Arrestantvakt/Arrestvakt jobb i Jönköping

Hitta lediga jobb som Arrestantvakt/Arrestvakt i Jönköping. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Jönköping från den arbetsgivaren.

Arrestantvakter till Jönköping

Arrestantvakt/Arrestvakt
Läs mer Maj 2
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet i arresten bedrivs i samarbete med polisområdets övriga verksamhet. Du kommer hantera och möta personer som berövats friheten av olika anledningar. Flera frihetsberövas i syfte att utreda brott, men det kan även handla om kortare omhändertaganden på grund av berusning. Arrestantvakten är den som den intagne har närmast kontakt med under sin vistelse som frihetsberövad i arrestlokalen och arbetet bedrivs under ledning av ett stationsbefäl.

Dina arbetsuppgifter kommer bestå av:

• Att bistå ingripandeverksamheten vid mottagning och visiteringar
• Bevakning och tillsyn av de som befinner sig i arrestlokalen
• Administrativa arbetsuppgifter, till exempel dokumentation kring omhändertagandet, dna-topsning, daktning (fingeravtrycksupptagning samt fotografering), urinprovsprovtagning och registerslagningar
• Bistå Stationsbefälet att utföra delgivningar och prio 5 ärenden.

Det kan även bli aktuellt med upptagning av polisanmälningar och dokumentation i polisens datasystem samt att medverka vid transporter till exempel häktesförhandlingar och på bevakningsuppdrag på t.ex. sjukhus.

Arbetstempot varierar över tid och är beroende av hur många människor som är föremål för olika typer av frihetsberövande. Som anställd som arrestantvakt så måste man vara beredd att utföra andra serviceåtgärder inom ramen för lokalpolisområdets verksamhet. Arbetet ställer krav på professionellt bemötande och ett förhållningssätt som präglas av respekt för allas lika värde. Du måste även ha god hälsa och fysiska förutsättningar då arbetet kräver att du vid vissa tillfällen måste agera fysiskt. Arbetet bedrivs dygnet runt, alla dagar om året vilket innebär oregelbundna arbetstider och innefattar dag/kväll/natt såväl vardag som helg. Det kan förekomma arbete på andra polisstationer än den du bli anställd på.

Du kommer att genomgå introduktion och utbildning för att bli behörig att verka i rollen som arrestantvakt.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Godkänd och slutförd gymnasieutbildning med fullständiga betyg eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• Tidigare erfarenhet av arbete med personer i utsatta situationer från exempelvis Polismyndigheten eller Kriminalvården och/eller erfarenhet av servicearbete som innefattar mycket kundkontakter som arbetsgivare bedömer som relevant för tjänsten
• God datavana
• God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift i svenska språket
• God förmåga att uttrycka dig, främst i tal och förståelse, på engelska
• Körkort B, manuell växel

Det är meriterande om du har:
• Genomfört polisens arrestantvaktsutbildning med godkänt resultat
• Erfarenhet av att arbeta som arrestantvakt eller liknande
• Erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter såsom dokumentationsvana

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har en förmåga att göra ansvarsfulla och kloka individuella bedömningar. I din roll har du förmågan att bemöta människor på ett bra sätt samtidigt som du måste kunna sätta gränser och följa beslut. Arbetet kan stundtals vara stressigt samt psykiskt påfrestande, vilket kräver att du kan bibehålla en god prioriteringsförmåga och handla rationellt och professionellt även under press. Arbetet är även fysiskt påfrestande vilket kräver att du har god fysik. Vi söker dig som har en god förmåga att skapa goda relationer med både allmänhet och kollegor. Det är även viktigt att du är noggrann, flexibel och tycker om att arbeta i en miljö där man hanterar flera olika uppgifter samtidigt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Placeringsort: Jönköping
Arbetstid: Arbetet bedrivs dygnet runt, alla dagar om året vilket innebär oregelbundna arbetstider och innefattar dag/kväll/natt såväl vardag som helg
Tillträde: Enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Arrestantvakter till Lokalpolisområde Jönköping och Eksjö

Arrestantvakt/Arrestvakt
Läs mer Sep 28
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu arrestantvakter till Jönköping och Eksjö. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Beskrivning av arbetsplats
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.
Polisregion Öst omfattar Södermanland, Östergötland och Jönköpings län. Polisområde Jönköping är indelat i tre lokalpolisområden; Höglandet, Södra Vätterbygden och Värnamo en utredningssektion och ett kansli. Lokalpolisområde Södra Vätterbygden omfattar Habo, Jönköping och Mullsjö kommun. Lokalpolisområde Eksjö omfattar Aneby, Eksjö, Nässjö, Sävsjö, Tranås och Vetlanda kommuner.
Vi söker nu flera arrestantvakter med placering i Jönköping och Eksjö för tillsvidareanställning.
Arbetsuppgifter
Arbetet i arresten bedrivs i samarbete med polisområdets övriga verksamhet. Du kommer hantera och möta personer som berövats friheten av olika anledningar. Flera frihetsberövas i syfte att utreda brott, men det kan även handla om kortare omhändertaganden på grund av berusning. Arrestantvakten är den som den intagne har närmast kontakt med under sin vistelse som frihetsberövad i arrestlokalen och arbetet bedrivs under ledning av ett stationsbefäl.
Dina arbetsuppgifter kommer bestå av:
· Att bistå ingripandeverksamheten vid mottagning och visiteringar
· Bevakning och tillsyn av de som befinner sig i arrestlokalen
· Administrativa arbetsuppgifter, till exempel dokumentation kring omhändertagandet, dna-topsning, daktning (fingeravtrycksupptagning samt fotografering), urinprovsprovtagning och registerslagningar
· Bistå Stationsbefälet att utföra delgivningar och prio 5 ärenden.
Det kan även bli aktuellt med upptagning av polisanmälningar och dokumentation i polisens datasystem samt att medverka vid transporter till exempel häktesförhandlingar och på bevakningsuppdrag på t.ex. sjukhus.
Arbetstempot varierar över tid och är beroende av hur många människor som är föremål för olika typer av frihetsberövande. Som anställd som arrestantvakt så måste man vara beredd att utföra andra serviceåtgärder inom ramen för lokalpolisområdets verksamhet. Arbetet ställer krav på professionellt bemötande och ett förhållningssätt som präglas av respekt för allas lika värde. Du måste även ha god hälsa och fysiska förutsättningar då arbetet kräver att du vid vissa tillfällen måste agera fysiskt. Arbetet bedrivs dygnet runt, alla dagar om året vilket innebär oregelbundna arbetstider och innefattar dag/kväll/natt såväl vardag som helg.
Det kan förekomma arbete på andra polisstationer än den du bli anställd på.
Du kommer att genomgå introduktion och utbildning för att bli behörig att verka i rollen som arrestantvakt.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
· Godkänd och slutförd gymnasieutbildning med fullständiga betyg eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
· Tidigare erfarenhet av arbete med personer i utsatta situationer från exempelvis Polismyndigheten eller Kriminalvården och/eller erfarenhet av servicearbete som innefattar mycket kundkontakter som arbetsgivare bedömer som relevant för tjänsten
· God datavana
· God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift i svenska språket
· God förmåga att uttrycka dig, främst i tal och förståelse, på engelska
· Körkort B, manuell växel
Meriterande
Det är meriterande om du har:
· Genomfört polisens arrestantvaktsutbildning med godkänt resultat
· Erfarenhet av att arbeta som arrestantvakt eller liknande
· Erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter såsom dokumentationsvana
Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har en förmåga att göra ansvarsfulla och kloka individuella bedömningar. Arbetet kan stundtals vara stressigt samt psykiskt påfrestande vilket kräver att du uppnått en personlig mognad samt kan bibehålla en god prioriteringsförmåga och handla rationellt och professionellt även under press. Arbetet är även fysiskt påfrestande vilket kräver att du har god fysik. Vi ser gärna att du är empatisk och inkännande men du bör även kunna sätta gränser och följa beslut. Du har hög servicekänsla och förmåga att skapa goda relationer med både allmänhet och kollegor. Det är även viktigt att du är noggrann, flexibel och tycker om att arbeta i en miljö där man hanterar flera olika uppgifter samtidigt.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Ansök nu

Timanställda arrestantvakter till Jönköping och Värnamo

Arrestantvakt/Arrestvakt
Läs mer Sep 16
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Region Öst består av tre polisområden; Södermanland, Östergötland och Jönköping.

Polisområde Jönköping är en del av Polisregion Öst och är indelad i tre lokalpolisområden; Höglandet, Södra Vätterbygden och Värnamo, en utredningssektion samt ett kansli.

Nu söker vi arrestantvakter till gruppen Stöd/ Service 2 med placering i Jönköping och Värnamo.


ARBETSUPPGIFTER
Arbetet i arresten bedrivs i samarbete med polisområdets övriga verksamhet. Du kommer under stationsbefälets ledning, bevaka (tillsyn) samt dokumentera omhändertagna, gripna och anhållna personer när de vistas i arrestavdelningen. Du bistår polispersonal vid visiteringar och vid förekommande fall vid olika provtagningar och transporter. Du biträder lokalpolisområdet med diverse arbetsuppgifter, både praktiskt och administrativa, som t.ex. delgivning.

Arbetstempot kan stundtals vara högt när det är många människor som är föremål för ett frihetsberövande. Arbetet ställer stora krav på professionellt bemötande och ett förhållningssätt som präglas av respekt för allas lika värde.

Under 3 veckor, v48-50, kommer du genomgå introduktion och utbildning på heltid för att bli behörig.


KVALIFIKATIONER
Kvalifikationer;
• Godkänd och slutförd gymnasieutbildning med fullständiga betyg
• Körkort B
• God datorvana
• Goda kunskaper i svenska och engelska och kan uttrycka dig väl i tal och skrift

Meriterande;
• Arrestantvaktsutbildning
• Tidigare erfarenhet av arrestantvaktsuppdrag eller liknande arbete som arbetsgivaren bedömer som likvärdig, företrädelsevis inom polisen.
• Tidigare erfarenhet av administrativa uppgifter
• Språkkunskaper utöver svenska och engelska

Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har en förmåga att göra ansvarsfulla och kloka individuella bedömningar. Arbetet kan stundtals vara stressigt samt psykiskt påfrestande vilket kräver att du uppnått en personlig mognad samt kan bibehålla en god prioriteringsförmåga och handla rationellt och professionellt även under press. Arbetet är även fysiskt påfrestande vilket kräver att du har god fysik. Vi ser gärna att du är empatisk och inkännande men du bör även kunna sätta gränser och följa beslut. Du har hög servicekänsla och förmåga att skapa goda relationer med både allmänhet och kollegor. Det är även viktigt att du är noggrann, flexibel och tycker om att arbeta i en miljö där man hanterar flera olika uppgifter samtidigt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Placeringsort: Jönköping eller Värnamo

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 30/9 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Arrestantevakter sökes till Eksjö , Jönköping och Värnamo under sommaren

Arrestantvakt/Arrestvakt
Läs mer Jan 18
Polismyndigheten består av drygt 29 500 medarbetare och är organiserade i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli. Region Öst består av tre polisområden; Södermanland, Östergötland och Jönköping.

Polisområde Jönköping är en del av Polisregion Öst och är indelad i tre lokalpolisområden; Höglandet, Jönköping och Värnamo, en utredningssektion samt ett kansli. Nu söker vi personal till arrestverksamheten med placering i Jönköping, Eksjö och Värnamo.


ARBETSUPPGIFTER
Arbetet som arrestvakt innebär att hantera och möta personer som berövats friheten av olika anledningar. Flera frihetsberövas i syfte att utreda brott, men det kan även handla om kortare omhändertaganden pga. berusning. Arrestvakten är den som den intagne har närmast kontakt med under sin vistelse som frihetsberövad i arrestlokalen. Arbetet bedrivs under ledning av ett stationsbefäl.

Uppdraget innefattar administrativa sysslor som dokumentation kring omhändertagandet och tillsyn, likaväl som mer handgripliga sysslor som att bistå ingripandeverksamheten med avvisitering eller olika former av provtagning. Samt att även bistå lokalpolisområdet med övriga administrativa arbetsuppgifter.

Som arrestantvakt kan du även komma att under vissa tider fylla funktionen som anmälningsupptagare. Arbetstempot varierar över tid och är beroende av hur många som är intagna i arresten. Arbetet ställer stora krav på professionellt bemötande och ett förhållningssätt som präglas av respekt för allas lika värde.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:

• Flytande svenska i tal och skrift.
• Godkänd gymnasieexamen eller motsvarande.
• God engelska i tal.
• B-körkort.
• Svenskt medborgarskap


Det är meriterande om du:

• Är polisstuderande
• Har språkkunskaper utöver nordiska språk och engelska.
• Har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom Polisen eller exempelvis Kriminalvården eller annat socialt arbete som social omsorg, sjukvård eller psykiatrin.


Personliga egenskaper:

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har en förmåga att göra ansvarsfulla och kloka individuella bedömningar. Arbetet kan stundtals vara stressigt samt psykiskt påfrestande vilket kräver att du uppnått en personlig mognad samt kan bibehålla en god prioriteringsförmåga och handla rationellt även under press. Vi ser gärna att du är empatisk och inkännande men du bör även kunna sätta gränser och följa beslut.


ÖVRIGT
Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar HR-konsult Katarina Herweg tel 072-2480793 alt katarina.herweg@polisen.se.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Arrestantvakt till Jönköping

Arrestantvakt/Arrestvakt
Läs mer Sep 18
Polismyndigheten består av sju polisregioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli. I Polisregion Öst ingår polisområdena Östergötland, Södermanland och Jönköping, inom dessa finns ett flertal lokalpolisområden.


Till arrestverksamheten i lokalpolisområde Södra Vätterbygden, söker vi nu en arrestantvakt på heltid med placering i Jönköping. Du kommer bli en del av en arbetsgrupp som idag består av 9 st. arrestvakter och 6 st. stationsbefäl.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet i arresten bedrivs i samarbete med polisområdets övriga verksamhet. Som arrestantvakt kommer du under stationsbefäls ledning bevaka omhändertagna och gripna personer när de vistas i arrestavdelningen. Du bistår polispersonal vid visiteringar samt i förekommande fall vid olika provtagningar. När tillfälle ges kommer du även att biträda stationsbefälet med administrativt stöd t.ex. delgivningar, inhämtning av hittegods, registrering i olika datasystem mm. Du kan också komma att bistå vid häktningsförhandlingar. Arbetstempot kan stundtals vara högt när det är många människor som är föremål för just omhändertagande eller gripande.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• Gymnasiekompetens från 2- eller 3 årigt gymnasium, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• Erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter och vana att arbeta med dator som arbetsverktyg
• Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket samt behärskar engelska, främst i tal och förståelse.
• Körkortsbehörighet B


Meriterande:
• Tidigare erfarenhet av arbete som arrestantvakt
• Erfarenhet inom behandlingsarbete och/eller ordningsvaktsutbildning
• Ytterligare språkkunskaper


Personliga egenskaper:
Vi söker dig som har hög servicekänsla och har förmåga att skapa goda relationer med både allmänhet och arbetskamrater. Du har hög moral samt förmåga att sätta gränser och vara tydlig. Du ska vara flexibel och vilja ta olika typer av uppgifter utifrån stationsbefälets ledning. Du har en god prioriteringsförmåga, kan hantera stressfyllda situationer och du behåller ett strukturerat arbetssätt även vid arbetstoppar. Utöver det ska du vara ansvarsfull och ha en hög känsla för rättssäkerhet.

Stor vikt kommer att läggas vid den personliga lämpligheten.

ÖVRIGT
Anställningen
Anställningsform: Tillsvidare med inledande sex månaders provanställning
Arbetsort: Jönköping
Löneform: Månadslön
Tillträde: Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse


Anställningen kräver svenskt medborgarskap.


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.


Ansökan
Ansök senast: 24/9 2018
Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter


Har du skyddad identitet, referenser eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med ansvarig HR-konsult Annika Carlsson via tfn 0725-066762 alt. via mail annika-m.carlsson@polisen.se


Övrigt
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Polismyndigheten söker arrestantvakter till Eksjö , Jönköping och Värnamo un

Arrestantvakt/Arrestvakt
Läs mer Jan 25
Polismyndigheten består av drygt 29 500 medarbetare och är organiserade i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli. Region Öst består av tre polisområden; Södermanland, Östergötland och Jönköping.


Polisområde Jönköping är en del av Polisregion Öst och är indelad i tre lokalpolisområden; Höglandet, Jönköping och Värnamo, en utredningssektion samt ett kansli. Nu söker vi personal till arrestverksamheten med placering i Eksjö, Jönköping och Värnamo. Semestervikariaten är under perioden juni-augusti.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetsbeskrivning
Arbetet som arrestvakt innebär att hantera och möta personer som berövats friheten av olika anledningar. Flera frihetsberövas i syfte att utreda brott, men det kan även handla om kortare omhändertaganden pga. berusning. Arrestvakten är den som den intagne har närmast kontakt med under sin vistelse som frihetsberövad i arrestlokalen och arbetet bedrivs under ledning av ett stationsbefäl.


Uppdraget innefattar administrativa sysslor som dokumentation kring omhändertagandet och tillsyn, likaväl som mer handgripliga sysslor som att bistå ingripandeverksamheten med avvisitering eller olika former av provtagning. Samt att även bistå lokalpolisområdet med övriga administrativa arbetsuppgifter.


Som arrestantvakt kan du även komma att under vissa tider fylla funktionen som anmälningsupptagare. Arbetstempot varierar över tid och är beroende av hur många som är intagna i arresten. Arbetet ställer stora krav på professionellt bemötande och ett förhållningssätt som präglas av respekt för allas lika värde.

KVALIFIKATIONER
KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• Flytande svenska i tal och skrift.
• Godkänd gymnasieexamen eller motsvarande.
• God engelska i tal.
• B-körkort.
• Svenskt medborgarskap


Du måste också kunna genomgå den obligatoriska utbildningen v.24.


MERITERANDE
Det är meriterande om du:
• Är polisstuderande
• Har språkkunskaper utöver nordiska språk och engelska.
• Har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom Polisen eller exempelvis Kriminalvården eller annat socialt arbete som social omsorg, sjukvård eller psykiatrin.


PERSONLIGA EGENSKAPER
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har en förmåga att göra ansvarsfulla och kloka individuella bedömningar. Arbetet kan stundtals vara stressigt samt psykiskt påfrestande vilket kräver att du uppnått en personlig mognad samt kan bibehålla en god prioriteringsförmåga och handla rationellt även under press. Vi ser gärna att du är empatisk och inkännande men du bör även kunna sätta gränser och följa beslut.

ÖVRIGT
Anställningen kräver svenskt medborgarskap.


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.


Ansökan:
Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult: Martin Brorsson 0725-023935.


Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.


Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.


Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se


Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.


Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu