Enhetschef, hälso- och sjukvård jobb i Jönköping

Hitta lediga jobb som Enhetschef, hälso- och sjukvård i Jönköping. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Jönköping från den arbetsgivaren.

Områdeschef till delat ledarskap

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 13
Ambulansområde norr, ambulanssjukvården

Är du en trygg och kommunikativ ledare som vill vara med och bidra till en professionell, trygg och tillgänglig ambulanssjukvård? Nu söker vi dig som vill vara med och leda och utveckla verksamheten i ambulansområde norr. Varmt välkommen med din ansökan!

Rollen som områdeschef
Som områdeschef i ambulanssjukvården arbetar du i ett delat ledarskap med en chefskollega och tillsammans ansvarar ni för att leda, fördela och planera arbetet samt utveckla verksamheten i ambulansområde norr, som består av cirka 70 medarbetare. Du förväntas vara en närvarande chef och leda dina medarbetare både på plats och på distans då de arbetar ute på olika ambulansstationer. Du har personal-, funktions- och budgetansvar och verkar aktivt för en god arbetsmiljö.

Som områdeschef verkar du för fortsatt god samverkan såväl internt med andra verksamheter inom sjukvården som externt med andra myndigheter som polisen och räddningstjänsten. Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen där ni tillsammans verkar för att bedriva ambulanssjukvård med god tillgänglighet och vård på lika villkor. Ni arbetar även tillsammans med att utveckla ambulansverksamheten i hela länet. Då vi är en länsklinik lägger vi stor vikt vid att hela ledningsgruppen arbetar för en enhetlig ambulansverksamhet med gemensamma mål.

Din blivande arbetsplats
Ambulanssjukvården är en aktiv och kreativ organisation, där vi arbetar tillsammans för en hög patientsäkerhet och en god arbetsmiljö. Ambulanssjukvården har utvecklats stort de senaste åren och erbjuder en alltmer avancerad vård redan innan ambulansen kommer till sjukhuset. Vi är en multidisciplinär verksamhet, vilket gör att vi ofta använder och får utveckla vår kompetens inom många olika områden. Ambulanssjukvårdens arbete präglas av våra tre värdeord professionellt, tryggt och tillgängligt.

I Region Jönköpings län finns 24 ambulanser inklusive en lättvårdsambulans fördelade på tolv stationer i länet. Verksamheten består av tre ambulansområden, där område norr är ett av dem och har stationer i Jönköping, Habo och Mullsjö. Läs gärna mer om ambulanssjukvården som arbetsplats här. (https://www.rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/sjukhus-som-arbetsplats/ambulanssjukvarden-som-arbetsplats/)

Din profil
Det är viktigt för oss att du känner dig trygg i chefs- och arbetsgivarrollen, därför ser vi att du har minst ett års erfarenhet från en chefsroll. Du är en trygg, tydlig och kommunikativ ledare som inger förtroende och har en god förmåga att skilja på det personliga och det professionella. Du har en positiv attityd till ditt arbete och har en god förmåga att inspirera och motivera dina medarbetare. Du tar ett stort ansvar för ditt arbete och verksamhetens utveckling och har alltid hela ambulansverksamhetens bästa i fokus. Då resor förekommer i tjänsten är B-körkort ett krav.

Vårt erbjudande till dig
Vi erbjuder dig en stimulerande chefsroll där du får goda möjligheter att både utveckla och utvecklas. Du är med och påverkar och utvecklar ambulansverksamheten och erbjuds även goda möjligheter till kompetensutveckling i form av chefsutbildningar och nätverk som Region Jönköpings län tillhandahåller.

Du får även möjligheten att arbeta i ett delat ledarskap med en chefskollega där ni kompletterar varandra och utbyter erfarenheter och idéer. Vi är övertygade om att det delade ledarskapet skapar goda förutsättningar för att vara chef och fokusera på strategiska frågor som exempelvis verksamhetsutveckling.

Som medarbetare hos oss inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här. (http://Förmåner)

Har du frågor om tjänsten?
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta verksamhetschef Thomas Johansson, 010-242 41 97, thomas.johansson@rjl.se, eller biträdande verksamhetschef Rickard Joneman, 010-242 28 90, rickard.joneman@rjl.se. Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringsspecialist Moa Yngve, 010-242 11 39, moa.yngve@rjl.se. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Vår rekryteringsprocess
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under annonseringstiden. Intervjuer är planerade under vecka 45. I denna rekrytering kan vi komma att använda oss av personlighets- och kapacitetstester och arbetsprov som kompletterande bedömningsmetoder. Läs mer om Region Jönköpings läns rekryteringsprocess på vår hemsida. (https://rjl.se/jobb-och-karriar/Lediga-jobb/Var-rekryteringsprocess/) Sista ansökningsdag är den 12 november.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Vårdenhetschef, Kvinnohälsovården Jönköping

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 27
Kvinnohälsovården Jönköping

Vill du vara en viktig del i utveckling av kvinnohälsovården inom Region Jönköpings län? En av våra två nuvarande chefer för kvinnohälsovården går vidare mot nya utmaningar i verksamheten och vi söker nu vår nya vårdenhetschef. Är det du? Varmt välkommen med din ansökan!

Rollen som vårdenhetschef
Som vårdenhetschef har du personalansvar och leder och fördelar arbetet på enheten. Chefskapet innebär att du har ett delegerat ansvar för ekonomi, personal och arbetsmiljö på enheten.
Du är direkt underställd biträdande verksamhetschef och samarbetar med övriga vårdenhetschefer.

Som vårdenhetschef på Kvinnohälsovården arbetar du på våra familjecentraler och har ett nära samarbete med kommun och barnhälsovården.
I rollen kommer du vara samordningsbarnmorska och arbeta med verksamhetsutveckling. Vi är positiva till om du till viss del önskar arbeta kliniskt.

Kvinnohälsovården är i ständig utveckling och vi har flera spännande projekt på gång!

Din blivande arbetsplats
Kvinnokliniken, Länssjukhuset Ryhov har ca 210 medarbetare. Vi arbetar med hälso- och sjukvård under graviditet och förlossning, gynekologiska sjukdomar samt abort- och preventivmedelsverksamhet.

Kliniken har ett länsövergripande ansvar för kvinnor med komplicerade graviditeter och särskilt hotande för tidig förlossning.
Vi är en engagerad och utvecklingsorienterad klinik som hela tiden arbetar för att göra det bättre för våra patienter.

På kliniken arbetar vi för ständiga förbättringar vilket vi hoppas du vill vara med och bidra till. Det pågår flera utvecklings- och förändringsarbeten i vår verksamhet där du tillsammans med övriga yrkeskategorier blir en viktig del.

Följande verksamhetsområden innefattas i Kvinnohälsovården:
• Hälsovård i samband med graviditet: blivande föräldrar och det ofödda barnet ska vara vid god hälsa under och efter graviditeten.
• Stöd i föräldraskap och föräldragrupper med förlossnings- och föräldraförberedelse.
• Familjeplanering på individnivå.
• Gynekologisk cellprovskontroll för att förebygga cervixcancer.
• Folkhälsoarbete och samtal om levnadsvanor.

Din profil
Vi söker dig som är legitimerad barnmorska, vi ser gärna att du har minst 5 års arbetslivserfarenhet inom yrket.
Du är trygg och stabil i dig själv, underhåller relationer och är tydlig i ditt sätt att kommunicera. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, är kreativ, tänker strategiskt och trivs med att arbeta med komplexa frågor.

Då vi inom kliniken har ett tätt samarbete med varandra ser vi det som viktigt att du är en person som trivs med att samarbeta med andra och ser till hela organisationens bästa.

Önskvärt är om du har genomfört någon form av ledarskapsutbildning eller tidigare arbetat med utvecklingsarbete. Vi ser med fördel att du har erfarenhet av kvinnohälsovårdsarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vårt erbjudande till dig
Du anställs tillsvidare i din grundprofession som barnmorska, på heltid, med tillträde enligt överenskommelse.

Som medarbetare i Region Jönköpings län gör du skillnad för många – på riktigt. Oavsett yrke har vi alla samma uppdrag – att bidra till att göra livet bättre, roligare och friskare för länets alla invånare. I en stor organisation finns också stora möjligheter där vi samarbetar över gränserna och lär av varandra. Hos oss är kompetensutveckling inte bara utbildning, det är en del av det dagliga arbetet.

Kvinnoklinikens vision är ”Ständigt bättre tillsammans - för ett bra liv”. Vårt uppdrag är patientsäker diagnostik, behandling och vård vid graviditet, förlossning med eftervård, gynekologiska sjukdomar och prevention inom ämnesområdet obstetrik och gynekologi.

Som medarbetare hos oss inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Har du frågor om tjänsten?
Vill du veta mer kring tjänsten är du välkommen att kontakta Sofie Arvidsson, sofie.arvidsson@rjl.se. 010-241 24 01

Sista ansökningsdatum 12/11 2023
Vi avser att genomföra intervjuer den 17/11 samt 20/11

I denna rekrytering kan vi komma att använda oss av testverktyg som komplement. Här kan du läsa mer om hur vi använder vi oss av personlighets- och färdighetstester i rekryteringsprocessen. Personlighets- och färdighetstester, Region Jönköpings län (rjl.se) (https://rjl.se/jobb-och-karriar/Lediga-jobb/tester/)

Läs mer om Region Jönköpings läns rekryteringsprocess på vår hemsida: Vår rekryteringsprocess, Region Jönköpings län (rjl.se) (https://rjl.se/jobb-och-karriar/Lediga-jobb/Var-rekryteringsprocess/)

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Klinikkoordinator, Norrahammar Folktandvård

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 19
Norrahammar Folktandvård

Belägen ett par minuter söder om Jönköping i den gröna Tabergsdalen hittar du Norrahammar Folktandvård. På vår klinik får du chansen att växa i ditt yrke. Vi erbjuder dig en klinik med positiv klinikanda och stark sammanhållning där alla får chans att växa. Trivsel är något vi tycker är viktigt, vi skrattar ofta och hittar gärna på något tillsammans

Nu söker vi en klinikkoordinator! Har du ett stort intresse för ledarskap och vill vara med att motivera och utveckla andra? Då kan du vara den vi söker!

Rollen som klinikkoordinator
Som klinikkoordinator ingår du i klinikledningen och tillsammans med klinikchefen leder ni den dagliga verksamheten. Du är klinikchefens ledningsstöd och stöttar klinikchefen i planering, styrning, utveckling och ledning av medarbetare och verksamheten. Tillsammans säkerställer ni ett väl fungerande kommunikationsflöde mellan klinikledning och medarbetare och styr kliniken mot våra uppsatta mål.

Rollen som klinikkoordinator är en omväxlande tjänst där du dagligen arbetar med både små och stora arbetsuppgifter. Du är spindeln i nätet på kliniken, där ingår bl.a. schemaplanering, ekonomi- och personalfrågor.

Din klinikchef är ansvarig för tre kliniker, varpå du behöver vara självgående och trivas i en roll där du är ansvarig för den dagliga arbetsledningen och självständigt kan ta beslut inom ramen för din tjänst. Tjänsten förutsätter dock att du har ett nära samarbete med din klinikchef samt med övriga klinikkoordinatorer inom chefens ansvarsområde.

Utöver arbetet som klinikkoordinator kommer du också att ges möjlighet att arbeta inom din grundprofession.

Du erbjuds en tillsvidareanställning som tandsköterska eller tandhygienist i Folktandvården Region Jönköping. Uppdraget som klinikkoordinator är ett tidsförordnande på ett till två år med möjlighet till förlängning. Start sker enligt överenskommelse.

Din profil
Vi söker dig som är utbildad tandsköterska eller legitimerad tandhygienist med flera års arbetslivserfarenhet från tandvården. Har du erfarenhet av en liknande roll är det meriterande, men det viktigaste för oss är dina personliga egenskaper och att du har ett stort intresse av att leda människor och processer. Vi ser positivt på om du har en ledarskapsutbildning samt erfarenhet av handledning och introduktion av nya medarbetare.

God datorvana och kunskaper i T4 är meriterande, såväl som B-körkort. För tjänsten krävs goda kunskaper i svenska, muntligt och skriftligt.

I rollen som klinikkoordinator är du en arbetsgivarrepresentant som tar stort ansvar för ditt uppdrag. Att agera i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplan och policys är en självklarhet för dig. Du har ett intresse för ledarskap, är kommunikativ, lyhörd och har god samarbetsförmåga. Tillsammans i klinikledningen och med klinikens medarbetare skapar ni engagemang och delaktighet.

Du är flexibel och trivs i en miljö som snabbt kan få nya förutsättningar. Du har förmåga att se helheten och i en pressad situation är du lugn, kontrollerad och fokuserar på rätt saker. Du ser vad som behöver göras på kliniken och kan självständigt ta initiativ och beslut. Vidare är du strukturerad och du planerar ditt arbete på ett effektivt sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vårt erbjudande till dig
Hos oss kliver du in i en spännande och omväxlande tjänst där du ges möjlighet att växa och ta ett stort eget ansvar. Som ny klinikkoordinator får du en god introduktion och stöd för att du ska komma in i rollen på bästa sätt.

Alla vi som arbetar inom Region Jönköpings län har tillgång till ett stort antal förmåner. Vi erbjuder bland annat ett friskvårdsbidrag på 3000 kronor och för dig som flyttar till länet erbjuder vi flyttbidrag upp till 20 000 kronor. Läs gärna mer om våra andra förmåner (https://rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/) här.

Har du frågor om tjänsten?
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta klinikchef Anna Magnusson på 010-242 97 20 eller anna.magnusson@rjl.se

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Vår rekryteringsprocess
Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag! Sista ansökningsdag är den 8 oktober 2023. Välkommen med din ansökan!

Folktandvården är en del av Region Jönköpings län. Vårt viktiga folkhälsouppdrag handlar om att bidra till en god munhälsa, hela livet i hela länet. I verksamheten finns 26 allmäntandvårdskliniker utspridda i länet samt specialisttandvård vid Odontologiska Institutionen, med nio olika specialistområden. Folktandvården verkar i ett expansivt län, där Region Jönköpings län tar sin del av ansvaret för att genom satsningar inom bland annat kultur och näringsliv verka för ett bra liv i en attraktiv region.

Vi ser mångfald som en styrka och något vi eftersträvar på alla våra arbetsplatser. Våra medarbetares bakgrunder, erfarenheter, kunskaper och personligheter berikar vår verksamhet. Tillsammans är vi en stor kraft.

Mer information om Folktandvården hittar du www.rjl.se/folktandvarden

Du hittar oss även på Facebook, Linkedin och Instagram.

Ansök nu

Enhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 31
Närservice Jönköping

Vill du vara med och arbeta med ständiga förbättringar av vår verksamhet, där du har goda möjligheter till att både utveckla och utvecklas? Då har vi möjligheten för dig. Varmt välkommen att söka tjänsten som enhetschef på Närservice i Jönköping!

Då nuvarande enhetschef i Jönköping kommer att gå i pension söker vi en ny chef som brinner för ledarskapet. Vi söker dig som gärna kommer med nya idéer som bidrar till utveckling av verksamheten. Vi önskar även att du har ett lösningsfokuserat arbetssätt och värdesätter att arbeta för en god arbetsmiljö.

Som chef hos oss får du, utöver din introduktion när du är nyanställd, ta del av den chefsutveckling som vi satsar på för alla chefer inom Närservice. Du får också ta del av det rika utbud av kompetensutveckling och nätverk som finns för chefer i Region Jönköpings län. Som enhetschef kommer du ingå i ledningsgruppen med chefer för Närservice i Jönköping, Eksjö och Värnamo. Du blir en del av de goda samarbeten vi har med stödfunktioner och kringliggande verksamheter och jobbar i nära kontakt med våra kunder. Vi arbetar med ständiga förbättringar och det finns goda möjligheter till utveckling och inflytande.

Som medarbetare hos oss inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här. (http://xn--frmner-kua7k/)

Tjänsten vi erbjuder är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Du har Länssjukhuset Ryhov som din huvudsakliga arbetsplats, men då resor förekommer i tjänsten är B-körkort ett krav.

En dag på jobbet
Som enhetschef hos oss erbjuds du ett stimulerande arbete där du har budget- och verksamhetsansvar samt personalansvar för cirka 20 medarbetare som i huvudsak arbetar med lokalvård och VNS, vårdnära servicetjänster, på Ryhov samt närliggande vårdcentraler och folktandvårder. I din chefsroll ansvarar du för ledning, samordning och utveckling inom din grupp. Arbetet är omväxlande och innebär bland annat kundkontakt, budgetering, ekonomisk uppföljning, kvalitetssäkring, utvecklingssamtal och kompetensutveckling för dina medarbetare. En viktig del i ditt arbete är att jobba med bemanning, rekrytering, introduktion av nya medarbetare och rehabilitering.

Önskad bakgrund och kunskaper
Vi önskar att du har en gymnasieutbildning i grunden och troligtvis tidigare erfarenhet av chefs- och ledarskap. Du har även goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift samt ser datorn som ett naturligt arbetsredskap i vardagen.
Du är en engagerande ledare som drivs av att coacha och motivera dina medarbetare. Du behöver ha en hög servicekänsla, vara ansvarstagande, processinriktad och ha lätt för att samarbeta med andra. Du är en stabil, prestigelös person med en god tilltro till din egen förmåga. Vidare är du kvalitets- och ekonomimedveten samt har en god analytisk förmåga. Du strävar mot uppsatta mål och goda resultat med en helhetssyn utifrån ett kund- och verksamhetsperspektiv. Du är flexibel, har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter och du ser möjligheter i förändringar. För att vara framgångsrik i ditt arbete som chef är det även viktigt att du har en god pedagogisk förmåga och är duktig på att kommunicera.

Att vara medarbetare inom Region Jönköpings län
Som medarbetare i Region Jönköpings län gör du skillnad för många – på riktigt. Oavsett yrke har vi alla samma uppdrag – att bidra till att göra livet bättre, roligare och friskare för länets alla invånare. I en stor organisation finns också stora möjligheter där vi samarbetar över gränserna och lär av varandra. Hos oss är kompetensutveckling inte bara utbildning, det är en del av det dagliga arbetet.

Fråga oss gärna mer om tjänsten!
Vill du veta mer kring tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Lekström, områdeschef Närservice, 070-210 42 92, maria.lekstrom@rjl.se, eller områdeschef Närservice Per Dahlberg, 010-24 21107, per.dahlberg@rjl.se. Sista ansökningsdag är den 28 september. Vi planerar att genomföra intervjuer den 5, 11 och 12 oktober.

I denna rekrytering kan vi komma att använda oss av testverktyg och arbetsprov som komplement. Här kan du läsa mer om hur vi använder vi oss av personlighets- och färdighetstester i rekryteringsprocessen. (https://rjl.se/jobb-och-karriar/Lediga-jobb/tester/)

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanbeder oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Närservice inom Region Jönköpings län är en viktig del i kedjan för en god och säker vård. Vi har en verksamhetsidé som sätter kunden i fokus och erbjuder vården och övriga verksamheter inom Region Jönköpings län daglig städning, vaktmästeri och vi utför många olika vårdnära servicetjänster (VNS) – ett uppskattat arbetssätt både för oss och våra kunder. Att rengöra och bädda patientsängar, transportera patienter inom sjukhusen, beställa och packa upp textilier och förråd, måltidshantering i avdelningskök och slutstädning vid patienters hemgång är delar av VNS.

Vi är cirka 430 medarbetare som utgår från Höglandssjukhuset, Länssjukhuset Ryhov och Värnamo sjukhus och servar verksamheter inom hela Region Jönköpings län. Inom Närservice är vi måna om att ge våra medarbetare, med alla sina erfarenheter och olikheter, chansen till att vara med och påverka. Läs gärna mer om Närservice som arbetsplats här. (https://www.rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/verksamhetsstod-och-service-som-arbetsplats/narservice/)

Ansök nu

Enhetschef till hälso- och sjukvårdsfunktionen

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 8
Hälso- och sjukvårdsfunktionen

Är du en erfaren ledare och söker efter en nytt, spännande, utvecklande men framförallt givande arbete? Har du kanske även tidigare erfarenhet från arbete med målgruppen psykiskt och intellektuellt funktionsvarierade? Då är det kanske dig vi söker!

Hälso- och sjukvårdsfunktionen i Jönköpings kommun är organiserade i 12 olika hälso- och sjukvårdsteam samt en del av hemteam, ett utredningsteam efter sjukhusvistelse som är samorganiserat med äldreomsorgen. Nu har du möjligheten att tillsammans med oss vara med och påverka utvecklingen av hemsjukvården i Jönköpings kommun.

Ditt nya jobb
Vi söker nu en erfaren ledare till uppdraget som enhetschef för hälso- och sjukvårdsteam 6 samt hälso- och sjukvårdsfunktionens enhetsadministratörer. I team 6, som delas upp i kommunens psykiatriska team (KPT) samt team intellektuell funktionsnedsättning (TIF), arbetar sjuksköterskor/specialistsjuksköterskor, arbetsterapeuter samt en fysioterapeut med hälso- och sjukvårdsinsatser och rehabilitering/habilitering för personer i alla åldrar på kommunens särskilda boenden för intellektuell och psykisk funktionsvariation.

Som enhetschef har du verksamhets-, ekonomi- och personalansvar. I ditt arbete som präglas av ett målinriktat förhållningssätt utgår du från de övergripande målen och verksamhetens mål. Du har ett nära samarbete tillsammans med övriga enhetschefer där ni gemensamt driver kvalitets- och utvecklingsarbete. I ditt uppdrag har du även en viktig roll i att engagera och motivera våra medarbetare i att delta i det pågående utvecklingsarbetet. Rollen som enhetschef innebär också ett närvarande och tillitsbaserat ledarskap. Samverkan såväl externt som internt är centralt i tjänsten. Till din hjälp har du biträdande enhetschef och enhetsadministratör. Du har även stöd av HR-konsult, rekryteringskonsult och ekonom.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett spännande, utmanande och omväxlande arbete tillsammans med engagerade kollegor och medarbetare. Som ny chef i Jönköpings kommun kommer du att genomgå ett chefsintroduktionsprogram och ges möjlighet till personlig vidareutveckling. Givetvis får du som anställd inom Jönköpings kommun ta del av andra generella förmåner såsom betald semester från första anställningsåret och rabatter inom friskvårds-området. Läs mer om våra här. (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)

Din kompetens

• Du har en lämplig högskoleutbildning och är exempelvis legitimerad sjuksköterska, arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast eller har annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig
• Tidigare erfarenhet som chef eller ledare är ett krav
• Har du erfarenhet av arbete med målgruppen psykiskt och intellektuellt funktionsvarierade är det meriterande
• Erfarenhet från arbete i politiskt styrd organisation är önskvärt
• Har du erfarenhet av att leda tvärprofessionella team är det positivt

Som chef är du lojal och trygg i ditt ledarskap. Du arbetar strukturerat och är tydlig i din kommunikation och agerande. Ditt ledarskap präglas av närvaro, lyhördhet, delaktighet och engagemang. Du är drivande i utveckling av verksamheten och har en förmåga att motivera och engagera arbetsgruppen till att följa de mål och beslut som fattats. Du är initiativtagande och ser relationsbyggande och ett nära samarbete med andra som en självklarhet för att nå framgång och resultat. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Upplysningar
Rekryteringen avser en tillsvidaretjänst med start enligt överenskommelse. Arbetstiden är förlagd till dagtid måndag till fredag.
Vi planerar att ha intervjuer måndag förmiddag 2/10 samt tisdag eftermiddag 3/10. Tester kommer att användas i rekryteringen. Välkommen in med din ansökan!

Kontakt
Maria Frank, områdeschef
Tfn. 036-10 75 90
E-post: maria.frank@jonkoping.se

Fackliga företrädare: http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som enhetschef till hälso- och sjukvårdsfunktionen! https://www.jonkoping.se/

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Vårdenhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 28
Kirurgavdelning A och B, Kirurgkliniken, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Välkommen till Kirurgkliniken i Jönköping! Nu finns en möjlighet till ett utvecklande chefsuppdrag på kliniken där du tillsammans med två vårdenhetschefer arbetar i ett delat ledarskap på våra två vårdavdelningar.
Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning i din grundprofession med ett tidsatt chefsförordnande.

Arbetsuppgifter
I din roll som vårdenhetschef ingår ansvar för:

• Medarbetar-och lönesamtal samt utveckla medarbetarnas kompetens
• Initiera och driva förbättringsarbete för vårdavdelningarna
• Arbetsmiljö och budget
• Framgångsrik samverkan med övriga verksamheter, både internt och externt
• Patientsäkerhetsfrågor
• Samverka och stödja administrativ assistent gällande daglig bemanning både på kort och på lång sikt

Du är direkt underställd biträdande verksamhetschef och ingår i ledningsgruppen tillsammans med övriga chefskollegor, HR-partner samt controller där fokus är verksamhetsövergripande frågor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska eller har en annan akademisk utbildning. Har du tidigare erfarenhet av ledarskap med personalansvar är det meriterande.

Personlig profil
Du är en trygg, lyhörd och inspirerande ledare som har förmåga att anpassa ditt ledarskap efter situation och sammanhang. I din roll visar du drivkraft och engagemang, har ett helhetsperspektiv samt verkar för en god arbetsmiljö där medarbetarna trivs och att deras kompetens tas tillvara. Du har en mycket god kommunikativ förmåga och samarbetar bra med andra.

Att vara medarbetare inom Region Jönköpings län
Som medarbetare i Region Jönköpings län gör du skillnad för många – på riktigt. Oavsett yrke har vi alla samma uppdrag – att bidra till att göra livet bättre, roligare och friskare för länets alla invånare. I en stor organisation finns också stora möjligheter där vi samarbetar över gränserna och lär av varandra. Hos oss är kompetensutveckling inte bara utbildning, det är en del av det dagliga arbetet.

Läs gärna mer om våra förmåner här: Förmåner (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)
Region Jönköpings län erbjuder ledarskapsutbildning samt kompetensutvecklingsinsatser utifrån dina tidigare erfarenheter och behov.

Så här gör du om du är intresserad
Vid frågor kring tjänsten vänligen kontakta Staffan Cewers, biträdande verksamhetschef, Kirurgkliniken, 010-242 12 81 alternativt staffan.cewers@rjl.se

Vi ser fram emot din ansökan och önskar den till oss senast den 17 september 2023.

Varmt välkommen att söka tjänsten hos oss!

Under ansökningstiden arbetar vi med löpande urval, så sök så snart som möjligt vid intresse.
Vid rekrytering av chefer och specialister använder Region Jönköpings län personlighets- samt kapacitetstest som en del av rekryteringsprocessen.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag

Kirurgkliniken, enhet Jönköping är en del av kirurgkliniken Region Jönköpings län. I Jönköping finns två vårdavdelningar, kirurgen A och B, en kirurgmottagning, en endoskopienhet samt en bröstmottagning. Kliniken består av fem kirurgiska team: akut, övre gastro, nedre gastro, kärl samt bröst/endokrin.
De flesta team har omvårdnadsutvecklare som gemensamt med ansvarig teamläkare arbetar med att utveckla vårdrutiner och upprätthålla kompetensen på avdelningen.

Kirurgkliniken i Region Jönköpings län är sedan 2017 en regionövergripande klinik med verksamhet på tre orter: Eksjö, Jönköping och Värnamo. Vid alla tre orterna finns akutmottagning och akut kirurgisk vård bedrivs dygnet runt inklusive operation och intensivvård.

Ansök nu

Vårdenhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 18
Kvinnoklinikens familjevårdsenhet, Höglandssjukhuset Eksjö

Kvinnokliniken i Eksjö utökar chefsgruppen. Syftet är att möjliggöra tid för långsiktiga planerings- och utvecklingsarbeten för rekrytering och verksamhet. Vidare ges möjlighet för chefen att arbeta kliniskt inom den egna verksamheten samt tid för chefsutveckling.
Familjevårdsenheten söker därmed ytterligare en vårdenhetschef. Vill du vara en viktig del i denna utveckling av BB och eftervården inom Region Jönköpings län?

Vi söker
Till tjänsten söker vi en vårdenhetschef för vår BB-avdelning och BB/Eftervårds-mottagning. Vi söker dig som är legitimerad barnmorska med minst 5 års erfarenhet av yrket och som har ett särskilt intresse för BB och eftervård. Önskvärt är att du har erfarenhet av ledningsarbete. Vi ser gärna att du har kunskap om och intresse av utvecklings- och förbättringsarbete.

Tjänsten avser tillsvidareanställning i din grundprofession med förordnande som chef, längden på ditt chefsförordnande kan diskuteras. Tillträde enligt överenskommelse.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete där du har ett delat ledarskap för klinikens obstetriska del tillsammans med vårdenhetschefen på förlossningen. Du får arbeta på en medelstor klinik med goda medicinska resultat där gemenskap har stor betydelse. Inom kliniken arbetar vi processinriktat och med ständiga förbättringar. I samverkan med klinikens processer leder ni vårdenhetschefer klinikens utveckling framåt.

Som medarbetare hos oss inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/).

Det här får du arbeta med
Som vårdenhetschef på BB har du personalansvar för ca 20-25 barnmorskor och undersköterskor. Chefskapet innebär att du har ett delegerat ansvar för ekonomi, personal och arbetsmiljö på enheten. Du är direkt underställd verksamhetschefen och är en viktig del av ledningsgruppen. Detta innebär att du är delaktig i hela klinikens resultat och utveckling.
I tjänsten ingår även att du arbetar kliniskt 1 dag/vecka i din verksamhet.

Eftervården är under utveckling, ett arbete du tillsammans med engagerade medarbetare kommer få vara delaktig i.

För att du ska trivas hos oss
Som person är du målinriktad, strukturerad och har en god samarbetsförmåga. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Vi ser att du är duktig på att arbeta mot mål och att du fokuserar på resultat.
Som ledare ska du leda, motivera och skapa engagemang och delaktighet. Du ska kunna kommunicera tydligt och anpassa dig till motparten och situationen.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Att vara medarbetare inom Region Jönköpings län
Som medarbetare i Region Jönköpings län gör du skillnad för många – på riktigt. Oavsett yrke har vi alla samma uppdrag – att bidra till att göra livet bättre, roligare och friskare för länets alla invånare. I en stor organisation finns också stora möjligheter där vi samarbetar över gränserna och lär av varandra. Hos oss är kompetensutveckling inte bara utbildning, det är en del av det dagliga arbetet.

Så här gör du om du är intresserad
Vid frågor är du välkommen att kontakta verksamhetschef Katarina Notelid Claus, 010-243 57 06, katarina.notelid.claus@rjl.se. Sista ansökningsdag är den 10 september 2023.
Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Bli en av oss!


På kvinnokliniken i Eksjö vill vi ge bästa vård från livets början till livets slut. Vi ser till hela människan och jobbar med kropp och själ. Här föds omkring 1100 barn om året och det jobbar cirka 115 medarbetare. Vi ger allsidig vård till kvinnor i alla åldrar och arbetar i team med hälso- och sjukvård vid graviditet, förlossning, gynekologisk sjukdom samt främjar sexuell hälsa. Kvinnohälsovården utgör en del av kvinnokliniken.

Följande verksamhetsområden innefattas under Familjevårdsenheten:


• Fostermedicin
• Specialistmödravård
• AURORA-mottagning
• Förlossning
• BB-avdelning
• Obstetrisk mottagning
• BB/Eftervårds-mottagning

Ansök nu

Vårdenhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 18
Kvinnoklinikens gynekologiska vårdenhet, Höglandssjukhuset Eksjö

Kvinnokliniken i Eksjö utökar chefsgruppen. Syftet är att möjliggöra tid för långsiktiga planerings- och utvecklingsarbeten för rekrytering och verksamhet. Vidare ges möjlighet för chefen att arbeta kliniskt inom den egna verksamheten samt tid för chefsutveckling.
Kvinnoklinikens vårdenhet söker en vårdenhetschef. Vill du vara en viktig del i utvecklingen av gynekologisk vård inom Region Jönköpings län?

Vi söker
Till tjänsten söker vi en vårdenhetschef för vårdenheten. Vi söker dig som är legitimerad barnmorska alternativt sjuksköterska med minst 5 års erfarenhet av yrket och som har ett särskilt intresse för gynekologi. Önskvärt är att du har erfarenhet av ledningsarbete. Vi ser gärna att du har kunskap om och intresse av utvecklings- och förbättringsarbete.

Tjänsten avser tillsvidareanställning i din grundprofession med förordnande som chef, längden på ditt chefsförordnande kan diskuteras. Tillträde enligt överenskommelse.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete där du har ett delat ledarskap för klinikens gynekologiska del tillsammans med vårdenhetschefen på mottagningen. Du får arbeta på en medelstor klinik med goda medicinska resultat där gemenskap har stor betydelse. Inom kliniken arbetar vi processinriktat och med ständiga förbättringar. I samverkan med klinikens processer leder ni vårdenhetschefer klinikens utveckling framåt.

Som medarbetare hos oss inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/).

Det här får du arbeta med
Som vårdenhetschef på vårdenheten har du personalansvar för ca 20-25 barnmorskor/sjuksköterskor och undersköterskor. Chefskapet innebär att du har ett delegerat ansvar för ekonomi, personal och arbetsmiljö på enheten. Du är direkt underställd verksamhetschefen och är en viktig del av ledningsgruppen. Detta innebär att du är delaktig i hela klinikens resultat och utveckling.
I tjänsten ingår även att du arbetar kliniskt 1 dag/vecka i din verksamhet.

Arbetet på vår gynekologiska vårdavdelning innefattar att ge omvårdnad till kvinnor i livets alla skeden, i samband med operationer till palliativ vård av cancersjuka. Att upprätta goda relationer med patienter och deras närstående samt samverkan med andra vårdgivare och sociala myndigheter. Kvinnokliniken har en gynekologisk mottagning förlagd till kliniken, det innebär att man får hantera patienter på vårdenheten som söker akut sjukvård.

För att du ska trivas hos oss
Som person är du målinriktad, strukturerad och har en god samarbetsförmåga. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Vi ser att du är duktig på att arbeta mot mål och att du fokuserar på resultat.
Som ledare ska du leda, motivera och skapa engagemang och delaktighet. Du ska kunna kommunicera tydligt och anpassa dig till motparten och situationen.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Att vara medarbetare inom Region Jönköpings län
Som medarbetare i Region Jönköpings län gör du skillnad för många – på riktigt. Oavsett yrke har vi alla samma uppdrag – att bidra till att göra livet bättre, roligare och friskare för länets alla invånare. I en stor organisation finns också stora möjligheter där vi samarbetar över gränserna och lär av varandra. Hos oss är kompetensutveckling inte bara utbildning, det är en del av det dagliga arbetet.

Så här gör du om du är intresserad
Vid frågor är du välkommen att kontakta verksamhetschef Katarina Notelid Claus, 010-243 57 06, katarina.notelid.claus@rjl.se. Sista ansökningsdag är den 10 september 2023.
Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Bli en av oss!


På kvinnokliniken i Eksjö vill vi ge bästa vård från livets början till livets slut. Vi ser till hela människan och jobbar med kropp och själ. Här föds omkring 1100 barn om året och det jobbar cirka 115 medarbetare. Vi ger allsidig vård till kvinnor i alla åldrar och arbetar i team med hälso- och sjukvård vid graviditet, förlossning, gynekologisk sjukdom samt främjar sexuell hälsa. Kvinnohälsovården utgör en del av kvinnokliniken.

Följande verksamhetsområden innefattas under Familjevårdsenheten:


• Fostermedicin
• Specialistmödravård
• AURORA-mottagning
• Förlossning
• BB-avdelning
• Obstetrisk mottagning
• BB/Eftervårds-mottagning

Ansök nu

Områdeschef Resursenheten

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 13
Laboratoriemedicin

Områdeschef Resursenheten Laboratoriemedicin
Är du redo att leda och coacha en fantastisk arbetsgrupp med kompetent och självgående personal i delat ledarskap tillsammans med nuvarande chef?

Vi söker
Vi söker dig som har akademisk utbildning och erfarenhet av ledarskap som vill leda tillsammans med en kollega. För att trivas i ett samledarskap behöver du egenskaper som lyhördhet, tydlig kommunikation, hög samarbetsförmåga och nyfikenhet. Dokumenterad erfarenhet av utvecklings- och förbättringsarbete, laboratorieutbildning eller motsvarande utbildning inom hälso- eller sjukvård är meriterande, liksom erfarenhet av delat ledarskap. Du har ett genuint intresse för att utveckla dina medarbetare och verksamheten, på kort och lång sikt. Goda kunskaper i svenska språket är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete i en modern och utvecklingsintensiv verksamhet. Hos oss finns stora möjligheter att utvecklas och du välkomnas till en sammanhållen och integrerad laboratorieverksamhet. Kombinationen av att ständigt arbeta med förbättringar, vilja och förmåga att tänka innovativt och att också våga prova ny teknik har gjort att vi är en verksamhet i framkant inom flera områden.
Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning inom din grundprofession. Uppdraget som områdeschef är ett förordnande. Tillträde enligt överenskommelse.

Som medarbetare hos oss inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
Som områdeschef har du det operativa ansvaret för enheten med personal-, arbetsmiljö-, drift- och ekonomiskt ansvar. Ditt ansvar är att verka för verksamhetens uppsatta mål, både på kort och lång sikt. Du arbetar och stöttar verksamhetens förbättrings- och utvecklingsprojekt.
Resursenheten har en bred kompetens och stödjer analyserande verksamhet inom Laboratoriemedicin. I gruppen finns ca 45 medarbetare som är kemister, administratörer, IT-personal, inköpare, tekniker, projektledare, instruktörer m.m. Som chef ansvarar du därmed för ett brett utbud av uppdrag och tjänster.
Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i laboratoriemedicins ledningsgrupp. Du deltar även i det länsövergripande arbetet tillsammans med övriga områdeschefer och medicinskt ansvarig inom Laboratoriemedicin.

För att du ska trivas hos oss
För att trivas hos oss tycker du om att leda, motivera och förse medarbetare med befogenheter och skapar därigenom engagemang och delaktighet. Du är trygg, stabil, har självinsikt och kan skilja på det personliga och professionella. Samarbeta är naturligt för dig och du har förmågan att lyssna och kommunicera på ett lyhört och tydligt sätt samt hanterar konflikter konstruktivt.

Din utgångspunkt är ett helhetsperspektiv och du ser till verksamhetens bästa i agerande och beslut. Det är självklart för dig att ta ansvar för dina uppgifter på ett strukturerat, strategiskt sätt, genom att väga samman information, hänsynstagande, långsiktiga- och kortsiktiga konsekvenser, prioriteringar och agerande i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplan och mål.


Att vara medarbetare inom Region Jönköping Län
Som medarbetare i Region Jönköpings län gör du skillnad för många – på riktigt. Oavsett yrke har vi alla samma uppdrag – att bidra till att göra livet bättre, roligare och friskare för länets alla invånare. I en stor organisation finns också stora möjligheter där vi samarbetar över gränserna och lär av varandra. Hos oss är kompetensutveckling inte bara utbildning, det är en del av det dagliga arbetet.

Så här gör du om du är intresserad
Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta Verksamhetschef Erik Portelius 0722-04 55 78 eller Områdeschef, Pia Rundgren, 010-242 23 01. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. I denna rekrytering kan vi komma att använda oss av testverktyg som komplement.
Sista ansökningsdag är 2023-07-02.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.


Laboratoriemedicin är en förvaltning som har sin verksamhet spridd i länet. Vi är cirka 300 anställda, och verksamheten består av klinisk kemi och transfusionsmedicin i Jönköping, Höglandet och Värnamo, mikrobiologi och klinisk patologi och cytologi. Vi har även verksamhet på 19 vårdcentralslaboratorier i länet.

Varför ska du jobba hos oss? Du har stora möjligheter att utvecklas i ditt yrke och du välkomnas till en sammanhållen och integrerad verksamhet.Kombinationen av att ständigt arbeta med förbättringar, ha viljan och förmågan att tänka innovativt och att också våga prova ny teknik har gjort att vi är en verksamhet i framkant inom flera områden.

Ansök nu

Biträdande enhetschef till hälso- och sjukvårdsfunktionen

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 14
Hälso- och sjukvårdsfunktionen

Har du intresse av ledarskapsfrågor, personalutveckling och förbättringsarbete och vill vara med och forma framtidens hälso- och sjukvårdsfunktion? Då kanske jobbet som biträdande enhetschef är något för dig!

Hälso- och sjukvårdsfunktionen består av 12 team samt ett hemteam och leds av funktionschef, områdeschefer, enhetschefer och biträdande enhetschefer. Just nu söker vi en biträdande enhetschef till hälso- och sjukvårdsteam 8 vilka utgår från nya lokaler vid Skeppsbron.

Hälso- och sjukvårdsteam 8 upptagningsområde omfattar Bäckalyckan, Mariebo, Dalvik, Hisingsorp, Samset och Skänkeberg samt Bottnaryd med omnejd. I upptagningsområdet finns tre äldreboenden; Mogårdens äldreboende, Solstickegatans äldreboende och Stattutgatans äldreboende.

Ditt nya jobb
Som biträdande enhetschef arbetar du tillsammans med enhetschef med att leda, utveckla och följa upp verksamheten. I din roll arbetar du operativt med att bland annat omfördela personalresurser, lösa bemanningsfrågor samt handleda och motivera medarbetare i sitt dagliga arbete. Du agerar stöd för enhetschefen i områden som rör arbetsmiljö, ekonomi och utveckling av verksamheten. I tjänsten ingår samverkan med såväl interna som med externa parter. Exempelvis träffar du och samverkar med andra biträdande enhetschefer inom hälso- och sjukvårdfunktionen. Som biträdande enhetschef ingår även visst kliniskt arbete.

Vi erbjuder dig
Hos oss får du möjlighet att arbeta med ett kompetent och tvärprofessionellt team bestående av fysioterapeuter, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och undersköterskor vars fokus ligger på att ge en god och säker vård som utgår från den enskildes behov av vård, omsorg och rehabilitering. Som biträdande enhetschef har du goda möjligheter att påverka verksamhetens utveckling och kommer aktivt att arbeta med olika förbättringsarbeten. Du får flexibel arbetstid och förkortad arbetstid juni-augusti. Givetvis får du som anställd i Jönköpings kommun även tillgång till andra generella förmåner så som betald semester första anställningsåret och rabatter på träningskort. Du kan läsa mer om våra förmåner här. (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)

Din kompetens
Vi söker dig som tillsammans med enhetschef vill vara med och driva och utveckla verksamheten. Du har intresse för arbete med ledarskapsfrågor och förbättrings- och förändringsarbete och känner sig trygg i en roll som kräver att du kan fatta och verkställa beslut. Du har lätt för att anpassa dig till situation och person och har en god kommunikativ förmåga. Du är förtroendeingivande och har förmågan att skapa lust, engagemang och förståelse för mål och uppdrag bland dina medarbetare samtidigt som du är lyhörd för andras idéer och synpunkter. Vidare är du en person som arbetar resultatorienterat och ser till verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Formella kvalifikationer

• Du är legitimerad sjuksköterska, arbetsterapeut eller fysioterapeut.
• Det är meriterande om du tidigare har erfarenhet av arbetsledning, särskilda ansvarsområden eller andra erfarenheter som du kan ha nytta av som biträdande enhetschef.
• B-körkort är ett krav då bil används som transportmedel i arbetet.

Upplysningar
Rekryteringen avser en visstidsanställning på heltid med tillträde 2023-09-01 eller enligt överenskommelse och fram till 2024-08-31 med möjlighet till förlängning. Arbetstiden är förlagd till dagtid, måndag till fredag.

Intervjuer planeras till vecka 27. Välkommen in med din ansökan! Förbered examensbevis och tjänstgöringsintyg samt två referenser varav en nuvarande/senaste chef om du blir kallad på intervju.

Kontakt
Ann-Charlotte Widegren, enhetschef hälso- och sjukvårdsteam 12
Tfn: 036-10 22 84
E-post:ann-charlotte.widegren@jonkoping.se

Fackliga representanter www.jonkoping.se/fackligasoc (http://www.jonkoping.se/fackligasoc)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som biträdande enhetschef! https://www.jonkoping.se/

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Vårdenhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 9
Kvinnohälsovården, Jönköping

Vill du vara en viktig del i utveckling av kvinnohälsovården inom Region Jönköpings län? En av våra två nuvarande chefer för kvinnohälsovården går vidare mot nya utmaningar i verksamheten och vi söker nu vår nya vårdenhetschef. Är det du?

Vi söker
Vi söker dig som är legitimerad barnmorska, vi ser gärna att du har minst 5 års arbetslivserfarenhet inom yrket. Du anställs tillsvidare i din grundproffession som barnmorska, på heltid, med tillträde enligt överenskommelse.

Det här får du arbeta med
Som vårdenhetschef har du personalansvar och leder och fördelar arbetet på enheten. Chefskapet innebär att du har ett delegerat ansvar för ekonomi, personal och arbetsmiljö på enheten. Du är direkt underställd verksamhetschefen och är en viktig del av ledningsgruppen. Detta innebär att du är delaktig i hela verksamhetens resultat och utveckling. Som vårdenhetschef på Kvinnohälsovården arbetar du på våra familjecentraler och har ett nära samarbete med kommun och barnhälsovården. I rollen kommer du vara samordningsbarnmorska och arbeta med verksamhetsutveckling. Kvinnohälsovården är i ständig utveckling och vi har flera spännande projekt på gång!

För att du ska trivas hos oss
För att du ska trivas hos oss ser vi att du är trygg och stabil i dig själv, underhåller relationer och är tydlig i ditt sätt att kommunicera. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, är kreativ, tänker strategiskt och trivs med att arbeta med komplexa frågor. Då vi inom ledningsgruppen har ett tätt samarbete med varandra ser vi det som viktigt att du är en person som trivs med att samarbeta med andra och ser till hela organisationens bästa. Önskvärt är om du har genomfört någon form av ledarskapsutbildning eller tidigare arbetat med utvecklingsarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Att vara medarbetare inom Region Jönköping Län
Som medarbetare i Region Jönköpings län gör du skillnad för många – på riktigt. Oavsett yrke har vi alla samma uppdrag – att bidra till att göra livet bättre, roligare och friskare för länets alla invånare. I en stor organisation finns också stora möjligheter där vi samarbetar över gränserna och lär av varandra. Hos oss är kompetensutveckling inte bara utbildning, det är en del av det dagliga arbetet.

Detta värderar vi högt
Kvinnoklinikens vision är ”Ständigt bättre tillsammans - för ett bra liv”. Vårt uppdrag är patientsäker diagnostik, behandling och vård vid graviditet, förlossning med eftervård, gynekologiska sjukdomar och prevention inom ämnesområdet obstetrik och gynekologi.

Så här gör du om du är intresserad
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Johan Skoglund, johan.skoglund@rjl.se (daniel.axelsson@rjl.se)

Sista ansökningsdag är den 25 juni 2023. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande så skicka därför in din ansökan redan idag!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Kvinnokliniken, Länssjukhuset Ryhov har totalt 210 medarbetare. Vi arbetar med hälso- och sjukvård under graviditet och förlossning, gynekologiska sjukdomar samt abort- och preventivmedelsverksamhet.

Kliniken har ett länsövergripande ansvar för kvinnor med komplicerade graviditeter och särskilt hotande för tidig förlossning.
Vi är en engagerad och utvecklingsorienterad klinik som hela tiden arbetar för att göra det bättre för våra patienter.

På kliniken arbetar vi för ständiga förbättringar vilket vi hoppas du vill vara med och bidra till. Det pågår ständigt flera utvecklings- och förändringsarbeten i vår verksamhet där du tillsammans med övriga yrkeskategorier är en viktig del.

Följande verksamhetsområden innefattas i Kvinnohälsovården:

• Hälsovård i samband med graviditet: blivande föräldrar och det ofödda barnet ska vara vid god hälsa under och efter graviditeten.
• Stöd i föräldraskap och föräldragrupper med förlossnings- och föräldraförberedelse.
• Familjeplanering på individnivå.
• Gynekologisk cellprovskontroll för att förebygga cervixcancer.
• Folkhälsoarbete och samtal om levnadsvanor.

Ansök nu

Vårdenhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 11
Kirurgavdelning A och B, Kirurgkliniken, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Välkommen till Kirurgkliniken i Jönköping! Nu finns en möjlighet till ett utvecklande chefsuppdrag på kliniken där du tillsammans med två vårdenhetschefer arbetar i ett delat ledarskap på våra två vårdavdelningar.
Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning i din grundprofession med ett tidsatt chefsförordnande.

Arbetsuppgifter
I din roll som vårdenhetschef ingår ansvar för:

• Medarbetar-och lönesamtal samt utveckla medarbetarnas kompetens
• Initiera och driva förbättringsarbete för vårdavdelningarna
• Arbetsmiljö och budget
• Framgångsrik samverkan med övriga verksamheter, både internt och externt
• Patientsäkerhetsfrågor
• Samverka och stödja administrativ assistent gällande daglig bemanning både på kort och på lång sikt

Du är direkt underställd biträdande verksamhetschef och ingår i ledningsgruppen tillsammans med övriga chefskollegor, HR-partner samt controller där fokus är verksamhetsövergripande frågor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska eller har en annan akademisk utbildning. Har du tidigare erfarenhet av ledarskap med personalansvar är det meriterande.

Personlig profil
Du är en trygg, lyhörd och inspirerande ledare som har förmåga att anpassa ditt ledarskap efter situation och sammanhang. I din roll visar du drivkraft och engagemang, har ett helhetsperspektiv samt verkar för en god arbetsmiljö där medarbetarna trivs och att deras kompetens tas tillvara. Du har en mycket god kommunikativ förmåga och samarbetar bra med andra.

Att vara medarbetare inom Region Jönköpings Län
Som medarbetare i Region Jönköpings län gör du skillnad för många. Oavsett yrke har vi alla samma uppdrag – att bidra till att göra livet bättre och friskare för länets alla invånare. I vår organisation finns också stora möjligheter där vi samarbetar över gränserna och lär av varandra. Hos oss är kompetensutveckling inte bara utbildning, det är en del av det dagliga arbetet. Läs gärna mer om våra förmåner här: Förmåner (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)
Region Jönköpings län erbjuder ledarskapsutbildning samt kompetensutvecklingsinsatser utifrån dina tidigare erfarenheter och behov.

Kontaktuppgifter
Staffan Cewers, biträdande verksamhetschef, kirurgkliniken
Telefon: 010-242 12 81
E-post: staffan.cewers@rjl.se

Vi ser fram emot din ansökan och önskar den till oss senast den 16 juni 2023. Varmt välkommen att söka tjänsten hos oss! Under ansökningstiden arbetar vi med löpande urval, så sök så snart som möjligt vid intresse.
Vid rekrytering av chefer och specialister använder Region Jönköpings län personlighets- samt kapacitetstest som en del av rekryteringsprocessen.
Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Kirurgkliniken, enhet Jönköping är en del av kirurgkliniken Region Jönköpings län. I Jönköping finns två vårdavdelningar, kirurgen A och B, en kirurgmottagning, en endoskopienhet samt en bröstmottagning. Kliniken består av fem kirurgiska team: akut, övre gastro, nedre gastro, kärl samt bröst/endokrin. De flesta team har omvårdnadsutvecklare som gemensamt med ansvarig teamläkare arbetar med att utveckla vårdrutiner och upprätthålla kompetensen på avdelningen.
Kirurgkliniken i Region Jönköpings län är sedan 2017 en regionövergripande klinik med verksamhet på tre orter: Eksjö, Jönköping och Värnamo. Vid alla tre orterna finns akutmottagning och akut kirurgisk vård bedrivs dygnet runt inklusive operation och intensivvård.

Ansök nu

Biträdande enhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 29
Hälso- och sjukvårdsfunktionen

Har du intresse av ledarskapsfrågor, personalutveckling och förbättringsarbete och vill vara med och forma framtidens hälso- och sjukvårdsfunktion? Då kanske jobbet som biträdande enhetschef är något för dig!

Hälso- och sjukvårdsfunktionen består av 12 team samt ett hemteam och leds av funktionschef, områdeschefer, enhetschefer och biträdande enhetschefer. Just nu söker vi en biträdande enhetschef till hälso- och sjukvårdsteam 5. Vår teamlokal finns på Kasernen vid Asecs köpcenter.

Hälso-och sjukvårdsteam 5 upptagningsområde inom ordinärt boende innefattar Ekhagen och Öster. Vi ansvarar även för hälso-och sjukvårdsinsatser på Dundrets äldreboende, Kålgårdens äldreboende och Bondbergets äldreboende samt Kålgårdsgatans servicebostad.

Ditt nya jobb
Som biträdande enhetschef arbetar du tillsammans med enhetschef med att leda, utveckla och följa upp verksamheten. I din roll arbetar du operativt med att bland annat omfördela personalresurser, lösa bemanningsfrågor samt handleda och motivera medarbetare i sitt dagliga arbete. Du agerar stöd för enhetschefen i områden som rör arbetsmiljö, ekonomi och utveckling av verksamheten. I tjänsten ingår samverkan med såväl interna som med externa parter. Exempelvis träffar du och samverkar med andra biträdande enhetschefer inom hälso- och sjukvårdfunktionen. Som biträdande enhetschef ingår även visst kliniskt arbete.

Vi erbjuder dig
Hos oss får du möjlighet att arbeta med ett kompetent och tvärprofessionellt team bestående av fysioterapeuter, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och undersköterskor vars fokus ligger på att ge en god och säker vård som utgår från den enskildes behov av vård, omsorg och rehabilitering. Som biträdande enhetschef har du goda möjligheter att påverka verksamhetens utveckling och kommer aktivt att arbeta med olika förbättringsarbeten. Du får flexibel arbetstid och förkortad arbetstid juni-augusti. Givetvis får du som anställd i Jönköpings kommun även tillgång till andra generella förmåner så som betald semester första anställningsåret och rabatter på träningskort. Du kan läsa mer om våra förmåner här. (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)

Din kompetens
Vi söker dig som tillsammans med enhetschef vill vara med och driva och utveckla verksamheten. Du har intresse för arbete med ledarskapsfrågor och förbättrings- och förändringsarbete och känner sig trygg i en roll som kräver att du kan fatta och verkställa beslut. Du har lätt för att anpassa dig till situation och person och har en god kommunikativ förmåga. Du är förtroendeingivande och har förmågan att skapa lust, engagemang och förståelse för mål och uppdrag bland dina medarbetare samtidigt som du är lyhörd för andras idéer och synpunkter. Vidare är du en person som arbetar resultatorienterat och ser till verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Formella kvalifikationer

• Du är legitimerad sjuksköterska, arbetsterapeut eller fysioterapeut.
• Det är meriterande om du tidigare har erfarenhet av arbetsledning, särskilda ansvarsområden eller andra erfarenheter som du kan ha nytta av som biträdande enhetschef.
• B-körkort är ett krav då bil används som transportmedel i arbetet.

Upplysningar
Rekryteringen avser en visstidsanställning på heltid med tillträde 2023-08-28 eller enligt överenskommelse fram till 2024-08-28 med möjlighet till förlängning. Arbetstiden är förlagd till dagtid, måndag till fredag.

Löpande urval och intervjuer kommer att tillämpas, vilket innebär att tjänsterna kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan redan idag! Förbered examensbevis och tjänstgöringsintyg samt två referenser varav en nuvarande/senaste chef om du blir kallad på intervju.

Kontakt
Maria Arvidsson, enhetschef hälso- och sjukvårdsteam 5
Tfn. 036-10 28 66
E-post: maria.arvidssson2@jonkoping.se

Fackliga representanter www.jonkoping.se/fackligasoc (http://www.jonkoping.se/fackligasoc)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som biträdande enhetschef! https://www.jonkoping.se/

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Biträdande enhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 26
Hälso- och sjukvårdsfunktionen

Har du intresse av ledarskapsfrågor, personalutveckling och förbättringsarbete och vill vara med och forma framtidens hälso- och sjukvårdsfunktion? Då kanske jobbet som biträdande enhetschef är något för dig!

Hälso- och sjukvårdsfunktionen består av 12 team samt ett hemteam och leds av funktionschef, områdeschefer, enhetschefer och biträdande enhetschefer. Just nu söker vi en biträdande enhetschef till hälso- och sjukvårdsteam 5. Vår teamlokal finns på Kasernen vid Asecs köpcenter.

Hälso-och sjukvårdsteam 5 upptagningsområde inom ordinärt boende innefattar Ekhagen och Öster. Vi ansvarar även för hälso-och sjukvårdsinsatser på Dundrets äldreboende, Kålgårdens äldreboende och Bondbergets äldreboende samt Kålgårdsgatans servicebostad.

Ditt nya jobb
Som biträdande enhetschef arbetar du tillsammans med enhetschef med att leda, utveckla och följa upp verksamheten. I din roll arbetar du operativt med att bland annat omfördela personalresurser, lösa bemanningsfrågor samt handleda och motivera medarbetare i sitt dagliga arbete. Du agerar stöd för enhetschefen i områden som rör arbetsmiljö, ekonomi och utveckling av verksamheten. I tjänsten ingår samverkan med såväl interna som med externa parter. Exempelvis träffar du och samverkar med andra biträdande enhetschefer inom hälso- och sjukvårdfunktionen. Som biträdande enhetschef ingår även visst kliniskt arbete.

Vi erbjuder dig
Hos oss får du möjlighet att arbeta med ett kompetent och tvärprofessionellt team bestående av fysioterapeuter, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och undersköterskor vars fokus ligger på att ge en god och säker vård som utgår från den enskildes behov av vård, omsorg och rehabilitering. Som biträdande enhetschef har du goda möjligheter att påverka verksamhetens utveckling och kommer aktivt att arbeta med olika förbättringsarbeten. Du får flexibel arbetstid och förkortad arbetstid juni-augusti. Givetvis får du som anställd i Jönköpings kommun även tillgång till andra generella förmåner så som betald semester första anställningsåret och rabatter på träningskort. Du kan läsa mer om våra förmåner här. (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)

Din kompetens
Vi söker dig som tillsammans med enhetschef vill vara med och driva och utveckla verksamheten. Du har intresse för arbete med ledarskapsfrågor och förbättrings- och förändringsarbete och känner sig trygg i en roll som kräver att du kan fatta och verkställa beslut. Du har lätt för att anpassa dig till situation och person och har en god kommunikativ förmåga. Du är förtroendeingivande och har förmågan att skapa lust, engagemang och förståelse för mål och uppdrag bland dina medarbetare samtidigt som du är lyhörd för andras idéer och synpunkter. Vidare är du en person som arbetar resultatorienterat och ser till verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Formella kvalifikationer

• Du är legitimerad sjuksköterska, arbetsterapeut eller fysioterapeut.
• Det är meriterande om du tidigare har erfarenhet av arbetsledning, särskilda ansvarsområden eller andra erfarenheter som du kan ha nytta av som biträdande enhetschef.
• B-körkort är ett krav då bil används som transportmedel i arbetet.

Upplysningar
Rekryteringen avser en visstidsanställning på heltid med tillträde 2023-08-28 eller enligt överenskommelse fram till 2024-08-28 med möjlighet till förlängning. Arbetstiden är förlagd till dagtid, måndag till fredag.

Löpande urval och intervjuer kommer att tillämpas, vilket innebär att tjänsterna kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan redan idag! Förbered examensbevis och tjänstgöringsintyg samt två referenser varav en nuvarande/senaste chef om du blir kallad på intervju.

Kontakt
Maria Arvidsson, enhetschef hälso- och sjukvårdsteam 5
Tfn. 036-10 28 66
E-post: maria.arvidssson2@jonkoping.se

Fackliga representanter www.jonkoping.se/fackligasoc (http://www.jonkoping.se/fackligasoc)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som biträdande enhetschef! https://www.jonkoping.se/

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Vårdenhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 3
Planerade spåret – mottagning, dagsjukvård och lekterapi - barnkliniken, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Efter många år som uppskattad sjuksköterska och vårdenhetschef vid barnkliniken är det vid årsskiftet dags för Anna-Lena att ta steget vidare som pensionär. Vår nya vårdenhetschef ges goda förutsättningar att under hösten slussas in jobbet.
Vi hoppas du tycker detta låter intressant, och tar chansen!

Vi söker
Du är legitimerad sjuksköterska eller har en annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av ledarskap.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid i din grundprofession. Du får ett treårigt förordnande som vårdenhetschef med möjlighet till förlängning av chefsförordnandet.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett stimulerande, utmanande och omväxlande uppdrag där du får chans att vara med att forma och utveckla barnkliniken med ett speciellt ansvar för vår mottagning, dagsjukvård och lekterapi.

Du får en anpassad introduktion med utgångsläge från dina erfarenheter samt goda möjligheter att bygga på dina kunskaper via våra internutbildningar för chefer.

Region Jönköpings län är en kunskapsintensiv organisation med en mångfald av olika yrken och arbetsplatser, det gör att du som chef har goda möjligheter till utveckling och variation inom organisationen. Vi vill ge alla våra chefer tillgång till stöd, inspiration, utbildning och utveckling. Därför erbjuder vi chefsutbildningar och nätverk på många olika nivåer där du kan utbyta erfarenheter med dina chefskollegor inom organisationen, oavsett om du är ny som chef eller om du är rutinerad i rollen.

Som medarbetare hos oss inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
Som vårdenhetschef ansvarar du för personalrekrytering, medarbetar-, utvecklings- och lönesamtal liksom för arbetsmiljö, ekonomi, miljö- och kvalitetsresultat samt utvecklingsarbete. En viktig del i chefsrollen är att skapa förutsättningar för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö med medarbetarnas trivsel, utveckling och kompetens i fokus. Med en grupp om 25 medarbetare har du goda förutsättningar att se dina medarbetare.

Till ditt stöd finns ytterligare nära samarbete med klinikens övriga chefer samt verksamhetschef. Du ingår i klinikens ledningsgrupp vilket innebär att du är engagerad i hela klinikens resultat och utveckling. I ledningsgruppen har vi roligt ihop, driver kliniken framåt, utmanar och stöttar varandra.

För att du ska trivas hos oss
För att trivas hos oss är du en person med stort intresse av samarbete och samverkan. Du utmanas av snabba förändringar och är öppen för framtidens nya arbetssätt och lösningar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Att vara medarbetare inom Region Jönköping Län
Som medarbetare i Region Jönköpings län gör du skillnad för många – på riktigt. Oavsett yrke har vi alla samma uppdrag – att bidra till att göra livet bättre, roligare och friskare för länets alla invånare. I en stor organisation finns också stora möjligheter där vi samarbetar över gränserna och lär av varandra. Hos oss är kompetensutveckling inte bara utbildning, det är en del av det dagliga arbetet.

Så här gör du om du är intresserad
Upplysningar om tjänsten lämnas av verksamhetschef Maria Ekelund, tfn 010 242 2210.

Sista ansökningsdag är den 22 maj 2023.
I denna rekrytering kan vi komma att använda oss av testverktyg som komplement.
Välkommen med din ansökan!

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisens belastningsregister och misstankeregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Som medarbetare på barnkliniken får du arbeta med barn och familjer på en klinik som är ett sjukhus i sjukhuset. Vi vårdar barn upp till 18 år med alla typer av sjukdomar. Arbetet är omväxlande med möjlighet till både bredd och djup. I undersökningar anger våra medarbetare i hög grad att de trivs. På barnklinikmottagningen och dagsjukvården ansvarar vi för barn med svåra eller långvariga sjukdomar och avancerade behandlingar.

Barnkliniken har omkring 190 medarbetare inom yrkeskategorierna barnläkare, barnsjuksköterskor, barnsköterskor, undersköterskor, vårdadministratörer och pedagoger.

Ansök nu

Vårdenhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 21
Barnkliniken, neonatalavdelningen, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Tycker du att det är stimulerande att jobba i en akutverksamhet tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare på barnkliniken i Jönköping? Då har vi arbetsplatsen för dig! Välkommen att söka tjänst som en av två vårdenhetschefer för neonatalavdelningen.

Vi söker
Du är legitimerad sjuksköterska eller har en annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av ledarskap.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid i din grundprofession. Du får ett treårigt förordnande som vårdenhetschef med möjlighet till förlängning av chefsförordnandet.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder ett delat ledarskap med nuvarande vårdenhetschef på vår välfungerande neonatalavdelning. Inom neonatalvården tar vi hand om sjuka nyfödda och för tidigt födda barn från graviditetsvecka 27. Inom enheten finns såväl intensivvård som akutsjukvård, dagsjukvård och uppföljningsmottagning. Tillsammans leder ni en grupp om ca 70 medarbetare. Vi ser att ett delat ledarskap skapar en bättre arbetssituation och ger goda förutsättningar för att vara chef under en längre tid. Det ger också möjligheter till att effektivisera och utveckla verksamheten med ett större fokus på strategifrågor. På barnkliniken arbetar vi tillsammans aktivt och kontinuerligt med förbättringar och utveckling av vår verksamhet. Vi har ett välfungerande samarbete med andra kliniker på det egna sjukhuset och även på andra sjukhus.

Du får en anpassad introduktion med utgångsläge från dina erfarenheter samt goda möjligheter att bygga på dina kunskaper via våra internutbildningar för chefer.

Region Jönköpings län är en kunskapsintensiv organisation med en mångfald av olika yrken och arbetsplatser, det gör att du som chef har goda möjligheter till utveckling och variation inom organisationen.
Vi vill ge alla våra chefer tillgång till stöd, inspiration, utbildning och utveckling. Därför erbjuder vi chefsutbildningar och nätverk på många olika nivåer där du kan utbyta erfarenheter med dina chefskollegor inom organisationen, oavsett om du är ny som chef eller om du är rutinerad i rollen.

Som medarbetare hos oss inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
Tillsammans med din chefskollega arbetar ni i team och ansvarar tillsammans för kvalitets- och utvecklingsarbetet. Ni har ett gemensamt ansvar för personalrekrytering, medarbetar-, utvecklings- och lönesamtal liksom för arbetsmiljö, ekonomi, miljö- och kvalitetsresultat. En viktig del i chefsrollen är att skapa förutsättningar för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö med medarbetarnas trivsel, utveckling och kompetens i fokus.

Till ditt stöd finns ytterligare nära samarbete med klinikens övriga chefer samt verksamhetschef. Du ingår i klinikens ledningsgrupp vilket innebär att du är engagerad i hela klinikens resultat och utveckling. I ledningsgruppen har vi roligt ihop, driver kliniken framåt, utmanar och stöttar varandra.

För att du ska trivas hos oss
För att trivas hos oss är du en person med stort intresse av samarbete och samverkan. Du utmanas av snabba förändringar och är öppen för framtidens nya arbetssätt och lösningar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Att vara medarbetare inom Region Jönköping Län
Som medarbetare i Region Jönköpings län gör du skillnad för många – på riktigt. Oavsett yrke har vi alla samma uppdrag – att bidra till att göra livet bättre, roligare och friskare för länets alla invånare. I en stor organisation finns också stora möjligheter där vi samarbetar över gränserna och lär av varandra. Hos oss är kompetensutveckling inte bara utbildning, det är en del av det dagliga arbetet.

Så här gör du om du är intresserad
Upplysningar om tjänsten lämnas av verksamhetschef Maria Ekelund, tfn 010 242 22 10.

Sista ansökningsdag är den 22 maj 2023.
I denna rekrytering kan vi komma att använda oss av testverktyg som komplement.
Välkommen med din ansökan!

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisens belastningsregister och misstankeregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Som medarbetare på barnkliniken får du arbeta med barn och familjer på en klinik som är ett sjukhus i sjukhuset. Vi vårdar barn upp till 18 år med alla typer av sjukdomar. Arbetet är omväxlande med möjlighet till både bredd och djup. I undersökningar anger våra medarbetare i hög grad att de trivs. Inom neonatalvården tar vi hand om sjuka nyfödda och för tidigt födda barn från graviditetsvecka 27. Inom enheten finns såväl intensivvård, akutsjukvård som dagsjukvård och uppföljningsmottagning

Barnkliniken har omkring 190 medarbetare inom yrkeskategorierna barnläkare, barnsjuksköterskor, barnsköterskor, undersköterskor, vårdadministratörer och pedagoger.

Ansök nu

Områdeschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 17
Röntgen Länssjukhuset Ryhov

Vill du bli områdeschef på en arbetsplats i framkant, i toppmoderna lokaler på ett av Sveriges bästa sjukhus? Då är du välkommen till oss på röntgen på Länssjukhuset Ryhov.

Vi söker
Nu söker vi en ny områdeschef för läkargruppen på röntgen på Länssjukhuset Ryhov. Antingen är du radiolog och vill utveckla dig inom ledarskap parallellt med radiologiskt arbete eller har du erfarenheter av chefskap och personalansvar. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett spännande och utmanande ledaruppdrag i en utvecklingsintensiv verksamhet där du får arbeta tillsammans med trevliga kollegor i en god arbetsmiljö.

I rollen som områdeschef ingår du i röntgens ledningsgrupp, där du tillsammans med verksamhetschef och övriga områdeschefer i länet driver röntgens utvecklings- och förändringsarbete. Du kommer att vara ett viktigt stöd till verksamhetschefen, och en stor del av arbetet är ge medarbetare möjlighet att utvecklas.

Röntgenavdelningen i Jönköping har de senaste åren genomgått en stor renovering och ombyggnation, där all utrustning har bytts ut. Det gör att vi nu har en modern och fräsch arbetsplats med bland annat tre stycken magnetkameror, fyra datortomografer, tre angiografilabb inklusive hybridlabb. Även PET-CT och SPECT-CT finns liksom nya labb för genomlysning, skelettröntgen och ultraljud. De ombyggda lokalerna och den nya utrustningen är ett viktigt steg för oss i att förbättra tillgängligheten och ett led i arbetet med en jämlik vård för invånarna i Jönköpings län.

Som medarbetare hos oss inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
Som områdeschef har ekonomi- och personalansvar för cirka 25 specialistläkare och 10 ST-läkare inom radiologi och har det operativa ansvaret för områdets kapacitets- och produktionsstyrning. Till arbetet hör bland annat även att ansvara för rekrytering, arbetsmiljö och strategisk schemaplanering. Du arbetar tätt ihop med övriga områdeschefer på röntgen i Jönköping, samt områdeschef för läkare på Värnamo sjukhus och Höglandssjukhuset i Eksjö.

En viktig del av arbetet är att inspirera, motivera och ge medarbetare möjlighet att utvecklas samt att planera så att verksamheten fungerar. Därför ser vi gärna att du har erfarenhet av liknande uppdrag. Om du är radiolog kan chefskapet kombineras med kliniskt arbete. Om du har annan bakgrund finns möjlighet att få stöttning i det medicinska ansvaret av en av våra radiologer, och du kommer då att kunna arbeta både som chef och som projektledare i utvecklingsarbetet.

För att du ska trivas hos oss
För att trivas i rollen som områdeschef är du van vid att arbeta självständigt och har lätt för att ändra riktning när målen ändrar sig. Vi letar efter en chef som skapar engagemang och delaktighet och som är bra på att leda och motivera sina medarbetare. Som person är du trygg, stabil och kommunikativ och ditt arbetssätt är strukturerat och kännetecknas av att du är noggrann samt styrs av mål- och resultattänkande där du arbetar med att lösa komplexa frågor. Vidare arbetar du bra tillsammans med andra människor, har lätt för att skapa relationer och du bidrar med din smidighet och lyhördhet. Du förstår din roll och tar hänsyn till det större perspektivet och ser alltid till verksamhetens bästa i agerande och beslut. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Eftersom verksamheten är regionövergripande förekommer resor och därför är B-körkort ett krav.

Att vara medarbetare inom Region Jönköping Län
Som medarbetare i Region Jönköpings län gör du skillnad för många – på riktigt. Oavsett yrke har vi alla samma uppdrag – att bidra till att göra livet bättre, roligare och friskare för länets alla invånare. I en stor organisation finns också stora möjligheter där vi samarbetar över gränserna och lär av varandra. Hos oss är kompetensutveckling inte bara utbildning, det är en del av det dagliga arbetet.

Så här gör du om du är intresserad
Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Oskar Löfgren, verksamhetschef, 070-379 19 00. Sista ansökningsdag är den 18/5.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.Bli en av oss!

Röntgen är en länsgemensam dygnetrunt-klinik med cirka 300 medarbetare och finns på länets tre sjukhus: Länssjukhuset Ryhov, Höglandssjukhuset Eksjö och Värnamo sjukhus. Röntgen bedriver modern högteknologisk diagnostik och erbjuder ett brett och avancerat utbud av undersökningar. Vi utför bland annat angiointerventioner, skelett- och lungröntgen, datortomografier, magnetkameraundersökningar, ultraljud och PET-CT.

Vi på Röntgen strävar hela tiden efter att utföra vårt arbete med hög kvalitet och bemöta våra patienter på bästa sätt. Våra ledord är säker och effektiv röntgen, nöjda kunder, attraktiv arbetsplats, och kontinuerlig utveckling. Vi är certifierade enligt ISO 9001:2015, och följer hela tiden upp vår verksamhet och förändrar där det behövs.

Ansök nu

Enhetschef till hälso- och sjukvårdsfunktionen

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 17
Hälso- och sjukvårdsfunktionen

Söker du efter en ny utmaning och vill vara med och leda utvecklingen av hemsjukvård? Har du tidigare erfarenhet från ledande befattning och brinner för att motivera och utveckla andra? Då tycker vi att du ska söka tjänsten som enhetschef!

Hälso- och sjukvårdsfunktionen är en del av Socialförvaltningen i Jönköpings kommun och arbetar med hemsjukvård och hemrehabilitering i den enskildes hem oavsett boendeform. Verksamheten är organiserad i 12 tvärprofessionella hälso- och sjukvårdsteam samt ett hemteam vilka leds av funktionschef, områdeschefer och enhetschefer.

Vi söker nu efter en enhetschef till hälso- och sjukvårdsteam 10 som har sin geografiska placering i Grästorp, Hovslätt, Norrahammar, Taberg och Månsarp med landsbygd. I upptagningsområdet finns fyra äldreboenden: Fridhälls äldreboende, Gjutarens äldreboende, Hammargårdens äldreboende och Smedjegårdens äldreboende. Tjänsten är placerad på Smedjegårdens äldreboende där hälso- och sjukvårdsteam 10 har sin teamlokal.

Ditt nya jobb
Som enhetschef har du verksamhets-, ekonomi- och personalansvar. I ditt arbete som präglas av ett målinriktat förhållningssätt utgår du från de övergripande målen och verksamhetens mål. Du följer upp, utvärderar och synliggör resultaten. Du har ett nära samarbete tillsammans med övriga enhetschefer där ni gemensamt driver kvalitets- och utvecklingsarbete. I ditt uppdrag har du även en viktig roll i att engagera och motivera våra medarbetare i att delta i det pågående utvecklingsarbetet. Samverkan såväl externt som internt är centralt i tjänsten. Till din hjälp har du biträdande enhetschef och enhetsadministratör. Du har även stöd av HR-konsult, rekryteringskonsult, ekonom och områdeschef.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett spännande, utmanande och omväxlande arbete tillsammans med engagerade kollegor och medarbetare. Som ny chef i Jönköpings kommun kommer du att genomgå ett chefsintroduktionsprogram och ges möjlighet till personlig vidareutveckling. Du får flexibel arbetstid och förkortad arbetstid juni-augusti. Givetvis får du som anställd inom Jönköpings kommun ta del av andra generella förmåner såsom betald semester från första anställningsåret och rabatter inom friskvårds-området. Läs mer om våra förmåner här. (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)

Din kompetens

• Du har en lämplig högskoleutbildning och är exempelvis legitimerad sjuksköterska, arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast eller har annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig
• Tidigare erfarenhet som chef eller ledare är ett krav
• Erfarenhet från arbete i politiskt styrd organisation är önskvärt
• Har du erfarenhet av att leda tvärprofessionella team är det positivt
• B-körkort är krav i tjänsten

Som chef är du lojal och trygg i ditt ledarskap. Du arbetar strukturerat och är tydlig i din kommunikation och agerande. Ditt ledarskap präglas av närvaro, lyhördhet, delaktighet och engagemang. Du är drivande i utveckling av verksamheten och har en förmåga att motivera och engagera arbetsgruppen till att följa de mål och beslut som fattats. Du är initiativtagande och ser relationsbyggande och ett nära samarbete med andra som en självklarhet för att nå framgång och resultat. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Upplysningar
Rekryteringen avser en tillsvidaretjänst på heltid med start enligt överenskommelse. Arbetstiden är förlagd till dagtid måndag till fredag.

Vi planerar att ha intervjuer 9/5, 10/5, 12/5 samt 22/5. Testverktyg kan komma att tillämpas i rekryteringen. Välkommen in med din ansökan!

Mer information om hälso- och sjukvårdsfunktionen hittar du här. (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun/jobbainomhalsoochsjukvard.4.14bc49b517f465136805cb4.html)

Kontakt
Maria Frank, områdeschef
Tfn. 036-10 75 90
E-post: maria.frank@jonkoping.se
Fackliga företrädare: http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som enhetschef till hälso- och sjukvårdsfunktionen! https://www.jonkoping.se/

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Områdeschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 17
Klinisk patologi och cytologi

Vill du göra skillnad - på ett hållbart sätt och i livsviktiga frågor?

Dina egenskaper och kompetenser
Vi söker en områdeschef till ett samledarskap för klinisk patologi och cytologi i Jönköping. Det kommer finnas stora möjligheter att påverka upplägg och utformning av arbetet tillsammans med din chefskollega som arbetar i uppdraget idag, och med er medarbetargrupp. För att trivas i ett samledarskap behöver du egenskaper som lyhördhet, tydlig kommunikation, hög samarbetsförmåga och nyfikenhet. Du har dokumenterad erfarenhet av ledarskap, gärna coachande. Meriterande är ledarerfarenhet inom hälso- och sjukvård, men andra erfarenheter värdesätts också. Du har ett genuint intresse för att utveckla dina medarbetare och verksamheten, på kort och lång sikt. Personlig lämplighet är mycket viktig.

Om verksamheten:
Det är ett stort provflöde inom verksamheten och under 2022 signerades >30 000 remisser. Arbetsuppgifterna inom verksamheten är varierande och består bland annat av laborativt arbete, obduktion och medicinska bedömningar. Klinisk patologi och cytologi står inför en digitalisering och utvecklingen inom NGS och molekylär patologi är på stark frammarsch inom laboratoriemedicin.

Om du trivs med att arbeta:
• I en spännande ledande roll
• Nära kunder och medarbetare
• Med både personalfrågor och utvecklingsarbete
• Med både stora och små frågor

Då kan du vara vår nästa chef i ett spännande samledarskap.

Det här är du
Med ditt driv och din kompetens axlar du rollen som ledare i en driven och ambitiös grupp. Du brinner för god samverkan med kunder och kollegor inom laboratoriemedicin. För att du ska trivas och kunna prestera i rollen på bästa sätt har du tidigare erfarenhet som chef. Vi ser framför oss att du tidigare har arbetat med förändringsledning och är insatt i metoder kring förbättringsarbete. Har du även erfarenhet av forskningsarbete är det meriterande.

Det här är vi
Hos oss får du engagerade chefskollegor och många kompetenta medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att försörja regionens sjukvård med god diagnostik för vård och behandling. Vi ger er möjlighet att växa professionellt och du får arbeta i en kreativ miljö där vi lär av varandra och utvecklas inom ett laboratoriemedicin i framkant.

Det här får du arbeta med
I uppdraget ingår arbetsmiljöansvar, ekonomiansvar och ansvar för laboratoriets dagliga drift. Du samarbetar tätt med din chefskollega, medarbetare, medicinskt ledningsansvarig och andra områdeschefer inom laboratoriemedicin. Du kommer också att ingå i laboratoriemedicins ledningsgrupp.

Du tillsammans med din chefskollega kommer att ha personalansvar för ca 60 medarbetare med många olika yrkeskategorier.

Så här gör du om du är intresserad
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta verksamhetschef Erik Portelius, 0722-04 55 78. Sista ansökningsdag är den 1 maj 2023. Intervjuer kan komma att ske löpande, så ansök så snart du kan.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information
I denna rekrytering kan vi komma att använda oss av testverktyg som komplement. Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Under anställningsintervjuerna kommer kompetenser att gås igenom mycket noga och ett arbetsprov kommer genomföras.

Laboratoriemedicin är en förvaltning som har sin verksamhet spridd i länet. Vi har verksamhet på länets tre sjukhus samt på 19 vårdcentralslaboratorier i länet. Vi är cirka 350 anställda, och verksamheten består av laboratorier inom disciplinerna klinisk kemi, transfusionsmedicin, klinisk mikrobiologi samt klinisk patologi och cytologi. Vi söker nu en områdeschef i samledarskap till enheten för klinisk patologi och cytologi, Länssjukhuset Ryhov.

Varför ska du jobba hos oss? Du har stora möjligheter att utvecklas i ditt yrke och du välkomnas till en sammanhållen och integrerad verksamhet. Kombinationen av att ständigt arbeta med förbättringar, ha viljan och förmågan att tänka innovativt och att också våga prova ny teknik har gjort att vi är en verksamhet i framkant inom flera områden.

Ansök nu

Biträdande enhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 14
Hälso- och sjukvårdsfunktionen

Vill du vara med och leda och utveckla en verksamhet och ett team framåt? Drivs du av att få arbeta med förbättringar? Just nu söker hälso- och sjukvårdsfunktionen dig som ser efter nya utmaningar och som önskar arbeta med ledarskapsfrågor och personalutveckling!

Ditt nya jobb
Hälso- och sjukvårdsfunktionen leds av funktionschef, områdeschefer, enhetschefer och biträdande enhetschefer. Vi är uppdelade i 12 hälso- och sjukvårdsteam och ett hemteam. Tillsammans är vi cirka 430 medarbetare. Hälso- och sjukvårdsteam 11, till vilken vi nu söker en biträdande enhetschef, består av två korttidsenheter. En enhet har en palliativ inriktning, Ekhagens gästhem, där vårdas patienter som är i behov av palliativ vård och är i livets slutskede. Den andra enheten, Lönnen, riktar sig till svårt sjuka patienter med stort behov av omvårdnad och medicinskt stöd. Tjänster vi rekryterar till avser ett vikariat.

Som biträdande enhetschef kommer du tillsammans med två enhetschefer leda, utveckla och följa upp verksamheten. Du har en operativ ledarroll och är ett stöd för enhetscheferna i områden som rör arbetsmiljö, ekonomi och utveckling av verksamheten. I din roll ingår även samverkan med interna och externa parter. Vid behov omfördelar du personalresurser och löser bemanningsfrågor i samarbete med samordnare. Tjänsten kan även komma att omfattas av delvis kliniskt arbete.

Vi erbjuder dig
Hos oss får du möjlighet att arbeta med ett kompetent och tvärprofessionellt team bestående av enhetschefer, fysioterapeuter/sjukgymnaster, specialistsjuksköterskor/sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeuter samt rehabiliteringsassistenter vars fokus ligger på att ge patienterna den bästa hälso- och sjukvården. Som biträdande enhetschef kommer du ha goda möjligheter att påverka verksamhetens utveckling och kommer aktivt att arbeta med olika förbättringsarbeten. Du kommer ha en central roll i den biträdande enhetschefsgruppen där ni tillsammans driver olika projekt. I Jönköpings kommun finns goda kompetensutvecklingsmöjligheter.

Givetvis får du som anställd i Jönköpings kommun även tillgång till andra generella förmåner. Du kan läsa mer om våra förmåner här. (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)

Din kompetens
Vi söker dig som tillsammans med enhetscheferna vill vara med och driva och utveckla verksamheten. Du är legitimerad sjuksköterska/specialistsjuksköterska och det är meriterande om du tidigare har haft någon form av ledarroll, särskilda ansvarsområden eller andra särskilda arbetsuppgifter som du kan ha nytta av i din roll som biträdande enhetschef.

Som person är du stabil och har lätt för att anpassa ditt förhållningsätt och synsätt utifrån vad situationen kräver. Du tycker om att ta egna initiativ och kommer ofta med nya idéer som du omsätter i praktiken. Du har ett holistiskt synsätt och ser till verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du ser värdet i att vara nära medarbetarna i deras vardag och tror på delaktighet och gott samarbete som grundläggande för en fungerande arbetsgrupp. Vidare har du lätt för att kommunicera på en tydligt och effektivt sätt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper!

Upplysningar
Rekryteringen avser en tillsvidareanställning inom hälso- och sjukvårdsfunktionen. Tjänsten som biträdande enhetschef sträcker sig mellan 2023-05-01 eller enligt överenskommelse och fram till 2024-09-30 på hälso- och sjukvårdsteam 11. Därefter fortsätter din anställning som sjuksköterska och du kan då eventuellt bli placerad i ett annat hälso- och sjukvårdsteam. Arbetstiden är förlagd till främst dag, mån-fre.

Arbetstiden är förlagd till främst dag, mån-fre.

Vi tillämpar löpande urval och intervjuer så välkommen in med din ansökan redan idag!

Kontakt
Viktoria Forsgren, enhetschef
Tel: 036-10 24 08
Email: viktoria.forsgren@jonkoping.se

Dzenita Brandic, enhetschef
Tel: 036-10 22 06
Email: dzenita.brandic@jonkoping.se

Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som biträdande enhetschef till hälso- och sjukvårdsfunktionen! https://www.jonkoping.se/

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Vårdenhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 5
Barn och ungdomsmedicinska mottagningar (BUMM), Jönköping och Huskvarna

Brinner du för ditt ledarskap och samtidigt vill vara med att utveckla barnsjukvården i Region Jönköpings län?
Då hoppas vi att du tar chansen och söker vår lediga tjänst som vårdenhetschef inom BUMM norr.

Vi söker
Vi söker dig som är specialistsjuksköterska inom barn- och ungdom till din profession och har erfarenhet av arbete inom barn- och ungdomsmedicinsk vård. Tidigare chefserfarenhet är önskvärt.

Du blir tillsvidareanställd inom din grundprofession med ett tidsbegränsat förordnande som vårdenhetschef.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett stimulerande, utmanande och omväxlande uppdrag där du får chans att vara med att forma och utveckla barn- och ungdomsenheten med ett speciellt ansvar för de mottagningar som finns i Huskvarna och Jönköping.

Region Jönköpings län är en kunskapsintensiv organisation med en mångfald av olika yrken och arbetsplatser, det gör att du som chef har goda möjligheter till utveckling och variation inom organisationen. Vi vill ge alla våra chefer tillgång till stöd, inspiration, utbildning och utveckling. Därför erbjuder vi chefsutbildningar och nätverk på många olika nivåer där du kan utbyta erfarenheter med dina chefskollegor inom organisationen, oavsett om du är ny som chef eller om du är rutinerad i rollen.

Som medarbetare hos oss inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
Som vårdenhetschef har du ett eget ansvar för att strukturera, planera och utveckla den enhet du ansvarar för. Du kommer initialt att ha ett stort fokus på att planera för sammanslagning av verksamheten samt att genomför kommande flytt.

Du ingår i ledningsgruppen för barn- och ungdomsenheten där du tillsammans med andra chefer, verksamhetsutvecklare och medicinskt ledningsansvarig läkare arbetar övergripande och strategiskt för att utveckla verksamheten och skapa bra resultat.

Du arbetar nära andra aktörer och samarbetspartners för att skapa bästa möjliga vård för dem vi finns till för. Du är direkt underställd verksamhetschefen och har verksamhets-, personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar. I ditt arbete har du stöd av bland annat HR-partner, rekryteringspecialist och controller.

För att du ska trivas hos oss
Som person är du trygg och stabil med god initiativförmåga. Du är en tydlig ledare med god förmåga att leda och motivera din personal. Du är öppen för förändringar och förbättringar och för att utveckla nya arbetssätt. Du kan kommunicera detta och på så sätt skapa engagemang och delaktighet. Du vågar ta beslut.

Du har en positiv inställning till samverkan och samarbete, och ser vikten av att ta tillvara allas kompetens inom enheten för att ständigt förbättra vården för våra patienter.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Att vara medarbetare inom Region Jönköping Län
Som medarbetare i Region Jönköpings län gör du skillnad för många – på riktigt. Oavsett yrke har vi alla samma uppdrag – att bidra till att göra livet bättre, roligare och friskare för länets alla invånare. I en stor organisation finns också stora möjligheter där vi samarbetar över gränserna och lär av varandra. Hos oss är kompetensutveckling inte bara utbildning, det är en del av det dagliga arbetet.

Så här gör du om du är intresserad
Vid frågor är du välkommen att kontakta verksamhetschef Ann Grännö Alm, tfn 070 5289 950.

Sista ansökningsdag är 26 april 2023. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.
Välkommen med din ansökan.

I denna rekrytering kan vi komma att använda oss av testverktyg som komplement. Här kan du läsa mer om hur vi använder vi oss av personlighets- och färdighetstester i rekryteringsprocessen. https://rjl.se/jobb-och-karriar/Lediga-jobb/tester/ (https://rjl.se/jobb-och-karriar/Lediga-jobb/tester/)

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisens belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.


Barn- och ungdomsmedicinska mottagningen (BUMM) är en pediatrisk specialistmottagning. Verksamheten är väl etablerad och har ett tydligt uppdrag inom öppenvården för barn- och ungdomsmedicin. Sedan flera år är vi en länsenhet med mottagningar i Jönköping/Huskvarna, Eksjö och Värnamo.

Inom enheten finns även barn- och ungdomshälsan som har tre mottagningar i länet, de möter barn med psykisk ohälsa på första linjen och primär nivå. Vi har ett väl utvecklat samarbete med andra aktörer som finns runt barnet både inom och utom Region Jönköping. Våra barn- och ungdomsmedicinska mottagningar är arbetsplatser som präglas av gott samarbete och härlig stämning. Länsenheten har drygt 100 medarbetare var av omkring 25 är specialistläkare, 25 är specialistsjuksköterskor och 10 vårdadministratörer. På mottagningen i Huskvarna/Jönköping är vi runt 25 medarbetare bestående av barnläkare, barnsjuksköterskor och vårdadministratörer. Hösten 2024 kommer en sammanslagning av mottagningarna i Huskvarna och Jönköping att ske och nya ändamålsenliga lokaler väntar på Rosenlunds vårdcentrum.

Region Jönköpings län arbetar för ett bra liv i en attraktiv region. Våra huvuduppdrag är folkhälsa, sjukvård och tandvård samt regional utveckling och tillväxt. Vi är länets största arbetsgivare med ungefär 10 000 anställda inom ett hundratal yrken. På vår webbplats www.rjl.se (http://www.rjl.se) kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss och se vilka tjänster som är lediga just nu. Följ oss gärna på Facebook och Linkedin!

Ansök nu

Vårdenhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 17
Kirurgavdelningarna, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Välkommen att söka en chefstjänst hos oss på kirurgavdelningarna, Länssjukhuset Ryhov!

Vi söker
Vi söker dig som vill vara med och leda medarbetarna på kirurgklinikens vårdavdelningar! Du som söker är legitimerad sjuksköterska eller har en annan relevant utbildning. Tidigare ledarerfarenhet med personalansvar är meriterande.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig en utvecklande och spännande tjänst inom kirurgisk verksamhet. Du får en tillsvidareanställning på heltid i din grundprofession med ett tidsatt förordnande som chef. Regionen erbjuder kontinuerlig kompetensutveckling utifrån tidigare erfarenhet. Som medarbetare hos oss inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
Vi erbjuder ett delat ledarskap tillsammans med ytterligare två vårdenhetschefer på våra avdelningar. Ett delat ledarskap är inspirerande och skapar goda förutsättningar för en bra och hållbar arbetsmiljö. Det ger också medarbetarna en större tillgänglighet till sin chef och möjligheter att effektivisera och utveckla verksamheten.
Som vårdenhetschef har du lednings- och medarbetaransvar för en grupp undersköterskor och sjuksköterskor på vårdavdelningarna där det ingår att hålla medarbetar- och lönesamtal. I din roll har du arbetsmiljöansvar och du hanterar budget och uppföljning av enhetens ekonomi. Du har även det övergripande ansvaret för daglig styrning inklusive bemanning på både kort och på lång sikt. Du har tillgång till stödfunktioner inom ekonomi och HR.

För att du ska trivas hos oss
Vi söker dig som har en god förmåga till kommunikation både inåt och utåt i verksamheten. Du har ett tillgängligt förhållningssätt, tydligt ledarskap och en stark vilja att utveckla verksamheten, medarbetarna och dig själv. Att motivera andra ser du som en naturlig del av ledarskapet och förstår vikten av teamarbete för att uppnå goda resultat. Vidare sprider du arbetsglädje, tar tillvara medarbetarnas kompetens och låter idéer växa fram. Som person kan du prioritera dina arbetsuppgifter och värdesätter ett gott samarbete där du tillsammans med medarbetarna utvecklar, driver och förbättrar arbetet på avdelningen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Att vara medarbetare inom Region Jönköping Län
Som medarbetare i Region Jönköpings län gör du skillnad för många – på riktigt. Oavsett yrke har vi alla samma uppdrag – att bidra till att göra livet bättre, roligare och friskare för länets alla invånare. I en stor organisation finns också stora möjligheter där vi samarbetar över gränserna och lär av varandra. Hos oss är kompetensutveckling inte bara utbildning, det är en del av det dagliga arbetet.

Så här gör du om du är intresserad
Välkommen att kontakta biträdande verksamhetschef Staffan Cewers, telefon 010-242 12 81 för frågor om tjänsten. Vi arbetar med löpande urval, så visa ditt intresse så snart som möjligt. I denna rekrytering kan vi komma att använda oss av personlighets- samt kapacitetstest som en del av rekryteringsprocessen. Sista ansökningsdag är den 28 mars 2023. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Kirurgkliniken, enhet Jönköping är en del av kirurgkliniken Region Jönköpings län. I Jönköping finns två vårdavdelningar, kirurgen A och B, en kirurgmottagning, en endoskopienhet samt en bröstmottagning. Kliniken består av fem kirurgiska team: akut, övre gastro, nedre gastro, kärl samt bröst/endokrin. De flesta team har omvårdnadsutvecklare som gemensamt med ansvarig teamläkare arbetar med att utveckla vårdrutiner och upprätthålla kompetensen på avdelningen. Kirurgkliniken i Region Jönköpings län är sedan 2017 en regionövergripande klinik med verksamhet på tre orter: Eksjö, Jönköping och Värnamo. Vid alla tre orterna finns akutmottagning och akut kirurgisk vård bedrivs dygnet runt inklusive operation och intensivvård.

Ansök nu

Biträdande enhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 9
Hälso- och sjukvårdsfunktionen

Har du intresse av ledarskapsfrågor, personalutveckling och förbättringsarbete och vill vara med och forma framtidens hälso- och sjukvårdsfunktion? Då kanske jobbet som biträdande enhetschef är något för dig!

Hälso- och sjukvårdsfunktionen består av 12 team samt ett hemteam och leds av funktionschef, områdeschefer, enhetschefer och biträdande enhetschefer. Just nu söker vi en biträdande enhetschef till hälso- och sjukvårdsteam 4. Vår teamlokal finns i kasernbyggnaderna vid Asecs köpcenter.

Hälso- och sjukvårdsteam 4 upptagningsområde består av Liljeholmen, Rosenlund, Österängen, Tenhult med landsbygd samt Ödestugu. I upptagningsområdet finns två äldreboenden: Rosengårdens äldreboende och Österängens äldreboende. Mer information om hälso- och sjukvårdsfunktionens verksamhet och hur det är att jobba hos oss hittar du här. (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun/jobbainomhalsoochsjukvard.4.14bc49b517f465136805cb4.html)

Ditt nya jobb
Som biträdande enhetschef arbetar du tillsammans med enhetschef med att leda, utveckla och följa upp verksamheten. I din roll arbetar du operativt med att bland annat omfördela personalresurser, lösa bemanningsfrågor samt handleda och motivera medarbetare i sitt dagliga arbete. Du agerar stöd för enhetschefen i områden som rör arbetsmiljö, ekonomi och utveckling av verksamheten. I tjänsten ingår samverkan med såväl interna som med externa parter. Exempelvis träffar du och samverkar med andra biträdande enhetschefer inom hälso- och sjukvårdfunktionen. Som biträdande enhetschef ingår även visst kliniskt arbete.

Vi erbjuder dig
Hos oss får du möjlighet att arbeta med ett kompetent och tvärprofessionellt team bestående av fysioterapeuter, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och undersköterskor vars fokus ligger på att ge en god och säker vård som utgår från den enskildes behov av vård, omsorg och rehabilitering. Som biträdande enhetschef har du goda möjligheter att påverka verksamhetens utveckling och kommer aktivt att arbeta med olika förbättringsarbeten. Givetvis får du som anställd i Jönköpings kommun även tillgång till andra generella förmåner. Du kan läsa mer om våra förmåner här. (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)

Din kompetens
Vi söker dig som tillsammans med enhetschef vill vara med och driva och utveckla verksamheten. Du har intresse för arbete med ledarskapsfrågor och förbättrings- och förändringsarbete och känner dig trygg i en roll som kräver att du kan fatta och verkställa beslut. Du har lätt för att anpassa dig till situation och person och har en god kommunikativ förmåga. Du är förtroendeingivande och har förmågan att skapa lust, engagemang och förståelse för mål och uppdrag bland dina medarbetare samtidigt som du är lyhörd för andras idéer och synpunkter. Vidare är du en person som arbetar resultatorienterat och ser till verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Formella kvalifikationer

• Du är legitimerad sjuksköterska, arbetsterapeut eller fysioterapeut.
• Det är meriterande om du tidigare har erfarenhet av arbetsledning, särskilda ansvarsområden eller andra erfarenheter som du kan ha nytta av som biträdande enhetschef.
• B-körkort är ett krav då bil används som transportmedel i arbetet.

Upplysningar
Rekryteringen avser en visstidsanställning med tillträde snarast och fram till 2024-03-17 med eventuell möjlighet till förlängning.
Vi tillämpar löpande urval och intervjuer så välkommen in med din ansökan redan idag!

Kontakt
Anne Syrén Ahlbom, enhetschef
Tfn: 036-10 73 52
E-post: anne.syren-ahlbom@jonkoping.se (Lena.enochsson-palm@jonkoping.se)

Fackliga representanter www.jonkoping.se/fackligasoc (http://www.jonkoping.se/fackligasoc)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som biträdande enhetschef! https://www.jonkoping.se/

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Biträdande enhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 10
Hälso- och sjukvårdsfunktionen

Vill du vara med och leda och utveckla en verksamhet och ett team framåt? Drivs du av att få arbeta med förbättringar? Just nu söker hälso- och sjukvårdsfunktionen dig som ser efter nya utmaningar och som önskar arbeta med ledarskapsfrågor och personalutveckling!


Ditt nya jobb
Hälso- och sjukvårdsfunktionen leds av funktionschef, områdeschefer, enhetschefer och biträdande enhetschefer. Vi är uppdelade i 12 hälso- och sjukvårdsteam och ett hemteam. Tillsammans är vi cirka 430 medarbetare. Hälso- och sjukvårdsteam 11, till vilken vi nu söker en biträdande enhetschef, består av två korttidsenheter. En enhet har en palliativ inriktning, Ekhagens gästhem, där vårdas patienter som är i behov av palliativ vård och är i livets slutskede. Den andra enheten, Lönnen, riktar sig till svårt sjuka patienter med stort behov av omvårdnad och medicinskt stöd. Tjänster vi rekryterar till avser ett vikariat.

Som biträdande enhetschef kommer du tillsammans med två enhetschefer leda, utveckla och följa upp verksamheten. Du har en operativ ledarroll och är ett stöd för enhetscheferna i områden som rör arbetsmiljö, ekonomi och utveckling av verksamheten. I din roll ingår även samverkan med interna och externa parter. Vid behov omfördelar du personalresurser och löser bemanningsfrågor i samarbete med samordnare. Tjänsten kan även komma att omfattas av delvis kliniskt arbete.

Vi erbjuder dig
Hos oss får du möjlighet att arbeta med ett kompetent och tvärprofessionellt team bestående av enhetschefer, fysioterapeuter/sjukgymnaster, specialistsjuksköterskor/sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeuter samt rehabiliteringsassistenter vars fokus ligger på att ge patienterna den bästa hälso- och sjukvården. Som biträdande enhetschef kommer du ha goda möjligheter att påverka verksamhetens utveckling och kommer aktivt att arbeta med olika förbättringsarbeten. Du kommer ha en central roll i den biträdande enhetschefsgruppen där ni tillsammans driver olika projekt. I Jönköpings kommun finns goda kompetensutvecklingsmöjligheter.

Givetvis får du som anställd i Jönköpings kommun även tillgång till andra generella förmåner. Du kan läsa mer om våra förmåner här. (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)

Din kompetens
Vi söker dig som tillsammans med enhetscheferna vill vara med och driva och utveckla verksamheten. Du är legitimerad sjuksköterska/specialistsjuksköterska och det är meriterande om du tidigare har haft någon form av ledarroll, särskilda ansvarsområden eller andra särskilda arbetsuppgifter som du kan ha nytta av i din roll som biträdande enhetschef.

Som person är du stabil och har lätt för att anpassa ditt förhållningsätt och synsätt utifrån vad situationen kräver. Du tycker om att ta egna initiativ och kommer ofta med nya idéer som du omsätter i praktiken. Du har ett holistiskt synsätt och ser till verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du ser värdet i att vara nära medarbetarna i deras vardag och tror på delaktighet och gott samarbete som grundläggande för en fungerande arbetsgrupp. Vidare har du lätt för att kommunicera på en tydligt och effektivt sätt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper!

Upplysningar
Rekryteringen avser ett vikariat med tillträde 2023-05-01 eller enligt överenskommelse och fram till 2024-09-30 med eventuell möjlighet till förlängning. Arbetstiden är förlagd till främst dag, mån-fre.

Vi tillämpar löpande urval och intervjuer så välkommen in med din ansökan redan idag!

Kontakt
Viktoria Forsgren, enhetschef
Tel: 036-10 24 08
Email: viktoria.forsgren@jonkoping.se

Dzenita Brandic, enhetschef
Tel: 036-10 22 06
Email: dzenita.brandic@jonkoping.se

Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som biträdande enhetschef till hälso- och sjukvårdsfunktionen! https://www.jonkoping.se/

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Vårdenhetschef, Akutkliniken, Jönköping

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 6
Akutkliniken Jönköping

Vi söker
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Du vill vara med och påverka samt kontinuerligt utveckla dig själv och andra.
Riktigt bra ledaregenskaper och förmåga till samarbete är viktigt för oss, vi ser därför gärna att du har tidigare ledarskapserfarenhet samt utbildning inom ledarskap. Har du några års erfarenhet av akutsjukvård ser vi det som positivt.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett intressant arbete, med goda chanser till personlig och professionell utveckling. Akutkliniken har medarbetare med hög kompetens och vilja av att vara med och utveckla. Målet är att tillsammans ge den bästa möjliga vården med patienten i fokus. I din roll som chef ska du vara med och bidra till denna utveckling genom engagerat och kommunikativt ledarskap.
Organisation och ledning behöver hela tiden anpassas till nya förhållanden och krav, vilket ger din en unik möjlighet att vara med och utveckla, komma med nya idéer och prova nya lösningar.
En del av tjänsten föranleder sidouppdrag på kliniken för utveckling av såväl medarbetare som klinik.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med chefsförordnande, på heltid.
Tillträde enligt överenskommelse.

Det här får du arbeta med
Som vårdenhetschef för akutkliniken kommer du att ansvara för att ta tillvara och utveckla medarbetarnas kompetens, skapa trygghet och främja ett samarbetsklimat som bygger på öppenhet och delaktighet. Det är viktigt att finnas som stöttning för personalen och vara en länk till ledningen. I ansvaret ingår också medarbetar- och lönesamtal samt arbetsplatsträffar. Som vårdenhetschef är du direkt underställd verksamhetschefen. Vårdenhetscheferna ingår i akutklinikens ledning tillsammans med medicinsk ledningsansvarig läkare, vårdutvecklare och bitr. verksamhetschef. I uppdraget förväntas du känna ansvar för verksamhetsområdet som helhet och arbeta för ett gott samarbete med andra enheter inom Regionen. Du ska kunna hantera ekonomiska frågor såsom budget och uppföljning av enhetens ekonomi.

För att du ska trivas hos oss
För att du skall trivas hos oss är det viktigt att du är trygg och stabil både som person och i ditt ledarskap. Vi lägger stor vikt vid ett tydligt och engagerat chefs- och ledarskap. Vi vill att du har drivkraft och vilja att utveckla och få andra att utvecklas tillsammans med dig! Du är lyhörd, har lätt för att samarbeta, både på avdelningen och med de andra cheferna på kliniken, och är bra på att kommunicera. Du har förmåga att se till helheten, kan prioritera och ta snabba beslut. Du har en positiv attityd och känner stort engagemang för arbetsmiljöfrågor. Du har alltid verksamhetens mål och vision som riktlinje i ditt ledarskap

Att vara medarbetare inom Region Jönköping Län
Som medarbetare i Region Jönköpings län gör du skillnad för många – på riktigt. Oavsett yrke har vi alla samma uppdrag – att bidra till att göra livet bättre, roligare och friskare för länets alla invånare. I en stor organisation finns också stora möjligheter där vi samarbetar över gränserna och lär av varandra. Hos oss är kompetensutveckling inte bara utbildning, det är en del av det dagliga arbetet.

Som medarbetare hos oss inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Så här gör du om du är intresserad
Vid frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta verksamhetschef Dario Tesan: 010-242 26 85, dario.tesan@rjl.se

Sista ansökningsdag är den 21 mars 2023.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande så varmt välkommen med din ansökan redan idag.

I denna rekrytering kan vi komma att använda oss av testverktyg som komplement. Här kan du läsa mer om hur vi använder vi oss av personlighets- och färdighetstester i rekryteringsprocessen (https://rjl.se/jobb-och-karriar/Lediga-jobb/tester/)

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Akutkliniken omhändertar, diagnostiserar, behandlar och vårdar patienter vid akut sjukdom och olycksfall.

På Länssjukhuset Ryhov i Jönköping finns en akutvårdsavdelning, en akutmottagning, och en vårdadministrativ enhet som arbetar dygnet runt, årets alla dagar.

Följ gärna Region Jönköpings län på Facebook och LinkedIn!

Ansök nu

Enhetschefer till Hälso- och sjukvårdsfunktionen

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 10
Hälso- och sjukvårdsfunktionen

Söker du efter en ny utmaning och vill vara med och leda utvecklingen av hemsjukvård? Har du tidigare erfarenhet från ledande befattning och brinner för att motivera och utveckla andra? Då tycker vi att du ska söka tjänsten som enhetschef!

Hälso- och sjukvårdsfunktionen är en del av Socialförvaltningen i Jönköpings kommun och arbetar med hemsjukvård och hemrehabilitering i den enskildes hem oavsett boendeform. Verksamheten är organiserad i 12 tvärprofessionella hälso- och sjukvårdsteam samt ett hemteam vilka leds av funktionschef, områdeschefer och enhetschefer. Vi söker nu efter två enhetschefer till hälso-och sjukvårdsfunktionen!

En av tjänsterna avser en roll som enhetschef inom hälso- och sjukvårdsteam 8 som har sin geografiska placering i centrala Jönköping där Bottnaryd med omnejd, Bäckalyckan, Mariebo, Dalvik, Hisingsorp, Samset och Skänkeberg är upptagningsområde. Den andra tjänsten avser en roll som poolchef inom hälso- och sjukvårdsfunktionen.

Ditt nya jobb
Som enhetschef har du verksamhets-, ekonomi- och personalansvar. I ditt arbete som präglas av ett målinriktat förhållningssätt utgår du från de övergripande målen och verksamhetens mål. Du följer upp, utvärderar och synliggör resultaten. Du har ett nära samarbete tillsammans med övriga enhetschefer där ni gemensamt driver kvalitets- och utvecklingsarbete. I ditt uppdrag har du även en viktig roll i att engagera och motivera våra medarbetare i att delta i det pågående utvecklingsarbetet. Samverkan såväl externt som internt är centralt i tjänsten. Till din hjälp har du biträdande enhetschef och enhetsadministratör. Du har även stöd av HR-konsult, rekryteringskonsult, ekonom och områdeschef.

Som poolchef kommer du bland annat att ersätta enhetschefer vid längre tids frånvaro samt avlasta vid arbetstoppar.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett spännande, utmanande och omväxlande arbete tillsammans med engagerade kollegor och medarbetare. Som ny chef i Jönköpings kommun kommer du att genomgå ett chefsintroduktionsprogram och ges möjlighet till personlig vidareutveckling. Du får flexibel arbetstid och förkortad arbetstid juni-augusti. Givetvis får du som anställd inom Jönköpings kommun ta del av andra generella förmåner såsom betald semester från första anställningsåret och rabatter inom friskvårds-området. Läs mer om våra förmåner här. (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)

Din kompetens

• Du har en lämplig högskoleutbildning och är exempelvis legitimerad sjuksköterska, arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast eller har annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig
• Tidigare erfarenhet som chef eller ledare är ett krav
• Erfarenhet från arbete i politiskt styrd organisation är önskvärt
• Har du erfarenhet av att leda tvärprofessionella team är det positivt
• B-körkort är krav i tjänsten

Som chef är du lojal och trygg i ditt ledarskap. Du arbetar strukturerat och är tydlig i din kommunikation och agerande. Ditt ledarskap präglas av närvaro, lyhördhet, delaktighet och engagemang. Du är drivande i utveckling av verksamheten och har en förmåga att motivera och engagera arbetsgruppen till att följa de mål och beslut som fattats. Du är initiativtagande och ser relationsbyggande och ett nära samarbete med andra som en självklarhet för att nå framgång och resultat. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Upplysningar
Rekryteringen avser två tillsvidaretjänster på heltid med start enligt överenskommelse. Arbetstiden är förlagd till dagtid måndag till fredag.

I rekryteringen kommer vi att tillämpa tester. Urval och intervjuer sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Mer information om hälso- och sjukvårdsfunktionen hittar du här. (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun/jobbainomhalsoochsjukvard.4.14bc49b517f465136805cb4.html)

Kontakt
Maria Frank, områdeschef
Tfn. 036-10 75 90
E-post: maria.frank@jonkoping.se
Fackliga företrädare: http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som enhetschef till hälso- och sjukvårdsfunktionen! https://www.jonkoping.se/

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Gruppledare till Sjöhultsvägens dagliga verksamhet

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 2
Vill du ha ett varierat och meningsfullt arbete där du verkligen kan göra skillnad? Är du en driven och nyfiken person med ett coachande förhållningssätt? Då kanske du är vår nästa gruppledare på daglig verksamhet?

Om rollen
Som gruppledare jobbar du främst i verksamheten med omvårdnads- eller behandlingsarbete. Du har även administrativa arbetsuppgifter såsom rekryteringsansvar, utvecklingssamtal och lönesamtal, uppdatering av riskbedömningar, avvikelser och dokumentation. Du leder det dagliga arbetet genom att introducera, coacha och inkludera. Vidare säkerställer du god kvalitet på verksamheten och arbetar utifrån Nytidas pedagogiska ramverk (https://nytida.se/sa-jobbar-vi/nytidas-pedagogiska-ramverk/) i syfte att ge bästa möjliga stöd och förutsättningar till omsorgstagarna. Självklart bidrar du även till ett gott arbetsklimat samt goda relationer med verksamhetens kunder och anhöriga. Detta genom att vara närvarande och stötta, svara på frågor, leda, ge feedback och bekräfta dina medarbetare i vardagen. Du rapporterar till verksamhetschefen och är med i verksamhetens ledningsgrupp. Anställningen avser 100% och du arbetar måndag-fredag 08:00-16:00.

Om Sjöhultsvägens dagliga verksamhet

Sjöhultsvägens dagliga verksamhet vänder sig till vuxna med autismspektrumtillstånd, förvärvad hjärnskada och/eller intellektuell funktionsnedsättning.

Målet för oss som arbetar på Sjöhultsvägen är att anordna arbetsuppgifter och aktiviteter som är meningsfulla och stimulerande för våra arbetstagare. Vi utgår arbetstagarens personliga möjligheter att utföra olika arbetsuppgifter och delta i aktiviteter.

Enheten finns i Taberg som har närhet till kollektivtrafik.

För att få en inblick i vår verksamhet och vad vi gör om dagarna så gå gärna in och titta på vårt instagram-konto: nytidasjohultsvagendvDin erfarenhet och kunskap
Du har högskoleutbildning med inriktning pedagogik, socialt arbete eller vård och omsorg samt erfarenhet av målgruppen. Vidare talar och skriver du flytande svenska och har god datorvana. Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av olika former av kognitivt stöd och lågaffektivt bemötande samt av arbetsledning.

Du är tydlig, pedagogisk och drivs av att få personer att växa och utvecklas i sin yrkesroll. Som person är du självständig, prestigelös och har lätt för att samarbeta. Du har viljan och förmågan att leda och följa upp verksamheten utifrån företagets mål och ekonomiska ramar. Du är initiativrik och lyhörd för omsorgstagarens behov och känner en naturlig respekt för andra människor.

B-körkort är ett krav.

Aktivt ledarskap
För att lyckas som ledare hos oss krävs ett aktivt ledarskap som grundar sig i våra värderingar. Vi utbildar därför samtliga chefer och ledare via vår egen utbildningsavdelning Läras ledarprogram. Vi vill ha ett ledarskap som skapar motivation och engagemang hos våra medarbetare.

Det är självklart att du som gruppledare lever våra värderingar:
Respekt - Alla har rätt till ett värdigt liv med såväl fysiskt, psykiskt som socialt välbefinnande.
Ansvar - Vi har medarbetare som vågar och vill och har chefer som lyssnar och leder. Enkelhet - Det är enkelt att påverka och att vara medarbetare eller att bo och vistas hos oss.
Kunskap - Vi reflekterar, lär av varandra och tar tillvara allas kompetens.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Det här får du hos oss:

- Coachande och närvarande chefer

- En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare

- Kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära

- Ledarskapsprogram för samtliga chefer och ledare

- Förmånsportal med rabatter och erbjudanden

- Karriär- och utvecklingsmöjligheter

- Friskvårdsbidrag och skobidrag

Vi har även kollektivavtal, tjänstepension och försäkringar. Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här (https://team.nytida.se/).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: Efter överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2023-03-01
För mer information kontakta: Josefine Blomgren: josefine.blomgren@nytida.se
Facklig kontakt: Vision, Magnus Sällström, vision@ambea.se

Ansökan Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

När du söker arbete hos oss på Nytida kommer du att få besvara en obligatorisk fråga vid ansökan om du kan uppvisa vaccinationsbevis vid en eventuell intervju? Undantaget är om du kan visa intyg som styrker att du ej kan vaccinera dig på grund av medicinska skäl och du behöver då ta med sig ett sådant intyg till intervjun.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. (https://app.teamtailor.com/companies/ovc9ZAOrqIc/jobs/1138913/edit/www.nytida.se) www.nytida.se (http://www.nytida.se)

Ansök nu

Kundansvarig med chefs- och personalansvar inom personlig assistans i Jö...

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 19
Vi söker nu en ny kundansvarig till vårt kontor i Jönköping.

På Nordström Assistans kommer du att arbeta med helheten kring våra kunders personliga assistans. Det innebär att du kommer att ha ansvar för såväl kunder som assistenter. Med din kunskap och med ett personligt engagemang bidrar du till att skapa trygghet för våra kunder och se till att våra assistenter känner arbetsglädje och stolthet i sin arbetssituation.

Kundansvariga på Nordström Assistans arbetar med personalplanering (rekrytering och bemanning), arbetsrätt samt arbetsmiljö och budget- och resultatarbete inom ramen för LSS-lagstiftningen. Det innebär ett arbete med helheten kring våra kunders personliga assistans och ett ansvar för såväl kunder som assistenter. I tjänsten krävs såväl kunskap som engagemang för att skapa trygghet för våra kunder i deras vardag och för att våra assistenter ska känna arbetsglädje, stolthet och lugn i sin arbetssituation.

Våra Kundansvariga har akademisk examen eller erfarenheter som motsvarar en sådan. De brinner för att leda, organisera och vidareutveckla arbetsgrupper. Vidare är våra Kundansvariga en integral del av vår verksamhet och dess utveckling. De är personer som vågar fatta egna beslut, lära sig nya saker och vågar ta hjälp när det så behövs samt att prioritera. Kundansvariga besitter också ett tydligt kundfokus samt en stor dos social kompetens och servicekänsla.

I kontakten med samarbetspartners och myndigheter är Kundansvariga representanter för Nordström Assistans och ska som sådana verka för ett gott samarbete där vi strävar efter bästa möjliga utfall för våra kunder inom ramen för de regelverk som Nordström Assistans har att förhålla sig till.

Tjänsten är på heltid och är främst förlagd på kontorstid, men innefattar också en del resor och sena kvällar för att vi skall kunna ge våra kunder allra bästa service. Du kommer att ingå i ett team av flera kundansvariga på vårt Malmökontor men du samarbetar även över kontorsgränserna med kollegor över hela landet.

Övernattningar på annan ort förekommer. Tjänsten påbörjas som en provanställning i sex månader med start omgående. Individuell lönesättning. Kollektivavtal. För mer info, maila: david@nordstromassistans.se

Vi på Nordström Assistans är övertygade att med rätt hjälp och förutsättningar kan man nå mer. Vi vill förändra, förbättra och skapa vägen till en bättre tillvaro.

Vi har funnits sedan 1998 och erbjuder idag personlig assistans i hela Sverige och utgår från regionalkontoren i Stockholm, Malmö, Jönköping, Västervik och Gällivare. Vår framgång vilar på våra medarbetare och vi söker dig som vill vara en del av vårt team!

Ansök nu

Kundansvarig med chefs- och personalansvar inom personlig assistans i Jö...

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 13
Vi söker nu en ny kundansvarig till vårt kontor i Jönköping.

På Nordström Assistans kommer du att arbeta med helheten kring våra kunders personliga assistans. Det innebär att du kommer att ha ansvar för såväl kunder som assistenter. Med din kunskap och med ett personligt engagemang bidrar du till att skapa trygghet för våra kunder och se till att våra assistenter känner arbetsglädje och stolthet i sin arbetssituation.

Kundansvariga på Nordström Assistans arbetar med personalplanering (rekrytering och bemanning), arbetsrätt samt arbetsmiljö och budget- och resultatarbete inom ramen för LSS-lagstiftningen. Det innebär ett arbete med helheten kring våra kunders personliga assistans och ett ansvar för såväl kunder som assistenter. I tjänsten krävs såväl kunskap som engagemang för att skapa trygghet för våra kunder i deras vardag och för att våra assistenter ska känna arbetsglädje, stolthet och lugn i sin arbetssituation.

Våra Kundansvariga har akademisk examen eller erfarenheter som motsvarar en sådan. De brinner för att leda, organisera och vidareutveckla arbetsgrupper. Vidare är våra Kundansvariga en integral del av vår verksamhet och dess utveckling. De är personer som vågar fatta egna beslut, lära sig nya saker och vågar ta hjälp när det så behövs samt att prioritera. Kundansvariga besitter också ett tydligt kundfokus samt en stor dos social kompetens och servicekänsla.

I kontakten med samarbetspartners och myndigheter är Kundansvariga representanter för Nordström Assistans och ska som sådana verka för ett gott samarbete där vi strävar efter bästa möjliga utfall för våra kunder inom ramen för de regelverk som Nordström Assistans har att förhålla sig till.

Tjänsten är på heltid och är främst förlagd på kontorstid, men innefattar också en del resor och sena kvällar för att vi skall kunna ge våra kunder allra bästa service. Du kommer att ingå i ett team av flera kundansvariga på vårt Malmökontor men du samarbetar även över kontorsgränserna med kollegor över hela landet.

Övernattningar på annan ort förekommer. Tjänsten påbörjas som en provanställning i sex månader med start omgående. Individuell lönesättning. Kollektivavtal. För mer info, maila: david@nordstromassistans.se

Vi på Nordström Assistans är övertygade att med rätt hjälp och förutsättningar kan man nå mer. Vi vill förändra, förbättra och skapa vägen till en bättre tillvaro.

Vi har funnits sedan 1998 och erbjuder idag personlig assistans i hela Sverige och utgår från regionalkontoren i Stockholm, Malmö, Jönköping, Västervik och Gällivare. Vår framgång vilar på våra medarbetare och vi söker dig som vill vara en del av vårt team!

Ansök nu

Kundansvarig med chefs- och personalansvar inom personlig assistans i Jö...

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 20
Vi söker nu en ny kundansvarig till vårt kontor i Jönköping.

På Nordström Assistans kommer du att arbeta med helheten kring våra kunders personliga assistans. Det innebär att du kommer att ha ansvar för såväl kunder som assistenter. Med din kunskap och med ett personligt engagemang bidrar du till att skapa trygghet för våra kunder och se till att våra assistenter känner arbetsglädje och stolthet i sin arbetssituation.

Kundansvariga på Nordström Assistans arbetar med personalplanering (rekrytering och bemanning), arbetsrätt samt arbetsmiljö och budget- och resultatarbete inom ramen för LSS-lagstiftningen. Det innebär ett arbete med helheten kring våra kunders personliga assistans och ett ansvar för såväl kunder som assistenter. I tjänsten krävs såväl kunskap som engagemang för att skapa trygghet för våra kunder i deras vardag och för att våra assistenter ska känna arbetsglädje, stolthet och lugn i sin arbetssituation.

Våra Kundansvariga har akademisk examen eller erfarenheter som motsvarar en sådan. De brinner för att leda, organisera och vidareutveckla arbetsgrupper. Vidare är våra Kundansvariga en integral del av vår verksamhet och dess utveckling. De är personer som vågar fatta egna beslut, lära sig nya saker och vågar ta hjälp när det så behövs samt att prioritera. Kundansvariga besitter också ett tydligt kundfokus samt en stor dos social kompetens och servicekänsla.

I kontakten med samarbetspartners och myndigheter är Kundansvariga representanter för Nordström Assistans och ska som sådana verka för ett gott samarbete där vi strävar efter bästa möjliga utfall för våra kunder inom ramen för de regelverk som Nordström Assistans har att förhålla sig till.

Tjänsten är på heltid och är främst förlagd på kontorstid, men innefattar också en del resor och sena kvällar för att vi skall kunna ge våra kunder allra bästa service. Du kommer att ingå i ett team av flera kundansvariga på vårt Malmökontor men du samarbetar även över kontorsgränserna med kollegor över hela landet.

Övernattningar på annan ort förekommer. Tjänsten påbörjas som en provanställning i sex månader med start omgående. Individuell lönesättning. Kollektivavtal. För mer info, maila: david@nordstromassistans.se

Vi på Nordström Assistans är övertygade att med rätt hjälp och förutsättningar kan man nå mer. Vi vill förändra, förbättra och skapa vägen till en bättre tillvaro.

Vi har funnits sedan 1998 och erbjuder idag personlig assistans i hela Sverige och utgår från regionalkontoren i Stockholm, Malmö, Jönköping, Västervik och Gällivare. Vår framgång vilar på våra medarbetare och vi söker dig som vill vara en del av vårt team!

Ansök nu

Interimschef till kommunal hemsjukvård

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 21
Vi söker
Vi söker dig som vill arbeta på ett längre uppdrag som Enhetschef inom kommunal hemsjukvård. Detta är uppdraget för dig som har lång erfarenhet av att leda sjukvårdspersonal och som trivs med ett högt tempo och att göra en stor skillnad. Uppdraget startar omgående och sträcker sig till den 31 okober 2023.
Välkommen med din ansökan till denna viktiga tjänst!


Arbetsuppgifter
Uppdraget som Enhetschef innebär personal, ekonomi och verksamhetsansvar för kommunal hemsjukvård. Ansvarsområdet innebär att leda ca 25 sjuksköterskor, specialistsjuksköterskor samt specialistundersköterskor. Inom avdelningen hälso och sjukvård finns det tillsammans tre Enhetschefer och avdelningen leds av en Avdelningschef. Inom avdelningen finns även rehabpersonal såsom arbetsterapeut, fysioterapeut. Uppdraget innebär att samverkan sker internt med t ex äldre- och funktionshinderomsorgen samt externt med vårdcentralerna, sluten vården. Vid chefskollegas frånvaro täcker du ett större område.

I det dagliga arbetet ansvarar du för att leda och fördela arbetet, där bl a bemanning är en stor del. Du är van vid daglig styrning och är duktig på att prioritera. Vi söker dig som har förmåga att bemanna på kort och långs sikt samt göra semesterplanering. I praktiken innebär det att ha förmåga att kunna lägga/omplanera schema för att få en bemanning för att klara uppdraget. Du ska ha kompetens gällande lagar och avtal som styr arbetstid. Placeringsort är i trevlig kommun nära Jönköping.

Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet samt erfarenhet av hemsjukvård och att ha jobbat som chef inom området.Anställning
Du kommer att bli anställd som konsult för Vårdlänken Bemanning & Rekrytering, med varierande arbetstider och tjänstegrad efter överenskommelse.

Som konsult hos oss erbjuds du:
• Konkurrenskraftig lön och intressanta uppdrag i olika verksamheter
• Kollektivavtal, tjänstepension, friskvårdsbidrag och semesterersättning
• Stora möjligheter att själv välja arbetsplats och arbetstider
• Hjälp med resa och boende om du arbetar på annan ort
• Introduktion och kontinuerlig coachning så att du snabbt kommer in i din roll
• En dedikerad och tillgänglig konsultchef, som själv varit verksam inom ditt yrkesområde
• Inbjudningar till seminarier och konsultträffar

Vårdlänken är ett auktoriserat bemanningsföretag genom arbetsgivarorganisationen Almega – en trygghet för dig som konsult. Det innebär bland annat att vi har kollektivavtal och gedigna ansvars- och olycksfallsförsäkringar för våra konsulter, samt att vi betalar in till din tjänstepension från den allra första kronan du tjänar.

Ansökan
Känns detta som ett uppdrag för dig och din karriär? Då tycker vi att du ska skica in din ansökan till oss via ansökningsformuläret nedan. Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte. Har du frågor om uppdraget, vänligen hör av dig till kontaktpersonen nedan.

Om oss
Vårdlänken Bemanning & Rekrytering förmedlar intressanta konsultuppdrag och tjänster till dig som är läkare, sjuksköterska, undersköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut, socionom, chef eller har annan profession inom vård eller socialt arbete. Vårt mål är att ge dig ett flexibelt och utvecklande arbetsliv, samtidigt som vi tillsammans bidrar till en välfungerande vård- och omsorgssektor genom rätt kompetens på rätt plats.

Vi har över 25 års erfarenhet av vårdbemanning. Våra kunder är både privata och offentliga aktörer inom hälsovård, sjukvård och omsorg över hela Sverige. Vi hjälper dem med skräddarsydda bemanningslösningar och hjälper även till att rekrytera personal till fasta tjänster. Det gör oss till helhetsleverantör av kompetens inom vård- och omsorgsområdet.

Läs mer på www.vardlanken.se, samt följ oss på Linkedin: www.linkedin.com/company/vardlanken

Ansök nu

Interimschef inom Hälso- och Sjukvård

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 8
Vi söker
Vi söker dig som vill arbeta på ett längre uppdrag som Enhetschef inom kommunal hemsjukvård. Detta är uppdraget för dig som har lång erfarenhet av att leda sjukvårdspersonal och som trivs med ett högt tempo och att göra en stor skillnad. Uppdraget startar omgående och sträcker sig till den 31 okober 2023.
Välkommen med din ansökan till denna viktiga tjänst!


Arbetsuppgifter
Uppdraget som Enhetschef innebär personal, ekonomi och verksamhetsansvar för kommunal hemsjukvård. Ansvarsområdet innebär att leda ca 25 sjuksköterskor, specialistsjuksköterskor samt specialistundersköterskor. Inom avdelningen hälso och sjukvård finns det tillsammans tre Enhetschefer och avdelningen leds av en Avdelningschef. Inom avdelningen finns även rehabpersonal såsom arbetsterapeut, fysioterapeut. Uppdraget innebär att samverkan sker internt med t ex äldre- och funktionshinderomsorgen samt externt med vårdcentralerna, sluten vården. Vid chefskollegas frånvaro täcker du ett större område.

I det dagliga arbetet ansvarar du för att leda och fördela arbetet, där bl a bemanning är en stor del. Du är van vid daglig styrning och är duktig på att prioritera. Vi söker dig som har förmåga att bemanna på kort och långs sikt samt göra semesterplanering. I praktiken innebär det att ha förmåga att kunna lägga/omplanera schema för att få en bemanning för att klara uppdraget. Du ska ha kompetens gällande lagar och avtal som styr arbetstid. Placeringsort är i trevlig kommun nära Jönköping.

Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet samt erfarenhet av hemsjukvård och att ha jobbat som chef inom området.Anställning
Du kommer att bli anställd som konsult för Vårdlänken Bemanning & Rekrytering, med varierande arbetstider och tjänstegrad efter överenskommelse.

Som konsult hos oss erbjuds du:
• Konkurrenskraftig lön och intressanta uppdrag i olika verksamheter
• Kollektivavtal, tjänstepension, friskvårdsbidrag och semesterersättning
• Stora möjligheter att själv välja arbetsplats och arbetstider
• Hjälp med resa och boende om du arbetar på annan ort
• Introduktion och kontinuerlig coachning så att du snabbt kommer in i din roll
• En dedikerad och tillgänglig konsultchef, som själv varit verksam inom ditt yrkesområde
• Inbjudningar till seminarier och konsultträffar

Vårdlänken är ett auktoriserat bemanningsföretag genom arbetsgivarorganisationen Almega – en trygghet för dig som konsult. Det innebär bland annat att vi har kollektivavtal och gedigna ansvars- och olycksfallsförsäkringar för våra konsulter, samt att vi betalar in till din tjänstepension från den allra första kronan du tjänar.

Ansökan
Känns detta som ett uppdrag för dig och din karriär? Då tycker vi att du ska skica in din ansökan till oss via ansökningsformuläret nedan. Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte. Har du frågor om uppdraget, vänligen hör av dig till kontaktpersonen nedan.

Om oss
Vårdlänken Bemanning & Rekrytering förmedlar intressanta konsultuppdrag och tjänster till dig som är läkare, sjuksköterska, undersköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut, socionom, chef eller har annan profession inom vård eller socialt arbete. Vårt mål är att ge dig ett flexibelt och utvecklande arbetsliv, samtidigt som vi tillsammans bidrar till en välfungerande vård- och omsorgssektor genom rätt kompetens på rätt plats.

Vi har över 25 års erfarenhet av vårdbemanning. Våra kunder är både privata och offentliga aktörer inom hälsovård, sjukvård och omsorg över hela Sverige. Vi hjälper dem med skräddarsydda bemanningslösningar och hjälper även till att rekrytera personal till fasta tjänster. Det gör oss till helhetsleverantör av kompetens inom vård- och omsorgsområdet.

Läs mer på www.vardlanken.se, samt följ oss på Linkedin: www.linkedin.com/company/vardlanken

Ansök nu

Enhetschef, Rosenlund Folktandvård

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 30
Rosenlund Folktandvård

Högst upp i Rosenlunds vårdcentrum finns en av Jönköpings största folktandvårdskliniker - Rosenlunds Folktandvård. Här arbetar 23 aktivt engagerade medarbetare med fokus på utveckling, öppen kommunikation och samarbete.

Här arbetar vi med utsikt över Vättern och närhet till innerstan med restauranger, caféer och butiker. Utöver kliniken rymmer vårdcentrumet även Odontologiska Institutionen med sin specialistkompetens, vilket underlättar kunskapsutbyte och lärande.

Läs mer om kliniken här (https://www.rjl.se/Folktandvarden/jobba-hos-folktandvarden/att-jobba-hos-oss/titta-in-pa-vara-kliniker/jobba-pa-rosenlund-folktandvard-jonkoping/)!

Vi söker
Vi söker nu efter en enhetschef till vår klinik belägen i Rosenlunds vårdcentrum. Kliniken präglas av ett öppet arbetsklimat, medarbetare som bryr sig om varandra och utsikten över Vättern är inte att förkasta!

Vi söker dig med erfarenhet av personalansvar och ledarskap. Vi ser gärna att du har en vårdutbildning i botten och arbete inom tandvården är meriterande. Vidare har du goda kunskaper i det svenska språket, muntligt och skriftligt, samt är erfarenhet av T4 meriterande.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig en arbetsplats där vi strävar efter ett gott klimat, god samverkan och där medarbetare trivs. Ditt team består av 15 tandsköterskor. Uppdraget är omväxlande och spännande, där du tillsammans med dina medarbetare har stora möjligheter att påverka, forma och utveckla verksamheten.

Det här får du arbeta med
I uppdraget som enhetschef har du personalansvar över dina medarbetare. Det innebär att du planerar, leder, organiserar och samordnar det dagliga arbetet. Du utvecklar medarbetarnas kompetens, skapar trygghet och främjar en bra arbetsmiljö och ett arbetsklimat som bygger på öppenhet och delaktighet.

Enhetschefen stödjer klinikchefen i sitt uppdrag att leda och utveckla verksamheten och aktivt verka för måluppfyllelse i enlighet med uppdrag i verksamhetsplan samt övriga styrdokument.

I arbetet ingår att jobba kontinuerligt med utvecklingsfrågor som rör både verksamhet, personal och kompetensförsörjning. Utöver ovan nämnda uppgifter kan du även arbeta i din grundprofession.

Detta värderar vi högt
På vår klinik är alla professioner lika viktiga och vi arbetar tillsammans för att ge våra patienter, unga, gamla, friska och sjuka, den bästa vård vi kan ge. Vi handleder varandra för att ständigt utveckla kompetens och kvalitet och vi försöker att hålla oss uppdaterade i vad som händer i tandvården runt om oss. Vi tror på individens ansvar för sig själv och gruppen och med mycket skratt och humor har vi bra verktyg för en god social arbetsmiljö.

Så här gör du om du är intresserad
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta klinikchef Mirna Krsek, mirna.krsek@rjl.se 010-242 53 88

Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag! Sista ansökningsdag är den 20 februari .

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.


Folktandvården är en del av Region Jönköpings län. Vårt viktiga folkhälsouppdrag handlar om att bidra till en god munhälsa, hela livet i hela länet.

I verksamheten finns 26 allmäntandvårdskliniker utspridda i länet samt specialisttandvård vid Odontologiska Institutionen, med nio olika specialistområden. Folktandvården verkar i ett expansivt län, där Region Jönköpings län tar sin del av ansvaret för att genom satsningar inom bland annat kultur och näringsliv verka för ett bra liv i en attraktiv region.

Vi ser mångfald som en styrka och något vi eftersträvar på alla våra arbetsplatser. Våra medarbetares bakgrunder, erfarenheter, kunskaper och personligheter berikar vår verksamhet. Tillsammans är vi en stor kraft.

Mer information om Folktandvården hittar du www.rjl.se/folktandvarden

Du hittar oss även på Facebook, Linkedin och Instagram.

Ansök nu

Vårdenhetschefer sökes till delat ledarskap

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 27
Akuta spåret, barnkliniken, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Vi förstärker ledarskapet för den akuta barnsjukvården. Denna satsning gör det möjligt för oss att rekrytera 2 nya vårdenhetschefer som tillsammans med vår erfarna vårdenhetschef vill leda våra kompetenta och engagerade medarbetare på barnakuten och barnvårdavdelningen. Är du en av dem som brinner för ditt ledarskap och samtidigt vill vara med att utveckla barnsjukvården så hoppas vi att du tar chansen.

Vi söker
Du är legitimerad sjuksköterska eller har en annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av akutsjukvård. Tidigare erfarenhet av ledarskap är meriterande men inte ett krav.

Du blir tillsvidareanställd inom din grundprofession med ett tidsbegränsat förordnande som vårdenhetschef.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder ett delat ledarskap med nuvarande vårdenhetschef på vår välfungerande barnvårdsenhet. Tillsammans, 3 vårdenhetschefer, leder ni en grupp om ca 80 medarbetare. Vi ser att ett delat ledarskap skapar en bättre arbetssituation och ger goda förutsättningar för att vara chef under en längre tid. Det ger också möjligheter till att effektivisera och utveckla verksamheten med ett större fokus på strategifrågor. På barnkliniken arbetar vi tillsammans aktivt och kontinuerligt med förbättringar och utveckling av vår verksamhet.

Du får en anpassad introduktion med utgångsläge från dina erfarenheter samt goda möjligheter att bygga på dina kunskaper via våra internutbildningar för chefer.

Region Jönköpings län är en kunskapsintensiv organisation med en mångfald av olika yrken och arbetsplatser, det gör att du som chef har goda möjligheter till utveckling och variation inom organisationen.
Vi vill ge alla våra chefer tillgång till stöd, inspiration, utbildning och utveckling. Därför erbjuder vi chefsutbildningar och nätverk på många olika nivåer där du kan utbyta erfarenheter med dina chefskollegor inom organisationen, oavsett om du är ny som chef eller om du är rutinerad i rollen.

Som medarbetare hos oss inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
Tillsammans med dina chefskollegor arbetar ni i team och ansvarar tillsammans för kvalitets- och utvecklingsarbetet. Ni har ett gemensamt ansvar för personalrekrytering, medarbetar-, utvecklings- och lönesamtal liksom för arbetsmiljö, ekonomi, miljö- och kvalitetsresultat. En viktig del i chefsrollen är att skapa förutsättningar för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö med medarbetarnas trivsel, utveckling och kompetens i fokus.

Till ditt stöd finns ytterligare nära samarbete med klinikens övriga chefer samt verksamhetschef. Du ingår i klinikens ledningsgrupp vilket innebär att du är engagerad i hela klinikens resultat och utveckling.

För att du ska trivas hos oss
För att trivas hos oss är du en person med stort intresse av ledarskap, samarbete och samverkan. Du utmanas av snabba förändringar och är öppen för framtidens nya arbetssätt och lösningar. Du ser dina medarbetare, tar tillvara deras kompetens, styrkor och engagemang och ger utrymme att lära och utvecklas i vardagen.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Att vara medarbetare inom RJL
Som medarbetare i Region Jönköpings län gör du skillnad för många – på riktigt. Oavsett yrke har vi alla samma uppdrag – att bidra till att göra livet bättre, roligare och friskare för länets alla invånare. I en stor organisation finns också stora möjligheter där vi samarbetar över gränserna och lär av varandra. Hos oss är kompetensutveckling inte bara utbildning, det är en del av det dagliga arbetet.

Så här gör du om du är intresserad
Upplysningar om tjänsten lämnas av verksamhetschef Maria Ekelund, tfn 010 242 2210 alt mobil 070 633 9929.

Sista ansökningsdag är den 20 februari 2023. Urval kan komma att ske löpande så vänta inte med din ansökan. I denna rekrytering kan vi komma att använda oss av testverktyg som komplement.
Välkommen med din ansökan!

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisens belastningsregister och misstankeregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Som medarbetare på barn- och ungdomsmedicinska kliniken får du arbeta med barn och familjer på en klinik som är ett sjukhus i sjukhuset. Det innebär att vi vårdar barn och ungdomar med alla typer av sjukdomar. Det är ett omväxlande arbete med möjlighet till både bredd och djup. I undersökningar anger våra medarbetare i hög grad att de trivs. Barnkliniken har omkring 190 medarbetare inom yrkeskategorierna barnläkare, barnsjuksköterskor, barnsköterskor, undersköterskor, vårdadministratörer och pedagoger.

Region Jönköpings län arbetar för ett bra liv i en attraktiv region. Våra huvuduppdrag är folkhälsa, sjukvård och tandvård samt regional utveckling och tillväxt. Vi är länets största arbetsgivare med ungefär 10 000 anställda inom ett hundratal yrken.

På vår webbplats www.rjl.se (http://www.rjl.se) kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss och se vilka tjänster som är lediga just nu. Följ oss gärna på Facebook och Linkedin!

Ansök nu

Vårdenhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 20
Bra Liv Bankeryd vårdcentral

Vill du jobba med engagerade medarbetare för primärvårdens utveckling i en roll där du kan påverka?

Vi söker
Vi söker en vårdenhetschef med erfarenhet av arbete i primärvård och trygghet i sin grundprofession inom hälso- och sjukvård. Genom goda relationer, kommunikation och närvarande chefskap verkar du för god arbetsmiljö och att vårdcentralen uppnår vårt syfte så bra som möjligt – att genom insatser inom primärvårdens uppdrag bidra till god hälsa för de invånare som valt att lista sig hos oss.


Vi erbjuder dig
Du erbjuds tillsvidareanställning i din grundprofession samt ett förordnande som vårdenhetschef, med placering på Bra Liv Bankeryd Vårdcentral. Tjänsten är på heltid med tillträde enligt överenskommelse.
Uppdraget är stimulerande och omväxlande och ger dig stor möjlighet att påverka och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetare och verksamhetschef. Du får individuellt upplagd introduktion och kompetensutveckling för chefsuppdraget, och som alla medarbetare i Region Jönköpings län tillgång till våra anställningsförmåner
Länk om förmåner: http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/


Det här får du arbeta med
Som vårdenhetschef har du personalansvar för ca 15 medarbetare. Du deltar i vårdcentralens arbetsmiljöarbete och verkar för god trivsel och arbetsglädje för alla medarbetare. Du tar i samarbete med verksamhetschef och medarbetare fram och följer upp att mottagningens dagliga rutiner flyter på, och vid behov av omstrukturering av dagens arbete styr du upp detta.
Tillsammans med verksamhetschef och ledningsgrupp omvandlar du mål för hela verksamheten till handlingsplaner och genomför systematiskt förbättringsarbete för god medicinsk kvalitet. Du har kontakt med externa samarbetspartners inom skilda områden inkl. lokalfrågor, och har utifrån din grundprofession specifika ansvarsområden.
Arbete i din grundprofession utgör en del av tjänsten och ses hos oss som en framgångsfaktor i ledarskapet.


För att du ska trivas hos oss
För att trivas hos oss och lyckas i din roll har du ett genuint intresse för människor och ser samskapande med våra listade invånare som en självklarhet, både i det individuella mötet och i vårdcentralens utveckling.
Du har uppnått personlig mognad, har god kreativ förmåga och ser möjligheter i samarbete och utveckling. Du ser dina medarbetare, tar tillvara deras kompetens, styrkor och engagemang och ger utrymme att lära och utvecklas i vardagen. Du anpassar ditt ledarskap utifrån situationen, är lösningsorienterad och kan snabbt ställa om när det behövs. Du har god förmåga till prioritering och att fatta självständiga beslut utifrån verksamhetens mål och ramar.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Tidigare erfarenhet av att leda personal på individ- och gruppnivå är meriterande.


Så här gör du om du är intresserad
Vill du veta mer kontakta verksamhetschef Charlotte Arvidsson, 010-242 38 05 eller 070-545 06 51.
Sista ansökningsdag är 14 februari 2023. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.
Välkommen med din ansökan!
Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.Drygt 9 500 invånare har valt att lista sig hos oss. Vi är drygt 40 medarbetare i olika professioner som bedriver vård med omtanke, helhet och kvalitet.
Bankeryds Vårdcentral är belägen ca 1 mil nordväst om Jönköping med goda buss- och tågförbindelser samt fin cykelväg.

Ansök nu

Områdeschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 22
Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken

Vi söker en områdeschef till en nyinrättad tjänst på klinikens anorexienhet. Med fokus på våra patienter och sikte på framtiden tror vi att du vill vara med och utveckla verksamheten tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare. Vi söker dig som med driv och engagemang vill ta dig an barn- och ungdomspsykiatrins utmaningar och möjligheter. Vill du verka i ett historiskt spännande skede så kan det här vara något för dig.

Vi söker
Du har en akademisk utbildning och erfarenhet inom hälso- och sjukvård, helst inom psykiatrin. Vi ser gärna att du har tidigare ledningsgrupps- och/eller chefserfarenheter från hälso- och sjukvård alternativt kommunal verksamhet. Vi värdesätter tidigare erfarenhet av arbete med barn och unga särskilt inom målgruppen. Det finns möjlighet att kombinera chefsuppdraget med kliniskt patientarbete. Då resor sker i tjänsten är körkort ett krav.

Vi erbjuder dig
Du kommer att vara en viktig del i verksamhetens fortsatta utveckling och erbjuds introduktion med chefsstöd samt en långsiktig personlig kompetensutveckling.

Som medarbetare hos oss inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
Anorexienheten är en länsövergripande specialistenhet som behandlar restriktiv ätstörning; Anorexia Nervosa och ARFID. Tvärprofessionellt teamarbete utgör en grund där kurator, KBT-sjuksköterska och överläkare ingår samt skötare på dagvården. Förutom ansvar för insatser i behandling så är alla delaktiga i att utveckla verksamheten.

Du kommer att leda verksamheten med fokus på utveckling och samarbete, i syfte att ge förutsättningar för tillgänglighet, goda kliniska resultat, patientsäkerhet och bra arbetsförhållanden. Du arbetar särskilt nära chefen för heldygnsvården vad gäller länsenhetens alla frågor men också med övriga områdeschefer på kliniken.

Du kommer att ingå i klinikens ledningsgrupp. I ledningsgruppen företräder du ditt område men har också ett ansvar att verka för god, likvärdig och nära vård på hela kliniken. Tillsammans arbetar ledningsgruppen med att utveckla länskliniken till en omtalat attraktiv arbetsplats och verksamheten i den riktning som skapar värde för vår målgrupp.

För att du ska trivas hos oss
Vi letar efter en chef som i ett nära ledarskap kan ta vara på medarbetarnas kompetens, skapa ett klimat som tillåter nya idéer och som eftersträvar fokus på dem vi finns till för.
Tycker du om att arbeta processorienterat och målinriktat så kommer du att trivas här. Du trivs och lägger vikt vid att skapa goda kontakter internt och externt inom organisationen. Du är även bekväm med och har god förmåga att hantera en verksamhet i förändring. Du visar på förmågor så som att vara strategisk, ha helhetssyn, lägga vikt vid kvalitet samt ha ett engagemang och gott omdöme i det dagliga arbetet.

Att vara medarbetare inom RJL
Som medarbetare i Region Jönköpings län gör du skillnad för många – på riktigt. Oavsett yrke har vi alla samma uppdrag – att bidra till att göra livet bättre, roligare och friskare för länets alla invånare. I en stor organisation finns också stora möjligheter där vi samarbetar över gränserna och lär av varandra. Hos oss är kompetensutveckling inte bara utbildning, det är en del av det dagliga arbetet.

Så här gör du om du är intresserad
Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta verksamhetschef Carina Vestergren, 072-236 44 81. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Sista ansökningsdag är 29 januari 2023. Varmt välkommen med din ansökan!

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisen belastningsregister och misstankeregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

En köfri Barn och ungdomspsykiatri med framtidens vårdutbud för optimal livskvalité är vår arbetshypotes när vi förverkligar den satsning som Region Jönköpings län beslutat ge till länets barn och ungdomar med psykisk ohälsa och psykiatrisk sjukdom. Söker du ett meningsfullt arbete med fokus på utveckling så kommer du gilla detta!
Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken består av tre öppenvårdsmottagningar i Nässjö, Värnamo och Jönköping, samt en länsgemensam enhet bestående av en avdelning för heldygnsvård och en anorexienhet, båda geografiskt förlagda till Jönköping. Tillsammans med barn- och ungdomshälsan driver kliniken också en enhet för telefonrådgivning och triagering,”En väg in, barn och unga psykisk hälsa”.

Vi är cirka 150 medarbetare i olika professioner som ger psykiatrisk specialistvård till barn och ungdomar i länets 13 kommuner. I arbetet möter vi barn och ungdomar 0-17 år och deras vårdnadshavare. Vi arbetar tvärvetenskapligt i multiprofessionella team.

Ansök nu

Enhetschef, Läkarhuset Väster i Jönköping

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 16
Läkarhuset är en väletablerad verksamhet som sedan 12 år bedriver primärvård enligt vårdavtal med Region Jönköpings län. Vi har fyra enheter Läkarhuset Öster samt filial Huskvarna, Torsvik samt Väster och tillsammans har vi drygt 16.000 listade patienter.Läs mer om oss: Läkarhuset Öster - https://vardcentraler.primavard.se/jonkoping/

Enhetschef till Läkarhuset Väster i Jönköping

Då vår nuvarande enhetschef kommer flytta till annan ort söker vi nu en engagerad och driven enhetschef till Läkarhuset väster som är en filial med ca 3500 listade invånare.

På vår arbetsplats är det högt i tak, stort engagemang och tydligt patientfokus.

Vad erbjuds du?
I uppdraget som enhetschef ansvarar du för att leda och säkerställa det dagliga arbetet på enheten. Du kommer att ha personalansvar för en grupp om ca 12 medarbetare bestående av olika professioner. Vidare arbetar du löpande med planering, schemaläggning, verksamhetsutveckling, budgetering och uppföljning av kvalitet, ekonomiskt utfall m.m. Du ansvarar för att verksamheten bedrivs i enighet med rådande avtal för Region Jönköpings län. Du kommer utöver din roll som ledare men även arbeta kliniskt i viss omfattning. 

Du kommer att ingå i vår ledningsgrupp tillsammans med verksamhetschef, enhetschef Öster, enhetschef Huskvarna, enhetschef rehab och medicinskt ansvarig läkare.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är sjuksköterska eller distriktssköterska. Du är trygg i din profession och har stort intresse för arbetsledning och utveckling av verksamheten. Ditt ledarskap grundar sig i att skapa engagemang och arbetsglädje och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med personal på individ- och gruppnivå. Vi ser gärna att du har erfarenhet av budgetarbete och ekonomiska uppföljningar. 
 
Som person är du empatisk, engagerad och kompetent. Du är flexibel, positiv och van vid att ta egna initiativ och eget ansvar. Uppdraget kräver hög social kompetens med en mycket god samarbetsförmåga samt god struktur och förmåga att prioritera. För att vara framgångsrik i rollen söker vi dig som är lösningsfokuserad och intresserad av att se möjligheter i olika situationer. 

Anställning och ansökan:
Tillsvidareanställning 100% tjänstgöring. Sex månaders provanställning kan bli aktuellt. Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas före sista ansökningsdag.Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Regionchef Christina Uppenberg, christina.uppenberg@primavard.nu , 070-3188311

Prima Vård är ett svenskt vårdbolag verksamt inom primärvård, kvinno- och barnhälsa, psykisk hälsa och företagshälsovård. Nordstjernan är huvudägare med den uttalade ambitionen att bygga en högkvalitativ aktör inom svensk hälso- och sjukvård. Prima Vård har idag cirka 75 vårdenheter och omkring 300 000 listade patienter i 12 regioner.


Det som förenar oss är att vi tror att den bästa vården är när det sker på det sätt som passar dig. Det ska vara nära dig, varmt och personligt. Vill du träffa oss här på vårdcentralen så gör du det. Vill du träffa oss i ett videomöte så gör du det. Vi finns här när du behöver det och på det sätt som passar dig. Vår symbol är ett hus som symboliserar alla de kompetenser vi samlar under samma tak. Det ska vara en trygg plats att komma till där alla är välkomna – i livets alla faser.


I Prima Vård ingår flertalet vårdcentraler, Mama Mia, Prima Psykiatri, Brolin Westrell, LARO Sund, Sjöströms Hemservice. Koncernen ägs av Nordstjernan AB och växer organiskt och genom förvärv.


Våra värdeord Empatisk, Engagerad och Kompetent beskriver oss som företag, vår personal, hur vi möter våra kunder, varandra och vår omvärld.

Ansök nu

Vårdenhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 13
Intensivvårdsavdelningen Jönköping

Vi söker
Vi söker dig som vill vara med och påverka, kontinuerligt utveckla dig själv och andra. Tjänsten är en tillsvidareanställning med chefsförordnande, tillträde enligt överenskommelse.
Du har en utbildning inom hälso- och sjukvård, och är du specialistsjuksköterska är det meriterande. Riktigt bra ledaregenskaper och förmåga till samarbete är ännu viktigare, vi ser därför gärna att du har tidigare ledarskapserfarenhet samt utbildning inom ledarskap.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett intressant arbete, med goda chanser till personlig och professionell utveckling. OP/IVA-kliniken har medarbetare med hög kompetens och vilja av att vara med och utveckla. Målet är att tillsammans ge den bästa möjliga operations- och intensivvården med patienten i fokus I din roll som chef ska du vara med och bidra till denna utveckling genom engagerat och kommunikativt ledarskap. Organisation och ledning behöver hela tiden anpassas till nya förhållanden och krav, vilket ger din en unik möjlighet att vara med och utveckla, komma med nya idéer och prova nya lösningar.
Som medarbetare hos oss inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
Du kommer vara en av två vårdenhetschefer på Intensivvårdsenheten som genom delat ledarskap ansvarar för att ta tillvara och utveckla medarbetarnas kompetens, skapa trygghet och främja ett samarbetsklimat som bygger på öppenhet och delaktighet. Det är viktigt att finnas som stöttning för personalen och vara en länk till ledningen. I ansvaret ingår också medarbetar- och lönesamtal samt arbetsplatsträffar. Som vårdenhetschef är du direkt underställd verksamhetschefen. Vårdenhetscheferna ingår i IVA-ledning tillsammans med medicinsk ledningsansvarig läkare, vårdutvecklare och bitr. verksamhetschef. I uppdraget förväntas du känna ansvar för verksamhetsområdet som helhet och arbeta för ett gott samarbete med andra enheter inom Regionen. Du ska kunna hantera ekonomiska frågor såsom budget och uppföljning av enhetens ekonomi.

För att du ska trivas hos oss
Vi lägger stor vikt vid ett tydligt och engagerat chefs- och ledarskap. Vi vill att du har drivkraft och vilja av att utveckla och få andra att utvecklas tillsammans med dig! Det är viktigt för oss att du är trygg och stabil både som person och i ditt ledarskap. Du är lyhörd, har lätt för att samarbeta, både på avdelningen och med de andra cheferna på kliniken, och är bra på att kommunicera. Du har förmåga att se till helheten, kan prioritera och ta snabba beslut. Du har en positiv attityd och känner stort engagemang för arbetsmiljöfrågor. Du har alltid verksamhetens mål och vision som riktlinje i ditt ledarskap.

Att vara medarbetare inom RJL

Som medarbetare i Region Jönköpings län gör du skillnad för många – på riktigt. Oavsett yrke har vi alla samma uppdrag – att bidra till att göra livet bättre, roligare och friskare för länets alla invånare. I en stor organisation finns också stora möjligheter där vi samarbetar över gränserna och lär av varandra. Hos oss är kompetensutveckling inte bara utbildning, det är en del av det dagliga arbetet.
På intensivvårdsavdelningen har vi ett personcentrerat arbetssätt. Målet är att patient och närstående ska få en god upplevelse i en svår situation. Patienterna på vår klinik ska få rätt vård och behandling i rätt tid utifrån sina behov. Vi värderar högt våra engagerade och delaktiga medarbetare, som aktivt är med och utvecklar vår verksamhet.

Så här gör du om du är intresserad
Välkommen att höra av dig till verksamhetschef Magnus Trofast, tfn: 010-242 93 03
Sista ansökningsdag är den 6:e januari. Intervjuer kommer ske löpande.
Välkommen med din ansökan!
Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.
Operations- och intensivvårdskliniken är en av sjukhusets största kliniker med cirka 350 medarbetare inom intensivvård, operationssjukvård, dagkirurgisk verksamhet, sterilteknisk verksamhet, och en administrativ enhet. Ambitionen är att vara en klinik i framkant och ett föredöme när det gäller kvalitet och arbetsmiljö. Klinikens verksamhetsidé är: En klinik i världsklass

Ansök nu

Områdeschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 14
Rehabiliteringscentrum, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Värdesätter du en trivsam, utvecklingsinriktad och kreativ arbetsplats? Är du en person med goda ledaregenskaper?
Nu söker vi en ny områdeschef som tillsammans med oss vill fortsätta utveckla rehabiliteringscentrum.

Vi söker
Vi söker dig som med driv och engagemang tillsammans med kompetenta medarbetare vill ta dig an rehabiliteringscentrums spännande uppdrag. Du har en akademisk utbildning och erfarenhet inom hälso- och sjukvård. Vi ser gärna att du har tidigare ledarskaps- och/eller chefserfarenheter.

Du blir tillsvidareanställd inom din grundprofession med ett tidsbegränsat förordnande som områdeschef.

Vi erbjuder dig
Rehabiliteringscentrum är en länsövergripande verksamhet, där du ingår i ledningsgrupp med kollegor i gott och nära samarbete. Tillsammans driver vi rehabiliteringsverksamhetens utvecklings- och förändringsarbeten.
Du leder ett område med ca 25 medarbetare som har sin arbetsplats i Jönköping. Du erbjuds god introduktion med chefsstöd, mentor och en individuell kompetensutveckling med möjlighet att ta del av exempelvis ledarskapsutvecklingsprogram och chefsnätverk.

Som medarbetare hos oss inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
För att tillgodose patienternas behov av god rehabilitering leder du din grupp medarbetare med olika professioner såsom sjukgymnaster/fysioterapeuter, arbetsterapeuter, logopeder, kuratorer, psykologer. Medarbetarna som du leder arbetar i huvudsak med rehabilitering inom geriatrik och neurologi. Du har arbetsgivaransvar när det gäller medarbetar-, ekonomi- och arbetsmiljöfrågor. I uppdraget ingår att skapa förutsättningar för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö med medarbetarnas trivsel, utveckling och kompetens i fokus. En viktig del är att inspirera, motivera och ge medarbetare möjlighet att utvecklas både som individer och grupp.

För att du ska trivas hos oss
Vi söker en chef som kan ta vara på medarbetarnas kompetens, skapa ett klimat som tillåter nya idéer och som på alla sätt eftersträvar mångfald. Ditt ledarskap grundar sig i ett tydligt engagemang och ansvar, med patientfokus. Du har en god samarbetsförmåga där du arbetar strategiskt och ser helheten, är strukturerad och duktig på att hitta konstruktiva och hållbara lösningar. Vidare är du nytänkande och har god förmåga att få med dig andra. Du visar omtanke och respekt för den enskilde. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Patienter och närstående ska känna sig trygga i att våra medarbetarteam har en samlad kunskap om de fysiska, psykiska, sociala och existentiella behov som uppstår i den situation patienten befinner sig i. Vi arbetar personcentrerat där patientens egna resurser tas tillvara. Vi lägger stor fokus på medarbetarskap och hälsofrämjande arbetssätt. Oavsett var i länet man bor ska patienten ha tillgång till jämlik rehabilitering av god kvalitet.

Att vara medarbetare inom RJL
Som medarbetare i Region Jönköpings län gör du skillnad för många – på riktigt. Oavsett yrke har vi alla samma uppdrag – att bidra till att göra livet bättre, roligare och friskare för länets alla invånare. I en stor organisation finns också stora möjligheter där vi samarbetar över gränserna och lär av varandra. Hos oss är kompetensutveckling inte bara utbildning, det är en del av det dagliga arbetet.

Så här gör du om du är intresserad
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta verksamhetschef Susanne Almers, tfn 070 380 1558, mail susanne.almers@rjl.se
Sista ansökningsdag är den 4 januari 2023. Urval kan komma att ske löpande så vänta inte med din ansökan. I denna rekrytering kan vi komma att använda oss av testverktyg som komplement. Välkommen med din ansökan!

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisens belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag

Rehabiliteringscentrum är en länsgemensam verksamhet där olika kompetenser och erfarenheter stödjer utvecklingen för patienten, professionen och rehabiliteringen ur ett helhetsperspektiv. Oavsett var i länet man bor ska patienten ha tillgång till jämlik rehabilitering av god kvalitet.

Inom rehabiliteringscentrum arbetar cirka 250 medarbetare inom 11 områden med tvärprofessionell sammansättning utifrån ett personcentrerat arbetssätt.

Mer information om hur det är att jobba hos oss finner du här. (http://rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/sjukhus-som-arbetsplats/rehabiliteringscentrum-som-arbetsplats//) Följ oss gärna på Facebook och Linkedin!

Ansök nu

Områdeschef nuklearmedicin

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 23
Röntgen, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Söker du efter en ny utmaning och vill få chansen att bli en del av röntgens spännande verksamhet? Drivs du av att inspirera och motivera dina medarbetare och arbeta med ständiga förbättringar? Då har vi tjänsten för dig!

Nu söker vi dig som vill bli vår nya områdeschef för nuklearmedicin på Röntgenkliniken på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping.

Vi söker
Vi söker dig som har ett stort intresse för ledarskap och utveckling och ser gärna att du har flera års erfarenheter av ledarskap. Erfarenhet och utbildning inom hälso- och sjukvårdssektorn samt kunskap inom nuklearmedicin är önskvärt men inget krav. Har du erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete samt att driva eller arbeta i större projekt ser vi det som positivt. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse, men vi ser gärna att du har möjlighet att börja hos oss så snart som möjligt.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig möjligheten att bli en del av en utvecklingsinriktad arbetsplats med hög kompetens och trevliga kollegor med stora möjligheter för dig att vara delaktig i att forma och utveckla verksamheten.

2018 byggdes en ny nuklearmedicinsk sektion, och vi arbetar idag i nya och välanpassade lokaler med modern utrustning med bland annat två nya Spect-CT och en Pet-CT. Utvecklingen går fort och vi anpassar oss löpande till efterfrågan av nya metoder, och nya indikationer. Du kommer arbeta tillsammans med andra läkare, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor med hög kompetens och stort engagemang för patientsäkerhet, kvalitet och service.
Vi erbjuder dig ett spännande och utmanande ledaruppdrag i en utvecklingsintensiv verksamhet där du får arbeta tillsammans med trevliga kollegor i en god arbetsmiljö.

Som medarbetare hos oss inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
I rollen som områdeschef ingår du i röntgens ledningsgrupp där du tillsammans med övriga områdeschefer i länet driver röntgens utvecklings- och förändringsarbete. Du kommer att vara ett viktigt stöd till verksamhetschefen och en viktig del av arbetet är att ge medarbetare möjlighet att utvecklas samt att planera så att verksamheten fungerar. Tillsammans driver ni röntgens utvecklings- och förändringsarbete i enlighet med verksamhetsplanen.

Som områdeschef har du också ekonomi- och personalansvar för cirka 17 röntgensjuksköterskor och biomedicinska analytiker och du har det operativa ansvaret för områdets kapacitets- och produktionsstyrning. Det finns även möjlighet att kombinera tjänsten med kliniskt arbete.

För att du ska trivas hos oss
För att trivas i rollen hos oss är du en stabil person som är trygg i ditt ledarskap och som brinner för att stötta och leda din arbetsgrupp. Du är bra på att strukturera upp ditt arbete, driva processer och ser alltid till verksamhetens bästa i agerande och beslut. Att se helheter och ta hänsyn till det större perspektivet och på så sätt fokusera på rätt saker är egenskaper som vi tror att du har. Du samarbetar också bra med andra människor och har god kommunikativ förmåga. Vidare är du tillmötesgående och försöker alltid hitta lösningar. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Röntgen är en utvecklingsintensiv verksamhet, och därför ser vi gärna att du trivs att arbeta i sådan miljö – så lovar vi att få dig att brinna för röntgen och nuklearmedicin lika mycket som vi! För att behålla en god arbetsmiljö är det viktigt med arbetsglädje och en bra teamkänsla.

Så här gör du om du är intresserad
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta verksamhetschef Oskar Löfgren, oskar.lofgren@rjl.se eller 070-379 19 00 eller biträdande verksamhetschef Mats Homelius, mats.homelius@rjl.se eller 010 – 242 24 18. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande men sista ansökningsdag är den 24 november 2022. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Röntgen är en länsgemensam dygnetrunt-klinik med cirka 300 medarbetare och finns på länets tre sjukhus: Länssjukhuset Ryhov, Höglandssjukhuset Eksjö och Värnamo sjukhus. Röntgen bedriver modern högteknologisk diagnostik och erbjuder ett brett och avancerat utbud av undersökningar. Vi utför bland annat angiointerventioner, skelett- och lungröntgen, magnetkameraundersökningar, datortomografier, mammografi, ultraljud och PET-CT.

Vi på Röntgen strävar hela tiden efter att utföra vårt arbete med hög kvalitet och bemöta våra patienter på bästa sätt. Våra ledord är säker och effektiv röntgen, nöjda kunder, attraktiv arbetsplats, och kontinuerlig utveckling. Vi är certifierade enligt ISO 9001:2015, och följer hela tiden upp vår verksamhet och förändrar där det behövs. Här kan du läsa mer om vår Röntgen som arbetsplats. (https://www.rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/sjukhus-som-arbetsplats/rontgenkliniken-som-arbetsplats/)

Ansök nu

Vårdenhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 21
Barnkliniken, neonantalavdelningen, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Tycker du att det är stimulerande att jobba i en akutverksamhet tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare på barn- och ungdomsmedicinska kliniken i Jönköping? Då har vi arbetsplatsen för dig! Välkommen att söka tjänst som en av två vårdenhetschefer för neonatalavdelningen.

Vi söker
Du är legitimerad sjuksköterska eller har en annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av akutsjukvård, men framförallt ser vi att du har tidigare erfarenhet av ledarskap.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid i din grundprofession. Du får ett treårigt förordnande som vårdenhetschef med möjlighet till förlängning av chefsförordnandet.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder ett delat ledarskap med nuvarande vårdenhetschef på vår välfungerande neonatalvårdsenhet. Tillsammans leder ni en grupp om ca 70 medarbetare. Vi ser att ett delat ledarskap skapar en bättre arbetssituation och ger goda förutsättningar för att vara chef under en längre tid. Det ger också möjligheter till att effektivisera och utveckla verksamheten med ett större fokus på strategifrågor. På barn- och ungdomsmedicinska kliniken arbetar vi tillsammans aktivt och kontinuerligt med förbättringar och utveckling av vår verksamhet.

Du får en anpassad introduktion med utgångsläge från dina erfarenheter samt goda möjligheter att bygga på dina kunskaper via våra internutbildningar för chefer.

Som medarbetare hos oss inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
Tillsammans med din chefskollega arbetar ni i team och ansvarar tillsammans för kvalitets- och utvecklingsarbetet. Ni har ett gemensamt ansvar för personalrekrytering, medarbetar-, utvecklings- och lönesamtal liksom för arbetsmiljö, ekonomi, miljö- och kvalitetsresultat. En viktig del i chefsrollen är att skapa förutsättningar för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö med medarbetarnas trivsel, utveckling och kompetens i fokus.

Till ditt stöd finns ytterligare nära samarbete med klinikens övriga chefer samt verksamhetschef. Du ingår i klinikens ledningsgrupp vilket innebär att du är engagerad i hela klinikens resultat och utveckling.

För att du ska trivas hos oss
För att trivas hos oss är du en person med stort intresse av samarbete och samverkan. Du utmanas av snabba förändringar och är öppen för framtidens nya arbetssätt och lösningar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Vi värderar medarbetare med ett öppet sinne och med vilja och nyfikenhet att lära mera. Vi arbetar aktivt utifrån FN:s barnkonvention och NOBAB:s standard för barn på sjukhus (NOBAB är en ideell förening som arbetar för barn och ungas rättigheter och behov inom hälso- och sjukvård). Teamarbete runt barn och familjer med ett person- och familjecentrerat förhållningssätt är viktigt.

Så här gör du om du är intresserad
Upplysningar om tjänsten lämnas av verksamhetschef Maria Ekelund, tfn 010 242 22 10.

Sista ansökningsdag är den 20 november 2022.
I denna rekrytering kan vi komma att använda oss av testverktyg som komplement.
Välkommen med din ansökan!

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisens belastningsregister och misstankeregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Som medarbetare på barn- och ungdomsmedicinska kliniken får du arbeta med barn och familjer på en klinik som är ett sjukhus i sjukhuset. Det innebär att vi vårdar barn och ungdomar med alla typer av sjukdomar. Det är ett omväxlande arbete med möjlighet till både bredd och djup. I undersökningar anger våra medarbetare i hög grad att de trivs. Barnkliniken har omkring 190 medarbetare inom yrkeskategorierna barnläkare, barnsjuksköterskor, barnsköterskor, undersköterskor, vårdadministratörer och pedagoger.

Region Jönköpings län arbetar för ett bra liv i en attraktiv region. Våra huvuduppdrag är folkhälsa, sjukvård och tandvård samt regional utveckling och tillväxt. Vi är länets största arbetsgivare med ungefär 10 000 anställda inom ett hundratal yrken.

På vår webbplats www.rjl.se (http://www.rjl.se) kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss och se vilka tjänster som är lediga just nu. Följ oss gärna på Facebook och Linkedin!

Ansök nu

Områdeschef nuklearmedicin

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 27
röntgen Ryhov

Söker du efter en ny utmaning och vill få chansen att bli en del av röntgens spännande verksamhet? Drivs du av att inspirera och motivera dina medarbetare och arbeta med ständiga förbättringar? Då har vi tjänsten för dig!


Nu söker vi dig som vill bli vår nya områdeschef för nuklearmedicin på Röntgenkliniken på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping.


Vi söker
Vi söker dig som har ett stort intresse för ledarskap och utveckling och ser gärna att du har flera års erfarenheter av ledarskap. Erfarenhet och utbildning inom hälso- och sjukvårdssektorn samt kunskap inom nuklearmedicin är önskvärt men inget krav. Har du erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete samt att driva eller arbeta i större projekt ser vi det som positivt. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse, men vi ser gärna att du har möjlighet att börja hos oss så snart som möjligt.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig möjligheten att bli en del av en utvecklingsinriktad arbetsplats med hög kompetens och trevliga kollegor med stora möjligheter för dig att vara delaktig i att forma och utveckla verksamheten.

2018 byggdes en ny nuklearmedicinsk sektion, och vi arbetar idag i nya och välanpassade lokaler med modern utrustning med bland annat två nya Spect-CT och en Pet-CT. Utvecklingen går fort och vi anpassar oss löpande till efterfrågan av nya metoder, och nya indikationer. Du kommer arbeta tillsammans med andra läkare, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor med hög kompetens och stort engagemang för patientsäkerhet, kvalitet och service.
Vi erbjuder dig ett spännande och utmanande ledaruppdrag i en utvecklingsintensiv verksamhet där du får arbeta tillsammans med trevliga kollegor i en god arbetsmiljö.

Som medarbetare hos oss inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
I rollen som områdeschef ingår du i röntgens ledningsgrupp där du tillsammans med övriga områdeschefer i länet driver röntgens utvecklings- och förändringsarbete. Du kommer att vara ett viktigt stöd till verksamhetschefen och en viktig del av arbetet är att ge medarbetare möjlighet att utvecklas samt att planera så att verksamheten fungerar. Tillsammans driver ni röntgens utvecklings- och förändringsarbete i enlighet med verksamhetsplanen.

Som områdeschef har du också ekonomi- och personalansvar för cirka 17 röntgensjuksköterskor och biomedicinska analytiker och du har det operativa ansvaret för områdets kapacitets- och produktionsstyrning. Det finns även möjlighet att kombinera tjänsten med kliniskt arbete.

För att du ska trivas hos oss
För att trivas i rollen hos oss är du en stabil person som är trygg i ditt ledarskap och som brinner för att stötta och leda din arbetsgrupp. Du är bra på att strukturera upp ditt arbete, driva processer och ser alltid till verksamhetens bästa i agerande och beslut. Att se helheter och ta hänsyn till det större perspektivet och på så sätt fokusera på rätt saker är egenskaper som vi tror att du har. Du samarbetar också bra med andra människor och har god kommunikativ förmåga. Vidare är du tillmötesgående och försöker alltid hitta lösningar. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Röntgen är en utvecklingsintensiv verksamhet, och därför ser vi gärna att du trivs att arbeta i sådan miljö – så lovar vi att få dig att brinna för röntgen och nuklearmedicin lika mycket som vi! För att behålla en god arbetsmiljö är det viktigt med arbetsglädje och en bra teamkänsla.

Så här gör du om du är intresserad
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta verksamhetschef Oskar Löfgren, oskar.lofgren@rjl.se eller 070-379 19 00 eller biträdande verksamhetschef Mats Homelius, mats.homelius@rjl.se eller 010 – 242 24 18. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande men sista ansökningsdag är den 20 november 2022. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Röntgen är en länsgemensam dygnetrunt-klinik med cirka 300 medarbetare och finns på länets tre sjukhus: Länssjukhuset Ryhov, Höglandssjukhuset Eksjö och Värnamo sjukhus. Röntgen bedriver modern högteknologisk diagnostik och erbjuder ett brett och avancerat utbud av undersökningar. Vi utför bland annat angiointerventioner, skelett- och lungröntgen, magnetkameraundersökningar, datortomografier, mammografi, ultraljud och PET-CT.

Vi på Röntgen strävar hela tiden efter att utföra vårt arbete med hög kvalitet och bemöta våra patienter på bästa sätt. Våra ledord är säker och effektiv röntgen, nöjda kunder, attraktiv arbetsplats, och kontinuerlig utveckling. Vi är certifierade enligt ISO 9001:2015, och följer hela tiden upp vår verksamhet och förändrar där det behövs. Här kan du läsa mer om vår Röntgen som arbetsplats. (https://www.rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/sjukhus-som-arbetsplats/rontgenkliniken-som-arbetsplats/)

Ansök nu

Enhetschef, Tolkcentralen, Habiliteringscentrum, Jönköping

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 1
Tolkcentralen

Detta är tjänsten för dig som vill ha ett meningsfullt arbete på deltid. Genom ditt ledarskap utvecklar du arbetet tillsammans med dina medarbetare.

Vi söker
Vi söker dig som har adekvat utbildning, antingen på akademisk nivå eller inom någon av de professioner som arbetar på tolkcentralen. Chefserfarenhet eller erfarenhet från arbetsledande funktion värderas högt. Det är önskvärt att du har tidigare erfarenhet av och förståelse för våra målgrupper samt kan kommunicera på teckenspråk. Du delar våra värderingar och du vill vara med och utvecklas tillsammans med oss. I ditt chefsuppdrag arbetar du nära enhetschefen för hörselhabiliteringen i ett delat ledarskap för enheten hörselhabiliteringen och tolkcentralen.

Som person är du förtroendeingivande, tydlig i din kommunikation och ansvarstagande. Personlig mognad, god samarbetsförmåga och lämplighet för uppdraget värderar vi högt.

Det här får du arbeta med
Ledarskap handlar om att ha visioner, arbeta målinriktat och skapa engagemang. Som ledare ser vi att man har förmåga att tillvarata medarbetarnas kompetens och idéer, både som individer och som grupp, med syftet att utveckla våra arbetssätt. Detta för att erbjuda bästa möjliga insatser för de personer som vi möter på tolkcentralen.
Du har ett helhetsansvar vad gäller budget och resultat samt personal- och arbetsmiljöfrågor för tolkcentralen. Du kommer även att ha en samordnande roll i diverse förekommande arbetsuppgifter som är knutna till klinikens lokaler i Jönköping.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett spännande, utmanade och stimulerande arbete som är ansvarsfullt och angeläget med goda påverkansmöjligheter. Du kommer att arbeta i en miljö som präglas av samarbete, både internt och externt.

Tjänsten är på 50% och anställningen sträcker sig mellan 2023-01-01 till 2024-05-31

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder här (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

För att du ska trivas hos oss
För att du skall trivas hos oss bör du ha ett driv att vilja leda och utveckla verksamheten framåt tillsammans med medarbetarna. Du är tydlig, initiativrik och resultatinriktad och har god förmåga att kommunicera, organisera och prioritera.

Så här gör du om du är intresserad
Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta:
Verksamhetschef, Kristina Brengesjö, 010-2425248, kristina.brengesjo@rjl.se (http://mailto:kristina.brengesjo@rjl.se/)
Enhetschef, Karolina Glifford, 010-2425260 karolina.glifford@rjl.se

Sista ansökningsdag är den 15 november 2022.

Välkommen med din ansökan!

Habiliteringscentrum Region Jönköpings län är en samlad resurs som arbetar med specialiserade insatser för personer med varaktiga funktionsnedsättningar. Hos oss hittar du barn-, ungdoms- och vuxenhabilitering samt syncentral, hörselhabilitering och tolkcentral.

Tolkcentralens insatser bidrar till att främja självständighet och delaktighet för döva, hörselskadade och personer med dövblindhet.
Syftet är att utifrån tolkanvändarens behov göra kommunikation möjlig genom olika tolkmetoder. Tolkcentralen har ett länsuppdrag och arbetar i hela Jönköpings län med utgångspunkt från Jönköping.

Vår utgångspunkt är alla människors lika värde. Det innebär att vi möter alla utifrån individens unika behov, livssituation och förutsättningar. Vi bygger vår verksamhet genom meningsskapande möten. Medskapande, meningsfullhet och kvalitet är våra kärnvärden, som är viktiga och ledande för oss. Allting mynnar ut i vår vision; Ett bra liv i ett attraktivt län för alla.

Läs gärna mer om habiliteringscentrum som arbetsplats här (https://rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/sjukhus-som-arbetsplats/habiliteringscentrum-som-arbetsplats2/)

Ansök nu

Områdeschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 21
Klinisk kemi Jönköping

Vill du göra skillnad - på ett hållbart sätt och i livsviktiga frågor?

Dina egenskaper och kompetenser
Vi söker en områdeschef till ett samledarskap för vårt kemilaboratorium i Jönköping. Ledarskapsmodellen är förhållandevis ny för oss. Det kommer finnas stora möjligheter att påverka upplägg och utformning av arbetet tillsammans med din chefskollega som arbetar i uppdraget idag, och med er medarbetargrupp. För att trivas i ett samledarskap behöver du egenskaper som lyhördhet, tydlig kommunikation, hög samarbetsförmåga och nyfikenhet. Du har dokumenterad erfarenhet av ledarskap, gärna coachande. Meriterande är ledarerfarenhet inom hälso- och sjukvård, men andra erfarenheter värdesätts också. Du har ett genuint intresse för att utveckla dina medarbetare och verksamheten, på kort och lång sikt. Personlig lämplighet är mycket viktig.

Om du trivs med att arbeta:
• I en spännande ledande roll
• Nära kunder och medarbetare
• Med både personalfrågor och utvecklingsarbete
• Med både stora och små frågor
Då kan du vara vår nästa chef i ett spännande samledarskap.

Det här är du
Med ditt driv och din kompetens axlar du rollen som ledare i en driven och ambitiös grupp. Du brinner för god samverkan med kunder och kollegor inom laboratoriemedicin. För att du ska trivas och kunna prestera i rollen på bästa sätt har du tidigare erfarenhet som chef, gärna inom delat ledarskap. Vi ser framför oss att du tidigare har arbetat med förändringsledning och är insatt i metoder kring förbättringsarbete.

Det här är vi
Hos oss får du engagerade chefskollegor och många kompetenta medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att försörja regionens sjukvård med god diagnostik för vård och behandling. Vi ger er möjlighet att växa professionellt och du får arbeta i en kreativ miljö där vi lär av varandra och utvecklas inom ett laboratoriemedicin i framkant.

Det här får du arbeta med
I uppdraget ingår arbetsmiljöansvar, ekonomiansvar och ansvar för laboratoriets dagliga drift. Du samarbetar tätt med din chefskollega, medarbetare, medicinskt ansvarig chef och andra områdeschefer inom laboratoriemedicin. Du tillsammans med din chefskollega kommer att ha personalansvar för ca 60 medarbetare. Du arbetar för att säkerställa god service till sjukvården gällande kliniskt kemiska analyser.

Så här gör du om du är intresserad
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta verksamhetschef Hanna Odén Poulsen, 070-248 59 47. Sista ansökningsdag är den 13 november 2022. Intervjuer kan komma att ske löpande, så ansök så snart du kan.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information
I denna rekrytering kan vi komma att använda oss av testverktyg som komplement. Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Under anställningsintervjuerna kommer kompetenser att gås igenom mycket noga och ett enklare arbetsprov kommer genomföras.


Laboratoriemedicin är en förvaltning som har sin verksamhet spridd i länet. Vi har verksamhet på länets tre sjukhus samt på 19 vårdcentralslaboratorier i länet. Vi är cirka 350 anställda, och verksamheten består av laboratorier inom disciplinerna klinisk kemi, transfusionsmedicin, klinisk mikrobiologi samt klinisk patologi och cytologi. Vi söker nu en områdeschef i samledarskap till enheten för klinisk kemi, Länssjukhuset Ryhov.

Varför ska du jobba hos oss? Du har stora möjligheter att utvecklas i ditt yrke och du välkomnas till en sammanhållen och integrerad verksamhet. Kombinationen av att ständigt arbeta med förbättringar, ha viljan och förmågan att tänka innovativt och att också våga prova ny teknik har gjort att vi är en verksamhet i framkant inom flera områden.

Ansök nu

Områdeschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 7
Röntgen, Värnamo sjukhus

Vill du bli områdeschef på en arbetsplats i framkant, i toppmoderna lokaler på ett av Sveriges bästa sjukhus? Då är du välkommen till oss på röntgen på Värnamo sjukhus.


Vi söker
Nu söker vi en ny områdeschef för läkargruppen på röntgen på Värnamo sjukhus. Vi söker dig som har ett stort intresse för ledarskap och utveckling och vi ser gärna att du har erfarenheter av chefskap och personalansvar. Meriterande är läkarlegitimation men har du erfarenhet inom radiologi eller utbildning inom hälso- och sjukvårdssektorn är det också intressant. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.'

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett spännande och utmanande ledaruppdrag i en utvecklingsintensiv verksamhet där du får arbeta tillsammans med trevliga kollegor i en god arbetsmiljö.
I rollen som områdeschef ingår du i röntgens ledningsgrupp, där du tillsammans med verksamhetschef och övriga områdeschefer i länet driver röntgens utvecklings- och förändringsarbete. Du kommer att vara ett viktigt stöd till verksamhetschefen, och en viktig del av arbetet är ge medarbetare möjlighet att utvecklas. Tillsammans driver ni röntgens utvecklings- och förändringsarbete i enlighet med verksamhetsplanen.

Röntgenavdelningen i Värnamo har genomgått en stor renovering och ombyggnation. Det gör att vi nu har en modern och fräsch arbetsplats med en ny MR-enhet med två magnetkameror av den nya generationen, en 3T och en 1,5T, två nya ultraljudsapparater samt två datortomografer som precis byts ut. Vi har också installerat ett nytt kombilabb där vi utför interventioner och genomlysning, och nya skelettlabb. De ombyggda lokalerna och den nya utrustningen är ett viktigt steg för oss i att förbättra tillgängligheten och ett led i arbetet med en jämlik vård för invånarna i Jönköpings län.

Som medarbetare hos oss inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/).

Det här får du arbeta med
Som områdeschef har du det operativa ansvaret för områdets kapacitets- och produktionsstyrning. Du har ekonomi- och personalansvar för cirka fem specialistläkare och fem ST-läkare. Till arbetet hör bland annat även att ansvara för rekrytering, arbetsmiljö och strategisk schemaplanering. Du arbetar tätt ihop med övriga två områdeschefer i Värnamo, samt områdeschef för läkare på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping och Höglandssjukhuset i Eksjö.

En viktig del av arbetet är att inspirera, motivera och ge medarbetare möjlighet att utvecklas samt att planera så att verksamheten fungerar. Därför ser vi gärna att du har erfarenhet av liknande uppdrag. Om du har en sjukvårdsutbildning kan chefskapet kombineras med kliniskt arbete. Om du har annan bakgrund finns möjlighet att få stöttning i det medicinska ansvaret av en av våra radiologer, och du kommer då att kunna arbeta både som chef och som projektledare i utvecklingsarbetet.

För att du ska trivas hos oss
För att trivas i rollen som områdeschef är du van vid att arbeta självständigt och har lätt för att ändra riktning när målen ändrar sig. Vi letar efter en chef som skapar engagemang och delaktighet och som är bra på att leda och motivera sina medarbetare. Som person är du trygg, stabil och kommunikativ och ditt arbetssätt är strukturerat och kännetecknas av att du är noggrann samt styrs av mål- och resultattänkande där du arbetar med att lösa komplexa frågor. Vidare arbetar du bra tillsammans med andra människor, har lätt för att skapa relationer och du bidrar med din smidighet och lyhördhet. Du förstår din roll och tar hänsyn till det större perspektivet och ser alltid till verksamhetens bästa i agerande och beslut. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Eftersom verksamheten är regionövergripande förekommer resor och därför är B-körkort ett krav.

Så här gör du om du är intresserad
Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Oskar Löfgren, verksamhetschef, 070-379 19 00.
Sista ansökningsdag är den 30 oktober 2022. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Bli en av oss!

Röntgen är en länsgemensam dygnet runt-klinik som har cirka 300 medarbetare och finns på länets tre sjukhus: Länssjukhuset Ryhov i Jönköping, Höglandssjukhuset Eksjö och Värnamo sjukhus. Röntgen bedriver modern högteknologisk diagnostik och erbjuder ett brett och avancerat utbud av undersökningar. Vi utför bland annat angiointerventioner, skelett- och lungröntgen, magnetkameraundersökningar, datortomografier, mammografi, ultraljud och PET-CT.

Vi på röntgen strävar hela tiden efter att utföra vårt arbete med hög kvalitet och bemöta våra patienter på bästa sätt. Våra ledord är säker och effektiv röntgen, nöjda kunder, attraktiv arbetsplats, och kontinuerlig utveckling.

Här kan du läsa mer om röntgen som arbetsplats: Röntgenkliniken, Region Jönköpings län (rjl.se) (https://rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/sjukhus-som-arbetsplats/rontgenkliniken-som-arbetsplats/)

Ansök nu

Områdeschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 7
Ambulansområde norr, ambulanssjukvården

Är du en engagerad och ansvarstagande person som lockas av att leda en verksamhet framåt i ett samledarskap? Vi söker nu dig som tillsammans med vår nuvarande områdeschef vill leda och utveckla verksamheten i ambulansområde norr. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi söker
Vi söker dig som är ute efter nya utmaningar och lockas av att ingå i ett samledarskap. Du som söker brinner för att arbeta regionövergripande med hälso- och sjukvårdsfrågor och för dig är det viktigt att värna om god tillgänglighet och vård på lika villkor.

Vi söker dig som har en utbildning inom hälso- och sjukvård eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är viktigt för oss att du känner dig trygg i chefs- och arbetsgivarrollen, därför ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet av ledarskap alternativt någon typ av ledarskapsutbildning. Du som chef förväntas vara närvarande och vi vill att du har en god förmåga att leda en grupp både på plats och på distans.

Då resor förekommer i tjänsten är B-körkort ett krav.

Vi erbjuder dig
Som områdeschef ingår du i ledningsgruppen för ambulanssjukvården och är direkt underställd verksamhetschefen. Ledningsgruppen verkar för att bedriva ambulanssjukvård med god tillgänglighet och vård på lika villkor. I ledningsgruppen har ni ett gemensamt synsätt kring att arbeta regionsövergripande och din medverkan värderas högt. Som områdeschef hos oss ges goda möjligheter att utvecklas då vi erbjuder dig kontinuerlig kompetensutveckling, exempelvis i form av en kompetensutvecklingsplan som du bygger i samråd med din chef. För att du ska känna dig trygg och utvecklas i din roll som chef i Region Jönköpings län erbjuds du även olika chefsutbildningar.

I din roll som områdeschef för ambulansområde norr kommer du att arbeta utifrån ett delat ledarskap med vår nuvarande områdeschef. Tillsammans leder ni en personalgrupp bestående av cirka 70 medarbetare. Vi är övertygade om att detta skapar goda förutsättningar för att vara chef. Det ger också möjlighet till effektivisering och utveckling av verksamheten där ett större fokus läggs på strategifrågor.

Som medarbetare hos oss inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/).

Det här får du arbeta med
Som områdeschef på ambulanssjukvården ansvarar du bland annat för att leda, fördela och planera arbetet. Du verkar för god samverkan med interna och externa aktörer. Du arbetar resultatinriktat och styrs av både långsiktiga och kortsiktiga mål. Viktigt är att du genomgående arbetar för en gemensam och likriktad ambulansklinik.

Du har även ett personal- och funktionsansvar och genomför och följer upp medarbetarsamtal, lönesamtal och kompetensutvecklingsplaner. Du kommer att genomföra arbetsplatsträffar enligt samverkansavtal samt aktivt verka för god arbetsmiljö. Ditt arbete genomsyras av intentionerna i Region Jönköpings läns chefspolicy och arbetsmiljöpolicy. Din medverkan i ledningsgruppen innefattar verksamhetsplanering där ni tillsammans arbetar för att utveckla verksamheten.

För att du ska trivas hos oss
För att du ska trivas hos oss tar du stort ansvar för ditt arbete, har ett strukturerat arbetssätt och är trygg i din chefs- och arbetsgivarroll. Då du både arbetar regionövergripande och i nära kontakt med dina medarbetare ställs höga krav på flexibilitet och god kommunikationsförmåga. Du har en positiv attityd och brinner för att utveckla verksamheten. Ditt engagemang inspirerar och motiverar dina kollegor.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Så här gör du om du är intresserad
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta verksamhetschef Thomas Johansson, 010-242 41 97, biträdande verksamhetschef Rickard Joneman, 010-242 28 90 eller områdeschef Fredrik Hegg, 010 010-242 28 05. Gällande frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringsspecialist Moa Yngve, 010-242 11 39, moa.yngve@rjl.se. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Sista ansökningsdag är den 30 oktober. Förstaintervjuer är planerade den 3 och 4 november.

I denna rekrytering kan vi komma att använda oss av personlighets- och kapacitetstester och arbetsprov som kompletterande bedömningsmetoder.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Är du nyfiken på hur ambulanssjukvården i Jönköpings län arbetar?Ambulanssjukvården har utvecklats de senaste åren och erbjuder en alltmer avancerad vård redan innan ambulansen kommer till sjukhuset. Ambulanssjukvården är en aktiv och kreativ organisation, där vi arbetar tillsammans för en hög patientsäkerhet och en god arbetsmiljö.
Region Jönköpings läns vision är "För ett bra liv i en attraktion region". Region Jönköpings läns mål, vision och värderingar ligger till grund för hur vår verksamhet styrs och utvecklas. Ambulanssjukvårdens arbete präglas även av våra tre värdeord professionellt, tryggt och tillgängligt.

I Region Jönköpings län finns 24 ambulanser och en lättvårdsambulans fördelade på tolv stationer i länet. Ambulanssjukvården består av tre ambulansområden, område norr, söder och öster.

• Område norr har stationer i Jönköping, Habo och Mullsjö
• Område öster har stationer i Eksjö, Nässjö, Vetlanda, Sävsjö, Tranås och Aneby.
• Område söder har stationer i Värnamo, Gislaved och Vaggeryd.

Organisatoriskt tillhör ambulanssjukvården verksamhetsområde Medicinsk vård i Region Jönköpings län.

Vill du veta mer om vår verksamhet? Följ oss gärna på Instagram! (https://www.instagram.com/ambulansregionjonkopingslan/)

Ansök nu

Vårdenhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 27
Medicinkliniken, Länssjukhuset Ryhov

Vi söker
Vi söker en ny ledare till reumatologmottagningen på medicinkliniken, Länssjukhuset Ryhov. Vill du vara en del av medicinkliniken och vara med och utveckla den medicinska vården, då kan detta vara en tjänst för dig! På reumatologmottagningen utreder, behandlar och rehabiliterar vi patienter med inflammatoriska led- och systemsjukdomar. Den vanligaste diagnosen är reumatioid artrit. Våra patienter har en kronisk sjukdom som påverkar livets olika delar och behöver därför ett team som arbetar tillsammans med dem bestående av läkare, sjuksköterska, sjukgymnast, arbetsterapeut och kurator.
Utvecklingen av läkemedel med god effekt för våra patienter har gjort att vår verksamhet för infusionsbehandlingar har ökat. Dagligen kommer flera patienter för att få sin behandling intravenöst.
Kliniskt arbete inom reumatologen ingår i tjänsten. Som vårdenhetschef har du ett förordnande under fyra år med möjlighet till förlängning. Du har en tillsvidaretjänst i din grundprofession som sjuksköterska. Tjänsten är på heltid.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig att arbeta i en dynamisk verksamhet och tillsammans med övriga chefer vara med och leda klinikens utveckling framåt. Du kommer även på sikt att erbjudas Region Jönköpings läns ledarskapsutbildning samt arbetsrätt- och arbetsmiljöutbildningar för att ytterligare kunna utvecklas och stärkas i din roll som chef i både den dagliga styrningen och på längre sikt. Som anställd inom Region Jönköpings län finns också en del förmåner att utnyttja. Förutom ett välutrustat personalgym, en stor restaurang och fri öppen sjukvård så finns det mängder av personalaktiviteter i form av resor, utflykter och liknade gemensamma aktiviteter. Möjlighet finns att hyra elcykel förmånligt via anställningen. Förmåner (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
Du jobbar självständigt som chef med en personalgrupp på ca 6 medarbetare och ingår även i det kliniska arbetet på mottagningen. Du kommer att ha ett nära samarbete med sektionschefen för reumatologen, verksamhetschefen och övriga vårdenhetschefer på kliniken. I dina uppgifter ingår personal- och kompetensförsörjning, administration i personalsystemet Heroma, patientsäkerhetsfrågor, ledningssystem Stratsys samt arbetsmiljö- och ekonomiansvar. Kvalitets- och utvecklingsarbete är naturliga delar i verksamheten. Cosmickompetens är högt meriterande. Som vårdenhetschef är du en viktig del i klinikledningen och förväntas känna ansvar för hela klinikens arbete, vilket ställer höga krav på samarbetsförmåga, flexibilitet samt lojalitet i uppdraget som chef i förstalinjen.

För att du ska trivas hos oss
Vi söker dig som har sjuksköterskeutbildning och det är meriterande med klinisk erfarenhet från mottagningsarbete och god kunskap i journalsystemet Cosmic. Erfarenhet av chefs-/ledaruppdrag är önskvärt, och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att driva förbättringsarbeten. Du behöver känna tillfredsställelse i att utveckla personal, och göra dem delaktiga i verksamhetens utveckling. Vidare ser vi att du har god förmåga att arbeta tillsammans med medarbetare, kollegor och chef, samt med andra externa intressenter för att uppnå utmanande och tydliga mål. Du har god självkännedom och är trygg i din chefs- och arbetsgivarroll. Vidare har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Det är också viktigt att ha en god förmåga att organisera och prioritera på ett effektivt sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Så här gör du om du är intresserad
Upplysningar lämnas av verksamhetschef Eva-Lena Enell, 010-242 63 44, biträdande verksamhetschef Anette Elmquist, 010-242 33 37. Sista ansökningsdag är den 23 oktober 2022. Intervjuer sker löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.
Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Medicinkliniken på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping är en av regionens största kliniker med cirka 350 anställda, varav nästan 70 specialistläkare och 20 ST-läkare. Medicinklinikens vision är ”För ett bra liv i en attraktiv region - tillsammans skapar vi hälsa".
Kliniken ingår i verksamhetsområde Medicinsk vård tillsammans med regionens övriga kliniker inom medicin och geriatrik, akutsjukvården, ambulanssjukvården, barnsjukvården, hudkliniken och infektionskliniken.Jönköping är en naturskön stad som ligger vid Vätterns södra strand. Staden växer snabbt och är en av Sveriges starkaste regioner. Jönköping har ett centrum för högskola med 11 000 studenter och ett stort utbud av handel, musik och teater. I Jönköping finns möjlighet till en rik och aktiv fritid.

Ansök nu

Enhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 15
Psykiatriska kliniken, Psykiatrisk avdelning C rättspsykiatri, Länssjukhuset Ryhov Jönköping

Utveckling, samarbete och god gemenskap! Nu söker vi en inspirerade och engagerad ledare som vill vara med och forma framtidens psykiatri. Välkommen med din ansökan!

Vi söker
Vi söker dig med lämplig högskoleutbildning och gärna erfarenhet av psykiatrisk vård. Har du tidigare erfarenhet från arbetsledande befattning ses detta som positivt. Om du inte har chefsutbildning ser vi gärna att de är något som du är intresserad av att gå.

Tjänsten är en tillsvidareanställning i din grundprofession med tidsbegränsat chefsförordnande, tillträde efter överenskommelse.
Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett spännande, utmanande och stimulerande uppdrag med goda påverkansmöjligheter. Du kommer att arbeta i en miljö som präglas av samarbete både internt och externt. Vidare erbjuder vi goda möjligheter till kompetensutveckling. Arbetsplatsen genomsyras av god gemenskap där vi vill att du bidrar med dina erfarenheter och din personlighet.

Alla vi som arbetar inom Region Jönköpings län har tillgång till ett stort antal förmåner, bland annat ett friskvårdsbidrag på 2 200 kronor per år. Läs gärna mer om förmånerna här: Förmåner (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
Rättspsykiatrin i Jönköping består av en slutenvårdsavdelning med 12 vårdplatser och ett öppenvårdsteam. Vi har ett nära samarbete med Regionkliniken i Vadstena där vi köper ytterligare 30 vårdplatser.

På vår enhet arbetar sjuksköterskor, skötare, vårdadministratör, arbetsterapeut, kurator, psykolog och läkare. Arbetet är organiserat utifrån ett kontaktmannaskap där alla professioner samverkar i vården runt varje patient.

Som enhetschef har du verksamhets-, budget- och personalansvar på enheten. Du leder och fördelar det dagliga arbetet, har ansvar för arbetsmiljö, utveckling, resultat och uppföljning. I uppdraget ingår även att företräda kliniken gentemot våra samarbetspartners. Som en av klinikens enhetschefer är du tillsammans med övriga chefer en viktig del och ett stöd till verksamhetsledningen när det gäller utveckling och införande av nya arbetssätt och metoder. Arbetet innebär mycket samarbete med övriga chefer men ditt självständiga arbete för kliniken kommer vara minst lika viktigt.

För att du ska trivas hos oss
Som ledare hos oss är det viktigt att du är lyhörd och har en förståelse för vem vi finns till för och varför. Du har ett helhetsperspektiv och förstår vikten och konsekvenserna av din roll ur ett samhälls- och medarbetarperspektiv som främjar hållbar utveckling.
Vidare utövar du ett inspirerande och engagerande ledarskap där du har tillit till dina medarbetare så att ni gemensamt kan verka för en bra arbetsmiljö. Du är kvalitetsmedveten och arbetar utvecklings- och processorienterat för att enklare kunna fatta beslut och skapa resultat. I ditt arbete inspirerar du till innovativa lösningar som leder till nöjdare medarbetare och kunder samt ökad effektivitet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Så här gör du om du är intresserad
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta sektionschef Karl-Henrik Forsman, 010-242 33 79.

Sista ansökningsdag är 2022-10-11.

Preliminära intervjutillfällen,

Första arbetsgivarintervjuer på plats, Psykiatriska kliniken, Jönköping, v.42 – v.43.

Fackliga intervjuer digitalt, v.45.

Andra arbetsgivarintervjuer på plats, Psykiatriska kliniken, Jönköping, v.46.

Välkommen med din ansökan!

Övrig information

I denna rekrytering kan vi komma att använda oss av testverktyg som komplement.

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisens belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning. Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sveriges bästa sjukhus finns i Region Jönköpings län! Länssjukhuset Ryhov i Jönköping har en lång räcka av topplacering i Dagens Medicins årliga sjukhusrankningar.

Psykiatriska kliniken i Jönköping är en av länets största kliniker med både öppen- och slutenvård inom specialistpsykiatri. Verksamheten har fem öppenvårdsmottagningar och sex vårdavdelningar samt en psykiatrisk akutmottagning som erbjuder akuta bedömningar dygnet runt.

Psykiatriska slutenvården är indelad i olika specialiteter som allmänpsykiatrisk vård, beroendevård, rättspsykiatrisk vård och psykiatrisk intensivvård. Vi gör bedömningar, utredningar, ger behandlingar och rehabiliteringsinsatser i samarbete med den psykiatriska öppenvården. Vi arbetar i team för patienter som är i behov av psykiatrisk specialistkompetens.

Mer information om Psykiatriska kliniken som arbetsplats finner du här. (https://rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/sjukhus-som-arbetsplats/arbetsplatser-pa-lanssjukhuset-ryhov/psykiatriska-kliniken-som-arbetsplats/)

Ansök nu

Regional driftchef till Alma Assistans

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 6
Om Alma Assistans
Alma Assistans är ett företag som bedriver personlig assistans, med ca 650 anställda. Vi jobbar nära kunden med stort engagemang och vet att goda relationer är nyckeln till en välfungerande assistans. Vi är verksamma i hela Sverige med huvudkontor i Uppsala och lokalkontor i Helsingborg, Göteborg, Jönköping, Växjö, Stockholm, Umeå och Gävle.

Om tjänsten
Vi söker nu en regional driftchef till region-Mitt.

I rollen som regional driftchef hos oss ska du leda en kvalitetsstyrd verksamhet genom verksamhetsnära ledarskap. Rollen är operativ och du kommer att arbeta nära medarbetare och kunder.

Som regional driftchef hos Alma får du möjlighet att arbeta självständigt, med frihet under ansvar. Du kommer att ansvara för kundansvariga (KA), som är närmaste chef för våra personliga assistenter. Tillsammans med KA säkerställer du att våra kunder får en individuellt anpassad och väl fungerande personlig assistans.

Som ledare behöver du vara van vid att kunna fatta beslut, vara drivande men också kunna stötta och coacha kundansvariga i deras vardagliga utmaningar. Vi ser att du är kommunikativ, trygg och stabil som person. Vi ser att du har erfarenhet av en likande roll inom personlig assistans och kan förstå arbetets komplexitet.

På Alma Assistans är det högt i tak och kollegorna finns alltid nära till hands om du behöver ett bollplank, eller stöd i någon fråga. Vi är vana att jobba i högt tempo med stort ansvar. Vi har nära till skratt och glömmer aldrig bort att måna om varandra.Krav
- Kunskap inom LSS
- Minst ett par års ledarerfarenhet eller av en samordnande roll med personal/-bemanningsansvar
- B-körkort

Meriterande
- Tidigare erfarenhet av personlig assistans i ledande befattning

Om dig
Vi söker dig som har kunskap inom LSS och har minst ett par år av ledarerfarenhet eller i annan samordnande roll med personal-/ bemanningsansvar. Har du tidigare erfarenhet som ledare inom personlig assistans så är det ett plus. B-körkort är ett krav eftersom du behöver kunna ta dig ut till våra kunder.

Som person är du självständig i ditt arbete och gillar att ta eget ansvar. Du har god samarbetsförmåga och stark känsla för service. För att lyckas i rollen är det viktigt att du har ett lösningsfokuserat arbetssätt.

Om rekryteringsprocessen
Tjänsten är heltid tillsvidare med sex månaders provanställning.
Urval sker löpande, så vänta inte med din ansökan.
Sista ansökningsdag 5 oktober 2022.
Tillträde enligt överenskommelse.

Om du vill läsa mer om Alma Assistans, besök gärna www.almaassistans.se (http://www.almaassistans.se).

Ansök nu

Vårdenhetschefer till hudkliniken i Nässjö och Värnamo

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 2
Hudkliniken Nässjö och Värnamo

Hudkliniken är en liten länsklinik med god sammanhållning, där vi strävar efter gemensamma mål och utveckling av vår verksamhet. Till oss kommer människor i alla åldrar med ett brett spektrum av hudsjukdomar. En stor del av verksamheten utgörs av olika typer av hudtumörer, en annan del av kroniska hudsjukdomar, såsom eksem och psoriasis. Akne, kroniska sår och könssjukdomar är andra vardagliga exempel ur vår verksamhet.
Till våra mottagningar i Nässjö och Värnamo söker vi nu vårdenhetschefer, en på varje ort.

Arbetsuppgifter
Du arbetar 50 % i din chefstjänst och 50 % som sjuksköterska på mottagningen. Chefstjänsten är ett förordnande under tre år med en tillsvidareanställning i din grundprofession. Vi erbjuder dig en utvecklande tjänst som vårdenhetschef med stora möjligheter att påverka samt en härlig ledningsgrupp att arbeta tillsammans med! I ditt uppdrag ingår ansvar för:


• Personal- och arbetsmiljö
• Medarbetarnas kompetensutveckling
• Rekrytering samt schemaläggning
• Utveckling och uppföljning på mottagningen
• Bemanningsplanering med tillgång till gott administrativt stöd
• Mottagningens budget

Region Jönköpings län erbjuder ledarskapsutbildning samt kompetensutvecklingsinsatser utifrån dina tidigare erfarenheter och behov – oavsett om du är i början av ditt chefskap eller om du är mer rutinerad i rollen. Alla vi som arbetar inom Region Jönköpings län har tillgång till ett stort antal förmåner, bland annat ett friskvårdsbidrag på 2 200 kronor per år. Läs gärna mer här: Förmåner (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Kvalifikationer
Du är legitimerad sjuksköterska, gärna med tidigare erfarenhet av ledarskap.

Personlig profil
Ditt ledarskap präglas av ett genuint intresse av att leda och utveckla medarbetarna och ta tillvara deras kompetens. Egenskaper som lyhördhet och omtanke är framträdande i din personlighet men också tydlighet och mod att fatta beslut. Förmåga att driva och utveckla vår länsklinik är viktigt, där du har lätt för att samarbeta i vår ledningsgrupp men också med andra samarbetspartners inom regionen.

Kontaktuppgifter
Pernilla Grinnemo, verksamhetschef hudkliniken
Telefon: 010-242 21 41
E-post: pernilla.grinnemo@rjl.se

Vi ser fram emot din ansökan och önskar den senast den 19 september 2022. Ange i din ansökan vilken ort du söker till! Vid rekrytering av chefer och specialister använder Region Jönköpings län tester som en del av rekryteringsprocessen. Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Hudkliniken är en länsklinik med hudmottagningar, STI-mottagningar och behandlingsenheter i Jönköping, Nässjö och Värnamo. Kliniken har ett 60-tal medarbetare. På hudmottagningarna bedrivs specialistvård där flertalet patienter kommer på remiss från primärvården. Vi har cirka 16 000 läkarbesök och 13 000 sjukvårdande besök per år.

Ansök nu