Elevassistent jobb i Jönköping

Hitta lediga jobb som Elevassistent i Jönköping. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Jönköping från den arbetsgivaren.

Elevassistent till Kunskapsskolan Jönköping

Elevassistent
Läs mer Jun 27
Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasieskolor och vuxen- och företagsutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd. Kunskapsskolans första grundskolor startades år 2000 och idag går drygt 14 500 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna.

Kännetecknande för utbildningarna är den pedagogiska modellen med en personligt utformad utbildning som ger kunskap och förmågor för framtiden. Kunskapsskolan vision är att ge nästa generation de bästa förutsättningarna att forma morgondagens samhälle. Hos oss ska alla elever nå längre än de själva tror är möjligt. I en miljö där varje elev får vara sig själv skapar vi en skola där både elever och medarbetare trivs och utvecklas.

Kunskapsskolan Jönköping söker en elevassistent/stödpedagog

Kunskapsskolan Jönköping är en grundskola årskurs 4-9. Skolan har idag runt 300 elever. Vi har byggt ut och har fått ännu flera fantastiskt fina nya lokaler med bland annat en egen gymnastiksal och en helt ny utemiljö för eleverna. Skolan startade 2011 och är belägen mellan Jönköping och Huskvarna. Skolan är högt belägen med utsikt över Vättern. Busshållplats och tågstation ligger ett stenkast från skolan.

Kunskapsskolan Jönköping erbjuder dig en arbetsplats med god stämning och en fin gemenskap där vi alla brinner för eleverna. Vi drivs av utveckling, har höga förväntningar, ser kraften i varje individ och når längre tillsammans. Känner du att du skulle vilja bli en i vårt gäng? Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer
Vi arbetar i team som förutsätter ett nära samarbete med elevens vårdnadshavare, undervisande lärare och handledare. Vi värdesätter därför att du är strukturerad, engagerad och kommunikativ samt att du är är flexibel och konstruktiv i dina samarbeten.

Meriterande kvalifikationer

• Utbildad socialpedagog eller liknande
• Erfarenhet av att arbeta med barn med NPF.Arbetstid och varaktighet
Tjänsten är en uppehållstjänst på 100%

Rekryteringsprocessen
Ansökan sker via länken nedan senast den 14 augusti 2022. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För att arbeta i skola krävs utdrag ur belastningsregistret. Blankett finns på Rikspolisstyrelsens webbplats.

Vid frågor kontakta Rektor Linda Noaksson, mob: 0733-13 12 71

Mer information på www.kunskapsskolan.se

Säljare av rekryteringstjänster gör sig icke besvär.

Ansök nu

Elevassistent

Elevassistent
Läs mer Jun 23
Nyarpsskolan

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Ditt nya jobb
Till fina Nyarpsskolan söker vi nu en elevassistent.
Som elevassistent på Nyarpsskolan kommer du arbeta nära lärare i åk 6 men också med hela mellanstadiets arbetslag. Arbetslaget leds av en arbetslagsledare. I uppdraget ingår, förutom arbete i åk 6, också några timmars arbete på skolans fritidshem.

Arbetet som elevassistent innebär att hjälpa elever som behöver stöd för att kunna följa med i undervisningen och få hela deras skoldag att fungera på bästa sätt. Det kan till exempel handla om att stödja elever med koncentrationsproblem och olika typer av psykosociala svårigheter. Exempel på arbetsuppgifter kan vara att hjälpa eleverna att finna ro i sina studier och att tillsammans med lärarna hitta individuella lösningar för att eleverna ska kunna tillgodogöra sig kunskap. Det handlar också om att vara ett stöd för eleverna på rasterna, i omklädningsrum och andra övergångar.

Arbetsuppgifterna varierar mycket under en skoldag och det gör arbetet omväxlande och givande. Arbetet är också förlagt i olika miljöer på skolan med eleven i fokus.

Det är den ansvarige läraren som har huvudansvaret för hur arbetet i klassrummet bedrivs och som elevassistent arbetar du på instruktion från läraren.

Välkommen till oss
Nyarpsskolan är en F-6 skola med tre tillhörande fritidshem och grundsärskoleverksamhet. Hos oss går det ca 300 elever från åldrarna 6-12 år. Personalstyrkan vid enheten är ca 50 personer. Skolan ligger inbäddad i ett lugnt och grönskande villaområde mitt i Bankeryd. Busshållplats och tågstation med täta förbindelser in till Jönköping finns på några minuters gångavstånd. Många av våra medarbetare pendlar dagligen. Vår skola tillhör Attarpsspåret. Ett spår med skickliga pedagoger och så klart fantastiska elever. Vi jobbar tillsammans för en likvärdig skola.

På vår hemsida kan du läsa mer om vår skola. (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/nyarpsskolanf6.4.74fef9ab15548f0b8001840.html)

Läs mer om hur det är att jobba i Jönköpings kommun på jonkoping.se (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)

Din kompetens
Vi söker dig med minst treårig gymnasieutbildning. Kanske har du gått barn och fritidsprogrammet eller är du tex socialpedagog. Det är meriterande om du har erfarenhet och kunskap om elever med NPF.
För att lyckas i yrkesrollen som elevassistent behöver du vara stabil, ha en personlig mognad och visa på djup empati för de elever du jobbar med. Du är insatt i hur man arbetar med ett lågaffektivt förhållningsätt. Du har en mycket god förmåga att kunna ta självständiga beslut i stunden och verka som en tydlig ledare framför eleverna.
Tjänsten ställer stora krav på förmåga att bygga goda relationer både med elever men också med elevernas vårdnadshavare.

Vi kommer lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer?
Marika Eskdahl, rektor 036-10 65 36
Marie-Louise Johansson, bitr. rektor 036-10 58 80

Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som elevassistent.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Elevassistent

Elevassistent
Läs mer Jun 7
Ribbaskolan i Gränna

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Ditt nya jobb
Tjänsten innebär stöttning av en elev och du kommer att tillsammans med kollegor i arbetslagen ansvara för att skapa goda förutsättningar för lärande under elevens hela skoldag. Tillsammans driver ni det pedagogiska arbetet framåt i arbetslaget och i samarbete med skolledning och personal.

Välkommen till oss
Gränna skolområde består av Ribbaskolan F-9 i Gränna och Kumlabyskolan F-6 på Visingsö. Här arbetar totalt 80 personer och 580 elever har sin skolgång hos oss. Våra skolor erbjuder fina, fräscha och ändamålsenliga lokaler och vi finns i en vacker och inspirerande miljö vid Vättern. Alla som arbetar på Gränna skolområde arbetar för elevens bästa. En positiv och trygg lärmiljö är viktig för oss och vi verkar tillsammans för en skola där vi för pedagogiska diskussioner och utvecklande samtal. Personalens kompetens och engagemang märks tydligt i det dagliga arbetet och när vi nu utvecklar skolan vidare. Vi strävar efter att vara en skola som vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.


Din kompetens
Du har utbildning till elevassistent, barn- och fritid eller utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Viktigt att du har erfarenhet av barn med särskilda behov. Du har lätt för att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du har förmågan att se alla elever och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/) och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer?
Biträdande rektor Susanne Egermo 036-102734

Fackliga företrädare (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Elevassistent i grundsärskola

Elevassistent
Läs mer Jun 20
Kålgårdsskolan

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Kom till oss och skapa lärglädje!

Ditt nya jobb
Som assistent i grundsärskolan kommer du att arbeta mot elever med autismspektrumstörning, vissa med multihandikapp. I rollen som elevassistent arbetar du både i skolan och i fritidsverksamhet. I arbetet kommer du sträva efter att utveckla elevernas förmågor, detta sker i samverkan med pedagoger och personal med andra funktioner. Vi följer styrdokument och läroplan för grundsärskolan och arbetslaget kommer bestå av pedagoger och assistenter som arbetar med respektive elevs individuella utveckling.

Välkommen till oss på Kålgårdsskolan!
Kålgårdsskolan är en F-6-skola som är centralt belägen i Jönköping med närhet till natur, kultur och kommunikationer. En kort bussresa bort ligger även populära idrottsanläggningar som Husqvarna Garden och Rosenlundsbadet. Kålgårdens skolområde består av en skola med ca 290 elever. Skolan har fyra fritidshem, döv- och hörselklasser samt grundsärskola/träningsskola. Kålgårdsskolan kännetecknas av olikheter och att alla är lika mycket värda. Vi har elever som vill, kan och vågar pröva! Utforskande, nyfikenhet och lust att lära utgör grunden för pedagogernas undervisning.

Grundsärskolan startade hösten 2018 och har sedan växt successivt. Verksamheten har olika klasser med inriktning träningsskola och autismspektrumstörning där eleverna läser både ämnen och ämnesområden utifrån grundsärskolans läroplan.

Vi söker nu dig som vill vara med och arbeta i en växande verksamhet och utforma det tillsammans med dina kollegor.
Är du en öppen, nyfiken och driven person med hjärtat på rätta stället tror vi att du skulle trivas hos oss!

Läs mer om hur det är att jobba i Jönköpings kommun på jonkoping.se (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)

Din kompetens
Du har erfarenhet av att arbeta i grundsärskola med elever med särskilda behov och har en utbildning som behandlingsassistent, behandlingspedagog, undersköterska eller assistent. Kunskap i teckenkommunikation är meriterande. Du har ett professionellt förhållningssätt och ett engagemang i ditt arbete. Då det förkommer bad i undervisningen ser vi att du är simkunnig samt har körkort det det ibland förkommer aktiviteter utanför skolan. Som person är du lyhörd och duktig på att kommunicera. Du är kreativ och lösningsinriktad och har ett stort hjärta för barnen samt är trygg som person.

Vi förutsätter att du är professionell i ditt bemötande av elever och i kontakten med vårdnadshavare och kollegor. Att skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare är en viktig förutsättning för att lyckas. Grundläggande datakunskaper är ett krav. Vikt läggs vid personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Annonsen avser en eller flera tjänster, startdatum kan varier något i samråd med sökande. Läs gärna mer om vår skola på www.jonkoping.se/kalgardsskolan. (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/kalgardsskolan.4.74fef9ab15548f0b8001587.html)

Vill du veta mer?
Rektor, Gunilla Cedervall: 036-10 73 36
Bitr. rektor, Harald Filipsson Forsanker: 036-10 21 32
Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som elevassistent i grundsärskola.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Elevassistent Sanda idrottshögstadium

Elevassistent
Läs mer Jun 7
Sanda utbildningscentrum

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Ditt nya jobb
Din huvuduppgift som elevassistent på idrottshögstadiet är att stödja en enskild elev med särskilda behov. Under skoldagen kommer du följa klassens lektionsarbete men samtidigt vara följsam och flexibel till elevens aktuella behov.
Det är viktigt för oss att vi använder oss av varandras kunskaper, erfarenheter och kompetenser och att man tillsammans arbetar för att ge eleven de bästa förutsättningarna för sitt fortsatta lärande. I dina arbetsuppgifter ingår ett tätt samarbete med bla lärare och övrig personal.

Välkommen till oss
Sanda Utbildningscentrum i Huskvarna består av tre olika skolformer; Sandagymnasiet, Sanda Gymnasiesärskola och Sanda Idrottshögstadium. Sanda Idrottscentrum är också en del av verksamheten där idrottsutbildning bedrivs på skoltid som en del av gymnasieutbildningen. På Sanda Utbildningscentrum går det cirka 1400 elever och vi är ungefär 200 anställda där våra gemensamma ledord är Glädje, Engagemang, Trygghet, Utmaning och Professionalism.

Sanda idrottshögstadium är en 3-parallellig 7-9 skola där idag alla elever tas in via antagningsprov i respektive idrott. Från hösten 2025 kommer idrottshögstadiet flytta in i nybyggda lokaler direkt norr om nuvarande byggnad, i samband med det kommer elevantalet att utökas på både gymnasiet och högstadiet.

På Sanda Utbildningscentrum står våra elevers studier, kunskap, trivsel, trygghet och personliga utveckling i fokus. Vi är ett av de ledande idrottsgymnasier i Sverige där vi ger våra elever möjlighet att kombinera studier och idrott på alla nivåer. Vår verksamhetsidé är att erbjuda en modern utbildning där eleverna får möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar.

Din kompetens
Som elevassistent har du utbildning inom vård-/omsorg/behandling eller en pedagogisk utbildning. Den person vi söker har minst några års erfarenhet av arbete i skola. Du måste ha förmåga att kunna skapa goda relationer med elever, föräldrar och medarbetare. Viktigt är också att vara en god förebild samt vara trygg och initiativrik i det elevnära arbetet. Du har förmåga att se elevers olika behov, ta hänsyn till deras individuella förutsättningar och få elever att vilja växa och utvecklas.


Vi fäster stor vikt på personlig lämplighet där vi värdesätter dina kvalifikationer såväl som personliga egenskaper.

Du är…

• Initiativtagande med en förmåga att motivera och engagera dina elever.
• Samarbetsvillig och ansvarstagande
• Kommunikativ och lyhörd
• Flexibel och positiv


Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/) och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Intervjuer kan komma att ske innan dess att sista ansökningsdatumen löpt ut, så skicka in din ansökan redan i dag.

Vill du veta mer?
Peter Brandt, rektor peter.brandt@jonkoping.se (http://mailto:rickard.sahlin@jonkoping.se/) 036-106472
Marija Gustafsson, bitr rektor marija.gustafsson@jonkoping.se (https://jonkoping.powerinit.com/Modules/Recruitments/marija.gustafsson@jonkoping.se) 036-106571

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Elevassistent

Elevassistent
Läs mer Jun 7
Attarpsskolan F-6

Vill du vara med och skapa framtidens världsmedborgare? Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Kom till oss och skapa lärglädje!

Ditt nya jobb
Vi söker dig som vill arbeta som elevassistent på Attarpsskolan F-6 i Bankeryd. Din huvuduppgift är att stödja en enskild elev på mellanstadiet. Under skoldagen kommer du följa klassens lektionsarbete men samtidigt vara följsam och flexibel för att anpassa uppgifter och arbetsmiljö till elevens aktuella behov. I uppdraget som elevassistent är det viktigt att du skapar struktur och tydlighet i elevens skoldagar samt att du ger eleven känslan av att hen lyckas.

Du kommer arbeta med olika verktyg för att skapa trygghet och en god lärmiljö för eleven. Du ska vara ett stöd i undervisningssituationer, under raster, uteaktiviteter och vid övergångar mellan lektioner och aktiviteter samt stödja enskild elev utifrån behov. Som elevassistent hos oss kommer du att arbeta och planera ihop med årskursens arbetslag som ett team. Det är viktigt för oss att vi använder oss av varandras kunskaper, erfarenheter och kompetenser och att man tillsammans arbetar för att ge eleven de bästa förutsättningarna för sitt fortsatta lärande. I dina arbetsuppgifter ingår ett tätt samarbete med lärare och vårdnadshavare.

Välkommen till oss
Vi finns i Bankeryd utmed Vätterns västra kant cirka 1 mil norr om Jönköping. Enheten består av förskoleklass - skolår 6 och på skolan går cirka 450 elever. Attarpskolan f-6 är en av kommunens VFU- skolor, vilket innebär att vi tar emot lärarstudenter varje termin. Detta ger skolan ett nära samarbete med högskolan.

Hos oss får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

Din kompetens
Som elevassistent kan du ha utbildning från gymnasieskolans vård-/omsorg- eller barn- och fritidsprogram alternativt elevassistentutbildning från folkhögskola eller liknande. Det är meriterande om du har annan lämplig eftergymnasial utbildning. Vår förhoppning är att du tidigare har arbetat i skola med elever som behöver extra stöd. Vi ser det som en stor tillgång om du har erfarenhet av eller utbildning kring elever inom NPF-spektrat.

Den person vi söker har förmåga att kunna skapa goda relationer med elever, föräldrar och medarbetare. Viktigt är också att vara en god förebild samt vara trygg och initiativrik i det elevnära arbetet. Du har förmåga att se elevers olika behov, ta hänsyn till deras individuella förutsättningar och få elever att vilja växa och utvecklas. Kunskap och erfarenhet av arbete med digitala verktyg är meriterande, men grundläggande IT-kompetens är ett krav. Du har även goda kunskaper i svenska både muntligt och skriftligt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer?
Rektor, Manuel Strandhag, 036-10 71 80
Biträdande rektor, Sandra Avelöv, 036-10 62 90
Biträdande rektor, Mattias Hultberg 036 10 65 29

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som elevassistent.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Elevassistent

Elevassistent
Läs mer Jun 1
LBS – Kreativa gymnasiet är en stabil verksamhet som funnits i drygt 20 år. Vi är en skola i framkant med nära kontakt med näringslivet. Vårt jobb är att lotsa eleverna genom gymnasietiden och under den resan förbereda dem inför framtidens kreativa branscher. Vår idé är "dagens utbildning för morgondagens jobb".

Läs mer om oss på www.lbs.se.

LBS – Kreativa gymnasiet i Jönköping erbjuder högskoleförberedande utbildningar inom teknikprogrammet och estetiska programmet. Skolan ligger i centrala Jönköping och har ca 250 elever och ca 30 medarbetare.

Elevassistent till LBS Kreativa Gymnasiet i Jönköping

Detta söker vi:

Nu söker vi på LBS Kreativa gymnasiet i Jönköping en elevassistent med förmågan att få elever att växa och utvecklas.

I din roll som elevassistent medverkar du till att våra elever som är i behov av särskilt stöd får ett individanpassat och inkluderande bemötande och insatser som leder till ökad måluppfyllelse. Du som söker har ett professionellt förhållningssätt och en god förmåga och vilja att samarbeta med övriga elevassistenter och lärare. Du kan se varje elev utifrån elevens förutsättningar, du är lugn och trygg och kan ta ansvar för och etablera tillitsfulla relationer med våra elever. Du har gärna erfarenhet av att möta elever på olika funktionsnivåer. När eleverna inte är på plats på skolan förväntas du arbeta med andra uppgifter efter behov som finns i verksamheten. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och samarbetsförmåga. Varmt välkommen in med din ansökan!

Vi erbjuder:

På LBS i Jönköping är du en av del av skolans personalteam där du och dina kollegor planerar, genomför insatser och utvärderar tillsammans. Vi har höga förväntningar på oss själva och vårt gemensamma arbete som grundar sig på kollegialt lärande och elevens individuella behov. Tillsammans bygger vi en trygg och inspirerande miljö där alla ska få utvecklas, både elever och personal.

Vill du veta mer om oss?

Om du vill veta mer om LBS i Jönköping kan du gå in på vår hemsida, www.lbs.se/jonkoping

Låter detta intressant?

Du är välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast den 15 juni. Vi tar inte emot ansökningar via post eller mail. Tjänsten är visstidsanställning på 70% under perioden 220819-221222, goda chanser till förlängning under även vårterminen finns. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag så vänta inte med att ansök om du är intresserad.

Om du har frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rektor Erika Almerheim på erika.almerheim@lbs.se

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Vi söker efter en elevresurs till Prolympia idrottsskola

Elevassistent
Läs mer Apr 11
Prolympia är Sveriges ledande idrottsskola på grundskolenivå med verksamhet från Göteborg i söder till Umeå i norr. Prolympia i Jönköping är en F-9 verksamhet med ca 600 elever och 70 anställda. Skolan är centralt belägen på Rosenlundsområdet med närhet till såväl idrottsarenor som gångavstånd till Vätterstranden och grönområden. Här erbjuder vi dig en möjlighet att arbeta på en fristående grundskola som fokuserar på kunskap, trygghet, idrott och hälsa.Personalen är vår viktigaste resurs, vi värdesätter allas åsikter och hos oss har du som anställd möjlighet att vara med att påverka och utveckla verksamheten. Vi strävar systematiskt efter att erbjuda en god arbetsmiljö, bra anställningsvillkor och en god kollegial sammanhållning med en härlig lagkänsla.Att arbeta i skolan är ett viktigt uppdrag och för att ge våra elever bästa möjliga förutsättningar att utvecklas så söker vi nu rätt person som vill arbeta som elevresurs hos oss på Prolympia!

Vi söker dig som har höga förväntningar på våra elevers kunskaper och värdegrund.

Du som söker är en driven person med ett positivt förhållningssätt. Du delar våra värderingar och vår grundsyn på att idrott som verktyg skapar förutsättningar för god hälsa och bra kunskapsresultat. Du har en god kommunikativ förmåga, är tydlig och har lätt för att samarbeta. I ditt vardagliga arbetet har du förmågan att skapa tillitsfulla relationer med såväl elever som vårdnadshavare och kollegor.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta som resurs åt en elev i årskurs 7.

Kvalifikationer
Vi söker dig som tycker om att arbeta med barn och ungdomar. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med att undervisa enskilda elever. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten är på 70%.

För anställning hos oss krävs att du visar upp ett utdrag ur belastningsregistret som avser arbete i skola och förskola. Utdraget får maximalt vara ett år gammalt.

Vi arbetar löpande med urval och intervjuer vilket kan innebära att tjänsten blir tillsatt innan sista ansökningsdag. Så välkommen med din ansökan för att bli en del av Team Prolympia!

Ansök nu

Elevassistent

Elevassistent
Läs mer Apr 22
Sanda gymnasiesärskola

Vill du bli vår nya kollega på Sanda Gymnasiesärskola och vara en del av en engagerad och professionell personalstyrka som med glädje antar de utmaningar det innebär att verka i en framgångsrik skola?

Vilka är vi?
Sanda Utbildningscentrum i Huskvarna består av tre olika skolformer; Sanda Gymnasiesärskola, Sanda Idrottshögstadium och Sandagymnasiet. Sanda Idrottscentrum är också en del av verksamheten där idrottsutbildning bedrivs på skoltid som en del av gymnasieutbildningen. På skolan går det ca 1400 elever och vi är ca 200 anställda där våra gemensamma ledord är glädje, engagemang, trygghet, utmaning och professionalism.

Du möter en arbetsplats i Jönköpings kommun med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden; gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

Vad gör vi?
Sanda Gymnasiesärskola erbjuder en anpassad utbildning där våra elever utmanas och utvecklas utifrån sina unika förutsättningar för att få de bästa förberedelserna inför framtiden. Vi arbetar för att ge våra elever en stimulerande skolgång och meningsfull fritid, med utgångspunkt från deras individuella förutsättningar. Sanda Utbildningscentrum har en tydlig idrottsprofil, detta är något som även genomsyrar gymnasiesärskolans verksamhet.

Som elevassistent på gymnasiesärskolan kommer du att arbeta med elever som har en intellektuell funktionsnedsättning oftast i kombination med en eller flera ytterligare funktionsnedsättningar. Ditt uppdrag är att bidra till en god lärmiljö där eleverna kan utveckla sina förmågor och styrkor, såväl under skoldagen samt i vår korttidstillsynsverksamhet (fritids). I din yrkesprofession som elevassistent kommer du att arbeta med både enskilda elever och grupper av elever. Du förväntas genomföra den omvårdnad som krävs för att möta elevernas behov. Arbetet kräver att du kan arbeta fysiskt då lyft och förflyttningar med hjälpmedel kan förekomma.

Du kommer att tillhöra ett arbetslag som bestående av olika yrkesprofessioner som tillsammans arbetar med respektive elevs individuella kunskapsutveckling.
Du förväntas vara förtrogen med skolans styrdokument och bidra till en hög måluppfyllelse i verksamhetens systematiska kvalitetsarbete. Du kommer i ditt uppdrag även vara medmentor till en eller flera elever tillsammans med den speciallärare som har mentorsansvaret.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har förmågan att se elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och gillar utmaningar. Du vill vara delaktig i arbetet med att få elever att växa och utvecklas. Du har erfarenhet ifrån arbete med tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande samt goda kunskaper inom AKK/ TAKK som är ett viktigt verktyg i det specialpedagogiska arbetet hos oss.

I din roll som elevassistent är du en god förebild för våra elever och det är viktigt att du har förmågan att skapa goda relationer med både elever, föräldrar och kollegor. Du är professionell i ditt bemötande.

Vi ser att du har en utbildning såsom elevassistent, behandlingspedagog, socialpedagog eller liknande. Kunskap och erfarenhet gällande intellektuell funktionsnedsättning, NPF, språkstörning och/eller koncentrationssvårigheter är en fördel. Erfarenhet från särskolan är meriterande. Vi på Sanda Utbildningscentrum fäster stor vikt på personlig lämplighet där vi värdesätter dina kvalifikationer såväl som personliga egenskaper.

Övrig information:
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Löpande urval kan komma att ske innan sista ansökningsdagen.

Vid frågor kontakta:
Lena Cervin-Lagärde, rektor - 036-107688, lena.cervin-lagarde@jonkoping.seJönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Iris söker en kreativ person som vill jobba som pedagogiskt stöd under som

Elevassistent
Läs mer Mar 31
I över 100 år har Iris arbetat med individens utveckling. Idag är uppdraget att erbjuda individanpassad utbildning och utveckling i hela landet. Iris arbetar brett med att stötta personer till att ta sitt nästa steg på arbetsmarknaden. Detta gör vi genom utbildning som SFI, kommunal vuxenutbildning och företagsutbildningar. Genom arbetsmarknadsinsatser och jobbmatchning samt genom utredningar och anpassningar. Iris är en del av Irisgruppen som är en av Sveriges ledande aktörer för effektiv utbildning och stödinsatser för vuxna. Irisgruppen, som består av verksamheterna Iris och Medlearn, har en omsättning på cirka 400 MSEK och drygt 550 anställda på 80 orter runtom i Sverige. Visionen är att realisera drömmar. Genom våra insatser där varje individ når sin fulla potential skapar vi ett bättre samhälle med minskad arbetslöshet och ökad integration. Iris eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Se filmen om Iris, läs mer på iris.se och irisgruppen.se.

Vill du stötta våra deltagare med att hitta rätt studieteknik?

Vill du vara med och bidra till att människor når sin fulla potential?

Då har du hittat rätt!

Varför ska jag välja Iris som arbetsgivare?
Vi erbjuder fartfylld och spännande sommar! Du kommer få arbeta självständigt men samtidigt erbjudas kollegialt stöd och kompetensutveckling. Vi på Iris Arbetsmarknad arbetar tillsammans mot ett gemensamt mål - att stötta personer till att ta ett nästa steg på arbetsmarknaden.

Varmt välkommen till Irisgänget som erbjuder dig inkludering, mångfald, utvecklingsmöjligheter och arbetsglädje!

Vad är mina arbetsuppgifter?
I vårt uppdrag Individuellt Pedagogiskt Stöd vid Utbildning (IPSU) söker vi ett pedagogiskt stöd. IPSU är en tjänst som upphandlas av Arbetsförmedlingen och syftar till att stötta deltagare att klara sin utbildning, främst arbetsmarknadsutbildning. Deltagarna har på grund av någon funktionsvariation särskilda behov av stödjande och kompenserande insatser i utbildningssituationen. Du kommer att arbeta som ett pedagogiskt stöd till deltagare för att de själva ska kunna tillgodogöra sig strategier och studietekniker. I ditt arbete kommer du ha nära kontakt med IPSU-samordnaren, specialpedagog, kollegor och utbildningsanordnare. Dokumentation och övrig administration kopplat till uppdraget ingår i tjänsten. 

Vem passar för tjänsten? 
Vi söker dig som uppfyller något av följande kravprofiler:

Alternativ 1:
- relevant gymnasieutbildning eller likvärdig utbildning, alternativt pedagogisk utbildning.

- erfarenhet av liknande insatser samt erfarenhet av arbete med kognitiva hjälpmedel. Du bör även ha kunskap om hur funktionsvariationer påverkar inlärningssituationer och vilket stöd som behövs i dessa situationer.   

Alternativ 2:
- avlagd grundlärarexamen, ämneslärarexamen, yrkeslärarexamen eller motsvarande äldre examen och utöver detta ska det finnas påbyggnadsutbildning till specialpedagog.
- minst 2 års dokumenterad erfarenhet i yrket, motsvarande heltid. Båda ovan angivna krav på "Lärare med examen och påbyggnadsutbildning till specialpedagog" ska vara uppfyllda.

Vidare vill vi att du har:
- dokumenterad erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsnedsättning i en utbildningssituation under minst ett år.
- dokumenterad erfarenhet av arbete med kognitiva hjälpmedel i en utbildningssituation minst ett år

Vad för personliga egenskaper ska man ha för att passa för tjänsten?
Vi söker dig som är strukturerad och kan organisera samt prioritera dina och andras aktiviteter effektivt. Du har lätt för att skapa kontakt och underhålla relationer då du är lyhörd och smidig i din kommunikation. Samtidigt som du har lätt för att påverka genom att skapa engagemang och motivera andra människor.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Iris eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.  Läs gärna mer på www.iris.se och www.irisgruppen.se.

Ytterligare information 
Annonsen avser ett sommarvikariat på heltid med möjlighet till förlängning.

Urval sker löpande så vänta inte med din ansökan. Tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag! Sista ansökningsdag är 2022-04-30.
 
OBS - innan anställning påbörjas kommer du behöva verifiera din kompetens genom vidimerade utbildnings- och anställningsintyg.

För frågor kring tjänsten kontakta Siri Gillberg på Siri.Gillberg@iris.se eller 0105 161 954. 

För frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta HR-avdelningen iris.rekrytering@iris.se.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Elevassistent timvikarie

Elevassistent
Läs mer Apr 4
Kålgårdsskolan

Vill du vara med och utveckla Jönköping? Vill du med din kunskap och erfarenheter vara med och skapa framtidens världsmedborgare? Då har vi jobbet för dig!

Ditt nya jobb
Som timvikarie/elevassistent i grundsärskolan kommer du att arbeta med elever med autismspektrumstörning, vissa med multihandikapp. I rollen som elevassistent arbetar du både i skolan och i fritidsverksamhet. I arbetet kommer du sträva efter att utveckla elevernas förmågor, detta sker i samverkan med pedagoger och personal med andra funktioner.
Vi följer styrdokument och läroplan för grundsärskolan och arbetslaget kommer bestå av pedagoger och assistenter som arbetar med respektive elevs individuella utveckling.

Arbetet är dagtid, måndag till fredag och arbetstiden kan variera mellan kl. 06-18. Arbetspassets längd samt vilka dagar under veckan det finns behov av dig som timvikarie kan också variera utifrån verksamhetens behov samt din möjlighet att arbeta.

Välkommen till oss
Kålgårdsskolan är en F-6-skola som är centralt belägen i Jönköping med närhet till natur, kultur och kommunikationer. En kort bussresa bort ligger även populära idrottsanläggningar som Husqvarna Garden och Rosenlundsbadet. Kålgårdens skolområde består av en skola med ca 290 elever. Skolan har fyra fritidshem, döv- och hörselklasser samt grundsärskola/träningsskola. Kålgårdsskolan kännetecknas av olikheter och att alla är lika mycket värda. Vi har elever som vill, kan och vågar pröva! Utforskande, nyfikenhet och lust att lära utgör grunden för pedagogernas undervisning.

Vi söker nu dig som vill arbete som timvikarie i vår grundsärskola vid ordinarie elevassistenters frånvaro.

Grundsärskolan startade hösten 2018 och har sedan växt successivt. Verksamheten har olika klasser med inriktning träningsskola och autismspektrumstörning där eleverna läser både ämnen och ämnesområden utifrån grundsärskolans läroplan.

På vår hemsida kan du läsa mer om vår skola. (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/kalgardsskolanf6.4.74fef9ab15548f0b8001587.html)

Läs mer om hur det är att jobba i Jönköpings kommun på jonkoping.se (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)

Din kompetens
Du har erfarenhet av att arbeta med elever/människor med särskilda behov och/eller är under utbildning till behandlingsassistent, behandlingspedagog, undersköterska, personlig assistent eller läser likvärdig pedagogisk eller socialt inriktad utbildning.
Du har ett professionellt förhållningssätt och ett engagemang i ditt arbete. Som person är du lyhörd och duktig på att kommunicera samt ställa om till olika situationer under skoldagen. Du är kreativ och lösningsinriktad och har ett stort hjärta för barnen samt är trygg som person.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Annonsen avser en eller flera tjänster, startdatum kan variera något i samråd med sökande.

Vill du veta mer?
Rektor, Gunilla Cedervall: 036-10 73 36
Bitr. rektor, Harald Filipsson Forsanker: 036-10 21 32
Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som elevassistent timvikarie.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Iris söker en kreativ person som vill jobba som pedagogiskt stöd på timmar

Elevassistent
Läs mer Mar 8
I över 100 år har Iris arbetat med individens utveckling. Idag är uppdraget att erbjuda individanpassad utbildning och utveckling i hela landet. Iris arbetar brett med att stötta personer till att ta sitt nästa steg på arbetsmarknaden. Detta gör vi genom utbildning som SFI, kommunal vuxenutbildning och företagsutbildningar. Genom arbetsmarknadsinsatser och jobbmatchning samt genom utredningar och anpassningar. Iris är en del av Irisgruppen som är en av Sveriges ledande aktörer för effektiv utbildning och stödinsatser för vuxna. Irisgruppen, som består av verksamheterna Iris och Medlearn, har en omsättning på cirka 400 MSEK och drygt 550 anställda på 80 orter runtom i Sverige. Visionen är att realisera drömmar. Genom våra insatser där varje individ når sin fulla potential skapar vi ett bättre samhälle med minskad arbetslöshet och ökad integration. Iris eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Se filmen om Iris, läs mer på iris.se och irisgruppen.se.

Vill du stötta våra deltagare med att hitta rätt studieteknik?

Vill du vara med och bidra till att människor når sin fulla potential?

Då har du hittat rätt!

Varför ska jag välja Iris som arbetsgivare?
Vi erbjuder en spännande och utvecklande tjänst inom affärsområdet Arbetsmarknad. Du kommer få arbeta självständigt men samtidigt erbjudas kollegialt stöd och kompetensutveckling. Vi på Iris Arbetsmarknad arbetar tillsammans mot ett gemensamt mål - att stötta personer till att ta ett nästa steg på arbetsmarknaden.

Varmt välkommen till Irisgänget som erbjuder dig inkludering, mångfald, utvecklingsmöjligheter och arbetsglädje!

Vad är mina arbetsuppgifter?
I vårt uppdrag Individuellt Pedagogiskt Stöd vid Utbildning (IPSU) söker vi ett pedagogiskt stöd. IPSU är en tjänst som upphandlas av Arbetsförmedlingen och syftar till att stötta deltagare att klara sin utbildning, främst arbetsmarknadsutbildning. Deltagarna har på grund av någon funktionsvariation särskilda behov av stödjande och kompenserande insatser i utbildningssituationen. Du kommer att arbeta som ett pedagogiskt stöd till deltagare för att de själva ska kunna tillgodogöra sig strategier och studietekniker. I ditt arbete kommer du ha nära kontakt med IPSU-samordnaren, specialpedagog, kollegor och utbildningsanordnare. Dokumentation och övrig administration kopplat till uppdraget ingår i tjänsten. 

Vem passar för tjänsten? 
Vi söker dig som har en relevant gymnasieutbildning eller likvärdig utbildning. Det är meriterande om du har en pedagogisk utbildning. Du har erfarenhet från liknande insatser samt erfarenhet av arbete med kognitiva hjälpmedel. Du bör även ha kunskap om hur funktionsvariationer påverkar inlärningssituationer och vilket stöd som behövs i dessa situationer.   

Vi söker dig som är strukturerad och kan organisera samt prioritera dina och andras aktiviteter effektivt. Du har lätt för att skapa kontakt och underhålla relationer då du är lyhörd och smidig i din kommunikation. Samtidigt som du har lätt för att påverka genom att skapa engagemang och motivera andra människor.

Ytterligare information 
Tjänsten är en timavlönad behovsanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse. Placeringsort är Nässjö eller Jönköping.

Urval sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt! Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Sista ansökningsdag 2022-04-17.

För frågor kring tjänsten kontakta Siri Gillberg på Siri.Gillberg@iris.se eller 0105 161 954. 

För frågor kring rekryteringsprocessen kontakta HR-avdelningen på iris.rekrytering@iris.se. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Elevassistent

Elevassistent
Läs mer Mar 29
Junedals grundsärskola

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Ditt nya jobb
Din roll kommer vara att arbeta i klass men också med enskilda elever i årskurserna 7–9 på grundsärskolan, samt i en fritidsverksamhet innan och efter skolan. Målet för elevassistentens uppdrag är en ökad självständighet hos individen. Din uppgift är att genom pedagogiskt och socialt stöd skapa goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande samt att ge trygghet och struktur i vardagen. Genom ditt arbete bidrar du till elevernas välbefinnande och möjligheter att tillgodogöra sig skolans undervisning. Arbetet innebär också att du tillsammans med pedagoger och övrig personal planerar, genomför och utvärderar det pedagogiska arbetet på arbetsplatsen. Du medverkar till att uppnå målen i läroplan och skollag samt utför dina arbetsuppgifter på ett sådant sätt att målen och riktlinjerna för verksamheten uppfylls.

Välkommen till oss
Jönköping växer som aldrig förr, våra ambitioner är höga och nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Jönköping. Junedalsskolans grundsärskola är en fristående del av Junedalsskolan och består av åk 7–9 ca 55 elever men vi har totalt ca 850 elever på hela området. Vi arbetar för att eleverna ska nå toppen av sin egen potential och för att de ska kunna nå dit behöver vi medarbetare som kan motivera, stimulera deras nyfikenhet och ha höga förväntningar på deras förmåga att utvecklas. Hos oss ska alla trivas, vara trygga och känna arbetsglädje. Vi arbetar runt eleven med ett helhetsperspektiv där eleven ska kunna känna trygghet, glädje, ansvar och självständighet som ger en bra grund för kunskapsinhämtandet. Junedalsskolan ligger i centrala delarna av Jönköping och har både närheten till city med dess faciliteter samt 10 minuters promenad till Jönköpings vackra stadspark.

Din kompetens
Du har erfarenhet av att arbeta med elever med behov av särskilt stöd och ett stort intresse och engagemang för arbetet.
Som person är du en engagerad elevassistent som är nyfiken, öppen och fungerar bra i samspel med elever och kollegor. Du är van vid att strukturera för att stimulera och utveckla elever mot uppsatta mål och ser elevens behov och gör anpassningar där så krävs. Du har god samarbetsförmåga, ansvarstagande, bemötande och lyhördhet inför elevers behov. Vi lägger stor vikt vid egenskaper och personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer?
Florence Rådefjäll, rektor 036-105562
Therese Bergman biträdande rektor 036-107985
Malin Tufvesson Sandblad, Lärarförbundet 036-107448
Åsa Edén, Lärarförbundet 036-107448

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Magelungens resursgymnasium söker medarbetare

Elevassistent
Läs mer Mar 25
Magelungen Utveckling är ett medarbetarägt aktiebolag som erbjuder kvalificerat behandlings- och förändringsarbete för barn, ungdomar, unga vuxna och deras familjer. Magelungen bedriver behandling samt resursskolor på grundskole- och gymnasienivå. Målsättningen är att i verksamheterna skapa ett sammanhang som är hanterbart, meningsfullt och begripligt. I alla verksamheter är forskning och utvärdering en integrerad del.Magelungen Utveckling är ett medarbetarägt aktiebolag som erbjuder kvalificerat behandlings- och förändringsarbete för barn, ungdomar, unga vuxna och deras familjer. Magelungen bedriver behandling samt resursskolor på grundskole- och gymnasienivå. Målsättningen är att i verksamheterna skapa ett sammanhang som är hanterbart, meningsfullt och begripligt. 

Om Magelungen gymnasium Jönköping
Vi erbjuder utbildning för elever i omfattande behov av särskilt stöd och verksamheterna genomsyras av ett prestigelöst samarbete mellan olika professioner. De elever vi möter har ofta sociala, psykosociala eller neuropsykiatriska bekymmer och många gånger har de en lång tid av skolfrånvaro bakom sig. För att hjälpa dessa ungdomar till en fungerande skolgång så arbetar vi med småskalighet, hög personaltäthet, förstärkt psykosocialt stöd och individuellt utformade upplägg, utifrån varje elevs förutsättningar och behov.

Vi har en systemisk och salutogen grundsyn där fokus är att arbeta med helhet och bygga på det som fungerar. Ett mentaliserande och lösningsfokuserat förhållningssätt. Vårt mål är att erbjuda ett sammanhang där alla elever kan få en chans att lyckas utifrån sina förutsättningar. 

Magelungens gymnasium Jönköping har funnits sedan 2015 och på skolan finns nationellt samhällsvetenskapligt program samt introduktionsprogram IMA. 

Om tjänsten

Vill du vara med och göra skillnad?

Magelungen Gymnasium Jönköping erbjuder en unik tjänst där du får arbeta med elever i omfattande behov av särskilt stöd. I "skolan med det lilla sammanhanget" arbetar vi i små elevgrupper där du tillsammans med eleverna verkligen kan göra skillnad. Vi möter våra elever med hög personaltäthet och kompetens inom specialpedagogik. Undervisningen sker i små grupper i en sammanhållen miljö. Vi vill skapa en god lärmiljö som är liten nog att erbjuda en personlig atmosfär med ro för studier och personligt bemötande, men ändå stor nog att vara en arena för möten och relationer.


Vi utökar vår verksamhet och söker en medarbetare som kommer att arbeta tillsammans med pedagogerna i klasssrummet och stötta eleverna i deras skolarbete och mående. I tjänsten ingår även att vara med eleverna på raster, elevaktiviteter efter skoltid samt visst ansvar för planering och struktuerering av elevernas fysiska miljö. 

Kvalifikationer
Vi söker en person som har erfarenhet av att ha arbetat med ungdomar i behov om omfattande särskilt stöd och som har kunskap om NPF-diagnoser. Det är meriterande om du tidigare arbetat med elever inom autism spektrum. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och vi ser att du är lugn, stabil, mogen och strukturerad. Du motiveras av att arbeta tillsammans med andra och att arbeta som en del i den dagliga verksamheten.

Följande personliga egenskaper och erfarenheter ser vi gärna att du har:

·       Utvecklingsbenägen och flexibel - vi är en både lärande och växande organisation.

·       Ett varmt intresse för ungdomar "utanför mainstream".

·       Lika delar allvar, engagemang och humor.

·       Förmåga att lyfta eleverna både kunskapsmässigt och mot bättre självkänsla.

Anställningsform
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 80-100% med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Ansökan
För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rektor Anna-Karin Broström eller biträdande rektor Carolina Rigo. 

Urval och intervjuer kommer att ske löpande, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Utdrag ur belastningsregistret (misstanke och belastning) kommer att efterfrågas.

 

Varmt välkommen med din ansökan!Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser och tjänster.


Kontaktpersoner

Anna-Karin Broström

Rektor

0735170042

anna-karin.brostrom@magelungen.com

 Carolina Rigo

Biträdande rektor

0763494504

carolina.rigo@magelungen.com Du ansöker senast 2022-04-17 genom att klicka på knappen nedan.

Ansök nu

Elevassistent med förmåga att skapa goda relationer

Elevassistent
Läs mer Jan 3
Österängsskolan

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Ditt nya jobb
Som elevassistent i grundsärskolan kommer du att arbeta med elever som har en intellektuell funktionsnedsättning. I rollen som elevassistent arbetar du både i skolan och i fritidsverksamheten i nära samarbete med lärare i skolan, lärare i fritidshemmet och elevassistenter. Tillsammans skapar vi en lärmiljö där eleverna får växa och utvecklas så långt som möjligt.

Välkommen till Österängens skolområde
Totalt går det cirka 260 elever på Österängens skolområde. Österängsskolan ligger i Jönköpings östra stadsdelar och är världen i miniatyr. Vi är stolta över vår mångfald och vet att den berikar hela skoldagen. I Österängsskolans byggnader samsas grundsärskola åk 1–6 med grundskolans låg-, och mellanstadium. Grundsärskolan har i dagsläget 22 elever fördelade på 5 klasser och här arbetar ca. 24 medarbetare. Vi är en arbetsplats som präglas av hög behörighet och kompetens. Atmosfären är trygg och positiv, vilket elevernas årliga trygghetsenkät och medarbetarenkäten visar.

På vår hemsida kan du läsa mer om vår skola. (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/osterangsskolanf6.4.74fef9ab15548f0b8001938.html)

Läs mer om hur det är att jobba i Jönköpings kommun på jonkoping.se (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)

Din kompetens
Som elevassistent har du utbildning inom pedagogik/vård/omsorg/behandling/fritidsverksamhet eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har erfarenhet av att ha arbetat med elever som har en intellektuell funktionsnedsättning i grundsärskolan eller i annan verksamhet. Det är meriterande om du kan TAKK. Du har förmåga att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Bra att veta
Bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Vill du veta mer?
Cecilia Larsson, bitr. rektor 036-10 31 27
Helena Larsson, bitr. rektor, 036-10 53 75
Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb, välkommen att söka tjänsten som elevassistent.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Elevassistent

Elevassistent
Läs mer Dec 30
Tabergsskolan

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Kom till oss och skapa lärglädje!

Ditt nya jobb
Din huvuduppgift som elevassistent på Tabergsskolan är att stödja en enskild elev med särskilda behov. Under skoldagen kommer du följa klassens lektionsarbete men samtidigt vara följsam och flexibel för att anpassa uppgifter och arbetsmiljö till elevens aktuella behov. I uppdraget som elevassistent är det viktigt att du skapar struktur och tydlighet i elevens skoldagar samt att du ger eleven känslan av att hen lyckas. Du kommer arbeta med olika verktyg för att skapa trygghet och en god lärmiljö för eleven. Du ska vara ett stöd i undervisningssituationer, under raster, uteaktiviteter och vid övergångar mellan lektioner och aktiviteter samt stödja enskild elev utifrån behov. Viss del av din tjänst kommer att vara på fritids.

Det är viktigt för oss att vi använder oss av varandras kunskaper, erfarenheter och kompetenser och att man tillsammans arbetar för att ge eleven de bästa förutsättningarna för sitt fortsatta lärande. I dina arbetsuppgifter ingår ett tätt samarbete med lärare och vårdnadshavare.

Välkommen till oss
Tabergs skolområde F-5 ligger i södra delen av Jönköping och innefattar förskoleklass, åk 1-5 och fritidshem på Tabergskolan. Sammanlagt har vi omkring 210 elever och omkring 30 personal. Inom Tabergs skolområde arbetar vi målfokuserat och strävar alltid efter att utveckla verksamheten vidare. Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare som arbetar med en inkluderande och tillgänglig lärmiljö för alla. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där alla trivs och utvecklas.

Läs gärna mer om vårt skolområde på vår hemsida (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/tabergsskolan.4.74fef9ab15548f0b80013d1.html)där du även kan ta del av vår film.

Din kompetens
Som elevassistent kan du ha utbildning från gymnasieskolans vård-/omsorg- eller barn- och fritidsprogram alternativt elevassistentutbildning från folkhögskola eller liknande. Det är meriterande om du har annan lämplig eftergymnasial utbildning. Vår förhoppning är att du tidigare har arbetat i skola med elever som behöver extra stöd.

Den person vi söker har förmåga att kunna skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och medarbetare. Viktigt är också att vara en god förebild samt vara trygg och initiativrik i det elevnära arbetet. Du har förmåga att se elevers olika behov, ta hänsyn till deras individuella förutsättningar och få elever att vilja växa och utvecklas. Kunskap och erfarenhet av arbete med digitala verktyg är meriterande, men grundläggande IT-kompetens är ett krav. Du har även goda kunskaper i svenska både muntligt och skriftligt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden gått ut.

Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Vill du veta mer?
Johanna Edlund, Rektor, 036-103803
Linnéa Lillieberg, HR-konsult 036-106361, linnea.lillieberg@jonkoping.se
Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som Elevassistent på Tabergsskolan.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Elevassistent

Elevassistent
Läs mer Nov 10
Hovslättsskolan

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Kom till oss och skapa lärglädje!

Ditt nya jobb
I detta uppdrag söker vi dig som vill och har kompetens att jobba som elevassistent. I rollen kommer du att i samarbeta med speciallärare och klasslärare för att främst stödja och följa två elever åk 1 under hela skoldagen. Tjänsten innebär också att stötta mot hela elevgruppen på skoltid och fritidstid.

Välkommen till Hovslättsskolan
Hovslättsskolan är ett skolområde som består av förskoleklass, fritidshem och grundskola F-6 med ca 360 elever. Antalet anställda är drygt 55 personer. Skolområdet är beläget 5 km söder om Jönköpings centrum. I närområdet finns idrottsplats, hembygdsgård, vandringsled och fin natur som används i undervisningen. Skolans pedagoger jobbar i arbetslag där olika yrkeskategorier arbetar tillsammans med eleverna under skoltid och fritidstid. Enhetens styrka är kompetenta och engagerade pedagoger. Vi har en hög måluppfyllelse, sätter kunskap i centrum och har fokus på trygghet- och värdegrundsarbete. Allt vårt arbete utgår från våra ledord; trygghet, kunskap och glädje.

Vi är en VFU-skola för både fritids och skola och tar emot flera studenter från Högskolan varje termin.

Läs gärna mer om oss på skolans hemsida (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/hovslattsskolanf6.4.74fef9ab15548f0b8001fe8.html).

Din kompetens
Vi söker dig som har erfarenhet av att jobba som elevassistent. Du har god förståelse för elever med särskilda behov och som person är du kommunikativ och har lätt att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet, god samarbetsförmåga samt förmåga att skapa en tillgänglig lärmiljö. Erfarenhet av arbete med barn/elever med särskilda behov är meriterande.
Du behöver vara kvinna, för att kunna stötta elev vid mer personliga göromål.
Tjänsten är tidsbegränsad men det kan bli aktuellt med förlängning.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Här hittar du ansökan om utdrag ur belastningsregistret (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/).

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer?
Rektor Åsa Selvander, 036-103760
Biträdande Rektor Anna Jakobsson 036-103761
Lärarförbundet Helena Josefsson, 036-103747

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka tjänsten som elevassistent på Hovslättsskolan.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Iris söker en kreativ person som vill jobba som pedagogiskt stöd i Jönköpi

Elevassistent
Läs mer Okt 18
I över 100 år har Iris arbetat med individens utveckling. Idag är uppdraget att erbjuda individanpassad utbildning och utveckling i hela landet. Iris arbetar brett med att stötta personer till att ta sitt nästa steg på arbetsmarknaden. Detta gör vi genom utbildning som SFI, kommunal vuxenutbildning och företagsutbildningar. Genom arbetsmarknadsinsatser och jobbmatchning samt genom utredningar och anpassningar. Iris är en del av Irisgruppen som är en av Sveriges ledande aktörer för effektiv utbildning och stödinsatser för vuxna. Irisgruppen, som består av verksamheterna Iris och Medlearn, har en omsättning på cirka 400 MSEK och drygt 550 anställda på 80 orter runtom i Sverige. Visionen är att realisera drömmar. Genom våra insatser där varje individ når sin fulla potential skapar vi ett bättre samhälle med minskad arbetslöshet och ökad integration. Iris eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Se filmen om Iris, läs mer på iris.se och irisgruppen.se.

Vill du stötta våra deltagare med att hitta rätt studieteknik?

Vill du vara med och bidra till att människor når sin fulla potential?

Då har du hittat rätt!

Varför ska jag välja Iris som arbetsgivare?
Vi erbjuder en spännande och utvecklande tjänst inom affärsområdet Arbetsmarknad. Du kommer få arbeta självständigt men samtidigt erbjudas kollegialt stöd och kompetensutveckling. Vi på Iris Arbetsmarknad arbetar tillsammans mot ett gemensamt mål - att stötta personer till att ta ett nästa steg på arbetsmarknaden.

Varmt välkommen till Irisgänget som erbjuder dig inkludering, mångfald, utvecklingsmöjligheter och arbetsglädje!

Vad är mina arbetsuppgifter?
I vårt uppdrag Individuellt Pedagogiskt Stöd vid Utbildning (IPSU) söker vi ett pedagogiskt stöd. IPSU är en tjänst som upphandlas av Arbetsförmedlingen och syftar till att stötta deltagare att klara sin utbildning, främst arbetsmarknadsutbildning. Deltagarna har på grund av någon funktionsvariation särskilda behov av stödjande och kompenserande insatser i utbildningssituationen. Du kommer att arbeta som ett pedagogiskt stöd till deltagare för att de själva ska kunna tillgodogöra sig strategier och studietekniker. I ditt arbete kommer du ha nära kontakt med IPSU-samordnaren, specialpedagog, kollegor och utbildningsanordnare. Dokumentation och övrig administration kopplat till uppdraget ingår i tjänsten. 

Vem är du? 
Vi söker dig som har en relevant gymnasieutbildning eller likvärdig utbildning. Det är meriterande om du har en pedagogisk utbildning. Du har erfarenhet från liknande insatser samt erfarenhet av arbete med kognitiva hjälpmedel. Du bör även ha kunskap om hur funktionsvariationer påverkar inlärningssituationer och vilket stöd som behövs i dessa situationer.   

Vi söker dig som är strukturerad och kan organisera samt prioritera dina och andras aktiviteter effektivt. Du har lätt för att skapa kontakt och underhålla relationer då du är lyhörd och smidig i din kommunikation. Samtidigt som du har lätt för att påverka genom att skapa engagemang och motivera andra människor.

Ytterligare information 
Tjänsten är en timavlönad behovsanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Jönköping.

Urval sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt! Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Sista ansökningsdag 2021-11-15.

För frågor kring tjänsten kontakta Siri Gillberg på Siri.Gillberg@iris.se eller 0105 161 954. 

För frågor kring rekryteringsprocessen kontakta HR-avdelningen på iris.rekrytering@iris.se. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Elevassistent

Elevassistent
Läs mer Okt 22
Skärstaddalens skolområde

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Ditt nya jobb
Som elevassistent är du ett stöd till eleverna i undervisning både under skoldagen och på fritids och du samarbetar med undervisande lärare och fritidslärare. Tillsammans med arbetslaget arbetar du för att skapa goda förutsättningar för en hälsosam lärmiljö.

Välkommen till oss
Enheten ligger i Skärstaddalen, och består av förskoleklass, åk 1-6 och fritidshem. Verksamheten är belägen i Kaxholmen och i Skärstad. På Landsjöskolan (Kaxholmen) finns förskoleklass, åk 1-6 samt 3 fritidshem. På Skärstad skola (Skärstad) finns förskoleklass, åk 1-3 samt fritidshem. Verksamheterna på de båda skolorna utgår från en tydlig värdegrund och ett positivt förhållningssätt till elever och till varandra som kollegor.

Din kompetens
Som elevassistent har du utbildning inom vård-/omsorg/behandling eller en pedagogisk utbildning. Den person vi söker har minst några års erfarenhet av arbete i skola och fritids. Du har förmågan att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och medarbetare. Du har kunskap och erfarenhet av elever i behov av särskilt stöd. Du har förmågan att se elevers olika behov, ta hänsyn till deras individuella förutsättningar och få elever att vilja växa och utvecklas.

Bra att veta
Bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Länk till beställning av utdrag ur belastningsregistret (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Vill du veta mer?
Helena G Johansson, Rektor 036-10 39 60
Karin bergström, biträdande rektor 036-10 39 56
Jessica Enqvist, Lärarförbundet, 073-0652808

Välkommen med din ansökan, tillsammans skapar vi lärglädje!

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Elevassistent

Elevassistent
Läs mer Okt 14
Ribbaskolan

Lärglädje börjar med dig. Vill du vara med och bidra till likvärdig utbildning, högre måluppfyllelse och inspirera till ett lustfyllt lärande? Då är det här jobbet för dig!

Ditt nya jobb
Vi söker dig som vill arbeta i en klass och i förekommande fall på fritidshem på grundskolan där din huvuduppgift är att stödja enskilda elever i lärandet. I arbetet kommer du att följa klassens lektionsarbete men samtidigt vara följsam och flexibel för att anpassa uppgifter och arbetsmiljö till elevens aktuella behov.

Välkommen till oss
Gränna skolområde består av Ribbaskolan F-9 i Gränna och Kumlabyskolan F-6 på Visingsö. Här arbetar totalt 75 personer och 600 elever har sin skolgång hos oss. Våra skolor erbjuder fina, fräscha och ändamålsenliga lokaler och vi finns i en vacker och inspirerande miljö vid Vättern. Högstadieskolan är byggd för tio år sedan med arkitektinspiration av den historiska miljön Gränna-Visingsö.

Alla som arbetar på Gränna skolområde arbetar för elevens bästa. Innevarande läsår fokuserar vi gemensamt på "Elevsyn" med syfte att öka elevernas måluppfyllelse och trygghet ytterligare. Personalens kompetens och engagemang märks tydligt i det dagliga arbetet och när vi nu utvecklar skolan vidare.

Din kompetens
Som elevassistent kan du ha utbildning från gymnasieskolans vård-/omsorg- eller barn- och fritidsprogram eller elevassistentutbildning från folkhögskola. Den person vi söker har förmåga att kunna skapa goda relationer med elever, föräldrar och medarbetare. Viktigt är också att vara en god förebild samt vara trygg och initiativrik i det elevnära arbetet. Du har förmåga att se elevers olika behov, ta hänsyn till deras individuella förutsättningar och få elever att vilja växa och utvecklas. Kunskap och erfarenhet av arbete med digitala verktyg är meriterande, men grundläggande IT-kompetens är ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar länken till beställningen av belastningsregistret nedan; https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Ansök gärna så snabbt som möjligt då urval och intervjuer kommer ske löpande under annonstiden.


Vill du veta mer?
Biträdande rektor Susanne Egermo (Susanne.Egermo@jonkoping.se), 036-10 27 34
Fackliga representanter (http://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Elevassistent

Elevassistent
Läs mer Okt 8
Nyarpsskolan

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Kom till oss och skapa lärglädje!

Ditt nya jobb
Som elevassistent kommer du ingå i ett arbetslag med olika professioner och din roll blir att tillsammans med klasslärare ansvara för att ge eleverna ett pedagogiskt och socialt stöd i klassrummet och på raster. Du kommer arbeta i en mindre klass tillsammans med en klasslärare och ibland ytterligare en elevassistent. Arbetet kan också innehålla enskilt arbete med elev.
Som elevassistent i grundsärskolan förstår och utvecklar du varje elev utifrån specifika förutsättningar. Arbetet ställer krav på stort engagemang och ett intresse för just de eleverna som går här. I rollen ingår en del föräldrakontakter så detta känner du dig bekväm med.
Vår grundsärskola är en liten enhet och därför kan dina arbetsuppgifter förändras efter behov.

Välkommen till oss
Nyarpsskolan är en F-6 skola med särskoleverksamhet. Vi erbjuder också fritidshemsverksamhet på 3 avdelningar. Hos oss går det ca 300 elever från åldrarna 6-12 år. Personalstyrkan vid enheten är ca 50 personer. Skolan ligger inbäddad i ett lugnt och grönskande villaområde mitt i Bankeryd. Busshållplats och tågstation med täta förbindelser in till Jönköping finns på några minuters gångavstånd. Många av våra medarbetare pendlar dagligen och flertalet har arbetat länge på vår skola.
Hos oss får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

Vi vill att våra elever ska känna lärglädje hela vägen!

Din kompetens
Vi söker dig som har minst gymnasial utbildning. Kanske har du tex gått barn och fritidsprogrammet, omvårdnadsprogrammet, fritidsledarutbildning eller något liknande. Vi ser det som en förutsättning att du har erfarenhet av att ha arbetat med elever i behov av särskilt stöd. Det är meriterande om du tidigare arbetat på grundsärskola. Goda kunskaper i svenska är ett krav.

Arbetet kräver ett lågaffektivt bemötande och du får gärna ha kunskap av att arbeta med bildstöd.
Du som söker har personlig mognad och har så klart ett intresse av att arbeta med människor med funktionsnedsättning. Du är en lugn, trygg och stabil person som visar intresse och engagemang för elever som kan utmana. Vidare ser vi att du har en god förmåga att bygga relationer både med barn och deras vårdnadshavare.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/) och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.


Vill du veta mer?
Rektor Marika Eskdahl 036-10 65 36
Biträdande Rektor Marielouise (Mimmi) Johansson 036-10 58 80
Fackliga företrädare (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)


Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Elevassistent timvikarie grundsärskola

Elevassistent
Läs mer Okt 15
Kålgårdsskolan

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Ditt nya jobb
Som timvikarie/elevassistent i grundsärskolan kommer du att arbeta med elever med autismspektrumstörning, vissa med multihandikapp. I rollen som elevassistent arbetar du både i skolan och i fritidsverksamhet. I arbetet kommer du sträva efter att utveckla elevernas förmågor, detta sker i samverkan med pedagoger och personal med andra funktioner.
Vi följer styrdokument och läroplan för grundsärskolan och arbetslaget kommer bestå av pedagoger och assistenter som arbetar med respektive elevs individuella utveckling.

Arbetet är dagtid, måndag till fredag och arbetstiden kan variera mellan kl. 06-18. Arbetspassets längd samt vilka dagar under veckan det finns behov av dig som timvikarie kan också variera utifrån verksamhetens behov samt din möjlighet att arbeta.

Välkommen till oss på Kålgårdsskolan
Kålgårdsskolan är en F-6-skola som är centralt belägen i Jönköping med närhet till natur, kultur och kommunikationer. En kort bussresa bort ligger även populära idrottsanläggningar som Husqvarna Garden och Rosenlundsbadet. Kålgårdens skolområde består av en skola med ca 290 elever. Skolan har fyra fritidshem, döv- och hörselklasser samt grundsärskola/träningsskola. Kålgårdsskolan kännetecknas av olikheter och att alla är lika mycket värda. Vi har elever som vill, kan och vågar pröva! Utforskande, nyfikenhet och lust att lära utgör grunden för pedagogernas undervisning.

Grundsärskolan startade hösten 2018 och har sedan växt successivt. Verksamheten har olika klasser med inriktning träningsskola och autismspektrumstörning där eleverna läser både ämnen och ämnesområden utifrån grundsärskolans läroplan.

Vi söker nu dig som vill arbete som timvikarie vid ordinarie personals frånvaro.
Är du en öppen, nyfiken och driven person med hjärtat på rätta stället tror vi att du skulle trivas hos oss!

Din kompetens
Du har erfarenhet av att arbeta med elever med särskilda behov och/eller är under utbildning till behandlingsassistent, behandlingspedagog, undersköterska, personlig assistent eller läser likvärdig pedagogisk eller socialt inriktad utbildning.
Du har ett professionellt förhållningssätt och ett engagemang i ditt arbete. Som person är du lyhörd och duktig på att kommunicera samt ställa om till olika situationer under skoldagen. Du är kreativ och lösningsinriktad och har ett stort hjärta för barnen samt är trygg som person.

Bra att veta
Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut. Glöm inte att beställa utdrag ur belastningsregistret (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/) för skola då handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Annonsen avser en eller flera tjänster, startdatum kan variera något i samråd med sökande. Läs gärna mer om vår skola på www.jonkoping.se/kalgardsskolan. (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/kalgardsskolan.4.74fef9ab15548f0b8001587.html)

Övrigt
Rektor, Gunilla Cedervall: 036-10 73 36
Bitr. rektor, Harald Filipsson Forsanker: 036-10 21 32
Facklig representant, Ann-Sofie Lööv: 036-10 22 10

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb, välkommen att söka tjänsten.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Elevassistent som vill skapa lärglädje

Elevassistent
Läs mer Okt 12
Barnarpsskolan

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande varje dag. Vi kallar det lärglädje!

Ditt nya jobb
Du är elevassistent och arbetar med att stödja elever i deras skolarbete och sociala utveckling. Vi är en skola på väg framåt och söker medarbetare som vill fortsätta det goda arbetet som pågår på vår skola. Tillsammans med kollegor planerar du så att eleverna får en så god utveckling som möjligt.


Välkommen till Barnarpsskolan
Barnarpsskolan är en trygg och gemytlig skolenhet bara drygt tio minuters bilresa söder om Jönköping. Vår personalstyrka på ca 55 engagerade personer värnar om och sprider hjärtlig och välkomnande atmosfär!

På Barnarpsskolan finns tillgång till ett modernt mediatek, IT-pedagoger och under de gångna två åren har våra pedagoger genomgått kompetensutvecklingen IT för bättre lärande. Vårt elevhälsoteam är starkt och arbetar hela tiden för att förstärka och stödja undervisningen så optimalt som möjligt. I höst har vi startat vårt nya resurscentrum Kärnhuset för att skapa goda förutsättningar för våra elever att lyckas varje dag i skolan.
Vi har en fullstor idrottshall men använder också vår skolskog och den närliggande naturen både för att få kunskaper, men också för fritid och rekreation. Varje månad möts hela skolan i gemensam rörelse. Det skapar god sammanhållning på skolan samt är en del av vår fadderverksamhet där äldre får vara goda förebilder för de yngre.

Inom Barnarps skolområde har vi självklart som gemensam målsättning att skapa de bästa förutsättningar för den individuella elevens lärande och vara en tillgänglig skola för alla. Alla klasser hos oss börjar skoldagarna med ett startblock och under skoldagen ska alla elever få minst en brain break.
Hoppas att du vill vara med oss och forma framtidens medborgare!

Din kompetens
Vi söker dig som har lätt för att bygga relationer med elever. Du har tidigare erfarenhet av arbete med elever som är i behov av särskilt stöd och neuropsykiatriska funktionshinder.

Som person är du ansvarsfull, prestigelös och tar på ett naturligt sätt ansvar för att utveckla ditt arbete. Vi ser att du har ett flexibelt förhållningssätt, initiativrikedom, god samarbetsförmåga och självklart en positiv elevsyn. Du intresserar dig för det övergripande arbetet och kommer att tillhöra ett arbetslag där vi ser dig som en viktig del i en helhet som arbetar för att alla elever skall nå sina mål.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Här hittar du hur du gör din ansökan ur belastningsregistret. (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)
Rekrytering och urval kan komma att ske fortlöpande under annonseringstiden. Ange gärna dina referenser när du söker tjänsten.

Vill du veta mer?
Marie Jildestedt, rektor, 036-103938
Christian Syversen, biträdande rektor, 036-103911

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!


Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Elevassistent grundsärskola

Elevassistent
Läs mer Sep 28
Kålgårdsskolan

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Ditt nya jobb
Som assistent i grundsärskolan kommer du att arbeta mot elever med autismspektrumstörning, vissa med multihandikapp. I rollen som elevassistent arbetar du både i skolan och i fritidsverksamhet. I arbetet kommer du sträva efter att utveckla elevernas förmågor, detta sker i samverkan med pedagoger och personal med andra funktioner. Vi följer styrdokument och läroplan för grundsärskolan och arbetslaget kommer bestå av pedagoger och assistenter som arbetar med respektive elevs individuella utveckling. Tjänsten är i första läget ett vikariat men det kan finnas möjlighet att fortsätta beroende på behov i verksamheten framöver samt utbildning och fallenhet för tjänsten.

Välkommen till oss på Kålgårdsskolan!
Kålgårdsskolan är en F-6-skola som är centralt belägen i Jönköping med närhet till natur, kultur och kommunikationer. En kort bussresa bort ligger även populära idrottsanläggningar som Husqvarna Garden och Rosenlundsbadet. Kålgårdens skolområde består av en skola med ca 290 elever. Skolan har fyra fritidshem, döv- och hörselklasser samt grundsärskola/träningsskola. Kålgårdsskolan kännetecknas av olikheter och att alla är lika mycket värda. Vi har elever som vill, kan och vågar pröva! Utforskande, nyfikenhet och lust att lära utgör grunden för pedagogernas undervisning.

Grundsärskolan startade hösten 2018 och har sedan växt successivt. Verksamheten har olika klasser med inriktning träningsskola och autismspektrumstörning där eleverna läser både ämnen och ämnesområden utifrån grundsärskolans läroplan.

Vi söker nu dig som vill vara med och arbeta i en växande verksamhet och utforma det tillsammans med dina kollegor.
Är du en öppen, nyfiken och driven person med hjärtat på rätta stället tror vi att du skulle trivas hos oss!

Din kompetens
Du har erfarenhet av att arbeta med elever med särskilda behov och/eller är utbildad behandlingsassistent, behandlingspedagog, undersköterska eller personlig assistent. Vi ser helst att du har erfarenhet av arbete med elever inom grundsärskolan/särskola och/eller erfarenhet av arbete som personlig assistent. Kunskap i teckenkommunikation är meriterande. Du har ett professionellt förhållningssätt och ett engagemang i ditt arbete. Som person är du lyhörd och duktig på att kommunicera. Du är kreativ och lösningsinriktad och har ett stort hjärta för barnen samt är trygg som person.

Vi förutsätter att du är professionell i ditt bemötande av elever och i kontakten med vårdnadshavare och kollegor. Att skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare är en viktig förutsättning för att lyckas. Grundläggande IKT-kunskaper är ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Bra att veta
Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut. Glöm inte att beställa utdrag ur belastningsregistret (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/) för skola då handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Annonsen avser en eller flera tjänster, startdatum kan varier något i samråd med sökande. Läs gärna mer om vår skola på www.jonkoping.se/kalgardsskolan. (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/kalgardsskolan.4.74fef9ab15548f0b8001587.html)

Vill du veta mer?
Rektor, Gunilla Cedervall: 036-10 73 36
Bitr. rektor, Harald Filipsson Forsanker: 036-10 21 32
Facklig representant, Ann-Sofie Lööv: 036-10 22 10

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb, välkommen att söka tjänsten.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Elevassistent

Elevassistent
Läs mer Sep 22
Tenhults naturbruksgymnasium

Vi söker
Vi söker nu en elevassistent som ska arbeta med elev i behov av särskilt stöd. Du erbjuds en tidsbegränsad anställning med en tjänstgöringsgrad på cirka 80-100 %, tillträde sker enligt överenskommelse, men vi ser gärna att du kan börja så snart som möjligt.

Vi erbjuder dig
Det här är ett utvecklande arbete för dig som gillar att arbeta med ungdomar och djur. Du kommer att tillbringa stor del av din arbetstid på skolans maskincentrum samt i produktionen med våra lantbruksdjur

Alla vi som arbetar inom Region Jönköpings län har tillgång till ett stort antal förmåner. Läs gärna mer om förmånerna här:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med
Elevassistentens grunduppgift är att finnas som stöd och resurs för eleven i undervisningen och i övriga skolsituationen. Arbetsuppgifterna varierar beroende på det stöd eleven är i behov av. Läraren har huvudansvaret för arbetet i klassrummet och elevassistenten arbetar på instruktion från läraren men måste också kunna ta självständiga beslut. Som elevassistent måste man ha god förmåga att samarbeta med både lärare och övrig personal i skolan. Elevassistenten behöver ofta ha tät kontakt med elevens vårdnadshavare.

Arbetstider är förlagda måndag till fredag, dagtid. Du följer elevens schema samt tid med arbetslaget.

För att du ska trivas hos oss
Vi ser att du har för uppdraget en lämplig utbildning. Fördel om du har erfarenhet från arbete med unga människor med behov av särskilt stöd. Som elevassistent följer du eleven i samtliga undervisningssituationer vilket innebär att delar av arbetstiden är förlagd på våra inriktningar lantbruk, djurvård, häst och/eller trädgård.

Så här gör du om du är intresserad
Frågor besvaras av biträdande rektor Ann Awes, 070 219 32 83. Sista ansökningsdag är den 10 oktober. Välkommen med din ansökan.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Tenhults naturbruksgymnasium ligger vackert beläget i utkanten av Tenhult nära Jönköping.
Utifrån visionen ”växande i en attraktiv skola” utbildar Tenhults naturbruksgymnasium yrkesmässiga naturbrukare för framtiden. Naturbruksprogrammets elever kan välja yrkesutgångar inom branscherna häst, djurvård, lantbruk eller trädgård. Gymnasiesärskolans elever läser skog, mark och djur. Skolan erbjuder också programinriktat individuellt val och yrkesintroduktion samt att vi även bedriver vuxenutbildning inom trädgård. Tenhults naturbruksgymnasium är ett av Sveriges äldsta naturbruksgymnasium med ca 220 elever och 75 anställda.

Läs mer på www.rjl.se/tenhultsnaturbruksgymnasium

Ansök nu

Elevassistent som vill bidra till lärglädje

Elevassistent
Läs mer Sep 22
Alfred Dalinskolan

Ditt nya jobb
Du är elevassistent och arbetar med att stödja elever i deras skolarbete och sociala utveckling. Vi är en skola på väg framåt och söker medarbetare som vill fortsätta det goda arbetet som pågår på vår skola. Tillsammans med kollegor planerar du så att eleverna får en så god utveckling som möjligt. Du utgår från skolans resurscenter och arbetar med kollegor i ett team kring eleverna. Du deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete och samarbetar väl med kollegor.

Välkommen till oss
Alfred Dalinskolan är en 7-9-skola belägen i Huskvarna centrum. Det är en skola med gamla anor sedan 1899 men med nya visioner om att bli framtidens skola både vad det gäller kunskap, pedagogik, lokaler och teknik. Läsåret 2021/2022 ökar vi i elevunderlaget och behöver anställa fler lärare.

Vi har en musikprofil med en renodlad musikklass i varje årskurs. Våra ledord är ”Tillsammans för ditt bästa. Trivsel, utveckling och mångfald”. För mer information om skolan – besök gärna vår hemsida. (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/alfreddalinskolan.4.74fef9ab15548f0b8001555.html) Vill du vara en i ett härligt kollegium som tillsammans arbetar för elevernas bästa? Sök då tjänsten.

Din kompetens
Vi söker dig som har lätt för att bygga relationer med elever. Du har tidigare erfarenhet av arbete med elever som är i behov av särskilt stöd och neuropsykiatriska funktionshinder.

Som person är du ansvarsfull, prestigelös och tar på ett naturligt sätt ansvar för att utveckla ditt arbete. Vi ser att du har ett flexibelt förhållningssätt, initiativrikedom, god samarbetsförmåga och självklart en positiv elevsyn. Du intresserar dig för det övergripande arbetet och kommer att tillhöra ett arbetslag där vi ser dig som en viktig del i en helhet som arbetar för att alla elever skall nå sina mål.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Här hittar du hur du gör din ansökan ur belastningsregistret. (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)
Rekrytering och urval kan komma att ske fortlöpande under annonseringstiden. Ange gärna dina referenser när du söker tjänsten.

Vill du veta mer?
Christin Lund, Rektor Alfred Dalinskolan tfn 036-10 66 14
Maria Vigren, Biträdande rektor Alfred Dalinskolan tfn 036-106616
Lisa Nordin Lärarnas riksförbund 036-106632
Thomas Wärn Lärarförbundet 036-106632

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Elevassistent, vikariat

Elevassistent
Läs mer Aug 5
Ribbaskolan

Vilka är vi?
Gränna skolområde består av Ribbaskolan F-9 i Gränna och Kumlabyskolan F-6 på Visingsö. Här arbetar totalt 75 personer och 600 elever har sin skolgång hos oss. Våra skolor erbjuder fina, fräscha och ändamålsenliga lokaler och vi finns i en vacker och inspirerande miljö vid Vättern. Högstadieskolan är byggd för tio år sedan med arkitektinspiration av den historiska miljön Gränna-Visingsö.

Alla som arbetar på Gränna skolområde arbetar för elevens bästa. Innevarande läsår fokuserar vi gemensamt på "Elevsyn" med syfte att öka elevernas måluppfyllelse och trygghet ytterligare. Personalens kompetens och engagemang märks tydligt i det dagliga arbetet och när vi nu utvecklar skolan vidare.

Vi söker
Vi söker dig som vill arbeta i en klass och i förekommande fall på fritidshem på grundskolan där din huvuduppgift är att stödja enskilda elever i lärandet. I arbetet kommer du att följa klassens lektionsarbete men samtidigt vara följsam och flexibel för att anpassa uppgifter och arbetsmiljö till elevens aktuella behov.

Tjänsten är ett vikariat med tillträde 2021-08-23 fram till 2021-12-31. Möjlighet till förlängning finns eventuellt.

Din kompetens
Som elevassistent kan du ha utbildning från gymnasieskolans vård-/omsorg- eller barn- och fritidsprogram eller elevassistentutbildning från folkhögskola. Den person vi söker har förmåga att kunna skapa goda relationer med elever, föräldrar och medarbetare. Viktigt är också att vara en god förebild samt vara trygg och initiativrik i det elevnära arbetet. Du har förmåga att se elevers olika behov, ta hänsyn till deras individuella förutsättningar och få elever att vilja växa och utvecklas. Kunskap och erfarenhet av arbete med digitala verktyg är meriterande, men grundläggande IT-kompetens är ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar länken till beställning av belastningsregister här. (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Ansök gärna så snart som möjligt då urval och intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Kontakta gärna;
Bitr rektor Susanne Egermo (Susanne.Egermo@jonkoping.se), 036-10 27 34 eller bitr rektor Marcus Östklint (marcus.ostklint@jonkoping.se), 036-10 57 55
Fackliga representanter (http://www.jonkoping.se/fackligaubf)


Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Elevassistent till LBS - Kreativa Gymnasiet i Jönköping

Elevassistent
Läs mer Jul 16
LBS – Kreativa gymnasiet är en stabil verksamhet som funnits i drygt 20 år. Vi är en skola i framkant med nära kontakt med näringslivet. Vårt jobb är att lotsa eleverna genom gymnasietiden och under den resan förbereda dem inför framtidens kreativa branscher. Vår idé är "dagens utbildning för morgondagens jobb".

Läs mer om oss på www.lbs.se.

Elevassistent

Vill du vara med och göra Sverige lite bättre? AcadeMedia hjälper människor att utvecklas i hela utbildningskedjan. Vår vision är att vara en internationell förebild när det gäller kvalitet, resultat och nytänkande. Vi har som mål att vara förstahandsvalet för de allra bästa och mest drivna lärarna och skolledarna i Sverige. Som en del av Sveriges största utbildningsföretag är karriärmöjligheterna hos oss stora, så varför inte ta chansen?

Det här söker vi

Vi söker en elevassistent till LBS Kreativa Gymnasiet i Jönköping som stöd för en av våra elever. Du ansvarar för elevens hela skoldag, t ex möter upp på morgonen, stöttar i skolarbetet och äter tillsammans med eleven i matsalen mm. Du har ett nära samarbete med undervisande lärare, specialpedagog och vårdnadshavare.

Vi söker dig med gymnasieutbildning och gärna med erfarenhet av arbete som elevassistent. Du är serviceinriktad, lugn, uppmärksam och tillmötesgående. Du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar. Du är kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är flexibel och har förmågan att se möjligheter i förändringar. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Hos oss på LBS i Jönköping har vi ett tillåtande klimat; alla är välkomna och ska känna sig trygga. Vi arbetar aktivt för att ha en god stämning och en bra arbetsmiljö på skolan så att elever och personal trivs.

Omfattningen på tjänsten är 55%. Visstidsanställning till och med 17 juni 2022. Tillträde enligt överenskommelse. Rekrytering sker löpande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Academedia arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Övrig information

Som medarbetare inom AcadeMedia får du tillgång till vår förmånswebb, en hemsida med där du enkelt ser hela din kompensation, alltså både lön och alla förmåner som du har via oss som arbetsgivare. Bland dessa förmåner finns också personalkortet, som ger en mängd rabatter på flera stora och välkända varumärken.

Tillträdesdag: Enligt ök.
Placeringsort: Jönköping
Anställningsform: visstidsanställning
Sista ansökningsdag:
Vi kallar löpande till intervju så skicka in din ansökan redan idag.
Kontaktperson: Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att ta kontakt med rektor Erika Almerheim, erika.almerheim@lbs.se

Är du den vi söker?

Välkommen att skicka in dina ansökningshandlingar innehållande CV och personligt brev där du motiverar varför du söker dig till och just denna tjänst. Vi är tacksamma att få din ansökan så snart som möjligt och återkommer med besked till dig när vi fattat ett beslut.

Välkommen med din ansökan!

Vi är en del av AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag. Välkommen att läsa mer på www.academedia.se.

Ansök nu

Elevassistent till LBS - Kreativa Gymnasiet i Jönköping

Elevassistent
Läs mer Jul 16
LBS – Kreativa gymnasiet är en stabil verksamhet som funnits i drygt 20 år. Vi är en skola i framkant med nära kontakt med näringslivet. Vårt jobb är att lotsa eleverna genom gymnasietiden och under den resan förbereda dem inför framtidens kreativa branscher. Vår idé är "dagens utbildning för morgondagens jobb".

Läs mer om oss på www.lbs.se.

Elevassistent

Vill du vara med och göra Sverige lite bättre? AcadeMedia hjälper människor att utvecklas i hela utbildningskedjan. Vår vision är att vara en internationell förebild när det gäller kvalitet, resultat och nytänkande. Vi har som mål att vara förstahandsvalet för de allra bästa och mest drivna lärarna och skolledarna i Sverige. Som en del av Sveriges största utbildningsföretag är karriärmöjligheterna hos oss stora, så varför inte ta chansen?

Det här söker vi

Vi söker en elevassistent till LBS Kreativa Gymnasiet i Jönköping som stöd för en av våra elever. Du ansvarar för elevens hela skoldag, t ex möter upp på morgonen, stöttar i skolarbetet och äter tillsammans med eleven i matsalen mm. Du har ett nära samarbete med undervisande lärare, specialpedagog och vårdnadshavare.

Vi söker dig med gymnasieutbildning och gärna med erfarenhet av arbete som elevassistent. Du är serviceinriktad, lugn, uppmärksam och tillmötesgående. Du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar. Du är kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är flexibel och har förmågan att se möjligheter i förändringar. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Hos oss på LBS i Jönköping har vi ett tillåtande klimat; alla är välkomna och ska känna sig trygga. Vi arbetar aktivt för att ha en god stämning och en bra arbetsmiljö på skolan så att elever och personal trivs.

Omfattningen på tjänsten är 70%. Visstidsanställning till och med 17 juni 2022. Tillträde enligt överenskommelse. Rekrytering sker löpande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Academedia arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Övrig information

Som medarbetare inom AcadeMedia får du tillgång till vår förmånswebb, en hemsida med där du enkelt ser hela din kompensation, alltså både lön och alla förmåner som du har via oss som arbetsgivare. Bland dessa förmåner finns också personalkortet, som ger en mängd rabatter på flera stora och välkända varumärken.

Tillträdesdag: Enligt ök.
Placeringsort: Jönköping
Anställningsform: visstidsanställning
Sista ansökningsdag:
Vi kallar löpande till intervju så skicka in din ansökan redan idag.
Kontaktperson: Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att ta kontakt med rektor Erika Almerheim, erika.almerheim@lbs.se

Är du den vi söker?

Välkommen att skicka in dina ansökningshandlingar innehållande CV och personligt brev där du motiverar varför du söker dig till och just denna tjänst. Vi är tacksamma att få din ansökan så snart som möjligt och återkommer med besked till dig när vi fattat ett beslut.

Välkommen med din ansökan!

Vi är en del av AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag. Välkommen att läsa mer på www.academedia.se.

Ansök nu

Elevassistent till LBS - Kreativa Gymnasiet i Jönköping

Elevassistent
Läs mer Jun 17
LBS – Kreativa gymnasiet är en stabil verksamhet som funnits i drygt 20 år. Vi är en skola i framkant med nära kontakt med näringslivet. Vårt jobb är att lotsa eleverna genom gymnasietiden och under den resan förbereda dem inför framtidens kreativa branscher. Vår idé är "dagens utbildning för morgondagens jobb".

Läs mer om oss på www.lbs.se.

Elevassistent

Vill du vara med och göra Sverige lite bättre? AcadeMedia hjälper människor att utvecklas i hela utbildningskedjan. Vår vision är att vara en internationell förebild när det gäller kvalitet, resultat och nytänkande. Vi har som mål att vara förstahandsvalet för de allra bästa och mest drivna lärarna och skolledarna i Sverige. Som en del av Sveriges största utbildningsföretag är karriärmöjligheterna hos oss stora, så varför inte ta chansen?

Det här söker vi

Vi söker en elevassistent till LBS Kreativa Gymnasiet i Jönköping som stöd för en av våra elever. Du ansvarar för elevens hela skoldag, t ex möter upp på morgonen, stöttar i skolarbetet och äter tillsammans med eleven i matsalen mm. Du har ett nära samarbete med undervisande lärare, specialpedagog och vårdnadshavare.

Vi söker dig med gymnasieutbildning och gärna med erfarenhet av arbete som elevassistent. Du är serviceinriktad, lugn, uppmärksam och tillmötesgående. Du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar. Du är kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är flexibel och har förmågan att se möjligheter i förändringar. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Hos oss på LBS i Jönköping har vi ett tillåtande klimat; alla är välkomna och ska känna sig trygga. Vi arbetar aktivt för att ha en god stämning och en bra arbetsmiljö på skolan så att elever och personal trivs.

Omfattningen på tjänsten är 70%. Visstidsanställning till och med 17 juni 2022. Tillträde enligt överenskommelse. Rekrytering sker löpande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Academedia arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Övrig information

Som medarbetare inom AcadeMedia får du tillgång till vår förmånswebb, en hemsida med där du enkelt ser hela din kompensation, alltså både lön och alla förmåner som du har via oss som arbetsgivare. Bland dessa förmåner finns också personalkortet, som ger en mängd rabatter på flera stora och välkända varumärken.

Tillträdesdag: Enligt ök.
Placeringsort: Jönköping
Anställningsform: visstidsanställning
Sista ansökningsdag:
Vi kallar löpande till intervju så skicka in din ansökan redan idag.
Kontaktperson: Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att ta kontakt med rektor Erika Almerheim, erika.almerheim@lbs.se

Är du den vi söker?

Välkommen att skicka in dina ansökningshandlingar innehållande CV och personligt brev där du motiverar varför du söker dig till och just denna tjänst. Vi är tacksamma att få din ansökan så snart som möjligt och återkommer med besked till dig när vi fattat ett beslut.

Välkommen med din ansökan!

Vi är en del av AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag. Välkommen att läsa mer på www.academedia.se.

Ansök nu

Elevassistent

Elevassistent
Läs mer Jun 16
Sanda utbildningscentrum

Vill du bli vår nya kollega på Sanda grundsärskola/gymnasiesärskola och vara en del av en engagerad och professionell personalstyrka som med glädje antar de utmaningar det innebär att verka i en framgångsrik skola?

Vilka är vi?
Sanda Utbildningscentrum i Huskvarna består av fyra olika skolformer; Sandagymnasiet, Sanda Gymnasiesärskola, Sanda Grundsärskola och Sanda Idrottshögstadium. Sanda Idrottscentrum är också en del av verksamheten där idrottsutbildning bedrivs på skoltid som en del av gymnasieutbildningen. På skolan går det ca 1400 elever och i organisationen finns ca 220 personal. Du möter en arbetsplats i Jönköpings kommun där vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas. Våra gemensamma ledord är glädje, engagemang, trygghet, utmaning och professionalism.

Vad gör vi?
Sanda särskola erbjuder modern utbildning där elever utvecklas utifrån sina unika förutsättningar för att få de bästa förberedelserna inför framtiden. Vi arbetar för att ge våra elever en stimulerande skolgång och fritid, med utgångspunkt från deras individuella förutsättningar. Sanda Utbildningscentrum har en tydlig idrottsprofil, detta är något som även genomsyrar särskolans verksamhet.

Som elevassistent på särskolan kommer du att arbeta med elever som har en utvecklingsstörning oftast i kombination med en eller flera funktionsvariationer. Arbetet innebär att du ska sträva efter att utveckla elevernas förmågor i samverkan med annan personal, såväl i skolan som fritidsverksamheten/ KTS. Du kommer att tillhöra ett arbetslag som består av pedagoger och elevassistenter som tillsammans arbetar med respektive elevs individuella utveckling.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har förmågan att se elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och gillar utmaningar. Du har lätt för att samarbeta och är lyhörd för idéer. Du vill vara delaktig i arbetet med att få elever att växa och utvecklas.

Vi ser att du har en utbildning såsom elevassistent, behandlingspedagog, socialpedagog eller liknande. Kunskap och erfarenhet gällande utvecklingsstörning, NPF, språkstörning och/eller koncentrationssvårigheter är en fördel. Erfarenhet från särskolan är meriterande. Vi på Sanda Utbildningscentrum fäster stor vikt på personlig lämplighet där vi värdesätter dina kvalifikationer såväl som personliga egenskaper.

Övrig information:
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Löpande urval kan komma att ske innan sista ansökningsdagen.

Vid frågor kontakta:
Lena Cervin-Lagärde, rektor - 036-107688, lena.cervin-lagarde@jonkoping.se
Åsa Grahn, biträdande rektor - 036-106291, asa.grahn@jonkoping.se
Rebecca Hamerius, facklig företrädare - 036-106505, rebecca.hamerius@jonkoping.se


Välkommen med din ansökan


Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Elevassistent

Elevassistent
Läs mer Jun 17
Attarpsskolan F-6

Vill du vara med och skapa framtidens världsmedborgare? Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Kom till oss och skapa lärglädje!

Ditt nya jobb
Vi söker dig som vill arbeta som elevassistent på Attarpsskolan F-6 i Bankeryd. Din huvuduppgift är att stödja en enskild elev på lågstadiet. Under skoldagen kommer du följa klassens lektionsarbete men samtidigt vara följsam och flexibel för att anpassa uppgifter och arbetsmiljö till elevens aktuella behov. I uppdraget som elevassistent är det viktigt att du skapar struktur och tydlighet i elevens skoldagar samt att du ger eleven känslan av att hen lyckas.

Du kommer arbeta med olika verktyg för att skapa trygghet och en god lärmiljö för eleven. Du ska vara ett stöd i undervisningssituationer, under raster, uteaktiviteter och vid övergångar mellan lektioner och aktiviteter samt stödja enskild elev utifrån behov. Som elevassistent hos oss kommer du att arbeta och planera ihop med årskursens arbetslag som ett team. Det är viktigt för oss att vi använder oss av varandras kunskaper, erfarenheter och kompetenser och att man tillsammans arbetar för att ge eleven de bästa förutsättningarna för sitt fortsatta lärande. I dina arbetsuppgifter ingår ett tätt samarbete med lärare och vårdnadshavare.

Välkommen till oss
Vi finns i Bankeryd utmed Vätterns västra kant cirka 1 mil norr om Jönköping. Enheten består av förskoleklass - skolår 6 och på skolan går cirka 500 elever. Attarpskolan f-6 är en av kommunens VFU- skolor, vilket innebär att vi tar emot lärarstudenter varje termin. Detta ger skolan ett nära samarbete med högskolan.

Hos oss får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

Din kompetens
Som elevassistent kan du ha utbildning från gymnasieskolans vård-/omsorg- eller barn- och fritidsprogram alternativt elevassistentutbildning från folkhögskola eller liknande. Det är meriterande om du har annan lämplig eftergymnasial utbildning. Vår förhoppning är att du tidigare har arbetat i skola med elever som behöver extra stöd. Vi ser det som en stor tillgång om du har erfarenhet av eller utbildning kring elever inom NPF-spektrat.

Den person vi söker har förmåga att kunna skapa goda relationer med elever, föräldrar och medarbetare. Viktigt är också att vara en god förebild samt vara trygg och initiativrik i det elevnära arbetet. Du har förmåga att se elevers olika behov, ta hänsyn till deras individuella förutsättningar och få elever att vilja växa och utvecklas. Kunskap och erfarenhet av arbete med digitala verktyg är meriterande, men grundläggande IT-kompetens är ett krav. Du har även goda kunskaper i svenska både muntligt och skriftligt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Här gör du din beställning av belastningsregistret. (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Urval och intervjuer sker löpande, ansök därför redan idag.

Vill du veta mer?
Rektor, Manuel Strandhag, 036-10 71 80
Biträdande rektor, Sandra Avelöv, 036-10 62 90
Biträdande rektor, Mattias Hultberg 036 10 65 29

Välkommen med din ansökan!

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Elevassistent

Elevassistent
Läs mer Jun 1
Nyarpsskolan

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Kom till oss och skapa lärglädje!

Ditt nya jobb
Som elevassistent kommer du ingå i ett arbetslag med olika professioner och din roll blir att tillsammans med klasslärare ansvara för att ge eleverna ett pedagogiskt och socialt stöd i klassrummet och på raster. Du kommer arbeta i en mindre klass tillsammans med en klasslärare och ytterligare en elevassistent. Arbetet kan också innehålla enskilt arbete med elev.
Som elevassistent i grundsärskolan förstår och utvecklar du varje elev utifrån specifika förutsättningar. Arbetet ställer krav på stort engagemang och ett intresse för just de eleverna som går här. I rollen ingår en del föräldrakontakter så detta känner du dig bekväm med.
Vår grundsärskola är en liten enhet och därför kan dina arbetsuppgifter förändras efter behov.

Välkommen till oss
Nyarpsskolan är en F-6 skola med särskoleverksamhet. Vi erbjuder också fritidshemsverksamhet på 3 avdelningar. Hos oss går det ca 300 elever från åldrarna 6-12 år. Personalstyrkan vid enheten är ca 50 personer. Skolan ligger inbäddad i ett lugnt och grönskande villaområde mitt i Bankeryd. Busshållplats och tågstation med täta förbindelser in till Jönköping finns på några minuters gångavstånd. Många av våra medarbetare pendlar dagligen och flertalet har arbetat länge på vår skola.
Hos oss får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

Vi vill att våra elever ska känna lärglädje hela vägen!

Din kompetens
Vi söker dig som har minst gymnasialutbildning. Kanske har du tex gått barn och fritidsprogrammet, omvårdnadsprogrammet, fritidsledarutbildning eller något liknande. Vi ser det som en förutsättning att du har erfarenhet av att ha arbetat med elever i behov av särskilt stöd. Det är meriterande om du tidigare arbetat på grundsärskola. Goda kunskaper i svenska är ett krav.

Arbetet kräver ett lågaffektivt bemötande och du får gärna ha kunskap av att arbeta med bildstöd.
Du som söker har personlig mognad och har så klart ett intresse av att arbeta med människor med funktionsnedsättning. Du är en lugn, trygg och stabil person som visar intresse och engagemang för elever som kan utmana. Vidare ser vi att du har en god förmåga att bygga relationer både med barn och deras vårdnadshavare.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/) och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Tjänsten kan komma att tillsättas av övertaliga medarbetare med företrädesrätt.

Vill du veta mer?
Rektor Marika Eskdahl 036-10 65 36
Biträdande Rektor Marielouise (Mimmi) Johansson 036-10 58 80
Fackliga företrädare (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)


Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!


Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Elevassistent

Elevassistent
Läs mer Apr 8
Kålgårdsskolan

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss på Kålgårdsskolan
Kålgårdsskolan är en F-6-skola som är centralt belägen i Jönköping med närhet till natur, kultur och kommunikationer. En kort bussresa bort ligger även populära idrottsanläggningar som Kinnarps arena och Rosenlundsbadet. Kålgårdens skolområde består av en skola med ca 290 elever. Skolan har fyra fritidshem, döv- och hörselklasser, tal- och kommunikationsklasser samt grundsärskola/träningsskola. Kålgårdsskolan kännetecknas av olikheter och att alla är lika mycket värda. Vi har elever som vill, kan och vågar pröva! Utforskande, nyfikenhet och lust att lära utgör grunden för pedagogernas undervisning.

Hösten 2021 kommer vi att utöka vi vår verksamhet i grundsärskolan på Kålgården och nu finns behov av fler kollegor. Verksamheten startade hösten 2018 och har sedan växt successivt. Grundsärskola har olika klasser med inriktning träningsskola och autismspektrumstörning där eleverna läser både ämnen och ämnesområden utifrån grundsärskolans läroplan.

Vi söker nu dig som vill vara med och arbeta i en växande verksamhet och utforma det tillsammans med dina kollegor. Är du en öppen, nyfiken och driven person med hjärtat på rätta stället tror vi att du skulle trivas hos oss!

Läs gärna mer om vår skola på www.jonkoping.se/kalgardsskolan. (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/kalgardsskolan.4.74fef9ab15548f0b8001587.html)

Ditt nya jobb
Som assistent i grundsärskolan kommer du att arbeta mot elever med autismspektrumstörning, vissa elever har multihandikapp. I rollen som assistent arbetar du både i skolan och i fritidsverksamhet. I arbetet kommer du sträva efter att utveckla elevernas förmågor, detta sker i samverkan med pedagoger och andra funktioner i verksamheten. Vi följer styrdokument och läroplan för grundsärskolan och arbetslaget kommer bestå av pedagoger och assistenter som arbetar med respektive elevs individuella utveckling.

Din kompetens
Du är utbildad behandlingsassistent, behandlingspedagog, undersköterska eller personlig assistent. Du har erfarenhet av arbete med elever inom grundsärskolan/särskola och/eller erfarenhet av arbete som personlig assistent. Grundläggande IKT-kunskaper är ett krav. Kunskap i teckenkommunikation är meriterande.

Du har ett professionellt förhållningssätt och ett engagemang i ditt arbete. Som person är du lyhörd och duktig på att kommunicera. Du är kreativ och lösningsinriktad och har ett stort hjärta för barnen samt är trygg som person och i din yrkesroll.

Vi förutsätter att du är professionell i ditt bemötande av elever och i kontakten med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver vara en trygg vuxen för att kunna trygga elever och skapa goda relationer till elever, kollegor och vårdnadshavare. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/) och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Annonsen avser en eller flera tjänster. Startdatum kan variera något i samråd med sökande, vissa tjänster kan behöva tillsättas tidigare.

Vill du veta mer?
Rektor, Louise Hultman: 036-10 73 36
Bitr. rektor, Harald Filipsson Forsanker: 036-10 21 32
Facklig representant, Ann Enblom: 036-10 76 75

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!


Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Elevassistent till Hyddans särskola!

Elevassistent
Läs mer Okt 28
Nu söker vi på Hyddans särskola en elevassistent för ett vikariat i träningsskolan. Vi erbjuder intern utbildning och flera förmåner. Sök tjänsten senast 22 november!

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:

- Förmånsportal med rabatter och förmåner
- Coachande och stöttande chefer nära dig
- En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
- Karriär- och utvecklingsmöjligheter
- Friskvårdsbidrag och skobidrag
- Kollektivavtal


Din roll
I din roll som elevassistent är du med och skapar en trygg grund för våra elever som har behov av extraordinärt stöd samt speciellt utformad pedagogik och social träning. Tillsammans med läraren planerar och strukturerar ni skoldagen utifrån skräddarsydd pedagogik som ger förutsägbarhet och trygghet. Du finns med som stöd vid elevernas sida under hela skoldagen, på lektioner, under rasten och ev fritidsvistelse. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera eleverna till att utveckla sina förmågor och skapa möjligheter för lärande. I dina uppgifter ingår även viss dokumentation.

Om Hyddans särskola
Hyddans särskola är en liten enhet i Taberg med 15-20 elever, som omges av engagerade och kompetenta pedagoger. Hos oss är det korta beslutsvägar, nära till skratt och ett starkt elevfokus. Skolan ligger granne med en busshållsplats så om du vill resa kollektivt är det väldigt smidigt!

Din erfarenhet och kunskap
Vi gissar att du som söker dig till oss:
har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor
är ansvarskännande och har en personlig mognad
trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor

Du har lägst gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller barnomsorg/ barn och fritid alt annan utbildning som bedöms likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med målgruppen, elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och/eller utvecklingsstörning.

Du har god datorvana samt erfarenhet av dokumentation. Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav men i övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här (https://team.nytida.se/).

Övrigt
Anställningsform: Allmän visstidsanställning enligt överenskommelse
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: Snarast
Sista ansökningsdag: 22 november
För mer information kontakta: Fredrik Skoglund, rektor, 072-584 30 37
Facklig kontakt: Kommunal tfn 010-442 90 32

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. (http://www.nytida.se) www.nytida.se (http://www.nytida.se)

Ansök nu

Timvikarierande elevassistenter till Hyddans särskola i Taberg!

Elevassistent
Läs mer Okt 28
Nu söker vi på Hyddans särskola i Taberg timvikarier för kortare och längre anställningar. Vi erbjuder utbildning och flera förmåner. Sök tjänsten senast 28 februari.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:

- Kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
- Förmånsportal med rabatter och förmåner
- Coachande och stöttande chefer nära dig
- En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
- Karriär- och utvecklingsmöjligheter
- Friskvårdsbidrag och skobidrag
- Kollektivavtal


Din roll
I din roll som timvikarierande elevassistent är du med och skapar en trygg grund för våra elever som har behov av extraordinärt stöd samt speciellt utformad pedagogik och social träning. Tillsammans med läraren planerar och strukturerar ni skoldagen utifrån skräddarsydd pedagogik som ger förutsägbarhet och trygghet. Du finns med som stöd vid elevernas sida under hela skoldagen, på lektioner, under rasten och ev fritidsvistelse. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera eleverna till att utveckla sina förmågor och skapa möjligheter för lärande. I dina uppgifter ingår även viss dokumentation.

Din erfarenhet och kunskap
Vi gissar att du som söker dig till oss:
har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor
är ansvarskännande och har en personlig mognad
trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor

Du har lägst gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller barnomsorg/ barn och fritid alt annan utbildning som bedöms likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med målgruppen, elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och/eller utvecklingsstörning.

Du har god datorvana samt erfarenhet av dokumentation. Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav men i övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här (https://team.nytida.se/).

Övrigt
Anställningsform: Timvikariat vid ordinarie personals frånvaro
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: Snarast
Sista ansökningsdag: 28 februari
För mer information kontakta: Malin Tornberg, rektor, 072-584 30 37
Facklig kontakt: Kommunal tfn 010-442 90 32

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. (http://www.nytida.se) www.nytida.se (http://www.nytida.se)

Ansök nu

Elevassistent

Elevassistent
Läs mer Mar 24
Kålgårdsskolan

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss på Kålgårdsskolan
Kålgårdsskolan är en F-6-skola som är centralt belägen i Jönköping med närhet till natur, kultur och kommunikationer. En kort bussresa bort ligger även populära idrottsanläggningar som Kinnarps arena och Rosenlundsbadet. Kålgårdens skolområde består av en skola med ca 290 elever. Skolan har fyra fritidshem, döv- och hörselklasser, tal- och kommunikationsklasser samt grundsärskola/träningsskola. Kålgårdsskolan kännetecknas av olikheter och att alla är lika mycket värda. Vi har elever som vill, kan och vågar pröva! Utforskande, nyfikenhet och lust att lära utgör grunden för pedagogernas undervisning.

Hösten 2021 kommer vi att utöka vi vår verksamhet i grundsärskolan på Kålgården och nu finns behov av fler kollegor. Verksamheten startade hösten 2018 och har sedan växt successivt. Grundsärskola har olika klasser med inriktning träningsskola och autismspektrumstörning där eleverna läser både ämnen och ämnesområden utifrån grundsärskolans läroplan.

Vi söker nu dig som vill vara med och arbeta i en växande verksamhet och utforma det tillsammans med dina kollegor. Är du en öppen, nyfiken och driven person med hjärtat på rätta stället tror vi att du skulle trivas hos oss!

Läs gärna mer om vår skola på www.jonkoping.se/kalgardsskolan. (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/kalgardsskolan.4.74fef9ab15548f0b8001587.html)

Ditt nya jobb
Som assistent i grundsärskolan kommer du att arbeta mot elever med autismspektrumstörning, vissa elever har multihandikapp. I rollen som assistent arbetar du både i skolan och i fritidsverksamhet. I arbetet kommer du sträva efter att utveckla elevernas förmågor, detta sker i samverkan med pedagoger och andra funktioner i verksamheten. Vi följer styrdokument och läroplan för grundsärskolan och arbetslaget kommer bestå av pedagoger och assistenter som arbetar med respektive elevs individuella utveckling.

Din kompetens
Du är utbildad behandlingsassistent, behandlingspedagog, undersköterska eller personlig assistent. Du har erfarenhet av arbete med elever inom grundsärskolan/särskola och/eller erfarenhet av arbete som personlig assistent. Grundläggande IKT-kunskaper är ett krav. Kunskap i teckenkommunikation är meriterande.

Du har ett professionellt förhållningssätt och ett engagemang i ditt arbete. Som person är du lyhörd och duktig på att kommunicera. Du är kreativ och lösningsinriktad och har ett stort hjärta för barnen samt är trygg som person och i din yrkesroll.

Vi förutsätter att du är professionell i ditt bemötande av elever och i kontakten med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver vara en trygg vuxen för att kunna trygga elever och skapa goda relationer till elever, kollegor och vårdnadshavare. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/) och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Annonsen avser en eller flera tjänster. Startdatum kan variera något i samråd med sökande, vissa tjänster kan behöva tillsättas tidigare.

Vill du veta mer?
Rektor, Louise Hultman: 036-10 73 36
Bitr. rektor, Harald Filipsson Forsanker: 036-10 21 32
Facklig representant, Ann Enblom: 036-10 76 75

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!


Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Elevassistent till Vittra Samset

Elevassistent
Läs mer Nov 26
Vittraskolorna, ett av Sveriges ledande friskoleföretag med 23 för- och grundskolor runt om i landet. Tillsammans ansvarar vi för cirka 8000 barn och elever och har cirka 1000 medarbetare. 

Vittra är en idé- och värderingsstyrd organisation. Vi förenas i idén om att hos oss växer människor och kunskap. 

För att skapa både stabilitet och utvecklingskraft kring vår idé har vi en pedagogisk riktning. Riktningen baseras på tre ömsesidigt beroende delar: motiverande lärande, trygg kultur och tydlig struktur.

I Vittra arbetar vi utifrån vår utbildningsstruktur med utgångspunkt i de nationella styrdokumenten, alltid med målet att nå en högre kvalitet och ökad måluppfyllelse för våra barn och elever. Det betyder att de strukturer, metoder och aktiviteter som står beskrivna där genomförs på samtliga av våra för- och grundskolor, samt att de kontinuerligt följs upp och utvärderas.

Vi startade vår första skola 1993 och ingår sedan 2008 i AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag.

Vittra Samset grundskola ligger på området Samset ca 10 min från centrala Jönköping. Samsets verksamhet omfattar både förskola, fritids och grundskola vi har 280 barn och elever på enheten. Vittra Samset ingår i Vittraskolorna AB som har 23 enheter runt om i Sverige. Vittra tillhör Academedia som är Sveriges största utbildningsföretag. 

Vi söker:

Vittra Samset söker en elevassistent som kommer att arbeta med elev/elever i behov av särskilt stöd. Du kommer arbeta nära skolans lärare och elevhälsoteamet. I din roll som elevassistent kommer du vara ett stöd till aktuell elev och på olika sätt stödja lärandet och kring rastverksamhet. Du kommer också att vara en del av arbetslaget på fritidshemmet. 

Vi värdesätter medarbetare som ser möjligheter och lösningar och tycker om att vara med och påverka och driva skolutvecklingen framåt, både för enskilda elever och skolan som helhet. Vi ser att du har vilja till god kommunikation med föräldrar, elever och medarbetare. 

Vi erbjuder: 
Vittra Samset är en verksamhet som präglas av gemenskap och en vilja att stödja varandra i vårt uppdrag. Vi arbetar tillsammans i arbetslag. På Samset arbetar ca 55 medarbetare med ett gemensamt fokus om att bedriva bra verksamhet genom ett teamarbete. 

Vill du veta mer om oss?

Om du vill veta mer om Vittra Samset kan du gå in på vår hemsida, www.vittra.se/samset . Vi har också en film som beskriver Vittra generellt och den hittar du på www.youtube.com/vittrakanalen.

Låter detta intressant? 

Du söker tjänsten genom att klicka på länken eller via e-post till samset@vittra.se , ange referens "Elevassistent" i ämnesraden. Sista ansökningsdag är 2020-12-13, men intervjuer sker fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Anställningen är en visstidsanställning vårterminen 2021, med möjlighet till förlängning. Terminstart 11/1-21.

Vittra har Kollektivavtal med Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund, Vision samt Kommunal vilket bland annat innebär tjänstepension enligt ITP-planen samt försäkringar.

Om du har frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rektor Emma Simonsson, tel: 036-30 48 88, mail: emma.simonsson@vittra.se eller btr. rektor Ulrika Lindblad ulrika.lindblad@vittra.se

Ansök nu

Elevassistent

Elevassistent
Läs mer Nov 30
Hovslättsskolan

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Kom till oss och skapa lärglädje!

Ditt nya jobb
I detta uppdrag söker vi dig som vill och har kompetens att jobba som elevassistent. I rollen kommer du att i samarbete med speciallärare och klasslärare för att stödja och följa en elev i åk 1 under hela skoldagen.

Välkommen till Hovslättsskolan!
Hovslättsskolan är ett skolområde som består av förskoleklass, fritidshem och grundskola F-6 med drygt 350 elever. Antalet anställda är drygt 55 personer. Skolområdet är beläget 5 km söder om Jönköpings centrum. I närområdet finns idrottsplats, hembygdsgård, vandringsled och fin natur som används i undervisningen. Skolans pedagoger jobbar i arbetslag där olika yrkeskategorier arbetar tillsammans med eleverna under skoltid och fritidstid. Enhetens styrka är kompetenta och engagerade pedagoger. Vi har en hög måluppfyllelse, sätter kunskap i centrum och har fokus på trygghet- och värdegrundsarbete. Allt vårt arbete utgår från våra ledord; trygghet, kunskap och glädje.
Vi kommer till hösten att vara en VFU-skola för både fritids och skola.

Din kompetens
Vi söker dig som har erfarenhet av jobba som elevassistent. Du har god förståelse för elever med särskilda behov och som person är du kommunikativ och har lätt att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet, god samarbetsförmåga samt förmåga att skapa en tillgänglig lärmiljö. Erfarenhet av arbete med barn/elever med särskilda behov är meriterande. Tjänsten är tidsbegränsad men det kan bli aktuelllt med förlängning.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/).
Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Länk till Hovslättsskolans hemsida (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/hovslattsskolan.4.74fef9ab15548f0b8001fe8.html)

Vill du veta mer?
Rektor Åsa Selvander, 036-103760
Lärarförbundet Helena Josefsson, 036-103747
Lärarförbundet Marika Lindberg, 0730-288049

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Elevassistent som skapar lärglädje

Elevassistent
Läs mer Nov 20
Ekhagsskolan

Ekhagsskolan - En skola att längta till
Har du erfarenhet av att arbeta med elever i behov av stöd eller har du en önskan om att få arbeta i skolan och ge stöd till elever, då är du välkommen att söka till oss på Ekhagsskolan.

Välkommen till oss
Vi vill skapa en skola där alla barn och vuxna känner sig trygga, mår bra och har lust att lära. Styrkan med vår enhet är engagerade, kompetenta medarbetare som bidrar till ett positivt arbetsklimat som bygger på god kommunikation. Hos våra fantastiska elever finner vi en mångfald av olika kulturer. Vi lägger stor vikt vid värdegrundsarbetet där alla ges möjlighet att utvecklas och där det är positivt med nytänk och förändring. Skolan ligger centralt med bra lokaler och närhet till skog, natur och många av kommunens närliggande aktiviteter så som Kinnarps arena, Rosenlundsbadet, KFUM m.m.

Ekhagsskolan har för närvarande 400 elever från förskoleklass till årskurs 6. Vi behöver en elevassistent för elever i behov av extra stöd.

Ditt nya jobb
Att arbeta som elevassistent på Ekhagsskolan innebär att du tillsammans med lärare och pedagoger har del i ansvaret för en eller flera elever i klassen. Du stimulerar och utmanar elevers sociala förmågor och skapar en trygg omgivning för eleverna.

Din kompetens
Vi söker dig som är trygg och stabil och har ett brinnande intresse för att stimulera barns utveckling samt vara en del i skolans hela dag. Ett krav är att du har kunskap om och helst erfarenhet av att arbeta med barn med diabetes. Vi ser gärna att du har utbildning inom barn- och fritid eller vård- och omsorg.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/) och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Vill du veta mer?
Susanne Kristensson, Rektor, 036- 10 60 08
Tomas Claesson, bitr. rektor, 036- 10 71 40
Fackliga företrädare (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Välkommen att söka till en fantastisk arbetsplats där vi tillsammans arbetar för en trygg och trivsam studie- och arbetsmiljö för både elever och personal. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Elevassistent

Elevassistent
Läs mer Okt 26
Bymarkens skolområde/Vätterslundsskolan

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss på Bymarkens skolområde!
Är du intresserad av uppdraget som elevassistent på Vätterslundsskolan i Jönköping? Vätterslundsskolan tillhör Bymarkens skolområde.
Vårt skolområde består av två grundskolor; Hisingstorpsskolan F-6 och Vätterslundsskolan F-3. Skolorna är belägna i natursköna omgivningar på Bymarken i de västra delarna av Jönköping med närhet till naturen och vår ”skolskog”. För närvarande finns cirka 550 elever och ett 80-tal medarbetare inom skolområdet. Vätterslundsskolan är en mindre skolenhet med elever i åk F-3. På skolan finns i dagsläget ca 100 elever och ett femtontal anställda. Alla anställda har ett mycket nära samarbete, men är av organisatoriska skäl uppdelade i två "storarbetslag".
Skolområdet präglas av medarbetarnas strävan att bedriva undervisning av mycket god kvalitet, studiero och hög måluppfyllelse. Sedan några år arbetar vi aktivt med rastverksamhet och rörelseglädje som en del i trygghetsarbetet.

Ditt nya jobb
Vi söker dig som vill arbeta som elevassistent i grundskolans åk 2 på Vätterslundsskolan. Din huvuduppgift är att stödja en enskild elev. Under skoldagen kommer du följa klassens lektionsarbete men samtidigt vara följsam och flexibel för att anpassa uppgifter och arbetsmiljö till elevens aktuella behov. I uppdraget som elevassistent är det viktigt att du skapar struktur och tydlighet i elevens skoldagar samt att du ger eleven känslan av att hen lyckas. Du kommer arbeta med olika verktyg för att skapa trygghet och en god lärmiljö för eleven. Du ska vara ett stöd i undervisningssituationer, under raster, uteaktiviteter och vid övergångar mellan lektioner och aktiviteter samt stödja enskild elev utifrån behov. Som elevassistent hos oss kommer du att arbeta och planera ihop med arbetslaget i åk 2 som ett team. Det är viktigt för oss att vi använder oss av varandras kunskaper, erfarenheter och kompetenser och att man tillsammans arbetar för att ge eleven de bästa förutsättningarna för sitt fortsatta lärande. I dina arbetsuppgifter ingår ett tätt samarbete med lärare och vårdnadshavare.


Din kompetens
Som elevassistent kan du ha utbildning från gymnasieskolans vård-/omsorg- eller barn- och fritidsprogram alternativt elevassistentutbildning från folkhögskola eller liknande. Det är meriterande om du har annan lämplig eftergymnasial utbildning. Vår förhoppning är att du tidigare har arbetat i skola med elever som behöver extra stöd. Vi ser det som en stor tillgång om du har erfarenhet av eller utbildning kring elever inom NPF-spektrat. Den person vi söker har förmåga att kunna skapa goda relationer med elever, föräldrar och medarbetare. Viktigt är också att vara en god förebild samt vara trygg och initiativrik i det elevnära arbetet. Du har förmåga att se elevers olika behov, ta hänsyn till deras individuella förutsättningar och få elever att vilja växa och utvecklas. Kunskap och erfarenhet av arbete med digitala verktyg är meriterande, men grundläggande IT-kompetens är ett krav. Du har även goda kunskaper i svenska både muntligt och skriftligt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/) och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Provanställning kan bli aktuellt.

Tjänsten kan komma att tas i anspråk av redan befintlig eller övertalig personal.

Urval och intervjuer kommer genomföras kontinuerligt utifrån de ansökningar som lämnas in.

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Vill du veta mer?
Rektor Lena Nordh-Jonsson, tel 036-10 61 72,
Bitr. rektor Linda Landén, tel 036-10 70 92
Lärarförbundet, Åsa Bengtsson tel 0703-031293

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Elevassistent till LBS Kreativa Gymnasiet i Jönköping

Elevassistent
Läs mer Okt 28
LBS – Kreativa gymnasiet är en stabil verksamhet som funnits i drygt 20 år. Vi är en skola i framkant med nära kontakt med näringslivet. Vårt jobb är att lotsa eleverna genom gymnasietiden och under den resan förbereda dem inför framtidens kreativa branscher. Vår idé är "dagens utbildning för morgondagens jobb".

 

Läs mer om oss på www.lbs.se. 

Vill du vara med och göra Sverige lite bättre? AcadeMedia hjälper människor att utvecklas i hela utbildningskedjan. Vår vision är att vara en internationell förebild när det gäller kvalitet, resultat och nytänkande. Vi har som mål att vara förstahandsvalet för de allra bästa och mest drivna lärarna och skolledarna i Sverige. Som en del av Sveriges största utbildningsföretag är karriärmöjligheterna hos oss stora, så varför inte ta chansen?

Det här söker vi

Vi söker en elevassistent till LBS Kreativa Gymnasiet i Jönköping som stöd för en av våra elever. Du ansvarar för elevens hela skoldag, t ex möter upp på morgonen, stöttar i skolarbetet och äter tillsammans med eleven i matsalen mm. Du har ett nära samarbete med undervisande lärare, specialpedagog och vårdnadshavare. 

Vi söker dig med gymnasieutbildning och gärna med erfarenhet av arbete som elevassistent. Du är serviceinriktad, lugn, uppmärksam och tillmötesgående. Du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar. Du är kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är flexibel och har förmågan att se möjligheter i förändringar. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Hos oss på LBS i Jönköping har vi ett tillåtande klimat; alla är välkomna och ska känna sig trygga. Vi arbetar aktivt för att ha en god stämning och en bra arbetsmiljö på skolan så att elever och personal trivs.

Omfattningen på tjänsten är 80 %. Visstidsanställning till och med 11 juni 2021. Tillträde enligt överenskommelse. Rekrytering sker löpande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Academedia arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Övrig information

Som medarbetare inom AcadeMedia får du tillgång till vår förmånswebb, en hemsida med där du enkelt ser hela din kompensation, alltså både lön och alla förmåner som du har via oss som arbetsgivare. Bland dessa förmåner finns också personalkortet, som ger en mängd rabatter på flera stora och välkända varumärken.

Tillträdesdag:  Enligt ök.
Placeringsort: Jönköping
Anställningsform: visstidsanställning
Sista ansökningsdag: 
Vi kallar löpande till intervju så skicka in din ansökan redan idag. Vi kan även komma att avbryta ansökan in förtid.
Kontaktperson: Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att ta kontakt med tf rektor Maria Mannerström, maria.mannerstrom@lbs.se

Är du den vi söker?

Välkommen att skicka in dina ansökningshandlingar innehållande CV och personligt brev där du motiverar varför du söker dig till och just denna tjänst. Vi är tacksamma att få din ansökan så snart som möjligt och återkommer med besked till dig när vi fattat ett beslut.

Välkommen med din ansökan!

Vi är en del av AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag. Välkommen att läsa mer på www.academedia.se.

Ansök nu

Elevassistent

Elevassistent
Läs mer Okt 13
Råslättsskolan

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss på Råslätts skolområde!
Vill du arbeta på ett skolområde som är på gång och som vill ta täten i det pedagogiska fältet? Skolområdet har hög lärarbehörighet och det finns en vilja att utvecklas framåt. Vi söker nu en elevassistent som vill ta sig an våra härliga elever på Råslätts skolområde.

Vårt skolområde består av Råslättsskolan, en nybyggd F-6 skola med 500 elever och Grästorpsskolan som är en F-3 skola med 100 elever. Råslättsskolan är en mångkulturell skola med många språk och här är fritidshem integrerade i skolan. I närområdet finns fantastiska resurser och vi har tillgång till skridskobana, badhus, skog, idrottsplats, aktivitetsarena och fotbollsplan. Grästorpsskolan är en familjär och liten skola där alla känner alla.

På hela skolområdet finns en engagerad personalstyrka på ca 110 anställda som sätter stort värde i att arbeta tillsammans och göra skillnad. Ett fantastiskt skolområde helt enkelt.

Ditt nya jobb
I uppdraget som elevassistent arbetar du mot enskild elev både i och utanför klassrummet. Du ska kunna anpassa undervisningssituationer utifrån lärarnas instruktioner och elevens behov. Du ska vara ett stöd under raster, uteaktiviteter och övergångar mellan lektioner och aktiviteter samt stödja enskild elev utifrån behov. En viktig del av arbetet är ett aktivt förebyggande trygghetsarbete, stimulera elevens utveckling och lärande, sociala kompetens, kamratrelationer och att bidra till ett demokratiskt förhållningsätt. En del i ditt uppdrag kommer att vara på fritidshemmet.

Din kompetens
Vi söker dig som har adekvat erfarenhet för tjänsten och utbildning på lägst gymnasienivå, gärna med inriktning mot barn och ungdomar. Du har goda kunskaper i svenska och matematik samt har god datorvana. Som person tillför du entusiasm, energi och lust i arbetet. Du har tidigare arbetat med barn med särskilda behov.

Du har lätt för att samarbeta och är lyhörd för idéer. Du är kommunikativ och har lätt att bygga relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor. Du har förmågan att se elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och får elever att växa och utvecklas. Du känner en stolthet för ditt arbete och vill göra skillnad tillsammans med oss. Grundläggande IT-kompetens är ett krav.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetarevisar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar länken till beställning av belastningsregister här. (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Vill du veta mer?
Ann-Jeannette Carlander Hättström, biträdande rektor: 036-10 24 54
Lärarförbundet: 036-10 50 00

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Elevassistent

Elevassistent
Läs mer Okt 13
Tenhults naturbruksgymnasium

Vi söker
Vi söker nu en elevassistent som ska arbeta med elev i behov av särskilt stöd.

Vi erbjuder
I dag avser uppdraget anställning under resterande del av läsåret 20/21. Goda möjligheter till förlängning. Tjänstgöring 100% med tillträde snarast enligt överenskommelse. Uppehållsanställning.

Det här får du arbeta med
Elevassistentens grunduppgift är att finnas som stöd och resurs för eleven i undervisning och i den övriga skolgången.

Arbetsuppgifterna varierar beroende på det stöd eleven är i behov av. Läraren har huvudansvaret för arbetet i klassrummet och elevassistenten arbetar på instruktion från läraren men måste också kunna ta självständiga beslut.

Som elevassistent måste man ha god förmåga att samarbeta med både lärare och övrig personal i skolan. Elevassistenten behöver ofta ha tät kontakt med elevens vårdnadshavare.

Detta värderar vi
Vi ser att du har för uppdraget en lämplig utbildning. Fördel om du har erfarenhet från arbete med unga människor med behov av särskilt stöd. Som elevassistent följer du eleven i samtliga undervisningssituationer vilket innebär att delar av arbetstiden är förlagd på våra inriktningar lantbruk, djurvård, häst och/eller trädgård.

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Så här gör du om du är intresserad
Frågor besvaras av rektor Anna Rosén tel 070 429 05 14.

Sista ansökningsdag är den 26 november. Välkommen med din ansökan.
Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.


Tenhults naturbruksgymnasium ligger vackert beläget i utkanten av Tenhult nära Jönköping.
Utifrån visionen ”växande i en attraktiv skola” utbildar Tenhults naturbruksgymnasium yrkesmässiga naturbrukare för framtiden. Naturbruksprogrammets elever kan välja yrkesutgångar inom branscherna häst, djurvård, lantbruk eller trädgård. Gymnasiesärskolans elever läser skog, mark och djur. Skolan erbjuder också programinriktat individuellt val och yrkesintroduktion samt att vi även bedriver vuxenutbildning inom trädgård. Tenhults naturbruksgymnasium är ett av Sveriges äldsta naturbruksgymnasium med ca 220 elever och 75 anställda. Läs mer på www.rjl.se/tenhultsnaturbruksgymnasium

Ansök nu

Elevassistent

Elevassistent
Läs mer Sep 4
Sanda utbildningscentrum

Vill du bli vår nya kollega på Sanda grundsärskola/gymnasiesärskola och vara en del av en engagerad och professionell personalstyrka som med glädje antar de utmaningar det innebär att verka i en framgångsrik skola?

Vilka är vi?
Sanda Utbildningscentrum i Huskvarna består av fyra olika skolformer; Sandagymnasiet, Sanda Gymnasiesärskola, Sanda Grundsärskola och Sanda Idrottshögstadium. Sanda Idrottscentrum är också en del av verksamheten där idrottsutbildning bedrivs på skoltid som en del av gymnasieutbildningen. På skolan går det ca 1400 elever och i organisationen finns ca 220 personal. Du möter en arbetsplats i Jönköpings kommun där vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas. Våra gemensamma ledord är glädje, engagemang, trygghet, utmaning och professionalism.

Vad gör vi?
Sanda särskola erbjuder modern utbildning där elever utvecklas utifrån sina unika förutsättningar för att få de bästa förberedelserna inför framtiden. Vi arbetar för att ge våra elever en stimulerande skolgång och fritid, med utgångspunkt från deras individuella förutsättningar. Sanda Utbildningscentrum har en tydlig idrottsprofil, detta är något som även genomsyrar särskolans verksamhet.

Som elevassistent på särskolan kommer du att arbeta med elever som har en utvecklingsstörning oftast i kombination med en eller flera funktionsvariationer. Arbetet innebär att du ska sträva efter att utveckla elevernas förmågor i samverkan med annan personal, såväl i skolan som fritidsverksamheten/ KTS. Du kommer att tillhöra ett arbetslag som består av pedagoger och elevassistenter som tillsammans arbetar med respektive elevs individuella utveckling.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har förmågan att se elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och gillar utmaningar. Du har lätt för att samarbeta och är lyhörd för idéer. Du vill vara delaktig i arbetet med att få elever att växa och utvecklas.

Vi ser gärna att du har en utbildning såsom elevassistent, behandlingspedagog, socialpedagog eller liknande. Kunskap och erfarenhet gällande utvecklingsstörning, NPF, språkstörning och/eller koncentrationssvårigheter är en fördel. Erfarenhet från särskolan är meriterande. Vi på Sanda Utbildningscentrum fäster stor vikt på personlig lämplighet där vi värdesätter dina kvalifikationer såväl som personliga egenskaper.

Övrig information:
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Löpande urval kan komma att ske innan sista ansökningsdagen.

Vid frågor kontakta:
Lena Cervin-Lagärde, rektor - 036-107688, lena.cervin-lagarde@jonkoping.se
Åsa Grahn, biträdande rektor - 036-106291, asa.grahn@jonkoping.se
Rebecca Hamerius, facklig företrädare - 036-106505, rebecca.hamerius@jonkoping.se


Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Elevassistent

Elevassistent
Läs mer Aug 26
Kålgårdsskolan

Vill du ha ett av de viktigaste och roliga uppdragen som finns?
Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen.
Vi kallar det lärglädje!

Välkommen till oss på Kålgårdsskolan!
Kålgårdsskolan är en F-6-skola som är centralt belägen i Jönköping med närhet till natur, kultur och kommunikationer. En kort bussresa bort ligger även populära idrottsanläggningar som Kinnarps arena och Rosenlundsbadet. Kålgårdens skolområde består av en skola med ca 290 elever. Skolan har fyra fritidshem, döv- och hörselklasser, tal- och kommunikationsklasser samt grundsärskola/träningsskola. Kålgårdsskolan kännetecknas av olikheter och att alla är lika mycket värda. Vi har elever som vill, kan och vågar pröva! Utforskande, nyfikenhet och lust att lära utgör grunden för pedagogernas undervisning.

Hösten 2020 utökade vi vår verksamhet i grundsärskolan på Kålgården och nu finns behov av fler kollegor. Verksamheten startade hösten 2018 och har sedan växt successivt. Grundsärskola har olika klasser med inriktning träningsskola och autismspektrumstörning där eleverna läser både ämnen och ämnesområden utifrån grundsärskolans läroplan.

Vi söker nu dig som vill vara med och arbeta i en växande verksamhet och utforma det tillsammans med dina kollegor.
Är du en öppen, nyfiken och driven person med hjärtat på rätta stället tror vi att du skulle trivas hos oss!

Ditt nya jobb
Som assistent i grundsärskolan kommer du att arbeta mot elever med autismspektrumstörning vissa har multihandikapp. I rollen som assistent arbetar du både i skolan och i fritidsverksamhet. I arbetet kommer du sträva efter att utveckla elevernas förmågor, detta sker i samverkan med pedagoger och personal med andra funktioner. Vi följer styrdokument och läroplan för grundsärskolan och arbetslaget kommer bestå av pedagoger och assistenter som arbetar med respektive elevs individuella utveckling.

Din kompetens
Du är utbildad behandlingsassistent, behandlingspedagog, undersköterska eller personlig assistent. Du har erfarenhet av arbete med elever inom grundsärskolan/särskola och/eller erfarenhet av arbete som personlig assistent. Kunskap i teckenkommunikation är meriterande. Du har ett professionellt förhållningssätt och ett engagemang i ditt arbete. Som person är du lyhörd och duktig på att kommunicera. Du är kreativ och lösningsinriktad och har ett stort hjärta för barnen samt är trygg som person och i din yrkesroll.

Vi förutsätter att du är professionell i ditt bemötande av elever och i kontakten med vårdnadshavare och kollegor. Att skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare är en viktig förutsättning för att lyckas. Grundläggande IKT-kunskaper är ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Bra att veta
Annonsen avser en eller flera tjänster, startdatum kan varier något i samråd med sökande. Läs gärna mer om vår skola på www.jonkoping.se/kalgardsskolan. (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/kalgardsskolan.4.74fef9ab15548f0b8001587.html)

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/) och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Vill du veta mer?
Rektor, Louise Hultman: 036-10 73 36
Bitr. rektor, Harald Filipsson Forsanker: 036-10 21 32
Facklig representant, Ann Enblom: 036-10 76 75

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!


Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Assistent

Elevassistent
Läs mer Jul 1
Nyarpsskolan

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Kom till oss och skapa lärglädje!

Ditt nya jobb
Som elevassistent kommer du ingå i ett arbetslag med olika professioner och din roll blir att tillsammans med klasslärare ansvara för att ge eleverna ett pedagogiskt och socialt stöd i klassrummet och på raster. Du kommer arbeta i en mindre klass tillsammans med en klasslärare och ytterligare en elevassistent. Arbetet kan också innehålla enskilt arbete med elev.
Som elevassistent i grundsärskolan förstår och utvecklar du varje elev utifrån specifika förutsättningar. Arbetet ställer krav på stort engagemang och ett intresse för just de eleverna som går här. I rollen ingår en del föräldrakontakter så detta känner du dig bekväm med.
Vår grundsärskola är en liten enhet och därför kan dina arbetsuppgifter förändras efter behov.

Välkommen till oss
Nyarpsskolan är en F-6 skola med särskoleverksamhet. Vi erbjuder också fritidshemsverksamhet på 3 avdelningar. Hos oss går det ca 300 elever från åldrarna 6-12 år. Personalstyrkan vid enheten är ca 50 personer. Skolan ligger inbäddad i ett lugnt och grönskande villaområde mitt i Bankeryd. Busshållplats och tågstation med täta förbindelser in till Jönköping finns på några minuters gångavstånd. Många av våra medarbetare pendlar dagligen och flertalet har arbetat länge på vår skola.
Hos oss får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

Vi vill att våra elever ska känna lärglädje hela vägen!

Din kompetens
Vi söker dig som har minst gymnasialutbildning. Kanske har du tex gått barn och fritidsprogrammet, omvårdnadsprogrammet, fritidsledarutbildning eller något liknande. Vi ser det som en förutsättning att du har erfarenhet av att ha arbetat med elever i behov av särskilt stöd. Det är meriterande om du tidigare arbetat på grundsärskola. Goda kunskaper i svenska är ett krav.

Arbetet kräver ett lågaffektivt bemötande och du får gärna ha kunskap av att arbeta med bildstöd.
Du som söker har personlig mognad och har så klart ett intresse av att arbeta med människor med funktionsnedsättning. Du är en lugn, trygg och stabil person som visar intresse och engagemang för elever som kan utmana. Vidare ser vi att du har en god förmåga att bygga relationer både med barn och deras vårdnadshavare.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/) och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer?
Rektor Marika Eskdahl 036-10 65 36
Biträdande Rektor Marielouise (Mimmi) Johansson 036-10 58 80
Fackliga företrädare (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)


Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Resurspedagog

Elevassistent
Läs mer Jun 24
Attarpskolan 7-9

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Kom till oss och skapa lärglädje!

Välkommen till oss på Attarpsskolan 7-9!
Attarpsskolan är en 7-9 skola med ca 430 elever och 45 anställda. Vi finns 1 mil norr om Jönköping och det är lätt att ta sig hit med kommunens kollektivtrafik. På skolan finns musikklasser och handboll/fotbollsprofil.

På Attarpsskolan 7-9 arbetar vi tillsammans i en skola där kreativitet och lärande står i centrum. Tillgängligt lärande är viktigt för att skapa lärglädje och elever som mår bra. Fokus i verksamheten är elevernas trygghet, lärande och utveckling.
Du är en god ledare som är trygg, kompetent, engagerad och som tycker om att samarbeta och skapa bra relationer med både elever och vuxna. Vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där alla trivs och utvecklas - vi är varandras arbetsmiljö.

Attarpsskolan 7-9 är känd för sitt beforskade arbete med en flexibel resursorganisation. För att sträva mot en skola för alla arbetar vi flexibelt med vårt stöd till elever i behov av särskilt stöd. Allt vårt stöd på skolan utgår från resurscentrum (RC) och anpassas utifrån elevernas individuella behov. Vi utvecklar hela tiden vår verksamhet genom att våra pedagoger också lägger del av sin resurstid på RC. Detta är ett viktigt led i skolans inkluderingsarbete. Nu ska en av våra duktiga medarbetare på RC gå vidare till studier och vi söker efter en kunnig och trygg ersättare.

Ditt nya jobb
Som medarbetare på Resurscentrum kommer du att ha en mängd varierande arbetsuppgifter. Grunden är arbete med elever på individ och gruppnivå, både pedagogiskt och socialt. Samarbete med vårdnadshavare, undervisande lärare samt olika samarbetspartners såsom socialtjänst, BUP etc ingår i uppdraget. Du blir också en viktig del i ett av våra tre arbetslag samtidigt som du arbetar nära kollegorna på RC, EHT och skolledning.

Din kompetens
Vi söker dig som har en pedagogisk utbildning. Om du har erfarenhet från arbete med elever i behov av särskilt stöd är det meriterande. Vi ser gärna att du har god sammarbetsförmåga och tidigare erfarenhet av att arbeta i team. Vidare har du en god kommunikativ förmåga och har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/) och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Vi genomför inrtervjuer löpande.

Vill du veta mer?
Susanne Rydberg, rektor, 036-10 65 07
Therese Hulusjö, bitr. rektor, 036-10 65 16
Tommy Hvit RC, 072-5804601
Emma Adolfsson, LF, 036-10 65 15
Mattias Häll, LR, 036-10 79 62


Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Vittra Samset söker elevassistent

Elevassistent
Läs mer Maj 19
Vittraskolorna, ett av Sveriges ledande friskoleföretag med 23 för- och grundskolor runt om i landet. Tillsammans ansvarar vi för cirka 8000 barn och elever och har cirka 1000 medarbetare. 

Vittra är en idé- och värderingsstyrd organisation. Vi förenas i idén om att hos oss växer människor och kunskap. 

För att skapa både stabilitet och utvecklingskraft kring vår idé har vi en pedagogisk riktning. Riktningen baseras på tre ömsesidigt beroende delar: motiverande lärande, trygg kultur och tydlig struktur.

I Vittra arbetar vi utifrån vår utbildningsstruktur med utgångspunkt i de nationella styrdokumenten, alltid med målet att nå en högre kvalitet och ökad måluppfyllelse för våra barn och elever. Det betyder att de strukturer, metoder och aktiviteter som står beskrivna där genomförs på samtliga av våra för- och grundskolor, samt att de kontinuerligt följs upp och utvärderas.

Vi startade vår första skola 1993 och ingår sedan 2008 i AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag.

Vittra Samset grundskola ligger på området Samset ca 10 min från centrala Jönköping. Samsets verksamhet omfattar både förskola, fritids och grundskola och till läsår 20/21 går ca 275 barn och elever på enheten. Vittra Samset ingår i Vittraskolorna AB som har 23 enheter runt om i Sverige. Vittra tillhör Academedia som är Sveriges största utbildningsföretag. 

Vi söker:

Vittra Samset söker en elevassistent som till hösten kommer arbeta med elev/elever i behov av särskilt stöd. Du kommer arbeta nära skolans lärare och elevhälsoteamet. I din roll som elevassistent kommer du vara ett stöd till aktuell elev/elever och på olika sätt stödja lärandet och kring rastverksamhet. Det kan bli aktuellt att också vara med på fritidshemmets verksamhet. 

Vi värdesätter medarbetare som ser möjligheter och lösningar och tycker om att vara med och påverka och driva skolutvecklingen framåt, både för enskilda elever och skolan som helhet. Vi ser att du har vilja till god kommunikation med föräldrar, elever och medarbetare. 

Vi erbjuder: 
Vittra Samset är en verksamhet som präglas av en gemenskap och en vilja att stödja varandra i vårt uppdrag. Vi arbetar tillsammans i arbetslag. På Samset arbetar ett 40-tal medarbetare med ett gemensamt fokus om att bedriva bra verksamhet genom ett teamarbete. 

Vill du veta mer om oss?

Om du vill veta mer om Vittra Samset kan du gå in på vår hemsida, www.vittra.se. Vi har också en film som beskriver Vittra generellt och den hittar du på www.youtube.com/vittrakanalen.

Låter detta intressant? 

Du söker tjänsten genom att klicka på nedanstående länk. Vi tar ej emot ansökningar via post eller mail. Sista ansökningsdag är 2020-06-10, men intervjuer sker fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Anställningen är en visstidsanställning över ett läsår med start i augusti 2020.

Vittra har Kollektivavtal med Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund, Vision samt Kommunal vilket bland annat innebär tjänstepension enligt ITP-planen samt försäkringar.

Om du har frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta tf. rektor Emma Simonsson, tel: 076-101 65 30. eller mail: emma.simonsson@vittra.se

Ansök nu

Elevassistent

Elevassistent
Läs mer Maj 12
Ribbaskolan i Gränna

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.


Ditt nya jobb
Vi söker dig som vill arbeta som elevassistent i en klass och på fritidshem i grundskolan. Din huvuduppgift är att stödja enskilda elever. Under skoldagen kommer du följa klassens lektionsarbete men samtidigt vara följsam och flexibel för att anpassa uppgifter och arbetsmiljö till elevers aktuella behov. I dina arbetsuppgifer ingår tätt samarbete med pedagoger och även vårdnadshavare. Det är viktigt att du kan skapa struktur och tydlighet. I uppdraget som elevassistent är det viktigt att skapa struktur och tydlighet i elevernas skoldagar samt att man ger eleven känslan av att den lyckas under skoldagarna. Bland annat arbetar du med olika verktyg för att skapa trygghet för eleven. Exempelvis finns i varje klassrum dagsschema över dagen för att synliggöra innehållet tydligt för alla elever. Vi strävar efter att elevassistenterna på skolan ska arbeta och planera ihop som ett team, tillsammans med pedagogerna i klassrummen. Det är viktigt för oss att vi använder oss av varandras kunskaper, erfarenheter och kompetenser, och att man tillsammans arbetar för att ge barnen/elever de bästa förutsättningar för sitt fortsatta lärande.

Välkommen till oss
Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

Gränna skolområde består av Ribbaskolan F-9 i Gränna och Kumlabyskolan F-6 på Visingsö. Här arbetar totalt 75 personer och 600 elever har sin skolgång hos oss. Våra skolor erbjuder fina, fräscha och ändamålsenliga lokaler och vi finns i en vacker och inspirerande miljö vid Vättern. Högstadieskolan är byggd för tio år sedan med arkitektinspiration av den historiska miljön Gränna-Visingsö. Alla som arbetar på Gränna skolområde arbetar för elevens bästa. Innevarande läsår fokuserar vi gemensamt på "Elevsyn" med syfte att öka elevernas måluppfyllelse och trygghet ytterligare. Personalens kompetens och engagemang märks tydligt i det dagliga arbetet och när vi nu utvecklar skolan vidare.


Din kompetens
Som elevassistent kan du ha utbildning från gymnasieskolans vård-/omsorg- eller barn- och fritidsprogram eller elevassistentutbildning från folkhögskola det är meriterande att ha eftergymnasial utbildning. Vi ställer krav på att du tidigare har arbetat i skola med elver som behöver extra stöd. Den person vi söker har förmåga att kunna skapa goda relationer med elever, föräldrar och medarbetare. Viktigt är också att vara en god förebild samt vara trygg och initiativrik i det elevnära arbetet. Du har förmåga att se elevers olika behov, ta hänsyn till deras individuella förutsättningar och få elever att vilja växa och utvecklas. Kunskap och erfarenhet av arbete med digitala verktyg är meriterande, men grundläggande IT-kompetens är ett krav. Du har även goda kunskaper i svenska både muntligt och skriftligt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/) och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.Vill du veta mer?
Biträdande rektor Marcus Östklin 036-10 57 55

Fackliga företrädare (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu