Säkerhetsarbete jobb i Jönköping

Hitta lediga jobb som Säkerhetsarbete i Jönköping. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Jönköping från den arbetsgivaren.

Brinner du för hållbarhet och säker arbetsmiljö?

Arbetsmiljöingenjör
Läs mer Nov 28
Vi söker dig som vill ha en nyckelroll i att fortsatt utveckla vårt arbete inom hälsa, miljö, säkerhet.

Energibranschen är mitt i omställningen till fossilfri energiproduktion. Det ställer höga krav på hela vår verksamhet. Du är med och utvecklar Jönköping Energi s hållbarhetsarbete. Det innebär att du även är med och påverkar framtidens samhälle. Vill du vara med på vår resa?

Arbetsuppgifter
Du får stora möjligheter att påverka och forma vårt arbetsmiljöarbete samt säkerhets- och beredskapsåtgärder.


• Ditt ansvar blir att utveckla och implementera förändringar och åtgärder för att trygga en säker och hållbar arbetsmiljö.
• Du arbetar nära med kollegor för att säkerställa att arbetsmiljöfrågor integreras i vår hållbarhetsstrategi och att vi uppfyller lagar och föreskrifter.
• Du arbetar med förbättringsarbete och följer upp och utreder eventuella tillbud, olyckor oh risker.

 Din profil

• Vi söker dig som har relevant utbildning inom miljöteknik, hållbarhet eller motsvarande.
• Du har erfarenhet av att arbeta med arbetsmiljöfrågor inom ex processindustrin och har kunskap om lagar och föreskrifter. Vi tror att du har erfarenhet av att utveckla och implementera beredskaps- och säkerhetsplaner. Har du erfarenhet inom elsäkerhet är det ett plus.
• För att trivas i rollen är samarbete självklart för dig och du är trygg i att kommunicera med medarbetare, chefer och skyddsombud.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, så övertyga oss gärna om att du hör hemma på Jönköping Energi!

 

Detta erbjuder vi dig!
Du kommer till en arbetsplats med en gemenskap som bara kan upplevas. Vi har vunnit utmärkelsen ”Excellent Arbetsgivare” 2022 och 2021, där vi ligger i topp i jämförelse med 300 andra företag och 30 andra energibolag. Hos oss får du goda anställningsvillkor, personalförmåner och möjligheter att utvecklas i en trygg men innovativ bransch. För oss är det viktigt att du får en bra introduktion och säkerhet samt kvalitet är våra prioriteringar i allt vi gör. 

Läs gärna mer om hur det är att arbeta hos oss och möt våra medarbetare på vår hemsida. 

Om Jönköping Energi
Nu och i framtiden har vi vår bas i infrastruktur och produktion. Vi är en samhällsviktig verksamhet och en lokal aktör som drivs av att skapa effektiva och innovativa energi- och kommunikationslösningar till våra kunder för att bidra till ett hållbart samhälle. Medarbetarnas kompetens och lokalkännedom säkerställer leveranser och tjänster med hög kvalitet. Vi är och kan vara stolta över det vi tillsammans åstadkommer! Vår vision är En god kraft för ett gott samhälle.

Vi ger Jönköping Energi - en kort film

Mer information
Välkommen med din ansökan senast den 31 december. Urval görs löpande. 

Kontakta gärna Helena Lundstedt, Ansvarsområdeschef HR och hållbarhet, på tel. 036 - 10 82 89 för mer information.

För fackliga frågor kontakta Jesper Käki, Vision, på tel. 036-19 18 45 eller Majd Kamal, Sveriges Ingenjörer, på tel. 036-10 32 37.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. 

Inför varje rekrytering tar vi beslut om vilka rekryteringskanaler vi ska använda och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Avarn söker väktare/ordningsvakter till Jönköping

Väktare
Läs mer Okt 13
Som väktare inom Avarn Security får du en spännande vardag där din uppgift är att stärka våra kunders trygghet samt värna för en tryggare miljö. 

En ronderande väktare arbetar med förebyggande säkerhet. Man är bilburen och besöker kunder i sitt distrikt/område för att bland annat kontrollera att larm är påkopplat, fönster och dörrar är stängda och låsta, elektrisk utrustning avstängd och att inga obehöriga vistas på objektet/området. Ronderande bevakning utförs både inom- och utomhus, oftast natt och man arbetar i skift. Arbetet är självständigt och rörligt.

Vid stationär bevakning arbetar man hos kunden. Det kan innebära allt från receptionsarbete till rondering och bemanning av bevakningscentraler.Vi tror på ansvarstagande, samarbete och att visa omtanke mot kollegor och omvärlden. Vi ska vara förebilder för andra. Dina tidigare erfarenheter i livet är intressanta och du kommer att få möjlighet att använda och utveckla dem hos oss.

 
Arbetstider: Varierande

Tjänsteställe: Jönköping

Varaktighet: Tillsvidare vid behov 

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kunden ger oss ett stort förtroende och ditt arbete som väktare är viktigt. Du bidrar varje arbetspass till att skapa trygghet och säkerhet för kunden och samhället i stort, då ditt arbete skapar ett förebyggande skydd mot brottslighet, förbättrat brandskydd och mycket mer. Du kommer att få träffa samhällets alla invånare och det är viktigt att du är tydlig, lugn och kan ta genomtänkta beslut.

Här är några av de vanligaste arbetsuppgifterna:
En ronderande väktare arbetar med förebyggande säkerhet. Du är bilburen och besöker kunder i ditt distrikt/område för att bland annat kontrollera att larm är påkopplat, fönster och dörrar är stängda och låsta, elektrisk utrustning avstängd och att inga obehöriga vistas på objektet/området. Tillsynsbevakning utförs både inom- och utomhus, oftast natt, ensam och du arbetar i skift. Arbetet är självständigt och rörligt.

Vid stationär bevakning arbetar du hos kunden. Det kan innebära allt från receptionsarbete till rondering och bemanning av bevakningscentraler.

Förutsättningar:
 - fyllt 18 år och vara ostraffad
 - drogfri
 - gymnasiekompetens
 - god svenska i tal och skrift
 - god hälsa och fysik
 - ordnad ekonomi
 - körkort

Väktarutbildning är meriterande på dessa positioner. Andra meriterande kvalifikationer är erfarenhet av arbete i bevakningsbranschen, visst tekniskt kunnande, ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska samt tidigare erfarenhet av arbete i publika miljöer.

Om du har rätt profil så kan vi tänka oss utbilda dig till väktare.

Varmt välkommen in med din ansökan! Urval sker löpande, så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt - dock senast 2023-12-30 - sök tjänsten via vår hemsida- ej via mejl.
Tester kommer att tillämpas i rekryteringsprocessen


Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören. Våra 7 500 medarbetare bidrar dygnet runt, året runt till ett tryggare samhälle och våra värdeord - ansvar - omtanke - samarbete - ligger till grund för vårt arbete och hjälper oss att nå vår vision, ”säkerhet och ansvarstagande i världsklass”.

Ansök nu

Säkerhetssamordnare vikariat

Säkerhetsrådgivare
Läs mer Nov 24
Brandstationen Rosenlund

Vill du vara med och skapa ett tryggare samhälle? Då kanske du är vår nya kollega!
Räddningstjänsten har i uppdrag att samordna kommunens säkerhetsarbete. Nu söker vi dig som vill vara med och göra skillnad genom att arbeta övergripande med kommunens brottsförebyggande frågor. Arbetet innebär att vara delaktig i utveckling och samordning av kommunens implementering av EST. Arbetet kan också innebära att arbeta med kartläggning, orsaksanalyser och ta fram förslag på åtgärder för en tryggare kommun.

I rollen ingår också att ge råd och stöd till kommunens förvaltningar och kommunala bolag samt bidra med samordning, råd och stöd vid mer akuta säkerhetshändelser. Inom kommunen finns etablerade kontaktytor där samverkan är en nyckel för att åstadkomma detta.
Arbetsuppgifter kan komma att anpassas något utifrån den sökandes kompetens och erfarenhet, men tyngdpunkten kommer att ligga på att implementera modellen EST.

Du kommer att ingå i vår säkerhet- och beredskapsavdelning som idag har sex medarbetare och leds av en avdelningschef. Arbetet sker i nära samarbete med övriga förvaltningar och bolag i kommunen samt med andra aktörer så som Polisen, Länsstyrelsen, Regionen och frivilligorganisationer.

Räddningstjänsten är en relativt liten förvaltning och vid behov hjälps vi åt att lösa de uppdrag som ska utföras även på andra avdelningar. Under krissituationer kan arbete i kommunal krisledning bli aktuellt.

Vilka är vi
Räddningstjänsten en förvaltning i Jönköpings kommun med ca 230 medarbetare. Vi befinner oss i en spännande utvecklingsfas inom organisationen. Vårt uppdrag är att bidra till ett tryggt och säkert samhälle i ett brett perspektiv, med högt ställda krav på att möta samhällets förväntningar. Räddningstjänsten ansvarar för brandskyddsfrågor, operativa insatser, samordnar kommunens brottsförebyggande arbete, krisberedskap och civilt försvar samt skydd mot olyckor. Vi har en trivsam arbetsmiljö och våra medarbetare har olika professioner och bakgrund. Samverkan sker i hög grad med andra myndigheter och kommuner i länet. Genom samarbetsavtal ansvarar vi också för räddningstjänsterna i Habo och Mullsjö kommuner.

Vi söker dig som

• har erfarenhet från arbete med säkerhetsfrågor eller liknade områden, gärna i en kommun
• har en akademisk utbildning eller motsvarande, relevant för området
• har förmåga att se helhetsperspektiv och arbeta strategiskt och systematiskt
• har lätt för att skapa goda relationer och tycker om att ingå i olika former av nätverk
• kan uttrycka dig väl i tal och skrift
• har B-körkort (kopia bifogas din ansökan)

Personliga egenskaper värderar vi högt och erfarenhet av arbete i kommunal/offentlig verksamhet är meriterande.


Vi erbjuder dig:

• Varierande arbetsuppgifter med stor möjlighet till nytänkande
• En spännande arbetsplats med en bra gemenskap och stort hjärta
• Flextid och arbetstidsförkortning sommartid

Träningsmöjligheter i grupp eller enskilt på arbetsplatsen

Övrigt
En anställning i Jönköpings kommun innebär att du blir krigsplacerad. Funktionen är placerad i säkerhetsklass, vilket innebär krav på svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsprövning före anställning.
Vi tillämpar obligatoriskt alkohol- och drogtester vid nyanställning av säkerhetsklassad personal enligt säkerhetsställd process som utförs av Kommunhälsan Jönköpings kommun.

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre-för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten!

Upplysningar
Avdelningschef Säkerhet & beredskap, Elin Isfall, 036-10 70 05
HR-konsult Stefan Lund, 036-10 56 66
Facklig företrädare (Vision) Håkan Grunditz, 036-10 58 94


Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Kriminalvårdare till häkte i Jönköping

Kriminalvårdare
Läs mer Nov 13
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Läs mer om häktet Jönköpings verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/jonkoping/#om

ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifter
Som kriminalvårdare ingår du i ett team där du har den dagliga kontakten med klienten. Arbetet vid häkte är ofta rutinstyrt och inriktat på omvårdnads- och säkerhetsuppgifter. Klienter kan sitta häktade under lång tid utan att få träffa andra än sin advokat och personalen vid häktet vilket ställer särskilda krav på dig som kriminalvårdare. Att arbeta som kriminalvårdare betyder att du kan göra skillnad för andra människor och bidra till ett bättre samhälle. För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar.KVALIFIKATIONER
Kvalifikationer - Viktig / Meriterande
Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Som kriminalvårdare behöver du vara trygg, stabil och ha god självinsikt. Då du tillsammans med dina kollegor driver verksamheten behöver du ha god samarbetsförmåga och förmåga att vara tydlig i din kommunikation. I ditt yrkesutövande krävs ett gott omdöme och integritet. Du har en fysisk status som möjliggör förmåga att agera fysiskt när situationen så kräver.
Vi söker dig som har:
• Arbetslivserfarenhet, även i form av säsongsarbete, timanställning eller eget företagande. Praktik och volontärarbete är inte att jämställa med anställning
• Fullständig gymnasieutbildning alternativt annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant.
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift
• God datorvana
• B-körkort
Det är meriterande om du har:
• Arbetslivserfarenhet från kriminalvård, säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete
• Kunskap inom relevanta områden, exempelvis beteendevetenskap, kriminologi psykiatri, juridik och konflikthantering
• Relevanta språkkunskaper

Intervjuer sker löpande

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kriminalvårdare till häkte i Jönköping

Kriminalvårdare
Läs mer Nov 13
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Läs mer om häktet Jönköpings verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/jonkoping/#om

ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifter
Som kriminalvårdare ingår du i ett team där du har den dagliga kontakten med klienten. Arbetet vid häkte är ofta rutinstyrt och inriktat på omvårdnads- och säkerhetsuppgifter. Klienter kan sitta häktade under lång tid utan att få träffa andra än sin advokat och personalen vid häktet vilket ställer särskilda krav på dig som kriminalvårdare. Att arbeta som kriminalvårdare betyder att du kan göra skillnad för andra människor och bidra till ett bättre samhälle. För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar.KVALIFIKATIONER
Kvalifikationer - Viktig / Meriterande
Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Som kriminalvårdare behöver du vara trygg, stabil och ha god självinsikt. Då du tillsammans med dina kollegor driver verksamheten behöver du ha god samarbetsförmåga och förmåga att vara tydlig i din kommunikation. I ditt yrkesutövande krävs ett gott omdöme och integritet. Du har en fysisk status som möjliggör förmåga att agera fysiskt när situationen så kräver.
Vi söker dig som har:
• Arbetslivserfarenhet, även i form av säsongsarbete, timanställning eller eget företagande. Praktik och volontärarbete är inte att jämställa med anställning
• Fullständig gymnasieutbildning alternativt annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant.
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift
• God datorvana
• B-körkort
Det är meriterande om du har:
• Arbetslivserfarenhet från kriminalvård, säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete
• Kunskap inom relevanta områden, exempelvis beteendevetenskap, kriminologi psykiatri, juridik och konflikthantering
• Relevanta språkkunskaper

Intervjuer sker löpande

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ansök nu

Avarn Security söker utbildade skyddsvakter

Skyddsvakt
Läs mer Sep 19
Arbetstider: Natt 18:00-06:00 enligt 5:4 schema

Tjänsteställe: Skyddsobjekt Huskvarna 

Varaktighet: Heltid Tillsvidare

Tillträde: Enligt överenskommelse

Arbetsuppgifter: Som skyddsvakt jobbar du med kunden i kundens lokaler och säkerställer att inga obehöriga äger tillträde till objektet. Du kommer jobba nära kunden och de är därför viktigt att du inser bikten i en god relation och bra kommunikation. Mer information fås vid intervjun. 

Kvalifikationer: Vi söker dig som har en personlig mognad och som känner sig trygg i rollen som skyddsvakt. Personliga egenskaper är det som avgör den bäst lämpade. Du bör besitta ett högt säkerhetstänkande och social kompetens. Vi lägger stor vikt på din förmåga att arbeta i grupp, men förväntar oss även att du självständigt kan identifiera problem och lösa dessa. För att få arbeta på vissa objekt genomförs en säkerhetsprövning, fördjupad kontroll och även säkerhetsintervju.

Krav på dig som söker: 


• ostraffad
• drogfri
• gymnasiekompetens
• god svenska i tal och skrift
• god hälsa och fysik
• ordnad ekonomi 

Meriterande är:


• väktarutbildning (VU1 + VU2)
• vapenutbildning
• civil skyddsvaktsutbildning (Alt. militär skyddsvaktsutbildning, genomförd fom 2016 eller senare)
• körkort B

Urval och intervjuer kommer att ske löpande varför tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.Tester kan komma tillämpas i rekryteringsprocessen.

Varmt välkommen in med din ansökan! Urval sker löpande, så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt - dock senast 2023-10-20, sök tjänsten via vår hemsida- ej via mejl.

 

Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören. Våra 7 500 medarbetare bidrar dygnet runt, året runt till ett tryggare samhälle och våra värdeord - ansvar - omtanke - samarbete - ligger till grund för vårt arbete och hjälper oss att nå vår vision, ”säkerhet och ansvarstagande i världsklass”.

Ansök nu

Kriminalvårdare till häkte i Jönköping semestervikariat

Kriminalvårdare
Läs mer Nov 9
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Läs mer om häktet Jönköpings verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/jonkoping/#om

ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifter
Som kriminalvårdare ingår du i ett team där du har den dagliga kontakten med klienten. Arbetet vid häkte är ofta rutinstyrt och inriktat på omvårdnads- och säkerhetsuppgifter. Klienter kan sitta häktade under lång tid utan att få träffa andra än sin advokat och personalen vid häktet vilket ställer särskilda krav på dig som kriminalvårdare. Att arbeta som kriminalvårdare betyder att du kan göra skillnad för andra människor och bidra till ett bättre samhälle. För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar.
Läs mer om häktet Jönköpings verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/jonkoping/#om


KVALIFIKATIONER
Kvalifikationer - Viktig / Meriterande
Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Som kriminalvårdare behöver du vara trygg, stabil och ha god självinsikt. Då du tillsammans med dina kollegor driver verksamheten behöver du ha god samarbetsförmåga och förmåga att vara tydlig i din kommunikation. I ditt yrkesutövande krävs ett gott omdöme och integritet. Du har en fysisk status som möjliggör förmåga att agera fysiskt när situationen så kräver.
Vi söker dig som har:
• Arbetslivserfarenhet, även i form av säsongsarbete, timanställning eller eget företagande. Praktik och volontärarbete är inte att jämställa med anställning
• Fullständig gymnasieutbildning alternativt annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant.
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift
• God datorvana
• B-körkort
Det är meriterande om du har:
• Arbetslivserfarenhet från kriminalvård, säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete
• Kunskap inom relevanta områden, exempelvis beteendevetenskap, kriminologi psykiatri, juridik och konflikthantering
• Relevanta språkkunskaperÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vi söker Arbetsmiljösamordnare till oss på Sesol!

Arbetsmiljöingenjör
Läs mer Jun 9
Vill du vara en del av Sesol-familjen? Här erbjuds du bra utvecklingsmöjligheter samt kollegor som jobbar hårt för att vi ska vara det självklara valet inom solceller, batterier och elbilsladdare.

Din framtida utmaning
Som arbetsmiljösamordnare kommer du tillsammans med vårt Health & Safety- och HR-team arbeta för att bygga den bästa arbetsmiljön och en arbetsplats alla vill jobba på.

Arbetsuppgifterna kommer att vara att utveckla och säkerställa det systematiska och förebyggande arbetsmiljöarbetet samt de regler som gäller för tillfälliga byggarbetsplatser. I rollen kommer du arbeta nära våra montage-, el- och projektavdelningar. Vilket innebär stöttning till chefer och medarbetare inom hälsa och säkerhetsarbete. Du kommer få möjlighet att utveckla, implementera och effektivisera processer i arbetsmiljön samtidigt som du stöttar organisationen med din kunskap. I rollen kommer du även vara delaktig i att driva utredningar av tillbud och olyckor.

Ditt arbete kommer både vara strategiskt och operativt, därav ingår resor i tjänsten till våra övriga kontor. Du kommer säkerställa att Sesol följer lagkrav samt i detta identifiera om berörd personal har rätt kompetens och förutsättningar. Du kommer även föreslå och vara delaktig i att ta fram utbildningsinsatser tillsammans med vårt utbildningsteam.

Vem är vår perfekta matchning?
Vi söker dig som har ett stort intresse för arbetsmiljö- och hälsofrågor. Du trivs i samspel med andra men jobbar även bra självständigt. Vi ser dig som en person som strukturerad och lösningsorienterad i ditt arbetssätt. Du drivs av att prestigelöst implementera och leda förändringsarbete. Vi tror också att du som person trivs med att arbeta i en föränderlig verksamhet.

Vi vill att du

- har relevant eftergymnasial utbildning som arbetsmiljöingenjör eller med inriktning mot El/teknik/bygg.

- behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

- har B-körkort.

Det är extra bra om du även har

-
erfarenhet från arbetsmiljöarbete både operativt och strategiskt arbete gärna inom el/teknik/bygg.

- erfarenhet och kompetens inom BAS-U och BAS-P uppdraget.

- erfarenhet av arbete i ledningssystem SAM/ISO.Detta gör livet trevligt hos oss

- Mycket frihet under ansvar

- Goda möjligheter till utveckling

- Goda förmåner och arbetsvillkor

- Tävlingar med bonussystem

Bra att veta om anställningen
Lön: Fast
Placering: Jönköping
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställningsvillkor: Heltid


Vi förstår att du vill söka jobbet direkt, men detta är också bra
att veta!

Ansökan tas endast emot här på vår karriärsida. Har du några frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Kontakten finner du nedan.

På Sesol blir alla arbetstimmar soliga. Gör som över 1000 andra och maxa dina soltimmar du också. Kliv in i värmen hos oss på Sesol - en solsäker arbetsplats!

Om Sesol AB
Vi älskar solen lite mer än andra - att jobba hos oss på Sesol innebär därför ett soligt äventyr som vi vill att du ska få uppleva. Vi är idag över 1000 medarbetare som tillsammans står för över 2 miljoner soltimmar om året. Tillsammans bidrar vi alla till att göra världen till en lite grönare plats. Med huvudkontor i Jönköping och etableringar på 13 andra orter i södra och mellersta Sverige är vi en arbetsgivare för alla som vill kliva ut ur skuggan och in i solen.

Välkommen till Sveriges bästa arbetsgivare!

Ansök nu

Specialist inom el-och trafiksäkerhet

Säkerhetsingenjör
Läs mer Okt 27
Här kommer en tillfälle där du får arbeta med säkerheten på väg och järnväg? I denna breda roll arbetar du som specialist inom el- och trafiksäkerhet och är med och bidrar till det viktiga arbetet med trafiksäkerhet och säkerhet i Trafikverkets anläggning.


Specialist inom el-och trafiksäkerhet

Arbetsuppgifter

I din roll som säkerhet-, risk- och kvalitetsspecialist med inriktning el- och trafiksäkerhet kommer du att arbeta med många och varierade trafiksäkerhetsfrågor och kopplat till väg- och järnvägsanläggningen. Du kommer även få möjlighet att stötta i andra frågor gällande arbetet kring säkerhet, risk och kvalitet, detta gör du tillsammans med dina kollegor.
Du hjälper våra projektteam med att lösa här och nu frågor kopplade till säkerheten i anläggningen såsom utredning av avvikelser och tillbud. Tillsammans avgör ni om det finns behov av att avropa fördjupat stöd från andra specialister inom ramen för Trafikverket.
I dina arbetsuppgifter ingår även:
leverantörsronder
övningar i anläggningen
ansvara för arbetet med att säkra Trafikverkets bangårdar
revisionsobservationer

Vidare utbildar och informerar du regionens medarbetare gällande nya riktlinjer och arbetssätt inom el och trafiksäkerhet. Du svarar på remisser och på frågor från allmänheten, arbetar med upphandlingar och uppföljning av drift- och underhållskontrakt samt upprätthåller och utvecklar relationer med externa samarbetspartners.

Övrig information

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.
Vad händer härnäst? Om du går vidare i rekryteringsprocessen kommer du att få göra webbaserade tester som skickas ut digitalt strax efter att sista ansökningsdagen har passerat. För de kandidater som därefter går vidare till intervju sker dessa via Skype och är preliminärt planerade att äga rum under vecka 49. Vi håller dig informerad löpande via din angivna e-post. Vi använder främst mejl (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla gärna din inkorg och även skräppost regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.
Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.
#LI-Hybrid

Kvalifikationer

Med stor nyfikenhet och genom att involvera andra vägleder du verksamheten framåt. För att lyckas har du god förmåga att planera, strukturera och självständigt driva ditt arbete och du är målmedveten med hög ambition. Du har god analytisk förmåga och sätter stort värde vid kommunikation och du främjar aktivt till samarbeten samtidigt som du ser till att både skapa och bibehålla goda relationer.
Vi söker dig som har:
universitets- eller högskoleutbildning inom för tjänsten relevant område, eller annan utbildning som vi tillsammans med efterfrågad erfarenhet bedömer jämförbar.
flerårig erfarenhet av arbete med trafiksäkerhetsfrågor inom väg och/eller järnväg
god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska.
körkort för personbil

Det är meriterande om du har något av nedanstående:
erfarenhet av säkerhetsstyrning för järnväg och väg
erfarenhet av järnvägsteknik
erfarenhet av systemstödet Synergi
erfaren att leda andra, exempelvis som projektledare, uppdragsledare eller arbetsledare
erfarenhet av att arbeta med arbetsmiljöfrågor inom bygg- och anläggning
utbildning som SOS-ledare


Ansökan

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök nu

Annonsrubrik

Säkerhetsrådgivare
Läs mer Okt 16
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar med komplex psykosocial problematik och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.

SiS ungdomshem Stigby på Visingsö har plats för ett 30-tal ungdomar och tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk. Vi är uppdelad på en MBB-avdelning (mottagning- och behovsbedömning), fyra behandlingsavdelningar och vi har även en eftervårdsenhet i Jönköping.

Arbetsbeskrivning
Som säkerhetssamordnare kommer du att ha en viktig roll i institutionens systematiska säkerhetsarbete. Du kommer att arbeta operativt med säkerhetsrelaterade frågor t.ex. risk- och säkerhetsbedömningar. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att samordna planering, genomförande och uppföljning av säkerhetsarbetet på institutionen. Du kommer även att ansvara för att samordna implementeringen och framtagande av lokala rutiner, anvisningar och åtgärdsplaner inom säkerhetsområdet. Viktiga och prioriterade uppgifter inledningsvis kommer att vara att samordna och följa upp implementeringen av säkerhetsbedömningar och institutionens händelserapportering (ISAP). Ansvaret innefattar kvalitetssäkring och skattning av rapporter, fördelning till incidenthandläggare samt uppföljning.

Det kommer också att vara din uppgift att bistå institutionschefen med lägesbilder ur händelserapporteringssystemet. Du kommer att samordna säkerhetsarbetet i vid bemärkelse på institutionen och vara institutionens kontaktperson för säkerhetsrelaterade ärenden mot såväl myndighetens nationella säkerhetsavdelning likväl som mot andra myndigheter. Som säkerhetssamordnare kommer du också att vara delaktig i introduktion, utbildningar och övningar inom säkerhetsområdet.

Du har ett nära samarbete med säkerhetsavdelningen centralt och med övriga säkerhetssamordnare i myndigheten. Med systematik, pedagogik och god samverkansförmåga blir din främsta uppgift att öka säkerhetsmedvetandet hos alla medarbetare. Målet är trygga ungdomar och medarbetare i säkra lokaler. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en utbildning inom säkerhetsområdet, eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du skall ha erfarenhet av säkerhetsarbete och du trivs med att utveckla rutiner och arbetssätt. Erfarenhet av att hantera incidenter och allvarliga händelser är ett krav. Du skall ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt ha praktisk erfarenhet inom områdena övning, utbildning och risk- och säkerhetsbedömningar. Du har även god datorvana. Viss erfarenhet av teknisk fysiskt säkerhetsarbete är önskvärt. Meriterande är att ha erfarenhet av att arbeta med tvångsvård eller frihetsberövande.

Som person är du analytisk och en duktig problemlösare, pedagogisk och strukturerad som trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Du tar ett stort ansvar för ditt arbete och du har en god samarbetsförmåga.

Inom SiS arbetar vi aktivt med vår värdegrund respekt, omtanke och tydlighet, det är viktigt att du som anställd inom SiS delar värdegrunden. Vi ställer höga krav på ditt säkerhets- och sekretessmedvetande.

Statens institutionsstyrelse strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald. Vi ser gärna att du även har andra språkkunskaper utöver svenska.  

Stor vikt kommer att läggas vid den personliga lämpligheten. 

Körkort är ett krav då resor ingår i tjänsten.

På SiS månar vi om ett gott medarbetarskap. Det innebär att du som medarbetare tar ansvar för ditt arbete, bidrar till utveckling och medverkar till ett gott samarbete. Läs mer om vårt medarbetarskap.

Anställning: 
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Antal tjänster: 1

 

Fackliga representanter:
Klara Goh, SACO-S, 010-453 39 00, Klara.Goh@stat-inst.se
Abdoulaye Soukouna, OFR,  010-453 39 00, abdoulaye.soukouna@stat-inst.se
Amanda Johansson, SEKO, 010-453 39 00, amanda.johansson@stat-inst.se

Ansökan: 
Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 2023-11-07.

Tester och arbetsprover kan komma att ingå i rekryteringsprocessen. 

 

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.

Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansök nu

Brandman heltid semestervikariat 2024

Brandman
Läs mer Okt 10
Brandstationen Rosenlund, Jönköping

Vilka är vi
Vi är en förvaltning i utveckling med ca 230 medarbetare. Vårt uppdrag är att bidra till ett tryggt och säkert samhälle i ett brett perspektiv, med högt ställda krav på att möta samhällets förväntningar. Vi har en trivsam arbetsmiljö med många drivna medarbetare med olika professioner och bakgrund.

Vad gör du
Du kommer att ingå i utryckningsstyrka och göra insatser vid bränder, drunkningar, trafikolyckor, sjukvårdslarm, stormskador, ras, kemolyckor och farliga utsläpp.


Vi söker dig
Du ska ha genomfört minst tre terminer på SMO eller har utbildningen räddningsinsats/GRIB för att vara behörig sökande.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Övrigt
Testprotokoll från rullbandstest 4,5 km/tim vid en lutning av 8 grader i sex minuter och detta ska vara genomfört tidigast i augusti månad 2023. Protokollet bifogas din ansökan eller kan kompletteras senast 2023-11-10 till stefan.lund@jonkoping.se.
Intyg simkunnighet för lägst Guldbojen godkänt av livräddningsutbildad Badmästare/personal bifogas din ansökan. Detta kan kompletteras senast 2023-11-10 till stefan.lund@jonkoping.se
Körkort lägst B är ett krav.
Planerad testdag: 2023-11-19. Introduktionsutbildning ca 7 dagar genomförs i maj månad 2024.
Vi erbjuder månadslön med målsättning ca 100 % sysselsättningsgrad.

Urval av ansökningshandlingar görs löpande under ansökningsförfarandet.


Upplysningar
HR-Konsult Stefan Lund, tfn 036-10 56 66
Kommunal: Christian Ås, tfn 036-10 39 38

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre - för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Energiingenjör

Energirådgivare
Läs mer Sep 1
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Som arbetsgivare erbjuder vi möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Oavsett vad du söker, vad du brinner för eller vad du vill uppnå står vår dörr öppen för dig. Välkommen in till en ny framtid på Riksbyggen.

Riksbyggen har idag en kundbas bestående av bostadsrätts­föreningar och kommersiella kunder. Vi levererar kompletta förvaltningstjänster och har en stark tillväxt på en gynnsam marknad. Vi tar nu ytterligare kliv framåt i hållbarhetsarbetet och utvecklar vår energiverksamhet för att på bästa sätt kunna tillgodose våra kunders energieffektiviseringsbehov. Fastighetsförvaltningen i Jönköping söker nu en engagerad energiingenjör som vill utveckla vår energiaffär tillsammans med kollegor inom alla delar i förvaltningen för att hitta de bästa tekniska och ekonomiska lösningarna för kund.

Vad ska du göra?
Som energiingenjör deltar du i hela säljprocessen, implementering och uppföljning av energioptimeringsavtal samt projektledning av installationsentreprenader. Du upprättar energibesparingskalkyler och förfrågningsunderlag för kund samt utför upphandlingar och kvalitetsuppföljning. Du är drivande i säljarbetet av energi- och miljöprojekt till befintliga och nya kunder.

Rollen innebär också ansvar för utveckling av nya lösningar och arbetssätt avseende energi- och miljötjänster samt omvärldsbevakning inom respektive inriktning.

Som en del av förvaltningen/Riksbyggen kommer du vara ledamot i några av våra andelsägande bostadsrättsföreningars styrelser där du bidrar med kompetens, kunnande och kontinuitet i styrelsearbetet. Många av våra kunder har sina styrelsemöten på kvällstid, vilket medför att det förekommer arbete på kvällen. Detta kompenseras med en i övrigt flexibel arbetstid.

Vem är du?
Vi söker dig som har en utbildning på högskola inom fastighets-, energi-, drift, VVS- eller byggteknik. Teknisk yrkesinriktad gymnasieutbildning i kombination med gedigen erfarenhet från liknande arbete kan motsvara högskoleutbildning. Erfarenhet från fastighetsdrift, installationsservice och/eller energioptimering av fastigheter är ett krav. Du bör även besitta erfarenhet av projektledning samt erfarenhet av digitala styr- och övervakningssystem. Att kunna göra beräkningar och presentera ekonomiska kalkyler för olika åtgärdsförslag ingår i rollen.

Vidare vill vi att du känner en utmaning i att utveckla energiaffären tillsammans med kunden utifrån deras behov. Du är intresserad av kundkontakter och har förmåga att se och möta våra kunders behov. Det är viktigt att du är social och kan skapa en öppen och förtroendefull dialog samt kunna förmedla tekniska problem och lösningar på ett enkelt sätt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Certifierad energiexpert är meriterande. Körkort är ett krav för denna tjänst.

Du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift.

Om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Jönköping men arbete på även andra orter inom marknadsområdet kan förekomma.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Riksbyggen tillämpar provanställning.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobba hos oss/Lediga jobb senast den 2023-10-31. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sist ansökningsdatum, så ansök redan idag!

Vid frågor kontakta leveranschef Johan Andersson Zaar, Johan.AnderssonZaar@riksbyggen.se


Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss blir ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar.

Är du nyfiken på hur det är hos oss?

Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Ansök nu

Ledningsbefäl

Brandbefäl/Räddningsledare/Insatsledare
Läs mer Sep 29
Rosenlund, Jönköping

Din roll
Trivs du att arbeta i ett team med högt tempo och snabba tempoväxlingar? Är du en god kommunikatör som anstränger dig för att möta varje individ på ett personligt sätt? Då kan du vara vårt nästa ledningsbefäl!

Som ledningsbefäl i ledningscentralen tar du del av inkommande 112-samtal tillsammans med SOS Alarms personal. Du stödjer den hjälpsökande med råd, säkerställer att lämpliga resurser larmas och stödjer insatsen. Du kommunicerar via RAKEL, telefoni och söker information för att stödja insatsen i verksamhetssystem och på internet. Arbetet innebär många samverkanskontakter såsom Regionen, Trafikverket och Polismyndigheten. I centralen kommer du arbeta i nära samarbete med vakthavande befäl och SOS-personal. Som ledningsbefäl kan du påverka räddningsinsatser positivt, bland annat genom att ge råd och hjälpa den som drabbats av en olycka men även att bistå ledningsenheter i det operativa skadeavhjälpande arbetet. I arbetet sker ofta snabba tempoväxlingar där förmågan att prioritera och anpassa sig till rådande omständigheter är viktig. Arbetsuppgifterna utförs huvudsakligen i ledningscentralen, men det kommer även finnas arbetstid utanför ledningscentralen där utvecklingsarbete samt övning kan genomföras. Arbete utanför ledningscentral sker på brandstationen i Jönköping.


Vi söker dig som

• Genomgått någon av MSB:s utbildningar som ger behörighet räddningsledare
• Har erfarenhet av skadeplatsnära ledning inom kommunal räddningstjänst alternativt motsvarande ledning som bedöms vara likvärdigt.
• God förmåga att kunna arbeta, leda och ledas under såväl hög som låg stressnivå
• God förmåga att arbeta i olika tekniska IT-system
• Samarbetar bra med andra människor och aktörer
• Har grundläggande kunskaper i engelska och samhällskunskap.
• Innehar B-körkort

En stor del av arbetstiden som ledningsbefäl använder du SOS Alarms ärendehanteringssystem CoordCom (Zenit) och därtill är en god datorvana en förutsättning. Du ska även ha god kunskap om kommunal räddningstjänst, som du t.ex. kan ha fått genom att arbeta som befäl inom kommunal räddningstjänst eller liknande. Erfarenhet inom operativ räddningstjänst används för att skapa förståelse för de utmaningar skadeplatsnära arbete innehåller och på så sätt utgöra stöd till personal på skadeplats. För att trivas i rollen som ledningsbefäl behöver du vara empatisk, snabbtänkt, ha förmåga att fatta beslut samt ha teknisk fallenhet. Har du också en förmåga att strukturera och planera ditt arbete samt en god datorvana, så kommer dina förutsättningar vara goda för att lyckas med uppdraget. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vilka är vi?
Räddningstjänsten i Jönköping är en organisation i utveckling och vi arbetar med ett brett uppdrag för att bidra till ett tryggt och säkert samhälle. Räddningstjänsten ansvarar för brandskyddsfrågor, operativa insatser samt samordnar kommunens skydd mot olyckor, brottsförebyggande arbete och krisberedskap. Vi har en trivsam arbetsmiljö med många drivna medarbetare med olika professioner och bakgrund. Räddningstjänsten är en förvaltning i kommunen och har cirka 230 anställda.
Samverkan sker i stor grad med andra myndigheter och kommuner i länet.

Räddningstjänsten Jönköpings kommun är en del av Räddningstjänstsamverkan Småland-Blekinge (RSB). RSB är en operativ samverkan mellan räddningstjänster i Jönköping, Kronoberg, Blekinge län samt Ydre, Vimmerby, Västervik och Hultsfreds kommuner. RSB:s uppdrag är att tillsammans med SOS Alarm stödja den drabbade, larma ut och stödja det skadeplatsnära arbetet samt säkerställa beredskap för nya händelser. Ledningscentralen är samlokaliserade med SOS Alarm och är belägen på brandstationen i Jönköping. Centralen bemannas av ett vakthavande befäl och ett ledningsbefäl samt SOS Alarms personal.


Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning enligt AB.
Tjänsten innebär skiftstjänstgöring enligt schema
Säkerhetsklassning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras under anställningsprocessen.
Medicinsk kontroll enligt AFS 2019:3 kommer att genomföras under anställningsprocessen.
Vi tillämpar obligatoriskt alkohol- och drogtester vid nyanställning av säkerhetsklassad personal enligt säkerhetsställd process som utförs av Kommunhälsan Jönköpings kommun.

Vill du veta mer?
Räddningschef, Samuel Nyström, tfn 036-10 70 10
Chef för ledningscentral, Andreas Melin 036-10 20 07
HR-konsult, Stefan Lund, 036-10 56 66
Facklig företrädare Christian Ås, Kommunal, 036-10 39 38

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Kontrollköpare

Butikskontrollant
Läs mer Sep 29
Tillståndsenheten, Socialförvaltningen

Gillar du ordning och reda? Är det noga för dig att regler och riktlinjer följs? Då är det dig vi söker som timanställd kontrollköpare till Tillståndsenheten, Socialförvaltningen i Jönköpings kommun.

Tillståndsenheten tillhör Socialförvaltningens stab, som har sina kontor centralt i Jönköping med närhet till kommunikationer. Enheten består av en enhetschef och fem handläggare. Vi söker nu en ny kollega och hoppas du är intresserad av att vara en del av vårt team!

Ditt nya jobb
Kontrollköp innebär att vi vill kontrollera att butiker som säljer tobak, folköl, receptfria läkemedel och tobaksfria nikotinprodukter begär legitimation innan köp för att säkerställa kundens ålder. Kontrollköp genomförs bland annat i livsmedelsaffärer och kiosker inom Jönköpings kommun. Kontrollköp är en metod som är till för att förbättra försäljningsställets rutiner för ålderskontroll. Som kontrollköpare arbetar du för tillståndsenheten och provar att köpa åldersbegränsade produkter för att kontrollera så att försäljningsställena begär legitimation.

Som kontrollköpare kommer du att vara timanställd på tillståndsenheten, Jönköpings kommun och arbeta ca 4 - 5 dagar i månaden. Kontrollköpen sker alltid under övervakning av personal från tillståndsenheten.

Arbetet är självständigt och du kommer ha stor möjlighet att påverka dina arbetstider. Närmare information om arbetsuppgiften kommer ges till den som blir aktuell för tjänsten.

Din kompetens
För att vara aktuell för uppdraget måste du ha fyllt 18 år och för att kontrollköpen ska vara realistiska vill vi att du som kontrollköpare har ett ungdomligt utseende. Det är viktigt att du är noggrann, ha enkelt för att följa instruktioner och att kunna dokumentera arbetet. För arbetet krävs goda kunskaper i svenska, såväl i tal som i skrift.

Inga krav på körkort eller utbildning finns.

Vad erbjuder vi?
Förutom en arbetsplats med god arbetsmiljö och en härlig stämning i arbetsgruppen erbjuder vi olika förmåner som du kan läsa mer om du klickar på länken här; förmåner Jönköpings kommun (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)

Upplysningar
Som kontrollköpare kommer du att vara timanställd och arbeta utifrån överenskommelse med enhetschef. Arbetstiderna avgörs av hur arbete med kontrollköp läggs upp och det kan handla om arbetstider både under dag- och kvällstid, ibland flera dagar under samma vecka.

Urval och intervjuer till tjänsten kommer att ske löpande. Välkommen med din ansökan redan idag!

Kontakt
Ida Jerdmyr, enhetschef
Tel: 036 - 10 27 10
Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Vi söker Arbetsmiljösamordnare till oss på Sesol!

Arbetsmiljöingenjör
Läs mer Okt 4
Vill du vara en del av Sesol-familjen? Här erbjuds du bra utvecklingsmöjligheter samt kollegor som jobbar hårt för att vi ska vara det självklara valet inom solceller, batterier och elbilsladdare.

Din framtida utmaning
Som arbetsmiljösamordnare kommer du tillsammans med vårt Health & Safety- och HR-team arbeta för att bygga den bästa arbetsmiljön och en arbetsplats alla vill jobba på.

Arbetsuppgifterna kommer att vara att utveckla och säkerställa det systematiska och förebyggande arbetsmiljöarbetet samt de regler som gäller för tillfälliga byggarbetsplatser. I rollen kommer du arbeta nära våra montage-, el- och projektavdelningar. Vilket innebär stöttning till chefer och medarbetare inom hälsa och säkerhetsarbete. Du kommer få möjlighet att utveckla, implementera och effektivisera processer i arbetsmiljön samtidigt som du stöttar organisationen med din kunskap. I rollen kommer du även vara delaktig i att driva utredningar av tillbud och olyckor.

Ditt arbete kommer både vara strategiskt och operativt, därav ingår resor i tjänsten till våra övriga kontor. Du kommer säkerställa att Sesol följer lagkrav samt i detta identifiera om berörd personal har rätt kompetens och förutsättningar. Du kommer även föreslå och vara delaktig i att ta fram utbildningsinsatser tillsammans med vårt utbildningsteam.

Vem är vår perfekta matchning?
Vi söker dig som har ett stort intresse för arbetsmiljö- och hälsofrågor. Du trivs i samspel med andra men jobbar även bra självständigt. Vi ser dig som en person som strukturerad och lösningsorienterad i ditt arbetssätt. Du drivs av att prestigelöst implementera och leda förändringsarbete. Vi tror också att du som person trivs med att arbeta i en föränderlig verksamhet.

Vi vill att du
- har relevant eftergymnasial utbildning som arbetsmiljöingenjör eller med inriktning mot El/teknik/bygg.
- behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
- har B-körkort.


Det är extra bra om du även har
- erfarenhet från arbetsmiljöarbete både operativt och strategiskt arbete gärna inom el/teknik/bygg.
- erfarenhet och kompetens inom BAS-U och BAS-P uppdraget.
- erfarenhet av arbete i ledningssystem SAM/ISO.
Detta gör livet trevligt hos oss
- Mycket frihet under ansvar
- Goda möjligheter till utveckling
- Goda förmåner och arbetsvillkor
- Tävlingar med bonussystem


Bra att veta om anställningen
Lön: Fast
Placering: Jönköping
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställningsvillkor: Heltid


Vi förstår att du vill söka jobbet direkt, men detta är också bra
att veta!

Ansökan tas endast emot här på vår karriärsida. Har du några frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Kontakten finner du nedan.

På Sesol blir alla arbetstimmar soliga. Gör som över 1000 andra och maxa dina soltimmar du också. Kliv in i värmen hos oss på Sesol - en solsäker arbetsplats!

Om Sesol AB
Vi älskar solen lite mer än andra - att jobba hos oss på Sesol innebär därför ett soligt äventyr som vi vill att du ska få uppleva. Vi är idag över 1000 medarbetare som tillsammans står för över 2 miljoner soltimmar om året. Tillsammans bidrar vi alla till att göra världen till en lite grönare plats. Med huvudkontor i Jönköping och etableringar på 13 andra orter i södra och mellersta Sverige är vi en arbetsgivare för alla som vill kliva ut ur skuggan och in i solen.

Välkommen till Sveriges bästa arbetsgivare!

Ansök nu

Trivs du som fisken i vattnet? Sök då jobb på våra bad!

Badmästare
Läs mer Sep 11
Badenheten

Vill du vara med och utveckla Jönköping? Vill du erbjuda god service och en trivsam badmiljö för våra besökare? Då kan du vara vår nya kollega på Badenheten i Jönköpings kommun.

Hos oss blir du viktig för att erbjuda en bra upplevelse med en trygg och tillgänglig miljö för våra besökare på Norrahammars Sportcenter, Stadsgårdsbadet, Attarpsbadet och Brunstorpsbadet. Vi söker dig som är kommunikativ, har ett trevligt bemötande, är serviceinriktad och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa våra besökare. Till oss kommer skolelever, föreningsaktiva och badande i allmänhet.

I ditt arbete ingår att bemanna badkassa, leda simskolor och alla andra arbetsuppgifter som ingår i att driva en badanläggning. I pressade situationer är du lugn och stabil och kan arbeta noggrant, systematiskt och fokuserat. Då arbetet kan innebära snabbt förändrade förutsättningar ser vi att du har en god anpassningsförmåga och ser möjligheter i förändringar. Vi behöver bli fler och söker nu flera nya kollegor med eller utan tidigare erfarenhet av att arbeta i en badanläggning.

Du ser ansvarstagande som en självklarhet och har god samarbetsförmåga med kollegor och externa parter såsom lärare och tränare. En stor del av vårt arbete innebär att ligga steget före olyckan, vilket kräver ett analytiskt tänkande, ett konsekvent handlande och gott omdöme. Simkunnighet är ett krav och vi kräver godkänt dyk-och livräddningstest oavsett anställning. Du har även goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt god datorvana.

Hos oss arbetar du med bemötande och service till våra besökare, utifrån deras behov.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• Säkerhetsarbete- under stora delar av dagen arbetar du med förebyggande av olyckor, övervakar bassänger och lokaler, se över säkerhetsmateriel, ansvara för att besökare följer de säkerhets- och trivselregler som finns i anläggningen.
• Lokalvård och städning enligt de rutiner som finns och enligt de krav på hygien vi har, men också för att skapa en trivsam och ren miljö för våra besökare.
• Undervisa i simskola och leda vattengympa beroende på vilken kompetens du har.
• Samverka med annan personal inom bad, andra inom Jönköpings kommun och förening.

En tjänst som badmästare kräver följande kompetenser:

• Gymnasieutbildning med påbyggnad badmästartutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Diplomerad simlärare.
• Diplomerad poollivräddare.
• Tjänsten kräver även utbildning inom något av följande: diplomerad massör/vattengympainstruktör/gruppträningsinstruktör.


En tjänst som badvärd kräver mindre formell kompetens men desto större krav på viljan att du vill kompetensutveckla dig på arbetet för att tillslut kunna arbeta som badmästare.

Meriterande kompetenser för en tjänst som badvärd är att ha något av följande:

• Diplomerad badmästare
• Diplomerad poollivräddare/badbevakare
• Diplomerad simlärare
• Vattengympaintruktörsutbildning/annan gruppträningsutbildning
• Diplomerad massör

Meriterande erfarenheter för en tjänst som badmästare eller badvärd:

• Har arbetat inom serviceyrke/reception med goda referenser.
• Har arbetat med ungdomar med goda referenser.
• Har arbetat gruppträning/gym med goda referenser.

Om oss
Våra mål är att skapa en trygg och inkluderande miljö att vistas i och lära kommunens barn vattenvana och att simma. Detta gör vi tillsammans i en arbetsgrupp på ca 35 kollegor, varav ca 5 är placerade på Stadsgårdsbadet och 6 av oss är placerade på Norrahammarsportcenter.
Stadsgårdsbadet har sin placering centralt i stadsdelen Råslätt och erbjuder våra kommuninvånare en 25m simbassäng, en mindre undervisningsbassäng, plaskbassäng för de mindre barnen, ett relaxrum och ett mindre gym. Sommartid stänger Stadsgårdsbadet och vi flyttar ut till Brunstorpsbadet som ligger utmed Vättern i Huskvarna. Badet är en tempererad utomhusanläggning. Här finns en 50m bassäng, undervisningsbassäng, en plaskbassäng och rutschbana.

Badet i Norrahammars sportcenter har sin placering i Norrahammar, utanför Jönköping. Här erbjuder vi våra kommuninvånare 25m simbassäng, plaskbassäng för de mindre barnen, ett relaxrum, ett mindre gym och sporthall. Sommartid stänger Norrahammars sportcenter och vi flyttar ut till Attarpsbadet i Bankeryd, strax utanför Jönköping. Badet är en tempererad utomhusanläggning. Här finns 50m bassäng, undervisningsbassäng, plaskbassäng och ett hopptorn upp till 3m.

Alla anläggningar erbjuder våra kommuninvånare öppna mötesplatser och har samverkan med varandra.

Vad erbjuder vi dig
Här kan du läsa om de viktigaste förmånerna i vårt kollektivavtal. (https://skr.se/skr/tjanster/rapporterochskrifter/publikationer/saghejtilldittkollektivavtal.65598.html) Bland annat gratis bad och träning på förvaltningens badanläggningar samt möjligheten till förmånscykel (genom bruttolöneavdrag).

Belastningsregister
För att få arbeta med barn och unga måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du skickar in din ansökan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka två veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du på Polisens hemsida. Välj registerutdrag för arbete med barn i annan verksamhet.

Vill du veta mer?
Zophie Vilppala Edvinsson, enhetschef, 036-10 73 24
Andreas Klang, 036-10 37 19

Arbetsprover tillämpas inför eventuell anställning. Arbetet innebär morgon, kvälls- och helgtjänstgöring. Vi arbetar i en varm, fuktig och stundtals bullrig miljö. Många av våra arbetsuppgifter är fysiskt/mentalt krävande.

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla! Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som badmästare eller badvärd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Säkerhetssamordnare Dagab Syd

Säkerhetsrådgivare
Läs mer Aug 29
Dagab skapar, lagerhåller och levererar sortimentet till Axfoodkoncernens kedjor såsom bl a Hemköp, Willys, City Gross, Snabbgross, Urban Deli och Apohem. Vi utvecklar också egna varumärken, bl.a. Garant, Eldorado och Såklart. Vår verksamhet vilar på goda värderingar för jord, människa och samhälle, vilket genomsyrar allt från sortimentsutveckling, paketering och transport - till hur vi agerar mot våra medarbetare. På så sätt ger vi våra kunder förutsättningar att göra schyssta, hållbara val.
Med andra ord - hos oss är du med och påverkar det vardagliga livet för en sisådär tio miljoner människor, förstå hur viktiga våra medarbetare är för oss. Välkommen du med!

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som säkerhetssamordnare ansvarar du tillsammans med säkerhetschefen och organisationen i Syd för planering, ledning, utveckling och samordning av det interna säkerhetsarbetet inom hela Dagab. Placeringsort är någon av våra orter i Syd, (Göteborg, Hässleholm, Jönköping eller Landskrona)

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:
fungera som sakkunnig för Dagabs anläggningar kring revisioner, myndighetskrav, lagkrav och inom Dagabs interna säkerhetsarbete
stödja, supportera och samverka med verksamheterna och organisationerna i säkerhetsfrågor (ex SAM,SBA, utredningar, m.m)
hantera frågor runt anläggningarnas egendomsskydd t ex larm-, passer- och kamerasystem.
delta i, och driva projekt

Det här erbjuder vi
Hos oss erbjuds du en viktig roll i Dagabs uppdrag att tillgodose hela Sverige med bra, prisvärd och hållbarmat. Här får du stora möjligheter att vidareutvecklas i ett arbetsklimat som vilar på våra gemensamma kärnvärden: ”Vi utmanar”, ”Vi är starkare tillsammans”, ”Butiken är vår scen” och ”Vi har koll”.
Efter provanställningen får du även rabatter hos våra butikskedjor.
Det här förväntar vi oss
Som person har du hög integritet och en förmåga att skapa förtroende och trygghet. Givet den förändringsresa som pågår så ser vi gärna att du har erfarenhet ifrån förändringsledning och utvecklingsarbete, såväl som en gedigen kunskapsgrund inom säkerhetsområdet och då gärna inom logistikområdet. Du är social och kommunikativ, och har en pedagogisk förmåga som gör att du har lätt för att få andra att förstå vikten av riskmedvetenhet och säkerhetstänk i det dagliga arbetet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Rollen kräver att du utrycker dig väl i både tal och skrift i det svenska språket och dessutom har goda kunskaper i engelska. B-körkort krävs.

Meriterande för tjänsten är erfarenhet av;
arbete med säkerhetsfrågor och då gärna från en större organisation.
arbete i en händelsestyrd organisation.
systematiskt säkerhetsarbete (SAM, SBA)
arbete i incidentrapporteringssystem
Personalledning

Om du vill veta mer om vad tjänsten innebär, kontakta Tommy Fredriksson, tommy.fredriksson@dagab.se/070-2832151. Vi ser gärna att du vid intresse skickar din ansökan så snart som möjligt, då tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag den 2023-09-20. Vi tar endast emot ansökningar via våra jobbsidor.

För att ta reda på om just du är den vi söker så innehåller vår rekryteringsprocess både tester och intervjuer.
Vi gör även bakgrundskontroll vid samtliga rekryteringar. Läs mer: Så går det till när du söker jobb inom Axfood

Observera att vi inte under denna process kommer be dig logga in med ditt Bank-id, uppge något lösenord eller scanna någon QR-kod. Vid frågor kontakta Medarbetarsupporten på 0771-250 250 knappval 3 eller på jobb@axfood.se.

Om Dagab Inköp & Logistik
Dagab driver och utvecklar koncernens sortiment, inköp och logistik. Dagab har en nyckelroll i Axfoods arbete med att ständigt effektivisera varuflödet. Dagab omsätter drygt 52 miljarder kronor (2022) och ingår i Axfood AB som är noterat på Nasdaq OMX Stockholm AB:s Large Cap-lista.

Dagab är en del av Axfood, vårt gemensamma uppdrag hittar du om du klickar här.

Ansök nu

SOS-operatör

SOS-operatör
Läs mer Sep 7
SOS Alarm larmar ut hjälpresurser vid olyckor och samhällskriser dygnet runt, årets alla dagar. Dessutom bedriver SOS Alarm ett kommersiellt verksamhetsområde som arbetar med bland annat inbrottslarm, brandlarm, personlarm, hisslarm, kameraövervakning och driftlarm. Vi tillhandahåller kundorienterade jourtjänster såsom samhällsjourer, fastighetsjourer och entreprenörsjour, vilket nyttjas av kunder från såväl privata sektorn som offentliga sektorn. Utöver det har vi även en central roll i samhällets krisberedskap. Hos oss på SOS Alarm arbetar idag ca 1300 SOS:are varav ca 50 SOS-operatörer och SOS-sjuksköterskor i Jönköping.

Vill du göra skillnad för andra, på riktigt? Vi söker fler medarbetare som vill vara med och skapa ett tryggare Sverige för alla.

Din vardag som SOS-operatör
Du kommer att få möta alla möjliga typer av människor, frågeställningar och problem. Din huvudsakliga arbetsuppgift är att svara på inkommande samtal från människor i nöd. Som SOS-operatör svarar du på nödnumret 112 och är den hjälpsökandes första kontakt innan andra hjälpresurser är på plats.

Samtalen omfattar allt ifrån akuta sjukfall, trafikolyckor, bränder till samtal där någon är i behov av en trygg röst. Med intervjustöd och anpassad teknik säkerställer du att rätt resurser skickas till rätt plats i rätt tid. I pågående samtal samverkar du med kollegor och externa resurser så som polis, räddningstjänst och ambulans. Arbetet bedrivs ofta i ett högt tempo och hjälpsökande står alltid i fokus. Arbetet bedrivs på SOS-centralen i Jönköping där du sitter i en öppen miljö tillsammans med dina kollegor.

För att få rätt förutsättningar för att lyckas som SOS-operatör, inleds anställningen med en gedigen utbildning på vår utbildningsenhet i Kista.

Eftersom SOS Alarms verksamhet bedrivs 24/7 har du som SOS-operatör har du en dygnsgående tjänst.

Vi erbjuder dig

- Ovärderlig lärdom i att kommunicera med olika typer av människor

- Engagerade och stöttande ledare och kollegor

- Chansen att arbeta i ett samhällsviktigt företag där människan alltid står i centrum

- Du får samverka tillsammans med bl. a. Polisen, Räddningstjänst, ambulans och andra aktörer som är viktiga för samhället

Vi söker dig

Vi utgår ifrån att du alltid vill hjälpa den som ringer in och hanterar samtalet från början till slut. Du uppskattar tydliga riktlinjer, är trygg i dig själv och beslutsam - oavsett vilket samtal du hanterar. Rollen innebär samverkan med kollegor och externa aktörer vilket kräver att du har god samarbetsförmåga. Du är en vänlig och lyhörd person som har lätt för att prata med människor. Vidare är du empatisk och professionell vilket innebär att du samverkar och tar ansvar i din yrkesroll. Det är meriterande om du har erfarenhet från sjukvård, blåljusverksamhet, larmcentral eller liknande.

Vi tror att du

- Har minst tre års arbetslivserfarenhet

- Talar och skriver svenska obehindrat och är bekväm med att ta samtal på engelska

- Har god datorvana och trivs med att arbeta i olika och komplexa system

- Har god simultanförmåga då arbetet kräver att du kan hantera flera uppgifter på en och samma gång

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta oregelbundna tider då SOS Alarm är en verksamhet som finns till för hjälpsökande dygnets alla timmar, årets alla dagar.

Hos oss är våra värderingar, Professionella & Empatiska samt Ansvarstagande & Samverkande, något som genomsyrar hela kulturen på SOS Alarm och att du kan relatera till dessa är en förutsättning för att trivas hos oss!

Tjänsterna startar under januari - mars 2023 och inleds med provanställning på sex månader.

Låter detta intressant? Skicka in din ansökan snarast, dock senast 2023-09-10

Har du frågor? Kontakta rekryterande chef Andreas Nordén på andreas.norden@sosalarm.se eller 0738-069 441.

SOS Alarm genomför säkerhetsprövning med registerkontroll på sin personal enligt kraven ur säkerhetsskyddslag (2018:585). Även en kontroll enligt Lag (1974:191) om bevakningsföretag utförs och är aktiv under anställningsperioden. Drogtest utan anmärkning är en förutsättning för anställning. Läs gärna mer om SOS Alarm och vår verksamhet på www.sosalarm.se (https://sosalarm.se/)

Ansök nu

Avarn söker väktare/ordningsvakter/skyddsvakter till Jönköping

Väktare
Läs mer Aug 8
Vi tror på ansvarstagande, samarbete och att visa omtanke mot kollegor och omvärlden. Vi ska vara förebilder för andra. Dina tidigare erfarenheter i livet är intressanta och du kommer att få möjlighet att använda och utveckla dem hos oss.

Arbetstider: Varierande, vilket är både dag och natt 
Tjänsteställe: Jönköping 

Varaktighet: Tillsvidare, behovsanställning. 

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kunden ger oss ett stort förtroende och ditt arbete som väktare är viktigt. Du bidrar varje arbetspass till att skapa trygghet och säkerhet för kunden och samhället i stort, då ditt arbete skapar ett förebyggande skydd mot brottslighet, förbättrat brandskydd och mycket mer. Du kommer att få träffa samhällets alla invånare och det är viktigt att du är tydlig, lugn och kan ta genomtänkta beslut.

Här är några av de vanligaste arbetsuppgifterna:
En ronderande väktare arbetar med förebyggande säkerhet. Du är bilburen och besöker kunder i ditt distrikt/område för att bland annat kontrollera att larm är påkopplat, fönster och dörrar är stängda och låsta, elektrisk utrustning avstängd och att inga obehöriga vistas på objektet/området. Tillsynsbevakning utförs både inom- och utomhus, oftast natt, ensam och du arbetar i skift. Arbetet är självständigt och rörligt. Vid stationär bevakning arbetar du hos kunden. Det kan innebära allt från receptionsarbete till rondering och bemanning av bevakningscentraler.

En ordningsvakt arbetar på offentliga platser där många människor är i rörelse. Därför är det viktigt att klara många intryck och ha hög social kompetens. Ordningsvaktens arbete skiljer sig från väktarens eftersom ordningsvakten har större rätt att ingripa vid ordningsstörande. Han/hon har rätt att avvisa, avlägsna och omhänderta. För att få arbeta som ordningsvakt krävs en speciell ordningsvaktsutbildning samt ordningsvaktsförordnande.

En skyddsvakt arbetar med bevakning av samhällsviktiga anläggningar, där kravet på säkerhet är maximalt. Som skyddsvakt kan man i grunden vara väktarutbildad med en avkortad skyddsvaktsutbildning alternativt ha genomfört längre grundutbildning som skyddsvakt.
- Ett skyddsvaktsgodkännande från länsstyrelsen tillkommer också. För att få tjänstgöra på skyddsobjekt behöver du vara svensk medborgare och även genomföra ett säkerhetsprövningssamtal. Först efter godkänd säkerhetsprövning och registerkontroll är man aktuell för tjänstgöring i uppdraget.


Förutsättningar:
 - fyllt 18 år och vara ostraffad som väktare och skyddsvakt
 - för ordningsvakt ska du ha fyllt 20 år och ha ett godkänt ordningsvaktsförordnande 
 - drogfri
 - gymnasiekompetens
 - god svenska i tal och skrift
 - god hälsa och fysik
 - ordnad ekonomi
 - körkort vid tillsynsbevakning
 - svensk medborgare för arbete på skyddsobjekt

Väktarutbildning är meriterande på dessa positioner. Andra meriterande kvalifikationer är erfarenhet av arbete i bevakningsbranschen, visst tekniskt kunnande, ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska samt tidigare erfarenhet av arbete i publika miljöer.

Om du saknar väktarutbildning men har rätt profil så kan vi tänka oss utbilda dig till väktare.

Varmt välkommen in med din ansökan! Urval sker löpande, så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt - dock senast 2023-09-10 - sök tjänsten via vår hemsida- ej via mejl.


Tester kommer att tillämpas i rekryteringsprocessen


Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören. Våra 7 500 medarbetare bidrar dygnet runt, året runt till ett tryggare samhälle och våra värdeord - ansvar - omtanke - samarbete - ligger till grund för vårt arbete och hjälper oss att nå vår vision, ”säkerhet och ansvarstagande i världsklass”.

Ansök nu

SOS-operatör

SOS-operatör
Läs mer Aug 21
SOS Alarm larmar ut hjälpresurser vid olyckor och samhällskriser dygnet runt, årets alla dagar. Dessutom bedriver SOS Alarm ett kommersiellt verksamhetsområde som arbetar med bland annat inbrottslarm, brandlarm, personlarm, hisslarm, kameraövervakning och driftlarm. Vi tillhandahåller kundorienterade jourtjänster såsom samhällsjourer, fastighetsjourer och entreprenörsjour, vilket nyttjas av kunder från såväl privata sektorn som offentliga sektorn. Utöver det har vi även en central roll i samhällets krisberedskap. Hos oss på SOS Alarm arbetar idag ca 1300 SOS:are varav ca 50 SOS-operatörer och SOS-sjuksköterskor i Jönköping.

Vill du göra skillnad för andra, på riktigt? Vi söker fler medarbetare som vill vara med och skapa ett tryggare Sverige för alla.

Din vardag som SOS-operatör
Du kommer att få möta alla möjliga typer av människor, frågeställningar och problem. Din huvudsakliga arbetsuppgift är att svara på inkommande samtal från människor i nöd. Som SOS-operatör svarar du på nödnumret 112 och är den hjälpsökandes första kontakt innan andra hjälpresurser är på plats.

Samtalen omfattar allt ifrån akuta sjukfall, trafikolyckor, bränder till samtal där någon är i behov av en trygg röst. Med intervjustöd och anpassad teknik säkerställer du att rätt resurser skickas till rätt plats i rätt tid. I pågående samtal samverkar du med kollegor och externa resurser så som polis, räddningstjänst och ambulans. Arbetet bedrivs ofta i ett högt tempo och hjälpsökande står alltid i fokus. Arbetet bedrivs på SOS-centralen i Jönköping där du sitter i en öppen miljö tillsammans med dina kollegor.

För att få rätt förutsättningar för att lyckas som SOS-operatör, inleds anställningen med en gedigen utbildning på vår utbildningsenhet i Kista.

Eftersom SOS Alarms verksamhet bedrivs 24/7 har du som SOS-operatör har du en dygnsgående tjänst.

Vi erbjuder dig

- Ovärderlig lärdom i att kommunicera med olika typer av människor

- Engagerade och stöttande ledare och kollegor

- Chansen att arbeta i ett samhällsviktigt företag där människan alltid står i centrum

- Du får samverka tillsammans med bl. a. Polisen, Räddningstjänst, ambulans och andra aktörer som är viktiga för samhället

Vi söker dig

Vi utgår ifrån att du alltid vill hjälpa den som ringer in och hanterar samtalet från början till slut. Du uppskattar tydliga riktlinjer, är trygg i dig själv och beslutsam - oavsett vilket samtal du hanterar. Rollen innebär samverkan med kollegor och externa aktörer vilket kräver att du har god samarbetsförmåga. Du är en vänlig och lyhörd person som har lätt för att prata med människor. Vidare är du empatisk och professionell vilket innebär att du samverkar och tar ansvar i din yrkesroll. Det är meriterande om du har erfarenhet från sjukvård, blåljusverksamhet, larmcentral eller liknande.

Vi tror att du

- Har minst tre års arbetslivserfarenhet

- Talar och skriver svenska obehindrat och är bekväm med att ta samtal på engelska

- Har god datorvana och trivs med att arbeta i olika och komplexa system

- Har god simultanförmåga då arbetet kräver att du kan hantera flera uppgifter på en och samma gång

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta oregelbundna tider då SOS Alarm är en verksamhet som finns till för hjälpsökande dygnets alla timmar, årets alla dagar.

Hos oss är våra värderingar, Professionella & Empatiska samt Ansvarstagande & Samverkande, något som genomsyrar hela kulturen på SOS Alarm och att du kan relatera till dessa är en förutsättning för att trivas hos oss!

Tjänsterna startar under januari - mars 2023 och inleds med provanställning på sex månader.

Låter detta intressant? Skicka in din ansökan snarast, dock senast 2023-09-10

Har du frågor? Kontakta rekryterande chef Andreas Nordén på andreas.norden@sosalarm.se eller 0738-069 441.

SOS Alarm genomför säkerhetsprövning med registerkontroll på sin personal enligt kraven ur säkerhetsskyddslag (2018:585). Även en kontroll enligt Lag (1974:191) om bevakningsföretag utförs och är aktiv under anställningsperioden. Drogtest utan anmärkning är en förutsättning för anställning. Läs gärna mer om SOS Alarm och vår verksamhet på www.sosalarm.se (https://sosalarm.se/)

Ansök nu

Vi söker Arbetsmiljösamordnare till oss på Sesol!

Arbetsmiljöingenjör
Läs mer Jun 28
Vill du vara en del av Sesol-familjen? Här erbjuds du bra utvecklingsmöjligheter samt kollegor som jobbar hårt för att vi ska vara det självklara valet inom solceller, batterier och elbilsladdare.

Din framtida utmaning
Som arbetsmiljösamordnare kommer du tillsammans med vårt Health & Safety- och HR-team arbeta för att bygga den bästa arbetsmiljön och en arbetsplats alla vill jobba på.

Arbetsuppgifterna kommer att vara att utveckla och säkerställa det systematiska och förebyggande arbetsmiljöarbetet samt de regler som gäller för tillfälliga byggarbetsplatser. I rollen kommer du arbeta nära våra montage-, el- och projektavdelningar. Vilket innebär stöttning till chefer och medarbetare inom hälsa och säkerhetsarbete. Du kommer få möjlighet att utveckla, implementera och effektivisera processer i arbetsmiljön samtidigt som du stöttar organisationen med din kunskap. I rollen kommer du även vara delaktig i att driva utredningar av tillbud och olyckor.

Ditt arbete kommer både vara strategiskt och operativt, därav ingår resor i tjänsten till våra övriga kontor. Du kommer säkerställa att Sesol följer lagkrav samt i detta identifiera om berörd personal har rätt kompetens och förutsättningar. Du kommer även föreslå och vara delaktig i att ta fram utbildningsinsatser tillsammans med vårt utbildningsteam.

Vem är vår perfekta matchning?
Vi söker dig som har ett stort intresse för arbetsmiljö- och hälsofrågor. Du trivs i samspel med andra men jobbar även bra självständigt. Vi ser dig som en person som strukturerad och lösningsorienterad i ditt arbetssätt. Du drivs av att prestigelöst implementera och leda förändringsarbete. Vi tror också att du som person trivs med att arbeta i en föränderlig verksamhet.

Vi vill att du
- har relevant eftergymnasial utbildning som arbetsmiljöingenjör eller med inriktning mot El/teknik/bygg.
- behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
- har B-körkort.


Det är extra bra om du även har
- erfarenhet från arbetsmiljöarbete både operativt och strategiskt arbete gärna inom el/teknik/bygg.
- erfarenhet och kompetens inom BAS-U och BAS-P uppdraget.
- erfarenhet av arbete i ledningssystem SAM/ISO.
Detta gör livet trevligt hos oss
- Mycket frihet under ansvar
- Goda möjligheter till utveckling
- Goda förmåner och arbetsvillkor
- Tävlingar med bonussystem


Bra att veta om anställningen
Lön: Fast
Placering: Jönköping
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställningsvillkor: Heltid


Vi förstår att du vill söka jobbet direkt, men detta är också bra
att veta!

Ansökan tas endast emot här på vår karriärsida. Har du några frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Kontakten finner du nedan.

På Sesol blir alla arbetstimmar soliga. Gör som över 1000 andra och maxa dina soltimmar du också. Kliv in i värmen hos oss på Sesol - en solsäker arbetsplats!

Om Sesol AB
Vi älskar solen lite mer än andra - att jobba hos oss på Sesol innebär därför ett soligt äventyr som vi vill att du ska få uppleva. Vi är idag över 1000 medarbetare som tillsammans står för över 2 miljoner soltimmar om året. Tillsammans bidrar vi alla till att göra världen till en lite grönare plats. Med huvudkontor i Jönköping och etableringar på 13 andra orter i södra och mellersta Sverige är vi en arbetsgivare för alla som vill kliva ut ur skuggan och in i solen.

Välkommen till Sveriges bästa arbetsgivare!

Ansök nu

Vi söker Arbetsmiljösamordnare till oss på Sesol!

Arbetsmiljöingenjör
Läs mer Aug 21
Vill du vara en del av Sesol-familjen? Här erbjuds du bra utvecklingsmöjligheter samt kollegor som jobbar hårt för att vi ska vara det självklara valet inom solceller, batterier och elbilsladdare.

Din framtida utmaning
Som arbetsmiljösamordnare kommer du tillsammans med vårt Health & Safety- och HR-team arbeta för att bygga den bästa arbetsmiljön och en arbetsplats alla vill jobba på.

Arbetsuppgifterna kommer att vara att utveckla och säkerställa det systematiska och förebyggande arbetsmiljöarbetet samt de regler som gäller för tillfälliga byggarbetsplatser. I rollen kommer du arbeta nära våra montage-, el- och projektavdelningar. Vilket innebär stöttning till chefer och medarbetare inom hälsa och säkerhetsarbete. Du kommer få möjlighet att utveckla, implementera och effektivisera processer i arbetsmiljön samtidigt som du stöttar organisationen med din kunskap. I rollen kommer du även vara delaktig i att driva utredningar av tillbud och olyckor.

Ditt arbete kommer både vara strategiskt och operativt, därav ingår resor i tjänsten till våra övriga kontor. Du kommer säkerställa att Sesol följer lagkrav samt i detta identifiera om berörd personal har rätt kompetens och förutsättningar. Du kommer även föreslå och vara delaktig i att ta fram utbildningsinsatser tillsammans med vårt utbildningsteam.

Vem är vår perfekta matchning?
Vi söker dig som har ett stort intresse för arbetsmiljö- och hälsofrågor. Du trivs i samspel med andra men jobbar även bra självständigt. Vi ser dig som en person som strukturerad och lösningsorienterad i ditt arbetssätt. Du drivs av att prestigelöst implementera och leda förändringsarbete. Vi tror också att du som person trivs med att arbeta i en föränderlig verksamhet.

Vi vill att du
- har relevant eftergymnasial utbildning som arbetsmiljöingenjör eller med inriktning mot El/teknik/bygg.
- behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
- har B-körkort.


Det är extra bra om du även har
- erfarenhet från arbetsmiljöarbete både operativt och strategiskt arbete gärna inom el/teknik/bygg.
- erfarenhet och kompetens inom BAS-U och BAS-P uppdraget.
- erfarenhet av arbete i ledningssystem SAM/ISO.
Detta gör livet trevligt hos oss
- Mycket frihet under ansvar
- Goda möjligheter till utveckling
- Goda förmåner och arbetsvillkor
- Tävlingar med bonussystem


Bra att veta om anställningen
Lön: Fast
Placering: Jönköping
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställningsvillkor: Heltid


Vi förstår att du vill söka jobbet direkt, men detta är också bra
att veta!

Ansökan tas endast emot här på vår karriärsida. Har du några frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Kontakten finner du nedan.

På Sesol blir alla arbetstimmar soliga. Gör som över 1000 andra och maxa dina soltimmar du också. Kliv in i värmen hos oss på Sesol - en solsäker arbetsplats!

Om Sesol AB
Vi älskar solen lite mer än andra - att jobba hos oss på Sesol innebär därför ett soligt äventyr som vi vill att du ska få uppleva. Vi är idag över 1000 medarbetare som tillsammans står för över 2 miljoner soltimmar om året. Tillsammans bidrar vi alla till att göra världen till en lite grönare plats. Med huvudkontor i Jönköping och etableringar på 13 andra orter i södra och mellersta Sverige är vi en arbetsgivare för alla som vill kliva ut ur skuggan och in i solen.

Välkommen till Sveriges bästa arbetsgivare!

Ansök nu

Vi söker Arbetsmiljösamordnare till oss på Sesol!

Arbetsmiljöingenjör
Läs mer Jun 15
Vill du vara en del av Sesol-familjen? Här erbjuds du bra utvecklingsmöjligheter samt kollegor som jobbar hårt för att vi ska vara det självklara valet inom solceller, batterier och elbilsladdare.

Din framtida utmaning
Som arbetsmiljösamordnare kommer du tillsammans med vårt Health & Safety- och HR-team arbeta för att bygga den bästa arbetsmiljön och en arbetsplats alla vill jobba på.

Arbetsuppgifterna kommer att vara att utveckla och säkerställa det systematiska och förebyggande arbetsmiljöarbetet samt de regler som gäller för tillfälliga byggarbetsplatser. I rollen kommer du arbeta nära våra montage-, el- och projektavdelningar. Vilket innebär stöttning till chefer och medarbetare inom hälsa och säkerhetsarbete. Du kommer få möjlighet att utveckla, implementera och effektivisera processer i arbetsmiljön samtidigt som du stöttar organisationen med din kunskap. I rollen kommer du även vara delaktig i att driva utredningar av tillbud och olyckor.

Ditt arbete kommer både vara strategiskt och operativt, därav ingår resor i tjänsten till våra övriga kontor. Du kommer säkerställa att Sesol följer lagkrav samt i detta identifiera om berörd personal har rätt kompetens och förutsättningar. Du kommer även föreslå och vara delaktig i att ta fram utbildningsinsatser tillsammans med vårt utbildningsteam.

Vem är vår perfekta matchning?
Vi söker dig som har ett stort intresse för arbetsmiljö- och hälsofrågor. Du trivs i samspel med andra men jobbar även bra självständigt. Vi ser dig som en person som strukturerad och lösningsorienterad i ditt arbetssätt. Du drivs av att prestigelöst implementera och leda förändringsarbete. Vi tror också att du som person trivs med att arbeta i en föränderlig verksamhet.

Vi vill att du
- har relevant eftergymnasial utbildning som arbetsmiljöingenjör eller med inriktning mot El/teknik/bygg.
- behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
- har B-körkort.


Det är extra bra om du även har
- erfarenhet från arbetsmiljöarbete både operativt och strategiskt arbete gärna inom el/teknik/bygg.
- erfarenhet och kompetens inom BAS-U och BAS-P uppdraget.
- erfarenhet av arbete i ledningssystem SAM/ISO.
Detta gör livet trevligt hos oss
- Mycket frihet under ansvar
- Goda möjligheter till utveckling
- Goda förmåner och arbetsvillkor
- Tävlingar med bonussystem


Bra att veta om anställningen
Lön: Fast
Placering: Jönköping
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställningsvillkor: Heltid


Vi förstår att du vill söka jobbet direkt, men detta är också bra
att veta!

Ansökan tas endast emot här på vår karriärsida. Har du några frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Kontakten finner du nedan.

På Sesol blir alla arbetstimmar soliga. Gör som över 1000 andra och maxa dina soltimmar du också. Kliv in i värmen hos oss på Sesol - en solsäker arbetsplats!

Om Sesol AB
Vi älskar solen lite mer än andra - att jobba hos oss på Sesol innebär därför ett soligt äventyr som vi vill att du ska få uppleva. Vi är idag över 1000 medarbetare som tillsammans står för över 2 miljoner soltimmar om året. Tillsammans bidrar vi alla till att göra världen till en lite grönare plats. Med huvudkontor i Jönköping och etableringar på 13 andra orter i södra och mellersta Sverige är vi en arbetsgivare för alla som vill kliva ut ur skuggan och in i solen.

Välkommen till Sveriges bästa arbetsgivare!

Ansök nu

Vi söker Arbetsmiljösamordnare till oss på Sesol!

Arbetsmiljöingenjör
Läs mer Jul 17
Vill du vara en del av Sesol-familjen? Här erbjuds du bra utvecklingsmöjligheter samt kollegor som jobbar hårt för att vi ska vara det självklara valet inom solceller, batterier och elbilsladdare.

Din framtida utmaning
Som arbetsmiljösamordnare kommer du tillsammans med vårt Health & Safety- och HR-team arbeta för att bygga den bästa arbetsmiljön och en arbetsplats alla vill jobba på.

Arbetsuppgifterna kommer att vara att utveckla och säkerställa det systematiska och förebyggande arbetsmiljöarbetet samt de regler som gäller för tillfälliga byggarbetsplatser. I rollen kommer du arbeta nära våra montage-, el- och projektavdelningar. Vilket innebär stöttning till chefer och medarbetare inom hälsa och säkerhetsarbete. Du kommer få möjlighet att utveckla, implementera och effektivisera processer i arbetsmiljön samtidigt som du stöttar organisationen med din kunskap. I rollen kommer du även vara delaktig i att driva utredningar av tillbud och olyckor.

Ditt arbete kommer både vara strategiskt och operativt, därav ingår resor i tjänsten till våra övriga kontor. Du kommer säkerställa att Sesol följer lagkrav samt i detta identifiera om berörd personal har rätt kompetens och förutsättningar. Du kommer även föreslå och vara delaktig i att ta fram utbildningsinsatser tillsammans med vårt utbildningsteam.

Vem är vår perfekta matchning?
Vi söker dig som har ett stort intresse för arbetsmiljö- och hälsofrågor. Du trivs i samspel med andra men jobbar även bra självständigt. Vi ser dig som en person som strukturerad och lösningsorienterad i ditt arbetssätt. Du drivs av att prestigelöst implementera och leda förändringsarbete. Vi tror också att du som person trivs med att arbeta i en föränderlig verksamhet.

Vi vill att du
- har relevant eftergymnasial utbildning som arbetsmiljöingenjör eller med inriktning mot El/teknik/bygg.
- behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
- har B-körkort.


Det är extra bra om du även har
- erfarenhet från arbetsmiljöarbete både operativt och strategiskt arbete gärna inom el/teknik/bygg.
- erfarenhet och kompetens inom BAS-U och BAS-P uppdraget.
- erfarenhet av arbete i ledningssystem SAM/ISO.
Detta gör livet trevligt hos oss
- Mycket frihet under ansvar
- Goda möjligheter till utveckling
- Goda förmåner och arbetsvillkor
- Tävlingar med bonussystem


Bra att veta om anställningen
Lön: Fast
Placering: Jönköping
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställningsvillkor: Heltid


Vi förstår att du vill söka jobbet direkt, men detta är också bra
att veta!

Ansökan tas endast emot här på vår karriärsida. Har du några frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Kontakten finner du nedan.

På Sesol blir alla arbetstimmar soliga. Gör som över 1000 andra och maxa dina soltimmar du också. Kliv in i värmen hos oss på Sesol - en solsäker arbetsplats!

Om Sesol AB
Vi älskar solen lite mer än andra - att jobba hos oss på Sesol innebär därför ett soligt äventyr som vi vill att du ska få uppleva. Vi är idag över 1000 medarbetare som tillsammans står för över 2 miljoner soltimmar om året. Tillsammans bidrar vi alla till att göra världen till en lite grönare plats. Med huvudkontor i Jönköping och etableringar på 13 andra orter i södra och mellersta Sverige är vi en arbetsgivare för alla som vill kliva ut ur skuggan och in i solen.

Välkommen till Sveriges bästa arbetsgivare!

Ansök nu

Besiktningsingenjör inom tryck - Jönköping

Besiktningsingenjör
Läs mer Jun 12
Vi vill stärka upp vårt team inom processäkerhet i Jönköping och söker nu en ny kollega som vill arbeta som besiktningsingenjör inom tryck.
Tjänsten som besiktningsingenjör inom tryck innebär att du dagligen kommer utföra teknisk kontroll och besiktning av olika trycksatta anordningar. Det kan vara en variation av pannor, rörledningar, kylanläggningar, tryckluftstankar, kokgrytor, och andra tryckkärl som du inspekterar ute hos våra kunder. Utöver tekniska kontroller hjälper vi till med granskningar och dokumentation i enlighet med arbetsmiljöverkets föreskrifter, exempelvis tillhörande riskbedömningar, journaler för fortlöpande tillsyn mm. Rollen innebär mycket frihet under ansvar, där du får själv har stor del i att planera hur dina arbetsveckor ska se ut och i dialog med kunderna boka in besök. Dagliga resor ingår.
Vem vi söker
För att trivas i rollen ser vi att du har ett stort tekniskt intresse och tycker om det sociala och att möta kunder. Vidare är du målinriktad och du trivs med utmaningar. Du har en vilja att ständigt utvecklas och lära dig mer. Du uppskattar variation och har förmåga att självständigt planera och driva ditt eget arbete framåt.
Vad vi hoppas att du har:
· Högskoleingenjörsexamen, exempelvis drift- eller sjöingenjör alternativt en teknisk gymnasieutbildning
· Processkännedom eller driftteknisk bakgrund inom kylteknik, energi, skogsindustri eller processindustri
· Intresse för teknik och människor
· B-Körkort
· Goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som skrift

Är du redan besiktningsingenjör i dagsläget med tillhörande befogenheter ser vi det som meriterande.

Vad Kiwa erbjuder dig


Kiwa är idag ett av de mest framgångsrika företagen inom TIC-branschen och det är tack vare våra medarbetare och deras kompetens. Därför står din utveckling och trivsel hos oss i centrum. Genom ditt dagliga arbete, jobba med nya tekniker, intressanta projekt och få ta del av utbildningar som passar just dig och vad du vill åstadkomma kommer du och din kompetens ständigt att utvecklas och få växa inom företaget. Vidare erbjuder vi bland annat:
-Stabila villkor- Kiwa har kollektivavtal
-En förmånsportal med stort förmånsutbud och generöst friskvårdsbidrag
-Ersättning för läkarvård med mera
-Timbank
Inte minst erbjuder vi dig ett gäng härliga kollegor som du får jobba och utvecklas tillsammans med. Vår Kiwaanda är känd- hos oss är laget före jaget viktigt och tillsammans skapar vi en positiv arbetsmiljö där vi alla är en del av en större gemenskap, Kiwa-gemenskapen!
Om Kiwa
Kiwa är idag ett av de mest framgångsrika företagen inom besiktning, provning, certifiering och teknisk konsultation. Vi är en global aktör med lokal förankring. Vi har starka kundrelationer och hög service med ett fokus på säkerhet, teknik och hållbarhet. Vi har ett brett utbud och erbjuder tjänster inom processäkerhet, fastighets- och lyftsäkerhet, lantbruk samt inom livsmedels- och byggbranschen. Som koncern är vi verksamma i över 40 länder och har ca 10 000 anställda runt om i världen. I Sverige har vi ett tjugotal kontor mellan Kiruna och Malmö där totalt 900 medarbetare arbetar tillsammans för ett säkrare samhälle.

Ansök nu

Avarn söker väktare för heltidsanställning i Skillingaryd

Väktare
Läs mer Jul 25
Som väktare inom Avarn Security får du en spännande vardag där din uppgift är att stärka våra kunders trygghet samt värna för en tryggare miljö. 

En ronderande väktare arbetar med förebyggande säkerhet. Man är bilburen och besöker kunder i sitt distrikt/område för att bland annat kontrollera att larm är påkopplat, fönster och dörrar är stängda och låsta, elektrisk utrustning avstängd och att inga obehöriga vistas på objektet/området. Ronderande bevakning utförs både inom- och utomhus, oftast natt och man arbetar i skift. Arbetet är självständigt och rörligt.

Vid stationär bevakning arbetar man hos kunden. Det kan innebära allt från receptionsarbete till rondering och bemanning av bevakningscentraler.Vi tror på ansvarstagande, samarbete och att visa omtanke mot kollegor och omvärlden. Vi ska vara förebilder för andra. Dina tidigare erfarenheter i livet är intressanta och du kommer att få möjlighet att använda och utveckla dem hos oss.

Arbetstider: Dagtid 
Tjänsteställe: Skillingaryd

Varaktighet: Tillsvidare 

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kunden ger oss ett stort förtroende och ditt arbete som väktare är viktigt. Du bidrar varje arbetspass till att skapa trygghet och säkerhet för kunden och samhället i stort, då ditt arbete skapar ett förebyggande skydd mot brottslighet, förbättrat brandskydd och mycket mer. Du kommer att få träffa samhällets alla invånare och det är viktigt att du är tydlig, lugn och kan ta genomtänkta beslut.

Här är några av de vanligaste arbetsuppgifterna:
Vid stationär bevakning arbetar du hos kunden. Det kan innebära allt från receptionsarbete till rondering och bemanning av bevakningscentraler.

Förutsättningar:
 - fyllt 18 år och vara ostraffad
 - drogfri
 - gymnasiekompetens
 - god svenska i tal och skrift
 - god hälsa och fysik
 - ordnad ekonomi
 - körkort

Väktarutbildning är meriterande på dessa positioner. Andra meriterande kvalifikationer är erfarenhet av arbete i bevakningsbranschen, visst tekniskt kunnande, ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska samt tidigare erfarenhet av arbete i publika miljöer.

Om du har rätt profil så kan vi tänka oss utbilda dig till väktare.

Varmt välkommen in med din ansökan! Urval sker löpande, så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt - dock senast 2023-08-25 - sök tjänsten via vår hemsida- ej via mejl.
Tester kommer att tillämpas i rekryteringsprocessen


Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören. Våra 7 500 medarbetare bidrar dygnet runt, året runt till ett tryggare samhälle och våra värdeord - ansvar - omtanke - samarbete - ligger till grund för vårt arbete och hjälper oss att nå vår vision, ”säkerhet och ansvarstagande i världsklass”.

Ansök nu

Business Unit Security Manager

Säkerhetsrådgivare
Läs mer Jul 10
Come and join our team of experts within the Security department at BA Dynamics as BU Security Manager.

The Security department is a staff function within Business Support where we also have competences within IT, Quality incl. GDPR, Environment, Export Control, Ethics & Compliance and Facility.

We are now looking for a driven and experienced person, passionate about security and with great understanding for our business.Your role

As BU Security Manager you will work in an international environment where advanced security threats are part of the everyday business alongside complex IT environments and projects with high business impact.

In your role you will be responsible for analyzing and supporting Business Units in their risk mitigations and the task of identifying and prevent security threats of different nature. You will also support the business by handling external and internal security demands, and be a key player in handling incidents and raising security awareness.


Your main tasks will be:

* Provide expertise and support in tender processes and support legal and contractual management within the security area
* Direct, coordinate and control security management and ensure security risk conscious decision making throughout appointed unit/units
* Ensure that strategic objectives and security targets are put into practice and operations
* Lead and/or support the implementation of efficient security risk management practices, including security controls, in day-to day business and operationsYour profile

Required skills:

* A university degree or equivalent competence acquired through work life experience in security risk management, crisis management and/or similar
* Good communication skills in Swedish and English, verbal and written
* Good problem solving and analytical skills
* Several years of experience from working with security risk management, crisis management and/or similar

Desired skills:

* Experience from working with Swedish protective security
* Experience from working for government authorities or in a global company including understanding of information and cyber security related issues in the business process
* Management experience
* Experience from working with incident handling and/or incident investigations
* Ability to build and maintain networks and good relations inside as well as outside your own organization

You are a true team player, always focusing on the team results, whether the team is the security team, the business area, group functions or Saab as a company.

Personal qualities will be of great importance and it is paramount that you are trustworthy with strong ethics and personal integrity. You understand the need for balanced security in a business driven environment.This position is located in Huskvarna.

Business trips, mainly in Sweden but also internationally, is frequently occurring.This position requires that you pass a security vetting based on the current regulations around/of security protection. For positions requiring security clearance additional obligations on citizenship may apply.

We apply ongoing selection for this recruitment which means that the position may be filled prior to the job ads expiration date. If you feel confident that you match the profile described above - please forward you application as soon as possible.

We welcome your application in both English and Swedish.What you will be a part of

Saab is a leading defence and security company with an enduring mission, to help nations keep their people and society safe. Empowered by its 18,000 talented people, Saab constantly pushes the boundaries of technology to create a safer, more sustainable and more equitable world.

At business area Dynamics, all employees share the same mission: to create conditions for a safe society. Whether it's missile systems, underwater technology, camouflage solutions, support weapons, training systems or field hospitals, you are part of this mission. We work in close cooperation in developing, manufacturing and maintaining our world-leading products, systems and solutions for customers worldwide.

The security function at Business Area Dynamics is a team consisting of competences such as site security, security administration, information security and security risk management among other things. As Information Security officer you will report to BA Dynamics Head of Security.

If you are interested in what benefits you can take part of as an employee at Saab in Sweden, you can read more about them here.

Saab is a company with a strong people-orientation. We offer a friendly work environment where we support and help each other to be at our best. Continuous learning, career & talent development and employee well-being are examples of areas where we always put the strongest effort to offer great opportunities.

Read more about us here.

Ready to step up and make a difference for business, people and society? Come join us on our journey!

Ansök nu

Säkerhetssamordnare

Säkerhetsrådgivare
Läs mer Jul 30
Säkerhetsenheten, område sjukhusstöd

Säkerhetsarbetet inom regionen befinner sig i en spännande utvecklingsfas. Vårt uppdrag är att bidra till trygghet och säkerhet för våra kunder – regionens medarbetare, patienter besökare. Vill du få möjlighet att tillhöra ett drivet och dynamiskt team i tillväxt i rollen som säkerhetssamordnare?
Vi söker nu dig som har ett högt säkerhetstänk och som sprider detta till andra i en rådgivande och stödjande roll. Du är kreativ, lösningsfokuserad och självgående. Du är skicklig på att analysera och har utmärkt kommunikation i både tal och skrift. Du har erfarenhet av att ta fram underlag och författa riktlinjer och rutiner i offentliga sammanhang. Du trivs i att ta nya kontakter och är skicklig i att bygga nätverk och samverka med olika aktörer. Du trivs med att möta verksamheten i både strategiska och operativa frågor.

Som säkerhetssamordnare har du en viktig roll i regionens allmänna säkerhet. Att arbeta som säkerhetssamordnare hos oss är att befinna sig mitt i verksamheten. Arbetet är stimulerande, omväxlande och utmanande. Möjlighet till att kunna arbeta på distans finns. Du erbjuds en tillsvidaretjänst på heltid, tillträde sker enligt överenskommelse men vi ser gärna att du kan börja så snart som möjligt.

Som medarbetare hos oss inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

En dag på jobbet
Din basplacering har du i Jönköping. Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga verksamheter i regionen. Arbetet i tjänsten innebär att arbeta strategiskt med regionövergripande dokument och handlingsplaner, civil beredskap, verksamhetssäkerhet kopplat till säkerhetsskydd. Tjänsten innebär även lokalt brottsförebyggande och operativt arbete i regionen i samverkan med övriga medarbetare i enheten. Resor i hela länet ingår i tjänsten.

Det här är din arbetsplats
Säkerhetsenheten består idag av säkerhetschef, en säkerhetssamordnare och en brandskyddsamordnare. Enheten ansvarar för att strategiskt och operativt arbeta med ärenden inom allmän säkerhet samt det systematiska brandskyddsarbetet (SBA) inom Region Jönköpings län. Förutom det strategiska förbättringsarbetet tillhandahåller även säkerhetsenheten olika utbildningar, rådgivning och stöd till verksamheterna.
Nu utökas säkerhetsenheten med ytterligare två säkerhetssamordnare med två olika uppdrag. Detta är en av dessa tjänster.
Säkerhetsenheten är en del av område sjukhusstöd, Verksamhetsstöd och service.

Som medarbetare i Region Jönköpings län gör du skillnad för många – på riktigt. Oavsett yrke har vi alla samma uppdrag – att bidra till att göra livet bättre, roligare och friskare för länets alla invånare. I en stor organisation finns också stora möjligheter där vi samarbetar över gränserna och lär av varandra. Hos oss är kompetensutveckling inte bara utbildning, det är en del av det dagliga arbetet. En anställning inom Region Jönköpings län innebär att du blir krigsplacerad.

Önskad bakgrund och kunskaper
Du som söker har lämplig högskoleutbildning, gärna samhällsvetenskaplig, säkerhet och/eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av arbete inom offentlig sektor. God kunskap och erfarenhet av arbete inom civilt försvar, säkerhetsskydd, verksamhetsutveckling eller projektledning ser vi som meriterande.
Tjänsten är placerad i säkerhetsklass vilket kräver svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll och säkerhetssamtal kommer att göras före anställning.
Arbetet medför resor i tjänsten varför körkort B ett krav.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fråga oss gärna mer om tjänsten!
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta säkerhetschef Elias Hammarlund, telefon 010-2421038 eller verksamhetschef område sjukhusstöd Helena Ågren, telefon 0767-246152.
Sista ansökningsdag är den 27 augusti 2023.
Urval och intervjuer kan ske löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Verksamhetsstöd och service är Region Jönköpings läns spjutspetsar på stöd och service. Det ger oss förmånen att få arbeta med sådant som skapar verkligt värde för våra kunder - regionens medarbetare patienter och besökare.
Vi samlar runt 1 000 medarbetare - alla med viktiga kompetenser - inom 14 områden och nästan 100 befattningar. Våra områden har vitt skilda uppdrag men alla förenas vi i viljan att göra det bästa för våra kunder. Att värna om våra egna medarbetare för att de ska trivas är också centralt. Läs mer på Region Jönköpings läns webbplats Verksamhetsstöd och service som arbetsplats (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/verksamhetsstod-och-service-som-arbetsplats/)

Ansök nu

Kriminalvårdare till Nationella transportenheten Jönköping

Kriminalvårdare
Läs mer Aug 3
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

ARBETSUPPGIFTER
Att arbeta som kriminalvårdare betyder att du kan göra skillnad för andra människor och bidra till ett bättre samhälle. För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Som kriminalvårdare vid transportenheten består dina arbetsuppgifter i huvudsak av att transportera frihetsberövade personer, för Kriminalvården och andra myndigheter. Arbetet innefattar även bevakning under t ex rättegångar och vid sjukhusbesök.KVALIFIKATIONER
Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Som kriminalvårdare behöver du vara trygg, stabil och ha god självinsikt. Då du tillsammans med dina kollegor driver verksamheten behöver du ha god samarbetsförmåga och förmåga att vara tydlig i din kommunikation. I ditt yrkesutövande krävs ett gott omdöme och integritet. Du har en fysisk status som möjliggör förmåga att agera fysiskt när situationen så kräver.
Vi söker dig som har:
• Arbetslivserfarenhet, även i form av säsongsarbete, timanställning eller eget företagande. Praktik och volontärarbete är inte att jämställa med anställning.
• Fullständig gymnasieutbildning alternativt annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som KV bedömer relevant.
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.
• God datorvana.
• B-körkort för manuellt växlat fordon och körvana.

Det är meriterande om du har:
• Arbetslivserfarenhet från kriminalvård, säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete.
• Kunskap inom relevanta områden, exempelvis beteendevetenskap, kriminologi psykiatri, juridik och konflikthantering.
• Relevanta språkkunskaper.


ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ansök nu

Besiktningsingenjör/Besiktningsman El

Besiktningsingenjör
Läs mer Aug 9
Företagsbeskrivning
AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle. Vi är 18,500 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.
Vår sektion, El & Automation på AFRY, är idag en grupp om 20 kollegor placerade i Jönköping. Vi jobbar med allt från Elkonstruktion, Programmering, Riskbedömningar inom Maskinsäkerhet och Projektledning samt då naturligtvis också Elbesiktningar enligt Elektriska nämndens anvisningar. Hos oss är du en del av ett lag som tycker det är kul att arbeta tillsammans. Med vår breda och djupa kompetens har vi möjlighet att hjälpa både våra kunder och varandra att lyckas och att utvecklas.
Vi stöttar även de olika divisionerna inom AFRY med vår specialistkompetens inom våra områden. Detta gör att vi är närvarande inom hela AFRY:s kundbas vilket är otroligt spännande. Vi ser fortsatt ett stort intresse av våra tjänster och skulle vilja utveckla dessa vidare – och vi hoppas att du är en av dem vi letar efter!


Jobbeskrivning
I den här rollen arbetar du som Besiktningsingenjör inom el/elkraft för projekt som AFRY är delaktiga i. Hos oss innebär rollen som besiktningsingenjör att du kommer att få jobba med Elrevisionsbesiktning och kanske i kombination med andra elkraftsrelaterade områden som exempelvis entreprenadbesiktningar, provningar eller mätningar.
Vi stöttar inte bara externa kunder utan även de olika divisionerna inom AFRY med vår specialistkompetens inom elkraft och besiktning, vilket gör att du kommer ha interna så väl som externa samarbetspartners i ditt dagliga jobb. Du kommer att arbeta med olika typer av projekt och uppdrag vilket kommer styras av din kompetens, kundens behov samt din personliga ambition och utvecklingsplan. Vår sektion erbjuder dig spännande och utmanande arbetsuppgifter i ett trevligt gäng.


Kravspecifikation
Vi söker nu en erfaren elektriker eller elkraftsingenjör som är intresserad av att utvecklas inom besiktningsområdet. Har du tidigare erfarenhet av elrevision och besiktningar är detta mycket intressant, men något vi också ser som möjligt att få utbildning inom och lära dig i rollen. Eftersom du kommer ansvara för att säkerställa elektriska anläggningar och lösningar är det avgörande att du är en noggrann, strukturerad och teknikintresserad person som driver saker från idé och ända till mål – du ger inte upp så snart det tar emot. Vi tänker oss att du värdesätter att samarbeta med andra och skapa engagemang, bygger relationer och är ansvarstagande i det du gör. Utöver detta är du intresserad av att själv utvecklas och att vara med och utveckla dina kollegor och kunder – du tycker det är kul att bygga kontakter både externt och internt. Utöver denna beskrivning hoppas vi att du känner igen dig i nedan:
En YH-utbildning eller eftergymnasial utbildning inom elkraft eller el.
Arbetat med el under många år, exempelvis som elektriker eller inom elkraft.
En vilja att bli auktoriserad av brandskyddsföreningen Elektriska Nämnden, då detta krävs för att arbeta med elrevisionsbesiktningar.
B-körkort då resor är en naturlig del av din roll.
Behärskar svenska och engelska i tal och skrift då detta krävs i dialog med både kunder och kollegor.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och värderar din nyfikenhet, ansvarsfullhet och samarbetsfokus högt i denna roll.


Ytterligare information
För alla våra medarbetare på AFRY erbjuder vi en modern arbetsplats i ett globalt sammanhang med framåtanda och trygghet i form av kollektivavtal och personalförmåner för alla olika skeden i livet och anställningen – från friskvårdsbidrag och personalrabatter till förmånliga privata grupp- och sjukförsäkringar. Vår personalklubb Club AFRY arrangerar sociala aktiviteter på och utanför kontoret. Allt från skidresor och körsång till veckovisa yogapass, fiskeaktiviteter och löpning – det finns något för alla.
Vårt arbete med mångfald är ständigt pågående, en mix av personligheter och bakgrunder gör oss ännu starkare, mer kreativa och framgångsrika ute på marknaden. Dessutom finns det många sätt att vidareutveckla sig hos oss! Vi satsar på våra medarbetare och har individuella utvecklingsplaner där du får möjligheten att gå utvecklande kurser och certifieringar inom ramen för din tjänst och dina mål. Vi tror även starkt på filosofin att om du ska kunna prestera på jobbet så måste det finnas en bra och hälsosam balans mellan privat- och arbetsliv.


Kanske är det detta som gör att vi rankas som en av Sveriges mest populära arbetsgivare, låt oss få visa dig varför - varmt välkommen med din ansökan!
Intervjuer och urval sker löpande, med paus mellan v.27 - 32. Sista ansökningsdag är 2023-08-24. Vi har inte satt ett specifikt startdatum för tjänsten utan detta sätts enligt överenskommelse.
Kontaktuppgifter för frågor
Andreas Karlsson, Sektionschef
010-505 69 08
andreas.karlsson@afry.com
Linn Mohlin, Rekryteringspartner
010-505 31 51
linn.mohlin@afry.com
AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society.

Ansök nu

Kriminalvårdare till Nationella transportenheten - vikariat

Kriminalvårdare
Läs mer Aug 3
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

ARBETSUPPGIFTER
Att arbeta som kriminalvårdare betyder att du kan göra skillnad för andra människor och bidra till ett bättre samhälle. För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Som kriminalvårdare vid transportenheten består dina arbetsuppgifter i huvudsak av att transportera frihetsberövade personer, för Kriminalvården och andra myndigheter. Arbetet innefattar även bevakning under t ex rättegångar och vid sjukhusbesök. Som Kriminalvårdare i bemanningspoolen utgår man från Jönköping och försörjer både NTE Jönköping med transporter.KVALIFIKATIONER
Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Som kriminalvårdare behöver du vara trygg, stabil och ha god självinsikt. Då du tillsammans med dina kollegor driver verksamheten behöver du ha god samarbetsförmåga och förmåga att vara tydlig i din kommunikation. I ditt yrkesutövande krävs ett gott omdöme och integritet. Du har en fysisk status som möjliggör förmåga att agera fysiskt när situationen så kräver.
Vi söker dig som har:
• Arbetslivserfarenhet, även i form av säsongsarbete, timanställning eller eget företagande. Praktik och volontärarbete är inte att jämställa med anställning.
• Fullständig gymnasieutbildning alternativt annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som KV bedömer relevant.
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.
• God datorvana.
• B-körkort för manuellt växlat fordon och körvana.

Det är meriterande om du har:
• Arbetslivserfarenhet från kriminalvård, säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete.
• Kunskap inom relevanta områden, exempelvis beteendevetenskap, kriminologi psykiatri, juridik och konflikthantering.
• Relevanta språkkunskaper.


ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vi söker Brandingenjörer till Jönköping

Brandingenjör
Läs mer Jun 12
Vi har många nöjda återkommande kunder och söker nu ytterligare kollegor till Brand & Risk!

Söker du en arbetsplats där du har möjlighet att utvecklas, får möjligheten att dra nytta av det stora bolagets kompetens samtidigt snabbt komma in i en liten och engagerad grupp?
Idag är vi 5 brandingenjörer på vårt kontor i Jönköping och vill bli fler.

Hos oss är du viktig!
Vi erbjuder goda samarbeten och kompetensdelning, där alla tar ansvar och är engagerade. Hos oss erbjuds du varierande projekt och personlig utveckling under ett nära ledarskap. Då vi har korta beslutsvägar blir din röst viktig och lyssnad på! Hos oss får du chansen att bygga vårt gemensamma varumärke mot kund samt jobba nära med egna återkommande relationskunder. Hos oss är balans i livet viktigt på riktigt. Uppskattar du också en långlunch med nära och kära eller en check-out för att ta vara på det fina vädret? Med vår stora och breda kompetens inom bolaget, klarar vi alla projekt tillsammans.

Rollen som brandkonsult - Variationsrik.
Oavsett nisch eller bredd arbetar du ihop med kollegor och tillsammans med våra kunder för att ge förslag på lösningar och säkerställa att lagkrav på brandskydd uppfylls i olika typer av projekt och byggnader. Ofta arbetar du i en projektgrupp där du tillsammans med dina medprojektörer, kreativt skapar byggnader som är hållbara över tid. Beroende på ditt intresse kan arbetet omfatta allt från projektering, projektledning, rådgivning, olika analyser, platsbesök och/ eller inventeringar. Vi ser även gärna att du är med och utvecklar vår verksamhet inom hela bolaget tillsammans någon av dina övriga 140 brand-, risk- eller sprinklerkollegor inom bolaget.

Viktigt för oss är att du vill..
..bidra till gruppen och bolaget genom att frikostigt dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter, både de goda och dem som utvecklat dig att du fått tänka om samt göra om. Det är genom lärdomar vi blir bättre och hos oss finns bara kloka frågor och erfarenheter.

Vi söker både dig som är erfaren och som är nyutexaminerad. Oavsett så behöver du inte kunna allt, här finns en samlad kompetens och omtänksamma kollegor som vill dig väl. Huvudsaken är att du bidrar med en positiv och lösningsfokuserad inställning och att du tar kliven i din utvecklingsresa.

Vi ser att du har examen som Brandingenjör eller byggingenjör med erfarenhet av brandtekniska frågor.

Har du frågor om tjänsten eller oss, tveka inte att höra av dig till: andreas.broo@bengtdahlgren.se
Är du nyfiken på rekryteringsprocessen, hör av dig till malin.jagevall@bengtdahlgren.se

Vi har löpande urval och intervjuer med undantag för veckorna 28-32 då har vi semester. Sök redan idag så hinner vi prata innan sommarledigheten.

Välkommen till Bengt Dahlgren!

Ansök nu

Health and Safety Manager till Sesol!

Arbetsmiljöingenjör
Läs mer Feb 13
Om jobbet
Drivs du av att implementera och leda förändringsarbete inom arbetsmiljö? Vi på Sesol erbjuder dig en utvecklande tjänst inom hälsa och säkerhet i Sveriges snabbast växande solcellsföretag.

I din roll som Health and Safety Manager kommer du tillsammans med vårt HR team jobba för att bygga den bästa arbetsmiljön. Tjänsten ger dig en spännande och varierande vardag där du får möjlighet att driva och utveckla organisationens systematiska arbetsmiljöarbete. Du kommer få ta stort eget ansvar i en utvecklande roll i en innovativ bransch.

I rollen kommer du arbeta nära vår HR-avdelning men även samtliga av företagets avdelningar och stötta dem inom hälsa och säkerhet. Rollen är helt ny för organisationen vilket ger dig en god möjlighet att utforma den utifrån din mångåriga erfarenhet från området.

Arbetsuppgifterna kommer vara att leda, utveckla och säkerställa det systematiska och förebyggande arbetsmiljöarbetet för hela Sesol organisationen. Du kommer få möjlighet att utveckla, implementera och effektivisera processer inom arbetsmiljö och hälsa samtidigt som du stöttar organisationen med din kunskap. Ditt arbete kommer både vara operativt men även till stor del strategiskt. Du kommer säkerställa att Sesol följer lagkrav i arbetsmiljölagen med underliggande lagar och förordningar samt tillse att berörd personal har fullgoda kunskaper och vid upptäckta brister bistå med utbildningsinsatser.Vem är du?
- Du brinner för arbetsmiljö- och hälsofrågor.
- Du är självgående och gillar att driva egna projekt inom området.
- Du drivs av att implementera och leda förändringsarbete
- Vi tror att du som person trivs att arbete i en föränderlig verksamhet
Krav
För att lyckas i denna roll ser vi gärna att du har med dig:

- Relevant högskoleutbildning alt. YH-utbildning som Arbetsmiljöingenjör
- >3 års erfarenhet från liknande roll med både operativt och strategiskt arbete
- Erfarenhet av att ha arbetet med operativt arbetsmiljöarbete
- Kompetens inom BAS-U och BAS-P
- Erfarenhet av digitala verktyg inom SAM
- Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift
Vad erbjuder vi dig?
- Chansen att arbeta på en av marknadsledarna inom ny energi i Sverige
- Stor frihet att utforma och påverka din roll
- Bra lön och förmåner
Om anställningen
Lön: Fast

Placering: Jönköping

Tillträde: Enligt överenskommelse, gärna så fort som möjligt

Anställningsvillkor: Heltid. Vi tillämpar 6-månaders provanställning på samtliga av våra anställda.

Kontaktperson: HR-chef Amanda Bitici Högberg Amanda@Sesol.se

Om Sesol AB
Vi är en trygg partner för de som ska investera i solceller, elbilsladdare eller batterier.

Vi är idag över 900 medarbetare. Vårt huvudkontor ligger i Jönköping, vi har också etablerat oss på 13 andra orter runt om i landet. Bland annat Kalmar, Helsingborg, Örebro, Södra Stockholm, Göteborg, Norrköping och Uppsala.

Varje dag levererar vi anläggningar med högsta kundnöjdhet i fokus. Eftersom fler och fler får upp ögonen för solceller, elbilsladdare och batterier så innebär det att vi arbetar med anläggningar i alla storlekar, från en helt vanlig villa till stora parker. All vår personal är behörig och anställda direkt i Sesol vilket är viktigt för oss för att kunna leverera den kvalité vi står för som företag. Vi kan stolt säga att vi är en helhetsleverantör, på riktigt.

Välkommen in med din ansökan idag!

Ansök nu

Besiktningstekniker till Carspect Haga i Jönköping

Besiktningstekniker, bilprovning
Läs mer Feb 3
Vi söker en besiktningstekniker till Carspect Haga i Jönköping.

Arbetsuppgifter

Som besiktningstekniker hos oss är du en viktig person för företagets fortsatta utveckling och varumärke. Du genomför grundliga kontroller av fordon för att se om de uppfyller de föreskrivna krav som är uppställda av våra myndigheter. Tillsammans med dina medarbetare ser du till att besiktningsprocessen fungerar.
Vem är du

Vi söker främst dig som redan är certifierad besiktningstekniker eller som tidigare varit certifierad besiktningstekniker.

Med din professionalism, yrkesstolthet och vilja att sätta kunden i centrum kommer du att påverka kundernas val av station idag och i framtiden. Du är ansvarsfull, noggrann och kan förmedla information på ett trevligt och tydligt sätt.

Vi erbjuder

- En chans att vara med och bygga ett nytt företag.
- En betydelsefull roll där din insats gör skillnad för kollegor och kunder.
- Ett utåtriktat arbete med många kundkontakter.
- Ett arbete i en humanistisk arbetsmiljö där mjuka värden uppskattas.

Vi har kollektivavtal som bland annat inkluderar pensionsavsättning, grupplivförsäkring, arbetsskadeförsäkring och extra lön vid föräldraledighet. Vi har dessutom arbetstidsförkortning om 58 timmar/år och friskvårdsbidrag.

Välkommen med din ansökan!

Drygt elva år har gått sedan avregleringen och Carspect, den överlägset största spelaren av de som utmanat monopolet, expanderar ytterligare och vill rekrytera dig som är Sveriges bästa besiktningstekniker eller besiktningsingenjör.

Vi vill att du som söker jobb hos oss tror på det personliga mötet mellan dig och kunden, och du gör det lilla extra för att kunden ska bli nöjd. Hos oss har du möjlighet att påverka och vi värdesätter ditt engagemang att fortsätta utveckla Carspect att bli ett av de ledande fordonsbesiktningsföretagen i landet.

Om du inte redan är certifierad besiktningstekniker kan vi erbjuda dig betald utbildning.

Välkommen att växa med Carspect!

Ansök nu

Besiktningsingenjör/Besiktningsman El

Besiktningsingenjör
Läs mer Jun 22
Företagsbeskrivning
AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle. Vi är 18,500 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.
Vår sektion, El & Automation på AFRY, är idag en grupp om 20 kollegor placerade i Jönköping. Vi jobbar med allt från Elkonstruktion, Programmering, Riskbedömningar inom Maskinsäkerhet och Projektledning samt då naturligtvis också Elbesiktningar enligt Elektriska nämndens anvisningar. Hos oss är du en del av ett lag som tycker det är kul att arbeta tillsammans. Med vår breda och djupa kompetens har vi möjlighet att hjälpa både våra kunder och varandra att lyckas och att utvecklas.
Vi stöttar även de olika divisionerna inom AFRY med vår specialistkompetens inom våra områden. Detta gör att vi är närvarande inom hela AFRY:s kundbas vilket är otroligt spännande. Vi ser fortsatt ett stort intresse av våra tjänster och skulle vilja utveckla dessa vidare – och vi hoppas att du är en av dem vi letar efter!


Jobbeskrivning
I den här rollen arbetar du som Besiktningsingenjör inom el/elkraft för projekt som AFRY är delaktiga i. Hos oss innebär rollen som besiktningsingenjör att du kommer att få jobba med Elrevisionsbesiktning och kanske i kombination med andra elkraftsrelaterade områden som exempelvis entreprenadbesiktningar, provningar eller mätningar.
Vi stöttar inte bara externa kunder utan även de olika divisionerna inom AFRY med vår specialistkompetens inom elkraft och besiktning, vilket gör att du kommer ha interna så väl som externa samarbetspartners i ditt dagliga jobb. Du kommer att arbeta med olika typer av projekt och uppdrag vilket kommer styras av din kompetens, kundens behov samt din personliga ambition och utvecklingsplan. Vår sektion erbjuder dig spännande och utmanande arbetsuppgifter i ett trevligt gäng.


Kravspecifikation
Vi söker nu en erfaren elektriker eller elkraftsingenjör som är intresserad av att utvecklas inom besiktningsområdet. Har du tidigare erfarenhet av elrevision och besiktningar är detta mycket intressant, men något vi också ser som möjligt att få utbildning inom och lära dig i rollen. Eftersom du kommer ansvara för att säkerställa elektriska anläggningar och lösningar är det avgörande att du är en noggrann, strukturerad och teknikintresserad person som driver saker från idé och ända till mål – du ger inte upp så snart det tar emot. Vi tänker oss att du värdesätter att samarbeta med andra och skapa engagemang, bygger relationer och är ansvarstagande i det du gör. Utöver detta är du intresserad av att själv utvecklas och att vara med och utveckla dina kollegor och kunder – du tycker det är kul att bygga kontakter både externt och internt. Utöver denna beskrivning hoppas vi att du känner igen dig i nedan:
En YH-utbildning eller eftergymnasial utbildning inom elkraft eller el.
Arbetat med el under många år, exempelvis som elektriker eller inom elkraft.
En vilja att bli auktoriserad av brandskyddsföreningen Elektriska Nämnden, då detta krävs för att arbeta med elrevisionsbesiktningar.
B-körkort då resor är en naturlig del av din roll.
Behärskar svenska och engelska i tal och skrift då detta krävs i dialog med både kunder och kollegor.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och värderar din nyfikenhet, ansvarsfullhet och samarbetsfokus högt i denna roll.


Ytterligare information
För alla våra medarbetare på AFRY erbjuder vi en modern arbetsplats i ett globalt sammanhang med framåtanda och trygghet i form av kollektivavtal och personalförmåner för alla olika skeden i livet och anställningen – från friskvårdsbidrag och personalrabatter till förmånliga privata grupp- och sjukförsäkringar. Vår personalklubb Club AFRY arrangerar sociala aktiviteter på och utanför kontoret. Allt från skidresor och körsång till veckovisa yogapass, fiskeaktiviteter och löpning – det finns något för alla.
Vårt arbete med mångfald är ständigt pågående, en mix av personligheter och bakgrunder gör oss ännu starkare, mer kreativa och framgångsrika ute på marknaden. Dessutom finns det många sätt att vidareutveckla sig hos oss! Vi satsar på våra medarbetare och har individuella utvecklingsplaner där du får möjligheten att gå utvecklande kurser och certifieringar inom ramen för din tjänst och dina mål. Vi tror även starkt på filosofin att om du ska kunna prestera på jobbet så måste det finnas en bra och hälsosam balans mellan privat- och arbetsliv.


Kanske är det detta som gör att vi rankas som en av Sveriges mest populära arbetsgivare, låt oss få visa dig varför - varmt välkommen med din ansökan!
Intervjuer och urval sker löpande, med paus mellan v.27 - 32. Sista ansökningsdag är 2023-08-24. Vi har inte satt ett specifikt startdatum för tjänsten utan detta sätts enligt överenskommelse.
Kontaktuppgifter för frågor
Andreas Karlsson, Sektionschef
010-505 69 08
andreas.karlsson@afry.com
Linn Mohlin, Rekryteringspartner
010-505 31 51
linn.mohlin@afry.com
AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society.

Ansök nu

Entrévärd

Dörrvakt
Läs mer Maj 29
Vi på Twin City söker dig som är positiv, utåtriktad och gillar att jobba i högt tempo. Du som söker ska ha en god servicekänsla, stresstålig och gärna ha erfarenhet inom restaurang.
Arbetstiderna varierar, dagtid, kvällstid och helgjobb.
Låter detta som något för dig? Tveka inte att skicka in en ansökan till oss!

Ansök nu

Health and Safety Manager till Sesol!

Arbetsmiljöingenjör
Läs mer Dec 29
Om jobbet

Drivs du av att implementera och leda förändringsarbete inom arbetsmiljö? Vi på Sesol erbjuder dig en utvecklande tjänst inom hälsa och säkerhet i Sveriges snabbast växande solcellsföretag.

I din roll som Health and Safety Manager kommer du tillsammans med vårt HR team jobba för att bygga den bästa arbetsmiljön. Tjänsten ger dig en spännande och varierande vardag där du får möjlighet att driva och utveckla organisationens systematiska arbetsmiljöarbete. Du kommer få ta stort eget ansvar i en utvecklande roll i en innovativ bransch.

I rollen kommer du arbeta nära vår HR-avdelning men även samtliga av företagets avdelningar och stötta dem inom hälsa och säkerhet. Rollen är helt ny för organisationen vilket ger dig en god möjlighet att utforma den utifrån din mångåriga erfarenhet från området.

Arbetsuppgifterna kommer vara att leda, utveckla och säkerställa det systematiska och förebyggande arbetsmiljöarbetet för hela Sesol organisationen. Du kommer få möjlighet att utveckla, implementera och effektivisera processer inom arbetsmiljö och hälsa samtidigt som du stöttar organisationen med din kunskap. Ditt arbete kommer både vara operativt men även till stor del strategiskt. Du kommer säkerställa att Sesol följer lagkrav i arbetsmiljölagen med underliggande lagar och förordningar samt tillse att berörd personal har fullgoda kunskaper och vid upptäckta brister bistå med utbildningsinsatser.Vem är du?

- Du brinner för arbetsmiljö- och hälsofrågor.

- Du är självgående och gillar att driva egna projekt inom området.

- Du drivs av att implementera och leda förändringsarbete

- Vi tror att du som person trivs att arbete i en föränderlig verksamhetKrav
För att lyckas i denna roll ser vi gärna att du har med dig:

- Relevant högskoleutbildning alt. YH-utbildning som Arbetsmiljöingenjör

- >3 års erfarenhet från liknande roll med både operativt och strategiskt arbete

- Erfarenhet av att ha arbetet med operativt arbetsmiljöarbete

- Kompetens inom BAS-U och BAS-P

- Erfarenhet av digitala verktyg inom SAM

- Du behärskar svenska och engelska i tal och skriftVad erbjuder vi dig?

- Chansen att arbeta på en av marknadsledarna inom ny energi i Sverige

- Stor frihet att utforma och påverka din roll

- Bra lön och förmånerOm anställningen
Lön: Fast

Placering: Jönköping

Tillträde: Enligt överenskommelse, gärna så fort som möjligt

Anställningsvillkor: Heltid. Vi tillämpar 6-månaders provanställning på samtliga av våra anställda.

Kontaktperson: HR-chef Amanda Bitici Högberg Amanda@Sesol.se

Om Sesol AB
Vi är en trygg partner för de som ska investera i solceller, elbilsladdare eller batterier.

Vi är idag över 900 medarbetare. Vårt huvudkontor ligger i Jönköping, vi har också etablerat oss på 13 andra orter runt om i landet. Bland annat Kalmar, Helsingborg, Örebro, Södra Stockholm, Göteborg, Norrköping och Uppsala.

Varje dag levererar vi anläggningar med högsta kundnöjdhet i fokus. Eftersom fler och fler får upp ögonen för solceller, elbilsladdare och batterier så innebär det att vi arbetar med anläggningar i alla storlekar, från en helt vanlig villa till stora parker. All vår personal är behörig och anställda direkt i Sesol vilket är viktigt för oss för att kunna leverera den kvalité vi står för som företag. Vi kan stolt säga att vi är en helhetsleverantör, på riktigt.

Välkommen in med din ansökan idag!

Ansök nu

Health and Safety Manager till Sesol!

Arbetsmiljöingenjör
Läs mer Jan 26
Om jobbet
Drivs du av att implementera och leda förändringsarbete inom arbetsmiljö? Vi på Sesol erbjuder dig en utvecklande tjänst inom hälsa och säkerhet i Sveriges snabbast växande solcellsföretag.

I din roll som Health and Safety Manager kommer du tillsammans med vårt HR team jobba för att bygga den bästa arbetsmiljön. Tjänsten ger dig en spännande och varierande vardag där du får möjlighet att driva och utveckla organisationens systematiska arbetsmiljöarbete. Du kommer få ta stort eget ansvar i en utvecklande roll i en innovativ bransch.

I rollen kommer du arbeta nära vår HR-avdelning men även samtliga av företagets avdelningar och stötta dem inom hälsa och säkerhet. Rollen är helt ny för organisationen vilket ger dig en god möjlighet att utforma den utifrån din mångåriga erfarenhet från området.

Arbetsuppgifterna kommer vara att leda, utveckla och säkerställa det systematiska och förebyggande arbetsmiljöarbetet för hela Sesol organisationen. Du kommer få möjlighet att utveckla, implementera och effektivisera processer inom arbetsmiljö och hälsa samtidigt som du stöttar organisationen med din kunskap. Ditt arbete kommer både vara operativt men även till stor del strategiskt. Du kommer säkerställa att Sesol följer lagkrav i arbetsmiljölagen med underliggande lagar och förordningar samt tillse att berörd personal har fullgoda kunskaper och vid upptäckta brister bistå med utbildningsinsatser.Vem är du?
- Du brinner för arbetsmiljö- och hälsofrågor.
- Du är självgående och gillar att driva egna projekt inom området.
- Du drivs av att implementera och leda förändringsarbete
- Vi tror att du som person trivs att arbete i en föränderlig verksamhet
Krav
För att lyckas i denna roll ser vi gärna att du har med dig:

- Relevant högskoleutbildning alt. YH-utbildning som Arbetsmiljöingenjör
- >3 års erfarenhet från liknande roll med både operativt och strategiskt arbete
- Erfarenhet av att ha arbetet med operativt arbetsmiljöarbete
- Kompetens inom BAS-U och BAS-P
- Erfarenhet av digitala verktyg inom SAM
- Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift
Vad erbjuder vi dig?
- Chansen att arbeta på en av marknadsledarna inom ny energi i Sverige
- Stor frihet att utforma och påverka din roll
- Bra lön och förmåner
Om anställningen
Lön: Fast

Placering: Jönköping

Tillträde: Enligt överenskommelse, gärna så fort som möjligt

Anställningsvillkor: Heltid. Vi tillämpar 6-månaders provanställning på samtliga av våra anställda.

Kontaktperson: HR-chef Amanda Bitici Högberg Amanda@Sesol.se

Om Sesol AB
Vi är en trygg partner för de som ska investera i solceller, elbilsladdare eller batterier.

Vi är idag över 900 medarbetare. Vårt huvudkontor ligger i Jönköping, vi har också etablerat oss på 13 andra orter runt om i landet. Bland annat Kalmar, Helsingborg, Örebro, Södra Stockholm, Göteborg, Norrköping och Uppsala.

Varje dag levererar vi anläggningar med högsta kundnöjdhet i fokus. Eftersom fler och fler får upp ögonen för solceller, elbilsladdare och batterier så innebär det att vi arbetar med anläggningar i alla storlekar, från en helt vanlig villa till stora parker. All vår personal är behörig och anställda direkt i Sesol vilket är viktigt för oss för att kunna leverera den kvalité vi står för som företag. Vi kan stolt säga att vi är en helhetsleverantör, på riktigt.

Välkommen in med din ansökan idag!

Ansök nu

Kriminalvårdare - nationella transportenhetens bemanningspool Jönköping

Kriminalvårdare
Läs mer Maj 29
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

ARBETSUPPGIFTER
Att arbeta som kriminalvårdare betyder att du kan göra skillnad för andra människor och bidra till ett bättre samhälle. För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Som kriminalvårdare vid transportenheten består dina arbetsuppgifter i huvudsak av att transportera frihetsberövade personer, för Kriminalvården och andra myndigheter. Arbetet innefattar även bevakning under t ex rättegångar och vid sjukhusbesök. Som Kriminalvårdare i bemanningspoolen utgår man från Jönköping och försörjer både NTE Jönköping med transporter samt bemannar Häktet Jönköping som Kriminalvårdare.KVALIFIKATIONER
Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Som kriminalvårdare behöver du vara trygg, stabil och ha god självinsikt. Då du tillsammans med dina kollegor driver verksamheten behöver du ha god samarbetsförmåga och förmåga att vara tydlig i din kommunikation. I ditt yrkesutövande krävs ett gott omdöme och integritet. Du har en fysisk status som möjliggör förmåga att agera fysiskt när situationen så kräver.
Vi söker dig som har:
• Arbetslivserfarenhet, även i form av säsongsarbete, timanställning eller eget företagande. Praktik och volontärarbete är inte att jämställa med anställning
• Fullständig gymnasieutbildning alternativt annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som KV bedömer relevant.
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift
• God datorvana
• B-körkort för manuellt växlat fordon och körvana

Det är meriterande om du har:
• Arbetslivserfarenhet från kriminalvård, säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete
• Kunskap inom relevanta områden, exempelvis beteendevetenskap, kriminologi psykiatri, juridik och konflikthantering
• Relevanta språkkunskaper


ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ansök nu

Energikonsult till Ömangruppen i Jönköping

Energideklarerare/Energiexpert
Läs mer Maj 9
PropTech Sweden AB är moderbolag till Ömangruppen Svenska AB och Axcell Fastighetspartner AB, två värderingsstyrda och ägarledda dotterbolag. Tillsammans erbjuder Ömangruppen och Axcell Fastighetspartner helhetslösningar för fastigheter, med specialkompetens inom alla olika områden. Vi tar ansvar för helheten, eller hjälper till med enskilda punktinsatser, helt utifrån kundens behov. Vi drivs av ett starkt miljöengagemang och vet att små åtgärder kan ha stor effekt för att spara energi. Koncernen har över 300 anställda fördelade på 4 regioner, från Malmö i söder till Luleå i norr.

Mitt namn är Richard och jag arbetar som verksamhetschef på Ömangruppen i Jönköping. Ömangruppen drivs av ett starkt miljöengagemang och vi vet att små åtgärder kan ha stort effekt för att spara energi. Jag söker nu en energikonsult till vårt konsultteam i Jönköping. Med mig som chef kan du förvänta dig stort förtroende och frihet under ansvar. – Richard Liv, Verksamhetschef

Arbetsbeskrivning: I rollen som energikonsult hos Ömangruppen kommer du att arbeta med energifrågor hos våra befintliga och nya kunder. Resultatet av ditt arbete ska leda till sänkta energi- och driftkostnader för våra kunder och samtidigt bidra till att nå klimatmålet på 1,5 graders uppvärmning.

Dina arbetsuppgifter kan bestå av följande beroende på dina kunskaper:

• energikartläggningar
• energideklarationer
• energieffektivisera kunders verksamheter
• kontinuerlig energiövervakning av verksamheter och fastigheter
• driftövervakning av verksamheter och fastigheter
• räkna på energibesparande åtgärder och ta fram åtgärdsförslag
• arbeta som ett stöd till övriga organisationen

I rollen som energikonsult ingår det även att ständigt arbeta med att etablera och underhålla relationer med såväl nya som befintliga kunder. Du är affärsorienterad, initiativrik och observant för att finna nya möjligheter till merförsäljning och ökad kundnöjdhet. Som energikonsult ansvarar du för att självständigt driva projekt och ha kundkontakter. Planering av eget arbete och återrapportering.

Du kommer att ingå i vårt konsultteam och samarbeta med övriga energikonsulter och övriga medarbetare. Du rapporterar till verksamhetschef som är placerad i Jönköping.

Arbetets omfattning: Heltid. Arbetstider vardagar. Start enligt överenskommelse. Du kommer att tillhöra verksamheten i Jönköping men kan utgå även från våra kontor i Vetlanda, Nässjö, Värnamo eller Halmstad.

Vi kan erbjuda dig: Ett spännande, stimulerande och utmanande jobb i en grupp av engagerade och drivna medarbetare. Vi värnar om våra anställdas utveckling och satsar på både interna och externa utbildningar för våra medarbetare. Vi har korta beslutsvägar och du har möjlighet att kunna påverka din vardag. Som anställd hos oss kan du räkna med tryggheter som kollektivavtal, utvecklingsmöjligheter, friskvård och företagshälsovård.

Kompetenskrav: Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom energi/miljö och har ett stort intresse för ämnet. Vi tror att du har erfarenheter inom energi från praktik, uppsatsarbete eller motsvarande. Det är meriterande om du har tidigare erfarenheter som energikonsult men det är inte ett krav. Det är även meriterande om du är certifierad energiexpert eller energikartläggare men det är inte heller ett krav.

Att du har en god datorvana och trivs med att arbeta både administrativt och praktiskt ser vi som en självklarhet för att du skall trivas i rollen.

B-körkort är ett krav för tjänsten.

Personliga egenskaper: För att lyckas i rollen som energikonsult tror vi att du en strukturerad och noggrann person som trivs i en roll med många kontakter och högt krav på servicetänk. För tjänsten är det viktigt att du kan ta egna initiativ och kan arbeta med frihet under ansvar. Du trivs i kontakt med både kunder och kollegor och har en mycket god samarbetsförmåga. För att trivas hos oss så är du också prestigelös, framåt och en social person med ett stort intresse för energifrågor.

Ansökan
Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta verksamhetschef Richard Liv, 070-277 64 00. Sista ansökningsdag 2023-06-09.

Vill du veta mer om hur det är att jobba på Ömangruppen?
Se våra korta intervjuer där olika medarbetare berättar om hur deras arbetsdagar ser ut och varför de trivs på jobbet.

Alla former för telefonsamtal som inte berör frågor om tjänsten, t ex från rekryterings-/bemanningsföretag/annonssäljare undanbedes.

Ansök nu

Brandman deltid/RiB

Brandman
Läs mer Maj 16
Brandstationen i Ryd eller Bottnaryd

Vilka är vi
Räddningstjänsten i Jönköping är en förvaltning i utveckling med ca 230 medarbetare. Vårt uppdrag är att bidra till ett tryggt och säkert samhälle i ett brett perspektiv med högt ställda krav på att möta samhällets förväntningar. Räddningstjänsten ansvarar för brandskyddsfrågor, operativa insatser, samordnar kommunens brottsförebyggande arbete, krisberedskap och skydd mot olyckor. Vi har en trivsam arbetsmiljö med många drivna medarbetare som har olika professioner och bakgrund. Samverkan sker i stor grad med andra myndigheter och kommuner i länet.

Vi söker nu 2 -3 nya RiB/deltidsbrandmän till brandstationerna i Ryd/Bottnaryd.


Vad gör du
Som deltidsbrandman är du med och skapar trygghet i samhället. Du larmas ut vid olika akuta nödlägen som bränder, trafikolyckor, drunkningar och andra akuta situationer då liv kan vara i fara. Anställningen innebär att du har ett fast schema med beredskap dygnet runt var fjärde vecka och förutsätter att du har möjlighet att lämna ordinarie arbete när larmet går. Larm får du via sökare som du bär med dig under din beredskap.

Vi söker dig
- Har en vilja att hjälpa andra människor
- Du behöver inga förkunskaper inom brand eller sjukvård
- Har gymnasieutbildning eller motsvarande
- Har körkort lägst B
- Uppvisar körkortsbehörighet C senast inom 18 månader från anställningsdatum. Vi ger dig ekonomiskt bidrag till behörigheten
- Fullt frisk med god fysisk förmåga, simkunnig och som är beredd att genomföra tester med godkänt resultat enligt vårt testprogram.
- Godkännandeintyg från din ordinarie arbetsgivare om att få lämna arbetsplatsen för larm, utbildning och övning. Intyget ska kunna visas upp på begäran.
- Bor och arbetar i närheten av respektive brandstation så att du kan ta dig till brandstationen inom en av kommunen utsatt tid under din beredskap.
- Har god samarbetsförmåga och vill vara en del av ett genuint och sammansvetsat arbetslag

Övrigt
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Du får en bra platsbunden betald utbildning som ger dig förutsättningar att klara av jobbet.
För tjänsten krävs att du förstår och talar svenska.
Vi tillämpar obligatoriskt alkohol- och drogtester vid nyanställning av operativ brandpersonal enligt säkerställd process som utförs av Kommunhälsan Jönköpings kommun.

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten


Upplysningar
Platschef Ryd-Bottnaryd Fredric Malm, 036-10 70 03
HR-konsult Cornelia Dickér, 036-10 58 92
RiB-samordnare Marcus Wetterlind, 036-10 38 60
Facklig företrädare BRF Jan-Erik Johansson, 072-253 16 43

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Säkerhetsstrateg

Säkerhetsrådgivare
Läs mer Maj 22
Central förvaltning ubf

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.


Är du vår nya säkerhetsstrateg?
Vill du arbeta för en trygg och säker skolverksamhet? Har du goda kunskaper om säkerhetsarbete och trivs i en konsultativ roll? Då har du ett jobb att söka.

Utbildningsförvaltningen inom Jönköpings kommun söker nu en säkerhetsstrateg som ska samordna och utveckla säkerhetsarbetet inom skolverksamheten.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och är placerad på enheten för samordning och kvalitet. Enheten, som består av 11 medarbetare, utgör en stödfunktion till verksamheterna inom förskola, grundskola och gymnasium samt andra delar inom utbildningsförvaltningens ansvarsområde. Medarbetarna på enheten har i flertalet fall en specialistkompetens, t.ex. inom kvalitetsarbete, social hållbarhet, utredningar, statistik och projektledning.

Ditt nya jobb
I rollen som säkerhetsstrateg har du breda arbetsuppgifter. En central del är det förebyggande säkerhetsarbetet. Det kan då handla om tekniska säkerhetslösningar för att förebygga brott och minimera risker i den fysiska arbetsmiljön. Några aktuella exempel är kameraövervakning, passerkort och möjligheter att larma vid hot och våld. Det innebär också att följa upp incident- och väktarrapporter för att planera kommande insatser samt att samordna olika utbildningsinsatser för att öka tryggheten och säkerheten i verksamheten.

En annan viktig del i arbetsuppgifterna är att att vara ett konsultativt stöd till utbildningschefer och rektorer i säkerhetsfrågor. I de sammanhangen behöver du ofta agera operativt vid olika säkerhetsincidenter.

Vidare innehåller arbetet vissa administrativa uppgifter och du kommer att ha en viktig roll i upphandlingar inom säkerhetsområdet.

Du deltar också i ett nätverk med säkerhetspersonal på andra förvaltningar i kommunen. Nätverket som leds av Räddningstjänsten samordnar kommunens övergripande säkerhetsarbete.

Verksamheten kan beskrivas som säkerhetskänslig, vilket ställer höga krav på integritet och säkerhetsmedvetande.

Din kompetens
Vi söker dig som har några års erfarenhet från ett liknande säkerhetsarbete i en större organisation. Har du erfarenhet från skolans verksamhetsområde är det meriterande men inget krav.

Du har en relevant högskoleutbildning eller en arbetslivserfarenhet från säkerhetsområdet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Det är viktigt att du har förmåga till ett strategiskt förhållningssätt, genom att löpande följa utvecklingen inom säkerhetsområdet och initiera lämpliga åtgärder förväntas du driva förvaltningens säkerhetsarbete framåt.

I tillsättningen av tjänsten läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Initiativtagande, självgående och strukturerad är viktiga egenskaper. Vidare behöver du vara omdömesgill och ha en god samarbetsförmåga.

Bra att veta
Tjänsten är säkerhetsklassad, vilket kräver svenskt medborgarskap och säkerhetsprövningssamtal kommer att ske. För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig även att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker.

Vill du veta mer?
Enhetschef Claes Tidanå 036-106709

Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som säkerhetsstrateg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Brandman deltid/RiB

Brandman
Läs mer Apr 26
Gränna brandstation

Vilka är vi
Räddningstjänsten i Jönköping är en förvaltning i utveckling med ca 230 medarbetare. Vårt uppdrag är att bidra till ett tryggt och säkert samhälle i ett brett perspektiv med högt ställda krav på att möta samhällets förväntningar. Räddningstjänsten ansvarar för brandskyddsfrågor, operativa insatser, samordnar kommunens brottsförebyggande arbete, krisberedskap och skydd mot olyckor. Vi har en trivsam arbetsmiljö med många drivna medarbetare som har olika professioner och bakgrund. Samverkan sker i stor grad med andra myndigheter och kommuner i länet.

Vi söker nu två nya deltidsbrandmän/RiB till brandstationen i Gränna.

Vad gör du
Som deltidsbrandman är du med och skapar trygghet i samhället. Du larmas ut vid olika akuta nödlägen som bränder, trafikolyckor, drunkningar och andra akuta situationer då liv kan vara i fara. Anställningen innebär att du har ett fast schema med beredskap dygnet runt var fjärde vecka och förutsätter att du har möjlighet att lämna ordinarie arbete när larmet går. Larm får du via sökare som du bär med dig under din beredskap.

Vi söker dig
Har en vilja att hjälpa andra människor
- Du behöver inga förkunskaper inom brand eller sjukvård
- Har gymnasieutbildning eller motsvarande
- Har körkort lägst B
- Uppvisar körkortsbehörighet C senast inom 18 månader från anställningsdatum. Vi ger dig ekonomiskt bidrag till behörigheten
- Fullt frisk med god fysisk förmåga, simkunnig och som är beredd att genomföra tester med godkänt resultat enligt vårt testprogram.
- Godkännandeintyg från din ordinarie arbetsgivare om att få lämna arbetsplatsen för larm, utbildning och övning.
- Bor och arbetar i närheten av Gränna brandstation så att du kan ta dig till brandstationen inom en av kommunen utsatt tid under din beredskap.
- Har god samarbetsförmåga och vill vara en del av ett genuint och sammansvetsat arbetslag

Övrigt
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Du får en bra platsbunden betald utbildning som ger dig förutsättningar att klara av jobbet.
För tjänsten krävs att du förstår och talar svenska.
Vi tillämpar obligatoriskt alkohol- och drogtester vid nyanställning av operativ brandpersonal enligt säkerställd process som utförs av Kommunhälsan Jönköpings kommun.

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten

Upplysningar
Bitr. Platschef Gränna Daniel Krantz, 073-029 32 98
HR-konsult Cornelia Dickér, 036-10 58 92
Facklig företrädare BRF Kurt Fransson, 070-773 41 31

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Kriminalvårdare till häkte i Jönköping

Kriminalvårdare
Läs mer Maj 5
Läs mer om häktet Jönköpings verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/jonkoping/#omKriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifter
Som kriminalvårdare ingår du i ett team där du har den dagliga kontakten med klienten. Arbetet vid häkte är ofta rutinstyrt och inriktat på omvårdnads- och säkerhetsuppgifter. Klienter kan sitta häktade under lång tid utan att få träffa andra än sin advokat och personalen vid häktet vilket ställer särskilda krav på dig som kriminalvårdare. Att arbeta som kriminalvårdare betyder att du kan göra skillnad för andra människor och bidra till ett bättre samhälle. För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar.
Läs mer om häktet Jönköpings verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/jonkoping/#om


KVALIFIKATIONER
Kvalifikationer - Viktig / Meriterande
Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Som kriminalvårdare behöver du vara trygg, stabil och ha god självinsikt. Då du tillsammans med dina kollegor driver verksamheten behöver du ha god samarbetsförmåga och förmåga att vara tydlig i din kommunikation. I ditt yrkesutövande krävs ett gott omdöme och integritet. Du har en fysisk status som möjliggör förmåga att agera fysiskt när situationen så kräver.
Vi söker dig som har:
• Arbetslivserfarenhet, även i form av säsongsarbete, timanställning eller eget företagande. Praktik och volontärarbete är inte att jämställa med anställning
• Fullständig gymnasieutbildning alternativt annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant.
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift
• God datorvana
• B-körkort
Det är meriterande om du har:
• Arbetslivserfarenhet från kriminalvård, säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete
• Kunskap inom relevanta områden, exempelvis beteendevetenskap, kriminologi psykiatri, juridik och konflikthantering
• Relevanta språkkunskaperÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kriminalvårdare till Nationella transportenheten i Jönköping, sommarvikaria

Kriminalvårdare
Läs mer Maj 3
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

ARBETSUPPGIFTER
Att arbeta som kriminalvårdare betyder att du kan göra skillnad för andra människor och bidra till ett bättre samhälle. För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar.

Som kriminalvårdare ingår du i ett team där du har den dagliga kontakten med klienten. Som kriminalvårdare vid transportenheten består dina arbetsuppgifter i huvudsak av att transportera frihetsberövade personer, för Kriminalvården och andra myndigheter. Arbetet innefattar även bevakning under t ex rättegångar och vid sjukhusbesök.

KVALIFIKATIONER
Dina personliga egenskaper är viktiga. Som kriminalvårdare behöver du vara trygg, stabil, ha god självinsikt, gott omdöme och integritet. Tillsammans med dina kollegor driver du verksamheten, så du behöver ha god samarbetsförmåga och vara tydlig i din kommunikation.

Vi söker dig som har:
• Arbetslivserfarenhet, även i form av säsongsarbete, timanställning eller eget företagande. Praktik och volontärarbete är inte att jämställa med anställning
• Fullständig gymnasieutbildning alternativt annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som KV bedömer relevant.
• Goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift
• God datorvana
• B-körkort, manuellt växlad

Det är meriterande om du har:
• Arbetslivserfarenhet från kriminalvård, säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete
• Kunskap inom relevanta områden, exempelvis beteendevetenskap, kriminologi psykiatri, juridik och konflikthantering
• Relevanta språkkunskaper

ÖVRIGT
Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Du bör kunna agera fysiskt när det krävs.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sommarjobba som förrådsarbetare!

Förrådsarbetare, bygg
Läs mer Maj 9
GPS, Teknisk service

Vill du skaffa dig värdefull arbetslivserfarenhet? Är du en person som gillar att ha ordning och reda? Trivs du med att arbeta serviceinriktat och tillsammans med andra? Då ska du läsa vidare!

Ditt sommarjobb!
Förrådet är en enhet som lyder under Teknisk Service och ligger på Tekniska kontorets depå Vägporten, Rosenlund. Som sommarjobbare hos oss ingår du i en härlig arbetsgrupp och förväntas vara på plats under perioden 3 juli till den 11 augusti (v 27 till 32).

På förrådet får du bland annat vara med och lämna ut och ta emot hyresmaskiner och TA-material (kravallstaket, skyltar mm), hantera ankommande och avgående gods, stå i vår butik där vi säljer förbrukningsvaror till tekniska kontorets arbetslag, hålla ordning på diverse lagervaror m.m.

Din kompetens
Vi söker dig som gillar att ge service och att ta hand om kunder. Du har lätt att lära dig nya saker och har god datorvana. I jobbet ingår att hämta och leverera saker med bil, därför behöver du ha B-körkort för manuell bil. Tjänsten innebär truckkörning med ledstaplare, har du truckkort är det meriterande.

Vi erbjuder dig!

• Härliga arbetskollegor
• Omväxlande arbetsuppgifter med avtalsenlig lön
• Ett flexibelt, rörligt, men framförallt roligt arbete
• Introduktion till arbetet
• Värdefull arbetslivserfarenhet för framtiden

Bra att veta
Rekryteringen avser ett semestervikariat v. 27-v. 32. Din arbetstid är heltid, vardagar mellan 07-16.

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka sommarjobb som förrådsarbetare!

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Arrestantvakter till Jönköping

Arrestantvakt/Arrestvakt
Läs mer Maj 2
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet i arresten bedrivs i samarbete med polisområdets övriga verksamhet. Du kommer hantera och möta personer som berövats friheten av olika anledningar. Flera frihetsberövas i syfte att utreda brott, men det kan även handla om kortare omhändertaganden på grund av berusning. Arrestantvakten är den som den intagne har närmast kontakt med under sin vistelse som frihetsberövad i arrestlokalen och arbetet bedrivs under ledning av ett stationsbefäl.

Dina arbetsuppgifter kommer bestå av:

• Att bistå ingripandeverksamheten vid mottagning och visiteringar
• Bevakning och tillsyn av de som befinner sig i arrestlokalen
• Administrativa arbetsuppgifter, till exempel dokumentation kring omhändertagandet, dna-topsning, daktning (fingeravtrycksupptagning samt fotografering), urinprovsprovtagning och registerslagningar
• Bistå Stationsbefälet att utföra delgivningar och prio 5 ärenden.

Det kan även bli aktuellt med upptagning av polisanmälningar och dokumentation i polisens datasystem samt att medverka vid transporter till exempel häktesförhandlingar och på bevakningsuppdrag på t.ex. sjukhus.

Arbetstempot varierar över tid och är beroende av hur många människor som är föremål för olika typer av frihetsberövande. Som anställd som arrestantvakt så måste man vara beredd att utföra andra serviceåtgärder inom ramen för lokalpolisområdets verksamhet. Arbetet ställer krav på professionellt bemötande och ett förhållningssätt som präglas av respekt för allas lika värde. Du måste även ha god hälsa och fysiska förutsättningar då arbetet kräver att du vid vissa tillfällen måste agera fysiskt. Arbetet bedrivs dygnet runt, alla dagar om året vilket innebär oregelbundna arbetstider och innefattar dag/kväll/natt såväl vardag som helg. Det kan förekomma arbete på andra polisstationer än den du bli anställd på.

Du kommer att genomgå introduktion och utbildning för att bli behörig att verka i rollen som arrestantvakt.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Godkänd och slutförd gymnasieutbildning med fullständiga betyg eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• Tidigare erfarenhet av arbete med personer i utsatta situationer från exempelvis Polismyndigheten eller Kriminalvården och/eller erfarenhet av servicearbete som innefattar mycket kundkontakter som arbetsgivare bedömer som relevant för tjänsten
• God datavana
• God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift i svenska språket
• God förmåga att uttrycka dig, främst i tal och förståelse, på engelska
• Körkort B, manuell växel

Det är meriterande om du har:
• Genomfört polisens arrestantvaktsutbildning med godkänt resultat
• Erfarenhet av att arbeta som arrestantvakt eller liknande
• Erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter såsom dokumentationsvana

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har en förmåga att göra ansvarsfulla och kloka individuella bedömningar. I din roll har du förmågan att bemöta människor på ett bra sätt samtidigt som du måste kunna sätta gränser och följa beslut. Arbetet kan stundtals vara stressigt samt psykiskt påfrestande, vilket kräver att du kan bibehålla en god prioriteringsförmåga och handla rationellt och professionellt även under press. Arbetet är även fysiskt påfrestande vilket kräver att du har god fysik. Vi söker dig som har en god förmåga att skapa goda relationer med både allmänhet och kollegor. Det är även viktigt att du är noggrann, flexibel och tycker om att arbeta i en miljö där man hanterar flera olika uppgifter samtidigt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Placeringsort: Jönköping
Arbetstid: Arbetet bedrivs dygnet runt, alla dagar om året vilket innebär oregelbundna arbetstider och innefattar dag/kväll/natt såväl vardag som helg
Tillträde: Enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Säkerhetsstrateg

Säkerhetsrådgivare
Läs mer Maj 4
Central förvaltning ubf

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.


Är du vår nya säkerhetsstrateg?
Vill du arbeta för en trygg och säker skolverksamhet? Har du goda kunskaper om säkerhetsarbete och trivs i en konsultativ roll? Då har du ett jobb att söka.

Utbildningsförvaltningen inom Jönköpings kommun söker nu en säkerhetsstrateg som ska samordna och utveckla säkerhetsarbetet inom skolverksamheten.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och är placerad på enheten för samordning och kvalitet. Enheten, som består av 11 medarbetare, utgör en stödfunktion till verksamheterna inom förskola, grundskola och gymnasium samt andra delar inom utbildningsförvaltningens ansvarsområde. Medarbetarna på enheten har i flertalet fall en specialistkompetens, t.ex. inom kvalitetsarbete, social hållbarhet, utredningar, statistik och projektledning.

Ditt nya jobb
I rollen som säkerhetsstrateg har du breda arbetsuppgifter. En central del är det förebyggande säkerhetsarbetet. Det kan då handla om tekniska säkerhetslösningar för att förebygga brott och minimera risker i den fysiska arbetsmiljön. Några aktuella exempel är kameraövervakning, passerkort och möjligheter att larma vid hot och våld. Det innebär också att följa upp incident- och väktarrapporter för att planera kommande insatser samt att samordna olika utbildningsinsatser för att öka tryggheten och säkerheten i verksamheten.

En annan viktig del i arbetsuppgifterna är att att vara ett konsultativt stöd till utbildningschefer och rektorer i säkerhetsfrågor. I de sammanhangen behöver du ofta agera operativt vid olika säkerhetsincidenter.

Vidare innehåller arbetet vissa administrativa uppgifter och du kommer att ha en viktig roll i upphandlingar inom säkerhetsområdet.

Du deltar också i ett nätverk med säkerhetspersonal på andra förvaltningar i kommunen. Nätverket som leds av Räddningstjänsten samordnar kommunens övergripande säkerhetsarbete.

Verksamheten kan beskrivas som säkerhetskänslig, vilket ställer höga krav på integritet och säkerhetsmedvetande.

Din kompetens
Vi söker dig som har några års erfarenhet från ett liknande säkerhetsarbete i en större organisation. Har du erfarenhet från skolans verksamhetsområde är det meriterande men inget krav.

Du har en relevant högskoleutbildning eller en arbetslivserfarenhet från säkerhetsområdet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Det är viktigt att du har förmåga till ett strategiskt förhållningssätt, genom att löpande följa utvecklingen inom säkerhetsområdet och initiera lämpliga åtgärder förväntas du driva förvaltningens säkerhetsarbete framåt.

I tillsättningen av tjänsten läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Initiativtagande, självgående och strukturerad är viktiga egenskaper. Vidare behöver du vara omdömesgill och ha en god samarbetsförmåga.

Bra att veta
Tjänsten är säkerhetsklassad, vilket kräver svenskt medborgarskap och säkerhetsprövningssamtal kommer att ske. För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig även att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker.

Vill du veta mer?
Enhetschef Claes Tidanå 036-106709

Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som säkerhetsstrateg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Sommarjobb, Ordningsvakt

Ordningsvakt
Läs mer Maj 3
Bevakningsenheten, Regionfastigheter, Jönköping

Är du en förtroendeingivande ordningsvakt som trivs i mötet med människor? Då ska du söka sommarjobb på bevakningsenheten i Jönköping. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi söker
Inför sommaren söker vi nu ordningsvakter till vår bevakningsenhet på Länssjukhuset Ryhov och ytterområdena. Tjänsterna avser tidsbegränsade uppdrag under veckorna 23-36. Vi prioriterar sökande som kan arbeta hela perioden. För rätt person finns möjlighet till timanställning redan nu.

Vi söker dig som är utbildad ordningsvakt. Har du väktarutbildning ser vi det som positivt. Vi söker dig som är intresserad av nattjänstgöring och/eller dagtjänstgöring.

Då resor i tjänsten förekommer är B körkort ett krav.

Vi erbjuder dig
Vi vill med våra sommarvikariat erbjuda dig en möjlighet att lära och utvecklas tillsammans med våra verksamheter. Det är inte alltid lätt att arbeta i en ny miljö och därför gör vi vårt allra bästa för att du ska känna dig trygg, taggad och förberedd inför ditt sommarjobb hos oss. Innan du börjar jobba i verksamheten får du en grundlig introduktion anpassad utifrån dina behov och erfarenheter.

Som medarbetare i Region Jönköpings län är du välkommen till våra friskvårdsanläggningar. De är utformade så att man ska kunna utöva friskvårdsaktivitet för att må bra, oavsett fysisk nivå och tidigare erfarenhet av träning. Denna förmån gäller även dig som är sommarvikarie och har en anställning på minst tre veckor. Lokalerna finns i Eksjö, Nässjö, Jönköping och Värnamo.

Du erbjuds ett betydelsefullt arbete i en stor och intressant organisation. Du ges möjligheten att bidra till ett effektivt och högkvalitativt bevakningsarbete utifrån verksamhetens behov. Vidare arbetar du för att högsta möjliga säkerhetsnivå upprätthålls.

Det här får du arbeta med
Arbetsuppgifterna som ordningsvakt innebär bland annat ordningshållning, rondering, larmutryckning, parkeringsövervakning samt förebyggande säkerhetsarbete. Arbetet innefattar även andra serviceuppdrag gentemot sjukhusets verksamheter såsom medicintransporter, personaleskorter samt hantering av bårhuset när ordinarie personal inte är på plats.

För att du ska trivas hos oss
Som ordningsvakt arbetar du på olika områden på Länssjukhuset Ryhov och våra ytterområden. Du har god samarbetsförmåga, är tydlig i din kommunikation och tar ansvar för dina uppgifter. Då din insats har stor betydelse för de människor du möter är det viktigt att du är serviceinriktad, trygg och stabil. Du har hög integritet och självständighet samtidigt som du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och behåller lugnet i stressade situationer. Du tar initiativ och uppnår resultat utifrån uppsatta mål.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Vi strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrunder, erfarenheter och kunskaper tas tillvara och berikar verksamheten.

Så här gör du om du är intresserad
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta bevakningschef Janne Kunnari (janne.kunnari@rjl.se) 010-242 11 67. Då urval, intervjuer sker löpande ber vi dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdag är 2023-05-17. Välkommen med din ansökan!

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster

Regionfastigheter ska tillgodose Regionens behov av ändamålsenliga lokaler med god standard och bidra till ett optimalt resursutnyttjande av lokaler samt bedriva en effektiv fastighetsförvaltning på såväl kort som lång sikt.

Regionen äger merparten, cirka 608 000 kvm, av de fastigheter som verksamhet bedrivs i, men hyr även externa lokaler på ca 70 000 kvm. Vi ansvarar för ett kostnadseffektivt och professionellt ägande och byggande för regionens verksamheter. Våra hyresgäster är länets sjukhus, vårdcentraler, folktandvård, skolor mm. Fastighetsinvesteringarna är totalt ca 300-500 miljoner kronor per år. Regionfastigheter är ISO-certifierade enligt 14001. Läs gärna mer om oss här. (http://www.rjl.se/regionfastigheter)

Ansök nu

Compliance Specialist

Tulltjänsteman
Läs mer Apr 24
För vår kund som är en svensk multinationell jätte inom utomhusprodukter söker vi nu efter en Compliance Specialist. Är det du?

Om rollen

För dig som brinner för tullfrågor kan här erbjudas en spännande tjänst i ett dynamiskt team där du har en viktig roll inom företaget. I denna tjänst jobbar man till största delen med klassificering men även med andra tullrelaterade uppgifter. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Exempel på arbetsuppgifter:

Klassificering av varor enligt allmänna bestämmelser och regelverk
Underhåll och genomgång av befintliga artiklar av tullrelaterad data
Vara behjälplig mot organisationen i frågor kring EU's Frihandelsavtal
Sprida kunskap om import/export regler till interna stakeholders


Vem är du?

För att lyckas i rollen har du tidigare erfarenhet av tullarbete (deklarationer, regelverk, klassificering, granskning med mer) eller relevant utbildning i klassificering enligt Tullverkets kurs eller likvärdigt. Meriterande är utbildning inom Frihandelsreglerna samt kunskaper om trade compliance och exportkontroll.

Som person är du noggrann, ansvarsfull och lösningsorienterad. Struktur är en viktig del i din vardag och du besitter en god kommunikationsförmåga. På avdelningen arbetar vi i ett högt tempo i en spännande internationell miljö och för att passa in ser vi att du har ett inre driv och trivs i sociala sammanhang. Det är även viktigt att du trivs lika bra att arbeta självständigt som i team.  Uppdraget är en del av Quest Consultings konsultverksamhet. Din anställning kommer att vara hos Quest Consulting och du arbetar som konsult hos vår kund i Jönköping. Anställningen är heltid med start i början på maj, visstid (med god chans till förlängning) och förlagd under dagtid.

Din ansökan

Låter rollen intressant och passande? Ansök i så fall omgående för vi intervjuar löpande och rollen kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vi är flera rekryterare som hanterar rekryteringen av denna tjänst, vid frågor gällande den här rekryteringen eller tjänsten når du oss enklast på e-post info@quest.se

Vi kan enbart ta emot och bearbeta din ansökan genom att du registrerar ditt CV i vår portal. Med avseende på GDPR kan vi ej ta emot ansökningar via e-post. Varmt välkommen med din ansökan! Uppdraget är en del av Quest Consulting personaluthyrning. Du kommer att vara anställd av Quest Consulting och arbeta som konsult hos vår kund.Om oss

Quest Consulting är ett auktoriserat konsultbolag med kollektivavtal, försäkringar, friskvård och tjänstepension. Vi är specialiserade inom IT, Teknik, HR, Administration och Ekonomi. Vår målsättning är att vara din personliga samarbetspartner och just därför är det så viktigt för oss att arbeta efter våra kärnvärden där våra ledord är att vara Personliga, Nyskapande och Professionella.

Ansök nu