Meritmind AB jobb i Jönköping

Hitta lediga jobb hos Meritmind AB i Jönköping. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Jönköping.

Financial Controller till Kitron, Jönköping

Finansiell controller
Läs mer Mar 27
Motiveras du av att arbeta i en dynamisk internationell miljö? Då är den här tjänsten som Financial Controller en spännande tjänst för dig!
I din roll som controller hos oss ansvarar du för den finansiella rapporteringen samt bidrar till redovisning och bokslut. Du har ett nära samarbete med ekonomiteamet och rapporterar till Finance Manager.


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Rapportering av prognos och bokslut enligt IFRS
Rapportering av KPI:er
Rapportering cashflow
Delaktig i månads- och årsbokslut
Delaktig i prognos, budget- och analysarbete
Ad hoc-rapporter



Kvalifikationer
Vi söker dig som är väl insatt i redovisning, bokslut och rapportering, gärna med erfarenhet från ett producerande internationellt bolag. Dina kunskaper i Excel är mycket goda och det är meriterande om du även har arbetet i affärssystemet IFS. Du har relevant universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi eller har motsvarande förvärvad kunskap som vi bedömer likvärdig. För rollen krävs det att du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat.
För att trivas i rollen är du en person som motiveras av ett högt tempo med tighta deadlines i en föränderlig miljö. Du tar gärna ansvar för rapporteringen och det är en självklarhet för dig att arbeta proaktivt samt bidra till samarbete i gruppen. Vi värdesätter också din initiativförmåga, flexibilitet och prestigelöshet.


Vad erbjuds du hos oss?
Kitron erbjuder en positiv, utmanande och inspirerande arbetsmiljö. Våra företagsvärderingar: Ansvarstagande, Innovation och Engagemang är viktiga ledord som vi alla lever efter i vårat dagliga arbete. Att vara en del av Kitron innebär att du kommer att ha möjligheter att utveckla dina kunskaper för att nå din fulla potential. En karriär hos oss innebär möjligheter att växa inom ditt arbete, hitta nya sätt att förnya och utveckla dina talanger.


Om Kitron
Kitron, som är Skandinaviens ledande EMS företag, arbetar med utveckling, industrialisering och tillverkning av elektronik för ledande företag inom marknadssegmenten offshore/marin, medicinsk utrustning, försvar/aerospace, energi/telekom och industri. Företaget har verksamhet i Norge, Sverige, Danmark, Litauen, Tyskland, Polen, Tjeckiska Republiken, Kina, Malaysia, Indien och USA.
Med cirka 3000 högkvalificerade medarbetare tillverkar och levererar vi allt från färdigmonterade kretskort till kompletta slutprodukter för kunder globalt.
På siten i Torsvik, strax söder om Jönköping City, arbetar idag ca 300 medarbetare. Här får du arbeta i fräscha och moderna lokaler och får möjligheten att lära känna många nya, härliga kollegor. Trevlig arbetsmiljö och god hälsa hos våra medarbetare är viktigt för oss och du har tillgång till friskvårdsbidrag och andra förmåner.


Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar Kitron med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Eva Tiitso, tel 0765-112910 eller Catharina Bülow, tel 0736-531321. Intervjuer och urval sker löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.
Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Det innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i rekryteringsprocessen. Vi gör även en bakgrundskontroll.
Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen): Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Interimskonsulter inom ekonomi till Meritmind Jönköping

Ekonomikonsult
Läs mer Mar 21
Arbetar du idag som ekonom och är nyfiken på att se nya spännande branscher och företag? Är du intresserad av att bli interimskonsult och utvecklas vidare och samtidigt ha en trygg anställning? Då är rollen som ekonomikonsult på Meritmind kanske något för dig! Vi har just nu stor efterfrågan från våra kunder i Jönköping på interimskonsulter inom ekonomiområdet. Har du eget bolag med F-skattesedel eller går i tankar om att börja konsulta?
Vi stärker nu upp vårt konsultteam och söker dig som är erfaren ekonom för intressanta konsultuppdrag i varierade bolag och branscher. Som interimskonsult på Meritmind går du ut i uppdrag som redovisningsekonom, redovisningsansvarig, redovisningschef, koncernredovisare, ekonomichef, Business Controller eller Financial Controller beroende på din kompetens och kundens behov. Meritmind erbjuder både anställning och möjlighet att vara underkonsult.


Dina arbetsuppgifter som konsult varierar beroende på konsultuppdragets utformning. Vanligt förekommande arbetsuppgifter inom redovisning är;
Löpande redovisning och avstämningar
Självständiga månads- och periodbokslut
Årsbokslut samt årsredovisning
Koncernredovisning
Moms- och skattedeklarationer
Analys och rapportering
Budget- och prognosarbete
Förbättringar och utveckling av redovisningsfunktionen



Kvalifikationer och erfarenhet
Du har en ekonomiutbildning på högskolenivå eller motsvarande och flerårig erfarenhet från olika roller inom ekonomiområdet, gärna med självständigt bokslutsarbete. Du uttrycker dig väl i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt. Det är meriterande om du är van användare av större ekonomi-/affärssystem och om du har goda kunskaper i Excel.


Personliga egenskaper
Som person är du en affärsorienterad, proaktiv och analytisk problemlösare som kontinuerligt söker förbättringspotential samt har en god förmåga att planera och organisera ditt arbete. Vidare tycker du om att arbeta mot deadlines och har en god kommunikativ förmåga. För att lyckas i rollen som interimskonsult ser vi även att du har en prestigelös inställning, är serviceinriktad och ansvarstagande samt stimuleras av att möta nya miljöer.


Förutom ett intressant arbete erbjuder Meritmind
En trygg tillsvidareanställning med fast lön både under och mellan uppdrag
Kollektivavtal
Förmåner genom?Benify som är vår förmånsportal
Generöst friskvårdsbidrag
Kompetensutveckling, konsultfrukostar, nätverksträffar och andra sociala aktiviteter
Kollegor med härlig stämning och mycket skratt!



Om Meritmind
Meritmind är marknadsledande inom kvalificerade tjänster inom ekonomi samt bank, finans och försäkringsområdet. Vi har kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg, Västerås, Linköping, Jönköping och Uppsala. Vi har ett starkt varumärke och är ledande inom vår nisch där vi bistår företag och organisationer med interimstjänster, rekrytering samt förändringsledning. Meritmind grundades år 2000, har ca 370 anställda och omsätter ca en halv miljard. Läs mer om vår verksamhet på?www.meritmind.se
Meritmind har utsetts till Gasellföretag (DI), Superföretag (Veckans Affärer), ”Snabbväxare” på Tillväxtlistan (Affärsvärlden/Ahrens). Meritminds grundare och vd, Helena Casserlöv-Kvist, utsågs till ”Årets företagerska” under Beautiful Business Award 2011, blev nominerad till ”Alla tiders entreprenör” av Svenska Dagbladet (2014) och har utsetts till en av Sveriges mäktigaste kvinnliga entreprenörer i Veckans Affärer 2014, 2015, 2016 och 2017.
Låter detta intressant men du har ännu inte tagit steget mot att börja arbeta som konsult kan du läsa mer via vår hemsida här; https://meritmind.se/interim/jobba-som-underkonsult/ och https://meritmind.se/jobba-som-konsult/


Ansökan
För mer information är du välkommen att kontakta
Konsultchef, Louice Silvärn på louice.silvarn@meritmind.se, 070-166 08 59
Talent Acquisition Specialist Josefine Westman på josefine.westman@meritmind.se, 076-417 68 55
Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.
Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering.
Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)
Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Controller till Meritmind, Jönköping

Controller
Läs mer Dec 22
Våra konsulter gör ett strålande jobb ute hos våra kunder och därför är det hög efterfrågan på dem och deras kompetens. Vi behöver därför bli fler och nu är efterfrågan extra hög på Controller med olika inriktning, bland annat inom business controlling, financial controlling och IT-controlling.
Konsultrollen innebär en chans att utvecklas som Controller på kort tid genom uppdrag av olika karaktärer. Du blir en stor tillgång för våra kunder och med ditt driv och din vilja att leverera bidrar du till Meritminds mål – att hjälpa människor och företag till framgång.
Många av uppdragen innebär start omgående så för dig som är tillgänglig redan nu är möjligheten stor att du snabbt får ett uppdrag hos någon av våra kunder. Har du F-skatt och vill bli associerad konsult är du också varmt välkommen att skicka in din ansökan.


Exempel på ansvarsområde i rollen som Controller:
Bokslut, budget och prognosarbete
Löpande analyser och uppföljning av ekonomiska utfall
Verksamhetsuppföljning och kostnadskontroll
Arbeta med projekt inom ekonomi och IT
Kontinuerligt utveckla och förbättra processer och rutiner
Vara stöd till affärsområdeschefer, ledningsgrupp och VD



Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med flerårig erfarenhet från controllerområdet. Du har med fördel erfarenhet från produktion och tillverkande industri då vi har flertalet kunder inom det området. Utöver det ser vi att du är bokslutssjälvständig, har jobbat med budget, prognos, resultatuppföljning, analys och rapportering. Du har även stor erfarenhet från olika affärssystem och har en god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift.


Personliga egenskaper
För att trivas i rollen som ekonomikonsult hos Meritmind stimuleras av att möta nya människor och miljöer. Din analytiska förmåga och ditt intresse för redovisning innebär att du håller dig uppdaterad med det senaste och kan utnyttja dina kunskaper till effektiv problemlösning. Slutligen är du en person som trivs med teamarbete och vill vara med och skapa värde och bidra till våra kunders lönsamhet och tillväxt.


Om Meritmind
Meritmind är specialister på kvalificerade ekonomitjänster och datadriven styrning. Vi erbjuder tjänster inom förändringsledning, rekrytering, konsultlösningar och kompetensutveckling. Vi är ledande inom vår nisch och har förmodligen branschens största nätverk inom ekonomi. Varje år söker ca 18?000 kandidater jobb via oss. Vi är i dagsläget ca 370 anställda och omsätter ca en halv miljard. Vår värderingsstyrda organisation kombinerar det kommersiella med omtanke. Läs mer på meritmind.se


Ansökan:
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig Konsultchef: på mail: louice.silvarn@meritmind.se
Intervjuer och urval kommer att ske sporadiskt under sommarperioden. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det är endast möjligt att bifoga ett dokument.
Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande konsultprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.
Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)
· Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Interim Ekonomichef till producerande bolag i Småland

Ekonomichef
Läs mer Dec 28
Nu söker vi åt kunds räkning en Interim ekonomichef till ett känt bolag i Småland. Som ekonomichef ansvarar du för helheten vilket inkluderar allt löpande ekonomiarbete, månadsrapporter, resultat till ledningsgruppen, årsredovisning och analys.


Huvudsakliga arbetsuppgifter som interim Ekonomichef
• Löpande ekonomiarbete
• Månadsrapporter
• Resultat till ledningsgruppen
• Årsredovisning
• Analys


Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har senior erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete med samtliga delar inkluderade. Vi ser det som en fördel om du har en högskoleexamen inom ekonomi och tidigare erfarenheter från produktionsbolag. Du har goda kunskaper i både svenska och engelska, i såväl tal som skrift och är även van att arbeta i Excel samt i större affärs- och ekonomisystem. (Med fördel Monitor)


Personliga egenskaper:
Rollen som ekonomichef präglas mycket av att vara trygg i sina ekonomikunskaper och äga sina processer. För att trivas behöver du ha både driv och vara en självgående person med erfarenhet.


Om företaget: Stort produktionsbolag


I detta konsultuppdrag samarbetar kunden med Meritmind.
Meritmind är specialister på kvalificerade ekonomitjänster och datadriven styrning. Vi erbjuder tjänster inom förändringsledning, rekrytering, konsultlösningar och kompetensutveckling. Vi är ledande inom vår nisch och har förmodligen branschens största nätverk inom ekonomi. Varje år söker ca 18?000 kandidater jobb via oss. Vi är i dagsläget ca 370 anställda och omsätter ca en halv miljard. Vår värderingsstyrda organisation kombinerar det kommersiella med omtanke. Läs mer på meritmind.se


Ansökan:
För mer information om konsultuppdraget är du välkommen att kontakta ansvarig konsultchef:
Louice Silvärn på 070–1660859 eller mail louice.silvarn@meritmind.se
Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV och det är endast möjligt att bifoga ett dokument.
Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande konsultprocess.
Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)
Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Interimskonsulter inom ekonomi till Meritmind Jönköping

Redovisningskonsult
Läs mer Nov 24
Arbetar du idag som redovisningsekonom och är nyfiken på att se nya spännande branscher och företag? Är du intresserad av att bli anställd konsult och utvecklas vidare och samtidigt ha en trygg anställning? Då är rollen som ekonomikonsult på Meritmind interim kanske något för dig! Vi har just nu stor efterfrågan från våra kunder i Jönköping på interimskonsulter inom ekonomiområdet. Har du eget bolag med F-skattesedel eller går i tankar om att börja konsulta?
Vi stärker nu upp vårt konsultteam och söker dig som erfaren ekonom för intressanta konsultuppdrag i varierade bolag och branscher. Som interimskonsult på Meritmind går du ut i uppdrag som redovisningsekonom, redovisningsansvarig, redovisningschef, koncernredovisare, ekonomichef, Business Controller eller Financial Controller beroende på din kompetens och kundens behov. Meritmind erbjuder både anställning och möjlighet att vara underkonsult.


Dina arbetsuppgifter som konsult varierar beroende på konsultuppdragets utformning. Vanligt förekommande arbetsuppgifter inom redovisning är;
Löpande redovisning och avstämningar
Självständiga månads- och periodbokslut
Årsbokslut samt årsredovisning
Koncernredovisning
Moms- och skattedeklarationer
Analys och rapportering
Budget- och prognosarbete
Förbättringar och utveckling av redovisningsfunktionen



Kvalifikationer och erfarenhet
Du har en ekonomiutbildning på högskolenivå eller motsvarande och flerårig erfarenhet från olika roller inom ekonomiområdet, gärna med självständigt bokslutsarbete. Du uttrycker dig väl i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt. Det är meriterande om du är van användare av större ekonomi-/affärssystem och om du har goda kunskaper i Excel.


Personliga egenskaper
Som person är du en affärsorienterad, proaktiv och analytisk problemlösare som kontinuerligt söker förbättringspotential samt har en god förmåga att planera och organisera ditt arbete. Vidare tycker du om att arbeta mot deadlines och har en god kommunikativ förmåga. För att lyckas i rollen som interimskonsult ser vi även att du har en prestigelös inställning, är serviceinriktad och ansvarstagande samt stimuleras av att möta nya miljöer.


Förutom ett intressant arbete erbjuder Meritmind
En trygg tillsvidareanställning med fast lön både under och mellan uppdrag
Kollektivavtal
Förmåner genom?Benify som är vår förmånsportal
Generöst friskvårdsbidrag
Kompetensutveckling, konsultfrukostar, nätverksträffar och andra sociala aktiviteter
Kollegor med härlig stämning och mycket skratt!



Om Meritmind
Meritmind är marknadsledande inom kvalificerade tjänster inom ekonomi samt bank, finans och försäkringsområdet. Vi har kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg, Västerås, Linköping och Jönköping. Vi har ett starkt varumärke och är ledande inom vår nisch där vi bistår företag och organisationer med interimstjänster, rekrytering samt förändringsledning. Meritmind grundades år 2000, har ca 370 anställda och omsätter ca en halv miljard. Läs mer om vår verksamhet på?www.meritmind.se
Meritmind har utsetts till Gasellföretag (DI), Superföretag (Veckans Affärer), ”Snabbväxare” på Tillväxtlistan (Affärsvärlden/Ahrens). Meritminds grundare och vd, Helena Casserlöv-Kvist, utsågs till ”Årets företagerska” under Beautiful Business Award 2011, blev nominerad till ”Alla tiders entreprenör” av Svenska Dagbladet (2014) och har utsetts till en av Sveriges mäktigaste kvinnliga entreprenörer i Veckans Affärer 2014, 2015, 2016 och 2017.
Låter detta intressant men du har ännu inte tagit steget mot att börja arbeta som konsult kan du läsa mer via vår hemsida här; https://meritmind.se/interim/jobba-som-underkonsult/ och https://meritmind.se/jobba-som-konsult/


Ansökan
För mer information är du välkommen att kontakta
Konsultchef, Anna Henebäck på anna.heneback@meritmind.se, 076-495 42 24
Konsultchef, Louice Silvärn på louice.silvarn@meritmind.se, 070-166 08 59
Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.
Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.
Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)
Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.



Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Kundansvarig till Meritmind, Jönköping

Utesäljare
Läs mer Okt 4
Vill du hjälpa våra kunder till framgång inom ekonomiområdet?
Till vårt härliga team i centrala Jönköping söker vi nu en kundansvarig som vill vara med på vår fortsatta tillväxtresa.
Vi står inför en spännande digital utveckling och vi behöver förstärkning i vår organisation med en driven kundansvarig som trivs i möten med kunder och med att göra affärer.
Du kommer att utgå från Meritminds kontor i centrala Jönköping och rapporterar till regionchef.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som kundansvarig:
Bygga nära relationer med dina kunder och uppnå dina säljmål med eget budgetansvar
Bidra till utveckling, nytänkande och energi till hela säljteamet?inom Meritmind
Identifiera samt bidra till att vidareutveckla våra kunders ekonomifunktioner och bistå med våra tjänster inom interim, bemanning, rekrytering och förändringsledning
Omvärldsbevakning av ekonomimarknaden inom olika branscher och på ett konsultativt sätt stödja våra kunder i strategiska beslut



Kvalifikationer och erfarenhet:
För att lyckas i rollen har du några års erfarenhet av relationsbyggande B2B-försäljning. Akademisk examen inom ekonomi är starkt önskvärt. Vidare ser vi en fördel om du har erfarenhet från en operativ ekonomroll. Vi söker dig som är affärsinriktad, uppmärksam och en lyhörd lagspelare med god förmåga att kunna anpassa erbjudanden mot kundens behov och önskemål. Vidare ser vi att du kommunicerar med lätthet på svenska och engelska i både tal och skrift. Dessutom behöver du ha körkort eftersom våra kunder finns i regionen.
Personliga egenskaper:
Som kundansvarig lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att vara framgångsrik i rollen är du trygg i dig själv och drivs av att utifrån kundnytta hitta och utveckla affärsmöjligheter.
Du har ett förtroendeskapande sätt där lyhördhet och nyfikenhet är ledord. Självklart har du en hög energinivå och trivs med att arbeta både självständigt och i team.
Vad erbjuder vi dig?
Vi är ett entreprenörsdrivet bolag som drivs av tillväxt i kombination med kvalitet och glädje
Flexibla arbetstider och möjlighet att styra sin vardag
Möjlighet att vara med i utvecklingsprojekt inom och utanför ditt arbetsområde
Roliga hälsofrämjande aktiviteter
Kompetensutveckling, via vår utbildningsportal
Konferenser, fester och kick-offer
Förmåner genom?Benify som är vår förmånsportal
Attraktivt friskvårdsbidrag



Placeringsort: Jönköping
Om Meritmind:
Meritmind är specialister på kvalificerade ekonomitjänster och datadriven styrning. Vi har ett starkt varumärke, är marknadsledande inom vår nisch och erbjuder tjänster inom förändringsledning, rekrytering, konsultlösningar och kompetensutveckling. Meritmind grundades år 2000, har ca 370 anställda, omsätter ca en halv miljard och finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Linköping och Jönköping. Läs mer på meritmind.se
Ansökan
För mer information är du välkommen att kontakta regionchef Catharina Bülow på 0736-531 321 eller catharina.bulow@meritmind.se
Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.
Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.
Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)
Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
Varmt välkommen att skicka in din ansökan till denna adress: rekrytering.jonkoping@meritmind.se

Ansök nu

Koncernredovisningsansvarig till XANO Industri

Redovisningsekonom
Läs mer Sep 13
Är du driven och har erfarenhet av koncernredovisning? Kanske har du tidigare arbetat i större bolag och söker en ny, spännande möjlighet att göra avtryck? Då är detta en roll för dig! XANO växer och söker nu en Koncernredovisningsansvarig att ansluta till teamet på ekonomi.
Som Koncernredovisningsansvarig på XANO Industri ansvarar du för koncernens alla affärsområden. I rollen ingår bland annat konsolidering, att stödja dotterbolagen vid månadsvis rapportering och analys, att delta i prognos- och budgetarbete samt att delta i projekt initierade av dotterbolag eller koncernledning. Du kommer att ingå i ett team om 5 personer och rapportering sker till CFO. Placeringsort är Jönköping.


Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Koncernredovisningsansvarig
Stödja dotterbolagen i månadsvis rapportering och analys av period- och årsbokslut
Upprätta årsredovisningar och deklarationer
Sammanställa och rapportera prognos- och budget
Operativ konsolidering och rapportering till affärsenhets- och koncernledning
Ansvara för kvartalsvis legal konsolidering och framtagande av koncernens årsredovisning
Löpande redovisning i underkoncern-moderbolag
Administrera koncernrapporteringssystem, koncernpolicys och rapporteringsrutiner
Driva förbättringsarbete för rapportering och digitalisering
Implementera redovisnings- och rapporteringsrutiner i nyförvärvade bolag



Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har en ekonomiutbildning på högskolenivå med inriktning redovisning/revision och erfarenhet av ett par års arbete inom redovisningsområdet. Vi ser det som meriterande om du arbetat i tillverkande bolag, gärna med internationell koppling samt enligt IFRS, men det är inget krav. För att trivas i rollen har du bred kunskap inom redovisningsområdet och en god förmåga att kommunicera på såväl svenska som engelska, i tal och skrift. Du har tidigare erfarenhet av ett koncernredovisningssystem, gärna UNIT4 FPM/OCRA och goda kunskaper i Office-paketet.


Personliga egenskaper
Som person är du prestigelös och trivs med att arbeta brett. Du är såklart noggrann, strukturerad och tar ansvar för ditt arbete och sätter därmed stort värde i att skapa högkvalitativa resultat. Som Koncernredovisningsansvarig kan du snabbt sätta dig in i komplexa frågor och hantera en stor mängd finansiell information och du trivs att arbeta såväl självständigt som i team. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.


Vad erbjuder företaget dig?
Som medarbetare inom XANO erbjuds du en varierande roll i en internationell koncern där du har möjlighet att påverka och göra skillnad.
XANO har en decentraliserad organisation med korta beslutsvägar och stark entreprenörsanda. Ledarskapet är jordnära och närvarande för att inspirera till delaktighet från alla medarbetare.
Människorna, entreprenörskapet och engagemanget för långsiktiga partnerskap är våra främsta styrkor och grundförutsättningar för att skapa en långsiktigt hållbar verksamhet. Med ett allt större fokus på hållbarhet utgör medarbetarutveckling och nätverksbyggande därför centrala delar för koncernen. Ett av verktygen är XANO Academy där medarbetare samlas för att inhämta kunskap och dela erfarenheter.


Placeringsort: Jönköping


Om företaget
XANO-koncernen utgörs av teknikföretag som erbjuder tillverknings- och utvecklingstjänster för industriprodukter och automationsutrustning. Med tre tydliga affärsenheter är vår verksamhetsstruktur utformad för att vidareutveckla förmågor och bevara drivkraften samtidigt som fördelarna med samverkan optimeras. Vi förvärvar, driver och utvecklar nischade teknikföretag med entreprenörskap som nav. Varje nytt företag som blir en del av den ständigt växande XANO-familjen tillför nya perspektiv och unik teknisk expertis.


Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar XANO Industri med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig regionchef på Meritmind, Catharina Bülow 0736531321, catharina.bulow@meritmind.se eller konsultchef Anna Henebäck, 0764954224, anna.heneback@meritmind.se. Vänligen observera att urval, svar på frågor och intervjuer sker löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.
Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.


Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)
Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
Det räcker att du bifogar ditt CV. Vi använder ej personligt brev i våra processer.



Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Redovisningsekonom till bolag i Jönköping

Redovisningsekonom
Läs mer Aug 25
Meritmind i Jönköping försätter att hjälpa sina kunder att nå framgång och just nu har vi ett extra spännande uppdrag som redovisningsekonom tillgängligt för dig som är intresserad av att testa på rollen som konsult.


Huvudsakliga arbetsuppgifter som Redovisningsekonom
Som redovisningsekonom ansvarar du för den löpande redovisningen i moderbolaget och ett antal koncernbolag. Du har också ansvar för fakturering, kund- och leverantörsreskontra i moderbolaget och även i konsult- och fastighetsbolag. I dina arbetsuppgifter ingår även löneadministration, skattedeklarationer, moms och månads- och årsbokslut. Du är även behjälplig vid årsredovisningar och inkomstdeklarationer samt deltar i budget- och prognosarbete och upprättar likviditetsprognoser och genomför valutaväxlingar.


Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har en högskoleexamen alternativt en YH-utbildning inom ekonomi och som har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter som redovisningsekonom. Vi ser med fördel att du har erfarenhet från en roll som redovisningsekonom eller liknande och att du är trygg i samtliga delar i det löpande arbetet. Engelska i tal och skrift samt erfarenhet av system är ett krav.


Personliga egenskaper:
Du är lätt att samarbeta med och har ett prestigelöst förhållningsätt mot kollegor och kunder. För att lyckas och trivas i rollen är du en person som är strukturerad och van vid att arbeta självständigt och ta egna initiativ inom ditt område.


Placeringsort: Jönköping


Vad kan vi erbjuda dig?
Meritmind kan erbjuda en trygg anställning, en möjlighet att jobba med attraktiva varumärken, kompetensutveckling och en stark intern gemenskap i form av sociala aktiviteter så som frukostar, konferenser och kick-offer. Du blir anställd av Brightby Bemanning som är Meritminds erbjudande av högkvalitativa bemanningstjänster inom ekonomi, bank, finans och försäkring. Meritmind är specialister på kvalificerade ekonomitjänster och datadriven styrning. Vi erbjuder tjänster inom förändringsledning, rekrytering, konsultlösningar och kompetensutveckling. Vi är ledande inom vår nisch och har förmodligen branschens största nätverk inom ekonomi. Varje år söker ca 18?000 kandidater jobb via oss. Vi är i dagsläget ca 370 anställda och omsätter ca en halv miljard. Vår värderingsstyrda organisation kombinerar det kommersiella med omtanke. Läs mer på meritmind.se


Ansökan:
För mer information om konsultuppdraget är du välkommen att kontakta ansvarig konsultchef:
Louice Silvärn på telefonnummer 0701660859 eller mail louice.silvarn@meritmind.se
Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV och det är endast möjligt att bifoga ett dokument.
Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande konsultprocess.
Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)
Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Redovisningschef till Sesol i Jönköping

Redovisningschef
Läs mer Jul 7
Vill du axla rollen som Redovisningschef i en framåtlutad organisation med högt tempo och stark tillväxt? Solcellsföretaget Sesol i Jönköping söker nu en Redovisningschef med flera års erfarenhet inom redovisning som trivs med att leda och stötta personal. Koncernen lever efter sina kärnvärden som innebär att vara professionella, familjära, engagerade och nytänkande. I rollen som Redovisningschef på Sesol tar du ett helhetsansvar för budget- och bokslutsprocessen samt koncernrapporteringen till ledning och styrelse. Du ansvarar i dagsläget för 4 medarbetare på ekonomi och rapporterar till CFO.


Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden:
Månads- och årsbokslut med internrapportering och koncernrapportering till ledning och styrelse
Leda och stötta medarbetare inom redovisningen och säkerställa hög kvalitet i leverans från teamet
Skapa finansiella rapporter och delta i analys med ledning och affärsverksamhet
Utveckla och genomföra budget- och prognosprocesser
Inrätta och övervaka interna kontroller och processer för att upprätthålla företagsstandarder och enlighet med bokföringsstandarder och skattelagstiftning
Initiera och delta i projekt så som systemimplementeringar och andra ekonomiska aktiviteter
Projektredovisning och på sikt även hantering av konsolideringsprocessen för koncernens bokslut för att säkerställa korrekt rapportering enligt IFRS



Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har en utbildning på högskolenivå, gärna inom ekonomi och flerårig erfarenhet av arbete inom redovisningsområdet. Det är meriterande om du tidigare arbetat med projekt- eller koncernredovisning samt har erfarenhet av att leda personal. Du har tidigare arbetat i något större ekonomisystem och behärskar svenska i såväl tal som skrift.


Personliga egenskaper
För att trivas i rollen som Redovisningschef på Sesol är du driven, lyhörd och strukturerad. Du har ett flexibelt förhållningssätt när snabba förändringar sker och är som person prestigelös och van att arbeta brett. Att leda personal trivs du med och är teamorienterad och stöttar gärna medarbetare inom ekonomiområdet. Du föredrar ett högt tempo och är van att ha många bollar i luften. Med ditt kunnande och din kompetens bidrar du till att hitta lösningar och driva utvecklingen framåt inom funktionen. När utmaningar kommer är du lösningsfokuserad och tar gärna egna initiativ och ser förbättringsmöjligheter.


Vad erbjuder företaget dig?
Vi erbjuder en nyckelroll i ett expansivt bolag med en unik möjlighet att vara med och påverka och fortsätta utveckla redovisningsfunktionen.
Du kommer att ha en självständig roll där du leder ett engagerat team av kompetenta kolleger. Här hittar du också en stark gemenskap och familjär företagskultur som genomsyrar hela verksamheten med fokus på att vara i framkant och satsa på sin personal.


Placeringsort: Jönköping


Om företaget
Vi älskar solen lite mer än andra – att jobba hos oss på Sesol innebär därför ett soligt äventyr som vi vill att du ska få uppleva. Vi är idag över 1000 medarbetare som tillsammans står för över 2 miljoner soltimmar om året. Tillsammans bidrar vi alla till att göra världen till en lite grönare plats. Med huvudkontor i Jönköping och etableringar på 13 andra orter i södra och mellersta Sverige är vi en arbetsgivare för alla som vill kliva ut ur skuggan och in i solen.


Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar Sesol med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga konsultchefer på Meritmind, Paulina Jutnäs, 070-166 08 25, paulina.jutnas@meritmind.se eller Louice Silvärn, 070-166 08 59, louice.silvarn@meritmind.se. Vänligen observera att urval, svar på frågor och intervjuer kommer göras from vecka 31 men skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.
Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.
Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)
Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
Det räcker att du bifogar ditt CV. Vi använder ej personligt brev i våra processer.
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Koncernredovisningsansvarig till XANO Industri

Redovisningsekonom
Läs mer Jul 7
Är du driven och har erfarenhet av koncernredovisning? Kanske har du tidigare arbetat i större bolag och söker en ny, spännande möjlighet att göra avtryck? Då är detta en roll för dig! XANO växer och söker nu en Koncernredovisningsansvarig att ansluta till teamet på ekonomi.
Som Koncernredovisningsansvarig på XANO Industri ansvarar du för koncernens alla affärsområden. I rollen ingår bland annat konsolidering, att stödja dotterbolagen vid månadsvis rapportering och analys, att delta i prognos- och budgetarbete samt att delta i projekt initierade av dotterbolag eller koncernledning. Du kommer att ingå i ett team om 5 personer och rapportering sker till CFO. Placeringsort är Jönköping.


Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Koncernredovisningsansvarig
Stödja dotterbolagen i månadsvis rapportering och analys av period- och årsbokslut
Upprätta årsredovisningar och deklarationer
Sammanställa och rapportera prognos- och budget
Operativ konsolidering och rapportering till affärsenhets- och koncernledning
Ansvara för kvartalsvis legal konsolidering och framtagande av koncernens årsredovisning
Löpande redovisning i underkoncern-moderbolag
Administrera koncernrapporteringssystem, koncernpolicys och rapporteringsrutiner
Driva förbättringsarbete för rapportering och digitalisering
Implementera redovisnings- och rapporteringsrutiner i nyförvärvade bolag



Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har en ekonomiutbildning på högskolenivå med inriktning redovisning/revision och erfarenhet av ett par års arbete inom redovisningsområdet. Vi ser det som meriterande om du arbetat i tillverkande bolag, gärna med internationell koppling samt enligt IFRS, men det är inget krav. För att trivas i rollen har du bred kunskap inom redovisningsområdet och en god förmåga att kommunicera på såväl svenska som engelska, i tal och skrift. Du har tidigare erfarenhet av ett koncernredovisningssystem, gärna UNIT4 FPM/OCRA och goda kunskaper i Office-paketet.


Personliga egenskaper
Som person är du prestigelös och trivs med att arbeta brett. Du är såklart noggrann, strukturerad och tar ansvar för ditt arbete och sätter därmed stort värde i att skapa högkvalitativa resultat. Som Koncernredovisningsansvarig kan du snabbt sätta dig in i komplexa frågor och hantera en stor mängd finansiell information och du trivs att arbeta såväl självständigt som i team. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.


Vad erbjuder företaget dig?
Som medarbetare inom XANO erbjuds du en varierande roll i en internationell koncern där du har möjlighet att påverka och göra skillnad.
XANO har en decentraliserad organisation med korta beslutsvägar och stark entreprenörsanda. Ledarskapet är jordnära och närvarande för att inspirera till delaktighet från alla medarbetare.
Människorna, entreprenörskapet och engagemanget för långsiktiga partnerskap är våra främsta styrkor och grundförutsättningar för att skapa en långsiktigt hållbar verksamhet. Med ett allt större fokus på hållbarhet utgör medarbetarutveckling och nätverksbyggande därför centrala delar för koncernen. Ett av verktygen är XANO Academy där medarbetare samlas för att inhämta kunskap och dela erfarenheter.


Placeringsort: Jönköping


Om företaget
XANO-koncernen utgörs av teknikföretag som erbjuder tillverknings- och utvecklingstjänster för industriprodukter och automationsutrustning. Med tre tydliga affärsenheter är vår verksamhetsstruktur utformad för att vidareutveckla förmågor och bevara drivkraften samtidigt som fördelarna med samverkan optimeras. Vi förvärvar, driver och utvecklar nischade teknikföretag med entreprenörskap som nav. Varje nytt företag som blir en del av den ständigt växande XANO-familjen tillför nya perspektiv och unik teknisk expertis.


Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar XANO Industri med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig regionchef på Meritmind, Catharina Bülow 073 653 13 21, catharina.bulow@meritmind.se eller konsultchef Paulina Jutnäs, 070-166 08 25, paulina.jutnas@meritmind.se. Vänligen observera att urval, svar på frågor och intervjuer kommer göras from vecka 31 men skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.
Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.
Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)
Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
Det räcker att du bifogar ditt CV. Vi använder ej personligt brev i våra processer.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Redovisningsassistent till ROL i Jönköping

Redovisningsassistent
Läs mer Jun 19
Vill du bli en del av ett familjärt och spännande bolag i tillväxt? Har du ett par års erfarenhet inom redovisningsområdet och trivs med att arbeta tätt tillsammans i team? ROL Ergo i Jönköping söker nu en erfaren Redovisningsassistent som kan säkerställa det dagliga arbetet med löpande redovisning och som samtidigt vill bidra till förbättringar i arbetssätt och rutiner.


Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som Redovisningsassistent på ROL Ergo i Jönköping tillhör du ekonomiavdelningen med ett team på fyra personer som ansvarar för redovisningen i ROL-koncernens svenska dotterbolag. Rollen som Redovisningsassistent är bred och varierad och det dagliga arbetet innefattar flertalet kontaktytor. De huvudsakliga arbetsuppgifterna för rollen består av löpande bokföring av in- och utbetalningar samt kontoavstämningar. Du stöttar även dina kollegor på ekonomiavdelningen i arbetet med månads- och årsbokslut och medverkar till att arbetssätt och rutiner bidrar till kvalitet i redovisningen.
Arbetsuppgifterna består bland annat av:
Löpande bokföring och kontoavstämningar
Stöttning i månads- och årsbokslutsarbete
Moms- och intrastathantering
Uppföljning av förfallna kundfakturor med påminnelsehantering och inkasso
Vara behjälplig med hanteringen av leverantörsreskontran
Diverse statistik till SCB



Kvalifikationer och erfarenhet
Vi ser att du som söker har 2–3 års arbetslivserfarenhet inom ekonomiområdet och en akademisk utbildning inom ekonomi, antingen från högskola eller YH. Vidare bör du ha goda kunskaper i Office-paketet, specifikt Excel och det är meriterande om du har arbetat i IFS eller liknande större ekonomisystem. I rollen som Redovisningsassistent har du många kontaktytor inom organisationen och du känner dig här bekväm i att kommunicera på såväl svenska som engelska i tal och skrift.


Personliga egenskaper
Som person är du positiv, nyfiken och självgående. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter samtidigt som du värdesätter tätt samarbete med kollegor och att hjälpas åt. I ditt arbete är du strukturerad och noggrann och med din goda kommunikationsförmåga har du lätt för uppföljning och kontakt med övriga avdelningar i företaget.


Placeringsort: Jönköping


Om företaget
ROL Group är en global koncern som erbjuder en rad produkter och tjänster som möjliggör inspirerande och integrerade miljöer där vi bor, arbetar, handlar och umgås. I vårt erbjudande finns bland annat egenutvecklade mjuk- och hårdvarulösningar för att hantera och analysera olika typer av utrymmen och resurser, på kontor, i detaljhandeln, offentliga miljöer med flera, ergonomiskt optimerade kontorsmöbler samt konceptlösningar för butiker. ROL produkter erbjuds globalt både genom egen säljorganisation, samt distributörer. 2021 uppgick omsättningen till cirka 2 miljarder kronor och med fler än 900 anställda i 10 länder. Läs gärna mer på: https://www.rolgroup.com/


Vad erbjuder företaget dig?
Som medarbetare hos oss på ROL och i rollen som Redovisningsassistent kommer du ha möjlighet att vara med att påverka arbetssätt med uppsatt struktur och rutiner. Vi är ett stabilt företag i tillväxt med en spännande framtid tillmötes och vi hoppas nu att du vill vara en del av vår resa framåt!


Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig konsultchef på Meritmind. Louice Silvärn på telefonnummer 070-166 08 59 eller mail: louice.silvarn@meritmind.se eller Paulina Jutnäs på telefonnummer 070-166 08 25 eller mail: paulina.jutnas@meritmind.se
Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.
Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.
Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)
Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Ekonomichef till Café Bar

Ekonomichef
Läs mer Jul 14
Café Bar erbjuder en helhetslösning inom kaffe till kunder i hela Sverige och ligger i framkant inom sitt segment. Café Bar ingår i den privatägda Simonssongruppen där Stig-Olof Simonsson är huvudägare.
Nu finns möjligheten att söka tjänsten som ekonomichef på Café Bar! Den här rollen är för dig som trivs i en föränderlig miljö med många nya idéer och intressanta projekt. Du motiveras av en hög aktivitetsnivå, men kan även stanna upp, analysera och ta ut en ny riktning.
Som ekonomichef hos Café Bar ansvarar du för ett team om fem personer. Ekonomifunktionen sitter på huvudkontoret i Jönköping medan Inköp och logistik finns i Åby där vårt servicecenter och centrallager är placerat. Din uppgift är att utveckla, förfina och driva ekonomifunktionen, inköpsflöden samt arbetet kring hållbarhet.
Du och resten av teamet har också en nära dialog med Café Bars olika distrikt, från Malmö i söder till Skellefteå i norr. Du har en stödjande roll för organisationen i ekonomiska frågor för att tillsammans utveckla de olika distrikten. Du sitter med i ledningsgruppen tillsammans med Regionchefer, HR-chef, IT-chef, Marknadschef samt VD som du rapporterar till.


Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Övergripande ansvar för all finansiell redovisning, rapportering och uppföljning
Analysera, följa upp och bevaka lönsamhet samt utveckling av interna rutiner och processer.
Ansvara för budget och prognosarbete
Uppföljning av ekonomiska KPI:er i bolaget
Årsbokslut med årsredovisning och deklaration
Leda, stödja och utveckla medarbetare i teamet
Systemansvarig för Business central/Power BI



Kvalifikationer
För att lyckas i rollen söker vi dig som har ett utpräglat affärsdriv och som har förmåga att snabbt skapa dig en bra överblick över verksamheten. Du har ett stort intresse för att sätta dig in i de olika distriktens vardag, både i dess framgångar och eventuella utmaningar. Du är van att ta ägandeskap för ditt område, tar initiativ till att genomföra ekonomiska projekt samt har förmågan att driva och leda en ekonomifunktion.
Sannolikt har du erfarenhet från en liknande ekonomichefsroll i ett mindre/mellanstort bolag alternativt en bakgrund som Business controller. Det är meriterande om du även har erfarenhet av att arbeta med förvärv. Du är civilekonom eller har motsvarande utbildningsbakgrund som bedöms likvärdig.


Personliga egenskaper:
För att lyckas i rollen som Ekonomichef ser vi att du är lösningsorienterad och strukturerad med god analytisk förmåga. Ditt engagemang och din energi märks i ditt arbetssätt och du har förmågan att arbeta såväl strategiskt som operativt och bidrar gärna med dina kunskaper och hjälper till där det behövs. Vidare är du kommunikativ och har förmågan att både inspirera och motivera både i det direkta och indirekta ledarskapet. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.


Placeringsort: Jönköping


Om Café Bar
Vi är ett team som genomsyras av engagemang och passion för våra kunder produkter och tjänster. Vi ser en stolthet i att dela med oss av vår breda kompetens och ger med glädje service till våra kunder.
På Café Bar har vi tre värdeord – Glädje, Kompetens och Lönsamhet – som alltid finns med i alla beslut, stora som små.
Café Bar omsätter ca 470 miljoner, är rikstäckande och består av 220 anställda på 29 orter, allt med syfte att komma nära kunden. Genom Simonssongruppen har Café bar en stark och långsiktig ägare med ett stort nätverk av företag och personer verksamma inom olika branscher.
För mer info – https://www.cafebar.se/
För mer info – https://simonssongruppen.se/


Vad erbjuder företaget dig?
Vi erbjuder en spännande tjänst på ett framåtriktat bolag – vårt mål är att vara det mest innovativa och hållbara företaget i vår bransch! För rätt person finns det möjlighet till en omväxlande vardag med stor möjlighet att påverka och bidra. Vi är ett gott gäng med mycket stolthet & passion. Vi vågar dessutom utlova riktigt gott kaffe på jobbet!


Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Café Bar med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta Catharina Bülow 0736-531321 eller Eva Tiitso 0765-112910. Vänligen observera att urval, svar på frågor och intervjuer kommer göras from vecka 31 men skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.
Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.
Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
• Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
• Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
• Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
• Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna


Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Redovisningschef till Sesol i Jönköping

Redovisningschef
Läs mer Maj 9
Vill du axla rollen som Redovisningschef i en framåtlutad organisation med högt tempo och stark tillväxt? Solcellsföretaget Sesol i Jönköping söker nu en Redovisningschef med flera års erfarenhet inom redovisning som trivs med att leda och stötta personal. Koncernen lever efter sina kärnvärden som innebär att vara professionella, familjära, engagerade och nytänkande. I rollen som Redovisningschef på Sesol tar du ett helhetsansvar för budget- och bokslutsprocessen samt koncernrapporteringen till ledning och styrelse. Du ansvarar i dagsläget för 4 medarbetare på ekonomi och rapporterar till CFO.


Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden:
Månads- och årsbokslut med internrapportering och koncernrapportering till ledning och styrelse
Leda och stötta medarbetare inom redovisningen och säkerställa hög kvalitet i leverans från teamet
Skapa finansiella rapporter och delta i analys med ledning och affärsverksamhet
Utveckla och genomföra budget- och prognosprocesser
Inrätta och övervaka interna kontroller och processer för att upprätthålla företagsstandarder och enlighet med bokföringsstandarder och skattelagstiftning
Initiera och delta i projekt så som systemimplementeringar och andra ekonomiska aktiviteter
Projektredovisning och på sikt även hantering av konsolideringsprocessen för koncernens bokslut för att säkerställa korrekt rapportering enligt IFRS





Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har en utbildning på högskolenivå, gärna inom ekonomi och flerårig erfarenhet av arbete inom redovisningsområdet. Det är meriterande om du tidigare arbetat med projekt- eller koncernredovisning samt har erfarenhet av att leda personal. Du har tidigare arbetat i något större ekonomisystem och behärskar svenska i såväl tal som skrift.


Personliga egenskaper
För att trivas i rollen som Redovisningschef på Sesol är du driven, lyhörd och strukturerad. Du har ett flexibelt förhållningssätt när snabba förändringar sker och är som person prestigelös och van att arbeta brett. Att leda personal trivs du med och är teamorienterad och stöttar gärna medarbetare inom ekonomiområdet. Du föredrar ett högt tempo och är van att ha många bollar i luften. Med ditt kunnande och din kompetens bidrar du till att hitta lösningar och driva utvecklingen framåt inom funktionen. När utmaningar kommer är du lösningsfokuserad och tar gärna egna initiativ och ser förbättringsmöjligheter.


Vad erbjuder företaget dig?
Vi erbjuder en nyckelroll i ett expansivt bolag med en unik möjlighet att vara med och påverka och fortsätta utveckla redovisningsfunktionen.
Du kommer att ha en självständig roll där du leder ett engagerat team av kompetenta kolleger. Här hittar du också en stark gemenskap och familjär företagskultur som genomsyrar hela verksamheten med fokus på att vara i framkant och satsa på sin personal.


Placeringsort: Jönköping


Om företaget
Vi älskar solen lite mer än andra – att jobba hos oss på Sesol innebär därför ett soligt äventyr som vi vill att du ska få uppleva. Vi är idag över 1000 medarbetare som tillsammans står för över 2 miljoner soltimmar om året. Tillsammans bidrar vi alla till att göra världen till en lite grönare plats. Med huvudkontor i Jönköping och etableringar på 13 andra orter i södra och mellersta Sverige är vi en arbetsgivare för alla som vill kliva ut ur skuggan och in i solen.


Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar Sesol med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga konsultchefer på Meritmind, Paulina Jutnäs 070 166 08 25, paulina.jutnas@meritmind.se eller Louice Silvärn 070 166 08 59, louice.silvarn@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.
Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.


Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)
Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
Det räcker att du bifogar ditt CV. Vi använder ej personligt brev i våra processer.



Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Redovisningschef till Sesol i Jönköping

Redovisningschef
Läs mer Maj 5
Vill du axla rollen som Redovisningschef i en framåtlutad organisation med högt tempo och stark tillväxt? Solcellsföretaget Sesol i Jönköping söker nu en Redovisningschef med flera års erfarenhet inom redovisning som trivs med att leda och stötta personal. Koncernen lever efter sina kärnvärden som innebär att vara professionella, familjära, engagerade och nytänkande. I rollen som Redovisningschef på Sesol tar du ett helhetsansvar för budget- och bokslutsprocessen samt koncernrapporteringen till ledning och styrelse. Du ansvarar i dagsläget för 4 medarbetare på ekonomi och rapporterar till CFO.


Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden:
Månads- och årsbokslut med internrapportering och koncernrapportering till ledning och styrelse
Leda och stötta medarbetare inom redovisningen och säkerställa hög kvalitet i leverans från teamet
Skapa finansiella rapporter och delta i analys med ledning och affärsverksamhet
Utveckla och genomföra budget- och prognosprocesser
Inrätta och övervaka interna kontroller och processer för att upprätthålla företagsstandarder och enlighet med bokföringsstandarder och skattelagstiftning
Initiera och delta i projekt så som systemimplementeringar och andra ekonomiska aktiviteter
Projektredovisning och på sikt även hantering av konsolideringsprocessen för koncernens bokslut för att säkerställa korrekt rapportering enligt IFRS



Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har en utbildning på högskolenivå, gärna inom ekonomi och flerårig erfarenhet av arbete inom redovisningsområdet. Det är meriterande om du tidigare arbetat med projekt- eller koncernredovisning samt har erfarenhet av att leda personal. Du har tidigare arbetat i något större ekonomisystem och behärskar svenska i såväl tal som skrift.


Personliga egenskaper
För att trivas i rollen som Redovisningschef på Sesol är du driven, lyhörd och strukturerad. Du har ett flexibelt förhållningssätt när snabba förändringar sker och är som person prestigelös och van att arbeta brett. Att leda personal trivs du med och är teamorienterad och stöttar gärna medarbetare inom ekonomiområdet. Du föredrar ett högt tempo och är van att ha många bollar i luften. Med ditt kunnande och din kompetens bidrar du till att hitta lösningar och driva utvecklingen framåt inom funktionen. När utmaningar kommer är du lösningsfokuserad och tar gärna egna initiativ och ser förbättringsmöjligheter.


Vad erbjuder företaget dig?
Vi erbjuder en nyckelroll i ett expansivt bolag med en unik möjlighet att vara med och påverka och fortsätta utveckla redovisningsfunktionen.
Du kommer att ha en självständig roll där du leder ett engagerat team av kompetenta kolleger. Här hittar du också en stark gemenskap och familjär företagskultur som genomsyrar hela verksamheten med fokus på att vara i framkant och satsa på sin personal.


Placeringsort: Jönköping


Om företaget
Vi älskar solen lite mer än andra – att jobba hos oss på Sesol innebär därför ett soligt äventyr som vi vill att du ska få uppleva. Vi är idag över 1000 medarbetare som tillsammans står för över 2 miljoner soltimmar om året. Tillsammans bidrar vi alla till att göra världen till en lite grönare plats. Med huvudkontor i Jönköping och etableringar på 13 andra orter i södra och mellersta Sverige är vi en arbetsgivare för alla som vill kliva ut ur skuggan och in i solen.


Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar Sesol med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga konsultchefer på Meritmind, Paulina Jutnäs 0701660825, paulina.jutnas@meritmind.se eller Louice Silvärn 0701660859, louice.silvarn@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.
Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.


Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)
Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
Det räcker att du bifogar ditt CV. Vi använder ej personligt brev i våra processer.



Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Ekonomiassistent till Meritmind / Brightby i Jönköping

Ekonomiassistent
Läs mer Apr 25
Meritmind / Brightby i Jönköping söker efter nya kollegor som vill jobba som ekonomiassistent. Är du nyfiken på att se nya spännande branscher och företag? Är du intresserad av att bli konsult och utvecklas vidare och samtidigt ha en trygg anställning? Då är rollen som ekonomiassistent på Meritmind något för dig!


Kvalifikationer och personliga egenskaper
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom ekonomi samt gärna arbetslivserfarenhet inom ekonomi. Vidare ser vi gärna att du har arbetat med kundreskontra och leverantörsreskontra och/eller löpande bokföring och bokslut.
I konsultrollen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Rätt person för rollen som ekonomiassistent hos Meritmind är noggrann, anpassningsbar, självgående, ansvarsfull och serviceinriktad. Du har lätt för att sätta dig in i nya situationer och har god samarbetsförmåga och hög social kompetens.

Om rollen som ekonomikonsult
Som ekonomiassistent hos oss erbjuds du varierande och utvecklande uppdrag i olika branscher, allt för skapa ett brett CV. Troligtvis har du en inneboende drivkraft och hela tiden vill utvecklas i din yrkesroll.
Vi vill gärna att vår relation blir långvarig och tillsammans med våra erfarna och duktiga konsultchefer ser vi till att hitta uppdragen som passar bäst just för dig. Du och din konsultchef håller nära kontakt under uppdragen, ser till att du trivs och hjälper dig hela tiden till nästa steg i din karriär.
Vi träffas ofta för att umgås och dela erfarenheter med varandra. Du blir en del av ett starkt nätverk och ett välrenommerat varumärke. Dessutom har vi väldigt roligt tillsammans när vi ses!

Placeringsort
Jönköping med omnejd

Vad erbjuder vi dig?
Konsultrollen erbjuder dig stimulerande arbetsuppgifter där du får möjlighet att se olika typer av branscher och ekonomiavdelningar i mindre, medelstora och stora bolag och därmed utveckla din kompetens ytterligare. Vi erbjuder ett stort utbud av utbildningar och seminarium samt föreläsningar och konsultträffar. Utöver detta har du som konsult tillgång till ett digitalt utbildningsverktyg för att effektivisera din vardag och få kompetensutveckling på ett enkelt och snabbt sätt. Allt för att du ska få möjlighet att kompetensutvecklas och trivas i din roll som konsult. Som konsult på Meritmind har du en trygg anställning som omfattas av kollektivavtal. Självklart har vi också förmåner som försäkringar, friskvårdsbidrag, företagshälsovård och tillgång till förmånsportalen Benify.

Om Brightby:
Brightby är Meritminds erbjudande av högkvalitativa konsulttjänster inom ekonomi, bank, finans och försäkring. Meritmind är specialister på kvalificerade ekonomitjänster och datadriven styrning. Vi är ledande inom vår nisch och har förmodligen branschens största nätverk av ekonomer. Varje år söker ca 18 000 kandidater jobb via oss. Vi är i dagsläget 370 anställda och omsätter en halv miljard. Vår värderingsstyrda organisation kombinerar det kommersiella med omtanke. Läs mer på https://meritmind.se/

Ansök nu

Interimskonsulter inom ekonomi till Meritmind Jönköping

Redovisningskonsult
Läs mer Apr 25
Vi har just nu stor efterfrågan från våra kunder i Jönköping på interimskonsulter inom ekonomiområdet! Har du eget bolag med F-skattesedel eller går i tankar om att börja konsulta? Vi stärker nu upp vårt konsultteam och söker dig som erfaren ekonom för intressanta konsultuppdrag i varierade bolag och branscher.
Som interimskonsult på Meritmind går du ut i uppdrag som redovisningsekonom, redovisningsansvarig, redovisningschef, koncernredovisare, ekonomichef, Business Controller eller Financial Controller beroende på din kompetens och kundens behov. Meritmind erbjuder både anställning och möjlighet att vara underkonsult.


Dina arbetsuppgifter som konsult varierar givetvis beroende på konsultuppdragets utformning, men främst handlar det om följande uppgifter inom redovisning
Löpande redovisning och avstämningar
Självständiga månads- och periodbokslut
Årsbokslut samt årsredovisning
Koncernredovisning
Moms- och skattedeklarationer
Analys och rapportering
Budget- och prognosarbete
Förbättring och utveckling av redovisningsfunktionen



Kvalifikationer och erfarenhet
Du har en ekonomiutbildning på högskolenivå eller motsvarande och flerårig erfarenhet från olika roller inom ekonomiområdet, gärna med självständigt bokslutsarbete. Du uttrycker dig väl i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt. Det är meriterande om du är van användare av större ekonomi-/affärssystem och om du har goda kunskaper i Excel.


Personliga egenskaper
Som person är du en affärsorienterad, proaktiv och analytisk problemlösare som kontinuerligt söker förbättringspotential samt har en god förmåga att planera och organisera ditt arbete. Vidare tycker du om att arbeta mot deadlines och har en god kommunikativ förmåga. För att lyckas i rollen som interimskonsult ser vi även att du har en prestigelös inställning, är serviceinriktad och ansvarstagande samt stimuleras av att möta nya miljöer.


Förutom ett intressant arbete erbjuder Meritmind
Kompetensutveckling
Ett värderingsstyrt bolag där innovation och entreprenörskap uppmuntras
Roliga och hälsofrämjande aktiviteter, konferenser och kickoffer
Förmåner genom Benify



Om Meritmind
Meritmind är marknadsledande inom kvalificerade tjänster inom ekonomi samt bank, finans och försäkringsområdet. Vi har kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg, Västerås, Linköping och Jönköping. Vi har ett starkt varumärke och är ledande inom vår nisch där vi bistår företag och organisationer med interimstjänster, rekrytering samt förändringsledning. Meritmind grundades år 2000, har ca 370 anställda och omsätter ca en halv miljard. Läs mer om vår verksamhet på?www.meritmind.se
Meritmind har utsetts till Gasellföretag (DI), Superföretag (Veckans Affärer), ”Snabbväxare” på Tillväxtlistan (Affärsvärlden/Ahrens). Meritminds grundare och vd, Helena Casserlöv-Kvist, utsågs till ”Årets företagerska” under Beautiful Business Award 2011, blev nominerad till ”Alla tiders entreprenör” av Svenska Dagbladet (2014) och har utsetts till en av Sveriges mäktigaste kvinnliga entreprenörer i Veckans Affärer 2014, 2015, 2016 och 2017.
Låter detta intressant men du har ännu inte tagit steget mot att börja arbeta som konsult kan du läsa mer via vår hemsida här; https://meritmind.se/interim/jobba-som-underkonsult/ och https://meritmind.se/jobba-som-konsult/


Ansökan
För mer information är du välkommen att kontakta Konsultchef, Paulina Jutnäs på paulina.jutnas@meritmind.se, 070-166 08 25
Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.
Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.


Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)
Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.



Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Ekonomiassistent till bolag i Jönköping

Ekonomiassistent
Läs mer Mar 24
Är du nyfiken på att arbeta som konsult i en roll som ekonomiassistent? Meritmind har nu möjligheten för dig då vi hjälper ett stort bolag i Jönköping att hitta en konsult till ekonomiavdelningen. Uppdraget är ett konsultuppdrag på heltid som ekonomiassistent och beräknas starta så snart som möjligt med goda möjligheter till förlängning. Här kommer du ha din arbetsplats hos kund och vara anställd hos oss på Meritmind.
Huvudsakliga arbetsuppgifter som Ekonomiassistent
Leverantörsreskontra
Kundreskontra
Löpande bokföring
In- och utbetalningar
Påminnelsehantering
Fakturering
Behjälplig vid månadsbokslut
Delta i förbättringsarbete gällande processer
Administration



Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har en högskoleexamen alternativt en YH-utbildning inom ekonomi och som gärna har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vi ser med fördel att du har erfarenhet från en liknande roll och att du är trygg i samtliga delar i det löpande arbetet. Du har lätt för att sätta dig in i nya situationer. Som person är du lätt att samarbeta med och har ett prestigelöst förhållningsätt mot kollegor och kunder. För att lyckas i rollen är du en person som har ett prestigelöst och strukturerat sätt att ta sig an arbetsuppgifter på. Engelska i tal och skrift samt erfarenhet utav systemvana tidigare är även detta meriterande.

Placeringsort: Jönköping

Vad erbjuder vi?
Brightby Bemanning är Meritminds erbjudande av högkvalitativa bemanningstjänster inom ekonomi, bank, finans och försäkring. Meritmind är specialister på kvalificerade ekonomitjänster och datadriven styrning. Vi är ledande inom vår nisch och har förmodligen branschens största nätverk av ekonomer. Varje år söker ca 18 000 kandidater jobb via oss. Vi är i dagsläget 370 anställda, omsätter en halv miljard och är verksamma i Sverige. Vår värderingsstyrda organisation kombinerar det kommersiella med omtanke. Läs mer på meritmind.se.

I detta konsultuppdrag samarbetar kunden med Meritmind.
Meritmind är specialister på kvalificerade ekonomitjänster och datadriven styrning. Vi har ett starkt varumärke, är marknadsledande inom vår nisch och erbjuder tjänster inom förändringsledning, rekrytering, konsultlösningar och kompetensutveckling. Meritmind grundades år 2000, har ca 370 anställda, omsätter ca en halv miljard och finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Linköping och Jönköping. Läs mer på meritmind.se


Ansökan
För mer information om konsultuppdraget är du välkommen att kontakta ansvarig konsultchef :
Louice Silvärn på 070-166 08 59 eller louice.silvarn@meritmind.se
Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV och det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande konsultprocess.
Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)
Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.



Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Koncernredovisningsansvarig till XANO Industri

Redovisningsekonom
Läs mer Mar 16
Är du driven och har erfarenhet av IFRS och koncernredovisning? Har du tidigare arbetat i större bolag och söker efter en ny, spännande möjlighet att göra avtryck? Då är detta rollen för dig! XANO växer och söker nu en koncernredovisningsansvarig att ansluta till teamet på ekonomi.
Som Koncernredovisningsansvarig på XANO Industri ansvarar du för koncernens alla affärsområden som innefattar cirka 50 bolag. I rollen ingår bland annat konsolidering, stödja dotterbolagen vid månadsvis rapportering och analys, delta i prognos och budgetarbete samt delta i projekt initierade av dotterbolag eller koncernledning. Du kommer att ingå i ett team om 5 personer och rapportering sker till CFO. Placeringsort är Jönköping.


Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Koncernredovisningsansvarig
Stödja dotterbolagen i månadsvis rapportering och analys av period- och årsbokslut
Upprätta årsredovisningar och deklarationer
Sammanställa och rapportera prognos- och budget
Operativ konsolidering och rapportering till affärsenhets- och koncernledning
Ansvara för kvartalsvis legal konsolidering och framtagande av koncernens årsredovisning
Löpande redovisning i underkoncern-moderbolag
Administrera koncernrapporteringssystem, koncernpolicys och rapporteringsrutiner
Driva förbättringsarbete för rapportering och digitalisering
Implementera redovisnings- och rapporteringsrutiner i nyförvärvade bolag



Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har en ekonomiutbildning på högskolenivå med inriktning redovisning/revision och erfarenhet av flera års arbete inom redovisningsområdet i större bolag. Vi ser det som meriterande om du arbetat i tillverkande bolag, gärna med internationell koppling samt enligt IFRS. För att trivas i rollen behöver du en bred kunskap inom koncernredovisning och en god förmåga att kommunicera på både svenska och engelska, i tal och skrift. Du har tidigare erfarenhet av koncernredovisningssystem, gärna UNIT4 FPM/OCRA, och goda kunskaper i hela Officepaketet.


Personliga egenskaper
Som person är du prestigelös och trivs med att arbeta brett. Du är såklart noggrann, strukturerad och trivs med att ta ansvar för ditt arbete och sätter stort värde i att skapa högkvalitativa resultat. Som Koncernredovisningsansvarig kan du snabbt sätta dig in i komplexa frågor och hantera en stor mängd finansiell information och du trivs att arbeta såväl självständigt som i team. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.


Vad erbjuder företaget dig?
Som medarbetare inom XANO erbjuds du en varierande roll i en internationell koncern där du har möjlighet att påverka och göra skillnad.
XANO har en decentraliserad organisation med korta beslutsvägar och stark entreprenörsanda. Ledarskapet är jordnära och närvarande för att inspirera till delaktighet från alla medarbetare.
Människorna, entreprenörskapet och engagemanget för långsiktiga partnerskap är våra främsta styrkor och grundförutsättningar för att skapa en långsiktigt hållbar verksamhet. Med ett allt större fokus på hållbarhet utgör medarbetarutveckling och nätverksbyggande därför centrala delar för koncernen. Ett av verktygen är XANO Academy där medarbetare samlas för att inhämta kunskap och dela erfarenheter.


Placeringsort: Jönköping


Om företaget
XANO-koncernen utgörs av teknikföretag som erbjuder tillverknings- och utvecklingstjänster för industriprodukter och automationsutrustning. Med tre tydliga affärsenheter är vår verksamhetsstruktur utformad för att vidareutveckla förmågor och bevara drivkraften samtidigt som fördelarna med samverkan optimeras. Vi förvärvar, driver och utvecklar nischade teknikföretag med entreprenörskap som nav. Varje nytt företag som blir en del av den ständigt växande XANO-familjen tillför nya perspektiv och unik teknisk expertis.


Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar XANO Industri med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig regionchef på Meritmind, Catharina Bülow 073-653 13 21, catharina.bulow@meritmind.se eller konsultchef Paulina Jutnäs, 070-166 08 25, paulina.jutnas@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.
Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.


Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
Det räcker att du bifogar ditt CV. Vi använder ej personligt brev i våra processer.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Controller till XANO Industri

Controller
Läs mer Mar 9
Söker du en ny utmaning som controller och trivs med att arbeta i en internationell miljö?
Då har vi en spännande möjlighet för dig! XANO är en växande koncern och söker nu en controller med hög analytisk förmåga som tycker om att arbeta både självständigt och i team.
Som controller erbjuds du en bred och spännande roll där du kan se fram emot varierande arbetsdagar och intressanta uppgifter. I rollen ingår bland annat att stödja dotterbolagen vid månadsvis rapportering och analys, delta i prognos och budgetarbete samt delta i projekt initierade av dotterbolag eller koncernledning. Här blir du en nyckelperson som har ansvar för affärsenheten Industrial Products där ett flertal bolag ingår. Rapportering sker till CFO och placeringsort är Jönköping.


Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Controller:
Sammanställning och rapportering av KPI:er, likviditetsuppföljning och intern kontroll
Analys av periodbokslut, inkluderande operativ konsolidering
Stöd kring lönsamhetsuppföljning, kalkyluppdatering, investeringskalkyler och internprissättning för dotterbolagen
Delta i due diligence-processer vid förvärv och implementering av rapporteringsrutiner i nyförvärvade bolag
Stödja dotterbolagen vid månadsvis rapportering och analys och bidra till utveckling av deras ekonomifunktioner
Ansvara för dotterbolagens skatte- och formaliafrågor – som transfer pricing och bolagsbildning
Delta i projekt initierade av dotterbolag eller koncernledning



Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har en ekonomiutbildning på högskolenivå och flerårig erfarenhet från controllerverksamhet, gärna i tillverkande bolag med internationell koppling. För att trivas i rollen behöver du en bred kunskap inom området och en god förmåga att kommunicera på både svenska och engelska, i tal och skrift. Du har erfarenhet av större affärssystem, gärna UNIT4 FPM/OCRA, och har goda kunskaper i Excel. Det är meriterande om du har erfarenhet av något BI-verktyg.


Personliga egenskaper
Som person är du prestigelös och trivs med att arbeta brett. Du har god analytisk förmåga och ett naturligt driv för effektivisering. Vidare är du kommunikativ och har lätt för att översätta finansiell information till handlingsbar data för bra beslutsunderlag. Med ditt positiva förhållningssätt bidrar du med energi till organisationen och du trivs i en miljö med ordning och reda. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.


Vad erbjuder företaget dig?
Som medarbetare inom XANO erbjuds du en varierande roll i en internationell koncern där du har möjlighet att påverka och göra skillnad. XANO har en decentraliserad organisation med korta beslutsvägar och stark entreprenörsanda. Ledarskapet är jordnära och närvarande för att inspirera till delaktighet från alla medarbetare. Människorna, entreprenörskapet och engagemanget för långsiktiga partnerskap är våra främsta styrkor och grundförutsättningar för att skapa en långsiktigt hållbar verksamhet. Med ett allt större fokus på hållbarhet utgör medarbetarutveckling och nätverksbyggande därför centrala delar för koncernen. Ett av verktygen är XANO Academy där medarbetare samlas för att inhämta kunskap och dela erfarenheter.


Placeringsort: Jönköping


Om företaget
XANO-koncernen utgörs av teknikföretag som erbjuder tillverknings- och utvecklingstjänster för industriprodukter och automationsutrustning. Med tre tydliga affärsenheter är vår verksamhetsstruktur utformad för att vidareutveckla förmågor och bevara drivkraften samtidigt som fördelarna med samverkan optimeras. Vi förvärvar, driver och utvecklar nischade teknikföretag med entreprenörskap som nav. Varje nytt företag som blir en del av den ständigt växande XANO-familjen tillför nya perspektiv och unik teknisk expertis.


Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar XANO Industri med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig regionchef på Meritmind, Catharina Bülow 073-6531321, catharina.bulow@meritmind.se eller konsultchef Paulina Jutnäs, 070-1660825, paulina.jutnas@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.
Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.


Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
Det räcker att du bifogar ditt CV. Vi använder ej personligt brev i våra processer.



Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Ekonomiassistent till Meritmind/Brightby i Jönköping

Ekonomiassistent
Läs mer Jan 30
Vi på Meritmind/Brightby i Jönköping finns här för att hjälpa dig som söker nya utmaningar som ekonomiassistent och som är nyfiken på att löpande se nya spännande branscher och företag genom rollen som anställd konsult hos oss. I och med ökad efterfrågan från våra kunder söker vi nu fler ekonomi- eller redovisningsassistenter.
Som anställd konsult hos Meritmind/Brightby erbjuds du en trygg anställning samtidigt som du ges möjlighet till variation, utveckling och utmaning genom nya uppdrag i olika typer av verksamheter. Våra konsultuppdrag sträcker sig ofta över längre perioder, vilket ger dig möjligheten att få göra skillnad i våra kunders verksamheter och vara med och bidra. Våra kunder är medelstora till stora företag med välkända varumärken. Du blir en stor tillgång för våra kunder och med ditt driv och din vilja att leverera bidrar du till Meritminds mål – att hjälpa människor och företag till framgång.


Om rollen som ekonomiassistent
Som ekonomiassistent och konsult på Meritmind/Brightby blir du en del av vårt omfattande nätverk av kvalificerade ekonomer. Vi erbjuder varierande och utvecklande uppdrag i olika branscher, allt för skapa ett vasst CV. Troligtvis har du en inneboende drivkraft och hela tiden vill utvecklas i din yrkesroll.
Vi vill gärna att vår relation blir långvarig och tillsammans med våra erfarna och duktiga konsultchefer ser vi till att hitta uppdragen som är bäst just för dig. Din konsultchef håller nära kontakt under uppdragen, ser till att du trivs och hjälper dig hela tiden till nästa steg i din karriär, oavsett om det är inom området ekonomi, bank, finans eller försäkring.
Vi träffas ofta för att umgås och dela erfarenheter med varandra. Du blir en del av ett starkt nätverk och ett välrenommerat varumärke. Dessutom har vi väldigt roligt tillsammans när vi ses!

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna som ekonomiassistent varierar från uppdrag till uppdrag där vi matchar din ekonomibakgrund mot kundens behov. Exempel på arbetsuppgifter kan vara:
Löpande bokföring
Kund- och leverantörsreskontran
Moms- och skattedeklarationer
Ekonomi- och löneadministration
In- och utbetalningar
Avstämning och fakturering
Arbete med projekt- eller förbättringsarbeten


Placeringsort
Jönköping med omnejd

Vad erbjuder vi dig?
Konsultrollen erbjuder dig stimulerande arbetsuppgifter där du får möjlighet att se olika typer av branscher och ekonomiavdelningar i mindre, medelstora och stora bolag och därmed utveckla din kompetens ytterligare. Vi erbjuder ett stort utbud av utbildningar och seminarium samt föreläsningar och konsultträffar. Utöver detta har du som konsult tillgång till ett digitalt utbildningsverktyg för att effektivisera din vardag och få kompetensutveckling på ett enkelt och snabbt sätt. Allt för att du ska få möjlighet att kompetensutvecklas och trivas i din roll som konsult. Som konsult på Meritmind/Brightby har du en trygg anställning som omfattas av kollektivavtal. Självklart har vi också förmåner som försäkringar, friskvårdsbidrag, företagshälsovård och tillgång till förmånsportalen Benify.

Om Brightby:
Brightby är Meritminds erbjudande av högkvalitativa konsulttjänster inom ekonomi, bank, finans och försäkring. Meritmind är specialister på kvalificerade ekonomitjänster och datadriven styrning. Vi är ledande inom vår nisch och har förmodligen branschens största nätverk av ekonomer. Varje år söker ca 18 000 kandidater jobb via oss. Vi är i dagsläget 370 anställda och omsätter en halv miljard. Vår värderingsstyrda organisation kombinerar det kommersiella med omtanke. Läs mer på https://meritmind.se/


Ansökan
För mer information är du välkommen att kontakta
Konsultchef, Louice Silvärn på louice.silvarn@meritmind.se, 070-166 08 59
Konsultchef, Paulina Jutnäs på Paulina.jutnas@meritmind.se, 070-166 08 25
Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Ansök nu

Ekonomichef till Ragnars Inredningar i Forserum

Ekonomichef
Läs mer Jan 12
Ragnars Inredningar i Forserum erbjuder kontorsmöbler i form av kundanpassade produkter i premiumsegmentet. I Ragnars Inredningar ingår också bolaget Morgana som erbjuder glaspartier och sedan 2016 ägs man utav Lammhults Design Group – ett börsnoterat bolag.
Vill du vara del i en organisation med god samarbetskultur och korta beslutsvägar? Har du kunskap inom affärsstyrning och redovisning samt erfarenhet av ledarskap? Då är du den vi söker!
En fin möjlighet finns nu att söka tjänsten som ekonomichef där du har ett helhetsansvar för bolagets redovisning och ekonomi. Rollen är såväl strategisk som operativ. Du bevakar bolagets lönsamhet, analyserar och följer upp resultat. Du ansvarar för den ekonomiska rapporteringen till moderbolaget. Budget- och prognosarbete liksom årsbokslut med årsredovisning och deklaration är andra delar i arbetet. Du driver kontinuerligt utveckling av arbetssätt, system och processer i samarbete med olika funktioner. Har du erfarenhet av IT (system och kanske viss teknik) eller vill utvecklas inom detta område så är det positivt och en möjlighet. Du har personalansvar för en redovisningsekonom som kommer vara ett kompetent stöd i det löpande arbetet på avdelningen. Här får du chansen att arbeta affärsnära i ett tätt samarbete med bolagets VD.
Du deltar i ledningsgrupp och rapporterar till VD.
Välkommen till ett företag med stort entreprenörskap och möjligheter att utvecklas.


Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Ekonomichef:
Övergripande ansvara för det ekonomiska arbetet och bokslutsprocessen
Månatlig rapportering till moderbolaget
Budgetarbete och prognos i samband med kvartalsbokslut
Varulagersvärderingar och standardpriskalkyler
Controllerroll med fokus analys, kalkyl och lönsamhetsförbättringar
Årsbokslut med årsredovisning och deklaration



Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har en ekonomisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande och erfarenhet av tidigare roll som ekonomichef. Du kan också idag vara redovisningsansvarig eller controller och vill ta steget upp till ekonomichef. Du är van att arbeta i ERP/ ekonomisystem, där erfarenheter från Monitor är meriterande. Affärsuppföljning och analys är viktiga inslag i rollen varför du med fördel har denna erfarenhet med dig. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.


Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som Ekonomichef är du lösningsorienterad, strukturerad med god analytisk förmåga. Du trivs med att genomföra lönsamhetsförbättringar i samarbete med kollegor inom ex. produktion, inköp och försäljning. Som person är du enkel och trivs i en bred roll där du får vara med och påverka och utveckla, både företaget och dig själv. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.


Vad erbjuder Ragnars Inredningar dig?
Vi erbjuder en tjänst med frihet under ansvar i ett spännande bolag med stora tillväxts möjligheter. Utöver fast lön erbjuds alla anställda friskvårdsbidrag.


Placeringsort:
Forserum med möjlighet till visst distansarbete. Goda allmänna kommunikationsmedel finns bl.a. till Jönköping och Nässjö. Tar ca 15 minuter med bil mellan Forserum och Jönköping.


Om Ragnars Inredningar
Ragnars Inredningar utvecklar, producerar och säljer kontorsmöbler i premium segmentet. Vi är ett bolag som genom samarbeten skapar unika arbetsplatser till världsledande företag. Vi är ett bolag som brinner för att skapa unika möbler som vi producerar i vår moderna fabrik i Forserum. Vi arbetar främst på marknader i Skandinavien men har nu tagit siktet på att växa internationellt på nya spännande marknader. Ragnars omsätter omkring 110 MSEK och är runt 50st anställda.

Ansök nu

Interimskonsulter inom ekonomi till Meritmind Jönköping

Redovisningskonsult
Läs mer Jan 3
Vi har just nu stor efterfrågan från våra kunder i Jönköping på interimskonsulter inom ekonomiområdet! Har du eget bolag med F-skattesedel eller går i tankar om att börja konsulta? Vi stärker nu upp vårt konsultteam och söker dig som erfaren ekonom för intressanta konsultuppdrag i varierade bolag och branscher.
Som interimskonsult på Meritmind går du ut i uppdrag som redovisningsekonom, redovisningsansvarig, redovisningschef, koncernredovisare, ekonomichef, Business Controller eller Financial Controller beroende på din kompetens och kundens behov. Meritmind erbjuder både anställning och möjlighet att vara underkonsult.


Dina arbetsuppgifter som konsult varierar givetvis beroende på konsultuppdragets utformning, men främst handlar det om följande uppgifter inom redovisning
Löpande redovisning och avstämningar
Självständiga månads- och periodbokslut
Årsbokslut samt årsredovisning
Koncernredovisning
Moms- och skattedeklarationer
Analys och rapportering
Budget- och prognosarbete
Förbättring och utveckling av redovisningsfunktionen



Kvalifikationer och erfarenhet
Du har en ekonomiutbildning på högskolenivå eller motsvarande och flerårig erfarenhet från olika roller inom ekonomiområdet, gärna med självständigt bokslutsarbete. Du uttrycker dig väl i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt. Det är meriterande om du är van användare av större ekonomi-/affärssystem och om du har goda kunskaper i Excel.


Personliga egenskaper
Som person är du en affärsorienterad, proaktiv och analytisk problemlösare som kontinuerligt söker förbättringspotential samt har en god förmåga att planera och organisera ditt arbete. Vidare tycker du om att arbeta mot deadlines och har en god kommunikativ förmåga. För att lyckas i rollen som interimskonsult ser vi även att du har en prestigelös inställning, är serviceinriktad och ansvarstagande samt stimuleras av att möta nya miljöer.


Förutom ett intressant arbete erbjuder Meritmind
Kompetensutveckling
Ett värderingsstyrt bolag där innovation och entreprenörskap uppmuntras
Roliga och hälsofrämjande aktiviteter, konferenser och kickoffer
Förmåner genom Benify



Om Meritmind
Meritmind är marknadsledande inom kvalificerade tjänster inom ekonomi samt bank, finans och försäkringsområdet. Vi har kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg, Västerås, Linköping och Jönköping. Vi har ett starkt varumärke och är ledande inom vår nisch där vi bistår företag och organisationer med interimstjänster, rekrytering samt förändringsledning. Meritmind grundades år 2000, har ca 370 anställda och omsätter ca en halv miljard. Läs mer om vår verksamhet på?www.meritmind.se
Meritmind har utsetts till Gasellföretag (DI), Superföretag (Veckans Affärer), ”Snabbväxare” på Tillväxtlistan (Affärsvärlden/Ahrens). Meritminds grundare och vd, Helena Casserlöv-Kvist, utsågs till ”Årets företagerska” under Beautiful Business Award 2011, blev nominerad till ”Alla tiders entreprenör” av Svenska Dagbladet (2014) och har utsetts till en av Sveriges mäktigaste kvinnliga entreprenörer i Veckans Affärer 2014, 2015, 2016 och 2017.
Låter detta intressant men du har ännu inte tagit steget mot att börja arbeta som konsult kan du läsa mer via vår hemsida här; https://meritmind.se/interim/jobba-som-underkonsult/ och https://meritmind.se/jobba-som-konsult/


Ansökan
För mer information är du välkommen att kontakta
Konsultchef, Paulina Jutnäs på paulina.jutnas@meritmind.se, 070-166 08 25
Konsultchef, Louice Silvärn på louice.silvarn@meritmind.se, 070-166 08 59
Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.
Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.


Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)
Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.



Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Rekryteringskonsult till Meritmind i Jönköping

Rekryterare/Rekryteringskonsult
Läs mer Aug 9
Meritmind fortsätter att växa och vi stärker nu upp vårt rekryteringsteam med ännu en rekryteringskonsult för att möta en ökad efterfrågan från våra kunder.
Som rekryteringskonsult kommer du att driva hela rekryteringsprocessen från kravprofil och annonsering till urval, intervjuer, kandidatpresentationer och tillämpning av arbetspsykologiska tester. Meritmind är ett bolag som står för kvalitet i det vi levererar och vi vill att detta stämmer överens med din syn på kund- och kandidathantering.
Vad vi erbjuder dig
Vill du sätta din prägel och vara med på en tillväxtresa? Hos oss får du chansen att vara med och påverka, ha kul på jobbet och du får jobba med engagerade, vänliga kollegor.
Du kommer jobba med inspirerande uppgifter i en värderingsstyrd organisation, där innovation och entreprenörskap uppmuntras.
Meritmind erbjuder fina förmåner, roliga hälsofrämjande aktiviteter, konferenser, kickoffer och fester.
Du kommer ha flexibla arbetstider där du har möjlighet att styra din egen vardag.
Vem är du?
Vi hoppas att du är en person som trivs med ansvar, är van att ha helhetsansvar för rekryteringsprocesser och har en akademisk examen. Du kan också ha en bakgrund som ekonom, gärna med erfarenhet av rekryteringar.
Vi hoppas dessutom att du är duktig på att hantera förhandlingssituationer och att du gillar möten med kunder och att göra affärer. Du kan med lätthet kommunicera både på svenska och engelska.
Vad kommer du att jobba med?
Bearbetning av befintliga samt nya kunder, självständigt och tillsammans med kundansvariga
Framtagning av kravprofil i samarbete med kund
Screening av CV och personliga brev
Intervjuer
Personlighetsbedömning, testning, och referenstagning av kandidater
Utveckling av nätverk för kvalificerade ekonomer
Proaktivt arbeta med relationen mellan Meritmind och kandidater

Vilka är vi?
Meritmind är konsultföretaget för kvalificerade tjänster inom ekonomiområdet. Vi bistår företag och organisationer med interimstjänster, rekrytering & ledarskap samt rådgivning & förändring. Från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Linköping och Jönköping hjälper vi kunder i hela Sverige och internationellt. Företaget grundades år 2000 och har idag 380 medarbetare.
Ansökan
För mer information om tjänsten kontakta Catharina Bülow, Regionchef på catharina.bulow@meritmind.se eller 073-653 13 21.
Intervjuer och urval kommer att ske löpande, skicka därför gärna in din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.
Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.
I samband med att du skickar in din ansökan samtycker du till att Meritmind AB tar del av den data du skickar in, för mer information kring hur vi hanterar dina personuppgifter får du gärna kika in på vår integritetspolicy via denna länk: https://meritmind.se/om-oss/integritetspolicy/
Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet GDPR-lagstiftningen):
Var noggrann med att ange vilken tjänst du söker.
Ansökan skickas in till oss via e-post på adressen rekrytering.jonkoping@meritmind.se
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Redovisningsekonom till Holmgrens Bil

Redovisningsekonom
Läs mer Apr 25
För dig som Redovisningsekonom finns nu chansen att arbeta i en väletablerad och fartfylld koncern med Glädje, Respekt, Ansvar och Sparsamhet som värdegrund. I rollen som redovisningsekonom på Holmgrens Bil tar du ett helhetensansvar för den löpande redovisningen och boksluten i ett eller flera av koncernens bolag. Du får möjlighet att arbeta brett och utvecklas inom redovisningsområdet och blir dessutom del i ett härligt team på runt 10 medarbetare på ekonomiavdelningen. Du arbetar nära och rapporterar till redovisningschefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden:
Löpande redovisning med månads- och årsbokslut samt årsredovisning
Moms, skatt och avstämningar vid månads- och årsbokslut
Anläggningsredovisning med avstämning av anläggningstillgångar
Stötta organisationen i frågor kring redovisning och ekonomisk rapportering
Likviditetsprognoser, analys och rapportering
Delta i att arbeta fram gemensamma mål- och nyckeltal för ekonomifunktionen
Bidra till kontinuerlig utveckling och förbättringar för ekonomifunktionens processer
Samarbete med revisorer och ta fram underlag för granskning och intern kontroll
Delaktig i koncernredovisning såsom koncerninterna mellanhavanden och övrig rapportering

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har en civilekonomexamen eller motsvarande och minst fem års erfarenhet av tidigare roll som Redovisningsekonom, gärna i större bolag. Du har erfarenhet av arbete i större ekonomisystem och är en van excelanvändare. Du behärskar svenska och engelska såväl i tal som skrift.
Personliga egenskaper
För att passa i rollen som redovisningsekonom på Holmgrens Bil är du prestigelös, nyfiken och villig att arbeta brett. Du har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta strukturerat och tillsammans med andra. När utmaningar kommer är du lösningsorienterad och tar gärna egna initiativ och ser förbättringsmöjligheter. Viljan att utvecklas och komma framåt finns där, både när det kommer till dig själv som individ och för företaget i stort.
Vad erbjuder företaget dig?
Holmgrens Bil erbjuder en spännande och bred tjänst som för rätt person kommer innebära mycket goda utvecklingsmöjligheter. Du blir en central spelare i en spännande koncern med många olika kontaktytor både internt och externt.

Placeringsort: Jönköping
Om företaget
Holmgrens Bil är idag ett av Sveriges största privata bilhandelsföretag och vi finns på 14 orter i Sverige. Vi säljer sex nybilsvarumärken: BMW, MINI, Hyundai, Nissan, Ford och MG och har auktoriserade verkstäder för alla våra egna märken. På Holmgrens Bil jobbar vi alltid utifrån vår värdegrund. Genom engagerade medarbetare och en bransch ledande service bygger vi långsiktiga relationer tillsammans med våra kunder. Vårt varumärkeslöfte är Vi bryr oss, och det är den upplevelse varje kund alltid har rätt att förvänta sig hos oss.
AnsökanI denna rekryteringsprocess samarbetar Holmgrens Bil AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult/regionchef på Meritmind, Catharina Bülow 073 653 13 21, catharina.bulow@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.
Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Ansök nu

Rekryteringskonsult till Meritmind, Jönköping

Rekryterare/Rekryteringskonsult
Läs mer Jan 27
Meritmind i Jönköping växer och för att möta en ökad efterfrågan från våra kunder söker vi nu en rekryteringskonsult. Vi söker dig som är driven och älskar möten med människor. Med utgångspunkt från vårt Jönköpingskontor kommer du etablera och fördjupa relationer med kunder och kandidater, samt genomföra affärer med fokus på att både kunder och kandidater ska vara nöjda.
Som rekryteringskonsult kommer du att driva hela rekryteringsprocessen från kravprofil och annonsering till urval, intervjuer, kandidatpresentationer och tillämpning av psykologiska analysverktyg och färdighetstester. Meritmind är ett bolag som står för senioritet och kvalitet i det vi levererar och vi vill att detta stämmer överens med din syn på kund- och kandidathantering. Vi söker dig som har ett genuint intresse för människor och som gillar att göra affärer.
På Meritmind arbetar vi i små flexibla team, vilket innebär att du kommer ha nära samarbete och utbyte med både konsultchefer, kandidatansvariga och kundansvariga. I ryggen har du ett av landets mest välrenommerade varumärken för kvalificerade tjänster inom ekonomiområdet.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som rekryteringskonsult på Meritmind:
Framtagning av kravprofil i samarbete med kund
Sourcing av kandidater och genomgång av ansökningar
Intervjuer
Personlighets bedömning, testning, och referenstagning av kandidater
Projektledning av rekryteringsprojekt från uppstart till uppföljning
Utveckling av nätverk för kvalificerade ekonomer
Bearbetning och upprätthållande av kundkontakter
Proaktivt arbeta med relationen mellan Meritmind och kandidater



Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig med relevant akademisk examen inom till exempel HR eller ekonomi. Du har rutin i att arbeta med rekrytering av företrädesvis chefer eller specialister och känner dig trygg inom ekonomifunktionens olika delar. Att ha erfarenhet från personlighets bedömning är meriterande. Du kommunicerar på svenska och engelska i både tal och skrift.
Personliga egenskaper:
Vi söker dig som är bekväm i rollen som rekryteringskonsult och som uppskattar dynamiken mellan det personliga och det affärsmässiga i rollen. Du trivs i både förhandlingssituationer med kunder och i möten med nya människor och du uppskattar det viktiga konsultativa momentet i rollen. Meritmind är under ständig utveckling och du får gärna ha en önskan att vara med kring utveckling och innovation av våra erbjudanden och tjänster. Du är en kommunikativ person som arbetar naturligt med hjälp av nätverk för att fördjupa relationer med kandidater och kunder. Du är beredd att bjuda på dig själv både på kontoret och i relationen till kunder och kandidater.
Förutom ett intressant arbete erbjuder Meritmind:
Ett värderingsstyrt bolag där innovation och entreprenörskap alltid uppmuntras
Möjlighet att vara med i innovationsprojekt inom och utanför ditt arbetsområde
Utbildning med utgångspunkt i nya arbetsmetoder, system och trender i marknaden
Roliga hälsofrämjande aktiviteter
Konferenser och kickoffer lokalt och nationellt
Flexibla arbetstider och flexibilitet i att arbeta hemifrån
Förmåner genom Benify
Nära samarbete med kollegor med härlig stämning och mycket skratt!



Ansökan:
Har du några frågor är du välkommen att kontakta Catharina Bülow på catharina.bulow@meritmind.se
Välkommen med din ansökan som du skickar in till oss via e-post på adressen rekrytering.jonkoping@meritmind.se
I samband med att du skickar in din ansökan samtycker du till att Meritmind AB tar del av den data du skickar in, för mer information kring hur vi hanterar dina personuppgifter får du gärna kika in på vår integritetspolicy via denna länk: https://meritmind.se/om-oss/integritetspolicy/
Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet GDPR-lagstiftningen):
Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.

Ansök nu

Redovisningsekonom på 50%, Jönköping

Redovisningsekonom
Läs mer Dec 6
Vi söker nu för kunds räkning en redovisningsekonom för uppdrag på 50%. Uppdraget är ett vikariat och löper under ca 1,5 år med start i april 2022.
Är du intresserad av att ta ett helhetsansvar över ekonomin? Den här tjänsten passar dig som är självgående, ansvarstagande och strukturerad med vana att arbeta brett inom redovisning, bokslut och rapportering.
Du kommer att ingå i ett härligt gäng med placering i Jönköping.
Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Redovisningsekonom:
löpande redovisning
bokslut
löneadministration
moms- och skattedeklarationer
leverantörsbetalningar
valutahantering
inbetalningar, påminnelser
ekonomisk uppföljning och rapportering
budgetarbete och likviditetsplanering



Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom redovisning och mellan 3–5 års erfarenhet som redovisningsekonom. Du är självgående och har en förmåga att förstå helheten inom ekonomi. Du har erfarenhet av att arbeta i affärs och lönesystem, goda kunskaper i Office-paketet samt uttrycker dig utan svårigheter på svenska och engelska i tal och skrift.
Personliga egenskaper:
För att vara framgångsrik i tjänsten har du en trygghet i din kunskap, du trivs i en roll med många kontaktytor och du har lätt att kommunicera med din omgivning. Som person är du positiv, flexibel och har lätt för att skifta fokus när det behövs.
Placeringsort: Jönköping

Ansök nu

Controllers till konsultverksamheten i Jönköping

Controller
Läs mer Nov 24
Våra konsulter gör ett strålande jobb ute hos våra kunder och därför är det hög efterfrågan på dem och deras kompetens. Vi behöver därför bli fler och nu är efterfrågan extra hög på controllers med olika inriktning, bland annat inom business controlling & financial controlling.
Konsultrollen innebär en chans att utvecklas i din controllerroll på kort tid genom uppdrag hos olika företag, av olika storlek, i olika branscher. Du blir en stor tillgång för våra kunder och med ditt driv och din vilja att leverera bidrar du till Meritminds mål – att hjälpa människor och företag till framgång.
Många av uppdragen innebär start omgående så för dig som är tillgänglig redan nu är möjligheten stor att du snabbt får ett uppdrag hos någon av våra kunder. Har du F-skatt och vill bli associerad konsult är du också varmt välkommen att skicka in din ansökan.
Exempel på arbetsuppgifter:
Bokslut, budget och prognosarbete
Löpande analyser och uppföljning av ekonomiska utfall
Verksamhetsuppföljning och kostnadskontroll
Arbeta med projekt inom ekonomi och IT
Kontinuerligt utveckla och förbättra processer och rutiner
Vara stöd till affärsområdeschefer, ledningsgrupp och VD



Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med flerårig erfarenhet från controllerområdet. Meriterande är om du har erfarenhet från produktion och tillverkande industri då vi har flertalet kunder inom det området. Utöver det ser vi att du är bokslutssjälvständig, har jobbat med budget, prognos, resultatuppföljning, analys och rapportering. Du har även stor erfarenhet från olika affärssystem och har en god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift.
Personliga egenskaper:
För att trivas i rollen som ekonomikonsult hos Meritmind stimuleras av att möta nya människor och miljöer. Din analytiska förmåga och ditt intresse för redovisning innebär att du håller dig à jour med det senaste och kan utnyttja dina kunskaper till effektiv problemlösning. Slutligen är du en person som trivs med teamarbete och vill vara med och skapa värde och bidra till våra kunders lönsamhet och tillväxt.
Förutom spännande uppdrag erbjuder Meritmind:
Som anställd konsult hos oss har du givetvis en trygg anställning med fast lön och förmånspaket genom Benify. Vi är måna om din kompetensutveckling och erbjuder därför tillgång till MeritGo, vår stora digitala utbildningsplattform, som komplement till annan form av kompetensutveckling. På Meritmind har du många kollegor med lång erfarenhet inom ekonomiområdet. Du träffar dina kollegor i olika forum där du kan dela erfarenheter och ha roligt tillsammans.
Om Meritmind:
Meritmind är företaget för kvalificerade tjänster inom ekonomiområdet med kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg, Västerås, Jönköping och Linköping. Vi har ett starkt varumärke och är ledande inom vår nisch där vi bistår företag och organisationer med interims tjänster, rekrytering samt förändringsledning. Meritmind grundades år 2000, har ca 370 anställda och omsätter ca en halv miljard. Läs mer om vår verksamhet på www.meritmind.se
Ansökan
För mer information är du välkommen att kontakta Catharina Bülow på 073-653 13 21 eller Paulina Jutnäs på 070-166 08 25. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida, digitala intervjuer sker löpande.
Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.



Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Regionchef till Meritmind i Jönköping

Affärsområdeschef
Läs mer Jun 4
Just nu etablerar Meritmind, nischaktör inom ekonomi, ett nytt kontor i Jönköping och söker en regionchef med stort intresse för försäljning. Det här är en unik möjlighet där du lokalt får bygga upp en verksamhet inom vårt välrenommerade varumärke på ekonomiområdet.
Meritmind finns sedan 20 år i Stockholm, Linköping, Malmö, Göteborg och Västerås.
Som regionchef har du en varierad vardag som bland annat består i att besöka nya, potentiella och befintliga kunder, bygga nätverk med kunder och konsulter, driva regionens budgetarbete, vara med i upphandlingsarbete, vara bollplank i samband med konsulttillsättning eller vid en rekryteringsaffär.
Meritmind är ett värderingsstyrt bolag som alltid strävar efter att hålla våra konsulter, kunder och oss själva nöjda.
Vi söker dig som drivs av att göra skillnad och som motiveras av att skapa hög kundnöjdhet. I ryggen har du ett av landets mest välrenommerade varumärken för kvalificerade tjänster inom ekonomiområdet. Tillsammans med dina närmsta kollegor och de andra regionerna bidrar du till att uppnå Meritminds fortsatta tillväxtmål.
I dina uppgifter ingår bland annat:
• Bygga nätverk
• Ta fram strategisk kundplan och genomföra kundbesök
• Vara bollplank till övriga kollegor i affärsstrategiska beslut
• Budget- och resultatansvar
• Affärsplan för samtliga affärsområden i regionen
• Personalansvar
• Säkerställa att våra värderingar efterlevs
Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har en akademisk examen och gärna är civilekonom då alla personer du kommer att träffa och arbeta tillsammans med är ekonomer. Har du tidigare erfarenhet av att etablera verksamheter är det meriterande men det viktigaste är att du har jobbat med försäljning i någon form och att du är van att bygga nätverk. Det är en fördel om du har tidigare erfarenhet av ledarskap men det är inget krav. Dina personliga förmågor är viktigast!
Personliga egenskaper
Du är en social person som drivs av att bygga nätverk och att göra affärer. Du är entreprenör och gillar att se verksamheten växa. Det är viktigt att du är flexibel och prestigelös, på ett lokalkontor vet du aldrig vad du behöver ta tag i. Som person är du lösningsorienterad och ser möjligheter som ingen annan tänkt på.
Förutom ett intressant arbete erbjuder Meritmind:
• Vi är ett entreprenörsdrivet bolag som drivs av tillväxt i kombination med kvalitet och glädje
• Möjlighet att vara med i innovationsprojekt inom och utanför ditt arbetsområde
• Utbildning med utgångspunkt i nya arbetsmetoder, system och trender i marknaden
• Roliga hälsofrämjande aktiviteter
• Konferenser och kickoffer
• Flexibla arbetstider och möjlighet att arbeta hemifrån (inte bara i dessa tider)
• Förmåner genom?Benify
• Nära samarbete med kollegor med härlig stämning och mycket skratt!
Placeringsort
Jönköping
Om företaget
Meritmind är företaget för kvalificerade tjänster inom ekonomiområdet med kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg, Västerås och Linköping. Vi har ett starkt varumärke och är ledande inom vår nisch där vi bistår företag och organisationer med interimstjänster, rekrytering samt förändringsledning. Meritmind grundades år 2000, har ca 370 anställda och omsätter ca en halv miljard. Läs mer om vår verksamhet på www.meritmind.se

Ansök nu

Konsultchef till Meritmind i Jönköping

Rekryterare/Rekryteringskonsult
Läs mer Jun 4
Just nu etablerar Meritmind, nischaktör inom ekonomi, ett nytt kontor i Jönköping och söker en konsultchef som älskar mötet med andra människor och att göra skillnad. Det här är en unik möjlighet där du tillsammans med regionchefen får bygga upp en verksamhet inom ett varumärke som har ett mycket gott rykte inom ekonomiområdet.
Meritmind finns sedan 20 år i Stockholm, Linköping, Malmö, Göteborg och Västerås.
Som konsultchef har du en varierad vardag som bland annat består i att ta kravprofil, matcha rätt kandidat, göra kundbesök, anställa nya kollegor, ansvara för arbetsmiljöfrågor, förhandla priser och genomföra medarbetarsamtal. Ett viktigt inslag är dessutom att etablera och fördjupa relationer med både kunder och kandidater. Meritmind är värderingsstyrt bolag och stort fokus ligger i att hålla konsulten, kunden och Meritmind nöjda. I ryggen har du landets mest välrenommerade varumärken för kvalificerade tjänster inom ekonomiområdet.
Du kommer tillsammans med regionchefen bygga upp en verksamhet i Jönköping. Som stöd finns konsultchefskollegorna på de övriga orterna med ett väl fungerande samarbete. Dina medarbetare kommer att finnas ute hos kund i interima roller som t ex Business Controller, CFO eller redovisningsekonom.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som konsultchef på Meritmind:
Bygga nätverk
Anställa medarbetare
Personalansvar
Utveckla dina medarbetare
Ta kravprofil och identifiera kundens behov
Förhandling
Boka och genomföra kundmöten

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har en akademisk examen och gärna är civilekonom då alla personer du kommer att träffa är ekonomer. Har du även arbetat som ekonom är det bra. Det viktiga är att snabbt förstå kandidatens och kundens situation. Vi söker dig som har erfarenhet av personalansvar och gärna i liknande roll som ovan. Du är van vid förhandlingssituationer och trivs i möten med kunder och med att göra affärer.
Personliga egenskaper
Du är en social person som drivs av att bygga nätverk och att göra affärer. Du trivs i både förhandlingssituationer med kunder och i möten med nya människor och du uppskattar det viktiga konsultativa momentet i rollen. Du är beredd att bjuda på dig själv både på kontoret och i relationen till kunder och kandidater.
Förutom ett intressant arbete erbjuder Meritmind:
Vi är ett entreprenörsdrivet bolag som drivs av tillväxt i kombination med kvalitet och glädje
Möjlighet att vara med i innovationsprojekt inom och utanför ditt arbetsområde
Utbildning med utgångspunkt i nya arbetsmetoder, system och trender i marknaden
Roliga hälsofrämjande aktiviteter
Konferenser och kickoffer
Flexibla arbetstider och möjlighet att arbeta hemifrån, inte bara i dessa tider
Förmåner genom?Benify
Nära samarbete med kollegor med härlig stämning och mycket skratt!

Placeringsort
Jönköping
Om företaget
Meritmind är företaget för kvalificerade tjänster inom ekonomiområdet med kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg, Västerås och Linköping. Vi har ett starkt varumärke och är ledande inom vår nisch där vi bistår företag och organisationer med interimstjänster, rekrytering samt förändringsledning. Meritmind grundades år 2000, har ca 370 anställda och omsätter ca en halv miljard. Läs mer om vår verksamhet på www.meritmind.se

Ansök nu

Redovisningsekonomer & controllers sökes till Meritmind i Jönköping

Ekonomikonsult
Läs mer Mar 29