Kurator jobb i Jönköping

Hitta lediga jobb som Kurator i Jönköping. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Jönköping från den arbetsgivaren.

Kurator/rehabkoordinator

Kurator
Läs mer Jun 17
Rehabiliteringscentrum, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Vi söker
Vi söker dig som är socionom eller har utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig. Du är genuint intresserad av att arbeta som kurator och rehabkoordinator inom somatisk specialistsjukvård. Erfarenhet av arbete inom rehabilitering är en fördel.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid, med startdatum den 22 augusti eller enligt överenskommelse.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder ett viktigt och spännande arbete i en multiprofessionell arbetsgrupp med ett gott arbetsklimat och god arbetsmiljö. Vi bryr oss om varandra och hjälps åt att lösa vårt uppdrag. Vi lägger stort fokus på ett engagerat medarbetarskap och hälsofrämjande arbetssätt. Du kommer att få en grundlig introduktion, vi erbjuder dig handledning i grupp och i övrigt ett gott kollegialt stöd.

Alla vi som arbetar inom Region Jönköpings län har tillgång till ett stort antal förmåner, bland annat ett friskvårdsbidrag på 2 200 kronor per år. Läs gärna mer om förmånerna här:
http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med
Dina arbetsuppgifter innebär psykosocialt stöd och rehabkoordinering inom reumatologi, som är en länsverksamhet, samt övriga medicinområdet. Inom reumatologin arbetar du främst med mottagningsverksamhet, digitalt och fysiskt. Du får också möjlighet att till viss del träffa patienter med andra medicinska diagnoser på vårdavdelning. Stödjande samtal och samhällsinformation är viktiga delar av kuratorns arbete. I din roll som rehabkoordinator ger du sjukskrivna patienter stöd och vägledning i sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocessen inom hälso- och sjukvården. I båda rollerna samverkar du med andra aktörer både internt och externt.

Som kurator och rehabkoordinator hos oss har du ett självständigt och omväxlande arbete i samarbete med såväl rehabprofessionerna och medicinsk personal som andra vårdgivare och myndigheter. Kontinuerligt utvecklings- och kvalitetsarbete är också en del arbetet.

Rehabiliteringscentrum befinner sig i ett skede av stark utveckling vilket kommer att innebära nya viktiga uppdrag för våra medarbetare i framtiden.

För att du ska trivas hos oss
Vi uppskattar ett flexibelt och självständigt arbetssätt. Du är lugn och stabil. Du arbetar strukturerat, samarbetar väl och har en helhetssyn där patienten och dess närstående är delaktiga och i fokus för dina insatser. Du är empatisk, har gott bemötande och en god förmåga att kommunicera utifrån situationen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Patienter och närstående ska känna sig trygga med att våra medarbetare har en samlad kunskap om de fysiska, psykiska, sociala och existentiella behov patienten befinner sig i. Vi arbetar personcentrerat där patientens egna resurser tas tillvara.

Så här gör du om du är intresserad
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa områdeschef Anna Neymark Wolgast, telefon 010-242 2739. Vecka 26-28 kan du istället ringa områdeschef Adna Zahirovic 010-242 3217.

Sista ansökningsdag är den 17 juli 2022. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.
Välkommen med din ansökan!

Din upplevelse är viktig för oss. Därför vill vi informera dig om att under sommaren kan rekryteringsprocessen ta längre tid än vanligt. Vi återkopplar till dig så snabbt som möjligt.

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisens belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.


Rehabiliteringscentrum är en länsgemensam verksamhet där olika kompetenser och erfarenheter stödjer utvecklingen för patienten, professionen och rehabiliteringen ur ett helhetsperspektiv. Oavsett var i länet man bor ska patienten ha tillgång till jämlik rehabilitering av god kvalitet.

Inom rehabiliteringscentrum arbetar cirka 250 medarbetare inom 11 områden med tvärprofessionell sammansättning utifrån ett personcentrerat arbetssätt

Mer information om hur det är att jobba hos oss finner du här. (http://rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/sjukhus-som-arbetsplats/rehabiliteringscentrum-som-arbetsplats//) Följ oss gärna på Facebook och Linkedin!

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Jun 29
Bra Liv Norrahammar vårdcentral

Vi söker dig som är kurator med lägst gpu (tidigare steg1) i KBT.

Vi erbjuder dig
Ett omväxlande arbete med både självständighet och teamarbete.
-Ett stabilt psykosocialt team med gott samarbete
-Samarbete med andra yrkesgrupper på vårdcentralen
-Regelbunden ärendehandledning i grupp
-Nätverksträffar med andra kuratorer i Bra Liv
-Individuell kompetensutveckling
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % eller enligt överenskommelse med tillträde snarast.

Alla vi som arbetar inom Region Jönköpings län har tillgång till ett stort antal förmåner.
Läs gärna mer om förmånerna här:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med
Du kommer att arbeta med vuxna patienter med lätt till medelsvår psykisk ohälsa. Hos oss kommer du att arbeta både med individuell behandling och med gruppbehandling. Vi arbetar även med digitala besök via vår egen app Bra Liv Nära och internetbehandlingar via plattformen stöd och behandling. Arbetsuppgifterna omfattar också basutredningar, handledning och verksamhetsutveckling. Inom primärvården eftersträvar vi hög tillgänglighet, vilket innebär att du främst kommer att arbeta med kortare behandlingskontakter.
Du ingår i vårdcentralens psykosociala team och du har ett nära samarbete med andra yrkesgrupper på vårdcentralerna kring patienterna.

För att du ska trivas hos oss
Vi tror att du är strukturerad, målinriktad och kan fatta egna beslut, samtidigt som du tycker om att samverka kring patienten för att ge så bra vård som möjligt. Du har ett genuint intresse av att hjälpa och stötta andra och hitta lösningar. Du ska ha förmåga att arbeta både självständigt och i team. Vidare ser vi att du är ansvarstagande, fokuserad och drivande, samtidigt som du gärna tar initiativ. Du är även mån om ett gott samarbete med kollegor och ledning.
Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Vi vill alltid utvecklas och bli bättre, därför vill vi ge alla våra medarbetare förutsättningar till möten, samverkan och erfarenhetsutbyte och vi uppmuntrar kreativitet och nya idéer. På Norrahammars vårdcentral är vi måna om våra patienter och att kunna erbjuda bästa möjliga vård. Hos oss är samverkan viktigt för att ge sammanhang och god vård till våra patienter. Vi värderar allas betydelse, inflytande och delaktighet i verksamheten och värnar om balansen mellan arbete och fritid.

Så här gör du om du är intresserad
Blir du nyfiken och vill veta mer så hör av dig så pratar vi mer. Kontakta enhetschef Maria Andell, tfn 010-242 39 28
Facklig representant för SACO är Anna Fagerberg, tfn 036-32 39 16

Sista ansökningsdag är 2022-07-10. Urval och intervjuer sker löpande så varmt välkommen med din ansökan redan idag. Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.
Norrahammar vårdcentral är en av de 31 vårdcentraler som ingår i den regionsdrivna primärvården Vårdcentralerna Bra Liv. Vårdcentralen har cirka 11 000 listade patienter och tillsammans är vi ca. 45 medarbetare som ger våra patienter vård med omtanke, helhet och kvalitet. Välkommen till Bra Liv - ett bra val både som patient och som medarbetare!

Ansök nu

Skolkurator

Kurator
Läs mer Jun 23
Månsarp/Tahe och Tabergsskolan

Tillsammans ger vi morgondagens världsmedborgare förutsättningar att nå sina mål och drömmar. Genom gemenskap, engagemang och nytänkande utvecklar vi trygga, ansvarstagande och självständiga individer - redo att hantera vardagen och framtiden.

Ditt nya jobb
Vi söker just nu en skolkurator till ett vikariat på sex månader. Du kommer att arbeta som F6-kurator på Månsarp/Tahes skolområde och Tabergs skolområde. I ditt nya uppdrag medverkar du inom elevhälsoteamet tillsammans med skolsköterska, specialpedagoger, biträdande rektorer och rektor. Tillsammans med elevhälsoteamet och skolans övriga personal kommer du att arbeta hälsofrämjande och förebyggande, vilket innebär att du måste vara flexibel och ha lätt för att samarbeta. I huvudsak arbetar du med enskilda stödsamtal till elever. Ibland förekommer riktade insatser i en klass eller grupp. Arbetet innebär även att göra skolsociala utredningar.

Tillsammans med övrig personal ansvarar du för att ge barnen en bra vistelse i våra verksamheter. I ditt arbete finns du till för alla elever på skolan och anammar skolans gemensamma förhållningssätt.

Välkommen till oss
Tabergs skolområde F-5 och Tahe-Månsarp skolområde F-6 ligger i södra delen av Jönköping och innefattar Tabergsskolan, Taheskolan samt Månsarpsskolan. Skolor består av förskoleklass, åk F-6 och fritidshem. Sammantaget går ca 500 elever fördelade på de tre grundskolorna. Vi arbetar målfokuserat och strävar alltid efter att utveckla verksamheten vidare. Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra ledord; Trygghet, lärande, respekt, glädje och gemenskap samt engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

Läs mer om hur det är att jobba på våra skolområden på jonkoping.se (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/tabergsskolan.4.74fef9ab15548f0b80013d1.html)

Din kompetens
Du har Socionomexamen eller likvärdig utbildning. Erfarenhet som skolkurator och av arbete med barn/elever med psykosociala behov, är meriterande. Du ska vara lyhörd, kreativ, empatisk, flexibel, ha god samarbetsförmåga och kommunikativ förmåga samt kunna arbeta självständigt. Du är driven inom kvalitetsarbete, dokumentation mm.

Som person har du lätt för att skapa personliga relationer med eleverna och arbetar för trygghet och välbefinnande. Du har en positiv grundinställning och tar ditt ansvar i ditt arbete. Vi välkomnar dig som:

• är trygg i dig själv och kan skilja på det personliga och professionella
• har lätt för att arbeta elevinriktat med eleven i centrum
• har god samarbetsförmåga
• är flexibel i ditt arbete
• är självgående och ansvarsfull

Du ska vara trygg och tydlig i din yrkesroll och ha god förmåga att se till varje barns individuella behov. Du är bra på att entusiasmera och skapa engagemang både hos dina kollegor och hos eleverna. Du är bra på att kommunicera och uppskattar det kollegiala lärandet. Du har förmåga att driva och utveckla nya metoder och har lätt för att omsätta teori i praktik. Grundläggande IT-kompetens är ett krav.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Vill du veta mer?
Christina Arvidsson, bitr. rektor Månsarp/Tahes skolområde, 036-102100 christina.arvidsson@jonkoping.se
Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som skolkurator.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Maj 13
Neuropsykiatriska teamet, öppenvård allmänpsykiatri, Jönköping

Psykiatriska kliniken står inför spännande utmaningar! Vi söker dig som vill vara med och bidra med kompetens och energi i såväl det dagliga arbetet som i utvecklingsarbete och att forma vår framtida verksamhet.

Vi söker
Vi söker dig som är utbildad socionom med några års erfarenhet, gärna inom psykiatrisk vård. Du har goda kunskaper gällande lagar och föreskrifter för hälso- och sjukvård och psykiatri. Är du legitimerad hälso- och sjukvårdskurator samt har steg 1 (grundläggande psykoterapiutbildning) ses det som ett stort plus.

Tjänsten är tillsvidare på heltid med tillträde efter överenskommelse.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett varierat arbete med stimulerande och utvecklande arbetsuppgifter i ett öppet och positivt klimat. Som kurator hos oss får du arbeta i tvärprofessionella team bestående av arbetsterapeut, psykolog, läkare, sjuksköterska, dietist, rehabiliteringskoordinator, skötare och vårdadministratör. Det finns även goda möjligheter till nära samarbete med kuratorskollegor då flera finns placerade nära. Som kurator hos oss har du regelbunden handledning och deltar på yrkesträffar.

Här kan du läsa mer om vilka förmåner vi erbjuder. (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
Du kommer att arbeta självständigt med planering och genomförande av psykosocialt behandlingsarbete med enskilda personer och/eller grupper. Beslut om åtgärder tas i samverkan med patient och team och baseras på bästa relevanta evidens, nytta och alternativ. I arbetet ingår även många kontakter med samverkanspartners utanför sjukvården som exempelvis kommun, Försäkringskassa och Arbetsförmedling.

För att du ska trivas hos oss
För oss är det viktigt att du har du ett professionellt förhållningssätt. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Vi tänker att du är en person som arbetar självständigt och strukturerat, har god självinsikt, är flexibel och har lätt för att samarbeta. Vidare tilltalas du av ett tvärprofessionellt arbetssätt och är intresserad av utvecklings- och förbättringsarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Vi arbetar personcentrerat med patientens bästa i fokus. I vår verksamhet värdesätter vi medarbetare som önskar utveckla sin profession samt vill medverka i klinikens utveckling och framtid. Vår klinik eftersträvar mångfald ur alla perspektiv.

Så här gör du om du är intresserad
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Vårdenhetschef för Neuropsykiatriska teamet Frans Lundblad, 010-242 33 03.

Sista ansökningsdag är 29 maj men intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan!

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisens belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

#Sveriges viktigaste jobb
Psykiatriska kliniken i Jönköping en av länets största kliniker med både öppen- och slutenvård inom specialistpsykiatri. Verksamheten har sju öppenvårdsmottagningar och sex vårdavdelningar samt en psykiatrisk akutmottagning som erbjuder akuta bedömningar dygnet runt.

Kliniken erbjuder psykiatrisk specialistvård för invånare över 18 år. Delar av kliniken är även en länsresurs med ansvar för psykiatrisk intensivvård, beroendevård, rättspsykiatri och jourverksamhet där vi handlägger akuta ärenden inom både vuxenpsykiatriska kliniken och barn- och ungdomspsykiatriska kliniken.

Inom öppenvården arbetar vi med specialistinsatser inom neuropsykiatri, beroendevård, psykosvård, allmänpsykiatri och psykiatrisk rehabilitering. Vi arbetar teambaserat med bedömning, utredning, behandlings- och rehabiliteringsinsatser.

Mer information om psykiatriska kliniken i Jönköping finner du här. (https://rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/sjukhus-som-arbetsplats/arbetsplatser-pa-lanssjukhuset-ryhov/psykiatriska-kliniken-som-arbetsplats/)

Följ gärna Region Jönköpings län på Facebook och Linkedin!

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Maj 2
Rehabiliteringscentrum/Specialiserad sjukvård i hemmet, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Är du en trygg och stabil kurator med intresse för och kunskap om palliativ vård? Vill du arbeta i ett tvärprofessionellt team där du får inspiration och variation och dessutom har goda möjligheter till att bidra i utvecklingen av den palliativa vården? Varmt välkommen med din ansökan till oss!

Vi söker
Du är en trygg och stabil kurator med intresse för och kunskap om den palliativa vården. Du har en socionomexamen och gärna några års erfarenhet av slutenvårdsarbete. Önskvärt är också en psykodynamisk inriktning eller intresse för vidareutbildning inom området. Vi ser gärna att du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator, men det är inget krav. Du känner dig trygg med att arbeta både självständigt och i team, samt att möta patient och närstående i patientens hem. Då tjänsten innebär resor måste du ha B-körkort.

Vi erbjuder dig
Hos oss erbjuds du ett arbete som är varierande, inspirerande och lärorikt med goda möjligheter till kompetensutveckling. Du får arbeta i ett multiprofessionellt team med ett gott arbetsklimat och god arbetsmiljö. Tillgång till handledning finns. Uppdraget i tjänsten är huvudsakligen inriktat på arbete inom SSIH (Specialiserad Sjukvård i Hemmet). I tjänsten ingår också ett samarbete med andra kuratorer i vår verksamhet.

Alla vi som arbetar inom Region Jönköpings län har tillgång till ett stort antal förmåner, bland annat ett friskvårdsbidrag på 2200 kronor per år. Läs gärna mer om förmånerna här. (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
Kuratorn i teamet arbetar i nära samarbete med läkare och sjuksköterskor. Som kurator ansvarar du för att belysa det psykosociala perspektivet och utifrån det erbjuda stöd till patienter och närstående. Det innefattar samtal i olika former samt att vara behjälplig i till exempel juridiska-, ekonomiska- och boendefrågor. Patienterna träffar du företrädesvis i hemmet. Den palliativa vården är i en utvecklingsfas, så utvecklings- och förbättringsarbete utgör en naturlig del av arbetet. SSIH är en länsövergripande verksamhet och du kommer att jobba med utveckling tillsammans kuratorskollegorna i länet.

För att du ska trivas hos oss
Du visar prov på god samarbetsförmåga och flexibilitet, där du med din kompetens och roll kan relatera till övriga professioner på ett lyhört sätt. Eftersom vårt arbete bygger på personliga möten är det viktigt att du har ett professionellt bemötande och visar förståelse för patienten och dess anhöriga då du kommer få möta hela familjer som befinner sig i kris. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Patienten och närstående ska känna sig trygga med att våra medarbetare har en samlad kunskap om de fysiska, psykiska, sociala och existentiella behov i den situation patienten befinner sig i. Vi arbetar personcentrerat där patientens egna resurser tas tillvara. Vi lägger stort fokus på ett delaktigt medarbetarskap och hälsofrämjande arbetssätt.

Så här gör du om du är intresserad
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta områdeschef rehabiliteringscentrum, Charlotte Jansson, telefonnummer 010-242 25 05 eller områdeschef för SSIH Sofia Lund, telefonnummer 010-242 25 61. Sista ansökningsdag är den 22 maj. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.


Bli en av oss!Rehabiliteringscentrum är en länsgemensam verksamhet där olika kompetenser och erfarenheter stödjer utvecklingen för patienten, professionen och rehabiliteringen ur ett helhetsperspektiv. Oavsett var i länet man bor ska patienten ha tillgång till jämlik rehabilitering av god kvalitet.

Inom rehabiliteringscentrum arbetar cirka 250 medarbetare inom 11 områden med tvärprofessionell sammansättning utifrån ett personcentrerat arbetssätt.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta på rehabiliteringscentrum? Läs gärna mer om oss här. (https://rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/sjukhus-som-arbetsplats/rehabiliteringsmedicinska-kliniken-som-arbetsplats/)

Du är även varmt välkommen att följa Region Jönköpings län på Facebook (https://www.facebook.com/search/top?q=region jönköpings län) och LinkedIn (https://www.linkedin.com/search/results/all/?keywords=region jönköpings län&origin=RICH_QUERY_TYPEAHEAD_HISTORY&position=0&searchId=731b5a95-f807-41c2-822f-31211eecfb40&sid=o!G)!

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Feb 22
På Kunskapsskolan arbetar vi för att alla elever ska nå lite längre än de själva tror är möjligt. Vi utmanar och coachar dem för att de både ska klara av sina mål och framtida studier. I det här arbetet krävs duktiga och engagerade pedagoger och medarbetare, men också ett bra ledarskap. Vill du vara med och bidra till att våra elever och vår verksamhet utvecklas?

Vi anser att det är viktigt att ge eleverna såväl goda ämneskunskaper som att hjälpa dem att utveckla de förmågor som behövs för att stå starka i en föränderlig värld. För att lyckas med detta arbetar alla våra skolor efter en pedagogisk modell som fokuserar på varje elev och är personligt utformat.

Kännetecknande för utbildningarna är den pedagogiska modellen med en personligt utformad utbildning som ger kunskap och förmågor för framtiden. Kunskapsskolan vision är att ge nästa generation de bästa förutsättningarna att forma morgondagens samhälle. Hos oss ska alla elever nå längre än de själva tror är möjligt. I en miljö där varje elev får vara sig själv skapar vi en skola där både elever och medarbetare trivs och utvecklas.

Kunskapsskolan Jönköping söker nu en kurator på 100 % till höstterminen 2022.

Vi söker en kurator som kommer arbeta med våra elever i nära samarbete med lärare, föräldrar och personal i elevhälsoteamet. Tjänsten är ett vikariat på 100%.

Som kurator följer du elevernas utveckling och arbetar för att bevara och förbättra deras själsliga och kroppsliga hälsa, hjälper till att lösa konflikter, lyssnar på elevernas problem och hjälper till att lösa dem. Arbetet är framförallt förebyggande.

För att fullfölja ditt uppdrag vill vi att du ska vara en stabil och trygg person som kan skapa förtroende hos eleverna. Du bör vara kommunikativ och ha en god förmåga att föra strukturerade och motiverande samtal med eleverna.

Arbetsplatsen

Kunskapsskolan Jönköping är en grundskola årskurs 4-9. Skolan har idag runt 300 elever. Vi har byggt ut och har fått ännu flera fantastiskt fina nya lokaler med bland annat en egen gymnastiksal och en helt ny utemiljö för eleverna. Skolan startade 2011 och är belägen mellan Jönköping och Huskvarna. Skolan är högt belägen med utsikt över Vättern. Busshållplats och tågstation ligger ett stenkast från skolan.

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasieskolor och vuxen- och företagsutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd. Kunskapsskolans första grundskolor startades år 2000 och idag går drygt 14 500 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna.

Kvalifikationer
Socionomexamen eller likvärdig utbildning.

Arbetstid och varaktighet
Tjänsten är ett vikariat på 100%.

Rekryteringsprocessen
Ansökan sker via länken nedan senast den 21 maj 2022. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För att arbeta i skola krävs utdrag ur belastningsregistret. Blankett finns på Rikspolisstyrelsens webbplats.

Vid frågor kontakta Rektor Linda Noaksson, mob: 0733-13 12 71, mail: linda.noaksson@kunskapsskolan.se

Mer information på www.kunskapsskolan.se

Säljare av rekryteringstjänster gör sig icke besvär.

Ansök nu

Skolkurator

Kurator
Läs mer Apr 29
Månsarp/Tahe och Tabergsskolan

Tillsammans ger vi morgondagens världsmedborgare förutsättningar att nå sina mål och drömmar. Genom gemenskap, engagemang och nytänkande utvecklar vi trygga, ansvarstagande och självständiga individer - redo att hantera vardagen och framtiden.

Ditt nya jobb
Vi söker just nu en skolkurator till ett vikariat på sex månader. Du kommer att arbeta som F6-kurator på Månsarp/Tahes skolområde och Tabergs skolområde. I ditt nya uppdrag medverkar du inom elevhälsoteamet tillsammans med skolsköterska, specialpedagoger, biträdande rektorer och rektor. Tillsammans med elevhälsoteamet och skolans övriga personal kommer du att arbeta hälsofrämjande och förebyggande, vilket innebär att du måste vara flexibel och ha lätt för att samarbeta. I huvudsak arbetar du med enskilda stödsamtal till elever. Ibland förekommer riktade insatser i en klass eller grupp. Arbetet innebär även att göra skolsociala utredningar.

Tillsammans med övrig personal ansvarar du för att ge barnen en bra vistelse i våra verksamheter. I ditt arbete finns du till för alla elever på skolan och anammar skolans gemensamma förhållningssätt.

Välkommen till oss
Tabergs skolområde F-5 och Tahe-Månsarp skolområde F-6 ligger i södra delen av Jönköping och innefattar Tabergsskolan, Taheskolan samt Månsarpsskolan. Skolor består av förskoleklass, åk F-6 och fritidshem. Sammantaget går ca 500 elever fördelade på de tre grundskolorna. Vi arbetar målfokuserat och strävar alltid efter att utveckla verksamheten vidare. Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra ledord; Trygghet, lärande, respekt, glädje och gemenskap samt engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

Läs mer om hur det är att jobba på våra skolområden på jonkoping.se (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/tabergsskolan.4.74fef9ab15548f0b80013d1.html)

Din kompetens
Du har Socionomexamen eller likvärdig utbildning. Erfarenhet som skolkurator och av arbete med barn/elever med psykosociala behov, är meriterande. Du ska vara lyhörd, kreativ, empatisk, flexibel, ha god samarbetsförmåga och kommunikativ förmåga samt kunna arbeta självständigt. Du är driven inom kvalitetsarbete, dokumentation mm.

Som person har du lätt för att skapa personliga relationer med eleverna och arbetar för trygghet och välbefinnande. Du har en positiv grundinställning och tar ditt ansvar i ditt arbete. Vi välkomnar dig som:

• är trygg i dig själv och kan skilja på det personliga och professionella
• har lätt för att arbeta elevinriktat med eleven i centrum
• har god samarbetsförmåga
• är flexibel i ditt arbete
• är självgående och ansvarsfull

Du ska vara trygg och tydlig i din yrkesroll och ha god förmåga att se till varje barns individuella behov. Du är bra på att entusiasmera och skapa engagemang både hos dina kollegor och hos eleverna. Du är bra på att kommunicera och uppskattar det kollegiala lärandet. Du har förmåga att driva och utveckla nya metoder och har lätt för att omsätta teori i praktik. Grundläggande IT-kompetens är ett krav.


Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Vill du veta mer?
Stefan Lindberg, bitr. rektor Månsarp/Tahes skolområde, 036-103874
Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen. (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som skolkurator.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Vi söker efter en kurator till Prolympia idrottsskola

Kurator
Läs mer Apr 8
Prolympia är Sveriges ledande idrottsskola på grundskolenivå med verksamhet från Göteborg i söder till Umeå i norr. Prolympia i Jönköping är en F-9 verksamhet med ca 600 elever och 70 anställda. Skolan är centralt belägen på Rosenlundsområdet med närhet till såväl idrottsarenor som gångavstånd till Vätterstranden och grönområden. Här erbjuder vi dig en möjlighet att arbeta på en fristående grundskola som fokuserar på kunskap, trygghet, idrott och hälsa.Personalen är vår viktigaste resurs, vi värdesätter allas åsikter och hos oss har du som anställd möjlighet att vara med att påverka och utveckla verksamheten. Vi strävar systematiskt efter att erbjuda en god arbetsmiljö, bra anställningsvillkor och en god kollegial sammanhållning med en härlig lagkänsla.Om dig 
Att arbeta med barn och ungdomar är ett viktigt uppdrag och för att ge våra elever bästa möjliga förutsättningar för att utvecklas så söker vi efter rätt personer till vår verksamhet.

Vi söker nu efter en kurator för åk F-9 med god vana att möta och skapa trygga relationer med ungdomar. Vi ser att du som söker är initiativtagande och drivande i elevernas trivsel och trygghet. Samarbete med elever, vårdnadshavare och personal på skolan är en viktig del i ditt arbete vilket ställer krav på att du är en god kommunikatör både i tal och skrift. Vi vill att du som söker delar våra värderingar och vår grundsyn på att idrott som verktyg skapar förutsättningar för god hälsa och bra kunskapsresultat.   

Arbetsuppgifter
Som kurator ansvarar du för det förebyggande arbetet gällande barns mående och deras sociala utveckling tillsammans med kollegor. Du kommer arbeta med närvarofrämjande insatser där du utreder och följer upp elevers ogiltiga skolfrånvaro. Du ingår i skolans elevhälsoteam där du bidrar med din expertis tillsammans med rektor, specialpedagog, skolsköterska m.fl. Du skapar nätverk med myndigheter så som socialtjänsten, andra kuratorer och ungdomsmottagningen. När anmälan till socialtjänsten behöver göras är du den som förbereder dokumentation. Du är ett stöd för dina kollegor i deras förebyggande arbete att forma eleverna till trygga och sociala individer. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad socionom eller som har annan relevant utbildning för uppdraget. Vi ser gärna att du har arbetat med liknande uppdrag tidigare med god erfarenhet av barn och ungdomar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Tjänsten är tillsvidare på 100%. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. För anställning krävs ett utdrag ur belastningsregistret som avser arbete i skola och förskola. Utdraget får maximalt vara ett år gammalt. 

Vi arbetat löpande med urval och intervjuer vilket kan innebära att tjänsten blir tillsatt innan sista ansökningsdag. Så välkommen med din ansökan för att bli en del av team Prolympia!

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Mar 25
Barn och ungdomshälsan, Norr, Huskvarna

Till barn- och ungdomshälsan i Huskvarna söker vi nu en kurator som vill vara med och främja psykisk hälsa och förebygga psykisk ohälsa bland barn och ungdomar. Välkommen att söka tjänsten!

Vi söker
Vi söker dig som är socionom, sjuksköterska eller har annan utbildning/erfarenhet som bedöms som likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av stöd och behandling av barn och unga med psykisk ohälsa samt erfarenhet av föräldrastöd. Vidareutbildning i steg 1 KBT är önskvärt.

Tjänsten är 1 års vikariat på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Vi erbjuder dig
Som kurator på barn- och ungdomshälsan medverkar du till att stärka barn och ungas psykiska hälsa samt att ge stöd till föräldrar. Du kommer att få arbeta i ett team som stöttar varandra och har högt i tak. Vi har roligt på jobbet! Du får en anpassad introduktion med utgångsläge i dina erfarenheter.

Alla vi som arbetar inom Region Jönköpings län har tillgång till ett stort antal förmåner. Läs gärna mer om förmånerna här:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med
I ditt arbete som kurator på barn- och ungdomshälsan ger du råd och stöd och utför behandlingsarbete med barn och ungdomar. Du ska även kunna ge föräldrastöd och vägledning när barn eller ungdom visar tecken på psykisk ohälsa. Det ingår också att göra kartläggningar av barnets och den unges styrkor och svårigheter samt ge dem fortsatt stöd, råd och behandling. Tjänsten innehåller såväl telefonrådgivning och mottagningsbesök som teamarbete och samverkan med externa samverkanspartners. Vi arbetar även med digitala vårdmöten och gruppbehandling

För att du ska trivas hos oss
För att trivas i arbetet bör du som person ha förmåga att strukturera och planera ditt arbete samt vara flexibel och kunna ställa om vid nya omständigheter. Du arbetar bra tillsammans med andra och har en god förmåga att lyssna och kommunicera. Vidare är du bra på att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du har ett stort intresse av arbete med barn, unga och deras familjer. Vi lägger stor vikt vid egenskaper som god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Vi vill att de som besöker oss ska få ett bra bemötande, vara delaktiga och känna att vår insats gör skillnad. Vi arbetar aktivt med att vara lyhörda. Genom vårt arbetssätt med flera professioner vill vi värna om en helhetssyn kring barnet/ungdomen/familjen.

Så här gör du om du är intresserad
För att veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Sara Elofsson, enhetschef, tfn 010 242 9671.

Sista ansökningsdag är den 18 april 2022. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.
Välkommen med din ansökan!

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisens belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi undanber oss kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Jönköpings län arbetar för ett bra liv i en attraktiv region. Våra huvuduppdrag är folkhälsa, sjukvård och tandvård samt regional utveckling och tillväxt. Vi är länets största arbetsgivare med cirka 10 000 anställda inom ett hundratal yrken.

Barn- och ungdomshälsan i Huskvarna arbetar med den unge individuellt och ibland tillsammans med föräldrarna. Vi erbjuder föräldrastöd och gruppbehandling. Vi har även KBT på nätet för ungdomar. Vi som arbetar är psykologer, kuratorer, sjuksköterskor, arbetsterapeut och vårdadministratör. Vi arbetar teambaserat och är måna om att utveckla verksamheten till det bättre. Vi samverkar ofta med skolor och socialtjänst. Barn- och ungdomshälsan i Huskvarna samarbetar även nära med motsvarande mottagningar i Nässjö och Värnamo.

På vår webbplats www.rjl.se kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss och se vilka tjänster som är lediga just nu. Följ oss gärna på Facebook och Linkedin!

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Mar 18
Rehabiliteringscentrum, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Är du kurator/socionom och intresserad av ett arbete med människor i behov av råd, stöd och hjälp? Då kan denna tjänst vara något för dig!

Vi söker
Du har en socionomexamen och gärna erfarenhet av arbete som kurator och/eller erfarenhet av hälso- och sjukvård. Viktigast är att du har ett genuint intresse intresse för att arbeta med patienter inom specialistsjukvården med frågor som stigma, krisbearbetning och samtalsstöd.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med start enligt överenskommelse.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett viktigt och omväxlande arbete tillsammans med kompetenta kollegor, ett gott arbetsklimat och en bra arbetsmiljö. Du har kuratorskollegor i verksamheten och arbetar vid behov tillsammans med övriga rehabiliteringsprofessioner, läkare och sjuksköterskor. I tjänsten ingår process handledning för yrkesprofession kuratorer.

Hos oss erbjuds du ett arbete som är varierande, inspirerande och lärorikt med goda möjligheter till kompetensutveckling. Du får arbeta i ett multiprofessionellt team med ett gott arbetsklimat och god arbetsmiljö men du förväntas också vara självgående i dina ansvarsområden som kurator. Uppdraget i tjänsten kommer utgöras av arbete mot två länsövergripande kliniker, Infektionskliniken och Hudkliniken. Rehabiliteringscentrum är en tvärprofessionell verksamhet där du kommer att ha kollegor som är kuratorer men också andra rehabprofessioner.

Vi arbetar med digitala lösningar och digitala patientmöten vilket vi kommer att fortsätta utveckla, varför vi gärna ser att du har intresse för digitala behandlingssätt.

För att du ska få en bra start får du en anpassad introduktion utifrån dina erfarenheter. Om du är nyutbildad har du även möjlighet att få en erfaren mentor som stöd.
Alla vi som arbetar inom Region Jönköpings län har tillgång till ett stort antal förmåner. Läs gärna mer om förmånerna här:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med
I arbetet som kurator mot infektions- och hudkliniken ansvarar du för den psykosociala kompetensen. Genom samtal försöker du som kurator fånga in problemet och tillsammans med patienten försöka komma fram till den bästa lösningen. Du blir en uppskattad samarbetspartner såväl i arbetet på vårdavdelningar som på mottagningar. Du får bl.a. arbeta med patienter med olika autoimmuna sjukdomar och infektionssjukdomar inklusive patienter med Covid. Vi har ett gott samarbete med övriga professioner i HIV-teamet där du har en viktig funktion.
Arbetet består av mycket kris- och stödsamtal och utförs i både öppenvård och slutenvård. Smittspårning ingår i tjänsten och en viktig del av ditt uppdrag på Infektionskliniken.
I tjänsten ingår det även samarbete med andra aktörer, såsom ex patientföreningar, socialtjänst, smittskydd, försäkringskassan och migrationsverket.

Arbetsuppgifterna är en kombination av social rådgivning, sociala åtgärder, samordning och kvalificerade samtal. Behandlingsarbete och annat samtalsstöd består av krishantering och bearbetning vid sjukdomsbesked, dödsfall, traumatisk händelse, omställning i livssituation, eller liknande.

För att du ska trivas hos oss
Du visar prov på god samarbetsförmåga, struktur och flexibilitet, där du med din kompetens och roll kan relatera till övriga professioner på ett lyhört sätt. Eftersom vårt arbete bygger på personliga möten är det viktigt att du har ett professionellt bemötande och visar förståelse för patienten och dess anhöriga. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Patienten och närstående ska känna sig trygga med att våra medarbetare har en samlad kunskap om de fysiska, psykiska, sociala och existentiella behov i den situation patienten befinner sig i. Vi arbetar personcentrerat där patientens egna resurser tas tillvara. Vi lägger stort fokus på ett delaktigt medarbetarskap och hälsofrämjande arbetssätt.

Så här gör du om du är intresserad
Välkommen att kontakta områdeschef Adna Zahirovic, tfn 010-242 3217, för dina frågor.

Sista ansökningsdag är den 4 april 2022. Urval kan komma att ske löpande så vänta inte med din ansökan. Välkommen med din ansökan!

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisens belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.


Rehabiliteringscentrum är en länsgemensam verksamhet där olika kompetenser och erfarenheter stödjer utvecklingen för patienten, professionen och rehabiliteringen ur ett helhetsperspektiv. Oavsett var i länet man bor ska patienten ha tillgång till jämlik rehabilitering av god kvalitet.
I
nom rehabiliteringscentrum arbetar cirka 250 medarbetare inom 11 områden med tvärprofessionell sammansättning utifrån ett personcentrerat arbetssätt.

Mer information om hur det är att jobba hos oss finner du här. Följ oss gärna på Facebook och Linkedin!

Ansök nu

Kurator, Habiliteringscentrum Hörselhabiliteringen, Jönköping

Kurator
Läs mer Mar 16
Habiliteringscentrum Hörselhabiliteringen, Jönköping

Är du socionom och söker ett varierat arbete i en intressant verksamhet?
Hos oss får du möjlighet att arbeta på en stimulerande arbetsplats, i ett välfungerande, engagerat team med hög kompetens och gott samarbetsklimat. ”Vi är ett gott gäng som bryr oss om varandra.” Varmt välkommen med din ansökan!

Några röster om att arbeta på hörselhabiliteringen:
”Alltid ett fint bemötande som kan vända en dålig morgon/dag till det bättre.”
”En arbetsplats där man känner sig värdefull!”
”Välfungerande team där allas kompetenser tas tillvara och man stöttar varandra.”

Vi söker
Vi söker dig som med engagemang och drivkraft vill ta dig an meningsfulla och komplexa uppgifter. Du har socionomexamen. Meriterande är om du har grundläggande psykoterapiutbildning inriktning KBT (steg 1-utbildning). Erfarenhet av arbete med personer med hörselnedsättning är önskvärt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Eftersom vi arbetar länsövergripande och resor ingår i tjänsten är B-körkort ett krav, du utgår ifrån Jönköping.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett ansvarsfullt arbete i ett tvärprofessionellt team. Hos oss arbetar du i nära samarbete med kollegorna i teamet och tillsammans löser ni spännande, utmanande och varierande arbetsuppgifter. Du har en kuratorskollega i vuxenteamet, och ytterligare många yrkeskollegor på enheten och på kliniken. Kuratorerna har regelbundna yrkesträffar och handledning samt regiongemensamma utbildningsdagar inom hälsa- och sjukvård. För oss är det även viktigt att du deltar i och är en del av förbättringsarbetet på kliniken.
Vi har förmånen att lära oss teckenspråk, då en del av målgruppen som hörselhabiliteringen möter har teckenspråk som sitt förstaspråk.

I första hand kommer du att arbeta i vårt vuxenteam. Tillsammans med en kuratorskollega fördelas arbetet även till vårt barn- och ungdomsteam samt dövteam inom hörselhabiliteringen.

Tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiden är förlagd på dagtid, måndag-fredag och vi har förmånen att använda oss av årsarbetstid.

Det här får du arbeta med
Som kurator på hörselhabiliteringen ansvarar du tillsammans med övriga kollegor i teamet för rehabiliterande och habiliterande insatser både enskilt och i grupp.
Hörselhabiliteringen arrangerar olika hörselutbildningar samt anordnar gruppverksamhet. I såväl tjänsten som i teamen ingår mycket samverkan med olika aktörer, både interna och externa.

För att du ska trivas hos oss
För att du skall trivas hos oss krävs att du kan ställa om vid nya förutsättningar, har ett flexibelt och strukturerat arbetssätt, god social kompetens och samarbetsförmåga då stora delar av arbetet innebär nära samarbete med andra professioner och verksamheter.

Detta värderar vi högt
Grunden för vårt arbete är mötet med personer som kommer i kontakt med oss utifrån sina behov av hörselhabilitering eller hörselrehabilitering. Utifrån deras individuella behov utformar vi insatser. Vår utgångspunkt är alla människors lika värde. Det innebär att vi möter alla utifrån individens unika livssituation och förutsättningar. Vi bygger vår verksamhet genom meningsskapande möten. Medskapande, meningsfullhet och kvalitet är våra kärnvärden, som är viktiga och ledande för oss. Allting mynnar ut i vår vision; Ett bra liv i ett attraktivt län för alla.
Vi hoppas att du vill vara en del av vårt trevliga gäng!

Så här gör du om du är intresserad
Vill du veta mer kring tjänsten är du välkommen att kontakta Karolina Glifford, karolina.glifford@rjl.se
Sista ansökningsdag är den 27 mars 2022
Välkommen med din ansökan.
Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Hörselhabiliteringen är en del av Habiliteringscentrum i Region Jönköpings län. Vi har ett länsuppdrag men utgår från Ryhovsområdet i Jönköping. Hörselhabiliteringen är till för personer i alla åldrar med hörselnedsättning, dövhet, dövblindhet, ljudkänslighet och/eller tinnitus samt andra hörselrelaterade funktionsnedsättningar.
Hörselhabiliteringens uppdrag är att erbjuda habiliterande och rehabiliterande insatser enligt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) utifrån Habiliteringscentrums kärnvärden meningsfullhet, kvalitet och medskapande.

Ansök nu

Kurator, Habiliteringscentrum Hörselhabiliteringen, Jönköping

Kurator
Läs mer Mar 7
Habiliteringscentrum Hörselhabiliteringen, Jönköping

Är du socionom och söker ett varierat arbete i en intressant verksamhet?
Hos oss får du möjlighet att arbeta på en stimulerande arbetsplats, i ett välfungerande, engagerat team med hög kompetens och gott samarbetsklimat. ”Vi är ett gott gäng som bryr oss om varandra.” Varmt välkommen med din ansökan!

Några röster om att arbeta på hörselhabiliteringen:
”Alltid ett fint bemötande som kan vända en dålig morgon/dag till det bättre.”
”En arbetsplats där man känner sig värdefull!”
”Välfungerande team där allas kompetenser tas tillvara och man stöttar varandra.”

Vi söker
Vi söker dig som med engagemang och drivkraft vill ta dig an meningsfulla och komplexa uppgifter. Du har socionomexamen. Meriterande är om du har grundläggande psykoterapiutbildning inriktning KBT (steg 1-utbildning). Erfarenhet av arbete med personer med hörselnedsättning är önskvärt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Eftersom vi arbetar länsövergripande och resor ingår i tjänsten är B-körkort ett krav, du utgår ifrån Jönköping.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett ansvarsfullt arbete i ett tvärprofessionellt team. Hos oss arbetar du i nära samarbete med kollegorna i teamet och tillsammans löser ni spännande, utmanande och varierande arbetsuppgifter. Du har en kuratorskollega i vuxenteamet, och ytterligare många yrkeskollegor på enheten och på kliniken. Kuratorerna har regelbundna yrkesträffar och handledning samt regiongemensamma utbildningsdagar inom hälsa- och sjukvård. För oss är det även viktigt att du deltar i och är en del av förbättringsarbetet på kliniken.
Vi har förmånen att lära oss teckenspråk, då en del av målgruppen som hörselhabiliteringen möter har teckenspråk som sitt förstaspråk.

I första hand kommer du att arbeta i vårt vuxenteam. Tillsammans med en kuratorskollega fördelas arbetet även till vårt barn- och ungdomsteam samt dövteam inom hörselhabiliteringen.

Tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiden är förlagd på dagtid, måndag-fredag och vi har förmånen att använda oss av årsarbetstid.

Det här får du arbeta med
Som kurator på hörselhabiliteringen ansvarar du tillsammans med övriga kollegor i teamet för rehabiliterande och habiliterande insatser både enskilt och i grupp.
Hörselhabiliteringen arrangerar olika hörselutbildningar samt anordnar gruppverksamhet. I såväl tjänsten som i teamen ingår mycket samverkan med olika aktörer, både interna och externa.

För att du ska trivas hos oss
För att du skall trivas hos oss krävs att du kan ställa om vid nya förutsättningar, har ett flexibelt och strukturerat arbetssätt, god social kompetens och samarbetsförmåga då stora delar av arbetet innebär nära samarbete med andra professioner och verksamheter.

Detta värderar vi högt
Grunden för vårt arbete är mötet med personer som kommer i kontakt med oss utifrån sina behov av hörselhabilitering eller hörselrehabilitering. Utifrån deras individuella behov utformar vi insatser. Vår utgångspunkt är alla människors lika värde. Det innebär att vi möter alla utifrån individens unika livssituation och förutsättningar. Vi bygger vår verksamhet genom meningsskapande möten. Medskapande, meningsfullhet och kvalitet är våra kärnvärden, som är viktiga och ledande för oss. Allting mynnar ut i vår vision; Ett bra liv i ett attraktivt län för alla.
Vi hoppas att du vill vara en del av vårt trevliga gäng!

Så här gör du om du är intresserad
Vill du veta mer kring tjänsten är du välkommen att kontakta Karolina Glifford, karolina.glifford@rjl.se
Sista ansökningsdag är den 27 mars 2022
Välkommen med din ansökan.
Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Hörselhabiliteringen är en del av Habiliteringscentrum i Region Jönköpings län. Vi har ett länsuppdrag men utgår från Ryhovsområdet i Jönköping. Hörselhabiliteringen är till för personer i alla åldrar med hörselnedsättning, dövhet, dövblindhet, ljudkänslighet och/eller tinnitus samt andra hörselrelaterade funktionsnedsättningar.
Hörselhabiliteringens uppdrag är att erbjuda habiliterande och rehabiliterande insatser enligt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) utifrån Habiliteringscentrums kärnvärden meningsfullhet, kvalitet och medskapande.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Feb 25
Bra Liv Gränna vårdcentral

Vill du vara med och bidra till bästa möjliga hälsa för allmänheten? Sök då tjänsten som kurator hos oss på Bra Liv Gränna vårdcentral!

Vi söker
Vi söker en kurator med godkänd socionomexamen eller likvärdig utbildning. Du som söker är med fördel legitimerad hälso- och sjukvårdskurator, har KBT-kompetens steg 1 och gärna erfarenhet av primärvård. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde efter överenskommelse. Sysselsättningsgrad kan diskuteras.

Vi erbjuder dig
Ett stimulerande och varierande arbete med engagerade kollegor med hög kompetens i en trivsam miljö. Du kommer att ingå i vårdcentralens psykosociala team. Vi arbetar hela tiden med förbättringar och utveckling av verksamheten. Bra Liv erbjuder handledning, nätverksträffar och kompetensutveckling.

Det här får du arbeta med
Dina arbetsuppgifter kommer bestå av att arbeta med egen mottagningsverksamhet och behandla patienter med psykosocial problematik. Vårt mål är tidiga insatser och hög tillgänglighet. I din roll kommer du ha nära samarbete med andra professioner på vårdcentralen.


För att du ska trivas hos oss
Är det viktigt att du tycker om att arbeta för god kvalitet och har förmågan att planera, prioritera, genomföra och utvärdera. Att du som person är empatisk, trygg, lyhörd och har ett gott bemötande. Att du är positiv och flexibel, har lätt för att anpassa dig till olika situationer som snabbt kan uppstå på en liten arbetsplats. Att du ser möjligheter i förändringar. Vi ser gärna att du är bra på att jobba självständigt i din profession men också har lätt för att samverka och samarbeta med andra. Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Vår verksamhet bygger på personliga möten på en mindre vårdcentral där du genom engagemang och professionellt förhållningssätt är med och bidrar till utveckling och ständiga förbättringar för bästa möjliga vård och service för patienten. Vår arbetsmiljö är viktig och den ska präglas av dialog och trivsel, där vi värnar om balansen mellan arbete och fritid.


Så här gör du om du är intresserad
Vill du veta mer är du välkommen att ringa administrativ enhetschef Johanna Brodd 010-242 49 13.

Välkommen med din ansökan. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.
Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretagGränna ligger beläget vid Vätterns sydöstra strand och är ett attraktivt turistmål sommartid. Gränna är en urtypisk svensk idyll med vackra trähus och kullerstensgator. I centrala Gränna ligger Gränna vårdcentral med närhet till bland annat skola, affärer, busshållplats med goda bussförbindelser och färjeläget till Visingsö. I samma byggnad finns Folktandvården, familjecentral, mödravård och apotek. Gränna vårdcentral är en av 31 regionsdrivna vårdcentraler som ingår i koncernen Vårdcentralerna Bra Liv. Vi erbjuder hög kvalitet med hjälp av erfaren, välutbildad personal. Vår målsättning är ”En bättre hälsa för alla”, vilket vi når genom att visa omtanke, helhet och skapa kvalitet.
Gränna vårdcentral har cirka 5700 listade patienter och vi är 28 medarbetare inom olika professioner. Arbetet på vårdcentralen präglas av teamarbete baserat på patientens behov.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Jan 20
Barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Vi söker
Vi söker dig som är redo för en viktig och spännande utmaning där du får arbeta tillsammans med många erfarna medarbetare blandat med engagerade nyanställda med stort fokus på kunskap, bemötande och kvalitet.
Du har socionomexamen eller har annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med barn och unga inom hälso- och sjukvård, socialtjänst eller skola. Det är en fördel om du har steg 1 utbildning i KBT alternativt är positiv till en sådan vidareutbildning. Tjänsten är tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse, men vi ser gärna att du kan börja så snart som möjligt.

Vi erbjuder dig
Hos oss får du arbeta i ett stimulerande och utvecklande uppdrag på en kreativ arbetsplats med kollegor som bryr sig om varandra, trots ett högt inflöde av remisser och komplexa ärenden.
Som nyanställd hos oss får du mentorstöd av erfaren kollega, en gedigen introduktion samt internutbildning i barnpsykiatrisk diagnostik.
Alla vi som arbetar inom Region Jönköpings län har tillgång till ett stort antal förmåner. Läs gärna mer om förmånerna här:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med
Ditt arbete kommer i första hand att bestå av att ta emot nybesök, göra bedömningar samt genomföra enskilt behandlingsarbete riktat mot aktuell målgrupp. Som kurator i ett av våra två team kommer du även att vara en del av utredningsarbetet kring barn med neuropsykiatriska svårigheter.

Oavsett team är du med och bidrar med ett psykosocialt fokus där du deltar vid SIP-möten (samordnad individuell plan) och arbetar med övrig samverkan kring barnet, till exempel med socialtjänst och skola. I båda teamen arbetar du med gruppbehandlingar och utbildning för våra patienter och deras föräldrar.
På vår mottagning ges stora möjligheter att vara delaktig i verksamhetens utvecklingsarbete. Arbetstiderna är förlagda måndag till fredag, 08.00-16.30.

För att du ska trivas hos oss
För oss är det viktigt du kan se relationer i sitt rätta perspektiv och förhålla dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du drivs av att arbeta på ett resultatorienterat sätt, men har också lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du arbetar bra tillsammans med andra och har lätt för att skapa kontakter samt underhålla relationer. I ditt arbete ser du till att organisera, planera och prioritera på ett effektivt sätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Så här gör du om du är intresserad
Vid frågor går det bra att kontakta områdeschef Jaana Melle, 010-242 59 16 eller områdeschef Anna Jonsson 010-242 31 09. Sista ansökningsdag är den 6 februari 2022. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.
Välkommen med din ansökan! Vi ser fram emot att lära känna dig.

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisen belastningsregister och misstankeregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

En köfri Barn och ungdomspsykiatri med framtidens vårdutbud för optimal livskvalité är vår arbetshypotes när vi förverkligar den treåriga satsning som Region Jönköpings län beslutat ge till länets barn och ungdomar i behov av specialistpsykiatri. Söker du ett meningsfullt arbete med fokus på utveckling så kommer du gilla detta!

Arbetsplatsbeskrivning
Barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen är belägen på Ryhov i Jönköping. Hos oss arbetar kring 50 medarbetare och nu har vi möjlighet att utöka vår arbetsgrupp med ytterligare kuratorer, vi söker därför dig som vill komma och arbeta tillsammans med oss. På vår mottagning arbetar vi i två tvärprofessionella team. Ett av våra team arbetar i första hand med bedömning, utredning och behandling av barn och unga med neuropsykiatriska diagnoser och sekundära svårigheter kopplade till dessa diagnoser. Vårt andra team arbetar med barn och unga i behov av insatser kopplade till trauma, ätstörningar samt svårare depressions- och ångesttillstånd. Vi söker kuratorer till båda teamen.

Länskliniken består av ”En väg in, barn och unga psykisk hälsa” som är en gemensam enhet för barn- och ungdomshälsan och barn-och ungdomspsykiatrin för telefonrådgivning och triagering till rätt vårdnivå. Länskliniken består vidare av tre öppenvårdsmottagningar belägna i Nässjö, Värnamo och Jönköping. Tillsammans har vi en gemensam vårdavdelning i Jönköping som bedriver heldygnsvård, samt en anorexienhet för öppenvård och dagvård. Sammanlagt är vi idag cirka 140 medarbetare i olika professioner inom kliniken som ger psykiatrisk specialistvård till barn och ungdomar i 13 kommuner i länet. Tillsammans möter vi barn och ungdomar 0-17 år med medelsvåra till svåra psykiatriska tillstånd. Våra insatser utgår från vetenskap och beprövad erfarenhet och bygger på barnpsykiatrisk diagnostik. Insatserna består av bedömning, utredning och/eller behandling av både akuta och icke akuta tillstånd. Vi samverkar med vårdgrannar och andra samverkanspartners för att ge barn och unga i vårt län bästa möjliga vård och bemötande.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Dec 20
Anorexienheten, barn- och ungdomspsykiatriska kliniken, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Vi söker
Vi söker dig som är utbildad socionom till anorexienheten. Tjänsten är på heltid, tillsvidare och tillträde sker enligt överenskommelse. Vi ser gärna att du har erfarenhet av psykiatri, helst barn- och ungdomspsykiatri. Vi arbetar utifrån familjebehandling och KBT så erfarenhet eller utbildning inom dessa områden är önskvärt.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig en tjänst på en välfungerande och trivsam arbetsplats. Hos oss värnar vi om en god arbetsmiljö och ett gott bemötande gentemot varandra i personalgruppen. Möjligheten att bidra till utveckling och upplägg av verksamheten är god och du erbjuds kontinuerlig kompetensutveckling.

Alla vi som arbetar inom Region Jönköpings län har tillgång till ett stort antal förmåner. Läs gärna mer om förmånerna här:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med
Vi har 2 huvudspår i behandlingen med en öppenvård och en dagvård. Som kurator har man främst ansvar för föräldrastöd och familjesamtal i båda spåren. Det kan också för dig som har KBT-utbildning vara aktuellt med individualbehandling med patienterna. Behandlingen stäcker sig generellt över flera år och som behandlare får man en nära kontakt med föräldrar/ familjer och får förmånen att följa utvecklingen över tid. I början träffas man veckovis för att sedan med tiden glesa ut.

För att du ska trivas hos oss
Vi söker dig som är nyfiken på och vill specialisera dig inom restriktiv ätstörning samtidigt som du förstår nödvändigheten av ett brett barnpsykiatriskt- och psykosocialt perspektiv. Du ska både kunna jobba självständigt i behandlingen men också vara trygg i och se nödvändigheten av teamarbete. Anorexi kan vi och kommer att dela med oss av vår kunskap till dig.

Så här gör du om du är intresserad
Vid frågor går det bra att kontakta områdeschef Christel Kalbe, 010-242 51 02. Sista ansökningsdag är den 2022-01-16. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan!

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisen belastningsregister och misstankeregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.


En köfri Barn och ungdomspsykiatri med framtidens vårdutbud för optimal livskvalité... är vår arbetshypotes när vi förverkligar den treåriga jättesatsning som Region Jönköpings län beslutat ge till länets barn och ungdomar i behov av specialistpsykiatri.

Söker du ett meningsfullt arbete med fokus på utveckling så kommer du gilla detta! Vi söker dig som tycker det är viktigt att skapa en god arbetsmiljö tillsammans med dina kollegor genom att sprida energi, glädje och nya tankar och idéer!

Anorexienheten är en länsövergripande specialistenhet som behandlar restriktiv ätstörning; Anorexia Nervosa och ARFID. Vi arbetar tätt i team där kurator, KBT-sjuksköterska och överläkare ingår samt skötare på dagvården, enheten består av totalt 8 medarbetare. Vi arbetar i team i kontakten med familjen där barnet/ungdomen har en individualterapeut och föräldrarna har stöd av kurator, vi samarbetar sedan i familjesamtal. Förutom behandling så är alla delaktiga i att hålla ihop och föra verksamheten framåt. Många av våra patienter har också komorbiditet och eller andra svårigheter som vi också jobbar med vilket innebär samarbete med både skola och socialtjänst samt även i KBT-behandlingen. Vi har också anhöriggrupp där man som kurator ansvara för en del.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Dec 20
Habiliteringen Barn och Unga Jönköping

Är du socionom och söker ett varierat arbete i en intressant verksamhet? Nu finns en tjänst som kurator i ett neuropsykiatriskt barn- och ungdomsteam på Habiliteringscentrum i Jönköping.

Vi söker
Vi söker dig som med engagemang och drivkraft vill ta dig an meningsfulla och komplexa uppgifter. Du har en socionomexamen och erfarenhet av arbete med olika funktionsnedsättningar. Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper. Körkort är ett krav då resor förekommer i tjänsten.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett omväxlande, utmanande och meningsfullt arbete där du har en chans att göra skillnad. Hos oss på Habiliteringscentrum får du bidra med din kunskap till att hjälpa människor i behov av stöd. Tillsammans i tvärprofessionella team tar vi oss an utmaningar som kräver samarbete, struktur och tålamod.

Tjänsten är på heltid tillsvidare med tillträde efter överenskommelse.
Alla vi som arbetar inom Region Jönköpings län har tillgång till ett stort antal förmåner. Läs gärna mer om våra förmåner här (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
Det neuropsykiatriska teamet arbetar med att erbjuda stöd till barn med autism och ge dem så bra förutsättningar som möjligt. Som kurator är du en del av ett habiliteringsteam som även består av arbetsterapeut, dietist, fysioterapeut, logoped, läkare, psykolog, sjuksköterska, specialpedagog och vårdadministratör. Du samverkar med vårdnadshavare och det nätverk som finns runt barnen. Som kurator svarar du för den psykosociala specialistkompetensen i teamet. Kuratorn är en viktig del i arbetet med bland annat information, rådgivning, utredningar, stödsamtal, krishantering, utbildning och konsultation.

För att du ska trivas hos oss
För att du ska trivas hos oss bör du kunna ta emot och förmedla information på ett bra sätt. Du kommer arbeta med människor i olika situationer och med olika förutsättningar vilket ställer krav på din empatiska förmåga samt kulturella medvetenhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Grunden för vårt arbete är mötet med barn, ungdomar och vuxna som kommer i kontakt med oss utifrån sina, eller sina barns långsiktiga behov av specialisthabilitering. Vi strävar efter att möta alla utifrån deras unika livssituation och förutsättningar. Medskapande, meningsfullhet och kvalitet är våra kärnvärden, som är viktiga och ledande för oss.

Så här gör du om du är intresserad
Välkommen att kontakta enhetschef Marcus Viberg, tfn: 010-242 43 85 eller marcus.viberg@rjl.se
Kurator Karin Johansson, tfn: 010-242 43 54

Sista ansökningsdag är 2022-01-09. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.


Habiliteringscentrum i Region Jönköpings län är en samlad resurs som arbetar med specialiserade insatser för personer med varaktiga funktionsnedsättningar.

Hos oss hittar du barn-, ungdoms- och vuxenhabilitering samt syncentral, hörselhabilitering och tolkcentral.

Habiliteringsarbetet präglas av helhetssyn och bygger på tvärvetenskapligt synsätt. Verksamheten är uppbyggd i team som består av olika yrkesprofessioner.

Läs gärna mer om habiliteringscentrum som arbetsplats här (https://rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/sjukhus-som-arbetsplats/habiliteringscentrum-som-arbetsplats2/)

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Nov 5
Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken, slutenvårdsavdelningen, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Vi söker
Nu söker vi dig som är utbildad socionom eller motsvarande. Har du grundläggande psykoterapiutbildning med inriktning mot system och familj eller KBT (steg I) är det meriterande. Önskvärt är att du har tidigare erfarenhet av krisstöd och/eller samtalsstöd. Även tidigare erfarenhet av arbetet inom psykiatrisk slutenvård ser vi som positivt. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med flextidsavtal. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter och en unik variation i arbetsuppgifter. Du ges möjlighet att arbete i en omväxlande tjänst som består både av självständigt arbete och teamarbete där du arbetar nära en annan kurator, läkare samt övrig behandlingspersonal.

Som specialistverksamhet satsar vi på kontinuerlig fortbildning och handledning. Du erbjuds kompetensutveckling, handledning tillsammans med kollegor och anpassade utbildningsmöjligheter som går i linje med arbetet inom verksamheten.

Alla vi som arbetar inom Region Jönköpings län har tillgång till ett stort antal förmåner. Läs gärna mer om förmånerna här:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med
Som kurator i slutenvården arbetar du med barn och unga med psykiatrisk problematik. Ditt arbete utgår från en helhetssyn där du ansvarar för att utreda, bedöma och behandla de psykosociala problem som har samband med den unges sjukdomstillstånd. Du arbetar bland annat med social rådgivning, orosanmälningar eller hjälp till den unge och dennes familj vid ansökan om stödinsatser. Du möter den unge och dennes familj i stödsamtal som bland annat innebär enklare krishantering samt stöd och motivationsarbete inför hemgång.

En stor del av ditt arbete består av att bidra till god samverkan mellan region och kommun. Detta innebär ett nära samarbete med vårdgrannar och andra myndigheter i länet. Vi är även inne i en målmedveten och aktiv utveckling av den barnpsykiatriska vården i vårt län. Som kurator i slutenvården är du en viktig del i utvecklingen och får arbeta nära mottagningarna och övriga delar inom kliniken.

För att du ska trivas hos oss
För att du ska trivas hos oss tror vi att du är en person som tar ansvar för dina uppgifter och driver processer framåt. Du har en förmåga att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan vara lugn och kontrollerad i stressade situationer. För oss är samarbete viktigt och du är lyhörd och kan kommunicera samt arbeta bra ihop med andra. Du trivs med att ta dig an komplexa frågor och bryter ner problem.

Så här gör du om du är intresserad
Välkommen att höra av dig till områdeschef Christel Kalbe, 010-242 51 02. Sista ansökningsdag är 2021-11-28. Intervjuer och urval kan komma att ske löpande. Välkommen med din ansökan!

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisen belastningsregister och misstankeregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi undanber oss vänligen men bestämt all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

En köfri Barn och ungdomspsykiatri med framtidens vårdutbud för optimal livskvalité... är vår arbetshypotes när vi förverkligar den treåriga jättesatsning som Region Jönköpings län beslutat ge till länets barn och ungdomar i behov av specialistpsykiatri. Söker du ett meningsfullt arbete med fokus på utveckling så kommer du gilla detta!

Kliniken består av tre öppenvårdsenheter i Nässjö, Värnamo och Jönköping. I Jönköping finns också en vårdavdelning som bedriver heldygnsvård, samt en anorexienhet bestående av öppenvård och dagvård.

Vi är cirka 100 medarbetare i olika professioner som ger psykiatrisk specialistvård till barn och ungdomar i 13 kommuner i länet. I arbetat möter vi barn och ungdomar från 0-17 år och deras vuxna. Vi arbetar tvärvetenskapligt i multiprofessionella team. Kliniken är i ett nytt spännande skede och vi hoppas att du blir nyfiken och vill vara med!

Ansök nu

Kurator till TBS Jönköping

Kurator
Läs mer Okt 29
ThorenGruppen är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 2000 medarbetare och en omsättning på 1,7 miljarder. ThorenGruppen driver gymnasieskolor, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter från Malmö i söder till Kiruna i norr.

Thoren Business School (TBS) är affärsgymnasiet inom ThorenGruppen. Vi utbildar framtidens ledande entreprenörer och ledare. Vi vill ge eleverna verktygen som krävs för att nytänkande och utveckling, oavsett drömmar och mål.Nu har du världens chans att vara med och bygga upp Thoren Business School i Jönköping.

Hösten 2020 startade vi ett nytt affärsgymnasium och söker nu en kurator med stort hjärta och omsorg med förmågan att se potentialen i varje elev.

Beskrivning

Vi är en nytänkande skola som arbetar teaminriktat och med hög delaktighet för såväl personal som elever. Hos oss får du möjlighet att utvecklas i din profession och vara med att utveckla skolan mot våra uppsatta mål. Förutom att vara med och stötta och coacha våra elever när de upptäcker framtiden och tar sig an utmaningen med gymnasiet, vill vi att du tillsammans med skolans elevhälsa, lärare övriga personal är med och skapar ett team med eleven och elevens framtid i fokus. Tjänsten är på 10%.

Läs mer om vår pedagogik och upplägg på www.affarsgymnasiet.se

Kvalifikationer

Vi ser helst att du är beteendevetare/ socionom eller har lång erfarenhet av att arbeta coachande med ungdomar. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du har kompetens som innebär att du:

• kan se eleven utifrån ett helhetsperspektiv och arbetar för alla elevers utveckling, har höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas

• är med och initierar, organiserar och genomför projekt och aktiviteter som bidrar till en bättre elevhälsa och en bättre skola

• tillför entusiasm, energi och lust som ger positiva effekter på både elever och kollegor samt bidrar till att skapa en trygg lärande miljö

• kan se till hela skolan och bidra till dess utveckling med allt vad det innebär av flexibilitet, kreativitet och uthållighet.

Vi erbjuder

Som arbetsgivare erbjuder vi dig en plats i en spännande och nytänkande organisation som vill utveckla medarbetarupplevelse, hälsa och arbetsmiljö. ThorenGruppen erbjuder årligen sina medarbetare en utvecklingspeng som möjlighet för personlig utveckling och individuellt välbefinnande. Varje år samlas alla medarbetare under en tre dagar lång konferens och kickoff – Thoren Tillsammans.

Inom ThorenGruppen erbjuder vi dig:

- Frihet under ansvar
- Möjlighet att påverka
- Fantastiska kollegor
- Snabba beslutsvägar
- Entreprenörskap
- Kreativ arbetsplats som vill bryta mönster
- En trygg anställning
- Varierande och intressanta arbetsuppgifter

Sista ansökningsdag: 2021-11-25, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: Vill du veta mer om vår skola eller tjänsten kontakta gärna Jolanta Eriksson, rektor för Thoren Business School, 073-1833779 jolanta.eriksson@tbschool.se

Till följd av skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan och gymnasiet. Vi uppmuntrar därför dig som söker att i direkt anslutning till att du skickar in din ansökan beställa ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten för att beställa utdraget hittar du via polisen.se.Inom ThorenGruppen gör vi allt med MODET att våga förändra, bryta mönster och gå vår egen väg; KRAFTEN att genomföra det vi lovar och samtidigt utvecklas; och med PASSION till vårt uppdrag och att ge våra elever den bästa utbildningen. Vi gör allt detta med HJÄRTA, för att skapa en arbetsplats och skola där alla är välkomna och inkluderade.Läs mer om oss på: thorengruppen.se

Ansök nu

Kurator sökes till Kvinno- och tjejjouren

Kurator
Läs mer Okt 8
Kvinno- och Tjejjouren Jönköping är en idéburen förening som arbetar med professionellt stöd till kvinnor över 18 år som är eller har varit utsatta för våld i nära relationer, samt deras barn. Vi arbetar med krisstöd, bearbetande samtal, informations- och rådgivningsinsatser, förebyggande arbete samt opinionsbildning. Kvinnojouren driver även ett skyddat boende där kvinnor och medföljande barn placeras utifrån en individuell biståndsbedömning enligt socialtjänstlagen. Vi har även en tjejjour som stöttar, stärker och lyssnar på dig som identifierar dig som tjej. Tjejjouren arbetar även våldsförebyggande och med normkritik. Kvinno- och Tjejjouren Jönköping är medlem i Unizon, ett partipolitiskt och religiöst obundet riksförbund, med drygt 130 kvinno- och tjejjourer samt andra stödverksamheter som arbetar för ett jämställt samhälle fritt från våld. Arbetet vid Kvinno- och tjejjouren Jönköping utgår från Unizons värdegrund och policy (läs mer om det på www.unizon.se).
Att arbeta som anställd på en Kvinno- och tjejjour handlar i grunden om engagemang och lyhördhet. God förmåga att samarbeta liksom förmåga att arbeta självständigt är nödvändigt. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, samt trivs i att föra samtal och har viss vana av att föredra och informera i små och stora grupper.
Dina arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av att fungera som kontaktperson till de boende som bor i det skyddade boendet. Du kommer vidare att ha råd/stöd, bearbetande och krissamtal. Du ska ge vägledning och information om samhällets resurser samt hjälp att komma i kontakt med dessa. En självklar del i ditt arbete är att samverka med övriga instanser som är viktiga för den enskilde eller familjen. Du skall också delta i det praktiska arbetet som förekommer i ett skyddat boende.
Du kommer att vara en del i en engagerad och positiv arbetsgrupp med ett generöst förhållningssätt gentemot varandra. Kvinno- och Tjejjouren arbetar i nära samverkan med Jönköpings kommun, Länsstyrelsen Jönköpings län, Unizon samt andra aktörer.
Tjänsten innebär några resor per år främst till Unizons kansli i Stockholm, samt för att delta i konferenser och vid utbildningstillfällen.
Verksamheten har beredskapstjänstgöring under kvällar, nätter och helger.

Tillträde och upplysningar
Tillträde snarast
37 tim. arbetsvecka
Friskvårdsbidrag samt betald massage under arbetstid

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Sep 17
Team 1, psykiatrisk öppenvård allmänpsykiatri, Jönköping

Psykiatriska kliniken står inför spännande utmaningar! Vi söker dig som vill vara med och bidra med kompetens och energi i såväl det dagliga arbetet som i utvecklingsarbete och att forma vår framtida verksamhet.

Vi söker
Vi söker dig som är utbildad socionom med några års erfarenhet, gärna inom psykiatrisk vård. Steg 1 utbildning inom KBT är önskvärt. Du har goda kunskaper gällande lagar och föreskrifter för hälso- och sjukvård och psykiatri. Tjänsten är tillsvidare på heltid med tillträde efter överenskommelse.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett varierat arbete med stimulerande och utvecklande arbetsuppgifter i ett öppet och positivt klimat. Som kurator hos oss får du arbeta i tvärprofessionella team bestående av arbetsterapeut, psykolog, läkare, sjukgymnast, fysioterapeut, sjuksköterska och vårdadministratör. Det finns även goda möjligheter till nära samarbete med kuratorskollegor då flera finns placerade nära. Som kurator hos oss har du regelbunden handledning och deltar på yrkesträffar.

Här kan du läsa mer om vilka förmåner vi erbjuder. (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
Du kommer att arbeta självständigt med planering och genomförande av psykosocialt behandlingsarbete med enskilda personer och/eller grupper. Beslut om åtgärder tas i samverkan med patient och team och baseras på bästa relevanta evidens, nytta och alternativ. I arbetet ingår även många kontakter med samverkanspartners utanför sjukvården som exempelvis kommun, Försäkringskassa och Arbetsförmedling.

För att du ska trivas hos oss
För oss är det viktigt att du har du ett professionellt förhållningssätt. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Vi tänker att du är en person som arbetar självständigt och strukturerat, har god självinsikt, är flexibel och har lätt för att samarbeta. Vidare tilltalas du av ett tvärprofessionellt arbetssätt och är intresserad av utvecklings- och förbättringsarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Vi arbetar personcentrerat med patientens bästa i fokus. I vår verksamhet värdesätter vi medarbetare som önskar utveckla sin profession samt vill medverka i klinikens utveckling och framtid. Vår klinik eftersträvar mångfald ur alla perspektiv.

Så här gör du om du är intresserad
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta vårdenhetschef Catarina Nord, 010-242 33 56.

Sista ansökningsdag är 2021-10-10 men intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.
Välkommen med din ansökan!

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisens belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

#Sveriges viktigaste jobb
Psykiatriska kliniken i Jönköping en av länets största kliniker med både öppen- och slutenvård inom specialistpsykiatri. Verksamheten har sju öppenvårdsmottagningar och sex vårdavdelningar samt en psykiatrisk akutmottagning som erbjuder akuta bedömningar dygnet runt.

Kliniken erbjuder psykiatrisk specialistvård för invånare över 18 år. Delar av kliniken är även en länsresurs med ansvar för psykiatrisk intensivvård, beroendevård, rättspsykiatri och jourverksamhet där vi handlägger akuta ärenden inom både vuxenpsykiatriska kliniken och barn- och ungdomspsykiatriska kliniken.

Inom öppenvården arbetar vi med specialistinsatser inom neuropsykiatri, beroendevård, psykosvård, allmänpsykiatri och psykiatrisk rehabilitering. Vi arbetar teambaserat med bedömning, utredning, behandlings- och rehabiliteringsinsatser.

Mer information om psykiatriska kliniken i Jönköping finner du här. (https://rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/sjukhus-som-arbetsplats/arbetsplatser-pa-lanssjukhuset-ryhov/psykiatriska-kliniken-som-arbetsplats/)

Följ gärna Region Jönköpings län på Facebook och Linkedin!

Ansök nu

Socionom, kurator

Kurator
Läs mer Sep 14
Psykosvårdens öppenvård, Jönköping

Vill du arbeta i en lärande organisation med goda möjligheter till fortbildning och kompetensutveckling? Välkommen till oss på Psykiatriska mottagningen i Jönköping!

Vi söker
Vi söker dig som är utbildad socionom med några års erfarenhet, gärna inom psykiatrisk vård. Steg 1 utbildning inom KBT är önskvärt. Du har goda kunskaper gällande lagar och föreskrifter för hälso- och sjukvård och psykiatri. Tjänsten är tillsvidare på heltid med tillträde efter överenskommelse, arbetstid dag.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett varierat arbete med stimulerande och utvecklande arbetsuppgifter i ett öppet och positivt klimat. Som kurator hos oss får du arbeta i tvärprofessionella team bestående av arbetsterapeut, psykolog, läkare, sjukgymnast, sjuksköterska och vårdadministratör. Nära samarbete med andra inom din profession blir en naturlig del av din vardag. I din tjänst deltar du i regelbunden handledning och yrkesträffar.

Här kan du läsa mer om vilka förmåner vi erbjuder. (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
Du kommer att arbeta självständigt med planering och genomförande av psykosocialt behandlingsarbete med enskilda personer och/eller grupper. Även utredningsarbete kan förekomma. I arbetet ingår även kontakter med samverkanspartners utanför sjukvården, som exempelvis kommun, Försäkringskassa och Arbetsförmedling.

För att du ska trivas hos oss
För oss är det viktigt att du har du ett professionellt förhållningssätt, är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du arbetar självständigt och strukturerat och har god självinsikt. Vidare är du flexibel och har lätt för att samarbeta. Du tilltalas av ett tvärprofessionellt arbetssätt och är intresserad av utvecklings- och förbättringsarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Vi arbetar personcentrerat med patientens bästa i fokus. I vår verksamhet värdesätter vi medarbetare som önskar att utveckla sin profession samt vill medverka i klinikens utveckling och framtid. Vår klinik eftersträvar mångfald ur alla perspektiv.

Så här gör du om du är intresserad
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta enhetschef Kalle Forsman, 070-650 47 91 alternativt bitr. enhetschef Linda Nordström, 010-242 37 86.

Sista ansökningsdag är 2021-09-30. Välkommen med din ansökan!

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisens belastningsregister och misstankeregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

#Sveriges viktigaste jobb
Psykiatriska kliniken i Jönköping en av länets största kliniker med både öppen- och slutenvård inom specialistpsykiatri. Verksamheten har sju öppenvårdsmottagningar och sex vårdavdelningar samt en psykiatrisk akutmottagning som erbjuder akuta bedömningar dygnet runt.

Kliniken erbjuder psykiatrisk specialistvård för invånare över 18 år. Delar av kliniken är även en länsresurs med ansvar för psykiatrisk intensivvård, beroendevård, rättspsykiatri och jourverksamhet där vi handlägger akuta ärenden inom både vuxenpsykiatriska kliniken och barn- och ungdomspsykiatriska kliniken.

Inom öppenvården arbetar vi med specialistinsatser inom neuropsykiatri, beroendevård, psykosvård, allmänpsykiatri och psykiatrisk rehabilitering. Vi arbetar teambaserat med bedömning, utredning, behandlings- och rehabiliteringsinsatser.

Mer information om psykiatriska kliniken i Jönköping finner du här. (https://rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/sjukhus-som-arbetsplats/arbetsplatser-pa-lanssjukhuset-ryhov/psykiatriska-kliniken-som-arbetsplats/)

Följ gärna Region Jönköpings län på Facebook och Linkedin!

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Sep 8
Barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Vi söker
Är du redo för en ny spännande utmaning där du får arbeta tillsammans med många erfarna medarbetare blandat med engagerade nyanställda som har ett stort fokus på kunskap, bemötande och kvalitet? Vi söker dig som är kurator, socionom eller har annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Vi ser positivt på erfarenhet av psykiatri eller barnpsykiatrisk vård. Önskvärt är också om du är utbildad inom kognitiv beteendeterapi.

Tjänsten är tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse, men vi ser gärna att du kan börja så snart som möjligt.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig möjligheten till tvärfunktionellt teamarbete med kompetenta kollegor. Som nyanställd hos oss får du mentorstöd av erfaren kollega, en gedigen introduktion samt internutbildning i barnpsykiatrisk diagnostik.

Alla vi som arbetar inom Region Jönköpings län har tillgång till ett stort antal förmåner. Läs gärna mer om förmånerna här:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med
Du kommer bland annat att få arbeta med att utföra bedömningar samt behandlingar för barn, ungdomar och vårdnadshavare med varierande psykiatrisk problematik men även att vara delaktig i verksamhetens utvecklingsarbete. Du kommer att arbeta med samverkan med kommunerna, socialtjänsten och andra vårdgrannar ex. via SIP.

Arbetstiderna är förlagda måndag till fredag, 08.00-16.30.

För att du ska trivas hos oss
För oss är det viktigt du kan se relationer i sitt rätta perspektiv och förhålla dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du drivs av att arbeta på ett resultatorienterat sätt, men har också lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du arbetar bra tillsammans med andra och har lätt för att skapa kontakter samt underhålla relationer. I ditt arbete ser du till att organisera, planera och prioritera på ett effektivt sätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Så här gör du om du är intresserad
Vid frågor går det bra att kontakta områdeschef Jaana Melle, 010-242 59 16. Sista ansökningsdag är den 19 september. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan!

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisen belastningsregister och misstankeregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

En köfri Barn och ungdomspsykiatri med framtidens vårdutbud för optimal livskvalité... är vår arbetshypotes när vi förverkligar den treåriga jättesatsning som Region Jönköpings län beslutat ge till länets barn och ungdomar i behov av specialistpsykiatri.

Söker du ett meningsfullt arbete med fokus på utveckling så kommer du gilla detta! Vi söker dig som tycker det är viktigt att skapa en god arbetsmiljö tillsammans med dina kollegor genom att sprida energi, glädje och nya tankar och idéer!

Vill du veta mer om vår verksamhet kan läsa mer om oss här (https://rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/sjukhus-som-arbetsplats/arbetsplatser-pa-lanssjukhuset-ryhov/barn--och-ungdomspsykiatriska-kliniken-som-arbetsplats/).

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Aug 13
Bra Liv Hälsan 1 vårdcentral

Är du utbildad socionom eller motsvarande och vill du arbeta med egen mottagningsverksamhet? Vill du arbeta med att behandla patienter med psykosocial problematik? Låter detta intressant?

Vi söker
Vi söker dig som är utbildad socionom eller motsvarande. Vi ser gärna att du har KBT-kompetens steg 1. Tillträde enligt överenskommelse.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett stimulerande och utvecklande arbete med engagerade kollegor med hög kompetens i en trivsam miljö. Du kommer att ingå i vårdcentralens psykosociala team. Vi arbetar hela tiden med förbättringar och utveckling av verksamheten. Bra Liv erbjuder handledning, nätverksträffar och kompetensutveckling.

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med
Dina arbetsuppgifter kommer bestå av att arbeta med egen mottagningsverksamhet och behandla patienter med psykosocial problematik. Du bedömer, utreder och behandlar vuxna patienter med lätt till måttlig psykisk ohälsa enligt riktlinjer för Regionens psykosociala arbete i primärvård. Du får ett individuellt ansvar för att göra korrekta bedömningar och behandlingsinsatser, men du arbetar också tillsammans med övriga i det psykosociala teamet. Hos oss eftersträvas tidig intervention och hög tillgänglighet, vilket innebär att du främst kommer att arbeta med kortare behandlingskontakter.

För att du ska trivas hos oss
Arbetsuppgifterna kräver att du tar egna initiativ och kan planera och genomföra arbetet självständigt. Samtidigt behöver du samarbeta väl med dina kollegor, och ha ett gott bemötande gentemot alla du möter i din roll. Du behöver också vara flexibel för att lätt kunna anpassa dig till ändrade omständigheter.

Detta värderar vi högt
Vår verksamhet bygger på personliga möten där du genom ditt engagemang och professionella förhållningssätt är med och bidrar till utveckling och ständiga förbättringar. Vi sätter tydliga mål och vill ständigt utvecklas och bli bättre, därför vill vi ge våra medarbetare förutsättningar till samverkan och erfarenhetsutbyte och vi uppmuntrar kreativa lösningar. Vår arbetsmiljö är viktig och den ska präglas av dialog och trivsel!

Så här gör du om du är intresserad
Vill du veta mer kring tjänsten är du välkommen att ringa verksamhetschef
Ann Vikström på telefonnummer 010-242 54 11.
Sista ansökningsdag är den 2021-09-12

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.
Hälsans vårdcentral 1 ingår i koncernen Vårdcentralerna Bra Liv. Hälsan 1 är belägen centralt i Jönköpings västra del och en av de större vårdcentralerna i länet med drygt 12 400 listade patienter och ett fyrtiotal medarbetare inom olika professioner.Vi arbetar med ständiga förbättringar för att Hälsans vårdcentral 1 ska förbli en attraktiv vårdcentral för såväl patienter som medarbetare. Vår målsättning är En bättre hälsa för alla, vilket vi når genom att visa omtanke, helhet och skapa kvalitet.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Jul 7
Rehabiliteringscentrum, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Vi söker
Vi söker dig som är socionom eller har utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig. Du är genuint intresserad av att arbeta som kurator inom somatisk specialistsjukvård.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid, med startdatum den 15 september eller enligt överenskommelse.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder ett viktigt och spännande arbete i en multiprofessionell arbetsgrupp med ett gott arbetsklimat och god arbetsmiljö. Vi bryr oss om varandra och hjälps åt att lösa vårt uppdrag. Vår verksamhet är i ständig utveckling och vi erbjuder dig grundlig introduktion och, om du är ny i yrkesrollen, en erfaren mentor. Vi lägger stort fokus på ett engagerat medarbetarskap och hälsofrämjande arbetssätt. Vi erbjuder dig handledning i grupp och i övrigt ett gott kollegialt stöd.

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder:
Våra förmåner (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
Dina arbetsuppgifter som kurator innebär psykosocialt behandlingsarbete inom medicinområdet i såväl öppen- som slutenvård. Stödjande samtal och samhällsinformation är viktiga delar. Exempel på patientgrupper som du kommer att möta är personer med njursjukdom eller hjärt- och lungsjukdom. Anhörigstöd ingår också i arbetsuppgifterna. Arbetet som kurator hos oss är ett självständigt och omväxlande arbete i samarbete med såväl rehabprofessionerna och medicinsk personal som andra vårdgivare och myndigheter. Kontinuerligt utvecklings- och kvalitetsarbete är också en del av vardagens arbete.

För att du ska trivas hos oss
Vi uppskattar ett flexibelt och självständigt arbetssätt. Du är lugn och stabil. Du arbetar strukturerat, samarbetar väl och har en helhetssyn där patienten och dess närstående är delaktiga och i fokus för dina insatser. Du är empatisk, har gott bemötande och en förmåga att kommunicera utifrån situationen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Patienter och närstående ska känna sig trygga med att våra medarbetare har en samlad kunskap om de fysiska, psykiska, sociala och existentiella behov i den situation patienten befinner sig i. Vi arbetar personcentrerat där patientens egna resurser tas tillvara. Vi lägger stort fokus på medarbetarskap och hälsofrämjande arbete.

Så här gör du om du är intresserad
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa områdeschef Anna Neymark Wolgast, telefon 010-242 2739 (210707-210723) eller områdeschef Charlotte Jansson, telefon 010-24 22505 (210726-210806).

Sista ansökningsdag är den 8 augusti 2021. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.
Välkommen med din ansökan!

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisens belastningsregister.
Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi undanber oss all kontakt med rekryteringsföretag och andra säljtjänster.


här (http://rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/sjukhus-som-arbetsplats/rehabiliteringscentrum-som-arbetsplats//)Bli en av oss!

Rehabiliteringscentrum är en länsgemensam verksamhet där olika kompetenser och erfarenheter stödjer utvecklingen för patienten, professionen och rehabiliteringen ur ett helhetsperspektiv. Oavsett var i länet man bor ska patienten ha tillgång till jämlik rehabilitering av god kvalitet.

Inom rehabiliteringscentrum arbetar cirka 250 medarbetare inom 11 områden med tvärprofessionell sammansättning utifrån ett personcentrerat arbetssätt

Mer information om hur det är att jobba hos oss finner du här. (http://rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/sjukhus-som-arbetsplats/rehabiliteringscentrum-som-arbetsplats//) Följ oss gärna på Facebook och Linkedin!

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Jun 17
Barn- och ungdomshälsan i Huskvarna

Till barn- och ungdomshälsan i Huskvarna söker vi nu en kurator som vill vara med och främja psykisk hälsa och förebygga psykisk ohälsa bland barn och ungdomar. Välkommen att söka tjänsten!

Vi söker
Vi söker dig som är socionom eller har utbildning/erfarenhet som bedöms som likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av stöd och behandling av barn och unga med psykisk ohälsa samt erfarenhet av föräldrastöd. Vidareutbildning i steg 1 KBT är önskvärt.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig en tillsvidaretjänst på heltid med startdatum enligt överenskommelse.

Du får en anpassad introduktion med utgångsläge i dina erfarenheter. Som anställd hos oss har du dessutom fri öppen sjukvård och tillgång till diverse friskvårdsaktiviteter, exempelvis personalgym.
Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder:
http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med
I ditt arbete som kurator på barn- och ungdomshälsan ger du råd och stöd och utför behandlingsarbete med barn och ungdomar. Du ska även kunna ge föräldrastöd och vägledning när barn eller ungdom visar tecken på psykisk ohälsa. Det ingår också att göra kartläggningar av barnets och den unges styrkor och svårigheter samt ge dem fortsatt stöd, råd och behandling. Tjänsten innehåller såväl telefonrådgivning och mottagningsbesök som teamarbete och samverkan med externa samverkanspartners. Vi arbetar även med digitala vårdmöten och gruppbehandling

För att du ska trivas hos oss
För att trivas i arbetet bör du som person ha förmåga att strukturera och planera ditt arbete samt vara flexibel och kunna ställa om vid nya omständigheter. Du arbetar bra tillsammans med andra och har en god förmåga att lyssna och kommunicera. Vidare är du bra på att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du har ett stort intresse av arbete med barn, unga och deras familjer. Vi lägger stor vikt vid egenskaper som god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Vi vill att de som besöker oss ska få ett bra bemötande, vara delaktiga och känna att vår insats gör skillnad. Vi arbetar aktivt med att vara lyhörda. Genom vårt arbetssätt med flera professioner vill vi värna om en helhetssyn kring barnet/ungdomen/familjen.

Så här gör du om du är intresserad
Upplysningar lämnas av enhetschef Sara Elofsson, tfn 010 242 9671.

Sista ansökningsdag är 1 juli 2021
Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.
Välkommen med din ansökan!

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisens belastningsregister och misstankeregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Region Jönköpings län arbetar för ett bra liv i en attraktiv region. Barn- och ungdomshälsan finns centralt i Huskvarna på Huskvarna vårdcentrum. Vi arbetar personcentrerat och har ett team med socionomer, psykologer, arbetsterapeut och sjuksköterska som alla jobbar tillsammans för att kunna möta just det behov som den enskilda familjen har. Vi arbetar även med gruppverksamhet och telefonrådgivning. Vid nybesök gör vi en kartläggning kring behoven och formar sedan insatsen i samråd med familjen.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Jun 1
Bra Liv Rosenlunds Vårdcentral

Vi söker
Eftersom en av våra kuratorer går vidare till en enhetschefstjänst på vårdcentralen behöver vi en ersättare. Vi söker dig som är utbildad socionom eller motsvarande samt har KBT-kompetens steg 1. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (100 %). Tillträde enligt överenskommelse.


Vi erbjuder dig
- Ett stimulerande och utvecklande arbete, både självständigt och i team.
- Regelbunden ärendehandledning
- Personlig kompetensutveckling

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/


Det här får du arbeta med
Du kommer till ett välfungerande psykosocialt team med god arbetsmiljö och erfarna kollegor och kommer erbjudas introduktion och stöd i ditt arbete.
Arbetet är självständigt och du bedömer, utreder och behandlar vuxna patienter med lätt till måttlig psykisk ohälsa enligt regionens riktlinjer för psykosocialt arbete i primärvård. Inom teamet värnar vi vår möjlighet till kollegialt stöd och samverkan. Primärvården eftersträvar hög tillgänglighet, vilket innebär att du främst kommer att arbeta med kortare behandlingskontakter. Vi jobbar med internetbehandling såväl som med behandling individuellt och i grupp. Du har också ett nära samarbete med andra yrkeskategorier på vårdcentralen runt patienten.För att du ska trivas hos oss
Vi tror att du är målinriktad och strukturerad och har ett genuint intresse av att hjälpa och stötta andra. Vidare ser vi gärna att du är flexibel och att du har förmågan att planera och driva ditt arbete på ett självständigt sätt. Du ser värdet av ett gott samarbete med kollegor och ledning och har ett positivt och tillmötesgående förhållningssätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.Detta värderar vi högt
Vi värnar om ett bra samarbete och vår arbetsmiljö präglas av engagemang och arbetsglädje. Vi vill alltid utvecklas och välkomnar medarbetares egna idéer och initiativ.Så här gör du om du är intresserad
Vill du veta mera är du välkommen att kontakta verksamhetschef Kerstin Hammar, tfn 010-242 55 72 eller kurator Angelica Lenti, tfn 010-242 44 92. Sista ansökningsdag är 15 juni 2021. Intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.
Kurator


Rosenlunds vårdcentral är en del av Vårdcentralerna Bra Liv som utgör den regionsdrivna primärvården i Jönköpings län. Vår målsättning är "en bättre hälsa för alla". I vår verksamhet i finner du hela bredden inom primärvårdens uppdrag. Vårdcentralen har cirka 10 250 listade patienter och 43 medarbetare inom olika professioner som tillsammans arbetar för att ge vård med helhet, omtanke och kvalité. Det finns många skäl att välja Vårdcentralerna Bra Liv - både som medarbetare och patient.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Maj 31
Hammardalens skolområde

Vill du ha ett av dom viktigaste och roligaste uppdragen som finns. Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje!

Ditt nya jobb
Din huvudsakliga arbetsuppgift hos oss på Hammardalens skolområde är att arbeta med och för elever på både individ- grupp och organisationsnivå och att bidra med psykosocial kompetens i skolans elevhälsoteam. Du kommer att ha ett flexibelt arbete där du får samarbeta med både lärare, skolledning, elevhälsans övriga professioner samt externa aktörer. Du kommer att vara med och utveckla elevernas trygghet och trivsel i skolan på både individ och gruppnivå.
Vi söker dig som vill arbeta 80-100% som kurator.

Välkommen till oss
Hammardalens skolområde ligger i Norrahammar och består av Brodalsskolan och Slättenskolan. Båda skolorna innefattar förskoleklass, åk 1–5 och fritidshem. Inom Hammardalens skolområde arbetar vi målfokuserat och strävar alltid efter att utveckla verksamheten. Vi är VFU-skolor vilket innebär att vi handleder blivande lärare i grundskola och fritidshem. Värdegrundsarbetet är mycket viktigt för oss och vi arbetar med ”Agera tillsammans” vilket är en metod för att arbeta förebyggande.

Hos oss får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

Din kompetens
Du har socionomutbildning. Du får gärna ha insyn i skolans verksamhet samt erfarenhet av arbete med barn. Viktigt för oss är att du kan arbeta självständigt med barnets bästa i fokus och att du är positiv, engagerad, flexibel, lösningsfokuserad samt har lätt för att samarbeta.

Välkommen med din ansökan.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/) och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Vill du veta mer?
Rektor, Sofie Öjfelt, rektor 036-103691
Biträdande rektor, Catarina Markusrektor 036-103517

Fackliga företrädare (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Maj 4
På Kunskapsskolan arbetar vi för att alla elever ska nå lite längre än de själva tror är möjligt. Vi utmanar och coachar dem för att de både ska klara av sina mål och framtida studier.

Som kurator följer du elevernas utveckling och arbetar för att bevara och förbättra deras själsliga och kroppsliga hälsa, hjälper till att lösa konflikter, lyssnar på elevernas problem och hjälper till att lösa dem. Arbetet är framförallt förebyggande.

Vi söker en kurator till höstterminen 2021 som kommer arbeta med våra elever i nära samarbete med lärare, föräldrar och personal i elevhälsoteamet. Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100%.

För att fullfölja ditt uppdrag vill vi att du ska vara en stabil och trygg person som kan skapa förtroende hos eleverna. Du bör vara kommunikativ och ha en god förmåga att föra strukturerade och motiverande samtal med eleverna.

Kunskapsskolan Kännetecknande för utbildningarna är den pedagogiska modellen med en personligt utformad utbildning som ger kunskap och förmågor för framtiden. Kunskapsskolan vision är att ge nästa generation de bästa förutsättningarna att forma morgondagens samhälle. Hos oss ska alla elever nå längre än de själva tror är möjligt. I en miljö där varje elev får vara sig själv skapar vi en skola där både elever och medarbetare trivs och utvecklas.

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasieskolor och vuxen- och företagsutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd. Kunskapsskolans första grundskolor startades år 2000 och idag går drygt 14 500 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna.

Kunskapsskolan Jönköping Kunskapsskolan Jönköping är en grundskola årskurs 4-9. Skolan har idag cirka 350 elever. Vi har byggt ut och har fått ännu flera fantastiskt fina nya lokaler med bland annat en egen gymnastiksal och en helt ny utemiljö för eleverna. Skolan startade 2011 och är belägen mellan Jönköping och Huskvarna. Skolan är högt belägen med utsikt över Vättern. Busshållplats och tågstation ligger ett stenkast från skolan.

Kunskapsskolan Jönköping erbjuder dig en arbetsplats med god stämning och en fin gemenskap där vi alla brinner för eleverna. Vi drivs av utveckling, har höga förväntningar, ser kraften i varje individ och når längre tillsammans. Känner du att du skulle vilja bli en i vårt gäng? Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer
Socionomexamen eller likvärdig utbildning.

Meriterande kvalifikationer
Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av att arbeta som kurator.

Arbetstid och varaktighet
Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100%.

Rekryteringsprocessen
Ansökan sker via länken nedan senast den 10 juni 2021. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För att arbeta i skola krävs utdrag ur belastningsregistret. Blankett finns på Rikspolisstyrelsens webbplats.

Vid frågor kontakta Rektor Linda Noaksson, 0733-13 12 71, mail: linda.noaksson@kunskapsskolan.se

Mer information på www.kunskapsskolan.se

Adress Kunskapsskolan Jönköping, Datorgatan 10, 561 33 Huskvarna

Säljare av rekryteringstjänster gör sig icke besvär.

Ansök nu

Kurator till studenthälsan på Jönköping University

Kurator
Läs mer Maj 3
Högskoleservice är en del av Jönköping University. Med vår stora bredd tillhandahåller vi väsentligen all stödverksamhet. Förutom Högskolebiblioteket och infrastruktur i form av byggnader och nätverk erbjuder vi bland annat studieadministration, studie- och karriärvägledning, IT-service, vaktmästeri, kommunikation och marknadsföring samt ekonomi- och personaladministration. Hos oss får du en stimulerande och dynamisk arbetsmiljö där du träffar många människor och har stora möjligheter att utvecklas.Studenthälsan vid Jönköping University arbetar med förebyggande och behandlande hälsovård för studenter.

Till Studenthälsan söker sig studenter som har svårt att klara sina studier pga. psykiska, sociala eller andra problem. Ett studenthälsoteam bestående av kurator, KBT-terapeuter och sjuksköterska arbetar förebyggande och behandlande, såväl individuellt som i grupp.

 

ARBETSUPPGIFTER

Kuratorstjänsten förutsätter en medarbetare som vill arbeta i team mot gemensamt satta mål. Till Studenthälsan söker sig studenter som har svårt att klara sina studier pga. psykiska, sociala eller andra problem. Vi söker dig som är intresserad av att arbeta förebyggande med hälsofrämjande friskvårdsarbete i kombination med att erbjuda stödsamtal/rådgivning med studenter enskilt och i grupp.

I tjänsten ingår också att medverka i interna och externa nätverk och projekt. Kurator ingår i högskolans krisgrupp för studenter. Kursverksamhet och föreläsningar kan förekomma.

Läs mer om https://ju.se/student/service/studenthalsan.html

 

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har en socionomexamen eller vad vi bedömer som motsvarande. Tjänsten kräver minst 2 års erfarenhet av psykosocialt arbete och intresse av att arbeta med förebyggande arbete samt med stödsamtal/rådgivning på korttidsbasis.

Arbetet innebär möten med både svenska och internationella studenter vilket kräver mycket goda kunskaper både muntligen och skriftligen, i såväl engelska som svenska.

Du är en självständig, drivande, flexibel, ansvarstagande och utåtriktad person som trivs att arbeta i ett mindre team där respekt för kollegor och klienter är en självklarhet.

Erfarenhet av att ha arbetat med unga vuxna, exempelvis från gymnasieskola eller motsvarande är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

INFORMATION
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde 2021-09-15. Anställningen inleds vanligen med 6 månaders provanställning.
Arbetstidsvillkor: Reglerad arbetstid, flex. Kollektivavtal och individuell lönesättning tillämpas.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan senast 2021-05-24.
Ansökningarna kommer att hanteras löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Bilagor föredras i PDF-format och ska omfatta:

- personligt brev och CV
- referenser
- styrkt meritförteckning.

Jönköping University är ett modernt lärosäte som kännetecknas av sin internationalisering och entreprenörsanda. Här finns välkvalificerade, uppfinningsrika och företagsamma medarbetare från hela världen. Vi utvecklar ny kunskap och delar kompetens genom hållbara samarbeten med näringsliv, offentlig sektor och andra akademiska institutioner. Vi erbjuder en jämlik och inkluderande arbetsplats och vi välkomnar sökande med olika bakgrund. Läs mer om oss på www.ju.se

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Mar 23
Rehabiliteringscentrum, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Är du kurator/socionom och intresserad av ett arbete som präglas av samarbete och lagkänsla?
Då kan denna tjänst vara något för dig!

Vi söker
Du är en trygg och stabil person med intresse för kvinnosjukvård. Du har en socionomexamen och gärna erfarenhet av hälso- och sjukvård. Du känner dig trygg med att jobba självständigt men också i team med andra professioner.

Vi erbjuder dig ett vikariat på heltid fram tom 2021-12-31. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Vi erbjuder dig
Hos oss erbjuds du ett arbete som är varierande, inspirerande och lärorikt med goda möjligheter till kompetensutveckling. Du får arbeta i ett multiprofessionellt team med ett gott arbetsklimat och god arbetsmiljö. Uppdraget i tjänsten kommer utgöras av arbete mot kvinnokliniken. Rehabiliteringscentrum är en tvärprofessionell verksamhet där du kommer att ha kollegor som är kuratorer men också andra rehabprofessioner.

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder:
http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med
Som kurator mot kvinnokliniken ansvarar du för den psykosociala kompetensen. Du får bl.a. arbeta med abortsamtal, cancerpatienter, sena missfall, IVF patienter och sexuella övergrepp. Arbetet består av mycket kris- och stödsamtal och utförs i både öppenvård och slutenvård.

För att du ska trivas hos oss
Du visar prov på god samarbetsförmåga och flexibilitet, där du med din kompetens och roll kan relatera till övriga professioner på ett lyhört sätt. Eftersom vårt arbete bygger på personliga möten är det viktigt att du har ett professionellt bemötande och visar förståelse för patienten och dess anhöriga. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Patienten och närstående ska känna sig trygga med att våra medarbetare har en samlad kunskap om de fysiska, psykiska, sociala och existentiella behov i den situation patienten befinner sig i. Vi arbetar personcentrerat där patientens egna resurser tas tillvara. Vi lägger stort fokus på ett delaktigt medarbetarskap och hälsofrämjande arbetssätt.

Så här gör du om du är intresserad
Vid frågor är du välkommen att kontakta områdeschef Christina Polland, tfn 010 242 3263.

Sista ansökningsdag är den 8 april 2021.
Välkommen med din ansökan!

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisens belastningsregister och misstankeregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Bli en av oss!

Sveriges bästa sjukhus finns i Region Jönköpings län! Länssjukhuset Ryhov i Jönköping fick en mycket bra fjärdeplacering i Dagens Medicin sjukhusrankning 2019. Sjukhuset har en lång räcka av topplaceringar i denna ranking. #sverigesbästasjukhus

Rehabiliteringscentrum är en länsgemensam verksamhet där olika kompetenser och erfarenheter stödjer utvecklingen för patienten, professionen och rehabiliteringen ur ett helhetsperspektiv. Oavsett var i länet man bor ska patienten ha tillgång till jämlik rehabilitering av god kvalitet. Inom rehabiliteringscentrum arbetar cirka 250 medarbetare inom 11 områden med tvärprofessionell sammansättning utifrån ett personcentrerat arbetssätt

Mer information om hur det är att jobba hos oss finner du här. Följ oss gärna på Facebook och Linkedin!

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Mar 5
Individ- och familjeomsorgen

Vilka är vi?
Socialtjänstens verksamhet för barn, ungdom och deras föräldrar är organiserade inom tre områden - myndighet, öppenvård och Råd & service. Verksamheten vilar på systemisk grund och vi använder oss av forsknings- och evidensbaserade och lösningsfokuserade metoder.

Råd & service ansvarar för det förebyggande arbetet och tidiga insatser. Målet för verksamheten är att utifrån hela familjens livssituation främja god hälsa hos barn och föräldrar genom att tidigt upptäcka och tillgodose olika behov.

I Jönköpings kommun finns tio familjecentraler (varav två är familjecentralsliknande) utspridda geografiskt i kommunen. En familjecentral bedriver verksamhet som är hälsofrämjande, generell, tidigt förebyggande och stödjande samt riktar sig till föräldrar och barn i åldrarna 0-6 år. Basen är den allmänna kvinno- och barnhälsovården i samverkan med öppna förskolan samt en förebyggande socialtjänst. Uppdraget för verksamheten är att utifrån hela familjens livssituation främja en god hälsa hos barn och föräldrar.

Vad gör vi?
Som kurator kommer du att arbeta i förebyggande socialt arbete, individuellt och i grupp och i nära samverkan med övriga yrkeskategorier på familjecentralen. Du kommer att arbeta med psykosocialt stödjande föräldraarbete i frivilliga former under kortare eller längre tid. På familjecentralen ges vägledning om vart man som förälder kan vända sig i olika situationer och ge stöd i kontakter med olika myndigheter. Du initierar, medverkar och leder föräldragrupper för föräldrar med såväl allmänna som speciella behov, t.ex. föräldragrupper enligt Vägledande Samspel (ICDP). Grupperna erbjuds i nära samverkan med övriga professioner på familjecentralen. Viss arbetstid kan förläggas på icke kontorstid.

På varje familjecentral har en av medarbetarna ett samordnande uppdrag på 15 procent. Ett uppdrag som löper i perioder om fyra år. Uppdraget växlar mellan de olika professionerna på familjecentralen och uppdraget kan således bli aktuell även för dig framåt.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren finner relevant för tjänsten. Utbildning i systemteori, MI, ICDP, Komet eller annat föräldraskapsstödjande program är meritande. Du har några års erfarenhet av socialt arbete i barnfamiljer och/eller av förebyggande arbete. Önskvärt är erfarenhet av myndighetsutövning inom barn/ungdomsbehandling och erfarenhet som ledare i gruppverksamhet samt av samverkansarbete.

Du är en stabil och självgående person som har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer samt samarbetar bra med andra. Vidare söker vi dig som är flexibel, initiativtagande och stabil. Stor vikt läggs på personlig lämplighet. Körkort är önskvärt.

Vi erbjuder:
Hos oss erbjuds du ett omväxlande och spännande arbete i en samverkande organisation. Du kommer tillhöra en enhet med kuratorer från familjecentralerna, där det finns en bred och gedigen kompetens och erfarenhet i gruppen. Du kommer under introduktionen att få mentorsstöd från en kollega samt utbildning i ICDP om du inte redan har det.

Utöver det så erbjuder vi:
• Ett flexibelt arbete med stort eget ansvar i planering och genomförande
• Betald semester första anställningsåret
• Semesterväxling
• Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar • Rabatt på gymkort och länstrafikens årskort.

Övrigt
I rekryteringen kommer 1-2 tjänster tillsättas.

75% av tjänsten är placerad på familjecentral, resterande del av tjänsten planeras i överenskommelse.

Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetstiden är i huvudsak dagtid, viss arbetstid på kvällstid förekommer.

Urval och intervjuer sker löpande vilket innebär att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen in med din ansökan!

Upplysningar
Enhetschef Malin Broddegård, 036-10 58 52 Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Kurator till Kvinno- och tjejjouren Jönköping sökes

Kurator
Läs mer Feb 1
Kvinno- och Tjejjouren Jönköping söker 1 kurator till vårt skyddade boende och jourens öppna verksamhet, med start snarast möjligt.

Kvinno- och Tjejjouren Jönköping är en idéburen förening som arbetar med professionellt stöd till kvinnor över 18 år som är eller har varit utsatta för våld i nära relationer, samt deras barn. Vi arbetar med krisstöd, bearbetande samtal, informations- och rådgivningsinsatser, förebyggande arbete samt opinionsbildning. Kvinnojouren driver även ett skyddat boende där kvinnor och medföljande barn placeras utifrån en individuell biståndsbedömning enligt socialtjänstlagen. Vi har även en tjejjour som stöttar, stärker och lyssnar på dig som identifierar dig som tjej. Tjejjouren arbetar även våldsförebyggande och med normkritik. Kvinno- och Tjejjouren Jönköping är medlem i Unizon, ett partipolitiskt och religiöst obundet riksförbund, med drygt 130 kvinno- och tjejjourer samt andra stödverksamheter som arbetar för ett jämställt samhälle fritt från våld. Arbetet vid Kvinno- och tjejjouren Jönköping utgår från Unizons värdegrund och policy (läs mer om det på www.unizon.se).

Kvalifikationer
Krav för tjänsten är att du är utbildad socionom. Kunskap om och erfarenhet av att arbeta med genus- och jämställdhetsfrågor likväl som erfarenhet av arbete med kvinnor samt barn och ungdomar i utsatthet är meriterande. Har du varit engagerad i en kvinno-, tjej eller ungdomsjour är det ett plus. Vi lägger stor vikt vid arbetslivserfarenhet samt personlig lämplighet. Är du dessutom flerspråkig kan det komma till väl användning i vår verksamhet.

Att arbeta som anställd på en Kvinno- och tjejjour handlar i grunden om engagemang och lyhördhet. God förmåga att samarbeta liksom förmåga att arbeta självständigt är nödvändigt. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, samt trivs i att föra samtal och har viss vana av att föredra och informera i små och stora grupper.

Om tjänsten
Du kommer att vara en del i en engagerad och positiv arbetsgrupp med ett generöst förhållningssätt gentemot varandra. Kvinno- och Tjejjouren arbetar i nära samverkan med Jönköpings kommun, Länsstyrelsen Jönköpings län, Unizon samt andra aktörer.


Sedan 2014 har vi varit en av Unizons spjutspetsjourer vad gäller våldsförebyggande arbete. Detta innebär att jouren får särskild utbildning utifrån en kunskapsbaserad våldsförebyggande praktik, med ett tydligt genusperspektiv och en kunskap om våld och makt. Tjänsten innebär några resor per år främst till Unizons kansli i Stockholm, samt för att delta i konferenser och vid utbildningstillfällen.

I tjänsten ingår att:
- Vara kontaktperson i placeringsärenden på jourens skyddade boende
- Ha stöd- och bearbetande samtal med kvinnor i jourens skyddade boende samt i jourens öppna verksamhet

Antal tjänster
1 allmän visstidsanställning, heltid

Arbetstid
Dagtidsarbete. Viss tjänstgöring under kvällar och helger förekommer.
Resor i tjänst kan förekomma.

Verksamheten planerar att införa beredskapstjänstgöring under kvällar, nätter och helger under år 2021.

Anställningstid
Tillträde så snart som möjligt. Anställningstid på 1 år från startdatum, dock längst till och med 2022-06-30 med eventuell möjlighet till förlängning.


Upplysningar
För mer upplysningar kring tjänsten kontakta verksamhetschef Tania Karanja tel: 036- 19 96 65.

Ansökan skickas till info@kvinnotjejjourenjkpg.se senast den 28 februari 2021. Intervjuer hålls löpande.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Jan 22
Anorexienheten, barn- och ungdomspsykiatriska kliniken, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Vi söker
Vi söker dig som är utbildad socionom till anorexienheten. Tjänsten är på heltid, tillsvidare och tillträde sker enligt överenskommelse. Vi ser gärna att du har erfarenhet av psykiatri, helst barn- och ungdomspsykiatri. Vi arbetar utifrån familjebehandling och KBT så erfarenhet eller utbildning inom dessa områden är önskvärt.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig en tjänst på en välfungerande och trivsam arbetsplats. Hos oss värnar vi om en god arbetsmiljö och ett gott bemötande gentemot varandra i personalgruppen. Möjligheten att bidra till utveckling och upplägg av verksamheten är god och du erbjuds kontinuerlig kompetensutveckling.

Region Jönköpings län erbjuder en rad förmåner för dig som är anställd. Här kan du läsa mer om våra förmåner! (https://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner )

Det här får du arbeta med
Vi har 2 huvudspår i behandlingen med en öppenvård och en dagvård. Som kurator har man främst ansvar för föräldrastöd och familjesamtal i båda spåren. Det kan också för dig som har KBT-utbildning vara aktuellt med individualbehandling med patienterna. Behandlingen stäcker sig generellt över flera år och som behandlare får man en nära kontakt med föräldrar/ familjer och får förmånen att följa utvecklingen över tid. I början träffas man veckovis för att sedan med tiden glesa ut.

För att du ska trivas hos oss
Vi söker dig som är nyfiken på och vill specialisera dig inom restriktiv ätstörning samtidigt som du förstår nödvändigheten av ett brett barnpsykiatriskt- och psykosocialt perspektiv. Du ska både kunna jobba självständigt i behandlingen men också vara trygg i och se nödvändigheten av teamarbete. Anorexi kan vi och kommer att dela med oss av vår kunskap till dig.

Så här gör du om du är intresserad
Vid frågor går det bra att kontakta områdeschef Christel Kalbe, 010-242 51 02/ 010-242 31 34. Sista ansökningsdag är den 2021-02-12. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan!

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisen belastningsregister och misstankeregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

En köfri Barn och ungdomspsykiatri med framtidens vårdutbud för optimal livskvalité... är vår arbetshypotes när vi förverkligar den treåriga jättesatsning som Region Jönköpings län beslutat ge till länets barn och ungdomar i behov av specialistpsykiatri. Söker du ett meningsfullt arbete med fokus på utveckling så kommer du gilla detta!

Anorexienheten är en länsövergripande specialistenhet som behandlar restriktiv ätstörning; Anorexia Nervosa och ARFID. Vi arbetar tätt i team där förutom kurator ingår KBT-sjuksköterska och Överläkare samt på dagvården även skötare, just nu är vi sammanlagt 8 personal. Vi arbetar också i team i kontakten med familjen där barnet/ungdomen har en individualterapeut och föräldrarna har stöd av kurator, vi samarbetar sedan i familjesamtal. Förutom behandling så är alla delaktiga i att hålla ihop och föra verksamheten framåt. Många av våra patienter har också komorbiditet och eller andra svårigheter som vi också jobbar med vilket innebär samarbete med både skola och socialtjänst samt även i KBT-behandlingen. Vi har också Anhöriggrupp där man som kurator ansvara för en del.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Dec 21
En väg in, barn och unga, psykisk hälsa (EVI), Jönköping

Vi söker dig som vill vara med och fortsätta bygga och utveckla vår remiss och bedömningsenhet, en väg in, som hjälper barn och unga att få en mer jämlik bedömning, och snabbare lotsas till rätt vårdnivå.

En väg in, barn och unga, psykisk hälsa (EVI) startade i januari 2020. Barn- och ungdomshälsan (BUH) och Barn och ungdomspsykiatriska kliniken (BUP) i Region Jönköpings län har skapat en väg in för barn och unga med psykisk ohälsa i åldern 6 till och med 17 år. Remiss- och bedömningsenheten, bedömer och lotsar vidare till rätt vårdnivå. I bedömningen används ett standardiserat triageringsverktyg. Målet för enheten är att snabbare hjälpa barn och unga till rätt insats på rätt vårdnivå i rätt tid. Vi vill minska risken för att barn och unga bollas mellan olika vårdgivare och vårdnivåer.

Vi söker
Vi söker dig som är socionom. Vi ser gärna att du har erfarenhet av stöd och behandling av barn och unga med psykisk ohälsa. Erfarenhet av arbete inom psykiatri alternativt första linjen är meriterande.

Anställningen avser en tillsvidaretjänst med tillträde enligt överenskommelse. Din grundanställning kommer att vara inom barn- och ungdomspsykiatrin, med chef på plats för enheten en väg in, barn och unga, psykisk hälsa (EVI).

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett teambaserat arbete med mycket kollegialt stöd och regelbunden handledning. I arbetsgruppen finns olika kompetenser och bakgrunder, vilket i kombination med ett gott arbetsklimat innebär stora möjligheter till utbyte och utveckling. Som exempel kan nämnas att du ges möjlighet till konsultation med disputerad psykolog i bedömningsintrumentet.

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder:
http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med
Arbetet innebär till största del telefonrådgivning och telefonintervju via ett strukturerat bedömningsinstrument. Du är första kontakten per telefon med rådgivning och kvalificerad bedömning om vidare åtgärder och rätt vårdnivå. Alla inkommande remisser till Barn- och ungdomshälsan (BUH) och Barn och ungdomspsykiatriska kliniken (BUP) i Region Jönköpings län tas om hand och bedöms inom enheten. Som ett led i detta kommer vårdnadshavaren att intervjuas per telefon.

Du får vara med och bygga upp och forma den nya enheten tillsammans med kollegor i ett tvärprofessionellt team. Vi arbetar med olika professioner i team och är måna om att ta vara på varandras kompetenser. Vi arbetar ständigt med att förbättra arbetet.

För att du ska trivas hos oss
För att trivas i arbetet bör du kunna ta ansvar och ha förmåga att planera ditt arbete. Du har god förmåga till flexibilitet och är lugn och stabil i stressade situationer. Du är bra på att formulera dig muntligt. Du är lyhörd, har en god förmåga att lyssna och kommunicera, och är också bra anpassa ditt tal efter någon annans perspektiv eller situation. Du är serviceinriktad.

Du är duktig på att göra väl avvägda bedömningar av den ungas fysiska, psykiska, sociala hälsotillstånd. Du har god erfarenhet av symptombilder för barn/unga i olika åldrar och kan därmed ge adekvata råd. Du har förståelse för hur andra tar till sig information och har förmågan att göra en bedömning om fortsatt kontakt. Detta då du har kunskap om samhällets resurser för barn, unga och familjer.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Vi värderar barnet och familjens delaktighet med fokus på patientsäkerhet. Vi värderar också en öppen arbetsmiljö där medarbetarna får frihet att utvecklas under eget ansvar.

Så här gör du om du är intresserad
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Heiver, enhetschef och psykolog, tfn 010 244 1959.

Sista ansökningsdag är den 11 januari 2021. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.
Välkommen med din ansökan!

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisens belastningsregister och misstankeregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag

Region Jönköpings län arbetar för ett bra liv i en attraktiv region. Våra huvuduppdrag är folkhälsa, sjukvård och tandvård samt regional utveckling och tillväxt. Vi är länets största arbetsgivare med cirka 10 000 anställda inom ett hundratal yrken.

Barn och ungdomshälsan (BUH) och Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) i Region Jönköpings län har nu en väg in för barn och unga med psykisk ohälsa i åldern 6 till och med 17 år. Den nya gemensamma enheten tar emot telefonsamtal från unga och vårdnadshavare samt remisser från andra vårdgivare och aktörer som barnet har kontakt med. Remiss- och bedömningsenheten, bedömer och lotsar vidare till rätt vårdnivå. I bedömningen används ett standardiserat triageringsverktyg. Målet för den nya enheten är att snabbare hjälpa barn och unga till rätt insats på rätt vårdnivå i rätt tid. Vi vill minska risken för att barn och unga bollas mellan olika vårdgivare och vårdnivåer.

På vår webbplats www.rjl.se kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss och se vilka tjänster som är lediga just nu. Följ oss gärna på Facebook och Linkedin!

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Dec 4
Barn- och ungdomspsykriatriska mottagningen, Nässjö

Vi söker
Vi söker dig som har en utbildning som socionom eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdigt. Tjänsten är tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse, men vi ser gärna att du kan börja så snart som möjligt.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig en tjänst på en välfungerande och trivsam arbetsplats. Vi värnar vi om en god arbetsmiljö och ett gott bemötande gentemot varandra i personalgruppen. Du erbjuds kontinuerlig kompetensutveckling. För att du ska få en bra start hos oss får du en anpassad introduktion och bredvid gång utifrån dina erfarenheter.

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder inom Region Jönköpings län här. (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken bedriver kvalificerat utrednings- och behandlingsarbete för barn och ungdomar med psykisk ohälsa upp till och med 17 års ålder. Arbetsuppgifterna innefattar att medverka i barn- och ungdomspsykiatriskt teamarbete och utföra utrednings- och behandlingsarbete med barn ungdomar och deras familjer. Kuratorn ansvarar för den psykosociala kompetensen. Arbetet bedrivs i team som förutom kurator består av läkare, psykolog, sjuksköterska och arbetsterapeut. I arbetet ingår också konsultation och samverkan med andra vårdgivare och verksamheter.

För att du ska trivas hos oss
Vi ser gärna att du har erfarenhet inom psykiatrin och trivs att arbeta med barn. Vi ser det även som önskvärt med grundläggande psykoterapiutbildning eller utbildning som bedöms likvärdig.

För oss är det viktigt du kan se relationer i sitt rätta perspektiv och förhålla dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du har mod att agera efter din övertygelse och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du arbetar bra tillsammans med andra och har lätt för att skapa kontakter samt underhålla relationer. I ditt arbete ser du till att organisera, planera och prioritera på ett effektivt sätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Så här gör du om du är intresserad
Vid frågor går det bra att kontakta områdeschef Christine Nors, 010-243 36 46. Sista ansökningsdag är den 2021-01-03. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan!

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisen belastningsregister och misstankeregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.


En köfri Barn och ungdomspsykiatri med framtidens vårdutbud för optimal livskvalité... är vår arbetshypotes när vi förverkligar den treåriga jättesatsning som Region Jönköpings län beslutat ge till länets barn och ungdomar i behov av specialistpsykiatri. Söker du ett meningsfullt arbete med fokus på utveckling så kommer du gilla detta!

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Dec 8
Rehabiliteringscentrum, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Är du kurator och intresserad av ett arbete som präglas av samarbete och lagkänsla?
Då kan denna tjänst vara något för dig!

Vi söker
Du är en trygg och stabil person med intresse för kvinnosjukvård. Du har en socionomexamen och gärna erfarenhet av hälso- och sjukvård. Du känner dig trygg med att jobba självständigt men också i team med andra professioner.

Vi erbjuder dig 1 års vikariat på heltid med start 2021-04-01 eller enligt överenskommelse.

Vi erbjuder dig
Hos oss erbjuds du ett arbete som är varierande, inspirerande och lärorikt med goda möjligheter till kompetensutveckling. Du får arbeta i ett multiprofessionellt team med ett gott arbetsklimat och god arbetsmiljö. Uppdraget i tjänsten kommer utgöras av arbete mot kvinnokliniken. Rehabiliteringscentrum är en tvärprofessionell verksamhet där du kommer att ha kollegor som är kuratorer men också andra rehabprofessioner.

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder:
http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med
Som kurator mot kvinnokliniken ansvarar du för den psykosociala kompetensen. Du får bl.a. arbeta med abortsamtal, cancerpatienter, sena missfall, IVF patienter och sexuella övergrepp. Arbetet består av mycket kris- och stödsamtal och utförs i både öppenvård och slutenvård.

För att du ska trivas hos oss
Du visar prov på god samarbetsförmåga och flexibilitet, där du med din kompetens och roll kan relatera till övriga professioner på ett lyhört sätt. Eftersom vårt arbete bygger på personliga möten är det viktigt att du har ett professionellt bemötande och visar förståelse för patienten och dess anhöriga. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Patienten och närstående ska känna sig trygga med att våra medarbetare har en samlad kunskap om de fysiska, psykiska, sociala och existentiella behov i den situation patienten befinner sig i. Vi arbetar personcentrerat där patientens egna resurser tas tillvara. Vi lägger stort fokus på ett delaktigt medarbetarskap och hälsofrämjande arbetssätt.

Så här gör du om du är intresserad
Vid frågor är du välkommen att kontakta områdeschef Christina Polland, tfn 010 242 3263.

Sista ansökningsdag är den 28 december 2020.
Välkommen med din ansökan!

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisens belastningsregister och misstankeregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Bli en av oss!

Sveriges bästa sjukhus finns i Region Jönköpings län! Länssjukhuset Ryhov i Jönköping fick en mycket bra fjärdeplacering i Dagens Medicin sjukhusrankning 2019. Sjukhuset har en lång räcka av topplaceringar i denna ranking. #sverigesbästasjukhus

Rehabiliteringscentrum är en länsgemensam verksamhet där olika kompetenser och erfarenheter stödjer utvecklingen för patienten, professionen och rehabiliteringen ur ett helhetsperspektiv. Oavsett var i länet man bor ska patienten ha tillgång till jämlik rehabilitering av god kvalitet. Inom rehabiliteringscentrum arbetar cirka 250 medarbetare inom 11 områden med tvärprofessionell sammansättning utifrån ett personcentrerat arbetssätt

Mer information om hur det är att jobba hos oss finner du här. Följ oss gärna på Facebook och Linkedin!

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Okt 20
Habiliteringscentrum, Jönköping

Gör skillnad varje dag!
Välkommen till vuxenteamet på Habiliteringscentrum i Jönköping! Hos oss får du möjlighet att arbeta på en stimulerande arbetsplats, i ett engagerat team med hög kompetens och gott samarbetsklimat.

Vi söker
Vi söker dig som vill arbeta tillsammans med oss i vuxenteamet på Habiliteringscentrum. Du är utbildad socionom med ett gediget intresse för och gärna erfarenhet av arbete med Habiliteringscentrums målgrupper. För dig är det en självklarhet att vara en del i att skapa förutsättningar för ett så självständigt liv som möjligt för personer med funktionsnedsättning.

Eftersom vi arbetar regionsövergripande och resor ingår i tjänsten är B-körkort ett krav.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett ansvarsfullt arbete i ett tvärprofessionellt team som består av arbetsterapeut, dietist, kurator, logoped, psykolog, sjukgymnast och vårdadministratör. Vi arbetar även nära läkare och sjuksköterskor.
Hos oss arbetar du i nära samarbete med kollegorna i teamet, och tillsammans löser ni spännande, utmanande och varierande arbetsuppgifter.
Du har en kuratorkollega i vuxenteamet, och ytterligare många yrkeskollegor på Habiliteringen i Jönköping.
Tillsammans har ni regelbundna yrkesträffar och handledning samt utbildningsdagar för Regionens kuratorer inom hälsa-och sjukvård.
För oss är det även viktigt att du deltar i och är en del av förbättringsarbetet på kliniken.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid, men vi lämnar även utrymme för att komma med önskemål kring tjänstgöringsgrad. Tillträde 2021-02-15, eller efter överenskommelse.

Arbetstiden är förlagd på dagtid, måndag-fredag. Du har utifrån teamet och verksamheten stor möjlighet att själv styra och anpassa dina arbetstider, detta då vi har förmånen att använda oss av årsarbetstid.
Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder här (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
Som kurator inom habiliteringen arbetar du med varierande uppgifter. Du ansvarar för den psykosociala kompetensen i teamet. I arbetet ingår stödjande och rådgivande samtal utifrån individens behov, nätverksarbete, närståendestöd och krishantering. Du kan arbeta med utbildning och konsultation till patienter, anhöriga och nätverk. Det ingår även samverkan med närstående, övrig sjukvård, myndigheter och samverkanspartners.
Du medverkar i utvecklingsarbete i team och inom kliniken och du ges även möjlighet att ta emot studenter. Det är ett spännande arbete som ger möjlighet till professionell utveckling.

För att du ska trivas hos oss
För att du skall trivas hos oss krävs att du kan ställa om vid nya förutsättningar, har ett flexibelt och strukturerat arbetssätt, god social kompetens och samarbetsförmåga då stora delar av arbetet innebär nära samarbete med andra professioner och verksamheter. Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet i form av myndighetsutövning och/eller arbete med vuxna personer med funktionsnedsättning.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Grunden för vårt arbete är mötet med vuxna som kommer i kontakt med oss utifrån sina behov av habilitering eller rehabilitering. Utifrån deras individuella behov av habilitering eller rehabilitering utformar vi insatser.
Vår utgångspunkt är alla människors lika värde. Det innebär att vi möter alla utifrån individens unika livssituation och förutsättningar. Vi bygger vår verksamhet genom meningsskapande möten. Medskapande, meningsfullhet och kvalitet är våra kärnvärden, som är viktiga och ledande för oss. Allting mynnar ut i vår vision; Ett bra liv i ett attraktivt län för alla.

Vi hoppas att du vill vara en del av vårt trevliga gäng!

Så här gör du om du är intresserad
Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Johanna Andersson, tfn. 010-242 43 02 mobil 070-278 34 63.
Kuratorer Eva Erlandsson tfn. 0 10-242 43 01 samt Sofia Öberg tfn. 010-242 43 07.
Sista ansökningsdag är 20201108
Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Vi undanber oss vänligen men bestämt all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Habiliteringscentrum är en samlad resurs för personer med funktionsnedsättningar i form av motoriska funktionsnedsättningar, intellektuell funktionsnedsättning och autism.

Habiliteringsarbetet präglas av helhetssyn och bygger på tvärvetenskapligt synsätt.
Verksamheten är uppbyggd i team som består av arbetsterapeut, dietist, kurator, logoped, läkare, psykolog, sjukgymnast och vårdadministratör.

Medskapande, meningsfullhet och kvalitet är våra kärnvärden, som är viktiga och ledande för oss på habiliteringscentrum.

Läs gärna mer om Habiliteringscentrum här (https://rjl.se/om-oss/om-organisationen/folkhalsa-och-sjukvard/psykiatri-rehabilitering-och-diagnostik/habilitering/)

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Sep 24
Rehabiliteringscentrum/SSIH, Länssjukhuet Ryhov, Jönköping

Är du kurator och intresserad av ett arbete som präglas av samarbete och lagkänsla? Då kan denna tjänst vara något för dig då vi nu utökar vårt team.

Vi söker
Du är en trygg och stabil kurator med intresse och kunskap om den palliativa vården. Du har en socionomexamen och gärna några års erfarenhet av slutenvårdsarbete. Önskvärt är också en psykodynamisk inriktning eller intresse för vidareutbildning inom området.
Du känner dig trygg med att arbeta både självständigt och i team samt att möta patienten och närstående i patientens hem. Då resor förekommer i tjänsten är B-körkort ett krav.

Vi erbjuder dig
Hos oss erbjuds du ett arbete som är varierande, inspirerande och lärorikt med goda möjligheter till kompetensutveckling. Du får arbeta i ett multiprofessionellt team med ett gott arbetsklimat och god arbetsmiljö. Uppdraget i tjänsten kommer utgöras av arbete mot SSIH (specialiserad sjukvård i hemmet) 75% och mot annan klinik på Länssjukhuset Ryhov 25%. Rehabiliteringscentrum är en tvärprofessionell verksamhet där du kommer att ha kollegor som är kuratorer men också andra rehabprofessioner.

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder:
http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med
Vi arbetar i nära samarbete med läkare, sjuksköterskor och undersköterskor samt med våra olika rehabprofessioner för att ge bästa vård till våra patienter. Utvecklings- och förbättringsarbete utgör en naturlig del av vårt arbete och sker kontinuerligt.
Som kurator ansvarar du för den psykosociala kompetensen vilket innebär att du bland annat är behjälplig i juridiska-, ekonomiska- och boendefrågor, samt har olika former av samtal med patienter och anhöriga.
Patienter träffar du både inom slutenvård och öppenvård.
SSIH är en länsövergripande enhet för specialiserad sjukvård i hemmet. Där du kommer att få arbeta med konsultation, utbildning och patientmöten som sker i samverkan med slutenvården, primärvården och kommunerna.

För att du ska trivas hos oss
Du visar prov på god samarbetsförmåga och flexibilitet, där du med din kompetens och roll kan relatera till övriga professioner på ett lyhört sätt. Eftersom vårt arbete bygger på personliga möten är det viktigt att du har ett professionellt bemötande och visar förståelse för patienten och dess anhöriga då du kommer få möta hela familjer som befinner sig i kris. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Patienten och närstående ska känna sig trygga med att våra medarbetare har en samlad kunskap om de fysiska, psykiska, sociala och existentiella behov i den situation patienten befinner sig i. Vi arbetar personcentrerat där patientens egna resurser tas tillvara. Vi lägger stort fokus på ett delaktigt medarbetarskap och hälsofrämjande arbetssätt.

Så här gör du om du är intresserad
Vid frågor är du välkommen att kontakta områdeschef rehabiliteringscentrum Charlotte Jansson 010 242 2505
eller områdeschef för SSIH Sofia Lund tfn 010 242 2561.

Sista ansökningsdag är den 18 oktober 2020.
Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Bli en av oss!

Sveriges bästa sjukhus finns i Region Jönköpings län! Länssjukhuset Ryhov i Jönköping fick en mycket bra fjärdeplacering i Dagens Medicin sjukhusrankning 2019. Sjukhuset har en lång räcka av topplaceringar i denna ranking. #sverigesbästasjukhus

Rehabiliteringscentrum är en länsgemensam verksamhet där olika kompetenser och erfarenheter stödjer utvecklingen för patienten, professionen och rehabiliteringen ur ett helhetsperspektiv. Oavsett var i länet man bor ska patienten ha tillgång till jämlik rehabilitering av god kvalitet. Inom rehabiliteringscentrum arbetar cirka 250 medarbetare inom 11 områden med tvärprofessionell sammansättning utifrån ett personcentrerat arbetssätt

Mer information om hur det är att jobba hos oss finner du här. Följ oss gärna på Facebook och Linkedin!

Ansök nu

Kurator med inriktning våldsprevention sökes

Kurator
Läs mer Sep 24
Kvinno- och tjejjouren Jönköping söker 1 kurator till vårt skyddade boende och jourens öppna verksamhet, med start snarast möjligt.


Kvinno- och tjejjouren Jönköping är en idéburen förening som arbetar med professionellt stöd till kvinnor över 18 år som är eller har varit utsatta för våld i nära relationer, samt deras barn. Vi arbetar med krisstöd, bearbetande samtal, informations- och rådgivningsinsatser, förebyggande arbete samt opinionsbildning. Kvinnojouren driver även ett skyddat boende där kvinnor och medföljande barn placeras utifrån en individuell biståndsbedömning enligt socialtjänstlagen. Vi har även en tjejjour som stöttar, stärker och lyssnar på dig som identifierar dig som tjej. Tjejjouren arbetar även våldsförebyggande och med normkritik. Kvinno- och Tjejjouren Jönköping är medlem i Unizon, ett partipolitiskt och religiöst obundet riksförbund, med drygt 130 kvinno- och tjejjourer samt andra stödverksamheter som arbetar för ett jämställt samhälle fritt från våld. Arbetet vid Kvinno- och tjejjouren Jönköping utgår från Unizons värdegrund och policy (läs mer om det på www.unizon.se).


Kvalifikationer
Krav för tjänsten är att du är utbildad socionom. Kunskap om och erfarenhet av att arbeta med genus -och jämställdhetsfrågor likväl som erfarenhet av arbete med våldspreventiva insatser riktat till barn, unga samt unga vuxna är meriterande. Har du varit engagerad i en kvinno-, tjej eller ungdomsjour är det ett plus. Vi lägger stor vikt vid arbetslivserfarenhet samt personlig lämplighet.


Att arbeta som anställd på en kvinno- och tjejjour handlar i grunden om engagemang och lyhördhet. Du bör ha god förmåga att samarbeta liksom förmåga att arbeta självständigt. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, du trivs i att föra samtal och har viss vana av att föredra och informera i både små och stora grupper.


Om tjänsten
Du kommer att vara en del av en engagerad och positiv arbetsgrupp med ett generöst förhållningssätt gentemot varandra. Kvinno- och tjejjouren arbetar i nära samverkan med Jönköpings kommun, Länsstyrelsen Jönköpings län, Unizon samt andra aktörer.


Sedan 2014 har vi varit en av Unizons spjutspetsjourer vad gäller våldsförebyggande arbete. Detta innebär att jouren får särskild utbildning utifrån en kunskapsbaserad våldsförebyggande praktik, med ett tydligt genusperspektiv och en kunskap om våld och makt. Tjänsten innebär några resor per år främst till Unizons kansli i Stockholm, samt för att delta i konferenser och vid utbildningstillfällen.


I tjänsten ingår att:
- Vara kontaktperson i placeringsärenden på jourens skyddade boende
- Ha stöd- och bearbetande samtal med kvinnor i jourens skyddade boende samt i jourens öppna verksamhet
- Utveckla det våldspreventiva arbetet riktat mot barn och unga samt unga vuxna
- Utveckla onlinestöd för kvinno- och tjejjourens chattverksamhet


Arbetstid
Dagtidsarbete. Viss tjänstgöring under kvällar och helger förekommer.
Resor i tjänst kan förekomma.


Verksamheten planerar att införa beredskapstjänstgöring under kvällar, nätter och helger under år 2021.


Anställningstid
Start omgående, anställning pågår längst till och med 2021-12-31.


Upplysningar
För mer upplysningar kring tjänsten kontakta verksamhetschef Tania Karanja tel: 036- 19 96 65.


Ansökan skickas till info@kvinnotjejjourenjkpg.se senast den 11 oktober 2020. Intervjuer hålls löpande.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Aug 25
Habiliteringscentrum, barn och unga, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Är du socionom och söker ett varierat arbete i en intressant verksamhet? Nu finns en tjänst som kurator i ett neuropsykiatriskt barn- och ungdomsteam på Habiliteringscentrum i Jönköping. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi söker
Vi söker dig som med engagemang och drivkraft vill ta dig an meningsfulla och komplexa uppgifter. Du har en socionomexamen och erfarenhet av arbete med olika funktionsnedsättningar. Körkort är ett krav då resor förekommer i tjänsten.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett omväxlande, utmanande och meningsfullt arbete där du har en chans att göra skillnad. Hos oss på Habiliteringscentrum får du bidra med din kunskap till att hjälpa människor i behov av stöd. Tillsammans i tvärprofessionella team tar vi oss an utmaningar som kräver samarbete, struktur och tålamod. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde 1 november 2020 eller enligt överenskommelse. Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder här. (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
Det neuropsykatriska teamet arbetar med att erbjuda stöd till barn med autism och ge dem så bra förutsättningar som möjligt. Som kurator är du en del av ett habiliteringsteam som även består av arbetsterapeut, dietist, fysioterapeut, logoped, läkare, psykolog, sjuksköterska, specialpedagog och vårdadministratör. Du samverkar med vårdnadshavare och det nätverk som finns runt barnen. Som kurator svarar du för den psykosociala specialistkompetensen i teamet. Kuratorn är en viktig del i arbetet med bland annat information, rådgivning, utredningar, stödsamtal, krishantering, utbildning och konsultation.

För att du ska trivas hos oss
För att du ska trivas hos oss bör du kunna ta emot och förmedla information på ett bra sätt. Du kommer arbeta med människor i olika situationer och med olika förutsättningar vilket ställer krav på din empatiska förmåga samt kulturella medvetenhet.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Grunden för vårt arbete är mötet med barn, ungdomar och vuxna som kommer i kontakt med oss utifrån sina, eller sina barns långsiktiga behov av specialisthabilitering. Vi strävar efter att möta alla utifrån deras unika livssituation och förutsättningar. Medskapande, meningsfullhet och kvalitet är våra kärnvärden, som är viktiga och ledande för oss.

Så här gör du om du är intresserad
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Enhetschef Marcus Viberg, telefonnummer: 010-242 43 85
Kurator och teamsamordnare Maria Plantin, telefonnummer: 010-242 43 84
Kurator Karin Johansson, telefonnummer: 010-242 43 54

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdag är den 8 september 2020.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.


Sveriges bästa sjukhus finns i Region Jönköpings län! Länssjukhuset Ryhov i Jönköping hamnade på fjärde plats i Dagens Medicin sjukhusrankning 2019. Sjukhuset har en lång räcka av topplaceringar i denna ranking. #sverigesbästasjukhus

Habiliteringscentrum i Region Jönköpings län är en samlad resurs som arbetar med specialiserade insatser för personer med varaktiga funktionsnedsättningar. Hos oss hittar du barn-, ungdoms- och vuxenhabilitering samt syncentral, hörselhabilitering och tolkcentral. Habiliteringsarbetet präglas av helhetssyn och bygger på tvärvetenskapligt synsätt. Verksamheten är uppbyggd i team som består av olika yrkesprofessioner. Mer information om Habiliteringscentrum finner du här. (https://rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/sjukhus-som-arbetsplats/habiliteringscentrum-som-arbetsplats2/)

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Sep 1
Vårdcentralen Hälsan 1

Vi söker
Vi söker dig som är utbildad socionom eller motsvarande. Vi ser gärna att du har KBT-kompetens steg 1. Tjänsten är tillsivdare på heltid (100%) med tillträde enligt överenskommelse.

Vi erbjuder dig
Ett stimulerande och utvecklande arbete med engagerade kollegor med hög kompetens i en trivsam miljö. Du kommer att ingå i vårdcentralens psykosociala team. Vi arbetar hela tiden med förbättringar och utveckling av verksamheten. Bra Liv erbjuder handledning, nätverksträffar och kompetensutveckling.

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med
Dina arbetsuppgifter kommer bestå av att arbeta med egen mottagningsverksamhet och behandla patienter med psykosocial problematik. Du bedömer, utreder och behandlar vuxna patienter med lätt till måttlig psykisk ohälsa enligt riktlinjer för Regionens psykosociala arbete i primärvård. Du får ett individuellt ansvar för att göra korrekta bedömningar och behandlingsinsatser, men du arbetar också tillsammans med övriga i det psykosociala teamet. Hos oss eftersträvas tidig intervention och hög tillgänglighet, vilket innebär att du främst kommer att arbeta med kortare behandlingskontakter.

För att du ska trivas hos oss
Arbetsuppgifterna kräver att du tar egna initiativ och kan planera och genomföra arbetet självständigt. Samtidigt behöver du samarbeta väl med dina kollegor, och ha ett gott bemötande gentemot alla du möter i din roll. Du behöver också vara flexibel för att lätt kunna anpassa dig till ändrade omständigheter.

Detta värderar vi högt
Vår verksamhet bygger på personliga möten där du genom ditt engagemang och professionella förhållningssätt är med och bidrar till utveckling och ständiga förbättringar. Vi sätter tydliga mål och vill ständigt utvecklas och bli bättre, därför vill vi ge våra medarbetare förutsättningar till samverkan och erfarenhetsutbyte och vi uppmuntrar kreativa lösningar. Vår arbetsmiljö är viktig och den ska präglas av dialog och trivsel!

Så här gör du om du är intresserad
Vill du veta mer kring tjänsten är du välkommen att ringa verksamhetschef Ann Vikström på telefonnummer 010-242 54 11. Sista ansökningsdag är den 6 september 2020.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Hälsans vårdcentral 1 ingår i koncernen Vårdcentralerna Bra Liv. Hälsan 1 är belägen centralt i Jönköpings västra del och en av de större vårdcentralerna i länet med drygt 12 400 listade patienter och ett fyrtiotal medarbetare inom olika professioner.

Vi arbetar med ständiga förbättringar för att Hälsans vårdcentral 1 ska förbli en attraktiv vårdcentral för såväl patienter som medarbetare.

Vår målsättning är En bättre hälsa för alla, vilket vi når genom att visa omtanke, helhet och skapa kvalitet.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Aug 10
Barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Vi söker
Är du redo för en ny spännande utmaning där du får arbeta tillsammans med många erfarna medarbetare blandat med engagerade nyanställda som har ett stort fokus på kunskap, bemötande och kvalitet? Vi söker nu 2 kuratorer till vårt neuropsykiatriska team. Vi söker dig som är kurator, socionom eller har annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Tjänsten är tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse, men vi ser gärna att du kan börja så snart som möjligt.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig en tjänst på en välfungerande och trivsam arbetsplats. Vi värnar vi om en god arbetsmiljö och ett gott bemötande gentemot varandra i personalgruppen. Du erbjuds kontinuerlig kompetensutveckling. För att du ska få en bra start hos oss får du en anpassad introduktion och bredvidgång utifrån dina erfarenheter.

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder inom Region Jönköpings län här. (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken bedriver kvalificerat utrednings- och behandlingsarbete för barn och ungdomar med psykisk ohälsa upp till och med 17 års ålder. Arbetsuppgifterna innefattar att medverka i barn- och ungdomspsykiatriskt teamarbete och utföra utrednings- och behandlingsarbete med barn ungdomar samt deras familjer med fokus på neuropsykiatri. Kuratorn ansvarar för den psykosociala kompetensen. Arbetet bedrivs i team som förutom kurator består teamet av läkare, psykolog, sjuksköterska och arbetsterapeut. I arbetet ingår också konsultation och samverkan med andra vårdgivare och verksamheter. I teamet finns idag två kuratorer och vi vill utöka med ytterligare två.

För att du ska trivas hos oss
För oss är det viktigt du kan se relationer i sitt rätta perspektiv och förhålla dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du drivs av att arbeta på ett resultatorienterat sätt, men har också lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du arbetar bra tillsammans med andra och har lätt för att skapa kontakter samt underhålla relationer. I ditt arbete ser du till att organisera, planera och prioritera på ett effektivt sätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Så här gör du om du är intresserad
Vid frågor går det bra att kontakta områdeschef Ulrika Hermansson 010-242 31 09. Sista ansökningsdag är den 31 augusti. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan!

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisen belastningsregister och misstankeregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

2020 blir ett spännande år för oss Barn-och ungdomspsykiatriska kliniken! Vi står inför en stor utvecklingsresa där vi ska utvidga vår verksamhet och vi behöver därför bli fler!

Söker du ett meningsfullt arbete och har ett genuint intresse för barn och ungdomars hälsa? Då är detta jobbet för dig. Vi söker dig som tycker det är viktigt att skapa en god arbetsmiljö tillsammans med dina kollegor genom att sprida energi, glädje och nya tankar och idéer!

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Maj 20
Norrängens So

Tillsammans ger vi morgondagens världsmedborgare förutsättningar att nå sina mål och drömmar. Genom gemenskap, engagemang och nytänkande utvecklar vi trygga, ansvarstagande och självständiga individer - redo att hantera vardagen och framtiden.


Ditt nya jobb
Du kommer att arbeta som F-6 kurator på Norrängsskolan och ingå i skolans elevhälsoteam. Skolkuratorn är sakkunnig inom skolan gällande socialt arbete och sociallagstiftning och står för den psykosociala kompetensen. Du medverkar till ett hälsofrämjande och förebyggande arbete på individ-, grupp- och organisationsnivå.
I arbetet ingår bland annat: samtal med elever, vårdnadshavare och arbete med grupper/klasser, Handledning och konsultation till skolpersonal. Du utför skolsocial utredning och social bedömning av enskild elev. Du samverkar med externa verksamheter och myndigheter som Socialtjänst, BUP, Habilitering och fritid. Ett viktigt uppdrag är också arbetet med skolans trygghetsarbete. Du ingår i skolans krisgrupp, samt elevhälsoteam.

Välkommen till Norrängsskolan!
Norrängsskolan är en F-6 skola med ca 300 elever och ca 45 anställda. Skolan är belägen i norra delarna av Huskvarna och ligger vackert belägen med panoramautsikt över Vättern. Här bjuds fantastiska miljöer med skog, sjö och berg i omedelbar närhet till skolan. Anställda, elever, vårdnadshavare, studenter och gäster på skolan beskriver att de upplever en fantastisk arbetsmiljö där trivsel och trygghet präglar andan på enheten. Norrängsskolan är en övningsskola, vilket innebär att vi regelbundet tar emot studenter från, samt samarbetar med Jönköpings Universitet.

Din kompetens
Du är examinerad socionom. Du har god kunskap om barn och ungdomars utveckling. God kännedom om socialtjänstlagen och andra relevanta lagar krävs. Erfarenhet av arbete som skolkurator och/eller av arbete på socialtjänsten med barn och ungdomar är meriterande.

Som person är du är flexibel, engagerad, kreativ, lyhörd och empatisk. Du är driven och tycker om att arbeta självständigt. Du arbetar kvalitetsinriktat genom dokumentation i ditt arbete. Du har även en god samarbetsförmåga och kan leda samt delta i olika nätverk. Självklart har du ett genuint intresse av att arbeta med barn och ungdomar.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/) och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Vill du veta mera?
Rektor: Pär Henriksson, tfn 036-10 24 29
Kuratorsamordnare: Sofie Hermansson, tfn 036-102616
Fackliga företrädare:
SSR, 036-107381
Vision,036-105700


Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Kurator till Wasa vårdcentral

Kurator
Läs mer Mar 24
Wasa vårdcentral fortsätter att expandera!
Vi har nu flyttat in i helt nybyggda, moderna lokaler på Kungsängen i Jönköping. Vi söker en kurator med erfarenhet av vårdcentralsarbete eller annan patientnära kontakt. Vi ser gärna även att du har utbildning i KBT steg 1, IPT, ACT, psykoedukation eller annan psykologisk behandling. I arbetet ingår att möta och människor i många olika sociala situationer och kunna vara ett vårdgivande stöd för dem.
Vi erbjuder konkurrenskraftig lön och en positiv löneutveckling. Vi tror på att erbjuda våra anställda extern utbildning och intern fördjupning av kompetens och kunskap. Hos oss finns stora möjligheter att få vidareutveckla egna intresseområden.
På Wasa vårdcentral jobbar vi i ett team, bestående av: läkare, sjuksköterskor, fysioterapeut, undersköterskor och vårdadministratör. Vi är duktiga på att arbeta gemensamt med hög närhet till varandras kompetenser. Vårt engagemang och effektivitet har gjort att vi undgått långa vårdköer. Hos oss står patienten alltid i centrum. God kvalitet och ett gott bemötande är något våra patienter uppskattar oss för, och som vi är stolta över.
Vi söker dig som är ansvarstagande för att kunna styra ditt eget arbetssätt. Men är också flexibel och är öppen för ett multimodalt teamarbete. Det huvudsakliga arbetet består av psykosociala vårdbesök iform av behandling och samtalskontakt. I arbetet ingår även kommunikation genom tolk vilket kräver en god pedagogik för att minimera språkförbistring. Du kommer främst att arbeta tillsammans med allmänspecialist läkare och fysioterapeut/ rehabkoordinator.
I arbetsuppgifterna ingår även systematiska förbättringsarbeten, administrativ tid, anteckning/ diktering, tidbokning i Cosmic etc.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Okt 9
Barn- och unga psykisk hälsa, Jönköping

Vi söker dig som vill vara med och bygga upp en ny enhet som hjälper barn och unga att få en mer jämlik bedömning, och snabbare lotsas till rätt vårdnivå.

Barn- och unga psykisk hälsa startar i januari 2020. Barn och ungdomspsykiatriska kliniken (BUP) och Barn- och ungdomshälsan (BUH) i Region Jönköpings län skapar nu en väg in för barn och unga med psykisk ohälsa. Den nya gemensamma enheten tar emot telefonsamtal från barn, unga och familjer, bedömer och lotsar vidare till rätt vårdnivå. Målet för den nya enheten är att snabbare hjälpa barn och unga till rätt insats på rätt vårdnivå i rätt tid. Vi vill minska risken för att barn och unga bollas mellan olika vårdgivare och vårdnivåer.

Vi söker
Vi söker dig som är socionom eller legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning mot psykiatri eller barn/skolhälsovård. Vi ser gärna att du har erfarenhet av stöd och behandling av barn och unga med psykisk ohälsa. Erfarenhet av arbete inom psykiatri är meriterande.

Anställningen avser en tillsvidaretjänst med tillträde enligt överenskommelse. Din grundanställning kommer att vara inom barn- och ungdomshälsan, med chef på plats för enheten barn och unga psykisk hälsa.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett teambaserat arbete med mycket kollegialt stöd och regelbunden handledning. I arbetsgruppen finns olika kompetenser och bakgrunder, vilket i kombination med ett gott arbetsklimat innebär stora möjligheter till utbyte och utveckling.

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder:
http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med
Arbetet innebär till största del telefonrådgivning och telefonintervju via ett strukturerat bedömningsinstrument. Du är första kontakten per telefon med rådgivning och kvalificerad bedömning om vidare åtgärder och rätt vårdnivå. Alla inkommande remisser till Barn och ungdomspsykiatriska kliniken och Barn- och ungdomshälsan i Region Jönköpings län tas om hand och bedöms inom enheten. Som ett led i detta kommer vårdnadshavaren att intervjuas per telefon.

Du får vara med och bygga upp och forma den nya enheten tillsammans med kollegor i ett tvärprofessionellt team. Vi arbetar med olika professioner i team och är måna om att ta vara på varandras kompetenser. Vi arbetar ständigt med att förbättra arbetet.

För att du ska trivas hos oss
För att trivas i arbetet bör du kunna ta ansvar och ha förmåga att planera ditt arbete. Du har god förmåga till flexibilitet och är lugn och stabil i stressade situationer. Du är bra på att formulera dig muntligt. Du har en god förmåga att lyssna och kommunicera, och är också bra anpassa ditt tal efter någon annans perspektiv eller situation. Du är serviceinriktad. Du tycker om att ge adekvata råd, har förståelse för hur andra tar till sig information och har förmågan att göra en bedömning om fortsatt kontakt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Om du erbjuds tjänsten kommer vi att begära utdrag ur belastningsregistret.

Detta värderar vi högt
Vi värderar barnet och familjens delaktighet i ett gemensamt teamarbete med fokus på patientsäkerhet.
Vi värderar också en öppen arbetsmiljö där medarbetarna får frihet att utvecklas under eget ansvar.

Så här gör du om du är intresserad
Välkommen att kontakta Maria Heiver, enhetschef och psykolog, tfn 010-244 19 59.
Facklig representant för Vårdförbundet är Helena Livenborn tfn 010-242 96 78.

Sista ansökningsdag är den 13 oktober 2019. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.
Välkommen med din ansökan.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag

Region Jönköpings län arbetar för ett bra liv i en attraktiv region. Våra huvuduppdrag är folkhälsa, sjukvård och tandvård samt regional utveckling och tillväxt. Vi är länets största arbetsgivare med cirka 10 000 anställda inom ett hundratal yrken.

Barn och ungdomspsykiatriska kliniken (BUP) och Barn- och ungdomshälsan (BUH) i Region Jönköpings län skapar nu en väg in för barn och unga med psykisk ohälsa. Den nya gemensamma enheten tar emot telefonsamtal från barn, unga och familjer, bedömer och lotsar vidare till rätt vårdnivå. Målet för den nya enheten är att snabbare hjälpa barn och unga till rätt insats på rätt vårdnivå i rätt tid. Vi vill minska risken för att barn och unga bollas mellan olika vårdgivare och vårdnivåer.

På vår webbplats www.rjl.se kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss och se vilka tjänster som är lediga just nu. Följ oss gärna på Facebook och Linkedin!

Ansök nu

Skolkurator på 100% sökes till vikariat på skola i Jönköping

Kurator
Läs mer Sep 26
Dina arbetsuppgifter
Som skolkurator kommer du att vara anställd på SkolPool men arbeta ute på skola i Jönköping. Du kommer att jobba med både förebyggande arbete och stödja elever och pedagoger. Tjänsten är ett vikariat på 100% under 2019 med möjlighet till förlängning under vårterminen 2020.

Din profil
Du kommer ingå i skolans elevhälsoteam.

För att vara aktuell för denna tjänst ska du vara utbildad socionom, med erfarenhet av arbete som skolkurator. God kännedom om socialtjänstlagen och andra relevanta lagar krävs.

Tjänsten innebär sedvanliga arbetsuppgifter för skolkurator bl.a.:
- Arbete med elever i grupp i förebyggande syfte eller vid speciella problemsituationer
- Stöd och motivationssamtal med enskild elev och ev. med elevens vårdnadshavare
- Stödja elever som har särskilda behov p.g.a. fysiska, psykiska och sociala svårigheter
- Vara tillgänglig för rådgivning och konsultation
- Medverka i upprättande av förebyggande handlingsplaner
- Samordna insatser av social karaktär
- Samverka med socialtjänst, ungdomsmottagning, polis etc.
- Ingå i skolans EHT

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du känner igen dig i följande:
- Självgående
- Ansvarstagande
- Social och utåtriktad
- Flexibel
- FörtroendeingivandeOm oss
SkolPool Sverige är ett närvarande personalföretag med skolan och eleven i fokus. Vi är det personliga företaget som lägger stor vikt vid att vara tillgängliga just för dig. Vi erbjuder duktiga medarbetare och samarbetar med skolor, koncerner och kommuner i hela Sverige. Våra uppdrag löper oftast terminsvis eller längre, men vi har också kortare uppdrag under läsåret.

Vi kan skolan och arbetar med alla personalgrupper inom elevhälsan. Viktigt för oss är att vår personal får stöd i vardagen därför finns våra handledande skolsköterskor, SYV och kurator.

Vi erbjuder:

- Marknadsmässig lön
- Tillsvidareanställning eller anställningsform enligt ök
- Friskvård
- Kollektivavtal
- Personlig utbildningspott
- Intern kompetensutveckling
- Sociala aktiviteter så som after work, julbord, Vårruset, ridning etc.

Urval görs löpande och därför hoppas vi att du ansöker idag.

Beställ utdrag ur belastningsregistret redan nu så du har om du blir kallad till intervju.Vi vill bidra till elevernas möjligheter att lära och växa. Om du också vill bidra till detta, så ser vi fram mot att lära känna dig.

Välkommen till SkolPool Sverige!

Ansök nu

Socionom, kurator

Kurator
Läs mer Aug 19
Psykiatriska mottagningen Team 3, Jönköping

Psykiatriska kliniken står inför spännande utmaningar! Vi söker dig som vill vara med och bidra med kompetens och energi i såväl det dagliga arbetet som i utvecklingsarbete och att forma vår framtida verksamhet.

Vi söker
Vi söker dig som är utbildad socionom med några års erfarenhet, gärna inom psykiatrisk vård. Steg 1 utbildning inom KBT är önskvärt. Du har goda kunskaper gällande lagar och föreskrifter för hälso- och sjukvård och psykiatri. Tjänsten är tillsvidare, heltid, med tillträde från 2018-11-01 eller efter överenskommelse.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett varierat arbete med stimulerande och utvecklande arbetsuppgifter i ett öppet och positivt klimat. Som kurator hos oss får du arbeta i tvärprofessionella team bestående av arbetsterapeut, psykolog, läkare, sjukgymnast, sjuksköterska och vårdadministratör. Nära samarbete med andra inom din professon blir en naturlig del av din vardag. I din tjänst deltar du i regelbunden handledning och yrkesträffar. Här kan du läsa mer om vilka förmåner vi erbjuder. (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med
Du kommer att arbeta självständigt med planering och genomförande av psykosocialt behandlingsarbete med enskilda personer och/eller grupper. Beslut om åtgärder tas i samverkan med patient och team och baseras på bästa relevanta evidens, nytta och alternativ. I arbetet ingår även kontakter med samverkanspartners utanför sjukvården, som exempelvis kommun, Försäkringskassa och Arbetsförmedling.

För att du ska trivas hos oss
För oss är det viktigt att du har du ett professionellt förhållningssätt, är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du arbetar självständigt och strukturerat och har god självinsikt. Vidare är du flexibel och har lätt för att samarbeta. Du tilltalas av ett tvärprofessionellt arbetssätt och är intresserad av utvecklings- och förbättringsarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Vi arbetar personcentrerat med patientens bästa i fokus. I vår verksamhet värdesätter vi medarbetare som önskar att utveckla sin profession samt vill medverka i klinikens utveckling och framtid. Vår klinik eftersträvar mångfald ur alla perspektiv.

Så här gör du om du är intresserad
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta vårdenhetschef Niki Dec, 010-242 37 81. Facklig företrädare för SACO, Matilda Öien, 010-242 56 51. Sista ansökningsdag är 2019-09-02.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sveriges bästa sjukhus finns i Region Jönköpings län!
Länssjukhuset Ryhov i Jönköping fick en mycket bra sjundeplacering i Dagens Medicin sjukhusrankning 2018. Sjukhuset har en lång räcka av topplaceringar i denna ranking.
#Sverigesbästasjukhus

Psykiatriska kliniken är en av länets största kliniker med 92 vårdplatser fördelat på 6 vårdavdelningar samt 10 öppenvårdsenheter. Psykiatriska kliniken erbjuder psykiatrisk specialistvård för invånare över 18 år i Jönköpings sjukvårdsområde. Mer information om Psykiatriska kliniken som arbetsplats finner du här. (https://rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/sjukhus-som-arbetsplats/arbetsplatser-pa-lanssjukhuset-ryhov/psykiatriska-kliniken-som-arbetsplats/)

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Jun 12
Familjecentral

Vilka är vi?

Socialtjänstens verksamhet för barn, ungdom och deras föräldrar är organiserade inom tre områden - myndighet, öppenvård och Råd & service. Verksamheten vilar på systemisk grund och vi använder oss av forsknings- och evidensbaserade och lösningsfokuserade metoder.

Råd & service ansvarar för det förebyggande arbetet och tidiga insatser. Målet för verksamheten är att utifrån hela familjens livssituation främja god hälsa hos barn och föräldrar genom att tidigt upptäcka och tillgodose olika behov.

I Jönköpings kommun finns tio familjecentraler (varav två är familjecentralsliknande) utspridda geografiskt i kommunen. En familjecentral bedriver verksamhet som är hälsofrämjande, generell, tidigt förebyggande och stödjande samt riktar sig till föräldrar och barn i åldrarna 0-6 år. Basen är den allmänna kvinno- och barnhälsovården i samverkan med öppna förskolan samt en förebyggande socialtjänst. Uppdraget för verksamheten är att utifrån hela familjens livssituation främja en god hälsa hos barn och föräldrar.


Vad gör vi?
Som kurator kommer du att arbeta i förebyggande socialt arbete, individuellt eller i grupp och i nära samverkan med övriga yrkeskategorier på familjecentralen. Du kommer att arbeta med psykosocialt stödjande föräldraarbete i frivilliga former under kortare eller längre tid. På familjecentralen ges vägledning om vart man som förälder kan vända sig i olika situationer och ge stöd i kontakter med olika myndigheter. Du initierar, medverkar och leder föräldragrupper för föräldrar med såväl allmänna som speciella behov, t.ex. föräldragrupper enligt Vägledande Samspel (ICDP). Grupperna erbjuds i nära samverkan med övriga professioner på familjecentralen.
Viss arbetstid kan förläggas på icke kontorstid.


Vem söker vi?
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren finner relavant för tjänsten. Utbildning i systemteori, MI, ICDP, Komet eller annat föräldraskapsstödjande program är meritande. Du har erfarenhet av socialt arbete i barnfamiljer och/eller av förebyggande arbete. Önskvärt är erfarenhet av att arbeta med familjer med olika kulturella bakgrunder.

Du är en stabil och självgående person som har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer samt samarbetar bra med andra. Stor vikt läggs på personlig lämplighet. Körkort är önskvärt.

Vi erbjuder:
Du kommer ingå i en arbetsgrupp med 15 kuratorer från familjecentralerna samt 3 medarbetare inom föräldraskapsstöd. Det finns en bred och gedigen kompetens och erfarenhet i gruppen och du kommer under introduktionen få mentorsstöd från en kollega.

Utöver det så erbjuder vi
• Ett flexibelt arbete med stort eget ansvar i planering och genomförande
• Betald semester första anställningsåret
• Semesterväxling
• Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
• Rabatt på gymkort, länstrafikens årskort och biobiljetter

Övrigt
Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Arbetstiden är i huvudsak dagtid, viss arbetstid på kvällstid förekommer.
Vikariatet avser vår familjecentralsliknande verksamhet i Norrahammar.
Ange önskad sysselsättningsgrad.

Urval sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Upplysningar
Enhetschef Malin Broddegård, 036-10 58 52
Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc


Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Maj 31
Barn- och ungdomshälsan i Huskvarna

Vi söker
Till barn- och ungdomshälsan i Huskvarna söker vi nu en kurator som vill vara med och främja psykisk hälsa och förebygga psykisk ohälsa bland barn och ungdomar.

Vi erbjuder dig
Vi kan erbjuda en visstidsanställning på heltid under 12 månader med eventuell möjlighet till förlängning. Du får en anpassad introduktion med utgångsläge i dina erfarenheter. Som anställd hos oss har du dessutom fri öppen sjukvård och tillgång till diverse friskvårdsaktiviteter, exempelvis personalgym.
Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder: http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med
I ditt arbete som kurator på barn- och ungdomshälsan ger du råd och stöd och utför behandlingsarbete med barn och ungdomar. Du ska även kunna ge föräldrastöd och vägledning när barn eller ungdom visar tecken på psykisk ohälsa. Det ingår också att göra kartläggningar av barnets och den unges styrkor och svårigheter samt ge dem fortsatt stöd, råd och behandling. Tjänsten innehåller såväl telefonrådgivning och mottagningsbesök som teamarbete och samverkan med externa samverkanspartners.

För att du ska trivas hos oss
Vi söker dig som är socionom eller har utbildning/erfarenhet som bedöms som likvärdig. Vidareutbildning i steg 1 KBT är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av stöd och behandling av barn och unga med psykisk ohälsa samt erfarenhet av föräldrastöd. Erfarenhet av kliniskt arbete med barn är meriterande. För att trivas i arbetet bör du som person ha förmåga att strukturera och planera ditt arbete samt vara flexibel och kunna ställa om vid nya omständigheter. Du arbetar bra tillsammans med andra och har en god förmåga att lyssna och kommunicera. Vidare är du bra på att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du har ett stort intresse av arbete med barn, unga och deras familjer. Vi lägger stor vikt vid egenskaper som god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt
Vi vill att de som besöker oss ska få ett bra bemötande, vara delaktiga och känna att vår insats gör skillnad. Vi arbetar aktivt med att vara lyhörda. Genom vårt arbetssätt med flera professioner vill vi värna om en helhetssyn kring barnet/ungdomen/familjen.

Så här gör du om du är intresserad
Upplysningar lämnas av enhetschef Sara Elofsson, 010-242 96 71. Facklig företrädare för SSR är Maria Hugosson, 010-242 13 32 (#).

Sista ansökningsdag är 23 juni 2019.
Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Region Jönköpings län arbetar för ett bra liv i en attraktiv region. Barn- och ungdomshälsan finns centralt i Huskvarna på Huskvarna vårdcentrum. Vi arbetar personcentrerat och har ett team med socionomer, psykologer och sjuksköterska som alla jobbar tillsammans för att kunna möta just det behov som den enskilda familjen har. Vi arbetar även med gruppverksamhet och telefonrådgivning. Vid nybesök gör vi en kartläggning kring behoven och formar sedan insatsen i samråd med familjen. Utvecklingsarbete pågår också kring alternativa behandlingsformer som digital internetbehandling i olika former samt digitala vårdmöten.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Jun 14
Team 1, psykiatrisk öppenvård allmänpsykiatri, Jönköping

Psykiatriska kliniken står inför spännande utmaningar! Vi söker dig som vill vara med och bidra med kompetens och energi i såväl det dagliga arbetet som i utvecklingsarbete och att forma vår framtida verksamhet.

Vi söker
Vi söker dig som är utbildad socionom med några års erfarenhet, gärna inom psykiatrisk vård. Steg 1 utbildning inom KBT är önskvärt. Du har goda kunskaper gällande lagar och föreskrifter för hälso- och sjukvård och psykiatri. Tjänsten är tillsvidare, heltid, med tillträde efter överenskommelse.


Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett varierat arbete med stimulerande, utvecklande och komplexa arbetsuppgifter i ett öppet och positivt klimat. Som kurator hos oss får du arbeta i tvärprofessionella team bestående av arbetsterapeut, psykolog, läkare, sjukgymnast, sjuksköterska och vårdadministratör. Det finns även goda möjligheter till nära samarbete med kuratorskollegor då flera finns placerade nära. Som kurator har du regelbunden handledning och yrkesträffar.

Här kan du läsa mer om vilka förmåner vi erbjuder. (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)


Det här får du arbeta med
Du kommer att arbeta självständigt med planering och genomförande av psykosocialt behandlingsarbete med enskilda personer och/eller grupper. Beslut om åtgärder tas i samverkan med patient och team och baseras på bästa relevanta evidens, nytta och alternativ. I arbetet ingår även många kontakter med samverkanspartners utanför sjukvården som till exempel kommun, Försäkringskassa och Arbetsförmedling.

För att du ska trivas hos oss
För oss är det viktigt att du har du ett professionellt förhållningssätt, är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du arbetar självständigt och strukturerat, har god självinsikt, är flexibel och har lätt för att samarbeta. Du tilltalas av ett tvärprofessionellt arbetssätt och är intresserad av utvecklings- och förbättringsarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Detta värderar vi högt
Vi arbetar personcentrerat med patientens bästa i fokus. I vår verksamhet värdesätter vi medarbetare som önskar utveckla sin profession samt vill medverka i klinikens utveckling och framtid. Vår klinik eftersträvar mångfald ur alla perspektiv


Så här gör du om du är intresserad
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta: Vårdenhetschef Catarina Nord, 010-242 33 56.
Facklig företrädare för SACO, Matilda Öien, 010-242 56 51.

Sista ansökningsdag är 2019-06-23. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sveriges bästa sjukhus finns i Region Jönköpings län! Länssjukhuset Ryhov i Jönköping fick en mycket bra sjundeplacering i Dagens Medicin sjukhusrankning 2018. Sjukhuset har en lång räcka av topplaceringar i denna ranking. #sverigesbästasjukhus Psykiatriska kliniken är en av länets största kliniker med 92 vårdplatser fördelat på 6 vårdavdelningar samt 10 öppenvårdsenheter. Psykiatriska kliniken erbjuder psykiatrisk specialistvård för invånare över 18 år i Jönköpings sjukvårdsområde. Mer information om Psykiatriska kliniken som arbetsplats finner du här. (https://rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/sjukhus-som-arbetsplats/arbetsplatser-pa-lanssjukhuset-ryhov/psykiatriska-kliniken-som-arbetsplats/)

Ansök nu