Säkerhetschef jobb i Jönköping

Hitta lediga jobb som Säkerhetschef i Jönköping. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Jönköping från den arbetsgivaren.

CISO till Jönköping Energi

Säkerhetschef
Läs mer Jul 5
Vill du driva informationssäkerhetsarbete i en spännande bransch i stark utveckling och därmed bidra till att skydda våra samhällsviktiga funktioner? Sök denna tjänst redan nu!

Om vår kund
Nu och i framtiden har vi vår bas i infrastruktur och produktion. Vi är en samhällsviktig verksamhet och en lokal aktör som drivs av att skapa effektiva och innovativa energi- och kommunikationslösningar till våra kunder för att bidra till ett hållbart samhälle. Medarbetarnas kompetens och lokalkännedom säkerställer leveranser och tjänster med hög kvalitet. Vi är och kan vara stolta över det vi tillsammans åstadkommer! Vår vision är En god kraft för ett gott samhälle.

Dina arbetsuppgifter
Jönköping Energi är liksom branschen inne i en förändringsresa där vi går från att vara en energileverantör till en tjänsteleverantör. Denna förändringsresa och läget i omvärlden ställer högre krav än någonsin på IT- och informationssäkerhet.

Som informationssäkerhetsansvarig (CISO) kommer du att tillhöra ansvarsvarsområdet Innovation och utveckling som består av totalt närmare 25 medarbetare fördelade på enheterna IT, Digital utveckling och Affärsutveckling. Du kommer att rapportera direkt till ansvarsområdeschefen som också är VVD. Ditt arbete sker i nära samarbete med koncernledning, säkerhetsskyddschef, IT-säkerhetsansvarig och övriga säkerhetsfunktioner inom koncernen.

Som informationssäkerhetsansvarig samordnar och leder du koncernens systematiska informationssäkerhetsarbete. Rollen innebär ett intressant och utvecklande arbete i en samhällsviktig verksamhet i stark utveckling. Du är delaktig i koncernens säkerhetsskyddsarbete och planerar och genomför utbildningsinsatser. Du ser det som en självklarhet att bevaka omvärlden utifrån påverkan på vår verksamhet. Implementering av ISO 27007 pågår och din uppgift blir att fortsätta driva detta och sedan förvalta ledningssystemet. Incidenthantering, penetrationstester och säkerställa att vi efterlever GDPR och säkerhetsskyddslagen ligger också på ditt bord.


Din profil
Vi söker dig som har flerårig arbetslivserfarenhet av arbete med informationssäkerhetsfrågor och erfarenhet av ledningssystem för informationssäkerhet enligt ISO 27001. Du har kompetens inom informationsklassning, hantering av informationstillgångar samt kontinuitetsplanering och risk- och sårbarhetsanalyser. Du har även god kunskap om regelverk som exempelvis säkerhetsskyddslagen, GDPR och NIS.

Vi tror att du har god pedagogisk förmåga och du uttrycker dig väl i tal och skrift. Du är även systematisk, har ett gott omdöme och har lätt för att växla mellan helhet och detalj. Du trivs i en pådrivande och självständig roll i nära samverkan med andra. Du har förmågan att engagera och motivera samt har lätt för att kommunicera. Du bör även trivas med ett omväxlande arbete med uppgifter av både strategisk och operativ karaktär. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi?
Du kommer till en arbetsplats med en gemenskap som bara kan upplevas. Vi har vunnit utmärkelsen ”Excellent Arbetsgivare 2021”, där vi ligger i topp i jämförelse med 300 andra företag och 30 andra energibolag. Hos oss får du goda anställningsvillkor, personalförmåner och möjligheter att utvecklas i en trygg men innovativ bransch. För oss är det viktigt att du får en bra introduktion och säkerhet samt kvalitet är våra prioriteringar i allt vi gör.

Välkommen med din ansökan senast den 2022-08-28. Urval görs löpande och tjänsten kan komma att tillsattas tidigare.
I den här rekryteringen samarbetar vi med Effektiv AB. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarsområdeschef Mats från vecka 32 på telefon 036-10 83 35 eller Jens Lindroth på 0709-644227, jens@effektiv.se

För fackliga frågor kontakta Joakim Engdal, SEKO, på tel. 036-19 18 44, Daniel Faxe, Vision, på tel. 036-19 17 41 eller Peter Soltesz, Sveriges Ingenjörer, på tel. 036-10 83 18.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Om oss
Effektiv är det personliga konsultföretaget inom rekrytering och bemanning. Vi vill att det skall vara enkelt för våra kunder och vår personal att arbeta med och hos oss. Därför är våra ledstjärnor Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga - ord som vi lever efter och som är receptet för att överträffa dina förväntningar.

För den här tjänsten förmedlar Effektiv kontakten och du kommer bli anställd direkt hos kundföretaget.

Ansök nu

Avdelningschef till regionen Säkerhet Mitt

Säkerhetschef
Läs mer Nov 15
Vill du arbeta i ett teknikföretag som alltid ska ligga i framkant?
I ett företag som vill driva en hållbar utveckling av innovativa och kundanpassade tekniklösningar i det moderna samhället?
Då delar du vår vision.
Är du även en affärsdriven, coachande ledare med ett starkt utvecklingsfokus?
Då kan det vara dig vi söker, till tjänsten som avdelningschef för vår säkerhetsorganisation i mittersta Småland.

Vi befinner oss mitt i en expansiv utveckling och satsning, med en tydlig strategi för de närmsta åren.
Som avdelningschef kommer du få ansvar och möjlighet till att vidareutveckla din verksamhet med medarbetarna och kunderna i fokus.

Vi erbjuder
Ett öppet arbetsklimat med stark laganda där vi stöttar varandra och har kul tillsammans
Möjlighet att kunna jobba lokalt eller på flera orter
Kollektivavtal, personalrabatter, friskvårdsbidrag och förmånsportal Elajo4U
Bred kunskap inom bolaget med fokus på teknikutveckling
En gemenskap och ett starkt affärsmannaskap
Stora möjligheter till personlig utveckling

Mer om tjänsten
Vi söker en ansvarstagande och nyfiken ledare med ett starkt utvecklingsdriv och ett stort intresse för dagens och morgondagens tekniker.
Som avdelningschef kommer du att ingå i Elajo Säkerhets ledningsgrupp och ha stor möjlighet till påverkan och utveckling. Du kommer att ansvara för att bygga upp en stark avdelning där vi vill bredda våra befintliga kunders värde genom fler teknikområden, varpå du kommer kunna ha ett nära samarbete med våra avdelningar inom el, automation, energi och klimat.
Som företag erbjuder vi kundanpassade lösningar och en modern teknik.
Din avdelning består idag av medarbetare på orterna Jönköping, Tranås, Nässjö, Vetlanda och Växjö. Du trivs med att vara en närvarande ledare som kontinuerligt har en närvaro på de olika orterna. Vilken ort du vill utgå från är vi flexibla att diskutera.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som avdelningschef kommer du ansvara för att:
bygga upp och utveckla avdelningen i linje med Marknadsområdets övergripande mål.
arbeta mot att uppsatta mål nås, där du har resultatansvar för din avdelning.
omvärldsbevaka teknikområdet för fortsatt utveckling av kunderbjudandet.
utveckla och coacha dina medarbetare.
genomföra årliga utvecklings- och lönesamtal.
kompetensutveckla medarbetare enligt fastställd strategi.
arbetsmiljöansvar för dina medarbetare.
verka för samarbete med andra avdelningar och teknikområden.

Bakgrund och Kompetenser
Som person söker vi dig som drivs av att se människor i din omgivning växa, genom din förmåga att möta dina medarbetare utifrån deras behov. Vi värdesätter en ansvarskänsla och att du förstår vikten av, och har känsla för, goda kundkontakter samt att jobba i team. Som ledare känner du igen dig i våra ledarskapsprinciper "Vi leder tydligt, Vi tar ansvar och Vi lever som vi lär".

För att lyckas i rollen ser vi även att du har:
Minst fullgjord gymnasieutbildning, inom för tjänsten relevant område.
Meriterande är eftergymnasial examen, inom för tjänsten relevant område
Arbetslivserfarenhet inom teknikområdet Säkerhet
Erfarenhet av att leda personal
Grundläggande företagekonomiska kunskaper
Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift
Dator- och systemvana
B-körkort

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du vill vara med och utveckla framtidens Elajo. Vi värdesätter särskilt att du har ett brinnande intresse för ledarskap samt teknikområdet Säkerhet.

Vi värdesätter
Inom Elajo värdesätter vi att din personlighet stämmer överens med vår värdegrund, där våra värdeord är Engagemang, Utveckling och Öppenhet.
Vi värdesätter en rimlig balans mellan arbete-, privat- och familjeliv.
Vi eftersträvar en jämställd personalgrupp där mångfald råder. Det innebär för oss att alla medarbetare ska ha lika möjligheter och att olikheter ska finnas representerade, erkända och bejakade inom organisationen.

Om Elajo
Elajo är ett av Sveriges ledande el-, mekanik- och energiteknikföretag med ca 950 medarbetare och en omsättning på ca 900 miljoner. Företaget finns representerat på ett 40-tal orter och kan därför kombinera det stora företagets resurser med det lokala företagets flexibilitet och närvaro. Genom vår samlade kompetens kan vi leverera såväl specialisttjänster som helhetslösningar inom våra verksamhetsområden El & Energiteknik, Mekanik, Technology Solutions samt Etec.

Ansökan
Vi tar gärna emot din ansökan så snart som möjligt, där sista ansökningsdag är 2019-12-20.
Intervjuer sker löpande och ev. anställning kan komma att ske innan sista ansökningsdag.
För ytterligare information, eller frågor om tjänsten, är du välkommen att kontakta:
Marknadsområdeschef Tomas Wärnelius på telefon 010-4578510
tf. HR-chef Frida Ellingsen på telefon 0491-767653

Välkommen med din ansökan!

Inför denna rekrytering har Elajo tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringsbolag och liknande.

Ansök nu