Socialt arbete jobb i Jönköping

Hitta lediga jobb som Socialt arbete i Jönköping. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Jönköping från den arbetsgivaren.

Personlig assistent till en ung kille i Värnamo omgående

Personlig assistent
Läs mer Apr 14
Hej!

Vill du ha ett arbete som är roligt och meningsfullt - sök då jobbet som personlig assistent till en 26-årig kille i Värnamo.

Arbetet innebär att följa med denna glada och positiva kille till hans dagliga verksamhet, fortsättningsskola och hans olika fritidsaktiviteter. Du kommer även att jobba i hans hem under en eller två kvällar i veckan. Han har ett rörelsehinder och är rullstolsburen och är en glad och trevlig person att jobba och umgås med. Vi söker dig som ser detta som en rolig utmaning och som tänker dig detta uppdrag som en långvarig sysselsättning. Vi ser gärna sökanden i ungefär samma ålder eller någon so? är ung i sinnet.

B-körkort krävs.

Tjänstgöringsgraden är ca. 75-80% men kan komma att utökas.

Startdatum Snarast.

Välkommen med din ansökan!Välkommen med din ansökan!
---
Vi tillämpar individuell lönesättning. Kollektivavtal finns.

Vi på Nordström Assistans är övertygade att med rätt hjälp och förutsättningar kan man nå mer. Vi vill förändra, förbättra och skapa vägen till en bättre tillvaro. Vi har funnits sedan 1998 och erbjuder idag personlig assistans i hela Sverige och utgår från regionalkontoren i Stockholm, Malmö, Jönköping, Västervik och Gällivare. Vår framgång vilar på våra medarbetare och vi söker dig som vill vara en del av vårt team!

Ersättning utbetalas i form av timlön. Om inget annat avtalas tillkommer 12% semesterersättning och OB-ersättning. Vi följer kollektivavtal mellan Kommunal/Vårdföretagarna.

Ansök nu

Söker assistenter till kvinna i 50 års ålder

Personlig assistent
Läs mer Jun 16
Alma Assistans är det engagerade företaget som i samarbete med kunden skapar den personliga assistansen. Vi jobbar nära kunden och vet att goda relationer är nyckeln till en väl fungerande assistans. Vi är verksamma i hela Sverige med huvudkontor i Uppsala och lokala kontor i Umeå, Gävle, Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Jönköping och Växjö.

Kvinna i 50års ålder söker assistenter

Vi söker dig som är service inriktad samt kan hålla dig i bakgrunden. Bil och körkort.
Kan arbeta professionellt samt kan ha många bollar i luften.

Arbetstiderna är dag- och kvällspass.

Du som söker får gärna bo i Gränna och Huskvarna.

Söker kvinnliga assistenter

Låter detta som nått för dig så tveka inte och ansök idag.

Ansök nu

Barnskötare som lägger grunden till ett livslångt lärande

Barnskötare
Läs mer Jun 17
Jönköpings kommun

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande varje dag. Vi kallar det lärglädje!

Ditt nya jobb
Som barnskötare är du delaktig i det pedagogiska arbetet på förskolan och arbetar för att undervisning och utbildning sker enligt förskolans styrdokument. Du ska tillsammans med ditt nya arbetslag stimulera barns utveckling och lärande samt erbjuda barnen en trygg omsorg. Verksamheten utgår från en helhetssyn på barnet och barnets behov och utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet.

Du kommer arbeta på någon av Jönköping kommuns förskolor.

Välkommen till oss
Vi på Utbildningsförvaltningen i Jönköpings kommun är en kreativ och ständigt lärande organisation. Vi arbetar framåt tillsammans, lär och inspireras av varandra. Vi är måna om våra medarbetare och vill att de ska trivas, utvecklas och ha en bra balans mellan jobb och fritid. Här får du en arbetsplats full av engagerade och kompetenta kollegor. (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun/jobbapautbildningsforvaltningen.4.34e97c4c16eef66653913411.html)

Hos oss får du det viktigaste jobbet man kan ha, att utveckla barns och elevers förmåga, kunskaper och tilltro till sig själva och förbereda dem för livet och framtiden. Tillsammans skapar vi lärglädje hela vägen!

Läs mer om hur det är att jobba i Jönköpings kommun på jonkoping.se (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)

Din kompetens
Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Har du erfarenhet av arbete som barnskötare är det meriterande. Du bidrar till ett positivt arbetsklimat, har en mycket god samarbetsförmåga och ett stort engagemang i ditt arbete. Du tar ansvar för och har god förmåga att skapa bra relationer till både barn och kollegor samt vårdnadshavare.
Grundläggande kunskaper i det svenska språket är en förutsättning.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Ange i ansökningsformuläret vilket/vilka geografiska områden du vill arbeta i.
Urval och intervjuer kommer ske löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Vill du veta mer?
Amanda Trojefors HR-konsult, amanda.trojefors@jonkoping.se
Linnéa Lillieberg HR-konsult, linnea.lillieberg@jonkoping.se

Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som barnskötare.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Personlig assistent sökes till Tranås.

Personlig assistent
Läs mer Apr 4
Alma Assistans är det engagerade företaget som i samarbete med kunden skapar den personliga assistansen. Vi jobbar nära kunden och vet att goda relationer är nyckeln till en väl fungerande assistans. Vi är verksamma i hela Sverige med huvudkontor i Uppsala och lokala kontor i Umeå, Gävle, Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Jönköping och Växjö.

Jag är en kille på 28 år och bor i centrala Tranås.

Jag söker nu en assistent som kan börja som tim.vik hos mig, men att de kan leda till fast tjänst på ca. 50%.

Jag har behov av assistans dygnet runt. Hos mig jobbar du dag/ kväll och journatt.

På vardagar är jag på daglig verksamhet och mina assistenter följer med mig dit.

Jag tycker om att vara ute och gå och tar flera gånger om dagen långa promenader.

Jag söker dig som är van vid att jobba ensam, är lugn och lyhörd. Att du har god fysik då vi flera gånger om dagen tar raska promenader.

Att du vet vad lågaffektivt bemötande innebär är meriterande. Personkemin är viktigt.

Ansök nu

Personlig assistent till härligt gäng och kund

Personlig assistent
Läs mer Jun 10
Alma Assistans är det engagerade företaget som i samarbete med kunden skapar den personliga assistansen. Vi jobbar nära kunden och vet att goda relationer är nyckeln till en väl fungerande assistans. Vi är verksamma i hela Sverige med huvudkontor i Uppsala och lokala kontor i Umeå, Gävle, Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Jönköping och Växjö.

Jag är en ung man på 27 år som söker en ny assistent till min arbetsgrupp. Alla vanligt förekommande hushållssysslor ingår i dina arbetsuppgifter och omvårdnad om mig då jag behöver hjälp med det mesta i livet.

Jag önskar att du som söker denna tjänst är en lugn, trygg, snäll och omtänksam person som är lätt att lita på och prata med. Att du är en tålmodig person som orkar lyssna och prata om saker som jag är intresserad av och tycker är roliga. Då jag älskar långpromenader i ur och skur så förväntar jag mig att du har god kondition och tycker om att vara ute och röra på dig.

Det är ett krav att du är väl bevandrad i det svenska språket och kan både läsa och skriva svenska flytande, detta eftersom jag älskar att skriva böcker och behöver mycket hjälp för att kunna utföra det.

Du som assistent måste kunna ta både muntliga och skriftliga instruktioner och följa dem. Min arbetsgrupp består av ett härligt gäng som alltid ställer upp för varandra och därför behöver även du vara en lika flexibel person som de är. Arbetstiderna är förlagda till vardagar dag/kväll/natt och även helger.

Det absolut viktigaste för mig är att du är en respektfull person som alltid behandlar mig väl.

Låter detta som ett arbete för dig så skicka in ditt CV och personliga brev.
Vi söker även timvikarier!

Vi är en rökfri arbetsplats.

Ansök nu

Det perfekta extrajobbet - Noggranna ålderskontrollanter sökes

Anonym konsument
Läs mer Maj 24
För mer information, besök gärna vår hemsida www.betterbusiness.se
Nu söker vi dig som är intresserad av att utföra mystery shoppinguppdrag i form av ålderskontroller. Det perfekta extra jobbet!

Ålderskontroller riktar sig till dig mellan 20-24 år. Passar du inte in i just denna profil går det ändå bra att registrera sig hos oss för andra uppdrag.

Du är noggrann, bra på att observera, har datorvana samt behärskar det svenska språket i tal och skrift. Uppdragens omfattning och arbetstiden varierar från 1 timme upp till cirka en vecka per månad.

Att vara Mystery Shopper är inget heltidsarbete utan ett perfekt extrajobb som går utmärkt att kombinera med annat arbete eller studier. Du får betalt per utfört uppdrag. Vi på Better Business hjälper företag att förbättra sin kvalitet och sin service genom att erbjuda dem verktyg för att utvärdera sitt kundbemötande. Ett av våra viktigaste verktyg är anonyma kundbesök i olika serviceinrättningar, så kallat Mystery Shopping.

Better Business World Wide är specialister på Mystery Shopping och våra shoppers är tillsammans med våra kunder företagets viktigaste personer.

Nu söker vi dig som är intresserad av att utföra mystery shoppinguppdrag i form av ålderskontroller, dvs kontroller för att säkerställa att alkohol inte säljs till minderåriga.

Du är noggrann, bra på att observera, har datorvana samt behärskar det svenska språket i tal och skrift. Uppdragens omfattning och arbetstiden varierar från 1 timme upp till cirka en vecka per månad.

Att vara Mystery Shopper är inget heltidsarbete utan ett perfekt extrajobb som går utmärkt att kombinera med annat arbete eller studier. Du får betalt per utfört uppdrag. Det finns även uppdrag i butik, restaurang, webb och telefon som anonym kund/gäst.

Registrera dig som Mystery Shopper på vår hemsida www.betterbusiness.se, där du fyller i ditt CV och referenser. Vi tar inte emot ansökan via mail men du får gärna höra av dig vid fler frågor.


Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Biträdande utbildningschef grundskola till Jönköpings kommun

Skolchef
Läs mer Jun 20
Ditt nya jobb

Uppdraget som biträdande utbildningschef grundskola innebär att biträda utbildningschef grundskola i att styra, leda och utveckla verksamheten med tydligt fokus på att ge våra elever de bästa förutsättningarna i sitt lärande. I uppdraget kommer du att genom nära samverkan med ledningsgrupp, rektorer och biträdande rektorer arbeta för en likvärdig skola för alla elever i Jönköpings kommun. Ett särskilt fokus ligger på språkutveckling, lärares ledarskap i klassrummet, de fysiska lärmiljöerna, våra skolledares arbetsmiljö samt vår elevhälsa.


Som biträdande utbildningschef grundskola är du direkt underställd utbildningschef grundskola och du är en viktig del i grundskolans ledningsgrupp där du tydligt driver utveckling av våra grundskolor. Dina närmsta kollegor är utbildningschef och biträdande utbildningschef. Du har arbetsgivaransvar inom verksamhet, personal och ekonomi. I uppdraget ingår att du samverkar och har ett ambassadörskap för både utbildningsförvaltningen och Jönköpings kommun i sin helhet.


Välkommen till oss

Vi erbjuder ett spännande och utvecklande uppdrag där du tillsammans med vår utbildningschef grundskola förväntas leda grundskolan i Jönköpings kommun utifrån ett holistiskt perspektiv med sikte på framtiden. Vi har höga målsättningar för framtiden - inspirera till lustfyllt lärande hela vägen, lärglädje. För vår fortsatta utveckling har vi en ekonomi i balans, hög måluppfyllelse och hög kompetens bland våra medarbetare.

På vår hemsida kan du läsa mer om grundskolan inom utbildningsförvaltningen. (http://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola)


Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

   

Läs mer om hur det är att jobba i Jönköpings kommun på jonkoping.se (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)Din kompetens

Vi söker dig som är en engagerad och närvarande ledare med god förmåga att skapa delaktighet hos alla våra medarbetare inom grundskolan. Som ledare har du ett starkt pedagogiskt fokus, brinner för att utveckla och förbättra våra elevers lärande samt utmanar och har höga förväntningar på vår kvalité. Du har en positiv och lösningsorienterad inställning till ditt uppdrag och uppmuntrar kontinuerligt dina medarbetare och kollegor att tänka kreativt. I din kommunikation är du tydlig och du har en stark förankring i skolans värdegrund. Du har och agerar utifrån ett övergripande perspektiv.


Du som söker har en pedagogisk högskoleutbildning och är väl insatt i skolväsendets styrsystem och aktuell lagstiftning samt regelverk. Du har erfarenhet av att arbeta som rektor, har genomgått rektorsprogrammet och har vana av att leda genom andra. Du ska ha en interkulturell kompetens och erfarenhet samt erfarenhet av arbete med budget, arbetsmiljö och att leda i förändringsarbete.  

Mer information

För mer information kontakta Veronika Otterborg (veronika.otterborg@asb-executive.se) 070-568 82 66 .

Ansök senast den 2022-08-17.

Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)


Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som biträdande utbildningschef förskola.

Ansök nu

Biträdande utbildningschef förskola till Jönköpings kommun

Skolchef
Läs mer Jun 20
Ditt nya jobb

Uppdraget som biträdande utbildningschef innebär att tillsammans med utbildningschef  styra, leda och utveckla  förskolan med tydligt fokus på att ge våra barn de bästa förutsättningarna i sitt lärande. Du har arbetsgivaransvar för en del av rektorerna. I uppdraget kommer du genom nära samverkan med ledningsgrupp, rektorer och biträdande rektorer arbeta för en likvärdig förskola för alla barn i Jönköpings kommun. Ett särskilt fokus ligger på språkutveckling för varje barn inom förskolan.  


Som biträdande utbildningschef förskola är du direkt underställd utbildningschef förskola och är en viktig del i förskolans ledningsgrupp. Dina närmsta kollegor är utbildningschef och biträdande utbildningschef. Du har arbetsgivaransvar inom verksamhet, personal och ekonomi. I uppdraget ingår att du samverkar och har ett ambassadörskap för både utbildningsförvaltningen och Jönköpings kommun i sin helhet.


Välkommen till oss

Hos oss får du en arbetsvardag som präglas av våra kärnvärden; gemenskap, engagemang och nytänkande! Vi erbjuder ett uppdrag där du får möjlighet att tillsammans med utbildningschef förskola leda förskolans viktiga arbete med att ge framtidens världsmedborgare förutsättningar att nå sina mål och drömmar. Vi har höga målsättningar för framtiden - inspirera till lustfyllt lärande hela vägen, lärglädje. För vår fortsatta utveckling har vi en ekonomi i balans, hög måluppfyllelse och hög kompetens bland våra medarbetare.


På vår hemsida kan du läsa mer om förskolan inom utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/forskolaochannanpedagogiskverksamhet.4.1728713f155592fcd5b16a56.html)


Läs mer om hur det är att jobba i Jönköpings kommun på jonkoping.se (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)


Din kompetens

Vi söker dig som är tydlig ledare och leder vår verksamhet mot uppsatta mål. Du har ett förhållningssätt där du utmanar rektorer, medarbetare och kollegor att skapa en förskola för framtiden. Som ledare har du ett engagerat, modigt och tillitsbaserat ledarskap. Du brinner för att utveckla och förbättra våra barns lärande samt utmanar och har höga förväntningar på vår kvalitet. Du har en positiv och lösningsorienterad inställning till ditt uppdrag, samarbetar lätt med andra och skapar med lätthet nya relationer. I din kommunikation är du tydlig och du har en stark förankring i skolans värdegrund samt förmåga att se till verksamhetens bästa.  Du har och agerar utifrån ett övergripande perspektiv.


Du som söker har högskoleexamen inom pedagogik, gärna  mot förskola, samt examen i rektorsutbildningen. Du har erfarenhet av att arbeta som rektor inom förskola med  flerårig chefs- och ledarerfarenhet samt kunskap om styrdokument, budget, arbetsmiljö och att leda i förändringsarbete.  Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)


Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som biträdande utbildningschef förskola.
 

Vill du veta mer?

För mer information kontakta Veronika Otterborg (veronika.otterborg@asb-executive.se) 070-568 82 66 .

Ansök senast den 2022-08-17.
Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)


Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som biträdande utbildningschef förskola.

Ansök nu

Jönköpings församling söker familjerådgivare till Verksamhetsområde Diakoni

Familjerådgivare/Familjeterapeut
Läs mer Jun 15
Svenska kyrkan Jönköping har cirka 150 anställda och omfattar tio kyrkor med församlingshem, tre förskolor, sex kyrkogårdar, familjerådgivning, sjukhuskyrka, skol- och universitetskyrka samt verksamhetsstöd. Svenska kyrkan Jönköpings vision är ”ett gott liv för alla” och våra ledord är kärlek, respekt och ett stödjande förhållningssätt.

Vill du bli Annas nya kollega när vår Lars snart går i pension? I så fall är du varmt välkommen att fortsätta läsa mer om arbetet och oss här nedan!

Jönköpings församling erbjuder familjerådgivning, som ett av flera olika samtalsstöd, i livssituationer som vi alla kan ställas inför.
Hit vänder sig människor som upplever att deras hem numera präglas mer av bråk och gräl än av omsorg och kärlek eller par som har tystnat i varandras sällskap. Det kan vara när någon lider av svartsjuka eller vid svårigheter med att finna sin roll i familjerelationer. Ibland är inte livspusslet hållbart längre och då och då är det svårt att hitta de fina känslor som en gång fanns för varandra.
Då finns vi på familjerådgivningen där för stöd och samtal.

Om dig

• Du är social, varm och har lätt för att skapa förtroende hos andra.
• Du är trygg och stabil i dig själv.
• Du är den person som tillsammans med Anna kommer att kunna utveckla det nödvändigt nära kollegiala samarbetet på ett enkelt och naturligt sätt.
• Det är viktigt för dig att skapa goda med alla dina kollegor i arbetslaget.
• Du kan arbeta självständigt och strukturerat.
• För dig är det viktigt att alltid ha det goda och trygga bemötandet i fokus.
• Du är lyhörd och förhåller dig till andra på ett öppet och accepterande sätt.
• Du har lätt för att kommunicera och uttrycka dig så att andra förstår.

Om tjänsten

• På familjerådgivningen finns två medarbetare.
• Vi ingår i Verksamhetsområde Diakoni-Själavård, som består av en chef och sju medarbetare.
• Par möter alltid två familjerådgivare i Co-terapi. Vi eftersträvar balans och öppenhet för olika synsätt i våra samtal, därav är vi två. Kommer en part själv hålls mötet med en av oss.
• Arbetet prioriterar parsamtal, bearbetande samtalsserier, krisbearbetning och konflikthantering.
• För anställning krävs uppvisande ur Polismyndighetens belastningsregister.

Dina kvalifikationer

• Du är präst och vigd i Svenska kyrkans ordning eller utbildad socionom, psykolog eller har annan likvärdig akademisk utbildning.
• Du har erfarenhet från att ha arbetat med olika terapeutiska verktyg (motsvarande steg-1-utbildning)
• Du har några års arbetslivserfarenhet efter avslutad utbildning.
• Du delar våra värderingar och Svenska kyrkans tro och lära.
• Du är medlem i Svenska kyrkan.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%.
Tillträde enligt överenskommelse.

Fackliga företrädare
Helena Fyhr-Abrahamsson, Vision, 0708 – 624 631.
Johan Engvall, Kyrkans Akademikerförbund, 0485 – 770 99.

Upplysningar
För mer information om tjänsten kontakta:
Linda Wennerholm, chef för Verksamhetsområde Diakoni-Själavård, 036 – 30 35 43.
Anna Christersdotter-Nilsson, familjerådgivare/terapeut, 036 – 30 35 18.

Ansökan
Sista ansökningsdag 2022-08-14.
Vi kan komma att tillämpa löpande urval under ansökningstiden.

Ange löneanspråk i samband med din ansökan.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Socialsekreterare för konsultuppdrag inom Barn och unga i Jönköpings län

Socionom
Läs mer Jun 14
Om jobbet
Söker du efter en seriös arbetsgivare som gör det möjligt för dig att ta uppdrag enligt dina önskemål? Nu söker vi dig som är utbildad socionom med arbetserfarenhet inom myndighetsutövning barn och unga till uppdrag i Jönköpings län.

Vi erbjuder dig flexibelt upplägg, trygga anställningsvillkor, bra lön och goda förmåner. Du får en personlig kontakt med din konsultchef, samtidigt som du får chansen att bredda din kompetens, få nya erfarenheter och utvidga ditt kontaktnät.

Om Dedicare
Dedicare är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och är idag en av Nordens ledande leverantör av socionomer, läkare, sjuksköterskor, och andra profiler inom vårdsektorn. På Dedicare socionom består våra kunder i regel av socialtjänster i hela Sverige som har personalbehov av handläggare eller chefer inom socialtjänstens olika verksamhetsområden. Vi har ramavtal med flera kommuner i hela landet och kan således erbjuda dig ett stort urval av uppdrag på bemanningsbasis. Som konsult kan du välja om du vill ta längre eller kortare uppdrag samt om du vill att arbetsplatsen ska vara i närheten av ditt boende eller om du önskar resa.

Vem är du?
Vår vision är att ha de mest kompetenta medarbetarna. Med kompetens menar vi fackkunskap, relevant erfarenhet och professionell service. Som konsult är det viktigt att du är självgående och beredd på ett omväxlande och utmanande arbete. Som person är du flexibel, positiv och lösningsorienterad. Våra kunder förväntar sig effektivitet liksom god förmåga att ta egna initiativ.

Vi erbjuder
Vi tror att välmående människor gör ett bättre arbete, därför erbjuder vi alla våra konsulter följande:

-                     Kollektivavtal, tjänstepension, semesterersättning och friskvårdsbidrag
-                     Du får en lön som är synonym med dina prestationer
-                     Du får spännande uppdrag som matchar ditt intresse och din kompetens
-                     Du får personlig och nära kontakt med din konsultchef
-                     Du får möjlighet att medverka på träffar och utbildningar som Dedicare anordnar för anställda konsulter

Blir du konsult hos Dedicare kommer du ha kontakt med konsultchef Sabina Wallberg. Sabina har lång erfarenhet av arbetet inom socialtjänsten och erbjuder uppföljning samt stöd vid behov under uppdragets gång.

Välkommen med din ansökan!Besök gärna vår hemsida www.dedicare.se/socionom för mer information och för information om olika evenemang.

Ansök nu

Arbetskonsulent

Socionom
Läs mer Jul 1
Nytt
AMA

Arbetsplatsbeskrivning
På Arbetsmarknadsavdelningen i Jönköpings kommun ansvarar vi för planering, samordning och genomförande av politiskt beslutade arbetsmarknadsinsatser. Vårt uppdrag är att minska utanförskap och bidragsberoende för kommunens invånare genom att stödja våra deltagare att finna, få och behålla ett arbete eller börja studera och klara sin försörjning. Samverkan sker med arbetsmarknadens aktörer såsom Socialtjänst, Regionen, Arbetsförmedling och Försäkringskassan med flera. Uppdraget innebär kontakt och nätverkande med för deltagaren viktiga parter.
Du kommer som arbetskonsulent att ingå i enheten för vuxna där vi har flera team. I dagsläget är aktuell tjänst placerade på Jobbtorg med fokus på deltagare som varit i ett långvarigt utanförskap, har psykisk/fysisk ohälsa och har sociala/kulturella/språkliga utmaningar.
Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.
AMA arbetar utifrån rutiner och processer baserat på lång erfarenhet arbetsmarknadens krav och vetenskaplig grund. Just nu kompetensutvecklas all personal utifrån BIP (Beskaeftigelse Indikator Progression).

Arbetsuppgifter
Ditt uppdrag består huvudsakligen av att kartlägga, stödja, vägleda, motivera och utveckla deltagarens förutsättningar för att närma sig den reguljära arbetsmarknaden eller studier. Detta sker genom regelbundna individuella samtal (enligt MI) och i arbetsprövning.
Dina kunskaper och erfarenheter om ohälsa samt socialt utanförskap underlättar ditt uppdrag. Du samverkar med vården och försörjningsstöd.
Kontinuerligt samarbete och uppföljningar sker både internt på AMA men också till stor del med försörjningsstödet och vården. Dokumentation sker löpande av insatser och resultat i stödsystemet AMEa.

Kompetenskrav
Högskoleutbildning inom beteendevetenskap. Du har gärna läst till socionom, arbetsterapeut eller sociala omsorgsprogrammet med inriktning socialpedagogik

Erfarenhet av att arbeta långsiktigt och målinriktat med individfokus. Att möta vuxna personer med ohälsa, i socialt utsatta livssituationer (ex missbruk/samsjuklighet) samt personer med annat modersmål än svenska.
Meriterande är utbildning i MI samt yrkeslivserfarenhet inom psykiatri/NP dessutom erfarenhet och kunskap om arbetsmarknad och välfärdssystem.

Övrigt
Arbetet kräver att du har en målmedvetenhet och tilltro till att deltagaren kan gå vidare till jobb eller studier. Att du kan medvetandegöra deltagaren om sina egna förmågor och möjligheter. Du är analytisk, flexibel, kreativ och lösningsfokuserad. Du jobbar långsiktigt och hållbart.

Engagemang och drivkraft ser vi som viktiga egenskaper. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.
Körkort är en förutsättning.

Bra att veta
Utannonserad tjänst är en tillsvidare anställning på AMA och nu med placering Enheten för vuxna på Jobbtorg resurs.
Men då arbetsmarknaden är i förändring, så kan dina uppdrag komma att ändras inom AMA.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten.


Upplysningar
Under v 29-30 är Enheten för vuxna semesterstängt.
Enhetschef: Christin Powell 036-108021 (semester v 27-30)
Tf biträdande enhetschef Jenny Rylner 036-107037 (semester v 29-32)
Facklig företrädare: Vision Marcel Assaf 036-107108, Saco Jonny Makdissi 036-107533, Kommunal Anette Fong 036-105727

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Erfarna socionomer sökes till konsultuppdrag inom socialtjänsten

Socialsekreterare
Läs mer Maj 19
Vårdlänken Bemanning & Rekrytering söker
Dig som har intresse av att arbeta som socionomkonsult för uppdrag hos kommuner runt om i landet. Du måste ha en socionomexamen eller liknande och ha flera års erfarenhet samt spetskompetens inom ett eller flera av nedanstående områden. Du skall ha tidigare erfarenhet, antingen som chef och/eller arbete som socialsekreterare eller biståndshandläggare.

* Barn och ungdom
* Försörjningsstöd
* Vuxen/beroende
* Socialpsykiatri
* Funktionsnedsättning/LSS
* Äldre
* Familjerätt/familjehemsvård

Det är viktigt att du är självgående och har förmåga att anpassa dig till nya arbetsmiljöer. Som person vill vi att du har en positiv inställning och en god förmåga att samarbeta både internt och externt med olika aktörer. I arbetet som socionomkonsult förväntar sig våra kunder att du har ett gott handlag med de svenska språket, såväl i tal som i skrift. Flerårig erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänsten är ett krav för att vara aktuell för arbete som socionomkonsult.

Arbetsuppgifter
Sedvanliga arbetsuppgifter för socialsekreterare/biståndshandläggare så som handläggning och myndighetsutövning inom socialtjänstområdet. Utöver arbetet med klienter kan det ingå att ha kontakt med exempelvis skola, anhöriga, hälso- och sjukvården, familjehem m.m. Du kommer även ha kontakt med andra myndigheter och samverkanspartners som är aktuella inom uppdraget.

Anställning
Du kommer att bli anställd som konsult för Vårdlänken Bemanning och Rekrytering med varierande arbetstider och tjänstegrad efter överenskommelse.

Som konsult erbjuds du konkurrenskraftig lön och intressanta uppdrag. Vi erbjuder även:
• Introduktion för att du så snabbt som möjligt ska komma in i din roll
• Regelbundna utvecklingssamtal med din närmaste chef
• Kontinuerlig coachning för att följa hur du når dina uppsatta mål
• Inbjudningar till seminarier och konsultträffar
• Friskvårdsbidrag

Ansökan
Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss. Ansök genom att klicka på knappen ”Skicka ansökan”. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten var vänlig och kontakta kontaktpersonen för respektive annons. På vår hemsida http://vardlanken.se/lediga-jobb/ presenterar vi alla våra lediga uppdrag. Urval och intervjuer sker löpande, vi tar tacksamt emot din ansökan snarast.

Om oss
Vårdlänken Bemanning och Rekrytering hyr ut och rekryterar kompetent och kvalificerad personal så som läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, socionomer, chefer samt övrig vård- och omsorgspersonal.

Vi har över 24 års erfarenhet av bemanning inom vård och omsorg. Våra uppdragsgivare är både privata och offentliga aktörer inom hälsovård, sjukvård och omsorg över hela Sverige. Det gör oss till helhetsleverantör inom vård- och omsorgsområdet.

Läs mer om oss på vår hemsida www.vardlanken.se. Gå även in och gilla oss på Facebook www.facebook.com/vardlanken

Ansök nu

Barnskötare

Barnskötare
Läs mer Jun 27
Pluto Poollägenhet

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Ditt nya jobb
Tillsammans med arbetslaget utformar du innehållet. Genom att skapa tillitsfulla relationer till barn, vårdnadshavare och kollegor bidrar du till ett gott klimat på Pluto för alla. Ditt kommande arbete innebär arbete dagtid/natt/helg. Du har sovande jour.

Välkommen till oss
Pluto poollägenhet är belägen i centrala Gränna. Vi bedriver pedagogisk omsorg till barn i åldrarna 1-12 år. Verksamheten är öppen dygnet runt efter behov med inskrivna barn till vårdnadshavare som arbetar oregelbundet. Dagtid under veckan är barn från dagbarnvårdare på Pluto när deras dagbarnvårdare inte är i tjänst. Verksamheten som bedrivs är pedagogisk omsorg, vilket innebär att ge barnen omsorg och lärande utifrån våra styrdokument. Under helgomsorgen läggs tonvikten på att skapa en meningsfull fritid utifrån alla barns ålder och behov. Vi är ett litet arbetslag som är fullt av engagemang för att få Pluto att fungera.

Din kompetens
Du är utbildad barnskötare eller har annan utbildning med barn. Erfarenhet av arbete som barnskötare är meriterande. Van att möta barn i alla åldrar. I tjänsten ingår även lättare matlagning. Att kunna arbeta självständigt, vara flexibel och ha en god samarbetsförmåga är en förutsättning för att klara uppdraget. För att klara av uppdraget behöver du även ha grundläggande kunskaper i svenska språket.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Vill du veta mer?
Chef pedagogisk omsorg: ylva.magnusson@jonkoping.se
Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som Barnskötare till Pluto poollägenhet.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Skolkurator

Skolkurator
Läs mer Jun 22
Barnarpsskolan

Är målet med ditt arbete att vara med och skapa en skola där alla elever känner att de växer? Vill du arbeta förebyggande kring elevhälsofrågor, vara del av utvecklingsarbete, uppföljning och utvärdering nära skolledningen, ansvara för värdegrundsarbete, vara en kvalificerad samtalspartner och rådgivare för elever, kollegor och föräldrar? Kom till oss och skapa lärglädje.

Ditt nya jobb
I Barnarpsskolans elevhälsoteam finns en bred samlad kompetens som utgörs av rektor, biträdande rektor, specialpedagog, speciallärare i svenska, speciallärare i matematik, kurator och skolsköterska och adjungerande skolpsykolog samt skolläkare. Målet med EHT-mötena är att hitta strategier och arbetssätt för att främja alla barns lärande och hälsa. Du förväntas bidra till en positiv skolutveckling ur ett socialt perspektiv utifrån Barnarpsskolans förutsättningar och devis "Vi lyfter varandra mot målen". Det gör vi tillsammans genom att begrunda resultat av utredningar och genom att göra analyser av framgångsfaktorer och svårigheter på organisations-, grupp- och individnivå. Vi arbetar med konceptet EN skola där fokus ligger på hur vi tillsammans på hela skolan kan hjälpas åt för likvärdighet och elevens bästa. Kuratorn har en viktig roll och som sådan är du aktiv både i utvecklingsarbetet med skolledningen och med arbetslagen.

En del av arbetet som kurator är möten med elever, vårdnadshavare och kollegor samt driva värdegrundsgruppen och värdegrundsarbetet på skolan som under lång tid varit en av grundstenarna i Barnarpsskolans verksamhet, EHT:s drop in varje vecka, elevhälsomöten med arbetslagen samt vår resursenhet Kärnhuset, . Tillsammans med Barnarpsskolans elevhälsoteam ansvarar du för att prioritera och säkerställa att rätt insatser och dokumentation utförs enligt författningarna. Du genomför observationer, kartläggningar och sociala bedömningar, tar beslut kring särskilt stöd samt handleder och stödjer lärare i arbetet med extra anpassningar och särskilt stöd. Du har även kontakt med externa aktörer och stödfunktioner för samråd eller beslutsfattande.

Välkommen till oss på Barnarpskolan
Barnarpsskolan är en trygg och gemytlig F-6 skola med ca 400 elever. Vår personalstyrka på ca 55 engagerade pedagoger värnar om och sprider hjärtlig och välkomnande atmosfär! På Barnarpsskolan finns tillgång till en stark elevhälsa med samtliga professioner, två förstelärare i svenska och matematik, fokus på värdegrund utifrån elevens pedagogiska, psykosociala och fysiska förutsättningar och levnadsvillkor samt hög behörighet bland lärarna. Skolan har en god kompetens kring tillgänglighet och likvärdighet där exempelvis startblock och brain breaks är en del av generella stödstrukturer som vi arbetar med. Vi har ett stort fokus på värdegrundsarbetet och inleder varje termin med två värdegrundsveckor för att arbeta med trivsel och trygghet på skolan. Representanter från varje arbetslag deltar i skolans värdegrundsgrupp som träffas en gång i månaden för att lyfta aktuella områden som framkommit i verksamheten eller som en del av årshjulet i trygghetsarbetet.

Vi har en fullstor idrottshall, en fantastisk skolskog och närliggande natur som används under hela vår samlade skoldag. Skolan har en pågående rörelsesatsning där alla elever möts en gång i månaden på skolgården för gemensam aktivitet, en väl utvecklad fadderverksamhet samt flera gemensamma träffar under läsåret som främjar trygghet och trivsel.

På jonkoping.se kan du få en inblick i vår skola! (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/barnarpsskolanf6.4.74fef9ab15548f0b8001686.html)

Din kompetens
Du har socionomutbildning eller likvärdig utbildning och god förmåga att kommunicera med elever, vårdnadshavare och kollegor. Har du tidigare arbetat som skolkurator är det meriterande. Du har lätt för att samarbeta och skapa motivation utifrån varje elevs unika förutsättningar. Du är van att samarbeta i tvärprofessionella team tätt tillsammans med dina kollegor och ser det som en självklarhet att verka för eleven utifrån elevhälsoteamets alla perspektiv. Du är flexibel och tycker om att arbeta i en föränderlig vardag utifrån ett skolperspektiv. Du ser tekniken som ett naturligt hjälpmedel i undervisningen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet utifrån Barnarpsskolans behov och förutsättningar.
Grundläggande IT-kunskaper är ett krav.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Vill du veta mera
Marie Jildestedt, rektor, 036-103908
Christian Syversen, bitr. rektor, 036-103911

Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)


Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som skolkurator.


Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Arbetskonsulent

Socialkonsulent, Arbetsförmedlingen
Läs mer Jul 1
Nytt
AMA

Arbetsplatsbeskrivning
På Arbetsmarknadsavdelningen i Jönköpings kommun ansvarar vi för planering, samordning och genomförande av politiskt beslutade arbetsmarknadsinsatser. Vårt uppdrag är att minska utanförskap och bidragsberoende för kommunens invånare genom att stödja våra deltagare att finna, få och behålla ett arbete eller börja studera och klara sin försörjning. Samverkan sker med arbetsmarknadens aktörer såsom Socialtjänst, Regionen, Arbetsförmedling och Försäkringskassan med flera. Uppdraget innebär kontakt och nätverkande med för deltagaren viktiga parter.
Du kommer som arbetskonsulent att ingå i enheten för vuxna där vi har flera team. I dagsläget är aktuell tjänst placerade på Jobbtorg med fokus på deltagare som varit i ett långvarigt utanförskap, har psykisk/fysisk ohälsa och har sociala/kulturella/språkliga utmaningar.
Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.
AMA arbetar utifrån rutiner och processer baserat på lång erfarenhet arbetsmarknadens krav och vetenskaplig grund. Just nu kompetensutvecklas all personal utifrån BIP (Beskaeftigelse Indikator Progression).

Arbetsuppgifter
Ditt uppdrag består huvudsakligen av att kartlägga, stödja, vägleda, motivera och utveckla deltagarens förutsättningar för att närma sig den reguljära arbetsmarknaden eller studier. Detta sker genom regelbundna individuella samtal (enligt MI) och i arbetsprövning.
Dina kunskaper och erfarenheter om ohälsa samt socialt utanförskap underlättar ditt uppdrag. Du samverkar med vården och försörjningsstöd.
Kontinuerligt samarbete och uppföljningar sker både internt på AMA men också till stor del med försörjningsstödet och vården. Dokumentation sker löpande av insatser och resultat i stödsystemet AMEa.

Kompetenskrav
Högskoleutbildning inom beteendevetenskap. Du har gärna läst till socionom, arbetsterapeut eller sociala omsorgsprogrammet med inriktning socialpedagogik

Erfarenhet av att arbeta långsiktigt och målinriktat med individfokus. Att möta vuxna personer med ohälsa, i socialt utsatta livssituationer (ex missbruk/samsjuklighet) samt personer med annat modersmål än svenska.
Meriterande är utbildning i MI samt yrkeslivserfarenhet inom psykiatri/NP dessutom erfarenhet och kunskap om arbetsmarknad och välfärdssystem.

Övrigt
Arbetet kräver att du har en målmedvetenhet och tilltro till att deltagaren kan gå vidare till jobb eller studier. Att du kan medvetandegöra deltagaren om sina egna förmågor och möjligheter. Du är analytisk, flexibel, kreativ och lösningsfokuserad. Du jobbar långsiktigt och hållbart.

Engagemang och drivkraft ser vi som viktiga egenskaper. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.
Körkort är en förutsättning.

Bra att veta
Utannonserad tjänst är en tillsvidare anställning på AMA och nu med placering Enheten för vuxna på Jobbtorg resurs.
Men då arbetsmarknaden är i förändring, så kan dina uppdrag komma att ändras inom AMA.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten.


Upplysningar
Under v 29-30 är Enheten för vuxna semesterstängt.
Enhetschef: Christin Powell 036-108021 (semester v 27-30)
Tf biträdande enhetschef Jenny Rylner 036-107037 (semester v 29-32)
Facklig företrädare: Vision Marcel Assaf 036-107108, Saco Jonny Makdissi 036-107533, Kommunal Anette Fong 036-105727

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Kvinnlig personlig assistent till vår tjej i centrala Jönköping

Personlig assistent
Läs mer Jun 20
Är du en social kvinna, trygg i dig själv och vill ha ett arbete där du får möjlighet att göra skillnad för en annan människa varje dag? Då kanske det är just dig vi letar efter!
Vi söker nu personliga assistenter som vill vara med och stärka upp vår assistentgrupp till en glad tjej boendes i centrala Jönköping.

Om tjänsten
Vår uppdragsgivare är en glad och härlig tjej som bor i egen lägenhet i centrala Jönköping. Hennes begränsningar gör att hon är i behov av assistans och stöd dygnet runt. Vår uppdragsgivare gillar att baka, laga mat, lyssna på musik och att åka på sociala aktiviteter som teater eller konsert. Att ta sig ut på dagliga promenader för att få frisk luft är också en favoritaktivitet. Som personlig assistent är du hennes stöd i vardagen och hjälper henne med det hon behöver för att den ska blir så bra som möjligt. I arbetsuppgifterna ingår bland annat personlig omvårdnad, hushållssysslor och matlagning. Du följer även med henne på olika aktiviteter såsom bad, kör och på sjukgymnastik. Din arbetsplats är där vår uppdragsgivare befinner sig.

Vad krävs
Vi söker en kvinna 30 år eller äldre, som är en lugn, positiv och trygg person. Vi letar efter dig som är initiativtagande, driven och alltid tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du har god samarbetsförmåga och kan relatera till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt. Vi ser gärna att du tycker om eller har kunskap om matlagning eftersom det är en aktivitet vår uppdragivare verkligen uppskattar. Tidigare erfarenhet av personlig assistans eller liknande yrke är meriterande men det är din personliga lämplighet och kontakt med uppdragsgivaren som väger allra tyngst. Du behärskar det svenska språket väl i tal och skrift. För att bli aktuell för tjänsten krävs det att du är rökfri och har körkort, uppdragsgivaren har egen bil.

Vad erbjuder vi?
Vi erbjuder ett spännande och varierat arbete med goda anställningsvillkor, där du kommer få göra skillnad för någon annan varje dag. Att kompetensutveckla vår personal är ett led i att säkerställa kvaliteten i den personliga assistansen därför erbjuder vi flera utbildningar varje år till våra anställda. Vi vill att du ska trivas riktigt bra och hoppas på ett varaktigt samarbete med dig.

• Deltidstjänst på ca 50–75%, start med bredvidgång v.30
• Timvikarier vid behov
• Semestervikarier med möjlighet till fast schemarad under sommaren
• Arbetstiderna är dag, kväll, helg och natt (väntetid) och sker i form av dygnspass
• Du får introduktion och möjlighet att gå bredvid en erfaren assistent
• Tillträde sker omgående eller enligt överenskommelse

Har du frågor eller funderingar om tjänsten? Vänligen kontakta ansvarig arbetsledare Carina Willmont för mer information, carina.willmont@kooperativetolja.se

Är det här tjänsten du letat efter? Skicka in din ansökan omgående då urval och intervjuer sker löpande.

Ansök nu

Timvikarier / Sommarvikarier till härlig kund och assistentgrupp

Personlig assistent
Läs mer Jun 7
Alma Assistans är det engagerade företaget som i samarbete med kunden skapar den personliga assistansen. Vi jobbar nära kunden och vet att goda relationer är nyckeln till en väl fungerande assistans. Vi är verksamma i hela Sverige med huvudkontor i Uppsala och lokala kontor i Umeå, Gävle, Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Jönköping och Växjö.

Vi söker nu personliga assistenter till kund i Jönköping.

Vi söker timvikarier och semestervikarier!

Arbetstiderna är förlagda:
9-21 samt 21-09 vaken natt. Det finns även dubbelbemanning dagtid.

Vi ser gärna manliga sökande i ålder 20-35.
Den vi söker ska kunna arbeta dagtid, vaken natt, och helg.

Har du tidigare erfarenheter av trakeostomi så är det till en fördel, men utbildning kommer också fås på plats.
Körkort är ett krav.
Djur finns i hemmet

Delar du intresset med våran kund som främst brinner för datorspel, tvspel och nöjeslivet i Jönköping. Så skicka iväg en ansökan.

Ansök nu

Nämndemansgården – söker case manager med kundansvar till Småland

Socialsekreterare
Läs mer Jun 27
Till region Småland och till vårt fina rehabcenter i Jönköping, söker vi en case manager med fokus på arbetslivskunder. Som case manager på Nämndemansgården är du kundens expertkontakt för rådgivning och stöd kring skadligt bruk på arbetsplatsen. 
 
Arbetsuppgifter
I rollen som Case Manager är du arbetsgivarens kontakt för rådgivning och stöd kring skadligt bruk på arbetsplatsen. Du följer och samordnar hela rehabärendet och är den som utreder behovet och kommer med förslag till insats. Under tider har du regelbunden kontakt med uppdragsgivaren. 
 
Som case manager tillhör du ett team som både arbetar nationellt och regionalt och som samarbetar med samtliga behandlingsenheter runt om i landet. Din fysiska placering är vårt rehabcenter på Smedjegatan i Jönköping Stockholm.
 
Vi ser gärna att du har en relevant akademisk examen eller likvärdig utbildning. Våra case managers har olika bakgrund men många är utbildade inom socialt arbete eller behandling. Du bör ha erfarenhet av rehabiliteringsfrågor inom arbetslivet eller behandlingsarbete för att lyckas i rollen. Erfarenhet från utredning och handläggning inom socialtjänsten är meriterande. Du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift, det är meriterande om du har kunskap om beroendeproblematik.
 
Vi söker dig som har ett engagemang för våra frågor, och sätter kunden i fokus.  Du är självmotiverad och trivs med att ha många kontakter och högt tempo i arbetet.
Vi kommer att lägga stor vikt vid både erfarenhet och personlig lämplighet i rekryteringsprocessen.  Tjänsten kommer att innebära en del resor.
 
Rekryteringen sker med löpande urval. 
 
Arbetstider 
Tjänsten är 100% men tjänstgöringsgrad kan diskuteras. Arbetet sker på kontorstid som regel och du har förtroende att disponera din tid utifrån vad arbete kräver. 
Du bör ha körkort 
 
 
Nämndemansgården i Sverige AB är ett av Skandinaviens äldsta och största företag som bedriver behandling, rådgivning samt utbildning gällande alkohol- och drogproblematik. Nämndemansgården är idag rikstäckande och har ca 150 medarbetare. Nämndemansgården i Sverige AB driver bland annat Nämndemansgården i Blentarp. Sedan 2022 är Nämndemansgården en del av Feelgood


Krav:

Körkort:
* B (Personbil)

Tillgång till:
* Personbil

Ansök nu

Timvikarier Jönköping - Personlig assistent till härligt gäng!

Personlig assistent
Läs mer Jun 7
Alma Assistans är det engagerade företaget som i samarbete med kunden skapar den personliga assistansen. Vi jobbar nära kunden och vet att goda relationer är nyckeln till en väl fungerande assistans. Vi är verksamma i hela Sverige med huvudkontor i Uppsala och lokala kontor i Umeå, Gävle, Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Jönköping och Växjö.

Vi söker nu timvikarier till kund i Jönköping.

Vi ser gärna manliga sökande i ålder 20-35.
Det är en timanställning som eventuellt kan leda till fasta pass.
Söker också dig som vill arbeta i sommar!

Den vi söker ska kunna arbeta dagtid, vaken natt, och helg.

Har du tidigare erfarenheter av Peg i magen så är det till en fördel, men utbildning kommer också fås på plats.

Körkort är ett krav.

Djur finns i hemmet/ Katt.

Delar du intresset med våran kund som främst brinner för datorspel och tvspel och nöjeslivet i Jönköping. Så skicka iväg en ansökan.

Ansök nu

Kvinnlig assistenter sökes till kvinna i Bankeryd/Sjöåkra

Personlig assistent
Läs mer Feb 10
Frösunda Assistans söker kvinnliga assistenter till en kvinna i 60 års-åldern.

Du som söker ska kunna behärska något av följande språk: Bosniska, Serbokroatiska, Albanska eller Turkiska. Du måste även kunna svenska då du för kunds talan i olika sammanhang.

I dina arbetsuppgifter ingår att hjälpa kund med hennes omvårdnad, hemmets skötsel och matlagning.

Har du utbildning inom omvårdnad är detta positivt men inte avgörande då kund tycker att det är viktigare med personkemin mellan dig och henne.

Krav är att du ska ha körkort då ni tillsammans gör olika utflykter.

Kundens behov styr dina arbetstider, det innebär att schemat under dagen är uppdelat under följande tider:

Kl. 08:00-12:30, 13:00-17:00, 19:00-21:00, 22:30-23:00, detta innebär 11 timmar/arbetad dag. Eftersom passen är uppdelade under dagen ser vi en stor fördel om du som söker bor i eller nära anslutning till Sjöåkra/Bankeryd.Vi erbjuder dig ett varierande och betydelsefullt arbete, där du som medarbetare uppmuntras att fatta egna kloka beslut. Vi har ett stort utbud av digitala utbildningar och andra verktyg för att du ska kunna utvecklas i din yrkesroll. Självklart har vi även friskvårdsbidrag.Om Frösunda Personlig assistans
Frösunda är en av landets ledande assistansanordnare med över 25 års erfarenhet. Det gör oss till ett tryggt företag för dig som medarbetare och för våra kunder och närstående. Vi är en ansvarsfull arbetsgivare som tar helhetsansvar för assistansen dygnet runt. Tack vare lokala kontor över hela Sverige i kombination med centrala stödfunktioner finns vi alltid här för dig och dina kunder. Som medarbetare hos oss får du ett varierande arbete och möjlighet att utvecklas. Här gör du skillnad - varje dag.

Övrig information
- Anställningsform: visstid, du arbetar en dag i veckan + var 4:helg.
- Omfattning: deltid, ca 40 %
- Arbetstid: Se ovan.
- Tillträde: Enligt överenskommelse, gärna under mars månad.


Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag 220228

Vid frågor om tjänsten, är du varmt välkommen att kontakta verksamhetschef Dick Jonzon 010- 130 31 92

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Jobba i sommar och gör skillnad!

Personlig assistent
Läs mer Jun 1
Vill du ha världens bästa sommarjobb där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb? Välkommen till Humana.

Vi söker personliga assistenter som kan arbeta i sommar hos någon av våra kunder i Jönköping och Bondstorp. 
Humana bedriver assistans åt både vuxna och barn med olika funktionsnedsättningar. Som personlig assistent hjälper du kunden i vardagen med de grundläggande behoven så som personlig hygien, förflyttningar och matsituation men även träning, aktiviteter och städning. Det är viktigt att du både vill och kan jobba i sommar och för den som gör ett bra jobb kan det finnas goda möjligheter att stanna kvar inom Humana hos samma eller hos andra kunder.  Vem vet, du kanske får en fast tjänst och kan bli en mer permanent del av denna fantastiska verksamhet där du faktiskt gör skillnad på riktigt varje dag!

Som personlig assistent är det viktigt att du är lyhörd inför kundens önskemål och kan följa de arbetsbeskrivningar och rutiner som finns på arbetsplatsen. För att fungera optimalt i rollen är dina personliga egenskaper av stor vikt. Tidigare erfarenhet är meriterande men personlig lämplighet och personkemi mellan dig och kund kommer att vara avgörande.
Brinner du för att jobba med barn, är lekfull och påhittig samtidigt som du är ansvarsfull och noggrann? Eller vill du jobba med en äldre kvinna som bor ute på landet i Bonstorp där du kan förgylla hennes vardag genom att hjälpa och stötta? Du kanske vill jobba med vuxna män där vårdbehovet är mer avancerat och omfattande och där du blir en otroligt viktig pusselbit? Detta är bara några av de kunder du kan få jobba med i sommar om du är rätt för jobbet.
Om tjänsten:Som sommarvikarie arbetar du hos en eller flera av våra kunder under perioden vecka 26-34. (möjlighet att börja som timvikarie redan nu finns för att lära känna kunden/kunderna)
Det finnas självklart en möjlighet att bli en del av Humana även efter sommarperioden om du vill vara med i vår vikariepool.
Vi söker dig som:
- Har erfarenhet från en liknande roll.
- Har goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift.
- Mycket meriterande om du har B-körkort.
-Brinner för att jobba med människor
-Kan och vill jobba under sommarperioden 2022

Arbetstid/Varaktighet:Varierande dag, kväll, natt och helger samt dygnspass. 
Lön:Fast timlön enligt överenskommelse. Övriga ersättningar enligt kollektivavtal
Tillträde:Enligt överenskommelse.
Belastningsregister - Du behöver även kunna visa upp ett registerutdrag och vi rekommenderar därför att detta beställs i god tid inne på polisens hemsida www.polisen.se.


Att jobba på Humana
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, individ- och familjeomsorg, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Humana har 16?000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 9?000 människor.

Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med trygga anställningar. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del av detta arbete. Våra värdegrundsord - Engagemang, glädje och ansvar är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig.

Läs mer om hur det är att jobba som personlig assistent hos oss på Humana HÄR 

Vad händer nu?
Vi ser gärna att du ansöker snarast då vi går igenom urvalet löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag.

Din ansökan läses av personal på Humana, av kunden och dennes anhöriga. För anställning hos Humana Assistans krävs att du har ett BankID och godkänner att använda ditt BankID i tjänsten. 
Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta oss!

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Dagtjänst, långtidsvikariat, på 85% i Gränna

Personlig assistent
Läs mer Jun 17
Nu söker jag en personlig assistent på 85% med tillräde omgående
Tjänsten är ett långtidsvikariat om 180 dagar med goda möjligheter till förlängning. Arbetet utförs på dagtid mellan 8-16 eller 8-17 och med tjänstgöring varannan helg. Schemat är fast och rullande för din och min trygghet.


Jag som söker dig är en man på 28 år som använder assistans dygnet runt, på dagtid ofta dubbelt. Jag bor på landet strax norr om Gränna i egen lägenhet och med mina intressen på gården. Jag gillar att köra motorfordon, att lyssna på musik, att bada och att vara ute. Jag har behov av struktur, tydliggörande pedagogik, alternativ kommunikation och trygghet. Därför jobbar mina assistenter med taktil teckenkommunikation, auditiv scanning, händelsekedjor och lågaffektivt bemötande. Det är också viktigt att de har ett eget driv, motor och fantasi då jag behöver stöd i motivationen. 

Du kommer få en god introduktion och den utbildning du behöver i de metoder som används. Det är ett arbete som de flesta som anställs trivs med och lönen är hög för yrket. Det är en bra arbetsgrupp med erfarna och kunniga assistenter som har arbetat i flera år.

Det är ett stort plus om du bor i Grännaområdet och du måste ha bil och körkort då mitt hem ligger utan räckhåll för kollektivtrafik.

Jag vill också att du lämnar ett utdrag ur polisens belastningsregister

Mycket välkommen med din ansökan!

STIL står för Stiftarna av Independent Living i Sverige. Vi är ett ickevinstdrivande assistanskooperativ och en ideell förening av personer med normbrytande funktionalitet. I STIL är det medlemmarna som själva arbetsleder sina personliga assistenter. Vi jobbar för självbestämmande, frihet och lika möjligheter oavsett funktionsförmåga. STIL bildades 1984 och vi var med och införde personlig assistans i Sverige. Läs mer på www.stil.se.

 https://polisen.se/Service/Blanketter/Blanketter-belastningsregistret/blankett-4429-LSS-belastningsregistret/

Ansök nu

Jönköpings församling söker präst till Verksamhetsområde Söder, Gräshagen

Komminister
Läs mer Jun 15
Svenska kyrkan Jönköping har cirka 150 anställda och omfattar tio kyrkor med församlingshem, tre förskolor, sex kyrkogårdar, familjerådgivning, sjukhuskyrka, skol- och universitetskyrka samt verksamhetsstöd. Svenska kyrkan Jönköpings vision är ”ett gott liv för alla” och våra ledord är kärlek, respekt och ett stödjande förhållningssätt.

Är du präst och längtar efter mer utrymme för studenter, unga vuxna och familjer? I så fall vill du kanske vara vår nya kollega på Gräshagen?!

Stadsdelen Gräshagen ingår i Verksamhetsområde Söder. Här återfinns även Råslätt och Ljungarum.
Gräshagen är en stadsdel som ligger i direkt anslutning till Jönköpings centrum. Området har de senaste åren genomgått en generationsväxling, vilket gör att alla åldrar finns representerade här. I området bor en stor andel unga vuxna. Detta har delvis sin grund i att det har byggts flera nya studentboenden här. Gräshagskyrkan har delar av sitt arbete förlagt till, och i samarbete med, Jönköping University.
Vi har en medveten målsättning om att alla ska vara både varmt välkomna till vår kyrka och känna sig som hemma. Vårt ”livingroom”, där braskaminen står i direkt anslutning till kyrksalen, har kommit att bli en fin plats att bara få VARA kring. Här delar vi gemenskap och samtal som utvecklar oss i både tro, personlighet och liv.
Arbetslaget arbetar tillsammans med många kunniga och trogna ideella medarbetare. Det ger oss stabil grund för ett gott arbete. Kyrkan kännetecknas av öppenhet, engagemang och kreativitet. Detta är något som vi vill fortsätta värna och utveckla.

Du kommer att ha ett platsansvar i Gräshagskyrkan och ingå i den grupp som, under ledning av Verksamhetsområde Söders arbetsledare, utvecklar och fullgör kyrkans uppdrag.
Totalt sett är vi i verksamhetsområde Söder ett 20-tal medarbetare.

Om Dig

- Du är prästvigd i Svenska kyrkans ordning och känner dig hemma i Svenska kyrkans traditioner.
- Du har lätt för att skapa förtroende som utvecklar relationer och samarbete.
- Du tycker att engagemang och delaktighet är viktigt.
- Du är trygg i dig själv och har förmågan att prioritera för att lösa situationer och behov.
- Du är ansvarsfull, flexibel och prestigelös.
- Du är både driven och kreativ och har lätt för att samarbeta med både kollegor och ideella
medarbetare.

Om tjänsten

• Du arbetar tillsammans med musiker, pedagog och assistent i församlingsarbete, men även stundtals i samarbete med ideella och frivilliga medarbetare.
• Tillsammans med arbetsledare för verksamhetsområdet utvecklar, och fullgör, du kyrkans uppdrag. Tjänsten har sin huvudsakliga placering på Gräshagen.
• Körkort är meriterande.
• För anställning krävs uppvisande ur Polismyndighetens belastningsregister.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%.
Tillträde enligt överenskommelse.

Facklig företrädare
Johan Engvall, Kyrkans Akademikerförbund, 0485 – 770 99.

Upplysningar
För mer information om tjänsten kontakta:

Komminister Cecilia Sjöberg, 036 - 31 35 91 eller arbetsledande komminister
Rebecca Jansdotter-Hultqvist, 036 – 30 35 54.

Ansökan
Sista ansökningsdag 2022-07-27.
Vi tillämpar löpande urval under ansökningstiden.

Vi vill att du tillsammans med ansökan bifogar prästbrev, intyg om fullgjort år på Utbildningsinstitutet (tidigare Pastoralinstitutet), samt var och när du gjorde ditt pastorsadjunktsår.
Ange även löneanspråk i samband med din ansökan.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Jönköpings församling söker präst till Verksamhetsområde Söder Råslätt

Komminister
Läs mer Jun 15
Svenska kyrkan Jönköping har cirka 150 anställda och omfattar tio kyrkor med församlingshem, tre förskolor, sex kyrkogårdar, familjerådgivning, sjukhuskyrka, skol- och universitetskyrka samt verksamhetsstöd. Svenska kyrkan Jönköpings vision är ”ett gott liv för alla” och våra ledord är kärlek, respekt och ett stödjande förhållningssätt.

Vill du vara vår nya prästkollega på Råslätt – i så fall vill vi gärna att du fortsätter läsa här!

Stadsdelen Råslätt ingår i Verksamhetsområde Söder. Här återfinns även Gräshagen och Ljungarum.
Råslätt är en stadsdel som sjuder av liv, ekumenik, kultur och gemenskap. Råslätts kyrka är en central mötesplats för alla åldrar. Här är miljön mångkulturell och det är ett ständigt flöde av mänskliga möten.
Arbetslaget är erfaret och bildar, tillsammans med många ideella medarbetare, en stabil grund för arbetet här. Kyrkan kännetecknas av en levande diakoni, körliv, utvecklande undervisning och ett levande gudstjänstliv.
Totalt sett är vi i verksamhetsområde Söder ett 20-tal medarbetare.

Om Dig
- Du är prästvigd i Svenska kyrkans ordning och känner dig hemma i Svenska kyrkans traditioner.
- Du har lätt för att skapa förtroende som utvecklar relationer och samarbete.
- Du tycker att engagemang och delaktighet är viktigt.
- Du är trygg i dig själv och har förmågan att prioritera för att lösa situationer och behov.
- Du är ansvarsfull, flexibel och prestigelös.
- Du är öppen, nyfiken och lyhörd för andra kulturer och trosuppfattningar.

Om tjänsten

• Du arbetar tillsammans med diakon, musiker, pedagog, vaktmästare och assistent i församlingsarbete, men även med ideella och frivilliga medarbetare.
• Tillsammans med arbetsledare för verksamhetsområdet utvecklar, och fullgör, du kyrkans uppdrag. Tjänsten har sin huvudsakliga placering på Råslätt.
• Vi tillämpar löpande urval under ansökningstiden.
• Körkort är meriterande.
• För anställning krävs uppvisande ur Polismyndighetens belastningsregister.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%.
Tillträde enligt överenskommelse.

Facklig företrädare
Johan Engvall, Kyrkans Akademikerförbund, 0485 – 770 99.

Upplysningar
För mer information om tjänsten kontakta
Komminister Cecilia Sjöberg, 036 - 31 35 91 eller arbetsledande komminister
Rebecca Jansdotter-Hultqvist, 036 – 30 35 54.

Ansökan
Sista ansökningsdag 2022-07-27.

Vi vill att du tillsammans med ansökan bifogar prästbrev, intyg om fullgjort år på Utbildningsinstitutet (tidigare Pastoralinstitutet), samt var och när du gjorde ditt pastorsadjunktsår.
Ange även löneanspråk i samband med din ansökan.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Dedicare söker biståndshandläggare i Jönköpings län

Biståndsbedömare/Biståndshandläggare
Läs mer Jun 14
Om jobbet
Söker du efter en seriös arbetsgivare som gör det möjligt för dig att ta uppdrag enligt dina önskemål? Nu söker vi dig som är utbildad socionom med erfarenhet inom biståndshandläggning inom funktionshinder (SoL och LSS) i Jönköpings län. 

Vi erbjuder dig flexibelt upplägg, trygga anställningsvillkor, bra lön och goda förmåner. Du får en personlig kontakt med din konsultchef, samtidigt som du får chansen att bredda din kompetens, få nya erfarenheter och utvidga ditt kontaktnät.

Om Dedicare
Dedicare är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och är idag en av Nordens ledande leverantör av socionomer, läkare, sjuksköterskor, och andra profiler inom vårdsektorn. På Dedicare socionom består våra kunder i regel av socialtjänster i hela Sverige som har personalbehov av handläggare eller chefer inom socialtjänstens olika verksamhetsområden. Vi har ramavtal med flera kommuner i hela landet och kan således erbjuda dig ett stort urval av uppdrag på bemanningsbasis. Som konsult kan du välja om du vill ta längre eller kortare uppdrag samt om du vill att arbetsplatsen ska vara i närheten av ditt boende eller om du önskar resa.

Vem är du?
Vår vision är att ha de mest kompetenta medarbetarna. Med kompetens menar vi fackkunskap, relevant erfarenhet och professionell service. Som konsult är det viktigt att du är självgående och beredd på ett omväxlande och utmanande arbete. Som person är du flexibel, positiv och lösningsorienterad. Våra kunder förväntar sig effektivitet liksom god förmåga att ta egna initiativ.

Vi erbjuder
Vi tror att välmående människor gör ett bättre arbete, därför erbjuder vi alla våra konsulter följande:

-                     Kollektivavtal, tjänstepension, semesterersättning och friskvårdsbidrag
-                     Du får en lön som är synonym med dina prestationer
-                     Du får spännande uppdrag som matchar ditt intresse och din kompetens
-                     Du får personlig och nära kontakt med din konsultchef
-                     Du får möjlighet att medverka på träffar och utbildningar som Dedicare anordnar för anställda konsulter

Blir du konsult hos Dedicare kommer du ha kontakt med konsultchef Sabina Wallberg. Sabina har lång erfarenhet av arbetet inom socialtjänsten och erbjuder uppföljning samt stöd vid behov under uppdragets gång.

Välkommen med din ansökan!Besök gärna vår hemsida www.dedicare.se/socionom för mer information och för information om olika evenemang.

Ansök nu

Vi söker nu personliga assistenter till våra barn- och ungdomsuppdrag

Personlig assistent
Läs mer Jun 28
Älskar du att arbeta med barn- och ungdomar? Är du på jakt efter ett givande arbete där du varje dag får möjligheten att hjälpa någon annan? Nu har du chansen att få vara med och se ett barn eller ungdom att utvecklas och få vara en del av deras resa mot en bättre vardag. Ansök om att jobba som personlig assistent i något av våra barn- och ungdomsuppdrag redan idag!

Om tjänsterna

Vi söker nu personliga assistenter till några av våra barn- och ungdomsuppdrag. Våra uppdragsgivare är de minsta spädbarn till förskolebarn och tonåringar som går i grundskola eller gymnasium. Alla med olika behov av stöd och hjälp efter sina förutsättningar. Som personlig assistent är dina arbetsuppgifter varierande och kan innebära allt från personlig omvårdnad, medicinering, tillsyn, övervakning av andning, sondmatning till att assistera i skola, sociala sammanhang och på aktiviteter. Ibland kan det också innebära att det är du som tar initiativ till lek och bus eller planerar in aktiviteter av olika slag. Din arbetsplats är där uppdragsgivaren befinner sig.

Vad krävs?
För att arbeta som personlig assistent till ett barn eller en ungdom krävs det att du är ansvarsfull, har en personlig mognad, och är flexibel. Du har förmågan att skapa trygghet, vara positiv, kreativ och du är social i din framtoning. I vissa situationer behöver du vara den som tar initiativet och i andra situationer den som tar ett kliv tillbaka – det handlar om att känna av uppdragsgivarens signaler och behov.

Har du erfarenhet av arbete inom personlig assistans, vården eller arbete med barn-och ungdomar är det meriterande men inte ett krav. Den största vikten lägger vi på personlig matchning och att dina personliga egenskaper fungerar tillsammans med vår uppdragsgivare. I våra barn- och ungdomsuppdrag jobbar du ofta nära en familj, vilket ställer krav på din förmåga att ha ett professionellt förhållningssätt. För att jobba hos oss krävs det att du har fyllt 18 år och att du behärskar det svenska språket i både tal och skrift.

Personlig matchning
Vi på Kooperativet Olja lägger stor vikt vid personlig matchning mellan våra uppdragsgivare och dig som personlig assistent. Detta för att skapa trygghet och bästa möjliga kvalitén på assistansinsatsen för uppdragsgivaren.

Personlig matchning handlar om att du och uppdragsgivaren på olika sätt passar bra ihop- och att ni två blir en bra ”match”. I vissa fall kan det handla om personliga egenskaper som ska klaffa och i andra fall är det gemensamma intressen. Gillar du kanske att pyssla och måla, umgås med djur, läsa böcker eller lyssna på musik? Perfekt, något av dina intressen delar du garanterat med en eller flera av våra uppdragsgivare.

Att arbeta med barn och ungdomar ställer krav på ditt ansvarstagande och din personliga mognad - men det ger dig också en chans att se någon utvecklas och att få följa med på den resan.

Vad vi erbjuder

• Deltidstjänster
• Timvikarier vid behov
• Semestervikarier med möjlighet till fast schemarad under sommaren
• Arbetstider som kan förekomma är dag, kväll, helg, vaken natt och dygnspass beroende på uppdrag
• Tillträde omgående eller enligt överenskommelse
• Du får introduktion och möjlighet att gå bredvid en van assistent

Känns det här som jobbet du länge letat efter? Skicka in din ansökan till oss redan idag då urval och intervjuer sker löpande.

För att arbeta som assistent till barn under 18 år krävs ett utdrag ur Polisens belastningsregister. Det kan ta ett tag att få hem ditt utdrag och därför är det bra att beställa ett redan nu från: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Blanketten heter ”BEGÄRAN OM UTDRAG ur belastningsregistret - Personal som utför vissa insatser åt barn med funktionshinder” Det kan ta ett tag att få utdraget så beställ det redan nu.

Då man även ibland arbetar på förskola krävs ytterligare ett utdrag vilket du med fördel kan beställa samtidigt: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Ansök nu

Processamordnare

Socionom
Läs mer Jul 1
Nytt
Individ- och familjeomsorgen

Har du erfarenhet av ledningsstöd, är strukturerad och har god kännedom om Individ- och familjeomsorgen? Arbetar du gärna med organisationen som helhet och gillar att analysera? Då har du en tjänst som processamordnare att söka!

Hos oss inom Individ- och familjeomsorgen i Jönköpings kommun lägger vi stor vikt vid att tillsammans arbeta framåt mot och utveckla framtidens socialtjänst. Vi hjälps åt, lär av varandra och stimuleras av att dagligen vara med och utveckla och ta ansvar för verksamheten. Vi söker nu en ny processamordnare som vill vara med och fortsätta utveckla organisationen och samarbetet med ledningsgrupp, enhetschefer, medarbetare och medborgare. Din arbetsplats blir på socialförvaltningen stab som ligger centralt i Jönköping.

Ditt nya jobb
I jobbet som processamordnare kommer du att arbeta med ledningsstöd i kommunens förvaltningsövergripande organisationsstruktur kring barn och unga, från politik och förvaltningsledningar till samverkansgrupperna ute på kommunens olika skolområden.

Jönköpings samverkansstruktur består av samverkansgrupper på olika nivåer: Samarbetsorgan för barn och ungdom (SBU) på högsta politiska och tjänstemannanivå, Beredningsgrupp för barn och ungdom (BBU) på chefsnivå och Lokala samverkansgrupper (LSG och SGG) som arbetar i verksamheter omkring barn och unga. Utöver detta finns nätgrupper och områdesgrupper. Inom uppdraget ingår även arbetsuppgifter så som att bidra till och medverka i informationsutbyte/träffar, delta i lokala samverkansgrupper, omvärldsbevaka området samt följa upp och utvärdera samverkansarbetet.

Exempel på områden att arbeta med:

• fortsätta att utveckla den samverkansstruktur som finns omkring barn och unga och arbeta för att fler blir delaktiga i den
• arbeta för att arbetet inom samverkansstrukturen blir känt och fungerar i alla delar av samhället som arbetar omkring barn och unga
• gemensamma aktiviteter inom LSG/SGG
• undersöka förutsättningarna för att utöka arbetet med områdesgrupper som idag finns i några av kommunens geografiska område


Övrig del av tjänst kommer du att ha ansvar för individ- och familjeomsorgens samordning av socionomstudenter där du samarbetar med såväl ledningsgruppen för individ- och familjeomsorgen, enhetschefer samt utvecklingsledare från socialförvaltningens stab.

Du sammanställer återkommande redogörelser och skrivelser till nämnd och du kommer också, vid efterfrågan, att ta fram nulägesanalyser för olika enheter inom området och presentera dessa.

Din kompetens
Du är utbildad socionom. Erfarenhet av ledningsstöd, förvaltningsövergripande arbete och kommunal verksamhet är meriterande. Du har mycket god kunskap om individ-och familjeomsorgen som organisation och du är förankrad i Socialförvaltningens värdegrund.

För att trivas i denna roll tror vi att du är en person som är ansvarstagande och trygg i dig själv. Du har förmåga att skapa och jobba i många olika relationer och med flera olika yrkesroller. Eftersom du både kommer arbeta självständigt och i grupp krävs att du känner dig bekväm i båda roller. Du inger förtroende och har ett flexibelt förhållningssätt och kan anpassa ditt budskap och bemötande utifrån personen och gruppen du möter på ett skickligt sätt. Givetvis brinner du för frågor som rör ledningsstöd, analysarbete samt samverkan.

Som processamordnare arbetar du strukturerat och har förmåga att planera och prioritera ditt arbete. Du har ett helhetsperspektiv på verksamheten, ser detaljer och mindre delar och kan sätta in dessa i ett större sammanhang.

Dina personliga egenskaper kommer, förutom relevant yrkeserfarenhet, att väga tungt.

B-körkort är ett krav.

Vad erbjuder vi?
Länk till förmånslistan på jonkoping.se: https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommu (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)

Övrigt
Rekryteringen avser en tillsvidaretjänst heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiden är förlagt till vardagar mån-fre, kontorstider med möjlighet till flexibel arbetstid i den mån arbetet tillåter.

Urval sker löpande och intervjuer är planerade att hållas torsdag 11/8 och/eller fredag 12/8.

Vi ser gärna att du, tillsammans med personligt brev och CV, bifogar relevanta underlag som visar på dina tidigare erfarenheter av ledningsstöd, samordning och analysarbete.

Välkommen med din ansökan!


Upplysningar
Helena Stenow, funktionschef Individ- och familjeomsorgen
Tel: 036-10 37 37
Helena har semester v.27-29, har du frågor ang tjänsten är du välkommen att kontakta:
Lilian Elmqvist, områdeschef
Tel: 036-10 68 12
Fackliga representanter: Fackliga företrädare på socialförvaltningen - Jönköpings kommun (jonkoping.se) (https://www.jonkoping.se/fackligasoc)


Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Personlig assistent till aktiv kille i Taberg

Personlig assistent
Läs mer Jun 28
Till vår uppdragsgivare en aktiv 17-årig kille behöver vi nu utöka vårt assistentteam med en ny medarbetare. Är du lyhörd, flexibel och intresserad av att arbeta med barn? Då kanske detta är tjänsten för dig!

Vad innebär tjänsten
Pojken bor tillsammans med sin familj i Taberg och din arbetsplats blir där han befinner sig, vilket kan vara i hemmet, i skolan, på korttids och vid aktiviteter utanför hemmet ex. bad. I arbetet ingår att delta i vardagens alla delar, så som personlig omvårdnad, måltider, träning, medicinhantering och fritidsaktiviteter. I arbetet förekommer lyft, hjälpmedel finns men det är en fördel om du har god fysik. Din roll blir även att stimulera och motivera till utveckling genom humor, lek och aktiviteter.

Vad krävs
Du som söker är en tjej eller kille 20 år eller äldre som är trygg och stabil i dig själv, vi ser gärna manliga sökande. För att trivas i uppdraget ser vi att du är en positiv och trygg lagspelare som trivs med att samarbeta men även kan ta eget ansvar. Det är av vikt att du är flexibel och förstår att arbetet baseras på uppdragsgivarens specifika behov. Du har erfarenhet av arbete inom personlig assistans eller liknande omvårdnadsarbete. Det är även meriterande om du tidigare arbetat med barn eller ungdomar. I ditt arbete kommer du komma i kontakt med djur, katt finns i hemmet och även kontakt med hästar förekommer så du får inte vara allergisk. Goda kunskaper i det svenska språket, i såväl tal som skrift krävs.

Vad erbjuder vi
Vi erbjuder ett spännande och varierat arbete med goda anställningsvillkor, där du kommer få göra skillnad för någon annan varje dag. Att kompetensutveckla vår personal är ett led i att säkerställa kvaliteten i den personliga assistansen därför erbjuder vi flera utbildningar varje år till våra anställda. Vi vill att du ska trivas riktigt bra och hoppas på ett varaktigt samarbete med dig.

Vi söker:

• Deltidstjänst på ca 70%
• Arbetstider som förekommer är dag, kväll och helg.
• Tillträde sker omgående eller enligt överenskommelse.
• Du får introduktion och möjlighet att gå bredvid en erfaren assistent.

För mer information om tjänsten kontakta ansvarig arbetsledare Therese Öhling, therese.ohling@kooperativetolja.se

Din ansökan vill vi ha omgående då urval och intervjuer sker löpande.

Observera att vid anställning till barn under 18 år krävs utdrag ur polisens belastningsregister. Om du är intresserad av denna tjänst bör du därför omgående begära ett sådant:

https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Ansök nu

Söker ansvarsfull personlig assistent till busig kille i Huskvarna

Personlig assistent
Läs mer Jun 23
Vi söker dig som vill jobba som timvikarie till en glad och busig kille på 9 år. Vi söker en ansvarsfull personlig assistent omgående! Killen bor tillsammans med sin familj i Huskvarna.

Vi söker dig som är glad i barn, liv och rörelse, påhittig och har en god initiativförmåga. Lyhördhet är en egenskap som faller naturligt hos dig och att kunna axla ett stort ansvar.

Tjänsten är på 80-100% och innebär kvalificerade omvårdnadsinsatser pga. fler funktionsnedsättningar.
Vi söker en kvinna som är icke rökare som kan jobba som timvikarie med chans till mer procent framöver. Du har gärna en annan bisyssla eller studier som du kan kombinera detta jobb med.
Meriterande: erfarenhet av arbetat med barn eller yngre personer med funktionsvariation, pedagog eller utbildad undersköterska alt sjuksköterska samt god fysik.
All omvårdnad kommer erfarna assistenter lära er väldigt noga så att både ni och killen ska känna er trygga.

Vi ser att du som söker behärskar det svenska/engelska språket i tal och skrift eftersom språket behöver vara tydligt i arbetet.
Vi erbjuder dig fina kollegor som ställer upp för varandra, flexibel arbetsgivare, individuell lönesättning och ett oerhört givande jobb för rätt person. 
Vi kommer att rekrytera löpande och tillträde sker efter överenskommelse. Arbetspass kommer att vara fördelade efter behov dvs veckodagar dag-kväll och helgdagar.

Uppfyller du kraven och är seriöst intresserad av tjänsten ur ett långsiktigt perspektiv, är du varmt välkommen att söka och bli en del av vårt team!

Observera att vid anställning till barn under 18 år krävs utdrag ur polisens belastningsregister. Om du är intresserad av denna tjänst bör du därför omgående begära ett sådant: http://www.polisen.se/Service/Blanketter/Blanketter-belastningsregistret/blankett-4429-LSS-belastningsregistret/ 

Blanketten heter "BEGÄRAN OM UTDRAG ur belastningsregistret - Personal som utför vissa insatser åt barn med funktionshinder""

Ansök nu

Personlig assistent till 12-årig kille i Jönköping

Personlig assistent
Läs mer Jun 10
Nu söker vi nya medarbetare till vår uppdragsgivare, en charmig 12-årig kille boendes i Jönköping tillsammans med sin familj. På grund av sina funktionsnedsättningar behöver han ha personlig assistans dygnet runt. Är du en glad och ansvarsfull person med barnasinnet kvar som kan agera lekfullt, då kan du bli en av oss!

Om tjänsten
Arbetsuppgifterna består av omvårdnad, sondmatning, medicinering, träning, bidra till lek, stimulering samt bus och glädje i killens vardag. Han kräver ständig tillsyn och arbetet innebär därför att vara uppmärksam på hans allmäntillstånd. Den största delen av din arbetstid kommer du vara i pojkens hem men du kommer även följa med på exempelvis promenader eller andra aktiviteter. Vår uppdragsgivare gillar sång, ramsor, lek och bus och det intresset ser vi gärna att du kan dela med honom.

Vad krävs

Vi söker dig kille eller tjej som är över 20 år och som är lugn, trygg, ansvarstagande, initiativtagande och som har en positiv syn på livet i stort. Vidare ser vi även att du är påhittig med idéer som präglas av lekfullhet. Har du erfarenhet av yrket personlig assistent eller har tidigare arbetat med barn med särskilda behov är det ett plus men inget krav då vi lägger största vikt vid personlig lämplighet. Dokumentation förekommer i uppdraget och därför krävs det att du behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift. För att bli aktuell för tjänsten krävs det att du är rökfri samt har en god fysik.

Vad vi erbjuder
Vi erbjuder ett spännande och varierat arbete med goda anställningsvillkor, där du kommer få göra skillnad för någon annan varje dag. Att kompetensutveckla vår personal är ett led i att säkerställa kvaliteten i den personliga assistansen därför erbjuder vi flera utbildningar varje år till våra anställda. Vi vill att du ska trivas riktigt bra och hoppas på ett varaktigt samarbete med dig.

Vi söker just nu:

• 2 deltidstjänster, ca 80-90%
• Arbetstider som förekommer är dag, kväll, helg och vaken natt.
• Du får introduktion och möjlighet att gå bredvid en erfaren assistent

För mer information om tjänsten kontakta ansvarig arbetsledare Emma Petterson Claesson via mail: emma.pettersson-cleasson@kooperativetolja.se

Din ansökan vill vi ha omgående då urval och intervjuer sker löpandet

Observera att vid anställning till barn under 18 år krävs utdrag ur polisens belastningsregister. Om du är intresserad av denna tjänst bör du därför omgående begära ett sådant:

https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Ansök nu

Personlig assistent till vår 13-åriga tjej

Personlig assistent
Läs mer Jun 8
Nu söker vi personliga assistenter till vår uppdragsgivare, en glad tjej på 13 år. Är du en tjej som trivs med att jobba med barn och ungdomar och är kreativt lagd, då kan du vara den vi söker!

Om tjänsten
Vår uppdragsgivare bor i Bottnaryd med sin familj, i hemmet finns både hund och katt. I arbetet kommer du att stötta och hjälpa vår uppdragsgivare i hennes vardag där hon befinner sig. Du blir en hennes extra armar och ben, men hon planerar och leder sin assistans själv.

Vår uppdragsgivare gillar bland annat att laga mat, baka, bada, umgås med vänner och lyssna på musik – hon har alltid nära till skratt och det är en egenskap vi hoppas även du besitter. Rollen som personlig assistent ställer höga krav på förmågan att skapa goda relationer och ta stort ansvar. Ibland innebär arbetet att vara aktiv tillsammans med henne vid aktiviteter, ex bad i bassäng, men också ibland kunna ta ett steg tillbaka när hon är med vänner och familj. Som personlig assistent blir även en av dina arbetsuppgifter att assistera vår uppdragsgivare i skolan.

Vad krävs
Du som söker är en tjej 18 - 30 år, du är en trygg, kreativ och noggrann person med fötterna på jorden. Du arbetar motiverande, är initiativtagande samt till viss del flexibel kring dina arbetstider. Du kommer arbeta nära uppdragsgivaren och hennes familj och trivs därför att arbeta i en familj. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att tidigare arbetat med barn eller som personlig assistent.

För att bli aktuell för tjänsten krävs det att du är rökfri samt har körkort och tillgång till bil. Vissa lyft förekommer så vi ser gärna att du har en god fysik.

Vad erbjuder vi
Vi erbjuder ett spännande och varierat arbete med goda anställningsvillkor, där du kommer få göra skillnad för någon annan varje dag. Att kompetensutveckla vår personal är ett led i att säkerställa kvaliteten i den personliga assistansen därför erbjuder vi flera utbildningar varje år till våra anställda. Vi vill att du ska trivas riktigt bra och hoppas på ett varaktigt samarbete med dig.

• Deltidstjänst
• Arbetstider som förekommer är dag, kväll och helg
• Finns även möjlighet till några pass under sommaren
• Tillträde omgående
• Du får introduktion och möjlighet att gå bredvid en erfaren assistent.

Vid anställning till barn under 18 år krävs utdrag ur polisens belastningsregister. Klicka på länken och beställ ditt utdrag redan idag: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Du kan begära registerutdrag via e-tjänst eller blankett "Arbete med barn med funktionsnedsättning".

För mer information om tjänsten kontakta ansvarig arbetsledare Emma Pettersson-Claesson, emma.pettersson-claesson@kooperativetolja.se

Är det här tjänsten för dig? Skicka in din ansökan redan idag då urval och intervjuer sker löpande.

Ansök nu

Härlig tjej sökes som personlig assistent

Personlig assistent
Läs mer Jun 20
Alma Assistans är det engagerade företaget som i samarbete med kunden skapar den personliga assistansen. Vi jobbar nära kunden och vet att goda relationer är nyckeln till en väl fungerande assistans. Vi är verksamma i hela Sverige med huvudkontor i Uppsala och lokala kontor i Umeå, Gävle, Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Jönköping och Växjö.

Vår kund söker nu nya assistenter till sitt goa team. Du behöver ha körkort för manuell bil, prata bra svenska samt gärna vara över 30 år.

Just nu söker vi både vikarier, till en schemarad samt till sommaren så skicka in din ansökan redan idag!

Ansök nu

Personliga assistenter sökes till kvinna i centrala Jönköping

Personlig assistent
Läs mer Jun 17
STIL står för Stiftarna av Independent Living i Sverige. Vi är ett ickevinstdrivande assistanskooperativ och en ideell förening av personer med normbrytande funktionalitet. I STIL är det medlemmarna som själva arbetsleder sina personliga assistenter. Vi jobbar för självbestämmande, frihet och lika möjligheter oavsett funktionsförmåga. STIL bildades 1984 och vi var med och införde personlig assistans i Sverige. Läs mer på www.stil.se.

Jag söker timvikarier och semestervikarier. Jag bor i centrala Jönköping.

Jag är en glad och positiv kvinna  60+ som har lätt till skratt o leende som har  Downs Syndrom med begynnande demens. Jag  bor själv i  lägenhet med stöd av assistenter.  Jag  behöver hjälp med allt i mitt  hem, hjälp till sociala aktiviteter, hjälp med all min personliga omvårdnad och hygien, även hjälp med kommunikation och med andra samt  kontakter med anhöriga. Du kommer vara mitt mänskliga stöd i alla förflyttningar.

Jag  tycker om musik, roliga tv-program, möte med andra människor, åka bil, gå på café och restaurang, gå i affärer, eller när det händer något roligt  i min stad och gillar att åka på utflykter i min bil.

 Anställning kan påbörjas omgående:

Det är önskvärt att Du som söker:

 Är en lugn och trygg person med eget driv.

Är en positiv o glad o påhittig person  som  tycker om hjälpa andra människor.

Att du ser och kan ta ansvar för vad som behöver göras...

Att du har stor förmåga att sätta dig in i någons annans situation och behov.

Du bör behärska svenska i både tal och skrift

( Körkort B  automatväxlad )

Arbetstider:

Assistansen utförs mellan 07,30-- 22,00 alla dagar med varierande arbetstider samt dagar med daglig verksamhet.

Dubbelassistans utförs kortare tid morgon o kväll, och vid överlämning ( avlösning ) samt vid längre aktiviteter under vardagar o helger.

 

Du välkomnas in i en härlig personalgrupp där vårt mål är att vi ska ha en trivsam arbetsplats tillsammans.

 

Du har rätt till en friskvårds peng upp till 3000:-/ År

Du har möjlighet till utbildningar 

Kollektivavtal mellan Fremia och Kommunal

Jag ser fram emot din ansökan och  att träffa Dig och att du kan bli min nya personliga assistent

 Låter det här intressant?

 Skicka din ansökan till marija_backeus@hotmail.com eller sven-goran.gustavsson@telia.com

 Vid frågor om tjänsten ring Sven-Göran 070-7318339 eller Marija 073-7604504

Ansök nu

SiS ungdomshem Stigby söker behandlingspedagog

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jun 20
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.

Stigby har plats för 31 ungdomar och tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk. Vi är uppdelad på en akutavdelning fyra behandlingsavdelningar och vi har även en eftervårdsenhet i Jönköping.

ARBETSUPPGIFTER
Behandlingspedagog som kan motivera till livsviktig förändring.
Som behandlingspedagog på Stigby har du ett livsviktigt uppdrag. I ditt arbete kommer du att motivera människor till nya och mindre destruktiva sätt att leva.

Du kommer jobba med att bygga trygga relationer, men också med utvalda och väl fungerande behandlingsmetoder.
Målet med ditt uppdrag är att skapa hopp, framåtrörelse och meningsfullhet i livssituationer som stukats av psykosociala problem, utanförskap och missbruk. Att göra den resan i olika skeden av ungdomarnas liv, är ett tuff t och utmanande arbete på alla plan.
Du arbetar i ett team av sex engagerade kollegor och med er samlade kompetens har ni möjlighet att nå bra resultat.

SiS satsar mycket på utbildning så hos oss får du verkligen en chans att utveckla dig och komma vidare i ditt yrke. Vi arbetar utifrån våra värdeord; Respekt, Omtanke och tydlighet.

På behandlingsavdelningen arbetar vi utefter en vårdkedja där placeringen går från låst till allt öppnare boendeformer via utslussning och eftervård och avslutas med utbildnings- och praktikplatser ute i samhället. Ungdomens ansvarstagande och självständighet ökar gradvis genom vistelse i allt öppnare former. Målet är ett självständigt boende i egen lägenhet. Vårdkedjan ger ungdomen möjlighet att successivt pröva utslussning med boende och praktikplats/utbildning i en naturlig miljö.

Som behandlingspedagog kommer du medverka i det dagliga arbetet på avdelningen med ungdomarnas allmän daglig livsföring samt med deras trygghet och säkerhet.
Som behandlingspedagog innefattar även arbete med kontaktmannaskap, dokumentation och aktivt arbeta med insatser i behandlingsplaner, handledare för nyanställda och praktikanter.

Tjänstgöringsschemat för behandlingspedagoger är pendlarvänligt och väl anpassat, även för dig som bor lite längre bort. Under en månad gör du ca fyra resor till Visingsö. Komprimerad tjänstgöring ger nio dagars sammanhållen ledighet var 3:e vecka.KVALIFIKATIONER
Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du vara en varm empatisk person som drivs av en stark inre glöd och vilja att skapa vårdresultat utöver det vanliga.
Att du är en kollega som delar kunskap och bidrar till vi-känslan på SiS är andra egenskaper som gör dig intressant. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn och en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt.

Då behandlingsarbete dokumenteras och diskuteras med fl era olika aktörer ställs höga krav på god kommunikationsförmåga i såväl tal som skrift. Utvecklingsmöjligheter i arbetet kan bli att förbereda beslut och vara en del i framtagandet av behandlingsplaner, få ansvar för någon programverksamhet/specialområden, (MI, ÅP/Etik, NPNL-instruktör, ADAD), mm.

Lämplig högskoleutbildning är socionom, socialpedagog eller annan vård/beteendevetenskaplig utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig, alternativt eftergymnasial utbildning som t.ex. behandlingspedagog.

B-körkort är ett krav då det förekommer resor i arbetet.

ÖVRIGT
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

Ansök nu

Kurator/rehabkoordinator

Kurator
Läs mer Jun 17
Rehabiliteringscentrum, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Vi söker
Vi söker dig som är socionom eller har utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig. Du är genuint intresserad av att arbeta som kurator och rehabkoordinator inom somatisk specialistsjukvård. Erfarenhet av arbete inom rehabilitering är en fördel.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid, med startdatum den 22 augusti eller enligt överenskommelse.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder ett viktigt och spännande arbete i en multiprofessionell arbetsgrupp med ett gott arbetsklimat och god arbetsmiljö. Vi bryr oss om varandra och hjälps åt att lösa vårt uppdrag. Vi lägger stort fokus på ett engagerat medarbetarskap och hälsofrämjande arbetssätt. Du kommer att få en grundlig introduktion, vi erbjuder dig handledning i grupp och i övrigt ett gott kollegialt stöd.

Alla vi som arbetar inom Region Jönköpings län har tillgång till ett stort antal förmåner, bland annat ett friskvårdsbidrag på 2 200 kronor per år. Läs gärna mer om förmånerna här:
http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med
Dina arbetsuppgifter innebär psykosocialt stöd och rehabkoordinering inom reumatologi, som är en länsverksamhet, samt övriga medicinområdet. Inom reumatologin arbetar du främst med mottagningsverksamhet, digitalt och fysiskt. Du får också möjlighet att till viss del träffa patienter med andra medicinska diagnoser på vårdavdelning. Stödjande samtal och samhällsinformation är viktiga delar av kuratorns arbete. I din roll som rehabkoordinator ger du sjukskrivna patienter stöd och vägledning i sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocessen inom hälso- och sjukvården. I båda rollerna samverkar du med andra aktörer både internt och externt.

Som kurator och rehabkoordinator hos oss har du ett självständigt och omväxlande arbete i samarbete med såväl rehabprofessionerna och medicinsk personal som andra vårdgivare och myndigheter. Kontinuerligt utvecklings- och kvalitetsarbete är också en del arbetet.

Rehabiliteringscentrum befinner sig i ett skede av stark utveckling vilket kommer att innebära nya viktiga uppdrag för våra medarbetare i framtiden.

För att du ska trivas hos oss
Vi uppskattar ett flexibelt och självständigt arbetssätt. Du är lugn och stabil. Du arbetar strukturerat, samarbetar väl och har en helhetssyn där patienten och dess närstående är delaktiga och i fokus för dina insatser. Du är empatisk, har gott bemötande och en god förmåga att kommunicera utifrån situationen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Patienter och närstående ska känna sig trygga med att våra medarbetare har en samlad kunskap om de fysiska, psykiska, sociala och existentiella behov patienten befinner sig i. Vi arbetar personcentrerat där patientens egna resurser tas tillvara.

Så här gör du om du är intresserad
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa områdeschef Anna Neymark Wolgast, telefon 010-242 2739. Vecka 26-28 kan du istället ringa områdeschef Adna Zahirovic 010-242 3217.

Sista ansökningsdag är den 17 juli 2022. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.
Välkommen med din ansökan!

Din upplevelse är viktig för oss. Därför vill vi informera dig om att under sommaren kan rekryteringsprocessen ta längre tid än vanligt. Vi återkopplar till dig så snabbt som möjligt.

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisens belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.


Rehabiliteringscentrum är en länsgemensam verksamhet där olika kompetenser och erfarenheter stödjer utvecklingen för patienten, professionen och rehabiliteringen ur ett helhetsperspektiv. Oavsett var i länet man bor ska patienten ha tillgång till jämlik rehabilitering av god kvalitet.

Inom rehabiliteringscentrum arbetar cirka 250 medarbetare inom 11 områden med tvärprofessionell sammansättning utifrån ett personcentrerat arbetssätt

Mer information om hur det är att jobba hos oss finner du här. (http://rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/sjukhus-som-arbetsplats/rehabiliteringscentrum-som-arbetsplats//) Följ oss gärna på Facebook och Linkedin!

Ansök nu

Personlig assistent till vår 17-åriga tjej i Jönköping

Personlig assistent
Läs mer Maj 30
Älskar du att arbeta med människor och är ute efter ett givande arbete? Då kanske vi har jobbet för dig!
Vi söker just nu flexibla, positiva och initiativtagande assistenter som kan stärka upp vårt assistentgrupp hos vår härliga uppdragsgivare. Hon är en glad och alert tjej som fyller sin vardag med mycket aktiviteter, lek och bus. Nu har du chansen att få vara med i vår uppdragsgivares vardag och vara en del av hennes resa mot en bättre sådan! Ansök till tjänsten som personlig assistent redan idag!

Om tjänsten
Uppdragsgivaren bor tillsammans med sina föräldrar och syskon i Jönköping. Hennes begränsningar gör att hon är i behov av assistans dygnets alla timmar. Hon gillar bland annat att pyssla, lyssna på musik och blir alltid glad av lek och bus på golvet. Arbetsuppgifterna är varierande och kan innebära allt från personlig omvårdnad, medicinering, träning, matlagning, stöd vid matning och att assistera på olika aktiviteter så som bad, ridning och bakning. Familjen åker ibland iväg på både kortare och längre semesterresor då assistenterna följer med vilket också kan bli aktuellt för dig. Som personlig assistent blir du hennes stöd i vardagen och din arbetsplats är där hon befinner sig.

Vad krävs
Du som söker är kvinna mellan 30-60 år. Som person är du självständig, ansvarstagande, energisk och har nära till skratt. Du gillar att vara aktiv och tar gärna initiativ för att göra vardagen för uppdragsgivaren så bra som möjligt. Eftersom kommunikationen sker genom tecken och bilder är det viktigt att du är lyhörd, lugn och bra på att läsa av både behov och signaler. Uppdragivaren har epilepsi vilket ställer krav på att du är på alerten och kan hantera sådana situationer. Vi ser gärna att du är utbildad undersköterska, har arbetat som personlig assistent eller inom liknande område. Det är meriterande om du har erfarenhet av epilepsi eller tecken som stöd. Allra störst vikt lägger vi vid personliga egenskaper och att du fungerar bra tillsammans med vår uppdragsgivare. För att bli aktuell för tjänsten krävs det att du behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift, att du är rökfri och att du är varken allergisk mot hästar eller klor eftersom ridning och bad är aktiviteter som uppdragsgivaren går på.

Vad vi erbjuder
Vi erbjuder ett spännande och varierat arbete med goda anställningsvillkor, där du kommer få göra skillnad för någon annan varje dag. Att kompetensutveckla vår personal är ett led i att säkerställa kvaliteten i den personliga assistansen därför erbjuder vi flera utbildningar varje år till våra anställda. Vi vill att du ska trivas riktigt bra och hoppas på ett varaktigt samarbete med dig.

Just nu söker vi

• Deltidstjänster med både 50% och 75% som tjänstgöringsgrad
• Timvikarier vid behov
• semestervikarier med möjlighet till fast schemarad under sommaren
• Arbetstider som förekommer är dag, kväll, helg, natt
• Tillträde sker omgående eller enligt överenskommelse
• Du får introduktion och möjlighet att gå bredvid en erfaren assistent


Är det här tjänsten du letat efter? Skicka in din ansökan redan idag då urval och intervjuer sker löpande.

Vid anställning till barn under 18 år krävs utdrag ur polisens belastningsregister. Klicka på länken och beställ ditt utdrag redan idag: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Du kan begära registerutdrag via e-tjänst eller blankett och utdraget heter "Arbete med barn med funktionsnedsättning".

För frågor och mer information om tjänsten kontakta ansvarig arbetsledare Mia Fasth, mia.fasth@kooperativet-olja.se

Ansök nu

Undersköterska/rehabiliteringsassistent

Rehabiliteringsassistent
Läs mer Jun 22
Rehabiliteringscentrum, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Rehabiliteringscentrum på Länssjukhuset Ryhov söker förstärkning till våra fysioterapeuter. Är du genuint intresserad av rehabilitering och vill bli en del av vår verksamhet?

Vi söker
Vi söker en undersköterska/rehabiliteringsassistent med intresse för rehabilitering, som kan bistå våra fysioterapeuter samt utföra en del administrativa uppdrag.

Tjänsten är ett vikariat på heltid fram till den 31 januari 2023 med eventuell möjligheter till förlängning. Tillträde den 17 augusti eller enligt överenskommelse. Arbetstiden är förlagd dagtid måndag-fredag.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig arbete i en multiprofessionell arbetsgrupp med ett gott arbetsklimat präglat av teamarbete. Arbetet innebär att tillsammans med fysioterapeut planerar och utföra patienters rehabilitering. Du samarbetar också med övriga rehabiliteringsprofessioner och medicinsk personal. Vi erbjuder dig en grundlig introduktion i de olika verksamheterna.

Alla vi som arbetar inom Region Jönköpings län har tillgång till ett stort antal förmåner, bland annat ett friskvårdsbidrag på 2 200 kronor per år. Läs gärna mer om förmånerna här:
http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med
Du arbetar på delegering av fysioterapeut/sjukgymnast, med mobilisering och träning av patienter på framför allt medicinska vårdavdelningar, men även andra avdelningar kan bli aktuella. Arbetet innebär både tjänstgöring på vårdavdelning och inom gruppverksamheter så som träningsgrupper för patienter med exempelvis hjärtkärlsjukdom och reumatiska sjukdomar. Du kommer också att få sköta viss administration och service åt rehabiliteringspersonal och områdeschef.

För att du ska trivas hos oss
För att du ska trivas hos oss är det viktigt att du har lätt för att samarbeta med andra. Samtidigt tar du ett eget ansvar för dina arbetsuppgifter och utför dem på självgående sätt. Du är bra på att kommunicera med patienter och personal. Det är också viktigt att du är flexibel och kan växla mellan våra olika verksamheter under dagen.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Vi arbetar personcentrerat där patientens egna resurser tas tillvara. I vår verksamhet värdesätter vi medarbetare som önskar att få utvecklas i sin profession och vill bidra till klinikens utveckling och framtid. Vi på rehabiliteringscentrum eftersträvar mångfald ur alla perspektiv.

Så här gör du om du är intresserad
Har du frågor om arbetet hos oss är du välkommen att ringa områdeschef Anna Neymark Wolgast, tfn 010-242 27 39 (vecka 26-28 kan du istället vända dig till områdeschef Adna Zahirovic tfn 010-2423217) .

Sista ansökningsdag är den 17 juli 2022.
Välkommen med din ansökan!

Din upplevelse är viktig för oss. Därför vill vi informera dig om att under sommaren kan rekryteringsprocessen ta längre tid än vanligt. Vi återkopplar till dig så snabbt som möjligt.

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisens belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Rehabiliteringscentrum är en länsgemensam verksamhet där olika kompetenser och erfarenheter stödjer utvecklingen för patienten, professionen och rehabiliteringen ur ett helhetsperspektiv. Oavsett var i länet man bor ska patienten ha tillgång till jämlik rehabilitering av god kvalitet.

Inom rehabiliteringscentrum arbetar cirka 250 medarbetare inom 11 områden med tvärprofessionell sammansättning utifrån ett personcentrerat arbetssätt.

Mer information om hur det är att jobba hos oss finner du här. (http://rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/sjukhus-som-arbetsplats/rehabiliteringscentrum-som-arbetsplats//) Följ oss gärna på Facebook och Linkedin!

Ansök nu

Personlig assistent söks i Norra hammar

Personlig assistent
Läs mer Jun 15
Jag är en 55 årig man med en funktionsnedsättning, behöver hjälp med det mesta i min vardag så som hushållssysslor, av och påklädning, intimhygien med mera. 

Söker dig som gärna är flerspråkig och det viktigaste är kemin. Du bör vara mellan 40 åch 55 år och bo i närheten av Norra hammar. 

Tjänsten som utlyses är på 65%, lön enligt överenskommelse.

Anställning sker löpande så skicka in din ansökan snarast

Ansök nu

Kvinnlig personlig assistent sökes till man i Jönköping, ca 90% i sommar

Personlig assistent
Läs mer Jun 21
Jag är en man som bor i centrala Jönköping.
Jag söker nu en personlig assistent som vill jobba upp till 90% under perioden juni, juli och augusti med möjlighet till en fast tjänst på 45% till hösten.

Jag behöver hjälp och stöttning i vardagen och arbetsuppgifter är bland annat tvätt, städ, matlagning och viss omvårdnad/ hygien.
Mina stora intressen är musik, film och shopping. Det är trevligt om du delar mina intressen, men viktigast är att vi trivs ihop och att personkemin funkar.
Jag värdesätter att du är trygg, positiv, serviceinriktad och talar god svenska. Det är även ett stort plus om du har tidigare erfarenhet av omvårdnad/hygien. 

Enklare förflyttningar utförs med vridplatta. Inga tunga lyft förekommer! Har du erfarenhet av detta är det ett plus men inget krav då du får introduktion på plats.

Varaktighet:
Upp till 90% under perioden juni, juli och augusti med möjlighet till en fast tjänst på 45% till hösten.
Man jobbar ca 2-3 pass under sommaren och 1-2 pass från hösten varje vecka från 13.30 till 09.00 (en obetald rast 16:30-17:30 och väntetid/jour 00:00-07:54). Varannan helg. Flexibilitet kring schemat finns.

Är du en rök och snusfri kvinna över 30 med glimten i ögat och lite tid över så tveka inte att söka!
Att jobba på Humana 
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, individ- och familjeomsorg, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Humana har 16?000 engagerade medarbetare i Sverige,
Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 9?000 människor.  
Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med trygga anställningar. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del av detta arbete. Våra värdegrundsord - Engagemang, glädje och ansvar är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig. 

Vad händer nu?  
Vi ser gärna att du ansöker snarast då vi går igenom urvalet löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag. 
Din ansökan läses av personal på Humana, av kunden och dennes anhöriga.  
Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig kontaktperson. 

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Personlig Assistent, Jönköping

Personlig assistent
Läs mer Jun 20
Vi söker en manlig personlig assistent åt en kille i tonåren som bor med sin familj i Jönköping. Han har en ovanlig kromosomavvikelse samt svårbehandlad epilepsi och behöver därför hjälp med det mesta i sin vardag, allt från olika aktiviteter till personlig hygien (blöjbyten ingår, bl.a.).

Du som söker behöver vara tålmodig och lugn till sättet samt initiativtagande. Du behöver vara aktiv och alert för att hänga med i svängarna. Ett lekfullt sinnelag och glatt humör är också önskvärt. Då han inte har något tal är det viktigt att du behärskar det svenska språket mycket väl. Du behöver ha körkort för personbil samt tåla pälsdjur då det finns katter i hemmet.

Tjänsten är förlagd på eftermiddagar och kvällar efter skoltid samt varannan helg med start snarast.

Då det krävs att du uppvisar ett polisutdrag från Polisens belastningsregister innan anställning hos en minderårig tipsar vi om att beställa ett redan nu så du är redo.

Vi behandlar ansökningarna löpande och kontaktar endast dem som är aktuella för en första intervju, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Personlig assistent till schemarad, tjänstgöringsgrad ca 70%

Personlig assistent
Läs mer Jun 14
Vi söker nu vår nya stjärna där du blir vår fjärde grundbult i ett fantastiskt gäng! 

Hos mannen som bor i Vaggeryd arbetar du dygnsvis 08.30-08.30 på en superbra schemarad och du jobbar 6 dygn på 4 veckor vilket innebär ca 70%, 

När du arbetar har du tillgång till ett assistentrum där du kan dra dig tillbaka. En fördel med detta jobb är att det passar väldigt bra att kombinera med annan sysselsättning.

Den vi söker ska kunna ta egna initiativ, vara ansvarsfull och ha en personlig mognad. Personen som vi söker vill vi också ska vara lyhörd samt ha en positiv inställning till livet.

Erfarenhet och utbildning är inte ett krav då personlig lämplighet är viktigast för vår kund. Hjälpmedel finns i hemmet och vid bredvidgång ges en introduktion i hur dessa används. Introduktionen hålls av någon av de erfarna assistenter som arbetar i samma assistans.
Arbetsplatsen är alltså kundens hem som är en tvåvåningsvilla men där assistansen bedrivs på nedervåningen, som rymmer kök, vardagsrum, hall, kunds sovrum, toalett och assistentrum. Kunden bor tillsammans med fru, barn och en liten hund.

Vår kund har en har en fysisk funktionsnedsättning som gör att han behöver hjälp i sin vardag, med till exempel förflyttningar, handräckning, matlagning och städning. Han har ett aktivt och utåtriktat liv där idrott är ett stort intresse och du som assistent har en superviktig roll där det är viktigt att du har ett genuint intresse att försöka vara till hands men ändå ha rätt balans att vilja finnas i bakgrunden mer än att ta plats. 
Vi ser gärna att du som söker är kvinna. Då kunden gör resor är körkort ett krav och du kör kundens bil i tjänsten.
Tjänsten gäller från 1 juni 2022.
Vi söker även timvikarier som kan jobba vid ordinarie assistenters frånvaro.

Urval sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb? Välkommen till Humana.
Humanas värdeord Ansvar, Glädje och Engagemang är nyckelord som vi vill ska genomsyra ditt sätt att arbeta och ditt sätt att se på yrket personlig assistent. Vi vill att du delar vår vision ”Alla har rätt till ett bra liv” och att detta är ett yrke som du är stolt över att ha.

Ansök nu

personlig assistent till liten schemarad hos ung man i Jönköping

Personlig assistent
Läs mer Jun 23
Vi på Humana söker nu en personlig assistent som vill arbeta med en man i 29 års åldern i centrala Jönköping. I rollen kommer du göra skillnad i människors liv och tillsammans med oss arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv.

Om tjänsten
Mannen har assistans under nästan alla dygnets timmar på grund av en ryggmärgsskada och fåtalet tider varje vecka är dubbelassistans. Som personlig assistent åt mannen är du behjälplig med handräckning gällande på och av klädnad, personlig hygien, arbetsträning, matlagning, hushållssysslor samt vid hans fritidsintressen. Mannen sitter i rullstol och behöver hjälp med katetertappning var 3-4e timme. Mannen bor i en lägenhet i centrala Jönköping och har behov för en personlig assistent på ca 50% tjänstgöringsgrad och därför är det bra om du har en annan huvudsyssla som tex studier eller annat jobb. Jour rum till personlig assistent finns.

Vem är du?
Vi söker dig, kille eller tjej mellan 18 och 30 år som är social och gillar ordning och reda. Mannen tycker det är viktigt med ett ordnat hem är därför gissar vi att även du tycker detta är viktigt. Du ska också tala bra svenska och gärna ha körkort då du kommer att köra mannens bil i olika ärenden eller till fritidsaktiviteter.  Det är mycket meriterande om du har erfarenhet av personlig assistans eller har någon typ av vårdutbildning. 


En förutsättning för att påbörja en anställning hos oss på Humana är att du som söker kan uppvisa giltig ID-handling och eventuella dokument som styrker rätten till arbete inom Sverige.

Arbetstid och tjänstgöringsgrad: Fast tjänst på ca 50% med blandade tider enligt överenskommelse. Assistansens tider är (nästan) dygnet runt och jourtid förekommer på natten mellan 00:45-07:00.
Lön: Timlönen är fast enligt överenskommelse och att övriga ersättningar sker enligt kollektivavtal.
Tillträde:Omgående enligt överenskommelse. 

Att jobba på Humana
Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med trygga anställningar. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del av detta arbete. Våra värdegrundsord - Engagemang, glädje och ansvar är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig.

Läs mer om hur det är att jobba som personlig assistent hos oss på Humana HÄR 


Vad händer nu?
Vi ser gärna att du ansöker snarast då vi går igenom urvalet löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag. Din ansökan läses av personal på Humana, av kunden och dennes anhöriga.
För anställning hos Humana Assistans krävs att du har ett BankID och godkänner att använda ditt BankID i tjänsten. 

Om Humana
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, individ- och familjeomsorg, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Humana har 16?000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 9?000 människor.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Personlig Assistent, Jönköping

Personlig assistent
Läs mer Jun 30
Vi söker en manlig personlig assistent åt en kille i tonåren som bor med sin familj i Jönköping. Han har en ovanlig kromosomavvikelse samt svårbehandlad epilepsi och behöver därför hjälp med det mesta i sin vardag, allt från olika aktiviteter till personlig hygien (blöjbyten ingår, bl.a.).

Du som söker behöver vara tålmodig och lugn till sättet samt initiativtagande. Du behöver vara aktiv och alert för att hänga med i svängarna. Ett lekfullt sinnelag och glatt humör är också önskvärt. Då han inte har något tal är det viktigt att du behärskar det svenska språket mycket väl. Du behöver ha körkort för personbil samt tåla pälsdjur då det finns katter i hemmet.

Tjänsten är förlagd på eftermiddagar och kvällar efter skoltid samt varannan helg med start snarast.

Då det krävs att du uppvisar ett polisutdrag från Polisens belastningsregister innan anställning hos en minderårig tipsar vi om att beställa ett redan nu så du är redo.

Vi behandlar ansökningarna löpande och kontaktar endast dem som är aktuella för en första intervju, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Personliga assistenter till tonårstjej i Mullsjö

Personlig assistent
Läs mer Jun 8
Nu finns möjligheten till att bli timvikarie till en härlig tonårstjej i Mullsjö. Är du den sociala och kreativa tjejen som blir nästa pusselbit i hennes assistentgäng?

Om tjänsten
Som hennes personliga assistent innebär arbetsuppgifterna allt från omvårdnadsarbete, assistera vid skola samt fritidsaktiviteter, sondmatning. Omvårdnadsarbetet är omfattande och kräver att du arbetar vaksamt och inlyssnande.

När hon är hemma gillar hon att pyssla, måla naglarna, läsa böcker eller träffa sina kompisar. Som en del av ditt arbete krävs det kreativitet att komma på och planera aktiviteter på helgerna tillsammans med hennes kompisar och deras assistenter.

Vad krävs
Du som söker är tjej 20 år eller äldre som är positiv, kreativ och social i din framtoning. Det som kännetecknar dig hoppas vi är engagemang, förmågan att skapa trygghet och viljan att alltid hitta personliga lösningar där utgångspunkten att personlig assistans ska vara individuellt anpassad efter egna förutsättningar. Vi ser gärna att du har erfarenhet av personlig assistans eller annat omvårdnadsarbete.

För att ni ska fungera tillsammans krävs att du är har ett gott omdöme och kan anpassa dig till att arbeta nära i en familj med integritet och respekt. Att du är rökfri är ett krav likaså att du har körkort och tillgång till bil såvida du inte bor i Mullsjö.

Vad erbjuder vi
Vi erbjuder ett spännande och varierat arbete med goda anställningsvillkor, där du kommer få göra skillnad för någon annan varje dag. Att kompetensutveckla vår personal är ett led i att säkerställa kvaliteten i den personliga assistansen därför erbjuder vi flera utbildningar varje år till våra anställda. Vi vill att du ska trivas riktigt bra och hoppas på ett varaktigt samarbete med dig.

Vi söker nu:

• Två timvikarie, med stor chans till fasta tider varannan helg samt nått pass under veckorna dag och kväll
• Arbetstider som kan förekomma är dag, kväll, helg och vaken natt
• Tillträde omgående. Du får introduktion och möjlighet att gå bredvid en erfaren assistent.

För mer information kontakta ansvarig arbetsledare Emma Pettersson-Claesson, emma.pettersson-claesson@kooperativetolja.se

Din ansökan vill vi ha omgående då urval och intervjuer sker löpande

Vid anställning till barn under 18 år krävs utdrag ur polisens belastningsregister. Klicka på länken och beställ ditt utdrag redan idag: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Du kan begära registerutdrag via e-tjänst eller blankett "Arbete med barn med funktionsnedsättning".

Ansök nu

Omgående 85% vikariat med stor chans till fast tjänst hos glad och positiv

Personlig assistent
Läs mer Maj 20
.

Jag är en glad och positiv man på 30 år som bor i en lägenhet i Jönköping. Mina största intressen är HV71, gaming, film och serier. Matlagning är även det en stor passion för mig. Det är inget krav, men om vi delar något intresse så är det positivt!

Arbetstiderna kan vara förlagda dag, kväll och kanske även natt. Just nu behöver jag en vikarie på 85%, med möjlighet till fast tjänst om du är rätt person!
Jag hoppas att du som söker jobbet hos mig, liksom jag, går in med inställningen om att det här blir ett långsiktigt samarbete.


Om mig då...
Jag har en muskelsjukdom som gör att jag behöver assistans dygnet runt och jag har ett gäng med bra assistenter som finns runtom mig.
Du behöver inga förkunskaper för att arbeta hos mig då jag arbetsleder på plats. Mina andra assistenter kommer även att utbilda dig på plats. Du behöver dock vara lyhörd och ha lätt för att ta egna initivativ.
Jag använder mig av hjälpmedel som trakeostomi, ventilator och hostmaskin.
Det är viktigt för mig att jag kan känna mig trygg med dig och att du ser mina behov.  
Jag har egen bil som är automatväxlad, så körkort B är ett krav då du kommer att få köra den.

Du kan ej vara pälsdjursallergiker då hund finns hemma hos mig ibland. 

Det är även ett krav att du både talar, skriver och förstår svenska helt obehindrat och flytande.

Känns allt ovan som att det stämmer bra in och skulle passa dig så är du varmt välkommen att söka tjänsten som min personliga assistent! 

Du kommer att vara anställd av God Assistans som;
* Givetvis är kollektivt anslutna och följer kollektivavtalets regler.
*  Tillämpar individuell lönesättning.
* Löpande erbjuder utbildningar och ger sina assistenter chansen att utvecklas och växa i sin roll.
* Ser assistenterna som en enormt viktig tillgång.
* erbjuder alla assistenter ett generöst friskvårdsbidragVi kommer att kontakta de sökande som är aktuella för intervju och anställning sker per omgående.
Vi hinner dessvärre inte kontakta alla som söker jobb hos oss och hör du ingenting ifrån oss har du dessvärre inte gått vidare i processen.


God Assistans bedriver personlig assistans för kunder över hela Sverige. Vi är ett företag med stort hjärta och hög kompetens som brinner för det vi gör och har lång erfarenhet inom assistans. Att värna om våra medarbetare och förenkla tillvaron för våra kunder är kärnan i vår verksamhet som kännetecknas av personligt bemötande, hög tillgänglighet och snabb service. Läs gärna mer om oss på vår hemsida: www.godassistans.se

Ansök nu

Personlig assistent till vår manliga uppdragsgivare

Personlig assistent
Läs mer Jun 28
Vi söker nu en personlig assistent som kan jobba vaken natt till vår uppdragsgivare i Jönköping. Är du en lugn, stabil och noggrann person? Vill du arbeta med något meningsfull och hjälpa en annan människa att få en bättre vardag? Då kanske det är just dig som vi nu söker till vår manliga uppdragsgivare i Jönköping.

Om tjänsten
Vår uppdragivare är en glad kille som gillar att vara ute på promenader, bada i sin pool och ta sig i väg på andra aktiviteter. Hans begränsningar gör att han är i behov av assistans och tillsyn dygnets alla timmar. Som personlig assistent är din arbetsplats där uppdragivaren är vilket kan vara allt från daglig verksamhet, i hemmet, ute på promenad, på träning, bad och under andra aktiviteter. I arbetsuppgifterna ingår bland annat personlig omvårdnad, medicinering och sondmatning.

Vad krävs
Vi söker dig som är 30 år eller äldre, som tycker om att arbeta med människor och har en förmåga att både lyssna, läsa av situationer och stötta. Du är van att arbeta självständigt men du har också initiativförmåga när det behövs. Vi letar efter dig som är stabil, lugn, noggrann och har ett professionellt förhållningssätt i ditt arbete. Det krävs att du är en lyhörd person som kan förstå vår uppdragsgivares signaler och behov och kan hjälpa honom att kommunicera dessa. Vi ser gärna att du är utbildad undersköterska eller har en likvärdig utbildning. Önskvärt är om du har erfarenhet av arbete som personlig assistent och erfarenhet av epilepsi och sondmatning är meriterande. Det krävs att du har erfarenhet av att arbeta vaken natt och att du vet vad som krävs för att göra detta.

För att bli aktuell för tjänsten krävs det att du behärskar det svenska språket både i tal och skrift, samt att du är rökfri. Då uppdragsgivaren gillar att bada kan du heller inte vara allergisk mot klor. Förflyttningar förekommer och hjälpmedel finns i hemmet.

Vad erbjuder vi?
Vi erbjuder ett spännande och varierat arbete med goda anställningsvillkor, där du kommer få göra skillnad för någon annan varje dag. Att kompetensutveckla vår personal är ett led i att säkerställa kvaliteten i den personliga assistansen så därför erbjuder vi flera utbildningar varje år till våra anställda. Vi vill att du ska trivas riktigt bra och hoppas på ett varaktigt samarbete med dig.

• En deltidstjänst 80 %, dag, kväll, helg och natt med start omgående
• Du får introduktion och möjlighet att gå bredvid en assistent.

För mer information om tjänsten ansvarig arbetsledare Linda Krantz, linda.krantz@kooperativetolja.se

Skicka in din ansökan omgående eftersom urval och intervjuer sker löpande.

Ansök nu

Flera tjänster till ungdomsuppdrag

Personlig assistent
Läs mer Jun 28
Vår uppdragsgivare en glad tjej, ska nu till hösten börja gymnasiet och med det behöver vi utöka vårt assistentteam. Om du är en tjej med båda fötterna på jorden som är kan ta ansvar och har nära till skratt, kan du vara den vi söker!.

Om tjänsten

Som personlig assistent blir din arbetsplats där hon befinner sig, allt från hemmet, i skolan och andra aktiviteter. Hon bor tillsammans med sin familj i Habo och kommer gå i skola i Jönköping. Hon har assistans dygnet p.g.a. av sin sjukdom som gör att hon behöver andningsövervakning. Assistenten övervakar att hennes andning är normal i alla situationer och påminner henne om andningen skulle avvika. På natten eller vid vissa aktiviteter har hon en diafragmapacemaker som hjälpmedel som du som assistent övervakar. Annars lever hon som vilken annan tonårstjej som helst, umgås med familjen, hänga med kompisar, gå på stan eller simma. Musik är ett stort intresse och hon spelar piano i ett band varje vecka.

Vad krävs

Att arbeta som personlig assistent är viktigt och givande på massor av olika sätt, men det krävs ett stort ansvar och trygghet i sig själv. Vi söker endast kvinnliga assistenter 20 - 45 år, till dagtjänsten söker vi dig med en lite yngre profil för att du lättare ska smälta in i miljön i skolan och andra aktiviteter.

Egenskaper vi gärna ser hos dig är att du är glad, framåt, nära till skratt, stor personlig mognad och lugn. Du har förmågan att behålla lugnet även i stressade situationer. Du behöver vara flexibel i ditt förhållningssätt och kan anpassa dig efter tjejens behov/önskemål i sin vardag. Det är meriterande om du har erfarenhet av yrket eller annat omvårdnadsarbete men är inget krav. Stor vikt kommer läggas på den personliga matchningen mellan dig och tjejen och hennes familj. samt dina personliga egenskaper.

Goda kunskaper i det svenska språket, i såväl tal som skrift krävs. För att bli aktuell för tjänsten krävs det att du är rökfri. Hund finns i hemmet så du kan inte vara allergisk.

Vad erbjuder vi

Vi erbjuder ett spännande och varierat arbete med goda anställningsvillkor, där du kommer få göra skillnad för någon annan varje dag. Att kompetensutveckla vår personal är ett led i att säkerställa kvaliteten i den personliga assistansen därför erbjuder vi flera utbildningar varje år till våra anställda. Vi vill att du ska trivas riktigt bra och hoppas på ett varaktigt samarbete med dig.

• Deltid ca 70 - 75 % vaken natt
• Deltid ca 40 - 50 % dag, kväll och helg. Efter sommaren ev. endast helg vid behov
• Deltid ca 70- 75 % under vår/sommaren
• dat dag, kväll, helg och vaken natt
• Timvikarie vid behov
• Tillträde omgående eller enligt överenskommelse.
• Du får introduktion och möjlighet att gå bredvid en assistent.

För mer information om tjänsten kontakta HR-koordinator Hanna Brunius, hanna.brunius@kooperativetolja.se

Urval och intervjuer sker löpande.

Observera att vid anställning till barn under 18 år krävs utdrag ur polisens belastningsregister. Om du är intresserad av denna tjänst bör du därför omgående begära ett sådant: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Ansök nu

Skolkurator

Skolkurator
Läs mer Jun 11
Vittraskolorna, ett av Sveriges ledande friskoleföretag med 24 för- och grundskolor runt om i landet. Tillsammans ansvarar vi för cirka 8000 barn och elever och har cirka 1000 medarbetare. Vi startade vår första skola 1993 och ingår sedan 2008 i AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag.

På Vittra är vårt mål att varje barn ska bli medveten om sig själv och världen omkring oss. Vi förbereder dem med kunskap och mod för att de ska känna att de kan vara med och påverka samhället till det bättre.

Vittra Samset startade 2013 i mindre lokaler och två år senare, 2015, invigde vi vår nybyggda förskola och skola. Vittra Samset ligger ca 10 min från centrala Jönköping i området som heter just Samset. I år går det ca 400 barn och elever hos oss. Vi är stolta och glada över den tillväxt som förskolan och skolan haft och ser det som ett kvitto på en fin verksamhet över hela perspektivet 1-16 år. Nu söker vi dig som vill arbeta som kurator hos oss.

På Vittra Samset är medvetet lärande, tydlig struktur och modig kultur i fokus. Vår vision är att alla våra barn och elever ska formas till ansvarstagande medmänniskor som värnar om varandra och vår omvärld. För att göra det möjligt arbetar vi med att få barn och elever att känna tillit till sig själva och sin egen förmåga. Detta skapar vi bl.a. genom en nära pedagogisk relation mellan elev och personal.

Vi tror att höga förväntningar på barn och elever samt goda ledaregenskaper är viktiga faktorer för lärande. Våra pedagoger är engagerade och jobbar med att skapa sammanhang i undervisningen. Detta tror vi skapar lust att lära. Vi vill arbeta för att var och en ska nå sin fulla potential kunskaps- så väl som värderingsmässigt. Alla tar till sig kunskap på olika sätt och det är vår uppgift att hjälpa eleverna att hitta sin väg till kunskap.

Ditt uppdrag och din profil

Vi erbjuder nu en tjänst som skolkurator I tjänsten ingår att vara en del av skolans elevhälsoteam som arbetar främst förebyggande och främjande. Tjänsten innebär bland annat att ha samtal med elever, hantera kränkningsärenden, följa upp elevernas frånvaro och arbeta med värdegrundsfrågor.

Vi tror att du trivs på en arbetsplats som präglas av god sammanhållning och en fin arbetsmiljö där relationer, samarbete och engagemang genomsyrar vår verksamhet. Du har förmågan och viljan att bygga relationer med såväl barn som vuxna. Du arbetar självständigt, systematiskt och har en god förmåga att dokumentera och följa upp ditt arbete.

Vi sätter därför stor vikt vid din personlighet och vi värdesätter medarbetare som ser möjligheter och lösningar och tycker om att vara med och påverka och driva skolutvecklingen framåt.

Vi erbjuder

Vittra Samset är en skola som präglas av en stark gemenskap och en vilja att stödja varandra i vårt uppdrag. Vi arbetar tillsammans i arbetslag. Vi vill att eleverna skall känna sig delaktiga i undervisningen och få möjlighet att påverka vad de skall arbeta med. Det är viktigt för oss att varje elev kommer till sin rätt och känner sig sedd av läraren.

Om du vill veta mer om Vittra Samset kan du gå in på vår hemsida, www.vittra.se/samset.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 50% med tillträde 9/8. Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem, länken hittar du här på sidan.

Sista ansökningsdag är 2022-06-26. Intervjuer sker löpande och tillsättning kan komma att ske före sista ansökningsdag.

Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna rektor Emma Simonsson på 036 - 30 48 88 eller emma.simonsson@vittra.se

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

SiS ungdomshem Stigby söker behandlingsassistenter/timvikarier

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jun 20
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.

Stigby har plats för 31 ungdomar och tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk. Vi är uppdelad på en akutavdelning fyra behandlingsavdelningar och vi har även en eftervårdsenhet i Jönköping.

ARBETSUPPGIFTER
Som behandlingsassistent på Stigby har du ett livsviktigt uppdrag. I ditt arbete kommer du att motivera människor till nya och mindre destruktiva sätt att leva. Du kommer jobba med att bygga trygga relationer.
Målet med ditt uppdrag är att skapa hopp, framåtrörelse och meningsfullhet i livssituationer som stukats av psykosociala problem, utanförskap och missbruk.
Att göra den resan i olika skeden av ungdomarnas liv, är ett tufft och utmanande arbete på alla plan.

Du arbetar i ett team av fem engagerade kollegor och med er samlade kompetens har ni möjlighet att nå bra resultat.
Vi arbetar utifrån våra värdeord: Respekt, omtanke och tydlighet.

Vi som arbetar här pendlar ofta tillsammans från Jönköping och resan med bil och färja tar ca 1 timme.

Vi söker nu flera timvikarier till SiS Ungdomshem Stigby.

Friskvårdsbidrag erbjuds alla anställda och detta gäller även dig som timvikarie. I staten finns även många förmåner, se vidare på
http://www.stat-inst.se/arbeta-hos-oss/formaner/

KVALIFIKATIONER
Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du vara en varm empatisk person som drivs av en stark inre glöd och vilja att skapa vårdresultat utöver det vanliga.
Att du är en kollega som delar kunskap och bidrar till vi-känslan på SiS är andra egenskaper som gör dig intressant. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn och en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt.

Då behandlingsarbete dokumenteras och diskuteras med flera olika aktörer ställs höga krav på god kommunikationsförmåga i såväl tal som skrift.

Kan du stimulera och utveckla ungdomarnas fritidsintressen och har erfarenhet av arbete med ungdomars fritid är detta meriterande.

B-körkort är ett krav då det förekommer resor i arbetet.

Ingen erfarenhet krävs men vi ser gärna att du är under utbildning i socialt arbete, alternativt har prövat på att arbeta med ungdomar i yrkeslivet eller i fritidsverksamhet.

Vid anställning kommer vi att begära utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Ingen erfarenhet krävs men vi ser gärna att du är under utbildning i socialt arbete, alternativt har prövat på att arbeta med ungdomar i yrkeslivet eller i fritidsverksamhet.

Vid anställning kommer vi att begära utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

ÖVRIGT
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

Ansök nu

Personlig assistent till glad och aktiv man i Jönköping

Personlig assistent
Läs mer Jun 10
Till vår uppdragsgivare, en pigg och glad kille i 45-årsåldern boendes i egen lägenhet i centrala Jönköping, söker vi positiva och engagerade personliga assistenter. Tycker du om att arbeta i ett aktivt uppdrag där det händer mycket samt att du har en stor ansvarskänsla? Tveka i så fall inte på att söka.

Om tjänsten

Hjälp med allt i vardagen som personlig omvårdnad, skötsel av hemmet, matlagning, inköp m. m, samt hjälp med att planera aktiviteter och hålla kontakt med vänner och anhöriga. Intressen är bl a musik, utevistelse, umgås med vänner, hockey och övrig sport. Uppdragsgivaren går en teaterutbildning på dagtid i vilken assistenten är behjälplig

Vad krävs

Du som söker är en man eller kvinna som är ansvarsfull, engagerad, empatisk, personlig mognad samt vara lyhörd för brukarens behov och önskemål. Att kunna samarbeta med arbetskamrater och anhöriga är viktigt. Arbetsuppgifterna kräver förmåga att kunna lyssna på och arbeta efter brukarens önskningar men att vid behov kunna ta egna initiativ är också viktigt. Det är en fördel att du är i god fysisk form så du orkar hänga med i svängarna och stötta vid aktiviteter. Kortare resor i arbetet kan förekomma och då följer du med som assistent.

Om du har en bakgrund som personlig assistent eller andra vårdrelaterande yrken är det meriterande, men störst vikt läggs på din personliga lämplighet. Dokumentation förekommer i uppdraget därför krävs det att du behärskar det svenska språket i tal och skrift.

Vad erbjuder vi

Vi erbjuder ett spännande och varierat arbete med goda anställningsvillkor, där du kommer få göra skillnad för någon annan varje dag. Att kompetensutveckla vår personal är ett led i att säkerställa kvaliteten i den personliga assistansen därför erbjuder vi flera utbildningar varje år till våra anställda. Vi vill att du ska trivas riktigt bra och hoppas på ett varaktigt samarbete med dig.

• En deltidsanställning ca 70 %, start 2022-08-01
• Ett vikariat på ca 70%, start 2022-08-01
• Timvikarie vid behov
• Arbetstider som förekommer är dag, kväll, helg och natt (väntetid, sovande jour) i form av dygnspass samt halva dygnspass
• Vi erbjuder introduktion och möjlighet att gå bredvid i uppdraget med start enligt överenskommelse.

För mer information om tjänsten kontakta ansvarig arbetsledare Jimmie Hultin, jimmie.hultin@kooperativetolja.se

Urval kommer att ske löpande och vi vill därför ha din ansökan omgående

Ansök nu