Museipedagog/Museilärare jobb i Jönköping

Hitta lediga jobb som Museipedagog/Museilärare i Jönköping. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Jönköping från den arbetsgivaren.

Museipedagog till Jönköpings kommuns museer

Museipedagog/Museilärare
Läs mer Jun 1
Tändsticksmuseet

Vill du vara med och utveckla Jönköpings kommuns museer och stadshistoriska utställning? Har du erfarenhet av att arbeta samtida med pedagogik på ett museum? Då har du här ett jobb att söka!

Vi söker en pedagog som kan ansvara, forma och förmedla pedagogiskt lärande i kommunens två museer och vår stadshistoriska utställning. Ditt arbetsfält blir också stadsrummet där du implementerar den pedagogiska verksamheten i en samhällstematisk kontext. Tillsammans med museets intendent planerar du arrangemang, workshops och mindre utställningar. Men också samordnar och planerar för övrig personal på museerna. I arbetet ingår även viss kommunikation och marknadsföring.

Sommaren 2023 får Tändsticksmuseet en ny basutställning där ditt arbete blir att arbeta fram utställningens nya pedagogiska material. Under stängningen av museet, september 2022 till juni 2023, arbetar du istället med att lyfta museets verksamhet utanför museets fysiska väggar.

Fågelmuseet som ligger i Jönköpings Stadspark har en fantastisk samling med svenska fåglar. Här finns stor potential att utveckla program och pedagogisk verksamhet runt museets samling.

Den stadshistoriska utställningen ligger i anslutning till Stadsarkivet och Stadsbiblioteket. Här ska det göras en förstudie som även den ger stora möjligheter till en spännande utveckling av hur vi berättar Jönköpings stadshistoria.

Dina externa samarbetsparters är bland annat skolor, kulturskolor och föreningsliv. Arbetet är omväxlande med många kontaktytor – lokala, regionala, nationella och internationella där Jönköpings kommuns civilsamhälle och kommunkoncern utgör de två viktigaste kuggarna.

Jönköpings kommuns två museer Tändsticksmuseet och Fågelmuseet och den stadshistoriska utställningen utgör ett viktigt nav för att berätta och lyfta stadens och platsens historia – var med och berätta den.

Vi söker dig som har

• Universitets-/högskoleutbildning inom kulturhistoria, humaniora, etnologi, kulturvetenskap eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Erfarenhet av samtida pedagogiskt arbete i museimiljö.
• Hög kompetens och förståelse för samtida pedagogik inom museimiljön
• Brett intresse och kunskap om att förmedla kulturhistoriska berättelser.
• Erfarenhet av att genomföra fysiska och digitala visningar på svenska och engelska.
• Erfarenhet av att leda och genomföra arrangemang och projekt för barn och unga.
• God förmåga att kommunicera med barn och unga.
• B-körkort

Det är meriterande om du har

• Erfarenhet av kommunikation och marknadsföring
• Kunskaper inom ekonomi, budget och avtal
• Erfarenhet att hantera digitala program och plattformar där föremålsdatabasen Sofie Reflex kan nämnas
• Förmåga att kommunicera på tyska, franska eller annat språk som kan vara bra i tjänsten

Om oss
Tjänsten som Museipedagog ingår i Kultur- och fritidsförvaltningens enhet Kulturproduktion. Vi är ca 15 medarbetare som bland annat finns inom verksamhetsområdena allmänkultur, offentlig konst, kultur för barn och unga, föreningsstöd samt museiverksamhet.

Kvälls- och helgtjänstgöring samt ett värdskap och daglig skötsel för museerna ingår i tjänsten.

För upplysningar
Kontakta;
Truels Olin, enhetschef Kulturproduktion 036 - 10 55 83
Ann Johnsson, intendent 036 -10 25 47
Kari Ruokola, facklig representant Vision 036 - 10 25 99
Wirena Lopez, facklig representant DIK wirena.lopez-arenteg2@jonkoping.se

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som Museipedagog!

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Vikarierande butiks- och receptionsansvarig

Museipedagog/Museilärare
Läs mer Nov 30
Grenna Museums butiks- och receptionsansvarige går hem för föräldraledighet den 1 mars 2021 så vi söker hennes vikarie. Vill du jobba i en verksamhet med intressant lokalhistoria och världens bästa polarhistoria? En kontrastrik miljö.

Om du har akademiska betyg i till exempel historia och/eller etnologi, erfarenhet av butik, är noggrann och inte minst lyhörd, då tror vi att du är rätt person för oss.


Dina arbetsuppgifter är i första hand ansvar för butik och reception. I det ingår medverkan vid inköp till butik samt schemaläggning och ansvar för tim- och sommarpersonal. I tjänsten ingår även att medverka i museets verksamhet överlag med visningar, program och utställningsarbete. För tjänsten krävs ovanstående samt goda kunskaper i engelska utöver svenska språket.


Vikariatet gäller perioden 15 februari – 31 oktober.


För frågor om tjänsten, kontakta hakan.jorikson@grennamuseum.se eller på telefon 0708-520413


Välkommen med din ansökan till hakan.jorikson@grennamuseum.se eller Grenna Museum, Box 104, 563 22 Gränna, senast 31 dec 2020.

Ansök nu

Museipedagog

Museipedagog/Museilärare
Läs mer Feb 7
Tändsticksmuseet och Fågelmuseet

Arbetsplatsbeskrivning
Tändsticksepoken är en viktig period i Jönköping och en central del av regionens historia. Tändsticksmuseet är ett av tre profilmuseer i kommunen och har ca 30.000 besökare årligen. Våra målgrupper är skolklasser, turister och invånarna i Jönköpings kommun.
Fågelmuseet i Jönköpings Stadspark utgör en del av Tändsticksmuseets verksamhetsområden och är inrymt i en vacker tegelbyggnad från 1914. Museet innehåller en fantastisk samling av svenska fåglar och ägg, de flesta monterade runt förra sekelskiftet. Fågelmuseet håller öppet under sommaren med hjälp av anställda ungdomar. Årligen besöks Fågelmuseet av ca 15 000 besökare.

Tändsticksmuseet är inne i en utvecklingsfas med planering av nya permanenta utställningar.

Arbetsuppgifter
Vid Tändsticksmuseet ansvarar du för att utveckla pedagogiska program, visningar och andra publika aktiviteter. Vidare har du ett övergripande ansvar för turismplanering såsom konsumentbeteende, produktutveckling av museibutiken, marknadsföring och kommunikation samt strategisk destinationsplanering och evenemangsproduktion.

Du kommer att få ett stimulerande, varierande och självständigt arbete som kräver stort engagemang. Arbetsplatsen är liten och det krävs att alla kan hjälpas åt med arbetsuppgifterna. Tjänsten ställer höga krav på god samarbetsförmåga, flexibilitet, kreativitet, struktur och ordning.

Du tycker det är stimulerande att arbeta i team med olika typer av människor och att tillsammans initiera och föra projekt i hamn.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har ett genuint intresse för att arbeta med människor och har goda språkkunskaper i svenska, engelska och tyska i tal och skrift. Du är utåtriktad och trivs i en miljö präglad av tidvis högt tempo.
Du ska ha utbildning inom turism/besöksnäringen och/eller kulturarv eller motsvarande. Lokal och regional kännedom samt upparbetade starka nätverk är meriterande.


Övrigt
Tjänsten kan komma att tas i anspråk av övertalig eller lasad personal.

Varaktighet
100 % tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse

Upplysningar
Avdelningschef Johan Gärskog tel. 036 - 10 55 83
Museiintendent Ann Johnsson tel. 036 - 10 25 47.
Vision Maria Carlsson tel. 036 - 105701Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu