar.
Du har en öppen attityd och ett inkluderande förhållningssätt. Du har god kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt. Du känner dig trygg i kontakten med vårdnadshavare, och att utveckla en god relation till dom ser du som en självklarhet. Du är en förebild för både elever och personal. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Bra att veta
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på 3 år med en tillsvidareanställning som pedagog som grundtjänst. Vi anpassar introduktionen utifrån tidigare erfarenheter och erbjuder en mentor.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Här hittar du hur du gör din ansökan ur belastningsregistret. (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/) Intervjuer kommer att genomföras 27 och 29 oktober 2021.

Vill du veta mer?
Christin Lund, Rektor Alfred Dalinskolan tfn 036-10 66 14

Fackliga företrädare (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka tjänsten som biträdande rektor på Alfred Dalinskolan.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bitr rektor / specialpedagog

Biträdande rektor
Läs mer Okt 5
Sandagrundsärskola 7-9

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande- varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Nu söker vi dig som är intresserad av en kombitjänst biträdande rektor/specialpedagog

Ditt nya jobb
50% Biträdande rektor
Vi söker dig som med värme och tydlighet vill vara med och leda skolutveckling där elevers välmående, trygghet, utveckling och måluppfyllelse är i fokus.
Du kommer tillsammans med rektor att ansvara för att leda och utveckla verksamheten på grundsärskolan 7-9. I skolledaruppdraget ingår pedagogiskt ledarskap, personalansvar, administration och skolutveckling. Du är trygg i din ledarroll och har förmågan att agera trovärdigt som verksamhetens representant. Du förväntas aktivt och självständigt driva utveckling inom pedagogik och systematiskt kvalitetsarbete. Detta arbete innefattar verksamhetsplanering, utvärdering och analysarbete av mål. Som biträdande rektor har du stora möjligheter att växa i din ledarroll.


50% Specialpedagog
Som specialpedagog kommer du att arbeta på individ- grupp- och organisationsnivå. Du kommer att handleda våra lärare och arbeta med våra elever. Du skapar, tillsammans med dina kollegor, en tillgänglig lärmiljö för eleverna. Du arbetar tillsammans med skolledningen och övriga kollegor och leder och utvecklar vardagen i skolan för ökad måluppfyllelse. Du ska kunna bistå med hjälp i pedagogiska kartläggningar, utvecklingsplaner och åtgärdsprogram samt ge handledning.


Vilka är vi?
Sanda Utbildningscentrum i Huskvarna består av fyra olika skolformer; Sandagymnasiet, Sanda Gymnasiesärskola, Sanda Grundsärskola 7-9 och Sanda Idrottshögstadium. Sanda Idrottscentrum är också en del av verksamheten där idrottsutbildning bedrivs på skoltid som en del av gymnasieutbildningen. På skolan går det ca 1400 elever och i organisationen finns ca 220 personal. Du möter en arbetsplats i Jönköpings kommun där vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas. Våra gemensamma ledord är glädje, engagemang, trygghet, utmaning och professionalism.

Vad gör vi?
Sanda särskola erbjuder modern utbildning där elever utvecklas utifrån sina unika förutsättningar för att få de bästa förberedelserna inför framtiden. Vi arbetar för att ge våra elever en stimulerande skolgång och fritid, med utgångspunkt från deras individuella förutsättningar. Sanda Utbildningscentrum har en tydlig idrottsprofil, detta är något som även genomsyrar särskolans verksamhet.
Nu söker vi dig som är intresserad av en kombitjänst Biträdande rektor/Specialpedagog.


Din kompetens
Vi söker dig som har en pedagogisk utbildningsbakgrund inom förskolan och/eller grundskolan. Det är meriterande om du har erfarenhet av båda verksamheterna, rektorsutbildning eller annan ledarutbildning eller ledarerfarenhet. Meriterande är även tidigare arbete som chef, kommunal/offentlig verksamhet, erfarenhet från verksamhetssystem och facklig samverkan.

Vi söker dig som även har specialpedagogisk utbildning och vi ser gärna att du har specialiserat dig inom intellektuell funktionsnedsättning. Som person är du utvecklingsinriktad, har fokus på systematiskt kvalitetsarbete och styrs av mål- och resultattänk i prioritering, planering och agerande. Du trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på flexibilitet, handlingskraft och social kompetens. Du har förmåga att arbeta både självständigt och i team. Du är tydlig i din kommunikation och ditt beslutsfattande. Som ledare är du in lyssnande i dialog med elever, vårdnadshavare, medarbetare och chef. Du skapar tillitsfulla relationer och du glädjs åt att se andra utvecklas och växa i sina uppdrag. Du ser helhet och tar hänsyn till det större perspektivet och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du har stort antal interna och externa kontakter, vilket förutsätter hög social förmåga och ett trevligt bemötande. Du deltar aktivt i skolans utvecklingsområde med fokus på tillgänglig lärmiljö.


Övrig information:
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Löpande urval kan komma att ske innan sista ansökningsdagen.


Upplysningar
Rektor Florence Rådefjäll 036/105562
Fackliga företrädare se länk https://www.jonkoping.se/fackligaubf


Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Rektor biträdande

Biträdande rektor
Läs mer Aug 6
Junedals skolområde

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Vill du vara med och leda utvecklingen av våra grundskolor inom Jönköpings kommun? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.


Välkommen till oss
"Som verksamhetschef för grundskolan vill jag att våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun ska få möjlighet att lyckas i hela skolsystemet. Jag vill att vi som leder verksamheten utvecklas tillsammans med en tydlig omtanke för alla som bor och jobbar inom Jönköpings kommun."
//Charlotte Olsson, Verksamhetschef grundskola

Inom Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 medarbetare inom ca 300 olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Jönköping. Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

Utbildningsförvaltningen är den största av kommunens förvaltningar och vi arbetar för en tillgänglig skola för alla och att vara en organisation med lärglädje. Verksamheten präglas av engagerade pedagoger som genom reflektion och flexibilitet tar vara på och utmanar varje elevs förmåga och kompetens för att möta en föränderlig värld. Utbildningsförvaltningen vill ge alla skolledare möjlighet till ett hållbart ledarskap över tid.

Junedalsskolan är kommunens största 7-9 skola med knappt 900 elever och ca 130 medarbetare. På Junedalsskolan finns både grundskola och grundsärskola. På grundskolan finns även klasser för elever med hörselnedsättning samt profilerade klasser gällande musik, fotboll och handboll. Junedalsskolan strävar efter att ha ett nära samarbete mellan pedagoger, skolledare och elevhälsoteam samt med skolans övriga personal. Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare där vi arbetar efter grundskolans ledord Lärglädje hela vägen. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas. Läs gärna mer om vår skola på hemsidan (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/junedalsskolan79.4.74fef9ab15548f0b8001f28.html).

Ditt nya jobb
Vi söker två biträdande rektorer till Junedalsskolan i centrala Jönköping. I din roll som biträdande rektor utgör du tillsammans med rektor och övriga biträdande rektorer Junedalsskolans ledningsteam. Du är en viktig del i det operativa dagliga arbetet och är ett stöd till rektor i helhetsuppdraget. Du arbetar tillsammans med skolledning, elevhälsoteam och medarbetare för att driva ett förebyggande och främjande skolutvecklings- och förbättringsarbete. Du har personalansvar och arbetar administrativt med ex tjänstefördelning och arbetsmiljöarbete. Med utgångspunkt från skolledningens olika kompetenser upprättar vi en ansvarsfördelning av skolledarskapets alla delar. Vårt huvuduppdrag är att utveckla verksamheten så att vi bibehåller och ökar måluppfyllelsen, för alla våra elever.

Du ingår i grundskolans biträdande rektorsgrupp som löpande får kompetensutveckling för ett hållbart och kvalitetssäkert ledarskap. Du träffar regelbundet en mindre grupp skolledare och arbetar med utveckling av skolan som helhet ur ett F-16 årsperspektiv.

Här (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)kan du läsa mer om hur det är att jobba inom Jönköpings kommun och vilka förmåner vi erbjuder som anställd hos oss.

Din kompetens
Du är en tydlig pedagogisk ledare som kombinerar höga förväntningar med personlig omtanke och empati. Som person har du förmågan att se elevers olika behov och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar. Du har en öppen attityd och ett inkluderande förhållningssätt, är van att arbeta självständigt och avsluta dina uppgifter som bestämt. Du har god kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt. Du känner dig trygg i kontakten med vårdnadshavare och att utveckla en god relation till dem ser du som en självklarhet. Du är en förebild för både elever och personal och har en förmåga att skapa strukturer, se helheter och följa upp arbetet. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Vi söker dig som:

• är legitimerad lärare inom grundskolan eller gymnasiet
• har erfarenhet av att arbeta inom skola
• har ett stort intresse för att utveckla och synliggöra undervisning av god kvalitet i grundskolans alla verksamheter

Bra att veta
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på 3 år med en tillsvidareanställning som lärare i grundskolan som grundtjänst. Vi anpassar introduktionen utifrån tidigare erfarenheter.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/) och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut. Tjänsterna tillsätts utifrån att erforderliga beslut fattas.

Vill du veta mer?
Irena Hanzek, rektor Junedalsskolan, 036-106181
Pär Nilsson, bitr verksamhetschef grundskola, 036-102515
Fackliga företrädare (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Välkommen med din ansökan, tillsammans skapar vi lärglädje!

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Biträdande rektor till Gränna skolområde

Biträdande rektor
Läs mer Jul 1
Gränna skolområde

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Vill du vara med och leda utvecklingen av våra grundskolor inom Jönköpings kommun? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss
"Som verksamhetschef för grundskolan vill jag att våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun ska få möjlighet att lyckas i hela skolsystemet. Jag vill att vi som leder verksamheten utvecklas tillsammans med en tydlig omtanke för alla som bor och jobbar inom Jönköpings kommun."
//Charlotte Olsson, Verksamhetschef grundskola

Inom Jönköpings kommun arbetar ca 12 000 medarbetare inom många olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Jönköping. Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

Utbildningsförvaltningen är kommunens största förvaltning och vi arbetar för en tillgänglig skola för alla och att vara en organisation med lärglädje. Verksamheten präglas av engagerade pedagoger som genom reflektion och flexibilitet tar vara på och utmanar varje elevs förmåga och kompetens för att möta en föränderlig värld. Utbildningsförvaltningen vill ge alla skolledare möjlighet till ett hållbart ledarskap över tid.

Ditt nya jobb
Vi söker en biträdande rektor med fokus åk F-6 samt fritidshem.
Läs gärna mer om vårt skolområde på skolornas hemsidor. Ribbaskolan (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/ribbaskolanf9.4.74fef9ab15548f0b80025c4.html) och Kumlabyskolan (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/kumlabyskolanf6.4.74fef9ab15548f0b80081f.html).
Som biträdande rektor kommer du, tillsammans med skolledning, EHT och övriga medarbetare, driva och utveckla våra skolors arbete med fokus på åk F-6 och fritidshem. Arbetet innehåller sedvanliga skolledaruppgifter och även administrativa inslag. Som biträdande rektor har du en betydande roll i ledningen av det pedagogiska samt främjande och förebyggande arbetet. Vårt huvuduppdrag är att utveckla verksamheten så att vi bibehåller och ökar måluppfyllelsen för alla våra elever.

Du ingår i grundskolans biträdande rektorsgrupp som löpande får kompetensutveckling för ett hållbart och kvalitetssäkert ledarskap. Du träffar regelbundet en mindre grupp skolledare och arbetar med utveckling av skolan som helhet ur ett F-16 årsperspektiv.

Din kompetens
Du är legitimerad lärare med inriktning fritidshem eller grundskola och har erfarenhet av arbete i fritidshem och skola. Du har ett stort intresse för att utveckla och synliggöra undervisningen samt god IKT-kompetens.

Du bör vara van att arbeta självständigt och avsluta dina uppgifter som bestämt. Du är en ledare som kombinerar höga förväntningar med personlig omtanke och empati. Som person har du förmågan att se elevers olika behov och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar. Du har en öppen attityd och ett inkluderande förhållningssätt. Du har god kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt. Du känner dig trygg i kontakten med vårdnadshavare, och att utveckla en god relation till dem ser du som en självklarhet. Du är en förebild för både elever och personal. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Har du erfarenhet av tidigare biträdande rektorsuppdrag samt att leda utvecklingsarbete eller annan arbetsledande erfarenhet ser vi det som ett plus. En förutsättning är att du som söker har en helhetssyn kring vad som främjar elevers lärande och utveckling. Du känner ett genuint engagemang för våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun.

Bra att veta
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på 3 år med en tillsvidareanställning som pedagog som grundtjänst. Vi anpassar introduktionen utifrån tidigare erfarenheter.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/) och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Läs mer (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html) om hur det är att jobba inom Jönköpings kommun och vilka förmåner vi erbjuder som anställd hos oss.

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer?
Pär Palmgren, rektor Gränna skolområde, 036-106660
Fackliga representanter (http://www.jonkoping.se/fackligaubf)


Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka tjänsterna som biträdande rektor på Utbildningsförvaltningen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Biträdande rektor till Flahultsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Jun 29
Flahultsskolan

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Vill du vara med och leda utvecklingen av våra grundskolor inom Jönköpings kommun? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Inom Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 medarbetare inom ca 300 olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Jönköping. Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

Utbildningsförvaltningen är den största av kommunens förvaltningar och vi arbetar för en tillgänglig skola för alla och att vara en organisation med lärglädje. Verksamheten präglas av engagerade pedagoger som genom reflektion och flexibilitet tar vara på och utmanar varje elevs förmåga och kompetens för att möta en föränderlig värld. Utbildningsförvaltningen vill ge alla skolledare möjlighet till ett hållbart ledarskap över tid.

"Som verksamhetschef för grundskolan vill jag att våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun ska få möjlighet att lyckas i hela skolsystemet. Jag vill att vi som leder verksamheten utvecklas tillsammans med en tydlig omtanke för alla som bor och jobbar inom Jönköpings kommun."
//Charlotte Olsson
Verksamhetschef grundskola

Ditt nya jobb
I din roll som biträdande rektor utgör du tillsammans med rektor Flahultsskolans ledningsteam. Du är en viktig del i det operativa dagliga arbetet och är ett stöd till rektor i helhetsuppdraget. Du arbetar tillsammans med rektor, skolutvecklingsgrupp, elevhälsoteam och medarbetare med att driva ett förebyggande och främjande skolutvecklings- och förbättringsarbete. Du har ett visst personalansvar och arbetar administrativt med schemaläggning, tjänstefördelning och arbetsmiljöarbete. Med utgångspunkt från skolledningens olika kompetenser upprättar vi en ansvarsfördelning av skolledarskapets alla delar. Vårt huvuduppdrag är att utveckla verksamheten så att vi bibehåller och ökar måluppfyllelsen, för alla våra elever.

Du ingår i grundskolans biträdande rektorsgrupp som löpande får kompetensutveckling för ett hållbart och kvalitetssäkert ledarskap. Du träffar regelbundet en mindre grupp skolledare och arbetar med utveckling av skolan som helhet ur ett F-16 årsperspektiv.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba inom Jönköpings kommun och vilka förmåner vi erbjuder som anställd hos oss. (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)

Välkommen till oss
Vi söker en biträdande rektor till Flahultsskolan i Norrahammar.

Flahultsskolan är en nybyggd och renoverad högstadieskola från årskurs 6 till 9 uppe på höjden i Norrahammar med utsikt mot Tabergstoppen, med närhet till idrotts- och simhall samt tillgång till fotbollsplaner och friidrottsarena. Flahultsskolan är modernt inredd och bygger på principen om en hemvist för varje årskurs med tillhörande arbetslag. Flahultsskolan har också en särskild undervisningsgrupp för elever i behov av särskilt stöd med verksamheten förlagd på annan plats.

Flahultsskolan strävar efter att vara ledande på förebyggande värdegrundsarbete och vi har ett nära samarbete mellan pedagoger och fritidsledare, speciallärare och elevhälsoteam. Vår arbetsplats präglas av stort engagemang och arbetsglädje i en mycket trivsam och positiv atmosfär. Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.
Läs gärna mer om oss på vår hemsida. (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/flahultsskolan.4.74fef9ab15548f0b800675.html)

Din kompetens
Du är en tydlig pedagogisk ledare som kombinerar höga förväntningar med personlig omtanke och empati. Som person har du förmågan att se elevers olika behov och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar. Du har en öppen attityd och ett inkluderande förhållningssätt, är van att arbeta självständigt och avsluta dina uppgifter som bestämt. Du har god kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt. Du känner dig trygg i kontakten med vårdnadshavare och att utveckla en god relation till dem ser du som en självklarhet. Du är en förebild för både elever och personal och har en förmåga att skapa strukturer, se helheter och följa upp arbetet. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Vi söker dig som:

• är legitimerad lärare inom grundskolan eller gymnasiet
• har erfarenhet av att arbeta inom skola
• har ett stort intresse för att utveckla och synliggöra undervisning av god kvalitet i grundskolans alla verksamheter
• har erfarenhet av att arbeta med schemaläggning.

Har du erfarenhet av tidigare biträdande rektorsuppdrag samt att leda utvecklingsarbete eller annan arbetsledande erfarenhet ser vi det som ett plus. En förutsättning är att du som söker har en helhetssyn kring vad som främjar elevers lärande och utveckling. Du känner ett genuint engagemang för våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun.

Bra att veta
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på 3 år med en tillsvidareanställning som lärare i grundskolan som grundtjänst. Vi anpassar introduktionen utifrån tidigare erfarenheter.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/) och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer?
Lena Bäckman, rektor, 036-103765
Pär Nilsson, bitr verksamhetschef grundskola, 036-102515
Fackliga företrädare (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Välkommen med din ansökan, tillsammans skapar vi lärglädje!


Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Biträdande rektor till Prolympia Jönköping

Biträdande rektor
Läs mer Maj 19
Prolympia är Sveriges ledande idrottsskola på grundskolenivå med verksamhet från Göteborg i söder till Umeå i norr. Prolympia i Jönköping är en F-9 verksamhet med ca 600 elever och 70 anställda. Skolan är centralt belägen på Rosenlundsområdet med närhet till såväl idrottsarenor som gångavstånd till Vätterstranden och grönområden. Här erbjuder vi dig en möjlighet att arbeta på en fristående grundskola som fokuserar på kunskap, trygghet, idrott och hälsa.Personalen är vår viktigaste resurs, vi värdesätter allas åsikter och hos oss har du som anställd möjlighet att vara med att påverka och utveckla verksamheten. Vi strävar systematiskt efter att erbjuda en god arbetsmiljö, bra anställningsvillkor och en god kollegial sammanhållning med en härlig lagkänsla.Om dig
Prolympia i Jönköping söker nu en biträdande rektor till skolans F-6 enhet.

Att vara skolledare är ett viktigt uppdrag och för att ge våra elever och personal rätt förutsättningar söker vi nu en person med kompetens och engagemang som kan vara med och bidra till skolans framtida utveckling. 

Du som söker är en person där ditt tydliga ledarskap och förmåga att kommunicera blir viktiga egenskaper hos oss. Du tilltalas av att arbeta i team men är samtidigt van vid att fatta egna beslut samt att arbeta självständigt. Vi ser också att du har en stark tilltro till våra värderingar och grundsyn på idrotten som verktyg att skapa hälsa och bra kunskapsresultat hos våra elever.  I ditt vardagliga arbete har du också förmåga att skapa tillitsfulla relationer med såväl elever, vårdnadshavare som kollegor.

Arbetsuppgifter
I rollen som biträdande rektor leder du verksamheten tillsammans med rektor på skolans F-6 enhet. Du kommer tillsammans med skolans ledning att driva, utveckla och följa upp verksamheten mot uppsatta mål och du förväntas kunna leda och stödja dina medarbetare. Som biträdande rektor har du delansvar i det systematiska kvalitetsarbetet, budgetarbete, elevernas resultat, elevhälsoarbete, personal-och arbetsmiljöfrågor samt daglig drift av skolan inklusive fastighets- och IT-ansvar. 

I ditt uppdrag har du stöd från Rektor och övriga Skolledarkollegor samt Huvudmannens stabfunktioner. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har universitets- eller högskoleexamen inom pedagogik och lärarlegitimation med erfarenhet av att arbeta som skolledare där verksamhets-,ekonomi, personal och arbetsmiljöansvar har ingått. Meriterande är tidigare erfarenhet av att arbeta som skolledare. Vidare har du som söker goda IT-kunskaper och är van att använda digitala verktyg i det dagliga arbetet.  Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Tjänsten är tillsvidare på heltid. För anställning krävs ett utdrag ur belastningsregistret som avser arbete i skola och förskola.

Vi arbetar aktivt i denna rekryteringsprocess vilket innebär att urval och intervjuer hålls löpande. I denna rekryteringsprocess har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering-och rekryteringshjälp.

Välkommen att bli en del av Prolympia!

Ansök nu

Biträdande rektor förskolan

Biträdande rektor
Läs mer Apr 9
Utbildningsförvaltningen

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Vill du vara med och leda utvecklingen av våra förskolor inom Jönköpings kommun? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss
"Som verksamhetschef för förskolan vill jag att våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun ska få möjlighet att lyckas i hela skolsystemet. Jag vill att vi som leder verksamheten utvecklas tillsammans med en tydlig omtanke för alla som bor och jobbar inom Jönköpings kommun."
//Peter Lindström, Verksamhetschef förskola

Vi på Utbildningsförvaltningen i Jönköpings kommun är en kreativ och ständigt lärande organisation. Vi arbetar framåt tillsammans, lär och inspireras av varandra. Vi är måna om våra medarbetare och vill att de ska trivas, utvecklas och ha en bra balans mellan jobb och fritid. Här får du en arbetsplats full av engagerade och kompetenta kollegor. Gå gärna in på vår hemsida för att läsa mer om oss och vad vi kan erbjuda dig (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun/jobbapautbildningsforvaltningen.4.34e97c4c16eef66653913411.html).

Hos oss får du det viktigaste jobbet man kan ha, att utveckla barns och elevers förmåga, kunskaper och tilltro till sig själva och förbereda dem för livet och framtiden. Tillsammans skapar vi lärglädje hela vägen!

Ditt nya jobb
Vi söker nu två biträdande rektorer till två förskoleområden; Tabergs förskoleområde, som omfattar Taberg (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/forskolaochannanpedagogiskverksamhet/forskolorao/tabergsforskola.4.74fef9ab15548f0b8001a54.html)och Månsarps (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/forskolaochannanpedagogiskverksamhet/forskolorao/mansarpsforskola.4.74fef9ab15548f0b80016c7.html) förskolor, samt
Tenhults (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/forskolaochannanpedagogiskverksamhet/forskolorao/tenhultsforskola.4.74fef9ab15548f0b800230b.html)förskoleområde.

Som biträdande rektor kommer du, tillsammans med rektor och medarbetare, driva och utveckla våra förskolors arbete. I alla våra förskolor pågår utvecklingsarbete Flerstämmig undervisning i förskolan. Arbetet innehåller sedvanliga skolledaruppgifter och även administrativa inslag. Som biträdande rektor har du en betydande roll i ledningen av det pedagogiska samt främjande och förebyggande arbetet. Vårt huvuduppdrag är att utveckla verksamheten så att vi bibehåller och ökar måluppfyllelsen för alla våra barn.

Du ingår i förskolans skolledargrupp som löpande får kompetensutveckling för ett hållbart och kvalitetssäkert ledarskap. Du träffar regelbundet en mindre grupp skolledare och arbetar med utveckling av skolan som helhet ur ett F-16 årsperspektiv.

Din kompetens
Du har en pedagogisk högskoleutbildning och har erfarenhet av arbete i förskolan. Du är en ledare som kombinerar höga förväntningar med personlig omtanke och empati. Du har en öppen attityd och ett inkluderande förhållningssätt. Du har god kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt. Du känner dig trygg i kontakten med vårdnadshavare, och att utveckla en god relation till dem ser du som en självklarhet. Du är en förebild för både barn och personal. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Har du erfarenhet av tidigare biträdande rektorsuppdrag samt att leda utvecklingsarbete eller annan arbetsledande erfarenhet ser vi det som ett plus. En förutsättning är att du som söker har en helhetssyn kring vad som främjar barns lärande och utveckling. Du känner ett genuint engagemang för våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun.

Bra att veta
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på 3 år med en tillsvidareanställning som pedagog som grundtjänst. Vi anpassar introduktionen utifrån tidigare erfarenheter.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/) och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer
Kontakta rektor på respektive förskola:
Anneli Dalberg, Taberg-Månsarps förskoleområde, 036-103995
Sinikka Sandberg, Tenhults förskoleområde, 036-103035

Peter Lindström, verksamhetschef förskola
Fackliga representanter (http://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka tjänsterna som biträdande rektor på Utbildningsförvaltningen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Mar 25
Tenhults skolområde

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Vill du vara med och leda utvecklingen av våra grundskolor inom Jönköpings kommun? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss
"Som verksamhetschef för grundskolan vill jag att våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun ska få möjlighet att lyckas i hela skolsystemet. Jag vill att vi som leder verksamheten utvecklas tillsammans med en tydlig omtanke för alla som bor och jobbar inom Jönköpings kommun."
//Charlotte Olsson, Verksamhetschef grundskola

Inom Jönköpings kommun arbetar ca 12 000 medarbetare inom många olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Jönköping. Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

Utbildningsförvaltningen är en av kommunens större förvaltningar och vi arbetar för en tillgänglig skola för alla och att vara en organisation med lärglädje. Verksamheten präglas av engagerade pedagoger som genom reflektion och flexibilitet tar vara på och utmanar varje elevs förmåga och kompetens för att möta en föränderlig värld. Utbildningsförvaltningen vill ge alla skolledare möjlighet till ett hållbart ledarskap över tid.

Läs mer om Tenhults skolområde på skolornas hemsidor. Tenhultsskolan (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/tenhultsskolanf6.4.74fef9ab15548f0b8002583.html) och Ödestugu skola (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/odestuguskolaf6.4.74fef9ab15548f0b80025bb.html).

Ditt nya jobb
Vi söker en biträdande rektor med fokus fritidshem.

Som biträdande rektor kommer du, tillsammans med rektor och medarbetare, driva och utveckla våra skolors arbete med fokus på fritidshem, förskoleklass och åk 1. Arbetet innehåller sedvanliga skolledaruppgifter och även administrativa inslag. Som biträdande rektor har du en betydande roll i ledningen av det pedagogiska samt främjande och förebyggande arbetet. Vårt huvuduppdrag är att utveckla verksamheten så att vi bibehåller och ökar måluppfyllelsen för alla våra elever.

Du ingår i grundskolans biträdande rektorsgrupp som löpande får kompetensutveckling för ett hållbart och kvalitetssäkert ledarskap. Du träffar regelbundet en mindre grupp skolledare och arbetar med utveckling av skolan som helhet ur ett F-16 årsperspektiv.

Din kompetens
Du har en pedagogisk högskoleutbildning och har erfarenhet av arbete i fritidshem och skola. Du har ett stort intresse för att utveckla och synliggöra undervisningen samt god IKT-kompetens.

Du bör vara van att arbeta självständigt och avsluta dina uppgifter som bestämt. Du är en ledare som kombinerar höga förväntningar med personlig omtanke och empati. Som person har du förmågan att se elevers olika behov och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar. Du har en öppen attityd och ett inkluderande förhållningssätt. Du har god kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt. Du känner dig trygg i kontakten med vårdnadshavare, och att utveckla en god relation till dem ser du som en självklarhet. Du är en förebild för både elever och personal. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Har du erfarenhet av tidigare biträdande rektorsuppdrag samt att leda utvecklingsarbete eller annan arbetsledande erfarenhet ser vi det som ett plus. En förutsättning är att du som söker har en helhetssyn kring vad som främjar elevers lärande och utveckling. Du känner ett genuint engagemang för våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun.

Bra att veta
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på 3 år med en tillsvidareanställning som pedagog som grundtjänst. Vi anpassar introduktionen utifrån tidigare erfarenheter.

Läs mer (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html) om hur det är att jobba inom Jönköpings kommun och vilka förmåner vi erbjuder som anställd hos oss.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/) och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer
Robert Hjälmeby, rektor Tenhults skolområde, 036-103039
Fackliga representanter (http://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka tjänsten som biträdande rektor på Utbildningsförvaltningen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Biträdande rektor F-6

Biträdande rektor
Läs mer Mar 5
Barn-och utbildningsförvaltningens grundskolor

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Vill du vara med och leda utvecklingen av våra grundskolor inom Jönköpings kommun? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.


Välkommen till oss
"Som verksamhetschef för grundskolan vill jag att våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun ska få möjlighet att lyckas i hela skolsystemet. Jag vill att vi som leder verksamheten utvecklas tillsammans med en tydlig omtanke för alla som bor och jobbar inom Jönköpings kommun."
//Charlotte Olsson, Verksamhetschef grundskola

Inom Jönköpings kommun arbetar ca 12 000 medarbetare inom många olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Jönköping. Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

Utbildningsförvaltningen är en av kommunens större förvaltningar och vi arbetar för en tillgänglig skola för alla och att vara en organisation med lärglädje. Verksamheten präglas av engagerade pedagoger som genom reflektion och flexibilitet tar vara på och utmanar varje elevs förmåga och kompetens för att möta en föränderlig värld. Utbildningsförvaltningen vill ge alla skolledare möjlighet till ett hållbart ledarskap över tid.

Ditt nya jobb
Vi söker sex biträdande rektorer till fyra F-6 skolor, alla belägna i eller nära centrala Jönköping.
Läs gärna mer om de olika skolorna/skolområdena på respektive hemsida.
Ljungarum F-6 skolområde (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/ljungarumsskolanf6.4.74fef9ab15548f0b8002667.html), en tjänst
Talavidskolan (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/talavidskolanf6.4.74fef9ab15548f0b800e9e.html), en tjänst under byggnation
Österängsskolan (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/osterangsskolanf6.4.74fef9ab15548f0b8001938.html), två tjänster varav en inriktning grundsärskola
Öxnehagaskolan (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/oxnehagaskolan26.4.74fef9ab15548f0b800261b.html) och Oxhagsskolan (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/oxhagsskolanf1.4.74fef9ab15548f0b80022ea.html), två tjänster

Som biträdande rektor kommer du, tillsammans med rektor och medarbetare, driva och utveckla våra skolors arbete och skolutveckling. Arbetet innehåller sedvanliga skolledaruppgifter och även administrativa inslag. Som biträdande rektor har du en betydande roll i ledningen av det pedagogiska samt främjande och förebyggande arbetet. Vårt huvuduppdrag är att utveckla verksamheten så att vi bibehåller och ökar måluppfyllelsen för alla våra elever.

Du ingår i grundskolans biträdande rektorsgrupp som löpande får kompetensutveckling för ett hållbart och kvalitetssäkert ledarskap. Du träffar regelbundet en mindre grupp skolledare och arbetar med utveckling av skolan som helhet ur ett F-16 årsperspektiv.

Din kompetens
Du har en pedagogisk högskoleutbildning och har erfarenhet av arbete i skolan. Du har ett stort intresse för att utveckla och synliggöra undervisningen samt god IKT-kompetens.

Du bör vara van att arbeta självständigt och avsluta dina uppgifter som bestämt. Du är en ledare som kombinerar höga förväntningar med personlig omtanke och empati. Som person har du förmågan att se elevers olika behov och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar. Du har en öppen attityd och ett inkluderande förhållningssätt. Du har god kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt. Du känner dig trygg i kontakten med vårdnadshavare, och att utveckla en god relation till dem ser du som en självklarhet. Du är en förebild för både elever och personal. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Har du erfarenhet av tidigare biträdande rektorsuppdrag samt att leda utvecklingsarbete eller annan arbetsledande erfarenhet ser vi det som ett plus. En förutsättning är att du som söker har en helhetssyn kring vad som främjar elevers lärande och utveckling. Du känner ett genuint engagemang för våra barn och ungdomar i Jönköpings kommun.

Bra att veta
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på 3 år med en tillsvidareanställning som pedagog som grundtjänst. Vi anpassar introduktionen utifrån tidigare erfarenheter.

Läs mer (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html) om hur det är att jobba inom Jönköpings kommun och vilka förmåner vi erbjuder som anställd hos oss.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/) och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer
Kontakta rektor på respektive skola:
Lotta Johansson, Ljungarum F-6 skolområde, 036-106243
Helene Magnusson, Talavidskolan, 036-103922
Kajsa Johansson, Österängsskolan, 036-103773
Charlotte Olsson, verksamhetschef grundskola, Öxnehagaskolan och Oxhagsskolan, 036-106740
Fackliga representanter (http://www.jonkoping.se/fackligaubf)


Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka tjänsterna som biträdande rektor på Utbildningsförvaltningen.


Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Vittra Samset söker biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Dec 18
Vittraskolorna, ett av Sveriges ledande friskoleföretag med 23 för- och grundskolor runt om i landet. Tillsammans ansvarar vi för cirka 8000 barn och elever och har cirka 1000 medarbetare.

Vittra är en idé- och värderingsstyrd organisation. Vi förenas i idén om att hos oss växer människor och kunskap.

För att skapa både stabilitet och utvecklingskraft kring vår idé har vi en pedagogisk riktning. Riktningen baseras på tre ömsesidigt beroende delar: motiverande lärande, trygg kultur och tydlig struktur.

I Vittra arbetar vi utifrån vår utbildningsstruktur med utgångspunkt i de nationella styrdokumenten, alltid med målet att nå en högre kvalitet och ökad måluppfyllelse för våra barn och elever. Det betyder att de strukturer, metoder och aktiviteter som står beskrivna där genomförs på samtliga av våra för- och grundskolor, samt att de kontinuerligt följs upp och utvärderas.

Vi startade vår första skola 1993 och ingår sedan 2008 i AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag.

Vittra Samset startade 2013 i mindre lokaler och två år senare 2015 invigde vi vår nybyggda förskola och skola. Vittra Samset ligger beläget ca 10 min från centrala Jönköping i området som heter just Samset. I dagsläget går det ca 350 barn och elever hos oss och vi förväntas fortsatt växa de kommande åren. Vi är stolta och glada över den tillväxt som förskolan och skolan haft och ser det som ett kvitto på en fin verksamhet över hela perspektivet 1-16 år.

Vittra Samset är en samhällsengagerad för- och grundskola där motiverande lärande, tydlig struktur och en modig kultur är viktiga delar i vårt sätt att se på undervisning och lärande. Vår vision är att alla våra barn och elever ska formas till ansvarstagande medborgare som värnar om varandra och vår omvärld. För att göra det möjligt arbetar vi med att få barn och elever att känna tillit till sig själva och sin egen förmåga. Detta skapar vi genom en nära pedagogisk relation mellan elev och pedagog.

Vi tror att höga förväntningar på barn och elever samt goda ledaregenskaper är viktiga faktorer för lärande. Våra pedagoger är engagerade och jobbar med att skapa sammanhang i undervisningen. Detta tror vi skapar lust att lära. Vi vill arbeta för att var och en ska nå sin fulla potential kunskaps- så väl som värderingsmässigt. Alla tar till sig kunskap på olika sätt och det är vår uppgift att hjälpa eleverna att hitta sin väg till kunskap.

Biträdande rektor till Vittra Samset i Jönköping

Ditt uppdrag

Vittra Samset är i en spännande fas där vi gått från att vara en mindre nystartad skola till dagens läge där vi har en förskola med 70 barn och en grundskola F-9 med snart 300 elever. Vi erbjuder nu en tjänst som biträdande rektor på Vittra Samset. Tillsammans med rektor och skolans ledningsgrupp kommer du att ansvara för utvecklingen av förskolan, fritidshemmets och skolans verksamhet. I rollen ingår ansvar för personal, barn/elever och en systematisk uppföljning av verksamhetens kvalitativa resultat. Med stöd av Vittras systematiska kvalitetsarbete leder du medarbetarna och eleverna mot ökad måluppfyllelse. Du kommer ingå i skolans elevhälsoteam. Den exakta rollfördelningen mellan rektor och biträdande rektor görs i dialog i samband med rekryteringsprocessen.

Din profil

Vi söker dig som är prestigelös, tydlig och lyhörd som ledare. Du har lätt för att ta egna initiativ och sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Du är noggrann, strukturerad och trivs med att ta ansvar för en resultatstyrd verksamhet. Goda relationer och ett bra samarbete med elever, personal och vårdnadshavare samt externa kontakter är viktiga för dig i ditt arbete. Vi tror också att du är nyfiken på att lära dig mer om hur Vittra arbetar kring struktur, kultur och medarbetarskap.

Vi erbjuder

Som biträdande rektor i Vittra får du goda möjligheter att utvecklas. Vittra har flera ledarutvecklingsprogram och tillgång till kompetensutveckling via AcadeMedia Academy. Hos oss får du självklart kollektivavtalade förmåner, försäkringar och friskvårdsbidrag.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning på 6 månader. Tillträde enligt överenskommelse. Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Sista ansökningsdag är 2021-01-17. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag.

Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna rektor Emma Simonsson på 076-1016530 eller emma.simonsson@vittra.se. Har du frågor om Vittra eller Academedias verksamhet är du välkommen att höra av dig till biträdande utbildningsdirektör Torbjörn Jansson på 0722-145100 eller torbjorn.jansson@academedia.se.

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Dec 11
Alfred Dalinskolan

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Vill du vara med och leda utvecklingen på Alfred Dalinskolan? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Ditt nya jobb
Tillsammans med rektor, elevhälsoteamet, arbetslagsledare och skolutvecklare ansvarar och driver du skolans utvecklings- och förbättringsarbete. Ditt uppdrag kommer att vara riktat mot elevhälsan och skolans resurscenter och det betyder att du har erfarenhet av att ingå i ett team där ni är lojala mot varandra och där du bidrar med tankar och idéer som för utvecklingen framåt. Du har ett visst personalansvar och tillsammans med skolans vaktmästare arbetar du med att bevaka och förbättra elevers och personals fysiska arbetsmiljö. Du arbetar även administrativ med schemaläggning och tjänstefördelning.

Välkommen till oss
Alfred Dalinskolan är en 7-9-skola belägen i Huskvarna centrum. Det är en skola med gamla anor sedan 1899 men med nya visioner om att bli framtidens skola både vad det gäller kunskap, pedagogik, lokaler och teknik. Vi har en musikprofil med en renodlad musikklass i varje årskurs. Vi är en mångkulturell skola där alla ska få möjlighet att utveckla goda kunskaper och social mognad.

Våra ledord är ”Tillsammans för ditt bästa. Trivsel, utveckling och mångfald”. För mer information om skolan – besök gärna vår hemsida (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/alfreddalinskolan.4.74fef9ab15548f0b8001555.html). Vill du vara en i ett härligt kollegium som tillsammans arbetar för elevernas bästa? Hos oss är vi måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas. Sök då tjänsten som biträdande rektor på Alfred Dalinskolan.


Din kompetens
Du har en pedagogisk högskoleutbildning och har erfarenhet som lärare på högstadiet. Du har även erfarenhet av tjänstefördelning och schemaläggning. Vi ser det positivt om du har erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete samt utvecklingsarbeten.

Som ledare är du van att arbeta självständigt och avslutar alltid dina uppgifter som bestämt. Du är en ledare som kombinerar höga förväntningar med personlig omtanke och empati. Som person har du förmågan att se elevers olika behov och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar.
Du har en öppen attityd och ett inkluderande förhållningssätt. Du har god kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt. Du känner dig trygg i kontakten med vårdnadshavare, och att utveckla en god relation till dom ser du som en självklarhet. Du är en förebild för både elever och personal. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Bra att veta
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på 3 år med en tillsvidareanställning som pedagog som grundtjänst. Vi anpassar introduktionen utifrån tidigare erfarenheter och erbjuder en mentor.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/) och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Intervjuer kommer att genomföras 7 och 8 januari 2021.


Vill du veta mer?
Christin Lund, Rektor Alfred Dalinskolan tfn 036-10 66 14

Fackliga företrädare (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka tjänsten som biträdande rektor på Alfred Dalinskolan.Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu