Kurator jobb i Jönköping

Hitta lediga jobb som Kurator i Jönköping. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Jönköping från den arbetsgivaren.

Kurator

Kurator
Läs mer Nov 9
Bra Liv Norrahammar Vårdcentral

Brinner du för psykisk hälsa? Har du erfarenhet av behandling och stödsamtal? Då är det dig vi söker! Varmt välkommen att söka tjänsten för att bli en del av Bra Liv Norrahammars vårdcentrals psykosociala team!

Rollen som kurator
Dina arbetsuppgifter kommer bestå av att arbeta med egen mottagningsverksamhet och behandla patienter med psykosocial problematik. Du bedömer, utreder och behandlar vuxna patienter med lätt till måttlig psykisk ohälsa, enligt riktlinjer för Regionens psykosociala arbete i primärvård. Du får ett individuellt ansvar för att göra bedömningar och behandlingsinsatser. Hos oss eftersträvas tidig intervention och hög tillgänglighet, vilket innebär att du främst kommer att arbeta med kortare behandlingskontakter. Arbetsuppgifterna kommer att förändras i takt med att primärvårdens uppdrag förändras och utvecklas.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde efter överenskommelse. Sysselsättningsgrad kan diskuteras.

Din blivande arbetsplats
Bra Liv Norrahammar vårdcentral är en medelstor vårdcentral, har ca 11 000 listade patienter och 45 medarbetare inom olika professioner. Vi är en del av Vårdcentralerna Bra Liv, den landstingsdrivna primärvården i Jönköpings län som består av 31 vårdcentraler, nära våra patienter över hela länet. Vi arbetar ständigt för att få nöjda patienter och vi är alla delaktiga i förbättringsarbeten. Tillsammans bedriver vi vård med omtanke, helhet och kvalitet i fokus.

Din profil
Vi söker dig med en godkänd socionomexamen eller likvärdig utbildning. Det är inget krav men du är med fördel legitimerad hälso- och sjukvårdskurator, har KBT-kompetens steg 1/IPT steg 1 och gärna erfarenhet av primärvård.
Du tycker om och drivs av att arbeta för god kvalitet och har förmågan att planera, prioritera, genomföra och utvärdera. Som person är du empatisk, trygg, lyhörd och har ett gott bemötande. Du är positiv och flexibel, har lätt för att anpassa dig till olika situationer som snabbt kan uppstå på en arbetsplats. Vi ser gärna att du är bra på att jobba självständigt i din profession men också har lätt för att samverka och samarbeta med andra. Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Vårt erbjudande till dig

• En individuell introduktion utifrån din kompetens och erfarenhet för att känna trygghet
• Individuell kompetensutveckling
• En bra, härlig, kompetent och engagerad personalgrupp där du får god handledning
• Ett omväxlande och stimulerande arbete där ingen dag är den andra lik
• Ett arbete som är både självständigt och tvärprofessionellt

Du kommer att ingå i vårdcentralens psykosociala team. Vi arbetar hela tiden med förbättringar och utveckling av verksamheten. Bra Liv erbjuder handledning, nätverksträffar och kompetensutveckling.

Som medarbetare hos oss inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Detta värderar vi högt
Vår verksamhet bygger på personliga möten där du genom ditt engagemang och professionella förhållningssätt är med och bidrar till utveckling och ständiga förbättringar. Vi sätter tydliga mål och vill ständigt utvecklas och bli bättre, därför vill vi ge alla våra medarbetare förutsättningar till samverkan och erfarenhetsutbyte och vi uppmuntrar kreativa lösningar. Vår arbetsmiljö är viktig och den ska präglas av dialog och trivsel!

Har du frågor om tjänsten?
Vill du veta mer kring tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Anna Fagerberg på tfn 072-221 75 05 alternativt anna.fagerberg@rjl.se. Du kan även kontakta Ingeborg Fogelberg Zagar på tfn 010-2423915 om du vill ha mer information.
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Vår rekryteringsprocess
Sista ansökningsdag är den 4 december. Urval sker löpande så varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Läs mer om Region Jönköpings läns rekryteringsprocess på vår hemsida: https://rjl.se/jobb-och-karriar/Lediga-jobb/Var-rekryteringsprocess/


Norrahammar vårdcentral är en av de 33 vårdcentraler som ingår i den regionsdrivna primärvården Vårdcentralerna Bra Liv. Vårdcentralen har cirka 11 000 listade patienter och tillsammans är vi ca. 45 medarbetare som ger våra patienter vård med omtanke, helhet och kvalitet. Välkommen till Bra Liv - ett bra val både som patient och som medarbetare!

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Nov 8
Psykiatrisk mottagning, Team 3 och 4, Jönköping

Vill du arbeta i en lärande organisation med goda möjligheter till fortbildning och kompetensutveckling? Välkommen till oss på Psykiatriska mottagningen i Jönköping!


Vi söker
Vi söker dig som är utbildad socionom med några års erfarenhet, gärna inom psykiatrisk vård. Steg 1 utbildning inom KBT är önskvärt. Du har goda kunskaper gällande lagar och föreskrifter för hälso- och sjukvård och psykiatri. Tjänsten är tillsvidare på heltid med tillträde efter överenskommelse, arbetstid dag.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett varierat arbete med stimulerande och utvecklande arbetsuppgifter i ett öppet och positivt klimat. Som kurator hos oss får du arbeta i tvärprofessionella team bestående av arbetsterapeut, psykolog, läkare, sjukgymnast, sjuksköterska och vårdadministratör. Nära samarbete med andra inom din profession blir en naturlig del av din vardag. I din tjänst deltar du i regelbunden handledning och yrkesträffar.

Som medarbetare hos oss inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
Du kommer att arbeta självständigt med planering och genomförande av psykosocialt behandlingsarbete med enskilda personer och/eller grupper. Beslut om åtgärder tas i samverkan med patient och team och baseras på bästa relevanta evidens, nytta och alternativ. I arbetet ingår även kontakter med samverkanspartners utanför sjukvården, som exempelvis kommun, Försäkringskassa och Arbetsförmedling.

För att du ska trivas hos oss
För oss är det viktigt att du har du ett professionellt förhållningssätt, är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du arbetar självständigt och strukturerat och har god självinsikt. Vidare är du flexibel och har lätt för att samarbeta. Du tilltalas av ett tvärprofessionellt arbetssätt och är intresserad av utvecklings- och förbättringsarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Att vara medarbetare inom Region Jönköpings Län
Som medarbetare i Region Jönköpings län gör du skillnad för många – på riktigt. Oavsett yrke har vi alla samma uppdrag – att bidra till att göra livet bättre, roligare och friskare för länets alla invånare. I en stor organisation finns också stora möjligheter där vi samarbetar över gränserna och lär av varandra. Hos oss är kompetensutveckling inte bara utbildning, det är en del av det dagliga arbetet.

Så här gör du om du är intresserad
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta vårdenhetschef Oskar Vallin, 010-242 59 02.

Sista ansökning är 2023-11-30 men intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan!

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisens belastningsregister och misstankeregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sveriges bästa sjukhus finns i Region Jönköpings län! Länssjukhuset Ryhov i Jönköping fick en mycket bra fjärdeplacering i Dagens Medicin sjukhusrankning 2019. Sjukhuset har en lång räcka av topplaceringar i denna ranking. #Sverigesbästasjukhus

Psykiatriska kliniken i Jönköping en av länets största kliniker med både öppen- och slutenvård inom specialistpsykiatri. Verksamheten har sju öppenvårdsmottagningar och sex vårdavdelningar samt en psykiatrisk akutmottagning som erbjuder akuta bedömningar dygnet runt.

Kliniken erbjuder psykiatrisk specialistvård för invånare över 18 år. Delar av kliniken är även en länsresurs med ansvar för psykiatrisk intensivvård, beroendevård, rättspsykiatri och jourverksamhet där vi handlägger akuta ärenden inom både vuxenpsykiatriska kliniken och barn- och ungdomspsykiatriska kliniken.

Inom öppenvården arbetar vi med specialistinsatser inom neuropsykiatri, beroendevård, psykosvård, allmänpsykiatri och psykiatrisk rehabilitering. Vi arbetar teambaserat med bedömning, utredning, behandlings- och rehabiliteringsinsatser.

Mer information om psykiatriska kliniken i Jönköping finner du här. (https://rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/sjukhus-som-arbetsplats/arbetsplatser-pa-lanssjukhuset-ryhov/psykiatriska-kliniken-som-arbetsplats/)

Följ gärna Region Jönköpings län på Facebook, Instagram och Linkedin!

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Nov 1
Södergårdsskolan

Du vill skapa trygghet i skolan. Det vill vi med! Hos oss får du det viktigaste jobbet man kan ha, att utveckla elevers tilltro till sig själva och förbereda dem för livet och framtiden.

Ditt nya jobb
Som skolkurator arbetar du för och med elever på individ-, grupp- och organisationsnivå för att stärka elevers välmående. Du blir en del av ett elevhälsoteam, där samarbete och samverkan med parter såväl internt som externt är en självklarhet. Du arbetar aktivt för att främja likabehandling och motverka alla former av kränkande behandling samt medverkar till ökad förståelse kring elevers välmående och utveckling. Du uppskattar att arbeta tvärprofessionellt och du är intresserad av att arbeta såväl med förebyggande och främjande hälsoarbete som att sköta de övrigt förekommande arbetsuppgifterna för en väl fungerande elevhälsa. Hos oss arbetar elevhälsoteamet tillsammans och vi tror på att arbeta i team där varje person i elevhälsan bidrar med sin profession - då är vi övertygade om att vi kan hjälpa eleven på bästa sätt.

Välkommen till oss
Södergårdsskolan är belägen strax ovanför Smedbyn i södra delen av Huskvarna med närhet till parker, skog och idrottläggningar. På vår skola finns i dagsläget cirka 465 elever från förskoleklass och upp till åk 6. Skolan är organiserad i åtta arbetslag för F-6 och fyra fritidshemsavdelningar där en väl fungerande verksamhet sker. På skolan arbetar omkring 75 personer runt eleverna.

Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar medvetet och långsiktigt med utvecklingsarbete för hela enheten. Nuvarande fokusområden språkutvecklande arbetssätt/ undervisning och tillgänglig lärmiljö. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas. Vill du vara en del av vår enhet? Välkommen att söka till oss!

På vår hemsida kan du läsa mer om vår skola Södergårdsskolan. (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/sodergardsskolanf6.4.74fef9ab15548f0b80010b2.html)

Läs mer om hur det är att jobba i Jönköpings kommun på jonkoping.se (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html).

Din kompetens
Vi söker dig som har en socionomexamen. Har du dessutom erfarenhet av att arbeta som skolkurator, skolsocionom och/eller inom socialtjänsten med arbete kring ungas psykosociala behov och/eller inom funktionshinderomsorgen är det meriterande. Du har goda kunskaper om ungas utveckling och om socialtjänstlagen. Du har förmågan att arbeta självständigt genom att planera och strukturera arbetsinnehållet samt en god samarbetsförmåga med såväl kollegor som elever och vårdnadshavare. Du är kommunikativ, har lätt för att bygga relationer och du har ett genuint intresse av att arbeta i en pedagogisk miljö med elever. Andra kompetenser som vi efterfrågar är förmågan till att arbeta flexibelt och lösningsorienterat. Vidare kommer vi i rekryteringen att ta hänsyn till personlig lämplighet

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/).

Vill du veta mer?
Lise-Lotte Englund rektor 036-108077.
Mohammed Alhabib bitr. rektor 036-106703.

Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som kurator.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Skolkurator sökes till Vittra Samset

Kurator
Läs mer Sep 8
Vittraskolorna, ett av Sveriges ledande friskoleföretag med 25 för- och grundskolor runt om i landet. Tillsammans ansvarar vi för cirka 8000 barn och elever och har cirka 1000 medarbetare. Vi startade vår första skola 1993 och ingår sedan 2008 i AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag.

Vittra är en samhällsengagerad för- och grundskola där barn och elever lär sig om sig själva och världen. Hos oss formas medvetna barn och elever som får rätt verktyg och kunskap för att skapa ett bättre och mer hållbart samhälle. Det gör vi med vår unika pedagogiska riktning som baseras på tre delar: medvetet lärande, modig kultur och tydlig struktur.

Vi söker dig som har ett relationsskapande och samarbetsorienterat arbetssätt för att kunna se och förstå individens behov. Du behöver vara trygg i din yrkesroll och ha förmåga att på ett strukturerat sätt arbeta med värdegrund och likabehandlingsarbete.

Ditt uppdrag

• Som kurator hos oss har du att ha en central roll i att stödja elevernas sociala, emotionella och psykiska hälsa.
• Delta i skolans elevhälsoteam.
• Arbeta för att främja närvaro bland våra elever, utifrån vår närvarorutin.
• Vara aktiv i det främjande elevhälsoarbetet på skolan. Du hanterar ärenden relaterade till kränkningar och ser till att de utreds och följs upp enligt våra riktlinjer.
• Du finns som stöd och kan vägleda pedagogerna i sociala frågor och kring gruppdynamiken i klassrummet.
• Du genomför individuella samtal med elever och har kontakt med elevens vårdnadshavare.
• Arbeta med krishantering och konfliktlösning.
• Du skriver skolsocialutredningar och har god dokumentationsförmåga.

Kvalifikationer

• Du har förmåga att hantera flera perspektiv i både det direkta elevarbetet och det förebyggande arbetet.
• Du har god förmåga att arbeta både självständigt och i nära samarbete med kollegor.
• Du är stabil och trygg person som skapar förtroende och lugn hos elever och kollegor.
• Du har god förmåga att samarbeta som en del av ett team, både inom skolan och med övriga inom elevhälsan, men även med andra professioner.
• Du har god förståelse för ungdomars utveckling och utmaningar.

Utbildning och erfarenhet

Du besitter en socionomexamen eller motsvarande högskoleutbildning samt har erfarenhet som rustar dig för rollens utmaningar. Det är meriterande om du har erfarenhet från socialt arbete med inriktning mot barn och ungdomar.

Om oss:
Vittra Samset startade 2013 i mindre lokaler och två år senare, 2015, invigde vi vår nybyggda förskola och skola. Vittra Samset ligger ca 10 min från centrala Jönköping i området som heter just Samset. I år går det ca 400 barn och elever hos oss. Vi är stolta och glada över den tillväxt som förskolan och skolan haft och ser det som ett kvitto på en fin verksamhet över hela perspektivet 1-16 år. Om du vill veta mer om Vittra Samset kan du gå in på vår hemsida, www.vittra.se/samset. Vi har också en rekryteringsfilm "Att jobba för Vittraskolorna" som du hittar på www.youtube.com/vittrakanalen.

Låter detta intressant?
Du söker tjänsten genom att klicka på nedanstående länk. Vi tar ej emot ansökningar via post eller mail. Sista ansökningsdag är 2023-10-01. Tjänsten är en semestertjänst och tillsvidaretjänst med provanställning på 6 månader. Tjänsten är på 50% med tillträde den 23-10-01. Ansök snarast då urval sker löpande.

Vittra har Kollektivavtal med Sveriges lärare, Vision samt Kommunal vilket bland annat innebär tjänstepension enligt ITP-planen samt försäkringar.

Om du har frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Daria Ramzi, daria.ramzi@vittra.se, biträdande rektor på Vittra Samset eller Anders Crona, anders.crona@vittra.se, rektor på Vittra Samset.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Sep 14
Barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen Jönköping

Välkommen att söka en tjänst på Barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen i Jönköping. Tillsammans arbetar vi för att vara en mottagning som ger psykiatrisk specialistvård av hög kvalitet. Vi söker dig som vill ha ett meningsfullt arbete med fokus på utveckling i en välkomnande miljö.


Rollen som kurator
En vanlig dag som kurator på barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen (BUP) består av möten med barn och unga samt deras familjer. Du får träffa patienter och deras föräldrar i bedömningssamtal, som en del av ett utredningsarbete eller i behandling. Du möter även andra omsorgsgivare i samtal eller håller i utbildning för grupp.

Som kurator bidrar du utifrån din profession till teamets arbete med målgruppen. I teamet ingår förutom kurator även läkare, sjuksköterska, psykolog och arbetsterapeut. Tillsammans är du med och arbetar med utgångspunkt i barnets behov och ser barnet som en del i sitt sammanhang. I dina arbetsuppgifter ingår samverkan med andra vårdgivare, verksamheter och myndigheter som utgör en del av barnets vardag och resurser.

Genom den satsning som görs på barn- och ungdomspsykiatrin i länet kommer vi på sikt att bli många som arbetar mot samma mål. Detta gör mottagningen och kliniken till en attraktiv arbetsplats för dig som kurator med goda möjligheter att utveckla din profession och egna kompetens samt att vara en aktiv del av klinikens utveckling och framtid.

Tjänsten är tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Din blivande arbetsplats
Barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen är en del av barn- och ungdomspsykiatriska kliniken i Jönköpings län. Vi finns på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping och hos oss arbetar kring 50 medarbetare. På vår mottagning arbetar vi i tvärprofessionella team. Tillsammans möter vi barn och unga med neuropsykiatriska diagnoser och sekundära svårigheter kopplade till dessa diagnoser. Vi möter även barn och unga i behov av insatser kopplade till trauma, ätstörningar samt svårare depressions- och ångesttillstånd.

Länskliniken består av
”En väg in, barn och unga psykisk hälsa” som är en gemensam enhet för barn- och ungdomshälsan och barn-och ungdomspsykiatrin för telefonrådgivning och triagering till rätt vårdnivå. Länskliniken består vidare av tre öppenvårdsmottagningar belägna i Nässjö, Värnamo och Jönköping. Tillsammans har vi en gemensam vårdavdelning i Jönköping som bedriver heldygnsvård, samt en anorexienhet för öppenvård och dagvård.
Sammanlagt är vi idag cirka 140 medarbetare i olika professioner inom kliniken som ger psykiatrisk specialistvård till barn och ungdomar i 13 kommuner i länet. Tillsammans möter vi barn och ungdomar 0-17 år med medelsvåra till svåra psykiatriska tillstånd. Våra insatser utgår från vetenskap och beprövad erfarenhet och bygger på barnpsykiatrisk diagnostik. Insatserna består av bedömning, utredning och/eller behandling av både akuta och icke akuta tillstånd. Vi samverkar med vårdgrannar och andra samverkanspartners för att ge barn och unga i vårt län bästa möjliga vård och bemötande.

Din profil
Vi söker dig som är socionom eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig för arbete med bedömning, utredning och behandling för vår patientgrupp. I första hand söker vi dig som har minst en Steg I utbildning, men tidigare erfarenhet av arbete inom psykiatrisk vård eller arbete med barn och unga, tex i skola eller socialtjänst är också meriterande.

För att du ska trivas hos oss är det viktigt att du tar ansvar för dina uppgifter och kan planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Som person är du trygg och stabil. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och arbetar bra tillsammans med andra människor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vårt erbjudande till dig
Vi erbjuder dig ett viktigt och varierande arbete där du ingår i ett team med engagerade och kompetenta kollegor från olika professioner.

Som medarbetare på vår mottagning får du en introduktion som anpassas efter dina erfarenheter. Du ges möjlighet till kontinuerlig kompetensutveckling med goda förutsättningar till internutbildning och handledning.

Som medarbetare hos oss inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Har du frågor om tjänsten?
Vill du veta mer kring tjänsten är du välkommen att kontakta områdeschef Anna Jonsson, 010 242 31 09.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Vår rekryteringsprocess
Sista ansökningsdag är 5 oktober 2023. Välkommen med din ansökan!

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisen belastningsregister och misstankeregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.


Läs mer om Region Jönköpings läns rekryteringsprocess på vår hemsida: https://rjl.se/jobb-och-karriar/Lediga-jobb/Var-rekryteringsprocess/

Ansök nu

Medarbetare till psykosociala teamet

Kurator
Läs mer Sep 6
Bra Liv Öxnehaga vårdcentral

Vill Du vara med i gänget? Vi söker nu förstärkning till vårt psykosociala team på Bra Liv Öxnehaga vårdcentral!


Vill du utveckla framtidens primärvård tillsammans med oss? Brinner du för människors välmående och är intresserad av psykisk hälsa? Vi på Bra Liv Öxnehaga vårdcentral söker förstärkning till vårt psykosociala team, är det du? Varmt välkommen att söka tjänsten!


Vi söker
Vi på Bra Liv Öxnehaga Vårdcentral söker nu en medarbetare till vårt psykosociala team. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

För att söka tjänsten kan du exempelvis vara utbildad socionom, psykolog, psykiatrisjuksköterska, kurator eller arbetsterapeut. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av primärvård och samtalsbehandling. Du har även KBT-kompetens med lägst GPU (tidigare steg 1) eller utbildning inom annan evidensbaserad metodik som är lämplig inom området.

Vi erbjuder dig

• Ett omväxlande arbete med både självständighet och teamarbete
• Möjlighet att vara med och påverka samt strukturera upp arbetet med psykisk ohälsa på vårdcentralen
• Samarbete med andra yrkesgrupper på vårdcentralen
• Regelbunden ärendehandledning i grupp
• Nätverksträffar med andra kuratorer/psykologer i Bra Liv
• Individuell kompetensutveckling

Som medarbetare hos oss inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här: http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med
Du kommer att arbeta med vuxna patienter med lätt till medelsvår psykisk ohälsa. Hos oss kommer du att arbeta både med individuell behandling och med gruppbehandling. Vi arbetar även med digitala besök via vår egen app Bra Liv Nära och internetbehandlingar via plattformen Stöd och Behandling. Arbetsuppgifterna omfattar också basutredningar, handledning och möjlighet till verksamhetsnära utvecklingsarbete. Inom primärvården eftersträvar vi hög tillgänglighet, vilket innebär att du främst kommer att arbeta med kortare behandlingskontakter.

Du ingår i vårdcentralens psykosociala team och du har ett nära samarbete med andra yrkesgrupper på vårdcentralen.

För att du ska trivas hos oss
Vi önskar att du är intresserad av primärvårdens arbete med psykisk ohälsa och att du ser det som stimulerande att arbeta i en verksamhet där arbetsuppgifterna och hur vi utför dem, förändras i takt med att primärvårdens uppdrag förändras och utvecklas. Det är viktigt att du tycker om att arbeta för god kvalitet och att du har förmågan att självständigt planera, prioritera, genomföra och utvärdera. Utöver att du känner dig bekväm med att jobba självständigt, ser vi även att du har lätt för att samverka och samarbeta både inom teamet samt med andra professioner såväl internt som externt. Du som person är empatisk, trygg, lyhörd och har ett gott bemötande. Du är positiv och flexibel, har lätt för att anpassa dig till olika situationer som snabbt kan uppstå på en liten arbetsplats. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Arbetet på Bra Liv Öxnehaga vårdcentral kännetecknas av ett nära samarbete mellan olika professioner. Vi är den familjära vårdcentralen där arbetsmiljö och trivsel är viktig. Vårdcentralen är belägen i ett naturskönt område med utsikt över Vättern, närhet till naturreservat med tillgång till motionsspår. Det finns goda bussförbindelser.

Detta värderar vi högt
Vi vill alltid utvecklas och bli bättre, därför vill vi ge alla våra medarbetare förutsättningar till möten, samverkan och erfarenhetsutbyte och vi uppmuntrar kreativitet och nya idéer. På Öxnehagas vårdcentral är vi måna om våra patienter och att kunna erbjuda bästa möjliga vård. Hos oss är samverkan viktigt för att ge sammanhang och god vård till våra patienter. Vi värderar allas betydelse, inflytande och delaktighet i verksamheten och värnar om balansen mellan arbete och fritid.

Så här gör du om du är intresserad
Välkommen att höra av dig till verksamhetschef Maria Lingvall på tfn 010-242 36 10 om du vill veta mer om tjänsten.
Sista datum för ansökan är 27 september.
Intervjuer sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Bra Liv Öxnehaga vårdcentral är en av 33 regionsdrivna vårdcentraler som ingår i koncernen Vårdcentralerna Bra Liv. Vi erbjuder hög kvalitet med hjälp av erfaren välutbildad personal och vår målsättning är "En bättre hälsa för alla", vilket vi når genom att visa omtanke, helhet och skapa kvalitet.

Bra Liv Öxnehaga vårdcentral har cirka 6 000 listade patienter och vi är runt 30 medarbetare inom olika professioner. Arbetet på vårdcentralen präglas av teamarbete baserat på patientens behov. Vi är belägna i en mångkulturell stadsdel uppe på en höjd med en fantastisk utsikt över Huskvarna och Vättern.

Här finns Bondbergets naturreservat runt knuten där Friluftsfrämjandet erbjuder härliga naturupplevelser genom en mängd små och stora friluftsäventyr.

Områdesgruppen på Öxnehaga, som har representanter från föreningar, myndigheter och organisationer, träffas regelbundet och driver olika frågor tillsammans.

Ansök nu

Medarbetare till psykosociala teamet

Kurator
Läs mer Aug 21
Bra Liv Norrahammar vårdcentral

Vill du bli en del av vårt psykosociala team?
Brinner du för människors välmående och är intresserad av psykisk hälsa? Vi på Bra Liv Norrahammar vårdcentral behöver nu ytterligare en stjärna till vårt psykosociala team, är det du? Välkommen att söka tjänsten!

Vi söker
Vi på Bra Liv Norrahammar Vårdcentral söker nu ytterligare en medarbetare till vårt psykosociala team. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

För att söka tjänsten kan Du exempelvis vara utbildad socionom, psykolog, psykiatrisjuksköterska, kurator eller arbetsterapeut. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av primärvård och samtalsbehandling. Vi ser gärna att du har KBT-kompetens med lägst GPU (tidigare steg 1) eller utbildning inom annan evidensbaserad metodik som är lämplig inom området.

Vi erbjuder dig
-Ett omväxlande arbete med både självständighet och teamarbete.
-Möjlighet att vara med och påverka samt strukturera upp arbetet med psykisk ohälsa på vårdcentralen.
-Samarbete med andra yrkesgrupper på vårdcentralen
-Regelbunden ärendehandledning i grupp
-Nätverksträffar med andra kuratorer/psykologer i Bra Liv
-Individuell kompetensutveckling

Som medarbetare hos oss inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här: http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med
Du kommer att arbeta med vuxna patienter med lätt till medelsvår psykisk ohälsa. Hos oss kommer du att arbeta både med individuell behandling och med gruppbehandling. Vi arbetar även med digitala besök via vår egen app Bra Liv Nära och internetbehandlingar via plattformen Stöd och Behandling. Arbetsuppgifterna omfattar också basutredningar, handledning och möjlighet till verksamhetsnära utvecklingsarbete. Inom primärvården eftersträvar vi hög tillgänglighet, vilket innebär att du främst kommer att arbeta med kortare behandlingskontakter.
Du ingår i vårdcentralens psykosociala team och du har ett nära samarbete med andra yrkesgrupper på vårdcentralen.

För att du ska trivas hos oss
Vi önskar att du är intresserad av primärvårdens arbete med psykisk ohälsa och att du ser det som stimulerande att arbeta i en verksamhet där arbetsuppgifterna och hur vi utför dem förändras i takt med att primärvårdens uppdrag förändras och utvecklas. Det är viktigt att du tycker om att arbeta för god kvalitet och att du har förmågan att självständigt planera, prioritera, genomföra och utvärdera. Utöver att du känner dig bekväm med att jobba självständigt, ser vi även att du har lätt för att samverka och samarbeta både inom teamet samt med andra professioner såväl internt som externt. Du som person är empatisk, trygg, lyhörd och har ett gott bemötande. Du är positiv och flexibel, har lätt för att anpassa dig till olika situationer som snabbt kan uppstå på en liten arbetsplats. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Vi vill alltid utvecklas och bli bättre, därför vill vi ge alla våra medarbetare förutsättningar till möten, samverkan och erfarenhetsutbyte och vi uppmuntrar kreativitet och nya idéer. På Norrahammars vårdcentral är vi måna om våra patienter och att kunna erbjuda bästa möjliga vård. Hos oss är samverkan viktigt för att ge sammanhang och god vård till våra patienter. Vi värderar allas betydelse, inflytande och delaktighet i verksamheten och värnar om balansen mellan arbete och fritid.

Så här gör du om du är intresserad
Blir du nyfiken och vill veta mer är du välkommen att höra av dig till enhetschef Anna Fagerberg på tfn 010-242 39 16. Alternativt Ingeborg Zagar Fogelberg på tfn 010-242 39 15.

Sista datum för ansökan är 17 september 2023.
Intervjuer sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Norrahammar vårdcentral är en av de 33 vårdcentraler som ingår i den regionsdrivna primärvården Vårdcentralerna Bra Liv. Vårdcentralen har cirka 11 000 listade patienter och tillsammans är vi ca. 45 medarbetare som ger våra patienter vård med omtanke, helhet och kvalitet. Välkommen till Bra Liv - ett bra val både som patient och som medarbetare!

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Aug 15
Psykiatrisk mottagning, Team 3 och 4, Jönköping

Vill du arbeta i en lärande organisation med goda möjligheter till fortbildning och kompetensutveckling? Välkommen till oss på Psykiatriska mottagningen i Jönköping!

Vi söker
Vi söker dig som är utbildad socionom med några års erfarenhet, gärna inom psykiatrisk vård. Steg 1 utbildning inom KBT är önskvärt. Du har goda kunskaper gällande lagar och föreskrifter för hälso- och sjukvård och psykiatri. Tjänsten är tillsvidare på heltid med tillträde efter överenskommelse, arbetstid dag.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett varierat arbete med stimulerande och utvecklande arbetsuppgifter i ett öppet och positivt klimat. Som kurator hos oss får du arbeta i tvärprofessionella team bestående av arbetsterapeut, psykolog, läkare, sjukgymnast, sjuksköterska och vårdadministratör. Nära samarbete med andra inom din profession blir en naturlig del av din vardag. I din tjänst deltar du i regelbunden handledning och yrkesträffar.

Som medarbetare hos oss inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
Du kommer att arbeta självständigt med planering och genomförande av psykosocialt behandlingsarbete med enskilda personer och/eller grupper. Beslut om åtgärder tas i samverkan med patient och team och baseras på bästa relevanta evidens, nytta och alternativ. I arbetet ingår även kontakter med samverkanspartners utanför sjukvården, som exempelvis kommun, Försäkringskassa och Arbetsförmedling.

För att du ska trivas hos oss
För oss är det viktigt att du har du ett professionellt förhållningssätt, är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du arbetar självständigt och strukturerat och har god självinsikt. Vidare är du flexibel och har lätt för att samarbeta. Du tilltalas av ett tvärprofessionellt arbetssätt och är intresserad av utvecklings- och förbättringsarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Att vara medarbetare inom Region Jönköpings Län
Som medarbetare i Region Jönköpings län gör du skillnad för många – på riktigt. Oavsett yrke har vi alla samma uppdrag – att bidra till att göra livet bättre, roligare och friskare för länets alla invånare. I en stor organisation finns också stora möjligheter där vi samarbetar över gränserna och lär av varandra. Hos oss är kompetensutveckling inte bara utbildning, det är en del av det dagliga arbetet.

Så här gör du om du är intresserad
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta vårdenhetschef Oskar Vallin, 010-242 59 02.

Sista ansökning är 2023-09-08 men intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan!

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisens belastningsregister och misstankeregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sveriges bästa sjukhus finns i Region Jönköpings län! Länssjukhuset Ryhov i Jönköping fick en mycket bra fjärdeplacering i Dagens Medicin sjukhusrankning 2019. Sjukhuset har en lång räcka av topplaceringar i denna ranking. #Sverigesbästasjukhus

Psykiatriska kliniken i Jönköping en av länets största kliniker med både öppen- och slutenvård inom specialistpsykiatri. Verksamheten har sju öppenvårdsmottagningar och sex vårdavdelningar samt en psykiatrisk akutmottagning som erbjuder akuta bedömningar dygnet runt.

Kliniken erbjuder psykiatrisk specialistvård för invånare över 18 år. Delar av kliniken är även en länsresurs med ansvar för psykiatrisk intensivvård, beroendevård, rättspsykiatri och jourverksamhet där vi handlägger akuta ärenden inom både vuxenpsykiatriska kliniken och barn- och ungdomspsykiatriska kliniken.

Inom öppenvården arbetar vi med specialistinsatser inom neuropsykiatri, beroendevård, psykosvård, allmänpsykiatri och psykiatrisk rehabilitering. Vi arbetar teambaserat med bedömning, utredning, behandlings- och rehabiliteringsinsatser.

Mer information om psykiatriska kliniken i Jönköping finner du här. (https://rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/sjukhus-som-arbetsplats/arbetsplatser-pa-lanssjukhuset-ryhov/psykiatriska-kliniken-som-arbetsplats/)

Följ gärna Region Jönköpings län på Facebook, Instagram och Linkedin!

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Jun 29
Rehabiliteringscentrum, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Vi söker
Vi söker dig som är socionom eller har utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig. Du är genuint intresserad av att arbeta som kurator inom somatisk specialistsjukvård.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid, med startdatum den 1 september eller enligt överenskommelse.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder ett viktigt och spännande arbete i en multiprofessionell arbetsgrupp med ett gott arbetsklimat och god arbetsmiljö. Vi bryr oss om varandra och hjälps åt att lösa vårt uppdrag. Vi erbjuder dig en grundlig introduktion och, om du är ny i yrkesrollen, en erfaren mentor. Vi lägger stort fokus på ett engagerat medarbetarskap och hälsofrämjande arbetssätt. Du får handledning i grupp tillsammans med andra kuratorer och i övrigt ett gott kollegialt stöd. Arbetet är varierande, inspirerande och lärorikt och möjligheter till kompetensutveckling finns. Uppdraget utgörs av arbete mot infektionskliniken, hudkliniken och reumatologen. Möjlighet att arbeta mot andra enheter kan också finnas.

Som medarbetare hos oss inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
Dina arbetsuppgifter som kurator innebär psykosocialt behandlingsarbete mot infektionskliniken, hudkliniken samt reumatologen, inom såväl öppen- som slutenvård på länssjukhuset Ryhov. Du får bland annat arbeta med personer med olika infektionssjukdomar och reumatiska sjukdomar och du har en viktig roll i HIV-teamet. Kris- och stödsamtal, smittspårning, anhörigstöd och samhällsinformation är viktiga delar.

Arbetet som kurator hos oss är ett självständigt och omväxlande arbete i samarbete med såväl rehabprofessioner och medicinsk personal som andra vårdgivare och myndigheter. Kontinuerligt utvecklings- och kvalitetsarbete är också en del av vardagens arbete. Rehabiliteringscentrum befinner sig i ständig utveckling vilket kan innebära nya spännande uppdrag för våra medarbetare i framtiden.

För att du ska trivas hos oss
Vi uppskattar ett flexibelt och självständigt arbetssätt och du är trygg i att fatta egna beslut tillsammans med patienten. Du är lugn och stabil. Du arbetar strukturerat, samarbetar väl och har en helhetssyn där patienten och dess närstående är delaktiga och i fokus för dina insatser. Du är empatisk, har gott bemötande och en förmåga att kommunicera utifrån situationen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Att vara medarbetare inom Region Jönköping Län
Som medarbetare i Region Jönköpings län gör du skillnad för många – på riktigt. Oavsett yrke har vi alla samma uppdrag – att bidra till att göra livet bättre, roligare och friskare för länets alla invånare. I en stor organisation finns också stora möjligheter där vi samarbetar över gränserna och lär av varandra. Hos oss är kompetensutveckling inte bara utbildning, det är en del av det dagliga arbetet.

Så här gör du om du är intresserad
Om du har frågor är du välkommen att kontakta områdeschef Anna Neymark Wolgast, tfn 010 242 2739 (10-14 juli), områdeschef Adna Zahirovic tfn 073 801 9672 (24 juli-6 augusti), kurator Malin Ternstedt tfn 010 242 1522 (t o m 14 juli) eller kurator Pernilla Burensjö tfn 010 242 3207 (från 17 juli).

Sista ansökningsdag är den 6 augusti 2023. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.
Välkommen med din ansökan!

Din upplevelse är viktig för oss. Därför vill vi informera dig om att under sommaren kan rekryteringsprocessen ta längre tid än vanligt. Vi återkopplar till dig så snabbt som möjligt.

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisens belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi undanber oss all kontakt med rekryteringsföretag och andra säljtjänster.

Rehabiliteringscentrum är en länsgemensam verksamhet där olika kompetenser och erfarenheter stödjer utvecklingen för patienten, professionen och rehabiliteringen ur ett helhetsperspektiv. Oavsett var i länet man bor ska patienten ha tillgång till jämlik rehabilitering av god kvalitet.

Inom rehabiliteringscentrum arbetar cirka 250 medarbetare inom 11 områden med tvärprofessionell sammansättning utifrån ett personcentrerat arbetssätt

Mer information om hur det är att jobba hos oss finner du här. (http://rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/sjukhus-som-arbetsplats/rehabiliteringscentrum-som-arbetsplats//) Följ oss gärna på Facebook och Linkedin!

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Jun 8
Barn- och ungdomshabiliteringen, Jönköping

Är du socionom och söker ett varierat arbete i en intressant verksamhet? Vi söker nu en kurator till vårt neuropsykiatriska barn- och ungdomsteam på Habiliteringscentrum i Jönköping.

Vi söker
Vi söker dig som med engagemang och drivkraft vill ta dig an meningsfulla och komplexa uppgifter. Du har socionomexamen och erfarenhet av arbete med olika funktionsnedsättningar. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Körkort är ett krav då resor förekommer i tjänsten.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett omväxlande, utmanande och meningsfullt arbete där du har en chans att göra skillnad. Hos oss på Habiliteringscentrum får du bidra med din kunskap till att hjälpa människor i behov av stöd. Tillsammans i tvärprofessionella team tar vi oss an utmaningar som kräver samarbete, struktur och tålamod.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Tjänstgöringsgraden kan diskuteras. Det finns även möjlighet att arbeta på distans en dag i veckan. Vi har förmånen att använda oss av årsarbetstid som arbetstidsmodell, vilket innebär att du erbjuds möjlighet att styra och anpassa dina arbetstider givet att det fungerar för teamet och verksamheten.

Som medarbetare hos oss inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här. (http://Förmåner)

Det här får du arbeta med
Det neuropsykiatriska teamet arbetar med att erbjuda stöd till barn med autism och ge dem så bra förutsättningar som möjligt. Som kurator är du en del i våra två neuropsykiatriska team som även består av arbetsterapeut, dietist, fysioterapeut, logoped, läkare, psykolog, sjuksköterska, specialpedagog och vårdadministratör. Du samverkar med vårdnadshavare och det nätverk som finns runt barnen. Som kurator svarar du för den psykosociala specialistkompetensen i teamet. Kuratorn har stort fokus på utredningar och är även en viktig del i arbetet med bland annat information, rådgivning, stödsamtal, krishantering, utbildning och konsultation.

För att du ska trivas hos oss
För att du ska trivas hos oss bör du kunna ta emot och förmedla information på ett bra sätt. Du kommer arbeta med människor i olika situationer och med olika förutsättningar vilket ställer krav på din empatiska förmåga samt kulturella medvetenhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Grunden för vårt arbete är mötet med barn, ungdomar och vuxna som kommer i kontakt med oss utifrån sina, eller sina barns långsiktiga behov av specialisthabilitering. Vi strävar efter att möta alla utifrån deras unika livssituation och förutsättningar. Medskapande, meningsfullhet och kvalitet är våra kärnvärden, som är viktiga och ledande för oss.

Så här gör du om du är intresserad
Vid frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Sara Duveskog, sara.duveskog@rjl.se eller kurator Karin Johansson, telefonnummer 010-242 43 54. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande. Sista ansökningsdag är 7 juli.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.


Habiliteringscentrum i Region Jönköpings län är en samlad resurs som arbetar med specialiserade insatser för personer med varaktiga funktionsnedsättningar. Hos oss hittar du barn-, ungdoms- och vuxenhabilitering samt syncentral, hörselhabilitering och tolkcentral. Habiliteringsarbetet präglas av helhetssyn och bygger på tvärvetenskapligt synsätt. Verksamheten är uppbyggd i team som består av olika yrkesprofessioner.

Läs gärna mer om habiliteringscentrum som arbetsplats här. (https://rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/sjukhus-som-arbetsplats/habiliteringscentrum-som-arbetsplats2/)

Ansök nu

Kurator / Psykolog

Kurator
Läs mer Maj 24
Bra Liv Nässjö vårdcentral

Arbetet på vårdcentralen kännetecknas av nära samarbete mellan olika professioner och av korta beslutsvägar. Vi är den familjära vårdcentralen där arbetsmiljö och trivsel är viktig.


Vi söker
Vi söker nu en medarbetare till vårt psykosociala team, gärna med erfarenhet av primärvård. Vårt psykosociala team på vårdcentralen är navet i omhändertagandet av patienter med psykisk ohälsa. Det är meriterande om du har grundläggande psykoterapiutbildning. Vi ser även att du är intresserad av och villig att arbeta digitalt i vår egen app Bra liv nära. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett inspirerande och varierande arbete som präglas av ett nära teamsamarbete mellan olika yrkeskategorier på vårdcentralen. Tjänsten innebär bland annat psykosocial rådgivning, diagnostik och behandling. Vi erbjuder handledning. Arbetsmiljön uppmuntrar till nytänkande där vi vill tillvarata värdefull kompetens från våra medarbetare.

Som medarbetare hos oss inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av att bedöma, utreda och behandla vuxna personer med psykosocial problematik samt lätt till måttlig psykisk ohälsa enligt regionens psykosociala arbete inom primärvården.

För att du ska trivas hos oss
För att trivas hos oss ser vi gärna att du förstår vikten av ett gott bemötande och en god förmåga att samarbeta och skapa förtroendefulla relationer. Vår målsättning är att patienten ska lämna oss med känslan att ha blivit sedd, lyssnad på och professionellt behandlad med en tydlig medvetenhet om vad nästa steg är.

Detta värderar vi högt
Bra Liv Nässjö Vårdcentral har alltid präglats av ett mycket gott arbetsklimat där trivseln hos den enskilde medarbetaren är viktig för oss. Kommunikation och teamsamarbete är viktiga ledord för oss vilket speglar sig i en trygg och säker vård för våra patienter. Vi söker dig som tycker om och har goda kunskaper i att arbeta med patienter med lätt till måttlig psykisk ohälsa.


Så här gör du om du är intresserad
Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Sandra Rosell, tel. 010-243 3193 eller 072-209 07 96. Alternativt Maria Plantin, kurator på 010-243 3463.
Sista ansökningsdag är 25 juni 2023.
Ansökningarna och urval kommer att handläggas löpande.
Välkommen med din ansökan via länken nedan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.
Nässjö vårdcentral är en del av Vårdcentralerna Bra Liv och tillhör den regionsdrivna primärvården. Vår målsättning är "en bättre hälsa för alla", vilket vi når genom att visa omtanke, tänka helhet och skapa kvalitet. Vårt team på Nässjö vårdcentral består idag av ca 55 medarbetare i flera olika yrkesprofessioner och vårdcentralen har idag ca 15.000 listade patienter. I våra lokaler ligger även Nässjö utbildningscentrum där vi introducerar utlandsutbildade läkare i den svenska primärvården samt håller i olika typer av kompetensutvecklingsinsatser för våra medarbetare.

Nässjö, med en befolkning på ca 31 000 invånare, ligger utmed järnvägen mellan Malmö och Stockholm och har därmed utmärkta förbindelser till hela landet. Från Nässjö tar du dig även smidigt med bil till Jönköping på ca 30 minuter och där erbjuds ett brett utbud av kultur- och nöjesliv. Där finns också högskola.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Jun 1
Barn- och ungdomshälsan Norr, Huskvarna

Nu utökas vårt uppdrag!
Vill du vara med oss på resan att succesivt bygga ut barn- och ungdomshälsan till en komplett primärvård för barn och unga med psykisk ohälsa? Vi söker dig som vill vara med och förebygga och behandla psykisk ohälsa bland barn och ungdomar! Vi hoppas du tar chansen, och ser nu framemot att läsa din ansökan.

Mottagningen vänder sig till barn och ungdomar från förskoleklass till och med 17 år med lindrig till måttlig psykisk ohälsa. Genom att ha ett helhetsperspektiv på barnets hela vardag kan vi göra stor skillnad med riktade insatser som exempelvis samtalsbehandling och föräldrastöd.

Vi söker
Vi söker dig som är utbildad socionom eller har annan likvärdig utbildning. Har du vidareutbildning inom KBT/familjebehandling/relationell terapi ser vi det som meriterande. Önskvärt är att du har tidigare erfarenhet av att arbeta psykoterapeutiskt med samtal eller med föräldrastödjande insatser.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid, med start enligt överenskommelse. Arbetstiderna är förlagda till dagtid måndag tom fredag.

Vi erbjuder dig
Som kurator på barn- och ungdomshälsan medverkar du till att stärka barn och ungas psykiska hälsa samt att ge stöd till föräldrar. Du kommer att få arbeta i ett team som stöttar varandra och har högt i tak. Vi har roligt på jobbet!

Som medarbetare hos oss inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
I ditt arbete som kurator på barn- och ungdomshälsan ger du råd och stöd och utför behandlingsarbete med barn och ungdomar. Du ska även kunna ge föräldrastöd och vägledning. Tjänsten innehåller såväl mottagningsbesök som teamarbete och samverkan med externa samverkanspartners. Vi arbetar även med digitala vårdmöten och gruppbehandling.

Vi arbetar med olika professioner i team och är måna om att ta vara på varandras kompetenser. Vi arbetar ständigt med att förbättra arbetet och finns det utrymme för nya initiativ och utveckling av arbetssätt. I arbetet, gemensamt med övriga teamet, ingår att samverka med andra barn- och ungdomsverksamheter inom region och kommun.

Vi utgår alltid från evidensbaserade behandlingsmetoder i vårt arbetssätt. För oss är det självklart att du är intresserad att arbeta på detta sätt. Vi är uppmärksamma om barnets/ungdomens behov inte tillgodoses i familjen – och utövar då vår anmälningsskyldighet.

För att du ska trivas hos oss
För att trivas i arbetet bör du som person ha förmåga att strukturera och planera ditt arbete samt vara flexibel och kunna ställa om vid nya omständigheter. Du arbetar bra tillsammans med andra och har en god förmåga att lyssna och kommunicera. Vidare är du bra på att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du har ett stort intresse av arbete med barn, unga och deras familjer. Vi lägger stor vikt vid egenskaper som god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Vi värderar barnet och familjens delaktighet i ett gemensamt teamarbete med fokus på patientsäkerhet. Vi värderar också en öppen arbetsmiljö där medarbetarna får frihet att utvecklas under eget ansvar.

Så här gör du om du är intresserad
Välkommen att kontakta Sara Elofsson, enhetschef, tfn 0722 055 196.

Sista ansökningsdag är den 18 juni 2023. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.
Välkommen med din ansökan!

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisens belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi undanber oss kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Jönköpings län arbetar för ett bra liv i en attraktiv region. Våra huvuduppdrag är folkhälsa, sjukvård och tandvård samt regional utveckling och tillväxt. Vi är länets största arbetsgivare med cirka 10 000 anställda inom ett hundratal yrken.

Barn- och ungdomshälsan i Huskvarna arbetar med den unge individuellt och ibland tillsammans med föräldrarna. Vi erbjuder föräldrastöd och gruppbehandling. Vi har även KBT på nätet för ungdomar. Vi som arbetar är arbetsterapeut, psykologer, kuratorer, läkare, psykologer, sjuksköterskor och vårdadministratör. Vi arbetar teambaserat och är alla måna om att utveckla verksamheten till det bättre. Vi har mycket samverkan med skolor och socialtjänst. Barn- och ungdomshälsan i Huskvarna samarbetar även nära med motsvarande mottagningar i Nässjö och Värnamo.

På vår webbplats www.rjl.se kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss och se vilka tjänster som är lediga just nu. Följ oss gärna på Facebook och Linkedin!

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Maj 12
Vuxenutbildningsenheten

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Ditt nya jobb
Vi söker dig som har förmågan att motivera och stödja kommuninvånare att förverkliga sina studie- och yrkesmål. Vuxenutbildningen är just nu mitt i en spännande utvecklingsfas och kommer under 2023 att etablera ett lärcentrum för att ge ännu fler förutsättningar att kunna studera. Som kurator kommer du att vara en viktig del i detta arbete för att motivera och stötta kommuninvånare som av olika skäl har svårigheter att påbörja och fullfölja studier.

I din tjänst kommer du att ha en motiverande roll i mötet med kommuninvånare och ha ett konsultativt förhållningssätt för att stödja individens egen förmåga att strukturera och undanröja hinder för inlärning ur ett psykosocialt perspektiv. Du ska kunna samverka med lärare, studie- och yrkesvägledare och andra personalgrupper men även med olika myndigheter och organisationer för att kunna ge rätt stöd utifrån individens behov och förutsättningar. Ett mål med arbetet är att få fler kommuninvånare att påbörja och slutföra sina studier och nå förbättrade resultat och färre studieavbrott. Du kommer att ingå i den arbetsgrupp som arbetar med att stötta kommuninvånare via vårt lärcentrum, med bland annat studie- och yrkesvägledare och IT-pedagog. Då tjänsten är ny så har du stora möjligheter att själv påverka och utforma hur uppdraget utförs i relation till målen.

Välkommen till oss
Hos oss erhåller du en arbetsvardag som präglas av våra kärnvärden; gemenskap, engagemang och nytänkande! Den kommunala vuxenutbildningen är en dynamisk utbildningsorganisation, som utmärks av stor flexibilitet och anpassningsförmåga till nya utbildningsbehov i kommunen. Vi erbjuder ett uppdrag där du får möjlighet att tillsammans med enhetens personal arbeta för att ge framtidens världsmedborgare förutsättningar att nå sina mål och drömmar. Vi har höga målsättningar för framtiden - inspirera till lustfyllt lärande hela vägen, lärglädje. För vår fortsatta utveckling har vi en ekonomi i balans, hög måluppfyllelse och hög kompetens bland våra medarbetare. På enheten arbetar idag totalt 18 personer. 2022 var deltagarantalet drygt 6 500 studerande, samtliga skolformer inräknade.

På vår hemsida kan du läsa mer om vuxenutbildningen (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/vuxenutbildningochyrkeshogskola/vuxenutbildning.4.2cc89a1e15cfe7f09ad148ce.html)

Läs mer om hur det är att jobba i Jönköpings kommun på jonkoping.se (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)

Din kompetens
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska ha erfarenhet av att arbeta med vuxna som behöver psykosocialt stöd. Du bör ha vana att samverka med myndigheter och organisationer på olika nivåer och får gärna ha erfarenhet av integrationsfrågor. Du har ett gott bemötande, en positiv människosyn och förmåga att se elevens situation ur ett helhetsperspektiv. Du är van att jobba självständigt och har lätt för att samarbeta med människor i olika konstellationer och olika sammanhang.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker.

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer?
Martin Sievers, biträdande utbildningschef tfn: 036-10 26 85

Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som kurator.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Kurator inom rättspsykiatri

Kurator
Läs mer Apr 5
Psykiatrisk avdelning C, Jönköping

Vi söker dig som vill vara med bidra med kompetens och energi för att utveckla vården för personer inom det rättspsykiatriska området.

Vi söker
Vi söker dig med socionomutbildning och gärna med erfarenhet inom psykiatrisk vård. Vi ser gärna att du har goda kunskaper gällande lagar och föreskrifter inom SoL och LSS-lagstiftning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde efter överenskommelse. Då resor förkommer i tjänsten ser vi gärna att du har B-körkort.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig stimulerande och utvecklande arbetsuppgifter i ett välfungerande team som ligger i framkant inom fältet för rättspsykiatri. Vi arbetar med ständiga förbättringar i ett positivt klimat som genomsyras av god gemenskap. Som anställd hos oss har du såväl goda utvecklingsmöjligheter som möjligheter att påverka vår verksamhet.

Som medarbetare hos oss inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
Som kurator inom rättspsykiatri arbetar du med patienter inom både slutenvården och öppenvården. I din roll kommer du att bedriva utredningar och samverka med vårdgrannar som bland annat kommuner, övrig psykiatri och habilitering. Förutom sedvanligt kuratorsarbete med fokus på ekonomi och sociala frågor kommer du att arbeta mycket med samverkan och vårdplaneringar runt enskilda patienter. Som kurator är du en specialistresurs i rättsliga, ekonomiska och psykosociala frågor.

För att du ska trivas hos oss
För oss är det viktigt att du har du ett professionellt förhållningssätt. Du är trygg och stabil med god självinsikt och har lätt för att strukturera och prioritera ditt arbete. I tjänsten är det även viktigt att du har mod att agera efter dina kunskaper och övertygelser. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Att vara medarbetare inom Region Jönköping Län
Som medarbetare i Region Jönköpings län gör du skillnad för många – på riktigt. Oavsett yrke har vi alla samma uppdrag – att bidra till att göra livet bättre, roligare och friskare för länets alla invånare. I en stor organisation finns också stora möjligheter där vi samarbetar över gränserna och lär av varandra. Hos oss är kompetensutveckling inte bara utbildning, det är en del av det dagliga arbetet.

Så här gör du om du är intresserad
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta vårdenhetschef Linda Holm 010- 242 30 76.

Sista ansökningsdag är 2023-04-30 men intervjuer kan komma att ske löpande. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

#Sverigesbästasjukhus

Psykiatriska kliniken i Jönköping erbjuder psykiatrisk specialistvård för invånare över 18 år. Delar av kliniken är även en länsresurs med ansvar för psykiatrisk intensivvård, beroendevård, rättspsykiatri och jourverksamhet där vi handlägger akuta ärenden inom både vuxenpsykiatriska kliniken och barn- och ungdomspsykiatriska kliniken.

Den psykiatriska slutenvården är indelad i olika specialiteter som beroendevård, psykosvård, allmänpsykiatrisk vård, rättspsykiatrisk vård och psykiatrisk intensivvård. Vi gör bedömningar, utredningar, ger behandlingar och rehabiliteringsinsatser i samarbete med den psykiatriska öppenvården. Vi arbetar i team för patienter som är i behov av psykiatrisk specialistkompetens.

Mer information om Psykiatriska kliniken som arbetsplats finner du här. (https://rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/sjukhus-som-arbetsplats/arbetsplatser-pa-lanssjukhuset-ryhov/psykiatriska-kliniken-som-arbetsplats/)

Följ gärna Region Jönköpings län på Facebook och LinkedIn!

Ansök nu

Beteendevetare

Kurator
Läs mer Mar 15
Kommunhälsan

Vill du utvecklas och satsa på framtiden med oss på Kommunhälsan?

Som Beteendevetare på kommunhälsan är du en del av vårt team som jobbar med organisatorisk och social arbetsmiljö. Teamet består, tillsammans med dig, av ytterligare två beteendevetare och tre psykologer. I arbetet som Beteendevetare arbetar du som ett stöd för chefer och deras medarbetare i Jönköpings kommuns verksamheter och anslutna bolag.

Som beteendevetare bistår du våra kunder i det systematiska arbetsmiljöarbetet. Helhetssyn och ett konsultativt arbetssätt är viktiga grunder för arbetet. Som beteendevetare arbetar du på organisations- grupp och individnivå. I arbetet ingår även rådgivning och utbildningsinsatser med riktning hållbart arbetsliv.

Kommunhälsans uppdrag är att utifrån ett konsultativt förhållningssätt bidra till att stärka ledning i att utveckla en sund och säker arbetsmiljö för Jönköpings kommuns medarbetare. Kommunhälsan är en oberoende expertresurs, dit kommunens medarbetare och chefer kan vända sig i arbetsmiljörelaterade frågor.

Dina arbetsuppgifter kan bestå av:
- Utföra arbetsmiljökartläggningar och bedömningar inom organisatorisk och social arbetsmiljö
- Stödsamtal/krissamtal enskilt och i grupp
- Konflikthantering
- Genomföra insatser för chefsutveckling och arbetsgruppsutveckling
- Planera och genomföra utbildningar inom det organisatoriska och sociala arbetsmiljöområdet
- Förebyggande gruppinsatser inom organisatorisk och social arbetsmiljö
- Ge rådgivning till chefer och anställda.

Vi söker
En person med beteendevetenskaplig examen och arbetslivserfarenhet inom beteendevetarområdet. Genomgången företagshälsovårdsutbildning riktad mot beteendevetare samt erfarenhet från företagshälsovård kan vara meriterande. Vi förutsätter att du har erfarenhet av grupp och individinsatser.
Som person är du en lagspelare med mycket god samarbetsförmåga, stark drivkraft och engagemang. Du är strukturerad och målinriktad.
Du har dessutom god kommunikativ förmåga och behärskar det svenska språket även i skrift. I rekryteringen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig
- ett arbete i en av Sveriges hetaste framtidsbranscher.
- erfarna kollegor och arbete i team med andra yrkesgrupper.
- ett varierat arbetsinnehåll och goda möjligheter till vidareutbildning.
- en chef som tillämpar tillitsbaserat ledarskap och som brinner för utvecklingsarbete.

Tjänstgöringsgrad 100 % eller enligt överenskommelse. Tjänsten kan innebära resor, vilket innebär att du bör ha körkort.
Arbetstid helgfria vardagar 8-17. Vi tillämpar flextidsavtal och möjlighet att ta ut flextid som lediga heldagar.

För ytterligare information och frågor är du välkommen att kontakta:
Enhetschef Camilla Klasson
Tel: 036-105427, E-post camilla.klasson@jonkoping.se (http://mailto:camilla.klasson@jonkoping.se/)
Beteendevetare Lisa Persmeen
Tel: 036-107476 E-post lisa.persmeen@jonkoping.se
Skyddsombud, leg. Psykolog Linnéa Rosell-Olsson
Tel: 036-105540, E-post linnea.rosell-olsson@jonkoping.se (http://mailto:linnea.rosell-olsson@jonkoping.se/)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som Beteendevetare.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Skolkurator

Kurator
Läs mer Feb 24
Tenhults skolområde

Vill du vara med och utveckla Jönköping? Vill du med din kunskap och erfarenheter vara med och skapa framtidens världsmedborgare? Då har vi jobbet för dig!

Ditt nya jobb
Vi söker dig som vill arbeta som skolkurator hos oss. Du kommer att arbeta i skolområdets elevhälsoteam med främjande, förebyggande och stödjande insatser, individuellt och i grupp, vilket innebär ett nära samarbete med lärare i skola och på fritidshem. I elevhälsoteamet ingår, förutom kurator, skolsköterska, specialpedagog, speciallärare, skolpsykolog och skolledning. I kuratorsuppdraget ingår vidare att vara en av skolområdets kontaktpersoner mot t.ex. BUP, BUH och Socialtjänst.

Du arbetar förebyggande och främjande för att skapa en god arbetsmiljö för alla eleverna på skolorna. Du bidrar med ett psykosocialt perspektiv på verksamheten, vilket gör att alla elever ges möjlighet att uppnå kunskapsmålen men också trivas och må bra i skolan.

Välkommen till oss
Hos oss på Tenhults skolområde arbetar vi tillsammans för att utveckla självständiga, trygga och ansvarstagande individer. Tenhults skolområde består av två skolor. Tenhultsskolan som ligger mitt i centrala Tenhult samt Ödestuguskolan som ligger med naturen runt hörnet. Vårt skolområde strävar efter att skapa en tillgänglig och digitaliserad utbildning för alla våra elever. Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter värdegrunden - Goda relationer, trivsel och trygghet samt ömsesidig respekt. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där alla trivs och utvecklas.

På vår hemsida kan du läsa mer om vår skola. (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/tenhultsskolanf6.4.74fef9ab15548f0b8002583.html)

Läs mer om hur det är att jobba i Jönköpings kommun på jonkoping.se (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)


Din kompetens
Vi söker dig som har socionomexamen. Har du tidigare erfarenhet av arbete inom skolan och/eller med barn och ungdomar ser vi det som meriterande. Du är trygg och tydlig i din yrkesroll och har god förmåga att se till varje barns individuella behov. Du är bra på att samarbeta, inspirera och skapa engagemang både hos dina kollegor och hos eleverna. Du har förmåga att driva och utveckla nya metoder och har lätt för att omsätta teori i praktik. Självklart har du ett genuint intresse av att arbeta med ungdomar där din förmåga att intressera och entusiasmera är något vi värderar högt, likaså din flexibilitet och utvecklingsförmåga. I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Vi kommer intervjua löpande under annonseringstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Vill du veta mer?
Rektor: Åsa Grahn 036-103068
Bitr. rektor: Anna Larsson 036-103490
Kuratorsamordnare: Joanna Lilja, 076-0491319
Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som skolkurator.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Feb 15
Rehabiliteringsmedicinska kliniken, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Vi söker
Är du utbildad socionom och intresserad av att arbeta i en teambaserad rehabiliteringsmedicinsk verksamhet? Då är du välkommen till oss på Rehabiliteringsmedicinska kliniken i Jönköping!

Vi söker nu en kurator med intresse och kunskap i att möta människor som ställts inför stor förändring i livet. För att vara aktuell för tjänsten är socionomexamen ett krav. Är du legitimerad hälso- och sjukvårdskurator är det meriterande. Körkort är ett krav, då resor förkommer i tjänsten.
Vi ser även positivt på om du har:

• arbetat inom ramen för SoL (Socialtjänstlagen) och LSS (Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade) med handläggning, eller har god kunskap inom området.
• kunskap om socialförsäkringssystemet.
• tidigare erfarenhet som hälso- och sjukvårdskurator.

Vi erbjuder dig
En väl fungerande arbetsplats där arbetet sker i interprofessionella team. Medarbetarna är öppna, positiva, kompetenta och ambitiösa, vilket gör det lätt att komma som nyanställd. Du erbjuds varierande och utvecklande uppgifter både avseende patientarbete och utvecklingsarbete. Vi värderar kunskap högt och har därför en generös inställning till kompetensutveckling.

Som medarbetare hos oss inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
I arbetet som kurator kommer du att kartlägga samt arbeta med patienters psykosociala situation, tillsammans med övriga teammedlemmar. Du kommer i din roll stötta patienter och närstående i kontakt med andra instanser i samhället. Hålla i kris- och stödsamtal för både patienter och till viss del närstående. Arbeta med och koordinera patienters arbetsrehabilitering. Arbetstiderna är förlagda måndag till fredag, dagtid.

För att du ska trivas hos oss
Vi värdesätter att du har ett personcentrerat arbetssätt och drivkraft att utveckla verksamheten. Du kan ha många uppgifter i gång samtidigt, du är också en resurs gentemot övriga kollegor inom det psykosociala området. Det är viktigt att du har förmåga att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Klinikens signum är teamarbete, vilket vi ser som en styrka då vi alltid har stöd av varandra i teamet runt enskilda patienter. Det är viktigt att du som medarbetare har god samarbetsförmåga och är ansvarstagande. Samtidigt är det också viktigt att du känner dig bekväm med att arbeta och fatta beslut på egen hand. Stor vikt läggs vi personlig lämplighet.

Så här gör du om du är intresserad
Välkommen att kontakta enhetschef Anna Modie, telefon 010-242 26 19. Sista ansökningsdag är den 5 mars 2023. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande. Välkommen med din ansökan!

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Rehabiliteringsmedicin är en klinik i framkant med lång erfarenhet av interprofessionellt teamarbete. Teamarbetet bedrivs på en hög nivå, vilket innebär en hög grad av samverkan. Vi arbetar utifrån evidensbaserade metoder och standardiserade vårdprocesser och lägger stor vikt vid högkvalitativ vård, utveckling och forskning.

Vi träffar patienter från 18 år och uppåt, som är i behov av teambaserade rehabiliteringsinsatser. Verksamheten är regionövergripande och finns i Jönköping, Nässjö och Värnamo. Organisatoriskt tillhör rehabiliteringsmedicinska kliniken verksamhetsområde Psykiatri, rehabilitering och diagnostik i Region Jönköpings län. Läs mer om vår verksamhet här. (https://rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/sjukhus-som-arbetsplats/rehabiliteringsmedicinska-kliniken-som-arbetsplats/)

Kliniken har sedan 2006 ackrediterats utifrån den amerikanska organisationen CARF, vilket innebär att kliniken kontinuerligt kvalitetsgranskas. Kliniken strävar hela tiden efter att ligga i framkant, hålla en hög kvalitet och aktivt förbättra verksamheten. Utveckling sker tvärprofessionellt och i samverkan med andra såsom primärvård, kommun, patienter, närstående och patientföreningar. Patientmedverkan och personcentrering har utvecklats under många år och är en självklar del i vår verksamhet.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Jan 27
Psykiatriska akutenheten, Jönköping

Vill du arbeta i en lärande organisation med goda möjligheter till fortbildning och kompetensutveckling? Varmt välkommen att söka tjänsten som kurator hos oss på Psykiatriska akutenheten!

Vi söker
Vi söker dig som är utbildad socionom med några års erfarenhet, gärna inom psykiatrisk vård. Du har goda kunskaper gällande lagar och föreskrifter för hälso- och sjukvård och psykiatri. Tjänsten är tillsvidare på heltid med tillträde efter överenskommelse. Arbetstid dag, kväll, helg.

Vi erbjuder dig
Hos oss har du stor möjlighet att påverka ditt arbete.
Som arbetsgrupp är vi nytänkande och nyfikna och har en öppenhet som bidrar till god stämning på jobbet. Vi lär av varandra genom tvärprofessionella samarbeten där vi tar tillvara på enhetens samlade kompetens. Du kommer vara delaktig i planering, utveckling och uppföljning av verksamheten.

Som medarbetare hos oss inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
Psykiatriska vårdjouren är ett team som är bemannat med sjuksköterskor och skötare alla dagar mellan 08-22 fördelade på två arbetspass. Vi erbjuder snabba och täta kontakter, via telefon och hembesök till patienter inom specialistpsykiatrin. Uppdragen kommer från psykakuten, slutenvården och öppenvården. Vi är ett alternativ till slutenvård och står för ökad tillgänglighet. Vi har överläkare knuten till vårdjouren. Vi vill nu utveckla vårdjourens teamarbete genom att anställa en kurator och en arbetsterapeut.

I din roll som kurator kommer du att utarbeta arbetssätt och metoder inom psykiatrisk vårdjour för att upptäcka behov av insatser utifrån psykosocial situation. Vidare att initiera såväl som genomföra avgränsade behandlingsinsatser, t.ex. psykosocialt behandlingsarbete innefattande stödsamtal, rådgivning/vägledning, att hantera livssituation och bygga upp socialt skyddsnät. Som kurator är du också en del i vårdjourens ordinarie arbete, som telefonuppföljningar, hembesök, akuta bedömningar, ibland tillsammans med läkare och polis.

För att du ska trivas hos oss
För oss är det viktigt att du har du ett professionellt förhållningssätt, är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du arbetar självständigt och strukturerat och har god självinsikt. Vidare är du flexibel och har lätt för att samarbeta. Du tilltalas av ett tvärprofessionellt arbetssätt och är intresserad av utvecklings- och förbättringsarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Att vara medarbetare inom RJL
Som medarbetare i Region Jönköpings län gör du skillnad för många – på riktigt. Oavsett yrke har vi alla samma uppdrag – att bidra till att göra livet bättre, roligare och friskare för länets alla invånare. I en stor organisation finns också stora möjligheter där vi samarbetar över gränserna och lär av varandra. Hos oss är kompetensutveckling inte bara utbildning, det är en del av det dagliga arbetet.

Så här gör du om du är intresserad
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta vårdenhetschef Rebecka Berg, 010-242 30 12, alternativt biträdande vårdenhetschef Kajsa Ärlebo, 010-242 30 54.

Sista ansökningsdag är 2023-02-12 men intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan!

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisens belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sveriges bästa sjukhus finns i Region Jönköpings län! Länssjukhuset Ryhov i Jönköping har en lång räcka av topplaceringar i Dagens Medicins sjukhusrankningar #Sverigesbästasjukhus

Psykiatriska kliniken i Jönköping en av länets största kliniker med både öppen- och slutenvård inom specialistpsykiatri. Verksamheten har sju öppenvårdsmottagningar, fem vårdavdelningar, en vårdadministrativ enhet samt en psykiatrisk akutmottagning som erbjuder akuta bedömningar dygnet runt. Kliniken erbjuder psykiatrisk specialistvård för invånare över 18 år. Delar av kliniken är även en länsresurs med ansvar för psykiatrisk intensivvård, beroendevård, rättspsykiatri och jourverksamhet där vi handlägger akuta ärenden inom både vuxenpsykiatriska kliniken och barn- och ungdomspsykiatriska kliniken.

Mer information om psykiatriska kliniken i Jönköping finner du här. (https://rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/sjukhus-som-arbetsplats/arbetsplatser-pa-lanssjukhuset-ryhov/psykiatriska-kliniken-som-arbetsplats/)

Följ gärna Region Jönköpings län på Facebook, Instagram och LinkedIn!

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Jan 16
Hammardalens skolområde

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Ditt nya jobb
Vi söker dig som vill arbeta som skolkurator hos oss på Hammardalens skolområde, Slättenskolan och Brodalsskolan.
Du ingår i skolans elevhälsoteam där vi har ett tätt samarbete mellan de olika professioner som ingår. Du kommer att arbeta med främjande, förebyggande och stödjande insatser, individuellt och i grupp, vilket innebär ett nära samarbete med lärare i skola och på fritidshem. I uppdraget ingår också att delta i skolans trygghetsteam. Inom tjänsten erbjuds du stora möjligheter att utforma och utveckla elevhälsoarbetet på skolan inom ramarna för ditt uppdrag i en lyhörd och lärande organisation.

I elevhälsoteamet ingår, förutom kurator, skolsköterska, specialpedagog, speciallärare, skolpsykolog och skolledning. I kuratorsuppdraget ingår vidare att vara en av skolområdets kontaktpersoner mot t.ex. BUP, BUH och Socialtjänst.

Du arbetar förebyggande och främjande för att skapa en god arbetsmiljö för alla eleverna på skolorna. Du bidrar med ett psykosocialt perspektiv på verksamheten, vilket gör att alla elever ges möjlighet att uppnå kunskapsmålen men också trivas och må bra i skolan. Du är en naturlig del av elevernas vardag genom att du ofta är ute i verksamheten i klassrum, på raster och fritidsverksamheten.

Välkommen till oss
Hammardalens skolområde ligger i Norrahammar och består av Brodalsskolan och Slättenskolan. Båda skolorna innefattar förskoleklass, åk 1–6 och fritidshem. Inom Hammardalens skolområde arbetar vi målfokuserat och strävar alltid efter att utveckla verksamheten. Vi är VFU-skolor vilket innebär att vi handleder blivande lärare i grundskola och fritidshem. Värdegrundsarbetet är mycket viktigt för oss och vi arbetar med ”Agera tillsammans” vilket är en metod för att arbeta förebyggande.

Hos oss får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

Våra ledord "Det är viktigt att det går bra för dig" genomsyrar och ligger till grund för vårt förhållningsätt mot eleverna, vårdnadshavare och medarbetare.

Din kompetens
Du har socionomutbildning. Du får gärna ha insyn i skolans verksamhet samt erfarenhet av arbete med barn. Viktigt för oss är att du kan arbeta självständigt med barnets bästa i fokus och att du är positiv, engagerad, flexibel, lösningsfokuserad samt har lätt för att samarbeta.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Vill du veta mer?
Rektor, Sofie Öjfelt, 036-103691
Biträdande rektor, Catarina Markus, 036-103517
Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som skolkurator till Hammardalens skolområde.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Dec 21
Rehabiliteringscentrum, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Kom och jobba med oss på rehabiliteringscentrum i Jönköping!
Nu välkomnar vi en ny kurator. Är det du som tar chansen att bli vår nya kollega?

Vi söker
Vi söker dig som är socionom eller har utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig. Du är genuint intresserad av att arbeta som kurator inom somatisk specialistsjukvård.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid, med startdatum den 1 februari 2023 eller enligt överenskommelse.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder ett viktigt och spännande arbete i en multiprofessionell arbetsgrupp med ett gott arbetsklimat och god arbetsmiljö. Vi bryr oss om varandra och hjälps åt att lösa vårt uppdrag. Vi erbjuder dig en grundlig introduktion och, om du är ny i yrkesrollen, en erfaren mentor. Vi lägger stort fokus på ett engagerat medarbetarskap och hälsofrämjande arbetssätt. Vi erbjuder dig handledning i grupp tillsammans med andra kuratorer och i övrigt ett gott kollegialt stöd.

Som medarbetare hos oss inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
Dina arbetsuppgifter som kurator innebär psykosocialt behandlingsarbete inom medicinområdet i såväl öppen- som slutenvård på länssjukhuset Ryhov. Stödjande samtal och samhällsinformation är viktiga delar. Anhörigstöd ingår också i arbetsuppgifterna. Arbetet som kurator hos oss är ett självständigt och omväxlande arbete i samarbete med såväl rehabprofessionerna och medicinsk personal som andra vårdgivare och myndigheter. Kontinuerligt utvecklings- och kvalitetsarbete är också en del av vardagens arbete. Rehabiliteringscentrum befinner sig i ett skede av utveckling vilket kan innebära nya spännande uppdrag för våra medarbetare i framtiden.

För att du ska trivas hos oss
Vi uppskattar ett flexibelt och självständigt arbetssätt. Du är lugn och stabil. Du arbetar strukturerat, samarbetar väl och har en helhetssyn där patienten och dess närstående är delaktiga och i fokus för dina insatser. Du är empatisk, har gott bemötande och en förmåga att kommunicera utifrån situationen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Patienter och närstående ska känna sig trygga med att våra medarbetare har en samlad kunskap om de fysiska, psykiska, sociala och existentiella behov i den situation patienten befinner sig i. Vi arbetar personcentrerat där patientens egna resurser tas tillvara. Vi lägger stort fokus på medarbetarskap och hälsofrämjande arbete.

Att vara medarbetare inom RJL
Som medarbetare i Region Jönköpings län gör du skillnad för många – på riktigt. Oavsett yrke har vi alla samma uppdrag – att bidra till att göra livet bättre, roligare och friskare för länets alla invånare. I en stor organisation finns också stora möjligheter där vi samarbetar över gränserna och lär av varandra. Hos oss är kompetensutveckling inte bara utbildning, det är en del av det dagliga arbetet.

Så här gör du om du är intresserad
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa områdeschef Anna Neymark Wolgast, telefon 010-242 2739.

Sista ansökningsdag är den 8 januari 2023. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.
Välkommen med din ansökan!

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisens belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi undanber oss all kontakt med rekryteringsföretag och andra säljtjänster.

Rehabiliteringscentrum är en länsgemensam verksamhet där olika kompetenser och erfarenheter stödjer utvecklingen för patienten, professionen och rehabiliteringen ur ett helhetsperspektiv. Oavsett var i länet man bor ska patienten ha tillgång till jämlik rehabilitering av god kvalitet.

Inom rehabiliteringscentrum arbetar cirka 250 medarbetare inom 11 områden med tvärprofessionell sammansättning utifrån ett personcentrerat arbetssätt

Mer information om hur det är att jobba hos oss finner du här. (http://rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/sjukhus-som-arbetsplats/rehabiliteringscentrum-som-arbetsplats//) Följ oss gärna på Facebook och Linkedin!

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Nov 24
Psykiatrisk mottagning, Team 3 och 4, Jönköping

Vill du arbeta i en lärande organisation med goda möjligheter till fortbildning och kompetensutveckling? Välkommen till oss på Psykiatriska mottagningen i Jönköping!

Vi söker
Vi söker dig som är utbildad socionom med några års erfarenhet, gärna inom psykiatrisk vård. Steg 1 utbildning inom KBT är önskvärt. Du har goda kunskaper gällande lagar och föreskrifter för hälso- och sjukvård och psykiatri. Tjänsten är tillsvidare på heltid med tillträde efter överenskommelse, arbetstid dag.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett varierat arbete med stimulerande och utvecklande arbetsuppgifter i ett öppet och positivt klimat. Som kurator hos oss får du arbeta i tvärprofessionella team bestående av arbetsterapeut, psykolog, läkare, sjukgymnast, sjuksköterska och vårdadministratör. Nära samarbete med andra inom din profession blir en naturlig del av din vardag. I din tjänst deltar du i regelbunden handledning och yrkesträffar.

Som medarbetare hos oss inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
Du kommer att arbeta självständigt med planering och genomförande av psykosocialt behandlingsarbete med enskilda personer och/eller grupper. Beslut om åtgärder tas i samverkan med patient och team och baseras på bästa relevanta evidens, nytta och alternativ. I arbetet ingår även kontakter med samverkanspartners utanför sjukvården, som exempelvis kommun, Försäkringskassa och Arbetsförmedling.

För att du ska trivas hos oss
För oss är det viktigt att du har du ett professionellt förhållningssätt, är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du arbetar självständigt och strukturerat och har god självinsikt. Vidare är du flexibel och har lätt för att samarbeta. Du tilltalas av ett tvärprofessionellt arbetssätt och är intresserad av utvecklings- och förbättringsarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Vi arbetar personcentrerat med patientens bästa i fokus. I vår verksamhet värdesätter vi medarbetare som önskar att utveckla sin profession samt vill medverka i klinikens utveckling och framtid. Vår klinik eftersträvar mångfald ur alla perspektiv.

Så här gör du om du är intresserad
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta vårdenhetschef Oskar Vallin, 010-242 59 02.

Sista ansökning är 2022-12-18 men intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan!

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisens belastningsregister och misstankeregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sveriges bästa sjukhus finns i Region Jönköpings län! Länssjukhuset Ryhov i Jönköping fick en mycket bra fjärdeplacering i Dagens Medicin sjukhusrankning 2019. Sjukhuset har en lång räcka av topplaceringar i denna ranking. #Sverigesbästasjukhus

Psykiatriska kliniken i Jönköping en av länets största kliniker med både öppen- och slutenvård inom specialistpsykiatri. Verksamheten har sju öppenvårdsmottagningar och sex vårdavdelningar samt en psykiatrisk akutmottagning som erbjuder akuta bedömningar dygnet runt.

Kliniken erbjuder psykiatrisk specialistvård för invånare över 18 år. Delar av kliniken är även en länsresurs med ansvar för psykiatrisk intensivvård, beroendevård, rättspsykiatri och jourverksamhet där vi handlägger akuta ärenden inom både vuxenpsykiatriska kliniken och barn- och ungdomspsykiatriska kliniken.

Inom öppenvården arbetar vi med specialistinsatser inom neuropsykiatri, beroendevård, psykosvård, allmänpsykiatri och psykiatrisk rehabilitering. Vi arbetar teambaserat med bedömning, utredning, behandlings- och rehabiliteringsinsatser.

Mer information om psykiatriska kliniken i Jönköping finner du här. (https://rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/sjukhus-som-arbetsplats/arbetsplatser-pa-lanssjukhuset-ryhov/psykiatriska-kliniken-som-arbetsplats/)

Följ gärna Region Jönköpings län på Facebook, Instagram och Linkedin!

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Okt 18
Österängens skolområde

Tillsammans ger vi morgondagens världsmedborgare förutsättningar att nå sina mål och drömmar. Genom gemenskap, engagemang och nytänkande utvecklar vi trygga, ansvarstagande och självständiga individer - redo att hantera vardagen och framtiden.

Ditt nya jobb
Som kurator ingår du i skolans elevhälsoteam och samverkar med skolsköterska, specialpedagog, speciallärare, skolpsykolog, skolläkare, biträdande rektor och rektor. Kuratorn bidrar med social och psykosocial kompetens både på organisations-, grupp-, och individnivå. Tillsammans med elevhälsoteamet, lärare, fritidspersonal och skolans övriga personal kommer du främst att arbeta hälsofrämjande och förebyggande för att bidra till en god inlärnings- och livsmiljö för våra elever. Du måste vara flexibel och ha lätt för att samarbeta. Som kurator arbetar du utifrån beprövad erfarenhet och evidens med psykosociala insatser direkt riktade till enskilda elever eller grupper av elever. I uppdraget ingår att samverka med andra myndigheter och vårdnadshavare. I uppdraget ingår även att upprätta sociala bedömningar, skolsociala utredningar och att göra orosanmälningar. Du dokumenterar ditt arbete.
Tillsammans med övrig personal ansvarar du för att ge barnen en bra vistelse i våra verksamheter. I ditt arbete finns du till för alla elever på skolan och anammar skolans gemensamma förhållningssätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen till oss!
På Österängsskolan erbjuds du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.
Skolan är belägen på Österängen mellan naturområdet Bondberget och Vättern. Skolan består av grundskola F-6, 4 fritidshem och grundsärskola. Totalt går det ca 220 elever på skolan. Skolan är utrustad med interaktiva tavlor i alla klassrum samt en-till-en enhet för eleverna. De senaste åren har vi utvecklat tryggheten inomhus och utomhus ytterligare med mindre elevgrupper, mer rastaktiviteter och lekmaterial som kan lånas från rastboden.
Under de senaste 3 åren har kurator på skolan varit med och arbetat fram PSG (PsykoSocialaGruppen). En grupp bestående av kurator, socialpedagog, rast/fritidspedagog samt skolsocionom. PSG har tillsammans med övrig personal skapat en trygg skola med studiero och värdefulla raster.

På vår hemsida kan du läsa mer om vår skola. (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskolagrundsarskolaochfritidshem/grundskolorochgrundsarskolorao/osterangsskolanf6.4.74fef9ab15548f0b8001938.html)

Läs mer om hur det är att jobba i Jönköpings kommun på jonkoping.se (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)

Din kompetens
Du har Socionomexamen eller annan relevant akademisk utbildning med examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet som skolkurator, erfarenhet och kunskap om barn och unga samt deras utveckling, erfarenhet av socialt arbete gärna inom socialtjänsten är meriterande.
Kuratorn ska kunna identifiera och analysera möjligheter och främjande faktorer i skolans lärmiljö samt bidra med att reducera hinder för lärande och personlig utveckling. Kuratorsarbetet kräver en förmåga att hantera fler olika perspektiv, då det skolsociala arbetet ska värna om och synliggöra betydelsen av strukturella, organisatoriska och relationella perspektiv. Detta fordrar kunskaper om barn och unga samt deras utveckling. Det förutsätter även att du har ett brett register av arbetsmetoder som har sin grund i teorier om samhälleliga och sociala system, mänskliga beteenden, kommunikation och samspelet mellan människor. Det krävs att du som kurator självständigt tar ansvar för det egna professionella arbetet och hur den psykosociala insatsen ska utformas. Arbetet ger stor handlingsfrihet men ställer också stora krav på gott omdöme samt god kännedom om det grundläggande uppdraget enligt skollag, läroplaner samt övriga styr- och vägledningsdokument.
Du har lätt för att samarbeta och skapa goda arbetsrelationer med ett utåtriktat arbetssätt. Du visar ett respektfullt bemötande gentemot människor. Du har ett gott omdöme och empatisk förmåga där du kan sätta dig in i andras perspektiv och situation. Du är engagerad, professionell och initiativrik. Du är även driven inom kvalitetsarbete och dokumentation.
Som person har du lätt för att skapa personliga relationer med eleverna och arbetar för trygghet och välbefinnande. Du har en positiv grundinställning och tar ansvar i ditt arbete.

Grundläggande IT-kompetens är ett krav. Du behärskar det svenska språket väl i såväl tal som skrift.
Vid rekryteringsarbetet lägger vi stor vikt vid dina personliga kompetenser.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Vill du veta mer?
Kajsa Johansson rektor 036-103773
Cecilia Larsson Biträdande rektor 036-103127

Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som skolkurator.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Medarbetare till psykosociala teamet

Kurator
Läs mer Sep 22
Bra Liv Norrahammar vårdcentral

Vill du vara med och nystarta vårt psykosociala team?

Du kan vara utbildad socionom, psykolog, psykiatrisjuksköterska eller motsvarande. Det är meriterande att du har erfarenhet av primärvård. Vi ser gärna att du har KBT-kompetens med lägst gpu ( tidigare steg 1) eller tidigare erfarenhet av samtalsbehandling och psykisk ohälsa.

Vi erbjuder dig
Ett omväxlande arbete med både självständighet och teamarbete.
-Möjlighet att var med och påverka och strukturera upp arbetet med psykisk ohälsa på vårdcentralen.
-Samarbete med andra yrkesgrupper på vårdcentralen
-Regelbunden ärendehandledning i grupp
-Nätverksträffar med andra kuratorer/psykologer i Bra Liv
-Individuell kompetensutveckling
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % eller enligt överenskommelse med tillträde snarast.

Alla vi som arbetar inom Region Jönköpings län har tillgång till ett stort antal förmåner.
Läs gärna mer om förmånerna här: http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med
Du kommer att arbeta med vuxna patienter med lätt till medelsvår psykisk ohälsa. Hos oss kommer du att arbeta både med individuell behandling och med gruppbehandling. Vi arbetar även med digitala besök via vår egen app Bra Liv Nära och internetbehandlingar via plattformen stöd och behandling. Arbetsuppgifterna omfattar också basutredningar, handledning och verksamhetsutveckling. Inom primärvården eftersträvar vi hög tillgänglighet, vilket innebär att du främst kommer att arbeta med kortare behandlingskontakter.

Du ingår i vårdcentralens psykosociala team och du har ett nära samarbete med andra yrkesgrupper på vårdcentralerna kring patienterna.

För att du ska trivas hos oss
Vi önskar att du är väl insatt i primärvårdens arbete med psykisk ohälsa, och att du ser det som en stimulerande utmaning att arbeta i en verksamhet där arbetsuppgifterna, och hur vi utför dem, förändras i takt med att primärvårdens uppdrag förändras och utvecklas. Det är viktigt att du tycker om att arbeta för god kvalitet och att du har förmågan att självständigt planera, prioritera, genomföra och utvärdera. Utöver att du känner dig bekväm med att jobba självständigt, hoppas vi också att du har lätt för att samverka och samarbeta med din egen profession samt andra professioner såväl internt som externt. Du som person är empatisk, trygg, lyhörd och har ett gott bemötande. Du är positiv och flexibel, har lätt för att anpassa dig till olika situationer som snabbt kan uppstå på en liten arbetsplats. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Vi vill alltid utvecklas och bli bättre, därför vill vi ge alla våra medarbetare förutsättningar till möten, samverkan och erfarenhetsutbyte och vi uppmuntrar kreativitet och nya idéer. På Norrahammars vårdcentral är vi måna om våra patienter och att kunna erbjuda bästa möjliga vård. Hos oss är samverkan viktigt för att ge sammanhang och god vård till våra patienter. Vi värderar allas betydelse, inflytande och delaktighet i verksamheten och värnar om balansen mellan arbete och fritid.

Så här gör du om du är intresserad
Blir du nyfiken och vill veta mer så hör av dig så pratar vi mer. Kontakta enhetschef Maria Andell, tfn 010-242 39 28
Facklig representant för SACO är Anna Fagerberg, tfn 036-32 39 16

Sista ansökningsdag är 2022-10-30. Urval och intervjuer sker löpande så varmt välkommen med din ansökan redan idag. Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.
Norrahammar vårdcentral är en av de 31 vårdcentraler som ingår i den regionsdrivna primärvården Vårdcentralerna Bra Liv. Vårdcentralen har cirka 11 000 listade patienter och tillsammans är vi ca. 45 medarbetare som ger våra patienter vård med omtanke, helhet och kvalitet. Välkommen till Bra Liv - ett bra val både som patient och som medarbetare!

Ansök nu

Kurator, Habiliteringscentrum, Jönköping

Kurator
Läs mer Sep 23
Habiliteringscentrum, Jönköping

Gör skillnad varje dag! Välkommen till vuxenteamet på Habiliteringscentrum i Jönköping! Hos oss får du möjlighet att arbeta på en stimulerande arbetsplats, i ett engagerat team med hög kompetens och gott samarbetsklimat.

Vi söker
Vi söker dig som vill arbeta tillsammans med oss i vuxenteamet på Habiliteringscentrum. Du är utbildad socionom med ett gediget intresse för och gärna erfarenhet av arbete med Habiliteringscentrums målgrupper. För dig är det en självklarhet att vara en del i att skapa förutsättningar för ett så självständigt liv som möjligt för personer med funktionsnedsättning.

Eftersom vi arbetar regionsövergripande och resor ingår i tjänsten är B-körkort ett krav.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett ansvarsfullt arbete i ett tvärprofessionellt team som består av arbetsterapeut, dietist, kurator, logoped, psykolog, sjukgymnast och vårdadministratör. Vi arbetar även nära läkare och sjuksköterskor.
Hos oss arbetar du i nära samarbete med kollegorna i teamet, och tillsammans löser ni spännande, utmanande och varierande arbetsuppgifter.
Du har en kuratorkollega i vuxenteamet, och ytterligare många yrkeskollegor på Habiliteringen i Jönköping.
Tillsammans har ni regelbundna yrkesträffar och handledning samt utbildningsdagar för Regionens kuratorer inom hälsa-och sjukvård.
För oss är det även viktigt att du deltar i och är en del av förbättringsarbetet på kliniken.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid, men vi lämnar även utrymme för att komma med önskemål kring tjänstgöringsgrad. Tillträde efter överenskommelse.

Arbetstiden är förlagd på dagtid, måndag-fredag. Du har utifrån teamet och verksamheten stor möjlighet att själv styra och anpassa dina arbetstider, detta då vi har förmånen att använda oss av årsarbetstid.
Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder här (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
Som kurator inom habiliteringen arbetar du med varierande uppgifter. Du ansvarar för den psykosociala kompetensen i teamet. I arbetet ingår stödjande och rådgivande samtal utifrån individens behov, nätverksarbete, närståendestöd och krishantering. Du kan arbeta med utbildning och konsultation till patienter, anhöriga och nätverk. Det ingår även samverkan med närstående, övrig sjukvård, myndigheter och samverkanspartners.
Du medverkar i utvecklingsarbete i team och inom kliniken och du ges även möjlighet att ta emot studenter. Det är ett spännande arbete som ger möjlighet till professionell utveckling.

För att du ska trivas hos oss
För att du skall trivas hos oss krävs att du kan ställa om vid nya förutsättningar, har ett flexibelt och strukturerat arbetssätt, god social kompetens och samarbetsförmåga då stora delar av arbetet innebär nära samarbete med andra professioner och verksamheter. Du bör ha ett intresse för utvecklingsarbete såväl inom teamet samt klinikövergripande.
Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet i form av myndighetsutövning och/eller arbete med vuxna personer med funktionsnedsättning.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Grunden för vårt arbete är mötet med vuxna som kommer i kontakt med oss utifrån sina behov av habilitering eller rehabilitering. Utifrån deras individuella behov av habilitering eller rehabilitering utformar vi insatser.
Vår utgångspunkt är alla människors lika värde. Det innebär att vi möter alla utifrån individens unika livssituation och förutsättningar. Vi bygger vår verksamhet genom meningsskapande möten. Medskapande, meningsfullhet och kvalitet är våra kärnvärden, som är viktiga och ledande för oss. Allting mynnar ut i vår vision; Ett bra liv i ett attraktivt län för alla.

Vi hoppas att du vill vara en del av vårt trevliga gäng!

Så här gör du om du är intresserad
Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Johanna Andersson, tfn. 010-242 43 02 mobil 070-278 34 63 eller kurator Sofia Öberg tfn. 010-242 43 07.

Sista ansökningsdag är 7 oktober 2022
Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Vi undanber oss vänligen men bestämt all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Habiliteringscentrum är en samlad resurs för personer med funktionsnedsättningar i form av motoriska funktionsnedsättningar, intellektuell funktionsnedsättning och autism.

Habiliteringsarbetet präglas av helhetssyn och bygger på tvärvetenskapligt synsätt.
Verksamheten är uppbyggd i team som består av arbetsterapeut, dietist, kurator, logoped, läkare, psykolog, sjukgymnast och vårdadministratör.

Medskapande, meningsfullhet och kvalitet är våra kärnvärden, som är viktiga och ledande för oss på habiliteringscentrum.
Läs gärna mer om Habiliteringscentrum (https://rjl.se/om-oss/om-organisationen/folkhalsa-och-sjukvard/psykiatri-rehabilitering-och-diagnostik/habilitering/)

Ansök nu

Vi söker dig till vårt psykosociala team! Är du kurator/ Psykiatrisköterska

Kurator
Läs mer Aug 30
Bra Liv Råslätt vårdcentral

Vi är en del av Vårdcentralerna Bra Liv, som är den regionsdrivna primärvården i Jönköpings län. Vår målsättning är "En bättre hälsa för alla", vilket vi når genom att visa omtanke, tänka helhet och skapa kvalitet. Råslätts vårdcentral har cirka 10 500 listade patienter och vi är cirka 50 medarbetare med olika professioner.

Vi har en klinisk undervisningsmottagning och är en akademisk vårdcentral i nybyggda lokaler.Vi söker
Vi söker dig som har ett genuint engagemang och intresse för människor och som alltid sätter patienten i fokus. Du ska vara utbildad socionom, psykiatrisjuksköterska eller motsvarande. Det är meriterande att du har erfarenhet av primärvård. Vi ser gärna att du har KBT-kompetens steg 1 eller tidigare erfarenhet av samtalsbehandling och psykisk ohälsa.

Tjänsten är tillsvidare och du erbjuds anställning på heltid i första hand, men sysselsättningsgraden kan diskuteras utifrån dina önskemål. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett varierat, roligt och spännande arbete med många kontaktytor där din kompetens tas tillvara och stimuleras. Du kommer också erbjudas regelbunden handledning i grupp och nätverksträffar med kollegor i Vårdcentralerna Bra Liv.

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder: http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får
Vi är en del av Vårdcentralerna Bra Liv, som är den regionsdrivna primärvården i Jönköpings län. Vår målsättning är "En bättre hälsa för alla", vilket vi når genom att visa omtanke, tänka helhet och skapa kvalitet. Råslätts vårdcentral har cirka 10 500 listade patienter och vi är cirka 50 medarbetare med olika professioner.

Vi har en klinisk undervisningsmottagning och är en akademisk vårdcentral i nybyggda lokaler.

Vi söker
Vi söker dig som har ett genuint engagemang och intresse för människor och som alltid sätter patienten i fokus. Du ska vara utbildad socionom, psykiatrisjuksköterska eller motsvarande. Det är meriterande att du har erfarenhet av primärvård. Vi ser gärna att du har KBT-kompetens steg 1 eller tidigare erfarenhet av samtalsbehandling och psykisk ohälsa.

Tjänsten är tillsvidare och du erbjuds anställning på heltid i första hand, men sysselsättningsgraden kan diskuteras utifrån dina önskemål. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett varierat, roligt och spännande arbete med många kontaktytor där din kompetens tas tillvara och stimuleras. Du kommer också erbjudas regelbunden handledning i grupp och nätverksträffar med andra i Vårdcentralerna Bra Liv.

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder: http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med
Du kommer ingå i det psykosociala teamet och arbeta med psykologisk samtalsbehandling, bedömning, utredning samt diagnostik, individuellt och i grupp. Genom tidiga insatser är målet att underlätta tillfrisknande och förebygga återinsjuknande för vårdcentralens patienter. Vårt uppdrag är att behandla patienter från 18 år med lätt till medelsvår psykisk ohälsa och att erbjuda patienter korttidsbehandling.


För att du ska trivas hos oss
Vi tror att du som söker känner ett genuint engagemang för ditt yrke, där du drivs av att få vara med och utveckla arbetsgruppen och där du kommer med egna initiativ och ger förslag på nya arbetssätt och utvecklingsmöjligheter. Struktur och planering faller sig naturligt för dig och vi tror också att du har lätt för att självständigt lägga upp din arbetsdag. Vi tror att samarbete och gott bemötande är lika självklart för dig som för oss eftersom teamsamverkan är en viktig del av vårt arbetssätt. Vi värdesätter egenskaper som engagemang och positiv attityd.


Så här gör du om du har frågor
Har du frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Maria Ericson, tfn 010-242 37 25.
Löpande och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Sista ansökningsdag är 2022-10-02.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.
Råslätts vårdcentral flyttade i augusti in i helt nybyggda lokaler. Vi har cirka 10 400 listade patienter och vi är cirka 50 medarbetare med olika professioner. Här arbetar 7 vårdadministratörer.

Vi har en klinisk undervisningsmottagning med fokus på interprofessionellt lärande och även en akademisk vårdcentral.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Aug 8
Habiliteringen Barn och Unga Jönköping

Är du socionom och söker ett varierat arbete i en intressant verksamhet? Vi utökar vår verksamhet och tillskapar ytterligare en tjänst som kurator i våra neuropsykiatriska barn- och ungdomsteam på Habiliteringscentrum i Jönköping.

Vi söker
Vi söker dig som med engagemang och drivkraft vill ta dig an meningsfulla och komplexa uppgifter. Du har socionomexamen och erfarenhet av arbete med olika funktionsnedsättningar. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Körkort är ett krav då resor förekommer i tjänsten.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett omväxlande, utmanande och meningsfullt arbete där du har en chans att göra skillnad. Hos oss på Habiliteringscentrum får du bidra med din kunskap till att hjälpa människor i behov av stöd. Tillsammans i tvärprofessionella team tar vi oss an utmaningar som kräver samarbete, struktur och tålamod.

Tjänsten är på heltid tillsvidare med tillträde efter överenskommelse.
Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder här (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/).

Det här får du arbeta med
Det neuropsykiatriska teamet arbetar med att erbjuda stöd till barn med autism och ge dem så bra förutsättningar som möjligt. Som kurator är du en del i våra två neuropsykiatriska team som även består av arbetsterapeut, dietist, fysioterapeut, logoped, läkare, psykolog, sjuksköterska, specialpedagog och vårdadministratör. Du samverkar med vårdnadshavare och det nätverk som finns runt barnen. Som kurator svarar du för den psykosociala specialistkompetensen i teamet. Kuratorn är en viktig del i arbetet med bland annat information, rådgivning, utredningar, stödsamtal, krishantering, utbildning och konsultation.

För att du ska trivas hos oss
För att du ska trivas hos oss bör du kunna ta emot och förmedla information på ett bra sätt. Du kommer arbeta med människor i olika situationer och med olika förutsättningar vilket ställer krav på din empatiska förmåga samt kulturella medvetenhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Grunden för vårt arbete är mötet med barn, ungdomar och vuxna som kommer i kontakt med oss utifrån sina, eller sina barns långsiktiga behov av specialisthabilitering. Vi strävar efter att möta alla utifrån deras unika livssituation och förutsättningar. Medskapande, meningsfullhet och kvalitet är våra kärnvärden, som är viktiga och ledande för oss.

Så här gör du om du är intresserad
Vid frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Marcus Viberg, tfn: 010-242 43 85, marcus.viberg@rjl.se eller kurator Karin Johansson, tfn: 010-242 43 54. Sista ansökningsdag är 2022-09-04.
Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.


Habiliteringscentrum i Region Jönköpings län är en samlad resurs som arbetar med specialiserade insatser för personer med varaktiga funktionsnedsättningar. Hos oss hittar du barn-, ungdoms- och vuxenhabilitering samt syncentral, hörselhabilitering och tolkcentral.

Habiliteringsarbetet präglas av helhetssyn och bygger på tvärvetenskapligt synsätt. Verksamheten är uppbyggd i team som består av olika yrkesprofessioner.

Läs gärna mer om habiliteringscentrum som arbetsplats här (https://rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/sjukhus-som-arbetsplats/habiliteringscentrum-som-arbetsplats2/)

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Jun 29
Bra Liv Norrahammar vårdcentral

Vi söker dig som är kurator med lägst gpu (tidigare steg1) i KBT.

Vi erbjuder dig
Ett omväxlande arbete med både självständighet och teamarbete.
-Ett stabilt psykosocialt team med gott samarbete
-Samarbete med andra yrkesgrupper på vårdcentralen
-Regelbunden ärendehandledning i grupp
-Nätverksträffar med andra kuratorer i Bra Liv
-Individuell kompetensutveckling
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % eller enligt överenskommelse med tillträde snarast.

Alla vi som arbetar inom Region Jönköpings län har tillgång till ett stort antal förmåner.
Läs gärna mer om förmånerna här:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med
Du kommer att arbeta med vuxna patienter med lätt till medelsvår psykisk ohälsa. Hos oss kommer du att arbeta både med individuell behandling och med gruppbehandling. Vi arbetar även med digitala besök via vår egen app Bra Liv Nära och internetbehandlingar via plattformen stöd och behandling. Arbetsuppgifterna omfattar också basutredningar, handledning och verksamhetsutveckling. Inom primärvården eftersträvar vi hög tillgänglighet, vilket innebär att du främst kommer att arbeta med kortare behandlingskontakter.
Du ingår i vårdcentralens psykosociala team och du har ett nära samarbete med andra yrkesgrupper på vårdcentralerna kring patienterna.

För att du ska trivas hos oss
Vi tror att du är strukturerad, målinriktad och kan fatta egna beslut, samtidigt som du tycker om att samverka kring patienten för att ge så bra vård som möjligt. Du har ett genuint intresse av att hjälpa och stötta andra och hitta lösningar. Du ska ha förmåga att arbeta både självständigt och i team. Vidare ser vi att du är ansvarstagande, fokuserad och drivande, samtidigt som du gärna tar initiativ. Du är även mån om ett gott samarbete med kollegor och ledning.
Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Vi vill alltid utvecklas och bli bättre, därför vill vi ge alla våra medarbetare förutsättningar till möten, samverkan och erfarenhetsutbyte och vi uppmuntrar kreativitet och nya idéer. På Norrahammars vårdcentral är vi måna om våra patienter och att kunna erbjuda bästa möjliga vård. Hos oss är samverkan viktigt för att ge sammanhang och god vård till våra patienter. Vi värderar allas betydelse, inflytande och delaktighet i verksamheten och värnar om balansen mellan arbete och fritid.

Så här gör du om du är intresserad
Blir du nyfiken och vill veta mer så hör av dig så pratar vi mer. Kontakta enhetschef Maria Andell, tfn 010-242 39 28
Facklig representant för SACO är Anna Fagerberg, tfn 036-32 39 16

Sista ansökningsdag är 2022-08-15. Urval och intervjuer sker löpande så varmt välkommen med din ansökan redan idag. Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.
Norrahammar vårdcentral är en av de 31 vårdcentraler som ingår i den regionsdrivna primärvården Vårdcentralerna Bra Liv. Vårdcentralen har cirka 11 000 listade patienter och tillsammans är vi ca. 45 medarbetare som ger våra patienter vård med omtanke, helhet och kvalitet. Välkommen till Bra Liv - ett bra val både som patient och som medarbetare!

Ansök nu

Kurator/rehabkoordinator

Kurator
Läs mer Jun 17
Rehabiliteringscentrum, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Vi söker
Vi söker dig som är socionom eller har utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig. Du är genuint intresserad av att arbeta som kurator och rehabkoordinator inom somatisk specialistsjukvård. Erfarenhet av arbete inom rehabilitering är en fördel.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid, med startdatum den 22 augusti eller enligt överenskommelse.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder ett viktigt och spännande arbete i en multiprofessionell arbetsgrupp med ett gott arbetsklimat och god arbetsmiljö. Vi bryr oss om varandra och hjälps åt att lösa vårt uppdrag. Vi lägger stort fokus på ett engagerat medarbetarskap och hälsofrämjande arbetssätt. Du kommer att få en grundlig introduktion, vi erbjuder dig handledning i grupp och i övrigt ett gott kollegialt stöd.

Alla vi som arbetar inom Region Jönköpings län har tillgång till ett stort antal förmåner, bland annat ett friskvårdsbidrag på 2 200 kronor per år. Läs gärna mer om förmånerna här:
http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med
Dina arbetsuppgifter innebär psykosocialt stöd och rehabkoordinering inom reumatologi, som är en länsverksamhet, samt övriga medicinområdet. Inom reumatologin arbetar du främst med mottagningsverksamhet, digitalt och fysiskt. Du får också möjlighet att till viss del träffa patienter med andra medicinska diagnoser på vårdavdelning. Stödjande samtal och samhällsinformation är viktiga delar av kuratorns arbete. I din roll som rehabkoordinator ger du sjukskrivna patienter stöd och vägledning i sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocessen inom hälso- och sjukvården. I båda rollerna samverkar du med andra aktörer både internt och externt.

Som kurator och rehabkoordinator hos oss har du ett självständigt och omväxlande arbete i samarbete med såväl rehabprofessionerna och medicinsk personal som andra vårdgivare och myndigheter. Kontinuerligt utvecklings- och kvalitetsarbete är också en del arbetet.

Rehabiliteringscentrum befinner sig i ett skede av stark utveckling vilket kommer att innebära nya viktiga uppdrag för våra medarbetare i framtiden.

För att du ska trivas hos oss
Vi uppskattar ett flexibelt och självständigt arbetssätt. Du är lugn och stabil. Du arbetar strukturerat, samarbetar väl och har en helhetssyn där patienten och dess närstående är delaktiga och i fokus för dina insatser. Du är empatisk, har gott bemötande och en god förmåga att kommunicera utifrån situationen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Patienter och närstående ska känna sig trygga med att våra medarbetare har en samlad kunskap om de fysiska, psykiska, sociala och existentiella behov patienten befinner sig i. Vi arbetar personcentrerat där patientens egna resurser tas tillvara.

Så här gör du om du är intresserad
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa områdeschef Anna Neymark Wolgast, telefon 010-242 2739. Vecka 26-28 kan du istället ringa områdeschef Adna Zahirovic 010-242 3217.

Sista ansökningsdag är den 17 juli 2022. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.
Välkommen med din ansökan!

Din upplevelse är viktig för oss. Därför vill vi informera dig om att under sommaren kan rekryteringsprocessen ta längre tid än vanligt. Vi återkopplar till dig så snabbt som möjligt.

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisens belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.


Rehabiliteringscentrum är en länsgemensam verksamhet där olika kompetenser och erfarenheter stödjer utvecklingen för patienten, professionen och rehabiliteringen ur ett helhetsperspektiv. Oavsett var i länet man bor ska patienten ha tillgång till jämlik rehabilitering av god kvalitet.

Inom rehabiliteringscentrum arbetar cirka 250 medarbetare inom 11 områden med tvärprofessionell sammansättning utifrån ett personcentrerat arbetssätt

Mer information om hur det är att jobba hos oss finner du här. (http://rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/sjukhus-som-arbetsplats/rehabiliteringscentrum-som-arbetsplats//) Följ oss gärna på Facebook och Linkedin!

Ansök nu

Skolkurator

Kurator
Läs mer Jun 23
Månsarp/Tahe och Tabergsskolan

Tillsammans ger vi morgondagens världsmedborgare förutsättningar att nå sina mål och drömmar. Genom gemenskap, engagemang och nytänkande utvecklar vi trygga, ansvarstagande och självständiga individer - redo att hantera vardagen och framtiden.

Ditt nya jobb
Vi söker just nu en skolkurator till ett vikariat på sex månader. Du kommer att arbeta som F6-kurator på Månsarp/Tahes skolområde och Tabergs skolområde. I ditt nya uppdrag medverkar du inom elevhälsoteamet tillsammans med skolsköterska, specialpedagoger, biträdande rektorer och rektor. Tillsammans med elevhälsoteamet och skolans övriga personal kommer du att arbeta hälsofrämjande och förebyggande, vilket innebär att du måste vara flexibel och ha lätt för att samarbeta. I huvudsak arbetar du med enskilda stödsamtal till elever. Ibland förekommer riktade insatser i en klass eller grupp. Arbetet innebär även att göra skolsociala utredningar.

Tillsammans med övrig personal ansvarar du för att ge barnen en bra vistelse i våra verksamheter. I ditt arbete finns du till för alla elever på skolan och anammar skolans gemensamma förhållningssätt.

Välkommen till oss
Tabergs skolområde F-5 och Tahe-Månsarp skolområde F-6 ligger i södra delen av Jönköping och innefattar Tabergsskolan, Taheskolan samt Månsarpsskolan. Skolor består av förskoleklass, åk F-6 och fritidshem. Sammantaget går ca 500 elever fördelade på de tre grundskolorna. Vi arbetar målfokuserat och strävar alltid efter att utveckla verksamheten vidare. Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra ledord; Trygghet, lärande, respekt, glädje och gemenskap samt engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

Läs mer om hur det är att jobba på våra skolområden på jonkoping.se (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/tabergsskolan.4.74fef9ab15548f0b80013d1.html)

Din kompetens
Du har Socionomexamen eller likvärdig utbildning. Erfarenhet som skolkurator och av arbete med barn/elever med psykosociala behov, är meriterande. Du ska vara lyhörd, kreativ, empatisk, flexibel, ha god samarbetsförmåga och kommunikativ förmåga samt kunna arbeta självständigt. Du är driven inom kvalitetsarbete, dokumentation mm.

Som person har du lätt för att skapa personliga relationer med eleverna och arbetar för trygghet och välbefinnande. Du har en positiv grundinställning och tar ditt ansvar i ditt arbete. Vi välkomnar dig som:

• är trygg i dig själv och kan skilja på det personliga och professionella
• har lätt för att arbeta elevinriktat med eleven i centrum
• har god samarbetsförmåga
• är flexibel i ditt arbete
• är självgående och ansvarsfull

Du ska vara trygg och tydlig i din yrkesroll och ha god förmåga att se till varje barns individuella behov. Du är bra på att entusiasmera och skapa engagemang både hos dina kollegor och hos eleverna. Du är bra på att kommunicera och uppskattar det kollegiala lärandet. Du har förmåga att driva och utveckla nya metoder och har lätt för att omsätta teori i praktik. Grundläggande IT-kompetens är ett krav.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Vill du veta mer?
Christina Arvidsson, bitr. rektor Månsarp/Tahes skolområde, 036-102100 christina.arvidsson@jonkoping.se
Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som skolkurator.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Maj 13
Neuropsykiatriska teamet, öppenvård allmänpsykiatri, Jönköping

Psykiatriska kliniken står inför spännande utmaningar! Vi söker dig som vill vara med och bidra med kompetens och energi i såväl det dagliga arbetet som i utvecklingsarbete och att forma vår framtida verksamhet.

Vi söker
Vi söker dig som är utbildad socionom med några års erfarenhet, gärna inom psykiatrisk vård. Du har goda kunskaper gällande lagar och föreskrifter för hälso- och sjukvård och psykiatri. Är du legitimerad hälso- och sjukvårdskurator samt har steg 1 (grundläggande psykoterapiutbildning) ses det som ett stort plus.

Tjänsten är tillsvidare på heltid med tillträde efter överenskommelse.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett varierat arbete med stimulerande och utvecklande arbetsuppgifter i ett öppet och positivt klimat. Som kurator hos oss får du arbeta i tvärprofessionella team bestående av arbetsterapeut, psykolog, läkare, sjuksköterska, dietist, rehabiliteringskoordinator, skötare och vårdadministratör. Det finns även goda möjligheter till nära samarbete med kuratorskollegor då flera finns placerade nära. Som kurator hos oss har du regelbunden handledning och deltar på yrkesträffar.

Här kan du läsa mer om vilka förmåner vi erbjuder. (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
Du kommer att arbeta självständigt med planering och genomförande av psykosocialt behandlingsarbete med enskilda personer och/eller grupper. Beslut om åtgärder tas i samverkan med patient och team och baseras på bästa relevanta evidens, nytta och alternativ. I arbetet ingår även många kontakter med samverkanspartners utanför sjukvården som exempelvis kommun, Försäkringskassa och Arbetsförmedling.

För att du ska trivas hos oss
För oss är det viktigt att du har du ett professionellt förhållningssätt. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Vi tänker att du är en person som arbetar självständigt och strukturerat, har god självinsikt, är flexibel och har lätt för att samarbeta. Vidare tilltalas du av ett tvärprofessionellt arbetssätt och är intresserad av utvecklings- och förbättringsarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Vi arbetar personcentrerat med patientens bästa i fokus. I vår verksamhet värdesätter vi medarbetare som önskar utveckla sin profession samt vill medverka i klinikens utveckling och framtid. Vår klinik eftersträvar mångfald ur alla perspektiv.

Så här gör du om du är intresserad
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Vårdenhetschef för Neuropsykiatriska teamet Frans Lundblad, 010-242 33 03.

Sista ansökningsdag är 29 maj men intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan!

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisens belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

#Sveriges viktigaste jobb
Psykiatriska kliniken i Jönköping en av länets största kliniker med både öppen- och slutenvård inom specialistpsykiatri. Verksamheten har sju öppenvårdsmottagningar och sex vårdavdelningar samt en psykiatrisk akutmottagning som erbjuder akuta bedömningar dygnet runt.

Kliniken erbjuder psykiatrisk specialistvård för invånare över 18 år. Delar av kliniken är även en länsresurs med ansvar för psykiatrisk intensivvård, beroendevård, rättspsykiatri och jourverksamhet där vi handlägger akuta ärenden inom både vuxenpsykiatriska kliniken och barn- och ungdomspsykiatriska kliniken.

Inom öppenvården arbetar vi med specialistinsatser inom neuropsykiatri, beroendevård, psykosvård, allmänpsykiatri och psykiatrisk rehabilitering. Vi arbetar teambaserat med bedömning, utredning, behandlings- och rehabiliteringsinsatser.

Mer information om psykiatriska kliniken i Jönköping finner du här. (https://rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/sjukhus-som-arbetsplats/arbetsplatser-pa-lanssjukhuset-ryhov/psykiatriska-kliniken-som-arbetsplats/)

Följ gärna Region Jönköpings län på Facebook och Linkedin!

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Maj 2
Rehabiliteringscentrum/Specialiserad sjukvård i hemmet, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Är du en trygg och stabil kurator med intresse för och kunskap om palliativ vård? Vill du arbeta i ett tvärprofessionellt team där du får inspiration och variation och dessutom har goda möjligheter till att bidra i utvecklingen av den palliativa vården? Varmt välkommen med din ansökan till oss!

Vi söker
Du är en trygg och stabil kurator med intresse för och kunskap om den palliativa vården. Du har en socionomexamen och gärna några års erfarenhet av slutenvårdsarbete. Önskvärt är också en psykodynamisk inriktning eller intresse för vidareutbildning inom området. Vi ser gärna att du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator, men det är inget krav. Du känner dig trygg med att arbeta både självständigt och i team, samt att möta patient och närstående i patientens hem. Då tjänsten innebär resor måste du ha B-körkort.

Vi erbjuder dig
Hos oss erbjuds du ett arbete som är varierande, inspirerande och lärorikt med goda möjligheter till kompetensutveckling. Du får arbeta i ett multiprofessionellt team med ett gott arbetsklimat och god arbetsmiljö. Tillgång till handledning finns. Uppdraget i tjänsten är huvudsakligen inriktat på arbete inom SSIH (Specialiserad Sjukvård i Hemmet). I tjänsten ingår också ett samarbete med andra kuratorer i vår verksamhet.

Alla vi som arbetar inom Region Jönköpings län har tillgång till ett stort antal förmåner, bland annat ett friskvårdsbidrag på 2200 kronor per år. Läs gärna mer om förmånerna här. (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
Kuratorn i teamet arbetar i nära samarbete med läkare och sjuksköterskor. Som kurator ansvarar du för att belysa det psykosociala perspektivet och utifrån det erbjuda stöd till patienter och närstående. Det innefattar samtal i olika former samt att vara behjälplig i till exempel juridiska-, ekonomiska- och boendefrågor. Patienterna träffar du företrädesvis i hemmet. Den palliativa vården är i en utvecklingsfas, så utvecklings- och förbättringsarbete utgör en naturlig del av arbetet. SSIH är en länsövergripande verksamhet och du kommer att jobba med utveckling tillsammans kuratorskollegorna i länet.

För att du ska trivas hos oss
Du visar prov på god samarbetsförmåga och flexibilitet, där du med din kompetens och roll kan relatera till övriga professioner på ett lyhört sätt. Eftersom vårt arbete bygger på personliga möten är det viktigt att du har ett professionellt bemötande och visar förståelse för patienten och dess anhöriga då du kommer få möta hela familjer som befinner sig i kris. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Patienten och närstående ska känna sig trygga med att våra medarbetare har en samlad kunskap om de fysiska, psykiska, sociala och existentiella behov i den situation patienten befinner sig i. Vi arbetar personcentrerat där patientens egna resurser tas tillvara. Vi lägger stort fokus på ett delaktigt medarbetarskap och hälsofrämjande arbetssätt.

Så här gör du om du är intresserad
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta områdeschef rehabiliteringscentrum, Charlotte Jansson, telefonnummer 010-242 25 05 eller områdeschef för SSIH Sofia Lund, telefonnummer 010-242 25 61. Sista ansökningsdag är den 22 maj. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.


Bli en av oss!Rehabiliteringscentrum är en länsgemensam verksamhet där olika kompetenser och erfarenheter stödjer utvecklingen för patienten, professionen och rehabiliteringen ur ett helhetsperspektiv. Oavsett var i länet man bor ska patienten ha tillgång till jämlik rehabilitering av god kvalitet.

Inom rehabiliteringscentrum arbetar cirka 250 medarbetare inom 11 områden med tvärprofessionell sammansättning utifrån ett personcentrerat arbetssätt.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta på rehabiliteringscentrum? Läs gärna mer om oss här. (https://rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/sjukhus-som-arbetsplats/rehabiliteringsmedicinska-kliniken-som-arbetsplats/)

Du är även varmt välkommen att följa Region Jönköpings län på Facebook (https://www.facebook.com/search/top?q=region jönköpings län) och LinkedIn (https://www.linkedin.com/search/results/all/?keywords=region jönköpings län&origin=RICH_QUERY_TYPEAHEAD_HISTORY&position=0&searchId=731b5a95-f807-41c2-822f-31211eecfb40&sid=o!G)!

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Feb 22
På Kunskapsskolan arbetar vi för att alla elever ska nå lite längre än de själva tror är möjligt. Vi utmanar och coachar dem för att de både ska klara av sina mål och framtida studier. I det här arbetet krävs duktiga och engagerade pedagoger och medarbetare, men också ett bra ledarskap. Vill du vara med och bidra till att våra elever och vår verksamhet utvecklas?

Vi anser att det är viktigt att ge eleverna såväl goda ämneskunskaper som att hjälpa dem att utveckla de förmågor som behövs för att stå starka i en föränderlig värld. För att lyckas med detta arbetar alla våra skolor efter en pedagogisk modell som fokuserar på varje elev och är personligt utformat.

Kännetecknande för utbildningarna är den pedagogiska modellen med en personligt utformad utbildning som ger kunskap och förmågor för framtiden. Kunskapsskolan vision är att ge nästa generation de bästa förutsättningarna att forma morgondagens samhälle. Hos oss ska alla elever nå längre än de själva tror är möjligt. I en miljö där varje elev får vara sig själv skapar vi en skola där både elever och medarbetare trivs och utvecklas.

Kunskapsskolan Jönköping söker nu en kurator på 100 % till höstterminen 2022.

Vi söker en kurator som kommer arbeta med våra elever i nära samarbete med lärare, föräldrar och personal i elevhälsoteamet. Tjänsten är ett vikariat på 100%.

Som kurator följer du elevernas utveckling och arbetar för att bevara och förbättra deras själsliga och kroppsliga hälsa, hjälper till att lösa konflikter, lyssnar på elevernas problem och hjälper till att lösa dem. Arbetet är framförallt förebyggande.

För att fullfölja ditt uppdrag vill vi att du ska vara en stabil och trygg person som kan skapa förtroende hos eleverna. Du bör vara kommunikativ och ha en god förmåga att föra strukturerade och motiverande samtal med eleverna.

Arbetsplatsen

Kunskapsskolan Jönköping är en grundskola årskurs 4-9. Skolan har idag runt 300 elever. Vi har byggt ut och har fått ännu flera fantastiskt fina nya lokaler med bland annat en egen gymnastiksal och en helt ny utemiljö för eleverna. Skolan startade 2011 och är belägen mellan Jönköping och Huskvarna. Skolan är högt belägen med utsikt över Vättern. Busshållplats och tågstation ligger ett stenkast från skolan.

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasieskolor och vuxen- och företagsutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd. Kunskapsskolans första grundskolor startades år 2000 och idag går drygt 14 500 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna.

Kvalifikationer
Socionomexamen eller likvärdig utbildning.

Arbetstid och varaktighet
Tjänsten är ett vikariat på 100%.

Rekryteringsprocessen
Ansökan sker via länken nedan senast den 21 maj 2022. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För att arbeta i skola krävs utdrag ur belastningsregistret. Blankett finns på Rikspolisstyrelsens webbplats.

Vid frågor kontakta Rektor Linda Noaksson, mob: 0733-13 12 71, mail: linda.noaksson@kunskapsskolan.se

Mer information på www.kunskapsskolan.se

Säljare av rekryteringstjänster gör sig icke besvär.

Ansök nu

Skolkurator

Kurator
Läs mer Apr 29
Månsarp/Tahe och Tabergsskolan

Tillsammans ger vi morgondagens världsmedborgare förutsättningar att nå sina mål och drömmar. Genom gemenskap, engagemang och nytänkande utvecklar vi trygga, ansvarstagande och självständiga individer - redo att hantera vardagen och framtiden.

Ditt nya jobb
Vi söker just nu en skolkurator till ett vikariat på sex månader. Du kommer att arbeta som F6-kurator på Månsarp/Tahes skolområde och Tabergs skolområde. I ditt nya uppdrag medverkar du inom elevhälsoteamet tillsammans med skolsköterska, specialpedagoger, biträdande rektorer och rektor. Tillsammans med elevhälsoteamet och skolans övriga personal kommer du att arbeta hälsofrämjande och förebyggande, vilket innebär att du måste vara flexibel och ha lätt för att samarbeta. I huvudsak arbetar du med enskilda stödsamtal till elever. Ibland förekommer riktade insatser i en klass eller grupp. Arbetet innebär även att göra skolsociala utredningar.

Tillsammans med övrig personal ansvarar du för att ge barnen en bra vistelse i våra verksamheter. I ditt arbete finns du till för alla elever på skolan och anammar skolans gemensamma förhållningssätt.

Välkommen till oss
Tabergs skolområde F-5 och Tahe-Månsarp skolområde F-6 ligger i södra delen av Jönköping och innefattar Tabergsskolan, Taheskolan samt Månsarpsskolan. Skolor består av förskoleklass, åk F-6 och fritidshem. Sammantaget går ca 500 elever fördelade på de tre grundskolorna. Vi arbetar målfokuserat och strävar alltid efter att utveckla verksamheten vidare. Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra ledord; Trygghet, lärande, respekt, glädje och gemenskap samt engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

Läs mer om hur det är att jobba på våra skolområden på jonkoping.se (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/tabergsskolan.4.74fef9ab15548f0b80013d1.html)

Din kompetens
Du har Socionomexamen eller likvärdig utbildning. Erfarenhet som skolkurator och av arbete med barn/elever med psykosociala behov, är meriterande. Du ska vara lyhörd, kreativ, empatisk, flexibel, ha god samarbetsförmåga och kommunikativ förmåga samt kunna arbeta självständigt. Du är driven inom kvalitetsarbete, dokumentation mm.

Som person har du lätt för att skapa personliga relationer med eleverna och arbetar för trygghet och välbefinnande. Du har en positiv grundinställning och tar ditt ansvar i ditt arbete. Vi välkomnar dig som:

• är trygg i dig själv och kan skilja på det personliga och professionella
• har lätt för att arbeta elevinriktat med eleven i centrum
• har god samarbetsförmåga
• är flexibel i ditt arbete
• är självgående och ansvarsfull

Du ska vara trygg och tydlig i din yrkesroll och ha god förmåga att se till varje barns individuella behov. Du är bra på att entusiasmera och skapa engagemang både hos dina kollegor och hos eleverna. Du är bra på att kommunicera och uppskattar det kollegiala lärandet. Du har förmåga att driva och utveckla nya metoder och har lätt för att omsätta teori i praktik. Grundläggande IT-kompetens är ett krav.


Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Vill du veta mer?
Stefan Lindberg, bitr. rektor Månsarp/Tahes skolområde, 036-103874
Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som skolkurator.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Vi söker efter en kurator till Prolympia idrottsskola

Kurator
Läs mer Apr 8
Prolympia är Sveriges ledande idrottsskola på grundskolenivå med verksamhet från Göteborg i söder till Umeå i norr. Prolympia i Jönköping är en F-9 verksamhet med ca 600 elever och 70 anställda. Skolan är centralt belägen på Rosenlundsområdet med närhet till såväl idrottsarenor som gångavstånd till Vätterstranden och grönområden. Här erbjuder vi dig en möjlighet att arbeta på en fristående grundskola som fokuserar på kunskap, trygghet, idrott och hälsa.Personalen är vår viktigaste resurs, vi värdesätter allas åsikter och hos oss har du som anställd möjlighet att vara med att påverka och utveckla verksamheten. Vi strävar systematiskt efter att erbjuda en god arbetsmiljö, bra anställningsvillkor och en god kollegial sammanhållning med en härlig lagkänsla.Om dig 
Att arbeta med barn och ungdomar är ett viktigt uppdrag och för att ge våra elever bästa möjliga förutsättningar för att utvecklas så söker vi efter rätt personer till vår verksamhet.

Vi söker nu efter en kurator för åk F-9 med god vana att möta och skapa trygga relationer med ungdomar. Vi ser att du som söker är initiativtagande och drivande i elevernas trivsel och trygghet. Samarbete med elever, vårdnadshavare och personal på skolan är en viktig del i ditt arbete vilket ställer krav på att du är en god kommunikatör både i tal och skrift. Vi vill att du som söker delar våra värderingar och vår grundsyn på att idrott som verktyg skapar förutsättningar för god hälsa och bra kunskapsresultat.   

Arbetsuppgifter
Som kurator ansvarar du för det förebyggande arbetet gällande barns mående och deras sociala utveckling tillsammans med kollegor. Du kommer arbeta med närvarofrämjande insatser där du utreder och följer upp elevers ogiltiga skolfrånvaro. Du ingår i skolans elevhälsoteam där du bidrar med din expertis tillsammans med rektor, specialpedagog, skolsköterska m.fl. Du skapar nätverk med myndigheter så som socialtjänsten, andra kuratorer och ungdomsmottagningen. När anmälan till socialtjänsten behöver göras är du den som förbereder dokumentation. Du är ett stöd för dina kollegor i deras förebyggande arbete att forma eleverna till trygga och sociala individer. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad socionom eller som har annan relevant utbildning för uppdraget. Vi ser gärna att du har arbetat med liknande uppdrag tidigare med god erfarenhet av barn och ungdomar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Tjänsten är tillsvidare på 100%. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. För anställning krävs ett utdrag ur belastningsregistret som avser arbete i skola och förskola. Utdraget får maximalt vara ett år gammalt. 

Vi arbetat löpande med urval och intervjuer vilket kan innebära att tjänsten blir tillsatt innan sista ansökningsdag. Så välkommen med din ansökan för att bli en del av team Prolympia!

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Mar 25
Barn och ungdomshälsan, Norr, Huskvarna

Till barn- och ungdomshälsan i Huskvarna söker vi nu en kurator som vill vara med och främja psykisk hälsa och förebygga psykisk ohälsa bland barn och ungdomar. Välkommen att söka tjänsten!

Vi söker
Vi söker dig som är socionom, sjuksköterska eller har annan utbildning/erfarenhet som bedöms som likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av stöd och behandling av barn och unga med psykisk ohälsa samt erfarenhet av föräldrastöd. Vidareutbildning i steg 1 KBT är önskvärt.

Tjänsten är 1 års vikariat på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Vi erbjuder dig
Som kurator på barn- och ungdomshälsan medverkar du till att stärka barn och ungas psykiska hälsa samt att ge stöd till föräldrar. Du kommer att få arbeta i ett team som stöttar varandra och har högt i tak. Vi har roligt på jobbet! Du får en anpassad introduktion med utgångsläge i dina erfarenheter.

Alla vi som arbetar inom Region Jönköpings län har tillgång till ett stort antal förmåner. Läs gärna mer om förmånerna här:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med
I ditt arbete som kurator på barn- och ungdomshälsan ger du råd och stöd och utför behandlingsarbete med barn och ungdomar. Du ska även kunna ge föräldrastöd och vägledning när barn eller ungdom visar tecken på psykisk ohälsa. Det ingår också att göra kartläggningar av barnets och den unges styrkor och svårigheter samt ge dem fortsatt stöd, råd och behandling. Tjänsten innehåller såväl telefonrådgivning och mottagningsbesök som teamarbete och samverkan med externa samverkanspartners. Vi arbetar även med digitala vårdmöten och gruppbehandling

För att du ska trivas hos oss
För att trivas i arbetet bör du som person ha förmåga att strukturera och planera ditt arbete samt vara flexibel och kunna ställa om vid nya omständigheter. Du arbetar bra tillsammans med andra och har en god förmåga att lyssna och kommunicera. Vidare är du bra på att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du har ett stort intresse av arbete med barn, unga och deras familjer. Vi lägger stor vikt vid egenskaper som god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Vi vill att de som besöker oss ska få ett bra bemötande, vara delaktiga och känna att vår insats gör skillnad. Vi arbetar aktivt med att vara lyhörda. Genom vårt arbetssätt med flera professioner vill vi värna om en helhetssyn kring barnet/ungdomen/familjen.

Så här gör du om du är intresserad
För att veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Sara Elofsson, enhetschef, tfn 010 242 9671.

Sista ansökningsdag är den 18 april 2022. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.
Välkommen med din ansökan!

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisens belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi undanber oss kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Jönköpings län arbetar för ett bra liv i en attraktiv region. Våra huvuduppdrag är folkhälsa, sjukvård och tandvård samt regional utveckling och tillväxt. Vi är länets största arbetsgivare med cirka 10 000 anställda inom ett hundratal yrken.

Barn- och ungdomshälsan i Huskvarna arbetar med den unge individuellt och ibland tillsammans med föräldrarna. Vi erbjuder föräldrastöd och gruppbehandling. Vi har även KBT på nätet för ungdomar. Vi som arbetar är psykologer, kuratorer, sjuksköterskor, arbetsterapeut och vårdadministratör. Vi arbetar teambaserat och är måna om att utveckla verksamheten till det bättre. Vi samverkar ofta med skolor och socialtjänst. Barn- och ungdomshälsan i Huskvarna samarbetar även nära med motsvarande mottagningar i Nässjö och Värnamo.

På vår webbplats www.rjl.se kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss och se vilka tjänster som är lediga just nu. Följ oss gärna på Facebook och Linkedin!

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Mar 18
Rehabiliteringscentrum, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Är du kurator/socionom och intresserad av ett arbete med människor i behov av råd, stöd och hjälp? Då kan denna tjänst vara något för dig!

Vi söker
Du har en socionomexamen och gärna erfarenhet av arbete som kurator och/eller erfarenhet av hälso- och sjukvård. Viktigast är att du har ett genuint intresse intresse för att arbeta med patienter inom specialistsjukvården med frågor som stigma, krisbearbetning och samtalsstöd.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med start enligt överenskommelse.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett viktigt och omväxlande arbete tillsammans med kompetenta kollegor, ett gott arbetsklimat och en bra arbetsmiljö. Du har kuratorskollegor i verksamheten och arbetar vid behov tillsammans med övriga rehabiliteringsprofessioner, läkare och sjuksköterskor. I tjänsten ingår process handledning för yrkesprofession kuratorer.

Hos oss erbjuds du ett arbete som är varierande, inspirerande och lärorikt med goda möjligheter till kompetensutveckling. Du får arbeta i ett multiprofessionellt team med ett gott arbetsklimat och god arbetsmiljö men du förväntas också vara självgående i dina ansvarsområden som kurator. Uppdraget i tjänsten kommer utgöras av arbete mot två länsövergripande kliniker, Infektionskliniken och Hudkliniken. Rehabiliteringscentrum är en tvärprofessionell verksamhet där du kommer att ha kollegor som är kuratorer men också andra rehabprofessioner.

Vi arbetar med digitala lösningar och digitala patientmöten vilket vi kommer att fortsätta utveckla, varför vi gärna ser att du har intresse för digitala behandlingssätt.

För att du ska få en bra start får du en anpassad introduktion utifrån dina erfarenheter. Om du är nyutbildad har du även möjlighet att få en erfaren mentor som stöd.
Alla vi som arbetar inom Region Jönköpings län har tillgång till ett stort antal förmåner. Läs gärna mer om förmånerna här:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med
I arbetet som kurator mot infektions- och hudkliniken ansvarar du för den psykosociala kompetensen. Genom samtal försöker du som kurator fånga in problemet och tillsammans med patienten försöka komma fram till den bästa lösningen. Du blir en uppskattad samarbetspartner såväl i arbetet på vårdavdelningar som på mottagningar. Du får bl.a. arbeta med patienter med olika autoimmuna sjukdomar och infektionssjukdomar inklusive patienter med Covid. Vi har ett gott samarbete med övriga professioner i HIV-teamet där du har en viktig funktion.
Arbetet består av mycket kris- och stödsamtal och utförs i både öppenvård och slutenvård. Smittspårning ingår i tjänsten och en viktig del av ditt uppdrag på Infektionskliniken.
I tjänsten ingår det även samarbete med andra aktörer, såsom ex patientföreningar, socialtjänst, smittskydd, försäkringskassan och migrationsverket.

Arbetsuppgifterna är en kombination av social rådgivning, sociala åtgärder, samordning och kvalificerade samtal. Behandlingsarbete och annat samtalsstöd består av krishantering och bearbetning vid sjukdomsbesked, dödsfall, traumatisk händelse, omställning i livssituation, eller liknande.

För att du ska trivas hos oss
Du visar prov på god samarbetsförmåga, struktur och flexibilitet, där du med din kompetens och roll kan relatera till övriga professioner på ett lyhört sätt. Eftersom vårt arbete bygger på personliga möten är det viktigt att du har ett professionellt bemötande och visar förståelse för patienten och dess anhöriga. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Patienten och närstående ska känna sig trygga med att våra medarbetare har en samlad kunskap om de fysiska, psykiska, sociala och existentiella behov i den situation patienten befinner sig i. Vi arbetar personcentrerat där patientens egna resurser tas tillvara. Vi lägger stort fokus på ett delaktigt medarbetarskap och hälsofrämjande arbetssätt.

Så här gör du om du är intresserad
Välkommen att kontakta områdeschef Adna Zahirovic, tfn 010-242 3217, för dina frågor.

Sista ansökningsdag är den 4 april 2022. Urval kan komma att ske löpande så vänta inte med din ansökan. Välkommen med din ansökan!

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisens belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.


Rehabiliteringscentrum är en länsgemensam verksamhet där olika kompetenser och erfarenheter stödjer utvecklingen för patienten, professionen och rehabiliteringen ur ett helhetsperspektiv. Oavsett var i länet man bor ska patienten ha tillgång till jämlik rehabilitering av god kvalitet.
I
nom rehabiliteringscentrum arbetar cirka 250 medarbetare inom 11 områden med tvärprofessionell sammansättning utifrån ett personcentrerat arbetssätt.

Mer information om hur det är att jobba hos oss finner du här. Följ oss gärna på Facebook och Linkedin!

Ansök nu

Kurator, Habiliteringscentrum Hörselhabiliteringen, Jönköping

Kurator
Läs mer Mar 16
Habiliteringscentrum Hörselhabiliteringen, Jönköping

Är du socionom och söker ett varierat arbete i en intressant verksamhet?
Hos oss får du möjlighet att arbeta på en stimulerande arbetsplats, i ett välfungerande, engagerat team med hög kompetens och gott samarbetsklimat. ”Vi är ett gott gäng som bryr oss om varandra.” Varmt välkommen med din ansökan!

Några röster om att arbeta på hörselhabiliteringen:
”Alltid ett fint bemötande som kan vända en dålig morgon/dag till det bättre.”
”En arbetsplats där man känner sig värdefull!”
”Välfungerande team där allas kompetenser tas tillvara och man stöttar varandra.”

Vi söker
Vi söker dig som med engagemang och drivkraft vill ta dig an meningsfulla och komplexa uppgifter. Du har socionomexamen. Meriterande är om du har grundläggande psykoterapiutbildning inriktning KBT (steg 1-utbildning). Erfarenhet av arbete med personer med hörselnedsättning är önskvärt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Eftersom vi arbetar länsövergripande och resor ingår i tjänsten är B-körkort ett krav, du utgår ifrån Jönköping.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett ansvarsfullt arbete i ett tvärprofessionellt team. Hos oss arbetar du i nära samarbete med kollegorna i teamet och tillsammans löser ni spännande, utmanande och varierande arbetsuppgifter. Du har en kuratorskollega i vuxenteamet, och ytterligare många yrkeskollegor på enheten och på kliniken. Kuratorerna har regelbundna yrkesträffar och handledning samt regiongemensamma utbildningsdagar inom hälsa- och sjukvård. För oss är det även viktigt att du deltar i och är en del av förbättringsarbetet på kliniken.
Vi har förmånen att lära oss teckenspråk, då en del av målgruppen som hörselhabiliteringen möter har teckenspråk som sitt förstaspråk.

I första hand kommer du att arbeta i vårt vuxenteam. Tillsammans med en kuratorskollega fördelas arbetet även till vårt barn- och ungdomsteam samt dövteam inom hörselhabiliteringen.

Tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiden är förlagd på dagtid, måndag-fredag och vi har förmånen att använda oss av årsarbetstid.

Det här får du arbeta med
Som kurator på hörselhabiliteringen ansvarar du tillsammans med övriga kollegor i teamet för rehabiliterande och habiliterande insatser både enskilt och i grupp.
Hörselhabiliteringen arrangerar olika hörselutbildningar samt anordnar gruppverksamhet. I såväl tjänsten som i teamen ingår mycket samverkan med olika aktörer, både interna och externa.

För att du ska trivas hos oss
För att du skall trivas hos oss krävs att du kan ställa om vid nya förutsättningar, har ett flexibelt och strukturerat arbetssätt, god social kompetens och samarbetsförmåga då stora delar av arbetet innebär nära samarbete med andra professioner och verksamheter.

Detta värderar vi högt
Grunden för vårt arbete är mötet med personer som kommer i kontakt med oss utifrån sina behov av hörselhabilitering eller hörselrehabilitering. Utifrån deras individuella behov utformar vi insatser. Vår utgångspunkt är alla människors lika värde. Det innebär att vi möter alla utifrån individens unika livssituation och förutsättningar. Vi bygger vår verksamhet genom meningsskapande möten. Medskapande, meningsfullhet och kvalitet är våra kärnvärden, som är viktiga och ledande för oss. Allting mynnar ut i vår vision; Ett bra liv i ett attraktivt län för alla.
Vi hoppas att du vill vara en del av vårt trevliga gäng!

Så här gör du om du är intresserad
Vill du veta mer kring tjänsten är du välkommen att kontakta Karolina Glifford, karolina.glifford@rjl.se
Sista ansökningsdag är den 27 mars 2022
Välkommen med din ansökan.
Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Hörselhabiliteringen är en del av Habiliteringscentrum i Region Jönköpings län. Vi har ett länsuppdrag men utgår från Ryhovsområdet i Jönköping. Hörselhabiliteringen är till för personer i alla åldrar med hörselnedsättning, dövhet, dövblindhet, ljudkänslighet och/eller tinnitus samt andra hörselrelaterade funktionsnedsättningar.
Hörselhabiliteringens uppdrag är att erbjuda habiliterande och rehabiliterande insatser enligt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) utifrån Habiliteringscentrums kärnvärden meningsfullhet, kvalitet och medskapande.

Ansök nu

Kurator, Habiliteringscentrum Hörselhabiliteringen, Jönköping

Kurator
Läs mer Mar 7
Habiliteringscentrum Hörselhabiliteringen, Jönköping

Är du socionom och söker ett varierat arbete i en intressant verksamhet?
Hos oss får du möjlighet att arbeta på en stimulerande arbetsplats, i ett välfungerande, engagerat team med hög kompetens och gott samarbetsklimat. ”Vi är ett gott gäng som bryr oss om varandra.” Varmt välkommen med din ansökan!

Några röster om att arbeta på hörselhabiliteringen:
”Alltid ett fint bemötande som kan vända en dålig morgon/dag till det bättre.”
”En arbetsplats där man känner sig värdefull!”
”Välfungerande team där allas kompetenser tas tillvara och man stöttar varandra.”

Vi söker
Vi söker dig som med engagemang och drivkraft vill ta dig an meningsfulla och komplexa uppgifter. Du har socionomexamen. Meriterande är om du har grundläggande psykoterapiutbildning inriktning KBT (steg 1-utbildning). Erfarenhet av arbete med personer med hörselnedsättning är önskvärt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Eftersom vi arbetar länsövergripande och resor ingår i tjänsten är B-körkort ett krav, du utgår ifrån Jönköping.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett ansvarsfullt arbete i ett tvärprofessionellt team. Hos oss arbetar du i nära samarbete med kollegorna i teamet och tillsammans löser ni spännande, utmanande och varierande arbetsuppgifter. Du har en kuratorskollega i vuxenteamet, och ytterligare många yrkeskollegor på enheten och på kliniken. Kuratorerna har regelbundna yrkesträffar och handledning samt regiongemensamma utbildningsdagar inom hälsa- och sjukvård. För oss är det även viktigt att du deltar i och är en del av förbättringsarbetet på kliniken.
Vi har förmånen att lära oss teckenspråk, då en del av målgruppen som hörselhabiliteringen möter har teckenspråk som sitt förstaspråk.

I första hand kommer du att arbeta i vårt vuxenteam. Tillsammans med en kuratorskollega fördelas arbetet även till vårt barn- och ungdomsteam samt dövteam inom hörselhabiliteringen.

Tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiden är förlagd på dagtid, måndag-fredag och vi har förmånen att använda oss av årsarbetstid.

Det här får du arbeta med
Som kurator på hörselhabiliteringen ansvarar du tillsammans med övriga kollegor i teamet för rehabiliterande och habiliterande insatser både enskilt och i grupp.
Hörselhabiliteringen arrangerar olika hörselutbildningar samt anordnar gruppverksamhet. I såväl tjänsten som i teamen ingår mycket samverkan med olika aktörer, både interna och externa.

För att du ska trivas hos oss
För att du skall trivas hos oss krävs att du kan ställa om vid nya förutsättningar, har ett flexibelt och strukturerat arbetssätt, god social kompetens och samarbetsförmåga då stora delar av arbetet innebär nära samarbete med andra professioner och verksamheter.

Detta värderar vi högt
Grunden för vårt arbete är mötet med personer som kommer i kontakt med oss utifrån sina behov av hörselhabilitering eller hörselrehabilitering. Utifrån deras individuella behov utformar vi insatser. Vår utgångspunkt är alla människors lika värde. Det innebär att vi möter alla utifrån individens unika livssituation och förutsättningar. Vi bygger vår verksamhet genom meningsskapande möten. Medskapande, meningsfullhet och kvalitet är våra kärnvärden, som är viktiga och ledande för oss. Allting mynnar ut i vår vision; Ett bra liv i ett attraktivt län för alla.
Vi hoppas att du vill vara en del av vårt trevliga gäng!

Så här gör du om du är intresserad
Vill du veta mer kring tjänsten är du välkommen att kontakta Karolina Glifford, karolina.glifford@rjl.se
Sista ansökningsdag är den 27 mars 2022
Välkommen med din ansökan.
Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Hörselhabiliteringen är en del av Habiliteringscentrum i Region Jönköpings län. Vi har ett länsuppdrag men utgår från Ryhovsområdet i Jönköping. Hörselhabiliteringen är till för personer i alla åldrar med hörselnedsättning, dövhet, dövblindhet, ljudkänslighet och/eller tinnitus samt andra hörselrelaterade funktionsnedsättningar.
Hörselhabiliteringens uppdrag är att erbjuda habiliterande och rehabiliterande insatser enligt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) utifrån Habiliteringscentrums kärnvärden meningsfullhet, kvalitet och medskapande.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Feb 25
Bra Liv Gränna vårdcentral

Vill du vara med och bidra till bästa möjliga hälsa för allmänheten? Sök då tjänsten som kurator hos oss på Bra Liv Gränna vårdcentral!

Vi söker
Vi söker en kurator med godkänd socionomexamen eller likvärdig utbildning. Du som söker är med fördel legitimerad hälso- och sjukvårdskurator, har KBT-kompetens steg 1 och gärna erfarenhet av primärvård. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde efter överenskommelse. Sysselsättningsgrad kan diskuteras.

Vi erbjuder dig
Ett stimulerande och varierande arbete med engagerade kollegor med hög kompetens i en trivsam miljö. Du kommer att ingå i vårdcentralens psykosociala team. Vi arbetar hela tiden med förbättringar och utveckling av verksamheten. Bra Liv erbjuder handledning, nätverksträffar och kompetensutveckling.

Det här får du arbeta med
Dina arbetsuppgifter kommer bestå av att arbeta med egen mottagningsverksamhet och behandla patienter med psykosocial problematik. Vårt mål är tidiga insatser och hög tillgänglighet. I din roll kommer du ha nära samarbete med andra professioner på vårdcentralen.


För att du ska trivas hos oss
Är det viktigt att du tycker om att arbeta för god kvalitet och har förmågan att planera, prioritera, genomföra och utvärdera. Att du som person är empatisk, trygg, lyhörd och har ett gott bemötande. Att du är positiv och flexibel, har lätt för att anpassa dig till olika situationer som snabbt kan uppstå på en liten arbetsplats. Att du ser möjligheter i förändringar. Vi ser gärna att du är bra på att jobba självständigt i din profession men också har lätt för att samverka och samarbeta med andra. Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Vår verksamhet bygger på personliga möten på en mindre vårdcentral där du genom engagemang och professionellt förhållningssätt är med och bidrar till utveckling och ständiga förbättringar för bästa möjliga vård och service för patienten. Vår arbetsmiljö är viktig och den ska präglas av dialog och trivsel, där vi värnar om balansen mellan arbete och fritid.


Så här gör du om du är intresserad
Vill du veta mer är du välkommen att ringa administrativ enhetschef Johanna Brodd 010-242 49 13.

Välkommen med din ansökan. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.
Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretagGränna ligger beläget vid Vätterns sydöstra strand och är ett attraktivt turistmål sommartid. Gränna är en urtypisk svensk idyll med vackra trähus och kullerstensgator. I centrala Gränna ligger Gränna vårdcentral med närhet till bland annat skola, affärer, busshållplats med goda bussförbindelser och färjeläget till Visingsö. I samma byggnad finns Folktandvården, familjecentral, mödravård och apotek. Gränna vårdcentral är en av 31 regionsdrivna vårdcentraler som ingår i koncernen Vårdcentralerna Bra Liv. Vi erbjuder hög kvalitet med hjälp av erfaren, välutbildad personal. Vår målsättning är ”En bättre hälsa för alla”, vilket vi når genom att visa omtanke, helhet och skapa kvalitet.
Gränna vårdcentral har cirka 5700 listade patienter och vi är 28 medarbetare inom olika professioner. Arbetet på vårdcentralen präglas av teamarbete baserat på patientens behov.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Jan 20
Barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Vi söker
Vi söker dig som är redo för en viktig och spännande utmaning där du får arbeta tillsammans med många erfarna medarbetare blandat med engagerade nyanställda med stort fokus på kunskap, bemötande och kvalitet.
Du har socionomexamen eller har annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med barn och unga inom hälso- och sjukvård, socialtjänst eller skola. Det är en fördel om du har steg 1 utbildning i KBT alternativt är positiv till en sådan vidareutbildning. Tjänsten är tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse, men vi ser gärna att du kan börja så snart som möjligt.

Vi erbjuder dig
Hos oss får du arbeta i ett stimulerande och utvecklande uppdrag på en kreativ arbetsplats med kollegor som bryr sig om varandra, trots ett högt inflöde av remisser och komplexa ärenden.
Som nyanställd hos oss får du mentorstöd av erfaren kollega, en gedigen introduktion samt internutbildning i barnpsykiatrisk diagnostik.
Alla vi som arbetar inom Region Jönköpings län har tillgång till ett stort antal förmåner. Läs gärna mer om förmånerna här:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med
Ditt arbete kommer i första hand att bestå av att ta emot nybesök, göra bedömningar samt genomföra enskilt behandlingsarbete riktat mot aktuell målgrupp. Som kurator i ett av våra två team kommer du även att vara en del av utredningsarbetet kring barn med neuropsykiatriska svårigheter.

Oavsett team är du med och bidrar med ett psykosocialt fokus där du deltar vid SIP-möten (samordnad individuell plan) och arbetar med övrig samverkan kring barnet, till exempel med socialtjänst och skola. I båda teamen arbetar du med gruppbehandlingar och utbildning för våra patienter och deras föräldrar.
På vår mottagning ges stora möjligheter att vara delaktig i verksamhetens utvecklingsarbete. Arbetstiderna är förlagda måndag till fredag, 08.00-16.30.

För att du ska trivas hos oss
För oss är det viktigt du kan se relationer i sitt rätta perspektiv och förhålla dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du drivs av att arbeta på ett resultatorienterat sätt, men har också lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du arbetar bra tillsammans med andra och har lätt för att skapa kontakter samt underhålla relationer. I ditt arbete ser du till att organisera, planera och prioritera på ett effektivt sätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Så här gör du om du är intresserad
Vid frågor går det bra att kontakta områdeschef Jaana Melle, 010-242 59 16 eller områdeschef Anna Jonsson 010-242 31 09. Sista ansökningsdag är den 6 februari 2022. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.
Välkommen med din ansökan! Vi ser fram emot att lära känna dig.

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisen belastningsregister och misstankeregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

En köfri Barn och ungdomspsykiatri med framtidens vårdutbud för optimal livskvalité är vår arbetshypotes när vi förverkligar den treåriga satsning som Region Jönköpings län beslutat ge till länets barn och ungdomar i behov av specialistpsykiatri. Söker du ett meningsfullt arbete med fokus på utveckling så kommer du gilla detta!

Arbetsplatsbeskrivning
Barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen är belägen på Ryhov i Jönköping. Hos oss arbetar kring 50 medarbetare och nu har vi möjlighet att utöka vår arbetsgrupp med ytterligare kuratorer, vi söker därför dig som vill komma och arbeta tillsammans med oss. På vår mottagning arbetar vi i två tvärprofessionella team. Ett av våra team arbetar i första hand med bedömning, utredning och behandling av barn och unga med neuropsykiatriska diagnoser och sekundära svårigheter kopplade till dessa diagnoser. Vårt andra team arbetar med barn och unga i behov av insatser kopplade till trauma, ätstörningar samt svårare depressions- och ångesttillstånd. Vi söker kuratorer till båda teamen.

Länskliniken består av ”En väg in, barn och unga psykisk hälsa” som är en gemensam enhet för barn- och ungdomshälsan och barn-och ungdomspsykiatrin för telefonrådgivning och triagering till rätt vårdnivå. Länskliniken består vidare av tre öppenvårdsmottagningar belägna i Nässjö, Värnamo och Jönköping. Tillsammans har vi en gemensam vårdavdelning i Jönköping som bedriver heldygnsvård, samt en anorexienhet för öppenvård och dagvård. Sammanlagt är vi idag cirka 140 medarbetare i olika professioner inom kliniken som ger psykiatrisk specialistvård till barn och ungdomar i 13 kommuner i länet. Tillsammans möter vi barn och ungdomar 0-17 år med medelsvåra till svåra psykiatriska tillstånd. Våra insatser utgår från vetenskap och beprövad erfarenhet och bygger på barnpsykiatrisk diagnostik. Insatserna består av bedömning, utredning och/eller behandling av både akuta och icke akuta tillstånd. Vi samverkar med vårdgrannar och andra samverkanspartners för att ge barn och unga i vårt län bästa möjliga vård och bemötande.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Dec 20
Anorexienheten, barn- och ungdomspsykiatriska kliniken, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Vi söker
Vi söker dig som är utbildad socionom till anorexienheten. Tjänsten är på heltid, tillsvidare och tillträde sker enligt överenskommelse. Vi ser gärna att du har erfarenhet av psykiatri, helst barn- och ungdomspsykiatri. Vi arbetar utifrån familjebehandling och KBT så erfarenhet eller utbildning inom dessa områden är önskvärt.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig en tjänst på en välfungerande och trivsam arbetsplats. Hos oss värnar vi om en god arbetsmiljö och ett gott bemötande gentemot varandra i personalgruppen. Möjligheten att bidra till utveckling och upplägg av verksamheten är god och du erbjuds kontinuerlig kompetensutveckling.

Alla vi som arbetar inom Region Jönköpings län har tillgång till ett stort antal förmåner. Läs gärna mer om förmånerna här:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med
Vi har 2 huvudspår i behandlingen med en öppenvård och en dagvård. Som kurator har man främst ansvar för föräldrastöd och familjesamtal i båda spåren. Det kan också för dig som har KBT-utbildning vara aktuellt med individualbehandling med patienterna. Behandlingen stäcker sig generellt över flera år och som behandlare får man en nära kontakt med föräldrar/ familjer och får förmånen att följa utvecklingen över tid. I början träffas man veckovis för att sedan med tiden glesa ut.

För att du ska trivas hos oss
Vi söker dig som är nyfiken på och vill specialisera dig inom restriktiv ätstörning samtidigt som du förstår nödvändigheten av ett brett barnpsykiatriskt- och psykosocialt perspektiv. Du ska både kunna jobba självständigt i behandlingen men också vara trygg i och se nödvändigheten av teamarbete. Anorexi kan vi och kommer att dela med oss av vår kunskap till dig.

Så här gör du om du är intresserad
Vid frågor går det bra att kontakta områdeschef Christel Kalbe, 010-242 51 02. Sista ansökningsdag är den 2022-01-16. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan!

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisen belastningsregister och misstankeregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.


En köfri Barn och ungdomspsykiatri med framtidens vårdutbud för optimal livskvalité... är vår arbetshypotes när vi förverkligar den treåriga jättesatsning som Region Jönköpings län beslutat ge till länets barn och ungdomar i behov av specialistpsykiatri.

Söker du ett meningsfullt arbete med fokus på utveckling så kommer du gilla detta! Vi söker dig som tycker det är viktigt att skapa en god arbetsmiljö tillsammans med dina kollegor genom att sprida energi, glädje och nya tankar och idéer!

Anorexienheten är en länsövergripande specialistenhet som behandlar restriktiv ätstörning; Anorexia Nervosa och ARFID. Vi arbetar tätt i team där kurator, KBT-sjuksköterska och överläkare ingår samt skötare på dagvården, enheten består av totalt 8 medarbetare. Vi arbetar i team i kontakten med familjen där barnet/ungdomen har en individualterapeut och föräldrarna har stöd av kurator, vi samarbetar sedan i familjesamtal. Förutom behandling så är alla delaktiga i att hålla ihop och föra verksamheten framåt. Många av våra patienter har också komorbiditet och eller andra svårigheter som vi också jobbar med vilket innebär samarbete med både skola och socialtjänst samt även i KBT-behandlingen. Vi har också anhöriggrupp där man som kurator ansvara för en del.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Dec 20
Habiliteringen Barn och Unga Jönköping

Är du socionom och söker ett varierat arbete i en intressant verksamhet? Nu finns en tjänst som kurator i ett neuropsykiatriskt barn- och ungdomsteam på Habiliteringscentrum i Jönköping.

Vi söker
Vi söker dig som med engagemang och drivkraft vill ta dig an meningsfulla och komplexa uppgifter. Du har en socionomexamen och erfarenhet av arbete med olika funktionsnedsättningar. Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper. Körkort är ett krav då resor förekommer i tjänsten.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett omväxlande, utmanande och meningsfullt arbete där du har en chans att göra skillnad. Hos oss på Habiliteringscentrum får du bidra med din kunskap till att hjälpa människor i behov av stöd. Tillsammans i tvärprofessionella team tar vi oss an utmaningar som kräver samarbete, struktur och tålamod.

Tjänsten är på heltid tillsvidare med tillträde efter överenskommelse.
Alla vi som arbetar inom Region Jönköpings län har tillgång till ett stort antal förmåner. Läs gärna mer om våra förmåner här (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
Det neuropsykiatriska teamet arbetar med att erbjuda stöd till barn med autism och ge dem så bra förutsättningar som möjligt. Som kurator är du en del av ett habiliteringsteam som även består av arbetsterapeut, dietist, fysioterapeut, logoped, läkare, psykolog, sjuksköterska, specialpedagog och vårdadministratör. Du samverkar med vårdnadshavare och det nätverk som finns runt barnen. Som kurator svarar du för den psykosociala specialistkompetensen i teamet. Kuratorn är en viktig del i arbetet med bland annat information, rådgivning, utredningar, stödsamtal, krishantering, utbildning och konsultation.

För att du ska trivas hos oss
För att du ska trivas hos oss bör du kunna ta emot och förmedla information på ett bra sätt. Du kommer arbeta med människor i olika situationer och med olika förutsättningar vilket ställer krav på din empatiska förmåga samt kulturella medvetenhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Grunden för vårt arbete är mötet med barn, ungdomar och vuxna som kommer i kontakt med oss utifrån sina, eller sina barns långsiktiga behov av specialisthabilitering. Vi strävar efter att möta alla utifrån deras unika livssituation och förutsättningar. Medskapande, meningsfullhet och kvalitet är våra kärnvärden, som är viktiga och ledande för oss.

Så här gör du om du är intresserad
Välkommen att kontakta enhetschef Marcus Viberg, tfn: 010-242 43 85 eller marcus.viberg@rjl.se
Kurator Karin Johansson, tfn: 010-242 43 54

Sista ansökningsdag är 2022-01-09. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.


Habiliteringscentrum i Region Jönköpings län är en samlad resurs som arbetar med specialiserade insatser för personer med varaktiga funktionsnedsättningar.

Hos oss hittar du barn-, ungdoms- och vuxenhabilitering samt syncentral, hörselhabilitering och tolkcentral.

Habiliteringsarbetet präglas av helhetssyn och bygger på tvärvetenskapligt synsätt. Verksamheten är uppbyggd i team som består av olika yrkesprofessioner.

Läs gärna mer om habiliteringscentrum som arbetsplats här (https://rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/sjukhus-som-arbetsplats/habiliteringscentrum-som-arbetsplats2/)

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Nov 5
Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken, slutenvårdsavdelningen, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Vi söker
Nu söker vi dig som är utbildad socionom eller motsvarande. Har du grundläggande psykoterapiutbildning med inriktning mot system och familj eller KBT (steg I) är det meriterande. Önskvärt är att du har tidigare erfarenhet av krisstöd och/eller samtalsstöd. Även tidigare erfarenhet av arbetet inom psykiatrisk slutenvård ser vi som positivt. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med flextidsavtal. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter och en unik variation i arbetsuppgifter. Du ges möjlighet att arbete i en omväxlande tjänst som består både av självständigt arbete och teamarbete där du arbetar nära en annan kurator, läkare samt övrig behandlingspersonal.

Som specialistverksamhet satsar vi på kontinuerlig fortbildning och handledning. Du erbjuds kompetensutveckling, handledning tillsammans med kollegor och anpassade utbildningsmöjligheter som går i linje med arbetet inom verksamheten.

Alla vi som arbetar inom Region Jönköpings län har tillgång till ett stort antal förmåner. Läs gärna mer om förmånerna här:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med
Som kurator i slutenvården arbetar du med barn och unga med psykiatrisk problematik. Ditt arbete utgår från en helhetssyn där du ansvarar för att utreda, bedöma och behandla de psykosociala problem som har samband med den unges sjukdomstillstånd. Du arbetar bland annat med social rådgivning, orosanmälningar eller hjälp till den unge och dennes familj vid ansökan om stödinsatser. Du möter den unge och dennes familj i stödsamtal som bland annat innebär enklare krishantering samt stöd och motivationsarbete inför hemgång.

En stor del av ditt arbete består av att bidra till god samverkan mellan region och kommun. Detta innebär ett nära samarbete med vårdgrannar och andra myndigheter i länet. Vi är även inne i en målmedveten och aktiv utveckling av den barnpsykiatriska vården i vårt län. Som kurator i slutenvården är du en viktig del i utvecklingen och får arbeta nära mottagningarna och övriga delar inom kliniken.

För att du ska trivas hos oss
För att du ska trivas hos oss tror vi att du är en person som tar ansvar för dina uppgifter och driver processer framåt. Du har en förmåga att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan vara lugn och kontrollerad i stressade situationer. För oss är samarbete viktigt och du är lyhörd och kan kommunicera samt arbeta bra ihop med andra. Du trivs med att ta dig an komplexa frågor och bryter ner problem.

Så här gör du om du är intresserad
Välkommen att höra av dig till områdeschef Christel Kalbe, 010-242 51 02. Sista ansökningsdag är 2021-11-28. Intervjuer och urval kan komma att ske löpande. Välkommen med din ansökan!

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisen belastningsregister och misstankeregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi undanber oss vänligen men bestämt all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

En köfri Barn och ungdomspsykiatri med framtidens vårdutbud för optimal livskvalité... är vår arbetshypotes när vi förverkligar den treåriga jättesatsning som Region Jönköpings län beslutat ge till länets barn och ungdomar i behov av specialistpsykiatri. Söker du ett meningsfullt arbete med fokus på utveckling så kommer du gilla detta!

Kliniken består av tre öppenvårdsenheter i Nässjö, Värnamo och Jönköping. I Jönköping finns också en vårdavdelning som bedriver heldygnsvård, samt en anorexienhet bestående av öppenvård och dagvård.

Vi är cirka 100 medarbetare i olika professioner som ger psykiatrisk specialistvård till barn och ungdomar i 13 kommuner i länet. I arbetat möter vi barn och ungdomar från 0-17 år och deras vuxna. Vi arbetar tvärvetenskapligt i multiprofessionella team. Kliniken är i ett nytt spännande skede och vi hoppas att du blir nyfiken och vill vara med!

Ansök nu

Kurator till TBS Jönköping

Kurator
Läs mer Okt 29
ThorenGruppen är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 2000 medarbetare och en omsättning på 1,7 miljarder. ThorenGruppen driver gymnasieskolor, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter från Malmö i söder till Kiruna i norr.

Thoren Business School (TBS) är affärsgymnasiet inom ThorenGruppen. Vi utbildar framtidens ledande entreprenörer och ledare. Vi vill ge eleverna verktygen som krävs för att nytänkande och utveckling, oavsett drömmar och mål.Nu har du världens chans att vara med och bygga upp Thoren Business School i Jönköping.

Hösten 2020 startade vi ett nytt affärsgymnasium och söker nu en kurator med stort hjärta och omsorg med förmågan att se potentialen i varje elev.

Beskrivning

Vi är en nytänkande skola som arbetar teaminriktat och med hög delaktighet för såväl personal som elever. Hos oss får du möjlighet att utvecklas i din profession och vara med att utveckla skolan mot våra uppsatta mål. Förutom att vara med och stötta och coacha våra elever när de upptäcker framtiden och tar sig an utmaningen med gymnasiet, vill vi att du tillsammans med skolans elevhälsa, lärare övriga personal är med och skapar ett team med eleven och elevens framtid i fokus. Tjänsten är på 10%.

Läs mer om vår pedagogik och upplägg på www.affarsgymnasiet.se

Kvalifikationer

Vi ser helst att du är beteendevetare/ socionom eller har lång erfarenhet av att arbeta coachande med ungdomar. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du har kompetens som innebär att du:

• kan se eleven utifrån ett helhetsperspektiv och arbetar för alla elevers utveckling, har höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas

• är med och initierar, organiserar och genomför projekt och aktiviteter som bidrar till en bättre elevhälsa och en bättre skola

• tillför entusiasm, energi och lust som ger positiva effekter på både elever och kollegor samt bidrar till att skapa en trygg lärande miljö

• kan se till hela skolan och bidra till dess utveckling med allt vad det innebär av flexibilitet, kreativitet och uthållighet.

Vi erbjuder

Som arbetsgivare erbjuder vi dig en plats i en spännande och nytänkande organisation som vill utveckla medarbetarupplevelse, hälsa och arbetsmiljö. ThorenGruppen erbjuder årligen sina medarbetare en utvecklingspeng som möjlighet för personlig utveckling och individuellt välbefinnande. Varje år samlas alla medarbetare under en tre dagar lång konferens och kickoff – Thoren Tillsammans.

Inom ThorenGruppen erbjuder vi dig:

- Frihet under ansvar
- Möjlighet att påverka
- Fantastiska kollegor
- Snabba beslutsvägar
- Entreprenörskap
- Kreativ arbetsplats som vill bryta mönster
- En trygg anställning
- Varierande och intressanta arbetsuppgifter

Sista ansökningsdag: 2021-11-25, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: Vill du veta mer om vår skola eller tjänsten kontakta gärna Jolanta Eriksson, rektor för Thoren Business School, 073-1833779 jolanta.eriksson@tbschool.se

Till följd av skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan och gymnasiet. Vi uppmuntrar därför dig som söker att i direkt anslutning till att du skickar in din ansökan beställa ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten för att beställa utdraget hittar du via polisen.se.Inom ThorenGruppen gör vi allt med MODET att våga förändra, bryta mönster och gå vår egen väg; KRAFTEN att genomföra det vi lovar och samtidigt utvecklas; och med PASSION till vårt uppdrag och att ge våra elever den bästa utbildningen. Vi gör allt detta med HJÄRTA, för att skapa en arbetsplats och skola där alla är välkomna och inkluderade.Läs mer om oss på: thorengruppen.se

Ansök nu

Kurator sökes till Kvinno- och tjejjouren

Kurator
Läs mer Okt 8
Kvinno- och Tjejjouren Jönköping är en idéburen förening som arbetar med professionellt stöd till kvinnor över 18 år som är eller har varit utsatta för våld i nära relationer, samt deras barn. Vi arbetar med krisstöd, bearbetande samtal, informations- och rådgivningsinsatser, förebyggande arbete samt opinionsbildning. Kvinnojouren driver även ett skyddat boende där kvinnor och medföljande barn placeras utifrån en individuell biståndsbedömning enligt socialtjänstlagen. Vi har även en tjejjour som stöttar, stärker och lyssnar på dig som identifierar dig som tjej. Tjejjouren arbetar även våldsförebyggande och med normkritik. Kvinno- och Tjejjouren Jönköping är medlem i Unizon, ett partipolitiskt och religiöst obundet riksförbund, med drygt 130 kvinno- och tjejjourer samt andra stödverksamheter som arbetar för ett jämställt samhälle fritt från våld. Arbetet vid Kvinno- och tjejjouren Jönköping utgår från Unizons värdegrund och policy (läs mer om det på www.unizon.se).
Att arbeta som anställd på en Kvinno- och tjejjour handlar i grunden om engagemang och lyhördhet. God förmåga att samarbeta liksom förmåga att arbeta självständigt är nödvändigt. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, samt trivs i att föra samtal och har viss vana av att föredra och informera i små och stora grupper.
Dina arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av att fungera som kontaktperson till de boende som bor i det skyddade boendet. Du kommer vidare att ha råd/stöd, bearbetande och krissamtal. Du ska ge vägledning och information om samhällets resurser samt hjälp att komma i kontakt med dessa. En självklar del i ditt arbete är att samverka med övriga instanser som är viktiga för den enskilde eller familjen. Du skall också delta i det praktiska arbetet som förekommer i ett skyddat boende.
Du kommer att vara en del i en engagerad och positiv arbetsgrupp med ett generöst förhållningssätt gentemot varandra. Kvinno- och Tjejjouren arbetar i nära samverkan med Jönköpings kommun, Länsstyrelsen Jönköpings län, Unizon samt andra aktörer.
Tjänsten innebär några resor per år främst till Unizons kansli i Stockholm, samt för att delta i konferenser och vid utbildningstillfällen.
Verksamheten har beredskapstjänstgöring under kvällar, nätter och helger.

Tillträde och upplysningar
Tillträde snarast
37 tim. arbetsvecka
Friskvårdsbidrag samt betald massage under arbetstid

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Sep 17
Team 1, psykiatrisk öppenvård allmänpsykiatri, Jönköping

Psykiatriska kliniken står inför spännande utmaningar! Vi söker dig som vill vara med och bidra med kompetens och energi i såväl det dagliga arbetet som i utvecklingsarbete och att forma vår framtida verksamhet.

Vi söker
Vi söker dig som är utbildad socionom med några års erfarenhet, gärna inom psykiatrisk vård. Steg 1 utbildning inom KBT är önskvärt. Du har goda kunskaper gällande lagar och föreskrifter för hälso- och sjukvård och psykiatri. Tjänsten är tillsvidare på heltid med tillträde efter överenskommelse.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett varierat arbete med stimulerande och utvecklande arbetsuppgifter i ett öppet och positivt klimat. Som kurator hos oss får du arbeta i tvärprofessionella team bestående av arbetsterapeut, psykolog, läkare, sjukgymnast, fysioterapeut, sjuksköterska och vårdadministratör. Det finns även goda möjligheter till nära samarbete med kuratorskollegor då flera finns placerade nära. Som kurator hos oss har du regelbunden handledning och deltar på yrkesträffar.

Här kan du läsa mer om vilka förmåner vi erbjuder. (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
Du kommer att arbeta självständigt med planering och genomförande av psykosocialt behandlingsarbete med enskilda personer och/eller grupper. Beslut om åtgärder tas i samverkan med patient och team och baseras på bästa relevanta evidens, nytta och alternativ. I arbetet ingår även många kontakter med samverkanspartners utanför sjukvården som exempelvis kommun, Försäkringskassa och Arbetsförmedling.

För att du ska trivas hos oss
För oss är det viktigt att du har du ett professionellt förhållningssätt. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Vi tänker att du är en person som arbetar självständigt och strukturerat, har god självinsikt, är flexibel och har lätt för att samarbeta. Vidare tilltalas du av ett tvärprofessionellt arbetssätt och är intresserad av utvecklings- och förbättringsarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Vi arbetar personcentrerat med patientens bästa i fokus. I vår verksamhet värdesätter vi medarbetare som önskar utveckla sin profession samt vill medverka i klinikens utveckling och framtid. Vår klinik eftersträvar mångfald ur alla perspektiv.

Så här gör du om du är intresserad
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta vårdenhetschef Catarina Nord, 010-242 33 56.

Sista ansökningsdag är 2021-10-10 men intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.
Välkommen med din ansökan!

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisens belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

#Sveriges viktigaste jobb
Psykiatriska kliniken i Jönköping en av länets största kliniker med både öppen- och slutenvård inom specialistpsykiatri. Verksamheten har sju öppenvårdsmottagningar och sex vårdavdelningar samt en psykiatrisk akutmottagning som erbjuder akuta bedömningar dygnet runt.

Kliniken erbjuder psykiatrisk specialistvård för invånare över 18 år. Delar av kliniken är även en länsresurs med ansvar för psykiatrisk intensivvård, beroendevård, rättspsykiatri och jourverksamhet där vi handlägger akuta ärenden inom både vuxenpsykiatriska kliniken och barn- och ungdomspsykiatriska kliniken.

Inom öppenvården arbetar vi med specialistinsatser inom neuropsykiatri, beroendevård, psykosvård, allmänpsykiatri och psykiatrisk rehabilitering. Vi arbetar teambaserat med bedömning, utredning, behandlings- och rehabiliteringsinsatser.

Mer information om psykiatriska kliniken i Jönköping finner du här. (https://rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/sjukhus-som-arbetsplats/arbetsplatser-pa-lanssjukhuset-ryhov/psykiatriska-kliniken-som-arbetsplats/)

Följ gärna Region Jönköpings län på Facebook och Linkedin!

Ansök nu

Socionom, kurator

Kurator
Läs mer Sep 14
Psykosvårdens öppenvård, Jönköping

Vill du arbeta i en lärande organisation med goda möjligheter till fortbildning och kompetensutveckling? Välkommen till oss på Psykiatriska mottagningen i Jönköping!

Vi söker
Vi söker dig som är utbildad socionom med några års erfarenhet, gärna inom psykiatrisk vård. Steg 1 utbildning inom KBT är önskvärt. Du har goda kunskaper gällande lagar och föreskrifter för hälso- och sjukvård och psykiatri. Tjänsten är tillsvidare på heltid med tillträde efter överenskommelse, arbetstid dag.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett varierat arbete med stimulerande och utvecklande arbetsuppgifter i ett öppet och positivt klimat. Som kurator hos oss får du arbeta i tvärprofessionella team bestående av arbetsterapeut, psykolog, läkare, sjukgymnast, sjuksköterska och vårdadministratör. Nära samarbete med andra inom din profession blir en naturlig del av din vardag. I din tjänst deltar du i regelbunden handledning och yrkesträffar.

Här kan du läsa mer om vilka förmåner vi erbjuder. (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
Du kommer att arbeta självständigt med planering och genomförande av psykosocialt behandlingsarbete med enskilda personer och/eller grupper. Även utredningsarbete kan förekomma. I arbetet ingår även kontakter med samverkanspartners utanför sjukvården, som exempelvis kommun, Försäkringskassa och Arbetsförmedling.

För att du ska trivas hos oss
För oss är det viktigt att du har du ett professionellt förhållningssätt, är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du arbetar självständigt och strukturerat och har god självinsikt. Vidare är du flexibel och har lätt för att samarbeta. Du tilltalas av ett tvärprofessionellt arbetssätt och är intresserad av utvecklings- och förbättringsarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Vi arbetar personcentrerat med patientens bästa i fokus. I vår verksamhet värdesätter vi medarbetare som önskar att utveckla sin profession samt vill medverka i klinikens utveckling och framtid. Vår klinik eftersträvar mångfald ur alla perspektiv.

Så här gör du om du är intresserad
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta enhetschef Kalle Forsman, 070-650 47 91 alternativt bitr. enhetschef Linda Nordström, 010-242 37 86.

Sista ansökningsdag är 2021-09-30. Välkommen med din ansökan!

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisens belastningsregister och misstankeregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

#Sveriges viktigaste jobb
Psykiatriska kliniken i Jönköping en av länets största kliniker med både öppen- och slutenvård inom specialistpsykiatri. Verksamheten har sju öppenvårdsmottagningar och sex vårdavdelningar samt en psykiatrisk akutmottagning som erbjuder akuta bedömningar dygnet runt.

Kliniken erbjuder psykiatrisk specialistvård för invånare över 18 år. Delar av kliniken är även en länsresurs med ansvar för psykiatrisk intensivvård, beroendevård, rättspsykiatri och jourverksamhet där vi handlägger akuta ärenden inom både vuxenpsykiatriska kliniken och barn- och ungdomspsykiatriska kliniken.

Inom öppenvården arbetar vi med specialistinsatser inom neuropsykiatri, beroendevård, psykosvård, allmänpsykiatri och psykiatrisk rehabilitering. Vi arbetar teambaserat med bedömning, utredning, behandlings- och rehabiliteringsinsatser.

Mer information om psykiatriska kliniken i Jönköping finner du här. (https://rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/sjukhus-som-arbetsplats/arbetsplatser-pa-lanssjukhuset-ryhov/psykiatriska-kliniken-som-arbetsplats/)

Följ gärna Region Jönköpings län på Facebook och Linkedin!

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Sep 8
Barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Vi söker
Är du redo för en ny spännande utmaning där du får arbeta tillsammans med många erfarna medarbetare blandat med engagerade nyanställda som har ett stort fokus på kunskap, bemötande och kvalitet? Vi söker dig som är kurator, socionom eller har annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Vi ser positivt på erfarenhet av psykiatri eller barnpsykiatrisk vård. Önskvärt är också om du är utbildad inom kognitiv beteendeterapi.

Tjänsten är tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse, men vi ser gärna att du kan börja så snart som möjligt.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig möjligheten till tvärfunktionellt teamarbete med kompetenta kollegor. Som nyanställd hos oss får du mentorstöd av erfaren kollega, en gedigen introduktion samt internutbildning i barnpsykiatrisk diagnostik.

Alla vi som arbetar inom Region Jönköpings län har tillgång till ett stort antal förmåner. Läs gärna mer om förmånerna här:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med
Du kommer bland annat att få arbeta med att utföra bedömningar samt behandlingar för barn, ungdomar och vårdnadshavare med varierande psykiatrisk problematik men även att vara delaktig i verksamhetens utvecklingsarbete. Du kommer att arbeta med samverkan med kommunerna, socialtjänsten och andra vårdgrannar ex. via SIP.

Arbetstiderna är förlagda måndag till fredag, 08.00-16.30.

För att du ska trivas hos oss
För oss är det viktigt du kan se relationer i sitt rätta perspektiv och förhålla dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du drivs av att arbeta på ett resultatorienterat sätt, men har också lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du arbetar bra tillsammans med andra och har lätt för att skapa kontakter samt underhålla relationer. I ditt arbete ser du till att organisera, planera och prioritera på ett effektivt sätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Så här gör du om du är intresserad
Vid frågor går det bra att kontakta områdeschef Jaana Melle, 010-242 59 16. Sista ansökningsdag är den 19 september. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan!

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisen belastningsregister och misstankeregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

En köfri Barn och ungdomspsykiatri med framtidens vårdutbud för optimal livskvalité... är vår arbetshypotes när vi förverkligar den treåriga jättesatsning som Region Jönköpings län beslutat ge till länets barn och ungdomar i behov av specialistpsykiatri.

Söker du ett meningsfullt arbete med fokus på utveckling så kommer du gilla detta! Vi söker dig som tycker det är viktigt att skapa en god arbetsmiljö tillsammans med dina kollegor genom att sprida energi, glädje och nya tankar och idéer!

Vill du veta mer om vår verksamhet kan läsa mer om oss här (https://rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/sjukhus-som-arbetsplats/arbetsplatser-pa-lanssjukhuset-ryhov/barn--och-ungdomspsykiatriska-kliniken-som-arbetsplats/).

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Aug 13
Bra Liv Hälsan 1 vårdcentral

Är du utbildad socionom eller motsvarande och vill du arbeta med egen mottagningsverksamhet? Vill du arbeta med att behandla patienter med psykosocial problematik? Låter detta intressant?

Vi söker
Vi söker dig som är utbildad socionom eller motsvarande. Vi ser gärna att du har KBT-kompetens steg 1. Tillträde enligt överenskommelse.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett stimulerande och utvecklande arbete med engagerade kollegor med hög kompetens i en trivsam miljö. Du kommer att ingå i vårdcentralens psykosociala team. Vi arbetar hela tiden med förbättringar och utveckling av verksamheten. Bra Liv erbjuder handledning, nätverksträffar och kompetensutveckling.

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med
Dina arbetsuppgifter kommer bestå av att arbeta med egen mottagningsverksamhet och behandla patienter med psykosocial problematik. Du bedömer, utreder och behandlar vuxna patienter med lätt till måttlig psykisk ohälsa enligt riktlinjer för Regionens psykosociala arbete i primärvård. Du får ett individuellt ansvar för att göra korrekta bedömningar och behandlingsinsatser, men du arbetar också tillsammans med övriga i det psykosociala teamet. Hos oss eftersträvas tidig intervention och hög tillgänglighet, vilket innebär att du främst kommer att arbeta med kortare behandlingskontakter.

För att du ska trivas hos oss
Arbetsuppgifterna kräver att du tar egna initiativ och kan planera och genomföra arbetet självständigt. Samtidigt behöver du samarbeta väl med dina kollegor, och ha ett gott bemötande gentemot alla du möter i din roll. Du behöver också vara flexibel för att lätt kunna anpassa dig till ändrade omständigheter.

Detta värderar vi högt
Vår verksamhet bygger på personliga möten där du genom ditt engagemang och professionella förhållningssätt är med och bidrar till utveckling och ständiga förbättringar. Vi sätter tydliga mål och vill ständigt utvecklas och bli bättre, därför vill vi ge våra medarbetare förutsättningar till samverkan och erfarenhetsutbyte och vi uppmuntrar kreativa lösningar. Vår arbetsmiljö är viktig och den ska präglas av dialog och trivsel!

Så här gör du om du är intresserad
Vill du veta mer kring tjänsten är du välkommen att ringa verksamhetschef
Ann Vikström på telefonnummer 010-242 54 11.
Sista ansökningsdag är den 2021-09-12

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.
Hälsans vårdcentral 1 ingår i koncernen Vårdcentralerna Bra Liv. Hälsan 1 är belägen centralt i Jönköpings västra del och en av de större vårdcentralerna i länet med drygt 12 400 listade patienter och ett fyrtiotal medarbetare inom olika professioner.Vi arbetar med ständiga förbättringar för att Hälsans vårdcentral 1 ska förbli en attraktiv vårdcentral för såväl patienter som medarbetare. Vår målsättning är En bättre hälsa för alla, vilket vi når genom att visa omtanke, helhet och skapa kvalitet.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Jul 7
Rehabiliteringscentrum, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Vi söker
Vi söker dig som är socionom eller har utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig. Du är genuint intresserad av att arbeta som kurator inom somatisk specialistsjukvård.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid, med startdatum den 15 september eller enligt överenskommelse.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder ett viktigt och spännande arbete i en multiprofessionell arbetsgrupp med ett gott arbetsklimat och god arbetsmiljö. Vi bryr oss om varandra och hjälps åt att lösa vårt uppdrag. Vår verksamhet är i ständig utveckling och vi erbjuder dig grundlig introduktion och, om du är ny i yrkesrollen, en erfaren mentor. Vi lägger stort fokus på ett engagerat medarbetarskap och hälsofrämjande arbetssätt. Vi erbjuder dig handledning i grupp och i övrigt ett gott kollegialt stöd.

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder:
Våra förmåner (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
Dina arbetsuppgifter som kurator innebär psykosocialt behandlingsarbete inom medicinområdet i såväl öppen- som slutenvård. Stödjande samtal och samhällsinformation är viktiga delar. Exempel på patientgrupper som du kommer att möta är personer med njursjukdom eller hjärt- och lungsjukdom. Anhörigstöd ingår också i arbetsuppgifterna. Arbetet som kurator hos oss är ett självständigt och omväxlande arbete i samarbete med såväl rehabprofessionerna och medicinsk personal som andra vårdgivare och myndigheter. Kontinuerligt utvecklings- och kvalitetsarbete är också en del av vardagens arbete.

För att du ska trivas hos oss
Vi uppskattar ett flexibelt och självständigt arbetssätt. Du är lugn och stabil. Du arbetar strukturerat, samarbetar väl och har en helhetssyn där patienten och dess närstående är delaktiga och i fokus för dina insatser. Du är empatisk, har gott bemötande och en förmåga att kommunicera utifrån situationen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Patienter och närstående ska känna sig trygga med att våra medarbetare har en samlad kunskap om de fysiska, psykiska, sociala och existentiella behov i den situation patienten befinner sig i. Vi arbetar personcentrerat där patientens egna resurser tas tillvara. Vi lägger stort fokus på medarbetarskap och hälsofrämjande arbete.

Så här gör du om du är intresserad
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa områdeschef Anna Neymark Wolgast, telefon 010-242 2739 (210707-210723) eller områdeschef Charlotte Jansson, telefon 010-24 22505 (210726-210806).

Sista ansökningsdag är den 8 augusti 2021. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.
Välkommen med din ansökan!

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisens belastningsregister.
Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi undanber oss all kontakt med rekryteringsföretag och andra säljtjänster.


här (http://rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/sjukhus-som-arbetsplats/rehabiliteringscentrum-som-arbetsplats//)Bli en av oss!

Rehabiliteringscentrum är en länsgemensam verksamhet där olika kompetenser och erfarenheter stödjer utvecklingen för patienten, professionen och rehabiliteringen ur ett helhetsperspektiv. Oavsett var i länet man bor ska patienten ha tillgång till jämlik rehabilitering av god kvalitet.

Inom rehabiliteringscentrum arbetar cirka 250 medarbetare inom 11 områden med tvärprofessionell sammansättning utifrån ett personcentrerat arbetssätt

Mer information om hur det är att jobba hos oss finner du här. (http://rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/sjukhus-som-arbetsplats/rehabiliteringscentrum-som-arbetsplats//) Följ oss gärna på Facebook och Linkedin!

Ansök nu