Bibliotekarie jobb i Jönköping

Hitta lediga jobb som Bibliotekarie i Jönköping. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Jönköping från den arbetsgivaren.

Bibliotekarie unga

Bibliotekarie
Läs mer Nov 10
Biblioteken i Jönköping

Är du en utåtriktad och kunnig bibliotekarie med intresse för unga och läsfrämjande arbete? Vi har ett intressant arbete för dig.

Vi söker dig som med engagemang, kreativitet och pedagogisk insikt vill arbeta läsfrämjande mot målgruppen unga på Huskvarna bibliotek, vårt näst största bibliotek i kommunen.

Folkbiblioteken i Jönköping ska, med användaren i fokus, nå så många som möjligt, överbrygga klyftor och skapa demokratisk delaktighet. Folkbiblioteken i Jönköping ska sträva efter att vara en lärande organisation redo för framtidens utmaningar. Folkbiblioteken ska vara en kraftfull aktör för läsande, lärande, integration och kultur och bidra till utvecklingen av Jönköpings kommun. Som användare ska man uppleva, och upptäcka, att folkbiblioteken är inspirerande, kreativa och kunskapsrika miljöer som man gärna vill återvända till. Som användare ska man under hela livet kunna söka, hitta och bekräfta sig själv men också bli överraskad och utmanad.


Välkommen till oss
Huskvarna bibliotek ligger sedan 2018 i Huskvarna stadshus tillsammans med Socialtjänsten och Utbildningsförvaltningen. Bibliotekets upptagningsområde är stort. Våra besökare är i alla åldrar och har många olika behov och förutsättningar. Huskvarna är ett meröppet bibliotek, vilket betyder att det vissa tider är öppet utan bemanning.

Som bibliotekarie med ansvar för unga på Huskvarna bibliotek kommer du att hantera mediebeståndet för målgruppen unga (13-25 år), barn- och ungdomslitteratur på engelska, samt grafiska romaner för vuxna. Du ansvarar för att planera och organisera verksamheten för unga i samarbete med såväl kollegorna på Huskvarna bibliotek som dina kollegor i det kommunövergripande unga-teamet. Som del i det läsfrämjande arbetet bygger du nätverk och samverkar med skolor och föreningar. Du vägleder bibliotekets besökare i alla åldrar i litteraturfrågor och informationssökning, samt bistår med service kring digitala tjänster. I rollen ingår även att kommunicera bibliotekets verksamhet genom vår webbplats och på sociala medier.

Biblioteken står för närvarande inför en större satsning på det läsfrämjande arbetet, framför allt för unga män, med syfte att skapa bättre förutsättningar för att alla barn och ungdomar i kommunen ska känna nyfikenhet, lust och självförtroende att läsa och upptäcka litteratur. Läsning såväl som litteratur ska förstås i en vid bemärkelse som inkluderar användningen av olika sinnen och uttryck. Barn och ungdomar ska, oavsett bakgrund och förutsättningar, känna att läsning och litteratur finns för dem och att deras berättelser får höras och uttryckas.

Din kompetens
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer relevant. Tjänsten passar dig som har tidigare relevant arbetslivserfarenhet men även dig som är nyutexaminerad och har med dig det senaste från utbildningen.

Vi ser att du har en helhetssyn på verksamheten och bibliotekens uppdrag i samhället. Du är en flexibel person som är initiativtagande och har erfarenhet av att strukturera och planera aktiviteter i linje med verksamhetens planer och mål.

Du är trygg med att guida större grupper, exempelvis vid klassbesök, och ser samverkan med skolor och föreningar som en självklar del i det läsfrämjande arbetet. Du har en social förmåga när det kommer till att förstå och nå framtill olika typer av människor både när det kommer till besökare, kollegor och samarbetspartners.

För att lyckas i rollen ser du digitala verktyg som en naturlig del av ditt uppdrag. Du är van vid informationssökning och källkritik samt har ett pedagogiskt förhållningsätt när du vägleder våra besökare i biblioteket och i våra digitala verktyg. Du har en god förmåga att formulera dig på svenska såväl i tal som skrift, och det är meriterande med kunskaper i andra språk.

Bra att veta
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid och i tjänsten ingår kväll- och helgtjänstgöring som kan ske på annat bibliotek än ditt hembibliotek.

Belastningsregister
För att få arbeta med barn och unga måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt (via post eller Bank-ID) i samband med att du skickar in din ansökan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka två veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du på Polisens hemsida. Välj registerutdrag för arbete med barn i annan verksamhet.

Vill du veta mer?
Emma Dahlberg, enhetschef, 036-10 54 59, emma.dahlberg@jonkoping.se
Helen Figéus, Vision, 036-10 50 77
Karin Kristoffersson, DIK, 036-10 55

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som bibliotekarie unga.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Idérika bibliotekarier – se hit!

Bibliotekarie
Läs mer Aug 31
Biblioteken i Jönköping

Är du en idérik bibliotekarie som vill få möjligheten att vara med och utveckla Biblioteken i Jönköping? Drivs du av att skapa trygga och kreativa miljöer där alla känner sig välkomna?

Folkbiblioteken i Jönköping, ska vara trygga platser med låga trösklar som ska vara tillgängliga för alla. Vi ska vara en kraftfull aktör för läsande, lärande, integration, bildning och kultur och bidra till utvecklingen av Jönköpings kommun.

Som bibliotek lägger vi fokus på användarens behov. Som användare ska man uppleva, och upptäcka, att folkbiblioteken är inspirerande, kreativa och kunskapsrika miljöer som man gärna vill återvända till. Som användare ska man under hela livet kunna söka, hitta och bekräfta sig själv men också bli överraskad och utmanad.

Ditt nya jobb
Nu behöver vi förstärkning av två vikarierande bibliotekarier med engagemang att med användarnas bästa i fokus driva och utveckla bibliotekens verksamhet.

Till Öxnehaga bibliotek söker vi en bibliotekarie i två år som ansvarar för målgruppen barn 0-6 år. Ett bibliotek med tre anställda som stöttar och arbetar tillsammans för att skapa en trygg och välkomnande miljö för alla våra besökare. Vi samverkar med lokalsamhället, viktiga parter i tjänsten är förskolor, öppna förskolan och familjecentralen. Öxnehaga bibliotek ligger i ett mångkulturellt område och är ett integrerat skolbibliotek.

Till Stadsbiblioteket söker vi en bibliotekarie i ett år med ansvar för unga från 13 år och uppåt med huvudansvar inom skräcklitteratur och gaming. I tjänsten ingår också ett inköpsansvar inom film och engelsk skönlitteratur för vuxna. Stadsbiblioteket är placerat i centrala Jönköping och har omkring 1500 besökare om dagen. I tjänsten kommer du tillsammans med kollegor tillhöra ungdomsavdelningen.

I båda tjänsterna tillkommer mediehantering, inköp, inleverans och gallring av medier. Planering och genomförande av programaktiviteter på biblioteket och samverkan med relevanta aktörer. I tjänsterna ingår bemanning av andra bibliotek än ditt hembibliotek samt arbete kvällar och helger.

Din kompetens
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer relevant. Du har några års erfarenhet av biblioteksarbete och av att samverka med skolor, förskolor och föreningar. Det är meriterande med erfarenhet av att planera och genomföra arrangemang.

För att lyckas i rollen ser du digitala verktyg som en självklar del av ditt uppdrag och är en van informationssökare och källkritiker som har en fallenhet för att organisera och tillgängliggöra information. Du har kunskap om bibliotekets uppdrag och sammanhang och vad den har för roll i samhället. Du ska ha en pedagogisk insikt och det är meriterande med erfarenhet av att arbeta med åldrarna 0-6 år eller unga 13 år och uppåt.

Du är en social och serviceinriktad person som med enkelhet visar intresse av att möta besökares olika behov samt god förmåga att samarbeta och möta de människor du möter i arbetet så som besökare, kollegor och samarbetspartners. Du är en självgående och flexibel person som har lätt för att anpassa dig till ändrade förutsättningar.

Du har en god förmåga att formulerar dig på svenska i tal och skrift och det är meriterande med att ha kunskaper i andra språk. Du har erfarenhet att möta människor med annat modersmål än svenska.

Välkommen till oss/Om oss
Jönköpings folkbibliotek består av 14 bibliotek varav två är mobila, vårt syfte är att vara en kraftfull aktör för läsande, lärande, integration, bildning och kultur samt bidra till utvecklingen av Jönköpings kommun.

Bra att veta
Anställningen är tidsbegränsad och vikariaten är två (Öxnehaga och Stadsbiblioteket). Tjänsterna är på heltid och det ingår kväll- och helgtjänstgöring. Bemanning på flera bibliotek inom kommunens folkbibliotek ingår.

Belastningsregister
För att få arbeta med barn och unga måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du skickar in din ansökan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka två veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du på Polisens hemsida. Välj registerutdrag för arbete med barn i annan verksamhet.

Vill du veta mer?
Maria Carlsson, enhetschef, 036- 10 69 40, maria.carlsson5@jonkoping.se
Emma Dahlberg, enhetschef, 036-10 54 59, emma.dahlberg@jonkoping.se
Helen Figéus, Vision, 036-10 50 77
Karin Kristoffersson, DIK, 036-10 55 90

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekarie med blicken riktad utåt

Bibliotekarie
Läs mer Aug 31
Biblioteken i Jönköping

Vill du jobba på ett av Jönköpings folkbibliotek och ge förstklassig service till våra besökare? Vill du använda din erfarenhet och kunskap för att skapa inspirerande och kreativa miljöer? Då kan du vara vår nya kollega.

Vi söker en initiativrik bibliotekarie till Österängens bibliotek som vill arbeta nära lokalsamhället. På Jönköpings folkbibliotek vill vi med användaren i fokus, överbrygga klyftor och skapa demokratisk delaktighet. Folkbiblioteken i Jönköping är en lärande organisation som är redo för framtidens utmaningar.

Som användare ska man uppleva, och upptäcka, att folkbiblioteken är inspirerande, kreativa och kunskapsrika miljöer som man gärna vill återvända till. Som användare ska man under hela livet kunna söka, hitta och bekräfta sig själv men också bli överraskad och utmanad.

Ditt nya jobb
Österängen är en stadsdel och ett bostadsområde beläget i östra Jönköping. Biblioteket ligger i Österängens centrum i anslutning till Österängens konsthall med närhet till fritidsgård, skola och förskola. Det är ett mångkulturellt område med ca 4 000 invånare.

Som anställd på Österängens bibliotek är du en av två anställda som arbetar nära varandra. I din roll som bibliotekarie sätter du besökaren i centrum och ditt uppdrag går ut på att skapa ett bibliotek som utmanar och är tillgängligt för alla. Tillsammans med din kollega ansvarar du för verksamheten som helhet på Österängens bibliotek, vilket b.la. innefattar klassbesök, inköp av medier och programplanering för alla målgrupper. Inom folkbiblioteken i Jönköping arbetar vi som en organisation vilket betyder att hos oss är du en del av en arbetsplats med omkring 60 kollegor som utvecklar och stöttar varandra.

Inom Biblioteken i Jönköping prioriterar vi barn och unga och utvecklar vårt arbete mot dessa målgrupper. Vi ser ökad samverkan med civilsamhället och uppsökande verksamhet som verktyg för att utveckla vårt arbete och du kommer vara en del i det arbetet.
Utöver vanligt förekommande arbetsuppgifter som bemanning av informationsdisk, mediehantering, inleverans, bokuppsättning, gallring av medier, hjälpa användare med IT-frågor ingår bemanning av andra bibliotek samt helgtjänstgöring.

Din kompetens
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer relevant. Du har några års erfarenhet av biblioteksarbete.

För att lyckas i rollen ser du digitala verktyg som en självklar del av ditt uppdrag och är van vid att vägleda besökare med digitala frågor. Du har kunskap om bibliotekets uppdrag och sammanhang och vad den har för roll i samhället. Du ska ha en pedagogisk insikt och ha en hög förståelse för kulturella olikheter.

Du är en social person som med enkelhet visar intresse av att möta besökares olika behov samt god förmåga att samarbeta med de människor du möter i arbetet så som besökare, kollegor och samarbetspartners. Du är strukturerad och initiativtagande, driver arbetet framåt och har en förmåga att ta hänsyn till det större perspektivet. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade förutsättningar och du ser möjligheter i förändringar. Att kunna planera och genomföra arrangemang är ett plus.

Du har en god förmåga att formulerar dig på svenska i tal och skrift och det är meriterande med kunskaper i andra språk. Erfarenheter av att möta människor med annat modersmål än svenska och att du har en förmåga att överbrygga språkbarriärer är något vi värderar högt.

Det är meriterande med kunskaper av att arbeta med barn och unga och om du har erfarenhet av samverkan med skolor, förskolor och föreningar.

Välkommen till oss
Jönköpings folkbibliotek består av 14 bibliotek varav två är mobila, vårt syfte är att vara en kraftfull aktör för läsande, lärande, integration, bildning och kultur samt bidra till utvecklingen av Jönköpings kommun.

Bra att veta
Anställningen är en tillsvidaretjänst på heltid och i tjänsten ingår kväll- och helgtjänstgöring. Bemanning på flera bibliotek inom kommunens folkbibliotek ingår.

Belastningsregister
För att få arbeta med barn och unga måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du skickar in din ansökan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka två veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du på Polisens hemsida. Välj registerutdrag för arbete med barn i annan verksamhet.

Vill du veta mer?
Emma Dahlberg, enhetschef, 036-10 54 59, emma.dahlberg@jonkoping.se
Helen Figéus, Vision, 036-10 50 77
Karin Kristoffersson, DIK, 036-10 55 90

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som bibliotekarie på Österängen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekarie med inriktning unga

Bibliotekarie
Läs mer Aug 15
Råslätts bibliotek

Är du en utåtriktad och kunnig bibliotekarie med intresse för unga och läsfrämjande arbete? Vi har ett intressant arbete för dig.

Vi söker dig som med fantasi, kreativitet och pedagogisk insikt vill arbeta läsfrämjande främst mot målgruppen unga.

Jönköping utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens bibliotek i Jönköping.
Vår förvaltnings verksamheter berikar människors liv genom bibliotek, mötesplatser för unga, konst och annan kulturverksamhet.

Jönköpings folkbibliotek består av 14 bibliotek varav två är mobila. Vårt syfte är att vara en kraftfull aktör för läsande, lärande, integration, bildning och kultur samt bidra till utveckling av Jönköpings Kommun. Våra bibliotek ska vara inspirerande, kreativa och kunskapsrika miljöer som besökarna gärna kommer tillbaka till. Vi strävar efter att vara öppna, trygga och välkomnande för alla.


Välkommen till oss!
Du kommer att utgå från Råslätts bibliotek som är en del av Jönköpings folkbibliotek. Biblioteket är placerat i ett allaktivitetshus och är både ett folk- och skolbibliotek. I området finns ungdomsgårdar, skolor och olika former av fritidsaktiviteter. På biblioteket samarbetar vi med flera av dessa aktörer för att bidra till en god stämning och minska läsglappet på området.

Ditt nya jobb
Råslätts bibliotek ligger i anslutning till en högstadieskola, Stadsgårdsskolan, och är deras skolbibliotek utöver att vara folkbibliotek. Din tjänst består i att ansvara för ungdomsavdelningen på Råslätts bibliotek; vilket innefattar b.la. klassbesök för åk 5 och 7, inköp av medier- och programplanering för målgruppen. Utöver detta jobbar du i samverkan med skolan samt övriga relevanta aktörer på området.

Råslätts bibliotek består av tre tjänster; barn, unga och vuxna. Därutöver finns en teamledare som hjälper till med övergripande processer. Ditt arbete kommer alltid ske i dialog och i samarbete med dina övriga kollegor. Tillsammans driver ni och utvecklar Råslätts bibliotek framåt.
Utöver ditt arbete med ungdomar tillkommer även för bibliotekarie vanligt förekommande arbetsuppgifter som bemanning av informationsdisk, mediehantering, inleverans, bokuppsättning, gallring av medier, hjälpa användare med IT-frågor. Det är av stor vikt att du trivs med lokalsamverkan då detta är en stor del av bibliotekets dagliga verksamhet.
Du har ett stort inflytande över avdelningen för unga med stora möjligheter att förverkliga egna idéer!

Din kompetens
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom bibliotek- och informationsvetenskap, eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Du har några års erfarenhet av biblioteksarbete samt att möta och arbeta med personer med annat modersmål än svenska. Du uppskattar att möta människor från olika delar av världen med olika kulturella bakgrunder och att ta dig runt språkliga hinder. Du ska ha lätt för att anpassa dig till olika situationer i ditt arbete. Det är meriterande om du även har erfarenhet av att arbeta med gruppen ungdom samt erfarenhet av att samverka med skolor och föreningar. Du har god kunskap om bibliotekets uppdrag och dess roll i samhället och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att planera och genomföra arrangemang.
För att lyckas i rollen ser du digitala verktyg som en självklar del av ditt uppdrag och är van vid informationssökning samt att hjälpa besökare med digitala frågor. Arbetet förutsätter att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och är bekväm med att vid behov hjälpa användare på engelska. Kunskaper i ett tredje språk är en stor merit.

Bra att veta
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid och i tjänsten ingår kväll- och helgtjänstgöring som kan ske på annat bibliotek än ditt hembibliotek.

Belastningsregister
För att få arbeta med barn och unga måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du skickar in din ansökan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka två veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du på Polisens hemsida. Välj registerutdrag för arbete med barn i annan verksamhet.

Vill du veta mer?
Christel Bjärterot Lundqvist, enhetschef, 036-10 62 85
christel.bjarterot-lundqvist@jonkoping.se
Helen Figéus, Vision, 036-10 50 77
Karin Kristoffersson, DIK, 036-10 55 90

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som bibliotekarie med inriktning unga.


Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekarie till Jönköping University

Bibliotekarie
Läs mer Apr 12
Högskoleservice är en del av Jönköping University.

Med vår stora bredd tillhandahåller vi väsentligen all stödverksamhet. Förutom Högskolebiblioteket och infrastruktur i form av byggnader och nätverk erbjuder vi bland annat studieadministration, studie- och karriärvägledning, IT-service, vaktmästeri, kommunikation och marknadsföring samt ekonomi- och personaladministration. Hos oss får du en stimulerande och dynamisk arbetsmiljö där du träffar många människor och har stora möjligheter att utvecklas.

Högskolebiblioteket är en väl integrerad del av högskolans utbildning och forskning och ligger mitt på campus, centralt beläget i Jönköping. Biblioteket har gott renommé inom lärosätet och präglas av utvecklingsvilja, serviceanda och användarfokus. Vi erbjuder en god arbetsmiljö med hög trivsel.Biblioteket är organiserat i teamen informationsförsörjning, vägledning, undervisning, och forskarstöd. Av totalt 18 personer ingår nio i informationsförsörjningsteamet, som behöver förstärkas med anledning av en pensionsavgång.



Är du en nyfiken och noggrann person med problemlösande analysförmåga som trivs med att samarbeta? Sök då tjänsten som bibliotekarie vid Jönköping University!



Ditt uppdrag

Tillsammans med teamet ansvarar du för bibliotekets informationsförsörjning – en välanvänd och viktig resurs för högskolans utbildning och forskning. Omställningen till öppen vetenskap gör att verksamheten är under förändring och vid sidan av det löpande arbetet är kompetensutveckling och utvecklingsarbete en självklar del av tjänsten.

Som bibliotekarie delar du tillsammans med e-resursgruppen ansvaret för bibliotekets elektroniska informationsresurser. Du säkerställer att rätt resurser är tillgängliga för bibliotekets användare och arbetar med aktivering, uppföljning och felsökning.

Det är viktigt för oss att ta tillvara din kompetens och ytterligare arbetsuppgifter inom informationsförsörjningsteamet tillkommer utifrån dina tidigare erfarenheter och verksamhetens behov. Du kommer också att bemanna bibliotekets informationsdisk och den digitala frågetjänsten.

 

Din profil

Vi söker dig som har examen på minst kandidatnivå i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan relevant kandidatexamen och erfarenhet av biblioteksarbete.

Bibliotekets informationsförsörjning bygger på ett komplext systemlandskap där arbetet med e-resurser kräver generell systemvana, nyfikenhet och en förmåga att lösa problem.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Utöver att JU har en internationell prägel innebär tjänsten arbete med dokumentation och supportkontakter huvudsakligen på engelska.

Du som söker är trygg och har god förmåga att arbeta självständigt. Du samarbetar gärna och utbyter kunskap och erfarenheter med dina kollegor. Du är noggrann och ansvarstagande och kan prioritera, planera och följa upp ditt arbete. Du har ett serviceinriktat förhållningssätt till både användare och kollegor.

I vårt urval kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet.

 

Anställningsvillkoren regleras i kollektivavtal. Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Du kommer erbjudas reglerad arbetstid, flex där anställningens villkor regleras i villkorsavtalet och kompletterande kollektivavtal vid Jönköping University. Individuell lönesättning tillämpas.

Eventuell tillämpning av provanställning.

Läs mer om våra villkor och förmåner, exempelvis förmånliga statliga avtal när det gäller löne-, pension- och anställningsvillkor. Läs mer- https://ju.se/om-oss/jobba-pa-jonkoping-university/jonkoping-university-som-arbetsplats.html

 

Välkommen med din ansökan senast 2023-05-07

Ansökningarna kommer att hanteras löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Bilagor föredras i PDF-format och ska omfatta:

- CV
- personligt brev
- referenser efter eventuell intervju.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring.
Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

Jönköping University är ett modernt lärosäte som kännetecknas av internationalisering och entreprenörsanda. Här finns välkvalificerade, uppfinningsrika och företagsamma medarbetare från hela världen. Vi utvecklar ny kunskap och delar kompetens med näringsliv, offentlig sektor och andra akademiska institutioner. Vi erbjuder en jämlik och inkluderande arbetsplats och vi välkomnar sökande med olika bakgrund. Läs mer om oss på www.ju.se

Ansök nu

Pedagogisk och inspirerande bibliotekarie – se hit!

Bibliotekarie
Läs mer Feb 20
Biblioteken i Jönköping

Vill du vara med och utveckla Jönköping? Vill du använda din kunskap och erfarenhet för att skapa demokratisk delaktighet och överbrygga klyftor? Då kan du vara vår nya bibliotekarie.

Våra bibliotek är inspirerande, kreativa och kunskapsrika miljöer som besökarna gärna kommer tillbaka till. Vi strävar efter att vara öppna, trygga och välkomnande för alla. I din roll som bibliotekarie är du en viktig del i att erbjuda just detta till våra besökare. Är du vår nya kollega som vill arbeta på ett mindre folkbibliotek i ett mångkulturellt område som dessutom är integrerat med skolbibliotek?

Som bibliotekarie kommer du arbeta med mediebeståndet inklusive inköp, inleverans och gallring av medier. I tjänsten ingår även att planera och genomföra programaktiviteter och att samverka med lokalsamhället. Du kommer att regelbundet bemanna informationsdisken på ditt hembibliotek, och då vi arbetar mot en gemensam bemanning kommer du även tjänstgöra på andra bibliotek, inklusive kvällar och helger. I din roll som bibliotekarie sätter du besökaren i centrum och med fantasi och kunskap medverkar du till att forma ett bibliotek som är tillgängligt för alla.

Din kompetens
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap, eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Du har några års erfarenhet av biblioteksarbete samt att möta och arbeta med personer som har annat modersmål än svenska. Det är meriterande om du även har erfarenhet av att arbeta med barn och unga samt erfarenhet av att samverka med skolor, förskolor och föreningar. Du har god kunskap om bibliotekets uppdrag och dess roll i samhället och har tidigare erfarenhet av att planera och genomföra arrangemang.

För att lyckas i rollen ser du digitala verktyg som en självklar del av ditt uppdrag och är en van informationssökare och källkritiker som har en fallenhet för att organisera och tillgängliggöra information. Du har en god förmåga att formulerar dig på svenska i tal och skrift och vi ser gärna att du har kunskaper i andra språk.

Som person har du enkelt för och intresse av att möta besökares olika behov samt skapa och underhålla relationer. Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Du är ansvarstagande, driver ditt arbete framåt på ett strukturerat vis och har lätt för att anpassa dig till ändrade förutsättningar. Vid förändringar ser du möjligheter och du kan omsätta ditt nytänkande i praktiken. Då rollen innebär att möta besökare med olika behov, förutsättningar och bakgrund har du därför en god förmåga att anpassa ditt budskap till mottagaren.

Välkommen till oss
Jönköpings folkbibliotek består av 14 bibliotek varav två är mobila, vårt syfte är att vara en kraftfull aktör för läsande, lärande, integration, bildning och kultur samt bidra till utvecklingen av Jönköpings kommun. Våra bibliotek är inspirerande, kreativa och kunskapsrika miljöer som besökarna gärna kommer tillbaka till. Vi strävar efter att vara öppna, trygga och välkomnande för alla.

Bra att veta
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid och i tjänsten ingår kväll- och helgtjänstgöring.
Välkommen till en arbetsplats där du får gratis bad och träning på förvaltningens badanläggningar samt förmånscykel (genom bruttolöneavdrag). Här kan du läsa om de viktigaste förmånerna i vårt kollektivavtal. (https://skr.se/skr/tjanster/rapporterochskrifter/publikationer/saghejtilldittkollektivavtal.65598.html)

Belastningsregister
För att få arbeta med barn och unga måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du skickar in din ansökan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka två veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du på Polisens hemsida. Välj registerutdrag för övrigt arbete och kontakt med barn.

Vill du veta mer?
Emma Dahlberg, enhetschef, 036-10 54 59
Karin Kristoffersson, DIK, 036-10 55 90
Helen Figeus, Vision, 036-10 50 77

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla! Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som bibliotekarie.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekarie med en kreativ ådra till Norrahammars bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Feb 3
Norrahammars bibliotek

Vill du vara med och utveckla Jönköping? Vill du använda din kunskap och erfarenhet för att skapa demokratisk delaktighet och överbrygga klyftor? Då kan du vara vår nya bibliotekarie till Norrahammars bibliotek.

Välkommen till oss
Jönköpings folkbibliotek består av 14 bibliotek varav två är mobila, vårt syfte är att vara en kraftfull aktör för läsande, lärande, integration, bildning och kultur samt bidra till utvecklingen av Jönköpings kommun. Våra bibliotek är inspirerande, kreativa och kunskapsrika miljöer som besökarna gärna kommer tillbaka till. Vi strävar efter att vara öppna, trygga och välkomnande för alla.

Som bibliotekarie kommer du utgå från Norrahammars nybyggda bibliotek som öppnades i november i Norrahammars centrum. Det nya bibliotekets fokus är tillgänglighet för alla när det kommer till allt från planerade träffar och aktiviteter till den vardagliga verksamheten. Biblioteket kommer att vara utvecklat enligt universell utformning, ett begrepp som betyder att lokalen och dess innehåll ska vara tillgängligt för alla människor, oavsett funktionsförmåga.

Ditt nya jobb
I denna roll kommer du arbeta med vanligt förekommande uppgifter som bibliotekarie så som mediehantering, inköp, inleverans och gallring av medier. I tjänsten ingår även att planera och genomföra programaktiviteter och att samverka med lokalsamhället.

Du kommer regelbundet bemanna informationsdisken på både Norrahammar och Tabergs bibliotek, och då vi arbetar mot en gemensam bemanning kommer du även tjänstgöra på andra bibliotek. I din roll som bibliotekarie sätter du besökaren i centrum och med fantasi och kunskap medverkar du till att forma ett bibliotek som är tillgängligt för alla.

Din kompetens
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap, eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Du har några års erfarenhet av biblioteksarbete samt erfarenhet av att planera och genomföra arrangemang. Det är meriterande om du även har erfarenhet av att arbeta med barn och unga samt erfarenhet av att samverka med skolor, förskolor och föreningar.

För att lyckas i rollen ser du digitala verktyg som en självklar del av ditt uppdrag och är en van informationssökare och källkritiker som har en fallenhet för att organisera och tillgängliggöra information. Kunskap om alternativ kommunikation, exempelvis TAKK och bildstöd är meriterande. Du har en god förmåga att formulerar dig på svenska i tal och skrift och vi ser gärna att du har kunskaper i andra språk. Du har god kännedom och kunskap om bibliotekets uppdrag och dess roll i samhället.

Som person har du enkelt för och intresse av att möta besökares olika behov samt skapa och underhålla relationer. I din roll som bibliotekarie har du god förståelse för hur människor tar till sig kunskap utifrån olika förutsättningar och har därför förmågan att anpassa ditt budskap till mottagaren. Du är ansvarstagande, driver ditt arbete framåt på ett strukturerat vis och har lätt för att anpassa dig till ändrade förutsättningar. Vid förändringar ser du möjligheter och du kan omsätta ditt nytänkande i praktiken.

Bra att veta
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid och i tjänsten ingår kväll- och helgtjänstgöring.

Vill du veta mer?

Hör gärna av dig till Christel Bjärterot-Lundqvist, enhetschef 036-106285
Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla! Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som bibliotekarie.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekarie med mångspråk vuxna i sikte

Bibliotekarie
Läs mer Dec 8
Stadsbiblioteket

Vill du vara med och utveckla Jönköping? Vill du använda din kunskap och erfarenhet för att skapa demokratisk delaktighet och överbrygga klyftor? Då kan du vara vår nya bibliotekarie med fokus på mångspråk vuxna.

Välkommen till oss
Jönköpings folkbibliotek består av 14 bibliotek varav två är mobila, vårt syfte är att vara en kraftfull aktör för läsande, lärande, integration, bildning och kultur samt bidra till utvecklingen av Jönköpings kommun. Våra bibliotek är inspirerande, kreativa och kunskapsrika miljöer som besökarna gärna kommer tillbaka till. Vi strävar efter att vara öppna, trygga och välkomnande för alla.

Som bibliotekarie inom mångspråk vuxna kommer du utgå från Stadsbibliotekets verksamhetsanpassade lokaler som möjliggör en modern biblioteksverksamhet med besökaren i fokus.

Ditt nya jobb
I denna roll kommer du vara ansvarig för verksamhetsområdet mångspråk vuxen på Stadsbiblioteket och förväntas driva och utveckla detta område vidare. Du kommer arbeta med bibliotekens integrationsfrämjande arbete i samarbete med kollegor från flera bibliotek i kommunen samt samverka med civilsamhället gällande program för målgruppen mångspråk vuxna. Utöver vanligt förekommande arbetsuppgifter på ett bibliotek kommer du arbeta med inköp av medier och planera aktiviteter såsom bokcirklar, biblioteksvisningar och språkcaféer.

Du kommer att regelbundet bemanna informationsdisken på Stadsbiblioteket, och då vi arbetar mot en gemensam bemanning kommer du även tjänstgöra på andra bibliotek. I din roll som bibliotekarie sätter du besökaren i centrum och med fantasi och kunskap medverkar du till att forma ett bibliotek som är tillgängligt för alla.

Din kompetens
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap, eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer relevant. Du har erfarenhet av biblioteksarbete samt att möta och arbeta med personer som har annat modersmål än svenska. Du har genom din erfarenhet kunskap om bibliotekets uppdrag och dess roll i samhället.

För att lyckas i rollen ser du digitala verktyg som en självklar del av ditt uppdrag och är en van informationssökare och källkritiker som har en fallenhet för att organisera och tillgängliggöra information. Du har en god förmåga att formulerar dig på svenska i tal och skrift och vi ser gärna att du har kunskaper i andra språk.

Som person har du enkelt för och intresse av att möta besökares olika behov samt skapa och underhålla relationer. Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Som ansvarig för ett verksamhetsområde är du initiativtagande, driver arbetet framåt och har en förmåga att ta hänsyn till det större perspektivet. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade förutsättningar och ser möjligheter i förändringar.

Bra att veta
Anställningen är en visstidsanställning på heltid och i tjänsten ingår kväll- och helgtjänstgöring.

Vill du veta mer?
Maria Carlsson, enhetschef, 036-10 69 40
Karin Kristoffersson, DIK, 036-10 55 90
Anna Öjeheim, Vision, 036-10 55 88

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla! Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som bibliotekarie.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Välkomnande och trygga bibliotekarier – se hit!

Bibliotekarie
Läs mer Dec 16
Biblioteken i Jönköping

Vill du jobba på biblioteken i Jönköping och ge förstklassig service till våra besökare? Vill du använda din erfarenhet och kunskap för att skapa inspirerande och kreativa miljöer? Då kan du vara vår nya kollega.

Våra bibliotek är inspirerande, kreativa och kunskapsrika miljöer som besökarna gärna kommer tillbaka till. Vi strävar efter att vara öppna, trygga och välkomnande för alla. I din roll som bibliotekarie är du en viktig del i att erbjuda just detta till våra besökare.

Som bibliotekarie kommer du arbeta med mediebeståndet, planering av aktiviteter såsom bokcirklar och biblioteksvisningar samt andra förekommande arbetsuppgifter på ett bibliotek. Du kommer även att regelbundet bemanna informationsdiskarna på ett par av våra bibliotek, inklusive kvällar och helger. I din roll som bibliotekarie sätter du besökaren i centrum och med fantasi och kunskap medverkar du till att forma ett bibliotek som är tillgängligt för alla.

Din kompetens
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap, eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer relevant. Du har erfarenhet av biblioteksarbete och har därigenom kunskap om bibliotekets uppdrag och dess roll i samhället. För att lyckas i rollen ser du digitala verktyg som en självklar del av ditt uppdrag och är en van informationssökare och källkritiker som har en fallenhet för att organisera och tillgängliggöra information. Du har en god förmåga att formulerar dig på svenska i tal och skrift och vi ser gärna att du har kunskaper i andra språk.

Som person har du enkelt för och intresse av att möta besökares olika behov samt god förmåga att samarbeta med de människor du möter. Du är initiativtagande, driver arbetet framåt och har en förmåga att ta hänsyn till det större perspektivet. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade förutsättningar och ser möjligheter i förändringar.

Välkommen till oss
Jönköpings folkbibliotek består av 14 bibliotek varav två är mobila, vårt syfte är att vara en kraftfull aktör för läsande, lärande, integration, bildning och kultur samt bidra till utvecklingen av Jönköpings kommun.

Bra att veta
Anställningen är en visstidsanställning på heltid och i tjänsten ingår kväll- och helgtjänstgöring. Urval och intervjuer kommer ske löpande.

Vill du veta mer?
Emma Dahlberg, enhetschef, 036-10 54 59
Karin Kristoffersson, DIK, 036-10 55 90
Anna Öjeheim, Vision, 036-10 55 88

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla! Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som bibliotekarie.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekarie med fokus på barn och unga till Råslätts bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Okt 25
Råslätts bibliotek

Vill du vara med och utveckla Jönköping? Vill du använda din kunskap och erfarenhet för att skapa demokratisk delaktighet och överbrygga klyftor? Då kan du vara en av våra nya bibliotekarier med ansvar för och fokus på målgruppen barn eller unga på Råslätts bibliotek.

Välkommen till oss
Jönköpings folkbibliotek består av 14 bibliotek varav två är mobila, vårt syfte är att vara en kraftfull aktör för läsande, lärande, integration, bildning och kultur samt bidra till utvecklingen av Jönköpings kommun. Våra bibliotek är inspirerande, kreativa och kunskapsrika miljöer som besökarna gärna kommer tillbaka till. Vi strävar efter att vara öppna, trygga och välkomnande för alla.

Du kommer att utgå från Råslätts bibliotek som ligger i Stadsgården. Stadsgården är ett levande hus med bibliotek, fritidsgård, simhall och högstadieskola. Dessutom är biblioteket integrerat, vilket innebär att det är både ett folkbibliotek och ett skolbibliotek. Råslätt är ett mångkulturellt område med engagerade invånare och ett aktivt föreningsliv.

Ditt nya jobb
I denna roll kommer du vara huvudansvarig för målgruppen barn eller unga, vilket innebär ansvar för medieutbudet för målgruppen, programläggning och samverkan med skola. Dessutom förväntas du driva och utveckla området vidare. I arbetet ingår vanligt förekommande uppgifter som bibliotekarie så som bemanning av informationsdisk, mediehantering, inköp, inleverans och gallring av medier. I tjänsten ingår även att planera och genomföra programaktiviteter och att samverka med lokalsamhället.

Du kommer att regelbundet bemanna informationsdisken på Råslätts bibliotek, och då vi arbetar mot en gemensam bemanning kommer du även tjänstgöra på andra bibliotek. I din roll som bibliotekarie sätter du besökaren i centrum och med fantasi och kunskap medverkar du till att forma ett bibliotek som är tillgängligt för alla.

Din kompetens
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap, eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Du har några års erfarenhet av biblioteksarbete samt att möta och arbeta med personer som har annat modersmål än svenska. Det är meriterande om du även har erfarenhet av att arbeta med barn och unga samt erfarenhet av att samverka med skolor, förskolor och föreningar. Du har god kunskap om bibliotekets uppdrag och dess roll i samhället och har tidigare erfarenhet av att planera och genomföra arrangemang.

För att lyckas i rollen ser du digitala verktyg som en självklar del av ditt uppdrag och är en van informationssökare och källkritiker som har en fallenhet för att organisera och tillgängliggöra information. Du har en god förmåga att formulerar dig på svenska i tal och skrift och vi ser gärna att du har kunskaper i andra språk.

Som person har du enkelt för och intresse av att möta besökares olika behov samt skapa och underhålla relationer. Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Som huvudansvarig över målgruppen unga är du ansvarstagande, driver ditt arbete framåt på ett strukturerat vis och har lätt för att anpassa dig till ändrade förutsättningar. Vid förändringar ser du möjligheter och du kan omsätta ditt nytänkande i praktiken. Då rollen innebär att möta besökare med olika behov, förutsättningar och bakgrund har du därför en god förmåga att anpassa ditt budskap till mottagaren.

Bra att veta
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid och i tjänsten ingår kväll- och helgtjänstgöring.

Vill du veta mer?
Christel Bjärterot Lundqvist, enhetschef, 036-10 62 85
Wirena Lopez Arenteg, DIK, 036-10 60 58
Helen Figeus, Vision, 036-10 50 77

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla! Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som bibliotekarie.


Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekssamordnare som vill locka målgruppen unga

Bibliotekarie
Läs mer Okt 10
Biblioteken i Jönköping

Vill du vara med och utveckla Jönköping? Vill du använda din kunskap och erfarenhet för att skapa demokratisk delaktighet och överbrygga klyftor? Då kan du vara vår nya bibliotekssamordnare med fokus på att skapa biblioteksverksamhet som intresserar målgruppen unga.

Välkommen till oss
Jönköpings folkbibliotek består av 14 bibliotek varav två är mobila, vårt syfte är att vara en kraftfull aktör för läsande, lärande, integration, bildning och kultur samt bidra till utvecklingen av Jönköpings kommun. Våra bibliotek är inspirerande, kreativa och kunskapsrika miljöer som besökarna gärna kommer tillbaka till. Vi strävar efter att vara öppna, trygga och välkomnande för alla.

Som bibliotekssamordnare Unga kommer du ansvara för verksamhetsområdet för Folkbiblioteken i Jönköpings kommun. Du kommer att arbeta med att stötta och utveckla bibliotekens arbete för att skapa bibliotek och biblioteksverksamhet som är intresserar målgruppen unga. Rollen är ny, därför kommer du vara delaktig i att forma tjänsten utifrån verksamhetens behov.

Ditt nya jobb
I denna roll kommer du vara ansvarig för verksamhetsområdet Unga på Biblioteken i Jönköping och förväntas driva och utveckla området. Du kommer utifrån resultatet från studien Ung livsstil som genomförs regelbundet i Jönköpings kommun utveckla biblioteksverksamheten i samarbete med kollegor från flera bibliotek i kommunen samt samverka med civilsamhället. Utöver vanligt förekommande arbetsuppgifter på ett bibliotek kommer du arbeta med att planera och samordna aktiviteter och verksamhet på våra folkbibliotek.

Du kommer att regelbundet möta besökare i informationsdisken på våra bibliotek, du kommer utgå från ett hembibliotek och då vi arbetar mot en gemensam bemanning kommer du även tjänstgöra på andra bibliotek. I din roll som bibliotekssamordnare sätter du besökaren i centrum och med fantasi och kunskap medverkar du till att forma ett bibliotek som är tillgängligt för alla.

Din kompetens
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom exempelvis biblioteks- och informationsvetenskap eller pedagogik, alternativt annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms relevant. Då du ska samordna bibliotekens arbete med målgruppen Unga ska du ha erfarenhet av att samordna kollegor och arbetsuppgifter för att nå gemensamma mål. Du har erfarenhet av att möta och interagera med målgruppen unga och gärna i socioekonomiskt utsatta områden. Detta kan exempelvis vara erfarenhet genom tidigare arbete, föreningsengagemang eller volontärarbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av biblioteksarbete.

För att lyckas i rollen ser du digitala verktyg som en självklar del av ditt uppdrag och är en van informationssökare och källkritiker som har en fallenhet för att organisera och tillgängliggöra information. Du har en god förmåga att formulerar dig på svenska i tal och skrift och vi ser gärna att du har kunskaper i andra språk. Du har erfarenhet av samverkan inom kommunal verksamhet och med föreningslivet samt har kunskap om bibliotekets uppdrag och dess roll i samhället.

Som person har du enkelt för och intresse av att möta besökares olika behov samt skapa och underhålla relationer. Du har därför erfarenhet av servicearbete sedan tidigare. Som ansvarig för ett verksamhetsområde är du initiativtagande, driver arbetet framåt och har en förmåga att ta hänsyn till det större perspektivet. Du är nytänkande, flexibel och kan omsätta dina idéer i praktiken.

Bra att veta
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid och i tjänsten ingår kväll- och helgtjänstgöring.

Vill du veta mer?
Emma Dahlberg, enhetschef, 036-10 54 59
Karin Kristoffersson, DIK, 036-10 55 90
Helen Figeus, Vision, 036-10 50 77

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla! Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som bibliotekssamordnare Unga.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekssamordnare som vill skapa tillgänglighet för alla

Bibliotekarie
Läs mer Okt 10
Biblioteken i Jönköping

Vill du vara med och utveckla Jönköping? Vill du använda din kunskap och erfarenhet för att skapa demokratisk delaktighet och överbrygga klyftor? Då kan du vara vår nya bibliotekssamordnare med fokus på bibliotekens arbete för personer med funktionsnedsättning.

Välkommen till oss
Jönköpings folkbibliotek består av 14 bibliotek varav två är mobila, vårt syfte är att vara en kraftfull aktör för läsande, lärande, integration, bildning och kultur samt bidra till utvecklingen av Jönköpings kommun. Våra bibliotek är inspirerande, kreativa och kunskapsrika miljöer som besökarna gärna kommer tillbaka till. Vi strävar efter att vara öppna, trygga och välkomnande för alla.

Som bibliotekssamordnare Funka kommer du ansvara för verksamhetsområdet för Folkbiblioteken i Jönköpings kommun. Du kommer att arbeta med att stötta och utveckla bibliotekens arbete för att skapa bibliotek och biblioteksverksamhet som är tillgänglig för alla. Rollen är ny, därför kommer du vara delaktig i att forma tjänsten utifrån verksamhetens behov.

Ditt nya jobb
I denna roll kommer du vara ansvarig för verksamhetsområdet Funka på Biblioteken i Jönköping och förväntas driva och utveckla området vidare. Du kommer arbeta med bibliotekens arbete för personer med funktionsnedsättningar i samarbete med kollegor från flera bibliotek i kommunen samt samverka med civilsamhället. Utöver vanligt förekommande arbetsuppgifter på ett bibliotek kommer du arbeta med att planera och samordna aktiviteter och verksamhet på våra folkbibliotek.

Du kommer att regelbundet möta besökare i informationsdisken på våra bibliotek, du kommer utgå från ett hembibliotek och då vi arbetar mot en gemensam bemanning kommer du även tjänstgöra på andra bibliotek. I din roll som biblioteksamordnare sätter du besökaren i centrum och med fantasi och kunskap medverkar du till att forma ett bibliotek som är tillgängligt för alla.

Din kompetens
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom exempelvis biblioteks- och informationsvetenskap eller pedagogik, alternativt annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms relevant. Då du ska samordna bibliotekens arbete med Funka ska du ha erfarenhet av att samordna kollegor och arbetsuppgifter för att nå gemensamma mål. Du har även erfarenhet och intresse av att arbeta med tillgänglighet och har erfarenhet av att möta och interagera med människor i olika åldrar och med olika behov. Detta kan exempelvis vara erfarenhet genom tidigare arbete, föreningsengagemang eller volontärarbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av biblioteksarbete.

För att lyckas i rollen ser du digitala verktyg som en självklar del av ditt uppdrag och är en van informationssökare och källkritiker som har en fallenhet för att organisera och tillgängliggöra information. Du har god kunskap om alternativ kommunikation, exempelvis TAKK samt bildstöd och du har en god förmåga att formulerar dig på svenska i tal och skrift. Du har erfarenhet av samverkan inom kommunal verksamhet och med föreningslivet samt har kunskap om bibliotekets uppdrag och dess roll i samhället.

Som person har du enkelt för och intresse av att möta besökares olika behov samt skapa och underhålla relationer. Du har därför erfarenhet av servicearbete sedan tidigare. Som ansvarig för ett verksamhetsområde är du initiativtagande, driver arbetet framåt och har en förmåga att ta hänsyn till det större perspektivet. Du är nytänkande och kan omsätta dina idéer i praktiken som leder till resultat.

Bra att veta
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid och i tjänsten ingår kväll- och helgtjänstgöring.

Vill du veta mer?
Emma Dahlberg, enhetschef, 036-10 54 59
Karin Kristoffersson, DIK, 036-10 55 90
Helen Figeus, Vision, 036-10 50 77

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla! Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som bibliotekssamordnare Funka.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekarie med IT-kompetens

Bibliotekarie
Läs mer Sep 7
Per Brahegymnasiet

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss
Per Brahegymnasiet (PB) är en skola som är innovativ och nytänkande men som också vilar i en historisk grund och som värnar om sina traditioner. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas. Vi är en skola som växer och till hösten blev vi 1440 elever. Våra högskoleförberedande utbildningar är EK, ES, HU, IB, NA och SA. Skolan är organiserad i fyra rektorsområden med gemensamma stödfunktioner.

På PB blir du en del av stans bästa och mest engagerade kollegium som motiverar, inspirerar och utmanar eleverna. Det skapar förutsättningar för en riktigt bra skola, där vi bygger kunskap och erfarenhet, som eleverna har nytta av resten av livet. Vår profil präglas av kreativitet och engagemang med ett internationellt fokus.

Vi behöver nu förstärka vårt team då en av våra erfarna kollegor valt att fortsätta sin karriär inom kommunen. Är du den vi söker?

Ditt nya jobb
Som bibliotekarie på PB arbetar du för att elevers motivation att läsa ökar så att elevernas resultat förbättras i alla ämnen. Du arbetar aktivt med läsfrämjande insatser i alla årskurser. Du arbetar tillsammans med en bibliotekskollega, och har en helhetssyn på skolan med ett stort intresse för skolbiblioteket i dess viktiga roll, samt en vilja att samarbeta med olika professioner för att knyta an eleverna till biblioteket och dess tjänster. Du är en viktig resurs i skolans undervisning när det gäller digital kompetens och medie- och informationskunnighet (MIK). Med din digitala kompetens stöttar du även elever och kollegor med hantering av problem som kan uppstå.

Din kompetens
Vi söker dig med examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan akademisk utbildning som vi bedömer relevant för tjänsten. Du är väl uppdaterad i läsfrämjande metoder samt medie- och informationskunnighet (MIK) och har god digital kompetens inom området. Självklart har du har kunskaper om, och intresse för, litteratur för barn och ungdomar. Du är bekväm med att tala inför grupper med elever och lärare, är kreativ och tar initiativ till att hitta nya arbetssätt för att öka elevers motivation för läsning och ge bibliotekariestöd såväl i fysiska som digitala former.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Våra förväntningar på dig som bibliotekarie är att:

• Du är samarbetsvillig, flexibel och initiativtagande
• Du har god kompetens inom IKT
• Du är prestigelös och har ett gott bemötande
• Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra att leverera lösningar

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/) och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut, så tveka inte att inkomma med din ansökan!

Vill du veta mer?
Mikael Willosson, rektor, tfn: 036-10 69 27 alt. e-mail: mikael.willosson@jonkoping.se

Fackliga företrädare (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekarie med en kreativ ådra till Norrahammars bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Maj 13
Norrahammars bibliotek

Vill du vara med och utveckla Jönköping? Vill du använda din kunskap och erfarenhet för att skapa demokratisk delaktighet och överbrygga klyftor? Då kan du vara vår nya bibliotekarie till Norrahammars bibliotek.

Välkommen till oss
Jönköpings folkbibliotek består av 14 bibliotek varav två är mobila, vårt syfte är att vara en kraftfull aktör för läsande, lärande, integration, bildning och kultur samt bidra till utvecklingen av Jönköpings kommun. Våra bibliotek är inspirerande, kreativa och kunskapsrika miljöer som besökarna gärna kommer tillbaka till. Vi strävar efter att vara öppna, trygga och välkomnande för alla.

Som bibliotekarie kommer du utgå från Norrahammars nybyggda bibliotek som planeras öppna i september/oktober i Norrahammars centrum. Det nya bibliotekets fokus är tillgänglighet för alla när det kommer till allt från planerade träffar och aktiviteter till den vardagliga verksamheten. Biblioteket kommer att vara utvecklat enligt universell utformning, ett begrepp som betyder att lokalen och dess innehåll ska vara tillgängligt för alla människor, oavsett funktionsförmåga.

Ditt nya jobb
I denna roll kommer du arbeta med vanligt förekommande uppgifter som bibliotekarie så som mediehantering, inköp, inleverans och gallring av medier. I tjänsten ingår även att planera och genomföra programaktiviteter och att samverka med lokalsamhället.

Du kommer regelbundet bemanna informationsdisken på Norrahammars bibliotek, och då vi arbetar mot en gemensam bemanning kommer du även tjänstgöra på andra bibliotek. I din roll som bibliotekarie sätter du besökaren i centrum och med fantasi och kunskap medverkar du till att forma ett bibliotek som är tillgängligt för alla.

Din kompetens
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap, eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Du har några års erfarenhet av biblioteksarbete samt erfarenhet av att planera och genomföra arrangemang. Det är meriterande om du även har erfarenhet av att arbeta med barn och unga samt erfarenhet av att samverka med skolor, förskolor och föreningar.

För att lyckas i rollen ser du digitala verktyg som en självklar del av ditt uppdrag och är en van informationssökare och källkritiker som har en fallenhet för att organisera och tillgängliggöra information. Kunskap om alternativ kommunikation, exempelvis TAKK och bildstöd är meriterande. Du har en god förmåga att formulerar dig på svenska i tal och skrift och vi ser gärna att du har kunskaper i andra språk. Du har god kännedom och kunskap om bibliotekets uppdrag och dess roll i samhället.

Som person har du enkelt för och intresse av att möta besökares olika behov samt skapa och underhålla relationer. I din roll som bibliotekarie har du god förståelse för hur människor tar till sig kunskap utifrån olika förutsättningar och har därför förmågan att anpassa ditt budskap till mottagaren. Du är ansvarstagande, driver ditt arbete framåt på ett strukturerat vis och har lätt för att anpassa dig till ändrade förutsättningar. Vid förändringar ser du möjligheter och du kan omsätta ditt nytänkande i praktiken.

Bra att veta
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid och i tjänsten ingår kväll- och helgtjänstgöring.

Vill du veta mer?
Emma Dahlberg, enhetschef, 036-10 54 59
Martin Vikström, DIK, 076-764 70 65

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla! Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som bibliotekarie.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekarier med fokus på barn och unga till Råslätts bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Maj 12
Råslätts bibliotek

Vill du vara med och utveckla Jönköping? Vill du använda din kunskap och erfarenhet för att skapa demokratisk delaktighet och överbrygga klyftor? Då kan du vara en av våra nya bibliotekarier med ansvar för och fokus på målgruppen barn eller unga på Råslätts bibliotek.

Välkommen till oss
Jönköpings folkbibliotek består av 14 bibliotek varav två är mobila, vårt syfte är att vara en kraftfull aktör för läsande, lärande, integration, bildning och kultur samt bidra till utvecklingen av Jönköpings kommun. Våra bibliotek är inspirerande, kreativa och kunskapsrika miljöer som besökarna gärna kommer tillbaka till. Vi strävar efter att vara öppna, trygga och välkomnande för alla.

Du kommer att utgå från Råslätts bibliotek som ligger i Stadsgården. Stadsgården är ett levande hus med bibliotek, fritidsgård, simhall och högstadieskola. Dessutom är biblioteket integrerat, vilket innebär att det är både ett folkbibliotek och ett skolbibliotek. Råslätt är ett mångkulturellt område med engagerade invånare och ett aktivt föreningsliv.

Ditt nya jobb
I denna roll kommer du vara huvudansvarig för målgruppen barn eller unga, vilket innebär ansvar för medieutbudet för målgruppen, programläggning och samverkan med skola. Dessutom förväntas du driva och utveckla området vidare. I arbetet ingår vanligt förekommande uppgifter som bibliotekarie så som bemanning av informationsdisk, mediehantering, inköp, inleverans och gallring av medier. I tjänsten ingår även att planera och genomföra programaktiviteter och att samverka med lokalsamhället.

Du kommer att regelbundet bemanna informationsdisken på Råslätts bibliotek, och då vi arbetar mot en gemensam bemanning kommer du även tjänstgöra på andra bibliotek. I din roll som bibliotekarie sätter du besökaren i centrum och med fantasi och kunskap medverkar du till att forma ett bibliotek som är tillgängligt för alla.

Din kompetens
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap, eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Du har några års erfarenhet av biblioteksarbete samt att möta och arbeta med personer som har annat modersmål än svenska. Det är meriterande om du även har erfarenhet av att arbeta med barn och unga samt erfarenhet av att samverka med skolor, förskolor och föreningar. Du har god kunskap om bibliotekets uppdrag och dess roll i samhället och har tidigare erfarenhet av att planera och genomföra arrangemang.

För att lyckas i rollen ser du digitala verktyg som en självklar del av ditt uppdrag och är en van informationssökare och källkritiker som har en fallenhet för att organisera och tillgängliggöra information. Du har en god förmåga att formulerar dig på svenska i tal och skrift och vi ser gärna att du har kunskaper i andra språk.

Som person har du enkelt för och intresse av att möta besökares olika behov samt skapa och underhålla relationer. Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Som huvudansvarig över målgruppen barn eller unga är du ansvarstagande, driver ditt arbete framåt på ett strukturerat vis och har lätt för att anpassa dig till ändrade förutsättningar. Vid förändringar ser du möjligheter och du kan omsätta ditt nytänkande i praktiken. Då rollen innebär att möta besökare med olika behov, förutsättningar och bakgrund har du därför en god förmåga att anpassa ditt budskap till mottagaren.

Bra att veta
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid och i tjänsten ingår kväll- och helgtjänstgöring.
Vi har två tjänster en med inriktning mot barn och en mot unga, vi önskar att du i din ansökan förtydligar vilket av områdena som du är intresserad av.

Vill du veta mer?
Emma Dahlberg, enhetschef, 036-10 54 59
Ida Stenmark, DIK, 036-10 50 74
Helen Figeus, Vision, 036-10 50 77

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla! Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som bibliotekarie.


Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekarie med mångspråk vuxna i sikte

Bibliotekarie
Läs mer Apr 14
Stadsbiblioteket

Vill du vara med och utveckla Jönköping? Vill du använda din kunskap och erfarenhet för att skapa demokratisk delaktighet och överbrygga klyftor? Då kan du vara vår nya bibliotekarie med fokus på mångspråk vuxna.

Välkommen till oss
Jönköpings folkbibliotek består av 14 bibliotek varav två är mobila, vårt syfte är att vara en kraftfull aktör för läsande, lärande, integration, bildning och kultur samt bidra till utvecklingen av Jönköpings kommun. Våra bibliotek är inspirerande, kreativa och kunskapsrika miljöer som besökarna gärna kommer tillbaka till. Vi strävar efter att vara öppna, trygga och välkomnande för alla.

Som bibliotekarie inom mångspråk vuxna kommer du utgå från Stadsbibliotekets verksamhetsanpassade lokaler som möjliggör en modern biblioteksverksamhet med besökaren i fokus.

Ditt nya jobb
I denna roll kommer du vara ansvarig för verksamhetsområdet mångspråk vuxna på Stadsbiblioteket och förväntas driva och utveckla området vidare. Du kommer arbeta med bibliotekens integrationsfrämjande arbete i samarbete med kollegor från flera bibliotek i kommunen samt samverka med civilsamhället gällande program för målgruppen mångspråk vuxna. Utöver vanligt förekommande arbetsuppgifter på ett bibliotek kommer du arbeta med inköp av medier och planera aktiviteter så som bokcirklar, biblioteksvisningar och språkcaféer.

Du kommer att regelbundet bemanna informationsdisken på Stadsbiblioteket, och då vi arbetar mot en gemensam bemanning kommer du även tjänstgöra på andra bibliotek. I din roll som bibliotekarie sätter du besökaren i centrum och med fantasi och kunskap medverkar du till att forma ett bibliotek som är tillgängligt för alla.

Din kompetens
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap, eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Du har några års erfarenhet av biblioteksarbete samt att möta och arbeta med personer som har annat modersmål än svenska. Du har erfarenhet av samverkan inom kommunal verksamhet och med föreningslivet samt har kunskap om bibliotekets uppdrag och dess roll i samhället.

För att lyckas i rollen ser du digitala verktyg som en självklar del av ditt uppdrag och är en van informationssökare och källkritiker som har en fallenhet för att organisera och tillgängliggöra information. Du har en god förmåga att formulerar dig på svenska i tal och skrift och vi ser gärna att du har kunskaper i andra språk.

Som person har du enkelt för och intresse av att möta besökares olika behov samt skapa och underhålla relationer. Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Som ansvarig för ett verksamhetsområde är du initiativtagande, driver arbetet framåt och har en förmåga att ta hänsyn till det större perspektivet. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade förutsättningar och ser möjligheter i förändringar.

Bra att veta
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid och i tjänsten ingår kväll- och helgtjänstgöring.

Vill du veta mer?
Emma Dahlberg, enhetschef, 036-10 54 59
Karin Kristoffersson, DIK, 036-10 55 90
Anna Öjeheim, Vision, 036-10 55 88

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla! Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som bibliotekarie.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Feb 7
Sjukhusbiblioteken Region Jönköpings län

I Region Jönköpings län finns det bibliotek på de tre sjukhusen i Jönköping, Värnamo och Eksjö samt på Odontologiska Institutionen i Jönköping. Sjukhusbiblioteken är en del av Futurum som är Region Jönköpings läns enhet för, utbildning forskning och kunskapsstöd.

Vi söker
Vi söker nu en bibliotekarie med examen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse.

Avseende huvudplacering och tjänstgöringsorter finns några olika alternativ beroende på vad som passar dig som söker.

Vi erbjuder dig
Ett arbete där du tillsammans med kollegor får möjlighet att utvecklas inom informationssökning, pedagogisk verksamhet och litteraturförmedling. Du får goda möjligheter till kompetensutveckling.
Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder: http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med
Vårt uppdrag är att vara ett kunskapsstöd och en hälsofrämjande miljö i vården. Det är ett brett uppdrag som sträcker sig från sökhandledning och forskarstöd till läsfrämjande arbete. Tjänsten har en inriktning mot medicinskt biblioteksarbete men innefattar även biblioteksverksamhet för patienter och anhöriga, både barn och vuxna.

Läs mer om oss: Sjukhusbibliotek, Region Jönköpings län (rjl.se) (https://rjl.se/om-oss/om-organisationen/Forskning-och-utveckling/sjukhusbibliotek/)

För att du ska trivas hos oss
För att du ska trivas hos oss tänker vi att du har god förståelse för hur olika människor tar till sig kunskap och anpassar ditt sätt att förmedla budskap efter detta. Du tycker om att pröva nya idéer och arbetssätt och är intresserad av att vara med och utveckla verksamheten utifrån dess mål och uppdrag. Du tar ansvar och driver dina processer i arbetet framåt genom samarbete och samverkan med andra. Vi ser positivt på erfarenheter av ett biblioterapeutiskt arbetssätt, utbildningsuppdrag samt på goda IT-kunskaper och kunskaper om digitala medier och tjänster. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Så här gör du om du är intresserad
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta sektionschef Jenny Meyer, 010-242 24 99.

Sista ansökningsdag är 28 februari. Varmt välkommen med din ansökan!

Intervjuer planeras i första hand 8 mars på eftermiddagen samt 9 mars på förmiddagen.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Region Jönköpings län (http://www.rjl.se/jobb) är en av länets största arbetsgivare med drygt 11 000 anställda, våra tre moderna akutsjukhus finns i Jönköping, Värnamo och Eksjö. Vi arbetar tillsammans för visionen ”För ett bra liv i en attraktiv region”. Glädje och stolthet är viktigt för oss och när du arbetar i RJL är du med och gör skillnad på riktigt.

Ansök nu

Bibliotekarie med fokus på stöd vid litteraturöversikter

Bibliotekarie
Läs mer Nov 12
Jönköping University (JU) är ett modernt lärosäte som kännetecknas av en internationell profil, entreprenörsanda och nära samarbete med det omgivande samhället.

Det är en stiftelsehögskola med rätt att utfärda examina på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå.

JU erbjuder cirka 60 program/inriktningar på grund- och avancerad nivå och förbereder studenter för att verka i ett internationellt sammanhang. Utbildning och forskning bedrivs på fyra fackhögskolor: Hälsohögskolan, Högskolan för lärande och kommunikation, Jönköping International Business School och Tekniska Högskolan. Jönköping University Enterprise erbjuder förberedande utbildning i språk, matematik och/eller naturkunskap för att bli behöriga till högre studier.

Fokus inom forskning är till exempel entreprenörskap, ägande och förnyelse; förutsättningar för god hälsa och välfärd, lärandet och kommunikationens villkor, industriell produktframtagning i samverkan, särskilt tillämpningar i tillverkande företag och näraliggande tjänsteföretag.

Lärosätet har en omsättning på drygt en miljard kronor, cirka 12 000 studenter varav 2 000 är internationella, cirka 1 000 anställda och arbetar med cirka 350 internationella partneruniversitet och cirka 800 företag.

Högskolebiblioteket är en del av Högskoleservice som utgör JU:s samlade stödverksamhet.


Till Högskolebiblioteket söker vi nu en kvalitetsmedveten bibliotekarie med fokus på stöd vid litteraturöversikter. Sök tjänsten redan i dag!



VI ERBJUDER DIG
Högskolebiblioteket stödjer Jönköping Universitys forskare med specialiserade tjänster och utbildar och hjälper studenter att utveckla sin informationskompetens. Högskolebiblioteket förser hela JU med litteratur och erbjuder dessutom en stimulerande studiemiljö.

Högskolebiblioteket är organiserat i de fyra teamen Forskarstöd, Undervisning, Informationsförsörjning och Vägledning. Vid sidan av teamen finns arbetsgrupperna Kommunikation och Publika lokaler. En bärande tanke är ett gemensamt ansvarstagande inom team och grupper.

Team forskarstöd ansvarar för stöd i samband med litteraturöversikter och annan mer generell informationssökning, EndNote, publiceringsstrategier, bibliometri och publiceringsstatistik och hantering av forskningsdata. Teamet ansvarar också för registrering av JU:s forskningspublikationer i DiVA.

Högskolebiblioteket har gott renommé inom JU och forskarstödet såväl som övriga verksamhetsområden är väl etablerade.


DIN PROFIL
Din huvudsakliga arbetsuppgift är att stödja forskare i deras arbete med litteraturöversikter. Det kan innebära rådgivning vid informationssökning, metodstöd eller att medverka som expert i forskningsprojekt. I dagsläget är efterfrågan störst från Hälsohögskolan och vi ser gärna att du har erfarenhet av att stödja forskare inom medicin eller hälsovetenskaperna och en vana vid att arbeta med databaser som Medline och PubMed. I tjänsten ingår också att bidra med stöd inom teamets övriga ansvarsområden.

Du har en examen på minst kandidatnivå i biblioteks- och informationsvetenskap alternativt annan relevant examen på minst kandidatnivå. Du har erfarenhet av att stödja forskare med tjänster som ingår i teamets ansvarsområden.

JU har en tydlig internationell prägel vilket ställer krav på goda kunskaper i såväl tal som skrift i både svenska och engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att stödja forskare med litteraturöversikter inom medicin eller hälsovetenskaperna. Vi ser det också som meriterande om du har undervisat på doktorandnivå.

Som bibliotekarie med fokus på litteraturöversikter behöver du trivas med att både arbeta självständigt och tillsammans med andra. Du kan arbeta på ett strukturerat sätt och är kvalitetsmedveten, har förmåga att förmedla information på ett tydligt och enkelt sätt samt kan värdera och prioritera.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

VILLKOR/FÖRMÅNER
Tjänsten är tillsvidare på 100%, med start enligt överenskommelse.
Kollektivavtal och individuell lönesättning tillämpas och vi är stolta över att kunna erbjuda våra medarbetare en trygg anställning med bra https://ju.se/om-oss/jobba-pa-jonkoping-university/jonkoping-university-som-arbetsplats.html. 

 

ANSÖKAN
Välkommen med din ansökan senast 2021-12-05.

Urvalsprocessen sker löpande.

Bilagor föredras i PDF-format och skall omfatta:

- CV
- Personligt brev


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Jönköping University är ett modernt lärosäte som kännetecknas av sin internationalisering och entreprenörsanda. Här finns välkvalificerade, uppfinningsrika och företagsamma medarbetare från hela världen. Vi utvecklar ny kunskap och delar kompetens genom hållbara samarbeten med näringsliv, offentlig sektor och andra akademiska institutioner. Vi erbjuder en jämlik och inkluderande arbetsplats och vi välkomnar sökande med olika bakgrund. Läs mer om oss på https://ju.se/

Ansök nu

Bibliotekspersonal med intresse för människor

Bibliotekarie
Läs mer Okt 7
Biblioteken i Jönköping

Vill du arbeta med människor och skapa relationer?
Är du lösningsfokuserad och har lätt för att se möjligheter istället för hinder? Vill du påverka och utveckla din och andras vardag?

Vi söker dig med stor nyfikenhet på vad framtidens bibliotek kan innebära och som vill följa med på vårt fortsatta utforskande kring detta. Biblioteken i Jönköping ska, med användaren i fokus, nå så många som möjligt, överbrygga klyftor och skapa demokratisk delaktighet. Biblioteken ska vara en kraftfull aktör för läsande, lärande, integration, bildning och kultur och bidra till utvecklingen av Jönköpings kommun. Som användare ska man uppleva, och upptäcka, att biblioteken är inspirerande, kreativa och kunskapsrika mötesplatser som man gärna vill återvända till. Som användare ska man under hela livet kunna söka, hitta och bekräfta sig själv men också bli överraskad och utmanad. Vårt fokus finns på kommuninvånaren och att skapa en verksamhet som är effektiv och kan ta sig an bibliotekens uppdrag.

Arbetsplatsbeskrivning
Biblioteken i Jönköping består av 14 bibliotek, varav två är mobila. Biblioteksorganisationen är mitt inne i en förändringsprocess där vi gått från att vara två enheter till att bli en gemensam. Vi söker nu dig som ser vår förändringsprocess som något spännande och intressant där du kan finnas med som en del i helheten.
Vi behöver förstärkning av fler biblioteksmedarbetare och söker brett efter olika kompetenser och erfarenheter som kan tillföra perspektiv som ger mervärde för kommuninvånaren.
Vi har flera bibliotek som har behov av mer personal, bland annat Tenhult, Norrahammar, Gränna, Huskvarna och Stadsbiblioteket men även andra hembibliotek kan bli aktuella.


Arbetsuppgifter
Alla biblioteksmedarbetare har regelbundet pass i informationsdisk för att vägleda besökare kring informationssökning, litteratur och vår verksamhet. I arbetet ingår att arbeta för att överbrygga den digitala klyftan vilket innebär att finnas till hand för vägledning vid våra datorer och hjälpa till med bibliotekets egna digitala tjänster. Utöver detta kan det ingå arbete med arrangemang samt inköp av medier och hantering runt detta. Samarbete och samverkan med andra parter både inom och utanför kommunen är en viktig del i vår organisation och är därför också en del i arbetet. Dina ansvarsuppgifter kommer anpassas efter dina erfarenheter, kompetenser och styrkor i samråd med verksamhetens behov.

Kompetenskrav
I vår biblioteksverksamhet söker vi dig som

• har en akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant, men det är meriterande om det är inom biblioteks- och informationsvetenskap.
• har arbetslivserfarenhet och/eller intresse som vi ser användbart, det kan till exempel vara inom funka, unga, gaming, digitalt utanförskap, integration, facklitteratur vuxen eller samverkan med lokalsamhället
• har god digital kompetens och ser den digitala världen som en självklar del av ditt uppdrag
• har en god förmåga att formulerar dig väl på svenska i tal och skrift
• tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat
• Är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och har en vilja att hitta lösningar och hjälpa andra.
• arbetar bra med andra människor. Är lyhörd och kommunikativ samt löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
• ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.
• självständigt kan planera och ta ansvar för ditt verksamhetsområde.
• är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Skapar kontakter och underhåller relationer.
• meriterande är kunskaper i andra språk

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och social kompetens

Övrigt
Vi rekryterar 5,5 tillsvidareanställda tjänster och 1 visstidsanställning till 2022-08-31.

• Tjänstgöring på fler bibliotek än ditt hembibliotek förekommer då vi arbetar mot en gemensam bemanning
• Kvälls- och helgtjänstgöring ingår i tjänsten

Även du som är nära examen är intressant för oss. Rekryteringen sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Upplysningar
Frida Christoffersson, Bibliotekschef, Biblioteken i Jönköping, frida.christoffersson@jonkoping.se, 036-10 72 38
Emma Dahlberg, Strategisk enhetschef, Biblioteken i Jönköping, emma.dahlberg@jonkoping.se, 036-10 54 59

DIK: Karin Kristoffersson, karin.kristoffersson@jonkoping.se, 036-10 55 90
Vision: Maria Carlsson, maria.carlsson@fv.vision.se, 036-10 57 01

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla.
Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten.

Belastningsregister
För att få arbeta med barn och unga måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du skickar in din ansökan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka 2 veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du på Polisens hemsida. Välj registerutdrag för övrigt arbete och kontakt med barn. Om det blir aktuellt med en anställning önskar vi utdraget i ett oöppnat kuvert.


Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekarie med uppdrag som verksamhetsamordnare

Bibliotekarie
Läs mer Sep 26
Råslätts bibliotek

Vi letar efter en bibliotekarie med stort hjärta och skinn på näsan! Någon som vill göra skillnad för människor i deras vardag och tror, som vi, att ett bibliotek kan förändra världen.

Arbetsplatsbeskrivning
Råslätts bibliotek är en del av Stadsgården, ett hus med simhall, friskotek, fritidsgård, idrottshallar, samlingslokal, biograf, öppen förskola och högstadieskola under samma tak! Just nu pågår ett projekt på Stadsgården där vi testar hur det fungerar att samla flertalet av dessa verksamheter under en chef. Biblioteket behöver därför en tf verksamhetssamordnare som kan vara med och styra det dagliga arbetet och fungera som ledningens högra hand. Är du den personen?

Arbetsuppgifter
Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid. Tjänstgöring i informationsdisken och sedvanliga bibliotekarieuppgifter ingår, liksom kvälls- och helgtjänstgöring. På ett litet bibliotek är det viktigt att man kan täcka upp och komplettera varandra på ett bra sätt. Läsfrämjande verksamhet är en viktig del och vår nya biblioteksplan ett viktigt dokument att utgå ifrån, vi önskar också att du har ett fokus på vår verksamhet för vuxna.

Utöver detta ingår ett uppdrag som verksamhetssamordnare för biblioteket, vilket innebär ett utökat ansvar för att den dagliga verksamheten rullar, schemaläggning, medieinköp, närvaro vid olika övergripande möten samt att agera som kontaktperson internt och externt.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi vill att du har intresse för och erfarenhet av såväl lässtimulerande arbete, som verksamhet riktad till vuxna. Du har vidare en god förmåga att organisera och prioritera i ditt arbete. Vi lägger stor vikt vid att du är idérik, prestigelös samt att du har förmågan att få saker gjorda.

Du har ett stort intresse och engagemang för biblioteksarbete i en mångkulturell miljö. Goda språkkunskaper är meriterande.
Vi vill att du i ditt arbete sätter besökaren i centrum, genom ett serviceinriktat och pedagogiskt bemötande. Att du med fantasi och kunskap medverkar till att forma ett bibliotek som är tillgängligt och angeläget för alla. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
För att få arbeta med barn och unga måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du skickar in din ansökan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka 2 veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du på Polisens hemsida. Välj belastningsregister för (Skola, förskola eller barnomsorg). Om det blir aktuellt med en anställningsintervju önskar vi utdraget i ett oöppnat kuvert.

Vi erbjuder bland annat:
- Gratis bad och träning på förvaltningens badanläggningar
- Förmånscykel (genom bruttolöneavdrag)
- En arbetsplats där du har stor möjlighet att påverka innehållet i arbetsdagen
- En trivsam arbetsmiljö

Intervjuer sker löpande.

Tillträde efter överenskommelse.

Upplysningar
Enhetschef, Hugo Ranerås tel. 036- 10 66 98
David Lundeberg, bibliotekarie tel. 036-10 50 74

Vision, Maria Carlsson tel. 036-10 57 01

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Sep 5
Sanda Utbildningscentrum

Vill du bli vår nya bibliotekarie på Sanda utbildningscentrum och vara delaktig i arbetet med att utveckla och stödja våra elevers lärande?


Vilka är vi?
Sanda Utbildningscentrum i Huskvarna består av fyra olika skolformer; Sandagymnasiet, Sanda Gymnasiesärskola, Sanda Grundsärskola och Sanda Idrottshögstadium. Sanda Idrottscentrum är också en del av verksamheten där idrottsutbildning bedrivs på skoltid som en del av gymnasieutbildningen. På Sanda Utbildningscentrum går det cirka 1400 elever och vi är ungefär 200 anställda där våra gemensamma ledord är Glädje, Engagemang, Trygghet, Utmaning och Professionalism.


Vad gör vi?
På Sanda utbildningscentrum erbjuder vi våra elever goda förutsättningar att kombinera studier och idrott genom att arbeta med helheten i elevens lärande. Vi fokuserar på elevens utveckling i alla skolans ämnen, i sin idrott och sociala kompetens.


Vad innebär arbetet?
Vårt skolbibliotek är centralt placerat och är en integrerad del av skolans pedagogiska verksamhet. Vi vill nu utveckla detta vidare. Du arbetar tillsammans med en biblioteks pedagog och vägleds av de styrdokument som gäller i skolan. Du kommer att arbeta för att stärka elevers digitala kompetens, läsning och språkliga förmåga. Andra arbetsuppgifter är att handleda elever i informationssökning och källkritik. I ditt uppdrag ingår också andra förekommande arbetsuppgifter för en bibliotekarie i skolmiljö.


Vem söker vi?
Dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap, bibliotekarieexamen eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du vill arbeta i en pedagogisk miljö och du tycker att utbildning är viktigt. Att arbeta med ungdomar är något du brinner för och du är intresserad av utvecklingsarbete. IKT är ett prioriterat område på skolan och det är därför meriterande om du har dokumenterad erfarenhet eller utbildning av digitala verktyg och deras pedagogiska användning. Du är också van vid att hantera och värdera informationsflöden.


Du är..
- Engagerad och har en god pedagogisk förmåga
- Initiativrik och kommunikativ
- Flexibel och har en god samarbetsförmåga
- Självgående med en förmåga att arbeta självständigt


Övrig information:
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.


Löpande urval kan komma att ske innan sista ansökningsdatumet.


Vid frågor kontakta: Henrik Ader, Rektor - 036-106472, henrik.ader@jonkoping.se


Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Jun 26
Futurum, Region Jönköpings län

Vi söker
Vi söker dig som vill arbeta på ett sjukhusbibliotek. Vi behöver förstärkning i vår personalgrupp eftersom vi kommer att arbeta i ett projekt under det närmaste året. Tjänsten är på halvtid med tillträde 15 september eller efter överenskommelse och 6 månader framåt, med möjlighet till förlängning.

Det här får du arbeta med
Inom Region Jönköpings län finns det sjukhusbibliotek på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping, Värnamo sjukhus, Höglandssjukhuset Eksjö samt vid den Odontologiska Institutionen i Jönköping. Samtliga fem bibliotek tillhör organisatoriskt Futurum, en akademi för hälsa och vård. Vårt uppdrag är att vara ett kunskapsstöd och en hälsofrämjande miljö i sjukvården och vår verksamhet vänder sig till såväl personal som patienter och anhöriga. Din arbetsplats kommer att i första hand vara sjukhusbiblioteket på Länssjukhuset Ryhov. I tjänsten ingår informationspass och bokuppsättning, reservationshantering samt andra förekommande arbetsuppgifter. Tjänstgöring kan förekomma vid någon av de andra biblioteksenheterna efter behov.

Din kompetens
Vi söker dig som har examen i informations- och biblioteksvetenskap eller annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Meriterande är om du har erfarenhet av att arbeta på bibliotek.
Arbetsuppgifterna kräver god kommunikativ förmåga och självständighet och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort är önskvärt.

Så här gör du om du är intresserad
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta bibliotekschef Åsa Zetterling, tfn 010-24 22490. Facklig kontaktperson är Catarina Rådefjäll, DIK, tfn 010-24 22498.
Välkommen att söka jobbet via länken nedan. Sista ansökningsdag är den 16 augusti.

Ansök nu

Undervisande bibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Jan 9
Högskolebiblioteket i Jönköping söker en undervisande bibliotekarie
Trivs du med att arbeta i en internationell miljö? Vill du ha ett varierat arbete som bibliotekarie med fokus på undervisning? Vill du vara en del av ett ambitiöst gäng? I så fall kan du vara vår nya medarbetare.

Biblioteket är en väl integrerad del av högskolans utbildning och forskning och ligger mitt på campus, som i sin tur har en central placering i Jönköping. Biblioteket är utvecklingsorienterat med tydligt användarfokus och har ett gott renommé inom lärosätet.

I tjänsten som bibliotekarie ingår i första hand undervisning och tjänstgöring i informationsdisk. Du är en del av bibliotekets undervisningsteam och undervisar och handleder studenter i informationssökning och därtill relaterade områden. Undervisningen planerar du i samarbete med kursansvariga lärare. Det är viktigt för oss att ta tillvara på din kompetens, och beroende av dina tidigare erfarenheter kan ytterligare arbetsuppgifter tillkomma.

Vi söker dig som har god förmåga att arbeta självständigt samtidigt som du trivs med att samarbeta med andra. Du har en väl utvecklad kommunikationsförmåga och kan göra egna prioriteringar och avvägningar i situationer som kräver detta. Med din noggrannhet och ditt engagemang bidrar du till att hålla hög kvalitet på bibliotekets tjänster.

Du har en examen på minst kandidatnivå i biblioteks- och informationsvetenskap alternativt annan examen på minst kandidatnivå och erfarenhet av arbete på akademiskt bibliotek. All tidigare erfarenhet av kvalificerad undervisning är meriterande, och erfarenhet av undervisning i en akademisk kontext är särskilt meriterande.

Som bibliotekarie möter du studenter, lärare och forskare från hela världen och goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är därför ett krav.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med start enligt överenskommelse. Sex månaders provanställning tillämpas vanligen.

Välkommen med din ansökan med ett personligt brev och CV, senast den 28 januari 2019. Urval sker löpande, så skicka in din ansökan redan idag!

Om oss
Jönköping University är ett modernt lärosäte som kännetecknas av internationalisering och entreprenörsanda. Här finns välkvalificerade, uppfinningsrika och företagsamma medarbetare från hela världen. Vi utvecklar ny kunskap och delar kompetens genom hållbara samarbeten med näringsliv, offentlig sektor och andra akademiska institutioner.

Ansök nu

Barn - och ungdomsbibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Jan 4
Bankeryds bibliotek

Arbetsplatsbeskrivning
Folkbiblioteken i Jönköpings kommun verkar i enlighet med kommunens biblioteksplan vilket bland annat innebär att främja lusten att ta till sig och skapa berättelser. Det ska ske genom ett kvalitativt medieutbud, föredrag, författarbesök, eget skapande och kreativ verksamhet. Bankeryds bibliotek är ett av 12 folkbibliotek och två mobila enheter som finns i Jönköpings kommun. Bankeryds bibliotek är ett folkbibliotek som ligger i centrala Bankeryd. Det är ett meröppet bibliotek med en skapande profil. På biblioteket finns också en konstvägg.

Arbetsuppgifter
Du ska i samarbete med kollegorna driva barn- och ungdomsbiblioteksverksamheten på Bankeryds bibliotek med utgångspunkt i biblioteksplanen för Jönköpings kommun. Du ansvarar för och initierar läsfrämjande aktiviteter och programverksamhet för barn och ungdomar, gärna med koppling till begreppet Skaparbibblan. Du är aktiv i olika typer av nätverk till exempel med andra biblioteksanställda i Jönköpings kommun och i länet. Du ansvarar för beståndet på barn- och ungdomsavdelningen. Du har regelbundet pass i låne- och informationsdisken och andra förekommande uppgifter på biblioteket.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har en akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap och gärna erfarenhet av folkbiblioteksarbete för barn och ungdomar. Du ska ha ett stort intresse för läsfrämjande arbete och ett intresse för att kombinera detta med de möjligheter som finns inom begreppet Skaparbibblan. Eftersom arbetet innefattar stor variation, samarbete med många parter i olika åldrar samt periodvis ett högt tempo kräver vi att du är stresstålig och flexibel. Vi förutsätter att du har god litteraturkännedom och att du har goda IT- kunskaper och är intresserad av den digitala utvecklingen. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och social kompetens.

Belastningsregister
För att få arbeta med barn och unga måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du skickar in din ansökan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka 2 veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du på Polisens hemsida. Välj registerutdrag för övrigt arbete och kontakt med barn. Om det blir aktuellt med en anställning önskar vi utdraget i ett oöppnat kuvert.

Övrigt
Kvälls- och helgtjänstgöring ingår i tjänsten.
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Upplysningar
Enhetschef Närbibliotek: Annika Wernborg, tfn 036-106092.


Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Jan 4
Öxnehaga- och Österängens bibliotek

Arbetsplatsbeskrivning
Folkbiblioteken i Jönköpings kommun verkar i enlighet med kommunens biblioteksplan vilket bland annat innebär att främja lusten att ta till sig och skapa berättelser. Det ska ske genom ett kvalitativt medieutbud, föredrag, författarbesök, eget skapande och kreativ verksamhet. Biblioteken på Öxnehaga och Österängen är två av 12 folkbibliotek och två mobila enheter som finns i Jönköpings kommun.
Öxnehaga är en kommundel i Huskvarna och en del av miljonprogrammet. Här bor ca 5 500 inv. Biblioteket profilerar sig som en levande mötesplats där olika nationaliteter möts och trivs tillsammans. I fokus står språk, kultur och delaktighet. Öxnehaga bibliotek är ett integrerat folk- och skolbibliotek som ligger vägg i vägg med områdets fritidsgård. År 2013 fick Öxnehaga bibliotek pris som årets mångspråkiga bibliotek. Speciellt uppmärksammades bibliotekets omfattande programverksamhet och det täta samarbetet med övriga organisationer och föreningar. År 2016 valdes Öxnehaga bibliotek till årets Öxnehagaprofil.
Österängen är en kommundel belägen öster om Jönköpings centralaste delar med ca 3 500 inv. Österängens bibliotek har under 2018 flyttat in i nya, större lokaler i Österängens centrum i nära anslutning till Österängens konsthall. Här finns nu goda möjligheter till utveckling av programverksamhet och tätare samarbeten med skolor, förskolor och föreningar.

Arbetsuppgifter
Tjänsten är en delad tjänst mellan Österängens bibliotek och Öxnehaga bibliotek där arbete i lånedisken ingår på båda biblioteken. På Öxnehaga bibliotek har du ansvar för biblioteksverksamhet riktad till nyanlända och till personer med annat modersmål genom att du bland annat tar emot SFI-grupper samt ansvarar för inköp av böcker och övriga medier till bibliotekets Ny i Sverige-hylla. Du arbetar också med att stötta upp biblioteksverksamheten riktad till barn i låg- och mellanstadieåldern samt med lovaktiviteter för barn och unga. På Österängens bibliotek har du ansvar för bibliotekets Ny i Sverige-hylla och gör inköp av facklitteratur för vuxna och även för barn. Du tar ansvar för biblioteksverksamheten riktad till barn 10-15 år. Här ingår främst inköp av medier för åldersgruppen.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap eller likvärdig utbildning samt gärna erfarenhet av biblioteksarbete. Du har ett stort intresse och engagemang för biblioteksarbete i en mångkulturell miljö, där nätverksarbete i samverkan med i områden verksamma föreningar och institutioner utgör en väsentlig del. Goda kunskaper i andra språk än svenska är meriterande.
Då ett gott bemötande är en självklarhet på biblioteket söker vi dig med god förmåga i relationskapande och samarbete och att du har en positiv inställning. Det är en förutsättning att du är flexibel, självgående och har lätt för att strukturera upp situationer och är stabil. Personlig lämplighet är av stor vikt för tjänsten.


Övrigt
Kvälls- oc helgtjänstgöring ingår i tjänsten.
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.
*Vikariatet kommer ev. att kunna förlängas.
Tjänsten kan komma att tas i anspråk av övertalig eller lasad personal.

Belastningsregister
För att få arbeta med barn och unga måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du skickar in din ansökan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka 2 veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du på Polisens hemsida. Välj registerutdrag för övrigt arbete och kontakt med barn. Om det blir aktuellt med en anställning önskar vi utdraget i ett oöppnat kuvert.

Upplysningar
Upplysningar lämnas av:
Verksamhetssamordnare på Öxnehaga bibliotek; Uli Wollrab, tel 036-106720 eller 105076,
Österängens bibliotek: Rebecca Glind Debreceni och Vivien Csendes tel 036-105066.
Enhetschef Närbibliotek: Annika Wernborg tel 036-106092.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Dec 10
Bibliotek Futurum

Vi söker
Inom Region Jönköpings län finns det bibliotek på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping, Värnamo sjukhus, Höglandssjukhuset Eksjö och vid Odontologiska Institutionen i Jönköping. Biblioteken tillhör organisatoriskt Futurum, en akademi för hälsa och vård. Vi söker nu en bibliotekarie med placering på Länssjukhuset Ryhov. Du som söker har examen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande.
Du bör ha körkort.
Tjänsten avser tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder ett arbete där du tillsammans med erfarna kollegor får möjlighet att utvecklas inom litteraturförmedling, pedagogisk verksamhet och informationssökning och får goda möjligheter till kompetensutveckling.

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med
Sjukhusbiblioteket vänder sig till både patienter och personal. Vi har ett biblioterapeutiskt arbetssätt som innebär att vi till exempel jobbar med skönlitterära läsgrupper men också bokpratar för personal och patientgrupper. Vi medverkar även vid olika typer av patientinformation. Sjukhusbiblioteket är också ett viktigt kunskapsstöd för personal som vidareutbildar sig eller forskar.
Din placering är på Länssjukhuset Ryhov men du kommer även att tjänstgöra vid något av regionens andra bibliotek.

Läs mer om oss: Regionens bibliotek (http://plus.rjl.se/infopage.jsf?nodeId=41605)

För att du ska trivas hos oss
Arbetsuppgifterna kräver god kommunikativ förmåga där du har förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar och du anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, kan snabbt ändra ditt synsätt och du ser möjligheterna i förändringar. Vidare så trivs du i rollen att arbeta både självständigt samt i samarbete med andra.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Så här gör du om du är intresserad
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta bibliotekschef Åsa Zetterling, tfn 010-242 24 90. Facklig kontaktperson för DIK är Catarina Rådefjäll, tfn 010-2422498.
Välkommen att söka jobbet via länken. Sista ansökningsdag är den 18 januari.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Bibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Sep 14
Bibliotek, Futurum

Vi söker
Inom Region Jönköpings län finns det bibliotek på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping, Värnamo sjukhus, Höglandssjukhuset Eksjö samt vid den Odontologiska Institutionen i Jönköping. Samtliga bibliotek tillhör organisatoriskt Futurum, en akademi för hälsa och vård. Vi söker nu en bibliotekarie med placering på Länssjukhuset Ryhov. Tjänsten avser tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse.

Vi erbjuder dig
Ett arbete där du tillsammans med erfarna kollegor får utveckla ditt intresse för både pedagogisk verksamhet och informationssökning och får goda möjligheter till kompetensutveckling.
Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med
Tjänsten har en inriktning på i första hand medicinskt biblioteksarbete med undervisning och handledning inom medicin och omvårdnad. Tjänsten innefattar även arbete inom den del av verksamheten som riktar sig mot patienter. Din placering är på Länssjukhuset Ryhov men du kommer även att tjänstgöra vid något av regionens andra bibliotek.

Läs mer om oss: Futurum Bibliotek (http://plus.rjl.se/infopage.jsf?nodeId=41605)

Din kompetens
Vi ser att du har examen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande.
Arbetsuppgifterna kräver god kommunikativ förmåga. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, kan snabbt ändra ditt synsätt och du ser möjligheterna i förändringar. Vidare så trivs du i rollen att arbeta både självständigt samt i samarbete med andra.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Så här gör du om du är intresserad
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta bibliotekschef Åsa Zetterling, tfn 010-242 24 90. Facklig kontaktperson för DIK är Catarina Rådefjäll, tfn 010-2422498.
Välkommen att söka jobbet via länken. Sista ansökningsdag är den 5 oktober.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Region Jönköpings län (http://www.rjl.se/jobb) är en av länets största arbetsgivare med drygt 10 000 anställda och våra tre moderna akutsjukhus finns i Eksjö, Jönköping och Värnamo. Vi arbetar tillsammans för visionen ”För ett bra liv i en attraktiv region”. Glädje och stolthet är viktigt för oss och när du arbetar i RJL är du med och gör skillnad på riktigt.

Ansök nu

Bibliotekarie med inriktning barn och unga

Bibliotekarie
Läs mer Jun 11
Stadsbiblioteket Jönköping

Arbetsplatsbeskrivning
Jönköpings bibliotek är ett bibliotekssystem som består av 14 bibliotek varav två är mobila. Alla biblioteken ska vara inspirerande, kreativa och kunskapsrika miljöer som besökarna gärna kommer tillbaka till. Vi strävar mot att vara öppna, trygga och välkomnande för alla.

Stadsbiblioteket har nyligen genomgått en omfattande renovering där ljusa, trevliga och verksamhetsanpassade lokaler möjliggör en modern biblioteksverksamhet med besökaren i fokus.

Arbetsuppgifter
Stadsbiblioteket söker en bibliotekarie med inriktning barn och unga. Den primära målgruppen är barn och unga i åldrarna 10-15 år. Dina arbetsuppgifter blir att möta barn och unga både i skolsammanhang och på fritiden. Du ansvarar för att arrangerar program och bjuder in till klassbesök. Du har medieansvar för delar av avdelningen Magenta som riktar sig till åldern 13-25 år men även till fantasyfantasten och science fiction-älskaren oavsett ålder. Du sätter besökaren i centrum och med fantasi och kunskap medverkar du till att forma ett bibliotek som är tillgängligt för alla.

Det är viktigt att du har en stark känsla för ett gott bemötande då det ingår en stor del publikt arbete i tjänsten. I tjänsten ingår kvälls- och helgtjänstgöring.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap, eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Vi vill att du har en god kännedom om barn och ungas vardag, läsvanor och litteratur. Du är teknikintresserad och det är meriterande om du har kunskap om datorspel. Det är även intressant om du har kunskap och intresse för serier, manga och fantastik. Du har en god pedagogik förmåga och kan tala inför grupper av olika storlekar. Du har en god samarbetsförmåga och är flexibel. Du är engagerad och vill bidra till bibliotekets utveckling.

Språkkunskaper utöver svenska och engelska är meriterande.

Övrigt
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.
Till yrkets art ingår arbete på kvällar- och helger.
Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjlighet för alla.
* Vikariatet kommer ev. att kunna förlängas.

Belastningsregister
För att få arbeta med barn och unga måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du skickar in din ansökan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka 2 veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du på Polisens hemsida. Välj registerutdrag för övrigt arbete och kontakt med barn.
Om det blir aktuellt med en anställning önskar vi utdraget i ett oöppnat kuvert.

Upplysningar
Enhetschef Stadsbiblioteket, Frida Christoffersson tfn 036-10 72 38.
Vision: Maria Carlsson 036-10 57 01.
DIK: Karin Kristoffersson tfn 036-10 55 90.


Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Barn - och ungdomsbibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Maj 25
Råslätts bibliotek

Arbetsplatsbeskrivning
Råslätts bibliotek är ett integrerat folk- och skolbibliotek som ligger i den mångkulturella stadsdelen Råslätt i Jönköping. Biblioteket ligger tillsammans med simhall, sporthall, fritidsgård och familjecentral i en byggnad som kallas Stadsgården i Råslätts centrum.

Arbetsuppgifter
Du tjänstgör som barn- och ungdomsbibliotekarie på Råslätts bibliotek. Du ska i samarbete med kollegorna driva barn- och ungdomsbiblioteksverksamheten med utgångspunkt i Biblioteksplanen för Jönköpings kommun. Du ansvarar för olika typer av läsfrämjande aktiviteter och programverksamhet för barn och ungdomar, gärna med koppling till begreppet Skaparbibblan. Du är aktiv i olika typer av nätverk till exempel med andra biblioteksanställda i Jönköpings kommun och i länet. Du ansvarar för beståndet på barn- och ungdomsavdelningen. Du har regelbundet pass i låne- och informationsdisken och andra förekommande uppgifter på biblioteket.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har en akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap och gärna erfarenhet av folkbiblioteksarbete för barn och ungdomar. Du ska ha ett stort intresse för läsfrämjande arbete och ett intresse för att kombinera detta med de möjligheter som finns inom begreppet Skaparbibblan. Eftersom arbetet innefattar stor variation, samarbete med många parter i olika åldrar samt periodvis ett högt tempo kräver vi att du är stresstålig och flexibel. Vi förutsätter att du har god litteraturkännedom och att du har goda IT- kunskaper och är intresserad av den digitala utvecklingen. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och social kompetens.

Belastningsregister
För att få arbeta med barn och unga måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du skickar in din ansökan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka 2 veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du på Polisens hemsida. Välj registerutdrag för övrigt arbete och kontakt med barn.
Om det blir aktuellt med en anställning önskar vi utdraget i ett oöppnat kuvert.

Övrigt
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.
Kvälls- och helgtjänstgöring ingår i tjänsten.
Tjänsten kan komma att tas i anspråk av övertalig eller lasad personal.

Upplysningar
Råslätts bibliotek
Enhetschef Stadsgården Hugo Ranerås, tfn 036-106698
Verksamhetssamordnare Lars Forssmed, tfn 036-105074


Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Vi söker en bibliotekarie till Jönköping University

Bibliotekarie
Läs mer Maj 4
Högskoleservice är en del av Jönköping University. Med vår stora bredd tillhandahåller vi väsentligen all stödverksamhet. Förutom Högskolebiblioteket och infrastruktur i form av byggnader och nätverk erbjuder vi bland annat studieadministration, studie- och karriärvägledning, IT-service, vaktmästeri, kommunikation och marknadsföring samt ekonomi- och personaladministration. Hos oss får du en stimulerande och dynamisk arbetsmiljö där du träffar många människor och har stora möjligheter att utvecklas.



Vill du arbeta som bibliotekarie i en internationell miljö och med stort fokus på service till studenter, forskare och annan personal? Då kan du vara den vi söker för ett vikariat som bibliotekarie på högskolebiblioteket vid Jönköping University!

Biblioteket är en väl integrerad del av högskolans utbildning och forskning, och ligger mitt på campus, som i sin tur har en central placering i Jönköping.

Biblioteket är utvecklingsorienterat med tydligt användarfokus och har ett högt renommé inom lärosätet.

Vi erbjuder dig
I rollen som bibliotekarie erbjuder vi dig en stimulerande arbetsplats där du blir en del i bibliotekets förvärvsprocess. Du kommer att ansvara för katalogisering och därtill relaterade uppgifter inom humaniora och beteendevetenskap. Du har ett nära samarbete med andra bibliotekarier som gör ett urval av böcker och andra resurser. I tjänsten ingår även regelbunden tjänstgöring i bibliotekets informationsdisk.

Det är viktigt för oss att ta tillvara på din kompetens, och beroende av dina tidigare erfarenheter kan ytterligare arbetsuppgifter tillkomma.

Vi söker dig
Vi söker dig som har en god förmåga att arbeta självständigt genom att ta ansvar för dina uppgifter. Du trivs med att arbeta tillsammans med andra, och att dagligen möta nya människor som du kan vara till hjälp för. I ditt arbete är du noggrann och har känsla för kvalitet. Du har även en språklig analytisk förmåga, som du använder vid bedömning av böcker som ska katalogiseras.

Vi söker dig som har examen på minst kandidatnivå i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Vi ser gärna att du tidigare har erfarenhet från att ha arbetat vid ett akademiskt bibliotek samt har erfarenhet från katalogisering i Libris.

Jönköping University har en stark internationell prägel, varför du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.









Information
Tjänsten är ett föräldravikariat med start 1 september 2018, eller enligt överenskommelse och sträcker sig till 31 augusti 2019.

Välkommen med din ansökan tillsammans med CV och personligt brev, senast 31 maj 2018. I denna rekrytering sker löpande urval, så skicka in din ansökan redan idag!

Jönköping University är ett modernt lärosäte som kännetecknas av internationalisering och entreprenörsanda. Här finns välkvalificerade, uppfinningsrika och företagsamma medarbetare från hela världen. Vi utvecklar ny kunskap och delar kompetens genom hållbara samarbeten med näringsliv, offentlig sektor och andra akademiska institutioner. Vi erbjuder en jämlik och inkluderande arbetsplats och vi välkomnar sökande med olika bakgrund. Läs mer om oss på www.ju.se

Ansök nu

Bibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Mar 21
Närbiblioteken i Jönköpings kommun

Arbetsplatsbeskrivning
Folkbiblioteken i Jönköpings kommun utgörs av 12 biblioteksenheter och två mobila bibliotek. Folkbiblioteken har en viktig roll som samordnare av kulturverksamhet och som kulturförmedlare. I den rollen vill folkbiblioteken ge medborgare ett gott bemötande och god service.

Arbetsuppgifter
Tjänsten innebär arbete som bibliotekarie med placering främst på biblioteket i Tenhult, men till viss del även på annat närbibliotek. Tenhult är en kommundel i Jönköpings kommun med omkring 5000 invånare och som ligger ca 2 mil söder om centrala Jönköping. I Tenhult bor många barnfamiljer och på Tenhults skola F-6 går ca 530 elever. Tenhults bibliotek är ett enkelbemannat bibliotek som ligger i centrala Tenhult.
Du arbetar med bland annat mediehantering, programverksamhet och har regelbunden tjänstgöring i bibliotekens informations- och lånedisk. På Tenhults bibliotek finns en liten biograf för barn som är skapad av konstnären och scenografen Tor Svae.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap eller likvärdig utbildning samt gärna erfarenhet av biblioteksarbete. Du har ett stort intresse och engagemang för biblioteksarbete där nätverksarbetet i samverkan med t ex föreningar och institutioner utgör en väsentlig del. Då ett gott bemötande är en självklarhet på biblioteket söker vi dig med god förmåga i relationskapande och samarbete och att du har en positiv inställning. Det är en förutsättning att du är flexibel, självgående och har lätt för att strukturera upp situationer och är stabil. Personlig lämplighet är av stor vikt för tjänsten.

Belastningsregister
För att få arbeta med barn och unga måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du skickar in din ansökan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka 2 veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du på Polisens hemsida. Välj registerutdrag för övrigt arbete och kontakt med barn.
Om det blir aktuellt med en anställning önskar vi utdraget i ett oöppnat kuvert.

Övrigt
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.
I arbetet ingår kvälls- och viss helgtjänstgöring.

Upplysningar
Enhetschef Närbibliotek Annika Wernborg tfn 036-106092
VISION: Maria Carlsson tfn 036-105701






Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Apr 13
Gränna bibliotek

Arbetsplatsbeskrivning
Gränna bibliotek är sedan 2002 ett integrerat folk- och gymnasiebibliotek som servar såväl kommundelens invånare som Grennaskolans Riksinternat. Biblioteket ingår i Jönköpings kommuns bibliotekssystem och är beläget i Grenna Kulturgård som också inrymmer Stiftelsen Grenna Museum. Gränna bibliotek har öppet 46 tim/vecka och bemannas av tre heltidsanställda bibliotekarier. Gränna bibliotek har ett nära samarbete med Visingsö bibliotek.

Arbetsuppgifter
Du ska, i samarbete med kollegorna, utveckla och driva biblioteksverksamheten på Gränna bibliotek med utgångspunkt i Biblioteksplanen för Jönköpings kommun. Du ansvarar för olika typer av läsfrämjande verksamhet för barn och ungdomar med huvudsaklig inriktning på åldrarna 7-12 år. Du är delaktig i planering och genomförande av bibliotekets programverksamhet. I tjänsten ingår också inköp och översyn av medier. Du arbetar även med vägledning av egennedladdning av talböcker via MTM samt med DAISY för alla åldrar.
Nätverksskapande och deltagande i olika arbetsgrupper är en viktig del av tjänsten liksom marknadsföring av bibliotekets verksamhet i sociala medier och på bibliotekets hemsida. Du har regelbundet pass i låne- och informationsdisken och andra förekommande uppgifter på biblioteket. Kvällstjänstgöring/enkelbemanning en-två kvällar i veckan samt helgtjänstgöring ingår. Eftersom Gränna bibliotek har ett nära samarbete med Visingsö bibliotek ingår regelbundet viss läsfrämjande verksamhet och tillsyn på Visingsö bibliotek.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har en akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap och som har ett stort intresse för, och gärna erfarenhet av, folkbiblioteksverksamhet för barn och ungdomar i alla åldrar. Vi förväntar oss att du har god kännedom om aktuella barn- och ungdomsmedier, är välinformerad om vad som händer inom ditt område och har goda kunskaper i IT, sociala medier och engelska. Vi förutsätter att du arbetar självständigt och är bra på att kommunicera med kollegor och användare. Du ska vara flexibel och kunna prioritera. Vi vill att du sätter besökaren i centrum och med fantasi och kunskap medverkar till att forma ett bibliotek som är tillgängligt och angeläget för alla.
Personlig lämplighet är av stor vikt för tjänsten.

Belastningsregister
För att få arbeta med barn och unga måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du skickar in din ansökan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka 2 veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du på Polisens hemsida. Välj registerutdrag för övrigt arbete och kontakt med barn.
Om det blir aktuellt med en anställning önskar vi utdraget i ett oöppnat kuvert.

Upplysningar
Enhetschef närbiblioteken: Annika Wernborg, tfn 036-10 60 92
Gränna bibliotek: Unn Hallgren, tfn 036-10 38 21, 036-10 36 08



Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekarie med inriktning på digital delaktighet

Bibliotekarie
Läs mer Feb 27
Råslätts bibliotek

Arbetsplatsbeskrivning
Vi letar efter en bibliotekarie med stort hjärta och skinn på näsan! Någon som vill göra skillnad för människor i deras vardag och tror, som vi, att ett bibliotek kan förändra världen.

Råslätts bibliotek är en del av Stadsgården, ett hus med simhall, friskotek, fritidsgård, idrottshallar, samlingslokal, biograf, öppen förskola och högstadieskola under samma tak! Kultur- och fritidsförvaltningens verksamheter är organiserade under en chef för hela huset och biblioteket har en egen verksamhetssamordnare som håller i trådarna. Biblioteket är ett integrerat folk- och skolbibliotek.


Arbetsuppgifter
Målet för tjänsten är att minska digitala klyftor och utveckla, tillgängliggöra samt marknadsföra bibliotekets digitala utbud. Vi behöver helt enkelt någon som kan ge IT-stöd till den ovane användaren, såväl individuellt och i grupp.
Tjänstgöring i informationsdisken och sedvanliga bibliotekarieuppgifter ingår. På ett litet bibliotek är det viktigt att man kan täcka upp och komplettera varandra på ett bra sätt. Du arbetar med både barn, ungdomar och vuxna.


Kompetenskrav
Vi söker dig som har en examen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har vidare en god förmåga att organisera och prioritera i ditt arbete. Vi lägger stor vikt vid att du är initiativrik, självgående och samarbetsinriktad.

Vi vill att du i ditt arbete sätter besökaren i centrum genom ett serviceinriktat och pedagogiskt bemötande. Att du med engagemang och kunskap medverkar till att forma ett bibliotek som är tillgängligt och angeläget för alla. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du har ett stort intresse och engagemang för biblioteksarbete i en mångkulturell miljö. Goda språkkunskaper är meriterande.

Belastningsregister
För att få arbeta med barn och unga måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du skickar in din ansökan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka 2 veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du på Polisens hemsida. Välj registerutdrag för övrigt arbete och kontakt med barn.
Om det blir aktuellt med en anställning önskar vi utdraget i ett oöppnat kuvert.

Övrigt
Kvälls- och helgtjänstgöring ingår.
Intervjuer sker löpande.
Tjänsten kan komma att tas i anspråk av övertalig eller lasad personal.

Upplysningar
Enhetschef, Hugo Ranerås tfn 036-10 66 98
Bibliotekarie, Lars Forssmed tfn 10 50 74




Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Mar 16
Huskvarna bibliotek

Arbetsplatsbeskrivning
Huskvarna bibliotek har nyligen flyttat till nya lokaler i det nya Stadshuset, Huskvarna. I lokalerna finns bland annat en specialbyggd avdelning som kallas Fabriken där det finns olika material för skapande av olika slag för alla åldrar. Huskvarna bibliotek kommer under våren att införa meröppet.

Arbetsuppgifter
Du ska i samarbete med kollegorna utveckla och driva barn- och ungdomsbiblioteksverksamheten på Huskvarna bibliotek med utgångspunkt i Biblioteksplanen för Jönköpings kommun. Du ansvarar för olika typer av läsfrämjande aktiviteter och programverksamhet för barn och ungdomar, gärna med koppling till begreppet Skaparbibblan. Du är aktiv i olika typer av nätverk till exempel med andra biblioteksanställda i Jönköpings kommun och i länet. Du ansvarar för beståndet på barn- och ungdomsavdelningen. Du har regelbundet pass i låne- och informationsdisken och andra förekommande uppgifter på biblioteket.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har en akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap och gärna erfarenhet av folkbiblioteksarbete för barn och ungdomar. Du ska ha ett stort intresse för läsfrämjande arbete och ett intresse för att kombinera detta med de möjligheter som finns inom begreppet Skaparbibblan. Eftersom arbetet innefattar stor variation, samarbete med många parter i olika åldrar samt periodvis ett högt tempo kräver vi att du är stresstålig och flexibel. Vi förutsätter att du har god litteraturkännedom och att du har goda IT- kunskaper och är intresserad av den digitala utvecklingen.

Belastningsregister
För att få arbeta med barn och unga måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du skickar in din ansökan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka 2 veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du på Polisens hemsida. Välj registerutdrag för övrigt arbete och kontakt med barn.
Om det blir aktuellt med en anställning önskar vi utdraget i ett oöppnat kuvert.

Övrigt
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och social kompetens.
Kvälls- och helgtjänstgöring ingår i tjänsten.
* Vikariatet kommer ev. att kunna förlängas.

Vi kallar till intervjuer löpande under ansökningstiden.

Upplysningar
Enhetschef Närbibliotek, Annika Wernborg tfn 036-10 60 92
Verksamhetssamordnare på Huskvarna bibliotek, Åsa Storck tfn 036-10 66 45



Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Mar 8
För närvarande placerad på Öxnehaga bibliotek.

Arbetsplatsbeskrivning
Folkbiblioteken i Jönköpings kommun har en viktig roll som samordnare av kulturverksamhet och som kulturförmedlare. I den rollen vill folkbiblioteken ge medborgare ett gott bemötande och god service. Biblioteket på Öxnehaga är en av 12 bibliotek och två mobila enheter som finns i Jönköpings kommun.

Öxnehaga är en kommundel i Huskvarna och en del av miljonprogrammet. Biblioteket är en levande mötesplats där olika nationaliteter möts och trivs tillsammans. I fokus står språk, kultur och delaktighet. Öxnehaga bibliotek har en egen biblioteksambassadör och ett aktivt arbete med integration t ex genom välbesökta Språkcaféer och familjesöndagar.
Öxnehaga bibliotek är ett integrerat folk- och skolbibliotek som ligger nära områdets fritidsgård.

År 2013 fick Öxnehaga bibliotek pris för årets mångspråkiga bibliotek.
År 2016 valdes Öxnehaga bibliotek till årets Öxnehaga profil

Arbetsuppgifter
Tjänsten innebär arbete som bibliotekarie med bland annat medieansvar och tjänstgöring i bibliotekens informations- och lånedisk med kvälls- och viss helgtjänstgöring. Delaktighet i arbete med programverksamhet för alla åldrar.

Kompetenskrav
Utbildning i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning och/eller erfarenhet som bedöms som relevant för verksamhetens krav. Du har ett stort intresse för, och gärna erfarenhet av, biblioteksarbete i en mångkulturell miljö där nätverksarbetet i samverkan med i områden verksamma föreningar och institutioner utgör en väsentlig del. Du har ett stort intresse för, och gärna erfarenhet av, integrationsarbete. Mycket god svenska i tal och skrift är ett krav. Har du språkkunskaper och kan möta våra besökare i andra språk än svenska, helst arabiska, är det en stor tillgång för oss. Öxnehaga bibliotek strävar efter en jämn könsfördelning därför ser vi gärna män som sökande.

Belastningsregister
För att få arbeta med barn och unga måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du skickar in din ansökan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka 2 veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du på Polisens hemsida. Välj registerutdrag för övrigt arbete och kontakt med barn.
Om det blir aktuellt med en anställning önskar vi utdraget i ett oöppnat kuvert.


Kontaktpersoner
Annika Wernborg, enhetschef närbibliotek tfn: 036-106092
Uli Wollrab, verksamhetssamordnare Öxnehaga bibliotek, tfn: 036-105076



Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Barn - och ungdomsbibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Mar 5
Bankeryd- och Råslätts bibliotek

Arbetsplatsbeskrivning
Bankeryds bibliotek är ett folkbibliotek som ligger i centrala Bankeryd. Det är ett meröppet bibliotek med en skapande profil. På biblioteket finns också en konstvägg.
Råslätts bibliotek är ett integrerat folk- och skolbibliotek som ligger i den mångkulturella stadsdelen Råslätt i Jönköping. Biblioteket ligger tillsammans med simhall, sporthall, fritidsgård och familjecentral i en byggnad som kallas Stadsgården i Råslätts centrum.

Arbetsuppgifter
Du tjänstgör som barn- och ungdomsbibliotekarie på både Bankeryds bibliotek och på Råslätts bibliotek. Du ska i samarbete med kollegorna driva barn- och ungdomsbiblioteksverksamheten med utgångspunkt i Biblioteksplanen för Jönköpings kommun. Du ansvarar för olika typer av läsfrämjande aktiviteter och programverksamhet för barn och ungdomar, gärna med koppling till begreppet Skaparbibblan. Du är aktiv i olika typer av nätverk till exempel med andra biblioteksanställda i Jönköpings kommun och i länet. Du ansvarar för beståndet på barn- och ungdomsavdelningen. Du har regelbundet pass i låne- och informationsdisken och andra förekommande uppgifter på biblioteket.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har en akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap och gärna erfarenhet av folkbiblioteksarbete för barn och ungdomar. Du ska ha ett stort intresse för läsfrämjande arbete och ett intresse för att kombinera detta med de möjligheter som finns inom begreppet Skaparbibblan. Eftersom arbetet innefattar stor variation, samarbete med många parter i olika åldrar samt periodvis ett högt tempo kräver vi att du är stresstålig och flexibel. Vi förutsätter att du har god litteraturkännedom och att du har goda IT- kunskaper och är intresserad av den digitala utvecklingen. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och social kompetens.

Övrigt
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.
Kvälls- och helgtjänstgöring ingår i tjänsten.

Belastningsregister
För att få arbeta med barn och unga måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du skickar in din ansökan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka 2 veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du på Polisens hemsida. Välj registerutdrag för övrigt arbete och kontakt med barn.
Om det blir aktuellt med en anställning önskar vi utdraget i ett oöppnat kuvert.


Upplysningar

Bankeryds bibliotek
Enhetschef Närbibliotek Annika Wernborg, tfn 036-106092
Verksamhetssamordnare Charlotta Boström, tfn 036-105065

Råslätts bibliotek
Enhetschef Stadsgården Hugo Ranerås, tfn 036-106698
Verksamhetssamordnare Lars Forssmed, tfn 036-105074






Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekarie med inriktning på unga och skapande

Bibliotekarie
Läs mer Mar 5
f.n placerad på Huskvarna bibliotek

Arbetsplatsbeskrivning
Huskvarna bibliotek öppnade i nya lokaler i december 2017. De nya lokalerna ligger i det nya Stadshuset i Huskvarna. Biblioteket kommer under våren 2018 att erbjuda meröppet. I lokalerna finns bland annat en specialbyggd avdelning som kallas Fabriken där det finns material för skapande av olika slag för alla åldrar.

Arbetsuppgifter
Du ska i samarbete med kollegorna utveckla och driva biblioteksverksamheten på Huskvarna bibliotek med utgångspunkt i Biblioteksplanen för Jönköpings kommun och med inriktning på unga och skapande. Du ansvarar för olika typer av läsfrämjande aktiviteter och programverksamhet för ungdomar, bland annat med koppling till begreppet Skaparbibblan. Du är aktiv i olika typer av nätverk till exempel med andra biblioteksanställda i Jönköpings kommun och i länet. Du ansvarar för beståndet på ungdomsavdelningen. Du har regelbundet pass i låne- och informationsdisken och andra förekommande uppgifter på biblioteket.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har en akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som bedöms som likvärdig. Gärna erfarenhet av folkbiblioteksarbete. Du ska ha ett stort intresse för läsfrämjande arbete och ett intresse för att kombinera detta med de möjligheter som finns inom begreppet Skaparbibblan. Du har intresse för och gärna erfarenhet av digitala medier (särskilt spel). Vi förutsätter att du har god litteraturkännedom och att du har goda IT- kunskaper och är intresserad av den digitala utvecklingen.
Eftersom arbetet innefattar stor variation, samarbete med många parter i olika åldrar samt periodvis ett högt tempo kräver vi att du är stresstålig och flexibel. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och social kompetens.

Övrigt
Urval och intervjuer sker löpande.
Kvälls- och helgtjänstgöring ingår i tjänsten.

Belastningsregister
För att få arbeta med barn och unga måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du skickar in din ansökan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka 2 veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du på Polisens hemsida. Välj registerutdrag för övrigt arbete och kontakt med barn.
Om det blir aktuellt med en anställning önskar vi utdraget i ett oöppnat kuvert.

Upplysningar
Enhetschef Närbibliotek Annika Wernborg, tfn 036-106092.
Verksamhetssamordnare Åsa Storck, tfn 036-106645.





Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekarie med inriktning unga

Bibliotekarie
Läs mer Feb 9
Stadsbiblioteket Jönköping

Arbetsplatsbeskrivning
Jönköpings bibliotek är ett bibliotekssystem som består av 14 bibliotek varav två är mobila. Alla biblioteken ska vara inspirerande, kreativa och kunskapsrika miljöer som besökarna gärna kommer tillbaka till. Vi strävar mot att vara öppna, trygga och välkomnande för alla.

Stadsbiblioteket söker nu en ungdomsbibliotekarie som tillsammans med vår verksamhetsutvecklare för unga ska arbeta för att nå fler ungdomar i Jönköpings kommun.

Stadsbiblioteket har nyligen genomgått en omfattande renovering där ljusa, trevliga och verksamhetsanpassade lokaler möjliggör en modern biblioteksverksamhet med besökaren i fokus.


Arbetsuppgifter
Stadsbibliotekets avdelning Magenta riktar sig till åldern 13-25 år men även till fantasyfantasten och science fiction-älskaren oavsett ålder. Du möter ungdomar både i skolsammanhang och på fritiden. Du arrangerar program och bjuder in till klassbesök. Du har medieansvar för delar av avdelningen Magenta samt ansvarar för tv-spelshörnan. Du sätter besökaren i centrum och med fantasi och kunskap medverkar du till att forma ett bibliotek som är tillgängligt för alla.

Det är viktigt att du har en stark känsla för ett gott bemötande då det ingår en stor del publikt arbete i tjänsten. I tjänsten ingår kvälls- och helgtjänstgöring.


Kompetenskrav
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap, eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Vi vill att du har en god kännedom om ungas vardag, läsvanor och litteratur. Du är teknikintresserad och det är meriterande om du har kunskap om datorspel. Det är även intressant om du har kunskap och intresse för serier, manga och fantastik. Du har en god pedagogik förmåga och kan tala inför grupper av olika storlekar. Du har en god samarbetsförmåga och är flexibel. Du är engagerad och vill bidra till bibliotekets utveckling.

Belastningsregister
För att få arbeta med barn och unga måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du skickar in din ansökan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka 2 veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du på Polisens hemsida. Välj registerutdrag för övrigt arbete och kontakt med barn.
Om det blir aktuellt med en anställning önskar vi utdraget i ett oöppnat kuvert.

Övrigt
Språkkunskaper utöver svenska och engelska är meriterande
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.
Till yrkets art ingår arbete på kvällar- och helger

Upplysningar
Enhetschef Stadsbiblioteket Frida Christoffersson tfn 036-10 72 38
Vision: Maria Carlsson 036-10 57 01
DIK: Karin Kristoffersson tfn 036-10 55 90




Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu