Säkerhetsarbete jobb i Jönköping

Hitta lediga jobb som Säkerhetsarbete i Jönköping. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Jönköping från den arbetsgivaren.

Stationschef till Carspect Ekhagen i Jönköping

Besiktningstekniker, bilprovning
Läs mer Jun 8
Vi söker en stationschef till Carspect Ekhagen i Jönköping.

Som stationschef har du ägandeskap för din station och personalansvar för de anställda.

Du arbetar mestadels med besiktningsarbete. Du rapporterar till regionchef Mikael Pettersson.

Arbetsuppgifter

Förutom att besiktiga fordon har du följande arbetsuppgifter:

• Ansvara för kvalitetsarbetet

• Coacha, utveckla och stödja medarbetare

• Utföra utvecklingssamtal inklusive lönesättning

• Följa myndigheters regler och rutiner gällande arbetsmiljö

• Ansvara för försäljning till privat- och företagskunder

• Ansvara för stationens drift
Vem är du

Vi söker dig som är certifierad besiktningstekniker. Du har några års erfarenhet av att vara chef.

Du är en utmärkt Carspectambassadör, både internt och externt. Du sprider god stämning på din station, är en naturlig ledare och dina kollegor känner stort förtroende för dig. Du gillar försäljning och du säljer genom att skapa kontakter och har ett intresse för våra produkter och tjänster. Givetvis brinner du för att kunderna ska trivas på din station. Du har också ordning och reda samt arbetar strukturerat.

Vi erbjuder

- En betydelsefull roll där din insats gör skillnad för kollegor och kunder.
- Ett utåtriktat arbete med många kundkontakter.
- Ett arbete i en humanistisk arbetsmiljö där mjuka värden uppskattas.

Vi har kollektivavtal som bland inkluderar pensionsavsättning, grupplivförsäkring, arbetsskadeförsäkring och extra lön vid föräldraledighet. Vi har dessutom arbetstidsförkortning om 58 timmar/år och friskvårdsbidrag.

Välkommen med din ansökan!

Drygt elva år har gått sedan avregleringen och Carspect, den överlägset största spelaren av de som utmanat monopolet, expanderar ytterligare och vill rekrytera dig som är Sveriges bästa besiktningstekniker eller besiktningsingenjör.

Vi vill att du som söker jobb hos oss tror på det personliga mötet mellan dig och kunden, och du gör det lilla extra för att kunden ska bli nöjd. Hos oss har du möjlighet att påverka och vi värdesätter ditt engagemang att fortsätta utveckla Carspect att bli ett av de ledande fordonsbesiktningsföretagen i landet.

Om du inte redan är certifierad besiktningstekniker kan vi erbjuda dig betald utbildning.

Välkommen att växa med Carspect!

Ansök nu

Flygplatskontrollant till Jönköping

Flygplatskontrollant
Läs mer Jun 29
Vi i Securitaskoncernen finns i 47 länder runtom i världen och har ca 355 000 medarbetare.

Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad.

Är du en serviceinriktad person som är på jakt efter ett jobb där du får göra en samhällsviktig insats? Vi på Securitas letar just nu efter dig som är intresserad av att arbeta som flygplatskontrollant hos oss. Om du trivs i en roll där du kommer i kontakt med många olika typer av människor, läs då mer om rollen som flygplatskontrollant nedan!

Om rollen

Som flygplatskontrollant arbetar du med service/säkerhetsarbete inom flygplatsområdet och har ständig kontakt med människor som är på resande fot i en internationell miljö. I denna dynamiska, internationella och flerspråkiga miljö är du som flygplatskontrollant en del av en dedikerad grupp som tillhandahåller sina tjänster till flygplatser, flygbolag och många andra flygplatsrelaterande företag. Ditt jobb är att kontrollera och dubbelkontrollera alla tänkbara hot, och att skapa en säker, trygg och trevlig upplevelse för resande och besökare.

Du kommer till exempel att:

Säkerhetskontrollera passagerare
Säkerhetskontrollera bagage och varor
Kontrollera fordon, byggnader och uppställningsplatser grundligt
Kontrollera flygpost, fraktgods och serveringsutrustning
Tjänsten passar dig som brinner för service och vill arbeta i en samhällsviktig roll tillsammans med engagerande och stöttande kollegor.  Vill du bli en del av ett sammansvetsat gäng, är detta tjänsten för dig.

Vi är trygghet. Vi är Securitas.

Vi söker dig som…

Har en gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska. Vi ser gärna att du är flytande i såväl svenska som engelska. Talar du ytterligare språk är detta meriterande.

För att ingå i anställning som flygplatskontrollant behöver du genomgå säkerhetsprövning då tjänsterna är säkerhetsklassade, samt bli godkänd av Transportstyrelsen för arbete på flygplats.  

Som person tror vi att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera periodvis högt arbetstempo. Vi ser gärna att du som söker är tålmodig och har ett stort intresse för teknik och har lätt att förstå instruktioner.

Då du kommer att ha ett stort eget ansvar i din roll, men samtidigt jobba väldigt nära såväl kunder som kollegor, tror vi att du har lätt att jobba både självständigt men också i team. Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och vaksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.

Mer information

Du söker till tjänsten genom att klicka på ansök här nedan. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten: inkom med din ansökan redan idag!

Securitas har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster. Har du frågor kring rollen är du dock varmt välkommen att höra av dig till kontaktperson: jonny.idebrant@securitas.se


Tjänsten är en behovsanställning med tillträde enligt överenskommelse.

För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan). Vid utvärdering av sökande till tjänsten kommer även urvalstester att användas.

För att ingå anställning som flygplatskontrollant behöver du genomgå säkerhetsprövning då tjänsterna är säkerhetsklassade, samt bli godkänd av Transportstyrelsen för arbete på flygplats.

Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.

Tidiga charteravgångar vardagar gäller under vintersäsongen på Jönköping Airport. Finns även möjlighet till arbete på andra flygplatser efter överenskommelse.

Om Securitas

I över 85 år har vi på Securitas sett till att människor känner sig trygga i sin vardag. Åren ger oss erfarenhet och kompetens som vi behöver när vi nu blickar framåt. För vi är övertygade om att den trygghet och säkerhet som vi står för kommer att vara viktigare än någonsin i framtiden.

Numera har vi kollegor över hela världen. Det betyder att vi har samlat ännu mer kompetens och kunskap inom Securitas. Och som Sveriges största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan.

Du tar hand om människors säkerhet – Securitas tar hand om dig.

Ansök nu

Brandman med tillsynsuppdrag

Brandman
Läs mer Jun 14
Rosenlund, Jönköping

Vill du jobba i ett härligt gäng och tillsammans med oss skapa ett tryggare och säkrare samhälle i Jönköping?
Räddningstjänsten letar nu efter en ny duktig medarbetare som kan passa in i vårt team. Vi söker dig som tar initiativ, är ansvarfull och arbetar effektivt med de frågor som dyker upp. På vår arbetsplats är det viktigt med ett gott samarbete med alla, från kollegor och förvaltningar till företag och privatpersoner.

Din roll
Vi söker en SMO-utbildad brandman som kommer att arbeta med framförallt tillsyn LSO, en av de mer stimulerande arbetsuppgifter man kan ha. Tillsynsarbetet är en intressant mix av givande möten med människor, kluriga case, samarbete med kollegor och analytiskt tänkande. Du kommer att arbeta kontorstid med tillsyn större delen av året och under sommarmånaderna jun-aug helt ingå i den operativa organisationen för att då arbeta som utryckande brandman. Inom olycksförebyggande avdelningen är vi ett gott gäng med olika kompetenser och bakgrunder så här finns både stöd och hjälp om det behövs.

Vi söker dig som

• har gymnasiekompetens samt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB:s) tvååriga SMO-utbildning. MSB Tillsyn A är meriterande
• har intresse för- och driv att arbeta både inom det olycksförebyggande- och det operativa området
• har en analytisk förmåga, är pedagogisk och nyfiken
• är duktig på- och tycker det är roligt att formulera sig i tal och skrift
• kan stå inför en grupp människor och hålla utbildning eller information
• har god social kompetens, ställer de frågor som behövs och trivs att arbeta tillsammans med andra
• har B-körkort. C-körkort är meriterande

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

• Intyg simkunnighet för lägst Guldbojen (max 1 år gammalt) godkänt av livräddningsutbildad badmästare/personal. Detta kan kompletteras senast 2022-08-26 till stefan.lund@jonkoping.se
• Testprotokoll från rullbandstest 4,5 km/tim vid en lutning av 8 grader i sex minuter och detta ska vara genomfört tidigast i mars månad 2022. Kan kompletteras senast 2022-08-26 till stefan.lund@jonkoping.se

Vad kan vi erbjuda dig?

• En spännande arbetsplats med varierande arbetsuppgifter och stor möjlighet till nytänkande
• Flextid
• Träningsmöjligheter på arbetsplatsen med viss träning på arbetstid.

Vilka är vi?
Räddningstjänsten i Jönköping är en organisation i utveckling och vi arbetar med ett brett uppdrag för att bidra till ett tryggt och säkert samhälle. Räddningstjänsten ansvarar för brandskyddsfrågor, operativa insatser samt samordnar kommunens skydd mot olyckor, brottsförebyggande arbete och krisberedskap. Vi har en trivsam arbetsmiljö med många drivna medarbetare med olika professioner och bakgrund. Räddningstjänsten är en förvaltning i kommunen och har cirka 230 anställda.
Samverkan sker i stor grad med andra myndigheter och kommuner i länet.


Vill du veta mer?
Avdelningschef, brandingenjör Mattias Heimdahl, tfn 036-10 70 06
Biträdande avdelningschef, brandingenjör Henric Dovrén, tfn 036-10 56 74
HR-konsult, Stefan Lund, 036-10 56 66
Facklig företrädare Vision, brandmästare Håkan Grunditz, tfn 036-10 58 94
Facklig företrädare Kommunal, brandman Christian Ås, tfn 036-1038 38

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

BU Security Manager

Säkerhetsrådgivare
Läs mer Jun 17
Come and join our security team within Business Support at BA Dynamics as BU Security Manager for BU Training & Simulation and BU Barracuda. You will as BU Security Manager help enable and direct our business regarding security. Business Support is a staff function with competences within Ethics & Compliance, IT, Security, Quality incl. GDPR, Opex, Environment and Export Control.We are looking for a driven and experienced person, passionate about security issues and with great understanding for our business.Your role

As BU Security Manager you will be based in Huskvarna and work in an international environment where advanced security threats are part of the everyday business alongside complex IT environments and projects with high business impact.

In your role you will be responsible for analyzing and supporting the business in their risk mitigations and the task of identifying and prevent security threats of different nature. You will also support the business by handling external and internal security demands, and be a key player in handling incidents and raising security awareness.Your main tasks will be:

* Provide expertise and support in tender processes and support legal and contractual management within the security area
* Direct, coordinate and control security management and ensure security risk conscious decision making throughout appointed unit/units
* Ensure that strategic objectives and security targets are put into practice and operations
* Lead and/or support the implementation of efficient security risk management practices, including security controls, in day-to day business and operations


Your profile

Required skills:

* A university degree or equivalent competence acquired through work life experience in security risk management, crisis management and/or similar
* Solid experience regarding information security, including applicable information security standards (both national and international)
* Good communication skills in Swedish and English, verbal and written
* Good problem solving and analytical skills
* Several years of experience from working with security risk management, crisis management and/or similar


Desired skills:

* Experience from working with Swedish protective security
* Experience from working for government authorities or in a global company including understanding of information and cyber security related issues in the business process
* Management experience
* Experience from working with incident handling and/or incident investigations
* Ability to build and maintain networks and good relations inside as well as outside your own organizationYou are a true team player, always focusing on the team results, whether the team is the security team, the business area, group functions or Saab as a companyPersonal qualities will be of great importance and it is paramount that you are trustworthy with strong ethics and personal integrity. You understand the need for balanced security in a business driven environment. As a security manager at Saab you are likely to get in contact with classified information. This position requires that you pass a security vetting based on the current regulations around/of security protection. For positions requiring security clearance additional obligations on citizenship may apply.What you will be a part of

Dynamics, a Business Area within Saab, offers support weapons, missiles, torpedoes, sensors, signature management systems, training and simulation systems, unmanned underwater vehicles as well as tactical products and support solutions for the commercial and defense markets.

The security function at Business Area Dynamics is a team consisting of competences such as site security, security administration, information security and security risk management among other things. As BU Security Manager you will report to BA Dynamics Head of Security.We apply ongoing selection for this recruitment which means that the position may be filled prior to the job ads expiration date. If you feel confident that you match the profile described above - please forward you application as soon as possible. We welcome your application in both English and Swedish.Do you want to get to know our business and our people a little bit better? Here you can find some stories told by our employees.If you are interested in what benefits you can take part of as an employee at Saab in Sweden, you can read more about them here

Saab is a company with a strong people-orientation. We offer a friendly work environment where we support and help each other to be at our best. Continuous learning, career & talent development and employee well-being are examples of areas where we always put the strongest effort to offer great opportunities.

Ansök nu

Parkeringsvakt Jönköping

Parkeringsvakt
Läs mer Jun 1
Vi söker dig som vill hjälpa till med att se till att våra kunders parkeringar har hög kvalitet och blir en väl fungerande resurs. APCOA är idag ett av Sveriges ledande parkeringsföretag med många uppdrag och erkänt framgångsrika i att vara en del i branschen utveckling. Vi expanderar  och söker parkeringsvakter i Jönköping. Du får en grundlig utbildning som är både teoretisk och praktisk.

Du är trygg, har en positiv grundattityd, är en noggrann person och du har en social förmåga som gör att du är duktig på att kommunicera med och lyssna på människor du möter i olika situationer. Du har en god förmåga att planera.

Du behärskar det svenska språket i tal och skrift.


APCOA Parking Sverige AB är en ledande aktör inom svensk parkeringsservice. Huvudverksamheten är inriktad på etablering och drift av parkeringsanläggningar. Vi är ca 500 medarbetare och närmare 1 400 parkerings- och övervakningsuppdrag i ett 10-tal städer i Sverige. APCOA Parking Sverige AB tillhör APCOA Parking Holdings GmbH, Europas största parkeringskoncern med 4 500 anställda.

Ansök nu

Utbildad Kriminalvårdare till Häktet Jönköping

Kriminalvårdare
Läs mer Jun 2
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Läs mer om häktet Jönköpings verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/jonkoping/#om

ARBETSUPPGIFTER
Den här annonsen är för dig som vill arbeta som kriminalvårdare och som redan har en godkänd kriminalvårdsutbildning.

Som kriminalvårdare kan du bidra till ett tryggare och säkrare samhälle. Du jobbar i team tillsammans med andra yrkesgrupper och får möjlighet att hjälpa människor att bryta den onda cirkeln och motivera till att inte återfalla i brott. Det är viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan kan utvecklas och förändras.

Att arbeta på anstalt är omväxlande: omvårdnads-, bevaknings-, visitations- och säkerhetsarbete blandas med frigivningsplanering samt samtals- och motivationsarbete.


KVALIFIKATIONER
Dina personliga egenskaper är viktiga. Som kriminalvårdare behöver du vara trygg, stabil, ha god självinsikt, gott omdöme och integritet. Tillsammans med dina kollegor driver du verksamheten, så du behöver ha god samarbetsförmåga och vara tydlig i din kommunikation. Du ska kunna agera fysiskt när det krävs.

Vi söker dig som har:
• Godkänd kriminalvårdsutbildning. För utbildning äldre än 5 år krävs att du har aktuell kriminalvårdserfarenhet, vilket för oss innebär att du ska ha arbetat som kriminalvårdare i en sammanhängande period på minst 6 månader under de senaste 5 åren.
• Arbetslivserfarenhet inom kriminalvård
• Goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift
• God datorvana
• B-körkort

Det är meriterande om du har:
• Arbetslivserfarenhet inom säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri, vård- och omsorgsarbete
• Relevanta språkkunskaper
• Kunskap inom relevanta områden, exempelvis beteendevetenskap, kriminologi, psykiatri, juridik och konflikthantering


ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Kriminalvårdens verksamhet pågår dygnet runt, året runt. Det innebär att du kommer att arbeta dagar, kvällar och helger. Vissa scheman innebär arbete på nätter.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ansök nu

Besiktningstekniker till Carspect Ekhagen i Jönköping

Besiktningstekniker, bilprovning
Läs mer Dec 7
Vi söker en besiktningstekniker till Carspect Ekhagen i Jönköping.

Arbetsuppgifter

Som besiktningstekniker hos oss är du en viktig person för företagets fortsatta utveckling och varumärke. Du genomför grundliga kontroller av fordon för att se om de uppfyller de föreskrivna krav som är uppställda av våra myndigheter. Tillsammans med dina medarbetare ser du till att besiktningsprocessen fungerar.
Vem är du

Vi söker dig som främst redan är certifierade besiktningstekniker eller varit certifierad besiktningstekniker.

Med din professionalism, yrkesstolthet och vilja att sätta kunden i centrum kommer du att påverka kundernas val av station idag och i framtiden. Du är ansvarsfull, noggrann och kan förmedla information på ett trevligt och tydligt sätt.

Vi erbjuder

- En betydelsefull roll där din insats gör skillnad för kollegor och kunder.
- Ett utåtriktat arbete med många kundkontakter.
- Ett arbete i en humanistisk arbetsmiljö där mjuka värden uppskattas.

Förutom marknadsmässig lön har du möjlighet till bonus. Vi har kollektivavtal som bland inkluderar pensionsavsättning, grupplivförsäkring, arbetsskadeförsäkring och extra lön vid föräldraledighet. Vi har dessutom arbetstidsförkortning om 58 timmar/år och friskvårdsbidrag.

Välkommen med din ansökan!

Drygt elva år har gått sedan avregleringen och Carspect, den överlägset största spelaren av de som utmanat monopolet, expanderar ytterligare och vill rekrytera dig som är Sveriges bästa besiktningstekniker eller besiktningsingenjör.

Vi vill att du som söker jobb hos oss tror på det personliga mötet mellan dig och kunden, och du gör det lilla extra för att kunden ska bli nöjd. Hos oss har du möjlighet att påverka och vi värdesätter ditt engagemang att fortsätta utveckla Carspect att bli ett av de ledande fordonsbesiktningsföretagen i landet.

Om du inte redan är certifierad besiktningstekniker kan vi erbjuda dig betald utbildning.

Välkommen att växa med Carspect!

Ansök nu

Kriminalvårdare - nationella transportenhetens bemanningspool Jönköping

Kriminalvårdare
Läs mer Maj 20
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

ARBETSUPPGIFTER
Att arbeta som kriminalvårdare betyder att du kan göra skillnad för andra människor och bidra till ett bättre samhälle. För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Som kriminalvårdare vid transportenheten består dina arbetsuppgifter i huvudsak av att transportera frihetsberövade personer, för Kriminalvården och andra myndigheter. Arbetet innefattar även bevakning under t ex rättegångar och vid sjukhusbesök. Som Kriminalvårdare i bemanningspoolen utgår man från Jönköping och försörjer både NTE Jönköping med transporter samt bemannar Häktet Jönköping som Kriminalvårdare.KVALIFIKATIONER
Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Som kriminalvårdare behöver du vara trygg, stabil och ha god självinsikt. Då du tillsammans med dina kollegor driver verksamheten behöver du ha god samarbetsförmåga och förmåga att vara tydlig i din kommunikation. I ditt yrkesutövande krävs ett gott omdöme och integritet. Du har en fysisk status som möjliggör förmåga att agera fysiskt när situationen så kräver.
Vi söker dig som har:
• Arbetslivserfarenhet, även i form av säsongsarbete, timanställning eller eget företagande. Praktik och volontärarbete är inte att jämställa med anställning
• Fullständig gymnasieutbildning alternativt annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som KV bedömer relevant.
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift
• God datorvana
• B-körkort för manuellt växlat fordon och körvana

Det är meriterande om du har:
• Arbetslivserfarenhet från kriminalvård, säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete
• Kunskap inom relevanta områden, exempelvis beteendevetenskap, kriminologi psykiatri, juridik och konflikthantering
• Relevanta språkkunskaper


ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ansök nu

Avarn Security söker utbildade skyddsvakter

Skyddsvakt
Läs mer Mar 24
Skyddsvakter arbetar med bevakning av samhällsviktiga anläggningar, där kravet på säkerhet är maximalt. Som skyddsvakt kan man i grunden vara väktarutbildad med en avkortad skyddsvaktsutbildning alternativt ha genomfört längre grundutbildning som skyddsvakt.
- Ett skyddsvaktsgodkännande från länsstyrelsen tillkommer också.

Vi ställer höga krav på våra skyddsvakter vad gäller personliga egenskaper, erfarenhet av arbete i en publik miljö samt juridiska kunskaper.


Arbetstider: Natt 

Tjänsteställe: Jönköping

Varaktighet: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Arbetsuppgifter: Stationärt objekt. Mer information fås vid intervju

Kvalifikationer: Vi söker dig som har en personlig mognad och som känner sig trygg i rollen som skyddsvakt. Personliga egenskaper är det som avgör den bäst lämpade. Du bör besitta ett högt säkerhetstänkande och social kompetens. Vi lägger stor vikt på din förmåga att arbeta i grupp, men förväntar oss även att du självständigt kan identifiera problem och lösa dessa. För att få arbeta på vissa objekt genomförs en säkerhetsprövning, fördjupad kontroll och även säkerhetsintervju.

Krav på dig som söker: 


• civil skyddsvaktsutbildning (Alt. militär skyddsvaktsutbildning, genomförd fom 2016 eller senare)
• ostraffad
• drogfri
• gymnasiekompetens
• god svenska i tal och skrift
• god hälsa och fysik
• ordnad ekonomi 

Meriterande är:


• väktarutbildning (VU1 + VU2)
• vapenutbildning
• körkort B

Sök tjänsten via vår hemsida, ej via mejl.

Vi vill ha din ansökan senast: 2022-06-01

Urval av kandidater kommer att ske löpande varför tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi tillämpar tester i urvalsprocessen.


Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören. Våra 7 500 medarbetare bidrar dygnet runt, året runt till ett tryggare samhälle och våra värdeord - ansvar - omtanke - samarbete - ligger till grund för vårt arbete och hjälper oss att nå vår vision, ”säkerhet och ansvarstagande i världsklass”.

Ansök nu

Vi söker utbildade ordningsvakter!

Ordningsvakt
Läs mer Mar 24
En ordningsvakt arbetar på offentliga platser där många människor är i rörelse. Därför är det viktigt att vara stresstålig och ha hög social kompetens. Ordningsvaktens arbete skiljer sig från väktarens eftersom ordningsvakten har större rätt att ingripa vid ordningsstörande. Han/hon har rätt att avlägsna, omhändertaga och gripa. För att få arbeta som ordningsvakt krävs en speciell ordningsvaktsutbildning samt ordningsvaktsförordnande.

En ordningsvakt arbetar på offentliga platser där många människor är i rörelse. Därför är det viktigt att vara stresstålig och ha hög social kompetens. Ordningsvaktens arbete skiljer sig från väktarens eftersom ordningsvakten har större rätt att ingripa vid ordningsstörande. Han/hon har rätt att avlägsna, omhändertaga och gripa. För att få arbeta som ordningsvakt krävs en speciell ordningsvaktsutbildning och ett ordningsvaktsförordnande.

Tjänsteställe: Jönköping

Arbetstider: Varierande arbetstider

Varaktighet: Vid behov

Tillträde: Omgående/enligt överenskommelse

Kvalifikationer: Vi söker utbildade ordningsvakter som är säkerhetsmedvetna, serviceinriktade, empatiska och har en inre trygghet och en naturlig drivkraft att vilja hjälpa till. Du ska vara utbildad ordningsvakt med ett giltigt ordningsvaktsförordnande. 


Våra krav är att du som söker ska ha:

 - fyllt 20 år och vara ostraffad
 - drogfri
 - gymnasiekompetens
 - god svenska i tal och skrift
 - god hälsa och fysik
 - ordnad ekonomi 
 - ordningsvaktutbildning med giltligt ordningsvaktsförordnande

Meriterande kvalifikationer är väktar- och butikskontrollantutbildning och körkort.

Sök tjänsten via vår hemsida - ej via mejl.

Vi vill ha din ansökan senast 2022-06-01

Urval av kandidater kommer att ske löpande varför tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi tillämpar tester i urvalsprocessen.


Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören. Våra 7 500 medarbetare bidrar dygnet runt, året runt till ett tryggare samhälle och våra värdeord - ansvar - omtanke - samarbete - ligger till grund för vårt arbete och hjälper oss att nå vår vision, ”säkerhet och ansvarstagande i världsklass”.

Ansök nu

Sommarvikarier sökes till Jönköping

Väktare
Läs mer Mar 24
Som väktare inom Avarn Security får du en spännande vardag där din uppgift är att stärka våra kunders trygghet samt värna för en tryggare miljö. 

En ronderande väktare arbetar med förebyggande säkerhet. Man är bilburen och besöker kunder i sitt distrikt/område för att bland annat kontrollera att larm är påkopplat, fönster och dörrar är stängda och låsta, elektrisk utrustning avstängd och att inga obehöriga vistas på objektet/området. Ronderande bevakning utförs både inom- och utomhus, oftast natt och man arbetar i skift. Arbetet är självständigt och rörligt.

Vid stationär bevakning arbetar man hos kunden. Det kan innebära allt från receptionsarbete till rondering och bemanning av bevakningscentraler.

 

 

Tjänsteställe: Jönköping

Arbetstider: Varierande

Varaktighet: Sommarvikariat med goda möjligheter till förlängning

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kvalifikationer: Vi söker säkerhetsmedvetna, sociala, empatiska och positiva personer med en inre trygghet och en naturlig drivkraft att vilja hjälpa till. Väktare arbetar i många olika miljöer med väldigt varierande arbetsuppgifter - vi söker dig som tycker om att arbeta med människor och som har ett tydligt serviceinriktat engagemang. Vi ser även gärna att du kan kommunicera obehindrat på engelska.

Lön utgår enligt kollektivavtal. 

Vi söker dig som kan arbeta minst sex veckor under perioden juni till augusti. Anställningen inleds med en väktarutbildning om du inte redan är utbildad. 

Våra allmänna krav är att du som söker ska ha:

 - fyllt 18 år och vara ostraffad
 - drogfri
 - gymnasiekompetens
 - god svenska i tal och skrift
 - god hälsa och fysik
 - ordnad ekonomi
 - de är meriterande om du har B körkort. 

Väktarutbildning är meriterande. Andra meriterande kvalifikationer är erfarenhet av arbete i bevakningsbranschen, visst tekniskt kunnande, ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska samt tidigare erfarenhet av arbete i publika miljöer. 

För anställning krävs det att du blir godkänd av länsstyrelsen.

För sökande via vår hemsida - ej via mejl.

Vi vill ha din ansökan senast 2022-06-01

Urval av kandidater kommer att ske löpande varför tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.


Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören. Våra 7 500 medarbetare bidrar dygnet runt, året runt till ett tryggare samhälle och våra värdeord - ansvar - omtanke - samarbete - ligger till grund för vårt arbete och hjälper oss att nå vår vision, ”säkerhet och ansvarstagande i världsklass”.

Ansök nu

Brandman deltid

Brandman
Läs mer Maj 10
Visingsö brandstation

Vilka är vi
Räddningstjänsten i Jönköping är en förvaltning i utveckling med ca 230 medarbetare. Vårt uppdrag är att bidra till ett tryggt och säkert samhälle i ett brett perspektiv med högt ställda krav på att möta samhällets förväntningar. Räddningstjänsten ansvarar för brandskyddsfrågor, operativa insatser, samordnar kommunens brottsförebyggande arbete, krisberedskap och skydd mot olyckor. Vi har en trivsam arbetsmiljö med många drivna medarbetare som har olika professioner och bakgrund. Samverkan sker i stor grad med andra myndigheter och kommuner i länet.
Vi söker nu deltidsbrandmän till brandstationen på Visingsö, ca 3 medarbetare.


Vad gör du
Som deltidsbrandman är du med och skapar trygghet i samhället. Du larmas ut vid olika akuta nödlägen som bränder, trafikolyckor, drunkningar och andra akuta situationer då liv kan vara i fara. Du har normalt beredskap var fjärde vecka.


Vi söker dig
- Har en vilja att hjälpa andra människor
- Du behöver inga förkunskaper inom brand eller sjukvård
- Har gymnasieutbildning eller motsvarande
- Har körkort lägst B
- Uppvisar körkortsbehörighet C senast inom 18 månader från anställningsdatum. Vi ger dig ekonomiskt bidrag till behörigheten
- Fullt frisk med god fysisk förmåga, simkunnig och som är beredd att genomföra tester med godkänt resultat enligt vårt testprogram.
- Godkännandeintyg från din ordinarie arbetsgivare om att få lämna arbetsplatsen för larm, utbildning och övning.
- Bor och arbetar i närheten av Visingsö brandstation så att du kan ta dig till brandstationen inom en av kommunen utsatt tid under din beredskap.
- Har god samarbetsförmåga och vill vara en del av ett genuint och sammansvetsat arbetslag


Övrigt
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Du får en bra platsbunden betald utbildning som ger dig förutsättningar att klara av jobbet.
För tjänsten krävs att du förstår och talar svenska

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten


Upplysningar
Platschef Visingsö Mikael Ödéen, 070-279 22 62
Bitr. platschef Visingsö Peter Andrésen, 070-461 23 23
HR-konsult Cornelia Dickér, 036-10 58 92
Facklig företrädare BRF Marcus Wetterlind, 073-546 10 48

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Säkerhetsspecialist till Domstolsverkets säkerhetsstab

Säkerhetsrådgivare
Läs mer Maj 6
Vill du ha ett utmanande och spännande jobb på Domstolsverkets säkerhetsstab där du bidrar till att utveckla säkerhetsarbetet inom Sveriges Domstolar? Då kan detta vara ett jobb för dig!

Vad innebär arbetet?

Du kommer tillsammans med erfarna kollegor arbeta brett med säkerhetsfrågor där du stöder såväl Domstolsverket som domstolarna.

Som säkerhetsspecialist arbetar du på en strategisk nivå, men även operativt vid särskilda händelser. Du ger råd och stöd och bidrar till att utveckla säkerheten inom Sveriges Domstolar. Exempel på detta är stöd vid incidenthantering, genomförande av risk- och sårbarhetsanalyser samt arbete inom säkerhetsskydd. I arbetet ingår även samverkan, såväl internt inom Sveriges Domstolar som externt med andra myndigheter och intressenter.

Vem är du?

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning med lämplig inriktning mot arbetsuppgifter inom säkerhetsområdet alternativt flerårig erfarenhet inom området. Du har stor erfarenhet av strategiskt säkerhetsarbete där du tar fram olika rutiner, vägledningar, planer och riktlinjer. Du är van att dokumentera och är en skicklig skribent. Du har en hög servicenivå, är initiativtagande och van att arbeta både självständigt och i team. Ett högt säkerhetsmedvetande och ansvarskännande liksom en hög personlig mognad och ett gott omdöme är andra viktiga egenskaper. Du är bekväm med att tala inför grupp, hålla presentationer och leda workshops etc. Vidare arbetar du strukturerat, är noggrann och har också förmågan att vara lugn och kontrollerad i stressituationer. Självklart har du också ett förhållningssätt som bidrar till trivsel och utveckling.

Det är meriterande att du har erfarenhet från offentlig verksamhet där du arbetat med och drivit säkerhetsfrågor i egen organisation samt vana från säkerhetsskyddsarbete. Då säkerhetsfrågor har ett stort nyhetsvärde är det en fördel om du har viss vana av att hantera mediefrågor och känner dig bekväm i dessa sammanhang. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vilka är vi?

Domstolsverkets Säkerhetsstab är organiserad direkt under generaldirektören och består av flera erfarna och engagerade kollegor. Vi trivs både med arbetsuppgifterna och varandra och är vana att arbeta i ett högt tempo inom det ständigt högaktuella säkerhetsområdet. Vår målsättning är att såväl medarbetare som övriga som besöker alla myndigheter inom Sveriges Domstolar ska känna sig trygga och säkra. Vi samverkar självklart mycket internt inom Domstolsverket då säkerhetsfrågor ofta är en del i övriga avdelningars projekt och ansvarsområden. En stor del av vårt arbete innebär daglig kontakt med domstolarna.

Övrigt

Anställningen är placerad i säkerhetsklass vilket innebär att en säkerhetsprövning med registerkontroll, enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585), kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med eventuell provanställning. Placeringsort är Jönköping och det ingår resor i tjänsten. I rekryteringsprocessen kan arbetsprov inom läs- och skrivförståelse komma att genomföras.

 

Som medarbetare på Domstolsverket har du möjlighet att aktivt bidra till utvecklingen inom hela Sveriges Domstolar, som utgörs av ett 80-tal domstolar, myndigheter och nämnder med omkring 7 000 medarbetare. På Domstolsverket arbetar cirka 400 medarbetare med att utveckla och stödja Sveriges Domstolar och huvudkontoret finns centralt i Jönköping, med lokalkontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vår verksamhet genomsyras av ett tillitsbaserat ledarskap och aktivt medarbetarskap. Vi arbetar för en jämställd arbetsplats och erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och modern miljö. Mer information om Domstolsverket finns på www.domstol.se. 

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Trafikvakt.

Trafikvakt
Läs mer Apr 20
Nu söker vi engagerade Trafikvakter till Jönköping med omnejd. Är du intresserad av service, trafiksäkerhet och arbetsmiljö kan det vara just dig vi söker!


Vi söker personer i alla åldrar, så väl kvinna som man. Du kommer jobba både i lag och självständigt, det är därför viktigt att kunna ta eget ansvar. Arbetet innebär ofta övernattningar. Tunga lyft och långa arbetsdagar förekommer. Vi ser naturligtvis gärna att sökande är intresserad av trafik och trafiksäkerhet. Vi lägger stor vikt på den sociala kompetensen och en hög stresstålighet hos våra medarbetare.
Du kommer att ingå ett team för att sköta säkerheten vid arbetsplatser. Dirigering av trafik som vakt och lotschaufför förekommer ofta. Etablering och avetablering av arbetsområde samt tillsyn av etablerat arbetsområde.

Ansök nu

Systemsäkerhetsingenjör

Säkerhetsingenjör
Läs mer Apr 22
Till vår avdelning för Produktutveckling söker vi nu en systemsäkerhetsingenjör med fokus på högteknologiska produkter i Huskvarna. Hos oss får du chansen att påverka hur framtidens träningssystem kommer att se ut.

Din roll

Du kommer att arbeta i vårt ILS-team, där systemsäkerhet utgör ett av kompetensområdena. I nära samarbete med utvecklings- och kundprojekten kommer du att få vara med och påverka design och funktion samt verifiera att våra produkter inte utgör några oacceptabla risker för person, egendom eller miljö. Våra produkter är i framkant gällande teknologi och utsätts i sin dagliga användning för en mycket tuff miljö och användarprofil, vilket gör att systemsäkerhetsarbetet är en central del i produktlivscykeln.

Som systemsäkerhetsingenjör på Training & Simulation är du med från början i utvecklingsprojekt och influerar produkten utifrån krav på systemsäkerhet. Under designfasen görs kontinuerligt analyser på prototyper, och senare på slutprodukten, för att verifiera och därmed godkänna konstruktionen utifrån produktens krav. Det är viktigt att vara kritiskt granskande av konstruktionen samt lyfta potentiella risker. I rollen är du delaktig i hela projektfasen och genomför systemsäkerhetsarbetet löpande.

Det finns stort utrymme för egna initiativ och kreativitet. Utöver arbete med systemsäkerhetsanalyser av produkter räknar vi med att du också vill bidra med förbättringar av vårt arbetssätt.

För det här uppdraget krävs givetvis en matchning mellan krav och kompetens, men det viktigaste för oss är att du är förtrogen med våra värderingar och känner att du delar dem. För oss på Saab Training & Simulation är hur vi är och agerar minst lika viktigt som vad vi kan. Vi inom Saab bedriver att aktivt arbetsmiljöarbete med fokus på hållbarhet samt en säker och trivsam arbetsmiljö. Vi är varandras arbetsmiljö och alla anställda är skyldiga att medverka till att en bra arbetsmiljö åstadkoms.

Din profil

Vi söker dig som är ingenjör och som har ett stort intresse för teknik. Du är analytiskt lagd och har lätt för att samarbeta samt skapa förtroende i din omgivning. Du är drivande i ditt arbete, ansvarstagande samt har förmåga att ta egna initiativ.

Skall-krav:

* Ingenjörsexamen
* Minst 1 års erfarenhet av att arbeta med systemsäkerhet
* Goda kunskaper i svenska och engelska då dokumentation och kundkontakter förekommer på båda språken
* Är svensk medborgare.

Meriterande om du har:

* Tidigare erfarenheter av systemsäkerhetsarbete mot försvarsindustrin
* Utbildning inom systemsäkerhet
* Erfarenhet av riskanalys
* Erfarenhet av CE-märkning
* Kunskap om MIL-STD 882E
* Militär bakgrund.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Saab Training & Simulation (T&S) är världsledande inom avancerad militär utbildningsmateriel. Vi kombinerar olika tekniker som optronik, laserelektronik, bildhantering och mekanik för att konstruera användarvänliga system som har hög träningseffekt.

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag - att bidra till ett tryggare samhälle.

Ansök nu

Samordnare som utvecklar bygglovsprocesserna i Jönköpings län

Bygglovshandläggare
Läs mer Apr 21
Bygglovavdelningen

Vill du projektleda, samordna och förbättra bygglovsprocesser i Jönköpings län? Är du en problemlösare som kan ha många bollar i luften och leverera i tid? Vi stärker upp bygglovavdelningen med en ny roll – som vässar vårt arbetssätt både externt och internt.

I Jönköpings län finns ett behov av att utveckla, effektivisera och samordna processerna inom bygglovverksamheten. Verksamheten omfattar förhandsbesked, bygglov, anmälningsärenden, tillsyn samt handläggning av strandskyddsdispenser enligt miljöbalken. Sedan tidigare samarbetar vi över länets kommungränser inom miljöområdet, och nu startar vi upp en samverkan inom byggområdet.

Vi söker därför en samordnare som får en unik möjlighet att påverka och utveckla arbetet inom bygglagstiftningen i länet genom att bygga upp och forma samverkan mellan kommunerna redan från start. Om du är intresserad av att arbeta med förbättringar och är en problemlösare som kan leverera i tid är det här ett jobb för dig.

Ditt nya jobb
Tjänsten som samordnare för byggsamverkan i regionen är placerad på bygglovavdelningen i Jönköpings kommun, med tillgång till olika kompetenser och möjlighet att utvecklas inom flera arbetsområden på avdelningen. Tjänsten består av två delar, där du jobbar 50 % inom ramen för länets byggsamverkan och 50 % som samordnare för projekt och förbättringsprocesser inom bygglovsprocessen internt på Jönköpings kommun.

Arbetsuppgifter inom Byggsamverkan
Vårt mål med byggsamverkan är att medborgare och byggherrar ska få likvärdiga svar oberoende av till vilken kommun man vänder sig i länet. Samverkan ska göra oss effektivare, öka erfarenhetsutbytet och öka möjligheterna att gå på djupet i olika frågorställningar – resultatet blir ökad kompetens- och verksamhetsutveckling och minskat dubbelarbete. Genom goda exempel på hur plan- och bygglagen bör tolkas kan vi underlätta det dagliga arbetet

I ditt arbete för byggsamverkan kommer du att planera, leda och följa upp projekt inom bygglov för länets kommuner. Din uppgift blir även att samla upp idéer till kommande samverkansprojekt, ge förslag till styrgruppen och planera verksamheten framåt. I rollen ingår också att planera för utbildningsdagar och att utveckla samarbetet mellan handläggarna i länet.

Arbetsuppgifter på bygglovavdelningen Jönköpings kommun
I ditt arbete för Jönköpings kommun kommer du huvudsakligen arbeta som samordnare för projekt och förbättringsarbeten inom bygglovsprocessen. Ett viktigt förbättringsprojekt kommer vara att arbeta med ett ökat nöjd kundindex. Men arbetet innebär också till stor del att samverka med kollegor och att svara på allmänna frågor om bygglov från privatpersoner och företag via telefon och e-post.

Din kompetens
Vi söker dig som har:

• högskoleexamen inom byggnadsutformning alternativt annan jämförbar utbildning eller erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
• minst tre års arbetslivserfarenhet inom relevant verksamhet
• ett par års erfarenhet av projektledning
• goda kunskaper inom plan- och bygglagstiftningen och en stor erfarenhet av att arbeta digitalt.

Det är meriterande om du:

• tidigare har arbetat i en samordnande roll, gärna inom offentlig sektor
• har erfarenhet av bygglovhandläggning
• har erfarenhet från serviceyrken

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper där vi ser att du har en god samarbetsförmåga samtidigt som du självständigt driver ditt arbete framåt. Du har en god förmåga att planera och organisera ditt arbete. Som person är du serviceinriktad, lyhörd och tillmötesgående i ditt bemötande. Du är bra på att kommunicera och är duktig på att uttrycka dig på svenska både i tal och i skrift.

Övrigt
Tjänsten är en Allmän visstidsanställning på två år som därefter kan komma att övergå i en tillsvidareanställning.

Även andra arbetsuppgifter kan förekomma och arbetets innehåll och förutsättningar kan komma att förändras över tid.

B-körkort är ett krav

Vill du veta mer?
Välkommen att höra av dig till någon av oss:
Bygglovchef Jönköpings kommun, Anna Klahr, anna.klahr@jonkoping.se
Förvaltningschef Sävsjö kommun, Maria Thulin, maria.thulin@savsjo.se
Plan- och byggchef Värnamo kommun, Jonny Engström, jonny.engstrom@varnamo.se
Vision: Magnus Blom, 036-10 53 27
Sveriges Ingenjörer: Carlos Trischler, 036-10 51 77


Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Säkerhets- och servicesamordnare

Säkerhetsrådgivare
Läs mer Apr 25
Vill du jobba med säkerhets- och servicefrågor hos en arbetsgivare med en spännande tid framför sig? Då kan du vara vår nya säkerhets- och servicesamordnare!

Länsstyrelsen är en statlig myndighet och regeringens företrädare i länet. Vi arbetar för att Jönköpings län ska vara ett av landets mest framgångsrika län. Genom samverkan med andra aktörer bidrar vi till att skapa förutsättningar för ett attraktivt län för nuvarande och kommande generationer. Målet är att bidra till goda livsvillkor och en hållbar utveckling i länet.

Vi är en kunskapsorganisation med 260 medarbetare. Våra verksamhetsområden berör många viktiga delar av samhället, allt från naturreservat, samhällsplanering, jämställdhetsfrågor, miljötillsyn, landsbygdsutveckling, till krisberedskap och mycket annat.

Tjänsten är placerad på Enheten för ärendestöd och service som ligger på Avdelningen för lednings- och verksamhetsstöd. Enheten består av 17 medarbetare som ansvarar för uppgifter som är myndighetsgemensamma inom bland annat ärende- och arkivfrågor, intern service, reception, verksamhetsutveckling, dataskydd och informationssäkerhet.

ARBETSUPPGIFTER
I tjänsten ingår två huvudsakliga roller; säkerhetssamordnare och servicesamordnare. I rollen som säkerhetssamordnare ansvarar du för det systematiska säkerhetsarbetet kopplat till verksamhetsskyddet. Inom ramen för det ingår bland annat myndighetens riskhantering, incidenthantering, larm- och passersystem och annan säkerhetsteknik. Du jobbar även med det systematiska brandskyddsarbetet och arbetet med hot och våld.

I rollen som servicesamordnare är du myndighetens kontaktperson gentemot fastighetsägaren i frågor som rör våra lokaler. Du är även bryggan mellan verksamheten och vår IT-avdelning och samordnar datorbyten, uppgraderingar och ser över behov av IT- och AV-utrustning. Du deltar i övergripande fysiska skyddsronder och fångar upp behov kopplat till den fysiska arbetsmiljön. Du är även huvudansvarig för Länsstyrelsens tjänstebilar.

I båda rollerna jobbar du med att omvärldsbevaka och analysera, att kontrollera och följa upp samt att utveckla och hitta lösningar för det som ligger inom ditt ansvarsområde. Du ansvarar för de upphandlingar som rör båda dina roller med stöd av vår inköps- och upphandlingssamordnare.

Du är själv i dina roller på myndigheten men du utför dina arbetsuppgifter i tätt samarbete med andra, både internt och externt. Internt har du mycket kontakt med beredskapshandläggare, vaktmästare, servicepersonal samt chefer och ledning. Externt har du kontakt med fastighetsägare, entreprenörer, leverantörer och andra myndigheter och verksamhetsutövare. Du ingår bland annat i ett länsstyrelsegemensamt nätverk för servicechefer. Du har verksamhetsansvar men inget budget- eller personalansvar.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med lämplig högskoleutbildning eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har relevant arbetslivserfarenhet eller kunskap inom de områden du ansvarar för.

Vidare har du har kunskap eller stort intresse av frågor som rör IT-utrustning och det är naturligt för dig att jobba digitalt först. Det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba med säkerhetsarbete eller frågor som rör fastighetsdrift samt om du har erfarenhet från offentlig verksamhet. Vi ser gärna att du haft en samordnande roll eller har erfarenhet som projektledare. Det är också av intresse om du har praktisk kunskap om säkerhetsteknik. Tjänsten kräver även B-körkort och god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Som person tar du stort eget ansvar för dina arbetsuppgifter och kan arbeta utan i förväg fastställda rutiner eller vägledning. Du jobbar väl tillsammans med andra för att ni tillsammans ska nå målen på ett effektivt sätt. Du skapar delaktighet och engagemang hos de du arbetar tillsammans med. Du har lätt för att förmedla information och kunskap till andra och kan förklara komplexa frågor på ett lättförståeligt sätt. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt och har en förmåga att bygga strukturer som andra kan arbeta utifrån.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Tjänsten är placerad i säkerhetsklass varför svenskt medborgarskap är ett krav. Säkerhetsprövning genomförs inför beslut om anställning. Intervjuer genomförs vecka 21-22. Arbetsprov kan komma att användas som ett led i rekryteringen.

Läs gärna mer om Länsstyrelsens uppdrag, vad vi erbjuder som arbetsgivare och följ våra medarbetares vardag på www.lansstyrelsen.se/jonkoping/om-oss/jobba-hos-oss

Ansök nu

Värdetransportör Jönköping

Värdetransportör
Läs mer Apr 22
Behovsanställning som Värdetransportör i Jönköping !

Vi söker dig som kan arbeta extra under året och sommarvikariat på heltid
2022.

Som värdetransportör är du Loomis ansikte utåt. Arbetet är
omväxlande och du träffar många kunder under din körning. Du utgår från vårt
kontor i Jönköping där du får en lista över vilka kunder du ska besöka under dagen.
Du levererar kollin, hämtar dagskassor, laddar uttagsautomater och tömmer
serviceboxar. I slutet av dagen återvänder du till kontoret med kollin som du
hämtat hos kunderna.

Varför arbeta på Loomis?

För oss är det viktigt att du trivs på arbetsplatsen och med oss
som arbetsgivare. Du kommer att ingå i ett team med prestigelösa kollegor som
stöttar och månar om varandra. Vi tycker det är viktigt med mångfald där alla
kan bidra med sina erfarenheter och kunskaper. Hos oss är alla lika viktiga,
oavsett roll eller anställningstid. Loomis har de senaste fem åren blivit utsedd
till ett av Sveriges mest attraktiva företag att göra karriär inom. Om du visar
driv och engagemang erbjuder vi många utvecklingsmöjligheter internt. Loomis
har ett stort utbud av förmåner och rabatter via bl.a. Benify. Vi anordnar
personalaktiviteter och du får också ett årligt friskvårdsbidrag. Tjänstens
omfattning är Behovsanställning.

Vem är du?

Ett grundkrav är att du är väktare. För att trivas hos oss tror vi att du är en serviceinriktad och engagerad person med hög integritet och noggrannhet. För att kunna ta dig till och från våra kunder måste du ha körkort och för att kommunicera med dem behöver du behärska det svenska språket i tal och skrift. Du behöver även vara ostraffad, drogfri och inga betalningsanmärkningar. Ett krav är att du kan jobba hela sommaren 2022. Intervjuer hålls löpande. Vi står för värdetransportutbildningen som hålls i mitten av maj.


Vi är specialisten på kontanthantering.Vi ser till att flödet av kontanter fungerar i samhället.

Vi på Loomis finns för att alla i Sverige ska kunna handla smidigt, vare sig vi är unga eller gamla. Friska eller sjuka. Vare sig vi bor på landsbygden eller i storstaden. Vare sig vi driver en liten rörelse eller en större. För att lyckas med det behövs kontanter även i en överskådlig framtid. Och svenskarna håller med. Sjuttio procent* av oss vill inte leva kontantfritt. Men vi ska naturligtvis utvecklas i vår tid. Det är därför vi nu fokuserar på affärsutveckling och på att hitta nya tjänster som kan komplettera det vi redan gör så bra - att vara specialist på kontanthantering.

Ansök nu

Bilinspektör till Jönköping

Trafikinspektör
Läs mer Apr 25
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en kunnig och professionell bilinspektör till våra trafikgrupper! Här får du möjligheten att, tillsammans med engagerade och trevliga kollegor, utvecklas och få erfarenheter för livet samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisregion Öst består av Södermanland, Östergötland och Jönköpings län. Cirka 2000 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 35 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i tre polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en underrättelsesektion och ett regionkansli. Denna tjänst är placerad i lokalpolisområde Södra Vätterbygden. Även nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

ARBETSUPPGIFTER
Polisens trafiksäkerhetsarbete syftar till att minska antalet döda och skadade i trafiken. För att nå målet med färre dödade och skadade i trafiken är trafiksäkerhetsarbetet inriktat mot de prioriterade områdena hastighet, nykterhet, förar och fordonskontroll samt flygande inspektion. En ökad regelefterlevnad på trafikområdet leder också till en ökad trygghet i samhället.

Kontroller av den yrkesmässiga trafiken innebär att personal med specialistkompetens måste finnas för att uppnå de av EU fastställda nivåerna.
Inom området förar- och fordonskontroll samt flygande inspektion har vi civilanställda Bilinspektörer som tillsammans med trafikpoliser arbetar ute på väg med dessa arbetsuppgifter.

Arbetet styrs efter verksamhetens behov och arbete på obekväm tid förekommer regelbundet. God fysik är ett krav då arbetet delvis är fysiskt krävande.

Som Bilinspektör tjänstgör du vid Södra Vätterbygdens yrkestrafikgrupp, men kan komma att hjälpa till regionalt och nationellt vid behov.
Arbetsuppgifterna består huvudsakligen i att genomföra:
- flygande inspektion av lätta och tunga fordon/ yrkestrafik
- kontroll av yrkesförares kör- och vilotider
- kontroll av lastsäkring
- kontroll av tillstånd för yrkestrafik
- kontroll av nationella och internationell yrkesmässiga transporter
- vägning av fordon
- utredning av vissa trafikbrott
- tekniska undersökningar på fordon
- Kontroll av taxi, vilotider m.m


KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• för funktionen relevant utbildning eller erfarenhet
• Svenskt körkort för kategorierna: B, C, D och E
• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska.
• Kunskaper i Word och Excel samt vana i att använda datorer som dagligt arbetsredskap.
• God fysik, i enlighet med vad rollen kräver.

Det är meriterande om du även har:
• Certifierad besiktningstekniker eller motsvarande (certifierad K2/R3 eller validerad på nivå F3 enligt transportstyrelsens föreskrift TSFS 2018:53)
• Utbildning som exempelvis fordonstekniker eller motsvarande
• Utbildning gällande kör och vilotider
• Kunskap om internationella transporter samt cabotagereglementet.
• Utbildad fordonsingenjör
• Kunnig i ett eller flera utomnordiska språk
• Körkort: A
• Erfarenhet från Polismyndigheten

Personliga egenskaper
Arbetet som bilinspektör kräver att du är serviceinriktad och tycker om att arbeta i grupp tillsammans med andra bilinspektörer och poliser. Du är prestigelös i relation till andra och ödmjuk inför den arbetsuppgift du har i mötet med människor. Med respekt och lyhördhet jobbar du i god balans mellan yrkesrollen och människan du möter ute på vägarna. Som person tar du ansvar för att nå uppställda mål samt för att skapa bra resultat. Vi ser, utöver detta, att fordon intresserar dig mycket och att du i detta är uppdaterad inom området.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

I ditt personliga brev och CV vill vi att du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.

ÖVRIGT
Placeringsort: Jönköping

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 9 maj 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Brandman deltid

Brandman
Läs mer Apr 20
Huskvarna brandstation

Vilka är vi
Räddningstjänsten i Jönköping är en förvaltning i utveckling med ca 230 medarbetare. Vårt uppdrag är att bidra till ett tryggt och säkert samhälle i ett brett perspektiv med högt ställda krav på att möta samhällets förväntningar. Räddningstjänsten ansvarar för brandskyddsfrågor, operativa insatser, samordnar kommunens brottsförebyggande arbete, krisberedskap och skydd mot olyckor. Vi har en trivsam arbetsmiljö med många drivna medarbetare som har olika professioner och bakgrund. Samverkan sker i stor grad med andra myndigheter och kommuner i länet.

Vi söker nu deltidsbrandmän till brandstationen i Huskvarna, ca 4-6 medarbetare


Vad gör du
Som deltidsbrandman är du med och skapar trygghet i samhället. Du larmas ut vid olika akuta nödlägen som bränder, trafikolyckor, drunkningar och andra akuta situationer då liv kan vara i fara. Du har normalt beredskap var fjärde vecka.


Vi söker dig
- Har en vilja att hjälpa andra människor
- Du behöver inga förkunskaper inom brand eller sjukvård
- Har gymnasieutbildning eller motsvarande
- Har körkort lägst B
- Uppvisar körkortsbehörighet C senast inom 18 månader från anställningsdatum. Vi ger dig ekonomiskt bidrag till behörigheten
- Fullt frisk med god fysisk förmåga, simkunnig och som är beredd att genomföra tester med godkänt resultat enligt vårt testprogram.
- Godkännandeintyg från din ordinarie arbetsgivare om att få lämna arbetsplatsen för larm, utbildning och övning.
- Bor och arbetar i närheten av Huskvarna brandstation så att du kan ta dig till brandstationen inom en av kommunen utsatt tid under din beredskap.
- Har god samarbetsförmåga och vill vara en del av ett genuint och sammansvetsat arbetslag


Övrigt
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Du får en bra platsbunden betald utbildning som ger dig förutsättningar att klara av jobbet.
För tjänsten krävs att du förstår och talar svenska

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten


Upplysningar
Platschef Huskvarna Hans Gustafsson, 036-14 69 10, 070-351 91 97
HR-konsult Cornelia Dickér, 036-10 58 92
Facklig företrädare BRF Marcus Glifford, 073-232 36 27

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Kriminalvårdare - nationella transportenhetens bemanningspool Jönköping

Kriminalvårdare
Läs mer Apr 14
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

ARBETSUPPGIFTER
Att arbeta som kriminalvårdare betyder att du kan göra skillnad för andra människor och bidra till ett bättre samhälle. För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Som kriminalvårdare vid transportenheten består dina arbetsuppgifter i huvudsak av att transportera frihetsberövade personer, för Kriminalvården och andra myndigheter. Arbetet innefattar även bevakning under t ex rättegångar och vid sjukhusbesök. Som Kriminalvårdare i bemanningspoolen utgår man från Jönköping och försörjer både NTE Jönköping med transporter samt bemannar Häktet Jönköping som Kriminalvårdare.KVALIFIKATIONER
Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Som kriminalvårdare behöver du vara trygg, stabil och ha god självinsikt. Då du tillsammans med dina kollegor driver verksamheten behöver du ha god samarbetsförmåga och förmåga att vara tydlig i din kommunikation. I ditt yrkesutövande krävs ett gott omdöme och integritet. Du har en fysisk status som möjliggör förmåga att agera fysiskt när situationen så kräver.
Vi söker dig som har:
• Arbetslivserfarenhet, även i form av säsongsarbete, timanställning eller eget företagande. Praktik och volontärarbete är inte att jämställa med anställning
• Fullständig gymnasieutbildning alternativt annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som KV bedömer relevant.
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift
• God datorvana
• B-körkort för manuellt växlat fordon och körvana

Det är meriterande om du har:
• Arbetslivserfarenhet från kriminalvård, säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete
• Kunskap inom relevanta områden, exempelvis beteendevetenskap, kriminologi psykiatri, juridik och konflikthantering
• Relevanta språkkunskaper


ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ansök nu

Väktare Ronderande/Stationär/Handel semestervikariat

Väktare
Läs mer Jan 26
Vi i Securitaskoncernen finns i 47 länder runtom i världen och har ca 355 000 medarbetare.

Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad.

Trivs du i ett jobb med föränderlig vardag? På Securitas jobbar vi varje dag, dygnet runt, med att få människor att känna sig trygga. Securitas som varumärke har kommit att bli synonymt med säkerhet – och vi letar nu efter dig som är intresserad att ta på dig vår uniform tillsammans med oss. Just nu letar vi efter både ronderande och stationära väktare. Nyfiken på att höra vad de olika rollerna innebär? Läs då mer nedan.

Om rollen

Som  ronderande väktare  är din främsta uppgift att leverera trygghet ute hos våra kunder – främst vid industrier, på kontor och i verkstäder – genom att skydda egendom och byggnader mot brand, stöld och skador. Vanligtvis är det du som sköter larmanläggningarna och rapporterar med hjälp av ett datoriserat rondinformationssystem.

Som  stationärväktare  arbetar du hos något av våra kundföretag, t ex vid huvudinfarten eller entrén. Du ansvarar för in- och utpasseringskontroller av besökare, leverantörer och kunder.

Som handelsväktare jobbar du med butikskontroll som syftar till att förhindra och förebygga snatteri, stöld och svinn i butiksmiljö. Vid eventuellt brott ingriper väktaren/butikskontrollanten och tillkallar sedan polis.

Vid arbetsplatsen kan olika typer av teknisk hjälp finnas t ex larmpaneler för driftlarm, inbrottslarm och brandlarm. Vid större företag är det också vanligt med övervakningskameror och fjärrstyrning av grindar och portar. Andra exempel på arbetsuppgifter kan vara att sköta företagets telefonväxel efter kontorstid, utföra rondering. Arbetsuppgifterna varierar från kund till kund.

Tjänsterna passar dig som gillar att jobba med människor och hjälpa dem i deras vardag. Ibland är det tufft att vara den som står mellan hot och medmänniska. Som tur är har vi en stark gemenskap bland oss kollegor som gör att vi klarar det mesta. Vill du bli en del av ett sammansvetsat gäng, är detta tjänsten för dig.

Vi är trygghet. Vi är Securitas.

Vi söker dig som…

Har en gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska. Då du kommer att ta dig från olika platser i din roll, är B-körkort ett krav för tjänsten. Har du arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare är detta självklart starkt meriterande, men inget krav. Störst vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten.

Som person tror vi att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera periodvis högt arbetstempo. Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner. Vi ser att du som söker är en självständig person och litar på din egen förmåga förstår snabbt problem och löser dessa på ett kreativt sätt. Du har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt med ett öga för detaljer Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och vaksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.

Mer information

Du söker till tjänsten genom att klicka på ansök här nedan. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten: inkom med din ansökan redan idag!

Securitas har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster. Har du frågor kring rollen är du dock varmt välkommen att höra av dig till kontaktperson: peter.lovfors@securitas.se

Tjänsten är en [ fyll i anställningsform]  med tillträde enligt överenskommelse.

För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan). Vid utvärdering av sökande till tjänsten kommer även urvalstester att användas.

Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.

Om Securitas

I över 85 år har vi på Securitas sett till att människor känner sig trygga i sin vardag. Åren ger oss erfarenhet och kompetens som vi behöver när vi nu blickar framåt. För vi är övertygade om att den trygghet och säkerhet som vi står för kommer att vara viktigare än någonsin i framtiden.

Numera har vi kollegor över hela världen. Det betyder att vi har samlat ännu mer kompetens och kunskap inom Securitas. Och som Sveriges största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan.

Du tar hand om människors säkerhet – Securitas tar hand om dig.

Ansök nu

Sommarjobb, Ordningsvakt

Ordningsvakt
Läs mer Apr 14
Bevakningsenheten, Regionfastigheter, Jönköping

Är du en förtroendeingivande ordningsvakt som trivs i mötet med människor? Då ska du söka sommarjobb på bevakningsenheten i Jönköping. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi söker
Inför sommaren söker vi nu ordningsvakter till vår bevakningsenhet på Länssjukhuset Ryhov och ytterområdena. Tjänsterna avser tidsbegränsade uppdrag under veckorna 23-36. Vi prioriterar sökande som kan arbeta hela perioden. För rätt person finns möjlighet till timanställning redan nu.

Vi söker dig som är utbildad ordningsvakt. Har du väktarutbildning ser vi det som positivt. Vi söker dig som är intresserad av nattjänstgöring och/eller dagtjänstgöring.

Då resor i tjänsten förekommer är B körkort ett krav.

Vi erbjuder dig
Vi vill med våra sommarvikariat erbjuda dig en möjlighet att lära och utvecklas tillsammans med våra verksamheter. Det är inte alltid lätt att arbeta i en ny miljö och därför gör vi vårt allra bästa för att du ska känna dig trygg, taggad och förberedd inför ditt sommarjobb hos oss. Innan du börjar jobba i verksamheten får du en grundlig introduktion anpassad utifrån dina behov och erfarenheter.

Som medarbetare i Region Jönköpings län är du välkommen till våra friskvårdsanläggningar. De är utformade så att man ska kunna utöva friskvårdsaktivitet för att må bra, oavsett fysisk nivå och tidigare erfarenhet av träning. Denna förmån gäller även dig som är sommarvikarie och har en anställning på minst tre veckor. Lokalerna finns i Eksjö, Nässjö, Jönköping och Värnamo.

Du erbjuds ett betydelsefullt arbete i en stor och intressant organisation. Du ges möjligheten att bidra till ett effektivt och högkvalitativt bevakningsarbete utifrån verksamhetens behov. Vidare arbetar du för att högsta möjliga säkerhetsnivå upprätthålls.

Det här får du arbeta med
Arbetsuppgifterna som ordningsvakt innebär bland annat ordningshållning, rondering, larmutryckning, parkeringsövervakning samt förebyggande säkerhetsarbete. Arbetet innefattar även andra serviceuppdrag gentemot sjukhusets verksamheter såsom medicintransporter, personaleskorter samt hantering av bårhuset när ordinarie personal inte är på plats.

För att du ska trivas hos oss
Som ordningsvakt arbetar du på olika områden på Länssjukhuset Ryhov och våra ytterområden. Du har god samarbetsförmåga, är tydlig i din kommunikation och tar ansvar för dina uppgifter. Då din insats har stor betydelse för de människor du möter är det viktigt att du är serviceinriktad, trygg och stabil. Du har hög integritet och självständighet samtidigt som du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och behåller lugnet i stressade situationer. Du tar initiativ och uppnår resultat utifrån uppsatta mål.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Vi strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrunder, erfarenheter och kunskaper tas tillvara och berikar verksamheten.

Så här gör du om du är intresserad
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta bevakningschef Janne Kunnari (janne.kunnari@rjl.se) 010-242 11 67. Då urval, intervjuer sker löpande ber vi dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdag är 2022-04-29. Välkommen med din ansökan!

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster

Regionfastigheter ska tillgodose Regionens behov av ändamålsenliga lokaler med god standard och bidra till ett optimalt resursutnyttjande av lokaler samt bedriva en effektiv fastighetsförvaltning på såväl kort som lång sikt.

Regionen äger merparten, cirka 608 000 kvm, av de fastigheter som verksamhet bedrivs i, men hyr även externa lokaler på ca 70 000 kvm. Vi ansvarar för ett kostnadseffektivt och professionellt ägande och byggande för regionens verksamheter. Våra hyresgäster är länets sjukhus, vårdcentraler, folktandvård, skolor mm. Fastighetsinvesteringarna är totalt ca 300-500 miljoner kronor per år. Regionfastigheter är ISO-certifierade enligt 14001. Läs gärna mer om oss här. (http://www.rjl.se/regionfastigheter)

Ansök nu

Kriminalvårdare till Häktet Jönköping, sommarvikariat

Kriminalvårdare
Läs mer Apr 4
Läs mer om häktet Jönköpings verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/jonkoping/#om

ARBETSUPPGIFTER
Att arbeta som kriminalvårdare betyder att du kan göra skillnad för andra människor och bidra till ett bättre samhälle. För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar.

Som kriminalvårdare ingår du i ett team där du har den dagliga kontakten med klienten. Arbetet vid häkte är ofta rutinstyrt och inriktat på omvårdnads- och säkerhetsuppgifter. Klienter kan sitta häktade under lång tid utan att få träffa andra än sin advokat och personalen vid häktet vilket ställer särskilda krav på dig som kriminalvårdare. Du arbetar därför även med isoleringsbrytande åtgärder i form av t.ex. samtal och andra aktiviteter tillsammans med klienterna.


KVALIFIKATIONER
Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Som kriminalvårdare behöver du vara trygg, stabil och ha god självinsikt. Då du tillsammans med dina kollegor driver verksamheten behöver du ha god samarbetsförmåga och förmåga att vara tydlig i din kommunikation. I ditt yrkesutövande krävs ett gott omdöme och integritet. Du har en fysisk status som möjliggör förmåga att agera fysiskt när situationen så kräver.

Vi söker dig som har:
• Arbetslivserfarenhet, även i form av säsongsarbete, timanställning eller eget företagande. Praktik och volontärarbete är inte att jämställa med anställning
• Fullständig gymnasiekompetens i form av examen eller slutbetyg
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift
• God datorvana
• B-körkort

Det är meriterande om du har:
• Arbetslivserfarenhet från kriminalvård, säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete
• Kunskap inom relevanta områden, exempelvis beteendevetenskap, kriminologi psykiatri, juridik och konflikthantering
• Relevanta språkkunskaper
ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Kriminalvårdens verksamhet pågår dygnet runt, året runt, och schemaläggning sker därför på oregelbunden arbetstid där tjänstgöring på dagar, kvällar och helger ingår. Vissa scheman innebär arbete på nätter.

För att jobba som kriminalvårdare behöver du ha fullständig gymnasiekompetens, läs mer om det här: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/yrkesroller/kriminalvardare/utbildningskrav-for-kriminalvardare/

Kriminalvården strävar efter en jämn köns- och åldersfördelning samt ökad mångfald.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kriminalvårdare till kriminalvårdsutbildningen, häktet Jönköping

Kriminalvårdare
Läs mer Mar 31
Läs mer om häktet Jönköpings verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/jonkoping/#om

ARBETSUPPGIFTER
Att arbeta som kriminalvårdare betyder att du kan göra skillnad för andra människor och bidra till ett bättre samhälle. För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar.
Som kriminalvårdare ingår du i ett team där du har den dagliga kontakten med klienten. Arbetet vid häkte är ofta rutinstyrt och inriktat på omvårdnads- och säkerhetsuppgifter. Klienter kan sitta häktade under lång tid utan att få träffa andra än sin advokat och personalen vid häktet vilket ställer särskilda krav på dig som kriminalvårdare.

KVALIFIKATIONER
Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Som kriminalvårdare behöver du vara trygg, stabil och ha god självinsikt. Då du tillsammans med dina kollegor driver verksamheten behöver du ha god samarbetsförmåga och förmåga att vara tydlig i din kommunikation. I ditt yrkesutövande krävs ett gott omdöme och integritet. Du har en fysisk status som möjliggör förmåga att agera fysiskt när situationen så kräver.

Vi söker dig som har:
• Arbetslivserfarenhet, även i form av säsongsarbete, timanställning eller eget företagande. Praktik och volontärarbete är
inte att jämställa med anställning
• Fullständig gymnasiekompetens (läs mer via länk under övrigt)
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift
• God datorvana
• B-körkort

Det är meriterande om du har:
• Arbetslivserfarenhet från kriminalvård, säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete
• Kunskap inom relevanta områden, exempelvis beteendevetenskap, kriminologi psykiatri, juridik och konflikthantering
• Relevanta språkkunskaper

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Löpande urval tillämpas

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vakthavande befäl till Häktet Jönköping

Kriminalvårdare
Läs mer Mar 31
Läs mer om häktet Jönköpings verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/jonkoping/#om

ARBETSUPPGIFTER
Som vakthavande befäl ska du i samråd med kriminalvårdsinspektören ansvara för säkerheten vid häktet och ska operativt leda och fördela dagliga arbetsuppgifter. Du kommunicerar rakt och tydligt samt bidrar till en trygg och effektiv arbetsmiljö.
Vakthavande befäl finns i tjänst måndag till söndag och utgör, utanför kontorstid, lokalt högsta operativa beslutsfattare under kriminalvårdschef i beredskap. Du företräder arbetsgivaren och är en garanti för att chefslinjen bibehålls hela vägen ut till samtlig personal, förankrar fattade beslut, och innehar en stödfunktion till kriminalvårdsinspektören.

Några av de arbetsuppgifter befattningen innefattar är:
-följa upp det dagliga säkerhetsarbetet och vid behov vidta åtgärder
-skapa och utveckla system för uppföljning av dagliga säkerhetsinsatser
-operativt leda arbetet inom häktet
-bedöma behovet av bemanning på häktet och rangera personal för dagens verksamhet
-tillse att visitationer utförs
-delta vid in- och utskrivningar m.m.
-följa upp att säkerhetsrutiner efterlevs
-genomföra övningar, säkerhetssamtal och säkerhetsbedömningar
-planera transporterKVALIFIKATIONER
Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Vi söker dig som är trygg, stabil och har god självinsikt. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och anpassar ditt sätt att leda och fördela arbetet utefter mottagarens förutsättningar. I ditt yrkesutövande har du ett gott omdöme och integritet. Du har en personlig mognad som gör att du kan anpassa ditt agerande och ditt ledarskap till olika situationer med lojalitet till kriminalvårdens uppdrag och regelverk.
Personliga egenskaper som vi kommer att värdesätta är förmågan att arbeta och prioritera på ett rationellt sätt under stress eller hög arbetsbelastning med bibehållet säkerhetstänkande.
Då du i samråd med kriminalvårdsinspektören operativt leder arbetet på häktet och samtidigt har en nära kontakt med andra kollegor i verksamheten behöver du ha mycket god samarbetsförmåga och förmåga att bygga goda professionella relationer till både kollegor och ledning. Vi söker även dig som har förmåga att vara rak och tydlig i din kommunikation för att kunna bidra till en trygg och effektiv arbetsmiljö. Du ska även ha en fysisk status som möjliggör att agera fysiskt om situationen så kräver.

Krav
• Fullständig gymnasieskolekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen.
• Godkänd kriminalvårdsutbildning.
• Goda kunskaper i svenska och engelska språket i såväl tal som skrift.
• Erfarenhet av arbete inom kriminalvården.
• B-körkort.

Meriterande
• Genomgått Kriminalvårdens interna vakthavande befälsutbildning.
• Varit verksam som vakthavande befäl inom kriminalvården de senaste fem åren.
• Genomgått utbildning i OC-spray och expanderbatong.
• Erfarenhet av att leda personal.
• Övriga ledarskapsutbildningar som Kriminalvården bedömer relevant i relation till befattningen.

För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Gymnasiebetyg, intyg på Kriminalvårdsutbildning.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ansök nu

Arbetsmiljöingenjör till Previa i området Småland

Arbetsmiljöingenjör
Läs mer Mar 23
Previa är Sveriges ledande företag inom företagshälsa. Vi ser att den mänskliga faktorn - medarbetarna - är den överlägset viktigaste resursen i dagens arbetsliv. Previa har 1 000 medarbetare på över 90 orter över hela landet. Sedan 2014 ingår Previa i Falck som är Skandinaviens största koncern inom hälsa i arbetslivet. Läs mer på www.previa.se.

Vill du utvecklas och satsa på framtiden med oss på Previa?
Vi hjälper våra kunder att skapa resultat genom människor. Det gör vi genom att effektivisera organisationer, utveckla ledare, skapa engagemang hos medarbetare och bidra till positiva arbetsmiljöer hos våra kunder.

Som arbetsmiljöingenjör i Previa har du en mycket viktig roll i arbetet med att skapa värde och resultat för våra kunder. Du arbetar med att stötta våra kundföretag i att utveckla sin verksamhet gällande arbetsmiljöfrågor och synliggöra systematiskt arbetsmiljöarbete som ett effektivt chefsverktyg för verksamhetsledning. Du är också en viktig person i vårt team på Previa som idag består av beteendevetare, leg psykologer, läkare, företagssköterskor, fysioterapeuter och annan administrativ personal.

Du kommer bl.a. att arbeta med:

• Stöd till kundföretag gällande uppfyllandet av myndighetskrav, lagar och förordningar
• Utbildningar samt chefsrådgivning
• Tekniska mätningar, kartläggning och riskbedömning inom t.ex. buller, belysning, inneklimat, vibrationer och kemikalier
• Utvärdera resultat och ta fram åtgärdsförslag tillsammans med kund
• Att vara en aktiv samarbetspartner i det systematiska arbetsmiljöarbetet hos kund

Vi söker dig som har en arbetsmiljöingenjörsutbildning, högskoleutbildning med inriktning arbetsmiljö eller motsvarande relevant utbildning. Du skall inneha ingenjörsmässig kompetens att utreda och analysera den fysiska arbetsmiljön, utvärdera föreslagna lösningar eller bistå med förslag på åtgärder. Du har en förmåga och intresse av att leverera i digitala verktyg. och vara delaktig i Previas digitala resa. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Som person är du är erfaren och drivande, med förmåga att arbeta såväl självständigt som i samarbete med andra. Du ska kunna vara ett stöd till vår egna personal i tekniska frågor. Du har en pedagogisk förmåga och är tydlig i din kommunikation, såväl muntligt som skriftligt.

Vi erbjuder dig:

• Ett arbete i en av Sveriges framtidsbranscher
• Trevliga kollegor och arbete i team med andra yrkesgrupper
• Möjlighet till kompetensutveckling inom företagshälsa
• Intressanta kunder, både inom privat och offentlig sektor

Som arbetsmiljöingenjör i Previa arbetar du som konsult utifrån våra värderingar - värdeskapande, samspelande och modiga.

Övrigt:
Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Tjänstgöringsgrad 100 % eller enligt överenskommelse. Tillträde efter överenskommelse. Placeringsort för tjänsten kan diskuteras då du kommer att arbeta över en större geografi i Småland såsom Jönköping, Växjö, Oskarshamn och Kalmar. Tjänsten innebär resor vilket förutsätter att du har körkort.

Är du intresserad?
Vid frågor är du välkommen att kontakta:

Konsultchef Sabina Ståhle, Växjö på sabina.stahle@previa.se alt tel nr 0470-72 67 15

Konsultchef Damir Tolic, Oskarshamn/Kalmar på damir.tolic@previa.se alt tel nr 0480-576 64

Konsultchef Andreas Göth, Jönköping på andreas.goth@previa.se alt tel nr 036-31 34 04

Välkommen med din ansökan senast 2022-14-19. Intervjuer kommer att ske löpande.

Vi undanber oss kontakt med annonserings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Jönköpings tingsrätt söker serviceinriktad ordningsvakt

Ordningsvakt
Läs mer Mar 18
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Om Jönköpings tingsrätt
Jönköpings tingsrätt är en allmän domstol som handlägger brottmål, tvistemål, ärenden och konkurser.

Vi har idag ca 60 anställda på två dömande avdelningar och en administrativ avdelning. Verksamheten bedrivs i moderna lokaler intill Munksjön i centrala Jönköping i närheten av resecentrum.Arbetsbeskrivning
Som ordningsvakt på Jönköpings tingsrätt är du den första personen som domstolens besökare möter. Du vet att ett gott bemötande är viktigt för att skapa en säker och trygg miljö.

Som ordningsvakt hos oss på tingsrätten är en stor del av dina arbetsuppgifter att bemanna såväl säkerhetskontrollen med röntgenutrustning som receptionen och allmänna ytor. Ditt arbete omfattar också expeditionsvaktsuppgifter och administrativa uppgifter. Du ingår i ett arbetslag med övriga ordningsvakter där ni tillsammans ger service till medarbetare på tingsrätten liksom parter i mål, advokater, åklagare, allmänhet med flera. Medarbetarskapet på tingsrätten kännetecknas av ansvarstagande, engagemang och ett helhetsperspektiv.

Arbetsuppgifterna är omväxlande och självständiga och du utför dem under eget ansvar tillsammans med dina kollegor. Du tillhandahåller en god extern och intern service. I arbetsuppgifterna ingår att tillsammans med våra andra ordningsvakter ansvara för säkerhetskontrollen, receptionsbemanning, lokaltillsyn, tekniken i förhandlingssalarna, larm- och säkerhetssystem, att ta emot besökare, beställning av allmänna handlingar, godsmottagning, påfyllning av material och annan intern service inklusive inre underhåll.

I arbetet kan oväntade situationer uppstå vilket innebär att du behöver ha ett flexibelt förhållningssätt, hög stresstålighet och god initiativförmåga. Du tycker om att samarbeta och bygga relationer och därför värderar vi att du är lyhörd, kommunikativ och har ett gott omdöme.


Kvalifikationer
Vi söker dig som:

- har godkänd treårig gymnasieutbildning eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
- har giltigt ordningsvaktsförordnande
- har normalt färgseende, eftersom arbete vid röntgenutrustning kräver det
- har några års arbetslivserfarenhet av administrativa uppgifter och/eller arbete med service som ordningsvakt eller för tjänsten relevant erfarenhet
- har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
- har goda kunskaper i engelska
- har en utpräglad känsla för service
- har god datavana samt grundläggande teknisk kompetens

Det kan vara meriterande om du också har

- behörighet att tjänstgöra i säkerhetskontroll (LOV 2a, 2b)
- röntgenutbildning
- erfarenhet av arbete på domstol

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Anställningen ställer höga krav på administrativ förmåga och på att du har förmåga att bemöta människor i olika situationer. Det är vidare mycket viktigt att du är serviceinriktad, lösningsorienterad och kan samarbeta. Du är initiativtagande, praktiskt lagd och ser till att saker blir gjorda.Övrigt
Det ingår även visst övertidsarbete då rättegångar ibland kan pågå efter ordinarie arbetstids slut. Schemalagd helgberedskap ingår också.Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillsvidareanställning med sex månaders inledande provanställning.
Tillträde efter överenskommelse.
Antal platser: En eller flera
Lön: Individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökanAnsökan

Sista ansökningsdag: 2022-04-07
Arbetsgivarens referensnummer: 2022/106

Kontakt

Anette Nilsson
Administrativ chef
036-15 67 02

Ola Depui, ST
036-15 67 65

 

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Sommarjobb inom badverksamheten

Badbevakare
Läs mer Feb 9
Rosenlundsbadet, Brunstorpsbadet, Kumlabybadet och Attarpsbadet

Sommarjobb inom badverksamheten

Vi söker nu sommarpersonal till Rosenlundsbadet och utebaden: Attarpsbadet i Bankeryd, Brunstorpsbadet i Huskvarna och Kumlabybadet på Visingsö. Du kommer att förstärka befintlig badtrupp under sommaren och delta i arbetet med att göra upplevelsen hos våra besökare trivsam och trygg. Detta gör vi bl.a. genom direkt bemötande, övervakning av bassänger samt städning/skötsel av våra lokaler och områden. Du behöver kunna jobba under perioderna 26-29, 30-33, fler veckor kan förekomma.

För att trivas hos oss behöver du trivas med varierande arbetstider så som dag, kväll och helg.

Din kompetens
Du måste ha fyllt 18 år när din anställning påbörjas.
Meriterande är tidigare erfarenhet av yrket, utbildning inom HLR, pool-/badbevakarutbildning eller annat servicearbete.

Om oss
I Jönköpings kommun finns totalt sex badanläggningar varav tre inomhusanläggningar: Rosenlundsbadet, Norrahammar Sportcenter och Stadsgårdsbadet. Rosenlundsbadet har öppet året runt med ett utomhusbad som har öppet sommartid. Norrahammar sportcenter och Stadsgårdsbadet har öppet under skolans läsår. Sommartid finns också tre tempererade utomhusbad: Attarpsbadet, Brunstorpsbadet och Kumlabybadet. Vi har rökfri arbetstid.

Ansökningsökningsprocessen
Du ansöker via formuläret eller skickar ditt CV till rosenlundsbadet@jonkoping.se, senast den 31/3 2022.
Ange vilken badanläggning du önskar arbeta på. Vi behandlar ansökningar löpande och om vi tycker att din ansökan verkar intressant kontaktar vi dig för första steget i anställningsförfarandet som är dyktest, motsvarande guldbojen (bl.a. dyk ner på 5 meters djup samt bogsering och simning).


Övrigt
Tänk på att lagen kräver att samtliga medarbetare som arbetar med barn och unga ska visa upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du ansöker om belastningsregister här (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ovrigt-arbete-och-kontakt-med-barn/). Välj registerutdrag för övrigt arbete och kontakt med barn. Om det blir aktuellt med en anställning önskar vi utdraget i ett oöppnat kuvert.

För upplysningar
Kontakta;
Enhetschef Zophie Vilppala Edvinsson 036-107324, rosenlundsbadet@jonkoping.se

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla.
Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka sommarjobb hos oss inom badverksamheten.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Väktare och ordningsvakter till Jönköping

Väktare
Läs mer Feb 2
Väktare och utbildade ordningsvakter till Jönköping
Avarn Security söker nu dig som tilltalas av säkerhetsbranschen och vill ha ett omväxlande arbete med goda utvecklingsmöjligheter. Som ordningsvakt/väktare inom Avarn Security får du en spännande vardag där din uppgift är att stärka våra kunders trygghet samt värna för en tryggare miljö.En ordningsvakt arbetar på offentliga platser där många människor är i rörelse. Därför är det viktigt att vara stresstålig och ha hög social kompetens. Ordningsvaktens arbete skiljer sig från väktarens eftersom ordningsvakten har större rätt att ingripa vid ordningsstörande. Han/hon har rätt att avlägsna, omhändertaga och gripa. För att få arbeta som ordningsvakt krävs en speciell ordningsvaktsutbildning och ett ordningsvaktsförordnande.

Som väktare inom Avarn Security får du en spännande vardag där din uppgift är att stärka våra kunders trygghet samt värna för en tryggare miljö.

En ronderande väktare arbetar med förebyggande säkerhet. Man är bilburen och besöker kunder i sitt distrikt/område för att bland annat kontrollera att larm är påkopplat, fönster och dörrar är stängda och låsta, elektrisk utrustning avstängd och att inga obehöriga vistas på objektet/området. Ronderande bevakning utförs både inom- och utomhus, oftast natt och man arbetar i skift. Arbetet är självständigt och rörligt.

Vid stationär bevakning arbetar man hos kunden. Det kan innebära allt från receptionsarbete till rondering och bemanning av bevakningscentraler.

Tjänsteställe: Jönköping

Arbetstider: Varierande, både dag och natt

Varaktighet: Behov, tillsvidare

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kvalifikationer: Vi söker säkerhetsmedvetna, sociala, empatiska och positiva personer med en inre trygghet. Du ska ha en naturlig drivkraft att vilja hjälpa till. Har du inte redan väktarutbildning så kan vi utbilda dig om vi anser att du är rätt person för jobbet.

Ordningsvakter och väktare arbetar i många olika miljöer med väldigt varierande arbetsuppgifter - vi söker dig som tycker om att arbeta med människor och som har ett tydligt serviceinriktat engagemang. Vi ser även gärna att du kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska.

Vem är du?

- Du har grundläggande gymnasiekompetens.
- Meriterande är Vu1/Vu2.
- För att utbildas till väktare måste du vara 18 år.
- För tjänst som ordningsvakt ska du inneha ett giltligt ordningsvaktsförordnande.
- Drogfri och ostraffad
- Gymnasiekompetens eller motsvarande
- God svenska i tal och skrift
- God hälsa, god fysik och är psykiskt stabil
- Ordnad ekonomi
- Empatisk förmåga och är serviceinriktad
- B-körkort och tillgång till egen bil

För anställning krävs det att du blir godkänd av länsstyrelsen.

Andra meriterande kvalifikationer är erfarenhet av arbete i bevakningsbranschen, visst tekniskt kunnande, ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska samt tidigare erfarenhet av arbete i publika miljöer. 

Saknar du väktarutbildning? Är du rätt person för tjänsten så utbildar vi dig. 

OBS
Går du vidare i processen men inte redan innehar föreskriven utbildning (VU1, VU2, SKV-grundutbildning etc.) så behöver du uppvisa vaccinationsbevis vid kursstart för att kunna få delta fysiskt på BYAs utbildningar (BYA = Bevakningsbranschens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd). BYA kräver för närvarande ett vaccinationsbevis för de deltagare som medverkar på deras kurser.

Sök tjänsten via vår hemsida - ej via mejl.
- Vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast 31 mars 2022


Urval av kandidater kommer att ske löpande varför tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören. Våra 7 000 medarbetare bidrar dygnet runt, året runt till ett tryggare samhälle och våra värdeord - ansvar - omtanke - samarbete - ligger till grund för vårt arbete och hjälper oss att nå vår vision, "säkerhet och ansvarstagande i världsklass"

Ansök nu

Arbetsmiljöinspektörer till Arbetsmiljöverket

Arbetsmiljöinspektör
Läs mer Mar 10
Vill du arbeta i en verksamhet som gör skillnad för hela arbetsmarknaden och som bidrar till en bättre arbetsmiljö för att ingen ska bli sjuk, skadas eller dö av jobbet? Då kan detta vara något för dig!
Vi söker nu nya kollegor till Solna, Linköping, Växjö, Malmö, Jönköping, Mölndal, Örebro, Falun, Umeå, Luleå och Sundsvall/Östersund.
Ditt nya arbete
innebär att inspektera arbetsmiljön på olika arbetsplatser. Du kommunicerar krav utifrån arbetsmiljö- och arbetstidslagstiftningen med tillhörande övriga regler samt återkopplar till arbetsgivaren brister som framkommer vid inspektionen. Rollen som arbetsmiljöinspektör innebär att du arbetar med myndighetsutövning. Bland annat hanterar du sanktionsavgifter, meddelar omedelbara förbud och bereder ärenden inför beslut. För att lyckas i uppdraget präglas tillsynen av tydlighet och trovärdighet samt att den statliga värdegrunden genomsyrar ditt arbete.
Oavsett yrkesbakgrund och erfarenhet gör du som arbetsmiljöinspektör tillsyn i många olika verksamheter och hanterar arbetsmiljörisker ur ett helhetsperspektiv. Du börjar därför din anställning med att gå vår interna tillsynsutbildning och breddar sen din erfarenhet under anställningen.
I inspektionsarbetet ingår att möta och leda samtal med såväl ledningen för stora organisationer, småföretagare, skyddsombud och fackliga representanter som övriga anställda. Du ansvarar för och planerar så att ditt arbete på bästa sätt bidrar till vårt uppdrag och att målen för vår verksamhet uppnås. Med din kunskap och erfarenhet bidrar du också till att utveckla oss och verksamheten.
För att läsa mer om rollen som arbetsmiljöinspektör och ansöka gå till www.av.se
Mer om anställningen
Arbetet bedrivs flera dagar i veckan ute på arbetsplatser och innebär tjänsteresor med bil eller kollektivt färdsätt, ibland med övernattningar. Under det första halvåret får du en internutbildning där en stor del av utbildningstiden är förlagd till Stockholmsområdet eller som distansutbildning när det bedöms lämpligast.
Arbetsmiljöverket erbjuder en attraktiv arbetsplats som ger lika möjligheter för alla. Integrering av jämställdhet och tillgänglighet i alla delar av verksamheten är en självklarhet.
Om du har frågor
I den här rekryteringen samarbetar vi med Jefferson Wells. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta inforekrytering@jeffersonwells.se Ange Arbetsmiljöverket och ort i rubriken när du mailar så att vi kan hjälpa dig på bästa sätt. Som en del i Arbetsmiljöverkets urvalsprocess kommer tester att tillämpas.
Läs mer om Arbetsmiljöverkets roll och uppdrag på www.av.se
Vi har gjort våra medieval och vill inte bli kontaktade av säljare av rekryteringstjänster.
Välkommen att skicka din ansökan och cv senast den 27 mars 2022 via www.av.se/om oss/arbeta hos oss/lediga jobb

Ansök nu

Säkerhetssamordnare till SiS ungdomshem Stigby

Säkerhetsrådgivare
Läs mer Feb 17
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.

Stigby har plats för 31 ungdomar och tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk. Vi är uppdelad på en akutavdelning fyra behandlingsavdelningar och vi har även en eftervårdsenhet i Jönköping.

ARBETSUPPGIFTER
Med ambitionen om att skapa en myndighetsgemensam säkerhetsorganisation fortsätter vi nu arbetet genom att rekrytera ytterligare lokala säkerhetssamordnare till våra institutioner.
Som säkerhetssamordnare är du placerad på en institution (men resor kan förekomma till andra institutioner). Du har ett nära samarbete med säkerhetsavdelningen centralt och med övriga säkerhetssamordnare i myndigheten. Du får här en unik möjlighet att vara med från början och skapa något nytt. Med systematik, pedagogik och god samverkansförmåga blir din främsta uppgift att öka säkerhetsmedvetandet hos alla medarbetare. Målet är trygga ungdomar och klienter och medarbetare i säkra lokaler.

Som säkerhetssamordnare kommer du att ha en viktig roll i institutionens systematiska säkerhetsarbete. Du kommer att arbeta operativt med säkerhetsrelaterade frågor t.ex. risk- och säkerhetsbedömningar. I arbetsuppgifterna ingår bl a att samordna planering, genomförande och uppföljning av säkerhetsarbetet på institutionen. Du kommer även att ansvara för att samordna implementeringen och framtagande av lokala rutiner, anvisningar och åtgärdsplaner inom säkerhetsområdet. Viktiga och prioriterade uppgifter inledningsvis kommer att vara samordna implementeringen av säkerhetsbedömningar och institutionens händelserapportering (ISAP). Ansvaret innefattar kvalitetssäkring och skattning av rapporter, fördelning till incidenthandläggare och uppföljning.

Det kommer också att vara din uppgift att bistå institutionschefen med lägesbilder ur händelserapporteringssystemet. Du kommer att samordna det drogförebyggande arbetet på institutionen, samordna institutionens informationssäkerhetsarbete och vara kontaktperson för underrättelse-information från myndigheternas underrättelseoperatörer. Som säkerhetssamordnare kommer du att vara delaktig i introduktion, utbildningar och övningar inom säkerhetsområdet.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en utbildning inom säkerhetsområdet, eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Du skall ha erfarenhet av säkerhetsarbete och du trivs med att utveckla rutiner och arbetssätt. Erfarenhet av att hantera incidenter och alvarliga händelser är ett krav.
Du skall ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och ha praktisk erfarenhet inom områdena övning, utbildning och risk- och säkerhetsbedömningar. Du har även god datorvana (Officepaketet). Viss erfarenhet av teknisk fysiskt säkerhetsarbete är önskvärt. Meriterande är att ha erfarenhet av att arbeta med tvångsvård eller frihetsberövande.
Du tar ett stort ansvar för ditt arbete och du har en god samarbetsförmåga. Vidare är du analytiskt och pedagogiskt lagd.

Som person är du ansvarsfull, kreativ, positiv och har stor vilja och förmåga att utveckla dig själv och andra. Du är en duktig problemlösare som är strukturerad, trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Inom SiS arbetar vi aktivt med vår värdegrund respekt, omtanke och tydlighet, det är viktigt att du som anställd inom SiS delar värdegrunden.
Vi ställer höga krav på ditt säkerhets- och sekretessmedvetande. Statens institutionsstyrelse strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald. Vi ser gärna att du har andra språkkunskaper än svenska.
Stor vikt kommer att läggas vid den personliga lämpligheten.
Körkort är ett krav då resor ingår i tjänsten


ÖVRIGT
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen och person uppgiftslagen. När du skickar din ansökan till oss samtycker du till detta.

Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Kundmottagare och testare av bilar

Bilinspektör
Läs mer Dec 22
Är du en serviceinriktad person som trivs i en kundnära roll? Har du ett intresse för bilar? Vi söker nu efter en person som vill axla en roll som kundmottagare och inköpare/testare av bilar hos oss på ViKöperDinBil i Jönköping!
Hur din roll kommer att vara
Detta är en bred roll där du i första hand arbetar som kundmottagare, men vid behov även som inköpare/testare av bilar där du får lära dig att hantera bilar av olika märken, modeller och skick. Du är kundens första kontakt med oss och ansvarar för kundnöjdheten och den operativa driften ute på stationen. Detta innebär arbetsuppgifter som:
Säkerställande att standarden och kundnöjdheten på stationen är hög
Administrativt ansvar inklusive avtals- och kontraktsskrivning
Att vara kontaktperson mellan stationen, huvudkontoret och andra externa partners
Se till så att logistiken fungerar för ingående och utgående fordon
Utvärdera och testa inkommande fordon

Kundinteraktion, relationsbyggande och avtalsskrivning är återkommande delar i arbetet. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att inköpsprocesserna på din lokala test- och inköpsstation sköts och hanteras på ett ansvarsfullt sätt samtidigt som du är företagets ansikte gentemot kunderna.
Rollen är en heltidstjänst på 40h/vecka, både vardagar och lördagar med en fast grundlön + provision.
Vad vi vill att du har med dig
Vi söker dig som har ett stort intresse samt kunskap om bilar. Du uppskattar att ha kundkontakt, sätter kunden i första rummet och är serviceminded ut i fingerspetsarna. Som person ger du ett förtroendeingivande och positivt intryck. Då rollen innebär mycket självständigt arbete sätter det krav på din förmåga att själv driva ditt arbete framåt. Som person är du positiv, sprider glädje och kan bjuda på dig själv. Ett giltigt manuellt B-körkort är ett krav för tjänsten.
Vad vi erbjuder dig
En internationell arbetsplats med stor möjlighet att påverka och sätta din egen prägel på arbetet
Bra förmåner, allt i från friskvårdsbidrag till förskottssemester
En miljö som är öppen, positiv och motiverande med platta hierarkier och korta beslutsvägar
En självständig och ansvarsfull roll i ett snabbväxande techbolag där du har stor inverkan på vår fortsatta framgång

Vilka vi är
AUTO1 Group är Europas ledande digitala plattform för bilbranschen. Vi bygger det bästa sättet att köpa och sälja bilar online. Vårt lokala varumärke, viköperdinbil.se, erbjuder våra kunder det snabbaste och smidigaste sättet att sälja bil på. Vårt varumärke, AUTO1.com, är Europas största B2B-plattform för bilåterförsäljare. Genom vårt varumärke Autohero, använder vi våra erfarenheter till att bygga ett varumärke som erbjuder det den bästa kundupplevelsen när det gäller att köpa bil online. Vi finns just nu på över 30 marknader och hade en omsättning på över 2.8 miljarder euro under 2020.
AUTO1 Group har en intern värdegrund som bygger på alla människors lika värde. Alla ansökningar kommer därför att hanteras på ett likvärdigt sätt oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsvariant och ålder.
Ansökan
Är du redo för din nästa utmaning? Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan (CV samt personligt brev) via ansökningsknappen nedan. Vi tar inte emot ansökningar via mejl eller telefon med hänsyn till dataskyddsförordningen (GDPR). Vid frågor vänligen kontakta oss på rekrytering@auto1.com. Vi sköter urval och intervjuer löpande tills vi har hittat rätt person.
Are we a match?
If you see challenges as opportunities, this is the place for you. We challenge the highly fragmented market of used cars in Europe and push ourselves to master the daily challenge of offering our customers the best way to sell and buy cars online. Tackling real challenges is our sustainable way to personal development.
Moreover, we are a fast paced environment. We ensure fast processes towards our customers, while internally the dynamic spirit from early start-up days lives on. We never settle, we challenge and question everything, constantly looking for improvement and new opportunities. As an international team, flat hierarchies and fast decisions are our key ingredients.
Last but not least, something that our employees at AUTO1 know very well is that growth brings constant change - which means that new challenges arise. From starting in 2012 to today, AUTO1 Group is a rare success story of tremendous growth and we don’t plan on stopping anytime soon. You will experience a steep learning curve by working on projects at scale and thus having real impact, all while benefiting from the stability of our proven business model.

Ansök nu

Servicetekniker Brandsäkerhet

Brandtekniker
Läs mer Feb 15
”FOR THOSE WHO MAKE A DIFFERENCE” är en mening som är återkommande i vår verksamhet såväl nationellt som internationellt. I rollen som Servicetekniker inom Brand verkar du för att upprätthålla och vidareutveckla STANLEY Security’s status på marknaden. Du vill göra skillnad och påverka den svenska marknaden inom ditt område. Vidare har du ett starkt driv för att din verksamhet ska hålla en hög nivå där vi ska arbeta för att överträffa våra mål med en hängivenhet och passion som gör vår värld tryggare.


Är du intresserad av komplexa lösningar i framkant, och vill arbeta i en organisation med avancerad teknik och kunder som myndigheter, kommuner och nationella samt internationella företag? Då kan STANLEY Security vara ett nästa steg i din utveckling.

Nu söker vi efter en Servicetekniker inom Brandteknik till vårt team i Jönköping. Vi tror att du har erfarenhet av att arbeta med brandtekniska lösningar och vill utvecklas ytterligare i en roll med omväxlande arbetsuppgifter, ständigt nya utmaningar och ansvar för viktiga kundkonton. Vill du bli en del av ett högpresterande team med familjär känsla, i ett företag med stor frihet, har du kommit helt rätt! 

Ansvarsområden

I rollen som Servicetekniker på STANLEY Security är du lite av en teknisk expert. Du är med i framkant och levererar det bästa och senaste till våra kunder.

Som Servicetekniker inom brand ansvarar du för Service och Underhåll, av våra kunders brandtekniska lösningar. Du kommer arbeta aktivt och hands on med våra brandsystem och utföra service, reparationer, mindre driftsättningar, samt agera konsultativt tekniskt stöd såväl internt i organisationen som externt. 

För att lyckas i rollen behöver du även ha med dig:


• El-tele utbildning på gymnasienivå, eller via YH/högre utbildning
• Erfarenhet av arbete som servicetekniker/installationstekniker, gärna inom brandlarm alternativt säkerhetslösningar
• En teknisk kompetens som du är stolt över, och ett intresse att utvecklas den ytterligare!
• Kunskaper kring brandlarmsnormer och gärna säkerhetsnormer.
• B-körkort
• Goda kunskaper på svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du har:


• Erfarenhet av kundvårdande försäljning
• Erfarenhet inom brandlarmsystem och/eller säkerhetssystem

Då den största delen av din tid kommer att spenderas ute hos våra kunder värdesätter vi dina personliga förmågor högt:

Vi tror att du är intresserad av att lära dig nya saker och arbeta med de senaste teknikerna – hos oss går teknikutvecklingen fort och riktas mot IT – det ska du tycka om för att trivas i rollen. Du gillar utmaningar och har inställningen att allt går att lösa.

Du älskar att ta ansvar och motiveras av att leverera den bästa lösningen till kund. Du är van att arbeta självständigt med stor frihet att planera dina egna dagar.

Samtidigt är du en klippa på att skapa bra samarbeten både internt och externt. Du blir en viktig ambassadör för STANLEY Security i vårt arbete med att göra världen till en tryggare plats.

 

Vi erbjuder dig

En arbetsplats som delar en enhetlig passion för att skapa produkter, verktyg och lösningar för att göra världen till en tryggare plats. Oavsett vart du vänder dig i organisationen hittar du en kompromisslös hängivenhet för prestanda, innovation, kundtillfredsställelse och socialt ansvar.

STANLEY Security arbetar kontinuerligt för att utvecklas och samhället, för att göra vår värld tryggare. För att kunna utvecklas som företag vet vi att olika individer med olika kompetenser behövs. Vi arbetar därför aktivt för en inkluderande kultur med jämställda förhållanden och mångfald, och uppmuntrar kvinnliga sökande samt sökande från olika bakgrunder.

När du börjar hos oss ger vi dig en relevant onboarding och utbildning som innebär att vi matchar din kompetens till rollen, för att du på bästa sätt ska känna dig trygg när du axlar din nya roll hos oss.

Förutom en kultur som vi är stolta över så erbjuder vi våra anställda konkurrenskraftiga förmåner, friskvårdsbidrag etc.

Ansökan

Tveka inte att höra av dig om du har några frågor. Vi tar emot & hanterar ansökningar löpande, och kan komma att tillsätta rollen innan sista datum. Så vänta inte med att skicka in din ansökan.

För att bli anställd hos oss krävs svenskt medborgarskap, godkänd bakgrundskontroll samt referenstagning. En förutsättning för att bli anställd av oss är ett du blir godkänd av Länsstyrelsen.

Frågor om tjänsten besvaras av rekryterande chef Kristofer Sommar, kristofer.sommar@sbdinc.com, el. rekryteringsspecialist Sara Andersson, sara.andersson@sbdinc.com

Ansök nu

Besiktningstekniker till Bilprovningen Nässjö

Besiktningstekniker, bilprovning
Läs mer Feb 25
Arbetsbeskrivning
Är du intresserad av fordonsbranschen och vill börja din karriär på Sveriges ledande kedja inom fordonsbesiktning? Just nu söker vi en person som vill växa i rollen som besiktningstekniker på Bilprovningens station i Nässjö. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av besiktning då tjänsten inkluderar en individuellt anpassad utbildning på cirka 6–8 veckor där du blir certifierad besiktningstekniker.

Som besiktningstekniker är din huvudsakliga uppgift att kontrollera och säkerställa att fordonen är trafiksäkra och lever upp till de lagrum som gäller. I arbetet ingår även kundservice, rådgivning, samt kvalitetssäkring och administration.


Din Profil
För att lyckas i rollen ser vi det som ytterst viktigt att du har en känsla för service och för kundbemötande. Vi ser det som en stor fördel om du har tidigare erfarenhet av servicerelaterade yrken samt ett fordonsintresse.

För tjänsten är B- respektive C-körkort ett krav. Det är meriterande om du har ytterligare fordonsbehörigheter samt tidigare erfarenhet från motorbranschen. Flytande svenska i tal och skrift är även ett krav för tjänsten.

Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper och ser gärna att du är en noggrann, flexibel och ansvarsfull person. Du trivs att arbeta i ett högt tempo samtidigt som du säkerställer en hög kvalité. Vidare ser du dig själv som en lagspelare och ser samarbete som en självklarhet. Att få vara en del av ett team som tillsammans arbetar för att leverera det bästa kundmötet i branschen är en stark motivationsfaktor för dig!

Om företaget
Vi är Sveriges ledande kedja inom fordonsbesiktning. Vår verksamhet bidrar till färre trafikolyckor och att liv räddas. Genom att upptäcka fel bidrar vi även till att minska trafikens påverkan på miljön. Verksamheten kännetecknas av ansvar, oberoende och kvalitet. Dessutom vill vi vara branschens mest attraktiva arbetsgivare.

Med över 100 stationer och 550 medarbetare är Bilprovningen Sveriges ledande aktör för besiktning av motordrivna fordon. Bilprovningen är ackrediterat för att utföra fordonsbesiktningar i hela Sverige och har stationer från Skurup till Gällivare. Företagets målsättning är att långsiktigt bidra till det svenska samhället genom ett hållbart och ansvarsfullt agerande. Under 2019 genomförde företaget 1,4 miljoner kontrollbesiktningar och omsatte 647 MSEK.


Kontaktuppgifter
I denna rekrytering samarbetar vi med Autorekrytering och frågor kring tjänsten besvaras av rekryterare Alida Antonsson, tel 070-664 65 81.

Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Ansök nu

SOS-operatör

SOS-operatör
Läs mer Feb 18
SOS Alarm besvarar 112-samtal och larmar ut hjälpresurser vid olyckor och samhällskriser dygnet runt, årets alla dagar. Dessutom bedriver SOS Alarm en kommersiell verksamhet som hanterar bland annat inbrottslarm, brandlarm, personlarm, hisslarm, kameraövervakning och driftlarm. Utöver det har vi även en central roll i samhällets krisberedskap. Hos oss på SOS Alarm arbetar sammanlagt idag ca 1100 SOS:are från Malmö i söder till Luleå i norr. I Jönköping arbetar ca 45 SOS-operatörer och SOS-sjuksköterskor. Vår central är under ombyggnad och ny central ska stå färdig under 2023.

Vill du göra skillnad för andra, på riktigt? Vi söker fler medarbetare som vill vara med och skapa ett tryggare Sverige för alla.

Din vardag som SOS-operatör

Du kommer att få möta alla möjliga typer av människor, frågeställningar och problem. Din huvudsakliga arbetsuppgift är att svara på inkommande 112-samtal och är den hjälpsökandes första kontakt innan andra hjälpresurser är på plats.
Samtalen omfattar allt ifrån akuta sjukdomsfall, trafikolyckor, bränder till samtal där någon är i behov av en trygg röst. Med intervjustöd och anpassad teknik säkerställer du och dina kollegor att rätt resurser skickas till rätt plats i rätt tid. Du arbetar ofta självständigt men i nära samarbete med andra inom och utanför organisationen. Arbetet bedrivs ofta i ett högt tempo och hjälpsökande står alltid i fokus. Arbetet bedrivs på SOS-centralen i Jönköping där du sitter i en öppen miljö tillsammans med dina kollegor.

För att få rätt förutsättningar för att lyckas som SOS-operatör inleds anställningen med en utbildning på ca 14 veckor, delvis på vår utbildningsenhet i Kista. Som SOS-operatör har du en dygnsgående tjänst med viss möjlighet att påverka ditt eget schema.

Vi erbjuder dig

- Att få göra en verklig skillnad i andra människors liv, varje dag
- Ovärderlig lärdom i att kommunicera med olika typer av människor
- Engagerade och stöttande ledare och kollegor
- Chansen att arbeta i ett samhällsviktigt företag där människan alltid står i centrum
- Du får samverka tillsammans med bl. a. Polisen, räddningstjänst, ambulanssjukvården och andra aktörer som är viktiga för samhället


Vi söker dig
Du trivs med att hjälpa andra människor - det är det allra viktigaste! Vi utgår ifrån att du alltid vill hjälpa den som ringer in och hanterar samtalet från början till slut. Du är trygg i dig själv, har en personlig mognad och är beslutsam oavsett vilket samtal du hanterar. Du behöver ha en stor flexibilitet då arbetet är skiftande men även vara öppen för förändringar och nya förutsättningar och kunna prioritera i stressiga situationer. Rollen innebär samverkan med kollegor och externa aktörer vilket kräver att du har god samarbetsförmåga. Du är en vänlig, orädd och lyhörd person som har lätt för att prata med människor. Vidare är du empatisk och professionell samtidigt som du samverkar och tar ansvar i din yrkesroll. Tjänsterna startar 30 augusti och 11 oktober -22 och inleds med sex månaders provanställning.

Vi tror att du...

- Har minst tre års arbetslivserfarenhet
- Talar och skriver svenska obehindrat och är bekväm med att ta samtal på engelska
- Har god datorvana och trivs med att arbeta i olika och komplexa system
- Har god simultanförmåga då arbetet kräver att du kan hantera flera uppgifter på en och samma gång
- Inte ser oregelbundna arbetstider som något hinder. Du ska vara beredd att jobba såväl förmiddag, eftermiddag, kväll och natt, vardag som helg.


Hos oss är våra värderingar, Professionella & Empatiska samt Ansvarstagande & Samverkande, något som genomsyrar hela kulturen på SOS Alarm och att du kan relatera till dessa är en förutsättning för att trivas hos oss!

Vi ser gärna att du har någon form av vårdutbildning och erfarenhet av att arbeta oregelbundna tider då SOS Alarm är en verksamhet som finns till för hjälpsökande dygnets alla timmar, årets alla dagar.


Låter detta intressant? Skicka in din ansökan snarast, dock senast 22-03-06.
Har du frågor? Kontakta rekryterande chef Andreas Nordén på andreas.norden@sosalarm.se eller 0738-069 441.

SOS Alarms genomför säkerhetsprövning med registerkontroll på sin personal enligt kraven ur säkerhetsskyddslag (2018:585). Även en kontroll enligt Lag (1974:191) om bevakningsföretag utförs och är aktiv under anställningsperioden. Drogtest utan anmärkning är en förutsättning för anställning.

Läs gärna mer om SOS Alarm och vår verksamhet på https://sosalarm.se (https://sosalarm.se/) och https://jobb.sosalarm.se/

Ansök nu

Kriminalvårdare till häktet Jönköping, sommarvikariat

Kriminalvårdare
Läs mer Feb 10
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Läs mer om häktet Jönköpings verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/jonkoping/#om

Läs mer om häktet Jönköpings verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/jonkoping/#om

ARBETSUPPGIFTER
Att arbeta som kriminalvårdare betyder att du kan göra skillnad för andra människor och bidra till ett bättre samhälle. För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar.

Som kriminalvårdare ingår du i ett team där du har den dagliga kontakten med klienten. Arbetet vid häkte är ofta rutinstyrt och inriktat på omvårdnads- och säkerhetsuppgifter. Klienter kan sitta häktade under lång tid utan att få träffa andra än sin advokat och personalen vid häktet vilket ställer särskilda krav på dig som kriminalvårdare.

KVALIFIKATIONER
Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Som kriminalvårdare behöver du vara trygg, stabil och ha god självinsikt. Då du tillsammans med dina kollegor driver verksamheten behöver du ha god samarbetsförmåga och förmåga att vara tydlig i din kommunikation. I ditt yrkesutövande krävs ett gott omdöme och integritet. Du har en fysisk status som möjliggör förmåga att agera fysiskt när situationen så kräver.

Vi söker dig som har:
• Arbetslivserfarenhet, även i form av säsongsarbete, timanställning eller eget företagande. Praktik och volontärarbete är
inte att jämställa med anställning
• Fullständig gymnasiekompetens (läs mer via länk under övrigt)
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift
• God datorvana
• B-körkort

Det är meriterande om du har:
• Arbetslivserfarenhet från kriminalvård, säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete
• Kunskap inom relevanta områden, exempelvis beteendevetenskap, kriminologi psykiatri, juridik och konflikthantering
• Relevanta språkkunskaper

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn köns- och åldersfördelning samt ökad mångfald.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ansök nu

Health & Safety Specialist

Säkerhetsingenjör
Läs mer Feb 18
Health & Safety Specialist
Vi erbjuder en utvecklande roll där du får möjlighet att driva och säkerställa att säkerhetsarbetet har prio 1 i allt vi gör. Du kommer att ha möjlighet att vara med från början och sätta din prägel på verksamheten och det dagliga arbetet med arbetsmiljöfrågor. Vi söker dig som vill fortsätta utveckla vårt sätt att arbeta i vårt passionerade team i Aneby
Som en av de ledande tillverkarna av absorberande inkontinenshjälpmedel gör Attends livet bättre för människor varje dag. Med många års erfarenhet och en fantastisk utveckling har Attends vuxit till ett globalt bolag med hög teknisk nivå. I Aneby vi har centrum för utveckling, produktion och distribution av våra produkter. Produkterna är utvecklade med hjälp av den senaste teknologin och de skapar trygghet och frihet i vardagen för personer som är i behov av våra produkter. På så sätt värnar vi om hälsa, värdighet och komfort, vilket vi känner oss stolta över. Våra kärnvärden är flexibilitet, omtanke och nytänkande vilket skapar en arbetsmiljö där vi utvecklas och bryr oss om varandra.
Du kommer att ingå i vårt team inom Produktionsområdet som en central resurs för arbetsmiljöfrågor inom verksamheten. En viktig del i ditt uppdrag är att jobba med att utveckla säkerhetskulturen hos oss för att skapa en säker och trygg arbetsplats.
Rollen som Health & Safety Specialist innebär att du är sakkunnig och stöttar organisationen i frågor rörande arbetsmiljö, hälsa och säkerhet och verkar för ständiga förbättringar inom detta område. Arbetsuppgifterna omfattar bland annat att vara sakkunnig vid utredningar, riskanalyser, kemikaliehantering och framtagande av checklistor/instruktioner.
Du kommer att:
I nära samarbete med chefer och andra delar av organisationen, samordna och driva på verksamhetens arbetsmiljö- och säkerhetskulturarbete.
Leda eller delta i revisioner inom området, leda möten för företagets skyddskommitté där även fabriksledningen ingår.
Leda och medverka i riskanalyser och utredningar inom arbetsmiljöområdet
Medverka till att, driva, utveckla, följa upp och rapportera det systematiska arbetsmiljöarbetet
Informera, utbilda och coacha ledare och medarbetare inom arbetsmiljöområdet
Bevaka och tolka ändringar i regelverk, samt ha kontakt med myndigheter inom arbetsmiljö
Förvalta och vara lokal kontaktperson för befintliga system inom arbetsmiljöområdet

Stationeringsort är vår fabrik i Aneby.
Utbildning/Erfarenhet
Vi söker dig som har ett stort intresse för arbetsmiljö i kombination med utvecklings och förbättringsarbete.
Du har en relevant, gärna akademisk utbildning inom arbetsmiljö, alternativt har tillgodogjort dig motsvarande kunskaper genom längre arbetslivserfarenhet.
Du har goda kunskaper om svensk lagstiftningen inom arbetsmiljöområdet samt dess tillämpning.
Du har goda kunskaper och/eller erfarenhet av arbete med riskanalyser samt utredningsmetodik.
Vidare är kunskap om yrkeshygieniska mätningar, processäkerhet och Maskindirektivet meriterande.
Du har goda kunskaper i att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på svenska och engelska. Området har ett stort fokus globalt hos oss och du kommer att samverka internationellt med våra olika enheter.
Egenskaper
Som person är du lyhörd och har en god samarbetsförmåga.
Du tycker om att, växla mellan strategiskt och operativt.
Du är förtroendeingivande, lösningsorienterad, kommunikativ och drivande.
Du är van att skapa och upprätthålla goda relationer med andra.
Du tar egna initiativ och har en god förmåga att lyssna på andra och analysera information för att hitta rotorsaken till komplexa problem och frågor.
Du har sinne för detaljer och har järnkoll på administrationen som krävs i området.


Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Brandman deltid

Brandman
Läs mer Okt 21
Resp. brandstation i Huskvarna, Gränna, Norrahammar, Bankeryd, Visingsö, Unnefors, Ryd-Bottnaryd

Vilka är vi
Räddningstjänsten i Jönköping är en förvaltning i utveckling med ca 230 medarbetare. Vårt uppdrag är att bidra till ett tryggt och säkert samhälle i ett brett perspektiv med högt ställda krav på att möta samhällets förväntningar. Räddningstjänsten ansvarar för brandskyddsfrågor, operativa insatser, samordnar kommunens brottsförebyggande arbete, krisberedskap och skydd mot olyckor. Vi har en trivsam arbetsmiljö med många drivna medarbetare som har olika professioner och bakgrund. Samverkan sker i stor grad med andra myndigheter och kommuner i länet.

Vi söker nu deltidsbrandmän till brandstationerna i Huskvarna, Gränna, Norrahammar, Bankeryd, Visingsö, Ryd/Bottnaryd och Unnefors, 1-3 platser per station.

Vad gör du
Som deltidsbrandman är du med och skapar trygghet i samhället. Du larmas ut vid olika akuta nödlägen som bränder, trafikolyckor, drunkningar och andra akuta situationer då liv kan vara i fara.

Vi söker dig
- Har en vilja att hjälpa andra människor
- Du behöver inga förkunskaper inom brand eller sjukvård
- Har gymnasieutbildning eller motsvarande
- Har körkort lägst B
- Uppvisar körkortsbehörighet C senast inom 18 månader från anställningsdatum. Vi ger dig ekonomiskt bidrag till behörigheten
- Fullt frisk med god fysisk förmåga, simkunnig och som är beredd att genomföra tester med godkänt resultat enligt vårt testprogram.
- Godkännandeintyg från din ordinarie arbetsgivare om att få lämna arbetsplatsen för larm, utbildning och övning. Intyget ska kunna visas upp på begäran.
- Bor och arbetar i närheten av respektive brandstation så att du kan ta dig till brandstationen inom en av kommunen utsatt tid under din beredskap.
- Har god samarbetsförmåga och vill vara en del av ett genuint och sammansvetsat arbetslag

Övrigt
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Urval av ansökningshandlingar görs löpande under ansökningsförfarandet
Du får en bra platsbunden betald utbildning som ger dig förutsättningar att klara av jobbet.

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten

Upplysningar
Platschef Huskvarna Hans Gustafsson, 036-14 69 10, 070-351 91 97
Platschef Gränna Kenneth Hermansson,070-754 22 40
Platschef Norrahammar Dan Ljungvall, 070-488 52 09
Platschef Bankeryd Roger Andersson, 073-420 75 93
Platschef Visingsö Mikael Ödéen, 070-279 22 62
Platschef Unnefors Jerker Sturedahl, 036-10 58 96
Platschef Ryd-Bottnaryd Fredric Malm, 036-10 70 03
HR-konsult Stefan Lund 036-10 56 66 eller Cornelia Dickér, 036-10 58 92
Facklig företrädare BRF Micael Johansson, 072-587 10 18

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Besiktningstekniker till Bilprovningen Nässjö

Besiktningstekniker, bilprovning
Läs mer Feb 11
Arbetsbeskrivning
Är du intresserad av fordonsbranschen och vill börja din karriär på Sveriges ledande kedja inom fordonsbesiktning? Just nu söker vi en person som vill växa i rollen som besiktningstekniker på Bilprovningens station i Nässjö. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av besiktning då tjänsten inkluderar en individuellt anpassad utbildning på cirka 6–8 veckor där du blir certifierad besiktningstekniker.

Som besiktningstekniker är din huvudsakliga uppgift att kontrollera och säkerställa att fordonen är trafiksäkra och lever upp till de lagrum som gäller. I arbetet ingår även kundservice, rådgivning, samt kvalitetssäkring och administration.


Din Profil
För att lyckas i rollen ser vi det som ytterst viktigt att du har en känsla för service och för kundbemötande. Vi ser det som en stor fördel om du har tidigare erfarenhet av servicerelaterade yrken samt ett fordonsintresse.

För tjänsten är B- respektive C-körkort ett krav. Det är meriterande om du har ytterligare fordonsbehörigheter samt tidigare erfarenhet från motorbranschen. Flytande svenska i tal och skrift är även ett krav för tjänsten.

Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper och ser gärna att du är en noggrann, flexibel och ansvarsfull person. Du trivs att arbeta i ett högt tempo samtidigt som du säkerställer en hög kvalité. Vidare ser du dig själv som en lagspelare och ser samarbete som en självklarhet. Att få vara en del av ett team som tillsammans arbetar för att leverera det bästa kundmötet i branschen är en stark motivationsfaktor för dig!

Om företaget
Vi är Sveriges ledande kedja inom fordonsbesiktning. Vår verksamhet bidrar till färre trafikolyckor och att liv räddas. Genom att upptäcka fel bidrar vi även till att minska trafikens påverkan på miljön. Verksamheten kännetecknas av ansvar, oberoende och kvalitet. Dessutom vill vi vara branschens mest attraktiva arbetsgivare.

Med över 100 stationer och 550 medarbetare är Bilprovningen Sveriges ledande aktör för besiktning av motordrivna fordon. Bilprovningen är ackrediterat för att utföra fordonsbesiktningar i hela Sverige och har stationer från Skurup till Gällivare. Företagets målsättning är att långsiktigt bidra till det svenska samhället genom ett hållbart och ansvarsfullt agerande. Under 2019 genomförde företaget 1,4 miljoner kontrollbesiktningar och omsatte 647 MSEK.


Kontaktuppgifter
I denna rekrytering samarbetar vi med Autorekrytering och frågor kring tjänsten besvaras av rekryterare Alida Antonsson, tel 070-664 65 81.

Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Ansök nu

Säkerhetstekniker

Säkerhetsingenjör
Läs mer Jan 25
Företaget
Heda Security är ett framgångsrikt säkerhetsföretag i stark tillväxt som efter starten för drygt 25 år sedan, etablerat sig som den ledande entreprenören inom områdessäkerhet i Sverige. Bolaget arbetar med kunder inom de flesta branscher, vilket gör att man kan erbjuda sina tekniker både spännande och varierade uppdrag. Heda arbetar företrädesvis med säkerhetslösningar till företag med kritisk infrastruktur.
Genom att vara duktiga på komplexa säkerhetslösningar, har Heda skaffat sig en ledande position på den svenska marknaden. Heda arbetar självklart med kvalitetsledningssystem, och är certifierade enligt både ISO 9001, 14001 och 45001.
Tjänsterna som Säkerhetstekniker är placerad vid bolagets säkerhetsklassade kontor i Jönköping, varför lämplig bostadsort ligger inom ca en timmes pendlingsavstånd. Vänligen se företagets hemsida för mer information: https://hedasecurity.se/
Befattningen
I takt med företagets ökande orderingång behöver nu Heda Security förstärka organisationen med ytterligare ett flertal Säkerhetstekniker. Huvudsakligen kommer du att arbeta med nya projekt och service på befintliga anläggningar inkluderande inbrottslarm, passagekontroll, kamerabevakning, brand och områdeslarm från ledande tillverkare.
Arbetsuppgifterna är mycket varierande, där huvuddelen utgörs av driftsättning, provning och service av säkerhetssystem ute hos kund. Ibland arbetar du självständigt men kan lika gärna vara i team med kollegor. Ett starkt och etablerat varumärke, kompetenta medarbetare tillsammans med stor orderstock, erkänt bra kundservice med flertalet referensinstallationer gör att du har alla möjligheter att lyckas i ditt arbete, se länk: https://hedasecurity.se/referenser/
Heda levererar projekt över hela Sverige vilket innebär att alla medarbetare är bekväma med resor och övernattningar, för denna tjänst ca 3 av 4 veckor per månad. Veckan på kontoret ägnas åt dokumentation av utfört uppdrag samt förberedelser inför nästa. Som Säkerhetstekniker rapporterar du till Hedas produktionschef Mats i Jönköping. Tjänstebil ingår. Dina kollegor är ett positivt gäng som stöttar varandra där ”service minded” är allas gemensamma mantra.
Kandidaten
Vi söker dig som har viljan och ambitionen att lära samt är öppen för ny kunskap och erfarenhet. För att trivas på jobbet tror vi att du brinner för att ge god service och är bra på att anpassa dig efter olika situationer och kunder.
Troligtvis arbetar du idag som säkerhetstekniker eller har annan relevant erfarenhet av säkerhetssystem. Du kan även vara installationselektriker som vill gå vidare till nya utvecklande arbetsuppgifter.
Som person är du ansvarstagande, flexibel och kommunikativ, en person som hellre ser möjligheter än problem. Du brinner för att ge dina kunder bra service oavsett om det handlar om nya projekt eller service.
För den som visar driv och intresse erbjuder Heda Security en tillsvidareanställning med mycket goda utvecklings och karriärmöjligheter.
Kompetenskrav:
Gymnasial el-utbildning
Körkort B
Goda datorkunskaper inkluderat MS Officepaketet
Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
Möjlighet att vara ute hos kund 3 av 4 veckor per månad

Meriterande är:
CAD erfarenhet.
Erfarenheter av larm eller passersystem

Att jobba som Säkerhetstekniker hos Heda är ett utmärkt sätt att bygga upp kompetens inom säkerhet, ett område som är i stark tillväxt. Vi kompletterar din nuvarande kompetens med relevant utbildning och i början arbetar du parallellt med kollegor för att lära dig arbetssätt och Heads olika systemen.
Då arbetet ofta är säkerhetsklassat krävs utdrag ur belastningsregister samt kreditupplysning innan anställning kan påbörjas.
Lön och andra förmåner
Heda erbjuder en utvecklande tjänst i ett framgångsrikt och expansivt företag. Lön och övriga förmåner kommer att ställas i relation till de krav och förväntningar som finns på kandidaterna, samt personernas bakgrund och erfarenhet.

Ansök nu

Kriminalvårdare, sommarvikariat till nationella transportenheten Jönköping

Kriminalvårdare
Läs mer Feb 1
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

ARBETSUPPGIFTER
Att arbeta som kriminalvårdare betyder att du kan göra skillnad för andra människor och bidra till ett bättre samhälle. För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Som kriminalvårdare vid transportenheten består dina arbetsuppgifter i huvudsak av att transportera frihetsberövade personer, för Kriminalvården och andra myndigheter. Arbetet innefattar även bevakning under t ex rättegångar och vid sjukhusbesök.

Läs mer om oss:
https://www.kriminalvarden.se/fangelse-frivard-och-hakte/kriminalvardens-nationella-transportenhet/

Vad är bäst med att jobba inom Kriminalvården? Våra medarbetare berättar: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/


KVALIFIKATIONER
Dina personliga egenskaper är viktiga. Som kriminalvårdare behöver du vara trygg, stabil, ha god självinsikt, gott omdöme och integritet. Tillsammans med dina kollegor driver du verksamheten, så du behöver ha god samarbetsförmåga och vara tydlig i din kommunikation. Du ska kunna agera fysiskt när det krävs.

Vi söker dig som har:
• Arbetslivserfarenhet, även i form av säsongsarbete, timanställning eller eget företagande. Praktik och volontärarbete är
inte att jämställa med anställning
• Fullständig gymnasiekompetens (läs mer via länk under övrigt)
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift
• God datorvana
• B-körkort

Det är meriterande om du har:
• Arbetslivserfarenhet från kriminalvård, säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete
• Kunskap inom relevanta områden, exempelvis beteendevetenskap, kriminologi psykiatri, juridik och konflikthantering
• Relevanta språkkunskaper

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att jobba som kriminalvårdare behöver du ha fullständig gymnasiekompetens, läs mer om vad det innebär här: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/yrkesroller/kriminalvardare/utbildningskrav-for-kriminalvardare/

Läs mer om förutsättningar kring anställningsform här: https://www.kriminalvarden.se//jobba-hos-oss/yrkesroller/kriminalvardare/anstallningsform-kriminalvardsutbildning/

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ansök nu

Uppdragsledare Energieffektivisering

Energideklarerare/Energiexpert
Läs mer Jan 20
Företagsbeskrivning


AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle.
Vi är 16 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.
Jobbeskrivning


Spännande möjlighet att ta en ledande roll i vårt energieffektiviseringsteam på AFRY Energy management!
Vi söker nu en teknisk uppdragsledare för att ta utvecklingen av vårt erbjudande inom energieffektivisering till nästa nivå. Du kommer arbeta i nära samverkan med dina nya kollegor, med ansvar för att utveckla våra affärer samt hjälpa våra kunder att nå uppsatta klimatmål.
AFRY växer med lönsamhet vilket är en bra grund för att våra medarbetare ska trivas. Många tror att AFRY bara är teknik. Vi anser dock att vår historia huvudsakligen handlar om människor – djärva ingenjörer, projektledare, visionära ledare och specialister som arbetar tillsammans, så att nya insikter och idéer kan växa till smarta lösningar som utvecklar samhället. AFRY är företaget som verkar för att göra skillnad – eftersom framtiden alltid kommer att vara ett resultat av vad vi åstadkommer i dag.
Vår verksamhet inriktad mot energieffektivisering i marknadsområde Upper South, mellan Kalmar-Halmstad och Jönköping-Kristianstad, består av såväl juniora som seniora konsulter och arbetsklimatet präglas av teamwork och framåtanda. Uppdragen omfattar allt från inventeringar och beräkningar till design och projektledning/genomförande av åtgärder. Kunderna är allt från små företag till internationella koncerner. Vi utför kompletta energianalyser för alla typer av fastighetsinstallationer och industriprocesser. Som medlem i vårt team kommer du få möjlighet att arbeta med specialister från alla delar av AFRY.
För att möta den ökande efterfrågan på våra tjänster behöver vi dig som vill arbeta som erfaren energikonsult och uppdragsledare.
I rollen som uppdragsledare kommer du ansvara för att leda uppdrag i sin helhet vad gäller utförande, kvalitet, resursplanering, tid och ekonomi. Du är också delaktig i avdelningens marknadsföring och har kundansvar.
Du kommer arbeta i uppdrag i alla faser från identifiering av potential till genomförd och verifierad besparing avseende allt från enklare energianalyser och energioptimering till komplexa investeringsprojekt och energirenovering inom både fastighet och industri.
Du utgår från något av våra kontor inom marknadsområdet.
Kravspecifikation


Vi tror att du har en högskoleingenjörs- eller civilingenjörsutbildning med inriktning mot energi eller motsvarande tekniska kunskaper införskaffade genom relevant arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet inom fastighet eller industri men även andra erfarenheter i kombination med stort intresse av energifrågor kan vara relevant.
Som uppdragsledare ansvarar du att identifiera de förbättringsmöjligheter som finns hos våra kunder och du ser försäljning av våra tjänster som en naturlig del av konsultrollen. Upphandling och kontakter med entreprenörer är en del av vår vardag varför tidigare erfarenhet av detta är meriterande, likväl kvalifikation såsom certifierad energikartläggare eller certifierad energiexpert.
Som person är du tydlig och strukturerad och du ser god kommunikation som en naturlig del av ditt arbetssätt. Du har ett driv att motivera och engagera kollegor och bibehålla goda relationer med våra kunder.
Välkommen med din ansökan redan idag! Vi går igenom urvalet löpande.
Ytterligare information


Just nu söker vi marknadens vassaste kompetens som tillsammans med oss vill skapa framtidens samhälle. Vill du vara en del av AFRYs framgångssaga så kan vi erbjuda dig karriärmöjligheter på en modern arbetsplats med utmanande arbetsuppgifter och spännande projekt världen över.
AFRY är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer. Hos oss är du med och utvecklar innovativa och hållbara lösningar inom infrastruktur, energi och industri.
Ansök senast 28 februari.
Kontaktuppgifter för frågor
Jonas Lindqvist, Marknadsområdeschef
+46 10 505 81 11
jonas.lindqvist@afry.com
AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society.

Ansök nu

Värdetransportör Jönköping

Värdetransportör
Läs mer Jan 14
Behovsanställning som Värdetransportör i Jönköping!

Vi söker dig som kan arbeta extra under året och sommarvikariat på heltid.

Som värdetransportör är du Loomis ansikte utåt. Arbetet är omväxlande och du träffar många kunder under din körning. Du utgår från vårt kontor i Jönköping där du får en lista över vilka kunder du ska besöka under dagen. Du levererar kollin, hämtar dagskassor, laddar uttagsautomater och tömmer serviceboxar. I slutet av dagen återvänder du till kontoret med kollin som du hämtat hos kunderna.

Varför arbeta på Loomis?

För oss är det viktigt att du trivs på arbetsplatsen och med oss som arbetsgivare. Du kommer att ingå i ett team med prestigelösa kollegor som stöttar och månar om varandra. Vi tycker det är viktigt med mångfald där alla kan bidra med sina erfarenheter och kunskaper. Hos oss är alla lika viktiga, oavsett roll eller anställningstid. Loomis har de senaste fem åren blivit utsedd till ett av Sveriges mest attraktiva företag att göra karriär inom. Om du visar driv och engagemang erbjuder vi många utvecklingsmöjligheter internt. Loomis har ett stort utbud av förmåner och rabatter via bl.a. Benify. Vi anordnar personalaktiviteter och du får också ett årligt friskvårdsbidrag. Tjänstens omfattning är Behovsanställning.

Vem är du?

Om du är väktare ser vi det som meriterande, annars står vi för
utbildningen. För att trivas hos oss tror vi att du är en serviceinriktad och
engagerad person med hög integritet och noggrannhet. För att kunna ta dig till
och från våra kunder måste du ha körkort och för att kommunicera med dem
behöver du behärska det svenska språket i tal och skrift. Du behöver även vara
ostraffad, drogfri och inga betalningsanmärkningar.

Ett krav är att du kan jobba hela sommaren 2022.

Intervjuer hålls löpande.


Vi är specialisten på kontanthantering.Vi ser till att flödet av kontanter fungerar i samhället.

Vi på Loomis finns för att alla i Sverige ska kunna handla smidigt, vare sig vi är unga eller gamla. Friska eller sjuka. Vare sig vi bor på landsbygden eller i storstaden. Vare sig vi driver en liten rörelse eller en större. För att lyckas med det behövs kontanter även i en överskådlig framtid. Och svenskarna håller med. Sjuttio procent* av oss vill inte leva kontantfritt. Men vi ska naturligtvis utvecklas i vår tid. Det är därför vi nu fokuserar på affärsutveckling och på att hitta nya tjänster som kan komplettera det vi redan gör så bra - att vara specialist på kontanthantering.

Ansök nu

Besiktningstekniker till Bilprovningen Nässjö

Besiktningstekniker, bilprovning
Läs mer Jan 21
Arbetsbeskrivning
Är du intresserad av fordonsbranschen och vill börja din karriär på Sveriges ledande kedja inom fordonsbesiktning? Just nu söker vi en person som vill växa i rollen som besiktningstekniker på Bilprovningens station i Nässjö. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av besiktning då tjänsten inkluderar en individuellt anpassad utbildning på cirka 6–8 veckor där du blir certifierad besiktningstekniker.

Som besiktningstekniker är din huvudsakliga uppgift att kontrollera och säkerställa att fordonen är trafiksäkra och lever upp till de lagrum som gäller. I arbetet ingår även kundservice, rådgivning, samt kvalitetssäkring och administration.


Din Profil
För att lyckas i rollen ser vi det som ytterst viktigt att du har en känsla för service och för kundbemötande. Vi ser det som en stor fördel om du har tidigare erfarenhet av servicerelaterade yrken samt ett fordonsintresse.

För tjänsten är B- respektive C-körkort ett krav. Det är meriterande om du har ytterligare fordonsbehörigheter samt tidigare erfarenhet från motorbranschen. Flytande svenska i tal och skrift är även ett krav för tjänsten.

Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper och ser gärna att du är en noggrann, flexibel och ansvarsfull person. Du trivs att arbeta i ett högt tempo samtidigt som du säkerställer en hög kvalité. Vidare ser du dig själv som en lagspelare och ser samarbete som en självklarhet. Att få vara en del av ett team som tillsammans arbetar för att leverera det bästa kundmötet i branschen är en stark motivationsfaktor för dig!

Om företaget
Vi är Sveriges ledande kedja inom fordonsbesiktning. Vår verksamhet bidrar till färre trafikolyckor och att liv räddas. Genom att upptäcka fel bidrar vi även till att minska trafikens påverkan på miljön. Verksamheten kännetecknas av ansvar, oberoende och kvalitet. Dessutom vill vi vara branschens mest attraktiva arbetsgivare.

Med över 100 stationer och 550 medarbetare är Bilprovningen Sveriges ledande aktör för besiktning av motordrivna fordon. Bilprovningen är ackrediterat för att utföra fordonsbesiktningar i hela Sverige och har stationer från Skurup till Gällivare. Företagets målsättning är att långsiktigt bidra till det svenska samhället genom ett hållbart och ansvarsfullt agerande. Under 2019 genomförde företaget 1,4 miljoner kontrollbesiktningar och omsatte 647 MSEK.


Kontaktuppgifter
I denna rekrytering samarbetar vi med Autorekrytering och frågor kring tjänsten besvaras av rekryterare Alida Antonsson, tel 070-664 65 81.

Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Ansök nu

Besiktningstekniker till Bilprovningen Nässjö

Besiktningstekniker, bilprovning
Läs mer Nov 26
Arbetsbeskrivning
Är du intresserad av fordonsbranschen och vill börja din karriär på Sveriges ledande kedja inom fordonsbesiktning? Just nu söker vi en person som vill växa i rollen som besiktningstekniker på Bilprovningens station i Nässjö. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av besiktning då tjänsten inkluderar en individuellt anpassad utbildning på cirka 6–8 veckor där du blir certifierad besiktningstekniker.

Som besiktningstekniker är din huvudsakliga uppgift att kontrollera och säkerställa att fordonen är trafiksäkra och lever upp till de lagrum som gäller. I arbetet ingår även kundservice, rådgivning, samt kvalitetssäkring och administration.


Din Profil
För att lyckas i rollen ser vi det som ytterst viktigt att du har en känsla för service och för kundbemötande. Vi ser det som en stor fördel om du har tidigare erfarenhet av servicerelaterade yrken samt ett fordonsintresse.

För tjänsten är B- respektive C-körkort ett krav. Det är meriterande om du har ytterligare fordonsbehörigheter samt tidigare erfarenhet från motorbranschen. Flytande svenska i tal och skrift är även ett krav för tjänsten.

Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper och ser gärna att du är en noggrann, flexibel och ansvarsfull person. Du trivs att arbeta i ett högt tempo samtidigt som du säkerställer en hög kvalité. Vidare ser du dig själv som en lagspelare och ser samarbete som en självklarhet. Att få vara en del av ett team som tillsammans arbetar för att leverera det bästa kundmötet i branschen är en stark motivationsfaktor för dig!

Om företaget
Vi är Sveriges ledande kedja inom fordonsbesiktning. Vår verksamhet bidrar till färre trafikolyckor och att liv räddas. Genom att upptäcka fel bidrar vi även till att minska trafikens påverkan på miljön. Verksamheten kännetecknas av ansvar, oberoende och kvalitet. Dessutom vill vi vara branschens mest attraktiva arbetsgivare.

Med över 100 stationer och 550 medarbetare är Bilprovningen Sveriges ledande aktör för besiktning av motordrivna fordon. Bilprovningen är ackrediterat för att utföra fordonsbesiktningar i hela Sverige och har stationer från Skurup till Gällivare. Företagets målsättning är att långsiktigt bidra till det svenska samhället genom ett hållbart och ansvarsfullt agerande. Under 2019 genomförde företaget 1,4 miljoner kontrollbesiktningar och omsatte 647 MSEK.


Kontaktuppgifter
I denna rekrytering samarbetar vi med Autorekrytering och frågor kring tjänsten besvaras av rekryterare Alida Antonsson, tel 070-664 65 81.

Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Ansök nu

Brandman Deltid (FIP)

Brandman
Läs mer Okt 21
Vi söker dig som bor i Taberg och arbetar i Taberg, Norrahammar eller Torsvik, 2 platser

Vad gör du
Som deltidsbrandman är du med och skapar trygghet i samhället. Du larmas ut vid olika akuta nödlägen som bränder, trafikolyckor, drunkningar och andra akuta situationer då liv kan vara i fara.
Vi utvecklar nu vår verksamhet genom att etablera en utryckningsresurs i form av en första insatsperson, FIP i Taberg. Du har beredskap och disponerar ett mindre utryckningsfordon under beredskapsveckan. Du påbörjar räddningsinsatser i väntan på närmsta räddningsstyrka. Du tillhör deltidsstyrkan i Norrahammar men har placering i Taberg. Du övar och tränar tillsammans med personalen i Norrahammar och larmas främst tillsammans med dem.

Vilka är vi
Räddningstjänsten i Jönköping är en förvaltning i utveckling med ca 230 medarbetare. Vårt uppdrag är att bidra till ett tryggt och säkert samhälle i ett brett perspektiv med högt ställda krav på att möta samhällets förväntningar. Räddningstjänsten ansvarar för brandskyddsfrågor, operativa insatser, samordnar kommunens brottsförebyggande arbete, krisberedskap och skydd mot olyckor. Vi har en trivsam arbetsmiljö med många drivna medarbetare som har olika professioner och bakgrund. Samverkan sker i stor grad med andra myndigheter och kommuner i länet.

Vi söker dig som

• har en vilja att hjälpa andra människor
• har gymnasieutbildning eller motsvarande
• har körkort lägst B
• uppvisar körkortsbehörighet C senast inom 18 månader från anställningsdatum. Vi ger dig ekonomiskt bidrag till behörigheten
• är fullt frisk med god fysisk förmåga, simkunnig och som är beredd att genomföra tester.
• har god samarbetsförmåga och vill vara en del av ett genuint och sammansvetsat arbetslag

Övrigt
Godkännandeintyg från din ordinarie arbetsgivare om att få lämna arbetsplatsen för larm, utbildning och övning. Intyget ska kunna visas upp på begäran.
Du behöver inga förkunskaper inom brand eller sjukvård
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Urval av ansökningshandlingar görs löpande under ansökningsförfarandet
Du får en bra platsbunden betald utbildning som ger dig förutsättningar att klara av jobbet.
Du behöver uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten.

Upplysningar
Platschef Norrahammar Dan Ljungvall, 070-488 52 09
HR-konsult Stefan Lund 036-10 56 66 eller Cornelia Dickér, 036-10 58 92
Facklig företrädare BRF Micael Johansson, 072-587 10 18


Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Värdetransportör Heltid Jönköping

Värdetransportör
Läs mer Jan 14
Som värdetransportör är du Loomis ansikte utåt. Arbetet är omväxlande och du träffar många kunder under din körning. Du utgår från vårt kontor i Jönköping där du får en lista över vilka kunder du ska besöka under dagen. Du levererar kollin, hämtar dagskassor, laddar uttagsautomater och tömmer serviceboxar. I slutet av dagen återvänder du till kontoret med kollin som du hämtat hos kunderna.

Varför arbeta på Loomis?

För oss är det viktigt att du trivs på arbetsplatsen och med oss som arbetsgivare. Du kommer att ingå i ett team med prestigelösa kollegor som stöttar och månar om varandra. Vi tycker det är viktigt med mångfald där alla kan bidra med sina erfarenheter och kunskaper. Hos oss är alla lika viktiga, oavsett roll eller anställningstid. Loomis har de senaste fem åren blivit utsedd till ett av Sveriges mest attraktiva företag att göra karriär inom. Om du visar driv och engagemang erbjuder vi många utvecklingsmöjligheter internt. Loomis har ett stort utbud av förmåner och rabatter via bl.a. Benify. Vi anordnar personalaktiviteter och du får också ett årligt friskvårdsbidrag. Tjänstens omfattning är på heltid.

Vem är du?

Vi söker dig som är utbildad väktare. Vi står för värdetransportutbildningen. För att trivas hos oss tror vi att du är en serviceinriktad och engagerad person med hög integritet och noggrannhet. För att kunna ta dig till och från våra kunder måste du ha körkort och för att kommunicera med dem behöver du behärska det svenska språket i tal och skrift. Du behöver även vara ostraffad, drogfri och inga betalningsanmärkningar. Väktarutbildning krävs.


Vi är specialisten på kontanthantering.Vi ser till att flödet av kontanter fungerar i samhället.

Vi på Loomis finns för att alla i Sverige ska kunna handla smidigt, vare sig vi är unga eller gamla. Friska eller sjuka. Vare sig vi bor på landsbygden eller i storstaden. Vare sig vi driver en liten rörelse eller en större. För att lyckas med det behövs kontanter även i en överskådlig framtid. Och svenskarna håller med. Sjuttio procent* av oss vill inte leva kontantfritt. Men vi ska naturligtvis utvecklas i vår tid. Det är därför vi nu fokuserar på affärsutveckling och på att hitta nya tjänster som kan komplettera det vi redan gör så bra - att vara specialist på kontanthantering.

Ansök nu

Väktare och utbildade ordningsvakter till Jönköping

Väktare
Läs mer Dec 1
Avarn Security söker nu dig som tilltalas av säkerhetsbranschen och vill ha ett omväxlande arbete med goda utvecklingsmöjligheter. Som ordningsvakt/väktare inom Avarn Security får du en spännande vardag där din uppgift är att stärka våra kunders trygghet samt värna för en tryggare miljö.

En ordningsvakt arbetar på offentliga platser där många människor är i rörelse. Därför är det viktigt att vara stresstålig och ha hög social kompetens. Ordningsvaktens arbete skiljer sig från väktarens eftersom ordningsvakten har större rätt att ingripa vid ordningsstörande. Han/hon har rätt att avlägsna, omhändertaga och gripa. För att få arbeta som ordningsvakt krävs en speciell ordningsvaktsutbildning och ett ordningsvaktsförordnande.

Som väktare inom Avarn Security får du en spännande vardag där din uppgift är att stärka våra kunders trygghet samt värna för en tryggare miljö.

En ronderande väktare arbetar med förebyggande säkerhet. Man är bilburen och besöker kunder i sitt distrikt/område för att bland annat kontrollera att larm är påkopplat, fönster och dörrar är stängda och låsta, elektrisk utrustning avstängd och att inga obehöriga vistas på objektet/området. Ronderande bevakning utförs både inom- och utomhus, oftast natt och man arbetar i skift. Arbetet är självständigt och rörligt.

Vid stationär bevakning arbetar man hos kunden. Det kan innebära allt från receptionsarbete till rondering och bemanning av bevakningscentraler.

Tjänsteställe: Jönköping

Arbetstider: Varierande, både dag och natt

Varaktighet: Behov, tillsvidare

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kvalifikationer: Vi söker säkerhetsmedvetna, sociala, empatiska och positiva personer med en inre trygghet. Du ska ha en naturlig drivkraft att vilja hjälpa till. Har du inte redan väktarutbildning så kan vi utbilda dig om vi anser att du är rätt person för jobbet.

Ordningsvakter och väktare arbetar i många olika miljöer med väldigt varierande arbetsuppgifter - vi söker dig som tycker om att arbeta med människor och som har ett tydligt serviceinriktat engagemang. Vi ser även gärna att du kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska.

Vem är du?

- Du har grundläggande gymnasiekompetens.
- Meriterande är Vu1/Vu2.
- För att utbildas till väktare måste du vara 18 år.
- För tjänst som ordningsvakt ska du inneha ett giltligt ordningsvaktsförordnande.
- Drogfri och ostraffad
- Gymnasiekompetens eller motsvarande
- God svenska i tal och skrift
- God hälsa, god fysik och är psykiskt stabil
- Ordnad ekonomi
- Empatisk förmåga och är serviceinriktad
- B-körkort och tillgång till egen bil

För anställning krävs det att du blir godkänd av länsstyrelsen.

Andra meriterande kvalifikationer är erfarenhet av arbete i bevakningsbranschen, visst tekniskt kunnande, ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska samt tidigare erfarenhet av arbete i publika miljöer. 

Saknar du väktarutbildning? Är du rätt person för tjänsten så utbildar vi dig. 

Sök tjänsten via vår hemsida - ej via mejl.
- Vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast 31 januari 2022


Urval av kandidater kommer att ske löpande varför tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören. Våra 7 000 medarbetare bidrar dygnet runt, året runt till ett tryggare samhälle och våra värdeord - ansvar - omtanke - samarbete - ligger till grund för vårt arbete och hjälper oss att nå vår vision, "säkerhet och ansvarstagande i världsklass"

Ansök nu

Brandman deltid (FIP)

Brandman
Läs mer Okt 21
Vi söker dig som bor och arbetar i Tenhult, 1 plats

Vad gör du
Som deltidsbrandman är du med och skapar trygghet i samhället. Du larmas ut vid olika akuta nödlägen som bränder, trafikolyckor, drunkningar och andra akuta situationer då liv kan vara i fara.
Vi utvecklar nu vår verksamhet genom att etablera en utryckningsresurs i form av en första insatsperson, FIP i Tenhult. Du har beredskap och disponerar ett mindre utryckningsfordon under beredskapsveckan. Du påbörjar räddningsinsatser i väntan på närmsta räddningsstyrka. Du tillhör deltidsstyrkan i Huskvarna men har placering i Tenhult. Du övar och tränar tillsammans med personalen i Huskvarna och larmas främst tillsammans med dem.

Vilka är vi
Räddningstjänsten i Jönköping är en förvaltning i utveckling med ca 230 medarbetare. Vårt uppdrag är att bidra till ett tryggt och säkert samhälle i ett brett perspektiv med högt ställda krav på att möta samhällets förväntningar. Räddningstjänsten ansvarar för brandskyddsfrågor, operativa insatser, samordnar kommunens brottsförebyggande arbete, krisberedskap och skydd mot olyckor. Vi har en trivsam arbetsmiljö med många drivna medarbetare som har olika professioner och bakgrund. Samverkan sker i stor grad med andra myndigheter och kommuner i länet.

Vi söker dig som

• har en vilja att hjälpa andra människor
• har gymnasieutbildning eller motsvarande
• har körkort lägst B
• uppvisar körkortsbehörighet C senast inom 18 månader från anställningsdatum. Vi ger dig ekonomiskt bidrag till behörigheten
• är fullt frisk med god fysisk förmåga, simkunnig och som är beredd att genomföra tester.
• har god samarbetsförmåga och vill vara en del av ett genuint och sammansvetsat arbetslag

Övrigt
Godkännandeintyg från din ordinarie arbetsgivare om att få lämna arbetsplatsen för larm, utbildning och övning. Intyget ska kunna visas upp på begäran.
Du behöver inga förkunskaper inom brand eller sjukvård
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Urval av ansökningshandlingar görs löpande under ansökningsförfarandet
Du får en bra platsbunden betald utbildning som ger dig förutsättningar att klara av jobbet.
Du behöver uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten

Upplysningar
Platschef Huskvarna Hans Gustafsson, 036-14 69 10, 070-351 91 97
HR-konsult Stefan Lund 036-10 56 66 eller Cornelia Dickér, 036-10 58 92
Facklig företrädare BRF Micael Johansson, 072-587 10 18

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu